E mafai ona ou 'ai i lago mo le maʻisuka ituaiga 2?

O tausaga taʻitasi, e le aafia ai le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka ile numera tele o tagata. E masani lava o le tausaga o le matua i le mavae ai o le 40 tausaga ma i latou o loʻo i ai le faafitauli o le mamafa o le mamafa. O le a le mafai ona faʻaumatia lenei faʻamaʻi faʻavavau, ae e mafai ona e pulea le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaitiitia le faʻamaʻi. Mo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina ma le maualuga o le toto, o le togafitiga autu o se taumafataga maualalo-gaʻo.

Endocrinologists faatulaga se lisi autu e faavae i le glycemic index (GI) o meaʻai ma meainu. O lenei taua e taua mo soo se ituaiga o le maʻisuka. O lenei faailoga e atagia ai le vave vave ona ulu atu le kulukose i le tino pe a uma ona 'ai meaai.

O le pito i lalo o le faailo, o le saogalemu o meaai mo le maʻisuka. E i ai lava se laulau faʻapitoa e faʻaalia ai le GI ma le aofaʻi o iunite falaoa (XE) o oloa o meaola ma meaola. O le tau o le XE e faʻaaogāina pe a fuafua le fua o le iniseti po o le faʻasolosolo, lea e tui pe a maeʻa se taumafataga.

E tatau ona fesuisuiai fualaau taumafa ina ia faatumuina atoatoa e le tino le manaomia o vitamini ma minerale. O lea la, o meaai i aso uma e aofia ai gaʻo, meaʻai susu, aano o manu, fualaau faisua ma fua. O le filifilia o le vaega mulimuli e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lelei. O le mea moni, o le tele o fualaau aina e faʻasaina i luma o se faʻamaʻi "suamalie," ona o le maualuga o le GI.

Oranges o se fualaau sili ona fiafia i ai uma, e ese mai i lona tau e mafai ai ona e faʻaaogaina lenei oloa i soʻo se vaega o le faitau aofaʻi. O le toʻatele o tagata ua faʻalogo i ona uiga lelei. Ae faapefea tagata e maua i le toto maualuga? O lenei tusiga ua faʻamaoni i lenei lomiga. I lalo o le a iloiloina - e mafai ona 'ai faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2, pe fia ni iunite falaoa ma pe o le a le igoa o le moli, o lona kalori o mea e maua ai, o mea aoga mo le tino, ma pe o le a le alauni faatagaina i aso taitasi.

O lau kalama

GI o fualaau aina uma e le sili atu ma le 50 iunite. O lona uiga o fua nei e le mafai ona afaina ai se maʻi "suamalie". I le tulaga lautele, e tatau ona filifili e tagata gaosi meaai o lo oi ai le faasinoupu e oo atu i le 50 iunite. O oloa ma le tau faʻatauaina e faatagaina e faʻaumatia e sili atu nai lo le faalua i le vaiaso, ona sosoo ai lea, i se aofaiga itiiti. O meaai uma ma meainu faatasi ai ma le faasinomaga o le sili atu i le 70 iunite e faateleina ai le ono mafai ona maua le gaosiga o le hyperglycemia, ma faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le 4 - 5 mmol / l.

E tatau ona manatuaina o le i ai o se togafitiga o vevela ma se suiga i le tutusa o oloa, o le a mafai ona suia a latou faasino igoa. Mo fua uma, o lenei tulafono e faʻaaoga i sua. I le mauaina o le sua, o le fua o le "gaʻo" ua leai, lea, i le isi itu, e faatinoina ai le galuega o le tafega o le glucose i totonu o le toto mai le inu. Na o le tasi le ipu vai suamalie mo le sefulu minute e faateleina ai le suka i le tele o vaega.

O le vai suamalie, e pei lava o isi, e le o se meaʻai sili ona maloloina i le laulau o le maʻisuka. E ui lava o le vai moli o loʻo i ai se tele o vitamini ma minerale, e lelei tele le tuʻuina atu o fualaau suamalie fou.

  • o le glycemic Index o le 40 iunite,
  • o calories o le a na o le 43 kcal,
  • o le numera o iunite falaoa e oʻo ile 0.67 XE.

Tuuina atu o se moli o loo i ai se fuainumera manino o na o le 40 iunite, e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o se maʻisuka.

O faʻamanuiaga o oranges

Oranges o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, e leai ni aʻafiaga ma gaʻo iai. E taua tele lenei mea, talu ai e faʻatagaina tagata e 'ai mea taumafa ma gaʻo vailaʻau masini, lea e faʻatupulaʻia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma i le taimi e tasi, aua nei faʻavaveina le tino ma le malosi.

O le lanumeamata mo le maʻisuka e taua aua e tele vitamini ma minerale, o loʻo i ai aoga aoga i luga o le tele o galuega a le tino ma avea o se faʻasologa mo le tele o faʻamaʻi. I le faʻaopoopoga i le pulupulu, e mafai foi ona 'aina' au, e le o laʻititi i la latou vaega aoga i le fualaau aina. O le peel e masani ona faʻaaogaina e fai ai faʻamalolo faamalolo e faʻaleleia ai le puipuiga.

E mafai foʻi e tagata maʻi ona kuka moligao moli moli, lea o le a avea ma se meaʻai maloloina ma saogalemu. O se aso e faʻatagaina e 'ai e sili atu nai lo le 200 kalama o fualaau' aina po o ipu mai ai. E sili le lelei le fuafua o se taumafataga o le taeao o le kulūkose lea e ulu atu i le tino e vave faʻavave. O lenei mea o le a fesoasoani i le gaioiga faaletino a se tagata.

Orange o loʻo i ai mea aoga nei:

  1. provitamin A
  2. B vitamini,
  3. Vitamin C
  4. Vitamin PP
  5. malic ma citric acids,
  6. ese,
  7. pectin
  8. fiber
  9. paluka
  10. palu.

Ua iloa e tagata uma o fua o le suka o loo i ai le tele o le aofaʻi o vitamini C. Ma o lago e le o se mea e tasi. O lenei vaitamini e faapitoa le taua i le vaitaimi o le taumalulu-tau malulu, pe a mafai e le tino ona aafia i faamaʻi ma vailaau faʻamaʻi. O le 'ai tasi le moli i le aso i aso uma, o se tagata i taimi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le "pikiina" SARS.

O le vailaʻau C e faʻapupulaina ai foi le puipuiga, o lona uiga, o le tino e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi pipisi o mea eseese. E toaitiiti tagata latou te iloa o le acorolic acid e faaosofia ai le gaosiga o le paʻu, lea e nafa ma le elasticity o le paʻu. O le mea lea, o le vaitamini C e le gata e faʻamalosia ai le tino, ae faʻaleleia ai foi foliga o le paʻu.

Oranges e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e taua foi ona, faafetai i filo o mea taumafa e aofia ai i le tuufaatasiga, latou te fesoasoani i le tino o le cholesterol leaga ma, o se taunuuga, e taofia ai le fausia o palulalulapala ma le poloka o toto toto. Ma o le tele o le maʻisuka e mafatia i lenei maʻi.

O le American Institute sa faia foi suʻesuʻega lea na auai ai tagata e maualuga le cholesterol. Mo le lua masina i le taeao sa latou inuina se ipu vai suamalie fou. Ina ua maea le vasega atoa, na faaalia ai e toafa mai le toalima tagata na faaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga.

E le gata i lea, o lenei ituaiga o fualaau 'aina suamalie o loʻo i ai mea nei i le tino:

  • o le cardiovascular system improves, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o arrhythmias ua faʻaitiitia, o lenei mea e maua ai le faʻafetai i le tuufaatasiga o le potassium, choline ma fiber,
  • o le palasia e maualalo le toto maualuga
  • lapisi lapopoʻa e sili atu le malosi ona o le i ai o le gaʻo siama,
  • fiber e galue o se pule faʻatonutonu o le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto, puipuia mai le vave faʻatupulaia.

Sa tuufaatasia e saienitisi mai fafo se lisi o oloa fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma le moli, e pei o isi fualaau suamalie, na mitamita i le nofoaga iina.

E le tatau ona galo ia i tatou o soʻo se oloa gaosi ei ai ona lava manuia ma e afaina ai le tino. O lea la, e le fautuaina se moli mo tagata e maua i faamai o le gastrointestinal tract - gasegase gastritis ma enterocolitis.

E tatau foi ona manatua i le mafaufau o le moli o se mea e malosi ai le allergen, o lea e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga lemu.

O le isi tulafono taua - aua le fufulu ou nifo pe a maeʻa ona 'ai fua o le suka. Latou te faʻavaivaia le faʻamafana o le nifo.

O lole moli candied o ni suauu masani e leai se suka e faatagaina i le maʻisuka. Latou te le faateleina le kulukose o le toto. O le fua e mafai ona filifilia mai le Initaneti, e taua lava le malamalama pe afai ei ai se isi mea e sui ai le suka. A uma mea uma, ua leva ona masani tagata uma i le faʻaaogaina o le suka i candied white.

O lenei tusiga o loʻo maua ai se fua o le maʻisuka e aunoa ma le suka.

O le ae manaomia le sosolo o le moli mo le tele o aso i le vai, ona vavaeese lea o le paʻu paʻepaʻe mai le fale ma tuʻu ai e alu mo se isi itula. A uma ona fufuluina fualaau aina ma kuka mo le afa itula. Faʻasala le meaʻai i totonu o se paluga, ona tuu lea i totonu o se pani ma sasaa i le sipuni.

O le suka e saunia lelei lava - e faʻafefiloi le vai ma soʻo se mea suamalie. E mafai ona e faʻaogaina mea nei:

E sasaa le siva i totonu o se pani ma fualaau aina, ona tatau lea ona faʻaauau pea le osofaʻi. Kuki seivagana ua uma le vavave o le siva.

A maeʻa ona tuʻuina fualaʻau lole i luga o se solo pepa ma tuu i luga e tu mo le 24 itula, o lea e faʻafefe ai le tele o le susu.

Faʻasologa faʻasoifua faʻasoa ma aliga

Zest ua leva ona faʻaaoga i teuteuga e faʻamoemoe i le faʻateleina o puipuiga. E tupu foʻi e leai se moli mūmū i luga o le lima, ona mafai lea ona e faʻaaoga le tangerine peel. O lea la, o se teuteuga o le tangerine peels mo le maʻisuka ua saunia lelei lava.

E tatau ona e ave le pelo o se mandarin ma sasaa atu i le 200 mililiters o le vai inu. Tuu i lalo o le tapuni. E mafai ona e aveina sea lauti i le tele o mea. O le tangerine peel e mafai ona sui i se paʻu moli.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aogā o faʻaaliga.

Tuua Lau Faamatalaga