Linden fugalaau e maualalo ai le cholesterol: faʻaaoga, faʻamaʻi, togafitiga a fomaʻi

Ua leva ona faʻaaogaina e fomaʻi faʻalaʻau le fuga o le linden e togafitia ai faʻamaʻi eseese. O le faʻaaogaina o fuga linden mai le cholesterol ma le atherosclerosis ua faʻamaonia faʻasaienisi. Pe faʻapefea ona ave sao, pe i ai ni faʻamaʻi?

Linden fugalaau ma le atherosclerosis

O fugalaau lanumoana e aofia ai le tele o vailaʻau faʻasolosolo, e aofia ai flavonoids, phytosisptics, ma mea e pei o le homone. E talitonuina o le faʻafouina o le tino, lea e tupu i le faʻaaogaina masani o fugalaau linden, e fesoasoani e maualalo le cholesterol. E moni, ona o le a tonu lava le mea lenei e tupu, i le tele o itu o loʻo tumau pea se mealilo.

O se masina faʻaaogaina faatolu i le aso - ma o au toto toto o le a mamā, o le faaiuga lea e masani ona e tusia pe a maeʻa ona e faitauina se tusiga e uiga i le faʻaaogaina o le linden ma le maualuga o le cholesterol. O le mea moni, i le faʻatinoga o se taunuuga e faigata ona ausia. I le faaopoopoga, o le aafiaga o le linden, e pei o isi lava togafiti a tagata, o le tele lava o le tagata lava ia, ma le aoga o lona faaaogaina, e faalagolago, i isi itu, i le auala saʻo e aoina ai fugalaau ma pe faapefea ona fausiaina.

I se isi faaupuga, o le aafiaga e tele lava ina le mautonu, ma e leai se tasi e mafai ona mautinoa le manuia o togafitiga. O le mafuaʻaga lea e masani ai ona e faʻalogo i fautuaga e tatau ona faʻaaoga le linden faatasi ai ma meaʻai ma gaoioiga faaletino. O le taunuʻuga e mafai ona maua mai isi mea uma e tutupu, ma o le linden o le a avea ma se mea e faʻaosofia ai.

E le o le uiga o fugalaau o lenei laau e le aumaia ai soʻo se iuga. Masalo latou te fesoasoani i nisi itu, ae, e leai se tasi na faʻamaonia lenei mea, o le aafiaga atonu e matua laitiiti lava o le a le aʻafia ai le setete o lou soifua maloloina.

Fomaʻi iloilo

O le mauaina o faʻamatalaga lelei mai fomaʻi e uiga i le linden e faigata. O nisi e finau faapea o nisi taimi e faʻataunuʻuina e pei o se fetuunaiga i le vaega o togafitiga. Mafaufau i le mea moni e faapea o soo se togafitiga masani e aofia ai auala mo le faʻamautuina o le fusi o le lipid o le toto, o le faʻaaogaina o le linden o se auala sili lea o le mafaufau ae le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O nisi taimi o iloiloga a fomaʻi e oʻo mai i le mea moni o le linden o se vailaau ofoofogia mo le cholesterol, ae i le tele o tulaga e faatatau lea i nisi fualaau faasaina, lea e aofia ai le mea e tasi pe o nisi mea mai ai. Ma o ia manatu e faʻamatalaina naʻo le fiafia o tagata tomai faapitoa.

E le o faatonuina e le cardiologists ma le togafitia togafitiga o mea teuteu mo le togafitiga o le atherosclerosis po o lona puipuia ona o le mafuaaga o loo i ai nei le tele o fualaau lelei e mafai ona mautinoa ai le mautinoa i le lipid spectrum i tulaga masani. Ma afai e le tupu lenei mea, ona mafai loa lea ona faʻaleleia le fualaau ma mafai ona faʻatonutonuina togafitiga. Soo se metotia lauiloa, e aofia ai le faʻaaogaina o le linden, e le faatagaina lenei mea, ma o le mea lea e le faʻaaogaina i le lautele.

Alu i le linden ma isi aʻafiaga

E toʻatele e talitonu o le faʻaaogaina o le linden e sili atu ona aoga nai lo le faʻaaogaina o fuainumera lava e tasi mo le atherosclerosis, aemaise lava pe'ā uma ona latou faitau e uiga i aʻafiaga leaga o le tagata i luga ole ate.

O le mea moni, o fuainumera e mafai moni lava ona taʻitaʻia ai le le tumau o le enzymes o le ate i totonu o le toto, ae i le tele lava o tulaga o ia tulaga e le tumau, ma o le faaleagaina o le ate e le tupu. I soo se tulaga, o fualaau faapitoa o fualaau faasaina o lona uiga o le faamamaina o mea leaga uma, o le aafiaga ma aafiaga o le itu e mafai ona fuafuaina.

E le mafai ona fai mai le mea e tasi mo le linden, talu ai o loʻo i ai le tele o mea e ola i meaola. Ma o na tagata uma na fai mai o le linden ua tuuaia e le afaina ai mea e oso ai le tino e mamao ese mai le mea moni. O se allergy i togalaau faʻasolosolo e atiina ae le tele o taimi, ma pe afai ei ai se togafitiga faʻapitoa
E mafai ona maitauina le faaleagaina o le ate, o le mea lea e tatau ona e le o saʻo lelei i ia togafitiga.

O le iʻuga, o le fesili e tulaʻi mai pe afai e le mautonu le aoga o le linden, o le taunuuga e tele lava i le tagata lava ia, ma o aʻafiaga e le gata o le a vavaeeseina, ae sili atu, e aoga le mafaufau e uiga i le faʻaaogaina ma le tuʻuina atu o fualaau oona e manaʻomia?

Afai e te manaʻo e faitau mea e sili ona manaia e uiga i le lalelei ma le soifua maloloina, faʻapipiʻi i le nusipepa!

E te fiafia i mea? Matou te faʻafetai mo le faʻasao

O se fua tuai mo le faʻamamaina o vaʻa toto mai cholesterol

E tusa ai ma fautuaga aloaia a le Sosaiete a Europa o Atherosclerosis (i Sisifo o se faalapotopotoga e faʻaaloalogia), o le "tulaga masani" o vaega o mea manogi i le toto e tatau ona faapenei: 1.

Aofai o cholesterol e itiiti ifo i le 5.2 mmol / l. Laititi le lipoprotein cholesterol e itiiti ifo i le 3-3.5 mmol / L. 3. O le maualuga o lipoprotein cholesterol e sili atu i le 1.0 mmol / L.

E le itiiti ifo i le 2.0 mmol / L. Triglycerides.

E faʻafefea ona 'ai i lalo o le cholesterol

E le lava le naʻo le tuʻuina atu o meaai e maua ai le "leaga" cholesterol. E taua le faʻaauau ona 'ai i meaʻai e maua ai gaʻo mama, gaʻo omega-Polyunsaturated acids, fiber, ma pectin e faʻamautinoa ai tulaga masani o le "lelei" cholesterol ma fesoasoani e aveesea le cholesterol sili atu "leaga".

• O le cholesterol aoga e maua i iʻa gaʻo, e pei o le tuna poo le teu.
O le mea lea, 'ai le 100 g o le gataifale i le 2 taimi i le vaiaso. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina ai le toto i se tulaga faʻamamaina ma puipuia ai mailei toto mai le faia, o le aʻafiaga e matua maualuga lava i le maualuga o le cholesterol toto.

• O sisi o meaai gaʻo tele, ae o gaʻo, o loʻo aofia ai i ni fatu eseese, e mo le tele o vaega, e sili ona aoga mo le tino.

E fautuaina e 'ai le 30 g nati i le 5 taimi i le vaiaso, ma mo togafitiga faafomaʻi e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o laʻau ma walnuts, ae faʻapea foi almonds, pine pine, Pasila pulu, nutshew nuts, pistachios. Lelei maualuga le faʻaleleia o le maualuga o fatu o le sunflower cholesterol, fatu sesame ma le muka.

E te 'ai le 30 g o fatu, faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, 7 walnuts poʻo 22 almonds, 18 fasi cashews pe 47 pistachios, 8 Pasila pasi.

• O fuālaʻau fuālaʻau, tuʻuina atu le fiafia i le olive, soya, suauʻu pipisi, faʻapea foʻi le suauu suauu sesame. Ae leai se mea e le faʻasalaina i suauʻu, ae faʻaopopo i meaʻai ua saunia. E aoga foi le 'ai na o le olive ma soʻo se mea memei (ae ia mautinoa o loʻo fai mai le afifi o le oloa e le o aofia ai ni vaega faʻapitoa).

Ina ia aveese le "leaga" cholesterol, ia mautinoa ia 'ai le 25-35 g o le fiber i le aso.
O le fiber e maua i le lala, fatuga atoa, fatu, leki, fualaau faisua, fualaau, ma laau afu. Inu i luga o se manava gaogao mo le 2-3 teaspoons, ia mautinoa e fufuluina i lalo i se ipu vai.

• Aua nei galo e uiga i apu ma isi fua o loʻo i ai le pectin, lea e fesoasoani e aveesea le tele o le cholesterol mai vaʻa toto. E tele pectini i fualaau suamalie, sunflowers, beets, ma le pelo. O lenei mea taua e faʻaleleia ai le metabolism, aveesea ai toxins ma salts o metale mamafa, lea e sili ona taua i tulaga leaga o le siosiomaga.

• Ina ia aveesea le tele o le cholesterol mai le tino, o le togafitiga o le sua e taua tele.

O fualaau suamalie, moli, pineapple ma vine (aemaise lava le faaopoopoina o le sua o le tipolo), faapea foi le apu, e sili ona aoga. Soʻo se mea e faʻamalie ai sua e lelei tele.

I fualaau o fualaau aina, o vailaau masani e fautuaina ai le manaia o fualaau aina ma fualaau, ae afai
lou ate e le o galue lelei, amata ile teaspoon o le sua.

• Lauti tiamata, lea e fasi ai manu e lua ma le maa e tasi, e aoga tele mo le maualuga o le cholesterol - e fesoasoani e faateleina ai le maualuga o le "cholesterol ma le toto ma faaitiitia ai le" leaga "faailoga.
E le gata i lea, i le maliega ma le fomaʻi, e lelei le faʻaaogaina o le suavai i le togafitiga.

O se sailiga manaia na faia e saienitisi Peretania: 30% o tagata ei ai se gene e faateleina ai le tele o le "lelei" cholesterol. Ina ia fafagu lenei gaʻo, e tatau lava ona e 'ai i le 4-5 itula i le taimi e tasi.

E talitonuina o le faʻaaogaina o le pata, fuamoa, paluga e faʻapupulaina ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, ma sili ai le lafoaia o le latou faʻaaogaina atoa.

Ae o suʻesuʻega talu ai nei e faʻamaonia ai le fesoʻotaʻiga o le cholesterol i le ate e fesoʻotaʻi tele ma lona aofaiga e sau mai meaai. O lona uiga, o le faʻalautelega e faʻalautele pe a itiiti le cholesterol i meaʻai, ma faʻaititia pe a tele naua.

O le mea lea, afai e te taofi le 'ai o meaai e aofia ai le cholesterol, o le a amata ona fausia i ni aofaiga tetele i le tino.

Ina ia faatumauina tulaga masani o le cholesterol, muamua lava, lafoai le gaʻo tumu ma aemaise lava gaʻo toe maua mai i le pipi ma le mamoe, ma faatapulaa lou faʻaaogaina o le pata, sisi, kulimi, kirimi oona, ma le susu atoa.

Manatua o le cholesterol "leaga" e maua i na o meaola manu, o lea afai o lau sini o le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto, ona faʻaititia le faʻaaogaina o meaai a manu.

Avea pea le paʻu o le paʻu mai le moa ma le isi manulele, lea e aofia ai le tele o cholesterol.

A e kukaina aano o manufasi poʻo moa moa, pe a uma ona kuka, faʻaleleia ma aveese le gaʻo susu, talu ai o le ituaiga o gaʻo lea e mafua ai le afaina tele i vaʻa toto ma faateleina le maualuga o le "leaga" cholesterol.

O le avanoa o le mauaina o le atherosclerosis e itiiti lava pe afai o oe: • fiafia, i le filemu ma oe lava ma tagata o loʻo siomia ai oe, • aua le ulaula, • ​​e le o le ava malosi, • pei o le umi i le ea fou, • e le mafatia i le mamafa, e te masani ai aʻafiaga

• e le o iai ni mea sese i le vateatea.

Linden e faaitiitia le cholesterol

O se fua lelei mo le maualuga o le cholesterol: ave se paʻu o fugalaau linden mago. Tipi linden fugalaau i le falaoamata i se mea e teu ai le kofe. 3 taimi i le aso, ave 1 lepp. ituaiga falaoamata lanu.

Inu i le masina, sosoo ai ma se malologa o le 2 vaiaso ma le isi masina e ave ai le linden, fufulu ile vai manino.
I lenei tulaga, mulimuli i se meaai. O aso uma o loʻo i ai ni pi ma apu, aua o le lapisi o loʻo i ai le tele o vitamini C ma pectin i apu. O nei mea uma e lelei mo toto toto.

Ma e taua tele le faʻafaigofieina o le maualuga o le cholesterol e faʻatuina ai le galuega o le ate ma le gall vladder. Ina ia faia lenei mea, ave vaiaso e lua, faia se malologa mo le vaiaso, faʻaogaina o laau afu. O fualaʻau o le sana, tino ola, tansy, laʻau vaovao. Soʻo se 2 vaiaso, suia le mea o loʻo i ai.

A maeʻa le 2-3 masina o le faʻaaogaina o nei fofo, o le cholesterol e toe foʻi i le masani, o loʻo i ai se faʻalautelega lautele o le soifua manuia.

O fatu o le a faaitiitia le cholesterol

Cholesterol e mafai ona faaitiitia e aunoa ma ni faafitauli!
I le afiafi, sasaa le afa afa o pi poo pi i le vai ma alu i le po.

I le taeao, faʻafefe le vai, sui i le vai fou, faʻaopopo i luga o le pito i luga o le sipuniti o le inu oona (ina ia leai se kesi i totonu o le inumaga), kuka seia aʻai ma 'ai lenei aofaiga i ni vaeluaga lua.

O le faʻaitiitia o le cholesterol e tatau ona toe tolu vaiaso. Afai e te taumafaina le 100 g o pi i le aso, ona faʻaititia lea o le cholesterol content e 10% i le taimi lenei.

Faʻavae ma aoga aoga

E toʻatele e fiafia i le fesili: aiseā e maualalo ai le cholesterol i fuga lina? O aʻafiaga o le laau o loʻo i ai glycosides faʻamalosi. O nei mea e faʻaaoga ai vaʻa, aveese mai le cholesterol faʻamaʻi mai ia i latou ma puipuia ai le fausia o ni atherosclerotic plate i le lumanaʻi.

E le gata i lea, o le vailaʻau vailaʻau e aofia ai isi vailaau aoga. O vailaʻau nei, o suauu taua, salicin, vitamini A, C ma elemene o loʻo maua.

Ona o le maualuga o mea o vailaʻau, o le linden e mafai ona faʻaititia ai le naʻo le cholesterol, ae o le suka foi toto. O le mea lea, e fautuaina mo tagata uma e maua i le maʻisuka o loʻo i ai faafitauli i le cardiovascular system.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamaʻi:

  1. toto maualuga
  2. fiva
  3. malulu
  4. fatu fatu
  5. ogaoga faigata
  6. gaʻo fatugao
  7. o le leai o se tulaga i totonu o tamaitai,
  8. faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le tele o nei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le hypercholesterolemia. Ae o mea uiga ese o le linden e mafai ona vave faʻafoʻi le paleni o le lipid ma faʻamalosia ai vaʻa toto.

O lenei mea e faʻagesegeseina ai le atinaʻeina o patipati vascular vascular, ma taofia ai le faʻaalia o faʻamaʻi fou.

Seleseleina ma faʻaaogaina faʻaoga

Ina ia saunia le vailaʻau vailaʻau, e mafai ona e faʻaaoga le lanu o le lime ua faʻatauina i le fale talavai poʻo le aoina mai o mea faʻataʻitaʻi. Ae i lenei tulaga, e taua le iloa pe faʻapefea ona tatau lelei ona seleseleina ma teuina se vailaʻau vailaʻau.

O le aoina o loʻo faʻatino i le taimi o le fuga o le laau. O le vaitau lea e aofia ai i le inflorescences le fuainumera sili ona tele o mea aoga e mafai ona maualalo ai le cholesterol maualuga.

E tatau ona aoina sauniuniga mo vailaʻau i vaomatua ma paka, lata ane e leai ni alatele ma faleoloa. O mea laiti e tatau ona teuina i totonu o se potu pogisa malulu.

E taua le iloa pe faapefea ona ave fugalaau linden mo le cholesterol. Afai e mulimulitaia fautuaga uma, o le togafitiga a tagata o le a maua ai le maualuga o le faʻamalosi maʻi.

O le mea lea, ina ia faʻaleleia le aoga o se vailaʻau faʻamalositino i le taimi e faʻaaoga ai, e tatau ai:

  • Auai i se taumafa o le hypocholesterol e le aofia ai gaʻo manu, ava malosi ma masima mai le meaai.
  • Faamalositino masani (mo vasodilation).
  • Lese le mamafa.
  • Inu le tele o vai, e pei o le linden ei ai lona faʻataʻitaʻiga, lea e mafai ona mafua ai le faʻamalaina.

Contraindications

E ui lava i le tele o mea tau vailaau, i nisi tulaga o le fuga o le linden e matautia mo le tino. O le mea lea, e le tatau ona faʻaaogaina teuteuga ma meaʻai mo tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matutua mo tagata mamaʻi, talu ai o le laau e mafai ona faʻaosofia ai ni mea e le manaomia i le foliga o se vevela ma le mumu i luga o le paʻu. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona muta i le faʻalavelave anaphylactic.

E le gata i lea, o le linden o loʻo i ai le tele o mea galue. A latou faʻapipiʻi i totonu o le tino i ni aofaiga tetele, e mafai ona taofia le tuʻuina atu o elemene aoga mo ia lava.

E le gata i lea, o le lanu o le lime e faʻasaina i le vavalalata. O le faʻaaogā faʻaaogāina o teuteuga ma mea faʻaleagaina mai lenei mea totino e mafai ona faʻaitiitia le faʻaaliga.

Isi tulaga ma faʻamaʻi lea e faasaina ai ona faʻaaoga le lime:

  1. faʻamaʻi
  2. faʻalavelave i le faʻatinoina o le tino,
  3. nisi o gasegase cardiovascular
  4. toe le manuia

E le tatau ona inu le laau e pei o le lauti masani. E mafai ona saunia ni vailaʻau mai ai pe a maeʻa se faʻataʻitaʻiga faafomaʻi.

Afai a maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, e iai ni mea e le manaʻomia (faʻaleagaina, vevela, vili), ona tatau loa lea ona taofi vave togafitiga.

O i latou e mananaʻo e faʻaitiitia le cholesterol o le toto, e fautuaina e faʻaaoga le linden paʻu. Ina ia saunia, teuteu fugalaau o le laau i le faila o le kofe.

O vailaʻau vailaau e ave ile 5 g 3 taimi i le aso, faʻamalu ile vai. O togafitiga e tatau ona tumau a itiiti mai o le masina. Ma a mavae le 14 aso, e fautuaina e toe faia le togafitiga.

Pe a fai se togafiti a tagata, ia faateleina lona aoga, e tatau ona e mulimuli i se meaai. O aso uma e te manaʻomia ai le 'ai o apu ma dill. O nei oloa e aofia ai pectini ma le acid ascorbic, lea e fesoasoani foi e aveese le cholesterol.

Ina ia faʻamamaina le vaa e tatau ona faia se togafitiga faafomaʻi. O le fua mo lana sauniuniga e faʻapenei:

  • O fugalaau tipi ma fugalaau (10 g) e sasaa mai i vai inu (250 ml).
  • O le faʻafefiloi e tuʻuina i le afi mo le 10 minute, ona fufulu lea.
  • O le vailaau e onā i le ituaiga o vevela e oʻo atu i le 3 mata tioata i le aso.

O le umi ole togafitiga e 2 vaiaso. A maeʻa le 60 aso, ona toe inu lea o le susu.

O le lauti a Linden e iai foi ni iloiloga lelei i tagata e mafatia i le hypercholesterolemia. Ina ia saunia se vaiinu, 20 g fugalaau mamago ua sasaa i le 500 ml o le vai kuka ma tuu mo le 10 minute. O le tea e faʻatau 3 taimi i le aso, 150 ml i le taimi.

E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol leaga, o se mea e afaina ai ua saunia mai le fuga linden. Ina ia faia lenei mea, e 3 sipuni vavalaʻau o meainu matagogo ua sasaaina i vai inu (500 ml). Chamomile poʻo le mint e tatau ona nutimomoia i totonu o le ava.

Ua totoe le vailaʻau mo le 1 itula, ua maeʻa. Inu le faʻafefete o le 150 ml 3 taimi i le aso.

O le suauu o le Linden o le a fesoasoani foi i le maualalo o le cholesterol toto. E masani ona faʻaaoga i le aromatherapy.

O se mea itiiti e faʻaaogaina i totonu o se molī faʻapitoa ma se moligao, o loʻo i lalo, ua tuʻuina i luga o le afi. O lenei faiga e mafai ona faia i le tele o taimi i le vaiaso.

Mo le faʻaleleia atili o le malosi o le suauu o le linden, e tatau ona tuʻu faʻatasi ma isi vailaau faʻamaʻi, e pei o le birch buds ma lau lau. O mea uma o loʻo faʻafefiloi i le tutusa o le aofaiga, sasaa i le vai fefe ma faʻaosoosoina mo le 15 itula.

O se vaiinu lelei e ave 40 ml tolu faatolu i le aso ma meaai. O le togafitiga e 3 masina.

E le gata i lea, e mafai ona faʻafefiloi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻiina i aʻa. O le paʻu e faia mai nei laau totő, lea e faʻaalu 10 g i le taimi ao le i 'ai.

Ina ia vave faʻaitiitia le toto maualuga ma le cholesterol i le toto, faʻapipiʻi le linden ma le propolis. Ina ia saunia se fomaʻi togafitiga, ave ni pata se 12 o le inu o le ava malosi ma faʻafefe i le suauu linden (50 ml). O le vailaʻau e onosaʻi faatolu i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo le 1 sipuni meaai.

O le isi faʻamatalaga aoga e faasaga i le hypocholesterolemia ua saunia ma ua taua e faapea:

  1. O fagalaʻau o Marigold, chamomile ma linden e sasaa mai i vai inu.
  2. Laʻau malosi e 10 minute.
  3. Inu se vaiinu ma le meli i ni tamai sipuni aʻo lei alu i le moega.
  4. O le vasega o le taliaina e 10 aso, ona fai lea o se malologa mo le vaiaso ma toe faia le togafitiga.

I le maualuga o le cholesterol, o se paluga o le linden fuga (2 vaega), o le vai mamago ma le aʻa o le aula (1 vaega vaega taitasi) o le a fesoasoani. O laau toto ua nutimomoia ma ua faaluaina i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E le gata i lea, e mafai ona faaopoopo atu le paʻu o le tino i soʻo se ipu.

O faʻamanuiaga o fuga linden o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Mea aoga o le linden

O vailaau faʻamalositino o fugalaau linden o loʻo faʻamatalaina e le vailaʻau oona. O le tele lava o suauʻu tāua. Mai isi elemene o loʻo aofia ai:

  • mea e faʻaaogaina ai meaʻai: magnesium, calcium, potassium,
  • polysaccharides
  • vailaau oona
  • tannins
  • flavonoids
  • antioxidants
  • Saponins.

O fugalaau lanumoana e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, vailaʻau mo le gaosia o vailaʻau. O le faʻalavelave tuʻufaʻatasia o loʻo i ai le aafiaga mulimuli i le tino:

  • lipid-lowering - o se laau, o se tino masani moni lea e maualalo ai le leaga o le cholesterol, ei ai mea e faʻaaoga ai antiatherosclerotic,
  • anti-inflammatory - o le tele o le salicylic acid, o le vitamini C e vave faʻafefeteina ai le mumū, faʻaitiitia ai le fulafula, faʻaitiitia le vevela, tiga i le malulu, cystitis,
  • antimicrobial - o se vailaʻau mamana malosi e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o meaola faʻapitoa, e fasi ai le siama o Staphylococcus aureus, o le mea lea e faʻaaogaina ai le linden decoctions e faʻamalosi ai i taimi o le faʻamaʻi, laryngitis, bronchitis,
  • diaphoretic - o le linden tea e faʻapupulaina ai le vevela, fesoasoani e vave faʻaitiitia le vevela,
  • talo ma le diuretic - o le linden e faʻasolosolo ai le faʻaogaina o le tino, fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi o fatugaʻo, gase vevela,
  • antispasmodic - faʻafeiloaʻi maso ova, faʻaitiitia le tiga i taimi o le maʻi o le mafaufau, faʻavavevaveina o le pielonephritis, manners,
  • o loʻo faʻamoemoe - o le tī o le linden e faʻafefeteina, faʻapipiʻi vave le vai mai le bronchi, mama. Fesoasoani e taulimaina le taimi faaumiumi, tale tale,
  • le mafanafana - lanu o le lime efilemu lelei, fesoasoani e feagai ma le le mautonu, popole, atuatuvale,
  • immunomodulatory - linden e faʻaolaina ai le gaosiga o auupega, vave ona faʻafoʻisia le puipuiga,
  • tonic - mea gaioiolosi faʻavavevave le metabolism, faʻaleleia le toto, tufatufa meaʻai i tisipenisione, okeni e iai le okesene, meaʻai taua. Faʻaliliu vave le leo, faʻaleleia le lelei, lagona,
  • hormonal - lanu o le lime e aofia ai penerahormones tutusa tutusa ma tamaitai. E fesoasoani i le faʻamaoniaina o le taamilosaga, e aoga mo fafine o loʻo mafatia mai faʻamaʻi pipisi, tane,
  • hypoglycemic - fugalaau toto e faʻaititia le maualuga o le suka, faʻaleleia le soifua manuia, faʻalautele le leo, faʻamalosia, faʻamaonia le tulaga o le mafaufau.

Mai fugalaau o le laau, e mafai ona e faia lauti, teuteuga mo le tautala tautala poʻo le faia o ni meaʻai, faʻamalosi e faʻamālōlōina ai le tiga i le mumu faʻatasi, faʻavavevaveina o le gout, rūmāmati.

Faailoga ma le faʻailoga

Tea na faia mai fugalaau linden e maua ai le cholesterol i le toto o le tagata

O Linden, o se auala e faaitiitia ai le cholesterol, e lauiloa ona o le mea moni o loo i ai se numera itiiti o le teenaina ma e leai ni aʻafiaga, e le pei o vailaʻau.

E le mafai ona suia atoa le lauti uliuli po o le uliuli faatasi ma le lauti linden, aua o se togafitiga faafomaʻi ma lona umi, le pulea lelei o le a le gata ina aoga mo le maualuga o le cholesterol, ae mafai foi ona afaina ai le tino.

O tagata e pagatia i faʻafitauli o le tino poʻo maʻi faʻaleagaina e tatau ona feutagai ma a latou tausi soifua maloloina aʻo leʻi ave le linden mai cholesterol. Tuuina atu ma le faaeteete se teuteuga i tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga. Afai e leiloa le tele o le susu o le tino i le taimi o le faʻamalaina na mafua ona o se manuʻa poʻo se gasegase, ona aʻafia ai lea o le faʻamalolo o le uaua. E le gata i lea, ma le faʻaeteete, o le inu o le luko mai le maualuga o le cholesterol e tatau ona fomaʻi ma le mautonu, aua e iai le meatotino o le faʻaitiitia o le toto.

I le faʻaopopo i le faʻamautuina o le maualuga o le cholesterol i le toto, e faʻaaogaina le linden e faʻaleleia ai le metabolism, faʻaitiitia le mamafa, faʻamamaina le tino, togafitia le bronchitis, tuberculosis, mumu, mastitis, gout, prostatitis, rumatism ma le tele o isi faʻamaʻi.

O le meli e aoina mai fugalaau o lenei laau e le mafua ai ona maua ai meaʻai ma, pe a faʻaaogaina i aso uma, e avea o se faʻasolosolo e faʻamalosi ai le tino puipuia. E na o le tasi pe lua spoons i le aso o le ai ai se aoga aoga i le vaʻaia, faʻamalosia ma faʻamalosia ai puipui puipui, faʻafouina ma faʻalogoina le tino atoa.

O tagata ei ai maʻi faʻafitauli o le tino e manaʻomia ona ave ma le faʻaeteete, o le faʻamalosi e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol ei ai sona aafiaga i le faʻaaliga. O le malosi o le faʻamalosiina o le tea e mafai, faatasi ai ma le umi faʻaaogaina, ei ai le faʻafeagai ma mafua ai le faʻaleagaina, popole i le atuatuvale, atuatuvale, le mautonu, ma faʻamalosia ai foi le loto.

Recipes and Application

Ina ia mafai e fuālaʻau linden mai le cholesterol ona tuʻuina atu le pito sili ona maualuga, e tatau ona malamalama i le auala e saʻo ai. E pei o togafitiga faʻaleagafesoʻotai masani, o fuga linden e faʻamalieina le cholesterol mo sina taimi umi lava, o lona uiga o togafitiga e manaʻomia ai le onosai ma le usitaia o tulafono. E le tatau ona e faʻalavelaveina le vasega i luma o le taimi poʻo le solia pea o le taimi o le taliaina. E le gata i lea, o le taimi nei e fautuaina e pipii i se meaʻai, faʻasaʻo oe lava i ulaula ula, suamalie, gaʻo ma meaʻai vevela, ava malosi ma sikaleti.

Linden fugalaau mai le cholesterol e maua ai se taunuuga mautu, pe afai e te iloa pe faapefea ona ave sao:

  • O le auala pito sili ona faigofie e inu ai linden talavou mai cholesterol o le faia lea o lauti. Liligi le afa o le lita o le vai inu i totonu o se pesini ma lua laulau punetete o fugalaau ma tuʻu ai mo le 10-15 minute. Vaevae le lauti i ni atumaga se tolu ma inu i le aso. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaopopo sina pepe itiiti po o se lemoni i ai.
  • Afai e sasaa se sipuni vavae o le paʻu linden fulufulu i totonu o se ipu vai ma kuka mo le 5-10 minute i luga o le vevela vevela, o le ae maua se teuteuga. A o le i ai, e tatau ona e vevela ma faʻavevela. E le tatau ona e inu sili atu ma le tolu tioata i le aso. O le togafitiga e 14 aso. Afai e talafeagai, e toe faia pe a maeʻa le 2-3 masina.
  • O fuga vao e faʻaitiitia le cholesterol atoatoa. E mafai ona nutililiiina i le paʻu ma se mea e faʻafefeteina ai poo i totonu o se paluga ma ave i totonu o le masina i le laina ½ sipuni. E mafai ona e toe faia le vasega i le taimi muamua nai lo vaiaso e lua.
  • O le suavai o le linden fugalaau e aoga tele i le maualuga o le cholesterol ma, e pei o iloiloga, e maua ai se taunuuga tumau. Ina ia saunia, o se ipu tioata (fagu po o se fagu) e tumu i fugalaau mamago ma sasaa i vai inu. Ia faʻamalosi i se nofoaga pogisa ma malulu mo le 21 aso, ona inu ai lea o le sipuni ao leʻi faia le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. E mafai ona e faʻaopopo le faʻafefete e faʻamamaina ai le vai, faʻaitiitia le faʻamalosi, ma inu.

Auala e aoina

O le amataga o le taumafanafana o le taimi sili lea e filifilia ai fugalaau linden

O taunuuga sili ona lelei e maua mai i fugalaau fugalaau mai le cholesterol, o toe iloiloga o fomaʻi ma tagata ua togafitia togafitiga e faamaonia ai lenei mea. E mafai ona e faʻatau i latou i le fale talavai, ae afai e mafai ona faʻapitoa le saunia o meaʻai vailaʻau, ona avea lea ma se filifiliga sili.

O le vaitau o le vaitau o le laau e pau i le masina o Me-Iuni, e fuafua i tulaga o le tau ma le nofoaga e totō ai laau. Ma o nei fugalaau fugalaau mai le cholesterol e aoga, ua seleseleina i se taimi ua uma ona faailoa uma atu ai le tele o mea leaga. Latou te manaʻomia le vaʻaia ma se "apa" e lata ane i se fugalaau faapitoa, e le pei o isi laulaau, o se lanu lanumeamata malamalama. O fugalaau e tatau ona foliga maloloina, pe afai latou te faʻaalia faailoga o le manogi, laʻau papaʻe, lanu samasama ma le mago, ona le talafeagai lea o le linden mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto ma e tatau ona e suʻe se isi laau. E le tatau ona aoina i ala pisi vaʻaia poʻo latalata ane fale gaosi oloa, laau totō, faʻaleleia eleele, togavao togafiti.

Mo le faʻamamago, e tatau ona faʻasalalauina fualaʻau selesele i luga o se ie mama po o se pepa e iai le laiga lanu o le 3-4 cm. O le linden maeʻaeʻa i le mafanafana, vevela, potu faʻamaʻavale, ae tatau ona puipuia mai le susulu o le la. O le vevela, o aʻafiaga e le aoga, o le mea lea, e tatau ai ona fai ma le faʻaeteete, ae e le manaʻomia tele sea faiga.

A maeʻa maeʻa fugalaau, tuʻu i totonu o se pusa mo le teuina. E mafai ona fai ni taga tapoleni, o ipu e faia i mea laʻau poʻo fafie faʻatasi ma se tapuni ufiufi. O le vevela susu e faʻaitiitia ai le cholesterol e le tatau ona teuina i totonu o ato poʻo pusa palasitika, i mea e mafai ona "faʻavalea" ma le faʻaaoga. E tatau ona teu i se mea pogisa ma sina susu ma le mafanafana. Tausia ma inu pulu mai le cholesterol na aoina i lenei vaitau e le tatau ona umi atu nai lo le foliga mai o se lanu fou.

O le natura ua maua ai e tagata se vailaau lelei ma saogalemu. Linden mo le tuʻuina o le cholesterol e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa, o lona aafiaga ile tino ua suʻesuʻeina ma faʻamaonia e saienisi aloaia, ma o manatu faaalia i luga o taunuuga e sili ona lelei. E toetoe lava a leai se aʻafiaga o le itu, o le faigofie ma le taugofie o lenei auala e fuga mai ai se tasi o togafitiga e sili ona lauiloa i le faleopathic mo le faaitiitia o le maualuga o le cholesterol leaga i le toto.

Lucerne inoculum o le a aveesea le "leaga" cholesterol

E tasi le selau pasene vaifofo mo le maualuga o le cholesterol o lau alfalfa. E tatau ona togafitia i se mutia fou. Tuputupu ae i le fale ma o le taimi lava e aliaʻe ai pupu, tipi ma 'ai. E mafai ona e togi le vai ma inu 2 tbsp. 3 taimi i le aso. O le togafitiga o se masina.

Alfalfa e matua mauoa i minerale ma vitamini. E mafai foi ona fesoasoani i faʻamaʻi e pei o le gasegase, fao fao ma lauulu, osteoporosis. A oʻo i tulaga o le cholesterol e masani ai i itu uma, mulimuli i se meaʻai ma 'ai naʻo meaai lelei.

Faʻafeiloaʻi i lalo ifo o le cholesterol

E mafai ona e faʻaititia lau cholesterol leaga i le palasi, lea e faʻatau i falemaʻi. Faʻaauau ona faaopoopo i meaʻai e te 'ai. I le taimi muamua, e mafai ona e tipi i luga o se faila kofe. O le a le oso le malosi, o le a toʻafilemu le fatu, ma i le taimi e tasi, o le galuega o le gastrointestinal tract o le a faaleleia. O nei mea uma o le a tupu malie. O le mea moni, o meaʻai e tatau ona maloloina.

Eggplant, suavai ma mauga o le mauga o le a faʻaitiitia ai le cholesterol

Taumafa fuamoa eggplant i taimi uma e mafai ai, faʻaopopo i salalaʻau, pe a uma ona tuʻuina i totonu o le masima ina ia alu ese ai le oona I totonu o le taeao e inu pati ma gaʻo (suamalie).

O le vasega e 4 aso, o le malologa e 10 aso, ona toe fai lea o le vasega 2 isi taimi. E sili atu ona lelei le faia o lenei faiga i le amataga o le taumalulu, pe a uma ona "taia" e le pulu vine. O aʻa o le cyanosis blue o le a maualalo ai le cholesterol.

aʻa o le cyanosis blue bleu 300 ml o le vai, aumai i se vevela ma kuka i lalo o le tapuni i luga o le vevela vevela mo le afa itula, malulu, vevela. Inu 1 tbsp. 3-4 taimi i le aso, lua itula pe a uma se taumafataga, ma toe foi i luma o le taimi e momoe ai. O le vasega e 3 vaiaso.

O lenei gaʻo e malosi le faʻafilemuina, aʻafia ai le faʻamalosi, faʻaitiitia le toto toto, faʻaitiitia le cholesterol, faʻamaonia le moe ma faʻamafanafana ai foi le tale vaivai.

Seleti o le a faʻaitiitia le cholesterol ma faʻamamaina toto

Otioti seleni i soo se aofaiga ma togi i totonu o le vai inu mo ni nai minute.

Ona ave lea i fafo, faʻasusu i fatu sesame, masima māmā ma sina sipisi faʻasusu i le suka, faaopoopo i le tofo o le sogi po o le suāuʻu olive. E fesuisuiaʻi se ipu e sili ona lelei ma faamalieina, matua malamalama.

E mafai ona latou 'aina le' aiga o le afiafi, o le taeao ma e 'ai lava i soo se taimi. E tasi le tulaga e masani ona mafai. Ae peitaʻi, afai e maualalo lou mamafa, ona faʻailogaina ai lea o seleni.

Tincture mai fua o le Iapani Sophora ma le togafele mistletoe e matua lelei lava le faamamaina o toto toto mai cholesterol

Tasi 100 g o fualaau aina o Sophora ma vao vao, sasaa le 1 lita o vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo vaiaso e tolu, vevela. Inu 1 tsp. faatolu i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga, seia maeʻa le taotoga.

E faʻaleleia le faʻamaʻi o le cerebral, togafitia le maualuga o le toto ma isi maʻi fatu cardiovascular, e faʻaitiitia ai le palasi o capillaries (aemaise lava vaʻaia), ma fufulu vaʻa toto. Tincture o le lanu paʻepaʻe ma le sophora Iapani e faʻamamaina ma le faaeteete ia vaa, puipuia ai lo latou faʻaogaina.

Mistletoe aveese faʻamaloga le faʻaaoga (salts of metals mamafa, slag, radionuclides), Sophora - organic (cholesterol).

O le musele auro (manogi o le telefoni) o le a faʻaititia ai le cholesterol

Ina ia saunia se fulufulu o se mumu auro, o le laʻau 20 cm le umi ua tipi, 1 le lita o le vai tafe ua sasaa, ma afifi, ua tauanau mo le 24 itula. O le fusi e teu i le vevela i se nofoaga pogisa. Ave se fua o 1 tbsp. l

ao lei faia ni taumafataga 3 taimi i le aso mo le tolu masina. Ona siaki lea o lou toto. Cholesterol e oo lava mai i le maualuga o numera o le a pa'ū ifo i mea masani.

O lenei faʻasolosolo e faʻaitiitia ai foi le suka o le toto, faʻamautu ai fatugaʻo i fatugaʻo, ma faʻataʻitaʻiina ai suʻesuʻega o le ate.

Jaundice kvass e aveese le "leaga" cholesterol

Kvass recipes (tusitala o Bolotov). Tuu le 50 g o le mutia mago o le jaundice i totonu o se ato gau, faapipii sina mea mamafa ma liligi le 3 lita o vai ua kuka. Faaopopo 1 tbsp. sugar granulated ma 1 lep. kulimi mumu. Tuu i se nofoaga mafanafana, faʻaosooso i aso uma.

Lua vaiaso mulimuli ane, ua saunia kvass. Inu se vailaau vailaau o le 0.5 tbsp. tolu taimi i le aso mo le 30 minute ao lei faia le taumafataga. I taimi taʻitasi, faʻaopopo le vai o loʻo misi le vai i le 1pp i le vaa ma le kvass. suka.

A uma le masina o togafitiga, e mafai ona e suʻeina ma ia mautinoa o loʻo faʻaitiitia le cholesterol "leaga". Faʻaleleia le mafaufau, faʻavauvau ma le faʻamalosi e alu ese, pisapisao i luga o le ulu ua mou ese atu, o le mamafa e malolo malie.

O le mea moni, i taimi o togafitiga e manaʻomia le faʻaitiitia o le taumafa o meaola manu. E tuʻuina atu i ai fualaʻau mata, fualaau aina, fatu, nati, cereals, fuālaʻau fuālaʻau.

Ma o lau cholesterol e masani lava masani, e tatau ona e inuina se togafitiga ma se ituaiga o paluga o le cholesterol i le tausaga:

o le suamalie fou o le 1 kilokalama o leona ua fefiloi ma le 200 g o kelaliki, ma tumau i se nofoaga malulu mo aso e 3 ma inu 1 sipuni tele i aso uma, ma faʻafefe i le vai. Mo le kosi, inu mea uma e kuka. Talitonu mai ia te au, o le a leai ni faafitauli i le cholesterol!

O suʻesuʻega faasaienisi ua faamaonia ai o le vitamini C o lo o aofia ai i lemoni ma le kākalo mataga e faʻaitiitia ai le cholesterol matautia ma aveesea ai mai le tino.

Cholesterol Prevention

Ina ia puipuia le teuina o le cholesterol i puipui o toto toto, e tatau ona e fetuunai au meaai. O le tele o le cholesterol i le moa mumu ma le pata, e pei foi o le moa, lobster ma isi atigi fausaga. Leai le cholesterol i iʻa ma iʻa.

O i latou, i se faʻaopoopoga, aofia ai vailaau e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol mai siama, e aofia ai sela o totoga i totonu.

O le tele o iʻa ma fualaau faisua e maualalo ai le toto cholesterol ma o le puipuiga o le gaʻo ma le maʻi cardiovascular - o le mafuaaga autu o le oti i le faitau aofaʻi.

Ina ia mafai ona pulea le cholesterol, e tatau ona e faia se suʻega toto faʻapitoa i le ono masina. O le tulaga masani o le "leaga" cholesterol e mai le 4-5.2 mmol / L. Afai e maualuga le maualuga, ona e manaʻomia lea ona e vaʻai i se fomaʻi.

Linden fugalaau mai le cholesterol: iloiloga, auala e fai ai, fua

Ua iloa e tagata uma o le linden o se vailaʻau vailaʻau. E faʻaaogaina mo le malulu, afaina o le tele o etiologies, o le ulu ma le paʻu o le paʻu.

Ae toaitiiti tagata latou te iloa o le linden o loʻo i ai se togafitiga faʻapitoa ma togafitiga i le tulaga o faʻafitauli i le cardiovascular system.

E le gata i lea, e mafai e le laau ona aveese mai le cholesterol lamatia mai le toto e le sili atu nai lo togafitiga.

E le gata i lea, o se fofo faʻaleaganuʻu e le gata ina faʻasolosolo ai le totoina o le toto, ae aveesea foi toxini ma toxins mai le tino, e faʻatele ai le paʻu o le mamafa. O nei uiga lelei uma e faʻamalosi ai se laau toto mo le maʻisuka. Ae ui i lea, ao lei ave le linden decoctions ma mea faʻaleagaina, e tatau ona e aoao atili e uiga i togafiti togafitia ma le faʻasaina o le laau.

Linden fugalaau e maualalo ai le cholesterol: faʻaaoga, faʻamaʻi, togafitiga a fomaʻi

O le faafitauli o le puleaina o le maualuga o cholesterol (poʻo isi dyslipidemia) ma suiga i totonu o vaa na afua mai e taua tele i aso nei.

O le faʻaaogaina o le tele o gaʻo, aemaise lava i aso uma o se tagata faʻaonapo nei, faʻalavelave faifaipea ma le faʻaaogaina o fualaau oona - o nei mea uma e mafua ai le atherosclerosis amata ona vave amataina, ma ua oʻo i le 40-50 ona tausaga e faʻaalia ai ona lava faailoga muamua. E masani lava, o nei faʻamaoniga o faʻaaliga o maʻi fatu fatu.

E leai se tasi e manao e feagai ma le atherosclerosis i le ogatotonu, ae ui i lea, i le matua o lenei maʻi ua foliga mai e matua ogaoga, talu ai e mafua ai suiga ogaoga i le loto, o le atiina ae o le inishalopathy ma le mafuaʻaga o faafitauli i le cardiovascular (o le myocardial infarction, kidneys, stroke ischemic, dissecting aortic anerysm ma isi).

O le tauina o le cholesterol e masani ona fautuaina e ala i le lelei o mea taumafa ma le gaioiga faaletino, ae o le toatele o tagata e le mafai ona gafatia ona 'ai saʻo ma felafoaʻi (e le lava le tupe, ona oʻo lea i le taimi, ona malosi lea, o nisi taimi na o le paie). O le mafuaaga lena e toatele ai tagata o taumafai e saili mo i latou lava se vailaau lautele o le a gafatia ma o le a fesoasoani e tau ma le "leaga" cholesterol.

O le vaifofo e masani lava ona maua i fugalaau linden, lea e mafai ona e pikiina, ma faatau i totonu o se fale talavai i se tau e taugofie. E le gata i lea, latou te fai mai latou te fesoasoani moni i le maualuga o le cholesterol. E faʻapea, e mafai ona faʻaaogaina se togafitiga e faʻafefe ai le atherosclerosis ma lona puipuiga, ma o le a le manatu o fomaʻi i se togafitiga faapena?

Linden fugalaau mo iloiloga o cholesterol

Gastroenterologist Antonina Aleksandrovna Schipina e tuʻuina atu ai fualaau faʻalesoifua maloloina.

Matou te ave le 300 g olati ma sasaa le 0.3 lita o le ava malosi, ma tumau ai le 21 aso. Taʻu ma inu mo le taeao o le taeao 1 le mataua, mo le 'aiga o le aoauli 2, mo le' aiga o le afiafi 3 faʻafefe.

O le aso e sosoo ai, mo le aiga o le taeao, 4 pata, mo le malologa 5 ma isi. Matou te oʻo atu i le 20 ma amata le numera i le isi itu. O lea faʻamalologa e tatau ona faia e le silia ma le tasi i le tausaga. Tipi le keleni i ni fasipepa, ma le alcohol e tatau ona 70%, ae le 96%.

Ma o le leiloa o le mamafa, o se pito lelei o le alu fiaai i le vevela. O ai e leiloa le mamafa i luga o se apu apu e leai se aoga. O apples e fesoasoani i le gaosia o le suka gaosia. O se mea ula lenei ia oe lava. Na matou lagona ua ou fia taumafa - FAASAINA O SE VAITAI O LE VAAI LELEI, ae le o le lauti po o le kofe, ae le o le vai oona, e pei o le vai vevela ma le fiaai.

Maualuga Cholesterol Infusion

2 tbsp. l inflorescences lūlūina le 1 ipu fufulu vai. Kuni le tapuni, faʻamalosi 40 minute. Inu aʻo leʻi 'ai mo le 1 tbsp. tolu / aso. O taimi uma lava e saunia ai se faʻasalaga fou.

O le togafitiga e 14 aso, ona o se malologa o le umi lava e tasi, sosoo ai ma le faʻaauau togafitiga mo le isi 14 aso. E mafai ona toe faia pe a maeʻa le masina.

Tea mo le puipuiga

1 tbsp. l O laau mamago e pei o le lauti masani. Inu fafati / aso i totonu o le ipu lauti. E mafai ona e faaopoopoina le meli i se vai mafanafana (ae ia teu i lou mafaufau e faʻaleleia ai mea faʻasolosolo), faʻamaʻi, moa.

O le faʻasalalau o mea gaosi i le lauti e itiiti ifo pe faʻatusatusa i le faʻasolosolo. E aoga tele le faʻaaogaina e avea o se faʻasolosolo e puipuia ai le cholesterol, le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamaʻi fatu. E le manaʻomia le faʻaaogaina sili atu ma le masina.

Tulaga masani o le cholesterol i le toto

E tusa ai ma fautuaga aloaia a le Sosaiete a Europa o Atherosclerosis (i Sisifo o se faalapotopotoga e faʻaaloalogia), o le "masani" o vaega o mea manogi i totonu o le toto e tatau ona faapenei:

1. Aofaʻi o le cholesterol - itiiti ifo i le 5.2 mmol / L.

2. Cholesterol o lipoproteins maualalo - e itiiti ifo i le 3-3.5 mmol / L.

3. Cholesterol o lipoproteins maualuga - sili atu i le 1.0 mmol / L.

4. Faʻailoga faʻamaʻi - itiiti ifo i le 2.0 mmol / L.

Ava malosi

O le a ave le 0.5 lita o vodka, 1 tbsp. l linden fugalaau, 2 tsp honey, 50 ml o vai. Lime lime ma vodka, alu i se nofoaga pogisa mo le vaiaso. Lulu taimi.

Tuʻu le mea faʻapipiʻi sauni e ala i le faamama, tataʻi lelei le keke, ona lafoaʻi lea. Le isi, e tatau ona e saunia le sipuni. I luga o le vevela, vevela vai ma le meli. Faʻamalosi e le aunoa ina ia faʻasalalauina le meli i le vave e mafai ai, aua le faʻapala! Aveese mai le vevela, mālūlū, faʻaopopo i le faʻafefete, faʻafefiloi lelei.

Tincture e alu mo le 3 aso. Faaaoga le 30 mataʻu i le taeao, pe a uma se taumafataga. E teuina mo le 5 tausaga. I le maualuga o le cholesterol, o le togafitiga e 1 le masina.

Lucerne inoculum o le a aveesea le "leaga" cholesterol

E tasi le selau pasene vaifofo mo le maualuga o le cholesterol o lau alfalfa. E tatau ona togafitia i se mutia fou. Tuputupu ae i le fale ma o le taimi lava e aliaʻe ai pupu, tipi ma 'ai. E mafai ona e togi le vai ma inu 2 tbsp. 3 taimi i le aso. O le togafitiga o se masina.

Alfalfa e matua mauoa i minerale ma vitamini. E mafai foi ona fesoasoani i faʻamaʻi e pei o le gasegase, fao fao ma lauulu, osteoporosis. A oʻo i tulaga o le cholesterol e masani ai i itu uma, mulimuli i se meaʻai ma 'ai naʻo meaai lelei.

Jaundice kvass mo le aveesea o le "leaga" cholesterol

Kvass recipes (tusitala o Bolotov). Tuu le 50 g o le mutia mago o le jaundice i totonu o se ato gau, faapipii sina mea mamafa ma liligi le 3 lita o vai ua kuka. Faaopopo 1 tbsp. sugar granulated ma 1 lep. kulimi mumu. Tuu i se nofoaga mafanafana, faʻaosooso i aso uma.

Lua vaiaso mulimuli ane, ua saunia kvass. Inu se vailaau vailaau o le 0.5 tbsp. tolu taimi i le aso mo le 30 minute ao lei faia le taumafataga. I taimi taʻitasi, faʻaopopo le vai o loʻo misi le vai i le 1pp i le vaa ma le kvass. suka.

A uma le masina o togafitiga, e mafai ona e suʻeina ma ia mautinoa o loʻo faʻaitiitia le cholesterol "leaga". Faʻaleleia le mafaufau, faʻavauvau ma le faʻamalosi e alu ese, pisapisao i luga o le ulu ua mou ese atu, o le mamafa e malolo malie.

O le mea moni, i taimi o togafitiga e manaʻomia le faʻaitiitia o le taumafa o meaola manu. E tuʻuina atu i ai fualaʻau mata, fualaau aina, fatu, nati, cereals, fuālaʻau fuālaʻau.

Tuua Lau Faamatalaga