Suga 21: o le a le uiga pe afai o le toto mai le 21 i le 21

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le ituaiga muamua o le maʻisuka e atiina ae i le talaaga o le faʻaleagaina o le masimmune o siama e maua ai le insulin. E masani lava ona atiina ae i tamaiti ma tagata talavou, ei ai se lagona malosi, ma e aunoa ma le puleaina o le inisalini e mafai ona tupu vave ai le toto toto.

O le ituaiga o maʻisuka lona lua e masani ona tupu i tagata matutua ma le mamafa, o lona uiga o le alualu pea i luma o faailoga, talu ai o le inisalini e ulufale i totonu o le toto, ae o le ate, muso, ma le tino o le tino ua le toe mafai ona afaina ai.

O le faailoga autu mo ituaiga e lua o le maʻisuka o le hyperglycemia, o le tikeri o lona mamafa e faʻaaogaina e iloilo ai le faʻaogaina o le faʻamaʻi, le faʻataʻitaʻiga e uiga i le lamatiaga o faʻafitauli, ma aʻafiaga i luga o le totoga ma le faʻalavelave.

Faʻateleina le toto suka

E masani lava, o le inisalini e puleaina le tafe o le kulukose i totonu o le masini. Faatasi ai ma le faateleina o ona mea i totonu o le toto, o le pancreas e faateleina ai le puleaina o le hormone ma o le maualuga o le glycemia e toe foi i le 3.3-5.5 mmol / L. O lenei tulaga e maua ai sūlaʻau ma mea faʻamalosi ma e leai se aʻafiaga i luga o le puipui vascular.

A maeʻa ona 'ai, e mafai ona faateleina le maualuga o le suka i le 7-8 mmol / l, ae a maeʻa le 1.5-2 itula, ona ulufale lea o le kulukose i totonu o siama ma faʻaititia lona tulaga. I le maʻisuka, o le inisalini e ulufale i totonu o le toto i se tau maualalo pe ua matua leai lava.

O le uiga lenei o le ituaiga muamua o le maʻisuka, ma o le ituaiga 2 o loʻo faʻatasi ma le toesea o le inisalini, ona o le tetee i lana gaioiga ua atiae. O le mea lea, mo le maʻisuka, o se faailoga masani o le faateleina o le anapogi o le kulukose o le sili atu i le 7.8 mmol / l, ma a maeʻa ona 'ai, e mafai ona 11.1 mmol / l.

O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi e fesootaʻi ma le mea moni e faapea, o le glucose e sili atu i le 10 mmol / L, o le kulukose e manumalo i le faitofaʻi pito i tua ma amata ai ona faʻamalosi i le urine mai le tino. I le taimi lava e tasi, e tosoina ai se aofaiga tele o le vai, ma mafua ai le vai inu. O le mea lea, o le matelaina e atiina ae i totonu o sela ona o le mea moni e leai se glucose ma le leai o se vai.

Faailoga masani o le maʻisuka:

  • Faʻateleina le tele o le urine, faʻaauau pea le uumi.
  • O le fiaaai.
  • Tele vaivaiga.
  • Paʻu mamafa.
  • Tuʻu ma vego paʻu.
  • Faʻaitiitia le puipuia o puipuiga.

Afai o le suka o le toto e faʻapupulaina i taimi uma, ona oʻo loa lea i le taimi, o le kulukose e amata ona faʻaumatia le puipui o le vaa, ma mafua ai le angiopathy, lea e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le toto i vaʻa laiti ma tetele. O le faʻatinoga i fiva namu e faʻavaivaia.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faamai e tupu mai i le ituaiga o polyneuropathy, retinopathy, nephropathy o le maʻisuka, alualu i luma le atherosclerosis vascular. O faʻalavelave faʻaleagaina e mafua ai le faateleina o le siama i le fatu, maso, ma le maualuga o le toto. O nei suiga faʻaleaganuʻu e tutupu malie, mai le tele o tausaga i le sefulu tausaga.

O le maualuga o le glycemia e oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia. Afai o le suka toto e 21 mmol / l ma le maualuga, ona mafai lea ona tupu se tulaga muamua, lea e liua i le ketoacidotic poo le hyprosmolar diabetic coma.

Afai e le togafitia, e mafai ona afaina.

Mafuaaga mo le taufaasese o le maʻisuka

E tusa ai ma le faʻavasegaga o le maualuga o le hyperglycemia, o faʻamaoniga i luga atu o le 16 mmol / L e faasino i le ogaoga o le faʻamaʻi, lea o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.O vailaʻau faʻapitoa e sili ona matautia mo tagata matutua, aua e vave ona oʻo atu ai i le suia o le faiʻai.

O latou mea e aʻafia ai e fesootaʻi ma le faʻateleina o faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi - o se osofaʻiga o le fatu poʻo le taʻavale, o le faʻaaogaina o le tele o mea inu ava malosi, manuaga, ma le faʻaaogaina o fualaau oona. Sugar 21 mmol / L e mafai ona tupu i le solia o le taumafataga, o le sese o le inisalini poo le suka.

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka e mafai ona muamua aliali mai ma se ketoacidotic coma, o lenei faʻalavelave e sili ona taatele i le talavou, o nisi taimi e taʻitaʻia ai faafitauli tau mafaufau, popolega i le maua o le mamafa poʻo le faʻasolosolo o le hypoglycemic, le faʻatagaina le faamutaina o inisua inisua, le faʻaitiitia o le gaioiga faaletino e aunoa ma le fetuunaʻi o le fua o le hormone.

O le faiga o le atinaʻeina o le maʻisuka faʻatasi ma le gaioiga o mea nei:

  1. Laititi o Inisalini.
  2. Faʻateleina le tuʻuina atu o cortisol, glucagon, adrenaline.
  3. Faateleina le gaosiga o le kulukose i le ate.
  4. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai o le kulukose mai le toto.
  5. Le faateleina o le toto suka.

I le ketoacidosis o le maʻisuka, e faʻamalolo mai ai gaʻo gaʻo susu mai le gaʻo ma faʻamaʻiina i le ate i tino o le ketone. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le faamalieina o le toto, lea e mafua ai se suiga i le tali i le itu o le alo, o le acidosis metabolic ua faia.

Afai e le lava le inisalini e faʻaitiitia ai le maualuga o le hyperglycemia, ae mafai ona taofia le malepelepe o gaʻo ma le fausiaina o ketones, ona tupu ai lea o le tulaga o le hyperosmolar.

O lenei faʻataʻitaʻiga o le masani lea mo le maʻisuka ituaiga 2.

Faailoga o le taufaasese mataga

O le atinaʻeina o se hyperosmola coma e mafai ona tupu mo ni nai aso poʻo ni vaiaso foʻi, ma o le ketoacidosis i le maʻisuka ituaiga 1 e tupu i nisi aso i aso taitasi. O nei faʻafitauli uma e lua o loʻo faʻatasi ma le faʻatupulaia faifaipea o le vevesi, fia inu, fia ai, paʻu o le mamafa, faʻamaʻavaʻaina, vaivaiga ogaoga, faʻaitiitia le mamafa ma le leai o se malamalama.

Faʻatasi ma le ketoacidosis, o le falemaʻi e faaopoopo i le tiga o le manava, lese ma vomiting, o le manogi o le acetone i luga o le ea, manava manava. O le hyperosmola coma e mafua ai le faateleina o faailoga o le neurology e tutusa ma le atinaʻeina o se faalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular: tautala faʻafefeteina, faʻamapulaʻaina o gaioiga ma faʻataʻitaʻiga i vae, ma faʻavevesi.

Afai o le coma e tupu mai i le talaaga o se faʻamaʻi pipisi, ona faʻaitiitia lea o le vevela i le maʻisuka i numera masani. O le vavao i totonu o ia tulaga o se faʻailoga faʻapitoa leaga, talu ai o loʻo faʻaalia ai se soliga loloto o le faiga o metabolic.

O faʻamalositino e faʻaaoga ai suʻesuʻega falesuesue e faʻaalia ai na mea sese:

  • Ketoacidosis: leukocytosis, glucosuria, acetone i le urine ma le toto, ua suia laitiiti le eletise o le toto, o le toto o le gaioiga o le gaʻo.
  • Tulaga o le hyperosmolar: maualuga maualuga o le hyperglycemia, e leai ni tino o le ketone i le toto ma le urine, o le acid-base state e masani, hypernatremia.

E le gata i lea, o le electrocardiography, le siakiina o le toto, o se suesuega X-ray, pe afai e faailoa mai, ua faatonuina.

Togafitiga o foma hyperglycemic conditions

Ina ia iloa le mafuaaga e mafua ai le suka o le toto ma le mea e fai i ia tulaga, e naʻo se fomaʻi e mafai ona filifili. O le mea lea, e te manaʻomia vave faʻafesoʻotaʻi se falemaʻi mo falemaʻi. O nei tagata gasegase e togafitia i le potu maʻi tigaina.

I le leai o ni faailo o le le atoatoa o le fatu, o le faʻaofiina o le suavai e toe faʻafoʻi ai le maualuga o le felafolafoaʻi toto e faʻatinoina mai i minute muamua o suʻesuʻega. Mo le kululu, o le fofo o le sodium chloride e faʻaaoga i le fua faatatau e tusa ma le 1 lita i le itula.
Afai o le tagata gasegase ua faʻaleagaina le gaʻo poʻo le gaioiga o le fatu, ona faʻaitiitia lemu.I le aso muamua, e manaʻomia le faʻatino pe tusa o le 100-200 ml i le 1 kilokalama o le tino o le tagata maʻi.

Tulafono mo le inisalini togafitiga mo hyperglycemia maualuga:

  1. Faʻalavelave le lelei, faʻatasi ai ma se fesuiaiga faifaipea i le masani - mea faʻapitoa.
  2. E faʻaaogaina fualaau faʻamaina faʻapitoa.
  3. E maualalo le palapala, o le faʻaitiitia o le hyperglycemia e le sili atu ma le 5 mmol / l i le itula.
  4. O le insulin e faia i lalo o le puleaina o le palukala i totonu o le toto, o lona faʻaitiitia e le faatagaina.
  5. E oʻo lava i le faʻamautinoaina o le glycemia i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻasologa o le insulin i le falemai.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini ma le saline, o loʻo fautuaina ai tagata gasegase e aofia ai le potassium, togafitiga o vailaʻau faʻasaina i le i ai o se faʻamaʻi pipisi poo le masalomia o le pielonephritis, ulutala o le maʻi suka, le niumonia. Faʻatasi ai ma faʻafitauli faigata, e fautuaina ai vascular preparations.

O faʻalavelave o le maʻi suka e aofia ai le faʻaitiitia o le kulukose toto ma le maualuga o le potassium, faatasi ai ma se faʻaitiitia o le suka, o le cerebral edema e mafai ona atiaʻe.

Puipuiga o le faʻasalaga o le maʻisuka

Mo le puipuia o le atinaʻeina o se coma, o le taimi e iloagofie ai le hyperglycemia ma le faʻaleleia o le inisalini poʻo pepa e faʻaitiitia ai le suka e talafeagai. I le taumafataga, e tatau ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o mea o meaʻai gaʻo ma gaʻo manu, inu vai inu mama, faʻaitiitia le faʻaaogaina o lauti ma kofe, togafitiga.

I le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona manatua ile inisalini e le mafai ona faʻasolosolo poʻo le faʻaaogaina ole pulega i soo se tulaga. O maʻi e maua i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi ma le le lava o le maʻisuka e ala i le faaaogaina o fualaau o loʻo fautuaina le inisalini faaopoopo.

E ono talafeagai lenei mea pe a oʻo i se faʻamaʻi pipisi poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi. O le fua ma le ituaiga o inisalini e na o le fomaʻi o loʻo i lalo o le vaavaaiga faifai pea o le toto suka. Mo le fuafuaina o le ituaiga togafitiga, o se talaaga faʻapitoa, hemoglobin glyc, ma fusi o lipid o le toto ua suʻesuʻeina.

O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka faʻateleina o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Suʻa toto o le maʻisuka

O le siakiina ma le fetuunaiga o maualuga o le suka i le maʻisuka e tatau ona avea ma masani mo tagata ei ai lenei maʻi, talu ai ona pau lea o le auala e aloese ai mai faafitauli faigata. Ae faʻapefea ona le afaina le soifua maloloina i le tulitulimatagauina o faatulagaga masani o mea e iloa ai, ma e aoga, i se tulaga aoao, mo tagata maʻisuka ia taulai atu i ai? Mafaufau pe o le a le maualuga o le glucose e sili ona lelei, o le a le taimi ma pe faapefea ona sili ona lelei le suʻeina o le toto mo le auʻiliʻili, faʻapea foʻi ma faʻaaliga o le siakiina oe lava ia.

Toa maualuga - o fea e sau mai ai?

O mea gaʻofale e ulufale atu i le tino pe o meaʻai poʻo mai le ate, o se ituaiga nofoaga mo latou. Ae ona o le le lava o le inisalini, o tino e le mafai ona gaosia le kulukose ma le fiaai. E oʻo lava i le tele ma le tele o meaai paleni, o le maʻisuka e ono oʻo i se lagona faifaipea o le fiaaai. E pei o le feʻaveaʻi i se vaitafe loloto i se pusa tapuni - o loʻo i ai le vai, ae e le mafai ona inu.

O le suka e faʻapupulaina i le toto, ma o lona maualuga maualuga maualuga e amata ona aʻafia ai le tino o le tino: gaʻo totoga o le tino, faʻalavelave le tino, ma faʻaititia le faʻaaliga. E le gata i lea, ona o le le lava o le malosi, o le tino ua amata ona faʻaaluina ana lava gaʻo, ma o oloa mai la latou gaosiga e ulufale atu i le toto. Pau lava le auala e aloese ai mai le leaga o aʻafiaga o le soifua maloloina o le puleaina o le inisalini.

Faʻailoga lautele

Mo le puipuia o le faʻaleagaina o le tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona nofouta i taimi uma i le auala e faia ai metabolic processes i lona tino. Mo lenei mea, e tatau ai ona fua le fua o le suka i totonu o le toto ma mafai ai ona iloa muamua faailoga o lona faateleina i le taimi.

Faailoga o le tele o le kulukose o:

  • faateleina le 'ai
  • Suafa tumau
  • matagogo
  • mamafa gau gau
  • sasaina o le paʻu,
  • faateleina le urination ma le faateleina o gaioiga o le urine,
  • ulu, uluvaʻa,
  • Vaʻavaʻai mamao
  • vaivai,
  • telegese le faʻamalolo o lino i luga o le paʻu ma mucous membranes,
  • faʻanoanoa vaaia.

O le a le mea e mafua mai i maualuga maualuga o suka?

Ole maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua ai le tele o faʻafitauli o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, i le i ai o faʻaaliga le lelei:

  • O le maʻi suka - gase, vomiting, faʻaitiitia le vevela o le tino ma le toto, vaivaiga ma le ulu.
  • Lactic acid coma - e tupu i le maʻisuka ituaiga 2. A o leʻi mou atu le urini ma faʻaitiitia le mamafa, o le a iloa ai e se tagata le fia galala ma le masani ai mo ni nai aso.
  • Ketoacidosis - e masani ona afaina ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1, i nisi tulaga e iai foi tagata mamaʻi e lua ituaiga 2. Faʻavavevave vave, vaivai le vaivai, o le manogi malosi o le acetone e sau mai le gutu.
  • Hypoglycemia - o se oso malosi i luga o le kulukose i lalo. O le suka maualalo e mafua ai le valea, vaivai, le mautonu. E le afaina le lauga ma le faamaopoopoga.
  • O le maʻisuka retinopathy - o le atinaʻe o myopia ma tauaso i latou o loʻo mafatia i se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua mo le silia ma le 20 tausaga. O le le mautonu o capillaries o le retina ma le afaina ai o le a avea ma mafuaaga o lona vavae ese.
  • Angiopathy - toesea o le eletise, faateleina le tele ma le vaapiapi o puipui o toto toto, lea e mafua ai le le mautonu i le gaioiga o le mafaufau ma le muso o le fatu, ma faaoso ai foi le alatele, angina pectoris, stroke ma le fatu, pe a tulai mai le gasegase.
  • Nephropathy - faʻaleagaina o capillaries ma faʻamau lapoa. E maua e le tagata maʻi vaivaiga, maʻi vevela, fia inu tele, tiga tiga i le vanu o le lumbar. E le mafai e fatuga ona faʻamamaina le toto, ae i le taimi lava e tasi, o le polotini talafeagai e alu ese mai le tino, o lea e matua taua ai le siakiina o lona i ai ile urine.
  • O le Polyneuropathy o le vaivai o le leai o se lagona o tamatamailima ma tamatamaivae ona o le faaleagaina o filogia nerve lautele ma le gataʻaga. O faʻalavelave e aliali mai e pei o le tingling ma le faʻalavelave o vae, lea o le a le toe i ai se taimi o le a leai ai se lagona o le mafaufau.
  • O le maʻi suka - solia le toto toto i vae ma se faʻaitiitia o latou lagona. O faʻamaʻi o le paʻu i lenei vaega e faʻamalolo mo se taimi uumi ma mafai ona oʻo atu ai i le tino maliu ma le gangrene.
  • O le maʻisuka faʻamamafa o le solia lea o mea i le taimi o le maitaga, lea e mafai ona atiaʻe se ituaiga maʻi 2. E i ai le maualuga o tulaga lamatia o le a mafatia ai se tamaititi mai le gaʻo ma le maʻisuka.

I le faʻaopopo atu i nei faʻafitauli, o le le lava o le puleaina o le kulukose i totonu o le toto i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o stomatitis, gingivitis, faʻasalaga, maʻi o le ate ma le faʻalauteleina o le manava. I tane e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i se tulaga ogaoga, e masani lava ona maua le maʻi. I fafine, faʻaleagaina, maliu o le fetal, poo le vave fanau mai e mafai ona tupu i le taimi o le maitaga.

O le a le taimi e tatau ai ona faia se suʻega toto?

I le maʻisuka, o le kulūkose i totonu o le toto e mafai ona sui tele ma tele naua, o lea e taua ai le mulimuli i se faiga faapitoa mo le fuaina o lona maualuga. I le tulaga lelei, o le toto e tusa ma le 7 taimi i le aso:

  • i le taimi lava e maeʻa ai,
  • pe a uma ona fufuluina ou nifo pe faatoa uma foi le taeao,
  • aʻo leʻi faia taumafataga i le ao,
  • pe a mavae le 2 itula talu ona 'ai,
  • ao lei alu i le moega
  • i le ogatotonu o le moe i le po po o le tusa o le 3.00 i le.m., talu ai i lenei taimi o le aso o le kulūkose e laʻititi ma mafai ona faʻaosoina ai le hypoglycemia,
  • ao leʻi amataina soʻo se gaoioiga ma pe a maeʻa (o le malosi o le mafaufau e tutusa foi ma se ituaiga ituaiga o gaoioiga), i le tulaga o le ogaoga o mafatiaga, faateia pe fefe.

O i latou oe ua maʻi mo se taimi umi umi e masani lava ona fuafua e o latou lava lagona le faaitiitia pe faateleina i le kulūkose, ae o fomaʻi e fautuaina ia fua fua fua mo soʻo se suiga i le soifua manuia. Suʻesuʻega e tagata American scientists ua faʻaalia ai o le tapulaa maualalo o fua faʻatatau e 3-4 taimi i le aso.

Taua: o mea nei e aʻafia ai le aʻafiaga o taunuuga o suʻega:

  • soʻo se faʻamaʻi faʻavaivaia i le vaega laititi,
  • ua mamafa
  • maʻitaga
  • anaemia
  • gout
  • ogaoga vevela i fafo
  • sili atu le timuga
  • i le maualuga maualuga,
  • po o le suiga i le po.

O nei mea e aʻafia ai le tuufaatasiga o le toto, e aofia ai le aofaʻi o kulukose o loʻo aofia ai.

E faʻapefea ona faia se samupoto toto

Mo se maʻisuka, aemaise lava i latou o loʻo faia i le inisalini togafitiga, e taua tele pe a maeʻa le faʻamaonia e iloa ai le auala e mataʻituina ai le tulaga ma le suka i le vave e mafai ai. O se masini e pei o se glucometer, lea e tatau ona avanoa mo tagata maʻi uma, e fesoasoani e taulimaina lenei galuega.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le olaga i aso faisoo, e lua ituaiga glucometers e faʻaaogaina: o se faʻataʻitaʻiga masani ma sili atu faʻaonapo nei.

Mo suʻesuʻega, e mafai ona ave muamua le toto mai le tamatamailima. Ina ia faia lenei mea, ia tilotilo i luga le paʻu i luga o se fagu (o se mea taua faapitoa), ma tuu le mataua o le toto i luga o se suʻega. Ona tatau lea ona e tuu i lalo i se glucometer, lea i totonu o le 15 sekone o le a auiliiliina ai le faataitaiga ma avatu ai le taunuuga. O le tau maua e mafai ona teuina i le masini masini. E mafai e nisi glucometers ona fuafua le aofaʻi o le aofaʻi o faʻamaumauga mo se vaitaimi faapitoa, ma faʻaalia le malosi o faʻamatalaga i le tulaga o kalafi ma siata.

E suʻesuʻeina e le augatupulaga fou toto le toto e le gata mai le tamatamailima, ae o le lima foi, o le autu o le lima matua ma e oo lava i le ogavae. E tatau ona maitau o taunuuga o le suʻeina o faʻataʻitaʻiga mai nofoaga eseese o le a ese, ae o le suiga sili ona vave i le maualuga o le suka o le a atagia ai le toto mai le tamatamailima. O se mea taua lenei, aua o nisi taimi e te manaʻomia le mauaina vave o faʻamatalaga (mo se faʻataʻitaʻiga, vave pe a uma se taʻaloga poʻo se aoauli). Afai e masalomia le hypoglycemia, e fautuaina e ave le toto mai le tamatamailima mo le sili ona saʻo.

O faʻataʻitaʻiga, pei o le mita lava, e mafai ona faʻatau i le fale talavai. Afai e manaʻomia le susu i le taʻavale, o le fulufulu mamoe po o se solo pepa e aunoa ma se fesoasoani e sili ona lelei mo lenei mea (atonu e aafia ai le sao o le iuga).

E i ai le isi vaega o le mita - i le tulaga o se peni tusitusi. O lea ituaiga masini e mafua ai le leai o se mea e faʻaaoga ai le samples.

Po o le a lava le ituaiga o mea e te filifilia, o le a faigofie ma faigofie ona fua le suka ma i latou taʻitasi - e faʻaaogaina foi e tamaiti.

Suʻe toto o le suka mo le maʻisuka

O le masani o le kulukose i totonu o le toto e taua tele mo tagata mamaʻi e iai le "suka suka." O maʻisuka uma ei ai lona lava toto maualuga ile kulukose toto - tasi e te manaʻomia e taumafai ai. E le tutusa ma se faailoga masani i se tagata maloloina (o le eseesega e mafai ona maua mai le 0.3 mmol / l i le tele o iunite). O se ituaiga faailo lenei mo maʻi, ina ia latou iloa le mea e tatau ona pipii i ai ina ia maua ai le lagona lelei. O le maʻisuka taʻitasi mo le maʻisuka e faʻamoemoeina e le fomaʻi, e faʻavae i luga o le faʻafitauli o le maʻi, tausaga o le maʻi, tulaga lautele, ma le iai o isi faʻamaʻi.

O le laulau o loʻo faʻaalia ai le maualuga o faʻataʻitaʻiga e mafai e se tagata maʻi suka ona folau i le fuaina o le suka ao leʻi 'ai:

Suauu suka i le toto

O le masaniga o le tino o le tino e faalagolago i le gaʻo tumau (glucose).O le laulau o le sugar sugar o le a mafai ai ona faʻatusatusa nei faʻamaumauga ma taunuʻuga oa latou suʻesuʻega i fale suʻesuʻe.

Suga, lea e ulufale mai i totonu o le tino ma meaai, e liliu atu i le kulukose ma faʻaaogaina o le malosi mo le ola, e amata i le faagaoioia o siama namu i totonu o le faiʻai po o neusini ma faaiʻu i le tele o gaioiga i totonu o le tino i le telefoni.

O fua o kullukose e fuaina i le milligrams i le deciliter poʻo le milimili i le lita. O le masani e taua o le kulukose i totonu o le toto o le tagata mai le 3.6 mmol / L i le 5.8 mmol / L pe mai le 65 mg / dl i le 105 mg / dl.

Ioe, o le taua tonu lava o le tagata lava ia mo tulaga taitasi. I lenei tulaga, o tulaga masani o le vevela ma le toto suauu e eseese lava: vevela - 3.5-6.1 mmol / l, capillary (aveese mai le tamailima) - 3.3-5.5 mmol / l.

Afai e te vavae ese mai nei tulafono, o le a amata loa ona lagona e se tagata le maʻi. E mafai ona pogisa i mata, gasegase faifai pea, leai se mafaufau.

Le mataupu faavae o le faatonutonuina o le toto suka

LaʻasagaAafiaga i luga o le ateAafiaga i luga o le pancreasAafiaga ile glucose
LaititiE le toe gaosia le ate i le glucagon ona o lona faʻamalolo mai le pancreas.O se faailo e taofi ai le gaosiga o le inisalini seia oʻo i le taimi e toe manaʻomia ai e le tino. Tuuina atu Glucagon.Suga Suga toto
MaualugaO gaʻo uma ua gaosia e le ate i le glucagon.Ua tuʻuina atu se faailo i le pancreas mo le gaosiga o le inisalini.Toto i le toto suka
Tulaga masaniE malolo le ate.Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le suka i le toto, e tuʻuina atu ai e le pancreas se faʻamaoniga e faʻasaʻo le inisalini, fesoasoani i le kulukose e ulu i totonu o sela ma avatu ia i latou le malosi.O le suāuʻu maualuga e masani lava, o loʻo tumau pea i totonu o mea masani.

Ina ia faatumauina le maualuga o le suka, o le pancreas e maua ai hormones eseese - insulin ma glucagon (polypeptide hormone).

O le a le taimi e aluese ai le maualuga o le suka mai le masani?

Hyperglycemia, poʻo le maualuga maualuga o le toto, o loʻo matauina i ia tulaga:

  • maʻisuka malosi
  • afaina o le endocrin - thyrotoxicosis, gigantism, pheochromocytoma, maʻi Cushing, somatostatinoma,
  • faʻamaʻi pipisi - faʻasolosolo ma le tino pancreatitis, cystic fibrosis, tumapa pancreatic, hemochromatosis,
  • gasegase tumau o gaʻo ma le ate,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • gasegase o le cerebral,
  • ufiufi i le inisalini receptors,
  • ave caffeine, thiazides, glucocorticoids, estrogens.

O se faʻaititia o le kulukosese mea o loʻo mataʻituina i le tulaga o le:

  • maʻi o le pancreatic (hyperplasia, adenomas, carcinomas, insulinomas, le lava o le glucagon),
  • faʻamaʻi o le endocrine - faʻasologa o le addison, hypopituitarism, syndrome syndrome, hypothyroidism,
  • i pepe faatoa fananau mai i tina e maua i le maʻisuka - ketotenic hypoglycemia,
  • ma le maualuga o hypoglycemic agents poo insulin,
  • i faʻamaʻi ogaoga o le ate - cirrhosis, carcinoma, hemochromatosis, siafesa,
  • faʻatasi ai ma maʻi e leai ni pancreatic, o le kanesa, o le fibrosarcoma, o le kanesa o le manava,
  • ma le fermentopathy: togafiti o Girke, faʻaleagaina le faapalepale i le fructose, galactosemia,
  • faʻatasi ai ma faʻafitauli o le tino: gasegase o le tino, gastroenterostomy, postgastroectomy, faaletonu o le tino, faʻafitauli o le motilemalie o le gastrointestinal tract,
  • faʻatasi ai ma faʻafitauli o mea taumafa - anapogi faaumiumi, maʻi maʻi malabsorption,
  • faʻamaʻi e arsenic, salicylates, chloroform.

E le gata i lea, o le toto o le kulukose o le toto e mafai ona faʻaititia ona o le faʻaaogaina o antihistamines, o le inupia malosi, malosi malosi faaletino ma fiva, o le faʻaaogaina o le steroids, amphetamines, propranolol.

Tusa o le maʻisuka

O suʻe toto e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo faʻamaʻi e pei o togafitiga o le thyroid gland, pituitary poʻo le gland gland, ate, gasegase, faʻavaivaia le kulukose o le kulukose. E le gata i lea, o le suʻega o le toleniga o le glucose ua faʻataʻitaʻiina mo tagata gasegase e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka.

Ina ia iloa ai le maʻisuka, e tele suʻega e faia.

  1. GPN - o se suʻega mo le suka o le plasma. Mo le totogi i luga o se manava gaogao (e le tatau i se tagata ona 'ai meaai mo le silia ma le 8 itula). Faatasi ai ma le fesoasoani a le GPN, maʻisuka ma le prediabetes (o se tulaga muamua atu ile amataga o le maʻi) ua maua.
  2. PTTG - o se suʻega o le faapalepale o le glucose e faʻaalia foi i luga o se manava gaogao e iloa ai le maʻisuka ma vailaʻau. Lua itula aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau i le mataupu ona inuina se vai inu kulukose.
  3. Fuaina masani o le suka plasma (glucose) (maʻisuka faʻafuaseʻi) - o le tau e faʻaalia e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga mulimuli. Ole suʻega lea e mafai ai ona e fuafuaina le i ai o le maʻisuka, ae le o le togavao.
Tausaga o maʻiO le faailo masani o le toto kullukose toto, mmol / l
tamaitiiti mai le 2 aso i le 1 masina2,8 — 4,4
tamaiti ei lalo o le 14 tausaga3,33 — 5,55
mai le 14 i le 50 tausaga3,89 — 5,83
ao maitaga3,33 — 6,6
silia ma le 50 tausaga4,4 — 6,2
mai le 60 i le 904,6 — 6,4
silia le 90 tausaga4,2 — 6,7

I le uluaʻi suʻesuʻega o le maʻisuka, o le faʻamaoniga lona lua o le faʻamaoniga e masani lava ona faia i le aso lona lua.

Lisi o le taimi nei mo le faʻaaogaina o fua o le maualuga o le kulukose o le toto: faatasi ai ma le fua (masani) fua o le suka plasma - mai le 11.1 mmol / L ma le tele, i luga o se manava gaogao - mai le 7 mmol / L ma sili atu, PTTG - mai le 11.1 mmol / L ma sili atu .

O le mita o le kulukose o le toto o glucometers. O nei mea faigaluega feaveaʻi e mafai ona fesuisuiai i a latou faʻataʻitaʻiga ma le faitauina o taunuʻuga.

O loʻo i ai ni masini e faʻalogo i le taunuʻuga mo le faʻaogaina o tagata e maualalo le vaʻaia, o loʻo i ai le televise tele, ma o loʻo i ai se maualuga maualuga o le fuafuaina o le iuga (itiiti ifo i le 15 sekone).

E mafai ona faʻaogaina i le taimi nei le aofaʻi o suʻega mo le faʻaaoga mulimuli, fuafua le maualuga o le kulukose i luga o se vaitaimi patino. E i ai ni mea fou e mafai ona maua mai ai faʻamatalaga ma fatu ai laulau ma kalafi o taunuʻuga. Glucometers ma fasi faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻatau i falemaʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina:

  • fufuluina ou lima ma saunia le masini mo galuega,
  • ave se peni faapitoa mo le papaʻi, ava malosi, cotton, fasi siaki,
  • seti le manua i le vaega manaomia,
  • toso le tautotogo
  • Aveese le fasi siaki ma tuu i totonu o le mita, ae tatau ona otometi ona tape,
  • fufuluina lou tamatamailima i se paʻu sipuni i le ava malosi,
  • tui lou tamatamailima
  • faapipii le vaega galue o le vaega o le suega i se mataua o le toto,
  • faatali seiloga ua atoatoa le vaega atoa,
  • faʻailoga le nofoaga o poloka ma faatalitali mo le taunuuga o le auiliiliga, o le a saunia i ni nai sekone,
  • aveese le siaki o le suʻega mai le masini.

Metotia mo le fuafuaina o le kulukose i le plasma ma le toto atoa e maua ai le eseesega o taunuuga, eseese e 12%, o lea e mafai ai e nisi ona faamatalaina i nisi taimi mea sese.

Ina ia faatusatusa ia faitauga e maua i auala eseese, e tatau ona faateleina le faitau o le suka i le toto atoa i le 1.12, ma le faitau o le suka i le plasma - faasolosolo, vaevaeina i le 1.12. O loʻo i ai laulau faapitoa ma tuʻuina atu faʻamaumauga o le glucose concentrate i plasma ma le toto atoa.

Tusi faitaugaSaharkroviTusi faitaugaSaharkroviTusi faitaugaSaharkrovi
1,121,012,3211,023,5221,0
1,681,512,8811,524,0821,5
2,242,013,4412,024,6422,0
2,802,514,0012,525,2022,5
3,363,014,5613,025,7623,0
3,923,515,1213,526,3223,5
4,484,015,6814,026,8824,0
5,044,516,2414,527,4424,5
5,605,016,8015,028,0025,0
6,165,517,3615,528,5625,5
6,726,017,9216,029,1226,0
7,286,518,4816,529,6826,5
7,847,019,0417,030,2427,0
8,407,519,6017,530,8027,5
8,968,020,1618,031,3628,0
9,528,520,7218,531,9228,5
10,089,021,2819,032,4829,0
10,649,521,8419,533,0429,5
11,2010,0

New glucose mita

Glucometers o se augatupulaga fou e mafai ai e oe ona ave toto e le gata mai tamatamailima, ae mai isi nofoaga foi: o le tauau, lima, thivae, tulaga o le lima matua.

O taunuuga e maua mai i lenei auala atonu e ese mai si mea masani, ona o le maualuga o le kulukose i tamatamailima e ono tali atu i suiga i le tino.

E taua tele lenei mea pe a fai e vave suia le maualuga o le suka i lenei taimi - mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumafa o mea taumafa poʻo le faʻamalositino faaletino.

E iai metotia sili ona lata mai mo le fuafuaina o kulūkose i le fale.

  1. Sampling blood sampling - o se masini e punitia ai le paʻu ma faʻaaogaina ai se uila malamalama maualuga e aunoa ma le taia, e aunoa ma le afaina ai o le tiga ma le le mautonu. E faʻaaoga talu mai le 1998.
  2. Mini Med o le siakiina pea o le suka. E aofia ai se kesi palasitika, lea e faʻaofiina i lalo o le paʻu, e toso ai se toto itiiti ma fua le maualuga o le kulukose i le 72 itula talu ai.
  3. GlucoWatch o se masini e pei o le siaki e fua ai le maualuga o le suka e faʻaaoga ai eletise eletise. Faʻamau i le 2001. E ave e le masini le toto ma fua le maualuga o le kulukose i totonu 3 taimi i totonu o le 12 itula.

O lenei masini e taua o le laasaga muamua e agai atu i le le mataʻituina o le maualuga o le suka i le toto, lea o le a mafai e tagata gasegase ona tutoatasi i le fale.

Tuutuʻuga o le tuʻuina atu ma fua o suʻega toto mo le suka

Glucose, o lona uiga, suka, o le tino o le tino o tupe faʻaalu. Mea taumafa, ao le i fuafuaina, e momotu i lalo i le suka faigofie. A aunoa ma lenei mea, e le mafai ona gaoioi le faiʻai. A le lava lenei mea i totonu o le toto, e faʻaaoga e le tino le malosi mai faleoloa gaʻo.

O le a le le lelei o lenei mea? E matua faigofie lava - i le faagasologa o le gaʻo o le tino, o tino o le ketone ua faʻasaʻolotoina, lea e "afaina" ai le tino ma le faiʻai i le mea muamua. O nisi taimi o lenei tulaga e matauina i tamaiti i taimi o se maʻi gasegase. O le maualuga o le suka o le toto e sili atu ona lamatia ai le ola o le tagata.

O le le atoatoa ma le sili atu e afaina ai le tino, o lea la e tatau ona tausia pea le suʻega toto mo le suka i tulaga masani.

Glucose o le toto

O le masani o le suka i totonu o tane ma fafine i totonu o le toto e le eseese. O le faʻamatalaga o le auiliiliga o mea na maua mai capillaries ma le vein e eseese e tusa ma le 12% (i le mataupu mulimuli, o le masani e maualuga atu). Mo tamaiti ma tagata matutua, o le maualuga o le suka suka i vaega eseese.

Ole iunite ole fua ole moli / L. I nisi o nofoaga faafomai, o fua o suka e fuaina i isi vaega (mg / 100 ml, mg% poo mg / dl.). Ina ia liua i latou i mmol / l, e tatau ona faaitiitia le numera i le 18 taimi.

Aʻo faʻatino suʻesuʻega o meaola faʻasolosolo i le filifilia, o lenei faailo o loʻo i ai le igoa Glu poʻo le "glucose".

I tagata matutua i luga o se manava gaogao

Ole fua ole kulukose mo tagata matutua o loʻo i le va o le 3.3-5.5 iunite mo meafaitino mai capillaries (mai le tamailima). Mo le toto mai le vein, o le masani e pau i totonu o le va o le 3.7 i le 6.1 iunite.

O le faʻataʻitaʻiga o le auʻiliʻiliga o loʻo taʻu mai ai faʻamuamua ma le maualuga o le 6 iunite (e oo i le 6.9 mo le toto na aumai mai se vein).

O le siama o le maʻisuka ua faia e ala i le suia o le "masani" le taua i luga atu o le 6.1 mo le toto capillary ma sili atu i le 7.0 i le vevela.

tusi pepa = "faʻamatalaga" show_icon = "moni" Prediabetes o se laina lalata lea e iai ni nai igoa: o le gasegase o le glucose e faʻavaivaia poʻo le faʻavaveina o le kulukose glucose / / note

I tamaiti i luga o se manava gaogao

I tamaiti mai le fanau mai e oʻo i le 1 tausaga le matua, o le masani o le suka (mai le tamatamailima) e i le va o le 2.8-4.4 iunite. O le suʻeina o le toto mo le suka e manatu e masani i le maualuga o le 3.3-5.0 iunite mo tamaiti mai le tasi le tausaga i le lima tausaga. Mo tamaiti e sili atu ile 5 tausaga, o le masani e tutusa ma tagata matutua. Faailoilo o loʻo maua ai le maʻisuka ma se maualuga e sili atu i le 6.1 iunite.

I le maitaga

O faʻalavelave e tele lava ina tupu i tamaitai i se tulaga "manaia" i le tino, o lea o le faia o nisi o suʻega e masani lava ona eseese. O nei faailoilo e aofia ai le suka toto. O le masani mo fafine maʻitaga e fetaui lelei ma aoga mai le 3.8 i le 5.8 iunite mo le toto capillary. Afai o le faailoga e suia i luga aʻe o le 6.1 iunite, e manaʻomia se suʻesuʻega faaopoopo.

O le maʻisuka faʻamamaina o nisi taimi e matauina ai.O lenei vaitau e masani lava ona tupu i le afa lona lua o le maitaga ma faʻauʻu ai sina taimi pe a uma le fanau.

I nisi tulaga, o lenei tulaga e maua ai le maʻisuka.

O le mea lea, o le suʻeina o le toto mo le suka e tatau ona tuʻuina atu i fafine maʻitaga i le taimi atoa o le fanauina o le tamaitiiti ma mo sina taimi talu ona fanau mai.

Faailoga o le kulukose o le toto maualalo

Faatasi ai ma se faaitiitia o le suka, o le grenesland ma nerve endings o le muamua lea e tali atu ai. O le faʻaalia o nei faailo e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o le faʻasaʻolotoina o le adrenaline, lea e faʻaosofia ai le faʻatuina o faasao faasao.
note style = "lapatai" show_icon = "sese" O taualumaga nei e tupu:

  • Manatu
  • Le popole
  • Teteʻete
  • Le popole
  • Tesea
  • Faʻaaliga,
  • Lagonaina o le fiaaai.
/ note note style = "mataala" show_icon = "sese" Faatasi ai ma se tulaga sili atu ona matuia o le matelaina o le kulūkose, o mea nei o loo matauina:

  • Le mautonu
  • Vaivai
  • Vaivai,
  • Tigā
  • O le vaivai tele,
  • Faʻafitauli leaga
  • Faiva
  • Coma.
/ tusi

O nisi o faailo e talitutusa ma le ava po o le inuina o fualaau faasaina.

Faʻatasi ai ma le umi o le leai o le suka, o le faiʻai e leaga e le mafai ona toe faʻaleleia e mafai ona tupu, o le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai faʻavavevave faʻavaomalo ina ia faʻamaonia lenei faʻaaliga.

E masani lava ona osooso le kulukose i tagata e maua i le maʻisuka ma faia tapenaga o le inisalini (poʻo isi vailaʻau faʻasaina). O togafitiga e tatau ona vave amataina, pe a faʻapea e maliu.

Faailoga o le faateleina o le kulukose toto

O se faailoga iloga o le toto maualuga maualuga e mafai ona taʻua o le fia inu pea - o le mea taua lea.

note style = "lapatai" show_icon = "sese" E i ai isi e mafai ona faailoa mai sea suiga i le tino:

  • Faateleina le numera o le urine
  • O lagona vevela i luga o le mucous membranes o le gutu
  • Le sasaina ma le sasaina o le paʻu,
  • Tumau tumau o foliga mucous i totonu (masani ona faalauiloaina i le vaega o le tino)
  • O foliga vaaia o pula,
  • Vaivai,
  • Vaivai.
/ tusi

O le faʻamamaina o se suʻega toto e mafai ona matua faateia ai nisi tagata, ona o le masani ona mauaina le maʻisuka e le afaina. Ae ui i lea, e le faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le maualuga o suka i le tino.

O le soona fai pea o le kulukose i totonu o tagata e mafai ona afaina ai le vaʻai (taʻitaʻia i le taofiofi o le tino), mafua ai le fatu oso, le taʻavale. E masani lava o le iʻuga faifai pea o le suka i totonu o le tino e mafai ona avea ma atinaʻeina o le le atoatoa ma le gangrene o vae, aemaise lava tulaga ogaoga, coma ma le oti e mafai ona tupu. O le mea lea e tatau ai ona e siakiina pea lau fua o le suka.

O ai e manaʻomia le mataʻituina o latou toto suka

Muamua, ioe, i tagata e maua i le maʻisuka. Latou te fuaina i taimi uma le maualuga o suka ma fai ni fua e faʻafaigofieina ai, e le na o le lelei o latou olaga, ae o le mea moni foi o le ola e faalagolago i ai.

Mo tagata ua fautuaina o le suʻesuʻega faaletausaga mo faailoga o le suka toto e aofia ai vaega e lua:

  1. Tagata e iai aiga vavalalata ma le maʻisuka
  2. Obese tagata.

O le vave iloa o le faʻamaʻi o le a faʻaumatia ai lona alualu i luma ma o le a faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le aafiaga o le mamafa o le kulukose i luga o le tino. O tagata e aunoa ma se vailaau i lenei faʻamaʻi ua fautuaina e faia se auʻiliʻiliga ile tolu tausaga, pe a oʻo i le 40 tausaga.

Mo fafine maʻitaga, o le taimi o le auiliiliga e fuafuaina e le fomaʻi. O le tele o taimi e tasi i le masina pe o le tasi i le isi suʻega toto.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le kulukose o le toto

Faʻateleina le Faʻaititia o le Tulaga Maualalo
Faʻataʻitaʻiga o le falaoamataFafaga
Manatu faaletino pe faalemafaufau (e aofia ai lagona)Inuina o le ava
O faʻamaʻi pipisi o le endocrin (slander gland, thyroid gland, pituitary gland)Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo i le tino
LeleiO faʻalavelave faʻalavelave faʻataʻi (enteritis, pancreatitis, taotoga o le manava)
Pancreatic malignanciesFaʻi maʻi
Maea monoxide oonaPancreatic neoplasms
Aveina o corticosteroidsFaʻaleagaina i le galuega o toto toto
Faʻaaoga faʻatauChloroform inu
Faʻaatele le Nicotinic AcidInisalini e sili atu
FaʻafitauliSarcoidosis
ThyroxineFaʻasalaga faʻapitoa
EstrogensTigāina

O tapenapenaga mo le auʻiliʻili e tatau ona amanaia le aʻafiaga o nei mea taua.

Tulafono mo le Tuuina atu o Suʻesuʻega

O sauniuniga talafeagai mo le faʻatinoina o se toto sampling mo suʻesuʻega e mafai ona lavea ai le taimi ma neura: e le tatau ona e popole i faʻamaʻi e le o iai ma faʻaalu le taimi i suʻesuʻega faʻaopoopo ma suʻesuʻega faaopoopo. Sauniuniga e aofia ai le mulimuli i tulafono faigofie i le afiafi o le aveina o meafaitino:

  1. E tatau ona e foai toto i le taeao i luga o se manava gaogao,
  2. O le taumafataga mulimuli e tatau ona le itiiti ifo i le 8-12 itula aʻo leʻi faia le auiliiliga, foliga o le palola = "lightblue" centertitle = "moni" faaogatotonu = "center" w> Suʻesuʻega a le aiga

Mo faʻataʻitaʻiga fale o mea gaosi eletise eletise e faʻaogaina - kesi. O lo latou i ai e tatau mo tagata uma o loʻo mafatia i le maʻisuka. Totoga e ave ai ni sekone, o lea e mafai ai ona vave faʻaogaina e faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.

Ae ui i lea, e oʻo lava ile glucometer e mafai ona tuʻuina atu se sese. E tele taimi e tupu ai lenei mea pe a faʻaaogaina le talafeagai pe a fai foi se faʻamaumauga faʻataʻitaʻiina ma se faʻamaumauga faʻamaonia (ona o le fesoʻotaʻi ma le ea).

O le mea lea, o fuataga sili ona saʻo e faia i totonu o se fale suesue.

Faia faʻamalamalamaga faʻamalamalamaga faaopoopo

E masani lava, mo se faʻamaoniga saʻo, atonu e manaʻomia oe e faia nisi suʻega mo le suka o le toto. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina metotia e 3:

  1. Suʻega mo le faʻapalepale o le kulukose (faʻafoe tautala) - PTTG,
  2. Glucose suega
  3. Fuafuaga o le aofaiga o hemoglobin glycated - HbA1c.

A leai, o sea ituaiga suʻesuʻega e taʻua o le suka suka. Mo lenei mea, e tele poloka o mea (toto) e faia. Muamua o loʻo i luga o se manava gaogao, ona inu lea e se tagata se aofaiga o le kulukose.

O le suʻesuʻega lona lua e faia i le itula e tasi pe a uma ona faia le fofo. O le pa lona tolu ua maeʻa 1.5 itula i le maeʻa ai o le fofo. O le suʻesuʻega lona fa e faia i le 2 itula talu ona faʻaaogaina le kulukose.

O lenei suʻesuʻega e faʻatagaina ai oe e fuafua le fua o le faʻaaogaina o le suka.

Glucose suega

E lua taimi e faia ai suʻesuʻega. Muamua i luga o se manava gaogao. O le taimi lona lua 2 itula i le maeʻa ai o le 75 karamu o le kulukose.

Afai o le maualuga o le suka e i totonu o le 7.8 iunite, ona pau lea i totonu o le tulaga masani.

Mai le 7.8 i le 11 iunite, e mafai ona tatou talanoa e uiga i vailaau muamua; i le tulaga o le mauaina o se taunuuga e sili atu nai lo le 11.1 iunite, ua maua ai le maʻisuka.

O se mea e manaʻomia muamua o le aloese mai le ulaula, 'ai, inu ava malosi (e oʻo lava i le vai). E le mafai ona e malosi malosi pe, i se isi itu, pepelo pe moe - o nei mea uma e aafia ai le iuga mulimuli.

O le maualuga o le hemoglobin glycated e fesoasoani e iloa ai se faʻaopoopoga umi o le kulukose toto (e oʻo atu i le 3 masina). O le suʻega e faia i totonu o le falesuesue. O le masani o loʻo i totonu o le 4.8% i le 5.9% e tusa ai ma le maualuga o le hemoglobin.

Aisea e faia ai suega faaopoopo

Aisea e tatau ai le faamaninoga o le taunuuga? Talu ai o le uluai suʻesuʻega e mafai ona faia i se mea sese, faʻaopoopo, o se suiga i taimi pupuu i le kulūkose mai le aʻafiaga o mea i fafo ma totonu (ulaula, atuatuvale, popolega, ma isi mea) e mafai.O suʻesuʻega faaopoopo e le gata ina faʻamaonia pe faafitia ai masalosaloga a le fomaʻi, ae fesoasoani foi e fuafua se ata atoatoa o le maʻi: o le umi o le toto e sui.

Suga Suga 21 - O Le A Le Uiga

O le punavai autu o le malosi mo se tagata o le kulukose, lea na te mauaina i meaai. I lalo o le faatosinaga o enzymes, o lenei elemene ua faʻasaʻoloto mai i gaʻo ma ulufale atu i sela ma ni masini. Afai o le gasegase o le carbohydrate o loʻo faʻalavelave pe faʻavaivaia le femalagaaiga, o le a faʻapupulaina i totonu o le toto ma faʻamalosi malosi i le urine.

I totonu o se tino maloloina, o le suka i totonu o le toto e le sili atu i le 3.3-5.5 iunite i le manava leai. A maeʻa ona 'ai, o le a faʻateleina tuaoi tuaoi i le 7.8 mmol / L. Afai, e tusa ai ma iuga o le suʻeina o le toto, totoga toto o le 21 ma le maualuga o loʻo matauina, e faanatinati le saili ma faʻaitiitia le mafuaʻaga o le togafitiga.

E i ai le tele o mafuaʻaga faʻapitoa e mafua ai le faʻatupulaia o le kulukose i totonu o se tagata e le mafatia i le maʻisuka e mafai ona faʻatupulaʻia mo sina taimi puupuu:

  • popolega na tupu i le afiafi o le foai o le toto po o le tiga tele,
  • malosi malosi o le tino, galue malosi,
  • ave nisi togafitiga o lona itu o le faateleina o le suka,
  • maʻitaga, uluaʻi maʻi o le manoʻo, tane moa i fafine,
  • ava malosi ma le ulaula tapaa,
  • tele naua mea e maua ai le carbohydrate.

O mea faʻaleagaina e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka i le maualuga o le 21.1-21.2 iunite, e iai:

  • atinaʻe o le maʻisuka
  • ate o le ate (hepatitis, cirrhosis),
  • faʻamaʻi o le vaega o meaʻai,
  • faʻamaʻi e afaina ai le pancreas, e aofia ai le faʻaipoipo ma le faʻataunuʻu,
  • tiga o le endocrine,
  • gasegase o le hypothalamic
  • o le leai o se tino.

O le suka e le umi se taimi e mafai ai ona tulaʻi i le maualuga o le 21.9 ma le maualuga ma se osofaʻiga umi faʻalauteleina o le epilepsy, fatu fatu, angina pectoris.

I le maʻisuka, maualuga maualuga le kulukose e mafai ona tupu ona o:

  • le le tausisia o le taumafataga fautuaina e fomai,
  • lafoaʻi le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka,
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • vailaʻau faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi,
  • leaga masani
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • faʻamaʻi pipisi
  • faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi
  • maʻi o le ate.

O le mafuaaga taatele o maualuga maualuga o le kulukose i le maʻisuka o le solia lea o mea taumafa, o le gasegase, gaioiga.

Faailoga o le hyperglycemia

Faailoga o le hyperglycemia ma tulaga faatauaina o le 21.3-21.4 ma le maualuga o loo taua tele. I maʻi na matauina:

  • faʻasolosolo faifaipea ma mea faʻateleina televave - vaʻai le tusiga i luga o polyuria,
  • matagogo
  • faanenefu vaaiga
  • faanaunauga faifaipea e tineia lou fiainu
  • telefoni, divaele ma le cephalalgia,
  • sosolo
  • faateleina le manava, pe, i se isi itu, lona toesea. O se taunuuga, o se tagata o le mauaina vave o le mamafa vave poʻo le mamafa o le mamafa,
  • faʻafefe, faʻaitiitia le faʻatinoga, moe,
  • popolevale, le mautonu, le fiafia,
  • moe i le moe
  • paʻu o le paʻu,
  • afaina, tiga i pito pito i lalo,
  • umi e le faʻamalolo ai, manuʻa, manuʻa.

O fafine e maua pea i le hyperglycemia e tele lava ina mafatia i faʻamaʻi pipisi e faigata ona togafitia. O tagata gasegase latou te faitio foi i le leai o se meaʻai i totonu o le vaega o le mucosa. I totonu o tagata, ua tusia faamaumauina feusuaiga - o se faʻaitiitia o le malosi i le maʻisuka.

Mafuaaga mo le Popolega

O le hyperglycemia faʻalauteleina ma tulaga faatauaina o le 21.8 iunite ma sili atu e mafai ona mafua ai taunuuga matautia ma faigata ogaoga, mo se faataitaiga, ketoacidotic coma. O le gasologa masani o le faʻaleagaina o le gaioiga, o se taunuuga o le kulūkose e faʻaleagaina ai le vascular and system system, e oʻo atu i:

  • faaleagaina o totoga vaaia,
  • le atinaʻeina o le le atoatoa,
  • faateleina le ono lamatia o le fatu ma le taʻavale,
  • faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino,
  • faʻaitiitia le faʻapitoa o le paʻu
  • gangrene maʻisuka
  • faaitiitia le puipuiga,
  • feusuaiga feusuaʻiga.

O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 21

Afai e le i maua le maʻisuka, ma o le mafuaʻaga o le maualuga o le kulukose i totonu o le 21.5 mmol / l ma le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le fomaʻi e faatonuina isi, fualaau matautia matautia. O faʻamaʻi o le ate, endocrin system ma le manava e manaʻomia ai togafitiga, lea o le a fesoasoani e faʻamautu ai maualuga o le suka. Afai e le mafai ona faʻaitiitia le faʻatonuga o le kulukose, e faʻaaogaina ai le suka poʻo le inisua o inisalini.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se coma faasaga i se talaaga o le suka i le 21.6-21.7 iunite, e tatau ona taʻua fesoasoani fesoasoani faʻafuaseʻi. O le a le mea e faia i ia tulaga, e iloa e tagata atamamai. I le leai o ni faailo o le toilalo o le fatu, o le pule malosi o le inisalini e faia i se metotia ua fuafuaina taitoatasi. I le taimi lava lea e tasi, o vailaau faʻasaʻi, vailaau faʻamalositino e faʻaaogaina mo masalomia o le niumonia, maʻi o le pusa, pyelonephritis.

Taua! O auala autu e faʻavasegaina ai le maualuga o le suka i totonu o le toto o se mea e maualalo le gaosiga, taumafa ma fualaau.

O le tausisia pea o se taumafataga faapitoa e mafai ai ona e aloese mai tulaga taua o le glycemia ma faatumauina le lelei o le soifua maloloina. I le hyperglycemia, o le taumafataga Nu.9 o loʻo faʻaalia. O le taumafataga e faatagaina i ni vaega laiti 4-6 taimi i le aso. O meaai e tatau ona filifilia i se fuainumera maualalo maualalo ma sina mea o le kalori.

Mai le vaega o oloa e le mafai ona faʻaumatia, o loʻo iai:

  • saisi,
  • pata tao,
  • palu fua o meaʻai,
  • sweets, sukalati,
  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • pata
  • susu ma meaʻai susu faatasi ai ma se pasene maualuga o mea oona.

I fua faʻatatau, e mafai ona e 'ai:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • fala fala
  • fualaau suamalie
  • vela
  • pi, lentils, pi,
  • fualaau faisua, vine, greens.

E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le faaaogaina o fualaʻau manogi e ala i le gaoi, tao tao, kuka. E tatau ona aloese mai le suka, semolina ma le araisa paepae. O le mea aupito sili ona aoga mo le maʻisuka ma maualuga maualuga o suka o le pata, oatmeal, ma le fuamoa - o se lisi o meaʻai mo le maʻisuka. E ui lava i le tele o faʻasaina o meaʻai, e mafai e se tagata maʻi ona 'ai tele lava.

O le lisi e tatau ona aofia: musigot, nuts, kukama, zucini, eggplant, elekini, tamato, logo pepa, laʻau, namamoni, kefir, yogurt. O nei meaai e faʻaititia ai lau glycemia.

Gaoioiga faaletino

O faʻamalositino eseese e faʻaleleia ai le metabolism i le tino. O moliaga faʻamalosia e solia, ae fai:

  • i luga o vae
  • uila
  • aau i le vaitaele
  • moli malamalama
  • yoga

e mafai ma talafeagai. Le umi o le aʻoga e le sili atu i le tasi ma le afa itula.

Fualaau faʻapitoa

O auala masani e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. Faʻaaoga na o le faatagaga a le fomaʻi. O fua sili ona lelei e pei o:

  1. 10 pi. laulaau laulaau o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela ma sasaa se ipu vai inu. Lafo mo se aso ma inu le vaifofo e maua mai ai i se kuata kua fa fa taimi i le aso.
  2. O se lapisi tele o lapisi o le horseradish rhizomes ua sasaaina i se ipu malamalama o le yogurt o le fale po o le lefir-fat-kefir. Ave se sipuni tele i le tolu taimi / aso ao lei faia se taumafataga.
  3. 20 g o vaega o le paina kiona e tunu mo le 250 itula i se paʻu lemu i le vai. Filu ma ave se sipuni tele i le aso ao leʻi faia le taumafataga autu. O le susu o le a tumau ona uiga faʻamaloloina e tusa lava pe 2-3 aso o teu i totonu o le pusaaisa.
  4. 2 sipuni tele o blueberries e tumau i totonu o se ipu vai inu vai mo le itula. Ave le afa afa i luma o se taumafataga.

E tatau i tagata maʻi ona nofouta e faapea a maeʻa ona maua se maualuga maualuga o le kulukose, e tatau ona siaki pea ia faailoilo e puipuia ai le toe faʻalogo.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Suauu toto mai le 21 i le 21.9 mmol / L - o le a le uiga

O le faailoga autu o le maʻisuka o le hyperglycemia.

Faʻalagolago i le malosi, o le taui o le faʻamaʻi ua amanaia, ma o se faʻataʻitaʻiga o faʻafitauli faʻapitoa e faia foi.

E naʻo le faʻamautinoaina o le mafuaaga moni o le maʻi, e mafai ona e faʻamaonia le saʻo togafitiga ma faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

Tulaga masani po o le vavae ese

I se tagata soifua maloloina, o le inisalini e pulea le tafe o le kulukose i totonu o le masini. A faʻaleleia lona maualuga, o le pancreas e faʻateleina le pulefaʻatonu o le hormone, o le glucose e oʻo atu i le masani (3.3-3.5 mmol / l). Faʻatasi ai ma ia faʻataʻitaʻiga, o le masini e maua ai mea faʻamalosi; e leai se aʻafiaga i luga o le puipui vascular.

Suauu toto e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le taumafataga.

Glucose mmol / L Anapopogi pe a uma taumafa
Se tagata soifua maloloina3,3-3,57-8
Faʻatasi ma le maʻisuka7,811,1

A maeʻa le 1.5 itula pe a uma se taumafataga, ona alu ifo lea o tau.

O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaalia i le faʻaitiitia o le gaosiga o le inisalini, poʻo lona toesea atoa. I le ituaiga 2, ua matauina le le atoatoa o le inisalini, o le tetee i lana gaioiga e tupu.

I le glycemia e sili atu i le 10 mmol / L, o le kulukose o loʻo faʻaaogaina i le urine, e sili atu le malosi o le kulimi ma mafua ai le faʻamalolo. Ona o le leai o le kulukose ma le vai, o sela ua matelaina. Afai o le iuga o le suʻesuʻega e faʻaalia ai le maualuga o le suka o le 21 mmol / L poʻo le sili atu, e tatau ona faʻailoaina le mafuaaga ma faʻaumatia.

Mafuaʻaga talafeagai

Glycemia maualuga i luga atu o le 16 mmol / L o se tulaga ogaoga o le maʻi. Coma i tagata matutua e sili ona lamatia: o lenei mea e fesoasoani i le tupuga o taualumaga e le mafai ona suia i le faiʻai.

O le tulaga ua faʻateleina i faʻamaʻi pipisi ma fatu fatu, le faʻaaogaina o le ava malosi ma fualaau oona. E le gata i lea, o le suka o le 21 mmol / l e mafai ona tupu ma faʻafitauli masani o meaʻai, le talafeagai o le inisalini ma le suka.

E tele mafuaʻaga e mafai ai e le suka i totonu o se tagata maloloina ona faʻalauteleina mo sina taimi puupuu:

Suauu toto e masani lava 3.8 mmol / L

E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

  • faʻafitauli
  • tiga tiga
  • faaletino ma faalemafaufau galuega,
  • suiga o meaola i fafine (maʻitaga, PMS, moapo),
  • leaga leaga masani masani
  • tele gaʻo gaʻo
  • ave fualaau faasaina e faateleina ai le kulukose.

Matou te fautuaina oe e faitau: E faʻafefea ona aʻafia le mafaufau o le tagata i le maʻisuka

O mea e le masani ai e mafua ai le faateleina o le sili atu i le 21.1 mmol / l pe sili atu o:

  • atinaʻe o le maʻisuka
  • suiga faʻapitoa i le ate,
  • faamai o le gastrointestinal tract ma le pancreas,
  • afaina o le endocrine,
  • suiga taumone
  • oncology ma le faʻaogaina o faʻailoga.

I le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose e masani ona faʻaolaina ona o:

  • leaga meaʻai
  • leai o le suka-faaitiitia o fualaau faasaina,
  • le ola ola
  • faamai o se viral and infectious natura,
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • leaga masani
  • maʻi o le ate ma le paʻu.

O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻaalia ma le faʻaleagaina o le masimmune. E masani ona faʻaalia i le ketoacidosis coma i le talavou. O le faʻalavelave e faʻaosofia e faafitauli o le mafaufau, o le mamafa o le mamafa, le teenaina o le inisalini o inisalini. O le amataina o le maʻi e tele, i le leai o se inisalini faaopoopo, o le a vave ona tupu le suka.

O le maʻisuka ituaiga 2 e foliga mai o tagata matutua ua mamafa tele. Talu ai ona o le inisalini e ulufale atu i le toto, o le a faʻagasolo malie le alualu i luma. O siama e ono le mafai ona gauai i le homone. O gaʻo gaʻo maualalo e faʻamalolo mai le gaʻo ma e faʻamaʻiina i le ate i tino o le ketone.

Faatasi ai ma lo latou faateleina, o le tali atu i le itu taua, o le acidosis metabolic e atiina ae. I le le lava o le inisalini, e mafai ona taofia le malepelepe o gaʻo ma le fausia o ketones, lea e lamatia ai se coma hyperosmola.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

Faʻatasi ma soʻo se ituaiga o maʻisuka, o loʻo i ai se fiainu ma se lagona o le fiaʻai, suiga o le mamafa, faʻaleaogaina o le tino, faʻaitiitia le mamafa, ma leai se malamalama.

Ae ui i lea, o le matauina o le maʻi, e mafai ona fuafua le ituaiga o maʻisuka e atiae. O lea mo le ituaiga 1, o le tiga o le manava, o le gasea ma le vomiting o uiga ia, o le manogi o le acetone mai le gutu, o le manava e manaia. I le maʻisuka ituaiga 2, o faailo o le neurology e aliali mai: o tautalaga faʻafefete, gaogao, gaioiga ma mafaufauga i lima ua faʻatapulaʻaina.

Faailoga masani mo faailoga o le suka sili atu nai lo le 21 mmol / l o:

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai DiaLife. O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga

Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

  • faʻaauau faifaipea
  • fiainu
  • faʻanoanoa vaaia
  • tele o le gaioiga ma le vevela,
  • faʻateleina le sosolo
  • afaina ai le manao ma suiga mamafa,
  • ulavale ma le moe,
  • popole
  • vevela paʻu, manua ma abrasions e le faʻamalolo mo se taimi umi.

I suʻesuʻega falesuesue, ketoacidosis ma le setete o le hyperosmola e mafai ona fuafuaina. Ina ia faia lenei mea, suesue:

  • toto
  • urine
  • electrocardiography
  • toto maualuga
  • X-ray

O faʻataʻitaʻiga uma e tatau ona faia i le tausisia o tulafono: i luga o se manava gaogao, aua le inuina le ava i le afiafi o le suʻega, usitai i se meaʻai, aloese mai le faʻafitauli o le tino ma le mafaufau, musu e inu vailaʻau.

O le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le suka o le toto

Afai o le suka e sili atu ma le 21 mmol / l, e manaʻomia e le tagata maʻi se falemaʻi vave. Togafitiga e faia i totonu o le potu maʻi tigaina.

Afai e leai ni faailoga o le toilalo o le fatu, e afaina le tino ile tino e toe faʻafoʻi ai le toto. Mo se kululu, o se vaifofo o le sodium chloride e faʻaaoga i le fua faatatau o le 1 lita i le itula. I faʻamaʻi o le fatu po o fatugaʻo, o le suavai ua faʻafuaseʻi ona sola lemu.

Muamua, o le inisalini e faia i se auala vavalalata, faasolosolo lemu i pulega faʻapitoa. Mo lenei mea, o sauniuniga faʻainisinia faʻainisinia mo gaioiga pupuu e faʻaaogaina. E laʻititi le fua, faʻaitiitia le suka i le 5 mmol / l i le itula. I le maʻisuka ituaiga 2, pe a maeʻa le faʻamautuina o le glycemia, faʻaauau le togafitiga o le insulin i le falemaʻi.

I le faaopoopo atu i le inisalini ma le saline, vai fofo, vailaau oona, ma, pe a tatau ai, o sauniuniga vascular ua faatonuina.

I le maʻisuka e leʻi faʻamaonia, o le mafuaʻaga o maualuga maualuga (suka o le ate, fualaau) e togafitia. Afai e le fesoasoani lenei mea, o le inisalini injections poo antipyretic fualaau ua faatonuina.

O le mea lea, o le suka o le 21.9 mmol / L poʻo le sili atu e sili ona matautia. Afai e maua mai se fesoasoani le lelei, e mafai ona tupu se taunuuga oti.E taua tele le valaʻau i se 'au taʻavale, i le falemaʻi latou te faʻasaʻo le maualuga o le suka ma iloa ai le mafuaaga tonu o le togafitiga. Ina ia taofia le tupu aʻe o hyperglycemia, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma taʻitaʻia se olaga ola.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Lyudmila Antonova ia Tesema 2018 na tuuina mai ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Pe aoga le tusiga?

Suauu toto 20: o le a le uiga o le maʻisuka ma le auala e aumai ai le suka

E mafai ona taofi se tulaga maualuga o le hyperglycemia e tusa lava pe sili atu le maualuga o le suka i le toto o le 20 mmol / l. Faatasi ai ma le faʻateleina o le maualuga o le kulūkose, o le togafitiga e tatau ona faʻatinoina i se taimi vave, a faʻapea o le tagata maʻi e mafai ona pa'ū i totonu o le maʻi suka. O le tulaga e ono tulai mai ai se taunuuga oti e le o aofia ai.

O le faʻateleina o le maualuga o le maʻisuka i le maʻisuka e mafua ona o le le tausisia o le taumafa poʻo togafiti togafitiga le talafeagai.

O le mataupu o togafitiga o le a faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka. Faatasi ai ma se ituaiga o le insulin-o le maʻi, o togafitiga e faia e ala i togafitiga insulin. O le maʻisuka ituaiga 2 e togafitia i mea taumafa, faamalositino, fualaau faasaina o le hypoglycemic.

Mafuaʻaga o le Ausetip Hyperglycemia

Suauu toto 20 o le a le uiga o lenei mea? O lona uiga o le maʻi e atiaʻe le hyperglycemia tele. O lenei tulaga e sili ona matautia, aua o togafitiga lē lelei, o le atinaʻeina o se maʻi suka e mafai. O le siʻitia o taimi i le suka o le toto e mafai ona mafua ai faʻafitauli mai le cardiovascular ma endocrin system.

E masani lava, o le faateleina o le glycemia i le maʻisuka e mafua ai le le lelei o mea taumafa. Ole auala faapitoa ile fausiaina ole taumafa e tatau ile maʻisuka ituaiga 2. Afai o le tagata maʻi e mamafa tele, ona faʻaalia lea o se taumafataga maualalo maualalo.

Ma mafua ai foi ona maua le faateleina o le kulukose i le:

  1. Laasaga le saʻo ole inisalini. O lenei faafitauli e taatele i le maʻisuka ituaiga 1, pe a le mafai ona maua mai e sela o le pancreas se fua saʻo o le hormone.
  2. Laasaga le saʻo filifilia o vailaʻau o le hypoglycemic. O lenei faafitauli e tupu na o le maʻisuka ituaiga 2. Afai o vailaʻau e le fesoasoani e faʻamautu le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona filifilia lea e le fomaʻi soʻo se isi vailaʻau o le hypoglycemic pe faʻasinoina togafitiga insulin.
  3. Faʻafitauli ma faʻafitauli o le mafaufau.
  4. O faʻamaʻi o le pancreas, e aofia ai le pancreatitis.
  5. Le faʻaaogaina o prednisone, fomaʻi faʻafofoga, glucagon, beta-blockers.
  6. Manua.
  7. Faʻalavelave faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le myocardial.
  8. Maʻi faʻamaʻi.
  9. Toto I le taimi o le fanauina o se tamaititi, e mafai e se fafine ona atiina ae le maʻisuka maʻi.
  10. Hyperthyroidism ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi.
  11. Cushing's Syndrome.
  12. Faʻi maʻi. O le suka e mafai ona tulaʻi ona o le le mafaia o le ate, o le hepatitis, cholestasis, toʻamea, echinococcosis, cholangitis, thrombosis vein, vein infiltration ma cirrhosis.
  13. Le faʻaaogaina o le dexamethasone poʻo isi glucocorticosteroids.
  14. Faamai pipisi. O maualuga maualuga o le kulukose e mafai ona matauina e tusa lava pe faʻaleagaina maʻi.

E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻamaonia lelei le mafuaʻaga o le faʻateleina o le faateleina o le glycemia. Faʻatasi ai ma maualuga maualuga o suka, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻamaonia se suʻesuʻega.

O a faailoga e tupu pe a oʻo le suka i le 20 mmol / l?

E i ai loʻu maualuga o le suka o le toto ma e 20 ou lagona le masani - o le maʻisuka e masani ona liliu atu i se faasea i le endocrinologists. E ui i le lelei, o lenei tulaga e sili ona matautia.

I le tele o mataupu, o le faʻateleina o le kulūkose e oo atu i le 20 mmol / l e mafua ai uiga iloga i le maʻisuka. Muamua, o le tagata maʻi e masani ona maua le fia inu ma susu le gutu.

E le gata i lea, i le maualuga o le hyperglycemia, o isi faailo o le falemaʻi ua aliali mai:

  • Uiga masani.
  • Faʻafitauli leaga.
  • Tigā tele o le tino.
  • Lagona o le atuatuvale, le tele o osofaiga ma le le fiafia.
  • Paʻa i sooga ma ulu.
  • Faaulu i taliga.
  • Faateleina le vevesi.
  • Faʻaitiitia o le toto.
  • Loto o le fatu.
  • Laʻau o le acetone mai le gutu.
  • Le iloa le mafaufau.

Afai e tupu mai faailoga, ole maʻi e tatau ona fua le suka o le toto i se glucometer, ma afai e talafeagai, ia saunia muamua fesoasoani.

O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e 20 mmol / l?

I le gasegase maualuga, o le maʻisuka e manaʻomia le fesoasoani. Afai o le tagata maʻi ei ai le ituaiga muamua o le maʻisuka, ona tatau lea ona ia tuiina le inisalini i se mea faʻapitoa, ona toe toe fuaina lea o le glycemia. I mataupu pe a le mafai ona faʻamautu, e fautuaina le falemai i le maʻi.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le fesoasoani muamua e faʻaititia i le inu malosi, o le faʻaaogaina o fofo o vai ma fualaau oona. E mafai ona e fufuluina le paʻu ile solo susu. Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le falemai.

O aʻafiaga o le toto suka 20 e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻasologa faʻamaʻi.
  2. O le maʻi o le maʻi suka.
  3. Tisuka faʻamaʻi.
  4. Retinopathy
  5. Microangiopathy.
  6. Faʻasalaga o Renal.
  7. Polyneuropathy.
  8. Falemaʻi faʻasolo.
  9. Maʻisuka vae.

Afai e sili atu le maualuga o le suka toto nai lo le 20 mmol / L, e mafai ona maliu.

Puipuia o le Hyperglycemia

I le maʻisuka ituaiga 1, o le puipuiga e sau i le fetuunaʻi o le tui o le inisalini. O le mea masani, o le maualuga o le maʻisuka i le maʻisuka e amataina ona o se fomaʻi le talafeagai poʻo le sese o le inisalini. Ole inisalini ole fesoasoani e faʻaititia le kulūkose vave. Latou te galulue i le luasefulu i le 60 minute.

O le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai le puipuiga atoatoa. Muamua, e manaʻomia e le tagata maʻi ona filifili se sui sogasoga o le tino. Afai e manaʻomia, e faʻaaogaina se faʻaoga o vailaʻau e 2. I lenei tulaga, e mafai ona maua se taui mautu mo le maʻisuka.

Faʻamatalaga fou: Faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto suka?

O le taofia o le hyperglycemia, o fualaau oona e faʻaaogaina e siitia ai le lagona o le inisalini - thiazolidinediones (Diaglitazone, Aktos, Pioglar) ma biguanides (Siofor, Metformin, Glucofage). O fualaau sili ona lata mai o le maʻisuka o:

  1. DPP-4 inhibitors (Januvia, Onglisa, Galvus),
  2. GLP-1 agonists (Bayeta, Victoza),
  3. alpha glucosidase inhibitors (Glucobai).

Ae faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau oona lea e faaosofia ai le pancreas e maua ai nisi inisalini. O lona uiga o le sulfonylurea o mea e maua (Diabeton, Maninil, Amaril, Glyurenorm) ma metglinides (Novonorm, Starlix). Ae o ia papaa e le saogalemu, aua o lo latou faʻalauteleina faʻaogaina, ua faʻaumatia ai sela o le pancreatic.

E le gata i lea, o le tagata maʻi e tatau ona:

  • Suʻe lau glycemia. E masani lava, e tatau ona i ai le suka i le 3.3-5.5 iunite.
  • Taumafa i le taumatau. Mea taumafa ma le maualalo o le faʻasologa o fuainumera (o le aano o le aano o manu, greens, iʻa, mea e maualalo le gaʻo susu-susu) e aoga. O kuka e tatau ona fufulu poʻo le ogaumu. Afai o loʻo e mamafa, e tatau ona e alu i luga o se meaʻai maualalo. E talafeagai le 'ai faʻatasi - o lenei metotia e aʻafia ai le vave faʻaitiitia o le paʻu ma faʻavave le metabolism.
  • Alu i totonu mo taʻaloga. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le glycemia, e tatau ona e savali, aau, taʻavale, yoga, faʻamalositino togafitiga. E fautuaina e aloese mai le malosi o le tino, ona o le vaivai o le tino e mafai ona taitai atu ai i le hypoglycemia.
  • Faaaoga vailaau masani (mo faamoemoega fesoasoani). O le teuteuga o le vort St. John, calendula, chamomile, fatu pi fesoasoani e faʻaitiitia le kulūkose. O lenamamoni ma le meli o se togafitiga lelei foi - e tatau i le maʻisuka ona ave le 1 teaspoon o le fualaau faasaina i luga o se manava gaogao.

Ua uma ona matauina i luga atu o le suka e mafai ona tulai mai ona o le atuatuvale, o le mea lea, o le maʻisuka e malosi le fautuaina ina ia aua le popole ma puipuia i latou mai le atuatuvale.

Mo faʻamoemoega o ausilali, e mafai ona e faia ni faʻalavelave ninii, lea e aofia ai le seleni, zinc, magnesium, gaioiokawa, vitamini E, ma le vitamini B.O fualaau sili ona lelei mo le maʻisuka o le Alphabet and Doppelherz Active.

Toto maualuga toto (15-20 poʻo le sili atu iunite): mea e fai, o taunuuga o le hyperglycemia

Fai mai fomaʻi e maualuga le suka o le toto pe afai e maualuga i luga aʻe o le 5.5 mmol / L maka.

Peitai, ei ai tulaga e 15, 20 pe sili atu iunite o le kulukose. O le a tatou iloiloina pe aisea e mafai ai ona tupu lenei mea, ma o le mea e sili ona taua, o le a le mea e fai pe afai ei ai se toto maualuga maualuga.

Aisea e tulaʻi ai le kulukose i le maʻisuka?

O le faiga o le tuputupu aʻe o le kulukose i le tino o le maʻisuka e mafai ona faamatalaina e faapea:

faasalalauga-pc-2

  • suka e manaʻomia i soo se pu o le tino, a leai, e leai se tino poʻo se okeni e mafai ona saʻo le galue. Matou te maua le kulukose mai meaai,
  • mo le kulukose e alu mai le toto i totonu o siama, e manaʻomia se felauaiga faʻapitoa - o le insulin ua faia e le pancreas,
  • pe a maloloina se tagata, i lona tino o le inisalini e gaosia i le aofaiga tonu lava e tatau ai, i le maʻisuka ua faʻalavelaveina lenei gaioiga,
  • pe a le lava le inisalini, o le faagasologa o le felauaiga o le kulukose i le mea e taunuu ai e faʻalavelaveina, e foliga mai i siama e leai se malosi o le tino, o lona uiga, kulukose, latou te amata ona "matelaina". E tupu lenei mea e tusa lava pe maualuga le maualuga o le suka i lenei taimi,
  • e taui ai le le lava o le malosi, e sili atu le suka i le toto, o lona uiga, o loʻo faʻaauau ona tupu pea faailoga.

O le punavai autu o le kulukose o mea ia e maua mai ai meaʻai. O le mafuaʻaga lena, e sili atu le taua, ma muamua mea uma, oloa maualuga-carb, ae le o gaʻo ma pulu.

O le suka o le toto na oso malosi, o le a se mea e tatau ona ou faia?

O le le amanaʻiaina o se osofaʻi malosi i le suka o le toto e mate tele, aua o le tele o tagata gasegase e iloa ai le 13.8-16 mmol / l e amata amataina ai se faʻalavelave faʻalavelave pei o le ketoacidosis.ads-mob-1

O lenei tulaga e faʻamaonia i le mea moni e faapea, i se taumafaiga e taui mo le le lava o le malosi, o le tino e amata ona gaosia le gaʻo, tuʻuina atu se ituaiga matautia o "otaota" pei o ketones. A tele ni ketones, latou te faʻaonaʻi le tino, lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafaaseseina.

Auala e galue ai:

  1. afai i luga o le mita na e vaʻaia ai faailoga o le 15, 16, 17, 18, 19, 20 iunite, ona tatau loa lea ona faia ni mea faanatinati e fesoasoani ai e aumaia i lalo tulaga faatauaina ua faaalia. E mafai ona maua ai le suka poʻo le inisua o inisalini. Faamolemole ia matau o gaoioiga tutoatasi e mafai ona faatagaina pe afai o oe o se "maʻi" maʻi ma iloa le auala e saʻo ai le injections ma e tusa ai ma le fuafuaga e ave ai vailaʻau. Faʻasaga i tulaga maualuga maualuluga mo le taimi muamua e sili atu le vave valaʻauina o se falemaʻi,
  2. faatasi ai ma tulaga faatauaina o le 21-25 iunite, o le lamatiaga o se tulaga e pei o se maʻi suka e faateleina le faateleina. Afai e le o faanatinati le suka e faʻafiti ai e tusa lava pe tago i vailaʻau poʻo vailaʻau, vave ona e sailia fesoasoani faafomaʻi,
  3. o loʻo i ai isi faʻafitauli sili atu ona taua lea e oʻo atu ai le glucose i le 26-29 iunite, ma o nisi taimi e mafai ona 30-32 iunite pe maualuga. I lenei tulaga, o le toe faʻaleleia o galuega taua e mafai ona naʻo totonu o le potu maʻi tigaina, i le falemaʻi.

Afai e te lagona le le mautonu ma faailoga o le maualuga o le suka, ave se fua i lou toto toto kulukose toto ina ia mautinoa o le suka e le o oso i tulaga e lamatia ai le ola ma le soifua maloloina.

Taumafa mo togafitiga ma le puipuia o le hyperglycemia

I le avea ai o se tulafono, e fautuaina e fomaʻi le faʻaogaina o le numera o le laulau togafitiga iva

O meaai e tatau ona faavae i mataupu faavae nei:

  • aloese mai le anapogi, faapea foi ma le taumafaina (e oo lava i meaai maloloina),
  • le aofia ai "mea vave" gaʻo,
  • faʻaaogā na o mea na e kukaina, taoina, salu pe uʻu.

Meaʻai fautuaina (lelei mo taumafa maualuga maualuga):

E le mafai ona e 'ai:

  • pasta ma namu,
  • falaoa paʻepaʻe
  • tao tao
  • tao tao,
  • fuff pusa oloa
  • aisa kulimi
  • sipuni
  • sukalati
  • keke
  • kulimi suamalie
  • siamu ma jams
  • piko ma pi,
  • meaʻai gaʻo ma falai,
  • mea suamalie suamalie.

Faʻaaogaina le faʻaaoga: kofe, kuki kuki, falaoa, falaoa, meli, fructose poʻo isi mea suamalie, pateta, kāloti, beets, fua suamalie, e pei o tangerines.

O nisi tagata gasegase, i se taumafaiga e toe aumai le suka i le masani, ua suia i le faateleina o le taumafa o mea suamalie. Manatua e le aoga tele ma e mafai ona e faʻaaogaina i ni fua faʻatatau.

Fofo faʻapitoa e fesoasoani e faʻaititia le kulūkose

O le mea lea, tatou te lisiina tupe i le faʻaaogaina o le suka:

  1. aʻa. E mafai ona faʻatau mai i le foliga o se paʻu ua maeʻa, lea e faigofie ai ona saunia se vai inu e pei o le kofe ma le mea 'aina. O le afaina o le aʻa ona o le malosi sili ona mamana. E tatau ona e faia i le auala lea: sasaa le lua punetini o le aʻa fou ma le lita o le vai inu, o le vevela mo le kuata o le itula, mālū ma vevela. I totonu o le masina, e tatau ona inuina se meainu faapena i le aso, 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga,
  2. E lelei le 'ai o mea manogi pei o lenamononi. E mafai ona faaopoopo i se ipu malamalama o le kefir (i le aofaiga o le 10 kalama) ma inu i lenei vaega i le afiafi, mo se faataitaiga. O le vasega ua fuafuaina mo le lua i le tolu vaiaso,
  3. lauti mai fugalaau fugalaau o se tasi fofo sili ona lelei e mafai ona faʻaitiitia lelei le kulukose o le toto,
  4. O le kulino e lauiloa i le maʻisuka. E fautuaina le faʻaaogaina e le gata o fatu, ae ia saunia foi ni mea aoga mai le puipui o ona pulou. O se fua masani lauiloa: tasi selau kalama o mea e faʻaaogaina mo le 250 ml o le vai inu, vevela mo le kuata o le itula, faʻafefe, ave 10 ml tolu taimi i le aso, aʻo leʻi 'aʻai,
  5. o le aoina lelei o togalaau: laʻau faila, vao vao, siamu centaury, aʻa o le pa, poloka birch ma mint leaves ua fefiloi i le tutusa tutusa. E fa sefulu fuga o le faʻafefiloi e faʻaaogāina i le 500 ml o le vai inu i totonu o se vevela mo le tolu itula. Ave 60 moli faatolu i le aso, aʻo leʻi 'ai.

E sili pe afai o le a faʻaumatia e le tagata maʻi mea nei i aso taitasi: cilantro, pasili, pi, letus.

Afai ei ai se maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o le setete o le soifua maloloina e masani lava

E le o taimi uma e lagona ai e le tagata maʻi uiga o le mea moni o le suka i lona toto ua siitia.

Mo le toatele, e oʻo mai lenei mea o se mea e ofo ai, lea e maua i se avanoa, i le isi suesuega faʻapitoa faaletino pe i lalo o isi tulaga.

E taua le malamalama: o le tino o tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia, ma afai e te le lagona ni faʻafitauli, e le o lona uiga ua latou toesea.

E tatau ona togafitia le Hyperglycemia i soʻo se tulaga, a faʻapea i se tasi aso, o le a maualuga le maualuga o le kulukose i le maualuga o le maualuga o le kulūkose, e mafai ona muta le leaga .ads-mob-2

O aʻafiaga o le suka maualuga i le maʻisuka

Afai e maualuga le suka i le toto mo se taimi umi, toetoe lava o potu uma o le tino e mafatia:

faasalalauga-pc-4

  • faʻalavelave faʻafouina o le tino ma le tino e faʻalavelaveina,
  • o se tagata e sili atu ona faigofie i ituaiga eseese o faʻamaʻi pipisi,
  • auala masani i totonu o le toto masaa o loʻo faʻalavelaveina, lea e masani ona oʻo atu i le thrombosis,
  • o loʻo i ai se maualuga maualuga o le a maua e le tagata maʻi se faʻafitauli o le maʻisuka, ma o le a paʻu le tagata i se pa,
  • o le cardiovascular system responds with a higher level of pressure blood, which significantly increases the risk of strokes and heart attacks,
  • e masani lava ona tetee atu i le tala o le glycemia, o se vaega faʻaleagaina o le mamafa o le tino o loʻo matauina, faapea foi ma le faateleina o le "leaga" cholesterol,
  • Faʻasaga i tua o le maualuga o le maualuga o le kulukose, le ketoacidosis o le maʻisuka, lea na matou taʻua i le amataga o le tusiga, e mafai ona atiaʻe. E le gata i lea, e mafai e se tagata ona atiae le polyneuropathy o le maʻisuka, lea e masani ona iu i le le atoatoa ona o le leiloa o vae.

I tulaga ogaoga, pe a le ave pe leai ni fua e faʻaitiitia ai le kulūkose, o le tagata maʻi e feagai ma se taunuʻuga leaga.

O le mea e leaga ai, i le leai o ni togafitiga talafeagai, e vave ona alualu i luma le faafitauli.E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le tino o le tagata maʻi e maualalo ai le lagona o suauu toto i le inisalini, ma o lenei mea e mafua ai le sili atu o le taimi, siama ma tissu "vaai" le leaga ma le leaga.

Le faʻaitiitia o le toto maualuga i le vave ma le lelei i le fale:

O le tulaga e mafai ona faʻamaonia, ae o le auala e tatau ona faʻamalamalamaina - inu vailaau, meaʻai lelei, faʻamalositino ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e mafai ona maua se olaga umi ma faamalieina mo se maʻisuka.

Sugar e sili atu i le 20

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e manaʻomia le mataʻituina pea o le kulukose. O se tulaga taua o le toto toto o le amataga lea o le atinaʻe o faiga e le mafai ona suia i le tino o le tagata. O le siʻitia taimi pupuu e lamatia ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma o le maualuga o le maualuga o le kulukose e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o toto toto ma okeni. E taua le iloa o le a le masani, ma o le a le mea e faʻaalia ai le suka e taua tele.

Fua o suāuʻu

I se tino ola maloloina, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (i luga o se manava gaogao) e le tatau ona sili atu nai lo le 3.5-5.5 mmol. A maeʻa ona 'ai, e faʻatele le tau ma e le tatau ona sili atu i le 7.8 mmol. O nei faailoilo o le tulaga lautele o le soifua maloloina mo mea tau toto na maua mai le tamatamailima. I le toto vevela, o le a faatagaina le maualuga - 6.1 mmol i luga o se manava gaogao, ae e foliga mai foi e masani.

Ole fua ole suka mo le maʻisuka e le tatau ona sili atu na i lo le aofaiga pe a oʻo atu le kulukose i le urine.

8-11 mmol ua manatu ole laʻititi laʻititi, o le toto toto 17 o se tulaga lelei, o le toto toto 26 o se tulaga ogaoga o le hypoglycemia.

O le faateleina o le suka o le toto e afaina ai le gaioiga o le tino, e mafua ai ona le mafaafitia, ogaoga faaletonu. O fua masani o le suka toto, e tusa ai ma uiga o le tausaga, o loʻo faʻaalia i le laulau.

Vaitaimi Taimi Faatapulaa masani (mmol)
Fanaufou2.8 i le 4.4
I lalo o le 14 tausaga3.5 i le 5.5
14—60
60—904.6 i le 6.4
E sili atu i le 904.2 i le 6.7

Tulaga matautia

O se faailoga o le 18 mmol / l ua uma ona iloiloina o se faʻalavelave. Ma o le suka o le toto o le 20 mmol / L ma le maualuga e faʻateleina ai le atinaʻe o pathoces e le mafai ona faʻafetaiaʻia e afaina tele ai le soifua maloloina o tagata. Ae o le faʻamautuina o lenei faʻamaoniga ma tagata uma o le a sese.

I nisi, o aʻafiaga e le mafuatiaina e amata i le 15 mmol, ae o isi e le lagona le atuatuvale, e tusa lava pe maua le suka i le 30 mmol.

E faigata tele ona fuafua le maualuga o le maualuga o le suka o le suka i le leai o se uiga, o tagata taʻitasi e sili ona maualuga le maualuga o le suka, na tuʻuina atu i le tulaga lautele o le soifua maloloina.

Mafuaaga ma Faailoga o le Faateleina

O le faateleina o le vevela e mafai ona tupu ai le toto toto.

O le maʻisuka e le na o le pau lea o mafuaʻaga o le faafuaseʻi ona faateleina le maualuga o le suka.

O le popolega, atugaluga, maʻitaga, maʻi eseese e mafai ona faateleina le kulukose. O faʻasologa mai masani e fesoʻotaʻi ma le solia o le gaosiga o gaʻo.

I lenei tulaga, ua faailoa mai e fomai nisi o mafuaaga autu e mafai ona faapuupuu le totoina o le suka i le 20 iunite pe sili atu:

  • le lelei
  • amio le taua
  • maualuga le vevela
  • tiga tiga
  • ulaula ma le ava malosi
  • lagona lē pulea.

O faʻafitauli o le soifua maloloina e fesoʻotaʻi ma suiga faʻaleagaina i le gaioiga o totoga o le tino e mafua ai le tele o le kulūkose. E vaevaeina i ni vaega, e fuafua i le o le a le okeni ua faʻaleagaina:

  • totoga o le gastrointestinal tract,
  • ate
  • afu endocrine
  • o le leai o se tino.

Ina ia faaitiitia le faailoilo, e tatau ona saili le mafuaaga mo le faateleina ma aveese.

O a suʻega e manaʻomia?

Ina ia iloa le maualuga o le kulukose, e aveese le toto mai le tamatamailima. Ole suʻega e mafai ona ave i le falemaʻi, pe mafai ona e faʻaaoga le mita e faia ai se suʻesuʻega i le fale. Mo le sao o faʻamatalaga, e taua le matauina o aiaiga aʻo leʻi faia le suʻega:

  • Fuataga o faailoilo e tatau ona faia i luga o se manava gaogao. E le itiiti ifo i le 10 itula aʻo leʻi faʻamaonia le sampling samples.
  • E le fautuaina e faʻalauiloa meaʻai fou i totonu o le taumafataga.
  • Faʻaitiitia lagona lē lelei ma taumafai e aloese mai le mautonu o le popole.
  • Mo le sili ona saʻo, o le malologa ma se moe lelei e taua.

Afai, o se taunuuga o le auiliiliga, o le suka e sili atu nai lo le faailo talafeagai, ua faatonuina e le fomai se suʻesuʻega faaopoopo - o se auiliiliga o le faapaleni o le kulukose. E aofia ai le ave o le toto i luga o se manava gaogao ma toe ave pe a uma ona inu vai i le kulukose. 7 mmol i luga o se manava gaogao o le tapulaa ma ua manatu o se faafitauli e mafua mai, ma a uma ona inu le vai, o le maualuga o le maualuga o le toto suka mai le 7.8 i le 11.1 mmol.

Faatasi ai ma le faafuasei ona faateleina

Afai ei ai le maualuga o le suka, o le a maʻi le tagata maʻi.

Faʻateleina le maualuga o le kulūkose, e mafai ona tupu le faʻalavelave, ketoacidosis ma le coma (toto sugar 21 mmol pe sili atu), e atiaʻe e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino.

O le coma e mafua mai i le maualuga o le soifua maloloina o le tino, o le mea lea e manaʻomia vave togafitiga faafomai. Faailoga na muamua atu i se osofaʻi ita:

  • o se siʻitia i le urination e oʻo atu i le 3-4 lita i le aso,
  • matuai galala ma le susu
  • vaivaiga, maʻi tiga.

Afai e te le sau i le fesoasoani ile taimi, auai:

  • faʻasaina faʻailoga
  • mataʻutia le malamalama
  • le mautonu o le tino,
  • loloto moe.

Afai e maua le suka i le 28 iunite, ae leai ni faailoga o le ketoacidosis, e faʻaleleia ai se coma hyperosmola.

Faʻasalaga umi

O le Hyperglycemia o se taunuuga o maualuga maualuga o le kulukose e tumau pea mo se taimi uumi. E afaina ai le galuega a le tino atoa. O faʻafitauli nei e sili ona matautia:

Afai e tumau pea le maualuga o le suka mo se taimi umi, ona aafia ai lea o le vaʻai, ma mafua ai le tauaso.

  • faʻaumatiaga o le taualuga o le mata, lea e mafai ona mafua ai le leai o se faʻaaliga,
  • faʻaleagaina o vaʻa toto ma namela (fatu oso, maʻi o le maʻisuka),
  • faʻaleagaina le faʻafanoina o nephrons (toe faʻaaogaina).

Le mea e fai

Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto na sili atu nai lo le faʻatagaina o tapulaa mo le taimi muamua, e le tatau ona e faia le filifiliga e faʻaitiitia i lalo. E taua le vave saili le fesoasoani mai se fomaʻi o le a ia faʻamaonia togafitiga.

Afai o le fomaʻi ua uma ona maua, o lona uiga o le suiga o le kulūkose e faʻafoeina le inisalini. Ae e taua le manatuaina o le suka e tatau ona faasolosolo lalo malie, e tatau ona laʻititi ai laʻau insulin. Aua neʻi galo e uiga i le manaʻoga e faʻateleina le faʻaaogaina o le suavai.

Afai o taumafaiga e le aumaia le faʻaitiitia o le manaʻoga i le faailo, ia mautinoa ia valaʻau i se falemaʻi.

Mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le suka (glucose) i tagata matutua ma tamaiti

O le tulaga pe a matauina le maualalo o le toto suka o loʻo taʻua o le hypoglycemia. O lenei faafitauli e aafia ai tagata uma mai lea taimi i lea taimi. I se tulaga ua le amanaiaina, o loo i ai se taufaamatau tuusaʻo i le olaga, aua e afaina ai le faiʻai ma le malosi gafatia.

O a ni nai laina o le hypoglycemia

Tulaga lautele

O aso uma lava, e toe faʻamalosia uma ai le malosi i meaai, faatasi ai ma le glucose e ulufale i totonu o le tino. O le maualuga o le 3.5-5.5 mmol / l. Afai e maualalo le suka, o le a le uiga o lena mea? O le tino e le lava le malosi, o le hypoglycemia e atiina ae. O le maualuga maualalo o le toto suka e afaina i taunuuga ogaoga.

Faailoga o le hypoglycemia

O le hypoglycemia e faigofie ona masalomia, ona o ona uiga e masani ai tagata uma. Ina ua maeʻa le gaioiga faaletino po o le matelaina faaumiumi, na iloa e tagata uma ona faʻaaliga. O faʻamaoniga i fafine ma alii ua faʻaalia toetoe lava tutusa:

  • Vaivai. Le lava le malosi e tau atu ai i le vave ona vaivai, le lava o le moe, o se tulaga malepelepe.
  • Vavave. Lauau maualalo, maualalo le mamafa o fesoʻotaʻiga uma.
  • Ootia. Ole tino vaivai ole tinolaina, tiga ma le nausea.
  • Sweating. E mataʻituina lenei mea i le po.
  • Tiga le tino. O loʻo i ai sina mea itiiti o le tino, le mafiafia.
  • Lagona atuatuvale.Faʻaalia i le le fiafia, popole, atuatuvale.
  • Faʻafitauli leaga. O se faʻalavelave mataʻutia i le faʻaaliga, ata o ata i luma o mata, lago.
  • Lagonaina o le fiaaai ma le fiainu. O le fia inu pea e 'ai ma inu, tusa lava pe tumu le manava. E faʻapitoa i le suamalie ma meaʻai.

I le maitauina o faailo o se faafitauli, e aoga le alu i le falemaʻi mo suʻega faʻataʻitaʻiga ma sili atu le auiliiliga o le tulaga o le soifua maloloina. Afai e te le amata hypoglycemia, e mafai ona e faʻaumatia oe lava. A leai, e mafai ona manaʻomia togafitiga i le olaga atoa.

Faailoga taua o le suka toto i le taimi o maitaga. O se laulau faʻatasi ai ma tulaga faʻapitoa e maua i la matou 'upega tafaʻilagi

Taunuuga talafeagai

Sei o tatou iloiloina auiliiliga pe o le a le tulaga lamatia o le le atoatoa o le kulukose. Muamua lava, e tau atu i le faʻavaivaia o le tino ma ona faʻaoga uma.

Le leai o se punavai autu o le malosi e le faatagaina ai sela e fai a latou galuega i le atoaga. O se taunuuga, o le malepelepe o puipuiga ma gaʻo e tupu, lea e afaina ai le tino ma oloa o le pala.

E le gata i lea, o meaʻai o le faiʻai ma le galuega o nofoaga tutotonu o le faʻalavelave faʻalavelave e faʻalavelaveina.

Taua! Ole mea e le manaʻomia ile tulaga pe a uma le taumafa o le kulukose pe a uma ona 'ai, e maualalo ifo nai lo le manava. Tali atu o le hypoglycemia o se taʻavale o le maʻisuka. O le maʻisuka o se tasi lea o taunuuga matuia o le le lava o le suka.

E taua tele le iloa le auala e faʻaleleia ai le kulūkose pe a faʻaitiitia le faʻaititia, pe a fai o le sili ona faigata o aʻafiaga e mafai ona tupu - o se hypoglycemic coma ma se avanoa o le oti.

Faʻamatalaga ma togafitiga

Faʻamatalaga ma togafitiga i se tagata matua ma se tamaititi e tupu e tusa ai ma se polokalame e tasi. Ina ia iloa le faigata o le tulaga, e tatau ona faia se faasologa o suʻesuʻega. O suʻesuʻega autu e:

  • suega toto mo le suka,
  • Glucose toleni test.

E mafai ona e aʻoaʻoina mea uma e uiga i le masani o le suka o le toto i totonu o se tamaititi mai se tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Mo faʻafitauli o loʻo i ai nei, aemaise lava o le maʻisuka, o le puleaina o suka o loʻo aofia i totonu o le polokalama o aso taʻitasi o taualumaga. Mo le faigofie, faʻaaogaina o glucometers ma faʻataʻitaʻiga faapitoa.

O maʻi suka e manaʻomia le mataituina pea o le toto suka

Fesoasoani muamua ma isi togafitiga

O le faaitiitia malie ma le itiiti o le suka e le o se mea e ono lamatia ai ma e mafai ona aveese e ala i le 'ai. E tupu lenei mea i le tele o le vaivai ma le faʻaaogaina o le malosi o le tino.

Ae faʻapefea pe a pa'ū le maualuga i lalo ifo o le 3 mmol / l ma faʻaauau ona pa'ū? O le maʻisuka i lenei tulaga o loʻo i ai se sapalai o suamalie faʻatasi ma i latou: o se suka, se sukalati, lole, vai suamalie.

E iai foi i le fale talavai e mafai ona e faatauina ai kulumacose.

O se fasi suka o le a fesoasoani e vave faʻavave le kulūkose

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli matuia o le togafitiga ma le lamatiaga o le pa'ū i totonu o se tasi e faʻateleina maualuga le maualuga o le suka i le toto, o le a fesoasoani le togafitiga faʻasolo. E faʻaaogaina se kulupu e iai se kulūkose pe faʻaaogaina se tui tui. Falemai ole maʻi.

Tetele ma le malosiFaailogaTogafitiga
Mpoglycemia mama (1st tikeri)O le fiaaai, pallor, le fiafia, afu, vaivaiga, moe, ma le le fiafia10-20 g o suauu gaʻo e ala i le gutu i le tino o pepa o glucose, suamalie poʻo se suamalie suamalie
Hypoglycemia o le agavaʻa faʻamalosi (lua tikeri)Ootia, tiga o le manava, suiga o amioga (amioga mataga po o le faʻamalosi), faʻafefe, pallor, sweating, tautala ma faʻaletonu le vaai10-20 g o le kulukose e ala i le gutu sosoo ai ma se meaʻai e aofia ai falaoa
O le malosi o le hypoglycemia (vasega 3)Le loto vaivai, le mautonu, leai se mafaufau, le mautonuO fafo o le falemaʻi: inisiua glucagon (IM). Tamaiti 10 tausaga: 1 mg (pusa faʻapitoa faʻafuasei). I totonu o le falemaʻi: glucose faʻalavelave (20% 200 mg / ml) 200 mg / kg mamafa o le tino mo le 3 minute, sosoo ai ma le kulukose oona 10 mg / kg / min (5% = 50 mg / ml)

Laulau: Fuataga o le hypoglycemia ma metotia o togafitiga

Malosiaga Mana

O le sili ona taua i soʻo se togafitiga o le ola ma meaʻai, e aofia ai.I le hypoglycemia, e fautuaina ai se taumafa faapitoa. E faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻasologa o fuainumera o oloa.

Faʻalagolago i lona tau, e mafai ona fuafua le uta i luga o le tino ma le suka, o lona uiga, o meaʻai e faateleina. O le laulau e tolu vaega autu.

Mai le taumafa e manaʻomia ona e faʻamaʻaʻaʻaʻaina le kulumu mumu ma saturate le lauusiusi matamata.

Glycemic Index ma Vaega Faʻatino

Taua! O se oloa e maua ai le maualuga o le suka e maua mai ai na o na o sina taimi ma faʻateleina ai le faʻaititia o lona tulaga, faʻasaʻoina metabolic mechanisms. O le mafuaʻaga lea latou te manaʻomia ai le faʻaitiitia ma faʻaaogaina mo na o faʻalavelave faʻafuaseʻi e maua ai le kulukose.

E tatau ona aofia i totonu o le meaai mea taumafa e maualalo ai le suka. E faʻamautuina le metabolism ma puipuia ai osofaiga i le faʻatinoga. O fualaau faisua ma vine ia, atisito o Ierusalema, pasili ma salati, iʻa e maualalo le gaʻo ma aano o manu.

Ina ia puipuia le hypoglycemia, e tatau ona e faʻamautuina au mea taumafa, ia 'ai uma i le 3 itula, aua le faʻaaogaina le ava malosi. Ia faʻamaonia foʻi lau galuega faaletino, ia faʻalelei atoatoa. O se soifua maloloina lelei o le puipuiga sili lea o maʻi.

O le suka toto na sili atu ma le 20 iunite na sili atu - o le a le uiga?

O le i ai o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e faʻaalia ai le mataituina o le glycemia ina ia puipuia ai aʻafiaga o le soifua maloloina.

O le mataituina pea o le faailo e faʻaaoga ai se glucometer e mafai ai e oe ona iloa le maualuga o le kulukose, e aloese ai mai oso oso, faapea foi le fetuunaiga o togafitiga pe a tatau ai. O sese i le taumafataga poʻo le solia o le polokalame mo inisua insulin ma le inu o vailaʻau e mafai ona mafua ai le fesuisuiaʻi masani i le glycemia.

I ia tulaga, o le suka o le 20 iunite po o le sili atu e avea ma taunuuga o fua e masani ai le tagata maʻi. O foliga vaaia o ia numera i luga o le lau o le mita e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo le vave vaetamaina o faiga e faʻamaonia ai le faailo.

Mafuaaga o le faateleina o le kulukose o le toto

O maualuga o le glycemia e mafai ona faateleina mo ni mafuaaga:

  • faateleina i lalo o le faatosinaga o le faaosofia o mea moni,
  • le atinaʻeina o nisi faʻamaʻi.

O le faateleina o le kulukose e mafua mai ona o le soliga o le gaosiga o mea inu gaʻo ua maua i meaai. Soʻo se eseesega o le fua fua fua mai le faʻasologa masani (i luga o se manava gaogao 3.3 -5.5 mmol / l) o loʻo faʻamaonia ai le i ai o mea e ono mafai ona faia i le galuega a le tino.

Faʻaiʻuga e mafua ai le maualuga o le suka e sili atu ma le 20 iunite:

  1. Meaʻai le lelei. I le taimi o taumafa taumafa, o le maualuga o le suka e maualuga lava i taimi uma, ona o loʻo i ai se faagasologa malosi o lona gaosiga.
  2. Soifuaga tuusaʻo. O tagata e le oi ai ni gaioiga faaletino o le a sili atu ona oʻo i le maualuga o le kulukose.
  3. Faʻasagaga poʻo lagona faʻalagona. I taimi faapenei, o suiga i le faasino igoa o loʻo matauina i totonu o le tino.
  4. Aga masani leaga. Ava malosi, ulaula ulaula e aafia ai le soifua manuia o se tagata, e aofia ai e ono mafua ai le faateleina o le toto suka.
  5. Hormonal suiga. O le maʻitaga, masiofo, poʻo le maʻi o le muaʻi faʻamalosi e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka.

O faamai e mafua ai le faateleina o le glycemia:

  1. O le maʻisuka ma isi faʻamaʻi o le endocrine e mafua ai ona le lelei le gaioiga o le hormones.
  2. O faʻamaʻi o le pancreas poʻo neoplasms o loʻo i ai, lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le insulin ma saofagā i faʻafitauli faʻaleaga.
  3. Taʻitaʻiina o vailaʻau, e mafai ai e le kulukose ona faʻatulai mai (togafiti, togafitiu ma vailaʻau oona, faʻamaʻi).
  4. Faʻailoga o le ate. O le mea pito sili ona matautia o le gasegase, o le tino, o le hepatitis. O lenei okeni e maua ai le glycogen, o lea la o soʻo se eseesega i lona gaioiga e mafua ai le faateleina o le kulukose.

O le maʻisuka ua manatu o le mafuaaga taatele lea o le faateleina o le maualuga o le suka. O se tagata ua maua i lenei mea e le o taumafai i taimi uma e vave iloa le uiga o lenei mea ma le auala e mafai ona pulea ai lenei tulaga.

O le faʻamaʻi e mafua mai i fesuiaiga i le faailoilo, o lona maualuga e faalagolago i le tele o mea:

  • oti
  • faia o togafitiga insulin,
  • aveina o vailaau antipyretic,
  • goudcemic control frequencies.

Po o le a lava le mafuaʻaga o le solia o le maualuga o le suka, e tatau i le tagata gasegase ona ave fua uma i se taimi tatau e faʻamaonia ai le faailo. E le mafai ona avea ma mafuaaga o le faia o se siama e pei o le maʻisuka, ae e manaomia le gauai atu i lo latou lava soifua maloloina ina ia le tupu le tulaga.

Le matautia o le suka maualuga

I le suʻesuʻeina o le taunuuga o le suʻeina o le toto mo le maualuga o le sukū oi ai, e tatau ona taʻitaʻia e le tulafono masani o le 5.5 mmol / L.

O le sili atu le taua o le faailoga o le maualuga lea e sili atu nai lo le 7.8 mmol / L, ma o le faʻaitiitia o le mauaina o faʻamaumauga e itiiti ifo ile 2.8 mmol / L.

A oʻo mai nei fuainumera, o suiga e le mafai ona suia e amata ile tino.

O aʻafiaga matautia o:

  • faʻaleagaina o le tino,
  • le mautonu e tupu i taimi uma
  • faatupulaia o vaivaiga, faatasi ai ma le leiloa o manatu autu,
  • coma ona o le hyperglycemia,
  • faamalolo i luga o le ketoacidosis,
  • taunuuga leaga.

Ole taua tele o le suka e mafai ona taʻitaʻia ai le hyperglycemic coma e ese mo maʻi taʻitasi. O nisi tagata latou te lipotia le soifua maloloina lelei e tusa lava pe maualuga le kulukose e oʻo i le 17 mmol / L, o lea latou te le matauina ai se tulaga faʻaleagaina. I lenei itu, o vailaau na maua na o le na o le fuainumera o le faailoilo, ua manatu e leaga i tagata.

O le maʻisuka malosi e mafua ai le ketoacidosis coma. O lenei tulaga e tele lava ina matauina i maʻi o le insulin. E tupu mai i le tala o le faʻaitiitia o le glycemia.

Faailoga eoʻo mai ma ketoacidosis coma:

  • vave faʻafuaseʻi o le faʻamalaina,
  • moe
  • vevela paʻu
  • o le foliga mai o se manogi o le acetone mai le vavau o tautala,
  • manava loloto.

O se faailo manino o le 55 mmol / L e manaʻomia ai le falemaʻi faʻafuaseʻi ina ia aloese mai le vave vave ona oti. O le mataʻu o le suka e mafua ai le faaleagaina o faiʻai. O le osofaʻiga e tupu faʻafuaseʻi ma eo mai faʻatasi ma le tiga, faʻavauvau, vevela, vaivaiga, ma oʻo lava i le soona tautala.

Faailoga o Taunuuga Taua

O se faʻaopoopoga i le glycemia e tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • matuai galala
  • faʻaoga faifaipea,
  • matagogo
  • o foliga mataga o le moe, le mautonu,
  • vaivai
  • faʻaleagaina
  • vavao
  • sasaa
  • popolega
  • tigā
  • o le foliga mai o le matua ua i luga o le paʻu,
  • tiga faʻatasi
  • afaina o vae
  • afaina o le vomiting ma le gaioiga.

Faailoga o le tulaga o le tapuvae:

  • o se paʻu mataʻutia i le saoasaoa o tali,
  • e te manogi mai le acetone mai lou gutu
  • o le moe e pei o le pala.

Afai o nei uiga e tupu, e tatau ona fua vave le kulūkose. Pe a oʻo le faʻamaoniga i mea taua, e tatau ona valaʻau se 'au fomaʻi. A leai, o le tulaga lamatia o le oti ua faateleina.

Auala e faʻafaigofie ai le faailo

Faʻasalaga i luga o le suka suka masani ona tupu i mea masani o meaʻai. O le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata uma e maua i le maʻisuka tatau ona mataituina ma le totoʻa a latou lava taumafataga ina ia puipuia ai fesuiaiga i le faailo. O le setete pe afai o le maualuga o le glycemia ua maualuga atu nai lo le masani, e le mafai ona le amanaiaina. E tatau ona e iloa le mea e fai i ia tulaga ina ia mafai ai ona faʻatulagaina.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le gasegase:

  1. Mulimuli i se taumafataga. O meaai maualalo ole gaʻo gaʻo e fesoasoani i le faʻasaina o le suka ma puipuia ai mai le osooso. Soo se mea sese i le taumafataga o le mafuaʻaga lea o le faʻateleina o le faʻamaʻi. O se paleni taumafa e fautuaina mo ituaiga uma o faʻamaʻi ma tusa lava pe o iai ni faʻafitauli. I ni nai aso talu ona suia le masani masani i se taumafataga, ua maitauina le faʻaleleia atili ma ua faʻaititia le tulaga lamatia o pathosi lona lua e faʻataunuʻuina ile talaaga o le maʻisuka.
  2. Mulimuli i fautuaga faafomaʻi e uiga i le faaaogaina o fualaau faasaina lea e fesoasoani e maualalo ai le suka o le toto ma le insulin.

Fesoasoani Muamua mo le ogaoga o le hyperglycemia:

  1. Faʻaiʻu se tagata i se mea faʻafuaseʻi ma le inisalini e tusa ai ma le metotia na faʻamatala mai e le fomaʻi. E taua tele aʻo leʻi tuiina ina ia mautinoa o le mafuaʻaga o le leaga o le sao lea o le faateleina o le suka. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e fua ai lona maualuga i se glucometer. A le o lena, o le pulega o le inisalini faaopoopo i le talaaga o le taua o le kulukose maualuga e le gata ina faʻaleagaina ai le tulaga, ae e oʻo atu ai foi i le oti.
  2. Valaʻau i se fomaʻi pe afai e lua ni injections e te leʻi toe foʻi i le masani. O gasegase tuga e ave i le falemaʻi pe a fai o le a tuʻuina atu i ai le fesoasoani talafeagai.

Afai ei ai faigata i le filifilia o le fualaau o le insulin, e tatau ona faʻatonuina le 1 le vaega o le hormone mo vaega uma 1.5 millimole. O ia taga e tatau ona faia i lalo o le pulea o le maualuga o le glycemia, lea e tatau ona faia i le 15-20 minute.

A maeʻa le suka, e tatau ona siakiina lona maualuga i totonu o le itula, talu ai o loʻo i ai se mea e ono aʻafia ai le inisalini nai lo le mea e manaʻomia, ina ia faʻaitiitia ai le faailoilo.

Ina ia faasaʻo le glycemia, e manaʻomia lou asiasi atu i se fomaʻi i taimi uma, i luga o le faʻamaumauga o suʻesuʻega ma le suʻega o le maʻi, o loʻo faʻamatalaina le togafitiga talafeagai. O le tagata poto faapitoa e fesoasoani i le faʻatulagaina o le vailaʻau aupito sili ona lelei o le vailaʻau mo togafitiga o le inisalini, talu ai o le fua le saʻo o le aofaʻiga o le hormone o se mafuaaga taatele o fesuiaiga i le faailoilo.

Lafoaʻiga lautele

O le tuputupu ae o le glycemia i tulaga maualuga e mafai ona puipuia i le fesoasoani o fautuaga faigofie ae aoga:

  1. Faʻaaoga fualaau faasaina ua faatonuina e lau fomaʻi i se taimi talafeagai e taulai i le tausisia o le maualuga o le suka suka.
  2. Teʻena le faʻaaogāina o vailaʻau faʻamaʻi ma le suamalie.
  3. Aveese amio leaga, suia i taaloga, faapea foi ma isi gaoioiga faaletino aoga.
  4. Vaavaai le ituaiga ma le aofaiga o le inisalini e faʻatinoina i le taimi o injections, ma mafai ona faʻatusatusa siaki. I le faaopoopo atu i ai, e taua le tuʻuina atu o inisitiga aʻo leʻi 'aʻai, ae le o le maeʻa. O le a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le maualuga o le kulukose.
  5. Suʻe le suka. Mo lenei mea, e manaʻomia e tagata maʻi uma ona faʻatau se glucometer. I le faʻaaogaina o se meafaigaluega, o suʻega kullukose e mafai ona faʻatino i soo se mea. O lenei mea e mafai ai ona faʻaogaina fua talafeagai pe a tulaʻi, faʻapea foʻi le pa'ū.

meaʻai i luga o mataupu faavae o meaʻai i le maʻisuka:

Mo soʻo se faasolosolo i le lelei e tupu i le talaaga o le hyperglycemia, e le tatau ona faʻaaoga isi suʻega. Latou te le faʻamaoniaina le tulaga, ae mafai ona faʻamalosia ma taʻitaʻia ai i ni mea e sili atu ona lamatia.

Matou te fautuaina isi mataupu e fesoʻotai i ai

O le a le mea e fai pe afai o le sugar mai le 6 i le 6.9 mmol / L: o le a le uiga o le kulukose o le toto, pe faʻafefea ona toe faaleleia, e tatau ona popole?

Glukose o le toto i le tino o le tagata o se faailoga lea o le gaʻo gaʻo. O se punavai o mea taumafa mo totoga i totonu ma faiga, ma o le solia o lona faʻasinotonu e mafua ai le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina. O le maualuga o le suka i le toto e masani lava mai le 3.5 i le 6.

2 mmol / l. O le siʻitia i le maualuga o le faʻamaʻi i totonu o le toto o loʻo faʻaalia ai le solia o le gaosiga o le carbohydrate. Faʻatasi ai ma le tau aogā, sugar 6.6 tagata e tatau ona fesili pe o le a le mea e tatau ona faia e puipuia ai se isi faʻaopoopoga o lona tulaga.

O le a le uiga pe afai o le glucose anapogi e mai le 6 i le 6.9 mmol / l?

O le tuʻuina atu o le toto vevela poʻo le toto o le suka o se masani masani o le auiliiliga. Ua aofia ai i totonu o le lisi o suʻesuʻega faʻapitoa o vailaʻau faʻasaina i luga o le ulufale i le falemaʻi, togafitiga muamua i le falemaʻi ma i taimi suʻesuʻega faafomaʻi. O se mea e manaʻomia mo le aoina o suʻesuʻega o le le lava lea o meaʻai.

O le kulukose o le anapogi o se faʻamaoniga manino lea o le metabolism o le carbohydrate. O le taua o le sili atu nai lo le 5.9 mmol / L (e ui i le mea moni o le tapulaa masani o le 6.2) o se mea e manaʻomia mo le gasegase o le kulukose ma le faapalepale. Afai o le faailo e eseese mai le 6 i le 6.9 ma e, mo se faataitaiga, 6.6, o lona uiga o lona uiga o se setete.

Glucose i le toto o fafine maʻitaga e le tatau ona sili atu nai lo le 5.0 mmol / L i luga o se manava gaogao. O le mea lea, o le faateleina o le maualuga o le suka i luga aʻe o le 6.0 o le amataga lea o le maʻisuka faagasologa. E faʻapefea ona malamalama se fafine e maua lona toto maualuga, faitau i ai.

Ae ui i lea, o fesili e fesiligia, ma o loʻo i ai mafuaaga tatau mo lenei:

  1. Na le amanaia e le tagata maʻi tuutuuga mo le suʻega, ma tago i meaʻai poʻo inu.
  2. Faʻasalaina le 'ava malosi i le aso na muamua atu (ia le itiiti ifo i le 8 itula e tatau ona alu ese mai le meaai mulimuli).
  3. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aʻafia ai le gafatia o le gaosiga o gaʻo. E mafai ona avea ma vailaʻau faʻamalosi, nisi o vailaʻau.

Afai ua solia e le tagata maʻi tulafono, ona ia le maua ai se taunuuga e le mafuatiaina, e tatau ona ia lapatai atu i le fomaʻi o loʻo ave le toto.

Ole maualuga o le suka toto e le sili atu i le 6.9 mmol / L i luga o se manava gaogao e le o faʻamaoni i le siama. Faatasi ai ma faamaumauga i le 6.4 po o le 6.6, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le le tumau le le atoatoa i le metabolism o gaʻo, mo se faataitaiga, i le oona po o le ava malosi.

Faʻafefea ona faaleleia?

O le hyperglycemia o le toto e fesootaʻi ma le le mafai e le tino ona faʻavaivaia le kulukose (faʻaaogaina o le inisalini) poʻo le faʻaopoopoga o le tetee atu i le tino. O mea sese laiti mai le masani e mafai ona iloa mo ni mafuaaga:

  • gaoioiga faaletino
  • popole popole
  • tulaga popole
  • mafaufauga faʻaʻumiʻumi o le mafaufau,
  • faanoanoaga

Faʻatasi, o nei mea e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka. O le faasinoala o le suka i nei mataupu o se logo e le mautonu e uiga i le solia o le vaega o meaola oona lea na amataina.

Afai o le tulaga e faʻasaʻoina i le taimi faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau, ona mafai ai lea ona taofia atoatoa le uluaʻi faʻaaliga o le hyperglycemia.

E le gata i lea, e tatau ona toe iloilo le meaʻai, faʻateʻa le aofia ai le taumafaina o meaai suamalie, fatu ma sodas.

Afai e maualuga lou suka toto, e tatau ona faia ni suega faaopoopo.

O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai, i le mauaina o le suʻega, o le toto o loʻu toto e 6.6? O le tali e le mautonu - ina ia toe maua le auʻiliʻiliga i le tausisia o tulaga uma. Afai o le taunuuga e le suia, ona tatau loa lea ona faia se numera o togafitiga faʻamalosi:

  • faʻataʻitaʻi le TSH - glucose tolerance test,
  • foaʻi toto totoʻa i le hemoglobin glycosylated ma le insulin hormone,
  • faʻataʻitaʻi faʻamatalaga faʻamaonia o le pancreas.

O faʻamatalaga ua faia i luga o le fautuaga a le endocrinologist.

E masani lava, pe ae mauaina se auiliiliga o le sugar sugar o le 6.6 mmol / L, e le manaʻomia ona e faia se mea: e mafai ona faasaʻo le tulaga e ala i le tausisia o meaai lelei ma se soifua maloloina lelei, lea o le a le aofia ai se isi faʻaopoopoga o le kulukose ma, atonu o le a taʻitaʻia ai.

E aoga le popole?

O le mea moni, o le maualuga o le kulukosesesegase e le lelei ma faʻaalia se faʻagasologa o togafitiga faʻaleagaina. I le suka 6.3 mmol / L i luga o se manava gaogao, e leai se mafuaaga e popole ai pe popole ai, ae e tatau ona e gauai atu i le olaga, mo se faataitaiga, amata faia galuega i le taeao, lea o le a faaleleia atili ai le faagasologa o metabolic.

Endocrinologists ua atiae faiga mo le pulea ma le puipuia o le maʻisuka malosi. Masalo pe afai o le auiliiliga o le 6.2 mmol / l, o le mea e tupu e le tumau, ma afai e te faia masani i aso taitasi, fai ni faamalositino faaletino i le ea fou, o le paleni o mea -ona o le a toe foi mai na o ia lava.

O le Hyperglycemia e mafai ona fesootaʻi ma tausaga. O le mea lea, i tagata matutua, i le averesi, o le tau e le pa'ū ifo ile 5.9 mmol / L.

E masani lava o faailoga o le 6.5 poʻo le 7.0, e le o matauina e tagata matutua le faʻamaoniga ma le faʻailoga o le maualuga o le suka o le toto, faʻaauau ona 'ai e le talafeagai ma faia isi mea faʻatau (ulaula sikaleti, inu ava), na o le faʻamalosia atili ai faiga faʻasolosolo faʻaleagaina. O le tulaga e sili atu ona ogaoga i tagata taʻitoʻatasi e maualuga atu le maualuga o kulūkose.

O le vaavaaiga o le falemaʻi e se endocrinologist e tatau mo tagata uma o loʻo i ai le suka maualuga i luga atu o le 6.0 mmol / l, e aofia ai ma tagata matutua.

Isi faʻamatalaga faʻasoasoaina

O se auiliiliga na faia i luga o se manava gaogao e faia i totonu o ni nai itula, ma afai e tatau ai, e mafai ona tuuina atu faʻamatalaga i le aso na tuʻuina atu ai le suʻega. E mafai ona ese iʻuga, ae mai i faʻamaumauga e maua mai ai isi auala o le faʻatonuina o le onosai.

O se faailoga o le masani. O se faʻasesega atonu o loʻo maʻitaga o loʻo maʻitaga i le gestosis poʻo le faʻavaivaia o le gaosiga o le carbohydrate. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le suka e tatau ona i ai le laina laina - mai le 5.8 ma le maualuga i luga o se vaitaimi umi. O le faʻasolosolo mai le 6.0 i le 6.9 o se tasi lea o faailoga o le atinaʻe o le maʻisuka.

O le gaosia o le suka i le 7.0 ma le maualuga e tuʻuina atu faatasi ma le atinaʻeina o faailoga taua o le maʻi suka. O loʻo i ai le galala faifai pea, o le paʻu o pama e faʻamamago, ma le pala ma manuʻa e le toe malolo mo se taimi umi. O le taunuuga e maua i luga o le manava gaogao e manatu i ai o se soliga o le inisalini o le gasegase.

Faatasi ai ma le tele o le soona fai, e mafai ona manaomia le togafitiga o le inisalini.

E le mafai ona "'ai" ia kulukose, e tusa lava pe e te' ai se falesi ma inu suamalie manaia 30 minute ao le i faia le suʻega. Faʻatasi ai ma le anapogi o le 8.0 ma le maualuga, o loʻo i ai faailoilo manino o le le mafai ona faʻaaogaina gaʻo meaʻai. O le tagata e faʻalavelaveina i ni faʻamatalaga faapitoa, e aofia ai ma le maʻi neurotic i totonu. Faʻataʻitaʻi e fomai le maʻisuka ma se faailoga fesili.

O le a le mea e fai pe a fai o le suega o le kulukose e maua ai luga o luga o le 6 mmol / l? O le tali i lenei fesili e le manino - e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma toe iloilo lou olaga. O le ae aʻoaʻo atili e uiga i le tulaga masani o le suka o le toto ma lona vavaeeseina mai le vitio ua fuafuaina:

Tuua Lau Faamatalaga