Chicory mo le maʻisuka

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le au fai togafiti o togafitiga e le masani ai o togafitiga ua leva ona toe fausiaina a latou mea totino i se tala, ae o se laau e le masani ai ona aoga, o le chicory. O se tasi ua leva ona avea ma sui o le fugalaau ua lauiloa talu mai anamua Aikupito, i lena taimi na saunia ai ni vailaau vailaau eseese mai le chicory.

O le laau toto e ola i luga o mauga, i vaomatua ma pine pine. Ae e le tatau ona alu i le vaomatua e suʻe ai chicory. O aso nei e mafai ona faʻatau i le paʻu po o le sipuni i soo se faleoloa.

Chicory mo le maʻisuka e le gata ina suitulaga lelei le kofe, ae o loʻo galue foi o se vailaau.

O le a le aʻa o le laau

O faʻamalologa ma meainu vevela mai laau totino e lauiloa. I le faaopoopo atu i le manogi o le nut-caramel, o le chicory e lauiloa foi o se fesoasoani sili mo le maʻisuka. O lenei mafuaʻaga ona o le tamaoaiga o le inu, lea e iai:

  1. Tannins ma resins.
  2. Laʻau toto, o loʻo aʻafia ai le faʻaaogaina, o mea faʻapitoa falemaʻi ile tele o atunuu.
  3. Organic acids.
  4. Ole suāsusu taua.
  5. Bivoflavonoids.
  6. Omea, sodium, potassium, phosphorus.
  7. Vitamini o le vaega B, A ma le C.

Mea totino

E mafai ona ou inuina lenei vai ma le maʻisuka ituaiga 2? Soʻo se fomaʻi e taliina lenei fesili i le ioe. I le chicory o loʻo i ai se polysaccharide, lea, pe a faʻamalosia e se tagata maʻi ile maʻisuka, ei ai sona aafiaga e tutusa ma le insulin.

Faʻalogo lelei! O le polysaccharide o loʻo maualalo le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ma e lelei le aʻafiaga o le setete.

O aʻa o le eleele i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalolo ai fatugaʻo ma ei ai le aafiaga faʻasolosolo i le gasegase faifai pea ma le ogaoga o faamaʻi faigata - nephropathy.

Chicory mo le maʻisuka ituaiga 2 mafai ma e tatau ona onā ona o:

  • toe faʻafoe galuega o le faʻaogaina o meaʻai ma le toto,
  • faʻaosofia le faʻaogaina o le tino
  • faʻavaivaia le manaʻoga ma le malosi.

O le taua tele o le mea moni e mafai ona e inuina lenei vai tele. E le pei o le kofe, o le chicory e le faʻaosofia ai le faʻalavelave.

I le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina le chicory mo tagata gasegase ma faʻalavelave fatu ma le mamafa. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le chicory ua lauiloa o se pule faʻatonutonu o metabolic process and a fat burner.

Ae o le chicory e le gata ina onā, o le faʻaaogaina foi o lenei laau e lauiloa. O se faʻataʻitaʻiga o le taele mafana mafanafana ma meaʻai ma teuteu mo le afifiina.

O le i ai o se aofaiga tele o le acid ascorbic i le aʻa o le laau, lea, e pei ona e iloa, o:

  1. immunomodulatory
  2. aneti-kanesa
  3. toxin faʻamavae le elemene.

Auala e faʻaoga ai

O le auala e sili ona taugofie - e mafai ona e faʻatau ai le paʻu ua saunia i le faleoloa, vavae ma inu. Ae o nisi tagata latou te fiafia e aoina mea e faaaoga i vailaau. I lenei tulaga, e tatau ona mago ma faʻapala i se paʻu tutusa.

E ui o le faasinomaga o le fuainumera o le oloa e maualalo (15), e le tatau i le maʻisuka ona faʻaaogaina le chicory i le tele o mea. E mafai ona faʻatagaina i aso taitasi le inu o le 1-2 ipu.

Ina ia saunia se taumafataga i le 150 ml o le vai inu, faaopoopo i le 1 le itula se sipuni o mea e masani ai. E mafai ona e faaopoopo le kulimi poo le susu i lou tofo.

E iai isi auala e faʻaaoga ai le chicory i le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faaopoopo se paʻu o le paʻu chicory i le pi po o le apu, fualaau teas ma le inu o meainu suamalie.

O aoga o sea ituaiga meainu o le a tele, ma e oo lava i tagata masalosalo o le a fiafia i le manaia lelei ma le manogi.

Chicory mo le maʻisuka

  • 1 Faʻatulagaga ma vailaʻau faʻaleagaina
  • 2 O a aoga o le maʻisuka?
  • 3 ituaiga o meainu mai le chicory ma le faʻaaoga
    • 3.1 Meaʻai Fafaga
      • 3.1.1 Faʻamalosia
      • 3.1.2 Faʻamalosia
    • 3.2 Faʻafiafiaga o chicory i le maʻisuka
      • 3.2.1 Filifiliga Nu.1
      • 3.2.2 Faʻamatalaga numera 2
  • 4 Faʻailoga ma le faʻaleagaina

Faatasi ai ma laau e pulea ai le glycemia, o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina ma le manuia tele. Faaaoga aʻa ma fugalaau o le laau e saunia ai mea inu ma mea teuteu maloloina. Chicory e maualalo le suka, o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale taua. O loʻo i ai se aʻafiaga faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino, ei ai sona aoga aoga i le fatu ma toto toto i le maʻisuka. Ae ui i lea, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina, ona o le fale o loʻo i ai le faʻasaina.

Faʻavae ma vailaau faʻaleagaina

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le meaʻai inu o le 30 iunite, o le kalori o loʻo i ai le 23 kcal. i le 100 kalama. O lona uiga e faigofie ona faʻaaogaina le laau, e le o le mamafa o le pancreas ma e le manaʻomia ai le gaosiga faaopoopo o le inisalini, lea e taua tele mo le maʻisuka. O mea aoga o lo o aofia ai i le laau o loʻo faʻaalia i le laulau:

MeataitasiFaamanuiaga o le Maʻisuka
LactucinSoothes le tino popole
Faʻaitiitia le Leai o le Moega
Faʻamaʻosaʻo faiga faʻavae i le maʻisuka
ChicorinE i ai sona aʻafiaga
Faateleina le puleaina o talo
E taofia ai le faʻaleagaina o siama i le maʻisuka
FaʻafeiloaʻiFaʻatonuina le fatu (fua o le fatu)
Faʻamaʻosaʻo toto ma toto
Oona o fualaau ainaFaʻateleina le gaosiga o le enzyme pancreatic
Faʻaauau le kulukose o le toto
Fesoasoani e suʻe vailaau aoga
Faaleleia metabolic processes i le maʻisuka
TanninsPuipui le tino mai pathogens
Maʻi maʻi maʻi suka
Vitamini A, C, Vaega BFaamalosia le puipuiga
Faʻaleleia le fausaga o le paʻu
Puipuia Anemia
Faamalosi le masini menele
Faʻasologa o elemeneFaʻapitoa mo le masani masani o auala uma o le tino

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le aoga o le maʻisuka?

O Chicory o loʻo i ai inulin - o se polysaccharide e faʻaitiitia ai le kulūkose

Inulin e taua tele mo tagata mamaʻi aua e suia ai le suka masani ma e le afaina ai le tino.

Inulin o se mea e suia ai le suka, o lea ua fautuaina ai mo le maʻisuka. O le vailaʻau o loʻo gaosia i le naʻo totonu o le manua lapoa ma e le manaʻomia ai nisi faʻamalosi o pancreatic. I le taimi lava e tasi, o le a malepe i lalo i le suauu ma le kulukose, lea e faʻapipiʻi ai le tino, faʻatumu ai le malosi ua leiloloa, faʻamalosia le vaega o meaʻai ma auai i le faʻamalolo. O le vailaʻau e faʻamautuina ai le gaʻo gaʻo. E taua lenei mea mo le maʻisuka, aua e mafua ai ona paʻu le mamafa. Inulin i le chicory e puipuia ai le fausiaina o sela o le kanesa. Faʻatasi ma le maʻisuka, e masani lava ona faʻalavelave le gaioiga, ona o le maʻisuka o loʻo faʻaalia le inu mai le aʻa o le laau - latou te aveesea le cholesterol ma faʻamalosia ai vaʻa toto. O maʻi o le maʻisuka i totonu o le tino e faʻaosoina ai le edema, lea o le a faʻaaogaina lelei ai togafitiga o togafitiga o le chicory, aveesea ai le tele o le vai.

Toe foʻi i le laulau o mea

Ituaiga o meainu mai le chicory ma le faʻaaoga

Fainu mai le tofo o le chicory pei lava o le kofe. Ae peitai, e le mafai ona tuuina atu le kofe i le maʻisuka o loʻo i ai le maualuga. Ma o le chicory i le maʻisuka e le naʻo se mea e suitulaga i le kofe, ae sili atu ona aoga. Le faʻaitiitia o le suka, soluble ma insoluble chicory. O le eseesega ua na o le fausaga o mea e masani ai:

  • Mo le saunia o le soluble, o le chicory aʻa e falai, faʻamamaina eleele ma avea o se faʻalaʻau, talu ai o mea faʻagogo e faʻafefe ai vai mai le ea.
  • Mo se ipu e le mafai ona faʻaaogaina, ua faʻaaogaina aʻa o le eleele ua gaosia, e pei o le kalama faanatura.

Toe foʻi i le laulau o mea

Soluble

Aʻo leʻi fagogo, o le aʻa o le laau e tatau ona faʻaaoga lelei.

E mafai ona e faʻatau le paʻu ua saunia poʻo le faia oe lava. Metotia o sauniuniga ma faʻaaogaina:

  1. Uu aʻa o le laau, kuka lelei ma fuga.
  2. Tini i se kofe kofe i se fausaga o le paʻu.
  3. Sasaa se sipuniti o mea gaosi i se ipu vai vevela.
  4. Faʻafefiloi lelei ma tuʻu ai.
  5. Inu suamalie e mafai ona gaosia i le 3 - 4 ipu i le aso (filifiliga).
  6. E mafai ona e faʻaopoopo se suka e suitulaga poʻo le meli ia tofo.

Toe foʻi i le laulau o mea

Chicory o le a fesoasoani! E faigofie le suka ma le suka mai le 20 i le 50%.

O le maʻi suka - o le mea e leaga ai, e le o se faʻamaʻi faʻafuaseʻi, e mafai e le chicory ona fesoasoani i le tau faasaga i lenei maʻi. O le toʻatele o tagata e mafatia i lenei faʻamaʻi mai le amataga o le aʻoga. E manaʻomia le tele o le malosi ma le onosai e faʻamausali le soifua maloloina. Fiafia, afai e le faalagolago se tagata i le inumaga o le inisalini i aso taitasi, ae e tusa lava pe o iai se vaisu ua i ai nei, aua e te faʻavaivai! E tatau ona mataʻituina le tele o tulafono i meaʻai ma e le gata i meaʻai.

Ou te manaʻo e fautuaina oe e faʻaopoopo se isi mea e sili atu ona mamafa i lau tulafono o tulafono. O fuʻa uma lava, o le seleselega o le chicory - ona aʻa. Mo le seleseleina, e manaʻomia ona eli i luga o aʻa, ma fufulu lelei, tipi i se uumi ma faasasaʻo ma faʻagogo i totonu o se potu e lelei ona faʻaleleia.

O aʻa o le chicory e uiga i le aafiaga tutusa e pei o pi, pe o le pi pi, lea, atonu, o tagata uma e maua i le maʻisuka ua iloa lelei. Chicory e le gata ina maualalo le maualuga o le suka, ae e iai foi sona aafiaga lelei i le metabolism i le tino.

O le teuteuina o aʻa o chicory e faʻaititia ai le suka mai le 20 i le 50%

Faʻamaumauga ma fuataga:

Ave ni lua sipuni tele o aʻaʻaiga, mago mamago, sasaa se ipu vai se tasi ma tuu i totonu o le vai taʻele. O lenei e tatau ona e aumaia i se vevela ma mafanafana mo le 10 minute. A maeʻa lenei mea, ia faʻafefete le susu, faʻafefiloi lelei ma faaopoopo vai inu, aumai le susu i lona uluai voluma.

Ua saunia le susu, e pei ona e iloa, e leai se mea faigata i le faiga o kuka. Aumai se chicory decoction i le ono taimi i le aso, aʻo leʻi 'aina le tasi sipuni tasi. O le taunuuga o nei togafitiga o le a le umi, o le a vave ona e lagona lelei atu!

E na o se sipuni tele o le susu e tatau ona ave pe afai ua amata ona e togafitia i togafitiga. A maeʻa sina taimi, e mafai ona onā e aunoa ma le sau. O le inu e pei o le lauti manino e lelei uma ma maloloina!

Chicory, i le foliga o se decoction, e leai ni aʻafiaga leaga i le tino o le tagata. E tusa lava pe e le afaina oe i le maʻisuka, ona e faia lea o se tulafono e ave i se taimi le umi se pala o le chicory. E i ai sona aafiaga lelei i le tino atoa. O le a le afaina ai tagata maloloina, ae na o le aumaia o faamanuiaga.

O i latou e fiafia i le kofe e mafai ona latou faatauina le kofe chicory ma inu ai nai lo le kalama. E sili atu ona lelei ma lelei tele.

Teu mo le maʻisuka - pro ma contra

O le mea moni o le kofe o se mea e sili ona taliaina i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka, o loʻo taua e tagata suʻesuʻe mulimuli i finauga:

    O le vaiinu o le meatotino o le toe faʻafoʻiina o le tino i le inisalini. O le uaina tele ma le afononi e tutusa lelei uiga. Teu o loʻo i ai vailaʻau e mafai ona faʻavave le amataina ma le atinaʻeina o faʻafitauli i totonu o le tino. Linoic acid, o se vaega o le kofe, ei ai sona aoga aoga i le cardiovascular system. O le tele o vailaʻau faʻatoʻaga o se vaega o kapalai masani, faʻatagaina ai i matou e faaiʻu atu o lenei vai inu ua toe faʻafouina. O meaʻai e faʻamalosia ai le faiʻai ma o se meainu laitiiti-kalori, lea e taua tele mo i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa pe tausia le mamafa.

Ua matauina e le au atamamai: o nei mea lelei uma o loo i totonu o le kofe maualuga o le kofe ma e leai se mea e fai i le vave coffee.

O fomaʻi o loʻo talitonu o le kofe ua faʻasaina mo tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka finau i lo latou tulaga e pei ona taua i lalo:

    O le inuina o se mea manogi e mafai ona faateleina ai le toto suka. E tusa ai ma suʻesuʻega, o lenei fuainumera e fesuiaʻi i le 8-10 %%. E tupu lenei mea ona o le caffeine e puipuia ai le ulu atu o gaʻo ma okeni. Faateleina le faʻaleagaina, atuatuvalega, se tulaga o le le mautonu popole - e tusa ai ma fomaʻi, o nei mea uma o le taunuuga o le inu kofe. Ae maise lava i le tulaga o le soona inu i lenei vaiinu. Teu ua i ai ni mea totino. O le mea lea, e le fautuaina mo le maʻisuka, aemaise i le vevela o le tau. Ole faʻasolosolo faifaipea e tuʻuina ai le faʻamalosi i fatugaʻo ma faʻaleleia ai le faʻamaʻi. O le faʻaaogaina i aso uma o le kofe e taʻitaʻiina ai le tino ina ia faʻaaogaina e "doping" ma, o se taunuuga, o le toto maualuga e avea ma a tatou soa tumau. Faʻateleina le fiaʻai - mo i latou e 'ai e tusa ai ma le taumafataga mo le maʻisuka, o lenei uiga atonu e faalavelave i se meaʻai. E taofia ai le taumafaina o meaʻai e pei o le calcium, ma le inu o le kofe i le taimi o le maitaga e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le le mautonu.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

E ui o le faasinomaga o le fuainumera o le oloa e maualalo (15), e le tatau i le maʻisuka ona faʻaaogaina le chicory i le tele o mea. E mafai ona faʻatagaina i aso taitasi le inu o le 1-2 ipu.

Ina ia saunia se taumafataga i le 150 ml o le vai inu, faaopoopo i le 1 le itula se sipuni o mea e masani ai. E mafai ona e faaopoopo le kulimi poo le susu i lou tofo.

E iai isi auala e faʻaaoga ai le chicory i le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faaopoopo se paʻu o le paʻu chicory i le pi po o le apu, fualaau teas ma le inu o meainu suamalie.

O aoga o sea ituaiga meainu o le a tele, ma e oo lava i tagata masalosalo o le a fiafia i le manaia lelei ma le manogi.

aganuʻu (15, 36784994, 4418),

O i latou na talosaga i isi vailaʻau ua leva ona toe faʻaleleia le kapoti fale falemaʻi i se mea e le o tusia, ae sili atu le aoga o laau - chicory. O le sui umi o le vaomatua o vaomatua, puaa, mauga ua lauiloa talu mai taimi o Anamua Anamua, lea na saunia mai ai mai i le tele o faamaʻi.

Chicory mo le maʻisuka e le gata o se mea e sui ai le kofe suamalie, ae o se fofo moni lava. O le mea e lelei ai, e le talafeagai le vaʻai i totonu o vaomatua ma atumauga: e mafai ona e faia se vaifofo manaia mai le paʻu na faatauina i totonu o soʻo se faleoloa.

O le lauiloa o mea inu mai le laau e maualuga tele. I le faaopoopo atu i lana manogi sili ona lelei o le caramel ma le manogi matagofie, o le chicory mo le maʻisuka ma le tele o isi faʻamaʻi e lauiloa mo ona faʻamalologa. O lenei mea e mafua mai i lona tuufaatasiga tele, lea e aofia ai:

  • O vailaʻau toto, e aofia ai le intibine, o mea faʻapitoa ia mo vailaʻau faʻapitoa i le tele o atunuu.
  • Ole suāsusu taua.
  • Organic acids.
  • Gaʻo aoga gaʻo.
  • Resini, tannins.
  • Bioflavonoids.
  • Vitamini C, B2, B1, PP, A, B4.
  • Vaʻalele, Paluka, Satela, Uʻamea, ma isi.

I le fesili pe mafai ona inu le chicory i le maʻisuka, o le a tali mai se fomaʻi: mautinoa, ioe. Tuʻu i ai inulin - o se polysaccharide e sili ona taua mo le maʻisuka - pe a faʻamalosia, e iai sona aafiaga ile inisalini. E mālie ae faʻaititia faʻaitiitia le suka o le toto, ma e iai foʻi sona aoga aoga i le setete o le pancreas.

E faʻamaonia o le masani ai, o le aʻa o le laau e le gata ina faʻaleleia ai le soifua maloloina o le maʻisuka, ae faʻaitiitia ai foi le manaʻoga mo le suamalie.Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻamalolo ai e le chicory fatugaʻo, o le puipuia lea o se faʻalavelave matuia o togafitiga - o le nephropathy ma le gasegase faifai pea.

O le faʻaaogaina o le laau e taua tele mo le toe faʻafoʻisia o galuega a le hematopoiesis, faʻamaʻiina, ma le faʻaumatia o toxins. Chicory e faʻavaivaia le manava, faʻaosofia ai le puipuiga, ma o nei aafiaga e matua talafeagai lava mo le maʻisuka. O le taua tele o le mafai ona faʻafeinu le kofe-pei o le inu, lea i le taimi lava e tasi e le mafua ai le le mautonu o le tino.

Chicory mo le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona faʻaaogaina e le mamafa o gasegase ma fatuga o le fatu. O le lauiloa "gaʻo gaʻo" ma le faatonutonuina o meaʻai gasegase e mafai ona faʻaaogaina e le gata o se faavae mo mea inu: o le faʻaaogaina fafo o chicory e lauiloa foi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻaopoopoga i totonu o se mafana mafanafana po o mea teuteu mo le afifiina.

E le tatau i se tasi ona manatu faatauvaa i le i ai i le aʻa o le chicory o se aofaiga tele o le acid ascorbic - o se anti-kanesa, immunomodulating, solivili mea toxin.

O le laau e mafai ona afaina i le na o le tigaina o le gastritis ma le manava o le manava, faapea foi ma maʻi ogaoga ogaoga, lea e tatau ona manatua pe a aofia ai i le taumafataga.

O le auala pito sili ona faigofie o le faʻatau lea o le paʻu chicory ua maeʻa i se faleoloa poʻo se falemaʻi, e ui lava o le toʻatele o tagata e filifili e aoina meaʻai vailaʻau i latou lava, mago ma faʻafefe.

O le a le ituaiga kvass e mafai ona ou inuina i le maʻisuka ituaiga 2?

E ui lava e maualalo tele le faasinomaga o fuainumera o le oloa (15), o le maʻisuka i le tele o mea e mautinoa e le aoga le inu o le chicory. E lava le aso e 'ai ai 1-2 ipu ipu inu mai le laau. Ina ia saunia le 150 ml o vai kuka, faaopoopo se sipuniti o mea e masani ai, ia faaopoopo i ai lona tofo i le susu poo le kulimi.

E i ai isi auala matagofie, e pei o le maʻisuka, inu meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o sina paʻu pau mai le aʻa o se laau e mafai ona faaopoopo i le apu po o le pi, inu fualaau suamalie, poo fualaau teas. I soo se tulaga, o lona aoga i le tino o le a matua tele, ma o mea uma o meaʻai manaia ma maloloina o le a fiafia i le manogi manaia!

Chicory o se laau taatele e maua i luga o vaomatua poʻo luga o auala ma o le faavae o se ipu inu suafe manaia ma o se taimi muamua lava. O loʻo aofia ai le tele o inulin, o le auai lea e fuafua ai le aoga o le chicory i le maʻisuka ituaiga 2.

custom_block (30, 62577888, 4445),

custom_block (12, 32583479, 4445),

custom_block (29, 55886443, 4445),

O Chicory e tele mea aoga e mafua mai i se aafiaga lelei i luga o le popole, cardiovascular system and immunity. Ua inu i le le mautonu ma le le fiafia ona o le leai o caffeine.

O le aʻa o le laau e aofia ai vitamini B, lea e maua ai le malosi o meatotino ma faamalosia ai le puipuiga. O le mea lea e le faʻafesagai ai le maʻisuka ma le ituaiga 2.

O le suamalie o le inu e mafua mai i le i ai o inulin i totonu, e aoga mo tagata gasegase. O le polysaccharide e faʻateleina le vave faʻafuaseʻi o se lagona o le atoatoa, ma o se tagata na te 'ai tele. Ona o le aafiaga o le diuretic, e aveesea e le laau le toxins mai le tino, e taofia ai le atinaʻeina o pateni fou.

Chicory e faʻaitiitia le toto kullukose ma fesoasoani e faatumauina i totonu o taʻaloga masani. O le mea lea, o le faʻaaoga masani o se vaiinu mai le aʻa o le laau o le a fesoasoani e puipuia ai vaega o le hyperglycemia ma o le a avea o se puipuiga o le maʻisuka malosi (DM).

E mafai ona ou inuina le meaʻai i le maʻisuka ituaiga 2? E toʻatele e finau: mai le faʻaaogaina o le vaiinu e leai se uiga. O se mea sese lenei mea! O aʻa e tumau ai meatotino taua i soo se ituaiga. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o chicory i le maʻisuka e tutusa ma isi ituaiga o meainu. O le faʻaaogaina tele o le a afaina ai le loto ma toto toto.

Mai se eletise eletise e sili atu ona faigofie le saunia o se mea manogi suamalie, o le tele o faamanuiaga e tele. Liligi i totonu o se ipu, sasaa vai inu ma fafagu. Faʻaopopo le susu mo le maʻisuka e le fautuaina: o loʻo aofia ai meaʻai gaʻo, lea o le a faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le suka i inulin, ma o le a itiiti lava le aoga o togafitiga.

O le a le tele o le chicory e maua i le maʻisuka? O fomaʻi fautuaina e inu 1 ipu ipu inu suamalie i le aso. E sili atu ona le manaomia le tele o le masani.

Mafaufau i fualaʻau e fesoasoani e toe faʻafoʻi le kulukose o le toto i mea masani ma faʻafefe ai aʻafiaga faafuasei i le suka.

Chicory contraindications mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • (digestive system system) (mo tagata e maua i le maʻisuka e sili atu le siakiina o lo latou i ai ma talanoa i se fomaʻi e uiga i le talafeagai o le faʻaaogaina o le aʻa),
  • afai e le mafai ona faaitiitia le kulukose o le toto,
  • ma faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka,
  • afaina o neuropsychiatric
  • veinsose veinsose,
  • tagata le faʻamaonia ma le faʻamaʻi.

O le tele o mea inu inu malosi e afaina, aemaise lava i le ate. Faʻaauau le faʻaaogaina o mea faʻapitoa e mafua ai le arrhythmia ma faʻatele ai le toto. O le faʻaaogaina le faʻaaogaina o le laau e mafua ai le le mautonu ma le popole.

Chicory mo le maʻisuka inisalini-tutoʻatasi tutoʻatasi e tatau ona faʻaumatia i ni vaega laiti.

Chicory e faatagaina i le taimi o le maitaga - e le afaina ai le pepe faatoa fanau mai ma le tino o le tina. O tamaitai "i le tulaga" e tatau ona faatapulaaina le kofe ma le lauti, ae o mea aoga o le chicory o le a fesoasoani ia i latou o loo faatalitali i se pepe: o le vai e aofia ai vitamini ma meaʻai e faamalosia ai le tino.

O nisi o mea totino o le laau e lua aoga: puipuia o le anemia, faʻamalosiina o le tino, ma isi. Mo le puipuia o meatotino taua o aʻa, aua le faʻaaogaina i le vai inu.

I se tulaga e le masani ai, o se mufura e afaina ai fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka, aemaise pe a fou. I se tulaga lautele, o se tamaitai "i le tulaga" o loʻo mafatia i le maʻisuka e tatau ona mataituina ma le totoʻa ia faailo o le tino, aemaise lava le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faʻamaia le loto, o le inu e leaga.

O le mea lea, o le tali i le fesili pe ono mafai ona inuina se vai inu mo le maʻisuka o le tele o tulaga lelei. Mataʻituina lou soifua maloloina: o le faʻamaʻi e le faʻamagaloina se uiga le talafeagai.

custom_block (24, 92173007, 4445),
custom_block (33, 42112476, 4445), custom_block (20, 48194117, 4445),

O mea faʻamalolo o chicory na lauiloa i Aikupito anamua. O lenei laʻau e leai se mea e iai le tele o meaʻai ma mea elemene taua i totonu o lona atinaʻe ma e tele mea faʻamalolo. E faapefea ona aʻafia le maʻisuka i chicory? A maeʻa, ma lenei faʻamaʻi, e tatau ona aoga tele le meaʻai ma mafai ona faʻaaogaina meaai ma meainu e mafai ona faʻaleleia ai le toto suka. E i ai i le laau le faʻasaina ma le auala e inu ai? O nei fesili ma isi fesili e fiafia i tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O Chicory e masani ona avea ma sui aoga mo le kofe masani. O lenei vai inu e uliuli i le lanu mo faʻamaʻi eseese ma tagata uma e naʻo le siakiina o le soifua maloloina ma le lelei o taumafa. E aoga foi chicory mo le maʻisuka. O mea uma lava e uiga i lona tulaga tulaga ese ma lona aafiaga i le tino. O aʻa o Chicory e sili ona taua, ae o isi vaega o le laau e faʻaaogaina foi i vailaʻau: gaʻo, laʻau ma fugalaau.

Mea aoga i le tuufaatasiga:

O le mafuaaga autu mo le faʻaaogaina o chicory i le maʻisuka ituaiga 2 o le i ai lea o inulin i totonu o le laau (ia aua nei fenumiai ma le inisalini).

Le aʻafiaga o inulin i le tino o le tagata:

  • e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose i le ituaiga o maʻisuka II, ma o tagata e faalagolago i le inisalini e mafai ona ave i lalo ifo o tui o le inisalini,
  • faʻamamā le tino o mea mamafa mamafa ma metotia faʻamalama,
  • faʻamalosia ponaivi ma puipuia mai fusi,
  • e puipuia ai le puipuiga
  • fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa,
  • faʻasaʻo le gaʻo ma gaʻo gaʻo, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le manaʻo.

Chicory e aoga mo le maʻisuka ma mo isi mafuaaga, e aofia ai:

  • o le teuteu mai le aʻa o le laau o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga ma faʻamalosi ma e faʻaaogaina mo cystitis, nephis, cirrhosis, maʻi gallstone ma le hepatitis,
  • e tele mea e maua mai i faʻatoaga i fafo (meaola ma meaola) o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia le matagofie ma le ola maloloina i le paʻu, faʻamamaina paʻu, leo, faamama, faʻamalolo le mumu ma faʻamalolo manuʻa.

O lea e faia mai fugalaau fugalaau o le a fesoasoani e faʻafilemuina le faʻalavelave o le tino, e faʻamaonia mo faigata ogaoga, moevaʻa, neurosis ma le maualuga.

E le gata i lea, o le vai inu o se puipuiga tele e puipuia ai le tele o faʻamaʻi ma faʻafitauli e masani ona tupu i le talaaga o le maʻisuka.

Chicory e aoga i le togafitia:

  • atherosclerosis,
  • faʻamaʻi pipisi ma viral vailaʻau, ma isi.

O le tuufaatasiga o le chicory e aofia ai le tele o micro ma elemene elemene, e tele a latou mea ma aafia ai le tele o okeni, o lona uiga o loʻo i ai nisi faʻasolega i le laau:

  • afaina o mea e afaina i vaega o le tino,
  • faʻamaʻi o le mama ma le bronchi,
  • maualuga le toto maualuga
  • afaina, gastritis ma isi faʻamaʻi mafai o le gastrointestinal tract,
  • ate ma le fatu fatu,
  • veinsose veinsose,
  • otaota ma isi.

I le tulaga o le maʻisuka, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le avanoa e inu ai se vai mai le chicory ina ia mafai ai ona faʻateʻa le tupu mai o faʻafitauli

O le meaʻai inu e tutusa ma le tofo ma le manogi i le kofe uliuli masani, ae e leai se caffeine. E mafai ona inupia e aunoa ma le suka, lea e le afaina ai le tofo. Faʻafetai i le tele o vailaʻau aoga ma vailaau faʻasoifua maloloina, o lenei vai e faʻaleleia ai le soifua manuia ma le maʻisuka, faʻaititia le kulūkose ma faʻaleleia le soifua maloloina.

I le filifilia o chicory solubles i totonu o se faleoloa, e tatau ona e faamasani ia oe lava i le tuufaatasiga o le oloa, aua, o le mea e leaga ai, e masani ona faaaoga e le au gaosi mea nei vailaau eseese ma mea faaopoopo e afaina ai le tino i le gaosiga e faaitiitia ai le tau o le oloa ma faalauteleina ai lona ola.

O meainu vave inu e aofia ai mea e maua mai le chicory. Ina ia maua, o le aʻa e muamua ona oʻo i le maualuga ma vevela, ona nutimomoia ma kuka (faʻaopopo atu, o nisi mea e mafai ona faaopoopo i le vai e faʻaleleia ai le tofo, manogi ma isi mea). I le isi itu, ua aveeseina le suavai e ala i le faamamaina ma ua maua ai se paʻu lea e mafai ai ona fefiloi faʻasao. E masani lava, o nei mea leaga uma e afaina ai le lelei ma le aoga o le meainu.

O le isi mea le lelei o le eletise solu uila o le mea moni e le mafai ona iloa le lelei o le uluai meafaitino.

O le mafuaʻaga lea o le maʻisuka e sili atu ona aoga le faʻaaogaina o chicory.

O le a le eseesega i le va o le soluble ma le insoluble chicory? O le eseʻesega e tele - o se mea inu suamalie o le 100% oloa faʻapitoa. O le mea o loʻo i luga o le igoa o sea meainu o le ai ai pea inulin, ma o se faʻamaoniga lea o le ava o le a manuia moni ai le maʻisuka. O le mea moni o lenei mea e faʻaumatia e ala i le umi o le faʻaalia i le vevela o le 90 tikeri Celsius, ma i le taimi o le gaosia o se siʻosiʻomaga mo se vai inu, e kuka ai le fale. E leai se masalosalo e le oi ai le inulin i le chicory solu.

Ina ia maua se vai faʻamalo mai mea e le mafai ona faʻaaoga, e tatau ona e iloa le auala e saʻo ai.

Saunia ni kosi (1 sipuni i 2 ipu vai). Aumai le vai vevela i se vevela ma aveese mai le vevela. Faaopopo le chicory ma le fefiloi. Tuu le inu mo le 7-10 minute, ona toe faʻaoʻo ai lea o se afi. O le taimi lava e amata ai ona faʻafefiloi le vai, aveese mai le ogaumu ma le aʻa. E mafai ona e faaopoopo le meli, lemoni poo le susu. I le tau mafanafana, o se mea inu suamalie e faʻamalieina ai le fia inu.

Taua! Aloese mai le kuka, o mea aoga aoga o le a leiloa.

E faatagaina e saunia se vai i totonu o le kofe, ae, i lenei tulaga, o le a maualuga le vevela, lea e mafai ona aʻafia ai le faʻamalolo o meatotino.

E ui lava i le mea moni o le glycemic Index (GI) o le chicory e 15, i le maʻisuka e manaʻomia ona e inuina se vai i ni mea e gata ai - e le silia ma le lua ipu i le aso.

E mafai ona ou inu i le maʻisuka? Soo se fomaʻi e tali mai o le maʻisuka e tatau ona inu soo i lenei vaiinu. O Chicory e le gata ina maualalo ai le suka o le toto, ae faʻamaonia ai foi le gasegase, puipuia mai faʻamaʻi o le cardiovascular system, ate ma fatuga ma faia ai le le lava o vitamini, minerale, ma isi mea aoga i le tino o gasegase.

O a ituaiga o chicory e mafai ona maua i luga o fata teu oloa ma le auala e iloa ai se mea sese o loʻo faʻamatalaina i le vitio o loʻo i lalo.

E mafai ona ou inu i le maʻisuka ma e faateleina ai le suka toto?

O le natura ua maua mai ia i tatou le tele o laau totō e mafai ona tuuitiitia le kulukose o le toto. Ae na o ni nai fesoasoani moni lava. O le sili ona aoga mo le maʻisuka o se mea e sili ona leaga.

O se fualaau o le meli, e aoga mo le tino atoa. Talu ai e puipuia le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e fesoasoani i le faateleina o le tumau o le tino i aʻafiaga o toxins, cholesterol, faafitauli ma le microflora o le intestinal, e toatele e fiafia i le inu o le chicory pe a iai le maʻisuka (aemaise lava le ituaiga lona lua)?

Inulin, o loʻo aofia ai i le chicory (pe tusa ma le 60%), o se polysaccharide o lona aafiaga faʻapitoa e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le suka. O nei mea o fiva, carbohydrate ma prebiotic (o mea e maua ai siama taua mo le tino i le iniseti ma faʻaleleia la latou gaosia). Inulin faʻamaonia le galuega o le tele o tino i le tino. O le mea lea, mo tagata mamai e maua i le maʻisuka (tusa lava pe o le a le ituaiga), o le a sili ona aoga. E tatau ona inu le chicory, aua o:

  1. E aveeseina ai radionuclides mai le tino, faapea foi ma metala mamafa, o le faaputuputuina o mea i totonu o totoga o meaola ma vailaau vailaau masani e masani ona o faatasi ma se "maʻi mama".
  2. E faʻamalosi ai le tuputupu ae o le ponaivi, ma puipuia ai mai fusi e le manaʻomia ona o le faigata i le faamalologa.
  3. E afaina tele ai le ate (i le taimi o le maʻisuka ituaiga 1, e sili ona faʻafesoʻotaʻi i le cirrhosis).
  4. E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, lea e taua ona o tagata maʻi ei ai le "suka suka" e lamatia ai faʻamaʻi pipisi, ma o togafitiga e mafai ona faʻafitauli.
  5. Tuʻuina le inu o se suamalie, e aunoa ma le faaopoopo atu o kalori, ma o le mea lea e le faatagaina ai le foliga mai o le kilokalama sili atu ma faʻamaonia le maualuga o le suka.

E tusa ai ma aafiaga aoga o inulin i luga o le tino, e mafai ona tatou faʻataunuʻu faapea o le chicory i le maʻisuka o le a aoga. E le gata i lea, o se vaiinu mai se vailaau faʻamalositino e faʻamaonia le mamafa, lea e taua tele mo se faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o chicory mo le maʻisuka e aoga:

E mafai ona faʻaaogaina le Chicory mo le maʻi suka

  1. O le laau e maua ai se mea faʻalenu. O loʻo i ai se taʻaloga o le gaioiga pe'ā uma ona inu se vai inu mai le aʻa. E fautuaina e fomai e suia i le kofe ma isi mea inu caffeinated, o se auala lea e faʻaolaina ai le tino e aunoa ma le afaina ai. E tupu lenei mea ona o le i ai o vitamin gr. B, nafa ma le felauaiga o faailoilo o le pulupulu i luga o le nerve endings ma le faagaeetia o le tino tutotonu. O le vailaʻau o le vailaʻau e puipuia ai le atinaʻeina o le polyneuropathy (o le faʻamaʻi e masani lava ona maua i tagata gasegase i le "suka suka").
  2. O le inu malosi o le a afaina ai le tulaga o le lauulu ma le paʻu e ala i le faateleina o le siakiina o le toto i le pito i luga o le paʻu.
  3. Chicory faaitiitia le toto suka. E mafua lenei mea ona o le inulin o loʻo galue i luga o le metabolism o le carbohydrate, ma puipuia ai le tupu mai o suiga faʻafuaseʻi i le kulukose.
  4. O le masani ai o le meaʻai e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa. E tupu lenei mea ona o mea o loʻo i totonu o le inulin ma le pectin, lea e le faatagaina ai gaʻololo ma gaʻo ia vave ona gauai i totonu o le manava, ma "faafaileleina" le tino i ni vaega laiti. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase o loʻo mafatia mai le gaʻo.

Chicory mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona onā e aunoa ma le fefe. E leai se faʻamaoniga faapitoa mo le inu. Pau lava le faʻailoga o le faʻalepalega patino.

Faatasi ai ma le bronchitis poʻo se isi faʻamaʻi o le respiratory system, chicory, faapea foi ma vailaau e faavae i luga, e tatau ona lafoaia, talu ai ona latou faateleina le tale.

E taua le iloa o le meainu e tau atu ai i le vailaʻau, o le mea lea e tatau ai ona onā i le faʻamaʻi tele i le tulaga o veins varicose, vascular vascular and hemorrhoids.

I le tulaga lautele, o le inu o le meaʻai e leai se afaina. Ae e le tatau ona e faʻaaogaina ia te ia: e le tatau ona e faia ma le le mautonu ma i se aofaiga tele.

Faʻaaogā le chicory i le faʻalelei

O le tele o taimi, e faʻaaoga ai le aʻa chicory mo le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaputuina mea faʻapitoa, faʻamamaina ma maeʻa maeʻaeʻa.

E mafai ona e faʻatau vave chicory i faleoloa. Ae i le taimi lava e tasi, faʻafeiloaʻi i totonu o meaai, e tatau i se tasi ona mulimulitai i faatonuga mo le faʻaaogaina.

Mo le faia o togafitiga puipuia ma togafitia le maʻisuka, o vailaau nei o vailaau faʻamaʻi e masani ona faʻaaogaina.

Goose cinquefoil, rosehip, mint, mea gaosia i le cyclic, juniper (lua tsp taitasi) o loʻo tuʻuina i totonu o le pusa ma faʻafefiloi lelei seia oʻo lava ina tufatufaina atu vaega. Faʻafeiloaʻi i se vevela, sasaa 0.25-0.3 lita o le vai vevela. Kuni lelei le tapuni ma tuu i lenei tulaga mo le 3 itula.

Faʻasalaina. O le tusi atoa e fautuaina e inu, vaevaeina faatolu. O le faʻasalalau o le faʻasolosolo e faʻatinoina ao leʻi faia le taumafataga. O le umi ole togafitiga e 14 aso.

Tunu ma ave 2 tbsp. l aʻa o le chicory, faʻafefe atu i se fagu, sasaa le 1 lita o le vai inu ma kuka mo le kuata itula i luga o le afi laitiiti. Ua uma ona faʻamama le susu. Inu e tatau ona 0.1 lita mo le 15 minute aʻo lei faia le taumafataga. O le togafitiga e 1 le masina.

Laʻau moa, lapisi, chicory, dandelion, launiu, 3 tbsp. O loʻo faʻafefiloi i totonu o se fagu. l taʻitasi, sasaa le 0.5 vai, faʻatali mo le faʻafefete ma kuka mo le 5 minute. Ona ufiufi lea ma tuu ai mo le itula. Le faamama. E fautuaina le susu e inu 0.25 ml tolu taimi / aso ao lei faia se taumafataga. Togafitiga e faia mo le masina.

Mo le sauniuniga o se meainu, siaki o le paʻu o le chicory i se aofaiga o le 2 tsp. sasaa vai inu. E inu le vai mo le 5 minute, ma e mafai ona e inuina. I lenei tulaga, o le faaopoopoina o le susu e le manaomia, aua e mafai ona faʻaosofia ai le mamafa.

E tatau ona e malamalama o le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga, o le mea lea, e tatau ona na o le faʻatagaga a le fomaʻi aoga e tatau ona fai ma suʻega a tagata.

Soo se fomaʻi e tali ioe i le fesili pe mafai ona inu le chicory i le maʻisuka ituaiga 2 pe leai foi. O lenei vai inu e le mafai ona faʻamagaloina, e avea ma sui lelei mo le kofe. Ma i le taimi lava e tasi, i le tuufaatasiga, e i ai sona aafiaga faʻaleagaina i le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka. A maeʻa ona e faitauina lenei tusiga, o le ae iloa pe o le chicory e faʻaitiitia ai le suka o le toto, ma o ia mataupu o le a aoga pea mo le maʻisuka.

E ui lava i le mea moni o le chicory e tofo i se mea e foliga tutusa e pei o le kofe, o le caffeine ua matua leai lava. Ma o se mea taua tele lea o lenei vaiinu, aua e le o tauaveina ni mea le lelei e sili ona taua o kofe. Muamua lava, o le chicory e le faʻaosofia ai le faʻaoga o le tino, ma e tusa lava pe ese, e galue malosi, aʻo mafua ai le malosi o le malosi ma uiga lelei.

O lenei aafiaga ua faamatalaina e ala i le i ai i totonu o le laau toto o se glycoside tulaga ese - intibine, lea e maua ai le tofo oona ma e masani ona faaaogaina i le falemaʻi i le gaosia o fualaau faasaina lea e faatulaga ai le gaioiga o le tino. Vitamini o le kulupu B, o loʻo aofia ai i le tele o meainu i totonu o le ava, ei ai sona aoga aoga i luga o lea mea.

O le aoga o le chicory i le maʻisuka o le i ai lea o se faasinomaga matagofie (15). O lenei laau e iai sona suamalie manaia, ma e mafai, i nisi itu, ona sui ai le suka, i le leai atoatoa o ni vailaʻau oona i totonu. Ae ui i lea, e le tatau ona e inuina i le aofaiga e le faatapulaaina, sili atu ma le 1-2 ipu i le aso.

Muamua lava, o le chicory o le a aoga tele mo le maʻisuka, ona ei ai le meatotino o le aʻafia lelei ai o metabolic processes, ma, faafetai i le intibin glycoside, lea e faʻaitiitia ai le manava.

Pe a sauni se vaiinu, e le manaʻomia le sasaa o le chicory i le vai inu, e lelei tele le faia o lenei mea i le vevela poʻo le susu.

Chicory e aoga tele ona o lona paluka, magnesium ma le uʻamea. O nei elemene e sili ona taua mo le ola o tagata. O le potassium malosi e faaosofia ai le gaioiga o le fatu, faʻaitiitia ai le fulafula ma faʻasaʻo ai le toto maualuga. O se vaiinu mai le chicory o le a avea ma sui sili ona lelei mo le kofe mo i latou o loʻo mafatia mai le fatu poʻo faʻamaʻi pipisi.

O le uʻamea e matua aʻafia i le hematopoiesis ma togafitia le anemia. E faʻamamaina e le magnesium ia vaʻa o le faiʻai, lagolagoina le gaioiga o le loto ma e manaʻomia mo tachycardia, maʻi fatu fatu, ma le atherosclerosis.

Ina ia maua atoa le aoga o lenei laau mataʻina e mafai ona sui ai se falemaʻi atoa, e sili atu le faʻaaogaina i lona natura masani, ae le o le faatauina o se meaʻai ua faia i le paʻu, ae paʻu atoa pe tipi i ni meaʻai ma fuga uʻu. E mafai ona latou gaugau i se kofe kofe pe faʻaigoaina i lenei pepa. O le mea moni o le faʻaaogaina o tekonolosi e faia i le maualuga o le vevela, ma o se taunuuga o le a mate ai mea aoga uma. I lenei tulaga, o le manuia o le chicory i le maʻisuka e matua masalosalo lava.

E mafai e Chicory ona tuʻuina atu vitamini i le gasologa o le tausaga. E naʻo le tatau ona saunia lelei, ona tuʻuina atu lea o tulaga talafeagai mo le teuina.

E fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le chicory i le maʻisuka ona o mea o loʻo i totonu o inulin i totonu, lea e tatau ai ona faʻaitiitia le toto suka, faʻapea foi ma tagata e le maua le maʻisuka mo le puipuia o lenei maʻi.

E leai se inulin i lauti, e itiiti lava i le kofe, ma o le mea lea e sili atu nai lo isi meainu uma.

Afai e fufulu le chicory i le paluga suamalie, o le inulin o loʻo aofia ai i totonu e faʻaitiitia ai le GI o le oloa, o lona uiga, le fua o le absorption o le kulukose. O se taunuuga, ua gaogao uma kullukose, ae leai se mea e liua i le tino.

O le vailaʻau o le inulin o loʻo faʻaaogaina foi o se mea e masani ai, o lona uiga, e mafai ona faʻapipiʻi le toto, faʻaleleia tele, ma puipuia ai le faʻaoʻoina o toto i paʻu toto. Afai e te inuina pea meainu mai le chicory, o le a le afaina toto.

O le inulin o se tasi o togafitiga sili ona lelei ma avea o se meaai mo le microflora masani o le tino o le tagata, fafagaina ma faʻaleleia le ola malosi, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, maua ai mea faʻapitoa ma fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻafitauli, ma e le faʻatagaina ai le faʻalauiloaina o faʻafitauli. E le lelei le faʻamaonia ona o le tuputupu ae o le microflora masani.

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai se malamalama lelei i meaʻai na te 'ai. E uiga i le chicory i le tulaga o le ituaiga 2 faʻamaʻi, muamua lava, e tatau ona i ai faʻamaumauga nei:

Faʻaoga i le kalori - 20-22 Kcal / 100 g

I le maʻisuka ituaiga 1, e tatau i le tagata maʻi ona iloa le GI o le oloa:

Glycemic Index - 15

E mafai ona e suʻeina le kalori ma isi faʻamaumauga o oloa e ala i le faitauina i luga o le afifiina.

Chicory, e pei o soʻo se vailaʻau, ei ai ona faʻamaʻiloga ma tapulaa faʻaaogaina. Mo tagata e maua i le maʻisuka, e le manaomia le chicory pe afai latou te maua faʻamafanafanaga faʻaleagaina e pei o le fomaʻi, faʻalavelave faʻalavelave, talu ai o chicory o loʻo i ai mea e faʻavaivaia ai le tale.

E le gata i lea, o le vai inu ua solia i le maʻisuka i le tulaga o veins varicose, o loʻo afaina.

E mafua lenei mea i le mea moni o nisi elemene i le chicory e saofagā i le faʻalauteleina o toto toto. Ma e le mafai foi ona e inu i le gastritis ma le manava o le manava.

O le afaina o le chicory mo le maʻisuka e mafai ona tupu pe a 'aina i le tele o mea, faapea foi ma le le faapalepale, pe a inu se meainu e mafua ai le vevesi o se natura maʻi.

Chicory o loʻo faʻatau atu i ituaiga eseese. I le avea ai o se tulafono, matou te faʻatau mai le mea na saunia, i le paʻu paʻu. Ina ia iloa pe fou ma o isi uiga, ia tilotilo lava i le afifiina o lo o teuina ai lenei oloa. Muamua, e tatau ona lolomiina se aso maeʻa. Ma le lona lua, afai e te tago i lou lima ma kuka i ou tamatamailima sina mea itiiti, e tatau ona lafoaʻi paʻu ma paʻu i le paʻi, o loʻo faʻamaonia ai e le solia ia tulaga o le teuina. O le i ai o lumps o le a taʻu mai ai o le susu o loʻo i totonu o le pusa, ua amata le susu o le oloa ma ua amata ona faʻaitiitia. E lelei tele le teenaina o sea faatauga.

Afai o le chicory e maua i lona uluai seti, o lona uiga, i le tulaga o se aʻa, e tatau ona mamago i totonu o se apa ma falai sina mea laitiiti. Seiloga lava pe a uma ona eli i se kofe kofe pe faʻafefe i luga o se mea lelei.

E tatau ona faʻapipiʻi le chicory i totonu o se mea e tapunia, pouliuli, ma lelei, e oʻo lava i le pusaaisa.

O le paʻu chicory e sili ona lanu enaena i le lanu, ae mafai ona fesuisuiai i paʻu. Afai e itiiti le suamalie o le oloa i le gasologa o le gaosiga, o le ai ai se malamalama malu, o le tele o vitamini o le a tumau, ae o le tofo o le a naʻo le mamao e pei o le kofe. Faatasi ai ma le tele o le taumafataga, o le chicory e sili atu ona lanu, o lona tofo e sili atu ona leaga ma sili atu ona pei o se "taeao" inu.

E tāua tele le faʻamautinoa o le fausaga o le paʻu o le chicory e tutusa. E le mafai e le au gaosi oloa ona faʻaaogaina eleʻele eleelea e faʻaitiitia ai le tau o le oloa, ma maua ai se tupe tele pe a faʻatau atu. O se tagata gasegase maua i le maʻisuka, maua mai le chicory, faʻamoemoe e leai ni vailaʻau. Ae afai o se vai e taʻua o le "Chicory" o loʻo faia mai karite, ona i ai lea ua uma ona iai.

Ina ia aloese mai faʻasalaga, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o se faʻamaumauga vai o le chicory. Afai, e ui i lea, o le filifiliga na pau i luga o le inu pia, e mafai ona siaki lona tulaga lelei i le auala lenei. Faʻamati ifo se mataua o le iodine i totonu. Afai e maua e le paʻu se taele lanu viole, o lona uiga o loʻo i ai meaʻai o le eleele.

Chicory o se oloa sili ona lelei mo le faatumauina o le ola maloloina o le tino e tusa lava pe o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e masani ona asiasi i se tagata ua matua le matua. O vailaʻau o loʻo iai i le chicory ei ai sona faʻalautelega tele i le tino, ma e mafai ona puipuia le faʻaalia o faafitauli eseese e fesootaʻi ma le tulaga o le tagata.

O se tasi o laau e sili ona aoga mo le maʻisuka e mafai ona manatu tonu i le chicory. O loʻo i ai se mea tulagaese ma ni meatotino e aʻafia ai le tino o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka malosi (DM). O le a tonu le aoga o lenei laau mo tagata o loʻo mafatia i le faʻaleagaina?

Chicory o se laau totino, o vaega uma ia e manuia ai le tino o le tagata. Mo togafitiga togafitiga, o mea nei e mafai ona faʻaaoga:

  • aʻa
  • laulaʻau ma mea
  • fugalaau.

O le tele numera o mea e aoga mo le maʻisuka o loʻo maua i aʻa o le laau.

O aʻa ma lau o le chicory e aofia ai le 60% o sea polysaccharide e pei o inulin. Ona o lenei mea, e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea faʻaopoopo e fai ma sui o le suka ma le malo.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le laau e aofia ai:

  • o suauu taua
  • vailaau oona
  • tannins
  • puipuiga ma gaʻo,
  • vitamini o vaega B, A, P, C,
  • ituaiga elemene ma elemene taua e pei o le uʻamea, phosphorus, potassium, sodium, choline.

I le taumafataga o le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina laulaʻau, lea e faʻaopoopoina i ituaiga uma o salakeke.

O le faʻaaogaina o le chicory ei ai sona aoga aoga i le tele o totoga ma tino o le tino. Talanoa e uiga i mea aoga o lenei laau e mafai ona umi se umi. O le mea lea, o le uʻamea ma le potassium, o se vaega o le laau, ei ai se aafiaga lelei i le fatu ma le cardiovascular atoa, e mafai ai ona e taulimaina lelei ni maʻi ogaoga e pei o le atherosclerosis, ischemia, tachycardia, vasodilation, ma isi.

Vitamini o le kulupu B e faʻasalalau le faʻatinoina o le tino, ma maua ai ni mea toʻafilemu, ma tuʻuina atu i se tagata se tauʻavega o le malosi ma le malosi.

O le faʻaaoga masani o le chicory ei ai sona aoga aoga i luga o le galuega a le vaega o meaʻai. O tagata e faʻaaogaina le chicory e seasea ona faitio i soʻo se faafitauli ma o latou manava ma le gaogao.

E le gata i lea, o le laau ua i ai sona aafiaga e tetee atu ai i le inflammatory, e maua ai le vave faʻafouina o mea afaina ua mafua ona o meatotino antimicrobial.

Meatotino aoga o chicory. Auala e faʻaaogaina ai se faʻalavelave faʻavaveina ina ia aua le afaina ai le tino. Faatalatalanoaga o tagata tomai faapitoa.

Na iloa foʻie o tatou tuaa o le chicory e matua aoga ma e aoga mo le maʻisuka. I le avea ma sui o se mea e pei o le inisalini, o le chicory o loʻo faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga i lenei maʻi. O lona masani masani e maua ai:

Ona o le malosi e vave faʻapalapala ai le tino, e fesoasoani le chicory i tagata e maua i le maʻisuka, e sili atu le faigofie ona tausisi i le taumafataga na fautuaina e le fomaʻi ae le o le "mafatia" tele, ia maua le popolega tele e uiga i tulaga o loʻo i ai i meaai.

Isi mea aoga o le chicory i le maʻisuka:

  • faʻasolosolo le faiga o le cardiovascular system,
  • faʻateleina le maualuga o le metabolism,
  • ua i ai se fomaʻi aloaʻia, faʻaleagaina o le antimicrobial,
  • e maua ai se faʻataʻitaʻiga faigofie ma le faʻamalosi,
  • faʻaleleia leo o le paʻu, toe faʻafouina le epidermis,
  • siitia le faʻamalolo vave o manua,
  • aoga aoga i le faagaioia o le tino (e mafai ai ona e feagai ma le neurosis, le mautonu, faateleina le popole, ma isi).

E ui lava i le mea moni e faʻapea, o le meaʻai faʻaonaponei faʻapitoa e ofoina atu le chicory i ituaiga eseese ma ituaiga i le maʻisuka, o le mea e sili ona lauiloa i se foliga e mafai ona faʻaaogaina. Ua faatauina atu i le tele o faleoloa ma falemaʻi. O lona tau e maualalo, ma o le tele o le maʻisuka e mafai ona mafai ona aofia i totonu o le taumafataga se mea taua aoga faaopoopo i le foliga o se paʻu e maua mai aʻa o se laau toto.

Faʻasolosolo e mafua ai lona lauiloa e le gata i ona aoga aoga, ae ia faigofie foʻi ona faʻaaogaina. Ina ia saunia se mea inu faavavega, na o le liligi ifo o le vai i luga o le vai ma tuʻu ai mo ni nai minute.

Fomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o chicory soluble e aunoa ma ni mea faʻaopopo poʻo ni mea leaga (faʻataʻitaʻiga, cinnamon poʻo koko), talu ai o loʻo iai mea e sili atu ona aoga. O le tofo lelei o le chicory soluble e mafai ai ona e inu e aunoa ma le faaopoopoina o le suka.

E vave ona tofo le chicory pei o le kofe. Ae peitai, e le afaina ai le tino e pei o caffeinated drinks.

O le mea moni, o se vai inu e le mafai ona mitamita i le aofaiga tutusa o micro ma elemene aoga o le "mama" chicory. Ae ui i lea, o sea meainu ei ai sona aafiaga aoga i le tino, i le maua o se gaioiga malu ma le faʻamalolo.

O le chicory vave o le mea sili lea e suitulaga i le kofe ma le lauti, e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata maloloina atoatoa.

I le faʻaopoopoga, o le chicory soluble e fesoasoani e faʻaititia ai le toto toto, faʻagasolo ai faiga faʻavaomalo.

Isi meatotino aoga o chicory soluble, lea e fautuaina ai mo le maʻisuka ituaiga muamua ma lona lua:

  • ei ai sona aafiaga faʻaleleia i le tino,
  • faʻaosofia le faʻaogaina o le tino
  • faʻaleleia fuamalie,
  • e fesoasoani i le fausiaina o le microflora masani i totonu o le inumaga,
  • aoga aoga i le galuega o le ate ma fatuga, o le mucous membrane o mata (lea e matua taua mo le maʻisuka).

E pei ona taʻua muamua, ua fautuaina le chicory mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ona o lona mafai ona faʻasaʻo le maualuga ole kulukose toto. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo puipuiga, ae faʻapea foʻi mo togafitiga o faʻamaʻi o le 1st ma le 2nd ituaiga.

Faatasi ai ma le ituaiga faʻamaʻi lona lua, o le chicory e fesoasoani i le faʻaitiitia vave o le suka o le toto ma lona vave tuputupu aʻe. I le maʻisuka ituaiga 1, e faʻaaogaina e faʻaititia ai le fualaau o le fualaau autu.

E ui lava o vaega uma o le laau e aoga mo le maʻisuka, ae o le aʻa e sili ona aoga. O lona taumafaina i le maʻisuka e taua tele i le puipuiga ma le togafitia o le maʻisuka i ituaiga muamua ma le lua.

Ina ia maua le malosi maualuga o aʻafiaga mai aʻa o le laau, e mafai ona e saunia se "vailaau" oe lava. Ina ia faia lenei mea, faʻagogo le aʻa o le chicory, māmā le falai i totonu o se pani. A maeʻa - fuga ma faʻafefiloi i le vai. Ona faʻaalu ese lea o le faʻafefiloi o mea e faʻafefiloi ai se mea o totoe, lea e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea ua maeʻa.

E mafai e le maʻisuka ona saunia le tele o meaʻai suamalie ma ola maloloina lelei mai aʻa.

Faʻainu vai. 30-40 g o aʻa eleele o chicory sasaa 0.5 lita o vai inu. Fufulu le afi ma faʻapipiʻi mo le 10-15 minute. Ma - vevesi ma malulu i le vevela o le potu. O se mea inu suamalie e tatau ona inu 1/3 ipu 2-3 taimi i le aso.

Laʻau afu. 2-3 sipuni tele o le paʻu chicory paʻu 2 mo vai inu ma tuʻu ai mo ni nai itula. Inu 0.5 ipu e oo i le fa taimi i le aso.

Inu i le chicory ma le susu. E saunia i le auala lava lea e pei ona taua i le fua muamua, ae faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le susu, sili ona fiafia i mea manogi ma isi fualaau maloloina.

E leai se suka e tatau ona faaopoopo i ia meainu. Nai lo lena, e mafai ona e faʻaaogaina suamalie. Latou te le faʻamaina le inu, ae i le taimi tutusa i nisi taimi e faʻaleleia lona manaia lelei.

E ui lava i faʻamanuiaga uma o le chicory, o mea inu mai lea mea e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻamapulaʻa ina ia le afaina ai le tino.

Tincture mo le soloia o manuʻa. I le maʻisuka, o le aʻa o le chicory e talafeagai e le gata mo le 'ai, ae faʻapea foʻi mo le faʻaaogaina i fafo. Afai e iai ni manuʻa e le faʻamalolo i luga o le paʻu, e mafai ona e saunia le mea nei: 10-15 g o aʻago vao o loʻo sasaaina i totonu o se ipu tioata e 40 ml o le ava malosi. Ufiufi le fagu ma tuʻu i se mea pogisa mo le 7-10 aso. A maeʻa le taimi lenei, e mafai ona faʻaaogaina le tincture mo le soloina o fasi manua ma maʻi paʻu.

I le lautele, o le chicory o se vaovao lea e sili ona taliaina e le toʻatele o tagata. O le autu o le faʻaseseina i lona taumafaina o le tasi le le faapalepale. I nisi vaega o tagata, o le 'aiina o se laau e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi, e ui i le mea moni o le chicory e le aʻafia i le ituaiga o allergens ma mafua ai ona seasea ona afaina.

O le tele o taimi, e mafai ona aliali mai ona o se aofaiga tele o vitamini C i lona tuufaatasiga. O le mea lea, o tagata e le taliaina ni fualaau suamalie e tatau ona faʻalauiloaina se aoga aoga i totonu o le taumafataga ma le faʻaeteete tele, ia mataituina lelei le tali a le tino i se oloa fou. Afai na matauina e se tagata ina ua uma ona ia taumafa i meaai i soo se ituaiga, na ia atiina ae ni faailoga o le mea e ai i le mea e 'ai (fagu, mumu, mumu o le paʻu, ma isi), e sili atu le teena o lenei oloa. E le gata i lea, o le chicory ua solia i tagata:

E le gata i lea, o le chicory e tatau ona lafoai ao ave soʻo se vailaʻau, talu ai e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau faasaina ma lona faʻaaogā e le tino.

O nisi tagata atamamai e mafaufau e le o se laau aoga tele, lea i lalo o nisi tulaga e ono afaina ai le soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • E mafua ai le faʻaititia atili o le faʻafitauli i luga o le cardiovascular system, o le mamafa o le mamafa ma e oʻo lava i le arrhythmia (naʻo pe a inu i le susu). E ui i le mea moni e faapea o se tuufaatasiga o oloa e foliga mai e masani lava, e sili atu le inu i nei meainu e lua eseese mai le tasi i le isi.
  • Faatasi ai ma le le pulea lelei o mea, o le chicory e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o le ate ma le tino o le tino, ma mafua ai ona le fiafia nisi tagata.
  • I nisi vaega o tagata, o le 'aina o le chicory e mafai ona taʻitaʻia ai le fiaʻai tele.
  • O Chicory ei ai le meatotino o le faʻavaveina o le toto o le tagata, lea e le saogalemu mo tagata o loʻo mafatia i le thrombosis.

O le tele o fomaʻi e talanoa e uiga i le tele o mea aoga faʻaaogaina o le laau, o le taʻua o le vao vavalalata o le "mea ua mate."

I soʻo se tulaga, o aoga ma faʻamaʻi o chicory e 100% faalagolago i le tele o mea e taumafaina e se tagata. O le vailaʻau aupito sili ona lelei e le sili atu ma le tasi le ipu o meaʻai inu i le aso. A leai, o se mea ofoofogia e mafai ona le aoga ma e afaina foi.

Ina ia mafai ai e le chicory ona aumaia le tino na o faamanuiaga, ae le o se afaina, o lona taumafaina e tatau ona faatulagaina lelei. Afai ei ai sina masalosaloga o aafiaga le lelei o vao i luga o le tino, e taua le taofi le ave i se vave vave ma saili le fautuaga a se fomaʻi.

var blockSettingArray =, var contentLength = 12759, var jsInputerLaunch = 15, var jsInputerLaunch = 15,

Faʻamatalaga numera 1
  1. Tipi aʻa o le laau ma kuka lelei.
  2. Liligi le 20 kalama o meaola mata i se lita o le vai vevela.
  3. Auala e kuka i luga o vevela vevela mo le kuata o le itula.
  4. Faʻafiafia ma faamama.
  5. Ave le afa afa i le aso mo le kuata o le itula ao le i malolo mo le 30 aso.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻamatalaga numera 2

E tatau ona fufulu le susu.

  1. Totoina o togalaau o chicory, cinquefoil, mint, rosehip ma le juniper 250 250 vai inu.
  2. Tuu i totonu o se pusa vela vevela mo le tusa ma le 3 itula.
  3. Faʻafiafia ma faamama.
  4. Le tele o le ava malosi ao lei oʻo i le aiga 3 taimi.
  5. O le auala e ave ai le faʻasologa e 2 vaiaso.

Toe foʻi i le laulau o mea

Contraindications ma le afaina

E masani lava, o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2 e lelei le faʻafefe ma e le afaina ai pe afai e te inuina i le faʻalelei. E faʻasaina le faʻaaogaina o le chicory mo le maʻi o le manava o le manava ma le Duodenum, foma, gastritis, maualuga le maualuga o le toto maualuga, faʻamaʻi o toto toto ma veins - veins varicose veins or hemorrhoids. Aua le faʻaleagaina le meaʻai mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatuga. O loʻo i ai i le laau se mea faʻapipiʻi ma e mafai ona faʻateleina le avega i luga o le polokalama urinary. I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona e inu ava mai le laau ma le faʻaeteete ma le maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi.

Chicory mo le maʻisuka ituaiga 2

E tele laau e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le kulukose toto. Ae o le fuainumera oi latou o loʻo galue moni e itiiti ifo lava. O se tasi o togafiti faʻaleleia lelei o Chicory mo le maʻisuka ituaiga 2.

  • Tulaga fiafia
  • O aoga o le chicory i le maʻisuka
  • E faʻapefea ona fai se meaʻai?
  • Faʻaleagaga mai le chicory

Mo le tele o tausaga, o tagata ua faʻaaogaina lenei oloa i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi. E masani lava ona iloa i tafatafa o auala, e faigofie ona maua ma e iai ni aafiaga lelei i le tino atoa.

Tulaga fiafia

O le mealilo o le faʻamaloloina o aafiaga o le laau i luga o le tino o lona tuufaatasiga siama.

E tamaoaiga i vaega taua nei:

  1. Suavai o le faavae lea o ola uma.
  2. Inulin. E tusa ma le 50% o le fausaga atoa o loʻo faʻaaogaina e lenei vailaau faapitoa. O le mauaina o se suamalie manaia, e le o aofia ai le tasi le kalama o le kulukose ma e le manaomia ai le hormone pancreatic mo lona faʻaaogaina. E le gata i lea, o le inulin o loʻo faʻamalosia ai le gaosiga o le carbohydrate, e faʻaitiitia ai le glycemia.
  3. Pectin O meaola faalenatura o lenei vailaʻau e faaumiumi ai le faagasologa o le mimitiina o le malamalama ma mamafa mamafa mai le vevela. Faamamaina ma aveese mai toxins mai le toto. Faʻavasega le faʻafefeteina.
  4. Vitamini o le vaega B (1, 2, 3, 6), C, A, E, PP. O sea malosi malosi e maua ai se faʻamatalaga lelei i luga o fausaga uma o le tino, faʻalogo ma puipuia mai le tele o aʻafiaga faʻaleaga.
  5. Potassium, magnesium ma le uʻamea. O elemene taua e tolu sili ona taua ile totonu o le laau. Puipuia le fatu cardiovascular, toe faʻaleleia le amio saʻo o arteries ma veins. Auai i le faagasologa o le hematopoiesis, faafou le numera o lela mumu toto.

O le tele naua o mea taua e mafua ai Chicory mo le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi o na togafitiga masani e mafai ona faʻaaogaina e ogatasi ma togafitiga masani. Aua le ave faʻatasi ma i latou, aua o le a le fofoina le maʻi. Ae ui i lea, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina masani, e maua e tagata gasegase taunuuga lelei

Chicory i le taumafa o le maʻisuka

I le suʻesuʻeina o mea aoga o lenei laau, o le manatu e foliga mai o le chicory na faia e le natura mo tagata maʻisuka! I lona tuufaatasiga, o le chicory o lo oi ai se mea e pei ole inulin. E aoga i le fesoasoani lea e maualalo ai le maualuga o le toto i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka.

O nei mea e aʻafia ai le koko, mea faʻasaina eletise, elemene elemene. O le vitamini - B ma le C. I le mea moni, o le chicory e maua mai i le antioxidants, lea e mafai ai ona faʻaaoga pe a faʻamamā le tino mai toxini, toxins eseese, mea faʻavevela ma metala mamafa.

O le tele o faʻamaʻi o loʻo fautuaina ai e fomaʻi le faʻaaogaina o chicory:

    toto maualuga, atuatuvalega, migraine, eseese gasegase faamai, le mautonu, afaina o le fualaau oona.

I le togafitiga o le gastritis, maʻi o le gaʻo ma le ulutala duodenal, o le faʻaaogaina o le chicory e fesoasoani i se faʻamalologa malosi. Mo tagata alolofa i le kofe, o lenei vai inu e mafai ona avea ma se mea sili ona lelei.

O aoga o le chicory i le maʻisuka

I le taimi nei, e tele aʻafiaga faʻasolosolo i le faʻaaogaina o le laau.

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Chicory i le maʻisuka ituaiga 2 ei ai aafiaga nei i le tino o le tagata:

  1. E faaitiitia ai le suka o le toto. Ona o le i ai o le inulin, o se vailaau masani e aʻafia ai le gaosiga o le gaʻo ma gasegase faʻafuaseʻi ona tupu i glucose. O le kulupu o le gluconeogenesis e poloka.
  2. Togi faʻaulu. E toʻatele tagata latou te lipotia se faʻaopoopoga taua i le gaoioiga pe a uma ona faʻaaogaina se vaiinu mai le aʻa o Chicory. O fomaʻi e fautuaina foi e fai ma sui o le caffeine masani. O le mea moni, o le mea lenei o mea e tofo i le tagata lava ia, ae o lenei oloa e mafai ona faʻamalosia ai se tagata e le afaina ai lona tino. Faʻafetai uma lava i le maualuga o meaʻai o vitamini B (1, 2, 3). Latou te nafa ma le faʻatonutonuina o lagona e ala i le faʻaogaina o le namu ma faʻafefeteina le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, latou te puipuia le atinaʻeina o le polyneuropathy, lea e toetoe lava o taimi uma e maua ai i maʻi ma "maʻi tiga".
  3. Faʻaleleia le paʻu o le mamafa. Pectin, faʻatasi ai ma inulin, e le o vave ona faʻaaogaina gaʻo ma gaʻo i totonu o le manava. O le iʻuga, faʻapipiʻi le tino ma laʻititi laʻititi o meaʻai. O lenei aʻafiaga e sili ona talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaogao faʻasaga.
  4. Faʻafouina le lauulu ma le paʻu. O se tamaoaiga mauoa o vitamini e afaina ai le tulaga o le tino o le tino tagata. E avea ma mea sili ona manaia, e faʻaleleia ai le faʻavavega o meaola i luga o ona papa.

Chicory: manuia ma faʻaleagaina

O le chicory soluble e masani lava ona maua i le kapini o le umukuka o se lagolago o se taumafataga maloloina. O le afifiina o lenei oloa ua tumu i folafolaga - o le ava e mafai ona faʻaititia ai le toto toto, e aoga mo maʻi mamaʻi, fafine maʻitaga, tamaiti ma tagata matutua, fesoasoani i le ate e faʻafetaui ai le faʻaaogaina o le gaʻo, ma, mulimuli ane, e taofia le tele o le 'ai.

Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata faʻatuatua o vailaau faʻapitoa e talitonu o se vai inu, pe o le chicory poʻo le kofe, o se puna o mea oona mo le tino, ma e itiiti se aoga mai ai. O le toʻatele o tagata faʻatau meaai masani ma tagata mulimuli o le polokalama a Bragg, Shelton, ma Bates e taumafai e lafoaʻi se ipu o chicory. Pe tatau ona sili atu le soifua maloloina lenei ipu nai lo le kofe? O a faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o chicory mo le tino?

Mea aoga

O mea faʻamalolo o chicory e mafua ona o mea aoga i lona fatuga. O le puna o vitamini, tannins ma fiber o le aʻa o se laau i le aiga aster. E i ai foi le salad chicory, ua iloga e le tele o aʻa ma fatuga.

O le vaega aoga autu o le chicory o le inulin. O lenei vailaau o se ituaiga o fiva, aemaise lava le aoga mo le microflora o le intestinal. O le bifidobacteria lauiloa o loo i totonu o le gastrointestinal tract e fafagaina na o le fiber.

E taua le aofia ai o le chicory i lau taumafataga, ma afai o le ae nofo i ni vaiaso se lua i luga o se fualaau faisua po o fualaau 'aina. O lau microflora o le a avea ma meaʻai ma o le a faʻaaogaina i se "olaga lelei," o lona uiga o le afaina ma le manava o le a faʻalavelaveina ai oe i taimi o faʻalavelave mamafa faʻafuaseʻi.

I le faaopoopo atu i inulin, o le chicory e lauiloa mo lona mafai ona faataitai le tofo o kofe. O le laʻau uʻamea e vevela ma tart, o le mea lea e mafai ona suia ai lau ava e sili ona e fiafia i ai, i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Afai e te iloa e uiga i le maitaga, e fautuaina malosi e fomaʻi e te sui e sui vave le kofe i le chicory.
O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le gestosis, susu o le muʻu, o le mamafa i le manava, ma le maʻi. Fomaʻi fautuaina e aofia ai le chicory i le taumafa a tagata e maualuga le maualuga.

O le inu e sili ona aoga mo le maʻisuka maualuga o le ituaiga lona lua ma le manua - o le inulin e mafai ona faʻaititia le faʻasologa o fuainumera o oloa, ma, o le mea lea, faʻaitiitia ai le tulaga o ia tagata gasegase, faʻaitiitia le manaʻoga mo lauulu. I lenei tulaga, ua fautuaina e 150 ml o le vai 20 minute ao le i faia taumafataga taitasi.

E le o se mea e ofo ai, ona o le i ai o le tele o meatotino aoga, o le chicory o loʻo faʻaaoga lelei mo le gau o le mamafa.

Faailoga mo le faʻaaogaina o chicory soluble

I le talanoaina o aogā ma faʻamaʻi o chicory soluble, e le mafai e se tasi ona toilalo e taʻu atu le faʻamaʻiloga o loʻo i ai. E i ai ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o le chicory. E le tatau ona faʻaopoopoina lona faʻaaogaina i fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O Chicory e mauʻoa i vitamini C, ma o le toʻatele o tagata o loʻo afaina i le suka. O le mea lea, afai e le mafai ona e 'aina le tele o fualaʻau suamalie, ma o currants e mafua ai le vevela i totonu ia te oe, aʻo e leʻi faatauina mai le chicory mo se soifua maloloina maloloina, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. E le tatau ona e inuina se mea inu ma le masima o le manava - bronchial asthma, mo se faataitaiga.

O le tele o fomaʻi togafitiga e mafaufau i le mea o le meaʻai, pe afai e le afaina, ona leai se aoga nai lo le masani poʻo le kofe. O le tele o fautua o vailaʻau faʻapitoa e talitonu o le fua o le paʻu o le meaʻai o se mea mate. O le mea moni, e tele ituaiga o vailaʻau e faʻamaoaigaina i vitamini talafeagai, ma o le mea moni e sili atu le leaga o vitamini "vailaʻau" nai lo mea masani, e faigata ona finau.

O le mea lea, o le meainu e maua ai naʻo le manuia, faʻatau mai se paʻu e pei o se mea masani faalenatura o le chicory, ma taumafai e aloese mai faʻasalaga faʻamaʻaʻaina, tisi, ma suamalie o le oloa.

Seisi faʻamatalaga e uiga i aoga o le chicory mo le maʻisuka

Uo faʻafeiloaʻi oe i le 'upega tafailagi' 'Doctors themselves'! Talu ai nei lava, na ou amataina ai se taua le fiafia ma le suka o le toto, mo nisi mafuaaga na tulaʻi ai ma "sosola" agai i luma ma sili atu .... E ui lava e le i matauina muamua.

Ae o aiga i luga o le tina ma le tama matua sa mafatia i lenei maʻi. Sa masani ona ou fiafia e inu le kofe ma le suka ma le susu, ae i lenei tulaga o se mea manaia mo aʻu. E le o aʻu o se fili o loʻu ola maloloina! E ui lava mo le tele o tausaga o lona soifua na ia galue e tusa ai ma lona soifua maloloina e le o se mea talafeagai.

Mo le tele o tausaga sa ou fiafia i le aoga o fualaau aina i tagata, pe a ou faitau e uiga i chicory, ae aisea na ou manaomia ai i lena taimi? Sa ou faatauina ma inu kofe, aisea e suia ai i le chicory? O lea sa ou mafaufau ai ... ma le soifua maloloina e le o fuaina, afai e le uma le "taga", semanu e ola ma soifua e tusa ma le 100 tausaga! Leai, sili atu ... more!

Ae o iinei na faaiʻu le onosaʻi o loʻu tino i se "taga" vavao ma le suka na fufuluina i totonu o le toto! Ona ou manatuaina lea e mafai ona e inu i le chicory i le maʻisuka. E masani ona fesili mai uo i nisi taimi, e mafai ona maua i le maʻisuka? Ioe aʻu uo, o le faʻaaogaina o le chicory i le maʻisuka e lelei.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o chicory o loʻo i ai inulin - o se polysaccharide lea e faʻaaogaina i le taumafa o tagata gasegase e fai ma sui o le suka ma le maso. O le a le mea e fai e le inulin! E faʻamaligi ai toto toto, e afaina ai le galuega a le loto, ma e iai foi se lagona toʻafilemu i le tino tutotonu.

E le gata i lea, o aʻa o chicory i la latou tuufaatasiga e aofia ai le vevela e pei foi o le faatali o mea oona, suga, vitamini B, C, tannins, carotene, organic organic, intibine glycoside. O vailaʻau o se vaega o le chicory o loʻo i ai se mea faʻamalosi, ma faʻaitiitia ai le toto toto, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

I se tulaga lautele, ou te fautuaina uo, inu pulu 1-2 taimi i le aso ... ma o le a aoga. I le tagata lava ia, ou te faʻatauina le sauniuni (vave-soluble, e aunoa ma ni mea faaopoopo) i le falemaʻi, ave le 2 teaseti i le 200 g vai inu ma faaopoopo le 100 g o susu, e lelei ma maloloina. Ae o le suka, na ou vavaeeseina atoatoa mai le meaai.

Le afaina ma faamanuiaga o le chicory

O aso uma o le a atili ai ona mafaufau tagata i lo latou soifua maloloina, pe oa mea latou te 'ai ma mea latou te inu ai, o le toatele o tagata e filifili e lafoai le kofe ma fesuiaʻi i meainu mai chicory, e uiga i aogā ma mea matautia o le a talanoaina i le aso.

Talu ai nei lava, o meaʻai maloloina ma meainu mai lea mea ua fautuaina e inu tele mo le maʻisuka, ae o suʻesuʻega fou ua faʻaalia e mafai ma e tatau foi ona inu e le gata mo tagata soifua maloloina, ae mo tamaiti foi, ma e oʻo lava i fafine maʻitaga.

O le a le chicory?

O Chicory e patino i ituaiga o laʻau o le aiga o Asteraceae poʻo Astrovidae. O le laau ei ai fugalaau lanumoana lanumoana ma ola i laufanua, laufanua valevalenoa ma auala.

E ola Chicory i la matou eria e lua ituaiga, masani - mai le mea e maua ai se vai inu ma salati. O le aʻa o le laau e 1.5 mita le umi, ae o le tele o mea aoga o loʻo faʻamoemoeina iinei.

O aso uma lava, o le lauiloa o se vaiinu mai le aʻa o le laau o loʻo ola, talu ai o le tuufaatasiga o le chicory e aofia ai le i ai o le tele o elemene e tatau mo se tagata. O loʻo aofia ai le acid ascorbic, pectin, vitamini B1, B2, B3, ma micro-macro elements e pei o le calcium, potassium, sodium, magnesium, iron ma isi.

O suʻesuʻega ua faʻaalia mai i le aʻa o le i ai o le resini, carotene, mea faʻalaʻau, protein ma tannins.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O se mea taua o le chicory e aofia ai le 40% i le 60% inulin - insulin i le natura, lea e le faateleina ai le maualuga o le suka, lea e matua taua lava mo le maʻisuka. E le gata i lea, o le inulin e faʻamautuina ai le meaʻai, ma o le mea lea o loʻo faʻagasolo ai metabolic process.

Mo le gau o le mamafa

Afai e leai se kulūkose o lou tino ma e le mafai ona e teena le faʻamalosi, ona faʻaaoga lea o lenei vaiinu, o le inulin o loʻo i ai e faʻaumatia ai le afaina mai le suamalie. O le mea lea, o le chicory e aoga mo le mamafa o le gau ona o lenei meatotino, ae e tele isi.

Vitamin B1 e liua ai gaʻo, gaʻo ma gaʻo i le malosi, ma o le Vitamin B2 o le a faʻafefete gaʻo, ma puipuia ai le isi centimita mai le teuina i ou sulugatiti ma sulugatiti.

I le faʻaopoopoga, o le chicory e mauoa i mea faʻapitoa, o mea ia e faʻaaoga ai metabolic processes, lea e masani ona saofaga i le liua o le gaʻo sili atu o le tino.
Pectin o loʻo i ai i totonu o le laau, lea e matua taofia ai le lagona o le fiaaai, o lona uiga, o le fiaʻai ua paʻu, ma le lagona o le atoatoa e taofia ai oe mai le tagofiaina.

Aafiaga o le paʻu

Ina ia lelei le paʻu, e manaʻomia: calcium, magnesium, potassium ma isi mea. O nei elemene o loʻo i ai i le aʻa o le chicory, faʻaopopo atu o loʻo iai le vitamini aoga A, B1, B2, B3, E, C, PP. O nei elemene uma e fesoasoani i le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o le paʻu, lea e tāua mo le gaʻo o le paʻu ma le talavou.

Ae aua neʻi galo e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi muamua se fomaʻi agavaa o le a fesoasoani ia oe e maua le mafuaʻaga o le maʻi ma faʻaaogaina.

Faʻamanuiaga o le Bowel Benefits

O le i ai o se elemene aoga o inulin i totonu o le laau e fesoasoani ia tatou inumaga e faʻaumatia ai le dysbiosis ma le malosi. O le gastrointestinal system e aofia ai le bifidobacteria, e talafeagai mo lo tatou soifua maloloina lelei, latou te 'ai le fiber, ma o le inulin o se ituaiga o fiber.

Aafiaga i luga o puipuiga

O le inuina o se ipu inu vaiinu i taimi uma, e te faʻamalieina lou tino e le gata i vitamini ma minerale aoga, ae faʻapea foi ma le taua o inulin.

O loʻo faʻamautuina e lenei vaega faiga uma i le tino, faʻasaʻolotoina le tino mai le faʻamalosi, ma maua ai le avanoa e faigofie ai ona faʻaaoga uma mea aoga, ma o lea e faʻamalosia ai le tino puipuia.

Faʻatasi ma le anemia

O le laau e mauʻoa i le uʻamea, lea pe a faʻamaʻaina e le inu ua lelei ona uuina e le tino. E masani lava, o le chicory ua fautuaina e avea o se faʻasolosolo ma i le togafitiga o le anemia. I lenei tulaga, e tatau ona onā le vai e aunoa ma le faaopoopoina o le suāsusu, a le o lea o le a sili atu le leaga o le faʻaaogaina o le uʻamea.

Faʻafeteʻaiga ma le susu

O le mea moni, o nei oloa e lua e le lelei le vavalalata o le tasi i le isi, ae faʻalagolago lava i uiga o le tino. Afai e te lagona le le toʻa pe a maeʻa sea faʻafefiloi i totonu o se meainu, ona mafai lea ona e suia le susu masani i totonu o le chicory ma ana meaʻai fualaau faisua.

Chicory e matautia mo veins varicose

I le tulaga o veins veinose, e le fautuaina e inuina se vai inu uila, ae afai ei ai nisi faʻamaʻi pipisi, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

O a nisi faʻamanuiaga poʻo se faʻaleagaina i le chicory?

O le mea pito sili ona taua e manatuaina o le mea inu o le vailaau o se vailaau faʻapitoa, ma o meaola taʻitasi e faapitoa lava, o lea, o le inu e lelei mo se tasi ma e lagona e le tagata naʻo le lelei, ae mo se tasi e sili atu le le inu.

Afai tatou te talanoa e uiga i fafine maʻitaga, o le mea lea, e tele fomaʻi ma tagata fai meaʻai e fai mai o le inu o le chicory ao maitaga e saogalemu ma e aunoa ma le fefe, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e nafa ma le maitaga e aloese mai le afaina o lau pepe.

O le mea lea, i se tulaga lautele, afai o lou soifua maloloina e mafai ai ona e inu i lenei "meaʻai maloloina ma le natura", ia mautinoa ia taumafai, o le tele lava o tagata latou te le amanaiaina le eseesega ma le tofo o kofe, ma ia sili atu le aoga o le kicory, sui ai le teasbal teas, compotes mama mama vai.

Chicory ma coriander decoction o le a fesoasoani i le maʻisuka

Ou te fia taʻu atu pe faapefea ona ou tauivi ma le maʻisuka. Ou te ofoina atu na o suʻega faʻamaonia. Ae muamua, o ni nai upu agalelei e uiga i chicory. E fesoasoani Chicory i le togafitiga o le tele o faamai, e aofia ai le faʻaitiitia o le suka o le toto. I se taimi, na oʻo atu loʻu suka toto i le 15 mmol / L.

Sa faamatala mai e se uo e uiga i le solo. Sa ou taumafai ma toe foi mai le suka i le masani. 1 tea o se sipuni o le chicory sasaa se ipu vai inu, tuʻu ai ma inu. Fai faʻatasi i le aso. E mafai ona e faaopoopo le susu po o le kulimi ia tofo. E le tatau ona inu i le po.

O le maʻisuka e togafitia foi i le coriander (fualaau cilantro): 10 g o le fatu coriander malogo, paʻu i totonu o se paluga, sasaa le 100 g vai, kuka mo le 3 minute, malulu, vevela ma inu i le paluga i le aso, vaevaeina i le 3 servings, i le va o taumafataga. O le togafitiga e 2-3 masina.

O le maʻisuka e faigata tele ona sasa, o lea o le onosai o le mea autu lea i togafitiga. Ou te taumafai i fualaau masani, aua e tatau ona e ola. Ma afai e te le togafitia lenei maʻi, ona e iloa ai lea o le mea e gata ai.

E faʻapefea ona fai se meaʻai?

O le aʻa o le laau e masani ona faʻaaogaina. E ao ona aoina, mago ma gaosia. O le chicory soluble ua amata nei ona lauiloa i le maʻisuka ituaiga 2.

Pe a faʻatau le faʻataunuʻuina o oloa i totonu o se faleoloa, e tatau ona e mulimulitaʻi i faatonuga mo le faʻaaogaina, talu ai e ese le faʻaaogaina e tagata gaosi eseese auala o sauniuniga. E ono i ai eseesega i le faʻaaogaina.

O fualaʻau sili ona lauiloa e faʻaaoga i le fale o mea nei:

  1. Atagofie. Ina ia faia, e te manaʻomia 2 tbsp. sipuni tele o Chicory o le muaʻi faʻasolosolo faʻapala 1 le lita o le vai inu. Simmer mo le 10-15 minute. Faʻataga e faʻaliliu, faʻalavelave. Inu 100 ml tolu taimi i le aso 15 minute aʻo lei faia se taumafataga. O le togafitiga e tasi le masina,
  2. Faʻasoʻoto faʻatasi ma pulou o le rose. E tatau ona ave le tutusa (2 teaset): Chicory, Rosehip, Juniper, Goose cinquefoil, Mint. I le faaopoopo lenei 250-350 ml o le vai vevela ma tumau i se vevela pe a ma le 3 itula. Taʻu ma inu i le aso atoa i le 3 vaeluaina popo aʻo leʻi 'aʻai. O le umi o lenei toe faʻaleleia e 14 aso.
  3. I le tulaga o se vai inu masani. Seʻi lava 2 teaseti o le paʻu ua uma ona faʻafefeteina vai, tuu mo le 5 minute ma inu. E le manaomia le faaopoopo o susu. O lea ituaiga tuufaatasiga e mafai ona oo atu ai i tafega o le mamafa.

Faʻaleagaga mai le chicory

E i ai nisi tapulaa i le faʻaaogaina o le laau.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o se fofo masani:

  • Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.
  • Faʻasaʻo maualuga i faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  • O faʻamaʻi pipisi i luga o vailaʻau (uligā, gastritis).
  • O le faʻasologa o le hepatic poʻo le le atoatoa.

I nei tulaga uma, o Chicory o le a faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi, o lea e tatau ai ona e teena. Ae peitaʻi, afai e maʻi le maʻi mai le maʻisuka, o le faʻaaogaina o lenei laau e maua ai na o le manuia.

Tuua Lau Faamatalaga