Mea aoga ma le faʻasaina o rhubarb - ituaiga ma fua o togafitiga faʻaleaganuʻu

Rhubarb - o se fualaau laulaau mai le aiga o le buckwheat e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuni o salakeke, vasega muamua, tiʻeli ma faʻasao. E manaia lelei, ma e tusa ai ma fualaau o le suamalie e leai se mea e itiiti ifo i laulaʻau lanumeamata ma le kapisi paʻepaʻe.

O le tuufaatasiga o le laau, lea e faia ai vailaau, e aofia ai vitamini o vaega B, C, E, A, PP, potassium, calcium, meaola oona. Diabetes rhubarb faʻaalia ona o lona maualalo o faʻamatalaga mataʻitusi ma le kalori. 100 kalama o le oloa e aofia ai na o le 20 kcal, o le mea lea o lenei fualaau faisua o meaai taumafa.

O lenei laau o se fesoasoani lelei mo faʻamaʻi pipisi e masani ona maua i le maʻisuka, o le a fesoasoani e taulima ai le manava, dyspepsia, ma le catarrh o le manava.

E mafai ona faʻaaogaina le Rhubarb tiniga e faʻaleleia ai le ate e pei o se vailaʻau faʻamalo, e faʻamalolo ai osofaʻiga o le gout ma faʻasaʻo le tulaga mo malulu. O lenei laumei laʻau e fesoasoani foi i faʻamaʻi fatu, e fesoasoani e taofia le maʻi fatu fatu.

E iai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o rhubarb. O le mea lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻa i le ate ma fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le manava matala ma le toto toto.

Diabetes rhubarb faʻamalolo le tino, faʻamalosia le puipuiga. O lenei vavega e mafai ona tuliesea maʻi mai ia oe, o lea aua neʻi galo e faʻatau i luga o le maketi.

O le a le rhubarb?

O se laʻau faʻapitoa mai le aiga o le au, o loʻo i ai se aʻa malosi po o se mafiafia, e taʻua o le rhubarb. O lau o lenei laau e lapoa ma tai tolu tafatafa foliga, ma e mafai ona tupu mai aʻa e oo i le fa centimita le lautele. I vailaau faʻasoifua maloloina, o laʻau o loʻo faʻaaogaina e sauni ai togafitiga faafomaʻi o rhubarb - o faʻamalologa faʻamalolo ma faʻamaʻiina o lenei fualaau aina e lauiloa i le togafitiga masani.

Mo salakeke, puluvao poʻo fuga paʻu, meaʻai, mea manogi o le laau ua filifilia, o loʻo i ai se lanu mumu poʻo se lanu lanumeamata. I tumutumu o petioles, fugalaau lanu samasama e tutupu, e aoina i mea e tutupu. O fua o le fualaau faisua ua lauiloa ona o foliga o le tuli, e mafai ona latou oʻo atu i le sili atu i le valu milimita.

Eseesega

O tagata ua leva ona ola aʻe rhubarb o se togalaau togalaau. Na tuʻuina atu le fiafiaga i vailaʻau faʻataunuʻu ma se maualuga o meaʻai o vitamini e tutupu vave. O ituaiga o fualaau faisua e le totogia e seasea lava, e ui lava o nisi taimi o ituaiga ituaiga e faaaoga mo mea teuteu. Faatasi ai ma meaola laiti, Alitele ma le suamalie rhubarb e masani ona lauiloa, o le mea sili ona itiiti o le rhubarb o Wittrock ma Maximovich.

O le laulaau o sea ituaiga fualaau aina e tusa ma le mita. O meaola tetele tetele e aofia ai le malo, tamaʻitaʻi, vailaʻau poʻo le Tangut. O lenei ituaiga o loʻo avea o se sui iloga o le aiga o le buckwheat, talu ai le lautele o le vao e mafai ona oʻo i le lua pe tolu mita. O le mauga maualuga rhubarb o Delaway ma Alexandra e ola i luga o le sili atu i le lima afe mita, o lea e le mafai ai ona totoina i luga o le laufanua.

O le aoga o le fualaau fualaau aina e mafua mai i lona tuufaatasiga o meaola, lea e aofia ai le tele o elemene, e pei o le malic acid, iron, magnesium, pectin, potassium, phosphorus, oxalic acid, etc. O le laau e aofia ai vitamini ma minerale, ona o le togafitiga o faʻamaʻi e tele taimi e sili atu ona aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le magnesium e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino puipuia ma faʻamaonia le moe. O aʻa ma laulaau e le faʻaogaina mo le togafitiga, ona o loʻo manatu i latou oona.

Beta Carotene, mg

Maota ma dextrins, g

Mono- ma le le malie, g

Faʻafiafiaga kalori

O ipu uma e aofia ai le auai o lenei oloa o mea taumafa, aua o lona kalori o mea maualalo e maualalo i le 16 kcal. O le laau e 90% vai mama, o vaevaega totoe o tufatufa i le va o gaʻo, gaʻo, pulu. O fualaau faisua e masani lava ona maua i le tele o fualaau mo le paʻu o le mamafa, e fesoasoani foi i faʻamaʻi o le tino. O le oloa ua lauiloa mo lona maualuga maualuga o pectin, ona o le gasegase o le cholesterol toto. Rhubarb o se laau saogalemu atoatoa lea e le afaina ai le tino o le tagata.

Taumafa o meaʻai, g

Rhubarb Rice Casserole

Kefir ma rhubarb

Laveina le uka ma rhubarb

Faamalologa meatotino

E fautuaina e vailaau masani le faʻaaogaina o se fualaau faʻailo e faʻamalosia ai le muso o le fatu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu. O meaola oona i lona tuufaatasiga e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi e pei o le tuberculosis. O le laau o loʻo i ai le tele o mea tau vailaau faʻaleagaina, e faʻaleleia ai le faʻamalositino o le intestinal, o loʻo i ai se visepisi, laxative, diuretic, astringent, aʻafiaga.

Rhubarb faʻapitoa ona vaʻaia toto toto, o lea e masani ona faʻataʻitaʻiina mo le paʻu o le manstrual or constipation. O se tasi o uiga iloga o lenei fualaau faisua o le faʻaleleia atili o le manava ona o le faʻamautuina o le faʻalaumalie. Ina ia maua se malosi e faʻamalosi ai, e tatau ona ave le vailaʻau i nai tootoo, ma mo se aʻafiaga leaga, e manaʻomia se malosi malosi.

O maualuga maualuga o vitamini C ei ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata mamaʻi, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. O le laau e tauivi ma le tele o faʻamaʻi paʻu, aua o le setete o le epidermis e tele lona faalagolago i meaʻai a tagata. I lalo o le faatosina a le pectin, ua soloia mea leaga mai le tino, o le aofaiga o le suka i le toto e faaitiitia, ma le gaʻo o galuega.

O le a le aoga rhubarb

Ina ia faʻafeteina le malosi o le tino i aafiaga leaga o le siosiomaga, e fautuaina e le fomaʻi e fai soo se togafitiga toe faʻaleleia mai le rhubarb - o le vailaau togafitiga ma le faʻaleagaina o le oloa e faalagolago i le saʻo o lona faʻaaogaina i le gaosiga o gaioiga poʻo mea teuteu. Fai mai tagata popoto, o le fualaau aina e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuia o le tino, ma e fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o le vaitamini.

O maʻi e maua mai i faʻamaʻi ma le ate e masani lava ona faʻamatalaina se laau e tuʻuina atu ai le tatauga tatau. O fualaau faasaina ei ai lona aoga aoga i luga o le manava, lea e aoga tele i le togafitiga o le gasegase. Ona o ana meatotino, ua faailoa mai ai le rhubarb mo le togafitia o faʻamaʻi e pei o le rūmatism, psoriasis, bronchitis, ogātala, pneumonia.

Mo alii

O lenei mea totino ei ai sona aoga taua mo le tino o le tane, ma tuʻuina atu i ai vitamini uma ma minerale talafeagai. O le fualaau faisua e faʻamalosia malosi ai e le gata i le puipuiga o le tino, o le faʻaaoga masani o le oloa ei ai lona aafiaga lelei i le tulaga o nifo, ponaivi ma sooga. O lenei aafiaga e taua tele mo tagata ua matutua, aua o le tele o taimi, o gaioiga uma o vailaʻau i le tino ua faʻagesegese. O le laau e lelei mo tagata e aofia ai i taaloga faʻapolofesa, aua e fesoasoani e fausia le corset muscle.

Mo tamaitai

I le taimi o le moaopaʻa, pe a faʻaumatia le tino o le tino mai galuega faʻapitoa, o se laau mai le aiga o le buckwheat ei ai lona aoga aoga i le soifua maloloina. Ona o le maualuga o le meaʻai o le calcium, o le fualaau fualaau e aʻafia ai ma le faʻafefe o lagona, o le pisipisa o le po ma le lemu. O le toe faʻatumu o minerale ma vitamini i totonu o le tino, o fafine i le taimi o le maitaga e fautuaina e faaopoopo atu rhubarb ipu i le lisi autu - o mea tau togafitiga ma faʻamaʻaloga o le oloa e faʻalagolago lava i le sao o lona faʻaogaina.

Pe a aveesea le mamafa

O se vaega taua o soʻo se meaʻai o le faʻamamāina o le manaʻoga mai tupe teu. Ona o le tele o meatotino o le fualaau faisua, o mea uma oona lea e faalavelave i le masaniga o le galueaina o le vaega o meaʻai e aveesea mai le tino i totonu o ni nai aso. O le laau e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le metabolism, lea e faʻaleleia ai le soona inu o meaʻai ma afaina ai le digestibility o meaʻai. Ona o le faateleina o le failautusi o le manava, o loo i ai le faateleina o le gaosiga o le sua suamalie, lea e fesoasoani i le vave vave ma le lelei o le gaosia o oloa.

Fualaau faʻapitoa i le rhubarb

I totonu o tagata faʻamaʻi, o se laau mai le aiga o teu ua faʻaaoga e togafitia ma puipuia ai le tele o faʻamaʻi. O fualaau o fualaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le ate, mama, po o le fatu; e toʻatele tagata o loʻo ave pea le oloa e pei o se tonic. O le laau e fesoasoani i le umi o le tino, e faʻamalosia ai le galue o le tino ma okeni, aveese le toxini. E faʻatagaina e faʻaopopo i le taumafa o fafine maʻitaga, talu ai o le fualaau faisua o loʻo i ai le tele o mea aoga aoga.

O lenei oloa ua leva ona faʻaaogaina e fatu ai vailaʻau o le kanesa. Sa iloa e saienitisi e mafai e le fualaau aina ona taofia le tuputupu ae o sela o le kanesa ona o le igoa o antitumor. O le aʻafiaga e mafai ona faʻaleleia i le vevela o togafitiga o le laau. Mo togafitiga togafitiga, e tatau ona 'ai le tolu poʻo le fa faʻi fasi o rhubarb i aso uma i luga o se manava gaogao, o le taunuuga o le a le umi ona oʻo mai.

O le isi fua mai togafitiga masani ua lauiloa, lea e fesoasoani e taulima ai le kanesa. O aʻa o le laau ua nutimomoia i se mashy state, sasaa i le vai malulu ua gaosia ma faatagaina e tuu atu mo le valu itula. A maeʻa lenei, e tatau ona kuka ma gaosia le gaʻo e ala i le susu. O le vailaau e ave lua i le tolu taimi i le aso mo le afa ipu tioata. E faʻamalosia le togafitiga seia oʻo ina mou atu atoa faʻamaʻi o le maʻi.

Ma le hepatitis

Mo le togafitiga o le hepatitis, e tatau ona e uuina se sipuni se tasi o aʻa nutimomoia o le fualaau faisua ma sasaa se ipu vai inu. E faʻamalosi le susu mo le lua itula, pe a uma ona afifi i se solo. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona faʻamamafa le vaevaega ma vaevaeina i ni vaega tutusa se tolu. O le fualaau faasaina e tolu taimi i le aso. E tusa ai ma se isi fua, e tatau ona e faʻaopoopo ni lua sipuni o petioles ua vevela i le vai inu ma faʻafefete mo le tusa o le afa itula. Faʻasolo le afaina o le paluga ma ave le tasi ma le afa tioata i le aso.

Rhubarb: meatotino, tapenaga ma le faʻaaoga

O vailaʻau autu faʻamalositino, lea na iloiloina e le gata i fomaʻi faʻapitoa, ae faʻapitoa foi i togafitiga aloaia, o loʻo aofia i rhizomes o le laau. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea laititi; o nei vaega o le laau o loʻo i ai uma mea taua ma mea faʻapitoa. E aoga tele Rhubarb, ma o le a foliga mai e afaina ai le tino, o lea e taua ai le saunia tatau o le laau ina ia aua neʻi aveesea ai ona aoga aoga i taimi o teuina.

Mataʻutia o meaola

Ina ia malamalama i le aoga o le rhubarb e mafai ona maua i le maʻisuka, e tatau ona e malamalama i foliga o lona fausaga ma le tuputupu ae. Muamua lava, e tatau ona fai mai mai le manatu o meaola, o le rhubarb o le vao matua tele mai le aiga o le buckwheat, o loʻo i ai aʻa mafiafia. O le mea e ese ai, o tausaga taʻitasi - e saʻo, lautele ma le faʻaogaina, e ufiufi i sina faʻailoaina manino. Lafoaʻi ola vavalalata i aʻa e tupu tele ma atoatoa, faʻapupulaina i ni puʻu poʻo ni galu, e nofo i luga o petioles umi ma ni laula i lalo. O laulaau i luga o laʻau e laʻititi, ma o lona pito e teuteuina i se fua e aofia ai fugalaau paʻepaʻe poʻo le lanumeamata.

I totonu o le siosiomaga masani, ua totoina le rhubarb e fatu, ae a faʻaleleia, e sili le vaeluaina o le laau matua ina ia i ai se fuga i vaega taitasi o le aʻa vaevaeina: o le a sili atu laʻau i le lumanaʻi. E faaopoopo atu i Europa, rhubarb o loʻo ola malosi i Asia - i le va o Siberia ma Himalaya. E sili atu i le luasefululua ituaiga o rhubarb, ae o le faʻatulagaga saʻo lava e matua faigata lava, talu ai o ituaiga uma e mafai ona faʻafefeteina, ma tuʻuina atu ai ni faʻailoga fou. O ituaiga nei e mafai ona iloga:

  • vailaau
  • pama
  • toto
  • talo
  • Black Sea
  • Tatar
  • tamalii
  • i saute
  • papa
  • fuamoa.

O Rhubarb e sili ona galue malosi i Egelani ma Amerika i Matu, lea latou te fiafia ai i ituaiga eseese e pei o le tetele, tupu ma le vave mumu, ona e seasea ona fuga, aua o le fugalaau e taofia ai le tuputupu ae o laau. O le laau e faʻasaina le malulu, ae mo lona tuputupu aʻe, o le eleele e tatau ona fou, mauoa ma loloto, mo se faʻataʻitaʻiga, chernozem loam. E tatau ona toto fatu i le amataga o le tautotogo, ma o fua matutua e tatau ona aoina malie i le gasologa o le taumafanafana. O le rhubarb ola maloloina e maua mai se seleselega mo le tausaga lona lua ma e mafai ona faaauau pea ona manuia mo le lima i le sefulu tausaga. O fugalaau fugalaau e tatau ona vave vavae ese ina ia latou le taofia le tuputupu ae o lau.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Vailaau faʻamaʻi

I le maʻisuka, e lelei le rhubarb aua e maualalo i le popo, gaʻo ma le gaʻo, e le pei o le vai, lefulefu, meaola faʻasaina ma filo meaai. O laʻau e tamaoaiga i vitamini, o le acid ascorbic, ae o loʻo i ai foi i totonu o le laau ia carotene, thiamine, riboflavin, pyridoxine, folates ma niacin. I le faʻaopopo atu i le uʻamea, e faigata ona vavaeeseina ia microele i le rhubarb, ae i totonu o macroelements potassium - 325 mg, lea e mulimuli mai i le calcium, magnesium, sodium ma fugalaku, e tosina mai ai le gauai.

E le silia le 0.2 g. i le 100 gr. oloa, lea o se faailoga lelei, e pei o le maualalo o le mono-ma le disaccharides (carbohydrates) - e oo atu i le 2.4 g.

O nei fuainumera o loʻo faailoa mai ai le maualalo o le kalori o le rhubarb, lea e itiiti ifo i le 17 kcal, o se faailoga lelei mo le maʻisuka. O le faʻamasinoga faʻapitoa o le a faʻamalieina foi le maʻisuka, ona o le faailoga e le sili atu i le 15 points.

Totoga o le talosaga

Pe a oti laʻau o se laau, e fafagaina i latou e pei o puaa ma 'oti, ae mo se tagata, petioles mai laulaau, e fusia i fusi, e taua. A maeʻa ona aveese le paʻu o le paʻu, e mafai e le rhubarb stalk ona:

  • faʻavela i le sipuni suka mo jam,
  • kuka i totonu o le siva ma faʻamago, ona toe faʻafefiloi lea i le siva ia maua ai fualaau mama,
  • faʻavela i le vai felafolafoa, faʻafefe ma faʻafefeteina ma le suka e maua ai se faʻatumu mo pies,
  • sasaa ma maua mai ai le sua, lea, faatasi ai ma le suavai ma le suka, o le a faia le suasusu. O le iuga o le a avea ma se uaina mama, ua matua, ua maeʻa ma ua maeʻa.
.

Petioles vave vave ona leaga, o le mea lea pe a uma le aoina, e tatau ona 'aina i le vave e mafai ai, aʻo mafai ona teu aʻa mo se taimi umi. E fautuaina ia Rhizomes ina ia aoina i le ono o tausaga o le ola o le laau, pe a uma ona fufulu, tipi i ni fasipepa ma faʻagogo i le la, ona faʻagogo ai lea i se mea pogisa ma mago.

Mo togafitiga faafomaʻi i le maʻisuka, e le o ituaiga uma e eseese, e tatau ona manatuaina pe a faʻaleleia pe faʻatau. O ia aʻa e vevela i le tofo ma maua ai se manogi manogi, lea e fuafuaina e mea o loʻo i totonu o rhubarb resins, maso, tannins ma meaola faʻapitoa e pei o le oxalic. O teuteuga ma le rhubarb e seasea lava ona faia, ao le autu autu o le palu, laulau ma pulu. Mo le maʻisuka o loʻo mafatia mai le ituaiga o maʻisuka lona lua, o le mea moni o le rhubarb e aʻafia ai le gasegase, mafua ai le manaʻo i ni mea laiti, o le a taua. Faatasi ai ma le faateleina o metotia, e foliga mai o le laau o le a avea o se mea vaivai.

Rhubarb Recipes

O le maʻi suka o loʻo faʻamauina ai ni faʻamaumauga i luga o maʻi a le tagata maʻi, aua o le maʻisuka e taua tele le mataʻituina le tele o meaʻai gaʻo ma faʻaaogaina le fuainumera o meaʻai i totonu o le ipu. Mai lenei manatu, mo se faataitaiga, o se compote ma le rhubarb, mo sauniuniga o le ae manaomia e 250 grams, o le a sili ona lelei. petioles, o le apu e tasi, 600 ml o le vai ma nisi o vine pei o viburnum.Fufulu ma tapuni le rhubarb ua fefiloi ma le apu apu, ona sasaa lea o vai ma tuu i le afi: a uma le kuka, e tatau ona mu le palu mo le sili atu i le lima minute, ona tuu loa lea. I le maeʻaina o le compote, e maua ai le viburnum, suia ai le suka, i le tutusa o le afa afa i le 600 ml o vai. A o leʻi tautua, e tatau ona lelei le fefiloi ma inu sina inu.

I le avea ai o se mea e sili atu ona lavelave, o loʻo i ai se fua mo se pai ma rhubarb ma strawberries, faʻatagaina mo tagata e maua i le maʻisuka. Ina ia mafai ona taoina se pai, e tatau ona e teuina i luga mea nei:

  • 300 gr rhubarb
  • 200 gr. strawberries
  • tasi le kulimi. l malo
  • 150 gr. suka suia
  • tasi tsp afamoni
  • 100 gr. falaoamata
  • lua fua
  • tasi tsp taofi paʻu
  • 100 gr. pata.

Ina ia saunia le faʻatumu, suʻe ma faʻafefiloi rhubarb faʻatasi ma strawberries, ona fufuluina lea i latou i le kinnamon, sui o le suka ma le masini, faʻafefiloi mea uma. O le maeʻa maeʻa e tatau ona tuʻuina i fafo i totonu o se fomu muamua. Lasaina le suka i fuamoa ma fefiloi ma le pata uamea, ona sasaa lea i le falaoamata ma tao le paʻu. A uma ona ufiufi le fufuluina o le paluga, ona tuu lea o le ipu i totonu o se ogaumu e faʻamalu i le 200 tikeri mo le afa itula. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e tuʻuina atu le keke mo le 10 minute e tu ai foliga.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Canned rhubarb

Fagalaʻau rhubarb Peel the pieces rhubarb, tipi i totonu o le 2 cm fasi pepa, faʻatumu i fagu, sasaa vai inu vevela ma pulu ma ufiufi lalaga. Tao malu kulimi

Rhubarb Wild rhubarb o se laufanua faʻapitoa ma faʻamau saʻo ma se logo ma laʻau palm palm-lobed ma ni petioles. O fugalaau o le rhubarb e laiti, paʻepaʻe-paʻepaʻe, e aoina i mea e le mautonu. Ua maua le Wild rhubarb i totonu

Rhubarb E na o laulaau laulaau laititi e faʻaaogaina.

Rhubarb ma le araisa

Rhubarb ma le araisa Oti le sukala, faʻafefiloi ma le suka ma tuʻu i luga o se ipu loloto. Peel rhubarb, tapena, kuka ma le suka, sasaa le suka vevela. Auauna i le vevela poʻo le malulu 150 g araisa, 1.2 kilokalama o rhubarb, 1 ipu

Rhubarb I Amerika, ua taʻua rhubarb o le "laau pai." O le mea moni, mai ona laʻau manogi mafiafia, o se mea lelei tele e faʻatumu mo pies e maua, faapea foi siamu, tiʻeli ma isi meaʻai. E le gata i lea, o le uaina ma le pia na faia mai rhubarb! I le 100 g rhubarb, e na o le 26 kcal, ae

Rhubarb O se fualaau faisua lauiloa lenei, i ana mea e 'ai, e sili atu ona lelei fua. O le laau rhubarb e manaia, e mafai ona sili atu ma le 15 tausaga i le laina. O le petioles aano o laulaau basal e aina. E tele mea e aofia ai

Rhubarb i le syrup

Rhubarb i le syrup Petioles o le laau toto, sasaa vai malulu ma tu, pei o le sauniuniga o le compote, mo le 10 itula, suia le 3 taimi le vai. A maeʻa le taimi lenei, e avanoa paʻu rhubarb mo le 30 sekone ma vave faʻafeu i le vai malulu.

Rhubarb Leaves ma petioles o rhubarb e aoga mo tagata uma e aofia i a latou meaʻai. O mea maualalo ole kalori e mafai ai ona tuʻuina atu ipu rhubarb ia i latou o loʻo mamafa. O laʻau ma petioles o le rhubarb e faʻaosofia ai le gaioiga o le tino o meaʻai, o loʻo faʻaaogaina mo

Amataga ma tufatufa

O le laau na muamua faaali mai i le teritori o Saina, lea na amata ai ona latou totoina, ma mulimuli ane - ua salalau atu i isi atunuu. O le taimi nei ua totoina le rhubarb, ma faatasi ai ma laau totō, togalaau ma togalaau o lenei aganuu ua maua i soo se mea.

Tino, o le rhubarb o se fualaau faisua, ae ua avea faaletulafono ma fua. I le 1947, na faasilasila ai e le faamasinoga a Niu Ioka le fua o le rhubarb. Fai mai le tala e na o le pau lenei o le ala e laveai ai pisinisi ia na faaulufale mai ai rhubarb, ma faasaolotoina i latou mai tau faaopoopo lafoga.

I luga ole laʻasaga o mea tau pisinisi, ua tupu le rhubarb mo manaoga o meaʻai ma falemaʻi. I lo tatou atunuu, e mafai ona maua le rhubarb vao i Western Siberia ma Altai. Ua tupu i le teritori o atunuu o le Soviet Union muamua.

E seleseleina i le tautotogo, faatasi ai ma se vaitau puupuu o pula, lea e amata mai ia Aperila ia Iuni. Rūbarb e iloa lelei lo latou lanu piniki enaena, e pei ona faʻaalia i luga, ae e mafai foi ona avea ma lanu piniki ma e oʻo lava ile lanu meamata. O lanu e le o se faailoga o le matua po o le suamalie, pei o le tulaga ma isi fua. O fualaʻau e na o le pau lea o le meaʻai o le laau - i totonu ia i latou uma aoga i le tino.

Totoga o fale

O le Rhubarb o se vao vavalalata, e oʻo atu i le maualuga o le 3 m. O le aʻa e aofia ai se vaʻaiga puupuu ma le mafiafia, lea e lautele ai aʻa. O le laau toto e mafai ona oʻo atu i le lautele o le 5 cm. O le fogaeleele e lamolemole, e ufiufi i mataʻitusi lanu mumu. I le pito i luga, o le lala vaivai lala, ma faaiʻu i se tulaga le talafeagai.

O le umi o le laʻau, e sau mai le basal rosette, e mafai ona oʻo atu i le tasi ma le afa mita, ma o le tele o le lau lava ia e 75 cm. O laʻau e pipii i le pito o le laau e laʻititi lava. O se mea e le mafai ai ona fai, e aofia ai lanu mumu lanu mumu po o lanu piniki. O le laau e amata ona fuga mai ia Iuni.

A maeʻa le faʻasotoma, o fua e faia i le mea o fugalaau: sina nati e tusa ma le 1 cm le lautele. Na latou faʻatoʻa ia Aokuso, ma o le auala autu o le faʻaleleia o laau. O fatugogo e tupu vave pe a uma ona ulu atu i se eleele lelei, ma susu i lalo o le vevela o le tau.

Rhubarb e aoga ma faaleagaina ai le tino

I le rhubarb e tele se fiber, sosolo ma le maso. O lenei vaega o le laau e mauoa i pectini. O nei mea e faatagaina ai le faʻaaogaina o le rhubarb e faʻasalalau ai le gaioiga o le gastrointestinal system ma faʻamautu ai le faʻamalositino ile gasegase. Vitamini K ma C, o ia foi o se vaega o le laau, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e nafa ma le masani ona fausia ponaivi puʻu.

E i ai a latou aoga aoga i luga o le totoga ma le metabolism. O le vaega eleele o le rhubarb e tamaoaiga i minerale: o le kasikoni, calcium ma le potassium, faapea foi ma meaola oona. O le malosi o le oxalic acid e ono afaina ai le tino, o le mea lea e fautuaina ai e 'ai i petioles laiti lea e maualalo ai mea o lenei mea.

Rhizomes o laau totino o loʻo mauʻoa foi i mea aoga. O loʻo aofia ai glycosides, ona o lenei vaega o le laau e mafai ona faʻaaoga e avea o se anti-inflammatory ma e oʻo lava i se faʻalogona vaivai. Latou te faia foi le rhizomes e aoga mo le solia o le motileina o le intestinal. E le gata i lea, o se vaega itiiti o rhizomes o le a fesoasoani e taulimaina le manava, ma le faateleina o le fualaau o le a taitai atu ai i le faafeagai atoatoa. Resins ma pectins e maua mai ai le antibacterial, antiviral ma antifungal.

O aʻa ma gaʻo e tamaoaiga i anthraquinones, e pei o le emodin ma le rhein. O nei vailaʻau o meaola ia, o loʻo faʻamatalaina ai le faʻaaogaina o le rhubarb e avea o se faʻaopoopoga meaʻai. Anthraquinone tuufaatasia e maua mai le root rhubarb mole mo faamoemoega faafomaʻi.

O le aoga autu o rhizomes

Rhizomes e aofia ai le stilbenoid (e aofia ai le raponticin) e foliga mai e maualalo ai le kulūkose e fesoasoani i le pulea o le maʻisuka. Rhubarb e aofia ai foi flavanol glucosides (+) - catechin, -5-O-glucoside, ma (-) - catechin-7-O-glucoside.

Rhubarb o loʻo i ai ni mea mole mole e mafai ona ave ai se eletise eletise. I le 2014, na lolomiina ai e se vaega o saienitisi mai Harvard ni taunuuga e faamatalaina ai le faaaogaina o le AQDS Quinone, toetoe lava tutusa ma foliga o loo maua i rhubarb, i se augatupulaga fou o le tafe o maa.

Rhubarb o se meaʻai meaai

Mo le kukaina, e masani lava ona tipi i luga o laumei fasi laau ma tao ai (kuka i le vai) faatasi ai ma le suka faaopoopo seia oo ina vaivai. Ua faʻaopopoina le vai i sina mea laiti, talu ai o loʻo i ai i totonu o le rhubarb le tele o vai. Rhubarb e tatau ona taulimaina ma teuina i totonu o koneteina e le aafia i mea oona o totoe, e pei o le tioata po o le inosia.

O meaʻai e pei o le kinamoni, nutmeg ma le togafiti o nisi taimi e faaopoopo. O le rūbarb Braised rhubarb poʻo le rhubarb, e pei o applesauce, e masani ona faʻaaogaina le malulu. Pectin, poʻo le suka ma le pectin, e mafai ona faʻaopopo i siaki.

E pei foi o le rhubarb ua kukaina ua tumu i le kulimi sana po o le falaoamata. E pei o lea, e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi mo le rhubarb pai. Talu ai nei, e masani lava ona tuufaatasia le rhubarb faatasi ai ma le seleselega e fai ai le fasi vine-rhubarb.

I aso tuai, o laʻau rhubarb faʻamaualuga e suamalie i le suka e taatele ma taugofie ai suti mo tamaiti i vaega o United Kingdom ma Suetena. O lea la e sili ona lauiloa i Finilani sisifo, Nouei, Kanata, Iceland, faapea foi isi vaega o le lalolagi. I Chile, o le rhubarb Chili e faatauina atu i luga o le auala ma masima po o sela malogo.

Rhubarb e mafai ona faʻaaoga e faia ai vine uaina. E faʻaaoga foi e faʻaaogaina ai. I le avea ai ma sina mea inu, o le compote e matua faʻafouina, ma e sili atu le inu i le malulu, aemaise i le taumafanafana.

Rhubarb - faʻailoga ma faʻaleagaina le tino

I le i ai o le tele o meaʻai, o le rhubarb e le gata ina aoga, ae e afaina foi le tino. Ae paga lea, e le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina, ae o nisi e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete. Aemaise lava, o le faʻaaogaina o le rhubarb ma sauniuniga e maua mai i le taimi o le maitaga ma le taimi o le lactation e le aofia ai. E le fautuaina e tuʻu atu le rhubarb i tamaiti laiti. E tatau i tagata matutua ona faʻaeteete ma le rhubarb.

E le gata i lea, e naʻo le faʻatapulaʻaina o mea e mafai ona maua e le tagata e mafatia i faʻamaʻi pipisi o le ulutala, o le cirrhosis poʻo le gastritis ma le maualuga o le eletise. O le i ai o se aofaiga tele o meaola faʻasaina i totonu o le laau e mafai ona mafua ai se faʻaitiitia o le soifua maloloina.

O le tuufaatasiga o le laau e mafai ona faaosofia ai le aveesea o suauu oxalate, o le mea lea, ua teena ai le faʻaaogaina o le rhubarb i tagata maʻi ma fatu fatu ma nephrolithiasis. E tatau ona e lafoai le faʻaaogaina o le rhubarb ma le faʻamaʻi umi.

Seleseleina o meafaitino mata

Mo togafitiga, o laʻau ma petioles o le laau e faʻaaoga ma seleseleina. E tatau ona manatuaina o laʻitiiti laiti ma matutua matutua o loʻo i ai sina mea e eseʻese. I totonu o petioles matutua, o le mea o loʻo i totonu o le oxalic acid e sili atu le maualuga, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele.

O le auala o le seleseleina o meafaitino mata e eseese lava: a o leʻi toe gaosia, mai lau matutua, e tatau ona e tipi ese le pito i luga o le papa. E mafai ona faʻamago pe faʻagogo petiolesi seleseleina, faʻapea foi le faia o siamu mai ia mea poʻo le tuʻuina i se isi auala.

O le seleseleina o aʻa ma rhizomes

Ina ia mafai ona maua ni meaʻai e maua mai rhubarb aʻa e maua ai le tele o meaʻai, e tatau ona filifilia laau matutua, e le itiiti ifo ma le fa tausaga. I le taimi nei, o la latou tuufaatasiga e sili ona aoga ma aoga. I petioles, o le tele o le oxalic acid e sili atu le maualalo, na o le tasi le sefulu o le aofaʻiga o le 2-2.5%, e aofia ai le malic acid.

O le taimi lelei mo le seleseleina o rhizomes o le afa muamua o le autumn. O se laau toto mo le seleseleina e tatau ona eli lelei. Manatua o aʻa e alu ese mai le rhizome e alu i se loloto loloto, o lea e tatau ai ona e eli i totonu atoa o le suo o le suo. A uma ona eliina, e tatau ona e tosoina le vao i lalo o le ogaumu poʻo le basal rosette. O le sili atu ma le faaeteete e te faia ai, o le tele e mafai ona aveesea aʻa mai le eleele e aunoa ma le faaleagaina.

Ua aveese le vaega pito i luga o le laau, o le rhizome ma aʻa ua faamama mai le palapala, ua fufulu. O nofoaga na oti pe ua faaleagaina e ala i le pala e tatau ona aveʻese vave, ona tatau lea ona faʻafefe le vai o loʻo totoe, tipi i ni fasipepa ma faʻasolo mo le faʻamago muamua i se ata tusi, puipuia o mea gaosi mai le susulu o le la. A maeʻa le susu o le susu mai luga o le eleele ua mamago, ma aʻa ua avea ma laʻau, e mafai ona tuʻuina atu i le masini. O le faʻamago mulimuli e faia i le vevela o le 60 ° C.

Totoina o petioles

E taua le mafaufau i le taimi o le vevela o togalaau, o nisi o mea aoga ua leiloloa, o le mea lea, pe a mafai, e tatau ona aloese mai ia togafitiga. Aemaise lava, o nisi o faletua o loʻo nofoia le avanoa e faʻaoga ai petioles e puipui ai la latou lanu. Peitai, i lenei tulaga, ua leiloloa a latou antioxidants, ma ua faaleagaina le vitamini C. O le mea lea, mo le lelei o se mea teuteu, ua faaitiitia le aoga i le tino.

O pupu laititi o le laau e sili ona fetaui lelei mo le taina. E tatau ona vavaeeseina, aveese papatusi laupepa ma fufulu ile vai malulu, fufuluina o le pefu ma faʻapipiʻi palapala. A maeʻa lenei mea, ia faʻamago petioles. A maeʻa ona totogo laau totō, e tatau ona tipi i totonu o vavao, tuʻu le pepa tao tao poʻo le fata ile tasi laulau ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le itula.

I le taimi lea, o le a maua le avanoa e faʻaalu ai, ma o le a le mafai ona pipii faʻasolosolo pe a sasaa i se mea masani. O mea masani e aoina i totonu o le ato e mafai ona toe faʻafoʻi i totonu o le pusaaisa ma faʻaaogaina e fai ma vailaau poʻo togafitiga mo meaʻai e pei ona manaʻomia.

E faʻapefea ona faʻamago le rhubarb

O le isi auala o le seleseleina o petioles mo le faʻaaogaina i le lumanai e aunoa ma le vevela vevela o togafitiga faʻamago. Ina ia faia lenei mea, e vavaeese foi i latou mai le vaega eleele lalo ma lafoaʻi pepa. Ae pe a uma ona fufuluina ma faʻamamago le petiole e le tipi i luga o le filo, ae o le a. O le taunuʻuga o ni paʻu uumi o loʻo tuʻuina atu i luga o le pepa poʻo le paʻu o le paʻu o le solo i le la.

I totonu o le lua aso, ua mamago ai galuega. Ua aumaia i le atoatoa i le ogaumu i le vevela o le 90 ° C. O le a alu pe a ma le 2 itula. O petioles mamago e mafai ona gaosia pe teuina atoa. Ina ia aloese mai le faaleagaina, e tatau ona teuina i totonu o fagu tioata tapuni.

E le mafai ona liua le rhubarb suamalie i totonu o le rhubarb fou. O le a faʻafefe pe a faʻafefiloi i le vai, ae o le ai ai se siʻosiʻomaga faigofie. O le mea lea, faʻaaoga le rhubarb faʻamago i fua o mea e faʻafeiloaʻi i ai mea faʻaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, muffins, oatmeal, pancakes, kuki, ma isi. O le umi e faʻavela pe fufulu ai i totonu o se vai, o le itiiti ifo o le gaʻo, e mafai foi ona faʻaogaina i saula mo ni meaʻai.

Faʻatasi ma le maʻisuka ma le gout

O fua mai lenei fualaau aina o le aiga buckwheat e fesoasoani e feagai ma le tele o maʻi. Ina ia saunia, e tatau ona e tipiina ia meaola o le laau ma fusi i se tulaga o mushy. E mafai ona e faaopoopoina le meli po o le suka i lou tofo i le tofo, e tatau ona inu se tasi ma le afa tioata o le sua i le aso. I le avea ai o se isi mea, ua faʻatagaina e ave le paʻu mai aʻa o le fualaau faisua, lea e tatau ona muaʻi faʻamago ma eleele. Mo togafitiga, e lima kalama o le faʻafefiloi e faʻaogaina faalua i le aso, e mafai ona fufulu le paʻu i le vai.

Mo le faʻamalosi

Ina ia saunia se vaifofo mo le tui, e te manaʻomia le luasefulu kalama o le aʻa o le laau ma lua selau mililita o vai ua tunu. Faʻapipiʻi le susu i luga o le vevela vevela mo le sefulu minute, ona faʻamalosi mo le itula. Inu le fua na muamua ao lei moe. Mo le fua lona lua, o le a manaʻomia lou aoina o meaʻai, lea e faaopoopo i le mea autu, e aʻafia ai aʻa o le barberry ma le taulaʻau. Liligi le tasi sipuni sipuni o le faʻafefiloi ma se ipu vai inu ma tuu i se nofoaga mafana mo luasefulu minute. Ave le afa o le ipu o le afu i totonu o le tolu minute i le aso i le tolu minute ao le i faia taumafataga, talu ai ona faatoa uma ona filiga.

Faʻaleagaina ma le faʻaseseina o rhubarb

O le le pulea lelei o le taumafaina o lenei fualaau aina e mafai ona oo atu ai i le le lelei o le soifua maloloina. Aloese mai le aveina o le rhubarb i le gallstone poʻo le urolithiasis, talu ai o meaola faʻasaina i totonu o le laau e mafai ona afaina ai fatugaʻo.O tagata e maua i le gastritis poʻo le pancreatitis, o le maualuga maualuga o le eletise e le faatagaina e aofia ai le laau ia latou meaʻai i aso uma. Rhubarb ua solia i le tafe toto po o le afaina, aua e fesoasoani e vevela le toto.

O le a le auala sili e ai ai rhubarb

Ae e te leʻi amataina le vailaʻau, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi. O le laau e mafai ona le gata o se mea lelei, ae o se aʻafiaga leaga ile tino pe a faʻaaogaina le talafeagai. Ole fua ole taimi ole faʻaaogaina e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi, pe a maeʻa ona tuʻuina atu le vailaau faʻatau mo togafitiga puipuia. Faatasi ai ma le talitonuga maumaututu i lou lava soifua maloloina, e mafai ona e inu i le tasi ipu tioata fou e patipati le vai e tausia ai le puipuiga o le tino.

Vera, 37 tausaga sa ou i luga o se meaai mo le lua tausaga, na sili atu ma le sefulu kilokalama na ou leiloloa. Ou te taumafaina le tele o meaai fou pe kuka. O se tasi o mea e sili ona ou fiafia i ai o le rhubarb - o aoga ma mea leaga o lenei fualaʻau e faalagolago i vaega o le laau na faʻaaogaina. I le tagata lava ia, ou te saunia ni mea aoga ma ni teuteuga mai ai, o nisi taimi ou te faʻaaogaina ai le jam mai lenei fualaau faisua.

Arkhip, 48 tausaga talu mai le laʻititi, ou te faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa, o le togafitiga o latou togafitiga e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino. Mai loʻu tinamatua na ou iloa po o le a le aoga o rhubarb, o lea ou te ave ai le fualaau faisua o se togafitiga lelei mo le puipuia. O loʻo i ai i le fale ni mea faʻapitoa ma mea faʻatau, o le mea lea e masani ai ona e momoʻe i le faletaele.

Maxim, 35 tausaga le matua Na ou mafatia mai faamai pipisi i loʻu olaga atoa, o lea na le mafai ai ona le maua le mamafa. O le 'aiina o mea taumafa taumafa na suia atoa ai loʻu manatu o se olaga ola maloloina, na amata ona ou mataʻituina le taumafa. Na ou faitau e uiga i mea tau vailaau o rhubarb i luga o le Initaneti, e masani ona ou faaaogaina se fualaau faisua e fai ai ni compotes, sua suamalie poo sina sipuni.

Marina, 23 tausaga. O le mea ou te lei taumafai mo le togafitiga o psoriasis, o se fale o le buckwheat o loʻu faamoemoe mulimuli lea. Rhubarb e tamaoaiga i le maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale e tatau ai mo le atoatoaga o galuega a le tino ma ona faʻaoga uma. Ou te faʻapipiʻi meaʻai i salati ma faʻaaoga mo le kukaina, faʻamaʻi maʻi paʻu i le ono masina.

Meaʻai: Pasi Rhubarb Cried

  • Rhubarb 2-3 vaimama mafiafia (sili atu le piniki, sili atu)
  • Suauu malosi (sili atu) 1 sipuni vaovao,
  • vai 100 g
  1. Fufulu ma paʻu pito uma o le rhubarb. I le faʻaaogaina o se tagata tipi, tipi le rhubarb pei o se mea faigofie e mafai, ma tuʻu ai le paʻu (tausi lelei ou tamatamai lima - faʻaeteete!).
  2. Aumai le vai ma le suka i se vevela i totonu o se faʻavala - o le a avea ma siva.
  3. Faʻaliliu le rhubarb i se mea umi, papaʻu o le a taofi fasi fasi rhubarb, fuafua i le umi e te manaʻo e fai mo puʻe taitasi. Liligi i totonu o le siva vevela, ia mautinoa o loʻo ufiufi uma fasi pepa. Ufiufi le ipu i le pipiʻi ata (afifi palasitika) ma faʻamalo mo le 15 minute.
  4. Vaʻaia le ogaumu i le pito sili ona maualalo, pe a ma le 70 ° - 90 ° C.
  5. Lisi fasi fasi rhubarb i luga o le kesi kuka ma tuu i luga ole fasi pepa tao tao.
  6. Mumu i le ogaumu mo le tusa ma le 2 itula. Mulimuli ia i latou, pe a uma le 1 itula 30 minute ave i fafo. Ia mautinoa latou te le pogisa.
  7. E mafai ona e 'ai vave. Afai e te leʻi 'ai loa, ona e teu ai lea i totonu o se atigi pusa i totonu o se nofoaga malulu - e mafai ona e teuina mo le 2 masina.

Tuua Lau Faamatalaga