Rosuvastatin Canon


O nei analogues o le vailaʻau o le rosuvastatin canon o loʻo tuʻuina mai, o vailaʻau e fesuiaiga e tusa ai ma o latou aʻafiaga i le tino, o loʻo i ai se tasi poʻo le sili atu foi mea e tutusa lelei. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.
  1. Faamatalaga o le fualaau faasaina
  2. Lisi o analogues ma tau
  3. Faʻamatalaga
  4. Faatonuga aloaia mo le faaaogaina

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Rosuvastatin Canon - O se vailaau faʻamaʻi faʻamalosi, o se tagata faʻataga faʻamalosi faʻamalosi o le HMG-CoA reductase, lea e liua ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A e vavalo ai, o se vailaau o le cholesterol.

O le autu autu o le gaioiga o le ate lea, o loʻo faʻaaogaina ai le cholesterol synthesis ma le LDL catabolism. E taofia ai le gaoioiga a le HMG-CoA reductase (90% o le rosuvastatin o loʻo taamilo i le toto). E faʻaleleia ai le aofaʻi o le faʻaleleia o le LDL luga o le hepatocytes, faʻateleina le osofaʻiga ma le catabolism o le LDL, lea e oʻo atu ai i le faʻasaina o le viliina o le VLDL, faʻaititia ai le numera atoa o le LDL ma le VLDL. Faʻaitiitia le maualuga o le maualuga o le LDL cholesterol, non-HDL cholesterol, VLDL cholesterol, cholesterol atoa, triglycerides, triglycerides VLDL, apolipoprotein B (ApoV), le fua faatatau o LDL cholesterol / LDL cholesterol / cholesterol, cholesterol, -HDL, ApoV / ApoA-1, faʻapupula le maualuga o le HDL cholesterol, ApoA-1.

O le togafiti o le togafitiga e atiina ae i totonu o le 1 le vaiaso talu ona amata le togafitiga, pe a mavae le 2 vaiaso e oo atu i le 90% o le maualuga o le aoga, o le maualuga o le togafitiga masani e masani lava ona maua i le 4 vaiaso o togafitiga ma tausia pea ma le masani ona faaaoga le fualaau faasaina.

E aoga i tagata matutua ma le hypercholesterolemia, ma le leai foi o le hypertriglyceridemia (e tusa lava poʻo le a le ituaiga, le itupa poʻo le matua), e aofia ai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le gasemalamia faaleaiga.

O se faʻaopoopoga faʻamalosiaga e mataituina i le faʻatasi ma le faʻamaoni (e uiga i le faʻaitiitia o le faʻasalaga o triglycerides) ma le kulicoticic i le lipid lowering doses (e faatatau i le faʻaititia o le maualuga o le HDL cholesterol).

Faailoga mo le faʻaaogaina

- Peraimeri Fredriksen's hypercholesterolemia (ituaiga IIa, e aofia ai le hypercholesterolemia i le aiga) poʻo le hypercholesterolemia (mix II) e fai ma faʻaopoopoga i le taumafataga, pe a le lava meaʻai ma isi togafitiga e le o togafitiga (faamalositino, gau).

- Family homozygous hypercholesterolemia e fai ma fesoasoani i mea taumafa ma isi lipid lowering therapy (mo se faataitaiga, LDL apheresis), poo i mataupu e le lava le togafitiga.

- Hypertriglyceridemia (faʻavae IV e tusa ai ma Fredricksen) o se faʻaopoopoga i le meaʻai.

- Ia faʻagesegese le alualu i luma o le atherosclerosis e avea o se fesoasoani i le meaʻai i tagata gasegase o loʻo faʻaalia togafitiga e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol ma le LDL-C.

- Puipuia le Peraimeri o faafitauli ogaoga o le cardiovascular (stroke, infanction myocardial, resascularization) i tagata matutua e aunoa ma le togafitiga o maʻi o le gaʻo, ae i le faateleina o le lamatiaga o lona atinaʻe (sili atu i le 50 tausaga mo alii ma sili atu i le 60 tausaga mo tamaitai, faateleina le maualuga o C-reactive protein (sili atu i le 2 mg / l) i le i ai o le sili atu ma le tasi o mea faʻalavelave faʻaopopo, e pei o le maualuga o le toto maualuga, le maualalo o le HDL cholesterol, ulaula, o talafaasolopito o aiga i le amataga o le maʻi fatu fatu).

Contraindications

Mo papa o le 10 mg ma le 20 mg:

- faʻalauteleina le lagona i le faʻapipiʻi poʻo soʻo se vaega o le vailaʻau,

- faʻamaʻi o le ate i le gaioiga gaioiolosi, e aofia ai le faʻateleina o le gaioiga o le gasegase o feusuaʻiga ma soʻo se faateleina i le gaioiga o le gasegase i le toto (sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le pito i luga o masani),

- Faʻafitauli matuia (faʻaleagaina le creatinine (CC) itiiti ifo i le 30 ml / min),

fafine: maʻitaga, lactation, leai ni metotia talafeagai mo le faʻasaina,

-o tagata faʻataʻitaʻi na vaʻaia le atinaʻeina o faʻalavelave faʻamaʻi,

-O tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga.

Mo papa e 40 mg:

- faʻalauteleina le lagona i le faʻapipiʻi poʻo soʻo se vaega o le vailaʻau,

fafine: maʻitaga, lactation, leai ni metotia talafeagai mo le faʻasaina,

- faʻamaʻi o le ate i le gaioiga gaioiolosi, e aofia ai le faʻateleina o le gaioiga o le gasegase o feusuaʻiga ma soʻo se faateleina i le gaioiga o le gasegase i le toto (sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le pito i luga o masani),

gasegase ei ai tulaga lamatia mo le atinaʻe o myopathy / rhabdomyolysis, e aofia ai:

le le atoatoa o le agavaʻa faʻaleagaina (CC itiiti ifo i le 60 ml / min),

- o se tala patino poʻo talafaasolopito o aiga o faʻamaʻi maso,

- faʻamatalaga i tagata gasegase o loʻo mauaina se talaʻaga o isi faʻatoʻaga HMG-CoA reductase poʻo fibrates,

- taumafa ava malolosi,

-o faʻasalalauga e mafai ona taʻitaʻia ai le faateleina o le plasma concentration of rosuvastatin,

- faʻafeiloaʻiga tutusa o fibrates,

-o tagata faʻapitoa o tagata Asia,

-O tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga.

Mo papa o le 10 mg ma le 20 mg:

O le i ai o se lamatiaga o le myopathy / rhabdomyolysis - o le gasegase o le tino, hypothyroidism, o le tagata lava ia poo le talafaasolopito o aiga o maʻi mamaʻi ma se talaʻaga talu ai o le gasegase o le musika ma isi inhibitors HMG-CoA reductase poʻo fibrates, faʻalagolago i le ava, sili atu ile 65 tausaga, o le plasma concentrations o rosuvastatin, taʻaloga (ituaiga Asia - Iapani ma Saina), faʻaaogaina faʻatasi ma fibrates, faʻasolopito o maʻi ate, sepsis, tupuaga masalosalo, taotoga tele, tiga, gasegase tuga, endocrine poʻo le faʻaaogaina eletise, poʻo le faoa faamalosi.

Mo papa e 40 mg:

O le vaivai (CC sili atu i le 60 ml / min), sili atu ma le 65 tausaga le matua, faʻasolopito o maʻi o le ate, sepsis, hypotension, taotoga tele, tiga, gasegase tuga, endocrine poʻo le faʻaaogaina o le electrolyte poʻo le faoa faamalosi.

Tagata gasegase o le ate: e leai se faʻamatalaga poʻo se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase ma le togi maualuga atu i le 9 i le fua ole Child-Pugh.

Faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga ma le taimi o le susu: E faʻasaina le Rosuvastatin i le maitaga ma le lactation. Talu ai ona o le cholesterol ma mea e faʻapipiʻiina mai le cholesterol e taua tele mo le atinaʻe o tama, o le aʻafiaga e ono aʻafia ai le HMG-CoA reductase e sili atu i le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga.

Afai o le maʻitaga ua maua i le taimi o togafitiga, e tatau ona taofi vave le vailaʻau.

O tamaitai o le tausaga fanau e tatau ona faʻaaogaina auala talafeagai mo le faʻasaina.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

I totonu, e le tatau ona ulaina pe nutimomoia le papa maa, faʻafefe atoa, fufulu ma se vai na lava, e mafai ona ave i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. Afai e tatau ona ave le fualaau faasaina i se fua faatatau ole 5 mg, e tatau ona vaeluaina se laupapa ma se vailaau e 10 mg.

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma Rosuvatinatin Canon, e tatau i le tagata maʻi ona amata ona mulimulitai i se fua masani o le hypocholesterolemic ma faaauau pea ona mulimuli i le taimi o togafitiga. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia taitoatasi ma faalagolago i sini o togafitiga ma le tali atu i togafitiga, ia mafaufau i fautuaga lata mai i luga ole lipid target.

Ole fua ole laʻau fautuaina mo tagata gasegase e amata ona ave le vailaʻau, poʻo le gasegase o le gasegase o le HMG-CoA reductase inhibitors, e tatau ona 5 mg (1/2 tablet of 10 mg) poo le 10 mg o le vailaau faʻasaina i lea aso ma lea aso.

Faatasi ai ma le pulega tutusa a le Rosuvastatin Canon ma le gemfibrozil, fibrates, o le kulimi nicotinic i se fualaau o le sili atu ma le 1 g / aso, o le fua muamua o le fualaau faasaina o le 5 mg (1/2 pusa o le 10 mg).

A filifilia se fua muamua, e tatau ona taʻitaʻia e se tasi o le cholesterol ma ia amanaʻia le ono lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, ma e tatau foi ona iloilo le ono lamatiaga o aʻafiaga. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le fuainumera i se tele pe a uma le 4 vaiaso.

Ona o le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu pe a fai se fualaau e 40 mg, faʻatusatusa i vailaʻau maualalo o le vailaau faʻasaina, faʻateleina le fualaau i le 40 mg, pe a uma ona sili atu le maualuga o le dose i le laʻau muamua fautuaina mo le 4 vaiaso o togafitiga, faatoa mafai ona faia i tagata mamaʻi le tikeri o le hypercholesterolemia ma le maualuga o le lamatiaga o faafitauli i le cardiovascular (aemaise lava i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia) e le ausia le taunuuga o le togafitiga pe a oo i le 20 mg, ma o le a mataituina e cha. O le mataituina ma le faaeteete lelei o tagata gasegase e maua le vailaʻau i se fuataga o le 40 mg ua fautuaina.

O le faʻaaogaina o se fualaau o le 40 mg e le fautuaina i tagata gasegase e le i muaʻi talanoa i se fomaʻi. A maeʻa le 2-4 vaiaso o togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fualaau o le vailaʻau, o le mataʻituina o le lipid metabolism e tatau (pe a manaʻomia, e manaʻomia le fetuʻunaʻiga o fualaau).

Tagata gasegase matutua: e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

I tagata gasegase i le laʻititi poʻo le faʻaleagaina o le tino, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. O le faʻaaogāina o fualaau uma o le vailaau faʻasaina ua faʻailogaina i tagata mamaʻi e le atoatoa (C itiiti ifo i le 30 ml / min). O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se fuataga o le 40 mg o loʻo faʻasalaina i tagata gasegase e le atoatoa le malosi (CC itiiti ifo i le 60 ml / min). Mo tagata gasegase e maualalo le aoga, e tatau ona fautuaina se fua muamua o le 5 mg (1/2 pusa o le 10 mg).

Tagata mamai e le maua le ate: o le rosuvastatin e solia i maʻi ma gase oona. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i gasegase e le maua ai le ate i luga o le 9 i le fua ole Child-Pugh.

I le suʻesuʻega o vailaau o le pharmacokinetic o le gasegase i tagata gasegase o ituaiga faʻalapotopotoga eseese, o le faʻalauteleina o le faʻatupulaia o le faʻasalalau o rosuvastatin i le va o Iapani ma Saina na lauiloa. O lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a faʻaaoga le Rosuvastatin Canon i lenei vaega o tagata gasegase. A faʻaaogaina doses o le 10 mg ma le 20 mg, o le laʻau fautuaina mo maʻi o tagata Asia o le 5 mg (1/2 tablet of 10 mg). O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se fuataga o le 40 mg o loʻo faʻasalaina i tagata gasegase o tagata Asia.

Myopathy-prone maʻi

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se fuasela o le 40 mg o loʻo faʻasaina i tagata gasegase i mea e faʻamaonia ai le muaʻi fuafuaina i le atinaʻe o le myopathy. Pe a faʻaaogaina doses o le 10 mg ma le 20 mg, o le laʻau fautuaina muamua mo lenei vaega ole gasegase e 5 mg (1/2 tablet of 10 mg).

A faʻaaogaina i le gemfibrozil, o le fualaau o le vailaʻau e le tatau ona sili atu i le 10 mg / aso.

Faʻataʻitaʻiga

Rosuvastatin Canon - o le lipid-lowering drug, o se tagata faʻamalosi faʻatauvaga o le HMG-CoA reductase. Faʻapitoa i tagata matutua ma le hypercholesterolemia, ma le leai foi o le hypertriglyceridemia (e tusa lava poʻo le a le ituaiga, le itupa poʻo le matua), e aofia ai tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le hypercholesterolemia aiga.

O se faʻaopoopoga faʻamalosiaga e mataituina i le tuufaatasiga ma le faʻamaoni (e tusa ai ma se faʻaitiitia i le maualuga o le TG) ma le kulicoticic acid i le lipid lowering doses (e tusa ai ma le faʻaitiitia o le maualuga o le HDL-C).

Faʻaauau analogues ma sui mo le vailaʻau faʻasolosolo: lisi o tau

Rosuvastatin o se fualaau lauiloa ua faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o le cardiovascular system.O le meafaigaluega e faʻamaonia ai le cholesterol i le tino ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu. O faʻamatalaga mo le tagofia o fualaau e aofia ai ituaiga uma o le hypercholesterolemia, dyslipidemia tuufaatasi, atherosclerosis, infarction myocardial, brain, stroke.

O le gaioiga malosi o lenei vailaau o le igoa e tasi ma lona igoa o le rosuvastatin. O se sui sooupu mai le vaega o satini. Faʻasalaga pepa - laulau. Ole vailaʻau e le o faʻamaonia mo tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, i le taimi o le maitaga, aʻo faia le lactation. Ua gaosia Rosuvastatin i Rusia, faapea foi i nisi atunuu CIS ma fafo atu.

O le tau masani o se vailaau e 500-700 rubles, e fuafua i le tui ma le numera o laulau i totonu o le afifi. O le tau maualuga o le fualaau faasaina e manaʻomia ai le sailiga mo se sui mo se vailaʻau taugofie. Komi vavalalata ma o upu tutusa e le o taimi uma e sili atu ona taugofie, ae o nisi e leai ni faʻasolega faapena pe sili atu avanoa i se vaega patino.

Afai na faatonuina e le fomaʻi le toto, o mea e sili ona taugofie e sili atu ona taugofie nai lo lenei vailaʻau e tatau ona maua i fualaau mai se fale gaosi oloa.

Le igoa o le fualaau faasainaLe tau masani i rupuFeʻau
Akorta550–880O le vailaau ua fautuaina mo le hypercholesterolemia muamua e tusa ai ma Fredricksen, hyperglyceridemia, e faʻagesegese ai le atiaʻe o le atherosclerosis, e taofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi cardiovascular masani.
Mertenyl450–1750O le fualaau faasaina ua faatonuina mo tulaga o le dyslipid, faatasi ai ma le hypercholesterolemia. O le suʻeina o vailaau e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se fua masani. O pusa e ave faʻafofoga, e tusa lava po o le a le meaʻai, e faʻamamaina i le vai.
Rosuvastatin Canon400–710Ole aoga ole lipid-lowering drug is to lower the total cholesterol. O le sili atu ona taugofie le tutusa o le gaosiga a Rusia.

Ukrainian sui

Manatunatu i tala faʻatatau taugofie o le vailaʻau o le Iukureini. O le lisi o loʻo i ai le tau faʻatatau ma se faʻamatalaga puupuu o le vailaʻau.

  • Atorvacor. Pusa ma atorvastatin e avea o se elemene aoga. Na te faia le galuega o le taofia o le maualuga o le cholesterol ma le lipoprotein i le plasma toto, ma faia ai lana gaioiga i le ate o le tagata maʻi. E mafai ona faatonuina le fualaau faasaina i tamaiti ina ua mavae le 10 taumafanafana faatasi ai ma le aiga o le hypercholesterolemia heterozygous o se faaopoopoga i le meaai autu. O le tau masani o le 140-220 rubles.
  • Vasostat. O fualaau o le lipid-lowering, o le mea galue malosi o le simvastatin, lea ei ai se aafiaga lelei i le lipid metabolism i le tino. Ave faʻamalosi fualaau. O le tofiga e solia i le tulaga o le toilalo o le ate. O le tau masani e 110-180 rubles.
  • Lovastatin. O le meafaigaluega e tuʻuina atu ai le hyperlipoproteinemia, e fesoasoani e faʻamaonia le faʻasologa o le cholesterol i le ate. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai foi apolipoprotein B ma triglycerides. O le malosi o le togafitiga ma le fualaau faasaina e tupu i le 14 aso talu ona amata le ave o le laulau. O le vaega autū e sili atu ona leaga. E le o faʻamatalaina i le taimi o le maitaga ma le lactation. O le tau masani o le 155-70 ru ma le pauna e 30 pauna.

Belarusian generics

O le laulau o loʻo i lalo o loʻo i ai le tau o Belarusian generic o rosuvastatin, lea o le a fesoasoani e foia ai le mataupu o le mea e suia ai vailaau ma.

Le igoa o le fualaau faasainaLe tau masani i rupuFeʻau
Rosutatin210–550O vailaau faʻasaina o loʻo i totonu o laumei e iai le rosuvastatin o se mea galue malosi. E iai faʻamaumauga mo le faʻaoga tutusa ma le suʻega suʻega. O le fualaau faasaina ei ai le tele o faʻailoga.
Atorvastatin120–600O le mea pito sili ona taugofie le suitulaga mo le tauvaga. O le fualaau faasaina e maua i le vaega o vailaʻau o le lipid-lowering drugs ma o loʻo faʻamatalaina i le togafitiga o tulaga e fesootaʻi ma le maualuga o le cholesterol. Ole vailaʻau e leʻo faʻamaonia ile taimi ole maitaga, lactation, faʻapea foi ma tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.
Lipromak LF135–550O le gaioiga malosi i le vailaau oona o le atorvastatin. Faaitiitia le maualuga o lipoprotein toto. O le vailaʻau e atiina ae ai se gaioiga malosi i le ate o le tagata maʻi, talu ai o iinei o loʻo maua ai le faʻasologa o le cholesterol.Faʻaaoga i tamaiti e mafai ona faia i se fua o le sili atu ma le 20 mg.

Isi analogues mai fafo

O faʻamatalaga faʻaonaponei i aso nei o loʻo taugata tele ma e leai se aoga tele:

  • Crestor. Faʻasalalauga faʻapisinisi i fafo, maua i totonu o fualaau. Se fualaau lauiloa e maualalo le lipid-lowering. O le fualaau faasaina ua gaosia i Peretania, Puerto Rico. O le tau masani e 515-5900 rubles.
  • Mertenyl. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le rosuvastatin o se elemene malosi. Faaitiitia le tulaga o le faateleina o le maualuga o le cholesterol i le tino. Atunuu na afua mai - Hungary. O le tau masani e 510-1700 rubles.
  • Rosistark. Fomaʻi mai le vaega o vailaʻau faʻateka. E faʻaaogaina e togafitia ai le hypercholesterolemia i tagata matutua matutua nai lo le 18 tausaga. Maua i Croatia. O le tau masani o le 250-790 rubles.

O ituaiga uma o meaola, faapea foi ona tutusa ma isi mea e fesootai i ai, o loo faalauiloa lautele i falemaʻi i totonu o aai i Rusia.

E tatau ona faʻalogoma, i le filifili ai e fiafia i se vailaau faapitoa, e tatau ona faia i taimi uma, ae le o le faatagaina o le toe sui o se isi fualaau faasaina. O le mafuaʻaga lea e tatau ona faia ai le tofiga mulimuli e se fomaʻi agavaa o ia lea e mafai ona faʻataʻitaʻiina faʻapitoa tulaga lamatia ma aʻafiaga e ono aʻafia ai.

Rosuvastatin Canon tablets: faatonuga ma analogues o le 10 ma le 20 mg

Rosuvastatin Canon o se vailaau faʻasaina e maua ai lipid-lowering properties. O le vailaʻau e aʻafia i le vaega o statins.

O le vailaʻau o se tagata faʻamalosi faʻatauvaʻaina o le HMG-CoA reductase, lea e nafa ma le liua o le 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A e vavalo ai, o se vailaau o le cholesterol.

O le autu autu o le gaioiga o le vailaʻau o le ate, o se okeni e faʻaalia le faagasologa o le cholesterol synthesis ma le faʻatafunaga o le lipoproteins maualalo.

O le vailaʻau faʻasaina le gaioiga a le HMG-CoA reductase. Pe a faʻaaogaina le vailaʻau, pe a ma le 90% o le rosuvastatin o loʻo taamilo i le plasma toto.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoasoani i le faateleina o le numera o le LDL receptors i luga ole membrane o hepatocytes, lea e faʻapupulaina ai le pueina ma le catabolism o le lipoproteins maualalo. O sea aafiaga i le tino e mafua ai ona faaitiitia i le maualuga o le LDL i le plasma.

O le togafitiga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua matauina i le vaiaso talu ona amata le togafitiga. A maeʻa le 2 vaiaso, ona oʻo lea i le maualuga o le togafitiga. A maeʻa lenei vaitau, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol i totonu o le tino e matauina ma faʻaauau pea ona faʻaaogaina fualaau o loʻo tausia i le tulaga ausia i se vaitaimi umi.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona saofagā i le mamafa o le gau ona o le aveeseina o le tele o lipids mai lea mea.

Faiga faʻavae ma vailaʻau

Ua gaosia e le gaosi oloa fualaau faasaina i le ituaiga o meaʻai. O loʻo faʻapipiʻiina le pito i lalo o le laumei i se vela mumu.

O le foliga o le lio, biconvex. I luga o se mea faʻafefe, e faʻaaogaina ai le lamatiaga. I luga o se koluse, o le sauniuniga e toetoe lava a lanu paʻepaʻe.

O le mea aoga autu o loʻo i totonu o le vailaʻau o le calcium vevela. O lenei vaega o loʻo i ai i se sikoa e tutusa ma le 10.4 mg, lea e tusa ai ma le mama o le rosuvastatin o le 10 mg.

I le faaopoopo atu i le vaega autu o loʻo faʻaaogaina, o loʻo aofia i lalo le tuufaatasiga o vailaʻau faʻasolosolo i totonu o le faʻamalamaina o le laulau:

  • calcium hydrogen phosphate dihydrate,
  • masini sosolo o le sana,
  • magnesium stearate,
  • povidone
  • microcrystalline cellulose.

O le tuufaatasiga o le ata valiina o laupepa e aofia ai vaega nei:

  1. Selecoat AQ-01032 mumu.
  2. Hydroxypropyl methyl cellulose.
  3. Macrogol-400.
  4. Macrogol-6000.
  5. Titanium dioxide
  6. Varnish aluminum e faavae i luga o le vali Ponso 4R.

O le gaosi oloa, o laupepa gaosia, nofoaga i totonu o le afifiina o le pVC. I le pito i luga o le pusa e ufiufi i le alumini pepa.O ia afifi ua faamauina i pusa pepa, pe afai o faatonuga mo le faaaogaina o fualaau faasaina ua tuu.

O le vailaau faʻasaina o loʻo avanoa i laumei ma eseese gaʻo o le elemene galue. I falemaʻi, faʻalagolago i le manaʻoga, e mafai ona e faʻatau se vailaʻau faʻasaina o vailaʻau 10, 20 ma le 40 i le tasi papa.

O le tau o le fualaau faasaina e faalagolago lea i le itulagi o le faʻatau i le Rusia, o le faʻamaualuga o le mea autu aoga i le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le numera o laupepa i totonu o le tasi afifi.

O le tau o se pusa se tasi, e faalagolago lava i mea ua faʻamaonia, e mafai ona aofia ai le 350 i le 850 ru.

O le tagata gasegase e mafai ona faʻatau na o le vailaʻau pe a iai se fomaʻi o le fomaʻi.

E tatau ona teuina le vailaʻau i le vevela e le silia le 25 tikeri Celsius i se nofoaga matutu e le mafai ona maua e tamaiti ma meaola. O le nofoaga e teu ai e tatau ona puipuia mai le la susulu. O le ola ola o le fualaau faasaina e lua tausaga.

A maeʻa lenei vaitau, o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻasaina, e tatau ona lafoaʻi.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina Rosuvastatin Canon, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga o fualaau faʻatau e fomaʻi ma tagata gasegase, ma faamasani oe lava i le tau o le fualaau faasaina ma se eseesega o le gaioiga galue malosi.

Taʻitaʻiga i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fautuaina e ave le fualaau faasaina pe a maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi.

O le fomaʻi na te fuafuaina le mea sili ona lelei, i le amanaʻiaina o faʻamatalaga uma e maua e uiga i le soifua maloloina ma uiga taʻitasi o le tino maʻi.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o vailaʻau e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o tulaga nei:

  • o le i ai o le hypercholesterolemia muamua e tusa ai ma Fredrickson (ituaiga IIa, e aofia ai le hypercholesterolemia hétérozygous) poo le hypercholesterolemia (mix II) e avea o se faaopoopoga i le meaai, i ia tulaga o le faaaogaina o togafitiga e le o togafitiga (faamalositino faaletino, gau)
  • o le i ai o le hypercholesterolemia, e faaopoopo atu i taumafa ma isi lipid-lowering therapy (mo se faʻataʻitaʻiga, LDL-apheresis), poo i mataupu e le aoga tele ai le faʻaaogaina o togafitiga,
  • o le auai o le hypertriglyceridemia (ituaiga IV e tusa ai ma Fredrickson) o se faaopoopoga i le taumafataga o loo faaaogaina.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e iai le eseʻesega e faʻatatau i le faʻaogaina i totonu o fualaau o le eletise autu autu.

O lea la mo papaa e aofia ai le 10 ma le 20 mg o le totoga, o le maʻi o loʻo i ai faʻamaufaʻailoga nei:

  1. Maʻi faʻasolosolo i le gaioiga galue o le alualu i luma, e aofia ai le faateleina o le gaioiga o le transaminase.
  2. Tele le faʻaleagaina o le gaioiga galue.
  3. Faʻailoga o le myopathy i se tagata maʻi.
  4. Le faʻaaogaina o le cyclosporin togafitiga.
  5. Le vaitaimi o le faʻagasologa ma le vaitau o le lactation.
  6. Fuafuaga i le alualu i luma o faʻafitauli faigata.
  7. Tausaga e itiiti ifo i le 18 tausaga.
  8. O le gasegase ile vaega ole vailaʻau.

Pe a faʻaaoga fualaʻau ma le faʻamamafa o le rosuvastatin 40 mg, o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o:

  • afaina ma le fofo ole ate,
  • fanauina ma le susu,
  • faʻatasi ma le cyclosporine,
  • le i ai o faʻamaʻi i le ate i totonu o le vaega laititi o le atinaʻe,
  • o le i ai i totonu o le tino o le faʻamaonia le faapalepale i vaega o le vailaʻau.

O le maualuga o se fualaau faasaina i se tagata maʻi e tupu ao faia ni aso i aso taitasi.

Afai e maua se mea maualuga, o le togafitiga faʻamalositino e faʻamaonia ma o galuega o le ate, ma le CPK galuega, e mataitu.

E leai se vaifofo faapitoa e faʻaaoga pe a tupu se mea e sili atu. E leai se aoga o se faʻafitauli o le toto.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le fualaau faasaina e faʻafoe tautala, i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaai.

O le laulau e tatau ona foloina atoa e aunoa ma le pipiʻi, aʻo ave le oloa e tatau ona aumai faatasi ma le inu tele o vai.

I le tulaga o le tofiaina o fualaau faasaina i se fua faatatau o le 5 mg, e mafai ona vaevaeina i le afa le papafa ma se vaega o le vaega galue o le 10 mg.

Aʻo leʻi faia le togafitiga ma Rosuvastatin, e manaʻomia e Canon le tausisia o se maʻi malosi mo le umi o le taumafataga o le hypocholesterol. O le tausisia o ia ituaiga o meaai e manaʻomia foi pe a uma le faʻamaʻi.

O le fua o laupepa mo le cholesterol ua filifilia e le fomaʻi o loʻo mafaufau i taunuuga o auiliiliga ma suʻesuʻega o le tino o le tagata maʻi ina ua uma ona faʻaaoga mea taumafa taumafa ma ona uiga patino.

E le gata i lea, o le fua o le fualaau faasaina e mafai ona aafia i le faamoemoe o le togafitiga ma le natura o le tali a le tino i le faʻaaogaina o Canon i togafitiga a Rosuvastatin.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, ole laasaga fautuaina muamua o le vailaʻau e 5 pe 10 mg i le aso.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o le gasegase i fibrates poʻo le kulicoticic acid i se fua o le sili atu i le 1 le kalama i le aso, o le uluai atumaga e 5 mg i le aso.

A filifilia se fualaau, e tatau ona taʻitaʻia le fomaʻi e fua o le fuaina o le tele o le cholesterol i le tino maʻi ma ia amanaʻia le ono lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular. E le gata i lea, e tatau i le tagata tomai faapitoa ona amanaia le tulaga lamatia o aʻafiaga mai le faʻaaogaina o fualaau i le faagasologa o togafitiga.

Afai e tatau ai, o le vailaau o le fualaau faasaina ua faʻaaogaina ile 4 vaiaso.

O le faʻaaogaina o se fua o le 40 mg e na o tagata maʻi e maua i se tulaga maualuga o le atinaʻe o le hypercholesterolemia ma i le i ai o se tulaga lamatia tele o faʻalavelave i le galuega a le tino cardiovascular o le tino, faapea foi le maua o le toto maualuga ile maʻi. I le tulaga o le faʻaaogaina o le gaʻo aupito maualuga i le taimi o togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona i lalo o le vaavaaiga faifaipea a le fomaʻi auai.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i le pito sili ona maualuga ole vailaʻau e faʻasalaina i tagata gasegase ma le faʻailogaina o le le atoatoa ma le faaletonu o le tino.

Mo lenei vaega o tagata gasegase, o le fua fautuaina ole 5 mg i le aso i se fualaau e tasi.

O aʻafiaga ma faʻalogoga o Rosuvastatin Canon

I le faagasologa o le faʻaaogaina o vailaʻau, o aʻafiaga e mafai ona tupu i le tino o le maʻi.

Ole taimi o aʻafiaga ole itu e faʻalagolago i le metotia na faʻaaogaina ma uiga o le tagata maʻi.

Mai le itu o le togafiti tutotonu, ulu o le ulu, valevalenoa ma, i se mea e seasea tupu, e ono tupu le mafaufau.

Mai i le gastrointestinal side effects e faʻaalia i le foliga mai o le pipitiga, leisa, tiga o le manava, i mea e seasea tupu, o le atinaʻe o pancreatitis ma le jaundice.

E mafai ona tali atu i le vailaʻau faʻamaʻi ma faʻalauiloa e pei o le tale ma le manava o le mānava.

Mai le masklokeletal system, e mafai ona faʻaalia foliga mai o le myalgia. Myopathies ma, i se tulaga e seasea ona tutupu, faʻasolosolo.

O le vaega o le urinary system, o se faʻafitauli leaga e mafai ona faʻaalia mai i le foliga o le proteinuria, o le fulafula lautele, ma, i se tulaga e le masani ai, hematuria.

O se taunuuga o le tagofia o le fualaau faasaina, e mafai e le tagata gasegase ona maua ni faʻaʻailoga o le maʻisuka ituaiga 2.

Afai e maua se itu i le tino mai le faʻaaogaina o vailaʻau, e mafai ona sui i luga o le fautuaga a le fomaʻi aoga ma analogues oi ai nei.

I le taimi nei, o gaosiga gaosi oloa e ofoina atu le sili atu i le 10 fualaau eseese e tutusa lelei ma le Rosuvastatin Canon.

O nei meafaigaluega e:

  1. Akorta,
  2. Mertenil.
  3. Rosart.
  4. Rosistark.
  5. Rosuvastatin Sotex.
  6. Rosuvastatin SZ.
  7. Rosulip.
  8. Rosucard.
  9. Roxer.
  10. Rustor.
  11. Tevastor

O nei vailaʻau uma ei ai lona aafiaga tutusa i le tino, ae iai ni eseesega eseese i tau, lea e mafai ai e le tagata maʻi ona filifili le fofo aupito sili ona talafeagai, i le tau atoa ma le togafitiga o le tino.

O le fualaau faasaina Rosuvastatin o loo faamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Rosuvastatin: o analogues ma tau

I le tele o tulaga, o le rosuvastatin o le fualaau faasaina o filifiliga pe a talafeagai e faatonu ai fualaau faasaina. Ae ui i lea, atonu e iai ni mafuaaga pe a faigata i se tagata maʻi ona faʻatauina lenei vailaʻau:

  • Le lava o fualaau i totonu o le falemaʻi falemaʻi.
  • E lava le maualuga o le tau o le fualaau faasaina, lea e mafai ona aafia ai le tala o tupe a le tagata maʻi, talu ai e ausia ai le togafitiga e manaʻomia, e manaʻomia le aoga.

O le tele o vailaau faʻasaina ei ai ona uiga. Ma o le "Rosuvastatin", o se vailaau o manaoga maualuga, i lenei tulaga, e le o se mea na tupu.

Analogs o vailaau e foliga tutusa i le vailaau muamua, ae o mea na maua mai e kamupani vailaʻau e ese mai i le uluai tagata na te galue.

I se isi faaupuga, o le mafaufauga a Rozuvastatin i le maketi tau vailaau mo togafitiga o vailaau uma ia o lona gaosiga gaosi o le rosuvastatin, ae ua gaosia e se kamupani e ese mai i le kamupani Iapani o Shionogi.

E taua le matauina o meaola o tagata eseese o Rosuvatinatin atonu e eseese, e le afaina ai le togafitiga, ae e tatau ona amanaia i mataupu o le le faapalepale i nisi vaega.

Lalo o loʻo i ai se lisi o le autu autu o Rosuvastatin, lea, afai e tatau ai, e mafai ona sui le uluai vailaʻau. Ma faʻapea foi le faʻatusatusaina o le tau o le faʻapipiʻiina o kamupani gaosi oloa o le a tuʻuina atu. Ae muamua, e tatau ona e tuuina atu ni faamatalaga pupuu e uiga i le uluai oloa, ina ia mafai e le tagata faatau ona faatusatusa uiga faapitoa aemaise lava o uluai ma ana mea.

O le tuufaatasiga o "Rosuvastatin"

Rosuvastatin o se fualaau faasaina mai le vaega tele o vailaau faʻamaʻi o le lipid-lowering drugs, e aʻafia ai i se vaega vaiti o le iniseti o le reductase (e aʻafia i vaega ole cholesterol). O le elemene malosi o le rosuvastatin i le foliga o se masima calcium (ie: calcium rosuvastatin). Se lisi atoa o mea e sili ona lelei o uluai pepa:

  • Lactose monohydrate o le suāsusu susu e ese mai le lactose masani e ala i le i ai o se isi molimula vai i totonu o le vailaʻau. O le auai o lenei vaega e mafua ai ona le mafai ona gauai atu i tagata gasegase i le lactose, pe o le lactase foi.
  • MCC o le microcriststalline cellulose, o se mea malosi malosi lea e le o aʻafia e le tino o le tagata. E aʻafia ai toxini ma isi mea leaga ma aveʻeseina mai le tino i se fesuiaiga e le suia, o lona uiga, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tuiina o le tino. Faʻaaogaina lelei mo le faʻaʻona ma le le atoatoa o le manava ma le manava. O le tele o fualaau oona e fautuaina e faʻaaoga e avea o se auala e faʻaitiitia ai le manava, ona o le MSC e maua ai se lagona o le atoatoa o le manava.
  • Orthophosphate (calcium phosphate) - o se masima faʻapitoa e aofia ai le pephophosphoric acid ma le metala calcium. O loʻo faʻafefiloi le mea e fai ai le paʻu ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le rosuvastatin.
  • Magnesium stearate - o se masima faigata e aofia ai le suka ma le magnesium. O se mea alofa-alofa mo mea tau vailaau faʻasolosolo, lea e leʻo suia mai le tino.
  • Crospovidone (e mafai ona tupu le sipelaga: povidone, o se igoa e ese ai) o se vailaʻau lautele lautele. O loʻo i ai le gafatia e gauaʻi ai mea leaga i totonu o le tino (e aofia ai mea na faia e ala i le gaioiga o le tino i luga o le tino o le tagata).
  • Glyceryl triacetate (triacetin) o se taumafa taumafa ua faailogaina E1518, e faatagaina i le tele o atunuu o le lalolagi (aemaise lava, i le Russian Federation ma atunuu o Europa Union) ma, e faavae i luga o suesuega lautele, ua manatu e saogalemu atoa mo le tino o le tagata. I le gaosiga o oloa tau vailaau mo togafitiga o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa e pei o le suāsusu, mea faʻapipiʻi ma le soli.
  • Hypromellose (Hydroxypropyl methylcellulose) - ei ai mea e faʻamamaina ai le mama.
  • O le uʻamea uʻamea - o se vailaʻau o le tupuga mai le eleele, lea e aofia ai le uʻamea ma le okesene. O se vaega o le "Rosuvastatin" e faʻaaogaina e avea o se vali.
  • Titanium dioxide (o mea nei e mafai ona maua: apa alumini IV, paʻu paepae) - lanu taumafa ua faailoga E
  • Suavai faamama.

Aisea e tatau ai ona e iloa e uiga i analogues o "Rosuvastatin"

  • Le malosi e faʻatau ai le fualaau faasaina i le tau sili ona lelei. E masani lava, o analogues ei ai se tau maualalo. E le o fesoʻotaʻi ma le tulaga lelei o le oloa, ae atonu e mafua mai i le faʻaitiitia o faʻalauiloa, felauaiga ma isi tau. E le gata i lea, o mataupu o le faʻalagolago i le togafitiga o tagata tomai faapitoa poʻo falemaʻi ma falemaʻi faʻapitoa poʻo vailaʻau faʻamalologa e le o se mea e masani ai, pe a mafai ona tusia i se tagata sili atu le taugata poʻo se mea tutusa.
  • O le avanoa e sui ai le rosuvastatin i le toesea o le uluai fualaau oona i le fale talavai. E masani lava, e oo lava i le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga e le mafai ona ia faamatalaina tala o vailaau, pe taumafai foi e faatau atu fualaau sili ona taugata.

Lisi o analogues o le "Rosuvastatin"

Igoa o le fualaau faasaina Tagata e gaosia oloa Faʻatinoga o le faʻaaoga, ma isi.
CrestorASTRAZENECA UK LTD (United States of America).lactose monohydrate, mcc, magnesium stearate, calcium hydrogen phosphate, uʻamea uʻamea, hypromelilose, dioxide, crospovidoneua toesea
AkortaPJSC Pharmstandard-Tomskkhimfarm (Russian Federation)tutusa ma le "Crestor"ua toesea
MertenylGedeon Richter (Hungary)tutusa ma le "Crestor"O fualaau o loʻo i ai le faʻamaumauga faʻaalia ua i ai le 0.2 mg le tele o rosuvastatin mo 5 mg uma, o le: papa o le 5 mg - o le mea moni o le rosuvastatin o le 5.2 mg, i totonu o fualaau e 10 mg - 10.4 mg ma isi
RosartGroupavis Group (Iceland)tutusa ma le "Crestor"
RosistarkBelupo (Croatia)samasama quinoline e faʻaaoga nai lo le uʻamea uʻamea, o isi vaega e foliga tutusa
Calukuma RosuvastatinMSN Laboratories Limited (Initia), Assia Chemical Industries Ltd (Isaraelu) ma isiua toeseae le faʻatau atu le vailaau faʻatau i filifili tau faleoloa, o le vaega aupito itiiti o le faʻatauina o le fanua e masani lava mai le 5 kilokalama.
Rosuvastatin CanonLaveʻavavavale Canonfarm Productionnai lo le uʻamea uʻamea, faʻaaogaina le varnish alumini ma mūmū mūmū ua faaopoopoina, o isi mea e faʻaaogaina e foliga tutusa ma le tulaga masanise numera tele o iloiloga lelei
Rosuvastatin-SZPharmacological company "North Star"uʻamea uʻamea e suia foi i le varnish alumini e tolu ituaigaua toesea
RosucardZentiva (Czech Republic)kesivalamela e suia ai le hypromellose mai le uluai fatu, o isi vaega e tutusa
RosulipEGIS Pharmaceuticals PLC (Hungary)foliga tutusa i le uluai tuufaatasiga
RoxerKRKA (Slovenia)copolymers of butyl methacrylate ma le methacrylate methyl ua faaopoopo i le atigi
Tevastor"TEVA Pharmaceutical Industries, Ltd" (Isaraelu)O le tuufaatasiga e aofia ai le fagu alumini ma o le lanu samasama lanu samasama, o vaega o loʻo totoe e foliga tutusa lava ma le mea muamua (e aofia ai le uʻamea uʻamea)

O fualaau uma o loʻo taʻua i luga o faʻamaumauga tuusaʻo o le toto, o lona uiga, o vailaʻau faʻatasi ma se mea tutusa tutusa. O le mea moni, o nei mea uma - o le fualaau tutusa lava ma igoa eseese o pisinisi ma faatau atu i tauofoga eseese ma tau fefaatauaiga (o le tau masani o le tau o le a tuuina atu i le laulau i le isi vaega o le lomiga). O loʻo i ai foi faʻaoga tutusa, o fualaau mai le tasi vaega o vailaʻau faʻatoaga (i lenei tulaga, o le inisinia o le reductase) o loʻo i ai le tutusa o aʻafiaga, ae o loʻo i ai se mea e ese ai. O nei fualaau oona e le faʻaaogaina ma e mafai ona faʻataʻitaʻiina faapitoa e se fomaʻi togafitiga faʻavae e faavae i luga o faʻamatalaga fale suʻesuʻe.

Laupapa faʻatusatusa o tau o tala tutusa o "Rosuvastatin"

AkortaTau: 530 rubles
MertenylTau: 500 rubles
RosartTau: 485 rubles
RosistarkTau: 450 rubles
Rosuvastatin CanonTau: 420 rubles
Rosuvastatin-SZTau: 450 rubles
RosucardTau: 590 rubles
RosulipTau: 515 rubles
RoxerTau: 540 rubles
TevastorTau: 480 rubles

Mo le autu o le suʻesuʻega, e na o le lelei lava o tagata e faaaogaina le fualaau o loʻo fesiligia, o le lisi o loʻo i luga o loʻo aofia ai mea e pei ona taua i lalo ma le tele: 10 mg o rosuvastatin per tablet, 30 pusa i totonu o le tasi pusa. O lenei ituaiga o faʻatinoga o le sili lea ona lauiloa i tagata faʻatau, talu ai e fautuaina le muamua faʻataʻitaʻiina le fualaau faʻasaina i se masina faʻaletausaga ina ia mafai ai ona fuafua le tikeri o le fetuunaiga o le tino o le tagata i le gasegase.

Le tau o le "Rosuvastatin" ma le mafai ona suitulaga i mea tutusa

I totonu o le faleoloa o faleoloa "Rosuvastatin" i se fuataga o le 10 mg ma le numera o laulau, e 30 vaega o loʻo faʻatauina i le tau e 380 i le 490 ru, e faʻatatau i le tau o le tau o le tagata faʻatau ma tufatufaina atu oloa tau vailaʻau faʻatau, faʻapea foi le faalagolago i le itulagi.

O le mea lea, i le tele lava o tulaga, o le uluai oloa Rosuvastatin e sili atu le taugofie nai lo ana mea masani, ma e fautuaina e faʻatau ana analogues pe afai e le o maua muamua le vailaʻau i lenei fale talavai.

Faʻavae i luga o iloiloga na lafoina i luga o le Initaneti ma le aufaʻasalalau faʻasalalau, e mafai foi ona faʻamaonia e faʻapea o tagata faʻatau e sili atu ona latou fiafia i le fualaau muamua.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma taomi Ctrl + Ulufalema o le a tatou toe faaleleia!

Pusa 5 mg, 10 mg, 20 mg ma le 40 mg Rosuvastatin: faatonuga, iloiloga ma tau

I lenei tusiga faafomaʻi, e mafai ona e faamasani i le fualaau faasaina Rosuvastatin. O faatonuga mo le faʻaaogaina o le a faʻamatalaina ai pe o le a le mea e mafai ona ave i ai siama mamafa, o le a le mea e fesoasoani i ai vailaʻau, pe o le a le faʻamaoniga o loʻo i ai mo le faʻaaogaina, faʻasaina ma aʻafiaga. O le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina mai ai le fomu o le vailaʻau ma lona fatuga.

I totonu o le tusiga, o fomaʻi ma tagata faʻatau e mafai ona tuʻu na o iloiloga moni e uiga i Rosuvastatin, e mafai ai ona e iloa pe na fesoasoani le vailaʻau i le togafitiga o le hypercholesterolemia ma le faʻaitiitia o le cholesterol toto i tagata matutua ma tamaiti, lea o loʻo faʻatulagaina pea. O faatonuga e lisiina ai analogues o Rosuvastatin, o tau o le fualaau faasaina i falemaʻi, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga.

O fualaau o le lipid-lowering drug is rosuvastatin. O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai papa o le 5 mg, 10 mg, 20 mg ma le 40 mg le maualalo o le toto cholesterol toto, ua faatonuina mo le togafitiga o le hypercholesterolemia, faʻapea foi ma le puipuia o le atherosclerosis.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le fualaau faasaina Rosuvastatin o loʻo gaosia i foliga o laupepa, o vailaau e vali ai ata mo le faʻafofoga tautala.

E i ai la latou lanu mālū piniki po o le lanu piniki, lapotopoto faʻataʻitaʻoti ma se mea e sili atu i luga.

O le elemene aoga autu o le vailaau faʻasaina o le rosuvastatin, o lona anotusi i le 1 papalama o le 5, 10, 20 poʻo le 40 mg.E le gata i lea, o lona tuufaatasiga e aofia ai mea faʻapitoa

O fualaau Rosuvastatin o loʻo afifiina i ni pusa tioata e 10 fasi. O se pepa palota e aofia ai le 3 po o le 6 paʻu pepa ma faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faʻaiʻuga

Faʻasagaga o le aveina o tablets Rosuvastatin, o le atinaʻega o aʻafiaga a le tino mai gaioiga eseese ma auala e mafai:

  • Faʻamatalaga e le faʻaogaina - o se vevela i luga o le paʻu, o lona sosolo, sulu, e pei o se mumu.
  • O le faʻaogaina o le tino - o se faʻalavelave i le maʻi, leisa, tiga i totonu o le manava, faʻaitiitia ai le mumu o le pancreatitis) e mafai ona atiaʻe.
  • Urinary system - e foliga mai e foliga mai o le protein (proteinuria) ma le toto (hematuria) i le urine.
  • Sini o le endocrine - o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.
  • Faiga musikalokeletale - tiga o le muso (myalgia), mumu (myositis) ma le faʻaumatia (rhabdomyolysis), aemaise lava i tagata ei ai le vailaʻau i le myopathy.
  • Nervous system - tiga o le ulu, vevela taimi, vaivaiga lautele ogaoga (asthenia).

O le atinaʻega o aʻafiaga i itu o se faʻalavelave faʻapitoa. O le tele o taimi latou te faʻateleina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina ile 40 mg i le aso. O foliga vaaia o le le lelei o mea e fai, o le faavae lea mo le fetuunaiga o fualaau poʻo le faʻamavaeina o fualaau faasaina.

Tamaiti, i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le Rosuvastatin e faʻasaina i le taimi o le maʻitaga ma aʻo fai susu. O tamaitai o le tausaga fanau e tatau ona faʻaaogaina auala talafeagai mo le faʻasaina. Talu ai ona o le cholesterol ma lona biosynthesis oloa e taua mo le atinaʻeina o le tamaititi, o le tulaga lamatia o le taofiofia o le HMG-CoA reductase e sili atu i le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i fafine maʻitaga.

I le tulaga o le maʻitaga i le taimi o togafitiga, e tatau ona taofi loa le vailaʻau. O faʻamatalaga e uiga i le vaevaega o rosuvastatin ma le susu o susu e le o maua, o le mea lea, i le vaitau o le susu, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina.

Faatonuga faapitoa

Pe a faʻaaogaina i luga o doses o rosuvastatin (e masani lava 40 mg), e mafai ona matauina le proteinuria tubular, lea e masani lava ona le toe i ai i le natura. O lenei soliga e leʻo faʻaalia ai le faʻamalosia / alualu i luma o faʻamaʻi fatugaʻo.

O tagata e ave le tele o fualaau o fualaau faasaina e fautuaina ina ia mataʻituina le gaioiga o tamaiti. Ina ia aloese mai le vaeluaina o taunuuga, e le fautuaina e fuafua le gaoioiga o le creatin phosphokinase pe a maeʻa le gaioiga faaletino pe i le iai foi o isi mafuaʻaga talafeagai mo le faateleina o lana gaoioiga.

Afai i le amataga o togafitiga, o le uluai gaoioiga o le creatin phosphokinase e sili atu le sili atu (sili atu ma le 5 taimi), a maeʻa le 5-7 aso, e tatau ona faia se fua lona lua. Pe a faʻamaonia faʻamau, o togafitiga e le amataina. O le faʻafuaseʻi o le tiga o le musika / vaivaiga po o le faʻavave, aemaise lava i le faʻatasi ma le fiva ma le malaise, e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

I ia tulaga, e taua le fuafuaina o le gaoioiga o le creatin phosphokinase. Afai o le a mou atu faailoga, ma toe foʻi mai faailoga, e mafai ona e toe iloiloina le toe tofiaina o Rosuvastatin i lalo ifo o lalo o le vaavaaiga a le maʻi. I le leai o ni faʻamaoniga, o le siaki masani o le creatin phosphokinase gaoioiga e le talafeagai.

O loʻo i ai faʻamaoniga o mataupu e seasea lava o faʻatalanoaina e le puipuia ma le faʻaalia o le myopathy e faʻaalia i faʻamaʻiga faʻaletino (vaivaiga tumau faʻavavelavavavave ma le faʻateleina o le serum creatin phosphokinase activity) i le taimi o togafitiga poʻo le taimi e faʻagata ai Rosuvastatin. E le gata i lea, o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, suʻesuʻega o le popole ma le maso, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e mafai ona manaʻomia.

Aʻo ave le Rosuvastatin ma le faʻasologa o togafitiga, e le o matauina faailoga o le tele o aʻafiaga i luga o maso skeletal.

Ae ui i lea, o loʻo i ai lipoti o se faʻaopoopoga o le aʻafia o le myopathy ma le myositis i gasegase na faia isi inhibitors HMG-CoA reductase e faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau faʻamaʻi vailaʻau, e aofia ai

ma gemfibrozil, cyclosporine, acidic nicotinic i le lipid lowing doses (sili atu i le 1000 mg i le aso), sui o le azole anti-anti, inhibitors o le protease HIV ma antiroiotic macrolide.

Afai oi latou o loʻo gasegase o le glucose concentration indicator o le 5.6-6.9 mmol / L, o le a ono tupu le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaititia / faʻaitiitia o le togafitiga o loʻo faʻaalia i mataupu pe a fai o le gaioiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi i le toto e sili atu i le pito i luga o le masani e 3 taimi pe sili atu foi.

Afai ei ai se masalosaloga o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi (interstitial malakal disease) (faʻaalia o le le lava o le mānava, le gasegase o le tino, vaivaiga, paʻu o le mamafa, fiva ma le soifua manuia lautele), ua faalēaogāina Rosuvastatin.

Ona o le ono tulai mai o vaivaiga ma le valea, e tatau i tagata maʻi ona faaeteete i le vaitau o togafitiga pe a ave taavale.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E mafai ona ave faʻamaʻi pe a mavae sina taimi (pe a ma le 2 itula) pe a maeʻa ona tago i lenei vailaau, talu ai o le faʻaaogaina e mafua ai le faʻaitiitia i le faʻamasinoga o Rosuvastatin.

O le erythromycin e le tatau foi ona ave faʻatasi ma vailaʻau, talu ai ua faʻaititia le aafiaga o le ave o vailaʻau.

40 mg rosuvastatin i le taimi lava lea e tasi ua solia ai le fibrates. Gemfibrozil faʻalautele le lamatiaga o le myopathy pe a faʻaaogaina faʻatasi ma nisi o inhibitors HMG-CoA reductase (faʻatasi e le fautuaina). Pe a faʻapipiʻiina ma fibrates poʻo le maualalo o le lipid-downs of acidic nicotinic, e tatau ona faapaleniina ma le faaeteete le manuia ile mea lamatia.

Analogues o le fualaau faasaina toto

O le fausaga e fuafua ai analogues:

  1. Tevastor
  2. Akorta.
  3. Calukuma Rosuvastatin.
  4. Rosart.
  5. Rosistark.
  6. Rosuvastatin SZ.
  7. Crestor.
  8. Rosucard.
  9. Rosulip.
  10. Roxer.
  11. Mertenil.
  12. Suvardio.
  13. Rosuvastatin Canon.
  14. Rustor.

O le vaega o statins e aofia ai analogues:

  1. Leskol.
  2. Tatalo.
  3. Tulip.
  4. Rovacor.
  5. Roxer.
  6. Simvastol.
  7. Cardiostatin.
  8. Ator.
  9. Torvazin.
  10. Rosucard.
  11. Lovasterol.
  12. Leskol malosi.
  13. Lipostat.
  14. Atherostat.
  15. Ua malolo Zokor.
  16. Lovacor.
  17. Simvalimite.
  18. Akorta.
  19. Lipobay.
  20. Rustor.
  21. Torvas
  22. Simvor.
  23. Rosulip.
  24. Apextatin.
  25. Atorvox.
  26. Rosart.
  27. Torvacard.
  28. Liprimar.
  29. Lovastatin.
  30. Crestor.
  31. Actalipid.
  32. Simgal.
  33. Simlo.
  34. Tevastor
  35. Liptonorm.
  36. Zorstat.
  37. Simvacol.
  38. Vasilip.
  39. Aries
  40. Simvastatin.
  41. Mertenil.
  42. Vazator.
  43. Zokor.
  44. Atorvastatin.
  45. Anvistat.
  46. Atoris.
  47. Atocord.
  48. Lipona.
  49. Sinkard.
  50. Novostat.
  51. Torvalip.
  52. Holetar.
  53. Mevacor.
  54. Atomax

Taimi malologa ma tau

O le tau o Rosuvastatin (10 mg o le Numera 30) i Moscow o le 325 rubles. Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu.

O le ola o le papa maʻalaʻau e 2 tausaga mai le aso o le gaosiga. E tatau ona teu le vailaʻau i lona afifi muamua, i se mea pogisa, mago i se vevela o le ea e leai se maualuga e sili atu nai lo le +25 C. Faʻasala ese mai le mafai e tamaiti.

O se faʻamatalaga auʻiliʻili o mea e sili ona taʻutaʻua ma le taugofie o fualaau faasaina "Rosuvastatin"

O le Rosuvastatin o se tasi lea o fualaau sili ona aoga ma lautele e faaaoga i le lipid-lowering. Afai, mo le tele o mafuaaga, mo se faataitaiga, o le le lava o se falemaʻi i le lotoifale poʻo le tau maualuga, e le mafai e le tagata gasegase ona faʻatau le uluai vailaʻau, ona mafai lea ona sui e se isi faʻalautele taugofie, lea e tele Rosuvastatin.

Faamatalaga lautele e uiga i fualaau faasaina ma faatonuga mo le faaaogaina

Rosuvastatin (Rosuvastatin) - O le fualaau lea o le lipid-lowering drug of the last IV (new) generation from the group pharmacological group of statins, o le gaosiga gaosi o le vailaʻau vailaʻau o le igoa igoa e tasi e pei o le calcium masima (calcium rosuvastatin).

O lenei fualaau faasaina ua faamoemoe mo le faasaʻoina o le maualuga o le cholesterol maualuga (hypercholesterolemia), lea e le mafai ona mafai ona togafitia i togafitiga e leai ni fualaau faasaina.O loʻo faʻamatalaina foi o se vaega o togafitiga faʻapitoa o isi ituaiga o gasegase gaʻo (dyslipidemia), mo le puipuia o faʻafitauli faʻapitoa o le cardiovascular ma le faʻaumatiaina o suiga i le atherosclerotic i puipui o toto toto.

O le gaioiga o fuainumera e faʻavae i luga o le inhibition o le enzyme, lea e nafa ma le gaosia o le cholesterol e le ate (o se punavai e tusa ma le 80% o le vailaʻau).

Faʻatinoga o gaioiga O le Rosuvastatin e aofia ai le poloka o le enzyme - HMG-CoA reductase, o le "tupuga" o le fatuga o le cholesterol (Chol, cholesterol) i le ate. Ona o lenei mea, o le numera o le senitise e malamalama i lipoproteins maualalo, e faʻagasolo ai le faagasologa o le pala ma le excretion mai le tino.

O se taunuuga, e le o le talaaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol (LDL, LDL), ma o le maualuga o le "lelei" cholesterol (HDL, HDL) i le toto e faʻapupula ai foi le tau.

O le vailaʻau e maua i foliga o ata vali ata, e tatau ona faʻaaogaina i totonu (tautala), ma le itiiti ifo i le 100-150 ml o le vai, i soo se taimi o le aso, tusa lava po o le a le meaai.

O le uluai tuufaatasiga o Rosuvastatin e aofia ai le suka (lactose) monohydrate, o le faatasi ai lea e le mafai ai e le fualaau faasaina ona maua e tagata maʻi le le atoatoa i lenei vaega ma tagata e le lava le lactase.

Togafitiga Rosuvastatin e filifilia e le fomaʻi taʻitoʻatasi, e faʻatatau i le mamafa i tulaga taʻitasi. O le amata amataina i se fua maualalo (5-10 mg i le aso) ma faateleina pe a manaʻomia (pe a leai ni aʻafiaga).

O le lipid pronouns-lowering effect e mafai ona matauina i le maeʻa o le 7-9 aso i le maea ai o le togafitiga, ma a maeʻa le 2-4 vaiaso e oo atu i le 90-100% o le maualuga o le taunuuga, lea e tausia i le faagasologa atoa o le masani ai a le Rosuvastatin.

O le fea e gaosi mea sili atu?

O le uluai fualaau faasaina o Rosuvatinatin na fausia e le kamupani Iapani o Shionogi & Co. (Shionogi & Co), peitai, o ana faamatalaga e maua i lalo o le igoa faava o malo (INN) e isi kamupani vailaau faafomai:

  • Rusia - Pharmastandard (Phstandard), Ozone (Ozon), Canonfarma (Kanonfarma), FI Obolenskoye (OBL Pharm),
  • fafo - Astra Zeneca (Astra Zeneca), Gideon Richter (Gedeon Richter), Actavis (Actavis), Belupo (Belupo).

O nei kamupani uma e maua mai ai ituaiga o gasegase, o lona uiga, kopi o fualaau faasaina, o le vaega galue o lea lava mea e tasi, ae e ese mai le uluai atinaeina e le tekonolosi o le gaosiga, igoa tau fefaatauaiga ma le fua faatatau o meaola.

Talu ai ona o se laina tuusao tuusao e tutusa lelei lava ma le uluai, mai le manatu o lona aoga, e le afaina po o le a le kamupani e tuuina atu le fiafia i le taimi e faatau mai ai, ae ona o lena ua leva ona maua le Rosuvastatin mo se taimi umi, e talafeagai le gauai atu i fualaau oona.

O analogues e sili ona lauiloa ma sui mo le faʻasalaga

A o leʻi iloiloina ni faʻamatalaga maʻoti ma suia mo Rosuvastatin, e tatau ona e iloa e ui lava i le tofiaina o se fomaʻi, o le tagata maʻi e i ai le aia tatau e filifili ai le saʻo saʻo, e taulaʻi atu i ona lava manaʻoga, atotupe ma le le faʻamaoni i isi mea e aofia ai i le tuufaatasiga. O le mea autu o le tausisia lea o fuainumera ma faʻasologa o fualaau faasaina.

O Roxera e sili ona malosi le ufiufi lea e mafai ai ona faʻasaʻolotoina le gasegase i totonu o le tootoo laʻititi, o loʻo i ai le laumei e le suia, ma e le aʻafia i le faʻaleagaina o le sua oona.

Vaega o le tuufaatasiga: faʻasalalata butyl methacrylate ma copolymers methyl methacrylate ua faaopoopo i le atigi.

Kamupani gaosi oloa: KRKA, Slovenia.

Tau fualaau faʻatau: mai le 383 RUB / 30 pcs 5 mg i le 1617 rubles / 90 pcs. 20 mg ia taʻitasi.

Rosucard (Rozucard) o loʻo faʻaalia i le lelei o le bioavailability (e sili atu i le 20%), ae o le vailaʻau o le gasegase gasegase vave e vave ona aluese mai le tino, ma o le mea lea o le fualaau faasaina ua i ai se aafiaga o le togafiti.

Vaega o le tuufaatasiga: nai lo le hypromelilose mai le uluaʻi faʻasologa, e faʻaaogaina le croscarmellose e avea o le paʻu tao.

Kamupani gaosi oloa: Zentiva, Czech Republic.

Tau fualaau faʻatau: mai le 613 suʻe / 30 pcs. 10 mg i le 2708 rubles / 90 pcs. 40 mg taʻitasi.

Fomaʻi fautuaina

I le faʻaitiitia lelei o le cholesterol ma puipuia ai le atherosclerosis e aunoa ma ni aʻafiaga, e fautuaina ai e tagata atamamai le faʻapitoa. Faʻaonagata faʻaonapo nei:

  • e faʻavae i luga o le valea na faʻaaoga i togafitiga o faʻamaʻi pipisi,
  • faateleina le gaosiga o le "lelei" cholesterol, faaitiitia le gaosiga o le "leaga" i le ate,
  • e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le faʻamaʻi,
  • amata ona galue pe a maeʻa le 10 minute, o se taunuuga taua e mafai ona matauina i le mavae ai o le 3-4 vaiaso.

Ua faʻamaonia le faʻamaonia e le fomaʻi ma suʻesuʻega a le Institute Research of Therapy.

Mertenil (Mertenil) ei ai le tikeri maualuga o le faamamaina o le eletise gaosi. O lenei mea e mautinoa ai le mafai ona gafatia le fualaau faasaina ma le itiiti ifo o aʻafiaga o le aʻafiaga, lea e sili ona taua i le aveina o le rosuvastatin i tagata matutua.

Vaega o le tuufaatasiga: faʻatasi ma le uluai, sei vagana ai mea e faʻaaogaina mo le valiina o le atigi.

Kamupani gaosi oloa: Gedeon Richter, Hungary.

Tau o falemaʻi: mai 478 rub. / 30 pcs. 5 mg i le 1439 rubles / 30 pcs. 40 mg taʻitasi.

Rosulip (Rosulip) o se taugofie o le Rosuvastatin, lea e maualuga le bioavailability ma faʻalauteleina le faʻatupulaia, lea e mafai ai ona e faʻagasolo malie le faia o togafitiga faʻasolosolo o le mea galue i le tino.

Vaega o le tuufaatasiga: e aofia ai le gasegase e leʻo i le tino o le calcium, ae i le foliga o se masima sima (rosuvastatin zinc).

Kamupani gaosi oloa: EGIS (EGIS Pharmaceuticals PLC), Hungary.

Tau fualaau faʻatau: mai le 469 RUB / 28 pcs 5 mg i le 1087 rubles / 28 pcs. 20 mg ia taʻitasi.

Crestor (Crestor) - na o le pau lea o togafitiga e faʻavae i luga o le rosuvastatin. O fualaau faasaina ua faaulufaleina mai e faamatalaina i le tulaga maualuga o le gaosiga o le mea galue ma, afai e te faalagolago i le tali atu o le onosai, sili atu le faapalepale, ae i se tau e sili atu ona taugata nai lo isi ituaiga.

Vaega o le tuufaatasiga: O mea uma lava e tutusa ma le uluai fua.

Kamupani gaosi oloa: Astra Zeneca, United Kingdom.

Tau o falemaʻi: mai le 1756 solo. / 28 pcs. 5 mg taʻitasi i le 5036 rub./28 pcs. 40 mg taʻitasi.

Tevastor o se tasi o mea sili ona lelei o le Rosuvastatin, aua e vave faʻaopoopoga i totonu o le tino, faʻamalositinoina se faʻamatalaga faʻapitoa, ma i le taimi lava e sili atu le taugofie nai lo le uluai fualaau.

Vaega o le tuufaatasiga: toetoe lava tutusa ma le uluai (vagana ai tioata).

Kamupani gaosi oloa: TEVA (TEVA Pharmaceutical Industries Ltd), Isaraelu.

Tau fualaau faʻatau: mai le 341 rub. / 30 pcs. 5 mg i le 1522 rubles / 90 pcs. 20 mg ia taʻitasi.

Rosuvastatin-SZ

Rosuvastatin-SZ (Rosuvastatin-SZ) - o le aso nei o le tau sili ona taugofie mo Rosuvastatin mai se tagata gaosi Rusia. E ui i le taua tele o le tau, e le maualalo i le lelei i isi ituaiga ma e iai foi meatotino e tutusa lelei ma le uluai kopi.

Vaega o le tuufaatasiga: o le uʻamea uʻamea faʻaaoga e pei o se vali ua suia i le alumini alumini o ituaiga eseese e tolu.

Kamupani gaosi oloa: FC Severnaya Zvezda ZAO, Rusia

Tau fualaau faʻatau: mai le 178 tusi. / 30pcs. 5 mg i le 684 rubles / 30 pcs. 40 mg taʻitasi.

E faaopoopo atu i fuainumera, ei ai isi auala. Faitau tusitala fofo masani, lea, faatasi ai ma meaʻai ma gaoioiga, e faʻaitiitia ai le cholesterol pe a uma 3-4 vaiaso. Le manatu o fomaʻi "

Rosart (Rosart) o loʻo i ai uma le lelei o le uluai vailaʻau ma e seasea lava ona i ai sona aafiaga le lelei i le tino, aua o mea taua ma vaega o ausilali e faʻamamaina lelei. E mafai ona tatou fai atu o le sili lenei e sili ona lelei le suitulaga mo le faʻasalaga.

Vaega o le tuufaatasiga: o mea uma lava e tutusa ma le uluai sauniuniga.

Kamupani gaosi oloa: Groupavis Group, Iceland

Tau o falemaʻi: mai 426 RUB / 30 pcs 5 mg i le 2347 rub./90 pcs. 40 mg taʻitasi.
O oloa e maualalo ai le cholesterol ma faamama toto.

O fualaau sili ona aoga mo le maualuga o le cholesterol i le ituaiga pepa.

Faʻafefea ona faʻaaoga le fualaau faasaina Rosuvastatin Canon?

Rosuvastatin Canon, na gaosia e Canonfarm Production CJSC, o se auala lelei e faʻaitiitia ai triglycerides ma cholesterol.

Rosuvastatin Canon, na gaosia e Canonfarm Production CJSC, o se auala lelei e faʻaitiitia ai triglycerides ma cholesterol.

Auala e ave

Aʻo leʻi faʻaaogāina, o le laulau e faʻasāina e faʻafeiloaʻi, ua uma ona fufulu, faʻamamaina i le vai mama. O le vailaau ua filifilia e le fomaʻi, mafaufau i le aoga o isi metotia o togafitiga, tali i togafitiga, faʻasalalauga lipid, o le aʻafiaga o le faatupuina o maʻi o le cardiovascular system.

Ole laasaga ole fautuaina ole 10 mg ile aso. O se faʻaopoopoga i le vailaʻau pe'ā faʻamaonia e faʻatagaina pe a uma le 4 vaiaso o le suʻeina o vailaʻau. A maeʻa ona faʻatuputeleina le fualaau, e tatau ona suʻe se suʻesuʻega e iloilo ai le maualuga ole lipids.

Faʻaiʻuga o le rosuvastatin canon

O le tagofia o vailaʻau e mafai ona mafua ai le vevela, gasegase, malosi poʻo le manava, mafutaga maʻi asthenic. I se tulaga e le masani ai, o le tagata maʻi e atiina ae le manatuaina, manatua o le hepatitis, le manava, manava.

O le tali atu o le maskulekelet system i le mea galue malosi atonu o le atiina ae o le myopathy, faʻasolosolo, myalgia, rhabdomyolysis ma le tele o le le atoatoa. O isi aʻafiaga o togafitiga e aofia ai:

  1. Ituaiga 2 maʻisuka.
  2. Proteinuria
  3. Faʻafitauli
  4. Moega o le moe, le mautonu.
  5. Faʻaitiitia le libido.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se tali le lelei mai le polokalama puipuia, o le paʻu o le paʻu, urticaria, ma le Quincke edema e mafai ona tupu.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e maua ai se suiga i totonu ole potu suesue, e aofia ai le gaioiga o le gasegase o le gasegase, o le faateleina o le kulukose, hormones thyroid and bilirubin.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O faʻamanuiaga e faʻamoemoeina mai le tagofia o fualaau faasaina e sili atu i le leaga na faia i le tamaititi, o lona uiga o le fualaau faasaina ua solia i le taimi o le maitaga. E leai ni faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le vailaʻau i le taimi o le lactation, lea e manaʻomia ai le teenaina o togafitiga poʻo le faʻafeiloaʻi o le tamaititi i le fafagaina o meaʻai i taimi o togafitiga.

Patient Reviews

Roma, 43 tausaga, Moscow

O le vailaʻau na faatonuina e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu fatu. Mo le ono masina, ua suia suiga o le cholesterol mo le lelei. Sa ou inuina fualaau e tusa ai ma faatonuga uma a le cardiologist.

O faatonuga mo le lisi o lisi o se lisi umi o aʻafiaga, o loʻo i ai le tele o iloiloga le lelei i luga o le Initaneti, o lea i le taimi muamua sa ou fefe e inu nei fualaau.

Ae leai ni tali e leʻi manaʻoina na aliali, ma o le taunuuga e maualuga.

Olena Alekovna, 51 tausaga, Kiev

Na amataina togafitiga ia Dibikor, ina ua uma le tulaga o le faateteleina, ina ua matua taua le faateleina o le triglycerides, sa amata ona ou inuina lenei vailaau. O le taunuuga e faamoemoeina, ae na taugata ana taumafaiga. Faʻaalia aʻafiaga aʻafiaga. Ina ua maeʻa le faamalosi, na tofia loa Dibicor.

Ole fualaau faasaina e sili ona aoga, ae e iai sona aafiaga leaga i le tino, e faaosofia ai foliga vaaia o le moe, o le ulu. Sa tatau ona togafitia aʻu ma tumau ai i aʻafiaga le lelei, ma na ona ou sailia se auala e aveese ai.

Faiga o foliga ma le tuufaatasiga o le statin

I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, ua faatauina atu Rosuvastatin i le ituaiga o laupepa felafolafoaʻi i totonu o se atigi piniki lanu piniki, ua fuafuaina mo le puleaina o le tautala (totonu).

O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le rosuvastatin, o le maualuga o le rosuvastatin i le laupapa e faalagolago i le ituaiga o le faasaolotoina: 5.10 po o le 20 mg i le 1 fasi pepa.O loʻo faʻapipiʻiina i le vaega o ausilali: hypromelilose, starch, titanium dioxide, crospovidone, cellclose microcrystalline, dioxide, kesi carmine, triacetin, diocide, magnesium stearate.

O vailaau faʻasaina o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se pusa paʻu e 10 vaomalo taʻitasi. I totonu o se atigipusa pepa atonu o le 3 poo le 6 o ia papatusi, faaopoopo i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa

O le vaega malosi o le fualaau faasaina e maua ai le lipid-lowering effect. Rosuvastatin e taofia le enzyme HMG-CoA reductase, e nafa ma le gaosia o le mevalonate - o le vailaau o le cholesterol. O le mea faigaluega e iai sona aafiaga tuusaʻo i luga o hepatocytes (faʻava o le ate), e nafa ma le gaosia o a latou lava (vailaʻau) cholesterol.
O le faateleina o le aofaʻi o lipoprotein lipoprotein i le maualuga o le hepatocides, e faʻamalosia ai le faʻamamaina o le tele o le cholesterol mai le faʻasalaga, fesoasoani e faʻaititia le production o le VLDL, talu ai o lipoproteins e maualalo lava le mamafa e sili ona mamafa i luga o ipu toto.

O se eseesega taua i le va o Rosuvastatin ma isi fuainumera e le gata ina tauivi ma le "leaga" cholesterol, ae e taofi ai foi le mumusu o le mumulu o le afi, lea, e tusa ai ma le tele o saienitisi, o le mafuaaga autu o le atherosclerosis.

O le fualaau faasaina e faaosofia ai le tuufaatasiga o le vevela, lea e fesoasoani i le malolo o vaʻa toto, ma fatuina ai le mea e taʻua o le telefoni (faaopoopo).

A maeʻa le faʻaaogaina o le statin, vave vave ona gaosia le eletise, e ui lava e le o atoatoa lona ulu i totonu o le tino, e tufatufa atu i totonu o le tino. E sili atu lona solomuli lemu nai lo ona alo ma o le taimi e faʻaumatia ai ua umi atu.

O le maualuga o le plasma concentration o le gaosiga gaosi e matauina 5 itula pe a uma ona gaosia. E ui i le mea moni o le fualaau faasaina ua faatonuina i se vaega maualalo nai lo analog, o le pharmacokinetics e mafai ai e rosuvastatin ona fegalegaleai itiiti ma isi vailaau e faatusatusa i fuainumera o isi augatupulaga. Ae paga lea, e le mafai ona laveaʻiina o ia mai aʻafiaga.

E le pei o le tele o fuainumera, o le fualaau faasaina e toetoe lava a le mafai ona faʻafefiloi i le ate: 5% faʻamalolo fatugaʻo, ma o le tele (90%) e tuʻua ai le inumaga i lona tulaga muamua.

Tapulaa ma le faʻailoga

Mo otaota moa, o faatonuga mo le faʻaaogaina fautuaina se lisi tele o faʻasalaga ma tapulaʻa:

  • Le faʻapalepale i soʻo se gaioiga o le fua,
  • O le vaitaimi o le maʻitaga ma le lactation, o le le lava o faʻamaʻi faʻamaʻi i le tausaga o le tamaoaiga, lea e le faatagaina ai le vavaeeseina o se mafaufauga le fuafuaina i le taimi o togafitiga ma le rosuvatin,
  • Tausaga a tamaiti (e oʻo atu i le 18 tausaga), sei vagana ai tamaiti talavou ma le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina,
  • O le gasegase o le ate e mafua ona o le solia o ana galuega pe afai e faaleagaina le hepatocytes ma le maualuga o le plasma o le gasegase transaminases (enzymes),
  • Faʻaaoga faʻatasi o cyclosporine,
  • Myopathy (o se faʻamaʻi o musele vaivai o le pulou) poʻo se uiga faʻapitoa e atiina ae.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i le maualuga (40 g) o loʻo i ai faʻasolega faaopoopo:

  • Faʻavaʻa faʻavalea
  • Tuutuuga e mafua ai le faateleina o le plasma concentrations o rosuvastatin,
  • O le manatu i le myopathy,
  • Faʻasologa o fatugao
  • O le mimiti i le togafitiga o isi vailaau e taofia ai le enzyme HMG-CoA reductase,
  • Vaʻaia togafitiga ma fibrates.

Ole fua pito i maualuga e le o faʻasinoina ile tagata Mongoloid. O nei mea taua e tatau foi ona avea ma faavae mo le tausiga lelei o se statin i se isi fualaau. Aʻo le i faʻatulagaina Rosuvastatin, e tatau i le fomaʻi ona mautinoa e talafeagai, o lea e taua ai le taʻuina atu ia te ia e uiga i vailaau uma, meaʻai, meaʻai o loʻo iai i le taimi nei.

Rosuvastatin: faatonuga mo le faʻaaoga

E tatau ona inu le papa i le vai i taimi uma. O le taumafaina e le afaina ai lona gaioiga, ae talu ai o le cholesterol e gaosia tele i le po, e masani lava ona masani le vailaau mo le afiafi, faʻaaoga tasi.

Afai e faʻaaogaina fuainumera mo le taimi muamua, e le sili atu i le 5-10 mg / aso ua faʻataʻitaʻiina. i le tasi alu. I le tau maualalo togafitiga togafitiga e faaluaina i le 20 mg / aso. O le maualuga o aso masani (40 g) ua na o le hypercholesterolemia ua mafua ai, ona o le ono tulai mai o aʻafiaga o le itu e faateleina tele.

Faʻatasi ai ma le faʻalavelave poʻo le faʻamaʻi o le gasegase o le gasegase, o le faʻaaogaina o le myopathy, o sui o le Mongoloid, o le fua muamua muamua o le tui e le sili atu i le 5 g. O le umi o le aʻoga e fuafuaina e le fomaʻi, ae o le fesuiaiga o togafitiga e mafai e le muamua nai lo le masina mulimuli ane.

O le mea muamua lava e mafai ona mataituina i le maeʻa ai o le vaiaso, pe a uma le lua vailaʻau ua aafia ai le 90%. I le malosi atoatoa, o Rosuvastatin na ia faʻaalia i le vaiaso lona tolu o le faʻaauau ona faʻaaoga. I le lumanaʻi, o le taunuʻuga ua maua e faʻaolaina.

Ole vailaau e le o faia i vasega, o fuainumera ua fuafuaina mo le olaga, faatasi ai ma le fetuunaiga o fualaau pe afai e tatau ai. A aunoa ma se meaai ma tausia le malosi faaletino, o togafitiga fualaau e le aoga. Auala e faʻaititia ai le cholesterol i auala taugata, matamata i le vitio

Faʻaiʻuga

Faʻasaga i tua o togafitiga o fuainumera, o le atinaʻega o mea e leʻi mafaufauina mai i le tele o okeni e mafai:

  • Gaʻo gasegase - o faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, o suiga i le pao o le toto, o nisi taimi o le pancreas o le a mumusu,
  • CNS - vaivaiga lautele, ulu o le ulu, faʻaletonu o le faʻamaopoopoina,
  • Endocrine system - type 2 diabetes mitusitus (DM),
  • Oseni o le genitourinary - proteinuria ma hematuria,
  • Fomaʻi gasegase - myasitis, myalgia, rhabdomyolysis (faʻatafunaga musika ma le faʻavaeina o mea faʻasaʻo matautia mo fatugaʻo), e sili ona lamatia ma le faʻasolosolo i le myopathy,
  • Allergies - sulu, fusi, ma le suamalie o le paʻu.

O le ono tulai mai o ni taunuuga le mafaamatalaina e faalagolago i le toto. Pe a togafitia i le gasegase ma le maualuga (40 mg / aso), o le faateleina o latou faʻaopoopoga. O foliga vaaia o ia ituaiga o gaioiga o le faavae lea mo le fetuunaiga o fualaau poʻo le suia o fualaau faasaina.

Fautuaga faapitoa

A filifilia filifiliga, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia faatonuga faʻapitoa:

  • O togafitiga uumi ma le statin, aemaise i le maualuga o doses, fautuaina le siakiina faifai pea o le plasma o le CPK enzyme (creatine phosphokinase) e puipuia ai faamaʻi o le mascular system, ae maise lava i le uiga o le myopathy.
  • O le faʻaaoga tutusa o vailaʻau e taofiofia ai le enzyme HMG-CoA reductase e manaʻomia ai se faʻaeteete ma le mataituina o togafitiga ole maʻi.
  • Aʻo le i aveina ia fuainini, e tatau ona logoina le tagata maʻi e uiga i aʻafiaga le lelei i luga o maso, o lona uiga o soʻo se tiga o le muscle e tatau ona avea ma mafuaʻaga e asiasi ai i se fomaʻi.
  • Faʻatasi ma le talaaga o le faʻaaogaina o Rozuvatsatin, o mataupu taʻitasi o le myasthenia (vaivaiga maso), faʻaosofia i le faʻasinomaga o le siama o autoantibodies, ua tusia.
  • Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o fua, e pei o 2-4 vaiaso uma lava, o le plasma content of cholesterol and lipids is monitored.
  • Aʻo leʻi amataina le vasega ma toe fai, pe a mavae ni nai vaiaso, o se suʻesuʻega suʻesuʻega ole gafatia o le ate e talafeagai.
  • E mafai e Rosuvastatin ona mafai ona fegalegaleai ma isi vailaau, ao ave i latou, e tatau ona e lapatai le fomai aʻo leʻi faia se togafitiga togafitiga.
  • Talu ai o le sauniuniga e aofia ai le lactose, mo le solia o le faʻafefe o gaʻo i totonu o le meaʻai (digestive deficiency, glucose-galactose malabsorption), e tatau ona amanaia lenei uiga.
  • O aʻafiaga e aʻafia ai le afaina o le kulukose, o le faateleina o lona faʻasalaga plasma e fesoasoani i le foliga mai o le maʻisuka ituaiga 2, o le siakiina lelei o ona faailoga e faʻatagaina.
  • E leai se faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga o le faʻamalosi i le gauai atu i le mafaufau, faia o le faiʻai, ma le tali atu.

I totonu o falemaʻi, o le fualaau faʻasaʻo ua faʻasaʻolotoina i le i ai o le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, togafitiga a le tagata lava ia ma statino e le taliaina.

Tali o fegalegaleaiga ma isi vailaau

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma isi vailaʻau, e mafai ona sui meatotino o le statin poo nei fualaau faasaina, o lea e tatau ai i le fomaʻi ona iloa ma ia amanaʻia uma ia nuances.

  1. O le faʻafesoʻotaʻi ma faʻamaʻi vailaʻau o le nicotinic e faʻateleina ai le gasegase o le fatu fatu ma le rhabdomyolysis.
    O fegalegaleaiga ma togafitiga e faateleina ai le lamatiaga o le faaitiitia o le maualuga o hormones.
  2. O le faʻaaoga faʻatasi o le fuainumera ma isi lipid-lowering drugs e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o aʻafiaga o itu eseese.
  3. O le fefaʻasoaaʻi ma glycosides cardiac o le a faateleina ai le digoxin anotusi.
  4. Immunosuppressants faʻatasi ma le rosuvastatin e mafai ona afaina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ma rhabdomyolysis.
  5. Faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ai ma faʻamaloiloga e faʻatele ai le lamatiaga o le toto.
  6. O fualaau oona i Antifungal i le fegalegaleaiga e faateleina ai le lamatiaga o le le atoatoa o le tino ma le rhabdomyolysis.
  7. O le faʻaaoga faʻatasi o le ava e faʻateleina ai le ono mafai ona maua i le ate.

Fesoasoani i le faʻalelei

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le tele o laupepa e sili atu i le aso ole aso, e le o aliali mai faailoga o le lugaga, aua o le pharmacokinetics o le gaosiga malosi o le vailaʻau o loʻo tumau i le laasaga muamua.

O le malosi tele e mafai ona faʻalauteleina ai faailoga o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai le gastrointestinal washing, le faʻaaogaina o sorbents o le intestinal, ma togafitiga faʻapitoa.

O se vaifofo faʻapitoa mo le gasegase e lei faʻavaeina.

Vaitaimi faapena

Rosuvastatin ua lauiloa i le maketi tau falemaʻi talu mai le 2003. E tusa ai ma le togafiti o togafitiga ma le faʻauiga mo

O loʻo faʻalogologo Rosuvastatin i aso nei:

  • Rosuvastin SZ,
  • Mertenil
  • Tevastor
  • Roxer
  • Rosuvastatin Canon,
  • Rosicore
  • Rosulip,
  • Crestor
  • Rosistark,
  • Rosart,
  • Akorta,
  • Rosucard
  • Torvacard.

E tusa ai ma le tau o togafitiga, e mafai ona vaevaeina le vaega lenei i ni vaega se tolu: o le sili ona fuafuaina o le paketi: Rosuvastatin Canon, Rosuvastatin SZ, Akorta (250-650 rubles), tau masani: Rosart, Mertenil, Tevastor, Roxer, Rosucard, Rosulip (400-900 rubles) , pele: Crestor (1100-2200 rub.). Mo suʻesuʻega faʻapitoa, sa faia se suʻesuʻega tau mo atigipusa e 10 mg pepa.

Faʻamaumauga a le tagata

E uiga i Rosuastatin, o nei iloiloga e tumu i popolega e uiga i le atinaʻeina o aʻafiaga, ae e tau le mafai ona taʻua o le faʻamoemoe. O le tele o faitioga (allergies, vaivai, maso o tiga) e le mafua mai i le uluai Rosuvastatin, ae e ala i nai tala tutusa taugofie na faia i Initia ma atunuu o le Soviet Union muamua. O fomaʻi e ofoina atu Krestor poʻo gaioiga maualuga e maua i Europa i Sasaʻe.

O taunuʻuga o suʻesuʻega faʻavaomalo faavaomalo a le ROSU-PAZ i luga o Rosuvastatin e mafai ona maua ile vitio

Ua faatonuina Rosuvastatin e pulea le atherosclerosis. Faʻatasi ai ma le faʻamautuina o le paleni o le lipid, o le mea e ono tupu i le fatu, le faʻaitiitia o le paʻu, e leai se mea e manaʻomia ai le faia o le tui ma le matelaina o maliu, ma faʻaleleia le toto i vae e ala i taotoga.

O le tauvaga tele i le asō o le va o le augatupulaga lata mai o fuainumera. O le Rosuvastatin o loʻo i ai sona malosi malosi i le cholesterol, ae o le amanaia ona aʻafiaga, o nisi taimi e sili atu le fautuaina e faatonu isi sooupu.

O le tagofia o vailaʻau malolosi e mafai ona faʻafesoʻotai le fesuiaiga i tulaga fou o le olaga, o le a le suia ai le manaʻoga mo taumafa ma musika.

Fomaʻi iloilo

Elena Alekseevna, cardiologist, Moscow

O le vailaʻau o se vailaʻau tele o vailaʻau a Peretania, ae sili ona aoga. Afai e te mulimuli i se taumafataga ma se vailaau filifilia lelei, o aʻafiaga o aʻafiaga e seasea ona tupu ma e malu.I le taimi lava lea, o le tau o le fualaau faasaina e tumau pea le taugofie mo le tele o tagata gasegase.

Tatyana Valerievna, fomaʻi, Samara

I le tele o tulaga, o veins varicose e le na o le pau lea o le taunuuga o le gasegase o le cardiovascular system. Ina ia faʻaleleia le lelei o togafitiga, atonu e talafeagai le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol, lea e mautinoa ai le faʻaaogaina o fuainumera, ae e tatau ona faʻamaonia le tagata maʻi e mulimuli i fautuaga uma e uiga i meaʻai, taimi o vailaʻau ma fua.

O le aofia ai i le togafitiga faafomaʻi o nei fualaau e tatau ona talafeagai i mataupu ogaoga ma naʻo le maea ai o feutagaiga ma se cardiologist, o le tofiaina o se meaai talafeagai. O fualaau faasaina e maua ai le maualuga ma le mautu o le taunuuga.

9 lelei ma le taugofie ole analogoga a Rosuvastatin

  • Pill components
  • Analogues o fualaau faasaina

O le Rosuvastatin ma ana analogues ua faʻamaonia mo le cholesterol i le toto e masani ai. O le fualaau faasaina e faatatau i le vasega o fuainumera o le mulimuli (4 augatupulaga). Pe a faatusatusa i isi fualaau oona i totonu o lenei vaega, o le rosuvastatin o se auala sili ona lelei ma saogalemu.

Na faia i se mea faʻapitoa ma faʻaalia ai mea tau eletise, e mafua mai i le mea e leai sona aafiaga faʻaleagaina i le ate.

O fualaau faasaina e matua afaina ai le gaosia o le lipoproteins maualalo, lea e avea ma autu autu lea e gaosia ai le cholesterol.

E le gata i lea, o le faaaogaina o lenei fualaau faasaina e le afaina ai maso ma isi maʻi mai le itu o musika. O le aoga talafeagai ua faʻaalia i le vaiaso talu ona amata le faʻaogaina, ma i le 4 vaiaso e oʻo ai i le maualuga ma faʻatasi ai togafitiga masani e umi se taimi. O nei uiga lelei e mafai ai ona maua ai fualaau faasaina mo tagata mamai e manaomia le tuuitiitia o le cholesterol.

Pill components

O le mea malosi o le vailaʻau o le masima calcium o le rosuvastatin. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e aofia ai le numera o vaega faaopoopo, e tofu le vaega ma vaega taua:

  1. O le microcrystalline cellulose o se adsorbent lelei, lea e faʻateleina e le suia mai le tino o le tagata. I le tuufaatasiga o le fualaau faasaina, e avea o se mea e gaosia ma se mea e fesoasoani e fusifusia ai vaega uma.
  2. Lactose Monohydrate. Faʻaaoga e faʻaleleia le tofo o le vailaʻau. Ae peitai, o lenei mea e le mafai ai ona ave ni meaʻai mo tagata e mafatia i le le faapalepale poo le lactase.
  3. Calukum Phosphate O se faʻalavelave faʻalavelave, lea e aofia ai le konisini ma le vailaʻau o le phosphoric. O le tuufaatasiga o maʻalaʻau e fesoasoani i le faʻasalaga o le mea autu autu.
  4. Magnesium stearate. Faʻafaigofieina le faʻaaogaina o le laulau ma faʻaaogaina e avea ma se mea e lelei ai le tino.
  5. O le Hydroxypropyl methylcellulose o se mea faʻapitoa e faʻamamaina ai le suavai lea e taua mo le gaosiga o le gaosiga o le pepa.
  6. Povidone o loʻo galue e pei o se mea valea lea e faʻaleagaina ai vailaʻau faʻamaʻi i le tino, e aofia ai mea na faia e mafua mai i le gaioiga o le gasegase.
  7. Triacetin o se meaʻai faʻamaonia ua faamaonia (E1518). I le avea ai o se vaega o maʻalaʻau, e avea o se mea faʻapipiʻi ma se fufulu suavai, lea e taua mo le gaioiga.
  8. O vali - uʻamea uʻamea ma le dioxide o pipisi o ni mea lelei saogalemu e faʻaleleia foliga o le vailaʻau.

O fualaau Rosuvatatin e faʻaaogaina mo le cholesterol i luga aʻe o le masani o loʻo faia e le tele o kamupani vailaʻau i lalo o igoa eseese. O i latou uma o ni faʻatusa tutusa, o lona uiga, o loʻo i ai a latou mea aoga tutusa.

O le uluai fualaau faʻatau Krestor e gaosia e se kamupani Peretania ma e iai lona igoa o se fualaau sili ona maualuga. O isi vailaau faʻasaina uma o loʻo galue malosi ai le gasegase o le generics.

E eseese i latou mai le uluaʻi tau ma e ono i ai se eseesega o vaega eseese o vaega o ausilali, lea e le afaina tele ai le aoga. O lenei manatu e tatau ona amanaia ma le faʻalauteleina o le lagona lelei i nisi mea.

Tuua Lau Faamatalaga