E faapefea ona filifili se glucometer mo le faʻaaogaina o le fale?

Faigamaʻamea Mataʻitusi Glucometer

O le glucometer o se masini lea e mafai ai e oe ona iloa le maualuga o le suka i le tagata. E tatau mo tagata uma e mafatia i le maʻisuka. I aso nei, ua tele ituaiga ituaiga eseese o nei masini, o le tele o mea feaveaʻi ua fuafua faapitoa mo tagata e mafai ai ona latou fuaina i le fale.

Soo se tagata lava e mafai ona taulimaina lana galuega: o se mataua o le toto e faʻaaogaina i le faailo, lea e faʻaofiina i totonu o le masini lava ia, ma luga o le mata o le a e vaʻaia ai faamatalaga uma i le maualuga o le suka.

Ituaiga o glucometers

E iai ni eseʻesega eseese i latou i luga oa latou gaioiga, o photometric, electrochimics.

O le sili ona faʻalagolago ma faʻaaogaina pe a faʻaaogaina ia mea e taua o glucometers eletise. O le tele o tagata maʻi e filifilia nei pe a latou filifili po o fea le masini e filifili ai. O a latou ituaiga o faʻataʻitaʻiga amperometric o gaioiga, faʻapitoa foʻi ma le faʻalosolo. Latou te faia ni faʻamoemoega o ausilali e faafaigofie ai le faʻaaogaina o le mita e aunoa ma le fesoasoani a isi tagata.

O le auala amperometric mo le fuaina o le suka toto o loʻo faʻaaogaina i tulaga o suʻesuʻega lea e faia ai se suʻesuʻega plasma. Ae i le fale, e masani ona latou faʻaogaina masini ma se tagata suʻesuʻe auiliiliga.

O le mataupu faavae o lana gaioiga e tutusa ma tagata uma: o se mataua o le toto ua tafe i luga o se fasi siaki, ona faʻaalia lea o le suʻega i luga o le lau. E leai se vevela, poʻo se malamalama, poʻo se aʻafiaga o le ea e aʻafia ai le faʻaogaina o glucometers eletise. O le faʻatonu lelei o le masini e faʻalagolago i lona faʻamoemoe: i plasma poʻo se mataʻu o le toto. O le mea moni, o le vailaau plasma e tuʻuina atu ai faʻamaoni saʻo.

Auala e filifili ai se glucometer

O le filifilia o se glucometer e faigofie lava, pe afai e na o le faalagolago i le matua o le maʻi, ona maua ai lea o ana faʻamatalaga, ma le mea o le a ave ai. E le gata i lea, o le ituaiga o faʻavasegaga e afaina foi pe a filifilia se mea faifaʻaili.

O kamupani gaosiga a Europa latou te ofoina atu a latou kesi e faʻaogaina i le plasma, e leai se sili atu i le sefulu pasene. E iai foi a latou galuega faaopoopo e mafai ai ona faia suʻesuʻega i se faiga faigofie.

Afai o se tagata e maualalo le faʻaaliga, o lea la o loʻo faia e le au gaosi se faʻataʻitaʻiga o le mita ma se faʻataʻitaʻi tele e iai se faʻasalalauga, ma o le ata numera e iai se eseesega. Ma o nisi e lelei le faasalalauga.

E mafai e tagata uma ona filifili mo i latou lava soʻo se tulaga talafeagai o le mita, lea e ono tele ni galuega faʻaopoopo.

O le eletise o le kulukose toto e iloa ai le suka toto

O ituaiga fou o masini eletise e aofia ai se galuega e mafai ai ona faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta ma faʻaogaina faʻamatalaga uma i polokalame faʻapitoa. O ia polokalame e iloilo ai e le gata i le kulūkose mea i totonu o le toto, ae faapena foi le aofaiga o triglycerides ma cholesterol.

O ia suʻesuʻega e talafeagai mo tagata gasegase o loʻo i ai se gasegase gasegase poo ua taʻua foi o le meaʻai. Ole ituaiga o maʻisuka e tatau ona filifilia mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, pe a leai se inisalini, ae e tatau ona mataʻituina e le gata le maualuga o le suka, ae o mea foi e aofia ai le cholesterol ma le triglyceride.

Ma o lona tau maualuga i lenei tulaga e tauamiotonuina, talu ai e le talafeagai le faʻaaoga masani o fasi siaki.

Ae i le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga muamua e tatau ona faia le mataʻituina i taimi uma, i le tele o taimi i le aso, ma afai o le maualuga o le suka e sili atu i le masani, o nisi taimi e ono taimi i le aso e tatau ona fua. Mo ia faamoemoega, e sili atu le filifilia o se glucometer, lea e fua ai le maualuga i le plasma, i se faaopoopoga, ketones i totonu o le toto e siaki foi.

O le tau o ia ituaiga masini e maualuga tele, o lea e tatau ai ona e iloa pe o le a maua e le tagata maʻi ni suʻega i totonu o le falemaʻi e aunoa ma se totogi. E tatau ona talafeagai mo le mita na faʻaaogaina e le tagata maʻi, ona o le gaosimea mo masini taʻitasi e maua ai ni vaega patino o loʻo i ai a latou lava musika ma le tele.

E oo lava i tagata mamaʻi o loʻo i ai ni faafitauli i le mafutaga faʻatasi poʻo le fefe. E mafai ona latou faʻaaogaina le mita, ae i lenei tulaga, e tatau ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga ma se fusi mo fasi lapataiga lautele, ina ia sili atu ona faigofie ona uu i ou lima.

O vaega autu o glucometers

A filifilia se glucometer, e tatau ona faʻalogo lelei i ona vaega taʻitasi: lapopoa, foliga, mea mea e fai, o nila ma lancets mo le samasama toto.

  • Afai o se tamaititi o loʻo maua i le maʻisuka o se tamaititi, i le tulaga lea, e tatau ona e filifilia se glucometer o le a faia uma le galuega ma se vaega itiiti o mea mo le auiliiliga. E aofia ai ni nila manifinifi, lea e mafai ona e ave ai le toto e le gata mai tamatamailima, ae mai le ogavae, vae vae ma isi vaega o le tino. E masani lava, e aunoa ma se tiga, e faʻafuaseʻi lava ona gaoioi le au, ma e toetoe lava a leai se tiga, e le fefe le tamaitiiti i le faiga o le tuiina o le paʻu.
  • Afai o loʻo gasegase le maʻi pe leai foi se mea, o le gaosiga na atiaʻe se faʻataʻitaʻiga faapitoa o glucometers mo i latou. O ia ituaiga mea e lipotia ai le taunuuga o le suʻeina o le toto e faʻaaoga ai se feʻau faʻalogo; o se masini pei o se masini eletise. Ina ia faigofie ai i le tagata maʻi ona faʻaaoga le mita, e na o le tasi lava le faamau i luga o lona laulau. O se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei i le mea o loʻo i ai se faʻamanatuga o le leo, faʻapea foʻi ma tulafono laiti o loʻo tusia i fasi pepa faʻataʻitaʻi i le vai papatisoga mo tagata tauaso.
  • O le mea e masani ai, o glucometers eletise mo le faʻaaogaina o fale e laiti tele, o le fale e lelei, faia i mea maualuga ma mea e le faʻaleagaina. E le gata i lea, i masini taʻitasi o loʻo i ai se faʻalauiloa ma se ituaiga o faʻamatalaga faʻapitoa e uiga i le mea e mafua mai i le samplesina o le toto. Ae afai e filifilia e se tagata se glucometer, e tatau ona ia iloa le vave ona galue le masini, pe fia ni gaioiga e tatau ona faia aʻo le i fuafuaina le maualuga ole suka. Ma o le taunuuga o le auiliiliga o loʻo faʻaalia.
  • E tusa ai ma le saoasaoa, e mafai ona maua mai glucometers mai le lima sekone i le tasi minute. E sili atu le filifilia o se tasi e vave ona fuafua le maualuga o le kulukose, aua o nisi taimi e taua tele, aemaise lava pe a maʻi se tagata mai le maʻisuka malosi.
  • O le faʻagasologa o le faʻaaogaina o se masini eletise eletise e eseese foi i le aofaiga o le manatua i totonu o masini taʻitasi. E mafai ona maua mai le tolu selau i le valu selau iuga. E lelei pe afai o le mita o le a maua uma lava iuga o suʻega e aunoa ma ni mea sese.

Gaosiga ma masini

O mea masani e gaosi oloa o glucometers o:

  • Bayer HealthCare (TC malaga) - Iapani ma Siamani gaosiga,
  • Elta (satelite) - Lusia,
  • Omron (Optium) - Iapani,
  • Vaaina o le Ola (Tasi le paʻu) - ISA,
  • Taidoc - Taiuani,
  • Roche - Switzerland

Faatasi ai ma le mita, o le pusa o loʻo i ai se peni mo le pupu, se numera itiiti o fasi pepa faʻataʻitaʻi (pe a talafeagai, se initaneti), lancets, se tusi lesona, se mataupu poʻo se mataupu.

Pe a aliali mai se glucometer, o le maʻisuka ei ai tulaga lelei:

  1. E te le o faalagolago i se fale suesue.
  2. Puleaina atoa ou maʻi.
  3. E faʻaitiitia le faʻafitauli o faʻafitauli, ma faʻaleleia le lelei o le olaga.

E le gata i lea, aua neʻi galo o loʻo i ai glucometers e leai ni osofaiga ma faiga mo le faʻaauau pea ona mataituina le kulukose o le toto. O le lumanaʻi e saʻo lava mo ia ituaiga masini!

Fesoasoani ile fale

O le a le glucometer? O se masini faʻapitoa. Faʻaaogaina ina ia mafai ai ona fuafua le maualuga o le kulukose o loʻo i totonu o se vailaʻau faʻapitoa (toto poʻo le suamalie).

Telefoni sili ona lauiloa o le kulukose toto. E faigofie lava ona faʻaaogaina i le fale.

E faʻapefea ona faia sea suʻesuʻega? Ina ia fuafuaina le maualuga o le kulukose, e faʻaaogaina se laʻititi o le toto i le mea faʻalauiloa. O lenei elemene elemene e fegalegaleai ma se biosensor faapitoa ua fausia i totonu o le masini. A maeʻa ni nai sekone, o numera e aliali i luga o le lau o le masini, e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O lenei faailo e taua o le glycemia.

O le pusa, e pei o se tulafono, e aofia ai le taufaʻailoga, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea e aʻafia ai se tamatamailima, faapea foi ma se peni tui, e talafeagai mo le faʻaofiina o le inisalini.

Ituaiga faʻamaʻi

E lua ituaiga o maʻisuka. O le muamua oi latou o le insulin-faalagolago. O a mafuaaga o lenei maʻi? O le maʻisuka faʻalagolago i le insulin e tupu i se viral or autoimmune leions o le pancreas, o lona uiga, o le okeni e maua ai le inisalini. E faʻapefea ona faʻatonuina lenei maʻi?

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e le o iai le inisalini i totonu o le toto pe mafai ona iloa, ae i se vaega tele. O lenei ituaiga faʻamaʻi e mafai ona fuafuaina e ala ile faʻailoaina o faʻailoga. Faatasi ai ma le: inu tele o vai ma faʻateleina pea lava pea, o se lagona faifai pea o le fiaai ma le mamafa o le mamafa o le mamafa, faʻapea foʻi ma foliga vaaia o le acetone i le urine.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e masani ona tuiina o ia i le fua o le insulin. E leai nisi metotia o togafitiga mo lenei maʻi.
Ole ituaiga lona lua o le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago. O le faʻamaʻi e tupu i le faʻaitiitia o le gaioiga o siama o le pancreatic.

I lenei tulaga, ua amata ona latou maua le le lava o insulin mo le tino.

O faʻasologa e mafai foi ona atiaʻe ma le solia o le lagona ile lava insulin. I lenei tulaga, ei ai le le atoatoa o lenei mea. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le matua poʻo le mamafa. E le gata i lea, i tagata matutua, o le maʻi e aliali mai ona o le faʻaumatia o le gaioiga o suauu peta.

Ina ia tausia le tulaga o lo latou soifua maloloina i lalo o le puleaina, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona mataʻituina le kulūkose. O aso nei e mafai ona faia i le fale e faʻaaoga ai se masini faapitoa.

Mea sili ona lelei

O le faaupuga "glucometer" e aofia ai laupepa ma fasi siaki ua faapipii i le masini, ua fuafuaina mo le totoina o le toto. O nei vaega taitasi e faia se galuega faapitoa.

I lenei itu, e tofu i latou ma ni mea e manaʻomia. O le mita maualuga o le kulukose o le toto mo le tagata maʻi o se tasi e faigofie ona faʻaaogaina ma faʻamalieina manaʻoga mo i latou.

O le fuataga o nei masini e faalagolago lea i iloiloga a tagata.

E faʻapefea ona filifili se masini lelei?

E mafai ona e faʻatau se glucometer e le gata i falemaʻi falemaʻi. O se numera tele o ofo e maua i le Initaneti. E mafai e tagata uma ona faʻatau soʻo se faʻataʻitaʻiga ma le ituaiga o masini. Ma pe faʻapefea ona filifili se glucometer i se tagata e le faʻamaoni? Ole fofoina o lenei faafitauli ile tutoatasi e le faigofie.

O ituaiga sili ona lauiloa i le taimi nei o le Bionime, One Touch ultra ma Accu Chek. Afai e te le iloa po o le fea mita e filifili, ona i luga o luga o saite i luga o le Initaneti e mafai ona e maua se laulau faʻatusatusa o faʻataʻitaʻiga. O loʻo faʻaalia ai mea uma o le tele o masini, e oʻo i le fulu na faia i luga o le suʻega (e masani lava o lenei faʻaaliga e taua tele pe a faʻatau).

Le tau o le masini

Aʻo filifili pe o fea le glucometer e filifili, e toʻatele e amata ona tilotilo i le tau o le masini. O le tau mo le tele o tagata o le autu autu lea.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻamalosia e fua le maualuga o le kulukose i le lima taimi i le aso. I lenei tulaga, latou te manaʻomia 155 suʻega faʻataʻitaʻi mo le masina (o lenei ata e fetaui).

O le tau o nei mea taumafa atonu o le a avea ma matua autu pe a filifilia se masini. E tatau ona maitau o le aofaʻi o tau mo fasi pepa o le a tele.

Tagata mamai e iai le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le tele o kulukose o le toto. O le auiliiliga e faia i le taimi e tasi i le aso, poʻo isi aso uma. I lenei itu, o le a leai ni o latou faafitauli i le faʻaaluina o tupe i le faʻatauina o faʻataʻitaʻiga.

Auala fua

E faapefea ona filifili se glucometer? A e faʻatau se mea faigaluega, e tatau ona e gauai atu i le ituaiga fua o le kulukose i totonu o le toto. O loʻo iai nei ituaiga e lua. Muamua o le photometric, ma le lona lua o le eletise.

O le glucometer ma se ituaiga photometric e fuafua ai le tau o le faʻataʻitaʻiga manaomia, e faʻavae i luga o se suiga i le lanu o le toto e tupu pe a fegalegaleai se enzyme, glucose oxidase, ma se vali faapitoa. Ae mo le auala eletise, e sili atu ona faʻaonapo nei.

E faʻavae i luga o le mataupu faavae o le fuaina o le taimi nei e tulaʻi mai i fegalegaleaiga a le glucose oxidase ma le kulukose.

E tusa ai ma lenei uiga, pe faapefea ona filifili se glucometer? O le iloiloga o tagata gasegase e faʻaaogaina le masini o loʻo iloiloina i le fale e iloa ai o le masini e faʻaaogaina e tusa ai ma le auala eletise e sili atu ona talafeagai. Ina ia maua ni faʻamatalaga, o sea glucometer e manaʻomia ai sina faʻaitiitia o le toto, i se faaopoopoga, o le a faʻaaogaina lava i le vaega o le taʻavale. Ae faapefea le saʻo? Mo nei auala e lua, e tutusa lava.

Faʻasalaga faʻapitoa

E mafai e glucometers ona fuafua le taua o le kulukose e le gata i le toto, ae faapena foi i le plasma. E faʻafefea lenei mea? O le masini na te faʻaalia le fuataga e maua mai le toto toto atoa, faʻaliliu ina ia tusa ai ma le tau o loʻo maua i le plasma.

O nei taunuuga o le a matua ese lava mai le tasi ma le isi. O le eseesega o le a sefulutasi pasene. Ae o le suka i le toto atoa, o lona maualuga e maualalo ifo nai lo le mea ua fuafuaina i le plasma.

Faʻafefea ona faʻatusatusa ia faitauga o se glucometer ma faʻafesoʻotaʻi ma i latou e maua mai i suʻega suʻega? Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻateleina le iuga i se vaega o le 1.11.

Fua o le toto toto

O a mea e tatau ona mafaufauina pe a filifili pe faapefea ona filifili se glucometer? O se faailo taua i le fuafuaina o le masini saʻo o le tau maualalo o le toto o le a manaomia e maua ai se taunuuga.

I nisi masini, e mai le 0.3 i le 0.6 μl. O le tele o tagata gasegase e fiafia e maua na o se glucometer i le fale.

O faʻamatalaga a tagata e faʻaalia ai le gafatia e maua ai le loloto o le puncture, e le o tiga tele ma faʻatagaina ai le manua i luga o le paʻu e faʻamalolo vave.

O le fea mita e filifili mo le fale

O faʻalavelave i le tino o le endocrine e masani ona faʻaalia e pei o le maualuga o le suka o le toto. O faʻamaʻi faʻaleagaga, faʻapea foʻi ma mea taumafa mama poʻo le mamafa, o le matua e mafai ona faʻaosoina lenei mea.

I soʻo se tulaga, e tusa lava pe leai se faʻamaoniga manino o le maʻisuka, o le a aoga mo tagata uma le mataʻituina o latou soifua maloloina, aemaise lava mo i latou e matua nofouta i lenei mea ma taitaia se olaga ola malosi.

Ole masani e alu i le falemaʻi mo suʻega e le faigofie i taimi uma. O le mea lea, e talafeagai le mafaufau i le auala e filifili ai se glucometer mo lou fale, faʻatauina se faʻataʻitaʻiga talafeagai ma faia ni suʻega i se taimi talafeagai mo oe lava.

Fua o le fua

O lenei faailo e le afaina ai le sao atoatoa o iuga. E faʻapefea ona filifili se glucometer mo lenei nofoaga? A o leʻi faʻatau, e taua le mafaufau o le saoasaoa o le mauaina o faʻamatalaga mo faʻatusa uma e eseese.

E mafai ona amata mai le lima i le fasefululima sekone.

I le tulaga e faʻaaogaina e le tagata maʻi le masini i totonu o le fale, o le a le avea lenei faailoga ma mea autu mo ia pe a filifilia le masini.

Ae ui i lea, o nisi taimi e faʻaaogaina ai e tagata maʻi glucometers luga o le auala poʻo nofoaga faitele. I lenei tulaga, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o se mea e faʻaalu ai se taimi itiiti e fuafua ai le iuga.

Sone mo le faʻaaogaina o le toto e faʻamaonia ai fasipepa

O nei mea taumafa mo masini eseese e ese le faatulagaina. I nisi o faʻataʻitaʻiga, o le vaega lea o loʻo manaʻomia ai le toto o loʻo i ai i le pito, ma isi, mai le itu poʻo le totonugalemu. O masini sili ona maualuga na atinaʻeina.

I totonu ia i latou, o suʻega e mafai ona toso ai le toto talafeagai o le toto lava ia.Afai e te le iloa le auala e filifili ai se glucometer mo se tagata matua, o se tamaititi poo se maʻi maʻi le mafaufau, ona tatau lea ona e gauai atu i lenei faailoga.

O le a faigofie ona faʻaogaina le masini.

E faapefea ona filifili se glucometer? Pe a faʻatau se masini, e taua le gauai atu i le lelei o le vaega o le suʻega. Afai o le masini e manaʻomia e se tagata matua poʻo se tagata gasegase e faʻatapulaʻaina ni gaioiga laiti, ona faʻapipiʻi lea o nei meaʻai i totonu o le mita, atonu o le a tulaʻi mai ni faʻafitauli.

I ia tulaga, e tatau ona tuuina atu i le masini se mea e sili ona lelei e faia ai ni suega faigata e iai ni lapoa lapoa. E le gata i lea, aʻo leʻi faʻatau se glucometer, e tatau ona e mautinoa o meaʻai e masani ona faʻatau.

A leai, e tatau ona e suʻeina i taimi uma mo latou.

O se vaega patino o suʻega suʻega ua tuʻuina atu i ai lona lava tulafono. A e faʻatau se puʻe fou, e manaʻomia ona faʻatusatusaina. Afai e ese le tulafono fou mai lena avanoa i le mita, ona mafai lea ona suia pe faʻaaogaina faʻapitoa poʻo le faʻaaogaina o se pu faʻapitoa lea e aofia ai ma ni faʻataʻitaʻiga. O lenei vaega o masini e tatau foi ona mafaufau pe a faatau.

Tausaga o mita - o a latou?

Naʻo le mea na tupu, pe na tupu, na tupu le olaga e manaʻomia ai e se tagata maʻi se meafaigaluega e mafai ai e oe ona pulea lau soifua maloloina poʻo le puipuia o le faʻaleagaina o lou maʻi. Faʻasolosolo, o le vevela, ma le maualuga o le maualuga, o le tonometa, ma na poloaiina e le Atua le maʻisuka, e aunoa ma se glucometer, leai se mea.

O le a le masini e faʻatau, latou te fai mai, mo taimi uma lava? Sei o tatou fai atu loa - o se auala lea o le mafaufauga a se tagata amu, o ai, i totonu o se fale talavai, ia mautinoa, latou te "inu" nisi o oloa papa.

E pei ona leai ni fualaau aina mo le ulu ma mo le galala i le taimi e tasi, o lea e leai ni glucometers - "mo mea uma ma faʻavavau." Sei o tatou faʻapipiʻiina, aua o le tusiga na tusia na o le mea lenei.

O eseesega autu o loʻo iai i mataupu faavae o fua.

E lua ituaiga:

  1. Photometric. O le a tatou faia se faʻasaologa vave lava - o se "maa" tausaga ma o loʻo faʻaalia mai ia lava. O iinei, o le mataupu faavae o le faʻatusatusaina o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻi toto totoʻa faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina.
  2. Faiga eletise. O lenei mataupu faavae ua faataatia i le galuega o toetoe o mea uma faaonapo nei. O le taimi nei o loʻo fuaina i le fautuaga a le microelectrodes o le vaega o le suʻega. O loʻo iai i le taimi nei i le taimi o le gaioiga faʻaalia o le toto faʻataʻitaʻiga ma se reagent faʻaaoga i le fasi pepa. E tatau ona maitauina o le saʻo o fuataga e sili atu le maualuga nai lo le ituaiga muamua, e ui lava o loʻo i ai se mea sese i le itulagi o le 20%, ae o lenei mea e pei o le masani. Ae sili atu i le mea o loʻo i lalo.

Filifiliga filifilia

I le iloa o le filifiliga filifilia, e mafai ona e filifilia le filifiliga sili, sili ona talafeagai mo le faʻaaogaina o le fale.

Atonu o le mea lea e masani ai. O le mea moni, e faʻavae i luga o faʻamaumauga mai le masini, e faia faaiuga i luga o isi gaioiga.

O le fua saʻo o loʻo aʻafia ai le lelei o le faʻatulagaina o le masini ma le elemene faavae, ma mea taua:

  • tuutuuga ma aiaiga o le teuina o fasi siaki,
  • soliga ao faia le masini,
  • le le usitaia o le algorithm mo le faia o se suʻega toto.

Le itiiti ifo o le sese o loʻo i ai i masini e faaulufale mai. E ui e mamao ese mai le lelei, o se mea mai le 5 i le 20%.

Le tele o le manatua ma le saoasaoa o le fuafuaina

Manatu i le lotoifale, e pei o soʻo se masini komepiuta, e faʻaogaina mo le teuina umi o faʻamatalaga talafeagai. I lenei tulaga, o fua nei o fua e mafai ona maua mai ma faʻaaogaina i soo se taimi mo auiliiliga ma fuainumera.

I le talanoa e uiga i le tele o le manatua, e tatau ona e vave logoina saʻo lava e faalagolago i le tau, pe sui foi, le tau i luga o le maualuga, pe a e manaʻo ai. I le taimi nei i luga o le manua ei ai masini e teuina mai le 10 i le 500 fuataga pe sili atu.

E le afaina le lelei ma le saʻo ole fua. Masalo e sili atu ona fesoʻotaʻi atili i le faigofie o le galulue faatasi ma le masini.

O le lelei o le faʻatusatusaga o le saoasaoa, pe sili atu foi, o le taimi mulimuli ane o le ae maua ai faʻamatalaga auʻiliʻili ile mataʻituina. Meafaigaluega i ona po nei e maua ai se taunuuga i se tolopo o le 4 i le 7 sekone.

Faʻaaogaina

O lenei nofoaga taua e tatau ona taulai faapitoa i ai.

Ina ia manino lelei mo le iloa, o le a aveeseina sina mafaufauga laitiiti. Manatua le fautuaga na maua e avetaavale i se tasi e manaʻo e faʻatau se taavale: o lenei ituaiga e taugata e faʻamautu, e tele mea e 'ai tele, o nei vaega e taugata, ae o lenei mea e taugofie ma talafeagai mo isi faʻataʻitaʻiga.

O nei mea uma e tasi i le tasi e mafai ona toe faia e uiga i glucometers.

Vaevaega - tau, avanoa, fesoʻotaʻiga - aua le faʻavalevalea, fesili atu i le tagata faʻatau poʻo le pule o le kamupanī fefaʻatauaʻiga uma faʻaaliga e uiga i nei faailoilo.

Lancets - O pusa palasitika nei e aofia ai nila maʻaleʻale e faʻaogaina e tui ai le paʻu. E foliga mai e le taugata tele. Ae ui i lea, o lo latou manaʻomia e masani ona faʻaaogaina e matua tele lava, o le itu tau tupe e faia i se otootoga manino.

Pamu (pamu). O le glucometer o se mea faʻaoga tau tupe e tusa ai ma le malosi o taumafa. O nisi faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina oe e faia i le 1.5,000 suʻega. Ae afai o le masini e faʻaaogaina punaoa eletise, ona le gata lea i le taimi, ae o tupe (faʻaitiiti, femalagaiga lautele, taxi) e faʻaaluina e sailia mo latou pe a sui.

Isi avanoa

Aʻo talanoa e uiga i galuega faʻaopoopo, e tatau ona e iloa latou te le taua tele le aoga ma le talafeagai. A filifilia se faʻataʻitaʻiga ma foliga sili atu, filifili pe fia le tele e te manaʻomia. I tua atu o nei "togafiti" o le siitia o le tau o le masini, ma e masani lava, e taua tele.

O le i ai o isi avanoa e aofia ai:

  1. Alert leo. I le maualuga o le toto, o le leo o le lapatai leo.
  2. Le siakiina o le toto maualuga. O nisi ituaiga o masini e faʻapipiʻiina i le tele-tonometers (o loʻo fausiaina) -o se mea sili ona lelei ma aoga. E mafai, faatasi ai ma le fuaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, i le taimi lava lea e pulea ai le toto toto.
  3. Failautusi komepiuta O lenei filifiliga e mafai ai e oe ona faʻafeiloaʻi taunuuga o fua i se komepiuta mo faʻaopoopoga faʻaopoopo, faʻasalalauga ma auiliiliga o gaioiga e tutupu i totonu o le toto.
  4. Faʻasalalauga leo (lalo). O lenei fesoasoani faaopoopo o le a sili ona aoga mo tagata matutua ma tagata gasegase e maualalo le vaʻaia, ona o le faʻaleleia o le faʻasolosolo e toe faʻaleleia e se leo toe fai. O le aʻafiaga o le faʻaseseina o iuga i le taimi o le fua, ua toetoe lava a faʻaumatia.
  5. Fuainumera Faamauina. Mo se suʻesuʻega auiliili ma le faʻamoemoe i le maualuga o le suka, o nisi faʻataʻitaʻiga ua faʻapipiʻiina ma se masini mo le aoteleina o fuataga - mai le lua i le 90 aso. O le aoga o lenei filifiliga e manino.
  6. Cholesterol analyzer. O faʻataʻitaʻiga sili atu, e pei o le SensoCard Plus ma le CleverCheck TD-4227A, e mafai ona fuafua le maualuga o le cholesterol e tutusa ma le fua o le sugar sugar.

E faʻapefea ona filifili se masini e faʻatatau i le matua o le maʻi?

O le mea moni, e leai ni glucometers lea e tusia ai le matutua o maʻi i luga o se pusa ma paso, mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga. Ae o loʻo i ai se faʻatusatusaga faʻapitoa. O le mea moni, e iai se fesoʻotaʻiga vavalalata, e aofia ai: le matua o le tagata maʻi, o le faigofie ona faʻaaoga le masini.

Faigaluega mo tagata matutua

O a meatotino e tatau ona faʻaaoga e se masini mo tagata matutua? Masalo o le mataupu faavae autu e manaʻomia mo le faʻatinoga, o le faʻamautinoa le itiiti o le auai o tagata i suʻesuʻega, o lona uiga o le mita o le a faia mea uma lava ia!

A filifilia se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e gauai atu i elemene nei:

  1. O le masini e tatau ona faʻapipiʻiina i totonu o se fale maumaututu ma faʻatuatuaina.
  2. O numera tele ma le manino e tatau ona faʻaalia i luga o se lau tele ma susulu.
  3. O le masini e tatau ona faʻapipiʻiina i se leo o le duplicator ma se faʻamatalaga.
  4. I le masini, e aunoa ma le toilalo, e tatau ona "puipuia" le galuega o le fesuiaiga faʻamaonia o le suʻega.
  5. Maua o meaʻai. O maʻa taua e pei "Krona" poʻo "papa" e le maua i taimi uma i faleoloa lata ane.

O isi avanoa lagolago e i luga o le talosaga a tagata gasegase, faʻavae i luga oa latou gafatia tau tupe.

E le gata i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o se tagata matua o le a faʻaaogaina le masini masani, i le faasologa, o le faʻaaogaina o fasi siaki o le a tele. O le mea lea o le taua tele o le tau o nei mea taumafa. E le gata i lea, o le maualalo o le toto mo le auiliiliga e tatau ona talafeagai mo le masini.

Faataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi mo tagata matutua:

  1. Bayer Ascensia Taofia. O se lapisi lapoa ma se diagonal o le 5 cm ma le tele o numera e lelei mo tagata matutua ma le lelei le vaai. O lapoa ma faʻataʻitaʻiga o suʻega faigofie e faigofie ona maua i le fola pe a pa'ū. Tau - 1,000 p.
  2. Bionime saʻoGM300. Atonu o lenei mea e sili ona taatele ma taʻutaʻua mo le faʻaaogaina o le fale, o se fesoasoani e sili ona manaʻomia mo le faʻaletonu o le vaai ma tagata matutua. Telefoni tetele ma tele numera, faigofie ona faʻaoga ma faigofie ona malamalama. Tau - 1.1,000 p.

Faataitaiga mo talavou

O le a se mea e fai - talavou o le talavou. O le fatufatuaʻi o le mita, o ona foliga matagofie, latou te tuʻuina i le mea muamua. Ma e leai se mea e faʻataʻamilo ai.

Lisi le faasologa: faʻatusatusaga, saoasaoa o le fua, saʻo, faʻamaoni. O se mea taua mo le "faatumuina" o le masini o ni vaega fesoasoani: suiga i se komepiuta, se aofaiga tele o manatua, autostatistics, o le tonometa ua tuufaatasia ma le "mita" o le cholesterol.

O le mea moni, afai e te mafaufau atoa ma faʻaaogaina manaʻoga ma fautuaga i luga, ona faigata lea ona faʻapena se paketi.

Tomai fautuaina mo tagata talavou:

  1. iBGStar, gaosia e le Sanofi-Aventis Corporation. O se mea faigofie ma le vaʻavaʻai ma se galuega ma suiga mo le fesoʻotaʻi atu i se telefoni. Fuainumera, fuainumera, faʻapupulaina ma le faʻasoasoaina o faʻamaumauga - iBGStar e mafai uma nei, faatasi ai ma le telefoni feaveaʻi ua faʻapipiʻiina i luga o le telefoni. E ui lava i le taimi puupuu na faaaluina i le maketi, ae o le au a ana au ua vave ona tuputupu ae. E pei ona taʻua i luga, e le mafai ona taʻua ia fomaʻi taugofie; o lona tau e tusa ma le 5500 r.
  2. AKKU-CHEK MOBILE mai Roche Diagnostics. O se faʻataʻitaʻiga tulaga ese lenei mo le taimi muamua i le lalolagi tekinolosi mo le fuaina o le suka e aunoa ma ni suʻega faʻataʻitaʻiga ua faʻaofiina. Faʻasoa: manatua mo le 5,000 fuataga, e le manaomia le faʻailogaina, faʻamalo mo le fitu taimi faʻamanatu, polokalama polokalama Accu-Chek 360 "'ua tuʻuina atu" i le microprocessor, lea e mafai ai ona e faʻaalia lipoti faʻapitoa i luga o le toto o le tagata maʻi i le komepiuta. Tau: 4000 r.

Van Touch Ultra Easy (ONE TOUCH ULTRA EASY)

Faʻapitoa: o se masini faʻatuatuaina ma saʻo, faʻatasi ai ma le elemene mataupu faavae o fuataga ma se saoasaoa maualuga (5 sekone).

Faʻasaga ma faigofie ona taulimaina. O le mamafa e na o le 35 kalama. Ua faʻapipiʻiina i ai se pulu faapitoa mo le samasamaina o toto mai nofoaga ma vaʻavaʻai e sefulu.

Faʻafitauli: e leai ni filifiliga "leo".

Ou te ave i luga o le auala i taimi uma. Na te musuia le talitonu ia te au. E le afaina i totonu o laʻu ato ma e masani ona i ai, pe a manaʻomia.

O le a le glucometer mo?

Ae e te lei taumafai e iloa po o le a le mita e faʻaaoga mo le faʻaaoga i le fale, e tatau ona e malamalama i le mafuaʻaga ma o ai e manaʻomia lenei masini, auala e galue ai ma galuega.

E manaʻomia le masini mo:

  • Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1
  • Inisalini faalagolago
  • Matua
  • Tamaiti o latou matua ua faʻaleagaina le kullukose toleni.

Po o le a lava le ituaiga masini, o lona faatulagaga e aofia ai elemene taua:

  • fale faʻapitoa
  • le faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga o le suʻega,
  • se mea faʻapitoa mo le paʻu o le paʻu ma le toto sampling,
  • lua mo fasi pepa faʻasolosolo poʻo se pu,
  • vaega o auiliiliga e liliu mai fuaina o fua vailaʻau o le toto i le malamalama malamalama.

Photometric

O nei masini ua uma ona toe foʻi i tua, ae ua sili atu tagata matutua e faʻaaoga atili. O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i le suiga o le lanu o le suʻega. Ole vaega ole suʻega o le masini e liua le suiga o le kenera ao faagasolo le tali atu i fuainumera numera.

Faʻamatalaga:

  • Faʻafaigofie ma faʻaaogaina.
  • Tau
  • Le mafai gafatia e faʻafeiloaʻi faʻamaumauga i le PC.
  • O loʻo i ai se galuega o le maua o le maualuga o le kulukose o le toto mo se vaitaimi faʻatulagaina.

Cons:

  • O le manaʻo mo masini e paʻu.
  • Faʻavaivai, o lea e tatau ai ona e tago lelei i le mita.
  • E leai se fua maualuga maualuga - o loʻo i ai se tulaga o le sese ona o le tali o le suʻega e le gata i le aofai o carbohydrates, ae faʻapea foi i le vevela.

E leai se osofaʻiga (auiliiliga)

E tele tagata e maua i le maʻisuka pe o le maualuga i le maualuga o kulukose.

O punouai tumau e faʻaalia ai se lagona le lelei, o le mea lea o gaosia o meafaigaluega faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina tele tekonolosi faʻaonapo nei e ofo atu ai se faʻamatalaga lelei o se masini e le osofaia.

O faʻataʻitaʻiga e faia faʻatasi ma eletise eletise, ultrasound, suʻega faʻapitoa, leo maso, mamafa, faʻavevela vevela.

Ua uma ona faʻatau atu masini faʻataʻitaʻiga, ae leʻi mauaina le tufatufa lautele ma ua faʻaleleia pea.

Faʻamatalaga:

  • Mo le auiliiliga, faʻapitoa toto ma le faʻaaogaina o mea taumafa e le manaʻomia.
  • Faʻasalaga lelei atoatoa.
  • Puʻeina le moli, lavea le pa.
  • Malosiaga e mafai ona maua i le toto o le toto ma isi faailoga o le soifua maloloina.

Faʻasologa:

  • Tele tele masini.
  • Tau maualuga ma se numera faatapulaaina o faataitaiga.

Tulaga o le Battery

O le faʻasologa faʻamaonia e tatau ona amanaia pe a faʻatau. E i ai ni masini e le mafai ona suia ai le pamu na tuʻuina atu e le kamupanī.

O lona moliaga ua lava naʻo mo se fuainumera o fuataga. E iai masini e faʻamalosia e masini e sui ai. O le fea mita e sili ona manaʻo i ai? Mea e fautuaina ai tagata faufautua o loʻo faʻamalosia e faʻamaonia AAA maʻa. O le faʻatau mai o ia punaoa eletise e le faigata.

Leo

O lenei tulaga e filifili. Mo ai e sili ona lelei e faʻatau ai sea glucometer? O faʻamatalaga a le aufaigaluega o loʻo taʻu mai ai le aoga o lenei galuega mo i latou e maualalo le vaʻaia. O ia ituaiga masini e taʻitaʻia atoa ai gaioiga a le tagata maʻi ma lipotia le taunuʻuga.

O se galuega taua o le masini, lea e fautuaina e faʻalogo i ai pe a faʻatau, o le aofaʻi o faʻamatalaga o loʻo teuina i le mita. Fuainumera Faamaumauga e manaʻomia ina ia mafai ai ona mataʻituina lo latou ola maloloina.

O aso nei, o meafaifaʻatino e gaosia e mafai ona teuina i totonu o latou manatua e oo atu i le lima selau taunuʻuga o iloiloga talu ai nei. Afai e te le faamaumauina ia fuataga o loʻo faia i lau api o le fale, ona tatau lea ona e filifilia na o se glucometer. E le fautuaina e tagata e faʻatatau le faʻatauina o faʻataʻitaʻiga mo tagata matutua. O galuega faaopoopo mo lea mea o le a na ona faʻamalosia ai le faʻagasologa o le faʻatinoga.

O nisi faʻataʻitaʻiga o glucometers e mafai ona faʻaali fuainumera o fuataga mo le vaiaso, faʻapea foi ma le masina ma le tolu. Latou te maua foi le tau o le faailoga.

Toto toto

Le maualuga o le toto mo le suʻega i le fale mo ituaiga faʻataʻitaʻi o glucometers i le lautele o le 0.5-5 μl. Le itiiti ifo le toto, o le sili atu, ma o lenei faailoilo e aafia ai le loloto o le pipisi. Ae ei ai uiga patino o le setete o le soifua maloloina lea e le mafai ona le amanaiaina:

  • 0.5-1.4 μl - o lenei tau o le a lava mo tagata ei ai le ituaiga muamua o le maʻisuka ma tamaiti,
  • 2-3 μl o taamilosaga sili ona lelei mo tagata matutua, aua o le a aafia ai lo latou toto ma e manaʻomia ai se pupuʻu loloto.

Faʻamanino se isi faʻamatalaga pe'ā faʻatau - e tatau ona faʻapipiʻi le toto i luga o le suʻega oe lava pe ua otometi ona ave.

Maualuga le saʻo ma le faʻaogaina

O le sese o taunuuga e mafai ona lautele lautele - mai le 5 i le 20%.

O le mea lea, i le tele o masini o loʻo iai se fesoʻotaʻiga faapitoa poʻo se cododer lea e faʻataga ai oe e faʻapipiʻi lenei eseesega i le va o le masini lava ia ma suʻe suʻega o suiga eseese o lagona.

Mo le auiliiliga, e mafai uma ona faʻaaogaina se taʻaloga code ma se pulou faapitoa. E fautuaina le vave fuafuaina o le maua ma le tau o mea taumafa ina ia aua nei faʻalavelave le pulea o le maualuga o le suka.

O le fuataga e mafai ona faʻaalia i mg / dl ma mmol / L. Muamua e sili atu ona taliaina mo atunuu i Sisifo, le lua mo le CIS.

O le salalau i tulaga faatauaina o faamatalaga o le suʻega e mai i le 0.5 i le 45 sekone, 5-10 sekone ua manatu o se filifiliga lelei.

Fesootaiga i komepiuta

O lenei galuega e mamao mai le sili ona faʻamaonia mo se glucometer. Ae ui i lea, o se tasi o loʻo faʻaaogaina se PC e mafai ona faʻatau se masini e sau i se uaea faapitoa. O sea galuega tauave o le a mafai ai ona tausia se tusi faʻasalalau faʻaeletoroni o le pulea e le tagata o ia lava.

E le gata i lea, e mafai ona faʻatautaia faʻamatalaga masini e polokalame faʻapitoa faʻapitoa, lea o le a mafai ai e le fomaʻi ona fuafua ni faʻamatalaga sili ona aoga i le faagasologa o togafitiga.

Lelei ma le maʻisuka ituaiga 1

Faatasi ai ma lenei ituaiga faamaʻi, pe faapefea ona filifili se glucometer? O faatonuga mo le faʻaaogaina o le masini e tatau ona i ai faʻamatalaga e uiga i le maua o se paso faapitoa.

O lenei masini e mafai ai ona faʻamalosi i isi nofoaga. A faʻaaogaina, o le a malolo ou tamatamailima, lea e sili ona taua mo tamaiti.

O se pu faapitoa e mafai ai ona e suʻeina le toto i totonu o lima, i luga o le taligalu, i le pito o le alofilima ma tamatamai vae.

Mo i latou ei ai le maʻisuka ituaiga 1, e taua le faʻatulagaina o le tino o le tino i le toto. O lenei paramita e sili atu ona saʻo nai lo le mea na maua e ala i le faʻaaogaina o le suʻega.

E masani lava, o nei tagata o loʻo aveina le masini ma i latou. O le mea lea, pe a filifilia se masini, o lona mamafa, ma lona tele, e tatau ona i ai sona sao taua.

O le masini mo i latou o loʻo iai se faʻamaʻi tutoʻatasi tutoʻatasi

E faapefea ona filifili se glucometer mo le maʻisuka ituaiga 2? Mo ia ituaiga o gasegase, e taua tele le mafai e le masini ona faʻaalia le maualuga o le kulukose. I lenei laasaga o togafitiga, e tatau ona taofiofia le faailoilo o triglycerides ma le cholesterol. O lenei mea o le a faʻaititia ai le lamatiaga o le atherosclerosis, faʻapea foʻi ma ona faʻafitauli - faʻamaʻi o le ischemic ma le faʻaleagaina o le myocardial.

Mo nei tagata gasegase, pe faapefea ona filifili se glucometer? O le tau o masini e iai isi galuega faʻaopoopo tutusa e sili atu le maualuga nai lo faʻataʻitaʻiga faigofie o masini. Afai e le fautuaina e lau fomaʻi aoga le fua faifaipea o nei faailoilo, ona mafai lea ona e faʻaaogaina auaunaga a le fale suesue, teu tupe i lau atotupe.

E faapefea ona filifili se glucometer mo le maʻisuka ituaiga 2? O fautuaga a tagata e fautua mai e le tatau ona avea lenei mea ma se masini laitiiti, aua e leai se manaʻoga e ave faʻatasi ma oe i taimi uma. O se mea taua o le faʻamaoniga lea e tuʻuina atu e le kamupanī ana meafaigaluega.

Eseesega o faataitaiga

Faatusatusaga o glucometers e mafai ai ona e filifili i le filifiliga o le masini manaʻomia. E tusa ai ma le sao o le auiliiliga ua faia, o le BIONIME Right GM 550 o loʻo i ai muamua i le taimi muamua.

Ae o le fuaina o tino o le ketone, lea e manaʻomia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, i le aso nei ua naʻo le Optium Taʻavale mita e mafai ona ofoina atu.

O le tele o le toto e maua ai le iuga o le a manaomia pe a faʻaaoga le FreeStyle Papillon Mini. Afai e te fiafia i le televave o le mita, ona tatau lea ona e faatauina le OneTouch Select or Bionime Right GM 550. O le taimi e maua ai le taunuuga i ia masini e 5 sekone.

O le fesoʻotaʻiga faʻamaonia sili ona talafeagai e tuʻuina atu i Accu-Chek Performa Nano, Bionime Right GM 550 ma Glucomet Contor TS.

O kamupani gaosi nei o loʻo ofoina atu masini e iai le tele o manatuaga ma le mafai ona tausia faʻamaumauga. O le sili o nei mea o le Bionime Best GM 550 ma le Accu-Chek Performa Nano.

Latou te faatagaina oe e vaʻai i le lima selau faʻamaumauga e faʻaalia ai le taimi o le auiliiliga ma le aso. I lenei tulaga, o le makaina o le a faapipiiina pe a faia le auʻiliʻiliga - muamua poʻo le maeʻa foi o se taumafataga.

O le a fuaina e le aufaʻatonu le fua o le taunuʻuga mo se vaitau e fitu i le ivasefulu aso.

Tagata faʻamaonia PC e mafai ona faʻatau faʻatau e pei o le SensoLite Nova Plus ma le Bionime Right GM 550.

TULAFONO LUA


Faʻapitoa: o faʻataʻitaʻiga uma o loʻo i ai, o le mea sili lea.

Ole suʻesuʻega e manaʻomia ai le toto maualalo (0.5 μl). O le taunuuga ua saunia i le 4 sekone. O le toto sampling mai isi nofoaga e mafai.

Mea le lelei: Manaoga o le siosiomaga. O le vevela e mai le 10 i le 40 tikeri.

Faʻamalieina i mea taugofie ma faʻapitoa i le malosi o le maʻa. Ua uma ona i ai le masini mo le toeitiiti 2 tausaga, ae ou te leʻi suia lava.

Sensocard faaopoopo

Faʻaopoopoga: fautuaina mo tagata e faʻaititia le mea faitino.

Siʻufofoga leo o taunuʻuga ma faʻaaoga uma. Manatua mo 500 fua. O se galuega faaopoopo o le fuainumera avefaʻailoga (7, 14, 30 aso).

Faʻafitauli: e leai se puleaina o le voluma.

Tau: mai le 700 i le 1.5,000 rubles, faʻalagolago i le numera o suʻega i le faatulagaga.

Sa ou faalogo i le tele o mea e uiga i lona aoga ina ua ou vaai ia te ia i se fale talavai, na o le tosoina o ia mai lima o le faatau. Ma e aua lava nei e salamo. Ae maise lava le fiafia i le "leo" ma le mata.

Faʻafefea ona filifili ma faʻaoga se glucometer mo lou fale

O le toatele o tagata i luga o le paneta e le mafaufau pe o le a le maualuga o le suka suka. Latou te 'ai, inu pia, ma se faʻaoga lelei mo le faʻatonutonuina o le maualuga o suka i totonu o le tino e faʻamautinoaina ai o le malosiaga e maua ai le malosi e pei o se uati.

Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tino e le mafai ona "otometi" ona faʻasaʻo toto maualuga o suka. I le ituaiga muamua ma le lona lua o le maʻisuka, e tupu lenei mea i auala eseese. Ae o le taunuuga o le tasi - o le toto maualuga o le maualuga o le suka, e mafua ai le tele o faafitauli ma faafitauli.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le pulea lelei o latou suka i le aso ma e tele taimi i le aso.

Glucometers o aso nei - masini faʻapitoa taʻitasi mo le saʻo saʻo o le maualuga o le suka - fesoasoani i lenei.

O le fesili i le auala e filifili ai se glucometer o se tasi lea o fesili sili ona taatele e fesiligia e se fomaʻi e maua i le maʻisuka ma o latou aiga.

Fai le pule

O le mita muamua o le kulukose toto i le lalolagi na pateni i le 1971. Sa faamoemoe mo fomaʻi ma pei o se atopaʻu laitiiti ma se fua ma se u. E tusa ma le kilo kilokalama.

Ina ia fua le maualuga o le suka i totonu o le toto, e tatau ona faʻaaoga se mataua tele o le toto i luga o se taʻaloga faapitoa, taimi ole taʻaloga, fufulu le toto i le vai, faʻamago ma se solo ma tuʻu i le masini.

O le mea maʻaleʻale luga o le fasipepa na suia ai lona lanu i lalo o le aʻafiaga o le suka toto, ma o le photometer e faitau le lanu, fuafua le maualuga o le suka i le toto.

O le faʻaateleina, o faʻataʻitaʻiga e le manaʻomia ai se faʻalavelave na amata ona aliali mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, Free Style Libre

O le auala photometric o le fuaina o fua o le toto i le taimi e tasi na suia ai togafitiga o le maʻisuka.

I le taimi muamua, sa na o fomaʻi na faʻaaogaina, ae i le aluga o taimi, na faʻaitiitia ai nei glucometers. O ituaiga laiti o glucometers e mafai ona faʻaaogaina i le fale.

Ae ui i lea, na i ai i latou uma ni mea le lelei:

  • o se mataua lapopoa o le toto na manaomia, lea na faigata ai ona fua le suka o le toto i tamaiti,
  • afai o le toto e leʻi ufiufi atoatoa le malae, o lona uiga o le iuga mulimuli e le saʻo,
  • e tatau ona faʻateteleina le taimi na faʻaaluina i le suʻega o le suʻega, o le solitulafono na faʻaleagaina ai le taunuuga,
  • e tatau ona i ai ia te oe e le gata o se glucometer ma le suʻega, ae o vai foi, fulufulu mamoe, solo, e le talafeagai,
  • e fufuluina pe fufuluina le toto, faʻapea foi ma le faʻagogoina o le fasipepa, e tatau ona faʻaeteete, ona o soʻo se soliga o le tekonolosi fua e mafai ona aʻafia ai le iuga.

E ui lava i faigata uma, o le auala photometric mo le fuaina o le suka toto ua faʻaaoga mo sina taimi. O tagata gasegase na o na o suʻega faʻataʻitaʻiga e faʻatasi ma i latou ma faʻaaogaina e aunoa ma se glucometer, fuafua le maualuga o le suka i le lanu.

Mo le tele o tausaga o lenei metotia o le autu lea ma fesoasoani i tagata o loʻo maua i le maʻisuka e pulea le ala o latou maʻi. O nisi faʻataʻitaʻiga o glucometers ma o loʻo galulue i lenei mataupu.

Auala fou

O metotia metotia o photometric (faatasi ai ma se fesuiaiga i le lanu o le suʻega) na suia e kiliva eletise i le taimi. I nei masini, e faia le fua faatatau e faʻaaoga ai ni palota se lua i luga o se faʻamaʻitaʻi ua tuʻu i le mita. O fua nei e sili ona lelei pe a faʻatusatusa i photometers i numera o faʻasologa:

  • eletise eletise eletise faʻaonapo nei ua i ai le maualuga o fua saʻo,
  • o le saoasaoa o le fua e sili atu le maualuga, talu ai e tupu loa pe'ā uma ona faʻaaoga se mataua o le toto i le fasi pepa,
  • e leai se mea e manaʻomia e faʻaaogā ai le vai poʻo le fulufulu fulufulu mamoe e aveese ai le toto mai le fasi pepa,
  • e te manaʻomia se mataua itiiti o le toto e fuafua, o le mea lea o se mita maualuga o le kulukose o le toto mo tamaiti.

Ae ui i lea, o foliga mai o glucometers elemene e le iʻu ai i le mea moni o le auala photometric ua maeʻa atoa le auala. O nisi tagata gasegase o loʻo faʻaauau pea ona faʻaogaina nei suʻega ma faʻatautaia lelei a latou maualuga o suka.

Filifiliga tele

O le numera o masini eseese mo le fuaina o le toto o le suka e tele. A o leʻi gasegase na maua talu ai nei lava i le maʻisuka, o le fesili e tulaʻi mai - pe faapefea ona filifili se glucometer?

Laʻasaga Laasaga Fesoasoani Taofiofia Lau Maʻisuka i le OneTouch Select® Plus

Ou te fia iloa vave lava o le maualuga o le puleaina o le maʻisuka e le gata ina faalagolago ma e le o le tele o ituaiga o mita, ae faapea foi i le masani ona puleaina e le tagata maʻi le maualuga o le suka ma pe faapefea ona ia faaaogaina fua o fua e suia ai le maualuga o le suka .

Sei o tatou taumafai e fausia faatasi se fuataga o glucometers, lea o le a fesoasoani e tali ai le fesili lea e mafai ai e le glucometer ona filifili mo oe lava poʻo oe pele ia te oe. O faʻafouina toto fou o le toto suka i totonu o lau taga, e sili atu nai lo se telefoni feʻaveaʻi, e faigofie ona faʻaoga ma tuʻuina atu se taunuuga i ni nai sekone.

E pei ona uma ona tatou iloa, o le metotia o fua e iloagofie ai le va o le photometric ma le eletene-masini-glucometers. I le taimi nei, o le tele o faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaogaina o le fale o eletise. O nei mea e sili atu le faigofie ona faʻaaogaina ma saʻo toto mita kulukose.

Pe a fesili atu po o le fea o le glucometer e sili atu ona lelei, e tatau ona mafaufauina se numera o taʻiala eseese.

Glucometer mo se tamaititi: o se faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai sina paʻu itiiti o le toto o le a faia. O nei faʻataʻitaʻiga e aofia ai:

  • Accu-check Mobile (0.3 μl),
  • One Touch Verio IQ (0.4 μl),
  • Faʻamaumauga Faʻasoa-siaki (0.6 μl),
  • Contour TS (0.6 μl).

E faigofie foi pe a fausia se tamatamailima i totonu o le masini lava.

Glucometer mo se tagata matua:

O fea e sili atu ona lelei le faʻatau o se glucometer?

O le mita o le kulukose toto o se masini faʻafomaʻi ua fuafua e fua le suka o le toto. Mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o ituaiga uma, o se mea taua, aua e mafai ai ona e pulea le suka i le fale.

Ituaiga o meaai

Siaki le ituaiga eletise o le masini ma le umi o le moliaga. O ia suiga e mafai ona suia:

  • Classic AAA lima maʻa.
  • Laititi laʻititi AAA.
  • Fofo le lithium.

E sili atu pe afai o le masini e i ai se malosiaga faʻafuasei mai le galuega ina ia mafai ai ona faʻasaoina le malosi.

E i ai foi ni mea e fausia-i totonu o maa e le suia, ae ua fuafuaina mo se numera faapitoa o suʻega - e tusa ma le 1500. A maeʻa le vaitaimi, e masani ona 3 tausaga, ua suia le masini.

Foafoa lauiloa

Taʻua lelei i masini a Iapani, Amerika ma Rusia. O ituaiga nei e sili ona lelei:

  • Omron,
  • Life Scan,
  • Bayer HealthCare,
  • Roche o se kamupani Suiselani,
  • Ta> Faʻafefea ona filifili se masini mo tagata matutua

Mo se tagata matua, e sili atu le filifilia o se glucometer ma uiga nei:

  • Malosi malosi.
  • Tele lapoa ma le aotelega o le faʻaaliga, lapisi tele.
  • Le itiiti ifo o isi avanoa ma tulaga faʻalavelave, o le maualuga o 2-3 kulini mo le puleaina.
  • O le saoasaoa o le faagasologa iinei e le taua tele, ae i le isi itu - o le sosoʻo malie atu, aua e le mafai e tagata matutua ona faʻavavevave ona faʻavavevave ma faia ni gaioiga faigofie.
  • Afai ei ai ni faʻafitauli i le vaʻai mamao, o le afi, o le faʻatinoga o le logoina lelei o faʻamatalaga o le a le sili atu.
  • O le filifiliga o le fuaina o le toto o le a aoga foi.

I le avea ai o se tulafono, latou te filifilia se glucometer e le taugata tele ma tutusa uiga mo se tamaititi. E naʻo le tulaga lenei, e manaʻomia pea le itiiti o le toto mo le auiliiliga e laʻititi.

O se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu le lelei e filifili ai se glucometer ma se taimi uumi umi - e oʻo atu i le 1 minute, faʻatasi ai ma se suʻesuʻega o meaola faʻapitoa, e aofia ai le maualuga o triglycerides ma le cholesterol.

Auala e filifili ai se glucometer - ituaiga o masini, filifiliga i le matua ma le ituaiga o maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka e masani ona mafaufau pe faapefea ona filifili se mita o le kulukose toto. O le glucometer o se masini e fua ai le maualuga o le suka i le toto. I le taimi nei, o loʻo i ai ni fale e mafai ai e se tagata o loʻo maua i le maʻisuka ona pulea taʻitasi le glycemia.

O a ituaiga oi ai iina?

I le taimi nei mo le faʻaaoga i le fale, e lua ituaiga o nei masini e ofoina atu:

  1. Telefoni mata. O le faagaoioia o nei masini e faavae i luga o le mea moni e faapea, o se malamalama mama ua pasia i se laasaga faataitai, ma, e faavae i luga o lona malosi, o faaiuga ua tusia e uiga i le aofaiga o le suka i totonu o le toto. I lenei tulaga, ua lava lea e faʻaaoga ai se mataua o le toto i le fasi pepa, ae e tatau ona e faʻaeteete ma faʻaeteete togafitiga le malamalama.
  2. Mea eletise elekenelosi. I ia ituaiga masini, pe a uma ona faia le faʻaalia i luga o le siaki, o le suiga i le eletise eletise ua fuaina. O nisi nei o ata faʻaonapo nei, ma o loʻo i ai se faʻapitoa faʻapipiʻi i luga o le suʻega o le suʻega, o ia lava na te aveina le toto talafeagai o le toto.

I le tele o tulaga, i le fale, ua lava le na o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ai, ma o isi mea e mafai ona faia i le fale suesue, e tatau ona sili atu ma le 1 taimi i le masina pe pei foi ona faatonuina e le fomai.

O le a le mea e mafaufau i ai pe a filifilia se glucometer?

Ina ia mafai ona filifili po o le fea o le glucometer e filifili, ma ia saʻo le faia, e tatau ona amanaia na uiga:

  1. Ia amanaia e le gata o le tau o le masini lava ia, ae faapena foi le tau o mea taumafa, ma o nei mea o ni nila, fasi siaki, atonu latou te manaomia 1-3 vaega i le aso.
  2. Faʻalagolago i le ata ua filifilia, o le auala e mafai ai ona faʻatinoina: e masani lava mo faʻataʻitaʻiga taʻitasi e manaʻomia ai ona lava suʻega, atonu e eseese tulaga mo lo latou faʻaoga ma le teuina, o lea e tatau ai ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga.
  3. O masini taʻitasi e i ai se pasene patino o mea sese, o le a aafia lea i lona faʻavasegaina ma le saʻo le teuina o fasi siaki. E masani lava, o le tikeri o le sese e 15-20%. O maualuga atu le maualuga o le suka a le tagata, o le sili atu foi lea o le sese i totonu o le molimau.
  4. Ole tele o faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina oe e fuafua le glycemia i le maualuga o le 1-30 mmol / L, ae sili atu ona taua le le iloa o le kulukose i le toto, ae o lona fesuiaiga, aua o lenei mea e mafai ai e oe ona faʻafetaui le togafitiga.
  5. O loʻo i ai masini ua mamanuina e faia ai se suʻega toto na maua mai se tamatamailima ma se vein. Ia manatua o le toto e aveesea mai le vein, e mafai ona maualuga le maualuga o le suka i le 10-11%, o lea o suega na faia i le fale e ono ese mai i latou o loʻo faia i le fale suesue.
  6. O nei fualaau faasaina ua mamanuina e galue ai i lalo o ni tuutuuga patino, o lea o le a latou galue lelei i le vevela o + 6 ... + 30 ° C ma le maualuga o le ea ua faamaoti mai i faatonuga. O le taua tele mo le mauaina o faʻamaumauga mautinoa, o le lelei lea o laasaga o suʻega faʻaaogaina ma le tausia o tulaga o le teuina.
  7. Ina ia saʻo le foia o le fesili i le auala e filifili ai se glucometer, e tatau ona amanaʻia le tausaga ole maʻi, talu ai mo talavou ma tagata matutua o le filifiliga o ia ituaiga masini e eseese.

Filifili ituaiga mo le maʻisuka

E lua ituaiga o lenei maʻi: ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faʻatau ni masini faʻapitoa e mafai ona fuafua lelei e le gata i le maualuga o le suka i le toto, ae faapena foi tulaga taua e pei o le cholesterol ma triglycerides.

Afai e mafai e se tagata ona pulea le cholesterol ma triglycerides, e mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe ni faʻalavelave matuiā e pei o le fatu ma le faʻamaʻi.

O le faʻafitauli sili o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga, e le gata o le masini lava ia e taugata, ae faʻapea foʻi ma fasi siaki faʻaaogaina. Afai e te le manaʻomia le fuaina o le cholesterol ma triglycerides, ma na o le fiafia i le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto, ona lelei ai lea ona faʻatau faʻataʻitaʻi faigofie ma taugofie.

Afai e iai le maʻisuka ituaiga 1, ona e faʻaaogaina lea o se masini faʻavave 4-5 taimi i le aso, o lea e taua ai mo le tagata maʻi ona iloa po o le fea o le glucometer e sili mo lenei mea. Ae e te leʻi faʻatauina se glucometer, e tatau ona e fuafua muamua le tele o lau tupe manaʻomia mo se masina o sapalai, ona faʻatusatusa lea o le tau. Ona mafai lea ona e filifili po o fea le mea e sili ona lelei e faʻatau.

O nisi tagata e le gata ile inisalini, ae o le suʻe foi o fasi pepa mo le leai o se totogi, o lea la ao le i filifilia se glucometer, fesili i lau fomaʻi po o le a le mea latou te fetaui mo. Ona mafai lea ona e maua se glucometer saʻo ma lelei, ma o le ae le faʻaalu tupe i luga o sapalai.

Aafiaga o tausaga ole maʻi

O se vaega o tagata matutua e maua i le maʻisuka o le, e faaopoopo atu i lenei maʻi, e mafai ona latou maua isi faʻamaʻi e iai se aʻafiaga leaga i le tuufaatasiga ma le lelei o le toto.

O se tasi o faailo taua o le toto o lona viscosity, o le tele o masini ua mamanuina mo ona ata masani - 35-55%. Afai o le viscosity e sili atu nai lo itu ua faʻamaonia, o le a aafia ai le saʻo o taunuʻuga na maua i le taimi o le suʻega.

Afai o le toto e maualuga le viscosity, o le a le tauaogaina le glycemia, ma afai e maua le toto ma se viscosity maualalo, o le a sili ona maualuga le iuga.

Mo tagata matutua, o le toto maualuga o le kulukose o le toto o le a avea ma se tasi o loʻo i ai le telefoni o le haematocrit, o lona uiga, masini na fuafuaina mo le viscosity toto o le 10-80%.

Mo tagata talavou, o le telē ma le televave o se ituaiga masini e taua tele, talu ai e masani ona matamuli i latou i lo latou faʻamaʻi, ae mo tagata matutua e le toe taua lenei fuainumera.

Afai o sea ituaiga masini e faʻatau mo se tamaititi, ona tuʻuina atu lea o manaoga sili atu i le masini: e tatau ona le gata ina lelei, ae ia maualuga foi le saʻo. O ia ituaiga masini e manaʻomia ai se vaega itiiti o mea mo le auiliiliga, ma o le faagasologa o le mauaina o lea mea e tatau ona leai se afaina.

Aua e te popole i le mea moni o le tele o taimi o lau masini o le a le toe i ai ma o le a le toe faia ni fasi siaki. E tusa lava pe i le tulaga o le faamutaina o le gaosiga o se faʻataʻitaʻiga faapitoa ma faʻataʻitaʻiga mo ia mea, e ofoina atu e le au gaosi le sui o faʻataʻitaʻiga matutua ma mea fou, lea latou te faia ai faʻalauiloa eseese.

Isi avanoa

Pe a filifilia, e tatau ona e gauai atu i galuega nei o le masini:

  1. Se ituaiga o fua e mafai ona maua ai le photometric poʻo elekene. I le tulaga lona lua, e itiiti le toto e manaʻomia mo le auʻiliʻiliga, ma o le sao atoatoa o taunuuga o le a tutusa lava, talu ai ona o le tele o kiliva, e le sili atu i le 20% le mea sese.
  2. O le i ai o lenei galuega e faigofie tele mo tagata matutua, ona o le taunuuga e le gata o faʻaalia i luga o le lau, ae o loʻo tautala leotele.
  3. Le aofaiga talafeagai o le toto mo le suʻega. E taua tele lenei mea mo tamaiti, filifilia se masini mo i latou, faʻalogo i lenei faʻaaliga. O le itiiti ifo o le toto e te manaʻomia, o le a le maua ai le tiga o le pipisi. I mea faʻaonapo nei nei, mo le suʻesuʻeina 0.3-0.6 i le toto e manaʻomia.
  4. O le taimi e manaʻomia e maua ai se taunuʻuga, e masani lava ona fesuiaʻi i le va o le 5-10 sekone, ae o lenei parakalafa e le afaina ai le saʻo atoatoa o iuga.
  5. Avanoa mafaufauga mafaufau. E i ai ni faʻataʻitaʻiga e mafai ona taulotoina e oʻo atu i le 500 taunuuga, lea e matua faigofie lava, talu ai e leai se manaʻoga e teu faamaumauga o pepa.
  6. E matua faigofie lava le faʻaaogaina o masini e mafai ona e makaina ai taunuʻuga na maua aʻo lumanaʻi ma le maeʻa ona 'ai.
  7. E lelei pe'ā iai se faʻatinoga o le fuafuaina o le tau aogā o taunuʻuga na maua mo le vaitaimi manaomia.
  8. A e faʻapipiʻi fasi pepa, e tatau ona e faʻaaogaina le tulafono ma le lima pe fai foi i se pu, ae o loʻo i ai masini e otometi le fuafuaina o le numera o le suʻega, e sili atu ona faigofie ma faigofie ona faʻaaogaina.
  9. Faʻalogo lelei i le afifiina o fasi siaki faʻaaoga: pe a maualuga, ona mafai lea ona teuina i le aso atoa. Ole mea taua lenei mo tagata na latou faia suʻega e le masani ona fai.
  10. Afai e mafai ona faʻafesoʻotaʻi lea ituaiga masini i se komepiuta, ona mafai lea ona faʻaoga polokalame faʻaleaʻopiʻo, tausia faʻamaumauga o le pulea e le tagata o ia lava.

E le mafai ona faʻamatalaina pe o fea o le glucometer e sili ona lelei, i tulaga taʻitasi e filifilia ai, i le amanaʻiaina o uiga o le tagata maʻi ma lona gafatia tau tupe.

Goto o le kulukose toto i aso nei: o a latou?

O glucometers o aso nei e iloga i le metotia o le fuaina o le kulukose. Mai lenei manatu, e tolu ituaiga:

  • Photometric. O le faagaoioia o le masini e faavae i le tali atu i se suiga i le lanu o le vaega o le suʻega.
  • Faiga eletise. O le gaioiga e faʻavae i se suiga i le taimi nei e tupu i le taimi o fegalegaleaiga o le kulukose i le toto ma le kullukose oxidase. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e sili atu ona atoatoa, aua o lo latou lava gaioiga o le galue e itiiti le toto e manaʻomia nai lo le tulaga o masini o le ituaiga muamua.
  • Lelei. O le faʻaogaina o le masini e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o meaola eletise.

O faʻataʻitaʻiga sili ona lelei, o se mea fou fou, lea e leʻi mafai ona ulufale i le tele o masini, ae ua faʻamaonia lelei lava ia.

O le mea aupito sili ona manaomia i nei aso e faʻaaogaina i glucometers eletise, talu ai e talitonuina o le avanoa o le tuʻuina atu o faʻamatalaga sese e itiiti lava. O ia ituaiga masini e masani ona faʻatauina mo le faʻaaogaina o le fale.

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e fuaina le toto suka pe a manaʻomia, 5-6 taimi i le aso.

Fua faʻatatau

O nisi mamanu e fuafua fuaina le fua faatatau o fua o fua.

O se vaega aoga lenei e mafai ai e oe ona sili atu ona mataʻituina lou soifua maloloina ma le faʻaaliga e tusa lava pe laʻititi mea laiti mai le masani.

E faʻatatau i le kamupanī, e mafai e le au glucometers ona fua iʻuga mo le vaiaso, lua, masina, ma mo le 3 masina, ia amanaʻia, aʻo leʻi oʻo i le taimi o taumafataga, sa faia se suʻesuʻega.

Faʻaaogaina

O le tau o faʻataʻitaʻiga e tatau ona taugofie, aua e manaʻomia lou faʻatau faʻatau. O le taugofie o oloa ia o le gaosiga o fale. O le eseesega i le tau, pe a faʻatusatusa i Amerika poʻo Siamani e gaosi oloa, e mafai ona ausia le 50 pasene.

Aʻo leʻi faʻaaogaina se vaega fou o suʻega, e tatau ona faʻatulaga le masini. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻapipiʻi le pu (aofia ai) ma ulufale i le tulafono talafeagai. O le a faigata tele mo tagata matutua o le matutua ona taulimaina lenei galuega, mo i latou e sili atu le faʻatau o faʻataʻitaʻiga e faʻatino ai le fesuiaiga i le taimi faʻapitoa.

O le telē o le masini ma lona faʻatusatusaina o se vaega tāua pe afai e te manaʻo e ave le mita faʻatasi ma oe. E te le tuʻuina se masini tele i totonu o lau taga, ma o le a le fetaui i totonu o se tamai taga lima.

Glucometers o aso nei ma o latou tau

I aso nei, o loʻo i ai ituaiga o glucometers i luga o le faʻatau, faʻalagolago i le kamupanī o le kamupani ma le metotia faʻataʻitaʻi. E tusa ai ma le taʻiala o le faʻaogaina o le masini e vaevaeina i le photometric, elekenelosi ma Romaanov.

O le toto e suʻesuʻeina e ala i le auala photometric ona o le aʻafia o le kulukose i luga o se vailaʻau faʻasolosolo, lea e pisia i se faʻamalamalamaga lanu. O le toto toto e faʻaaoga mo le auiliiliga. O ia ituaiga masini e seasea faaaogaina i aso nei, ae o nisi o maʻisuka na filifilia i latou ona o le tau maualalo. O le tau o sea ituaiga masini e le silia le 1000 rubles.

O le metotia o elemene e aofia ai fegalegaleaiga faʻatekinolosi a le reagents o le suʻega faʻamaʻi ma le glucose, ma ua maeʻa ona fuaina i le taimi nei le taimi o le tali e le masini. O le mita sili ona saʻo ma lauiloa, o le tau maualalo o le masini e 1500 rubles. O se tamaoaiga tele o le maualalo o pasene o faailoilo sese.

O glucometers Romanov e faʻaaogaina le suʻesuʻeina o le paʻu le laser, pe a uma ona tuʻuina atu le glucose mai le fusi o taunuuga. O le lelei o lea ituaiga masini e leai se mea e tatau ona tui ai le paʻu ma maua ai le toto. E le gata i lea, mo le auiliiliga, e faaopoopo atu i le toto, e mafai ona e faʻaaogaina le urine, o le vailaau poʻo isi meaola ola.

O le tele lava o taimi, e maua ai e le maʻisuka ni masini e faʻaaogaina ai se metotia suʻesuʻeina, ona o le tau e taugofie mo le tele o tagata faatau. E le gata i lea, o ia ituaiga masini e sili atu ona sao, e sili atu le faʻatinoga ma e faigofie mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

E le gata i lea, e mafai ona faʻavasegaina le aofaʻi o glucometers eletise e le atunuu gaosi oloa.

  • O masini a Rusia e eseese e le gata i tau taugofie, ae ia faigofie foʻi ona faʻaaogaina.
  • O masini e faia i Siamani o loʻo i ai galuega faʻatino, o le tele o mea e manatuaina, o se vateatea tele o tagata auiliili e tuʻuina atu i le maʻisuka.
  • I mita mita glucose toto i Iapani e faigofie lava ona faʻatonutonuina, o mea e sili ona lelei ma faʻamaonia ma galuega uma mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le a le glucometer

O kulupu puʻupuʻu faʻapitoa e faʻapipii se semi-atomatalia - o le laulu mo le faia o se pupuʻu i luga o le tamatamaʻilima, se iunite faʻaeletoroni ma se tioata tioata tioata, o se batini, o se seti tulaga ese o faʻataʻitaʻiga. E aofia ai foʻi se aʻoaʻoga Rusia-faʻatasi ma se faʻamatalaga auiliili o mea uma ma se pepa faʻatagaina.

O le a le glucometer

E ui lava o le maʻisuka e maua saʻo lelei le maualuga o le kulukose o le toto, o faʻamatalaga na maua e mafai ona ese mai faʻataʻitaʻiga o fale suʻesuʻe poʻo isi faʻataʻitaʻiga o glucometers. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le auʻiliʻiliga e manaʻomia ai le eseese o mea o meaola.

E mafai ona faʻatulagaina le mita ile plasma poʻo le toto atoa. E le gata i lea, o taunuuga atonu e le saʻo pe afai na faia ni mea sese i le taimi o le toto sampling. O lea la, o le a ese le fuainumera pe a fai o le suʻega toto na faia pe a uma se taumafataga. Faʻatasi ai fuainumera e mafai ona faʻasese le faagasologa uumi o le faʻaaogaina o meaola faʻapitoa i le vaega o le suʻega, o se taunuuga o le toto na mafai ona faʻamalosi.

  1. O le masani o faʻamaoniga o le masini mo le maʻisuka e 4-12 mmol / lita, i se tagata soifua maloloina, o fuainumera e mafai ona i ai mai le 3.3 i le 7.8 mmol / lita.
  2. E le gata i lea, e taua le amanaʻiaina o uiga o le tino, le i ai o faʻamaʻi laiti, o le matua ma le itupa o le maʻi, ma le setete o le endocrin system.

AKKU-CHEK ASSET

Faʻapitoa: maualuga maualuga o fua. O le saoasaoa o le auiliiliga e le silia le 5 sekone.

O loʻo i ai se faʻatinoga o fuainumera (faʻamatalaga lautele o faʻamatalaga) ma le manatua mo le 350 fuataga.

Mea le lelei: e le makaina.

Faatasi ai ma loʻu maʻi maualuga o le maʻisuka, e sili atu pe a le maua se fesoasoani. Ou te matua fiafia lava e mafai ona ou faʻatusatusa fua faʻatatau muamua ma le maeʻa ona 'ai. Ma o iuga uma o loʻo teuina i le mafaufau.

KONTUR TS (Totogi TS)

Faʻapitoa: faʻalagolago, faʻamaonia e le tele o tausaga o faʻatinoga masini. E manaʻomia se toto itiiti (6 μl).

Faʻapipiʻi faʻamaumauga faʻapitoa. Soifua ola - 1 afe fua.

Le lelei: le lelei le aoga o le auʻiliʻiliga - 8 sekone. Le maualuga o tau o suʻega.

Tau: 950 rubles.

Na faatauina e Tina se meaalofa - sa faamalieina tagata uma, e ui lava o le tau o fasipepa "e 'ai". E lelei le tina, pei o le maʻisuka, ua resitalaina i le falemaʻi ma ua tuʻuina atu ia i latou e aunoa ma se totogi poʻo le afa o le tau. Ma o lea - i mea uma na te fetaui ma i tatou - i le sao atoatoa ma le umi o le ola. Soʻo se tasi e mafai ona aʻoaʻo e faʻaaoga.

Laulau faʻatusatusaga (glucometer + test strip):

FaataitaigaTau (afe rubles)Ole tau ole suʻega (50 pcs / p)
Faʻasalaga i totonu4,3750
Bluecare2660
ONA TOUCH Filifili1,8800
TULAFONO O LE TAGATA TAIMI1,5720
Optium Omega2,2980
Uma1,5970
ELTA-satelite +1,6400

Vitio mai Dr. Malysheva e uiga i mataupu faavae o le filifilia o se masini mo le fuaina o le toto kulukose:

Glucometers na tuʻuina atu i luga o le maketi i totonu o le atunuʻu e faʻapipiʻi atoatoa manaoga o le taimi. Pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga lelei, ia faʻatautaia fautuaga o loʻo faʻamatalaina i le tusiga, ona oʻo loa lea i ou manaʻoga uma - o le lelei o le auiliiliga, saʻo, saoasaoa, taimi faʻaola ma tupe o le a faʻatinoina.

O glucometers sili mo le faʻaaogaina o le fale

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina e le aunoa ia tulaga o le faateleina o le kulukose o le toto. Ae i aso uma e asiasi i le falemaʻi ma suʻe suʻega, e le mafai.

O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e fomaʻi e faapea o latou tagata gasegase uma e faʻatau se masini faapitoa mo le fuaina o le maualuga o le suka i le fale - o se glucometer. E mafai ona e faʻatauina i soʻo se fale talavai, ae e taua le faia o le filifiliga saʻo.

E tatau i le masini ona usitaʻia tulafono uma ma faʻaalia iuga sao. Ma pe faapefea ona filifili se glucometer mo le fale, o le a tatou talanoa nei.

O ai e manaʻomia se mita o le kulukose toto?

E toatele tagata manatu sese o tagata e mafatia i le maʻisuka e manaʻomia se glucometer. Ae o le mea moni e le o lea. Ua fautuaina foi e fomai le faatauina o lenei masini i tagata maloloina atoatoa ina ia vave tali atu i le solia o le maualuga o le toto suka ma ia faia uma auala talafeagai e puipuia ai le alualu i luma o le faamai.

E le gata i lea, o se taimi e faia ai se suʻega o le toto i le fale e talafeagai:

  • tagata ei ai faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻavavega o le galala,
  • tagata le fiafia
  • fafine i le maʻitaga (i le noatia ma le fai fuafua i le maua o molimau talafeagai,
  • tamaiti o loʻo i ai le maualuga i le maualuga o ketones i le urine (e mafai ona fuafua e le manogi o le acetone mai le gutu),
  • tagata ei ai faʻafitauli faʻaleagamoni i totonu o le tino,
  • Tagata matutua 60 ma le matutua
  • tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga.

A e faʻatau se glucometer mo le faʻaaogaina o le fale, e tatau ona e malamalama o nei masini e eseese ituaiga ma o la latou filifiliga, muamua lava, e faalagolago ile ituaiga o maʻisuka. Ma e mafai ona iai le insulin-faalagolago (ituaiga 1) ma e le o le insulin-faalagolago (ituaiga 2).

I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini e masani ona le gaosia e le pancreas ma faʻamalosi faapitoa ua faatonuina e fai mo le le lava. O a latou suʻega e fuafua faʻapitoa ma faalagolago i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. Ma ina ia mafai ona e faʻatusatusa saʻo lau metotia, o le a manaʻomia foi ona e faʻaaoga se glucometer.

Faʻafitauli e mafua mai i togafitiga lē lelei o le maʻisuka

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, ua maua ai le inisalini, ae e le o feagai ma ona tiute, o lona uiga, e le mafai ona talepeina le kulukose. Ma i lenei tulaga, e tatau ona e siakiina pea le maualuga o le suka o le toto e puipuia ai le alualu i luma o le faamaʻi. O faʻafitauli eseese e mafai ona oʻo atu ai i ni mea leaga i le tino. O le mea taatele o:

  • le lelei
  • faʻalavelave masani, faʻavaivai, isi faʻafitauli o le mafaufau,
  • faʻaititia le faʻaogaina o le tino.

Taua! Manatua o osofaʻi o le inisalini e mafai ona faʻaosofia ai mea e leai se tagata e saogalemu mai, o se glucometer mo le faʻaaogaina tutoatasi e tatau ona i fale uma.Faatasi ai ma le fesoasoani o lea mea e mafai ona e iloa le faafitauli i le taimi ma amata ona foia, aloese mai le tupu mai o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

Ituaiga o meafaigaluega

E eseese ituaiga glucometer ma se seti eseese o galuega. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaogaina masini eo mai faatasi ma le suʻega o suʻega.

E tusa ma le 5 fuataga e tatau ai mo ia ituaiga tagata i aso taitasi, o lea e tatau ai ona e fuafuaina muamua le aofaiga o mea faʻaaoga ina ia mafai ai ona fuafua lelei tau tau tupe.

I falemaʻi, e mafai ona e maua ni faʻataʻitaʻiga eo mai ma le inisalini ma suʻe suʻega. Latou te sili atu le tamaoaiga.

Tuua Lau Faamatalaga