Faailoga o le maʻisuka i alii

O le maʻi suka o se maʻi na faʻaalia i le faateleina o le suka i le plasma toto ona o le le lava o le inisalini poʻo lona toesea atoa. O le upu "inisalini" e faatatau i se hormone lea e nafa ma le pancreas.

O le hormone e pulea metabolism. O le mea sili lava, e aʻafia ai le maualuga o le suka ma na o le taimi lava lena i le metabolism o protein ma gaʻo. Afai e maua le maʻi i le le lava o le tui ile inisalini, e mafai ona tatou talanoa e uiga i se maʻi faʻafitauli tau le gasegase, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka.

O lenei mea matautia e taua foi o le hyperglycemia. O le tino e taumafai e aveesea le sili atu o le suka, o le mea lea o le tele o lea mea e alu ese ma le urine. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le toto masaa foi e suia. O tino pepe Ketone o loʻo i totonu o le toto, o oloa gaosi ia e mafua mai i le faʻaleagaina o le gaʻo.

E lua ituaiga eseese o le maʻisuka. O le maʻisuka ituaiga 1 e atiae ona o le gaosia o auupega patino e le tino lea e faaleagaina ai sela e nafa ma le gaosiga o le inisalini e le pancreas.

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le tino masani o le tino e lagolagoina e ala i le faʻaofiina o le inisalini e faʻaaoga ai se togatini poʻo isi masini faʻapitoa. O le papa laupepa o le hormone e le o iai, talu ai ua faʻaumatia e ala i le ulufale atu i le gastrointestinal tract.

I lenei tulaga, o le injections e faʻatinoina i le taimi o taumafataga. E le gata i lea, o le tagata maʻi e tatau ona tausisi i se taumafa malosi, lea e faasaina ai le faʻaaogaina vave o meaʻai gaʻo, e aofia ai ituaiga o suamalie suamalie, suka, suamalie ma le suka faaopoopo ma isi.

I lenei tulaga, o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e amataina lemu, talu ai o le pancreas e maua ai le inisalini, ae e le lava le faamalieina atoatoa o manaʻoga o le tino.

O le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e masani lava ona avea ma le le paleni o meaai, tausisia o se olaga ola solo, faapea foi ma le oona. Afai o le tagata e mamafa tele, o ona sela ua tumu i meaʻai. O le mafuaʻaga lea, i le aluga o taimi, ua amata ona le toe lagona le lagona o le inisalini.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia

O le maʻi suka i tagata e 30 i le 35 tausaga e mafai ona tupu mo ni mafuaaga:

  1. O le faʻasologa o mea na tutupu mai o se mea taua. O le mea lea, afai o loʻo maʻi le tina poʻo le tama o le tamaloa i le maʻisuka, o le mea e ono mafai ona tuʻuina atu i le tamaitiiti e tusa ma le 30 pasene.
  2. O le maʻisuka i le maʻisuka o le faailoga sili lea ona taua o le maʻi. Afai e iloa e se tagata lona togafitiga i le faamaʻi, e tatau ona ia pulea lelei le na o le suka i totonu o le toto, ae faapena foi lona mamafa.
  3. O gasegase pancreatic e i ai se aafiaga leaga i luga o peta beta. E mafai foi ona aofia ai mea taua.
  4. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o lagona ma popolega popolega o mea faʻapitoa foʻi.
  5. Vailaʻau faʻamaʻi pipisi, lea e aofia ai le moa, le galala, le hepatitis, le faʻamaʻi ma isi. O faʻamaʻi e mafai ona avea ma se faʻapogai mo le maʻisuka.
  6. O le pe a ma le 36 - 40 tausaga i alii e manatu foi o se mafuaaga e fefe ai i le maʻisuka. Ae ui i lea, e taua le maitauina o le faʻasologa o le vaʻaia ma le matua e le toe faia se matafaioi taua.

Faʻailoga muamua

E i ai uiga iloga o le maʻisuka i tagata i lalo o le 30 tausaga le matua ma le 31 tausaga. Faatasi ai ma ia mea, o loʻo i ai le tele o faʻailoga autu e mafai ai e oe ona vave iloa se maʻi ina ia taofia ai lona atinaʻeina.

O le kulukose maualuga maualuga e afaina ai le tino o le tino, atoa ai ma galuega e mafua ai ona puleaina le pancreas, ma e le toe gafatia i taimi uma. O le mea lea, o le maualuga o le suka o le plasma, e oʻo atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka.

O faailoga muamua o le maʻisuka i tagata pe a uma le 32 i le 33 tausaga le matutua e aofia ai faʻamaoniga nei:

  • Faateleina le vevesi.
  • E leai se mea e faʻaaogaina i totonu o le pitonuu e le alu ese.
  • O foliga o le matua e afaina i le tino poʻo foliga.
  • Malamalama le mamafa o le pauna poʻo le mamafa.
  • Manatu tele, e tusa lava pe na o le tamaititi na 'ai. Ma le faateleina o le fia inu pe a le mafai e le tagata ona onā.
  • Moega o le moe. O le tagata gasegase e masani ona moe, ae o le moe e faʻalavelave ma leai se mea.
  • Lelava i le leai o ni mea faaletino.
  • Faʻamamaʻi manuʻa faʻamaʻi.
  • Le faʻaalia o maʻi pipisi i luga o le vae.

FaʻamolemoleIa Iuni, o le faʻatinoga foi o loʻo faaalia ai o le toʻatele o tagata e sili atu i le 34 tausaga e le o gauai atu i le faʻaaliga o lenei ituaiga o faʻataʻitaʻiga. O le vaivai, tele le vaivai, faʻalauteleina o le 'ai ma isi mea e masani ona le fesootaʻi ma le amataina o le maʻisuka, ma o lea e le amanaiaina ai.

E taua le matauina o le uluai laasaga o le maʻi e matua faigofie lava ona togafitia. E lava mo le tagata gasegase e amata ona faia togafitiga faʻaleleia i se taimi talafeagai, 'ai lelei, ma faʻaauau foi ona asiasi atu i le endocrinologist. Mo le tele o aafiaga, e tatau foi i le tagata gasegase ona lafoaia amioga le lelei ma inu i se auala faʻapitoa faapitoa.

A maeʻa le 39 tausaga le matutua pe a uma le 39 tausaga o matua pe a oʻo i soʻo se isi lava matua, e mafai ona iloga le tele o faʻamaoniga e le masani ai i le tane. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o ona faailoga faʻapitoa, lea e atagia mai ai foi i le soifua maloloina o tagata.

O le maʻisuka gasegase ei ai sona aafiaga faataumaoi i le gaioiga ma le feusuaiga a le tino. Afai e le amanaiaina ia faailoga autu mo se taimi umi, ua suia i latou i faailoga sili ona taua o le faamai. I le aluga o taimi, e amata ona iloa e se tagata le leai o se manaʻoga tau feusuaiga, o se faaitiitia o le malosi. E le mafai e se tasi ona toilalo e matauina le masani ona vave oʻo mai.

O tiga o le mucous foi e mafatia ai, ua ufitia i le leai o ni mea e iloagofie ai, o le paʻu e mamago, paʻu ma vevela. O le faʻamaloloina o microran e umi se taimi, lea e fesoasoani i le atiina ae o faʻamaʻi faʻamaʻi ma viral.

E le gata i lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau i se tamaititi e 37-tausaga le matua ona liliu i le faʻaaogaina faifai pea, lea e le umi le umi. E mafai ona e faʻaumatiaina na o le filifiliina o mea lelei mo le tumama o le tagata lava ia, o lona uiga, o le shampoo, soap, gel gel ma isi. Atoatoa mo le paʻu maaleale e itiiti sina faʻafeʻau.

Togafitiga o le maʻisuka pe a 38 tausaga o le soifua ma i soʻo se isi matua o loʻo agaʻi i luma e tatau ona talafeagai. Afai e le amanaʻia uluai faailoga o le faamai, o le tamaititi ua vave ona paʻu i le gaosiga o le testosterone, lea e aʻafia ai le solia o le toto i gaʻo o le pelvic.

O le le paleni o meaola e fesoasoani i le atinaʻeina o le le atoatoa. E le gata i lea, e tatau ona maitauina o le gaosia o le fanau e matua afaina lava. O se faʻafitauli i le tulaga agavaʻa o sperm, faapea foi ma lona tulaga faʻatatau, o loʻo matauina.

E le gata i lea, o le maʻisuka mafua ai se lamatiaga o le faaleagaina o DNA, ma o loʻo tuʻufaʻatasia ai faʻamatalaga tuʻufaʻatasia.

Aisea e tatau ai ona togafitia?

Afai e te totogia lelei le maʻisuka, mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, e tatau ona e iloa e le o se mea lamatia le ola o le maʻi. Ae ui i lea, o le leai o se togafitiga talafeagai e mafua ai ona ogaoga faafitauli.

O faʻafitauli sili ona taatele o:

O le lelava moe (apnea) e masani ona matauina i le maʻisuka i le 30 tausaga. E sau faatasi ma le siʻosiʻomaga, faʻavevesi faʻafuaseʻi, moe ma isi mea e moe ai le moe.

O le osofia o se masani poʻo se faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu e faʻaalia i tagata gasegase oe e aʻafia ai mai le fatu o le fatu. O lenei faʻamaoniga e faʻaalia ai foi le le atoatoa o le fofoa.

O le tulaga sili ona lamatia o le falemaʻi o loʻo taʻua o se maʻi o le maʻisuka. Faailoga muamua e tupu faʻafuaseʻi vave. O nei mea e aofia ai le vevela, le mautonu, faʻafefeteina o le mafaufau, faʻapea foi ma se tulaga vaivai.

Mo le puipuia o faʻafitauli, ua lava mo le tagata maʻi ona faʻaaogaina fualaau faasaina e pulea le suka i le taimi tatau, mulimuli i se meaʻai, ma taʻitaʻia se olaga faʻavavevave. O togafitiga talafeagai o le a galo ai le faʻamaʻi e faʻavavau. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i faailoga autu o le maʻisuka.

Ituaiga o maʻi suka

O le Faalapotopotoga Faavaomalo Maloloina ua vaevaeina lenei maʻi ile lua ituaiga:

  1. O le ituaiga 1 faʻamaʻi e mafua ai ona faalagolago se tagata i le inisalini. I le tulaga o le faamai o le ituaiga muamua, o le tele o suauu inisalini na natia e le paʻu o le tino ua faaleagaina. O mafuaʻaga e mafua ai le maʻi e mafai ona ese (faʻamaʻi vailaʻau, faʻafitauli o le autoimmune, le lelei o meaʻai, genetics). E masani lava, o lenei ituaiga e aliali mai i tagata ei lalo o le 30 tausaga. O faʻamaʻi pipisi e faʻaosofia ai le faʻamalosia. A aunoa ma le inisalini, e le toe galue le tino o le tagata i le lelei ma tatau ona tagofia le kulukose, o lea e tatau ai i tagata gasegase ona maua i taimi uma lenei mea mai inisiua.
  2. Tusa 2 - e le o le insulin e faalagolago. I lenei tulaga, o le galuega a le pancreas e le faʻavaivaia. Faailoga o le maʻisuka i tagata matutua e tutusa lava ma tamaitai. O siama o le tino e avea ma inisalini e le mausali. Mo mafuaʻaga nei, e le mafai e le toto ona ulufale i totonu o toto. O mafuaʻaga e mafua ai lenei ituaiga o faʻamaʻi:
  • faʻasologa o togafitiga
  • mea sese i le aveina o fualaau,
  • faateleina le mamafa o le tino.

Faʻavae o le gasegase o le maʻi e faʻatatau i tausaga

Faailoga o le maʻisuka i tagata e faigofie ona fenumiai ma popolega popole. Ae ui i lea, o se asiasiga muamua i le fomaʻi ma se suʻega atoa, o le a aoga ia suega suʻega. E mafai ona e maua le maʻisuka ao talavou, pe a mavae le 30 tausaga, pe tusa lava pe a uma le 50. Afai e te tuai le togafitiga, o tagata pe a uma le 40 tausaga e amata ona tutupu ni faʻafitauli matuia. O le faaletonu o le Hormonal e afaina ai le malosi, mafua ai le prostatitis, faaletonu o le ejaculation, le fanau mai.

I le mavae ai o le 50 tausaga, e masani lava ona atiae e alii lenei faamai o le ituaiga lona lua. O lenei mea e mafai ona o mai faatasi ma le taofiofia o le toto, o le ulu, lafoaʻi o lauulu. I le avea ai o se tulafono, o nei mea uma e mafua mai i foliga o le matua, e manaʻo e le liliu i vailaau. E faʻapefea ona iloa le maʻisuka? Ia mautinoa e alu i se taimi atofaina ma se fomaʻi agavaa, siaki le maualuga o le suka suka.

O faailoga muamua o le maʻisuka i tagata matutua o loʻo suia i faʻamaʻi sili ona ogaoga e le mafai ona le amanaiaina:

  • urination e fai soo,
  • fia inu pea
  • manuʻa e le faʻamalolo lelei, gangrene, suppuration, faʻamaʻi pipisi,
  • pa'ū lauulu
  • nifo ua faaleagaina
  • faʻaitiitia le faʻalogoina o le pito (o le lapoa lapoa e maualuga i luga).

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Faailoga o le maualuga o le toto suka e faailoa ai e ono maʻi le tagata i le maʻisuka. Ina ia faia se faʻamaonia saʻo, o manoa nei e manaʻomia:

  • toto ma urine e siakiina mo le kulukose,
  • e tatau ona fuafua le mea e maua i le hemoglobin glycosylated,
  • suega o le gasegase o le glucose,
  • siakiina o le C-peptide, insulin i le plasma toto.

Taʻaloga i vaitausaga eseese.

O le aʻa e masani lava ona afaina ai tagata matutua. E tusa ai ma fuainumera, mai le gout e aafia ai le 0.1% o le faitau aofaʻi o tagata matutua o le paneta, ma i atunuu atiaʻe (Western Europe, Amerika) o le numera o tagata o loʻo mafatia i le gout e latalata i le 2%. E le gata i lea, ua fautuaina e le au atamamai o le ata tonu o le tulaga e ese mai faamaumauga o suʻesuʻega, talu ai o se suʻesuʻega atoa o faʻamaumauga e faigata tele i le maeʻa ai o suʻesuʻega o tagata gasegase. Fai mai suʻesuʻega a le fomaʻi, o le gout, lea na sili ona taua o se tamaʻi maʻi seia oo i le 20 seneturi, e le o se mea na tupu, e aafia uma ai nei itupa e lua, e ui lava o le fuainumera o alii ma tamaitai maʻi e le mamao lava: mo le 20 mataupu o lenei siama, e tasi le maʻi ua iloa i le tane fafine. O le mafuaaga o le faateleina o le taimi o le suʻeina o le tamaʻitaʻi fafine e taua o se faʻaleleia atili o le lelei o le ola o le faitau aofaʻi o tagata, o le tele o meaʻai ua tumu i purines, ma le faateleina o le ava malosi e le faitau aofaʻi o tagata. O le uiga o le "toe faafouina" o le siama o le gout na faʻaalia foi: afai muamua o le faʻamaʻi na faʻaalia i se osofaʻiga mataʻutia i tane e 35-45 tausaga, o le limitelalo pito i lalo e 30 tausaga.

Toto i alii

O le fua faatatau o le gout i le tama tane e faʻatusatusa i le fafine e mafua ona o mafuaaga e lua: o le natura faʻatoʻateleina o nisi faʻamaʻi, o le predisposition lea e tuʻuina atu e ala i le X chromosome, o lona uiga o le leai o ni filifiliga i alii e naʻo le tasi le chromosome o lenei ituaiga, faʻapea foi le atinaʻeina o le gout ona o meaʻai ma le le lelei ava malosi, lea e sili atu ona masani mo alii. O le suʻesuʻega faʻasolosolo ua manatu o se vaega o le tama tane ona o le manaʻoga o lenei vaega o le faitau aofaʻi e saili fesoasoani faafomaʻi i le laasaga o se faʻasolosolo faʻamaʻi ma osofaʻiga mataʻutia pe i le tulaga o faʻasalalauga i fafo o le pata i le tulaga o sooga faʻatasi ma le fausiaina o tofitofi.

Vaega o le gout in women

I tamaitai, o le faagasologa, faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le uric acid ma le teuina o urate, tioata masima, i totonu o masini mumu, o le uiga o le moa. A o faagasolo lea vaitaimi, o aʻafiaga o le aʻafia e tupu tele, aemaise lava i le i ai o se vavaega o le gafa, o le mea lea, o le tele o taimi, e maua i le 50-55 tausaga le gout male. Ae ui i lea, o le aʻafiaga o le gout mo tamaitai e na o le faʻamaonia le atiaʻeina o le faʻamaʻi, e le pei o le tama. O le gaʻo e nafa ma le gaosia o enzymes talafeagai mo le metabolism o le purine tuufaatasia o loʻo i luga o le chromosome X, ma o tamaitai e lua ituaiga chromosomes. O le mea lea, pe a faʻaleagaina se gene i luga o le chromosome e tasi, o lona faʻaleagaina e totogiina e le galuega malosi o le gutu ua teuina i luga o le isi. Afai ei ai ni genes e lua ua faaleagaina i le genome, o le ono mafai ona atiaʻe le gout i tamaitai e tutusa lava ma alii (toetoe o le selau pasene), ma o le matua o le amataina o le faamai ua faaitiitia foi.

Gout: faʻailoga ma togafitiga i tamaiti 10 tausaga

O le faateleina o le maualuga o le uric acid i le tino, poo le hyperuricemia i le taimi o le tamaitiiti, o se tulaga lona lua e le tusa ai ma le talaaga o se faamai muamua po o se tulaga ma e le mafua mai i se gasegase na mafua mai. O mafuaʻaga o le gogo i tamaiti e 10 tausaga le matutua e aofia ai le ola malosi o le cell, lea e faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le purines ma e lauiloa mo le faʻamalalaina, fia ai, le toe maua o le tino ma isi maʻi o le gaioiga, le i ai o maʻi mama, ma isi mea faapena. o loʻo i ai se toesea atoa pe leai foi o le hypoxanthine guanine phosphoribosyl transferase, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o gaoioiga a phosphoribosyl pyrophosphate synthetase.

Mafuaʻaga o Gout

O le faateleina o le maualuga o le maualuga o le uric acid i le toto, e mafua ai le faia o tioata masima ma lo latou teuina i totonu o masini mūmū o le tino, ua na o le pau lea o le mafuaaga mo le atiina ae o le gout.O le amataga o le hyperuricemia, o le faaputuputuina o le uric acid, e le oo atu ai i le fausia ma le teuina o tioata, ae ui i lea, o lona uiga o le faaletonu o le toto, o uluai faaaliga o le faamaʻi. O nisi mea e mafai ona saofagā i le faʻaopoopoga o le faʻaoga o le uric acid. O mea autu e mafua ai le faʻasaʻoina o le tino, o le tele o meaʻai o le purine i totonu o le tino ma meaʻai ma le vai, o le faateleina o le faʻamalositino purine, faʻapea foi ma le matua o le matua poʻo le faʻaleagaina o le excretion o le uric acid mai le tino i le taimi o le urination.

Le sootaga i le va o le atinaʻeina o le gout ma le faʻaopoopoga o le maualuga o le uric acid

I le faagasologa o le faʻaaogaina o faʻamaumauga e tuʻuina i totonu o le tino ma meaʻai poʻo ua faʻavaeina ona o le malepelepe o latou lava siama, ua gaosia ai le acid uric. O lenei tuufaatasiga o loʻo faʻamamaina e le renal glomeruli ma e masani ona alu ese mai le tino ma le urine. Afai i soo se laasaga o loʻo i ai faʻafitauli (faateleina le gaosiga o le uric acid, leai se faʻamalosi, tosoina), o aiaiga mo le atinaʻeina o hyperuricemia. E taua le manatuaina o le siama o le "hyperuricemia" e le tutusa ma le i ai o le afu, talu ai o le faateleina o le maualuga o le uric acid e mafai ona avea ma faailoga o isi faamaʻi. Ae o le hyperuricemia lava ia e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o gaioiga o galuega. I le gout, uric acid, lea e ulu atu i vailaʻau faʻasaina i le calcium, sodium, potassium ma isi elemene, ua liua i ni tioata tioata poʻo uura. Urate e faʻapipiʻiina i totonu o masini e lua ituaiga o localization: totoga o le urinary system (urate stones in the kidneys, vess) and tissues soft of the joints, tissues periarticular - urate maua ma nofo ai iina ona o le tele o le toto o tafe i nei vaega o le tino.

Le fua faatatau o le faʻasinotonu o le purine nucleotides o se vaega i le atinaʻeina o gout

O le vavaeina o faavae o purine, e tau atu i le fausia o le uric acid, e masani lava ona i ai se fua faatatau, e fuafua i le numera o enzymes. Faatasi ai ma le faateleina o le mama i totonu o le tino ona o le faateleina o le taumafa i mea taumafa, o le malepelepe o a latou lava siama po o isi togafiti ma togafiti leaga, o le tuufaatasiga o le faateleina, faia o le sili atu o le uric acid i le toto, lea e mafua ai tulaga mo le atiina ae o le gout. O lenei faagasologa e mafai ona le tumau, faigofie ona toe fetuʻutuʻunaʻi, poʻo le umi ona o faʻamaʻi faʻamaʻi, o se solia faifaipea o se taumafa paleni. O le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o nofoaga faʻapipiʻi e faʻaosofia ai le umi o le faʻaaogaina o fualaau oona, leitio ma le chemotherapy, o le hemolysis, o nisi o taotoga o taotoga.

Le fua faatatau o le excretion o le uric acid mai le tino

O le aʻa e pei o se maʻi lona lua ua atiae e faasaga i se talaaga o le faaletonu o le tino. A maeʻa ona gaosia ma faʻamamaina e le glolenuli lapopoa, o le uric acid e masani ona tuua le tino ma le urine. I faʻamaʻi masani faʻamaʻi fatu, o le gaioiga o le faʻaaogaina o mea e faʻaleagaina ai faʻamaumauga o purine e mafai ona faʻalavelaveina, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le uric acid i le toto. O mea taua e puipuia ai le excretion o le uric acid o se pupuni o le lumen o le pipili ona o le faʻaleagaina o le gaioiga poʻo le faʻaopoopoga o mea faʻapipiʻi.

Sini Purine

E ui lava o le tele o le taumafaina o meaai e maua i le purines e le o se mafuaaga mo le atiina ae o le gout, e maua ai ni tulaga sili ona lelei pe afai o loʻo i ai se soliga o galuega o la latou gaioiga poo le aveeseina o oloa o le pala. Ma o se taumafa patino o se vaega o togafitiga mo le gout ma se auala e puipuia ai le amataina poʻo le faʻateleina o lenei faʻamaʻi, aemaise lava pe afai ei ai se mea na mafua mai i le faʻasolosolo poo isi faʻalavelave faʻaosoosoga mo le atinaʻeina o le feʻaveaʻi.

Vaʻaiga faʻapitoa e fai ma mafuaʻaga o gout

O se vaega o enzymes, o palatini e lagolagoina le faagasologa o le faagasologa o le purine, ua fuafuaina e le i ai o nisi ituaiga i le genome. I le taimi o le fermentopathy, e le mafai e le tino ona gaosia ni enzymes e lagolago ai le faagasologa o le tuufaatasiga, o le faagasologa o vaega eseese. I le leai o ni puipuiga faapitoa e faatonutonuina ai le mama o le gaioiga ma le excretion acid, o le faateleina o le oona i le plasma toto e faateleina, lea e mafua ai le atinaeina o le gout. O ia togafitiga e faʻatuʻatasi ma e tuʻuina atu mai mātua i tamaiti. E masani lava, o le valea o le enzym, lea o se mea faaosooso i le gout, o se vaega o le genetic genetal syndrome syndrome, lea e mafua ai foi le tau o le mamafa, diabetes, hypertensionidemia.

Faigaluega mo le faʻamaonia o le faʻamaʻi

O le suʻesuʻega o faʻamaʻi tiga i le tino ma le periarticular tissues e faʻapitoa i suʻesuʻega faatasi ai ma le fesoasoani a meafaigaluega faʻapitoa. O loʻo faʻaaogaina sooga faʻasolosolo e faʻaaoga ai metotia o le ultrasound, faʻasologa o suʻesuʻega, faʻasalalauga, ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻi e faʻaaoga ai le technetium pyrophosphate. O le metotia mulimuli e aoga uma i le tuai ma le amataga o le atinaʻeina o le maʻi. I le laasaga muamua o le gout, o le isi, o le tele o metotia masani o le suʻeina o mea e le o faʻamalamalamaina atoatoa, talu ai talu ai ona o le muamua i le amataga o le maʻi, o faʻaleagaga faʻaleagaina o mea faʻapitoa ma le periarticular e le taua ma e le mafai ona iloa e le tele o metotia suʻesuʻe. Ae ui i lea, o lo latou faaaogaina e mafai ai ona maualuga le saʻo e vavalalata ai le atinaʻeina o le oona mai isi ituaiga o faʻamaʻi rheumatic.

Tuua Lau Faamatalaga