Faʻasalaga faʻaosooso mea e fai

O le malulu ma le fulufulu e taʻu mai ai se suiga tele i le toto. O mafuaaga mo lenei mea e mafai ona avea o se mea e masani ai mea taumafa oona, faapea foi ma se gasegase tuga. Afai o nei uiga o loʻo i ai i le gasegase maualuga, o se mea lea e vave valaʻau ai se 'au taʻavale. O le gaioiga i lalo o le mamafa o se faailoga mautinoa lea o se faʻafitauli ogaoga oʻo mai. Faʻafefea ona aloese mai aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia? E faʻapefea ona taofia lenei mea mai le toe tupu?

Pe mafai ona ou lagona le maʻi mai le mamafa?

Ioe e mafai. Faʻasolosolo malie i le toto, o le faagasologa i totonu o le faiʻai ma le vaeluaga o le toto ua faʻavaivaia, faʻalavelave le toto, o le vomite i totonu o le faiʻai e maua ai lagona faʻavevesi, ma o se taunuuga, ua maʻi le maʻi. Muamua lava, o nei uiga o le uiga o le maualuga o le toto maualuga - vomiting, maʻi tigaina, leisa ma le tinisitus. O le mea lea, o gasegase maualuga e muamua ona lamatia. Ae e oʻo lava i le faʻaitiitia o le mamafa, e ono iai ni faʻafitauli, e tele faʻasalalauga e faitio i le nausea, vaivaiga ma faʻavaivaia. Ae ui i lea, o faiga e taofi ai osofaiga a le nausea ma le vomia i tulaga eseese o le a eseese. Afai e te lagona le maʻi ma le maʻi tiga, e taua le vave iloa po o le a le malosi o le maʻi.

Mafuaaga o le taotoga i tulaga eseese

Soo se taʻaloga o aʻafiaga e mafua mai i nisi o mea poʻo a latou faʻasologa. Muamua lava, o popolega, faʻapea foi le solia o le faigamalo o le galuega ma le malolo, e tatau ona matauina. Galulue "mo ofu ma loimata", e le maua e tagata le taimi o le tino mo se toe malosi atoatoa. O le i ai i luga o le mata, ua ia lagonaina e ala i le gasegase o le toto, o nisi taimi eo mai faatasi ma le taoto ma le vomia.

O se olaga le lelei e mautinoa lava i le nofoaga lona lua: mamafa tele, o le faʻaaogaina o le ava malosi, tapaa, nakoti, mea faʻamalosi ma vailaʻau i totonu ia i latou lava e faʻaleagaina ai le toto masani i totonu o le tino, ma faʻaumatia ai le tino i totonu ma faʻaosoosoina ai le faʻamaʻiina o maʻi mama. O le maualuga o le maualuga o loʻo faʻatasi ma nei "faʻateleina" ua faʻateleina e ala i le le lelei o latou faatosinaga ma e mafai ona mafua ai le gaioiga.

O se vaega tāua e faia i mea o le tau: suia le tau i fafo atu o le faamalama, suia o le vasa o le tau, femalagaiga i luga o le ea, lea e iloa ai e se tagata le tele o mataua o le ea i se mataupu o minute.

E le gata i lea, faatasi ai ma le matua ma le faaputuputuina o faamai pipisi, o taunuuga o manua, o tagata e sili atu ona nofouta i oso i luga o le ea, suiga i le vevela o le ea, tali atu ia i latou i se tulaga faaletonu o le soifua manuia. Faʻateleina le mamafa o le toto, ua faʻasaʻo ai le hormonone o le adrenaline, o le faateleina o le faʻatupulaia o le faʻalautele, o le popole ma le fefe e tulai mai. O le puipuiga o le tino o le lafoai lea o le tele o le suavai i le ituaiga vomiting.

Pe a faʻaalia mafuaaga o le taotoga mai le mamafa, e taua le vavaeeseina o faʻamaʻi faʻapitoa i le tino, lea e mafai ai foi ona gaogao, vomiting, totogo, maʻi tigaina, e tusa lava pe leai se maualuga o le maualuga poʻo le faʻamalosia.

Toto maualuga toto toto

O le maualuga o le maualuga o le totoga e le masalomia o le vaega sili lea o le taoto ma le mamafa. E faamatalaina lenei mea e ala i le solia o le gaioiga o le cerebral ma, o le tele, o le faaleagaina o le hypothalamus. O lenei vaega o le faiʻai nafa ma le gaioiga o le neuroendocrine o le faiʻai ma le malosi e faatumauina lona mautu. O le hypothalamus e fesoʻotaʻi ma le tele o faiga ma faʻavae o le mafaufau. Ma faatasi ai ma le pituitary gland, e pulea ai le gaosia o hormones lea e fusifusia ai le popole ma le endocrine. O le auala lea e mafai ai e le hypothalamus, faatasi ai ma le pituitary gland, ona taofiofia lagona o le fiaai ma le maofa, o le tino o le tino, lagona, ma amioga. O se ituaiga o "gyroscope" paleni ma le tele o auala lagolago mo le ola. A leai, o lenei faatonutonu faʻale-natura e faʻaumatia le paleni o le tino atoa.

Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, o le fatu ua faateleina, o le toto ua faateleina le volume, e le mafai e vaa ona taulimaina, ma o loo i ai se tulaga lamatia o le toe faafoi atu o le toto i le fatu maso. Ina ia puipuia lenei mea, o le lafoaia o le tele o le suavai e talafeagai. O le tele o gasegase faʻamaʻi ma se osofaʻi malosi ua faʻapupulaina le sosolo, o le masani ona faia. Ma faʻasolosolo faʻamalositino, o le gasea ma le vomiting e mafai.

O le a le mea e fai pe ae lagona le maʻi i le toto maualuga?

O le mea e leaga ai, o le osofaʻiga o le gasea ma le vomiting i tua o le maualuga o le toto maualuga o le a le aoga. E talafeagai le faʻaaogaina o lona mafuaʻaga - ia faʻaitiitia le mamafa. I le uma, o lenei tulaga e faʻaalia ai le amataina o se faʻalavelave maualuga. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina, o le faia o ni a tatou lava taimi, e le lava ai le taimi e maua ai e fomaʻi le taimi e malaga ai i le nofoaga ma saunia fesoasoani faʻafuaseʻi.

Fomaʻi

E le mafai ona faʻaitiitia le mamafa i lenei setete. O le mea lea, aua neʻi vave tagofia ni fualaau oona - atonu o le a fesoasoani se mea. Ma o le a se mea e mafai ona e faia?

  1. Mai i togafitiga, e mafai ona e inu na o na mea ua uma ona ave e le tagata maʻi e pei ona faatonuina e le fomai,
  2. E tatau ona e ave se fualaau faaopoopo o lau vailaau mo le mamafa,
  3. Ina ia faʻamalieina le gasea ma taofi ai le vomiting, o fualaau faʻasaina - Tserukal, Motilium, Raglan, Tserugan ma isi - e talafeagai mo i latou,
  4. O lubricant telefoni e fesoasoani e faʻasaʻo le spasm i totonu o le manava - No-shpa, Spazmalgon, Paralgin,
  5. Faʻasaʻa tiga, e mafai ona e tagofia fualaau oona.

Auala e le o togafitiga

  • Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga, soʻo se gaioiga faʻafuaseʻi o le tino e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga faanoanoa. O le mea lea, e manaʻomia e le maʻi ona faʻaalu lelei le toʻa, le afa o le nofo, ma taumafai e alu ese,
  • O tagata o loʻo siomia o ia e mafai ona faʻaitiitia lona tulaga e ala i le faʻaaogaina o se faʻamaʻi malulu i lona ulu ma tuʻuina ona vae i se vai mafanafana. Ona o le tafe mai o le toto mai le ulu i vae, o le mamafa o le a faaitiitia laitiiti,
  • E talafeagai le tuʻuina atu o le malulu ma le faʻaleleia o le ea fou - tatala le faamalama (pe liliu le ea pe a vevela i fafo),
  • E taua le mataʻituina o le mamafa i fuataga i le 15 minute. Ma afai e le faʻaitiitia le umi, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma le faʻavaivai - mo le fua faatatau o le faʻaaogaina,
  • Afai e te lagona le tiga poʻo le malosi i tua o le sternum, e mafai ona e avatu i le tagata maʻi se laulau o Nitroglycerin,
  • Ina ia laveaʻiina se osofaʻiga o le gaioiga, e mafai ona e suʻe moli moli poo le suimui. Afai o iai i luga o le faatoaga, faʻafefeina o le manogi o le manogi o le wormwood ma le velaina o lau o le lauti o le a fesoasoani foi.

Aisea e lagona ai e le maualalo le toto maualuga le maʻi?

O le maualalo o le toto maualuga, faʻaleagaina, vomiting, maʻi tigaina, ma e oʻo lava i le le mautonu e mafai ona avea ma faailoga o le popole ma le vaivai. E masani lava ona aumai e teine ​​talavou i latou i se setete e ala i le fiaai i le tauiviga mo se ata ata. O le suposrain ma le leai o se moe, o le atuatuvale ma le leai o se tulaga masani o aso taitasi e i ai sona aafiaga i le soifua manuia.

O le isi mafuaaga atonu o le toto i totonu. Afai e te maua se tuufaatasiga o le maualalo o le mamafa ma le gaioiga, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi. Latou te mafua ai le faʻaitiitia o le mamafa, faʻatasi ma le naʻo ma le vomiting, pathologies o totoga o le tino: gaʻo ua afaina, ate, manava, afaina o le tino, o le pancreas e avea ma gastritis, ulcer, nephrosis, pancreatitis ma isi faʻamaʻi.

Ma le mea mulimuli, o le faʻamaʻi o le afa muamua o le maʻitaga, o le ava malosi ma le inuina o fualaau faasaina e le mafai ona faalēaogāina.

O le a le mea e fai pe ae lagona le maʻi i le maualalo o le mamafa?

E pei o le maualuga o le maualuga o le toto, o le pito iinei o se paʻu mamafa tele. Ina ia vave taofia le le mautonu, o le ae manaomia ni mea faʻavevelaina: e fautuaina e inu se ipu kofe poʻo se isi mea inu caffeinated, 'ai se koko sukalati, ave ni nai mataua eletise o Eleutherococcus, faʻasalaga muamua i se ipu vai.

O le a fesoasoani e taofi le vai i totonu o le tino, ma, o lea, e faateleina ai le toto i suauu, meaai mama. Le kulupu sili ona aoga mai kukumba ua kuka ma tamato. E mafai ona e 'aina pulu ma puʻeina latou lava poʻo ni nai fasi vao.

O le a le mea e fai e puipuia ai osofaʻiga i le toto maualuga?

Ina ia le toe lagona le maʻi i le faateleina o le mamafa, o le ae suia lou olaga. O aso uma e te manaʻomia e faia ai sina mea faʻaletino. O le a tumau pea le lelei o vaa, pe afai e te le aloese mai le faia o le taeao, ma i le afiafi e te alu mo moli mama, fai se seti o exercio cadio, mo se faʻataʻitaʻiga, falemaʻi, pe naʻo le alu i totonu mo le malosi malosi. Faʻaaoga lelei auala i le ea fou. E le manaʻomia le faʻaalia o le tagata lava ia i le mamafa ma le uumi o tofotofoga, aua e toetoe o tagata uma e mafai ona faia le 1-2 kilomita i le ao. O le mea autu o nei uta o aso uma lava.

E le gata i lea, o le faaitiitia o le mamafa o le tino, e mafai ona e aafia ai le aofaiga atoa o le toto o loo taamilo i totonu o vaa, ma o le a oʻo mai le mamafa i le masani. Faʻasala ia oe lava e moe 8 itula i le aso. Aua le toe faʻaaogaina ma faʻalelei atoatoa. O se talitonuga filosofia o le lalolagi o le a mafai ai ona e nofo filemu ma aloese mai le atuatuvale.

E faʻapefea ona 'ai ina ia mafai ona faatumauina le mamafa o le mamafa?

Talu ai o meaʻai e tuusao lava i le maualuga o le toto, e tatau ona e iloilo lau'aiga:

  • Taofi le ulaula, ava malosi, fualaau faasaina - o le mea tonu lea! I aso malolo, e mafai ona e gafatia ni ipu malamalama mamago mūmū, leai se isi
  • Faʻesea mea taumafa ma le tele o masima, suka, kofe masani, gaʻo mai le meaʻai. E mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o suauu fuālaʻau ma se siʻosiʻomaga o gaʻo masani o meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma meaʻai susu, iʻa po o aano o manufasi,
  • Faʻateleina le fuainumera o fualaau faisua, fualaau aina ma fualaʻau, ia 'ai i latou i se mea masani - e pei o salakeke, itu o ipu poo nai meaai. Faʻaaofia ai se fasi laulaʻau fou ma se pine o vasodilating mea manogi i le lisi o aso taʻitasi,
  • O le tele o taimi i le vaiaso, faʻaaoga le susu ma susu susu ma oloa gaʻo o le 2.5% i le 7% - o nei fuainumera e fetaui ma tulaga masani o le gaʻo gaʻo o susu susu,
  • Aua e te soona fai. E sili le lelei le talepeina o aso masani o meaai i le 4-6 taumafa nai lo le taumafa i mea uma ile 1-2 fonotaga.

Faailoga o le gaioiga i lalo o le mamafa o se faailoilo lea e tali atu ai le tino i se tulaga maʻi, ona o le mafuaʻaga lea ua faʻalavelaveina ai le cerebral cortex ma le hypothalamus. Naʻo le toto maualuga e mafua mai i le le lava o le toto i totonu o le faiʻai, lea e taʻitaʻia ai foi i le tele o isi faʻaʻailoga, e pei o le vevela, maʻi tiga, susu, ma le faʻamaua.

Faʻamatalaga faʻatau

O mafuaʻaga e faʻaosooso ai le gasea ma vaivaiga e aofia ai mea faʻavevesi e mafua ai le malosi o le malosi o le tagata maʻi, ma mafua ai ona sili atu le tiga o maʻi. E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le faateleina o le aʻafiaga e mafua ai le taotoga, atonu e leʻi leva ona mafatia i le ogaoga o le atuatuvale, o se suiga i le fesuiaiga o sone, vaalele, ma isi.

E toatele tagata e mafaufau po o le a le mamafa o le taotoga.

Suiga o le tau

O suiga i tulaga o le tau e mafua mai i le faʻaitiitia o le soifua manuia i tagata o mafatia mai le faʻatuatuaina o tau. Faʻatasi ai ma se suiga i faʻamaoniga o le mamafa o le ea, atonu latou te atiaʻe le maualuga o le maualuga (sili atu nai lo le faʻamalosia), lea eoʻo mai ma le taotoga. O le ulaula, faʻapea foʻi ma tagata e inupia le ava malosi, ei ai le tulaga lamatia e faʻalautele pe faʻaitiitia ai le mamafa. O Nicotine e fesoasoani i le vavaeina o le puipui lapisi, ma o le taunuuga lea e vave ona tafe ai vaa ma avea ai ma pusa. O lenei mea e aofia ai i le mea moni e faapea, i totonu o ia tagata, i lalo o le aafiaga o itu i fafo, e le mafai e le vascular system ona taulimaina ana galuega, ma ua le manuia lana galuega. O lenei mea e mafua ai le solia o le toto, e mafua ai le faʻalavelave mamafa.

Taunuuga Palolo Laititi

O se tasi o faailoga tutusa ma se faʻaitiitia o le mamafa e mafai ona tupu mo ni mafuaaga eseese. E taua tele le fuafuaina o le mafuaʻaga o lenei togafitiga ma faʻaumatia. Faatasi ai ma le faaitiitia o le toto, o le tagata maʻi e mafai ona faalavelaveina e le gata i le nausea, o le ulu tiga, vomiting, faavaivaia, le atoatoa le faamaopoopoga o gaoioiga. O tulaga faʻaleagaina e mafua mai i itu nei:

  1. Faʻaiʻuga o le tino, lea e mafua mai le faamalosia pe faʻamalosia ai le matelaina.
  2. O le gasegase ma le mamafa e mafai ona afaina i le atinaʻeina o le toto.
  3. Faʻailogaina o totoga i totonu (fatugaʻo, sisi o le tino, ate, pancreas, manava, vavae).
  4. Faʻanoanoa faaletino pe popole foi.
  5. Faʻanoanoa taimi, solia o tulafono i aso taʻitasi, leai se moe.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le mamafa, o le toatele o tagata latou te le lagonaina le le fiafia ma aoao e uiga i ia ituaiga solitulafono pe a maea se suesuega faafomai.

O le vaivai, faʻavavevave, gaioiga, ma le faʻaitiitia o le mamafa o le taunuuga lea o se tagata o loʻo taʻavaleina se taavale. Afai e mafai ona faʻaitiitia le mea faʻalavelave ma nofo i le malologa mo se taimi, o le tulaga e faʻamaonia. Ae ui i lea, e masani ona tupu e le lelei le tagata maʻi, ona tatau loa lea ona e valaʻau i se falemaʻi ma avatu ia te ia le fesoasoani muamua.

O le a le isi mea e faʻaaogaina i le mamafa?

I le maualuga o le mamafa

O faʻamaoniga autu o le faʻateleina o faʻasiga o le vavao, faʻaleagaina, ma le vomia.

Nausia ma le maualuga o le toto maualuga, e mafua ai, o se tulafono, e ala i se suiga i le masani ai o toto i le mafaufau. O se taunuuga o lenei mea, o nofoaga o vomiting e le fiafia, o le mafuaaga autu lea e faaosofia ai lenei faailoga. I le faaopoopo atu i le gaioiga o le faiʻai, o le maualuga o le toto maualuga e mafua ai le osofaia o le fefe ma le atuatuvale i se tagata, lea, i le isi itu, e faaosofia le faasaolotoina o le adrenaline i totonu o le toto. O se taunuuga o lenei mea, o suiga e tupu i le galuega a le tino popole popolega, o lona leo e tulai mai, o le tagata maʻi e lagona le manaia i lalo o le mamafa, ma afai e le mafai ona aveeseina sea faafitauli, o le a ia lafoaia.

Taofiaga masani masani

O osofaiga o le taotoga e le mafai ona mafua i taimi uma i le maualuga o le toto poʻo le faʻamalosi. O le toto maualuga o le totoga o le uiga lea o le vystonia laau-vascular, pe a iai se spasm vascular, ma o se taunuuga o lea mea ua solia ai le gaioiga o le tino autonomy o le tino. O le autu autu o le fausiaina. E le gata i lea, o le maʻi e masani lava ona i ai se maʻi le mautonu o le nofoa e foliga mai o le manava, puupuu le manava, e oʻo i le faʻanoanoa, osofaʻi faʻalavelave.

O mafuaʻaga o le vevela ma le gaioiga i taimi masani e le manino i le toatele.

Isi faailoga faʻaleaga

I ia tulaga, o le mamafa e masani lava ona i totonu o tapulaa masani, ae ui i lea, o faailoga nei o faailoga faʻaleaga e tupu:

  • le mautonu i avanoa,
  • tulaga lautele o le leaga o le manuia,
  • faʻailoga
  • faʻanoanoa
  • le lelei le faʻalogo ma le faʻaaliga.

O le tiga ma le faʻaogaina o le ulu i lalo o le mamafa masani o ni faʻalavelave sili ona mataʻutia e taʻu mai ai e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi.

O mafuaaga o le vevela ma le gaioiga i taimi masani e tatau ona iloagofie.

O le tulaga e tupu mai ai faʻamaʻi matautia

Afai e tausisia pea le tiga o le ulu ma le nausea i le toto masani, atonu e taʻu mai ai le atinaʻeina o nisi o faʻamaʻi matautia, e pei o le maʻisuka, osteochondrosis, faiga o le maʻi o le maʻisuka, maʻi o le neurology, faafitauli i le faʻatinoina o mea faigaluega.

Afai e masani le avega a le tagata maʻi, o le aisaia e ono mafai ona faʻaalia e le moni, sese, le le faʻamalosi poʻo le faʻaogaina o le uumi, faʻaalia ona o le le lelei o le faʻatinoina o nisi o matagaluega i totonu o fale. Ina ia iloa mafuaaga o lenei tulaga faʻaleagaina, e tatau ona e asiasi i se neurologist.

Isi faailoga

O le gasegase ma vaivaiga ma suiga i le toto maualuga atonu o se faailoga tutoatasi, ma e mafai ona o faatasi ma isi faʻaaliga e mafai ona fesoasoani e fuafua le mafuaʻaga o togafitiga faʻavae.

Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, o nei faailoga e aofia ai:

  • ogaoga tiga ile vaega faaletino,
  • vavao
  • mumu o le paʻu,
  • faʻaitiitia le faʻaaliga ma le faʻalogo,
  • paʻu, gasegase oona,
  • faigata le manava.

I le maualalo o le toto, i le faaopoopoga i le gaioiga, e mafai ona tupu mea nei:

O le a le mea e fai pe afai e te lagona le maʻi ae e le o le vom?

E faʻafefea ona faʻaitiitia le taoto pe a suia suiga

O le fesili i le auala e aveesea ai se ituaiga o faailoga e tatau ona filifili e se fomaʻi. Mo lenei mea, e tatau ona faia se suʻesuʻega talafeagai o faʻamaʻi pipisi e ono mafua ai se faʻaititia pe faʻaitiitia le mamafa. Ae peitaʻi, i nisi tulaga, pe a fai e le tupu faʻaleagaina lea ituaiga o togafitiga, ae o se taunuuga o le aʻafiaga o nisi itu mai fafo, pe afai e saʻo le suʻesuʻeina o le toto, o nisi vailaʻau masani poʻo vailaau faʻaaoga e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le gaioiga i lalo o le mamafa.

Fomai Metotia

Ina ia faʻaumatia le gasea i luga o le mamafa, e mafai ona e ave se piliki o le No-Shpa fualaau faasaina, lea o le a fesoasoani e faʻamalolo vasospasms ma faʻamalolo maso lemu.

Afai, e iai se mamafa maualuga, e popole le tagata maʻi e uiga i le vomiting, e mafai ona e faʻaaoga le vailaʻau "Spazmalgon", e tutusa lelei ma le "No-spee", ae faʻasaʻo foʻi le tiga. O nei vailaʻau o le antispasmodic lea e mafai ona fesoasoani e faʻamalolo ai le pipisi, leisa, ma le vomia i lalo o le mamafa. O le toto o le toto e tulaʻi i luga ma o le siva e atiina ae i le oona tele, o lea ua faʻaalia ai le tagata maʻi e fai togafitiga, vasodilators ma fualaau faʻamalosi.

Afai e le taofi le ulu o le ulu ma maʻi le maʻi, e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi, talu ai o faʻafitauli e pei o le infarction myocardial poʻo le stroke e mafai ona tupu. Afai o le mamafa e paʻu lemu, e mafai ona e ave Nootropil, Citramon, poʻo Glycine. A maeʻa lenei mea, e fautuaina e taoto i lalo ma faʻatali seia manuia le soifua manuia.

O le vailaʻau faʻasaina o Cerucal, ae o lona faʻaaogaina e tatau foi ona malilie i se fomaʻi, talu ai ona o lenei vailaʻau e tele ona aʻafiaga ma faʻasalaga ma ua faʻaaogaina, e fai ma tulafono, naʻo mataupu o gasegase, vailaina le mafaagaloina.

Faailoga o le toto maualuga

E masani lava i le maualuga o le maualuga, o le aisa e foliga mai o le muamua o faailoga ma faailo o le a lata mai le tulaga o le tulaga masani faaletino.

O faʻaaliga o le toto maualuga e aofia ai:

  • ulu o se natura spastic, lea e mafai ona maua i totonu o le itu faaletino ma le pito i tua o le pito i tua poo le fai foi ma fusi,
  • o le atuatuvale na mafua ona o le le lava o le okesene na aumaia i le faiai ma le toto,
  • o le leiloa o le vaai, o le foliga mai o laumei mumu i luma o mata e afua mai i le mamafa i nofoaga autu o masini feaveai ma masini e gafa ma le faagaoioia o mea vaaia,
  • mumu o le paʻu. Capillaries, faʻalauteleina ona o le maualuga o le toto maualuga i luga o puipui ma e latalata i le paʻu, amata ona mafua ai se suiga o le lanu o le paʻu,
  • e masani ona manava ona o le faateleina o le atuatuvale i le fatu. O le faateleina o le fatu fatu e faateleina ai le manava,
  • gasegase foliga ma le totoina o le toto i totonu o vaʻa o le faiʻai,
  • o faʻafitauli, o le maʻi manava, e tupu pe a, faatasi ai ma le faʻateleina o aʻafiaga i totonu o le manava, o le aʻafiaga malosi o le tele o vai e amata ona fesoasoani e faʻasaʻo le moega lapisi.

Le faiga o le atinaʻeina o le maualuga

O le foliga mai o le maualuga o le toto maualuga e mafua ona o se suiga o tulaga o vaa.

Ona o nisi o tulaga ma tausaga, latou te leiloa ai o latou natura masani, ua amata ona faaputuputuina i luga o latou tupe teu lipid, lea e faalavelaveina ai le masani o le toto.

Pe a faʻapipiʻi e le fatu le toto i totonu o le aluga, o loʻo galue malosi i puipui o vaʻa.

Afai o le lelei o vaʻa e masani lava, ae o le gaioiga i totonu o le toto o le a saoloto. Faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o se pusa cholesterol o le a faʻagesegese ai lona ala, o le a sili atu ona mamafa i luga o vaa. E masani lava, e aliali mai o le a le maua e totoga o le loto ma le faiʻai se vaega o le toto o le okesene-faʻamalosia e lava mo galuega masani. O lenei mea e mafua ai foliga vaaia o le maualuga o le toto.

O le faateleina o le mamafa e mafai ona avea ma se vaega. E le masani ai, e le afaina ai le soifua maloloina. Ae afai o le maualuga o le toto maualuga e sauāina se tagata mo se vaitaimi, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le i ai o se faʻamaʻi e pei o le maualuga o le toto. E manino lava o le maualuga o le toto maualuga e le o se faʻamaʻi lava ia. O se faailoga lenei o le leaga malie o le setete o le cardiovascular system e tupu i totonu o lou tino.

E mafai ona ou lagona le maʻi i le toto maualuga?

Naua ma le faʻateleina o aʻafiaga e tupu mai ona o le faʻaleagaina o le tino i totonu o le faiʻai. E taʻu mai ai o le maualuga o le maualuga o loʻo i ai i se tulaga alualu i luma.

Ua afaina le fulufulu i le cerebral cortex, lea, faatasi ai ma le toto o le toto toto, e lolomi i luga o le vomiting centre ma mafua ai le gaioiga.

Faatasi ai ma lenei mea, o loʻo i ai se faʻalauteleina o le leo o le popole popole popole ona o le faʻasaʻolotoina o le adrenaline i totonu o le toto, lea e mafua ai le faʻalosolo malie o le lagona o le nausea, lea o le a oʻo i le taimi o le a oʻo ai i se taunuuga faapea o le vomiting.

Vomiting i le maualuga o le mamafa e ese mai le mea lava lea e tasi i se isi faʻamaʻi. A maea le faʻamamaina atoatoa o le manava mai le toe totoe o meaʻai, e le oʻo mai le toomaga, pei o se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le oona. Ae afai e tupu le fomaʻi i le maualuga maualuga, o le a se mea e tatau ona ou faia? O le faailoga e faʻamafiesea i le na o le inu fualaau.

E seasea lava ona toe foʻi se tagata i lona olaga masani, e pei o le faʻavaivaia o le tino, o le malepelepe, maʻi tigaina, leʻo, toto maualuga.

Afai o le vomiting e le toe lagona e ia lava, e sili atu le faʻaalu o le aso atoa i le moega pe'ā uma ona e inu i fualaau, e aunoa ma le faʻalavelaveina o oe lava i le faʻafitauli faaletino ma faalelagona.

Afai o le fomaʻi i le maualuga o le mamafa i se tagata matua e toe fai pe o le tagata atoa o le a le lagona le faʻaleleia i lona tulaga, ona tatau loa lea ona valaau se falemaʻi.

O le a le mafuaʻaga o le nausea?

O mafuaʻaga o le maualuga o le toto ma le taoto e tele. O le tagata gasegase, e fai ma tulafono, ua leva ona i ai se faailoga o le nausea, ua iloa e uiga i le i ai o se faafitauli o le maualuga o le toto maualuga i lona tino.

O le tasi togafitiga fualaau e le lava. E taua foi le aloese mai mea e mafua ai le faateleina o le mamafa ina ia mafai ai ona aveesea uiga o le maʻi.

O mafuaʻaga o le maualuga o le toto ma le vomiting e tele lava ina atuatuvale, lagona o le tau, ulaula ma le ava malosi.

E le faigofie le vavalo po o fea o nei fuamoa o le a mafua ai se faʻagasologa o se mea, talu ai o le laasaga o le lagona lelei mo tagata taitoatasi e ese. Ae ui i lea, faʻalogo i lou tino, pe a mavae sina taimi o le a e malamalama i mea e tatau ona e vavaeese mai i lou olaga masani masani.

Mafuaaga o le taoto

Faʻamatalaga e sili atu i le "template" o le 120/80, o le tulaga lautele o le tagata maʻi e mauaina se faʻamatalaga le lelei. Afai e te le faia fua e faʻafaigofieina ai le mamafa, o le a tupu atili ai le lamatia o le taʻavale i taimi.

O le faʻaitiitia o taʻaloga o le toto e afaina ai foi i le lamatiaga i le ola maloloina ma le soifuaga o se maʻi o loʻo i ai se faʻafitauli o le faiʻai, fatu, mama, manava, gaʻo, ma le ate.

I nisi tulaga, o faailoga i lalo ifo o le 120/80 e tatau ona avea o se vaega o le tino, ma o le faʻamaoni faʻapitoa i le tulaga e le manaʻomia e fomaʻi. Ae i nai faʻaaliga itiiti o le nausea ma suiga i le toto, e fautuaina e feutagai ma se fomaʻi.

I le lamatiaga, o alii ma tamaitai ua mamafa tele ma ua i ai ni masani leaga.

I luga o le mamafa

O faailoga muamua o le maualuga o le totoga o le tiga o le tiga / vertigo ma le le mautonu. Latou te le faʻatusaina se lamatiaga tuusao i le soifua maloloina, ae o ni faailoilo taua e uiga i suiga faʻaleagaina e tutupu i le tino. O tagata maʻi e faitio i le le lelei o le soifua maloloina ma le lagona popole. O le tali atu i le faateleina o le mamafa i puipui o toto totoʻa o le tagata lava ia i le natura: o le tulaga faʻapitoa o le paepae mo tagata maʻi taitasi e eseese. Afai o le maualuga o le toto maualuga o se atugaluga i luga o se tulaga masani i le le lava o togafitiga, o lona uiga o le nausea, dizziness / lephalalgia, malaise, le le mautonu e avea o se vaega taua o le olaga. Ona o le faaleagaina o le faiʻai o le tino, o le tagata maʻi ua lamatia mo le le atoatoa. O se isi mea i le stroke e mafai ona avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le fatu, lea eoʻo mai faatasi ma le: gag reflex, migraines, dizziness, tautalaga le lelei ma tautalaga faʻaletonu ma le faʻamalosia o le faʻasoasoaina o le gaioiga.

Afai o le maualuga (systolic) avega e sili atu i le 180 mmHg, ona iai lea o le maualuga o le solia o le cerebral autoregulation o le toto.

I lalo ifo o le mamafa

O le faʻamafanafana i le faʻagastrium i tagata mamaʻi e mafai ona faʻaosooso ai:

  • vaega taua
  • sili atu le mamafa faaletino / mafaufau,
  • amio le taua
  • popolega faifai pea
  • leai se moe
  • gasegase galue o gaioiga i totonu,
  • galuega galue i fale matautia,
  • gasegase o le tino
  • ava malosi ma ulaula.

I le maualalo o le toto, o le tagata maʻi e faitio i le malaise, maʻi vevela, leisa, le faʻamaopoopoina le faʻasoasoaina o felauaiga. I le taimi o le faʻavavevaveina o maʻi, e ono le iloa e le tagata gasegase.

O le atiina ae o le vegetative-dystonia vascular e mafua ai ona oso i le toto maualuga, ma faasaga i le talaaga o lenei maʻi, o le tulaga o le soifua maloloina o le mafaufau e matuia leaga.

Faʻaiʻuga pe afai o le faʻaitiitia o le toto maualuga e leai se mea faʻaleagaina e le tatau ona faʻasalaina. I le tulaga o le physiological, e le lagona e tagata gasegase o la latou tumutumu ma le diastole e le masani ai. E na o faʻataʻitaʻiga e mafai ona iloa ai le le atoatoa.

I maʻi o loʻo mafatia i le kinetosis (faʻamalositino i le felauaiga), faʻamaoniga ma faʻatasi ai ma faʻamaoniga e faʻaalia ia lava i le taimi o femalagaaiga / feʻaveaʻi. O faailoga o le taʻaloga o le toto e faʻamaonia i le taimi lava e tuua ai e se tagata le vaʻa pasese o se taavale, o se vaega o se taavale, pe tuua se vaalele. O le faʻalauteleina o le faʻaalia i le la e mafai foi ona taʻitaʻia ai le gasea, vevela ma se suiga tele i le toto. O nei faʻaʻailoga e tupu ona o le tau o le tau.

I le tau masani

O loʻo i ai se vaega o tagata e le o mafatia i faʻasalalauga ma le maualuga, ae faitio i le le mautonu i le vaega tele. O le toilalo i le tino vaivai o le tino e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le gaioiga. Faailoga 120/80 ua tuʻufaʻatasia ma faʻamaoniga ma tuʻutuʻuga faʻaleaga, e aofia ai:

  1. faʻalogo / faʻaletonu le mafaufau,
  2. vaivaiga lautele
  3. faʻanoanoa
  4. faʻailoga.

O se osofaiga o le nausea, tiga o le ulu, vertigo, ua faaalia i le leai o ni faafitauli ma le mamafa, ua faailoa mai ai le i ai o faaletonu i le tino, o lona uiga o se asiasiga faanatinati i se fomaʻi. O le le amanaiaina o nei faailoga e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o maʻi matautia (maʻisuka, osteochondrosis, neuralgia, ma isi). I nisi tulaga, ua faʻaalia e le fomaʻi le leaga o le fale.

Faʻamaumauga o le vaʻaiaiga

I le tulaga e maualalo le toto, latou te talanoa e uiga i le masalosalo. I lenei anemia e mafai ona tupu, lea o loʻo tuʻuina mai ma se malaise lautele, faʻalavelave, leai se malosi. E leaga pe ae oso aʻe pe taoto i lalo.

I se tulaga e sili atu ona leaga, e ono tupu le faʻavaivaia! O le mea lea, e tatau loa ona e faʻaaogaina le vailaʻau poʻo le inu inu malosi. E pei ona e iloa, o le caffeine e iai le malosi e faʻateleina ai le toto, ae o lona aafiaga e le tumau.

Faʻasalaga, e mafai ona tupu le siufofoga pe a vaivai le tagata ona o le malosi faaletino poʻo le matelaina.

E masani lava ona tupu pe afai ei ai le totoga o le loto pe faʻaleagaina foi totoga o totonu. E mafai ona avea ma mafuaʻaga o le atuatuvale, le mautonu, le mautonu, le lava le moe.

O le maualalo o le toto faʻatasi ai ma le gag reflex e mafai foi ona tuʻuina atu i ai: utiuti o le mānava, afaina o pito i tua, faʻalogo le faʻalogo poʻo le faʻalogo, faʻafuaseʻi le pallor.

Aisea e maʻi ai i le maualuga

Afai o le tagata maʻi na atiina ae le maualuga o le toto, ona faasaga lea i le talaaga o ona faʻalavelave, faʻaleagaina ma oʻo foi i le puaʻa. E mafai foi ona avea o se faailoilo e amata ona tupu se faʻalavelave maualuga.

I totonu o le faiʻai, o le toto na tafe i le ogatotonu, lea e nafa ma le vomiting reflex.

O le isi tulaga talitutusa e mafai ona tupu ona o le faʻateleina o le toto i se tagata maʻi, o le faʻateleina o le adrenaline i le toto e faateleina. O le iʻuga, o loʻo i ai se osofaʻiga o le gaoioi, o le valea, le fiafia, popole ma le popole.

O lenei togafitiga e le mafai ona faʻamalolo i taimi uma lava ia! E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻafitauli pe afai e te le faia fua talafeagai ile taimi.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

Faatasi ai ma se oso i le toto, e faaopoopo atu i le gaioiga ma le vomiting, atonu o iai isi faailoga:

  • ulu matua
  • tinisitus
  • vavao
  • fatuga o le fatu (palpitations)
  • pulupation i le lobe faaletino,
  • tagi.

O faʻamaoniga uma e ono le tupu. Ae faʻalagolago i le a le tulaga o le togafitiga a le tagata maʻi, e mafai ona le taua ma ogaoga, e manaʻomia le fesoasoani vave pe valaʻau i se falemaʻi.

O le ulu, vevela ma le gaioiga ma le malosi, vomiting, tiga i totonu o le fatu e masani lava o mea leaga leaga o vaʻaia o se toto matautia - o se faʻafitauli maualuga.

I le tagata gasegase, faʻatasi ai ma le gag reflex, o foliga e mafai ona lanu mumu ma o le a vaʻai le vaʻai. E i ai le gatete i lima poʻo se lagona e le lava le ea.

O le gasegase i lalo o le mamafa masani o se faailoga o isi faʻamaʻi, lea i soo se tulaga e tatau ona avea ma se taimi e saili ai fesoasoani mai se fomaʻi.

O le a le mea e fai i le toto maualuga

Muamua lava, e manaʻomia lou fuaina o le toto. Afai e maualuga le maualuga, valaau se falemaʻi! A leai, e mafai ona tupu se faafitauli ogaoga o le gasegase matautia.

Aʻo leʻi oʻo mai le pitonuu, e aoga le faia o faiga nei:

  1. E laʻititi ona faʻafuaseʻi ona faʻagasolo. E sili le lelei o le faʻatumuina o se tulaga o loʻo nofo ai, o le ulu i luga o le tino. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamafiesea le mamafa, ma i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le vevela,
  2. E mafai foi ona e tuu ou vae i totonu o se pesini vai vevela ma faʻaaoga se faʻapipiʻi malulu i lou ulu,
  3. Soo se 15-20 minute e te manaʻomia e fua ai le toto. Tausia se faʻamatalaga pe fia ni iunite o loʻo faʻaititia,
  4. O le lole palama e fesoasoani i le faʻaitiitia o le osofaʻiga o le taoto, e tatau ona faʻaalu i le umi e mafai ai. Afai e leai se lole, e mafai ona e suia i se fasi moli,
  5. Afai e le mou ese atu faailoga o le maualuga o le maualuga, ona mafai lea ona e inuina vailaau e vave ona tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, Captopril o se PP-inhibitor lelei. O fomaʻi ma vailaʻau vailaʻau e fesoasoani i lenei mataupu.

O nei gaoioiga faavae e tatau ona fesoasoani aʻo lei oʻo mai le falemaʻi. Afai e le tumau le tulaga, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu se tui. I le lumanaʻi, e tatau ona e faia se suʻega e iloa ai mafuaʻaga ma puipuia le faʻalauteleina o faʻafitauli.

Faʻaitiitia le fesoasoani muamua fesoasoani

Faatasi ai ma le masalosalo ma le taufaaleaga, e tatau ona faia vaega nei:

  • Muamua, ia mautinoa o le potu e le o se mea leaga. E fautuaina e faʻamalosi i le ea fou,
  • Afai o laei i luga o le tagata maʻi e fufusi tele pe vaapiapi, ona tatau lea ona tatalaina faʻamalo pe aveʻeseina atoa,
  • Fai se tulaga e nofo ai,
  • Ia i ai se ipu malosi kofe poʻo le lauti
  • E mafai ona e faʻapipiʻiina se mea mafanafana i lou ua ma le ua
  • Afai e malulu ou lima ma ou vae, e tatau ona e mafanafana,
  • Vaʻaia le fuaina o le toto ma siaki suiga.

Afai e le faʻateleina le mamafa pe a maeʻa uma togafiti fuafuaina, ona tatau lea ona ave se vailaʻau e aofia ai le caffeine (ascofen, citramone, regultone). E sili le amata i fualaau malupuipuia ma saogalemu: glycine i lalo o le laulaufaiva ma le tanakan.

E tatau foʻi ona e manatua e valaʻau i se avetaʻavale pe afai e te lagona se manava malosi. E ui lava i le mea moni e faapea o se faʻaaliga e pei o le nausea i lalo ifo o le mamafa o le mamafa e le o se mea matautia, ae sili atu ona lelei le siakiina o lou tino.

Puipuiga

O lea e leai ni faafitauli i le maualuga o le toto ma e leai ni uiga le lelei e aliali mai, e tatau ona faia ni puipuiga. E le mafai ona e faʻatupuina oe lava i gaoioiga faʻaletino, popole, matelaina poʻo le taumafa. E faʻaaogaina lenei mea i tagata gasegase e maua ai le faʻamaoniga.

Mo maʻi gasegase, i se isi itu, e tatau ona mulimuli i se taumafataga maloloina e le aofia ai gaʻo, masima ma ulaula. E le gata i lea, aua neʻi galo e totogi i le taeao. Soo se taeao ma le afiafi, fua i le toto ma faʻaaogaina vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi.

E mafai ona e liliu atu i togafitiga faʻasolosolo e fesoasoani e faʻamautu ai le mamafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, inu i le teuteu o le vao vao ma le hawthorn, fai ni pipiʻi o le pati vine. Vaʻai le eseesega o vae paʻele i taimi taʻitasi. Aua nei galo o aso uma e te manaʻomia e te alu ai i le ea fou ma taumafai e aloese mai tulaga faʻalavelave ma le toilalo.

Ia mautinoa ia faia se suʻega ina ia mafai ai e le fomaʻi ona fautuaina togafitiga talafeagai. I le laasaga muamua, soo se togafitiga e sili atu le faigofie ona togafitia nai lo le togafitia mo le taimi atoa o totoe o lou olaga. Aua nei galo i soo se taimi e mafai ona tupu se fatu fatu poʻo se taʻavale.

Afai e te mulimuli i fautuaga uma na faia, ole masani o le a masani, ma o le mea lea o le a leai ni uiga le lelei. E sili atu le puipuia o le amataina o le faʻamaʻi nai lo le faʻaaluina o tupe i fualaau taugata mulimuli ane.

O le gasegase mai le mamafa o se maʻi leaga e taofi vave. Ina ia faia lenei mea, o le filifiliga pito sili ona lelei o le valaau lea i se falemaʻi! I aso na sosoo ai, o se malaga faʻamaonia i le suʻesuʻega ma feutagaiga ma se fomaʻi faapitoa e talafeagai.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

Vaʻaia o le Maualuga

Afai e tupu i le maualuga o le toto maualuga, o le a le mea e fai? Afai o le faʻateleina o le mamafa e tuʻuina atu ma faʻamaʻi iloga, ona tatau loa lea ona muamua laasaga muamua i le aveeseina ma le fesoasoani a vailaʻau.

Afai e leʻi amataina le viliina o le nausea, ona toe faʻaaogaina lea o le moa po o le lole suamalie o le a fesoasoani e taofia lenei lagona. E mafai ona suia i le kuata o le moli, lea e le tatau ona 'ai, ae seʻi malie malie le inuina mai o le suka.

Ma afai ei ai le maualuga ma le vomiting, o le a se mea e tatau ona ou faia? Ina ia faʻaalu sina taimi mo le taimi nei, e tatau ona e inuina fualaau oona mo le faʻamalosi o le faʻamalosi ua fautuaina e lau fomaʻi poʻo le vaʻavaʻa. O lenei vailaʻau o le a fesoasoani foi e taofia le amataina o le vomiting. O diuretics ma vasodilators ua faʻaalia mo le faʻaaogaina. Afai e te lagona le maʻi i le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona vave taofi soʻo se gaoioiga ma taofi le toʻa. Aua e te amata ona e fefe, aua o lenei tulaga e faʻaosofia ai foi vaʻavaʻa.

Afai e te le o mautinoa o le a le toe foʻi mai le fomaʻi ia te oe, ona lelei ai lea e le o moe. Talu ai o loʻo i ai se tulaga lamatia o le sosolo i luga o le vomit. E sili le alu i le moega ma malolo.

I soʻo se tulaga, o lenei seti o fua faʻatatau e na o le faʻaaogaina o faʻamaʻi o le maʻi ma faʻavae i luga o lona faʻamalolo lē tumau. Faʻailoga faifaipea e pei o le nausea ma le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona e faia se suʻega maeʻaeʻa e iloagofie ai punavai autu o le maʻi. Afai e te le togafitia lelei le togafitiga, ona oʻo mai lea o se osofaʻiga o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona iu i le osofaʻi o le fatu poʻo le taʻavale.

Gymnasics o le soifua maloloina, faʻamaʻoina o meaʻai, togafitiga o massage togafitiga, teenaina o masani leaga, puipuiga mai le faʻavaivai faifaipea ma savali i aso taitasi e mafai ona faʻaititia faʻaitiitia ai faʻaalia o le faʻaalia o le maualuga o le toto. O nei mea uma e aʻafia ai le galuega o le cardiovascular system, o lona uiga e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto.

Acupressure

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga, e faʻaaogaina le uʻamea e faʻaitiitia ai le gasea. O lenei togafitiga e fesoasoani e aveese ai le ulu o le ulu ma faamautu ai le mafaufau o lagona o le tagata maʻi. O le aʻafiaina o le 'acupuncture points e manaʻomia ai le itiiti ifo ma le 5 minute taʻitasi, ina ia maua ai se taunuʻuga.

Fofo faʻapitoa

Faatasi ai ma le maualuga o le mamafa, o le soona faasaolotoina o hormones o le mafatia, e faaitiitia ai mea e faateleina ai le atuatuvale popole. I le faʻaitiitia o le maualuga o le toto ma le vomiting ona o lea, ua faʻaaogaina ai togafitiga faʻasalalau. Ina ia faʻamalieina le gaioiga na o oe lava e manaʻomia:

  • Inu deco decorate i ni vaega laiti: suamalie o lemoni, paʻu mimiti po o le falemaʻi chamomile.
  • Inu le lanu lanumeamata fou ma le gaugau.
  • Inu sina sipuni o vai oona e aunoa ma le kesi.
  • Grind ivy lafoaʻi ma faʻafefiloi i le 1 sipunipuni o le meli. Ave lenei oloa e aunoa ma le inu vai.
  • Tili 200 g o laumei, pei o le 100 g o vine, mix, sasaa vai vevela ma tuu mo le 2 itula. Ave 50 ml 6 taimi i le aso.

Symptomatology

E le naʻo le faʻamafanafanaga faʻateleina o le faʻamaoniga e fesootaʻi ma le maualuga o le toto / faʻasalaga. I le faafuasei ona oso i le toto, ua faitio tagata:

  • tiga o le ulu, lea e masani ona mamafa i le pito i tua ma vaega faaletino:
  • vavao
  • tatagi i taliga
  • "Lago" i luma o mata,
  • faʻanoanoa.

Faʻafuaseʻi suiga i le toto maualuga e afaina ai le galuega o le cardiovascular system. Faatasi ai ma le vave oso mai le moega, o le tagata maʻi ua pogisa i mata. E pei o isi faʻaaliga o le vaʻaia / maualuga, e mafai e se tasi ona iloga: faʻaauau pea le leai o se mataala, faʻagaloina ma faʻalavelave.

Fesoasoani Muamua mo suiga i le mamafa ma le gaioiga

O se tikeri maualuga o le lamatiaga o loʻo faʻatusalia mai i se faʻafitauli ogaoga, lea ua faʻasoa i se faiga faigata ma faigata.

I le tulaga muamua, o aʻafiaga o le mafaufau (ate, fatugaʻo, faiʻai, fatu), o ona faʻaletonu e matua afaina i faigata ogaoga, e mafai ona aʻafia.

I le tulaga lona lua, o le tagata gasegase e mafai ona tutoatasi ia faailoga faʻaleagaina, pe afai na muamua alu atu i se fomaʻi e tutusa le faafitauli (ave vailaʻau e faʻasaʻo ai le toto, taumafa masani, masani masani i aso taitasi).

I se siʻosiʻisi faailo o le gaioiga ma le maualuga / faʻasalaga, ua fautuaina le au taʻavale. Aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi, e tatau ona faia ni metotia e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi. Latou te o mai i lalo i mea nei:

  1. fuaina le toto toto
  2. fesoasoani i le tagata gasegase e alu i se tulaga vavalalata,
  3. fautuaina e le o le gasegase,
  4. ia tuʻuina atu i le tagata maʻi se vailaʻau e faʻaititia / faʻaitiitia ai le toto, ma, pe a talafeagai ai, o fualaau faasaina (e pei ona faatonuina e se fomaʻi).
  5. i le tulaga o le tiga i le pusa o le pusa, o le Nitroglycerin pepa o le a fesoasoani.

Taua! O le toomaga i le faʻalavelave faʻafuaseʻi e aʻafia ai le faʻatulagaina malie o le toto. O le paʻu paʻu o le toto maualuga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli o le soifua maloloina o le maʻi.

Togafitiga metotia

O le togafitiga o le maualuga o le toto / maualuga, o le autu o le vomiting reflex and the headache, e faavae i luga o se auala tuufaatasia. Ina ia faʻamaonia le tulaga o le maʻi, o le a manaʻomia: vailaʻau, togafitiga faʻale-aganuʻu, fetuunaiga masani o aso uma, meaʻai faʻapitoa, gaoioiga faʻaletino.

E le faʻatagaina le faʻamaʻi faʻatasi ma le maualuga / maualalo o le toto maualuga.

Fomaʻi togafitiga

Ina ia faʻamautuina le toto ma faʻaitiitia le faʻavaivai i le faʻasolosolo, o le fomai (faʻalagolago i le maʻi) e tofia le tagata maʻi:

  • vasodilators (saturate cell cells with nutrients, faʻaleleia le vevela vevela, faʻasaʻo vavave vascular, faaleleia le metabolic process - "Nifedipine", "Dibazol", "Andipal"),
  • vailaau faʻasaina (faaititia le lamatiaga o le faatupuina o pathologies cardiovascular, faamalūlūina puipui o toto toto, faatulaga lelei le pao o le fatu, ona maua ai le aafiaga o le toto - "Captopril", "Moexipril", "Valsartan"),
  • togafitiga (faʻateleina le faagasologa o le siama o le urine, faʻaitiitia le voluma o le felafolafoaʻi toto ma le extracellular fluid i le tino),
  • vailaʻau faʻamaʻi (faʻaitiitia le osofaʻiga o le nausea, poloka poloka o le toto o le toto i le ogatotonu o le tino - "Droperidol", "Doxylamine").

O nei vailaau e tatau ona faia faapitoa e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

Vailaau faʻapitoa

O gasegase tuʻa / faʻamalosi, faitioga o le gaioiga ma le vevela i le taimi o faʻasalaga, faʻaaoga i fualaau o le phytotherapy e fesoasoani tele i le setete o le soifua maloloina. Faʻataunuʻuina le toto maualuga o le a fesoasoani:

  1. teuteu o togalaau faamaloloina (suauu ginseng nutimomoia, moli, fualaau o le rosehip, o le chamomile pharmacy ua fefiloi i le tutusa, 1.5 tsp. o le meafaitino maua mai ua sasaa mai le 0.3 l o le vai, ua inu le vai mo le 30-40 minute ma faamamaina, ave 3 taimi i le aso mo le 150 ml)
  2. ava malosi (faʻafefiloi le suka o le sipuni na maua mai le 2.5 kilokalama o le fualaau faisua ma le 0.4 l o le meli, faaopoopo i ai se lima o vaega o le kiona ma le 0.5 l o le vodka i le sauniuniga e maua ai, tuu le vailaau i se mea pogisa mo aso e 10 ona faamama lea, ave 1 tbsp. 3 taimi i le aso),
  3. honey ma ivy potion (200 g o laulaau o le laau ua palu ma le 0.2 l o le pipi, o le taunuuga e maua ai i le 1.5 tsp pe a uma ona 'ai, e aunoa ma le inu vai).

Faatasi ai ma le maualuga, o se vailaau e faavae i le garlic, lemoni ma le meli o le a fesoasoani.

Faʻasalaga, ua fautuaina le lamongrass ma le ginseng.

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasoifua faʻasolopito e tatau ona malilie i lau fomaʻi.

Faʻafitauli faigata o le maualuga o le toto

Afai e te le amanaia le le mautonu i le vaega tele na mafua mai i le faʻaititia / faʻaitiitia o le toto, gasegase gasegase, faʻalavelave anaphylactic, faʻaleagaina o le tino, faʻaleagaina o le myocardial.

O le oso i luga o le toto e mafai ona fesoasoani i le: faiʻai / vae limo o le limo, le alualu i luma o le atherosclerosis, anerysm, hypertrophy cardiac. O tagata e lamatia i nei faʻamaʻi e tatau ona matauina e le fomaʻi, gastroenterologist, neuropathologist ma le cardiologist.

Mea Fai Fomai e uiga i le Maualuga

Sa ou togafitia le toto maualuga mo le tele o tausaga. E tusa ai ma fuainumera, i le 89% o mataupu, o le maualuga o le toto maualuga e maua i le fatu fatu poʻo le stroke ma maliu ai se tagata. E tusa ma le lua vaetolu o tagata gasegase ua maliliu nei i le 5 tausaga muamua o le maʻi.

O le mea moni lenei - e mafai ma tatau ai ona faʻasaʻo le mamafa, ae e le fofoina ai le maʻi lava ia. Na o le vailaʻau faʻapitoa ua fautuaina e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina mo le togafitiga o le maualuga o le toto ma faʻaaoga e cardiologists i la latou galuega o Normio. O le vailaʻau e afaina ai le mafuaʻaga o le maʻi, lea e mafai ai ona faʻaumatia uma le toto maualuga. E le gata i lea, i lalo o le polokalama a le malo, e mafai e tagata uma o le malo o Rusia ona maua mo le saoloto .

Afai e te lagona le maʻi i le maualuga o le mamafa, e fautuaina e vave ona talanoa i se fomaʻi pe valaau se au o le falemaʻi, e pei o gaoioiga le talafeagai i le taimi o se maʻi faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga ogaoga.

Aisea e mafai ai e le vomita i luga o le mamafa, ma le mea e fai i lenei tulaga? O le a le mafuaʻaga o le mamafa o le faailoga, ma e mafai ona alu na o ia?

Tigā toto maualuga ma le gaioiga

I tagata gasegase ma le maualuga o le toto, o le nausea o se taunuuga o le tafe toto i le mafaufau. E i ai le ita o le vomiting i totonu o le faiʻai.

E i ai se isi faʻamatalaga mo lenei tulaga. Faʻateleina le maualuga o le toto, o le maʻi e faʻapupulaina le maualuga o le hormone i le toto - adrenaline. E le gata i lea, o loʻo i ai se osofaiga faʻafefe, fefe mo le olaga o se tasi, popolega.

O nei mea uma e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le leo o le faʻalogo popole popole i lalo o le aafiaga o le eseesega o le pulusese ma le mamafa o le tino, lea e oʻo atu ai i le gaioiga, lea e oʻo atu i le vomiting.

O se tulaga faʻaleagaina e faigata ona taofi na o oe, o le aʻafiaga o faʻafitauli e maualuga. O otaota o taimi i luga o metotia fale e mafai ona liua i mea e sili ona leaga, e aofia ai le le mafai ona faʻafitia, taunuuga.

Afai o le gasea mai le mamafa, aemaise lava, maualuga, ona sosoo ai lea ma le "bouquet" o faʻamatalaga faʻapitoa. E masani lava ona tulaʻi le puleaina o le vevela o le tino, o le manava manava e aliali, ma o le fatu e sili atu ona masani. Faatasi ai ma se faiga masani o le maualuga, o le tiga i le sternum ua iloa.

O le mea moni, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le gasegase o le tino o le a faʻaalia i nei faailoga:

  • Tautalaga tautala.
  • Tesea.
  • Tele vaivai.
  • Pe a oso ese le laulaufaiva, ona aluese lea i le itu.
  • Tigā ogaoga.

Pe a oʻo mai le toto i le maualuga o le toto maualuga i se osofaʻiga osofaʻi, e tutusa uma lava faailoga, ma faʻaopoopoina foi ni faʻaaliga fou - faʻalavelave o lima ma vae, faʻafefeteina o mata, le mautonu.

O osofaiga o le taotoga i le taimi o le gasegase o le toto e le mafai ona taofia e fualaau oona poo le togafiti o togafitiga e le lava.

O le faʻaitiitia o le tulaga o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai le faʻapogai o le faafitauli.

O le a le aʻafiaga o le gaioiga?

O le tagata maʻi e ono lagona le maʻi mai le mamafa e le gata i luga, ae maualalo foi. Afai o le tuuaiga e tatau ona tuuai, ona tatau ai lea ona vaai mo mafuaʻaga e mafua ai se suiga i faailoilo o le mamafa ma le diastolic.

Aisea e lagona ai e le maualalo le toto maualuga le maʻi? O mafuaaga nei: o le vaivai o le tino ona o meaai le talafeagai / le paleni meaai po o le matelaina, anemia, faamai o totoga o le tino, mo se faataitaiga, le atoatoa le malosi o le tino, malosi malosi faaletino.

O se malaga masani i le felauaiga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le mamafa ma le vomia, o se taunuuga o lea ua maʻi ai le tagata. Afai e te faʻaaogaina le mea le lelei, o lea i lenei tulaga o le tulaga e faʻamaonia e ia lava.

O le laupepa Citramon poʻo se isi meafaigaluega e fesoasoani e faateleina le numera o le toto maualuga o le a fesoasoani e faʻateleina le faagasologa o le faʻaleleia o le soifua manuia. A uma ona tuʻuina atu faʻamaʻi leaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia se suʻega. O le toʻatele o tagata sa nonofo ma le vavalo mo le tele o tausaga, e aunoa ma le iloa.

O maʻi o loʻo mafatia mai le faʻamalologa toetoe lava a lagona i taimi uma le leaga. Latou te faitio i le le fiafia, le mautonu, lagona faaletonu, vaivai, faalavelave, faaitiitia o le gauai atu ma sili atu.

O le ulu o le ulu ma le gasea mai le taʻavale o ni mea le lelei ia, ao faʻaalia e le tino se faʻafitauli faʻapitoa, ma o le mafuaʻaga lea ua faʻalavelaveina ai le cerebral cortex ma le hypothalamus. Mafaufau i mafuaaga e mafua ai le gaioiga pe a oʻo i luga le aʻafia, pe o a isi faailoga e aliali mai i le taimi o togafitiga, o le a le mea e tatau ona faia i le tulaga maualuga pe maualuga le toto?

I le maualalo o le toto

O le gasegase i le maualalo o le malosi e mafai ona tupu mo mafuaaga eseese, e taua tele le fuafuaina o le punavai o togafitiga ma taitaia uma malosiaga e faʻaumatia ai. Faatasi ai ma le faaitiitia o le toto, e le gata o le tiga o le ulu, ae o le gaoioi ma le vomiting, le mautonu, ma le leai o se faamaopoopoga e mafai ona faalavelave. O nei tulaga faʻaleagaina e mafua mai i mafuaʻaga nei:

  • vaivai e mafua mai le faamalosia pe faamalosia faamalosi,
  • taoto ma le maualalo o le toto maualuga e mafai ona afaina i le atinaʻeina o le toto,
  • faʻamaʻi o totoga o loʻo i totonu (fatugaʻo, sulu oona, ate, pancreas, manava, vavae),
  • popole poʻo le faʻalavelave faaletino,
  • mafatiaga masani, leai o se moe, solia o masaniga i aso uma.

O nisi tagata latou te le lagonaina se faaletonu mai le maualalo o le toto ma saili e uiga i lo latou tulaga pe a uma se suʻega faafomaʻi. I lenei tulaga, e leai ni fuafuaga e tatau ona faia, talu ai ona o se tagata patino o loʻo i ai le faʻatagaina o tapulaa masani.

O le gasegase, vaivaiga, gasegase ma le maualalo o le toto maualuga e mafua mai i le mea moni e faapea o se tagata o le gasegase o maʻi i taavale afi. Afai e mafai ona aveese le mea e le afaina ai ma o le a malolo le tagata manua mo sina taimi, o le tulaga e faasolosolo malie ona faatulaga. Ae e tupu foi e le lelei, o lona uiga e taua le tuʻuina muamua o le fesoasoani muamua ma valaʻau i se falemaʻi.

Ma le maualuga

O le maualuga o le gasea o le mamafa e mafua ona o se faʻavevesi i le masani o le faʻaogaina o le mafaufau. O le iʻuga o le tusmatika, o le vomiting centre e faʻaitaitagofie, o le mafuaaga autu lenei e faʻamalosia ai le uiga. I le faaopoopo atu i le faiva o le faiʻai, o le maualuga o le toto maualuga e mafua ai le osofaia ma le fefe i le tagata maʻi, lea, i le isi itu, e fesoasoani i le tatalaina o se aofaiga tele o le adrenaline i totonu o le toto. O se taunuuga o lenei mea, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le leo o le faʻalavelave popole popole, ona maʻi ai lea o le tagata gasegase, ma afai e le mafai ona aveesea le le mautonu, e vomits le tagata.

Faatasi ai ma le masani ai o le toto

E le o taimi uma e mafai ona tupu ai le taotoga mai le toto maualalo pe maualalo. O lenei tulaga o se taunuuga o se faʻaleagaga o le tino faʻaoga autasi. I lenei tulaga, o le toto maualuga o loo i totonu o tapulaa masani, ae o se tagata matua e atiina ae ni faailoga faʻaleagaina:

  • faʻafitauli i le soifua manuia lautele,
  • le mautonu i avanoa,
  • faʻailoga
  • faʻaaliga vaaia ma le faʻalogo,
  • faʻanoanoa.

O le ulu masani o le ulu ma le taotoga i lalo o le mamafa masani o ni faailoga faʻalavelave, e tatau ona e vaʻavaʻai atu i se fomaʻi.

Afai o se tagata matua e masani ona maua le tiga ma e masani ona manaʻo e taʻe, e faanatinati le alu i le falemaʻi ma suʻesuʻe le tino atoa. O ia faailoga e le masani ona tupu mai ona o le faateleina poo le faaitiitia o le toto, ae faailoa mai le atinaʻeina o faamaʻi matautia e pei o le maʻisuka, maʻi o le neurology, osteochondrosis, faafitauli i le faagaoioia o meafale, ma maʻi leaga. Afai o le tagata maʻi e maua le toto, o le aisa ma le vomiting e mafai ona faʻaalia i le sese, moni, faʻaogaina poʻo le leʻo faʻalautele, lea e iloa ai o ia lava o se taunuuga o le le lelei o vaega tutusa o le fale. Ina ia malamalama i mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le tino ma le mamafa o le toto, e aoga le asiasi atu i se neurologist o le a faatonuina togafitiga. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, faapea foi ma lona faaitiitia, i le faaopoopoga i le taoto ma le vomia, o le tele o isi faailoga ua faaalia.

Vailaau

Afai e te popole e uiga i le vomiting i le maualuga o le mamafa, ae e le tele naua, e mafai ona e inu No-Shpu poʻo Spazmalgon. O vispasmodic fualaau lea e fesoasoani e faʻamalolo ai le vaʻaia ma le vili pe a taofia le taofiga. O le toto o le toto e tulai mai ma le fuluina o le a tupu i se mea oona malosi, o lea ua faaalia ai le maʻi e avea le vasodilator, fualaau oona ma antihypertensive drugs. Afai e le taofia le afaina o le ulu ma o loʻo afaina tele le tagata ua afaina, o se manaoga faanatinati e valaau se taʻavale a le falemaʻi, aua o le atiaʻeina o faʻafitauli e pei o le taʻavale poʻo le faʻaleagaina o le myocardial e mafai. Afai e mamafa le toto, e tatau ona e ave le "Citramon", "Nootropil" poʻo le "Glycine." A uma ona ave le vailaʻau, e fautuaina e taoto i lalo i se tulaga lelei ma faʻatali seia oʻo ina faʻaleleia le tulaga. A maeʻa le itula, faʻagasolo lemu le toto maualuga, ae o le tagata maʻi e le tatau ona vave alu ese mai le moega ma faia soʻo se gaioiga. Seʻi oʻo i le iʻuga o le aso, e sili atu le faʻaalu o le taimi na o oe ma malolo ai.

Massage e faʻamaonia ai le mamafa o le toto

I le maualuga o le toto ma le oso malosi o le toto, ua fautuaina le tagata maʻi e alu i se auala massage, lea o le a fesoasoani e faamalolo ai le tino, fausia ai le toto ma le totoga o le toto, faapea foi ma le faatulagaina o le toto. Acupressure e lauiloa, lea e galue malosi ai le matai i nisi vaega i luga o le tino e nafa ma totoga ma tino patino. A maeʻa lenei massage, o le tulaga e faʻaleleia ma le manino, o faʻafitauli e mafua ai le paʻu, e lagona e le tagata maʻi le toomaga.

Faamai matautia

O se suiga faʻapitoa i le mamafa e taʻu mai ai o se faʻamaʻi matautia e tupu i totonu o le tino e mafua ai suiga i le gaioiga o le fatu ma toto toto. Afai e le o iloa le faʻamaʻi i le taimi, o le a atili faʻalavelave le faafitauli ma e ono afaina le tulaga. I le maualuga o le toto maualuga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu fatu poʻo le stroke, ma i le maualalo o le toto, e mafai e le maʻi ona aʻafia i le mautonu o le cardiogenic ma le oti. O le mea lea, 'aua nei e le amanaiaina faailoga o se faʻafitauli o le cardiovascular system, e sili atu ona togafitia togafitiga i le taimi tatau.

Faailoga o le gaioiga i lalo o le mamafa o se faailoilo lea e tali atu ai le tino i se tulaga maʻi, ona o le mafuaʻaga lea ua faʻalavelaveina ai le cerebral cortex ma le hypothalamus. Naʻo le toto maualuga e mafua mai i le le lava o le toto i totonu o le faiʻai, lea e taʻitaʻia ai foi i le tele o isi faʻaʻailoga, e pei o le vevela, maʻi tiga, susu, ma le faʻamaua.

Laasaga masani o le fesoasoani

Soo se mea e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai le osofaʻiga o le vomiting, pe a faʻamalosi, o le manava e faafaigofieina. A oʻo ina pa'ū le mamafa poʻo le faʻateleina le malosi, e faaopoopo atu i vailaʻau, e mafai ona faʻaaoga isi metotia. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina se tasi o ia mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O se fua mai vaega o vailaʻau e fesoasoani e faʻasaʻo ai le toto. St. John's wort, chamomile, mint ma lemongrass i tutusa tutusa, tipi, moe i totonu o se vevela ma sasaa vai vevela. O le fusi e fai mo le 3 itula, mulimuli ane e tatau ona onā i le aso ma se sipuni o le meli ma le lemon. O le ave mo le lua masina, e mafai ona e faʻatuina le galuega o le cardiovascular system, faʻateleina le vaivai o toto toto ma faʻasaʻo le toto toto.

Afai e te maʻi tigaina i le maualuga o le mamafa, o se fasi lanu moli e fesoasoani e aveese le osofaʻiga o le vomia, lea e te manaʻomia e tuʻu i lou gutu ma faʻalēmū seʻia oʻo ina toese le taoto. O le tele o sufulisi candy, lea e faʻamalolo ai le manava ma fesoasoani e faʻaumatia ai le vomiting, e tutusa le aafiaga.

E iloa e tusa ma le 30% o le matutua o tagata ua afaina i le faafitauli o suiga o le mamafa, ma i le matua, o le taatele o fomaʻi ua faateleina i le 65%. O taunuuga o lenei mea e masani ona avea ma mea e le mafai ona suia i le fatu, gaʻo, faiʻai, toto toto, mata. I taimi mulimuli ane, o le faʻamaopoopoina e faʻalavelaveina, o vaivaiga e tupu i vaevaega, faʻaleagaina le mafaufau, manatua le mafaufau ma le atamai.

Faʻatasi ai ma le maualuga ma le faʻasalalauga, e faʻaalia ai le masini faapitoa massages e fesoasoani e faʻamalolo ai le tino, faʻasaʻo le toto ma le toto. O le Acupressure e sili ona lauiloa pe a aafia ai nisi o vaega e nafa ma le faʻaogaina o totoga ma tino. A maeʻa lenei mea, o le tulaga o le maʻi e faʻaleleia ma le manino, o faʻalavelave faʻafitauli e faʻaumatia, e lagona e le tagata maʻi le fesoasoani tele.

O le a le mea e fai pe afai e te lagona le maʻi ae e le o le vom?

O se togafitiga lelei a tagata e fesoasoani i le aveesea o le mamafa o le mamafa, faasaʻoina le tulaga o toto toto ma o latou puipui, o se fua o lemoni ma le kalaka. Ina ia faia, e tatau ona e ave ni nai lapopoa lapoa, lea e tatau ona fufuluina ma faʻapipiʻi i se suʻi meaʻai faatasi ma le peel. Ua faaopoopoina le sikalo i le paluga - lua ulu, sasaa i le vai ma faapipii mo le lima aso. O le fusi e teuina i totonu o le pusaaisa ma ave i le afa afa i aso uma.

E le gata i lea, ei ai isi metotia e fesoasoani e faʻamaonia le tulaga o le maʻi ma le siva e fesootaʻi ma le faʻateleina o le mamafa, mo se faʻataʻitaʻiga, massage o malumalu. O loʻo faia i ou tamatamailima, e faʻaaogā ai le mama i luga o paʻu faaletino. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina nei vaega i le sulugatiti o Zvezdochka, lea e fesoasoani foi e faʻamalo ai vaʻa vasa i luga o le ulu. E mafai foi ona faʻaaogaina le paʻu i le isu ma le ua.

Sa matou tilotilo i le mea e fai i le siva i lalo o le mamafa.

Faʻafitauli i le toto maualuga (BP) e masani ona mafua ai le gaioiga. O se mea sili lea ona leaga, lea e taʻu mai ai o se tagata ei ai se faʻalavelave maualuga poʻo se faʻasalalauga. O nei faafitauli e mafai ona o mai faatasi ma le vomiting, tiga i le ulu, faʻapea foi le vertigo (faʻaletonu o le faʻagasologa o gaoioiga, faʻaletonu vaaia). Ina ia saʻo le fuafuaina o mafuaaga o ia lagona, e tatau ona faia se suʻega faafomaʻi. E le tatau ona e faʻamoemoe o mea uma o le a alu ese naʻo oe lava, aua o lagona le lelei e mafai ona toe faʻavaivaia, ma toe foi mai ma faamaonia i latou lava i se tauimasui.

O le a le mamafa e lagona ai le maʻi

Faʻateleina pe faʻaitiitia le mamafa, e taua le faʻasaʻoina i se taimi vave e mafai ai. O le maualuga o le maualuga o le faʻamaʻi o le cardiovascular system. O le oso i le totoga o le toto e matautia ona e mafai ona oʻo atu ai i le fatu fatu poʻo le afaina. O nei faaletonu i le tino e mafai ona aloese pe afai o togafitiga e faʻataʻitaʻiina e le fomai.

O mea e tatau ona e faia i se suiga tele i le toto

Afai, i le faaopoopo atu i le gasea, e lagona le tiga i tua o le ulu ma ua faigata ona feoai solo, o lona uiga ua faateleina le mamafa. I se tulaga faapena, e manaʻomia ona e valaʻau i se falemaʻi, aua i le taimi nei o le tulaga ua faʻailoaina o se muaʻi afaina ma o loʻo i ai se tulaga lamatia moni o le maʻi pipili.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave matuia i le soifua lelei, e tatau ona vave valaʻau oe i se falemaʻi, talu ai o le maualuga o le mamafa e mafai ona faʻaosofia ai le paʻu ma le maʻi pipili.

O le faatalitali mo le taunuu mai o le fomaʻi, e tatau ona e taooto malie ma taumafai e toʻafilemu, e oʻo lava i lou manava. Ona mafai lea ona e ave le vaʻalele poʻo le leai-shpu - o nei fualaau faʻamalosi e faʻafefe lelei ai toto toto ma faʻamaonia le tafe toto, o le mamafa e faʻasalalau. E tatau ona manatua i le mafaufau e leai se sili atu nai lo le 4 paʻu e mafai ona ave i le aso, ma na o le toto maualuga. O fualaau faasaina e le talafeagai.

O fualaau o "Spazmalgon" e fesoasoani i le faalauteleina o toto toto, ina ia faʻaitiitia ai le toto

Afai na faatonuina e lau fomaʻi isi vailaʻau mo nei tulaga, ona faʻaaoga lea na o na mea. Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina ma le faʻaauau, e tatau ona e ave le "Motilium" (e oʻo i le 4 taimi i le aso mo le 20 mg) poʻo le "Cerucal" (3 taimi i le aso mo le 10 mg). O isi vailaau faʻasaʻi, diuretic ma vasodilator e talafeagai foi. Vomiting e le manaʻomia ona taofi pe afai, i le faaopoopo atu i le mamafa, e mafua mai foi i le oona, o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins.

E fesoasoani le Cerucal e faʻamalolo le taoto ma le vomiting

Ae afai o se tagata ua le iloa, ma i le taimi lava e tasi na amata ai ona vili, ao leʻi oʻo mai le fomaʻi e tatau ona faia mea nei ina ia aua nei faʻaumatia le vomite:

  • liliu le tino o le tagata maʻi i ona tafatafa, ma faʻaitiitia ai le gaosia o mea o loʻo i totonu o le manava i totonu o vaalele,
  • e tatau ona taoto le tagata maʻi i luga o se vaalele, o lea afai ei ai sana aluga i lalo o lona ulu, e tatau ona aveese,
  • afai ei ai i ni tagata nifo, e tatau ona aveeseina
  • aumai le pusa vomiti i lou gutu,
  • afifi tamatamailima i le gau poo se solosolo ma fufulu mama le gutu mai le vomina o loʻo faaputuputu iina.

Fesoasoani muamua mo le toto maualuga

O le faʻaitiitia o le faʻavaivai o mafuaʻaga e mafua mai tulaga nei:

    gaioiga feʻaveaʻi i le taimi o se malaga i femalagaiga,

O le tafe o le toto e mafai ona mafua mai i le gasegase o maʻi i femalagaiga

O le atuatuvale po o le vaivai o le tino e mafua ai foi le mamafa o le mamafa.

O aʻafiaga o aʻafiaga e masani ona mafua mai i faafitauli ma fatugaʻo poʻo isi gaioiga i totonu

A maeʻa le faʻamalosiina o le mamafa, o le ae manaomia le suʻeina o le mafuaaga o le oso. O le a fesoasoani se fomaʻi faʻamaonia i lenei mea. O le a ia tuʻuina atu le faʻatonuga e suʻe ai suʻega, taʻitaʻia suʻesuʻega talafeagai, ona faia lea o se siama ma filifili le ala sili ona lelei o togafitiga.

O le mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa e tatau ona iloa vave i le vave e mafai ai ona aloese mai le atinaʻeina o le maualuga o le toto ma ona aʻafiaga faʻatasi.

Taua! Aua nei tolopo le asiasiga i le fomaʻi, aua o le isi osofaiga e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le soifua maloloina.

E faʻafefea ona atiaʻe le toto maualuga

Talu ai e masani lava ona maua e tagata le maualuga o le toto, ua latou atiina ae le masani o le le amanaiaina o le maʻi. Ma i le aluga o taimi, o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaalia o faʻamaʻi tuga moni.

Afai e le togafitia, o le toto maualuga e mafua ai le tele o isi faʻamaʻi e aʻafia ai faiga faavae o le tino.

Lafo mai le mamafa

Mo tagata e masani ona "oso" le mamafa, o le siu o se faailoga e le maalofia o le a le pine ae faateteleina lo latou tulaga. O le gasegase mai le mamafa e mafai ona faʻafuaseʻi ona tulaʻi mai ma e leʻo taimi uma e mafai ai ona taulimaina i auala masani faʻaleleia. E naʻo le faʻamalositino e fesoasoani e aloese ai le faʻaitiitia o uiga uma ma togi. Ae, i nisi tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma le valaauina o se falemaʻi.

O a aʻafiaga e lagona ai le maʻi?

O le toatele ua mafatia i le fesili: "O le a se uunaiga e te lagonaina ai le maʻi?" A uma mea uma, o le taimi lava e te maua ai faʻamatalaga talafeagai, e vave ona e manaʻo e faia ni faiga faʻavae. O le mea e leaga ai, faʻalavelave mai le mamafa mai le maualalo ma le maualuga. O mafuaʻaga e taʻitaʻia ai i lenei tulaga e ese. Ma afai e iloa e le tagata maʻi le mea ua sili atu ona ia mafaufau i ai, ona tatau loa lea ona ia faia ni auala e faafaigofie ai lona manuia. A leai, e aunoa ma le valaʻauina o le au o le falemaʻi e le mafai ona alofia.

Taunuuga Palolo Laititi

O mafuaaga e te lagona ai le maʻi i le maualalo o le mamafa e mafai ona avea uma ituaiga o maʻi:

  • gasegase gaoioi
  • manatu faʻapitoa
  • luga o galuega
  • faʻafitauli faʻapitoa
  • le mautonu
  • vaivai.

E tusa lava po o fea o mafuaaga ua taua i luga e mafua ai le foliga mai o sea tulaga, e tatau ona faateleina le mamafa i se taimi vave e mafai ai. E iloa uma e tagata le auala e mafai ai ona vave faʻateleina le mamafa:

Afai e te lagona le maʻi i le maualalo o le mamafa, e le tatau ona e faʻaleagaina le fautuaga mulimuli. E ui lava e na o sina vaega ole malosi o le ava e lava ma e tele le sefulu pasene e maua mai. O le tele o taimi, maʻi i le maualalo o le mamafa e mafua mai i le maualalo o le hemoglobin. O lenei tulaga e mafai ona toe fai soo. Ina ia faʻamaopoopoina lona tulaga, e tatau ai e le gata ina faʻafeiloaʻi oloa e uʻamea i totonu o le taumafataga, ae ia faia foi se tele o sauniuniga uʻamea.

Maualuga maualuga maʻi

Afai e tulai mai le mamafa, o le mea lenei o se faailoga mautinoa o le microcirculation i totonu o le faiʻai o loʻo vaivai. Vomiting i luga o le mamafa e mafua mai i le mea moni o le edema i le mafaufau fai mea e faʻaleleia, o le malosi o le mamafa o loʻo faʻaaogaina i le nofoaga o le vomiting i totonu o le faiʻai. I le faaopoopo atu i le gaioiga, vomiting matuia, tiga i tua o le ulu, e pei o le osofaia ma le vevela, o nisi taimi e tau atu ai i le vaivai, e mafai ona matauina. I le tele o faʻamaoniga, o lenei tulaga atonu e pei o se faʻafitauli maualuga. O le mea lea, afai e le fesoasoani le fualaau faʻamaʻi masani, ma o le faʻaauau pea o le mamafa, e tatau ona valaʻau se falemaʻi. E sili ona lelei le puipuia o faailoga manino o se tulaga o le muaʻi afaina ae le o le taulimaina o taunuuga e toetoe lava a le mafai ona toe faʻafanoina o se stroke mulimuli ane. Vomiting i maualuga maualuga e le talafeagai. Anispasmodics e ave e faaleleia le tulaga e le fesoasoani i taimi uma. E le mafai ona e faia e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi.

O maʻi ma le malosi, o le a le mea e fai?

E le tali atu pe a maʻi le malosi o se mea e valea. I le tele o tulaga, o lenei tulaga e fesoasoani i se faʻamaʻi malosi i le soifua maloloina. E faalagolago lava i le ituaiga o aʻafiaga na mafua ai le gaioiga ma le vomiting. Afai e te lagona le maʻi mai le maualalo o le mamafa e mafua mai i le vaivai ma le gaioiga, ona avea lea o le auala e sili ona aoga o meaai lelei, moe lelei, ma fualaau oona. O se tuusaunoaga o le faʻaleagaina o le tino, e mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa. I lenei tulaga, o togafitiga e tatau ona faia i lalo o le mataala mataʻituina o se tagata tomai faapitoa.

Le maualuga o le toto ma le vevela ogaoga, liliu atu i le vomiting - o se faailoga o le leaga. E le mafai ona faia i le afa o fuataga. O le mea lea, faatasi ai ma fualaau oona e aʻafia ai le gaioiga a le faiʻai, e tatau ai ona faʻasaʻo le spasm ma spasmodics. Maʻi maʻi maualuga mo se mafuaʻaga. O le mea lea, afai e le taofi faailoga, ae na o le leaga, o le a le mafai ona faia e aunoa ma se togafitiga faafomai. O faʻatalanoaga faʻapitoa, ma atonu o fesoasoani faʻafuaseʻi, e mafai ona oʻo mai.

Maʻi maʻi mo le tele o mafuaaga. Ma ina ia le avea se tulaga faapena e avea ma mea e gaogao ai, e taua tele le faalauiloa atu o le mafuaʻaga autu o sea maʻi. Toeitiiti lava o taimi uma e togafitia ai le maʻi faʻamaʻi, lea na avea o se faʻaosoosoga o lea soifua maloloina, e mafai ona e faʻagaloina le gasegase mai le mamafa e faʻavavau.

Fesootai ma Fesili Fautuaina

Injections i le maualuga maualuga O loʻu tina ei ai le mamafa o le 180 i le 100 (110), o se pulupulu e 92-94, o ia.

Le maualuga o le toto maualuga, gasegase ma le fulufulu Mame 63, toetoe lava o vaiaso uma na mafatia i le maualuga.

Naua ma le valea. O loʻu igoa o Lyudmila. E 38 oʻu tausaga. I le masina talu ai sa ou avea ai.

O le maualuga o le mamafa o lo o ou 42 i le 152 i le 98 le mea e fai?

Tesea pe a uma le maualuga O le a le mea e fai pe afai ou te toilalo.

O le ulu maualuga o le toto maualuga. Fautuaina le mea e fai ma le mea e mafai ona i ai i lau tane.

Suʻega le manuia Faiga mamafa. Sa latou fautuaina se togafitiga fou. I le taeao Valz N 160mg. + 12.5 mg.

Aua nei galo e iloilo tali a fomaʻi, fesoasoani ia i matou e faʻaleleia i latou e ala i le faia o fesili faaopoopo i le autu o lenei lomiga .
Aua nei galo e faafetai i fomai.

Talofa E leʻi ofoina mai oe ile falemaʻi ile falemaʻi? Afai e leʻi i ai muamua le salivation ma le nausea, atonu o se faailoga lea. taʻavale. Falemaʻi ma / poʻo le faʻatalanoaina o se neurologist e manaʻomia. Faʻateleina le faʻatuputeleina o le fualaau poʻo le suia o fualaau oona e ave mo le mamafa ina ia le toe faʻaleagaina mulimuli ane ia faʻafitauli.
Ia soifua maloloina.

O le a le mamafa (BP) e faʻamalosi ai le ulu?

O le maualuga o le toto maualuga e mafua ai se lamatiaga matuia i le tino, aua e faateleina ai le lamatiaga o faalavelave faʻafuaseʻi (faʻapipiʻi o le cerebral, infarction myocardial, ma isi). O lona togafiti faʻapitoa foi o loʻo taʻoto i le mea moni e le o tagata uma lava e lagona le tulai mai o le mamafa, o le mea lea e le mafai ai ona fai le tausiga faafomai.

Afai e leiloa le taimi taua ona o le leai o ni faʻamaʻi (e le afaina le ulu ma e le afaina ai, e le mafai ona vili, e leai ni isi faʻailoga), ona maliu ai lea o se tagata.

Afai o loʻo e suʻeina se nofoaga mo le toe faaleleia, matou te fautuaina le nofoaga autu mo le toe faʻaleleia o Eveksia. pe a fai o le toe faʻaleleia e faia pe a uma le taʻavale, manuaga o le vaʻa ma tiga faʻavaivai.

Laasaga o le toto e mafua ai ona faʻavavevave

O a aʻafiaga e mafua ai le valea, gaioiga, vaivaiga ma le tiga o le ulu?

E faitau afe tagata o loʻo i ai le maualuga o le a fesiligia lenei fesili. Ae ui i lea, e le mafai ona tali atu ma le manino. O nisi o tagata gasegase e le o lagona uma le toto maualuga. O isi, e ui i lea, o le faʻaaliga itiiti o faʻaeseesega i numera o le toto, e tusa lava pe maualalo.

O le lagonaina o le maualuga o le toto i totonu o le vaa e matua faateleina lava i le talaaga o le maualuga o le maualuga o le maualuga, lea o le togafitiga e amata i le leva.

O se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai ona taofi e tagata taʻavale papa.

Afai o le gasea, vaivaiga, vaivaiga, maʻi o le ulu e foliga mai i tua o ia togafitiga, e le faapea e taua le lafoai o le togafitiga faatonuina. O le mea o le tino e faʻafetaui i tulaga maualuga o le toto maualuga.

Ua lava le faapalepale i le 2-3 vaiaso ma o le a faʻaleleia le soifua maloloina. Afai e te tuʻuina mea uma pei ona i ai, e le mamao ese mai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia.

O le maualuga o le toto maualuga o le tala lea e masani ona tupu ai le taʻi. I le isi itu, o se vaa e faʻaleagaina se faʻalavelave faʻapitoa e faigofie lava ona "afaina", ma toto le toto i totonu o le faiʻai, ma faʻafefe ai lona masaniga galue.

I le isi itu, o le faateleina o le mamafa e mafai ona oo atu ai i le fesuiaiga o vaʻa toto, lea o loʻo tuʻuina atu ma le faʻaleagaina o le mafaufau i le mafaufau.

O faʻamalositino o gasegase ma le afaina o le tino e faʻaalia ai faʻamaoniga nei:

  • Faʻasalaga Lauga
  • Vaʻavaʻa o le laulaufaiva pe a tupu mai i le tasi itu poʻo le isi
  • Tele vaivaiga lautele
  • Televave tele
  • Nausea lea e ono oʻo atu ai i le vili
  • O se ulu malosi e amata ona afaina.

O lenei faafitauli e masani lava ona matauina i le toto maualuga?

O le maualuga o le toto maualuga e le taitai i taimi uma i soʻo se faʻaaliga iloga. E le mafai ona toesea le vaivai, faʻavavevave, gaioiga, maʻi tigaina.

E mafua lenei mea i uiga taʻitasi o tagata taitoatasi. O le mea lea, o le taulai atu i faʻamatalaga o le toto maualuga e le aoga.

Afai e mafatia se tasi i lenei faʻamaʻi, ona tatau lea ona ia siakiina e le aunoa le toto i aso uma.

E le tatau ona e faʻatali pe a amata ona vela, ulu, vaivaiga ma isi faʻaʻailoga.

Fesoasoani

Afai e afaina lou ulu ma ua fesuisuiai, ona mautinoa lea e fua le toto toto. Faatasi ai ma lona siitaga, o le fesoasoani muamua e tatau ona vave saunia.

E tatau ona malilie faʻatasi ma le fomaʻi ina ia le faʻaaluina le taimi e toe mafaufau atili ai i lenei taimi taua.

O se faʻafitauli tele lea. O lenei tulaga o loʻo faʻaalia i uiga nei:

  • Toto maualuga (sili atu i le 140/90 mm Hg)
  • Lanu mumu
  • Vaivai
  • Numera o lima poʻo vae
  • Tesea
  • E amata ona afaina le ulu
  • O le gaioiga ma le vili e aliali mai.

A maeʻa le fesoasoani muamua, e fuaina le mamafa. Afai e maualalo tele (e ui o lenei tulaga e seasea lava), ona e inu lea i ni ipu tioata se lua ma e te le toe faʻaaogaina fualaau faasaina. Atonu foi e tupu pe a uma le fesoasoani muamua, o le ulu o loo minoi pea, o loo i ai le nausea ma isi faailoga.

Ae peitaʻi ua faʻaitiitia le mamafa, o nei faailoilo e le o amanaʻia, talu ai e le o toe mamao ae taofi i latou lava.

Malysheva: fuainumera o fuainumera e faaalia ai e sili atu ma le 70% o tagata ua aafia i le tasi tikeri po o le isi foi ma parasite e mafai ona mafua ai faamaʻi matautia i tagata. E aveese faʻamaʻi mai le tino i le taeao.

E tatau ona faamamafaina e faapea o fuainumera e 20% le itiiti ifo nai lo le muamua o loʻo manatu o le maualuga lea o le faʻaitiitia o le mamafa.

O le maualalo ifo o le mamafa e afaina foi i le tino o le tagata. E taʻitaʻia ai le tele o gaioiga o le tele o totoga, o lona uiga, latou te maua le toto itiiti, o lona uiga o le gaioiga o totoga taua e faʻalavelaveina.

Isi auala o togafitiga

Afai ei ai lou maʻi tiga ma lagona le vevela, ma lagona foi maʻi, ona mafai lea ona fesoasoani isi auala. E faasolosolo malie le faʻaitiitia o le palasi pe afai e te matala matala ma e te le tapunia, atonu e te le iloa.

Ua le toe afaina foi le ulu ma ua taamilo pe afai e te faia se taele vevela. O le a fesoasoani tele i le faʻalauteleina o toto toto ma, o lea, faʻaitiitia ai le toto maualuga.

E fesoasoani foi le magnesium sulfate.

Afai e te faʻaumatia lenei paʻu (10 g) i le afa ipu vai ma inu i lenei fofo, o lea i se taimi lata mai o le ae lagona le lelei - o lou ulu o le a le afaina ma afaina.

E mafua lenei tulaga i le mea moni o le magnesia o loʻo aʻafia saʻo i le faʻalauteleina o toto toto.

A aʻafia se tagata i le vevela, o manu taua e oʻo mai i le laveai. O faʻamanuiaga o le aromatherapy ua faʻamaonia mo le tele o seneturi.

I se tulaga o loʻo i ai le ulu vevela ma le tiga, o le a fesoasoani le suauʻu lavender ma le suauu. Latou te faʻafilemu le faʻalavelave ma fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa.

O le mea lea, o le vevela, tiga o le ulu ma isi faailoga e ono faailoa ai le faateleina o le toto. Ae afai latou te le oi ai, e le o lona uiga o mea uma lava ua saʻo - o le maualuga o le toto maualuga e le mafai ona faʻaalia i le agaga.

Pe a faʻafefete, tiga ma le gaoioi, fesoasoani e masani ona tuʻuina atu i le taimi. Afai e le o iai le vevela ma le ulu, ona tupu ai lea o le aʻafiaga o paʻu ma fatu i le mafuaʻaga ona o le tuai ona maua o le faʻalavelave maualuga.

Tou te manatu pea o le togafitia o lou tino e matua le mafai lava?

E te iloa e sili atu ma le 70% o tagata e aafia i le tele o TUSI e ola ma fafaga i totonu oo tatou tino. I le taimi lava e tasi, e ola se tagata i lona olaga atoa ma e le masalomia o loʻo faʻanofoina o ia i totonu o nei anufe matautia ma ni mea e faʻaumatia ai tino o totonu.

E faʻapefea ona faʻaalia i latou?

  • popolevale, faʻalavelave moe ma le fia 'ai,
  • allergies (mata malulu, gutu, gutu o le isu),
  • tele o le ulu o le ulu, masani poʻo le manava,
  • malulu masani, tonsillitis, vavalo mata,
  • felagolagomaʻi ma tiga tiga
  • vaivai le tumau (e te vaivai vave e tusa lava po o le a lau mea e fai)
  • pogisa, ato i lalo o mata.

Tuua Lau Faamatalaga