Le mea e filifili: Pancreatin poʻo Creon

  • Soifua Maloloina
- 31.10.2017 31.10.2017 1 38796


E lei leva tele, na mafatia tele laʻu uo teine ​​mai le tiga o le manava. Ae na le mafai ona ia iloa tonu le mea e afaina ai. O nisi itu na tauanauina o ia e alu i le fomaʻi. Na foliga mai o le mataupu e matua ogaoga - o le le talafeagai o le galuega o le pancreas na mafua ai le tiga. O le gasegase pancreatic e mafai ona faia mo mafuaaga eseese. O le mafuaaga autu o le le paleni.

Afai o le lisi o fale e aofia ai le tele o falai, gaʻo, mea vevela, salie, faʻalavelaveina o le tino gastrointestinal system ua faʻamaonia. Ma afai e te faaopoopo atu i lenei popolega faifaipea, fiafia, sili atu. O se uo sa faatonuina le meaai sili ona matuia ma Creon. Sa ia iloa le tele o lenei tau e togafitia i le fale talavai ma sa le fiafia. Na foliga mai sa taugata tele mo lana paketi. I le fale talavai, sa fautuaina o ia e sui Creon ma Pancreatin. E pei lava, o le tuufaatasiga e tutusa, ae e tele taimi e taugofie. O le a la le mea e fai? Sei o tatou mafaufau i ai!

O le a le eseesega i le va o fualaau?


O le mea muamua e tatau ona taʻitaʻia oe e ala i le filifilia o "Creon" poʻo le "Pancreatin" o faʻamaumauga ma fautuaga a se fomaʻi. I le tulaga o le faʻafitauli itiiti o meaʻai, pala, i le maeʻa ai o le "mamafa" meaai, e sili atu ona lelei le ave o se "Pancreatin" taugofie. Afai e iai sou mumū o le pancreatitis), pancreatitis chronic, cystic fibrosis, Schweichmann-Diamond syndrome poʻo ua e faia taotoga i le manava po o le pancreas poʻo isi faʻalavelave faʻaogaina o le tino, atonu o le a fautuaina oe e lau fomaʻi e ave "Creon".

O le eseesega taua lona lua o le faiga o gaioiga o fualaau faasaina. O le gaioiga o le Pancreatin e amata i le manava, talu ai o loʻo iai le enzymes faʻamalosi o le vailaau faʻasaina ua faʻamalolo mai le laulau. Ae i le manava, ona o le siosiomaga o le manava o le manava, o le tino o le enzymes pancreatin, amylase, lipase, trypsin ma chymotrypsin e le oʻo atu i le setete ina ia mafai ai ona gaoioi lelei i le malepelepe o puipuiga, gaʻo ma gaʻo.

O le vailaau "Creon" e maua i gelatin capsules, lea e amata ona solo i le manava. O le malosi o le enzymes pancreatin, amylase, lipase, trypsin ma le chymotrypsin, faapea foi ma le macrogol 4000, leylyl alcohol, ma le phthalate hypromelilose e oʻo atu i le inumaga laiti e le suia. Ma o le mea lea, oa latou gaioiga e sili atu ona aoga. Latou te talepe lalo ma le sili atu le malosi o meaola, gaʻo ma gaʻo. O le mea lea, o le pancreas e leai se mamafa tele, ma e vave vave ona ola, ma e maua e le tino o le tagata meaai mo le metabolism atoa.

O le isi itu taua o le tau o sauniuniga a Pancreatin ma Creon. E pei ona matou iloa, o pancreatin papa e tele taimi e faʻaitiitia ai. O le afifiina o le "Pancreatin" 125 mg i le onosefulu iunite e na o le limasefulu galu. Capsules "Creon" ua faatauina i totonu o fagu e tolu sefulu vaega. E le mafai ona faatauina mai i ni vaega laiti. E eseese foʻi le atunuʻu: 10,000, 25,000 ma le 40,000 mg. O se fagu e tolusefulu capsules ma se fua o le 10,000 tau e tusa ma le tolu selau rubles.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le gaioiga a Creon e sili atu le lautele nai lo le gaioiga a Pancreotin, ae sili atu le taugata. Faʻamatalaga atili e uiga i le gaosiga. O le vailaʻau "Pancreatin" e gaosia e le tele o falemaʻi ma falemaʻi mai fafo. O kapise CREONA e gaosia e na o le tasi le kamupani falemaʻi, lea o loʻo i Siamani, Laboratories Abbot.

Aisea e manaomia ai e se tagata ni enzymes digestive?

O le tele o faʻamaʻi e aliali mai ona o le vaivai o le enzyme. O le tino o loʻo faʻaauau pea ona faia ni vailaʻau faʻasolosolo e faʻamautinoa le tafe o faiga taua. O nei gaioiga e tutupu i tulaga masani, e aunoa ma le aafia i le maualuga ma le maualuga o le vevela. I totonu o siama, o vailaʻau e faʻamaʻiina lea e maua ai le tino o le tagata ma "mea faufale talafeagai" ma le malosi.

Faafetai i le enzymes - fualaʻau faʻapitoa matūtini, vave faʻaleleia o meaʻai i totonu o siama. Enzymes o ni mea e olaola - o vailaʻau e faʻavaveina ai le gaioiga o vailaau faʻasaina, ma vaevaeina i ni vaega tetele se tolu:

  1. Amylase. O mea e taʻua o le enzymes o ni puipuiga faapitoa ia e mafai ona gaosia gaʻo. Talu ai ona e tele ituaiga o gaʻo, o mea taʻitasi e manaʻomia ai se ituaiga faapitoa o le amylase. O ia ituaiga o enzymes ua faʻateleina faatasi ma fuluvaʻai poo le sua oona.
  2. O le lipase o se mole moletini fualaʻau palapeti lea e faʻaumatia ai meaai i totonu o gaʻo. O la latou gaioiga e tupu i le pancreas ma le manava lava ia.
  3. Puipuia - enzymes e faʻafefe ai le puipuiga. O le gasegase e fai i totonu o le manava.

E le maua e se tagata se aofaʻi lava o enzymes e natia pe a uma ona 'ai. O le faʻaauau pea o le vevela o loʻo gaosia ai oloa - faʻaogaina o microwave, vevela ma leisa, faʻamafanafana i se tasi i le 60 + + 80 ° C, faʻaleagaina ai le enzymes. Ona o lenei mea, o se aofaiga o nei puipuiga e le ulu i totonu o le tino ma meaai.

O mea taumafa e le o iai ni enzymes ola e afaina ai le tino. Ina ia faʻanoanoa ia ituaiga meaai, e manaʻomia ona ia faʻaaogaina le faʻaopoopoga o enzymes faaopoopo, ma ona o lenei mea, o le faʻavaeina o isi mea taua e faʻagata.

O nei mea uma e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le vaega o meaʻai. O faʻaʻailoga e foliga mai o le maʻi tigaina, fatu vaivai, gasegase o le maʻi, manava, ma le malosi.

O le mea lea, e manaʻomia ai e le tagata le tele o enzymes mo le galue masani o le tino, aua o la latou galuega autu o le vaevaeina o mea faigata i ni mea faigofie e faigofie ona ufiufi i totonu o le manava.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻamaoniga sili mo le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Creon o se galuega le atoatoa pe le atoatoa o le puleaina fafo a le pancreas:

  • faʻamaʻi masani poʻo le kanesa o le pancreatic,
  • ponaivi o le ponaivi o le gaioiga,
  • le lava le aoga o le fausiaina o enzymes i tagata matutua i le gastrointestinal tract,
  • fesuiaiga o le gutu o le regmembrane regulator, faaleagaina i le pito o le endocrin,
  • faʻalavelave faʻalavelave.

Afai o le sini autu o le togafitiga ma Creon o le faʻavaivaia poʻo le faʻamaʻaʻaina atoa o faʻamaoniga o le faʻamaʻi, ona faʻamatalaina lea o le vailaʻau pe'ā iai ni faafitauli i le gastrointestinal tract:

  • i le maea ai o le gastrectoma - o se taotoga, i le taimi o loʻo i ai le faʻamaeʻa atoa o le manava,
  • vavalalata biliary
  • solia o le tafe o talo, o le faaputuputuina o ona vaega i le ate,
  • tulaga le lelei o faʻamatalaga i le maea ai o taotoga e aveese ai le gallbladder,
  • tulaga faʻapitoa i le aveesea o le vaega o le manava lea na aʻafia i le togafitiga faʻaleaga,
  • togafitiga o le tootoo laiti,
  • tuputupu ae malosi i le fuainumera o siama i totonu o le togafiti laiti.

Creon e masani lava ona tuʻuina atu i tamaiti laiti pe a maeʻa le manava.

O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o le pancreatin o le fesuiaiga o togafitiga mo le exocrine pancreatic le lava atoatoa:

  • maeʻa poʻo se vaega o le aveeseina o le pancreas ao faagasolo taotoga,
  • faʻamaʻi o le vaega o meaʻai,
  • faigata ma le tigaina o otaota, faʻalavelave o le manava,
  • felafoaʻi masani o le pancreas,
  • cystic fibrosis,
  • tulaga faʻapitoa pe a uma ona faʻaalia.

E le gata i lea, o loʻo i ai isi faʻamatalaga mo le faʻaaoga, e pei o le:

  • sili atu le tele o gaʻo i totonu o le manava,
  • maʻi faʻasolosolo o le vaʻaia biliary,
  • ole gaʻo le lelei o meaai e ala i le manava, e aofia ai pe a maeʻa ona aveese,
  • sauniuniga mo ultrasound ma x-ray.

O le le lelei o le taumafataga, o le 'ai tele ma meaai e leai ni meaʻai - o nei mea uma o se faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le pancreatin.

O le a le eseesega i le va o fualaau faasaina?

O le mea taua e tatau ona e taulai i ai pe a filifilia se tasi o nei vailaʻau lua o le molimau a le fomaʻi. I le tulaga o sina gasegase itiiti, o se faʻafitauli matuia ogaoga, tele le gaosiga o le kulimi i totonu o le manava, taumafa o meaai e le mafaamatalaina, e sili atu le ave Pancreatin. Afai e lamatia le tino e nisi faʻamaʻi matautia, e pei o le pancreatitis, Schweichmann-Diamond syndrome, pe a fai o le maʻi na oʻo i se taotoga ogaoga i le manava, ona fautuaina lea e le fomaʻi ia Creon.

O le isi eseesega taua o le mataupu faavae o le aafiaga o fualaau oona i le tino. Pancreatin amata ona galue saʻo i totonu o le manava, e pei o faʻamalosi faʻamalosi e faʻasaʻolotoina i lenei vaega. Ona o le siosiomaga oona o le manava, o nei enzymes e le oʻo atu i le iniseti i se tulaga e le suia, ma o le mea lea e le mafai ona gaoioi lelei. O gaioiga malosi a Creon i lenei tulaga, i le isi itu, e leai se taimi e faʻamavae ai ma oʻo atu i le iniseti e le suia, lea e mafua ai ona sili atu le aoga o le aʻafiaga o le tino.

Faʻaalia o mea gaioiolosi

I Pancreatin, o mea gaosia o elemene ia mai le pulou o le paʻu o povi ma puaa. O le elemene autu autu o le pancreatin.

O vaega taua o Creon e maua mai i faʻamatalaga o mea faalilolilo faʻamalosi faapitoa mai puaa. O le mea autu o le pancreatin foi.

Le fea e sili atu - Pancreatin poʻo Creon?

E faigata ona filifili po o le fea o fualaau e sili ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻafitauli o le pancreatic e aunoa ma se fautuaga a le fomaʻi ma le suʻesuʻega faafomai talafeagai. E tusa lava pe tutusa foliga ma faʻaali tutusa, o lenei vailaʻau poʻo le vailaʻau faʻapitoa atonu e talafeagai i tulaga eseese. I le tele o tulaga, pe a filifilia se fofo, e faalagolago fomai i iuga o le suʻega, faailoga ma faitioga a le maʻi.

Tosiga ma le pulega

O le vailaʻau o le Creon o loʻo maua i capsules ei ai se eseesega o mea aoga. Faʻalagolago i le maualuga o le le lava o le gastrointestinal tract. O le fua faatatau mo tagata matutua matutua o le 150,000 iunite / aso. Pe a oʻo mai i le faʻaaogaina - 400,000 iunite / aso. O le maualuga o mea e mafai ona tuʻuina i le aso e 15,000 iunite / kg. O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi: mo maʻi le mautonu - tele aso poʻo vaiaso, mo faʻamaʻi faʻamaʻi lea e manaomia ai e le maʻi le togafitiga faifai pea - i le tele o tausaga.

O le pancreatin e faʻaaogaina i meaai poʻo vave pe a uma se taumafataga. O le averesi o fuainumera e mai i le 1 i le 3 maʻa 3 taimi i le aso. Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona faʻateleina le masani.

Tau fualaau faʻatau

O le tau o Creon e amata mai le 280 i le 1300 rubles. (faʻalagolago i le pepa o le faʻamalolo). Pancreatin - e tusa ma le 40 rubles. mo le 60 pcs.

Olga, 29 tausaga, Volgograd

Na amata ona ou aveina Pancreatinum 1-2 papafaʻafaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻi aiga taʻitasi. O le fafagaina o lenei vailaau e sili atu ona faigofie ona faapalepale.

Natalia, 42 tausaga, St. Petersburg

Ona o faafitauli masani i le ate ma le talo, o lea ou te alu ai i lea taimi ma lea taimi i Creon ae ou te le i ai se tele o meaai. Na amata ona sili atu ona faigofie gaioiga, na mou atu le tiga ma le tiga.

  • Faʻasalalauga ma pancreatitis uʻamea Rehydron
  • O le a le eseesega i le va o le allochol poʻo le cholenzyme
  • Faatusatusaga o Alemagel poʻo le Maalox
  • E mafai ona ou aveina le omeprazole ma le pancreatin faatasi?

O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e tau ai le feʻau. Saili pe faʻapefea ona faʻasoa lau faʻamatalaga faʻamatalaga.

Faamatalaga o fualaau faasaina

O nisi eseesega i le va o fualaau faʻataʻitaʻi e mafai ona maitauina muamua i le taimi muamua na tilotilo ai i le afifi. Creon o loʻo gaosia e le gaosiga i foliga o capsules o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se fagu pusa ipu vai, aʻo Pancreatinum e masani ona tuʻuina atu i le laulau ma tuʻuina i fasi pepa e 10.

O vailaau uma e lua e toetoe lava a tutusa le gaosiga - pancreatin, o se tuufaatasiga o enzymes digestive faʻatasi ai ma aʻafiaga tele.

O le tuufaatasiga o auala uma e aofia ai:

  1. Puipuia - trypsin ma chymotrypsin (talepe i lalo meaʻai o le protein).
  2. Alpha-amylase (o se enzyme talafeagai mo le faʻapalapalaina o meaʻai gaʻo).
  3. Lipase (talepe gaʻo).

Mo le mauaina o le mea galue, lea e maua uma ai Creon ma Pancreatin, o enzymes digestive e maua mai le paluga o povi po o puaa ua faʻaaogaina e avea o ni mea e le lelei.

Faailoga ma le faʻailoga

E ui lava i le tuufaatasiga tutusa, o faailoga mo le faaaogaina i fualaau oona e talanoaina e ese. Afai, e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī, o Pancreatin e mafai ona na o le dyspepsia, flatulence poʻo le taumafaina o meaai mamafa mo le gaʻoina o meaai, o lona uiga o le lisi o faʻamaʻi o loʻo faʻatulagaina ai Creon e lautele atu:

  • Schwachman-Diamond syndrome,
  • gastrectomy ma isi gaioiga i le manava,
  • chronic pancreatitis
  • lapataiga o le pancreatic, e aofia ai le pancreatectomy,
  • cystic fibrosis.

O le iloagofie o le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina o lona uiga o le gafatia e suia ai Creon ma Pancreatin, ma le isi itu, ae peitai, o sea filifiliga e tatau ona faia e le fomai.

I le avea ai ma aʻafiaga o faʻamalositiga o le enzyme, o faʻamaoniga o le faʻaogaina o meaʻai (faamaʻi le manava o le tino, leisa, laʻei) e masani ona faamatalaina. Mo le tele o vaega, o le tele o faʻamaoniga o se togafitiga mo le togafitiga o nei vailaau faʻasaina na faʻamaonia nai lo le sologa lelei o aʻafiaga le manaʻomia o vailaʻau.

O le faʻaaogaina o Pancreatin ma Creon e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi o le tino, o le mea lea, o tagata na faʻatautaia i ai muamua ua solia i le ave o nei fualaau faʻasaina!

E taua le taʻua o le faʻaaogaina o gaʻo maualuga o enzymes pancreatic (e sili atu ma le 10,000 iunite o le lipase i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino i le aso) i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le cystic fibrosis e mafai ona taʻitaʻia ai le colonopathies ma le togavao. O ia maʻi ua fautuaina e fefesoʻotai se fomaʻi pe afai e aliali mai ni faʻamaʻi fou ina ia mafai ona fetuunai togafitiga i le taimi ma sui le fofo le talafeagai.

Vaega o vailaʻau

Creon o loʻo faʻaputuina i se kamupani falemaʻi i Siamani, lea o loʻo umia e le Abbot Laboratories, ae o Pancreatin o loʻo gaosia e le tele o vailaʻau faʻasaina i nisi o atunuu o Soviet Union muamua. E pei ona uma ona taʻua, o le gaioiga malosi o nei sauniuniga e maua mai i lafumanu, ae ui i lea, e oʻo lava i lenei laina lautele, ua faia eseesega. O mea laititi mo le pancreatin e maua mai i le povi ma le puaa pancreas, ae o le gaosiga o Creon ua matua faʻaaogaina ai enzymes pancreatic enzymes.

E i ai se eseesega i le mataupu ma le ituaiga o faʻamalolo. O le metotia a le sooupu galue i Creon e tutusa lava i totonu o kapula taʻitasi taʻitasi. O le faʻafefiloi o enzymes e maua mai i le porcine pancreas o loʻo faʻasalalauina ma e aofia ai minicrospheres, lea e sili atu ona puipuia le mea gaʻo mai le faʻaleagaina o le aʻafia o le siosiomaga o le manava. O lenei ituaiga faʻasalaga e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu le tele o vailaʻau i le nofoaga o gaioiga - i le inumaga.

E le pei o Creon, o le pancreatin package e le o faailoa mai le fua saʻo, ae o se aofaiga e oʻo atu i le 8,000 iunite. lipases. O le mea lea, ua tautino mai e le kamupanī o le tele o le enzyme i le Pancreatin papaa e mafai ona itiiti ifo nai lo le taʻutinoga folafolaina, lea e aʻafia ai le lelei o togafitiga ma lenei vailaʻau. Ae peitaʻi, i le faʻaopoopoga i lenei mea itiiti, o le Pancreatin o loʻo i ai se isi tusi toe faafoi - o le faʻamalologa. O le ufiufi o laʻau e le puipuia ai le gaioiga malosi mai le malosi o le gaioiga o le manava, o lea o nisi o enzymes e le gaoioi aʻo leʻi ulu atu i totonu o le manava. Ae ui i lea, o nisi o gaosi oloa e maua ai foi le pancreatin.

Metotia e faʻaaoga ai fualaau

O fualaau uma e lua e tatau ona ave i meaai poʻo le isi 20 minute mulimuli mai, o le mea lea e saofaga i le lelei o le faʻapalapalaina o meaai. O le vailaau e filifilia e le fomaʻi taʻitoʻatasi, e fuafua i maʻi, o le umi o le togafitiga e fuafuaina foi e se fomaʻi. O le mea lea, ao le i suia le vailaʻau faatonuina faʻatasi ma se analog, e tatau ona siaki le vailaʻau.

E oʻo lava i tulāfono o le taliaina, o vailaʻau ua faʻamatalaina o loʻo i ai se eseesega taua.

O le pancreatin ua fautuaina ina ia fufulu i lalo i se vai alkaline, e pei o le minerale vai Borjomi. O lenei fofo e mafai ai e oe ona faʻaititia le malosi o le vai gastric ina ia oʻo atu i totonu o le enzymes palapreatic le iniseti ma se mea sili ona leiloa.

I le isi itu, o capsules o Creon ma le masicrospheres o loʻo aofia ai i totonu e puipuia i le suka ma e faʻaumatia na o lalo ifo o le aʻafiaga o se siosiomaga alkaline, lea e masani ona tausia i le inumaga, o le mea lea e le tatau ai ona inu Boron "Creon". O le faʻaogaina o lenei vailaau faʻasaina o loʻo taoto i le mea moni e faapea, o tagata gasegase e le mafai ona foloina se capsule atoa (e le mafai ona e faʻaaogaina) e mafai ona tuʻuina atu i ai mea e aofia ai. O pulu laiti o Creon e sili ona fefiloi ma sina vaega o le acidic meaai (applesauce poo isi fruit puree) poo le sua ma vave ona ave i fafo e aunoa ma le tatuʻu.

Isi eseesega i le va o Pancreatin ma Creon

O le gaosiga o Creon e sili atu ona faigata ma faʻamalosia punaoa, lea e avea ai ma fualaau taugata e faʻatusatusa i le Pancreatin. E le gata i lea, o loʻo maua avanoa o Creon i totonu o vaʻa e 30 vaega, o lea e le aoga ai le faʻatau e ala ile faatauina mai o se mea e le atoatoa.

Creon o loʻo maua i ni taotoga se tolu e fuafua i vaega ole gaoioiga lipase:

O le aofaʻi o enzymes digestive i Pancreatin e itiiti ifo nai lo le laʻititi laʻititi i capitole o Creon ma e na o le 8000 iunite ole lipase. E le gata i lea, o nisi taimi e mafai ona e maua i falemaʻi Pancreatin Fort, lea o le numera o enzymes e 2 taimi sili atu nai lo Pancreatin masani, 16,000 iunite o le lipase gaoioiga.

Aotelega faaiʻuga

Pancreatin ma Creon e itiiti lava ni feeseeseaiga ma mafai ona aoteleina e pei ona taua i lalo:

    Creon ei ai le tele o vailaau oona ma o loʻo maua i foliga o capsules gastro-resistant ma sina minimalspheres, aʻo Pancreatin o loʻo maua i se tasi o fua faʻasologa i le pepa laulau e aunoa ma se faʻapipiʻi faʻamalosi. O nei eseesega e aafia ai le aoga o fualaau faasaina ma le faigofie o le faaaogaina.

E tusa ai ma fomaʻi, o le faʻaaogaina o Creon e sili ona lelei ona o le lelei o le tuʻuina atu o le vailaʻau galue i totonu o le inumaga. I le taimi lava e tasi, mai le manatu o le faiga o le tau, Pancreatin o loʻo nofo i se tulaga sili atu ona lelei, talu mai le togafitiga ma lenei vailaʻau o le a taugofie ai le atotupe toetoe lava o se poloaiga sili atu le taugofie. E ui i lea, e sili atu le faia o se filifiliga tutoatasi i le suia o le tasi fualaau faasaina i le tasi pe a uma ona talanoaina lenei mataupu ma lau fomaʻi.

O le vitio o loʻo aofia ai faʻamatalaga auiliili ma faʻamaoniga mo le faʻaogaina o Creon:

Creon po o Pancreatin: o le fea e sili atu mo le pancreas?

O le tele o tagata gasegase ei ai faafitauli i le pancreas e fiafia i le fesili pe sili atu le lelei o Creon poʻo Pancreatin. A o lei mauaina se tasi fualaau faasaina, e tatau ona e suʻeina po o fea vaega o loʻo aofia ai i lona fatuga, ma o le a tonu le aafiaga o latou i luga o le tino o le tagata.

O nisi taimi e mafai e fomai ona suia se vailaau ma isi, ae tatau ona i ai ni mafuaaga patino mo lenei mea. I faʻamaʻi o le pancreas, e taua tele le ave o vailaʻau o le enzyme e fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻaleleiaina o faʻafitauli. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o tapenaga o loʻo aofia ai se faʻaopoopoga o enzymes e faʻaleleia ai le 'aina o otaota ma lafoaʻi laufanua o le digestive system, ma aveesea mai ia i latou le tele o avega i luga o le gaosia o enzymes digestive.

Faatasi ai ma fualaau sili ona lauiloa o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi pipisi, i aso nei:

O nei vailaʻau uma o loʻo i ai i le vaega o vailaau oona, o loʻo iai a latou lava togafitiga faʻapitoa i le tino i auala eseese.

Creon ma Pancreatin e tutusa uma i fualaau oona, ae o la latou tau e eseese tele.

O le mea lea, filifili Creon ma Pancreatin - o le a le eseesega i le va oi latou e tatau ona e iloa muamua. Pe a filifilia se vailaʻau, e taua le malamalama i le faiga o gaioiga ma le auala e faʻaaoga ai. E le gata i lea, e tatau ona e iloa le itu o loʻo aʻafia ai le tino maʻi.

O le a le Pancreatin, ona foliga

E pei ona taʻua i luga, o nei otaota o sauniuniga a le vaega o le enzyme. E fesoasoani le Pancreatin e faʻaleleia le faʻalaumalieina e ala i le faʻalauiloaina o enzymes digestive i totonu o le tino.

I le gaosiga o lenei vailaau, o le elemene na gaosia e le paʻu o meaola o manu. O nei enzymes e maua mai i pusi pancreas.

O le faʻamatalaga e maua mai le paluga o povi, e mafai ona totogi mo le le lava o le elemene digestive i totonu o le tino o le tagata ma i le taimi lava e tasi e faʻamafiesea ai le atuatuvale i luga o masini o le pancreas mumū.

O fualaau faasaina e gaosia e le fale gaosi oloa i vailaau paʻepaʻe.

O le gaioiga o vaega taua o le vailaʻau o loʻo faʻatau i le faʻaleleia o le faʻapalaina o meaʻai o le protein, o le faʻamavaeina o ituaiga o gaʻo ma le masini.

E masani lava, o Pancreatin e faʻatusatusa i Mema taʻutaʻua uma. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le faiga o le gaioiga o vailaau e tutusa, ae o le tau o Mezim e sili atu le maualuga. O le eseesega o feeseeseaiga i le va o fualaau faasaina e le taua.

Enzymes aofia i le tuufaatasiga o fualaau faasaina, pe a afaina, ua faaleagaina. Ina ia puipuia le aafiaga faataumaoia i le enzymes o le vai gastric, o le laulau e ufiufi ma se vela faapitoa e mafai ai e enzymes ona ulu i le duodenum ma faatino galuega ua tofia ia i latou.

Fomaʻi fautuaina e ave le vailaau i le taimi lava e te leʻi 'ai poʻo vave loa ona' ai.

O le a le Creon, o a ona uiga?

O lenei ituaiga o vailaʻau o se tamai capsule lea e aofia ai se vaega faapitoa o le eletise autu autu. O faʻataunuʻu vailaau o loʻo galue e avea ma mea aoga. E faʻatatau i le tui, e tele ituaiga o fualaau oona e maua. O le metotia o vaega galue e ono eseese mai le 150 i le 400 mg o le pancreatin.

E ave Creon i meaai. E fautuaina ina ia vaevaeina se tasi fualaau lua i ni atopa se lua. O le tolu poo le afa o le fualaau e tatau ona faʻaaoga vave aʻo leʻi 'ai, ma o le vaega o totoe o le vailaʻau e faʻaaoga tuusaʻo ma taumafataga.

E pei o le Pancreatin, ua feteʻenaʻi Creon mo le faʻaaogaina i le pancreatite tino poʻo i le taimi o le faʻavavevaveina o foliga masani o le maʻi.

E le gata i lea, e le fautuaina Creon mo le faʻaaogaina i le amataga o le atinaʻe o pancreatitis i se tagata maʻi.

O le faʻaaogaina o Creon e itiiti lava se aʻafiaga o aʻafiaga e faʻatusatusa i le faʻaaogaina o le pancreatin.

O vaega taua o le vailaau faʻasaina ei ai se foliga faapitoa o le membrane lea e mafai ai ei latou ona oʻo atu i le tootoo laiti i le faʻaogaina o meaʻai ma amata ona galue i lona lumenisi. O lenei meatotino o le fualaau faasaina o lona tulaga e le mafaatusalia pe a faatusatusa i nisi auala tutusa.

O le tuufaatasiga o vaega taua o le vailaʻau e le ese mai i latou o loʻo aofia ai i le pancreatin.

O nei vailaʻau e lua e fesoasoani e siaki le gaʻo, polotini, ma le maso o loʻo maua i meaʻai e ulu atu i totonu o le meaʻai. O le faʻaaogaina o Creon e faʻatagaina oe e faʻasalaga le avega mai le pancreas. E maua ai le taimi e toe faʻafoisia ai lona tulaga galue.

I le taimi o le toe faʻaleleia o le pancreas, faʻatalanoaina o le faagasologa o le gaosiga o enzymes pancreatic e sene o le glandular tissue o le okeni ma le gaosia o hormones e faʻatonutonu ai le gaosiga o gaʻo.

O le taimi o le toe faʻaleleia e mafai ai ona e faʻasalalau le maualuga o le gaʻo i le toto o le tagata maʻi.

O vailaau uma e lua e tutusa lelei le tasi ma le isi. O a latou faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona sui lau vailaʻau i le isi. O le filifiliga e uiga i le fualaau e sili ona lelei ona faaaoga i se tulaga ua tuʻuina atu e tatau ona faia e le fomaʻi o loʻo i ai i le mafaufau o le tagata maʻi ma lona uiga patino, faʻapea foi ma le tulaga o le atinaʻe o le le atoatoa i le gaioiga o le pancreas poʻo le tulaga o le alualu i luma o pancreatitis.

Creon ma Pancreatin - o le a le eseesega ma le tutusa?

O le a le eseesega i le va o Creon ma le pancreatin ma o le a le tutusa i le va oi latou?

O le tutusa o fualaau oona i totonu ia i latou lava o le foliga tutusa o le tuufaatasiga, o le eseesega i le va oi latou o le i ai o vaega eseese o ausilali.

Ona o le i ai o vaega tutusa tutusa i vailaau faʻasaina uma, o latou aafiaga faʻafomaʻi i le tino e foliga tutusa lava.

E ui i le tutusa lelei i le va o fualaau faasaina, e iai ni eseesega taua e iloa ai le filifiliga o se vailaau faapitoa i tulaga faapitoa taitasi.

O le eseesega i le va o vailaau e faapenei:

  1. Le ituaiga o faʻamalolo o vailaʻau (Pancreatin e tuʻuina atu i laulau, ma Creon i capsules).
  2. O le aofaʻi o le mea taua autu i Creon ma Pancreatin e matua ese lava.
  3. Creon ma le pancreatitis amataina lona gaioiga saʻo i totonu o le inumaga laiti, ae Pancreatin vave pe a ulu atu i le manava.

Ona o le i ai o nei eseesega, o Creon ua malosi lona malosi.

O le tau o vailaau e matua ese lava, o Creon o le a sili atu le taugata nai lo lona tau.

Afai e te manaʻomia le suia o le Pancreatin i se isi vailaʻau, ona sili atu lea ona filifili se fomaʻi i le tau tutusa, o Panzinorm lenei. O lo latou tau e masani lava e leai se eseesega.

E mafai ona faʻaaoga Omeprazole e fai ma sui o pancreatin.

O a mea o fautua mai fomai?

Creon poo Pancreatin, lea e sili atu mo le tagata maʻi, e naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻamoemoe.

Ua fai mai fomai uma o le togafitia o oe lava e le mafai. O le mea lea, e sili atu le filifilia o vailaʻau pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

Afai o le tagata maʻi o se tagata matua, o le sui o le tasi vailaau faʻatasi ma le isi e mafai ona le iloa. Afai tatou te talanoa e uiga i tagata mamaʻi laʻititi, o se suiga o faaputugatupe e mafai ona afaina ai le tino.

E masani foi ona tatau ona manatua e tatau ona faʻaaoga uma fualaau faʻataʻitaʻi e tusa ai ma faatonuga ma teuina i se nofoaga faapitoa. E sili atu le i ai o se pusaaisa. E fautuaina e toe iloilo faatonuga mo le faʻaaogaina o le oloa ma teuina e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī.

Creon e mafai ona faʻamaʻo lelei i le taimi o taumafataga, ma sili atu ona lelei le pancreatin ia le itiiti ifo i le 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. Faatasi ai ma lenei metotia, o le a sili ona lelei le aoga mai le faaaogaina o tupe i le togafitiga.

Soʻo se faʻatusatusaga o fualaau faasaina e tatau ona faʻavae i luga o faʻamatalaga patino i luga o le tuufaatasiga o fualaau faasaina, o le mea autu aoga ma le faʻaaogaina o gaioiga i le tino.

E faʻafefea ona togafitia se pancreatitis tele o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tau maualalo ma lelei

Pancreatin o se fualaau taugofie - o lona tau e mai le 25 i le 60 rubles. mo le teuina. O le tau o se tasi o mea e sili ona matagofie e tautala ai e fiafia i ai Pancreatin. E masani tagata uma i se tulaga pe a oʻo i le laulau fiafia e leai lava sou taimi e faʻataʻitaʻi ai ipu uma e tuʻuina atu i le malo o malo, ma o le manava ua tumu i le gafatia, e faigata lava ona manava. O le tele o ia tulaga e umia ai Mezim poo Feso, ae le o tagata uma e iloa o Pancreatin e tutusa foi lona aafiaga, ae e sili atu ona taugofie.

O le Pancreatin ua faʻamoemoe e toe faʻaleleia le aofaʻi o enzymes talafeagai mo le faʻapalapalaina o mea taumafa i tulaga o lo latou le lava - pe ona o le maʻi pancreatic, poʻo i mataupu o le gaosia o meaʻai. O le mea moni, o le enzymes o loʻo faia ai fualaau faasaina e le o faʻapipiʻiina. E maua mai meaola o meaola latalata i tagata i le fausaga o DNA - puaa ma povi.

O le Pancreatin o se faʻalavelave o enzymes digestive. I le amataga, e foliga mai o se paʻu lanu uliuli po o le samasama, e le mafai ona gaosia i le vai, ma se manogi faapitoa. Pancreatin e faʻatau i luga o le pepa.

O le galuega o enzymes o le maua lea o gaʻo gaʻo ma le glycerin mai gaʻo o loʻo i totonu o meaai, amino acids mai proteins, monosugar ma dextrin mai gaʻo. O le mea lea, o le faʻaogaina o le gaioiga e faʻapitoa.

Faʻafitauli:

  • malosi
  • afaina o le tino (aemaise lava i tamaiti ei ai le cystic fibrosis).

Afai o le fualaau faasaina ua faatonuina mo le faaumiumi o le faaaogaina, e tatau ona manatua e faaitiitia ai le ave o le uʻamea. I le avea ai o se tulafono, o Pancreatin, pe a fai e faʻatulagaina mo se vaitaimi umi, e faia faʻatasi ma sauniuniga uʻamea.

Faʻataʻitaʻi le aoga o le fualaau faasaina Pancreatin atonu iloiloga tagata faʻatau.

Svetlana: E pei o le tele o isi, ou te fiafia e 'ai i meaai lelei. Ae maise lava i se pati pe a tele naua mea manaia i le laulau e matala lautele ou mata. Ae afai e te le faatapulaaina oe lava i meaʻai, muamua, muamua, i le iuga, o le a tele mea e te ai ma o le ae lagona le leaga, ma lona lua, alofa, isi pauna. E masani lava ona i ai Pancreatin i laʻu ato tupe mo ia tulaga. E fesoasoani i le taulimaina o se tele o meaai ma faʻataʻoto mea uma, o lona uiga o le ae le gaʻo. E mautinoa na vaʻavaʻai tagata uma i le faasalalauga a Mezim i le televise. Pancreatin o le tutusa lava ia o enzymes, na o lenei vailaʻau e le lauiloa tele, ma e maua i Rusia. O le mea lea, e le o iloa. Ma e foliga mai o le gaoioiga e tutusa, ae o le tau e tele taimi e taugofie.

Olga: Na maua e loʻu ataliʻi Escherichia coli, ma na faatonuina e le fomaʻi 2 vailaau - Lactobacterin ma Pancreatin. E fesoasoani Pancreatin e fausiaina le gasegase, ae na sili loʻu fiafia i le tau - e 60 pauna e itiiti ifo i le 30 ruuga. Sa vave ona ou vave malosi. Ona ou iloa ai lea o Pancreatin e fautuaina foi mo tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola solo. O loʻu toʻalua o se tagata fai polokalame, e masani ona faʻaalu i taimi uma i le komepiuta, ma e faitio i taimi uma e uiga i faafitauli ma le manava - o nisi taimi o le faʻavaivaia, o le gas. Sa ou valaauliaina o ia e inu Pancreatin, ina ua mavae ni nai vaiaso na uma mea uma.

Natasha: Faʻanatinati talu ai nei, ou te le iloa po o le a. O lona tulaga - o le ae le mataʻutia, o le manava o lou manava, e te lagona le manaia, o lou ulu ua tiga, ma e te vaaia ni paʻu i luma o ou mata. Sa ou fai atu i loʻu toalua e alu i le fale talavai mo se mea, na ia aumaia Pancreatin. Sa ou inu ipu e lua i le taimi e tasi, ma ina ua mavae le afa itula na amata ona ou lemu lemu. E foliga mai o le tuufaatasiga o lenei vailaʻau e aofia ai enzymes e maua mai le tino o puaa ma povi, o lea e lelei tele ai tagata.

Mo i latou e popole i lo latou ola maloloina

Faatasi ai ma le tapenaga o le enzyme mo le faaleleia o otaota o Creon. O lenei oloa e maua i foliga o microcapsules ma se atigi solu tio, o lona aafiaga e le amataina loa pe a uma ona ulufale i le manava, ae o loʻo i ai tonu i totonu o le tootoʻo laitiiti, pe a faʻafefe meaʻai. I totonu o microcapsule taitasi o le pancreatin puaa, o lona uiga, o se enzyme complex which helps break down proteins, fat and carbohydrates i le "fale faufale" e talafeagai mo sulu o le tino o le tagata.

Contraindications:

  • hypersensitivity i fualaau faasaina,
  • gasegase ogaoga,
  • pancreatitis ma le maualuga o le pancreas.

Creon e mafai ona teu i totonu o se fale teu vailaau, aʻo e faʻaeteete e le pa'ū le malamalama o le la.Ma, e moni, e tatau ona e puipuia mai tamaiti.

Creon o loʻo faʻatulagaina mo tamaiti, e mafai ona faia i le maitaga ma le lactation, talu ai e leai ni aʻafiaga leaga.

Tau fualaau faʻatau Creon (iloiloga tagata faʻatau e uiga i ai e mafai ona faitau i lalo) o laina mai 300 i le 600 rubles. mo le teuina.

Nina: O laʻu pepe e leʻi atoa le tausaga pe a maua nisi o microbes pathogenic io tatou loto. Sa togafitia i latou i vailaau faʻamaʻi, ma mulimuli ane na le lelei le faanunununu. Na faatonuina e le fomai tamaiti Crerin. Ina ia faamaoni, o oʻu lagona e le lelei tele. Muamua, e taugata tele - 20 capsules e latalata ile 500 rubles. Lona lua, ona o le mea moni e faapea o pusa taitasi o loʻo i ai se fualaau "matua", e tatau ona tatou tatalaina pusa taitasi, vaevae mea o loʻo i totonu i ni vaega se tolu ma ia pei o lena. Ioe, na fesoasoani, ae foliga mai ia te aʻu o le a mafai ona togafitia le pepe i se auala faigofie.

Maria: Sa i ai a matou dysbiosis. O le mea lea na tupu ai le fausiaina o le susu mai le fanau mai, ma o le paluga e le o aofia ai mea na e maua i le susu susu ma faateleina ai le puipuiga. Na faatonuina i matou e le fomai o tamaiti Acipol ma Creon i le 10,000 afe. ​​Ou te fiafia i le fualaau faasaina, o le togafitiga e vave ma faigofie. O le fua na matou maua e 8 microgranules i le taimi, mo le mea lea na ou tatalaina ai le kaputa, faitau fualaʻau ma faaopoopo i le paluga. I loʻu manatu, mo tamaiti o le vailaau aupito sili lea mo vailaau oona.

Creon ma Pancreatinum: o le a le eseesega?

O le mea lea, i le tulaga o lona tuufaatasiga o le kemikali, o lenei mea e masani lava o le mea lava lea e tasi - o se faʻalavelave o enzymes e faʻavae i luga o mea e maua mai i le paluga o puaa po o povi. Mafaufau io latou eseesega.

Ae ui i lea - Pancreatin poʻo Creon? O le a le mea e sili ona lelei mo le tagata maʻi, naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua. Manatua, mo faʻamaʻi sili atu ona ogaoga, e sili atu le fetaui lelei o Creon, talu ai o loʻo faʻamalamalamaina le numera o enzymes, o lona aafiaga e sili atu ona lelei.

Faailoga ma le faʻailoga

O afea na faʻatonu ai Creon ma Pancreatin? O fualaʻau e faʻataʻitaʻiina mo le faʻavavevaveina o se maʻi faʻamaʻi ma i vaitau pe a maeʻa osofaʻiga o pancreatitis. O le oloa ua lofia i meaai e aunoa ma le ulaula. E mafai ona vaeluaina le fua ile afa poʻo le tolu vaega. O le muamua oi latou e afaina saʻo ao le i ai taumafa, o isi meaʻai.

O le atunuʻu e toʻatasi mo tagata taitoatasi. Ina ia togafitia, e tatau ona e tausisi i meaʻai, aveese meaai le lelei mai le lisi.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaitiitia o felaʻuaiga o le manava ma le faateleina o le tele o feces, e tatau ona e inu tele vai.

E leʻi suʻesuʻeina atoa pe faʻafefea ona togafitia le vailaʻau i le pepe i le manava ma pe mafai e le fafine ona onā i le taimi o le susu. O le mea lea, e sili atu le lafoaia atoatoa o le faʻaaogaina o vailaau i lenei taimi pe faʻatalanoa se fomaʻi.

E faʻatagaina uma fualaau faʻasaina mo tamaiti (Creon, Pancreatin, e sili atu, e filifili le fomaʻi).

Pancreatin o loʻo faʻaalia i mataupu nei:

  • leai se manava faalilolilo i faʻamaʻi o se natura masani,
  • togafitiga o mea na afua mai,
  • pe a uma le taotoga i luga o le vaega o meaʻai,
  • 'ai meaai,' ai meaai leaga,
  • aʻo leʻi faia ni suʻesuʻega faʻapitoa o le vaega o meaʻai.

Afai e manaʻomia, o le pancreatin e mafai ona tuʻuina i pepe mai le lua tausaga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga laʻititi.

E faʻaalia mo pepe ma toeaina pe afai:

  • o le pancreas e le lelei le aoga ona o mafuaʻaga faʻaleagaina poʻo le mafuaʻaga (cystic fibrosis),
  • o loʻo i ai faʻamaʻi o le totoga o meaola (e aofia ai mea faʻasolosolo),
  • toe faʻaleleia pe a maeʻa le vavalalata poʻo le faʻataunuʻuina e talafeagai,
  • e tatau ona faʻanofoina le faagasologa o meaʻai ona o le faʻamalosia o le malosi o le tino,
  • o se ultrasound scan po o se x-ray o totoga o meaola,
  • e masani ona faʻaleagaina meaʻai leaga.

O le vailaʻau e muamua atu i se malaga i le fomaʻi e faʻamalamalama ai le siakiina ma maua ni tofiga.

O le a le eseesega i le va o fualaau faasaina

Aʻo leʻi togafitiga, o le filifiliga o vailaʻau e tatau ona mafaufau lelei. E faʻalagolago i le siama, o le ogaoga o le faʻamaʻi, o faailoga. E le tatau ona galo ia i tatou le mafaufau pe a filifilia le amio: o le a le mea e ono afaina ai se tagata maʻi. Tasi fualaau faasaina e ese mai le isi; o loʻo i ai pea feeseeseaiga. Creon ma Pancreatin, o le a le eseesega:

  1. I Creon, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le pancreatin ma faʻamautinoa ma le faaeteete le fua faatatau tutusa o vaega.
  2. Se numera ese o vaega.
  3. O le faʻamatalaga o le pancreatin e le o faʻamalamalama mai ai le numera o le numera o enzymes.
  4. Creon o loʻo faia i capsules, ma o Pancreatin o se vailaʻau i laupepa (o le eseesega o loʻo i le pito o le uluai talosaga).
  5. O le mea autu o Creon e oʻo atu i le tootoo laitiiti. O iina o le amataga o lona aafiaga autu. Pancreatin i lenei vaega ua faʻavaivaia lana galuega.
  6. Pancreatin e sili atu ona fetaui mo le togafitiga o maʻi leʻo ma le puipuiga. Creon - i isi tulaga, e aofia ai pe a manaʻomia, faʻasalalauga faʻasalalau.

E ese le eseesega i le faiga o gaioiga o vaega autu.

Le lelei ma le le lelei o Creon

Le fea e sili atu - Pancreatin poʻo Creon? O le tali i le fesili e le mautonu. O le fea vailaʻau e filifilia, e filifili e le fomaʻi taitoatasi i tulaga taʻitasi.

Pe a filifilia fualaau faasaina, e amanaia:

  • le soifua manuia lautele o le maʻi ma le malosi o le maʻi,
  • mafuaʻaga o le maʻi
  • suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻega falesuesue
  • tuufaatasiga o Creon (Pancreatinum).

Creon e puipuia i le malosi. Na te faʻafeiloaʻi ma le toʻa i vaega uma o le manava, lea e tatau ona ia faʻataunuʻuina ai lana galuega autu. E aofia ai le faʻamalosia o le vaevaeina o meaai i ni vaega faigofie ma fesoasoani e faʻaaoga elemene taua ile toto.

O le tagofia o vailaʻau e mafai i nisi taimi ona maua ai se aʻafiaga le talafeagai ma mafuaaga:

  1. Faʻafitauli i le manava.
  2. Faʻailoga poʻo le manava.
  3. Gag reflex.
  4. Lafoaia ma le paʻu o le tino o le natura o mea e le mautonu.

I le tulaga o ni uiga leaga, o le fualaau faasaina ua faalēaogāina pe suia i se mea sili ona talafeagai.

Le lelei ma le le lelei o Pancreatin

O le aoga sili o le Pancreatin o le aafiaga puupuu ma le mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai le le mautonu o maʻi.

O le faʻafitauli o le gaʻo o le manava e le faatagaina ai le Pancreatin ia maua se aafiaga loloto, e faʻaumatia ai le fualaau faasaina. O le iʻuga, o le vailaʻau e faʻaaogaina e taofi ai le faʻavauvau pe a uma ona fafaga pe ave mamafa poʻo se mea e le masani ai.

O vailaau e lua e faigofie ona faʻatau i soo se fale talavai e aunoa ma se faʻamaumauga. Na pau le mea e faamaonia ai lo latou saogalemu. Ae faʻapei o soʻo se isi vailaʻau, e le mafai ona togafitia o latou faʻaaogaina ma le le amanaiaina. E i ai ni nai faʻamalologa ma o le lisi o tali e le manaʻomia e laiti, ae o loʻo i ai.

E le mafai ona e filifilia se fofo oe lava. E ui o Creon ma Pancreatin e leʻo ese, pe afai e le lelei ona faatonuina, e mafai ona e faʻaleagaina le tino.

O a faaiuga e mafai ona tosina

E ui i le tutusa o fualaau faasaina, o le filifiliga e tatau ona faia i le amanaia o le siama na faia e le fomaʻi, ma uiga o le tino o le tagata. Afai e te maua ni aʻafiaga le talafeagai o le ave o vailaau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E matua faasaina le filifilia o fualaau faasaina e faavae i luga o fautuaga a uo, tagata masani ma luga o iloiloga ua faapipiiina i isi punaoa. O le afaina mai i vailaʻau sili ona leaga e le mafai ona faʻaaogaina. Ina ia mafai ona e faʻaumatia mulimuli ane, o le ae faʻaaluina le tele o le taimi ma taumafaiga.

Tuua Lau Faamatalaga