Low Carb Diet - Fundamentals

O le faʻamasinoina o le igoa, o le taumafa maualalo o le gaosiga o loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le numera manaʻomia ole gaʻo, ma o lea e taʻitaʻia ai le tino ona o le mamafa o le mamafa. O le tele o faʻataʻitaʻiga o mea taumafa: o le meaʻai masani a Kremlin, taumafa Protasov, taumafataga o le protein, Atkins taumafa maualuga - o mea uma e faʻavae i le maualalo o le gaʻo popo, lea e faʻaitiitia ai le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto ma o le mea lea e saofaga ai le gasegase malosi o gaʻo. E foliga mai e le tatau ona e fai atu o le teenaina o le suamalie, mimilo, fualaau aina suamalie, suamalie ma sukalati o le a fesoasoani i le paʻu o le mamafa ma fesoasoani e faʻaumatia faʻamalosi atili. O lona uiga, e faigofie, pe i se isi auala, meaʻai gaʻo. O le mea tonu lava e faʻaitiitia ai lo latou taumafaina o le taumafa e fuafua, lea o le a talanoaina atili.

O le fatu ma le aoga o se taumafataga maualalo-gaʻo

Mo le manatu o le ute o le taumafataga, e taua tele le iloatino nai lo mea faigofie e maua mai i meaʻai e ese mai mea faigata. O le mea moni o le "faigofie" po o le "vave" gaʻo gaʻo e iai le gafatia e vave ona gauai ma liua i le gaʻo o le tino. E le o lagona e se tagata le fiaai mo se taimi umi ma e mafai ona tele atu ana kalo nai lo le mauaina o meaai.

O vailaau faʻamalosi faigofie e aofia ai: ituaiga o paluga, mea suamalie, ulaula meaʻai, meaʻai gaʻo ma le falaoamata. O le faʻaaogaina o nei oloa e matua faasaina. O vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi e aofia ai meaʻai eseese ma fualaau faisua uma. Ae o se taumafataga maualalo-kalapu e mafai ai ona faʻaaoga fualaau faisua ma na o sina vaega o le pata ma nisi fua.

O meaai laiti-carb e mafai ona lua ituaiga: faʻagesegese ma faigata. Muamua ua mamanuina mo le gau o le mamafa. I lenei tulaga, mulimuli ane, afai e te tausisi i ni tulaga masani i le taumafataga, e mafai lava ona aloese mai se seti o pauna e le tatau ai. O taumafa mataʻutia e faʻatatau tonu mo tagata taʻaalo. E masani ona faʻaaogaina e le tino mo le faʻamagoina, o le faʻaaogaina e se tagata faigofie e mafai ona taʻitaʻia vave ai le mamafa o le mamafa.

O le aoga sili o le taumafa-maualalo o le gaosiga o le faʻatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ai ona e le faʻaleagaina, e aunoa ma le mafatia i se lagona faifai pea o le fiaaai, le maua ai se aofaiga lelei o kilokalama e le mafaamatalaina. Ae e le tatau ona e faʻamoemoe iʻuga vave. O se faagasologa umi lea, e pulea lelei lea o le a fesoasoani i le tino e aloese ai mai le le afaina. O se tasi e masani ona o mai faatasi ma ni "fiaai" fiaʻai. Ae ui i lea, o sea ituaiga meaai e mafai mulimuli ane ona avea ma se meaʻai paleni, o le faavae mo se taumafataga i aso uma.

O aoga aoga o se taumafataga maualalo-gaosi e faapenei:

  • e le manaʻomia ni tupe faʻanoanoa, aua e faʻaaogaina ai le soifua maloloina ma le taugofie,
  • i le maʻisuka, o se ituaiga o meaai e fesoasoani e toe faʻafoʻi le fusi o le lipid, faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto, ae o se taumafataga e mafai ona faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi,
  • o le taumafataga e le lelei, ae e mafai ona e pipiʻi ma le saogalemu mo se taimi umi, ma e mafai foi ona e avea o se auala o le olaga, faʻatulagaina o se meaʻai faapitoa,
  • E manaʻomia tele i tagata taʻaleʻa, aua e fesoasoani e susunuina le gaʻo e aunoa ma le paʻi i maso maso, ma e faʻamalosia ai mo se taimi umi.

Contraindications ma faʻatagaina o se taumafataga maualalo maualalo

Po o le a lava le matagofie o le faiga, o loʻo i ai uma tulaga lelei ma mea le lelei. E le gata i lea, o se taumafataga maualalo maualalo e maua ai le tele o faʻasalaga:

  • e le fautuaina e faʻaaoga lenei taumafataga i le laʻititi ma le talavou, ona o le leai o ni meaʻai i totonu o le tino o loʻo aʻafia ai ua afaina i aʻafiaga le lelei,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation, e le tatau i se tasi ona faʻaaogaina se ituaiga o le mamafa o le mamafa, talu ai ona o fafine maʻitaga o le setete o le soifua maloloina o le fetus o se mea e ave i ai le faamuamua, o le mea lea, e le tatau ona latou alu i meaai,
  • afai ei ai faafitauli faʻalesoifua maloloina, e tatau ona i ai se faʻatalanoaga faʻapitoa faʻatalanoaga aʻo leʻi faia le taumafataga.

I le noatia ma le fai fuafua i mataupu faavae o se taumafataga maualalo, e tatau ona manatua o le faʻaaogaina o le protein meaʻai i aso uma e mafai ona oʻo atu ai i le le talafeagai o aʻafiaga i galuega a le fatu ma toto, faʻapea foʻi ma avega mamafa i fatugaʻo. E masani lava ona mafua lenei ona o le le lava o le pesalala i le tino, lea e maua i totonu o le tino ma lenei mea taumafa.

O le faaletonu o le glucose e le taumate foi e faatatau i le le lelei o se taumafataga maualalo. O lenei mea e afaina ai le mafaufau, e masani ona faʻavaivaia mafaufauga ma faʻaitiitia ai le fua faʻatatau. E sili ona faigata mo tagata fiafia e faʻafeiloaʻi ma se ituaiga o meaai. O se pasene tele oi latou na faʻauʻuina le taumafataga o loʻo i totonu o na tagata.

E le gata i lea, o meaʻai o le protein e mauʻoa i le cholesterol, lea e mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le tino, ma le leai o se aoga aoga i totonu o le lisi e mafai ona faʻaosofia ai faafitauli i totonu o le manava. Faatasi ai ma se maualuga o meaʻai o le polotini i le taumafataga, o le tino e amata ona gaosia tino o le ketone. O i latou, i le isi itu, e mafai ona gaʻo le gaʻo mai le tino, ae e mafai foi ona latou maua ni mea aoga e talafeagai mo le masani ma le fetaui o galuega a totoga taua ma faiga. E masani lava o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i vaivaiga, valea, ma le le mautonu. I lenei tulaga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi, atonu e le o oe lenei auala e faʻaitiitia ai le mamafa.

Talu ai ona o le faʻaaogaina o fualaʻau maloloina lelei e faʻagata i se taumafataga o le maualalo o meaʻai, e ono le maua e le tino le aofaʻi tatau o vitamini ma minerale, o lea e faʻafeiloaia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi faaopoopo i lena taimi.

Mea ua faatagaina

O le faʻavae o le lisi o meaʻai mo se taumafataga maualalo-gaosiga e tatau ona avea ma meaʻai protein ma se faʻaopoopoga faʻaopopo o gaʻo ma gaʻo. O oloa nei e faatagaina:

  • meaʻai aano ma le totogo iʻa,
  • fuamoa
  • susu-susu susu susu ma oloa gaosiga susu,
  • musika
  • sea ​​sea
  • ituaiga fualaau faisua eseese, pe afai e mafai ona le aofia ai pateta, leki, ma olive ma olive,
  • se fuainumera faatapulaa o fualaau aina, sei vagana ai vine ma faʻi, talu ai ona o lo latou mauaina o se mea e sili ona maualuga le kalori,
  • faʻasalaga,
  • fualaau mago mamago,
  • buckwheat, lala oati po o lanu enaena i ni tapulaa faatapulaaina,
  • eseese greens.

Mea faasaina

Meaʻai faʻasaina ma se taumafataga maualalo-gaosi e aofia ai:

  • fualaʻau-fualaau 'aina suamalie ma pata: pateta, alaisa paʻepaʻe, pasta o soʻo se ituaiga,
  • falaoa ma fua eseese mai ai,
  • mea suamalie suamalie
  • ulaula ulaula ma isi mea suamalie,
  • mayonnaise, ketchup ma isi gaʻo gaʻo,
  • soʻo se ituaiga suka
  • vine ma faʻi o loʻo mauʻoa i le fusi,
  • fualaau suamalie ma compotes,
  • ava malosi.

E masani ona faʻamalosi pea le 'aufailaʻau taumafa i le faʻasaina o meaʻai gaʻo ma suia i latou i mea e maualalo maualalo, ae o iloiloga o le toʻatele o tagata lagolago ma o loʻo lagolago i lenei auala o le aveesea o le mamafa o loʻo fautua mai ai le faʻafeagai. Latou te tausisi ma le filemu i lenei taumafataga ma leiloa le mamafa, 'ai ni ituaiga o siusa ma aano o manu. Na o le 'ai ia mea e te manaʻomia i le faʻalelei, e aunoa ma le faʻaaogaina.

Meaʻai Laʻu-Carb

Ina ia mafai ona faʻagasolo se taumafataga e pei ona faʻamoemoeina ma ia le afaina ai le tino, e tatau ona tausisia nisi tulafono:

  • faatasi ai ma se ituaiga o meaai, e tatau ona faʻaaoga le tele o le gafatia e mafai ai - sili atu ma le tasi ma le afa lita i le aso,
  • e fautuaina e tao ni fualaau faisua, vaʻa poʻo le kuka,
  • faatasi ai ma se faiga, savali mo le itiiti ifo i le luasefulu minute i le aso poʻo se isi faʻaopoopoga faaletino,
  • ina ia mafai ona saunia lelei se meaai i aso taitasi, e tatau ona e faʻaaoga se laulau e vaʻai ai le vaega o le carbohydrate o meaʻai eseese.
Laupapa o le gaʻo gaʻo i oloa eseese i le 100 kalama
MeaManatu
Mea inu ava malosi
Ova malosi ava (rum, whisky, tequila, vodka ma isi)
O le uaina1 cu
Pia (pe tusa ma le 250 kalama)12 cu
Ava (e tusa ma le 60 kalama)18 cu
Musika
Fou fou musika0.1 kup
E sili atu mea fou0.2 kup
Lafumanu laititi, agavaʻa ma moa0.5 cu
Fusila fou fou, boletus ma porkini mushrooms1 cu
Toa pese, boletus ma russula1.5 c.u.
Soa porcini mūmū7.5 i
Vailaʻau vela13 i.
Vailaʻau vela$ 14
Meaʻai fagota
Soo se iʻa
Beetroot caviar2 cu
Paina Canned2.5 cu
Pamu kukume3 cu
Tomato ma Seaweed4 i.
O olive, eggplant caviar5 cu
Paʻu lanumeamata lanumeamata6.5 i
Zucchini caviar8.5 i
Pepa ma fualaau faisua11 cu
Lelei Faʻasusu14.5 i
Toto Tomato19 pe
Faʻailoga
Pini ma isi laumei46 i le.
Oatmeal49 c.u.
Hercules, pupuʻu mata50 cu
Buckwheat62 i.
Barley ma le maila66 i.
Barley67 c.u.
White rice71 c.u.
Mea gaosi susu
Fualaʻau o fualaʻau
Fatisi e leai se gaʻo, margarine ma ituaiga sisi1 cu
Pulu1.3 i.
Laʻasaga laititi o le kulimi1.8 i
Mayonnaise o soʻo se mea oona gaʻo2.6 cu
Toa gaʻo maualuga2.8 cu
Salu kulimi o soʻo se mea gaʻo3 cu
Yogot po o le lefir3.2 c.u.
Sugar-Free Yogurt3.5 cu
Laʻau o soʻo se mea oona gaʻo4 i.
Pasteurized ma susu susu4.7 cu
Sugar Yogurt8.5 i
Leʻau suamalie15 cu
Tulu suamalie32 c.u.
Meat products, chickly
Ituaiga eseese o aano o manufasi (mamoe, povi, puaa, vela), moa, lapiti, fatu ma le pusi, povi, mamao ma le laulaufaiva, steak ma isi sausagesi
Fuamoa moa0.5 cu
Uu ate1.5 c.u.
Sisi o sipuni, sisi ua kuka ma sausago susu1.5 c.u.
Lago puaa2 cu
Areto falaoa5 cu
Meat i le paʻu6 i.
Meainu
Teu, suka leai ni suka, vai inu
Tomato Juice3.5 cu
Karoti, faʻasaina ma xylitol6 i.
Apu Apple7.5 i
Fua o le vine8 cu
Mandarin Juice9 cu
Pulu suamalie ma pulupulu11 cu
Cherry Juice11.5 i
Oona suamalie12 cu
Vine, vine ma le apricot juice$ 14
Pulu fuamoa e aunoa ma le pipi$ 16
Pear compote18 cu
Vine ma le apu19 pe
Apricot compote21 cu
Tue Cherries24 cu
Fualaau faisua, mata
Daikon1 cu
Seleti, letus, sisi2 cu
Laʻau pi, Fugama Fou, Asparagus, Sorrel3 cu
Onion greens3.5 cu
Paʻu, zucchini, tamato, radisi4 i.
Eggplant, kāpuni lanumumu, paʻepaʻe ma le lanu, pepa suamalie, lapisi, kele5 cu
Green ma Red Bell Peppers5 cu
Laveleti, laʻau vao6 i.
Lee, radisa6.5 i
Rutabaga, kāloti7 cu
Horseradish fou7.5 i
Pulu, kālati kohlrabi, pasili8 cu
Paloni, meloni, aniani, beets9 cu
Pasili aʻa10.5 cu
Laʻau mūmū fou12 cu
Laʻau pipi$ 16
Nati
Pine pine10 cu
Alumoni nut11 cu
Walnuts ma palukin fatu12 cu
Peanuts, hazelnuts, pistachio nuts15 cu
Lago fatu18 cu
Coconut ma Sesame Seeds20 cu
Fualaau suamalie25 cu
Taimi ma mea manogi
Uaina mūmū vine (sipunipuni)
Laʻau vavalaʻau (sipunipuni)0.1 kup
Capers ma horseradish (sipuni)0.4 kup
Onamamoni ma pepa vevela palapala (teaspoon)0.5 cu
Mustard, tartar (sipunipuni)0.5 cu
Ginger (sipunipuni)$ 0.8
Apple cider vinegar ma soya soya (sipunipuni)1 cu
Uaina vine vine (sipunipuni)1.5 c.u.
Laʻau masi (sipuni)1.8 i
Vinegar (sipunipuni)2,3 c.u.
Tomato Sauce (50 grams)3.5 cu
Ketchup (sipuni)4 i.
Cranberry Sauce (sipunipuni)6.5 i
Seafood, iʻa
Pulu tioamata, fou, kuka ma ulaula, iʻa, lanu mumu ma le uliuli
Fugalaau fou ma moa1 cu
Fuga fou2 cu
Squids fou4 i.
Fuga fou5 cu
Aʻai i saulati tamato6 i.
Fuga fou7 cu
Areto falaoa12 cu
Sweets
Jam mo le maʻisuka3 cu
Jam mo le maʻisuka9 cu
Aniani kulimi sukalati20 cu
Aisa kulimi suamalie22 cu
Aisa malulu25 cu
Alikama keke45 i.
Sukalati ma nati48 i le.
O le keke o le sipuni ma le koko sukalati50 cu
Filifili51 i le.
Miliki ma le White Chocolate54 c.u.
Halva55 c.u.
Vailaau faʻasusu56 i.
Paʻu keke62 i.
Manoa faigofie ma le apu jam65 c.u.
Apple jam66 i.
Jam, jam68 i.
Lolo70 cu
Strawberry ma le fuga jam71 c.u.
Meli ma Butter Cookies75 cu
Marmalade76 cu
Nofoaga papala77 c.u.
Pastille ma fualaau aina suamalie80 cu
Fondant (lole)83 c.u.
Caramel i le faatumuina92 cu
Ituaiga eseese o suka99 cu
Soup
Poula po o le isu o aano o manu
Goulash soup ma le kuka tipi lanu meamata12 cu
Suauu musu15 cu
Vailaʻau suamalie$ 16
Tomato soup17 cu
Pea soup20 cu
Fua
Lemoni3 cu
Cherry plum ma fualaau aina suamalie6.5 i
Quince, moli ma tangerines8 cu
Mountain ash8.5 i
Dogwood ma Apricots9 cu
Pear, pi, plum ma apu9.5 p
Kiwi ma Cherries10 cu
Toa pele10.5 cu
Pamekaranete, chokeberry, fig11 cu
Pineapples11.5 i
Persimmon ma Nectarines13 i.
Puni21 cu
Apu tipi45 i.
Pears tipi49 c.u.
Uryuk53 c.u.
Apricots ua vela55 c.u.
Prunes58 cu
Faʻi vine66 i.
Aso68 i.
Falaoa
Soya falaoamata$ 16
Rye34 i.
Maʻisuka38 i.
Borodinsky40 cu
Palu falaoa ma keke keke43 f.
Wheat50 cu
Riga ma Butter Bun51 i le.
Armenian lavash56 i.
Bagel58 cu
Rye fatu fatu falaoamata64 i.
Luga Luga66 i.
Palu falaoa o le vasega muamua67 c.u.
Totoina, afifi fuamoa ma falaoamata o le saito68 i.
Tasi vao ma pasta69 cu
Cornmeal70 cu
O le maso79 cu
Fuga o le kuluga80 cu
Berries
Cloudberry6 i.
Fualaau6.5 i
Blueberries7 cu
Lanu uliuli ma le mumu7.5 i
Lingonberries, raspberries, blueberries ma pauna paʻepaʻe8 cu
Gooseberry9 cu
Fuga fou susulu10 cu
Vine15 cu
Tatala Rosehip21.5 i.

Faʻavae i luga o le laulau, e mafai ona e fatuina se lisi o le tagata lava ia, faʻapipiʻi lea e mafai ona e leiloa i le 9 kilokalama i le vaiaso.

O le faavae o le faavae e faʻavae i luga o le faʻagata o le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo:

  • mo le leiloa o le mamafa - e manaʻomia ona e faʻaogaina i le 40 iunite masani i aso taitasi,
  • mo le faʻamautinoaina o le mamafa - e le silia le 60 iunite masani,
  • ia faateleina le kilogram - 60 iunite masani pe sili atu.

Filifili se vaiaso mo le maʻisuka

E mafai ona faʻaaogaina se isi togafitiga maʻoti mo le maʻisuka:

  • 'aiga o le taeao - leʻo gaʻo susu kisi, lauti ma le 2 fuamoa ua kuka,
  • 'aiga o le aoauli - 250 grams o yogurt,
  • 'aiga o le aoauli - pi pi,
  • aoauli aoauli - o se moli,
  • taumafataga - iʻa na tao i totonu o ogaumu ma fualaau faisua.

Meaʻai maualuga, gaʻo maualalo

O ia ituaiga taumafa sa faia e Dr. Atkins. E tafe i vaega e fa:

  • o le vaega muamua o le umi o le 2 vaiaso, o se tapulaʻa i gaʻo vailaʻau o le tusa ma le 20 kalama, e faatagaina faʻamalosi i soo se aofaiga,
  • le vaega lona lua - e iai ni nai masina, o le taimi lea e manaʻomia ai le faʻaititia o le tele o meaʻai gaʻo e faʻaaogāina i meaʻai,
  • tolu vaega - ia faatumauina le mamafa i le setete o loʻo i ai nei, ua fautuaina e faateleina le fua faatatau o gaʻo gaʻo avanoa i le 10 kalama i le aso,
  • vaega lona fa - ia faʻamalosia le iuga, e tatau ona e faʻaaogaina le aofaʻi o mea inu oona i le vaega lona tolu.

Faataʻitaʻiga mo le au taʻaleʻa

Ina ia lelei le gaʻo gaʻo e aunoa ma le malepelepe o maso, e fautuaina e faʻaaoga le lisi o loʻo i lalo mo le vaiaso:

  • taeao - tea, oatmeal i susu,
  • lona lua o le taeao - 200 km o le siʻisiʻisi gaʻo susu,
  • 'aiga o le aoauli - fualaʻau fualaau suamalie, salati o le sami, fualaau faisua,
  • aoauli o le aoauli - falaoa o le sisi falaoa,
  • 'aiga o le afiafi - aano o aano o aano o aano i totonu o le umu, fuālaʻau fuālaʻau, kefir.

Low Carb Diet - Fundamentals

O le mataupu autu o se taumafataga e maualalo i le gaosiga o le tuʻuina atu lea o "gaʻolaʻo" vave "e mafua ai le hyperglycemia - o le oso malosi i le suka o le toto.

Meaʻai faasaina mai le vaega o faʻataʻavaʻavaʻa faigofie:

  • suka, e aofia ai suamalie suamalie,
  • falaoamata oloa, e aofia ai paluga, pasta,
  • paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe:
  • sana ma oloa e faavae i luga,
  • aʻa faʻatoʻaga ma se maualuga maualuga o le suka ma suga,
  • malo.

Faatapulaa le faaaogaina o le meli ma fualaau aina ma le maualuga o le suka ('apu, faʻi). O faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le maualuga o le suka o se suega faigata lea mo le tino. E manaʻomia ni nai itula e toe maua ai le suka i le masani.

O suiga faifai pea e mafai ona mafua ai le faʻalavelave i le faiga o le endocrine, mafua ai le gaʻo, maualuga le lamatia o le maʻisuka ma isi maʻi faʻaleaga.

Ina ia tumau le faapaleniina o le tino, o meaai e tatau ona aofia ai le fua faatatau aupito sili ona lelei o protein, gaʻo ma gaʻo gaʻo talafeagai. O le teenaina o vailaʻau faʻamalosi faigofie e le taʻitaʻiina ai se fesuiaiga i le paleni, e lagolagoina e le faʻaaogaina o vailaʻau gaʻo.

O oloa mai le vaega ole gaʻo gaʻo e faatagaina mo le taumafa:

  • pi
  • karite ma isi cereals e maualalo le pala o le paluga,
  • malosi pasta,
  • fualaau faisua
  • nati
  • fua e le i fafagaina
  • vine.

Faʻaliliu lemu poʻo le gasegase o gaʻo gaʻo, o se taunuuga, e leai se suka malosi o le suka e afaina ai le tino.
Fautuaina Meaʻai

O se vaega taua i le taumafataga, i le noatia ma le fai fuafua i se taumafataga maualalo-gaosiga, e tatau ona avea ma puipuiga lelei ma gaʻo. E sili atu le lelei pe afai o mea ia o le faatoʻaga: aano o manu mai manu i luga o le fanua e leai se totogi, o susu susu i luga o le susu e leʻi faʻaleleia.

Meaʻai fautuaina:

  • toso
  • meaʻai suamalie
  • oloa susu,
  • pata ma fualaʻau manogi,
  • moa
  • iʻa, e aofia ai ituaiga gaʻo,
  • o fuamoa.

E manaʻomia e le tino ni gaʻo gaʻo, lea e maua i gaʻo manu ma i totonu o le suāuʻu fuāuu. Aua e te fefe i gaʻo tumu, o loʻo tumu i le pata, iʻa, fuālaʻau fuālaʻau o koko, popo, pama.

O le faʻaaogaina o le pama pama, e feteʻenaʻi ma manatu o tagata lautele, e saogalemu mo tagata ma faʻafetaui tulaga maualuga o WHO.

Sini Faamoemoeina mai se Meaʻai Laititi-Carb

O le mea autu, toetoe lava o le taimi lata mai o se taumafataga maualalo-gasegase o se faʻaleleia tele i le soifua manuia, ulu o le ulu, lagona o le lelava, o loʻo i ai muamua aʻo lei mou atu. E i ai le gau o le mamafa, mo vaiaso taitasi e tusa ma le 600 kalama leiloloa.

O foliga vaaia, ma sili atu i luga, o le tulaga o le lauulu ma le paʻu, ua faʻaleleia lelei. O le paʻu, e pei o le pepa, e atagia ai le tulaga i totonu o le tino. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le sili atu o meaʻai maualuga o le kulukose e taʻitaʻia ai le matua matua.

Suga i le faagasologa o le glycosylation e gaoioi ma puipuiga, faaleagaina ai. O le sili atu ona vaivai i lenei tulaga o le palatini ma le elastin, lea e aafia ai le tulaga o le paʻu.

Meaʻai, faʻavae i luga o mataupu faavae o le faʻaitiitia o meaʻai gaʻo, o le faavae o se uiga faʻaeteete ma mafaufau loloto i lona lava soifua maloloina, o le uiga o soʻo se meaʻai. E le o se mea e tupu mai ai, o le upu Eleni anamua "meaai" i le faaliliuga moni o lona uiga "olaga".

Le au pele pele, o le a le mea e mafai ona fai e le maualalo le gaosiga e aunoa ma se iʻa? I le isi mataupu o le a sosoo ai, o le a ou taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona fai le mumu mumu. O lea ia nofo tumau - o le a manaia.

E uiga i mataupu faavae o taumafa

O le autu o se taumafataga o le maualalo o le gaosiga o le faʻaitiitia o le gaosiga o le carbohydrate. A oʻo mai se laʻititi o nei microelements i totonu o le tino, e avea le glycogen ma punavai autu o le malosi, ma a maeʻa, o le gaʻo o le puna lea. E tausisia e le Bodybuilders lenei taumafataga ao lei faia le tauvaga, aua e fesoasoani i le aveesea o le gaʻo tino e aunoa ma le aafia ai o maso maso.

O meaai maualalo-gaʻo, maualuga-gaʻo e aofia ai elemene, e taʻua o gaʻo (sili atu i le limasefulu pasene), protein (pe tusa ma le tolusefulu pasene) ma gaʻo (pe tusa ma le tolusefulu pasene). O lenei pasene e aoga mo le leiloa o le mamafa ma ua faʻaaogaina foi mo le epilepsy e faʻaititia ai le numera o le faoa faamalosi. Ae ui i lea, aua le faʻamoemoe i se taunuuga vave, o le faaitiitia o le gaʻo o le tino o le a faʻaalia pe a uma le lima i le ono masina. O le faagasologa o le leiloa o le mamafa e le faʻalagolago i le faʻaitiitia o le aofaʻi o carbohydrates, ae faʻaitiitia ai le aofai o le kalori o meaʻai.

A e alu i lenei meaʻai, e tatau ona e pulea le tele o meaʻai gaʻo. Faatasi ai ma le faaaogaina o le 200-300 g kalama o lenei meaola i le aso, o le a faasolosolo malie ona maua e le tagata le mamafa. Ina ia leiloa le mamafa, o le aofai o nei elemene e le sili atu ma le 150 kalama. E taua tele le gauai atu i le fuaina o meaʻai gaʻo i na o mea taumafa vaivai, talu ai o mea o loʻo i totonu o fualaʻau ma fualaau aina e le taua.

O lenei taumafataga i se taʻaloga taʻaloga ua manatu e le na o sina taimi, ae o se meaʻai mo se taimi. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o se mea maulalo mo se taimi umi e le manaʻomia, talu ai e mafai ona mafua ai le faʻalavelaveina o le gaioiga o nisi o totoga.

O aoga o mea taumafa

I le taimi o taumafa maualalo-gaʻo, e maua e le tino le malosi mai le glycogen, ma pe a oʻo ina faʻaitiitia lenei mea mai le kulūkose, e amata ona faʻaaogaina e le tino le teuina o gaʻo. O le faʻaaogaina sili o le faiga o meaʻai paleni o le aoga mo alii ma tamaitai, mo tagata taaalo e sauniuni mo tauvaga ma mo tagata masani e mananao e aveesea le mamafa. Afai e te musu e faʻaaoga nisi o oloa, o le gaoioiga o sea ituaiga hormone e faʻaleleia le inisalini. Vagana ai le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto, o le gaʻo e amata ona faʻavaivaia atili le malosi. E le gata i lea, o lenei hormone e pulea le fiaai. I le faaopoopo atu i mea o loʻo taʻua i luga o se taumafataga maualalo, o le pulea o le faʻaaogaina o elemene eseese e fesoasoani i le fausia o tino o le ketone. Latou te nafa ma le taofiofia o le fiaʻai ma o se punavai o le malosi, lea e mafai ai ona e gaʻo le gaʻo e aunoa ma le afaina o maso maso.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo-kapiti, e taua le faateleina o le aofaiga o oloa popo.

H Faʻafitauli Leai

E pei lava o isi faʻaaogaina o mea taumafa e faʻatatau i le paʻu o mea mamafa, o loʻo i ai i ona tagata le lagolago tele ma le au faitio. O le pito sili ona taua o le toe foi mai o le tutusa lava lea o le gaosiga o ketones e le tino, lea sa muai faailoaina o se avanoa. E ui i le mea moni o nei tino e saofagā i le faʻavaveina o le gaʻo o le gaʻo, o la latou gaosiga mo se taimi uumi e ono aʻafia tele ai le gaioiga o le tele o gaioiga ma faʻaleagaina ai faʻamaʻi masani. Faatasi ai ma se fuainumera tele o ketones, o le tino ua amata ona faamama mai ia i latou, aʻo aveese mea aoga. E le gata i lea, talu ai ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le tino o le tino, o le le atoatoa o le kulukose, e faʻaalia i le taofia o le mafaufau. E le gata i lea, e taua le iloa o mea taumafa ma le maualuga o le palatini e mafua ai le le lava o le kesi i totonu o le tino.

Aʻo leʻi amata ona e faʻaaogaina le taumafataga, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata fai meaʻai, ae afai e le mafai, ona suʻesuʻe ma le totoa uma faʻamatalaga e uiga i le polokalama o mea taumafa o le ae tausisia. O tagata e iai faʻamaʻi masani e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le mafai ona faʻaaogaina lenei faiga. Ae peitai, afai ua e tausisi i le taumafataga ma ua maitauina pea le le lava, vaivaiga ma vaivaiga lautele, e tatau ona vave faalavelaveina le meaai.

Le ute o mea taumafa

O le polokalame e faʻavae i luga o le faʻatagaina atoatoa o le suka / sarch ma oloa o loʻo i ai nei vaega. E tusa ai ma le tele o tagata fai meaʻai, i le faʻataunuʻuina o lenei tulaga, o le tagata ua amata moni ona paʻu le mamafa, ma o le soifua mālōlōina o loʻo faʻalelei atili. Aisea ua faasaina ai nei mea? O suauu e aʻafia i le vaega o le malamalama, gaʻo vailaau faʻamaʻi, ma le malolo - e faʻalavelave, ae mo le tino e leai foi se aoga.

A faʻamaʻi, o le tele o le kulukose o le a tuʻuina atu i totonu o le toto, lea e afaina ai le tulaga o le tagata ma ua afaina i le tele o faʻamaʻi leaga, e aofia ai le maʻisuka.

O le maualalo o le kalapu taumafa e matua ese lava mai le aso anapogi e tasi i luga o pamu po o le anapogi o le pati. O se vaega lenei o mea taumafa lelei, o lona taumafa e aofia ai fuatini popo, fiber. O nei mea, e mafai ona e saunia ni ipu eseese ma e masani ona paleni.

Laʻaiga Tulafono Laiti a le Carve Low Carb

O le mulimulitai i tulafono ma mataupu faavae o le maualalo-carb e matua faigofie lava. O manatu autu ia e te manaʻomia e te faʻaeteete faapitoa i:

  • O le faʻasaina tele i luga o le aofaʻi o gaʻo. O se aso e faatagaina e 'ai e oo atu i le 30 kalama o se mea "faigata".
  • Tatou te 'ai pe a tatou lagona le fiaaai. O le masani o le 'ai i se taimi, e tusa lava pe i ai se manaʻoga pe leai foi, e tatau ona lafoaʻi.
  • Matou te vaʻavaʻavaʻavaʻaia oloa ma "mea gaʻo" gaʻo mai le meaʻai. Latou te ulu atu i totonu o le mea gaʻo ma tuʻuina i itu ma le manava.
  • I le avea ai o se punavai faaopoopo o meaʻai, matou te inuina vitamini.
  • Matou te inuina le itiiti ifo i le lua lita o le vai i le aso. E faʻatagaina foi e faʻaaogaina sua suamalie fou (e le o afifiina), lauti, mea teuteu.
  • Taumafa mulimuli - e le sili atu i le 4 itula aʻo lei moe.
  • Faʻatoʻa faʻaaogaina faʻamaʻalo ma faʻamaina fualaau aina. O loʻo aofia ai le tele o suka, o lea e matua le fetaui lelei lava mo lenei faigaʻai.
  • Matou te faia se paleni taumafa ma se fua tutusa o meaʻai. I le kukaina, tatou te faʻaaogaina suauʻu manogi i se vaega itiiti.
  • Aʻo le i faia, matou te faia sauniuniga o matou tino, faʻapea foi ma le faʻamalosi e alu ese mai le taumafataga.
  • Ole aofaʻi o calories o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 900 Kcal.

Laʻaiga o Meaʻai Laʻititi-Carb

O a mea e kuka i le taimi o se taumafataga maualalo-gaʻo? Faatagaina ituaiga eseese o ipu mai meaʻai maloloina. Matou te ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga.

  • Curd casserole.
  • Oatmeal porridge.
  • Omelet.
  • Fuamalie masini ua vela.
  • Buckwheat falaoa ma susu.

  • Pea sua i luga o le susu.
  • Aʻa i totonu o le ogaumu ma se apa meaʻai fualaʻau.
  • Laʻu manu ma salatisi.
  • Fualaʻau fualaʻau ma aano o manufasi.

  • Umu susu ma gaosia le kapeti.
  • Tasi mafiafia meaʻai ma kuka.
  • Laʻau faʻalaʻau faʻalaʻau.
  • Lisi suamalie ma fualaau faisua.
  • Palu suauu ma fualaau faisua fou.

O meaʻai e mafai ona avea ma fualaʻau, meaʻai susu i ni mea laiti.

Taʻu Vailaau Taʻitasi Vailaʻau Taʻitoʻatasi

Pe a tusia le lisi autu mo le vaiaso poʻo le lua, ua taʻitaʻia i matou e tulafono o le taumafataga, tatou te faʻaaoga ipu e latalata ane i aso uma. O se taunuuga, e tatau ona e maua se taumafataga atoatoa, paleni, pei o le laulau lea.

Manao e leiloa le mamafa? E le i ai ni faʻalavelave matuia? O se meaʻai maualalo-gaosiolo o se fofo sili lea ma se auala e faʻaititia ai le mamafa.

🥗 Laʻau maualalo ole gaosiga mo i latou o loʻo mananaʻo e faʻamaua se ata tusi mo le tele o tausaga. Mataupu faavae autu, fautuaga ma faʻailoga mo se taumafataga maualalo maualalo

Talofa, tagata pele o faʻaaogaina le upega tafaʻilagi iRecommend ma ona tagata faitau!

Talu ai nei, na amata ai ona ou talanoa e uiga i mataupu faavae o meaai paleni, lea na mafai ai ona ou le maua le mamafa ma faatumauina le mamafa o le mamafa mo le tele o tausaga (51 kg ma le maualuga o le 170 cm).

O mataupu faavae o taumafa vai sa ou tusitusi muamua (https://irecommend.ru/content/vodnaya-dieta-dlya-p.) E faavae i luga o mataupu faavae o taumafa talafeagai. O le faʻaaoga lelei o le vai e le faʻalavelave i le tatauina lelei o meaʻai ma e le faʻaitiitia ai le gataifale, lea e fesoasoani i le faatumauina o se ata ata. O mataupu faavae o se taumafa vai e fetaui ma aʻu, ou te mafaufau aua ou te tuufaatasia le sao saʻo o le vai faatasi ai ma le faaaogaina o le "saʻo" carbohydrates ma le isi mataupu faavae o meaai (lea o le a ou tusia e uiga i iloiloga nei).

O meaai uma e tolu ou te mulimuli i ai e faʻavae i tulafono o se taumafataga maloloina. O le mea na mafai ai ona le gata i le leiloa o le mamafa, ae na matua faaleleia ai foi le tulaga o le fualaau aina, o nisi o faamaʻi masani na pasi foi, lea na foliga mai na afua mai i meaai le talafeagai.

O lea, o le a le mea e tutusa ai maualalocarbohydratemeaai? O a mataupu faavae o se taumafataga maualalo maualalo e tatau ona mulimulitaʻia ei latou e manaʻo e faʻavasegaina a latou mamafa ae le afaina ai le soifua maloloina o le tino?

O gaʻo gaʻo e mafua mai i tusitala o mea taumafa i meaʻai paleni e faʻaosofia ai le faʻavaeina o le tele o masima. Muamua, o le faʻaaogaina o le tele oi latou, mo se faʻataʻitaʻiga, fuamalie faigofie poʻo le falaoamata oloa, e mafua ai le osooso malosi i le inisalini i totonu o le toto. O lenei, i le itu, e tau atu i le gaosiga o le kulukose, lea e tatau ona faʻaaluina i se mea. Faʻatasi ai ma se olaga le tumau, o tau o le kulukose e maualalo, o lona uiga ua sili atu le tele o mea e fai i le tino. Lona lua, o le inisalini e osoosoina i latou lava e faʻafefe ai se manaʻoga pe a manaʻomia le taumafa i se mea e sili atu nai lo le manaʻomia o meaai, pei o lea.

Faatasi ai ma se taumafataga o le maualalo o meaʻai, o le tele o taumafa i aso taʻitasi o le polotinimeaai faatasi ai ma se vaega itiiti o gaʻo ma gaʻo fualaʻau. Taofi se meaʻai itiiti mo se taimi umi e le faatagainatalu ai ona o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina e mafai ona tupu!

"Aua e te manatu e mafai ona e nofo i luga o na meaai mo se taimi umi," o le tala lea a Grigory Chernykh. "Mai se manatu o le physiological, e le talafeagai ma matautia lenei mea." O le tagata tausi meaʻai Kristina Lobanovskaya na malie ia te ia. "A mavae le masina ma le afa o le oti, e taua tele le faia o se malologa. O le aofaʻi o meaʻai gaʻo e matua taua lava mo le tino, ma o lo latou le lava o mea e taʻitaʻia ai le le atoatoa o le tino, galuega gastrointestinal, depression ma isi faʻalavelave o le tino.

Ou te pipii naʻo nisio mataupu faavae meaʻai laiti-carb e fesoasoani tele ia te aʻu (ma nisi o uo) e le maua ni pauna faaopoopo. O mea uma lava e matua faigofie lava: e tatau ona e lafoai "leaga" meaʻai gaʻo ma ia faamalieina "lelei."

O le atutusafaasinoileleicarbohydratesha:​

  • Fua fou, fualaau suamalie ma fualaau faisua
  • Brown rice
  • Peas
  • Porridge: oat, buckwheat, Wheat
  • Fafaga le falaoa ma le pulu, falaoa atoa o le falaoa
  • Sua sua suamalie e leai se sua
  • Pelu atoa
  • Pipi mumu
  • Lentils
  • Turkish peas
  • Pogisa tipi
  • Meli
  • Musika

Maileaga e tatau ona lafoai pe faʻaaogaina gaʻo meaʻai i gaʻo tulaga ese:

  • Potato
  • Sota Wheat Pasta
  • Paʻu paepae, solo
  • White rice
  • Palu, keke, keke, suti
  • Suga
  • Tipi suamalie susu susu
  • Popo ma tupe meataalo
  • Mea inu suamalie, soda, suamalie
  • Faasao

O le mea lea, ou te faʻaaogaina naʻo nisi o mataupu faavae o se taumafataga maualalo maualalo e maua ai le lelei.

Auala Meaʻai laiti-carb: faʻauiga

  • E le fautuaina e tagata atamamai o meaai paleni le tupulaga, aemaise lava tamaiti, e nonofo i luga o sea ituaiga taumafa. O lo latou tino vaivai ua na ona amataina, ma le leai o ni meaʻai i le taumafataga e mafai ona mafua ai faafitauli tau le soifua maloloina.
  • E le gata i lea, o faʻamaʻiloga e aofia ai le tulaga o le maʻitaga ma le taimi o le susu.
  • O tagata o loʻo iai faʻamaʻi faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka, faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, cardiovascular system) e le tatau ona oti e aunoa ma se fautuaga atamai mai se fomaʻi.
  • E ono mafai ona faʻatagaina oe e faʻasaʻo le tagata i le faʻaaogaina o se masini e maualalo ai le kalama, ae faʻatasi ai ma nisi suiga i le lisi, lea e na o le fomaʻi agavaa e mafai ona fuafuaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se meaai, ou te fautua atu e feutagai ma se tagata tausi meaʻai, suʻesuʻeina aʻafiaga e ono aʻafia ai ma faʻasalaga a le tagata lava ia.E tatau ona e masani i soʻo se meaai ma aua nei galo e uiga ile ave o le vai mama.

Afai e le fetaui oe i meaʻai, ona e taumafai lea e 'ai meaai masani ile vaega 3-4 taimi i le aso, i ni vaega laiti.

Ia tausia oe lava ia, ia maloloina ma matagofie!

O laʻu toe iloiloga i luga o le taumafataga "LĒ ILOA I LE 18:00" sootaga

Laʻu taumafa maulalo mo tagata vaovao

E i ai se isi taumafataga mo tagata e le faʻaaogaina aano o manu i la latou meaai. E iai tulafono mo i latou:

  • O le fuaina o meaʻai gaʻo e tatau ona faia i le auala lenei: 5 kalama o gaʻo i le 10 kilokalama o le mamafa,
  • aano o manufasi ma iʻa e tatau ona suia i ana sologues soya, pi, ma cereals.

Puipuia o meaʻai

O lenei lisi i au mea taumafa e mafai ona faʻaaogaina e tagata taʻaalo i le taimi o le vevela, faʻapena foi ma tagata masani latou te fiafia i taumafa o le protein:

  • 'aiga o le taeao - tii ma le 100 kalama o kisi e leai ni gaʻo,
  • le lona lua o taeao - keke,
  • 'aiga o le aoauli - moa kukaina ma fualaau faisua,
  • aoauli o le aoauli - kefir poʻo yogurt,
  • taumafataga - iʻa na kuka i totonu o se faletua faalua.

Soa sua

Ina ia saunia le kuka o le a e manaʻomia:

  • moa - 1 kg
  • seleli
  • tamato - 1 pc.,
  • riki - 1 pc.
  • curry
  • leona tipolo.

Fufulu ma fufuluina mea totino, fufulu suamalie fualaʻau ma laau. Liligi le meaʻai i le vai, faaopoopo sina meaʻai, fafaga mea uma i le sua o le tipolo ma tuʻu i luga o le ogaumu.

Beef Stew ma le Laina

Ina ia saunia sea ituaiga ipu, e mafai ona e faʻaaoga le fua o loʻo i lalo:

  • beef - 1 kg
  • meaʻai - 400 kalama,
  • riki - 1 pc.
  • seleni aʻa - 200 kalama,
  • kelele - 1 talo,
  • tamato - 2 pcs.,
  • olive suauu
  • kumumu
  • uʻamea paʻu
  • palu sima - 250 grams.

Fufulu uma mea uma i le suauu, faʻaopoopo lemu galati gaʻo ma tamato. Fuga sina meaʻai, faaopoopo le fala o le paluga ma mea e totoe. E sili ona lelei le tipiina o pusi i ni fasipepa ina ia itiiti se taimi e kuka ai le kuka. Ufiufi le ipu ma simmer mo le fasefulu minute.

E faʻafefiloi faʻamatalaga e uiga i meaʻai laiti-carb: o loʻo i ai le tele o le lagolago ma le tele o tagata tetee. Ae ui i lea, latou te maitauina lona aoga. O lea ituaiga taumafataga e talafeagai mo i latou e le fiafia i le anapogi, aua e mafai ai ona e 'ai tele meaʻai. O lona lelei e aofia ai lona faʻaaogaina lelei i le tulaga o le maʻisuka. I le avea ai o se fofo, ua ia faʻavaeina lelei o ia lava. E le gata i lea, e taugofie ma o le a le lavea malosi i le paketi a le aiga. I se aotelega, afai e te faʻaogaina se faiga faʻapitoa mo le gau o le mamafa, o le a mautinoa lava e tau atu i ni taunuuga ofoofogia. Ae peitaʻi, e taua le manatuaina o se taumafataga, e ui lava e le o se meaʻai tasi, ae o ona faailoilo e le lelei, o lea la e tatau ona e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa, aemaise lava pe afai ei ai ni faʻamaʻi faʻamaʻi i le gasegase.

Faasaoina ma Faasaina oloa

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

Faatasi ai ma mea taumafa e faatagaina e faʻaumatia e aunoa ma ni tapulaa o mea nei:

  • soʻo se meaʻai o le aano (povi, mamoe, vela, puaa, lapiti),
  • manu (moa, tilo, kusi, toso),
  • ham, sausage, ma meaʻai laiti-carb
  • afaina (ate, fatu, gaʻo, gaʻo),
  • iʻa ma iʻa (samasami, cod, tuna, popo, hake, figota, anufe, musele, moa, squids),
  • moa ma moa fuamoa,
  • gaʻo gaʻo e leai sona gaʻo, sisi,
  • musika
  • alalafaga maualalo-kalori,
  • soʻo se suka e aunoa ma le fructose ma le sorbitol,
  • lauti ma le kofe e aunoa ma le suka.

O oloa e le o faʻaaoga e aofia ai:

  • Faʻatau oloa
  • sweets ma isi oloa gaosia mea e gaosia i luga o le sorbitol poo le fructose,
  • faamamaina
  • meli
  • araisa, falala, avo,
  • sua suamalie ma suamalie e manaia ai le vai,
  • pia
  • Champagne
  • vine o mea suamalie ma suamalie-suamalie,
  • suamalie suamalie.

O loʻo i lalo se lisi o mea taumafa e mafai ona faʻaalu i lea taimi ma lea taimi:

  • fualaau faisua: garlic, aniani, radishes, pepa, kukama, tamato,
  • greens: kulumu, pasili, mint, fennel,
  • fualaau suamalie: apu, lemoni, fualaʻau,
  • nati ma fatu.

Vitio aoga

O mataupu faavae o le taumafataga mo le maʻisuka ma fua o suʻega mo taumafa maualalo i le vitio:

O meaai maualalo ma le protein e maualalo ai le tino pe afai e te usitaia fautuaga uma a tagata tomai faapitoa. E le tatau ona e le maua le mamafa ma ia mo faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, aua e mafai ona afaina.

Aʻo leʻi amataina lenei taumafataga, e taua tele le feutagai ma se tagata o le tagata lava ia e uiga i lona saogalemu i lau mataupu. Faʻatasi ai ma le ala saʻo, e mafai ona e maua ni taunuuga lelei i le tulaga o le paʻu o le mamafa ma faaleleia le soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga