Togafitiga o le pipisi ma le pancreatitis

O faʻamaʻi pipisi e pei o pancreatitis ua manatu o se maʻi ogaoga ma matautia.

Faatasi ai ma ona foliga vaaia, ua iloa e tagata atamamai se sootaga tuusaʻo ma le tele o totoga o le vaega o meaʻai, e pei o le duodenum, manava, vavae, ma le gall vladder.

O le mafuaʻaga lea e masani ai ona faʻaosoina e le maʻi le atinaʻeina o le faʻamalosi i le tasi tikeri po o le isi. O lenei mea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o laxatives e amata ai le mea e gaosi ai meaʻai, faʻamamaina o oloa o ana gaoioiga.

Faʻapitoa o le faʻaaogaina o laxatives

O le pancreatitis laxatives e faʻamaonia pe a oʻo ina afaina le gaioiga o le gastrointestinal tract. A aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga talafeagai, e le tatau ona e aveina ni tupe e tau ai le tau. E mafua ona o le i ai o nisi faʻasagaga ma aʻafiaga i itu.

O le pancreatite ma le ogaoga e mafai ona mafua ai faafitauli i le faʻapalaina o meaai ona o le faʻamaʻi, o le aofaʻi o enzymes e ulu i totonu o le vaega o meaʻai e matua faʻaitiitia.

O lenei faafitauli e faigofie lava ona faʻamautu e faʻaaoga ai le laxatives. O fua o le fualaau faasaina, faapea foi ma le umi o lona puleaina, e tatau ona filifilia na o le fomai e faavae i luga o le talafaasolo faafomaʻi o loo iai, ma mafaufau i le lavelave o le maʻi ma le maʻi o le maʻi.

Soo se oloa o le ola o le tagata e tatau ona alu i fafo, talu mai le faʻaaogaina i totonu, o le tino ua liua i le tui ma se mea oona. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau eseese mo lona tosoina, e fautuaina e taumafai isi metotia.

Faatasi ai ma i latou o mea nei:

  • Vaseline oil mo pancreatitis. O lea ituaiga mea e faia ai se ata tifaga i puipui o le inumaga, lea e fesoasoani i le faʻasaʻolotoina o feces. E le gata i lea, o le faʻamara vai i lenei oloa e fesoasoani e faamaluluina ai le tele o otaota. Faʻatasi ai ma lenei talaaga, ua faʻaaogaina le muso o le muso o le gastrointestinal, e mafai ai ona e faʻavave ona aveese toxins i fafo.
  • Lafoaia le suauʻu mo pancreatiti. E masani ona faʻapipiʻi ma le magnesia. O le tele o taimi, e 10 pata o le suauu paluga e fefiloi ma se sipuniti o le suka masani, ona fai ai lea ma le tautala. O lenei metotia o le aveina o vailaau e mafai ai ona e faʻaogaina e aunoa ma le afaina o le gaioiga ma le vomiting. O le Castor e faʻamalosia ai faiga faʻavae i totonu o le tino, puipui le gastrointestinal tract mai i meaola faʻapitoa, ma aveesea ai foi le faʻaogaina o mea e fai ai le inflammatory. O se taunuuga o lenei mea, e le umi ae amata ona lagona e le tagata maʻi le lagona sili atu ona lelei.

O le faʻaaogaina o tupe ua taua i luga e mafua mai i le mea moni o loʻo i ai le itiiti ifo o le lelei ma le lamatiaga o aʻafiaga o aʻafiaga nai lo togafitiga faafomaʻi.

O metotia taitasi o togafitiga e tatau ona faatonuina e se fomaʻi. O le faʻataʻitaʻiina e mafai ona aʻafia ai lau soifua maloloina.

Mafuaaga

O le faʻamalosia ma le pancreatitis o se mea e seasea tutupu. I le faʻamatalaga lauiloa o le pancreatitis ogaoga poʻo le chronic, o le ogaumu o loʻo faʻaalia i uiga nei:

  • toe faʻaaoga, tele taimi i le aso,
  • feces e aofia ai laʻau o meaʻai e leʻi faʻaaogaina,
  • feces ei ai se uiga lelei e luster ona o le tele o le gaʻo,
  • o le manogi o le lafoaia e mataʻutia, leaga.

I nisi tulaga, o le mumū o le pancreas, e masani ona masani ai, o le faatumauina o stool ua tupu. E tele auala mo le atinaʻeina o le malosi:

  1. I le taimi o le mumū i le palanyma o le gland, o le itu i tua o le neuro-secretory connection i le va o le pancreas ma le itu i tua o loʻo faʻalavelaveina. O le iʻuga, o le paresis o le iniseti o loʻo felafoaʻi. O le faaputuputuina o meaai e leʻi faʻaaogaina e mafua ai le tiga tele, o se taunuuga o le atays poʻo le spasm ile vavalalata e mafai ona atiaʻe faʻamalosi.
  2. I le le lava o le enzyme gaoioiga i le pata pancreatic, o gaʻo ma le protein o oloa e ono aʻafia i enzymes o le intestinal microflora masani. O se taunuuga o le aʻafiaga o siama i luga o le porotini, o se fuainumera tele o mea e pala ma fuga faʻamalosi, e pei o indole ma skatol, ulu i le toto. E tasi le taimi i totonu o le toto, toxins e taofia ai le gaioiga o le nerve plexuses o loʻo i totonu o le inumaga.
  3. Mea e masani ai. O le faavae mo le togafitiga o le tino pancreatitis o le usitaia lea o le vaʻaia nei: malulu, fia ai ma malolo. O le tagata maʻi e faasaina ona 'ai mo le lima aso. O se taunuuga o sea ituaiga o meaai ma le leai o se fiva mo le fausiaina o feces i totonu o le manava, ua tupu ai le malosi. E le gata i lea, o le faatumauina o stool e mafai ona mataituina i se taimi pe a uma ona faʻatagaina meaʻai, e mafua mai i le mea moni e mafai e le iniseti ona vevela mai meaʻai, o se mea na tupu na tupu i le tali.

E tele naua manatu o le pathogenesis; e leai se maliega i luga o le mafuaaga ma le tulaga o se tulaga e pei o le faatumauina o le fale i pancreatitis.

O se tasi o mafuaʻaga taatele o le tuai o le taofiofi o le solia lea o meaʻai ma tulafono. E mafai foi ona mafua ai le faʻaaogaina o le ava malosi po o le tele o gaʻo, meaai falai.

E taua foi le taʻua o feeseeseaiga e mafai ona liua i le fesuisuiai o le tino ma o se maʻi matuia tele.

Togafitiga metotia

O loʻo i ai le tele o vailaʻau ma togalaau e faʻaleleia ai le motumotu o le fatula, o le sulu ma faʻamalosi ai le faʻafouina o le epithelium ua faaleagaina. Afai o le taofiga o le stools e tupu mai i tua o se maʻi gasegase poʻo le masani ole faʻamaʻi, o le fuainumera o fualaau oona e mafai ona fofoina le malosi ile pancreatitis ua matua faʻaititia.

O sui ma metotia nei e faʻaaogaina e togafitia ai le mau i le pancreatitis o atunuʻu eseese ma i faʻamaʻi tumau o le pancreas:

  • vailaʻau
  • infusions ma laau
  • meaai ma meaai
  • faʻamamaina ma le lafoaʻi oona,
  • inu ava
  • taotoga togafitiga.

O le faʻamalositino e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga (faʻalavelave o le intestinal, peritonitis). I le toesea o le aʻafiaga o togafitiga fualaau mo le faʻamalosi poʻo le faʻaleagaina o le tino, e tatau ona taofi le ola o le tagata lava ia ma o le a faʻatalanoa se fomai agavaa.

O se tasi o fualaau aupito sili ona aoga o le dufalac, faatasi ai ma le pancreatitis e mafai ona faigofie ona feagai ma le taofiofia ma faaitiitia ai le inu.

O le faavae o le fualaau faasaina o le lactulose. O le lactulose o se mea e malepe i lalo o le malosi o le microflora o le intestinal, o lea e faaosofia ai le faʻamalositino o le intestinal.

Laxatives mo pancreatitis ua faʻamaonia ma le faʻaeteete ma e na o le taimi lava e muta ai le gaioiga ogaoga i le pancreatic parenchyma. O le faateleina o peristalsis e mafai ona faʻaleleia ai le pulelaʻau o le vai o le pancreatic, ma o lenei mea e mafua mai i le faateleina i le faʻafanoga o aʻafiaga ona o le gaioiga a trypsin i luga o le gland tissue.

O le Phytolax o se mea lelei tele, e le pei o lefafac, o loʻo i ai pulu ma mea e maua mai fua ma fualaau. Pe a ave se vailaau faasaina, e tatau ona e taumafaina se tele o vai. O vailaʻau o loʻo i ai le phytolax, faʻamaʻapeʻa, avea ma se mea e pei o le gel. A maeʻa se faʻafefete ma feces, latou te faʻasalalauina ma faʻafefeteina le manaʻoga e toilalo.

E ave le vailaau i le po, e amata le gaioiga, i le averesi, pe a ma le ono i le valu itula.

E masani ona fautuaina e ave le suauu vailaʻau, faatasi ai ma le pancreatitis e matua faigata lava ona faia lenei mea. O le gaʻo, o se vaega o le fualaau faasaina, e mafai ona faʻaosoosoina se osofaiga fou o pancreatitis. E na o le faʻaaogaina o le suauʻu i le tulaga o malae leaga i le po ua faatagaina.

O tapenaga o le Enzyme e iai se nofoaga i togafitiga o le le atoatoa o le enzyme o le pancreas. O le suʻesuʻeina o le faʻamaʻi o le exocrine e le mafai ona faia e se fomaʻi pe'ā uma ona faia suʻega talafeagai.

O auala faaopoopo mo le togafitiga o pancreatitis e mafai ona avea ma se teema, lea e faaluaina i le aso, o nisi taimi e mafai ona e faia i se faʻaoga se tasi pe afai e tuai le nofoa.

O se mea tāua i le faʻailoga o le meaʻai, o nisi taimi e tatau ai ona amata togafitiga.

Faʻasologa eseese, laʻasaga, meaʻai o le a eseese. Afai tatou te amanaʻia le mea moni o loʻo maʻi lelei le tagata maʻi ma e leai ni faʻafitauli o pancreatitis, ma e na o popolega e aʻafia ai i le faʻamalosi, e tatau ona ave ai meaʻai o le fiber-tamaoaiga. O oloa o loʻo i ai le tele o filo faʻatoʻaga e aofia ai:

  • pata ma pulu
  • cereals (oat, pelesa beka),
  • kapisi, letus,
  • fualaau faisua (tamato, kukama, kāloti, beets, ma isi),
  • fualaau aina (apricots, plums, pears).

Pe a suia se meaʻai, aua nei galo o le pancreas e le fiafia i le tele o meaai. Taumafa i le tele o taimi i nai aso laiti.

I le tulaga o le pipisi ona o le pancreatitis ma ni faʻafitauli, e tatau ona mafaufau i itu nei:

  • ituaiga o faʻalavelave
  • mafai ona totogi
  • maʻi faʻatasi o isi totoga,
  • o le faagasologa o le faagasologa (gasegase pe le masani ai).

Afai i le faagasologa o le faʻaleagaina o loʻo faʻapipiʻi i le siʻusiʻu o le pancreas, o siama e maua ai le inisalini ua faʻaumatia, e manaʻomia e le tagata ona faʻaitiitia le gaʻo i le taumafa i le tele e mafai ai. Ina ia puipuia faʻafitauli o le maʻisuka ma faʻaleleia le lelei o le olaga, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I soo se tulaga, e tatau ona faatumuina le taumafataga i oloa fila, o le aofaiga o le pene i le aso e tatau ona sili ona lelei e tusa ai ma le mamafa o le maʻi ma manaoga faaletino.

Mo le puipuia ma le togafitiga o le faʻamalosi, o le meaai saʻo e tatau ona faʻaopoopoina i sina faʻaletino malosi. I le taimi o le faamalositino, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, ma faʻagasolo le faʻaaogaina o faagasologa i le epithelial villi.

O le enema ma le pancreatitis e faatoa faia pe a uma ona taofi le faiga o le inflammatory ma pe afai oi ai ni faailoga. O ituaiga o enemis nei e faʻaaogaina e togafitia ai le faʻamalosi:

  • faamamaina
  • laxative
  • Siphon (e masani ona faʻaitiitia le malosi).

Ina ia faia se faʻamamaga faamama, e tatau ona e:

  • O le pakete a Esmarch po o le pusa paʻu,
  • vai inu i le vevela o le 18-20 tikeri,
  • Vaseline e faʻapipiʻi le pito.

Mo se enema, taoto se suauu i lalo o le maʻi. O le tulaga o le tagata maʻi e tatau ona i ai i le tulaga tulivae-tulivae, pe i luga o le itu ma se vae togi.

A uma ona e lūlūina le pito i luga ole suauu po o le glycerin, e tatau ona e tulei i fasi togi ma faʻaofi le tipisi 3-5 cm i le pute, ona amata lea ona faʻalauiloa le pito i luga i le fata. O le mea lea, o le ae manumalo i le punou o le faʻasaʻo. O gaioiga e tatau ona lamolemole, i le i ai o se faʻalavelave e le mafai ona faia ni gaioiga mataʻutia, na o le lemu.

O le tele o vai mo se tagata matua e le tatau ona sili atu i le 1.5 lita. A maeʻa ona tui le vai, e tatau i le tagata maʻi ona taoto ile tua mo le 10-15 minute.

Ina ia faia se laema, o suāuʻu suauu e faʻaaogaina, e faʻafoeina e tusa ai ma le fuafuaga tutusa i le po. E maeʻa le fufuluina o le suāuu pe a maeʻa le 8-9 itula.

O faʻamaoniga mo se enema o ni gaioiga uma lava mai le anal sphincter, rectum ma le inumaga atoa. O faʻamaʻi masani e masani ona i ai faigata i le faʻatulagaina o se teema:

  • otaota
  • faʻailoga tala
  • proctitis ma paraproctitis.

O le masalosalo i le malosi e mafua ai le pancreatitis e le aoga.

Faʻailoga i le tino pancreatite

O le faʻamalosia o loʻo tupu i le tino o le pancreatitis, faʻapea foi i le gasegase o le tulaga masani o lenei faʻamaʻi, e mafai ona tuʻuina atu i ai faʻamaoniga nei:

  • Sensation o le tiga ma le afaina,
  • Le mafai ona faʻaumatia,
  • Malosiaga o le vaivai
  • E mafai ona faia sina lanu samasama o le paʻu,
  • Faʻatonuina o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ona tupu mai
  • Leai o le fiaai.

I faʻasologa masani o togafitiga, o ia ituaiga o faʻataʻitaʻiga e masani ona faaopoopoina i le le lava o le tino ma le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le tino. Talu ai o faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻalapotopotoga e tupu pea ma faʻaauau pea mo se taimi umi, o le poloka o le iniseti e fesoasoani i le faʻaleagaina o le gaʻo o le kolone faatasi ai ma le tuʻuina atu o toxins. O se taunuuga, o tagata mamaʻi e iai na faʻafitauli e afaina i le tiga o le ulu, latou te faʻapipiʻiina i taimi i luga o le paʻu, latou te faʻafefe i se lagona o le le mautonu ma le vaivai.

O le mafutaga o le mafutaga ma le cholecystitis

O le atinaʻe o le cholecystitis e le tupu mai i le vevela, o le faʻamaʻi muamua lea o le tele o faʻamatalaga faʻafefe. Muamua, o tagata maʻi e lagona le vaivai i totonu o le manava, afaina ma afaina ai mai tiga tiga o le tino. E tatau ona manatuaina o le vaivai faifai pea o le manava, tiga i le manava, faafitauli i gaioiga o le manava, toe faifai pea ma le tumau e le tatau ona iloa o se tulaga masani.

O suiga nei i le tino e mafai ona saofagā i le atinaʻeina o le taʻavale:

  • Faʻaleagaina i le gaosiga o le talo, o le mea lea ua le maua ai e le tino le malosi e faʻataʻoto lelei ai meaʻai na maua i le manava,
  • O le leai o le talo i le tino e masani ona fesoasoani i le faateleina o le numera o sui o le microflora pathogenic,
  • Le lava o enzymes ma le maualalo o le eletise i totonu o le manava e taʻitaʻia ai le ulu atu o meaʻai e leʻi faʻaaogaina i totonu o le manava,
  • Ona o le faaputuputuina o toxins i taimi o le le lava o le aveeseina mai le tino, o le tino o meaʻai e afaina mai le inu.

O se taunuuga o le mea o loʻo tupu, e sili atu ma le valusefulu pasene o tagata gasegase e maua i le cholecystitis o loʻo i ai ni faʻafitauli i totonu o nofoa ma le le atoatoa o le toto. E le gata i le faʻailogaina, o ia ituaiga o gasegase e masani lava ona faʻafefe i le le mautonu ma le mumu e afua mai i manuʻa na faia i luga o le mucosa faʻasaʻo ma le feʻaveaʻi ma feeseeseaʻi e le mafai ona faʻatasi ma i latou. O le taunuuga e masani lava ona oʻo i le mumusu i le gasegase o le gasegase ma le fausiaina o afaina.

Le mea e fai

E pei ona e iloa, o le le lava o le gaosiga o le afi e afaina ai le naʻo le tulaga o okeni pelvic, e sili atu ona matautia e faʻapea o le ituaiga o olaga e vave ona oʻo atu i le atrophy o muso o le puipui o le tui, e mafua ai le tumau o le tino. O vasega i togafitiga togafitiga e mafai ona fesoasoani e faʻafitia ia suiga i le setete o le tootoo, lea, faʻafetai i faʻatinoga faʻapitoa, o le a auai i le toe faʻaleleia o le muscle ma fesoasoani i le faʻaumatia o le malosi.

E mafai ona e faʻaopoopo i le taeao mea e fai i le fomaʻi, e pei foi o le savali atili, tamoe i se mamao e mafai ai, ma e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le manava e pei o le aau. I le suia o lou olaga i se tagata e sili atu le malosi, e faigofie lava ona faʻamautuina lau faʻalapalaina, lea o le a le pine ae toe faʻaleleia atoa ma le faʻamaeʻaina atoa o se faʻafitauli e pei o le fausiaina.

O metotia o le a faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻalagolago e faʻalagolago i mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei tulaga. I le taimi lava e iloa ai le mafuaʻaga na mafua ai le faʻamalosi i faʻamaʻi e pei o cholecystitis poʻo pancreatitis, e mafai ona e maua le auala saʻo e foia ai le faafitauli.

Afai o le maʻisuka o le tagata solitulafono i le soliga o le manava, e tatau ona e taumafai e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le masani masani. I le ausia o lenei mea, e mafai ona e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le nofoa. Afai o le mafuaʻaga o le faʻafitauli o loʻo taoto i maʻi o le gallbladder, ona sili atu lea ona taumafai e foia nei faaletonu. O le toe faʻafoʻiina o le suavai masani o le a faʻaoga lelei ai totoga o meaola, ma o se taunuuga, o le a faʻalogoina foi maso o le intestinal.

Fomaʻi togafitiga

I nisi o tulaga, e mafai ona fofoina le faafitauli i le nofoa naʻo le fesoasoani a vailaʻau.E tusa ai ma uiga o totoga taʻitasi, e faʻatautaia ai lautauta e aunoa ma lactulose. O le tele lava o taimi, e sili atu mea e manaʻo ai faʻamuamua, talu ai ona latou faʻamaluluina faʻamaufaʻailoga felaʻi ma i le taimi lava e tasi e toe faʻafoʻi ai le microflora o le intestinal, faʻapupulaina i siama aoga. I lenei uiga, o fualaau faasaina i le tulaga o Prelaka, Lactusin poʻo Dufalac e faʻaaogaina. O le filifiliga o le fualaau faasaina ma lona fuataga ua fuafuaina e le tagata tomai faapitoa pe a uma le suʻega ma se auiliiliga auiliili o le tagata maʻi.

E pei o metotia e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le malosi, o auala nei e faʻaaogaina:

  • Faʻafetaui taumafa
  • O le taumafa o le suavaia,
  • Matagofie o isi metotia o togafitiga,
  • Le faʻaaogaina o fualaau i le ituaiga o laxatives.

I le avea ai o se sui sooupu, e mafai ona faʻaaogaina suppositories glycerin.

O le tele o tagata gasegase e faʻaleagaina le faʻaaogaina o laxatives i papa. E lua ituaiga o lenei ituaiga o fualaau faasaina ile uiga lea:

  1. Pills e afaina ai, ma a maeʻa ona ave i latou, o le aafiaga e mafai ona tupu i le vaitau mai le lua i le fitu itula. I lenei gafatia, e mafai ona e faʻaaogaina le laumei Guttalax, Bisacodyl poʻo Regulax, o lona fale e tatau ona le silia ma le tasi le papalama i le aso.
  2. O fualaau oona e maua ai se lagona agavaʻa i le faiga o mea faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o Dufalac mo tamaiti poʻo Lactusan ma Prelax mo tagata matutua.

Faʻatasi ai ma le malosi, o le isi vailaau faʻamalosi i totonu o fualaʻau e iai mea antispasmodic e mafai ona faʻaaoga - Papaverine. I le faʻaopoopoga i pepa, o lenei vailaʻau o loʻo ofoina atu i le tulaga o suppositories poʻo i injections mo le puleaina o le tino. I lona toesea, e mafai ona vaaia le vailaʻau i Dibazole, ua fuafua mo le tuiina o le intramuscular.

E faamamaina Enema

O le isi auala e faʻaitiitia ai le faʻamalosi o le faʻaaogaina lea o enemas. O le faʻaaogaina o vaifofo saunia e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi ma fesoasoani ai e foia faafitauli i ogaumu i se taimi vave e mafai ai. I le faʻaaogaina o fofo, faʻaaoga oloa o vailaau faʻamaʻi, sua o le tipolo, vai o le meli, maso ma sili atu. E ui lava i le lelei o le metotia, e le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina tele, talu ai o nei faʻavae e fufuluina uma le microflora aoga mai le inumaga.

Meainu malosi

O se tulaga taua i le togafitiga o le mafuaʻaga e mafua mai i faafitauli i le gallbladder ma le pancreas o loʻo inu. O nei tagata maʻi e tatau ona faaluaina le aofaiga o le vai e faʻaaoga pe a faʻatusatusa i tulaga o loʻo iai. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻatonutonu le paleni o le vai o le tino ma faʻafaigofie le faʻaoʻoina o le toto.

E pei o vai, e mafai ona e faʻaaogaina vai manino, suʻega e leai ni suka, suavai masani, laʻau tila. I le taeao, e fautuaina e inu se ipu vai manino i luga o se manava gaogao, lea o le a manuia ai le manava ma le fatu.

Fofo faʻapitoa

O loʻo i ai se fuainumera tele o fua o vailaau faʻaleaganuʻu, e mafai ai ona foia le faafitauli o le faʻamalosi e faigofie ma le leai se ila pe a mafai ai. Muamua lava, e tatau ona ave decoctions o buckthorn, solofanua solofanua, yarrow, faapea foi ma se decoction o senna.

E fesoasoani tele i le faʻaipoipoina, o le fatu o le flax, lea e latou te faia ai se teuteuga, ona faʻauu ma inu le mea e maua ai le vai i le tolu taimi i le aso ao le i 'ai.

Puipuiga

I le avea ai ma se puipuiga o le toe faʻaleleia o faʻafitauli i le gastrointestinal tract, lea e le mafai ai e le tagata gasegase ona gaogao le inumaga, muamua lava, e tatau ona e toe iloiloina au meaʻai, mulimuli i meaʻai faʻatulagaina, ma faʻaaoga le tele o le vai ua faatonuina mo lenei faafitauli.

E tutusa foi le tāua i le faʻamautuina o le setete o le gastrointestinal tract e tuʻuina atu i le soifuaga sao, faia o taʻaloga talafeagai, tausisia o se mafaufau faʻalagona-lagona.

Meaʻai mo le Faʻamaumau

I le taufaʻamataʻu o le aʻafiaga e mafua mai i faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai, e tatau ona e tausia lau taumafataga. Meaʻai mo pancreatitis ma le cholecystitis e tatau ona paleni. E taua le mafai ona tuʻuina atu i lou tino se fuainumera o meaʻai maloloina ma vitamini. E tutusa lava le taua le mulimuli i mataupu faavae saʻo o meaʻai, o meaai e tatau ona laʻititi, ae tatau ona 'aʻai e tusa ma le fitu taimi i le aso, ma le vaeluaga o taumafataga e le sili atu ma le tolu itula.

  • O mea uma faʻafefete, mea vevela, meaʻai vevela e tatau ona faʻaesea mai le 'ai. O le tofo ma le ava malosi e faasaina foi. Soʻo se taimi e mafai ai, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai e mafai ona faʻaosofia ai le faʻasaʻoina o le suka gao i ni aofaiga tele.
  • E fautuaina e faʻaaoga se fuainumera tele o fuālaʻau fou ma ipu eseese na saunia i luga o latou faʻavae.

O le mulimuli i tulafono o se taumafataga maloloina ma le le tagofia o ipu e faʻasaina i le tulaga o le mumū o le pancreas ma le cholecystitis, e mafai ona faʻaleleia le setete o le digestive system ma faʻaleleia le gaioiga o le manava. O le taunuuga o le a sili atu le motumotu o le intestinal, faʻamalo mai taimi tonu mai mea o loʻo i totonu o le inumaga, le faʻagataina o le faagasologa o le pala i le ogatotonu o le kolone ma le toe faʻafouina o le tino atoa.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le malosi i le pancreatitis ma le cholecystitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Svetlana:

Na tonu ia te au e faasoa atu laʻu faafitauli faigata, o le mea moni o loo ia te au le pancreatitis, o lona uiga, o le mumu o le pancreas. Faafetai i lenei mea, ua uma ona ou mafai ona ou iloa mea fiafia uma o lenei maʻi. Faatasi ai ma le fesoasoani o se taumafataga, na ou aoao ai e aloese mai le vevesi, ae e le mafai ona ou foia atoatoa le faafitauli i le taʻavale. Na ou le faia lava, ma sa ou faia vao, ma sa ou auai i le aau, na ou alu mo se masini faapitoa. Seisi laʻititi, ae le o se taimi umi. Na maua e Senna lana faaolataga i le mutia, o loo ou faatauina i totonu o se fale talavai, e pei lava o le mea moni ou te leʻi vaai ia te ia. O iinei e te fafaina ai ni ato se lua i le tioata ma e tasi le taimi e alu ai i le faletaele.

Alla:

E lelei lenei, ioe, ae le foia le faafitauli. O le mea lea, e mafai ai ona e iloa auala e galue ai oe lava ia. Faatasi ai ma nei faʻamaʻi, ei ai pea lava faafitauli i ogaumu, ma o le umi o le maʻi, o le tele o faafitauli. E i ai aʻu cholelithiasis, o lona uiga, o maa i totonu o le gallbladder, o le mafuaʻaga lea o soliga uma o gaioiga. E le lelei le gallbladder, e afaina ai le pancreas ma mea uma i se liʻo.

Laupapa Laulaina ma Malosiaga: Vaaiga Aoao

Mo le tele o tausaga, le tauivi ma le gastritis ma le maʻi suka?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa pe faigofie tele le togafitia o le gastritis ma le maʻi mama e ala i le ave i aso uma.

E faigata ona oʻo mai se faafitauli sili atu ona ita nai lo le manava. E le masani ona faʻamalosi se tagata e faʻafefeteina le vaʻaia, ae faʻamalosi uma lava o ia mai se olaga malosi. E le o se mea masani mo oe le galue, e le o se savaliga - o le a le ituaiga o faʻailoga e iai pe a fusi oe i lou lava fale?

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Afai ua uma ona e suʻe uma mea e le o togafitiga mo le manava, ave le piliki. Ae - muamua, pe a fai e te manaʻo ai, faʻamalamalama mo oe lava ia meatotino o fualaau taʻitasi. O vaega nei o vailaʻau.

O a vailaʻau e ave mo le manava?

E pei ona e iloa, o le manava manava e mafai ona tupu i lalo ole aʻafiaga o mea eseese. Afai o ona tulaga o loʻo iai (o lona uiga, o le faʻafitauli e tasi le taimi ma e mafai ona e iloa le mafuaaga ma se aofaiga talafeagai o le mautinoa), ona e le manaʻomia loa lea ona e taofimau i fualaau malolosi.

Le mea e fai ma le manava manava

Afai o le mafuaʻaga ua faʻalauteleina le popole, o nisi taimi e sili atu ona lelei le faia o se mea totino ae le o se loka. Tina tina. Ia, pe atonu foi e sili atu ona e masani i se tagata valea. Ae ui i lea, o valerian ma le manava e le fesoasoani i taimi uma - o se fualaau vaivai tele.

I le tulaga e te manaʻomia se faʻaiʻuga faanatinati, ave soʻo se fualaau faasaina mai le vaega o le tino. O le Cholinolytics e faʻaaogaina ai le toto o le intestinal e ala i le taofia o le acetylcholine receptors. Acetylcholine o se vailaau o loʻo natia i pito o sosoʻo faʻapalapala. E faʻaleleia atili ai peristalsis.

O lenei kulupu e aofia ai fualaau faasaina e iai le igoa lea:

Ia manatua e le o faʻamalosi tino uma e mafai ona faʻatau e aunoa ma se faʻamaumauga. E mo le sili atu: ao lei togafitia, e aoga tele le feutagai ma se fomaʻi agavaa.

O le mafaufau loloto ma le manava o lenei ituaiga o se manatu lelei lava.

Afai o le faʻasologa o le faʻamaʻi

E i ai sou maʻi manava masani e mafua mai ile gaogao o le gaʻoina ma le gaogao faʻamalosi? Ma, faatasi ai ma le manava, atonu e talafeagai le ave o le diphenoxylate, loperamide, pancreatin, ma opiates. O le au, o le codeine e masani ona faatonuina. O nei laʻau e faʻasaina ai maʻi.

O faʻamaʻi inflammatory o le manava ma le gaogao e masani ona faʻaalia i le manava, lea e faʻavevesi e ala i faila faalilolilo.

I nei tulaga, o astringents ua faʻaaogaina e faʻamaonia ai feeseeseaʻiga - muamua tapenaga o le calcium (e pei o le calcium carbonate). Caions e faʻavaivaia faʻamalositino eletise.

E tutusa foi le aʻafiaga e maua mai e le bismuth-o fualaau oona - subsalicylate, dermatol. E tele faʻamatalaga faʻapitoa faʻatau, ae o le a tatou le lisiina i latou iinei - o loʻo i ai i soʻo se mataupu ua faʻatulagaina e tusa ai ma iuga o se suʻega faʻapitoa faʻataʻitaʻi.

Lapataiga: o le manava manava o le felikalo e le mafai ona fesoasoani. I se isi itu, o loʻo i ai se aafiaga sili ona leaga ona o le i ai o le sorbitol i le tuufaatasiga.

E mafai ona 'ai beets ma pancreatitis

Se fualaau tulaga ese e le mafai ona leiloa ana meatotino aoga pe a uma le togafitiga o vevela. O le aʻa o le vine o se tasi lea o fualaau faisua autu, lea e maua ai le tele o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu, ma faʻaaogaina foi e avea ma autu ma isi mea faʻapitoa i le sauniuniga o ipu. E faʻafefea ona aʻafia le gasegase i pancreatitis i le tulaga o lenei maʻi? O le ae mauaina le tali i lenei fesili i la matou tusiga.

Le aoga o beets ma le mumū o le pancreas

E pei ona e iloa, o tagata o loʻo mafatia i se faʻamaʻi e pei o pancreatitis o loʻo i ai ni faʻafitauli e fesootaʻi ma le faʻaogaina o le tino. O nisi oloa e mafai ona faʻaleagaina ai lenei gaioiga, o se taunuuga o lea o le ai ai se faʻavavega o pancreatitis ma tiga ogaoga i le vaomatua. Ina ia aloese mai lenei mea tutupu, e tatau ona aloese mai nisi ituaiga o oloa, e aofia ai pipi fou. O le taumafaina o se fualaau aina mata e matua vaivai. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata atamamai na oʻo mai i le faʻasalaga e faapea e mafai ona 'aina ia beets faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le tulaga ese o lenei fualaau faisua o loo i ai i le mea moni e faapea, pe a maeʻa togafitiga vevela e le aveesea ai ona vitamini ma elemene aoga. O otaota vevela ma pancreatitis o loʻo i ai ni mea aoga e aʻafia ai le faʻafitauli o le faʻamaʻi:

  1. Tulaga masani o le toto maualuga.
  2. Faʻaleleia o le gataifale (puipuia o le meaʻai).
  3. Faamamaina o le manava o toxins ma toxins.
  4. Malamalama laxative ma aʻauretic.
  5. Faʻaleleia le faʻapalaina o meaai.
  6. Faʻatasi ma vaega faʻaopoopo, e mafai ona faʻamalolo manuʻa o le loto (maʻi o le manava).

Auala e 'ai ai beets ma pancreatitis

Afai o le tagata maʻi e maua i se ituaiga o pancreatitis, o le togafitiga o meaʻai e faʻamatalaina, lea e aofia ai le matelaina. A mavae ni nai aso, o le tagata maʻi e faasolosolo malie ona paʻu i meaai maualalo-kalori. A o faagasolo lea vaitaimi, e oʻo lava i otaota vevela e mafai ona faʻalavelaveina ai le faagasologa o le faʻailogaina o meaai, mo le mafuaʻaga lenei e le manaʻomia i soo se ituaiga e faʻaaoga ai beets i taimi o le faʻavavega o pancreatitis.

O le taimi lava e oʻo atu ai le pancreatitis i le faʻamagaloga, e faʻapena ona faʻafefiloi beets i totonu o le taumafataga i le faasolosolo malie i le afifi. I le vaiaso muamua, e mafai ona e ave le fualaau faisua i ni mea laiti, ma faasolosolo malie le faateleina o le vaega. Ina ia mafai e se fualaʻau ona maua le aofaʻiga sili i le tino, e tatau ona mataʻituina ni faʻaaliga o ana sauniuniga:

  1. Aʻo leʻi togafiti le vevela, e tatau ona fufulu lelei le fualaʻau i lalo o le vai mafanafana, e aunoa ma le aveeseina o paʻu. Ona tuu lea i totonu o se pani i le vai malulu, tapuni le tapuni ma kuka mo le itiiti ifo ma le lua itula.
  2. Afai e tele tele le fualaau faisua, e mafai ona e tipiina i le afa poʻo le tutusa o vaega.
  3. Pe a kuka ni kuka, e le mafai ona e faaopoopoina ni mea eseese, e pei o le sua o le tipolo poo le vinika. E toʻatele e faʻaaoga lenei metotia e puipuia ai le lanu o aʻa o le aʻa. O lenei togafiti e mafai ona mafua ai se vevesi o pancreatitis.
  4. O togafitiga mafanafana e mafai ona faia i le taoina i totonu o le ogaumu. O le mea lea, o beets o le a sili atu le malie ma i le taimi e tasi e vaivai. Faamolemole ia matau e mafai ona kuka le fualaau faisua e aunoa ma le aveeseina o paʻu.
  5. Ina ia aua neʻi faʻaitaina le mucosa gastric, e mafai ona olo le fualaau faisua i luga o se mea lelei poʻo le faʻaaogaina o se mea e gaosia muamua ao lei faʻaaogaina, ona o le a maua ai le tutusa lelei.

O le sua o le beetroot mo pancreatiti

O le suavai fou e leai se fiva paʻu, ae o lona faʻaaogaina e faʻasaina i le gasologa o le pancreatitis. E afua ona o le faʻaopoopoga o le gaosiga o le sua suamalie, lea o le a faʻafefeina ai le paʻu. E le gata i lea, o le sua mai le fualaau faisua fou e le fautuaina mo pancreatitis mo mafuaʻaga nei:

  • maualuga maualuga le suka
  • mafai le manava
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • maualuga elemene.

E mafai ona e inuina le sua mai le beets i le taimi o le faamagaloga mautu, ae tatau ona e usitaia nisi fautuaga:

  1. E mafai ona e inuina le inu ua maeʻa ona togiina, e sili atu ma le tasi le itula pe a maeʻa sauni.
  2. O le pata o le beetroot ma le mumū o le pancreas e faʻapena ona faʻagasolo malie atu i le maʻi, e mafai ona faʻafefeina i isi sua o fualaau aina (kapisi, kapeti, pateta).
  3. E le sili atu i le faalua le vaiaso e mafai ona inu le sua inu.
  4. Afai e tupu se faʻaleagaga faʻaleagaga, e pei o le gaoioi poʻo le vomiting, e tatau ona faʻagata le vai.

Beetroot Recipes

Mafaufau i nisi o fualaʻau e faʻavae i luga o beets e mafai ona 'aina i le taimi o le faʻamagaloina o le afaina ai o le tino:

  1. O aʻa o le aʻa e tuʻuina i totonu o se pani i le vai malulu ma kuka seʻia oʻo ina vaivai (ia le itiiti ifo i le 2 itula). Ma faʻaliliu fualaau faisua i le vevela vevela, ma aveese le paʻu i se mea manifinifi. I le isi, faʻaaogaina o se mea lelei, togi le beets, ua faʻatagaina e faʻaopopo se siʻosiʻomaga o le suauu fuālaʻau ma faʻafefiloi lelei, pe a uma ona sauni le ipu e 'ai.
  2. Tasi le fualaau faisua i luga o se falaoa lelei e aunoa ma se faamama muamua. O le tipiina lelei o pateta, kapisi gaosi ma Karoti e mafai ona tuʻuina i totonu o le vai vevela. O fualaau faisua uma lava e tuʻuina i totonu o le pani, i se vaega itiiti, faaopoopo le masima ma kuka mo le itiiti ifo ma le 40 minute. Ae e te leʻi 'ai ni meaʻai, teuteu le ipu ma' ai.
  3. Matou te tao le beets i totonu o le pulu i totonu o le ogaumu (180 - 200 tikeri) seia oʻo i le kuka. Ona faʻamafanafanaina lea o beets i le vevela vevela ma faʻamauina i luga o se mea lelei. Faaopopo le fuamoa fuamalie ma paʻu ma sina susu. O le salati e tatau ona faʻamalosi i le yogurt masani poʻo le kulimi kirimulusua le maualalo.

E mafai ona ou 'aina beets ma pancreatitis? Matou te faaiu o lenei fualaau faisua ma le mumu o le pancreatic e sili atu ona aoga i le faguina. Ina ia aua le afaina ai ni mea leaga, ia matua mataʻituina ia faʻaaliga o le sauniuniga ma le faʻaaogaina o le fualaʻau.

100 meaʻai faamaonia mo pancreatitis

O le pancreatitis, aemaise lava lona foliga masani, o se tasi o na faʻamaʻi lea o le meaʻai o se vaega taua i le leai o ni faʻafitauli tau soifua maloloina.Soo se mea, e tusa lava pe itiiti ifo, o mea sese i totonu e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o le maʻi ma le tele o tiga. O le mea lea, o le fesili o mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis e talafeagai mo tagata uma.
I le avea ai o se tulafono, ua faʻataʻitaʻiina e tagata gaosi se taumafataga Nu 5 mo se vaitaimi umi. E tusa ai ma lona manatu, e naʻo le gasegase e tatau ona 'ai le kuka, kuka, tao tao poʻo le gaʻo meaʻai ma faʻamaʻafoa uma faga, ulaula, kuka ma kuka. I le taimi lava lea e tasi, e taua tele le 'ai ina ia aua nei faia se faaletonu o protein, gaʻo po o gaʻo. O le mea lea, i le taumafa o tagata gasegase e tatau ona i ai ni oloa mai kulupu uma.

O fualaau faisua ua togafitia ile anufe e tatau ona avea ma faavae o meaʻai mo tagata gasegase. E mafai ona ulaina, kuka ma tao, ae sili ona lelei i le uila. E le gata i lea, e taua tele le taumafaina pea o sou i luga o le sua o le fualaau suamalie vaivai, talu ai o meaai vai e tatau ona avea pea ma leona le aofaiga atoa o mea taumafa.

Motugaafa: e sili ona lelei le teuteuina o fualaau faisua ua saunia, ma suʻi soupasi i masini susu. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le faʻapalaina o le faʻagasologa ma faʻaitiitia le mamafa i luga o le paʻu.

O le filifiliga lelei mo le laulau a le tagata maʻi o le:

  • Potato
  • Beets
  • Peʻe suamalie
  • Paʻu
  • Palufela
  • Zucchini,
  • Fugalaau
  • Peʻa lanumeamata
  • Kāreti.

I le gasologa o taimi, i totonu o fualaau suamalie, paluga poʻo isi meaʻai, e mafai ona amata le amataina o le tomato ma le kapisi papaʻe, ae e tatau foi ona faʻafefeina le vevela togafitiga.

Motugaafa: o le gaʻo e aoga tele mo pancreatitis, aua o loʻo i ai se aofaiga tele o iodine, lea e fesoasoani i le toe faʻafoisia o le masaniga masani o le pancreas. E fautuaina ia 'ai i se mea faʻapalaina i aso taitasi mo vaiaso lua vaiaso ma le afa itula ao le i tasi le meaai autu o le 150 g.

Fua ma fua

E le mafai ona mafaufau i le olaga o se tagata faʻaonapo nei e aunoa ma ni fua, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini e tatau mo tino taitasi, lea e mautinoa ai le galue masani a le tino. I le taimi lava e tasi, o nisi oi latou e tamaoaiga i fiva feololo, lea e mafua ai le faigata o le nutimomoia. O le mea lea, o le lisi o mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis e le tele tele.
E aofia ai mea lelei nei:

  • Fualaau
  • Apricots
  • Lela mumu
  • Cherries
  • Grenades
  • Toa suamalie
  • Papaya

E toʻatele e fiafia pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatitis. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e mafai e le pancreas ona taulimaina le gaogao o se vaega itiiti, ae naʻo le taimi o le faamagaloga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o faʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.
E tutusa foi le moni mo peimeni. E ui lava e le o iai sona manava faʻamaonia, lea e mafai ai ona aofia ai i totonu o le lisi o oloa gaosia, ae e le aoga lava le faatauina mai o mafaufauga i le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi ma mo le itiiti ifo ma le vaiaso talu mai lena. Ona faʻatagaina lea e le sili atu i le 1 fualaau aina i le aso i totonu o se pepa tao tao poo le tusitusi. E mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o persona i pancreatitis e ala i le oloina o lona pulupulu i soo se auala talafeagai.
O le mea moni, i le i ai o le pancreatitis, o soʻo se fualaau aina e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o le tino o meaola e mafai ona faʻaosoosoina ai se isi faʻataʻitaʻiga o le maʻi. Ma le isi, e mafai ona 'aina na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloga. O le masani i aso taitasi o le taumafaina lea o le tasi fualaau aina o le tasi ituaiga poʻo le isi, ma na o le pusa tao. O nisi taimi e faatagaina ai gasegase e faʻafefiloi i latou i ni mea e gaosia i totonu o le fale pe o le mea e gaosi ai.

Motugaafa: e mafai ona e suia le faasologa masani o fualaau 'aina faʻatasi ma le tasi fagu fualaau aina pepe.

Meaola Lafumanu

E mafai ona e maua ni mea amino talafeagai e manaʻomia mo le tino ma faʻavasegaina le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis ma le fesoasoani o ituaiga iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo. Mo sauniuniga o mea taumafa meaʻai, e sili ona lelei le filifilia o moa, lapiti, toso, vela poʻo le paluga, ma iʻa - faʻailoga, uila, pike, puipui poʻo le cod. Ae, e tusa lava po o le a le foliga mai e foliga mai o le manogi manogi, paluga poo le paʻu o manu, e le tatau ona faʻaaogaina e tagata gasegase.
E mafai ona e faʻaopopoina se ituaiga eseese i lau'aiga ma fuamoa. E mafai ona 'aina e le gata ia latou lava meaʻai, ae faʻapea foi i le ituaiga o omelettes. Na o faʻailoga matala faʻailoa e faʻasaina.

Falemaʻi ma susu susu

Sour-milk products, mo se faataitaiga o le siʻisiʻisi o le siʻi, kulimi kulimi, yogurt, e tatau foi ona avea o se vaega taua o le taumafa o tagata gasegase. O le faʻaaoga pea o le susu tunu po o le kefir i le pancreatitis o le a fesoasoani i le vave tuʻuina o se tagata i luga o ona vae.
I le taimi lava e tasi, o le susu atoa ma le pancreatitis e masani lava ona le taliaina. E mafai ona mafua ai le mimiti ma le pala, i lona tino mamā e le tatau ona faʻaumatia, ae e tatau ona e faʻaaogaina i taimi o kuka. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le susu i susu mo le pancreatitis, ona o loʻo i ai se mea e sili atu ona lelei ma e taua o le hypoallergenic.
O tagata maʻi e faʻatagaina e 'ai sina laititi o pata e leʻi faʻaaogaina, ae e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o se tagata.

Seafood

O le mea masani, e mafai ona teuteu ia laulau o meaʻai a tagata maʻi i meaʻai ua kuka, pulu, moa, squids, scallops ma le kalepa, aua o loʻo aofia ai le tele o porotini. E mafai ona e saunia ni meaʻai suamalie ma salati mai iʻa, ae o sushi o se tapu e le mafai ona faʻafitia.

Macaroni ma le tele o faʻatoʻaga e le mafai ona afaina ai le tulaga o le pancreas. O le mea lea, o pasta ma cereals e mafai ona saogalemu saogalemu e ui lava i se faʻalavelave tele o le maʻi.
O fualaʻau sili ona saogalemu o:

Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona fesuisuiai le meaai i le karite po o le falaoamata sana. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai i falaoa o le saito, ae na o ananafi pe o foliga o fusi, ma tuu i kuki kuki.

Motugaafa: e sili ona kuka kuka i le vai poʻo le tele o vai i le susu, ave i le fua faatatau 1: 1.

O le mineral water mo pancreatitis o le mea aupito sili lea e mafai e se tagata maʻi ona faʻaaoga e toe faʻaleleia ai le suavai i le tino. O le mea lea, e fautuaina e inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai oona i aso taitasi.

O se aoga aoga i le setete o le pancreas ua saunia e:

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Laulaʻau teas
  • Paʻu lala
  • Laʻau o le Rosehip.

O Chicory e aoga tele mo pancreatitis, pe o se teuteuga o aʻa. O lenei vai inu e le gata ina suia atoa le kofe faasaina e le taumafataga, ae e iai foʻi se faʻamalologa i luga o le pancreas mumū, ona o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi. E le gata i lea, o fesoasoani a chicory e faʻafaigofie ai le tulaga o le popolega ma faʻaleleia ai le fatu. O le mea lea, o se teuteuga mai aʻa o loʻo faʻaalia mo tagata uma e inu e aunoa ma se faʻasesega.
I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, ua faatagaina e gasegase e inu vai vaivai, vai ua faʻamamaina i vai, fualaau suamalie ma fualaʻau.

I se tulaga e le masani ai, e mafai ona gaosia ia gasegase i sina vaega o marshmallows, marmalade poo marshmallows. Ae, iinei, o le faʻaaogaina o le meli i pancreatitis o se mea e feteenaʻi, talu ai e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo lauti i le taimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi, ae i le i ai o le faʻamaʻi o le endocrine ua vaʻaia ai lenei mea.
Laʻau fiafia mo le toatele, nati, ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai. E le gata i lea, oi latou o ni soa taua mo tagata gasegase, aua latou te le manaʻomia tulaga faʻapitoa mo le teuina ma o lea e lelei ai mo meaʻai i le fale faigaluega ma i le fale.

Ae! I le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi i le pancreatitis faifaipea, e tatau ona faʻagaloina lenei oloa seʻia maeʻa atoatoa le tulaga.
O le mea lea, o mea uma e taumafa e se tagata e tatau ona faia ma le le mautonu, e aofia ai le tele o le gaʻo ma faʻavela e aunoa ma le faaopoopoina o mea manogi.

O le a le malosi e sau mai

O le muamua ma le mafuaʻaga autu o le faʻamalosi, lea e matauina i le mumū faifaipea o le pancreas, o le ituaiga 2 o le maʻisuka, lea e atiina ae i le talaaga o le maʻi maualalo. O le le lava o le inisalini e mafai ona afaina ai se maʻi maʻi. O le mea lea, faatasi ai ma le masani ona maua i luma o pancreatitis, e tatau ona pulea le maualuga o le suka i totonu o le toto ma, afai ei ai se solitulafono, talanoa i se fomaʻi. Manatua o le maʻisuka e maua i le 90% o tagata gasegase i se umi faaumiumi o le pancreatitis.

O isi mafuaʻaga e mafai ona afua ai ia tulaga o le faletaele e aofia ai:

  • O se meaai malosi e maualalo i gaʻo gaʻo ma gaʻo.
  • Tauvalea o meaai.
  • Le soona inu i le talaaga o mea maualalo maualalo i meaʻai.
  • Fomaʻi

E le gata i lea, e mafai ona mataʻituina le malosi i le pancreatitis pe afai o loʻo fulafula i totonu o le pepa, o lona faʻamalosi. I lenei tulaga, o lenei faailoga e sili ona matautia, talu ai e mafai ona faʻavevelaina ai le maʻi pipili ma le vavalalata o le manava, ma o lenei mea, i le isi itu, e ono manaomia ai se taotoga. O le mea lea, faatasi ai ma se osofaiga matautia o pancreatitis e uiga i le faamaʻi, e faanatinati le tau atu i le fomai.

E faʻafefea ona togafitia le faʻamalosi ile pancreatitis

Talu ai ona o le maʻisuka o le mafuaaga autu lea mo le atinaʻeina o le malosi i le mumunia o le mumū, o lenei mea e tatau ona le aofia muamua. Ma i le tulaga e faʻamautu ai le siama, o vailaʻau ua faatonuina e le fomaʻi e tatau ona ave e faʻamaonia ai le maualuga o le suka. O le tele o taimi, ua lava lenei mea e faʻaumatia ai le faʻamalosi i le pancreatitis ma faʻamautu ai le fale.

Afai o nei soliga ua mafua mai i isi mafuaaga, e tatau ona e gauai atu i lau meaai:

  • Faʻateleina le aofaʻi o le vai. E mafai ona mafua mai i suavai suamalie, pulupulu o le rose ma vailaʻau faʻamaʻi.
  • Faʻesea le areto, pasta ma isi faʻataʻavaʻavaʻa faigofie mai le taumafataga.
  • Faʻateleina le anotusi o fualaau faisua ua kukaina, cereals.
  • Faʻamatalaga sili atu meaʻai susu i meaʻai faafomai: kefir, susu susu, falaoa.

O fualaau oona e fesoasoani foi i le togafitia o le malosi. Ae talu ai ona o le pancreatitis e manaʻomia ai se meaai malosi, e na o se fomaʻi e tatau ona faatonuina, aua o fualaau oona e mafai ona faʻateteleina ai le tulaga o le pancreas.

Pancreatitis constipation factors

O le faʻavaeina o le malosi i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis e masani ona tupu mai i le talaaga o mea nei:

  • e le o se meaai lelei ma le le paleni,
  • pasi, po o le le mautonu,
  • leaga masani
  • o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o le cholecystitis masani poʻo le maʻisuka,
  • se taimi uumi o le tagofia o vailaʻau.

O le maualuga o le avega i luga o le palanymal gland e faʻalagolago i le filifilia o mea e gaosi ai. O meaʻai le paleni e fesoasoani i se faʻalavelave matuia o le tulaga lautele o le gland ma le tupu mai o se mea e le lelei i totonu o lona vaega.

O le faʻaauau pea o le ola faʻatasi ma le ola mama e faʻaosofia ai le atinaʻeina o gaioiga o le gasegase i totonu o le lua o fiva muscle o loʻo aʻafia i le gaosia o meaai. I se tulaga masani, o nei musele e maua ai le tuleia o meaʻai i ona isi matagaluega, e oʻo i le faʻaumatiaina o feʻau ua leva ona faia. Faʻatasi ai ma le atrophy, ua vaivai tele fiva maso e le mafai ona tuleiina le feʻau i totonu o le vaega mulimuli o le iniseti, mo lona isi gaioiga.

Faatasi ai ma masaniga leaga, o le sili ona lamatia o le: ulaula, faʻaaogaina o ava malosi, anapogi ma le taumafa.

E taua foi le maitauina o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e tele lava ina tupu mai i le tulaga o le alualu i luma o le cholecystitis poʻo le maʻisuka. Faʻatasi, o maʻi uma e lua e fesoasoani i le faʻalalauina ma le faʻamaʻaʻaina o feces, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le malosi.

Ma aua nei galo pe a faʻaaoga nisi vaega o fualaau, e tatau ona e gauai atu i aʻafiaga e ono aʻafia ai. I le togafitiga o pancreatitis ao leʻi faʻaaogaina fualaau, e tatau ona e suʻesuʻeina muamua faatonuga ma faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe mafai ona faʻaogaina lenei mea poʻo lena vaifofo e foia ai se faʻafitauli faʻaletoma faapitoa ua tupu.

Faʻaiʻuga o le pipisi ma le pancreatitis

I le tele o tulaga, o le faamaʻi e tupu i le tino pancreatitis i tua o le meaʻai ua faatonuina, lea e aofia ai le 'ai o meaʻai fuatini ma le tele o meaʻai e maua ai gaʻo ma gaʻo, ma o le mea lea, o se tulaga tuusao mo le faʻaputuina o le fale i totonu o le vevela ma o latou faigata faʻamatalaga. I le masaniga masani o lenei lapatitis, o le manava manava e masani ona tupu. O le taofiofia o se mea e seasea tupu i le mumulu masani o le gland.

E le gata i lea, e taua le matauina o le tofiaina o analgesics ma antispasmodics e faʻaosofia ai foi le atinaʻeina o fualaau faasaina.

Faʻailogaina i le afaina tele o le pancreas

O le faʻamalosi i le tino pancreatitis, poʻo le faʻamalosia o se maʻi faʻalaʻau masani o le gland, e mafai ona tuʻuina mai ma faʻamaoniga e pei o:

  • o le le mafai ona gaoioi le manava,
  • le afaina o le tiga ma le afaina i totonu o le manava,
  • taofia le faʻasaina o le kesi,
  • lanu samasama vaivai o le paʻu,
  • o se lagona masani o le gaioiga
  • atoa le leai o se meaʻai.

Ma i le foliga masani o le faamai, o le falemaʻi ua taʻua i luga ua faaopoopoina i le paʻu o le mamafa o le tino ma le maualuga o le popole. E le gata i lea, o le fesuiaiga o feeseeseaʻiga e taʻitaʻia ai i le amataga o le latou pala i totonu o le paʻu o le intestinal, lea o le a fesoasoani i le faia o se faiga o le inisua, faatasi ai ma ulu o le ulu, eseese faʻafefe i luga o le paʻu ma le lagona le lava o le vaivai.

Togafitiga o le taʻavale

Togafitiga o le taʻavale ma le pancreatitis e mafai ona faʻatinoina i metotia ma metotia eseese. I le taimi muamua, o le mea e tatau ona fai o le sailia lea o se fesoasoani mai le fomaʻi, o ia lea, i le iloiloina o le malosi o le ata o le falemaʻi, o le a mafai ona faʻamaonia le togafitiga sili ona lelei mo le faafitauli.

O le auala e faʻatatau i le faʻaaogaina o le faʻamalosi o le:

  • i le fetuunaiga o meaʻai,
  • i se tulaga talafeagai o le faaaogaina o le suavai,
  • i le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga,
  • faʻapea foʻi ma le faʻatinoga o togafitiga fualaau faʻamaina ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina.

Vailaau

Faatasi ai ma le faʻavaeina o le tui, e tele gasegase e fesili ifo ia i latou lava: "e mafai ona ave ni laxatives mo pancreatitis ma o fualaau e sili ona maualuga?"

E le masalomia, o laxatives o se auala talafeagai e foia ai faafitauli i le gaioiga o le manava. E lua ituaiga o fualaau oona ole laʻau ole:

  1. Pusa ma le faʻaleagaina o aafiaga o le faʻamalosi, i le tulaga o Bisacodyl, Regulax, Guttalax. E naʻo le taua le manatuaina o se laxative mo pancreatitis e mafai ona faʻaaogaina e le sili atu i le 1 taimi i le aso. A maeʻa le tagofia o le vailaau faʻasaina ma se aafiaga le lelei, o le faʻamautuina o le ogaumu e ono tupu pe a uma le 2-7 itula. E taua foi le matauina o le umi o le faʻaaogaina o nei fualaau oona e fesoasoani i le atinaʻeina o mea ua fai ma vaisu ma le faʻalavelaveina o paleni eletise.
  2. Faʻaaogaina o vailaau faʻasaina-o mea faʻapitoa, e pei o le Dufalac, o loʻo faʻamaonia i le tele o mataupu e faʻaitiitia ai le mau i totonu o le tama, faʻapea Lactusan ma Prelax.

O le malosi ma le le mautonu o le mausali o le malosi o le tino, ua matua manuia lava i le togafitia o le maelega o le tino, ma o le a faavaivaia ai le malosi o le gasegase o le microflora, lea e faaleagaina ai microhoganic microhoganic ma aveesea toxins ma toxins.

Faʻaaogaina foi o se vailaau faʻasaina ma se fusi o le gaioiga o le gaioiga, e pei o le papaverine i foliga o laupepa, inisiua mo le faʻatonuina o le tino poʻo i le tulaga o suppositories. I le leai o Papaverine, o loʻo i ai se isi tulaga ese i lea mea e mafai foi ona fesoasoani e aveesea le faʻamalosi - o le Dibazol lenei i le tulaga o se vaifofo e tui ai le iniseti.

Le itiiti ifo le lauiloa ma le aoga o le vailaʻau i le tulaga o Papazol.

Meaai taumafa

E tatau ona faapaleni le paleni taumafa paleni i se taumafataga ma le laulau 5. O le meaai e tatau ona aofia ai se oloa e le saofaga i le mamafa o le gland, e aofia ai:

  • fualaau fai sua
  • kukaina pe tao tao fualaʻau,
  • non-gaʻo susu susu oloa,
  • falaoa atoa
  • lapiti, povi ma pipi,
  • falaoamata
  • fualaau suamalie, vine, sukalati.

  • oloa faʻatau falaoamata o le maualuga o togi falaoamata, e aofia ai meaʻai,
  • Faʻamaʻi suamalie
  • vailaʻau faʻamalosi ma ava malosi,
  • leki
  • meaai faʻafelaʻau, meaʻai gaʻo o aano o manu ma iʻa,
  • vine
  • radis, radish ma le maunu.

O meaai e tatau ona fufulu, e ala i le kuka poʻo le taoina, faʻatasi ai ma le teuteuina muamua.

Faʻaaogaina togafitiga

Ona o le leai o se gaioiga faʻamalositino e fesoasoani i le tupuga o le atotola o le musika o le intestinal and the occurrence of constipation, o togafitiga o le tino o le a avea ma se fesoasoani sili i le tausisia o le muscle ma le puipuia o le atinaeina o le mau. E fautuaina e fai taga i taeao, ma ia tamoe i le umi e mafai ai, savali i luga o le auala, alu i totonu mo le aau poʻo le malosi. Faʻatasi ai ma lenei ituaiga olaga, e vave faʻavavevave faʻavavevaveina le faʻavaveina o meaʻai ma o le a le toe faʻafefe.

Meaʻai talafeagai

O mea taumafa e tatau ona paleni ma vaevaega. Ina ia togafitia ma taofia le toe faʻafouina o lenei maʻi i se taimi vave lava, e tatau ona 'ai e le itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso ma se malologa o le 2-3 itula ma se faʻaititia o le vaevaega. O lapisi e saunia e ala i le faʻafefeteina e tatau ona vavae ese mai au mea taumafa, pei o le ava malosi, mea vevela, ulaula ulaula ma meaʻai gaʻo. O mea taumafa e tatau ona aofia ai le tele o meaʻai maloloina. E fautuaina le kukaina o fualaʻau fualaau i le tele e mafai ai, aemaise lava mai fualaʻau fou.

Tuua Lau Faamatalaga