E mafai ona 'ai fuamoa ma le maʻisuka ituaiga eseese ma mea e le mafai

O fuamoa moa o se tasi lea o vaega sili ona taatele o meaʻai eseese. E faʻaopopo i le paluga, mea faʻafiafia, salati, vevela, saula, tuʻuina i totonu o le susu. I le tele o atunuu, o le taeao e masani lava ona leai se mea.

Ina ia malamalama pe mafai ona 'aina e nei tagata gasegase lenei oloa, e tatau ona suʻesuʻe i lona fatuga (faʻamaumauga ile%):

  • proteins - 12.7,
  • gaʻo - 11.5,
  • carbohydrates - 0.7,
  • filo meaai - 0,
  • vai - 74.1,
  • malolo - 0,
  • efuefu - 1,
  • organic acid - 0.

E le mafai ona taʻua fuamoa i meaai maualalo-kalori (o le malosi o le 100 g e 157 kcal). Ae mo le soifua maloloina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le mea moni o le maualalo o le maʻisuka e itiiti ifo ma le 1% i le 100 g e taua i totonu. E 2 taimi e itiiti ifo nai lo fualaʻau aupito maualalo-kalori. E tasi le toto faataitai (60 g) e maua ai le tino pe na o le 0.4 g o gaʻo. I le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga a Dr. Bernstein (tusitala o le tusi "Faʻamatalaga mo Maʻisuka"), e faigofie ona faʻatulagaina i lenei tulaga o le aofaʻi o suka i totonu o le toto o le a tulai mai e le sili atu nai lo le 0.11 mmol / l. E i ai i totonu o Eggs ni meaʻai falaoa ma maua ai se fuainumera faʻamamafa o le 48, mo le mafuaʻaga lenei latou te i ai i oloa e maualalo le GI.

Ae aua le faʻaleagaina, aua o loʻo aofia ai le tele o le cholesterol.

TAULAGA: 100 g o fuamoa moa mo le 570 mg o le cholesterol. O le mea lea, i le i ai o le fatu cardiovascular, o se soa faifaipea o le hyperglycemia, e mafai ona aofia i le 'aiga meaai pe a uma ona feutagai ma se cardiologist.

Vitamini ma minerale

Igoa

Potassium, mg%Faʻamatalaga, mg%Omea,%Retinol, mcg%Carotene, mcg%Faʻaaogaina eq., Mcg% Le atoa1401922,525060260 Puipuia152270,2000 Yolk1295426,7890210925

O le fala o se puna masani o le uʻamea. O le le lava o lenei mea taua e matauina i le afa o tamaitai o le tausaga fanau. O le manaʻomia o le uʻamea e 18 mg i le aso, ao oʻo ile maʻitaga e siitia ile 15 mg. E faʻamautuina ina ua maeʻa ona fafaga ma fafaga tamaiti taitasi, e leiloa lona tina mai le 700 mg i le 1 kalama o le uʻamea. O le tino o le a mafai ona toe faʻaleleia fanua i totonu o le 4-5 tausaga. Afai o le isi maitaga e tupu muamua, o le fafine o le a mautinoa le atiaʻe o le anemia. O le 'ai o fuamoa e mafai ona maua ai se manaʻoga faateleina mo le uʻamea. O le kulimi moa e aofia ai le 20% o le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei elemene i le taimi o le gestation, ma le quail - 25%.

MEA TATAU: e tatau ona manatua o le aofaʻi o vitamini ma minerale o loʻo faʻaalia i le laulau e aofia ai naʻo se oloa fou. A maeʻa aso e lima o le teuina, o mea aoga e faʻaitiitia, o lea pe afai e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le aso o le atinaʻe.

Le aoga o fuamoa o fuamoa o manufelelei eseese (mo le 100 g o oloa)

IgoaCalories, kcalFats, gCarbohydrates, gPuipuia, g
Poula15711,50,712,7
Quail16813,10,611,9
Caesarine430,50,712,9
Goose185131,014
Duck190141.113

O le tele pito i tele o le lausiusi, o le tilotilo sili ona maualuga-kalori, aua o loʻo i ai le tele o carbohydrates (toetoe 2 taimi e sili atu le maualuga nai lo o le salu). Ma i Caesaineta e maualalo le aofaʻi o gaʻo, e itiiti lava kalori. O le mea lea, e fautuaina i latou mo le fafagaina o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa o le mamafa. Isi uiga lelei o fuamoa moa:

  • hypoallergenicity
  • maualalo le cholesterol (e mafai ona fautuaina mo le atherosclerosis),
  • E fa taimi e sili atu ai le koko nai lo le moa
  • pupuʻu mataʻutia, e leai se mea e maua ai le masima, lea e faʻaitiitia ai le aʻafia o salmonella ma isi microorganisms o loʻo ulufale atu i meaai.

Quail o se oloa sili atu ona taua nai lo fuamoa moa. E aofia ai le 25% sili atu o le phosphorus ma le uʻamea, 50% sili atu olecin (vitamin PP) ma le riboflavine (vitamini B2), 2 taimi o le aofaiga o le retinol (vitamini A), ma le magnesia e toeitiiti 3 taimi - 32 mg i le 12 (i le 100 kalama o le oloa).

E tusa ai ma laʻau o le pato ma le fusi, latou te le auai i meaʻai ona o le maualuga o le kalori, o le mea lea, o nei oloa e mafai ona i ai i le taumafa o le maʻisuka, ae i se aofaiga faatapulaaina.

Auala e saunia ai: tulaga lelei ma mea le lelei

E tele faʻamatalaga e uiga i le leai o se masalosalo o le manuia o se oloa gaosi. Ua faʻamaonia o togafitiga vevela i le kukaina e le afaina ai le taua o fuamoa (see table):

IgoaFat%MDS,%NLC,%Sodium, mgRetinol, mgCalories, kcal
Toa11,50,73134250157
Suauu11,50,73134250157
Fuga fua20,90,94,9404220243

O suiga e faatoa tupu pe a filifilia le fuluina o le auala e kuka ai. O le oloa e faʻapupulaina ai mea o loʻo maua i gaʻo gaʻo mama (EFA), mono-ma disaccharides (MDS), e avea ma sodium 3.5 taimi sili atu, e tusa lava pe leai se masima. I le taimi lava e tasi, ua faʻamafunaina le vaitamini A ma o le faʻateleina o le kalori. E pei lava o isi faʻamaʻi e manaʻomia ai le taumafa, e tatau ona lafoaʻi meaʻai falai mo le maʻisuka. Ae o le raw product, o lona faʻaaogaina e mafua mai i le lamatiaga o le salmonellosis konekarate.

Fualaau faʻapitoa: fuamoa ma lemoni

E tele fautuaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto ma fuamoa ma lemoni. O le mea pito sili ona taatele - o le faʻafefiloi o le sua o le lemoni ma moa moa (ave faʻi lima) i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo le masina. E mafai ona e inu e tusa ai ma le polokalame "tolu e oʻo i le tolu." E talitonuina o lenei mea o le a fesoasoani e faʻaititia le suka i le 2-4 iunite. E leai se faʻamatalaga faasaienisi o le aoga o se meafaigaluega, ae mafai ona e taumafai. O le mea autu e le o le taofi o togafitiga masani na faʻamatala e le endocrinologist ma ia pulea le suka. I le tulaga o se aʻafiaga le lelei o le tino, ia teena le vailaʻau.

Ae o le aoga o se isi faʻasologa o togafitiga masani e amanaʻia e fomaʻi faʻaonapo nei. Na amata ona faʻaaogaina mo se taimi uumi mo le gaosia o fualaau oona lea e faʻatumu ai le paʻu mama. Tui le atigi fagu mai se moa fou moa mai le paʻepaʻe paʻepaʻei totonu ma olo i le paʻu. Ave i aso uma i le pito i luga o le sipuniti, aʻo leʻi faʻafefe le sua o le lomon: o le a fesoasoani le kulimi i le faʻaaogaina o le calcium. O le umi o le umi o le vasega o le 1 masina.

Mai le moa i le ostrich

Sei o tatou mafaufau i oloa i nisi auiliiliga.

O fuamoa moa o se faʻapogai o le vave faʻaleleia ma faʻamaopoopo lelei vaega. E aofia ai le 14% o le faʻalauiloaina o palatini o manu, e manaʻomia mo le fausiaina o siama maloloina. O le Zinc e fesoasoani e faʻaitiʻitia ai le faʻailoga ma faʻamalolo ai manuʻa, fesoasoani uʻamea e faʻafeiloaʻi ai faʻamaʻi pipisi, ma vitamini A, B, E, D e lagolagoina le tulaga masani o le faʻatinoina o tino uma.

Pe a fesiligia pe fia fuamoa e mafai ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e fai mai tagata atamamai e lua fuamoa e tatau ona' aina i le aso. O se aofaiga sili atu o lenei oloa e le o aʻafia e le tino. Ma o le taimi lava e lua e 'ai e le fautuaina. O le 'ai o se omelet mo le' aiga o le taeao ma le faaopoopoina o se fuamoa i se salati po o ni meaʻai mo le 'aiga o le aoauli e lelei.

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa i nisi o taimi le 'ai o fuamoa moa ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 io latou foliga masani, aua i lalo o le aafiaga o le vevela, o nisi o meaʻai e leiloa. Ina ia faia lenei mea, fufuluina le atigi i le fasimoli, ia faia ni punipuni se lua ma se nifo nifo, lulu le meaʻai ma inu le vai. Manatua e mafai ona e maua na o fua faʻataʻitaʻi mai i latou e masani i le soifua maloloina o moa ma le fale atoa.

E ui i ana faʻamanuiaga manino, o fuamoa moa matala mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. O le lamatiaga tele o le faʻafeiloaʻiga o meaola faʻapitoa mai le atigi. O le tino puipuia o se tino ola maloloina e mafai ona faigofie ona feagai ma le toatele oi latou, ae o le tino o le maʻisuka e le mafai ona puipuia mai o latou aafiaga faataumaoi.

O le isi mea lamatia o le 'ai o fuamoa saʻo o le ono mafai lea ona tupu se mea e tupu. O le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e manaʻomia ona mataʻituina ma le totoʻa ia faailo o le tino, ma le gauai atu i le tulaga o le paʻu, lapataiga, sneezing. Afai o ia ituaiga o gaioiga e mafai ona iloa, e tatau ona mumusu e 'ai le oloa i lona tulaga masani.

E fautuaina ia fuamoa.

E faʻafefea ona 'ai fuamoa mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le soifua maloloina? Ua faamatala mai e tagata popoto e faapea, pe a kuka, e 90% o le oloa e gaosia, ma pe a fuga - 45%. O le mea lea, mo le maʻisuka, o se pea o fuamoa faʻavela po o se omelette na tunu i le suāuu olive ua manatu e aoga. O vaega nei e manaʻomia mo se fua mo se tasi o ipu maloloina:

  1. Egg - 1 pc.
  2. Milu - 2 sipuni.
  3. Fuga - 1 sipuni.
  4. Suauu Fulati kuka - 1 leisi.
  5. Pepa, masima, olive olive.

Faʻaʻu le fuamoa i le falaoamata, susu ma masima ma liligi le paluga i totonu o se apa vevela vevela ma le suauu olive. A maeʻa ni nai sekone, ia faʻasalalau le faʻatumu i le tasi itu o le omelet, ia ufiufi i le itu lona lua ma faʻapipiʻi sina mea itiiti ifo i le vevela.

O le sitaili o le salu e laʻititi i le lapopoa (10-12 g) ma o loʻo iai se atigi fagu matala. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o meaʻai ma mea taua. O le uʻamea ma le magnesium i lona tuufaatasiga e puipuia ai le atinaʻeina o le anemia, faʻaitiitia le toto toto, faʻamautuina galuega a le loto. Glycine faʻamalosia ai le fatugalemu o le tino, threonine faʻavave le gaosiga o le gaʻo ma faʻamaonia le mamafa o le maʻisuka.

E mafai ona 'ai fuamoa moa? E faatagaina e tagata tomai ma fautuaina lenei metotia faʻaaoga. I le uma, o suauu e le maua salmonella, ma o le polotini ma le yolk o lenei oloa e matua gauai uma lava i le tino o le tagata. Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e tatau ona e inuina lenei paluga i aso uma: vavae 3 fuamoa mata i totonu o se tioata, lulu, sasaa le 1 teaspoon o le sua o le lemon ma inu i le taeao i luga o se manava gaogao. A mavae le vaiaso, e tatau ona faaluaina le fua. O lenei vailaʻau faʻapitoa e tatau ona onā i aso taʻitasi mo le masina e tasi.

O le ola ola o fuamoa o moa e lua masina, pe a latou teuina i totonu o le pusaaisa. A maeʻa le taimi lenei, e ono afaina ai le oloa, aemaise lava mo tagata maʻisuka e le lelei le soifua maloloina. O le mea lea, pe a faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le nofoaga o le fafagaina o manulele, aso, tulaga e teu ai. Faʻaauau le mata i luga o le amio saʻo o le atigi, ona o meaola faʻapitoa e ono foliga mai ma uluola i nofoaga o vavae.

O le polotini ma le kulimi o fuamoa o moa ua lelei ona uuina e le tino

O se meaʻai maloloina o le maʻisuka ma fuamoa o salu e aofia ai mea nei:

  1. Lauga musika - 5 vaega.
  2. Fuamoa - 5 fasi vaega.
  3. Greens, masima, olive olive.

Ia fufuluina pulou ma vavae ese o latou pulou. Tulimanu vae ma faʻapipiʻi i totonu o se pani ma le suāuʻu olive seia oʻo ina vavae ese le vai. Ma le isi, matou te faʻapipiʻi masini moa vevela i pulou taʻitasi, fai se pu, faʻatumu i se moa salu ma tuu i le ogaumu mo le 30 minute.

O manufelelei o manulele sili ona tele i le lalolagi, ma o le mamafa o latou fuamoa e masani ona oʻo i le lua kilokalama. E matua malosi lava le eggshell e tele taumafaiga e manaʻomia e momotu ai. Ae e masani lava ona faʻalauteleina le ola ola e oʻo atu i le tolu masina. E le mafai e le maʻisuka ona faʻatau lenei oloa i faleoloa, ma ina ia mafai ai ona faʻatau se lapoa tele, e tatau ona e alu i se faatoaga ostrich i le taumafanafana.

Aisea ua fautuaina ai lenei oloa mo tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2? O se fuamoa ostrich e maualalo le tau aogā. I lona mamafa, pe tusa ma le 300 kalama, e itiiti le gaʻo ma le cholesterol na maua pe a faatusatusa i le moa ma le salu, ma i totonu o se polotini e sili atu ma le tasi le kilokalama, o loo i ai le tele o lysine, threonine ma isi amino amino taua. O le mea lea, o le 'aiina o ipu mai nei mea e fautuaina e tusa lava mo tagata maʻisuka o loʻo gaogao.

O auala faʻatagaina mo le sauniaina o fuamoa ostrich mo le maʻisuka o le kuka fufulu mama, vevela ma le kuka, omelati. E le gata i lea, o loʻo fufulu mama le kuka mo le 45 minute, e matua vevela - 1.5 itula, ma mo se omeletiti, e manaʻomia ona faʻaalu 25 minute. E tasi le fuamoa e mafai ona fafagaina tagata e 10 i le maʻisuka. A maeʻa ona 'ai meaai, e masani lava ona lagona e tagata gasegase i se taimi mulimuli ane, ona o le tulaga le masani ai o meaʻai.

O le mamafa o fuamoa ostrich e oʻo i le lua kilokalama

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le omeletiti e aofia ai vaega nei o le a aoga:

  1. Half ostrich egg.
  2. 100 g susu.
  3. 200 g suauu o meaai.
  4. 50 g pi pi.
  5. 100 g sisi malo.
  6. Greens, masima, olive olive.

Faʻafefiloi vaega uma, sasaa i totonu o se moa, tuʻu i totonu o se umu ua muaʻi faʻamalu mo le 1 itula. O le ipu e foliga mai e manaia i le vevela ma le malulu foliga. O le mea lea, e mafai ona tipi i fasi pepa mo sandwiches.

I le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, e tatau ona e mataʻituina au mea taumafa ma 'ai naʻo meaʻai fou, maloloina. E aofia ai le moa, ostrich ma fuamoa. E le gata i lea, afai e te fausiaina le atigi, ma faʻafefiloi le polotini ma le kulimi i le vineta, e te maua se vailaʻau atoatoa o le vitamini. Ma o ia ipu e pei o fuamoa felafoaʻi, masini falai fufulu, fuamoa fuamoa o le a salu ai le tino ma laveaʻi se tofo ma le manaia fiafia mai le 'ai.

Faaiuga

Talu ai ona o le maualalo o latou mea gaʻo, o fuamoa e mafai ona avea ma se vaega o le taumafa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Quail e tele atu vitamini ma minerale nai lo le moa, o lea e tatau ai ona sili atu. Afai e te manaʻo e faʻaititia le aofaʻi o kalori e 'aina ma le cholesterol, e tatau ona e faʻaaoga fuamoa moa.

Auala e filifili ai le saʻo

Ina ia filifilia se oloa lelei, e tatau ona e gauai atu i nisi o faʻailoga pe ae faʻatau. Muamua, o fuamoa oona e tatau ona saoloto mai mea leaga, vavave, ma se mama mama, e le afaina i le paʻu ma fulufulu fulu. O fua uma e tatau ona fetaui ma le isi ma le mamafa.

I luga o le faleoloa o fuamoa, o se faailoga tusi e faʻamaonia, lea e faʻamaonia ai le lelei o le oloa ma tauaveina isi faʻamatalaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, meaai poʻo le laulau lenei fuamoa, lona togi.

Afai e te ave se fuamoa ma luluina i tafatafa o lou taliga, e mafai ona e aoaoina ni mea se tele e uiga i ai. Afai e mama tele, ona oʻo lea ua maeʻa pe ua mamago. O le fuamoa fou e mamafa ma e le faia ai ni leo pe a luluina. O lona tino e le afaina, ae le o le manaia.

Quail

E faʻafefea ona 'aina fuamoa o le salu mo le maʻisuka? E tusa ai ma lona taua ma meaʻai, o lenei oloa e maualuga atu i isi ituaiga, e aofia ai le moa. E leai ni a latou faitioga i lo latou faʻaaogaina. O loʻo aofia ai le tele o mea masani e talafeagai mo se tagata e tausia ai se soifua maloloina lelei ma lelei.

O tagata gasegase e mafai ona 'ai faʻamaʻi, ma ia togafitia foʻi ma i latou. Muamua, ave tolu i le taeao i luga o se manava gaogao, ona oʻo lea i le ono fuamoa i le aso. I le taimi muamua, o le malologa o le nofoa e mafai ona matauina, ae o le a le pine ae pasia. E saogalemu a latou iniseti, e pei o suauu e le mafai ona aʻafia i le salmonellosis. Ae o lenei faʻamatalaga e faʻaaoga i na o fuamoa fou, lea e manaʻomia foi ona mulumulu lelei.

Ina ia maua le togafitiga o loʻo manaʻomia, ole maʻi ole maʻisuka e manaomia le tusa ma le 260 fuamoa, ae mafai ona faʻaauau le togafitiga mo le ono masina pe sili atu foi. O le faʻaaoga umi o lenei oloa o le a faʻaleleia ai le taunuʻuga. E mafai ona e maua se faʻaititia o le suka e le itiiti ifo ma le lua iunite. Ma afai i le taimi lava lea e te mulimulitai ai i le taumafataga ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2, o le a sili atu nai lo mea uma e te faʻamoemoeina.

O le mea lea, aoteleina mea uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou faʻamautu e sili atu le lelei o fuamoa o salu mo le maʻisuka nai lo isi ituaiga.

Seisi togafiti togafitiga ma fuamoa. Faafefiloi se moa se tasi pe lima i le ono fuamoa o le suka ma le sua o le lemoni i se voluma o le 50-60 ml. O le taunuuga o le oloa e ave i luga o se manava gaogao, ma toe faia lenei faiga mo aso e tolu, ma o le paluga fou e fou i aso uma. Ona latou malolo mo le numera tutusa o aso. Ma o le taamilosaga e toe faafou. O se taunuuga, o le aofai o le kulukose e mafai ona paʻu i le 4 iunite. I le gastritis, e iloa ai le maualuga o le elemene, e mafai ona suitulaga fua o le citrus i le atisitoke a Ierusalema.

O vailaau faʻapitoa e fautuaina le togafitiga o lemoni-fuamoa mo le maʻisuka o loʻo mafatia i faʻamaʻi 2, lea e faʻavae i luga o le tulituliloaina tumau o tagata gasegase o loʻo tagofia lenei fualaau faasaina. E tatau ona manatua o le umi o le teuina o fuamoa e aʻafia ai o latou fale faʻamalolo, o le mea lea e fautuaina ai e 'aina i latou fou.

Ostrich

O fua tetele ia, o latou mamafa e oʻo atu i le lua kilokalama. I le maʻisuka e sili atu ona lelei le kukaina o masini fufulu. Ina ia faia lenei mea, kuka le fuamoa i le vai inu mo le fasefululima minute. Latou te le o faʻatau ona o lo latou tofo faapitoa. O le fuamoa ostrich e 30-35 moa i le mamafa. O fua falai ua saunia mai ai e vaevaeina i le sefulu auaunaga.

O le oloa e aofia ai le tele o meaʻai aoga:

  1. Vitamini A, E, ma le B2.
  2. Calukoni, potassium, phosphorus.
  3. Threonine. Faʻalagolago i le faʻatinoga o le tino puipuia, faʻaleleia le gaosiga o auupega.
  4. Lysine. O se vaega o puipuiga uma, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.
  5. Alanine. E manaʻomia se vaega i le soki o le kulukose e le ate.
  6. Isi.

Pe a faatusatusa i isi fuamoa, e tele mea e pei o le threnona ma le lysine, ae o le alanine ma le cholesterol, i se isi itu, e itiiti.

Le aoga ma le vevela o fuamoa

O fuamoa moa o se oloa lautele lautele o taumafa i aganuu uma o le lalolagi, e ui lava o fuamoa o soʻo se manulele, faʻapea foi ma isi meaola e pei o laumei, e mafai lava ona faʻaaogaina. E pei ona e iloa, i le faaopoopo atu i le atigi, e le o se mea taua mo le tagata, o lenei oloa e na o le lua vaega - o le kulimi ma le porotini, e matua fesuisuiaʻi. O le tele o le voluma o le palatini tonu lava lea, e aofia ai le 85% o le vai, ma e na o le 10% o protein (ma i sina vaega ole gaʻo ma gaʻo). O isi vaega o fuatini fuamoa e eseese B vitamini, enzymes e pei o protease ma dipepsidase, glucose.

Ae o le lisi o puipuiga e aofia i fuatini o fuamoa, o loʻo faʻatusa mai i latou i ituaiga nei:

  • ovalbumin - e oʻo atu i le 54%,
  • faʻamalosi - e oʻo atu i le 13%,
  • lysozyme - e oʻo atu i le 3.5%,
  • ovomukoid,
  • ovomucin,
  • ovoglobulins.

I le isi itu, o le isu, lea e tusa ma le tasi vaetolu o le fuamoa atoa, o loo i ai se fausaga sili ona faigata. E tatau ona maitauina o lenei oloa o le maualuga-kalori - e oo atu i le 350 kcal mo le 100 kalama, e valu pe a sili atu pe a faatusatusa i le polotini. E le gata i lea, o le isu o loʻo i ai faʻamalosi, cholesterol, carbohydrates ma gaʻo. O nei vaega e masani lava o le tali i le fesili: aisea e le mafai ai ona 'ai fuamoa i le maʻisuka? E tatau ona maitauina le mea o loʻo i ai i le tele o mea aoga i totonu o le sulugatiti: linoleic, linolenic, oleic, palmitoleic, palmitic, stearic, myristic.

O nei oloa e aoga i le i ai o vitamini ma elemene eseese o loʻo faʻatusalia e biotin, choline, calcium, iron, magnesium, phosphorus, potassium ma zinc.

E tusa ai ma mea ua taua i luga, e tatau ona faʻamauina o tagata soifua maloloina e le gata ina 'aina fuamoa, ae e aoga le aofia ai ia latou mea taumafa toetoe o aso uma.

O le a sili ona aoga pe afai e faʻaaogaina mo le 'aiga o le taeao, talu ai ona o se tamaʻi laʻititi latou te maua ai le maualuga o le kalori, tuʻuina atu i se tagata le malosiaga e tatau ai mo aso uma.

E mafai ona ou maua ni fuamoa mo le maʻisuka? Tuutuuga o le faaaogaina

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O anufe mo le maʻisuka ituaiga 2 e le faʻasaina, ae le fautuaina mo le faʻaaogaina. Meaʻai e aofia ai i latou i totonu o le lisi o oloa faʻamaonia faʻamaonia. O lona uiga o le maʻisuka e mafai ona e 'ai fuamoa, ae naʻo le noatia i le tele o tulafono ma tulafono faatonutonu. O le kulimi o le mea pito sili lea ona faigata i lenei itu, ona o le maualuga o mea o le cholesterol, gaʻo ma gaʻo susu i totonu. E pei ona e iloa, toetoe lava o mataupu uma o le maʻisuka ituaiga 2 e ogatasi ma le oona po o le itiiti foi o le i ai o le mamafa mamafa. O meaʻai na faia e tagata tomai faapitoa mo le maʻisuka e faʻamoemoeina e le gata i le faʻaitiitia o le tele o meaʻai gaʻo, ae faʻapea foi i le tauivi atili o pauna, aua o le latalata atu o se tagata maʻi i le tino faaletino, o le sili atu ma le faigofie o lona tino e aʻafia i le faʻamaʻi ma ona faʻafitauli.

Mo lenei mafuaʻaga, o taumafa o le maʻisuka e faavae i luga o le faʻatusatusa ma le faʻaeteete o kalori e 'ai i aso uma. O meaʻai paleni, e aofia ai le ono i le fitu o taumafataga i le aso, e tufatufaina e tusa ai ma lenei taʻiala.

O le mea lea, ua fautuaina e fomaʻi ia lafoaia atoa le sooga, ma mafaufau ia i latou meaai le talafeagai mo le maʻisuka, ae i se tapulaa faʻapulaʻa e mafai ona latou maua i nisi taimi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, tasi pe faalua i le vaiaso, e faatagaina le tagata gasegase e faʻaaoga se fuamoa moa faʻanatinumi, aʻo faʻamaina ituaiga eseese e faʻasaina ona o le le taliaina o togafitiga vevela o oloa o loʻo maua i le maʻisuka.

Afai e manuia le togafitiga a le antidiabetic, ma o le tagata maʻi e foliga lelei ma lagona lelei, faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, o lenei meaai e mafai ona aofia i totonu o se lapisi lapoa i au meaʻai. E taua le manatuaina o le aofaiga e mafai ona 'ai i le vaiaso e le tatau ona faʻaumatia i le taimi, faʻasoa atu i le mamao e mafai ai mo aso e fitu.

E Mafai Ona Avea Eggs ma Maʻisuka?

O fuamoa maoaʻe e le fautuaina mo le 'ai e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata soifua maloloina, aua e masani ona i ai se tulaga lamatia (tusa lava pe laʻititi i le tulaga o vaomatua lelei) o loʻo aʻafia ai le tino. E masani lava o tatou talanoa e uiga i salmonella, lea e mafai ona amataina ai le atinaʻe o salmonellosis - o le maʻi o le intestinal toto e mafua ai le inupia ma le maʻi lesegase tuga.

O le togafiti faʻamalolo i le foliga o se meaʻai lelei i se '' aʻai faʻamalosi '' oloʻo faʻamalofia ai lenei lamatiaga, e oʻo lava i fuamoa masini e fufulu vevela e le fautuaina. Afai o le maʻisuka e tusa lava pe na filifili e taumafai i se oloa gaosia, e tumau pea tulaga faatonuina o mea taumafa: e sili atu le vavae ese o le yolks from proteins, ma le musu e faʻaaogaina. Ole fuainumera o fuamoa e faʻatagaina e 'ai e tutusa ma le tulaga o fuamoa kuka.

Fua o fualaau ma togafitiga

O fuamoa moa i le maʻisuka e mafai ona tuʻuina atu i se auala maloloina, e saofagā ai i togafitiga lelei, pe afai e te faaaofiaina ma le poto ia meaʻai. E pei ona uma ona iloa, o le protein ma le isolk e matua mauoa i microelements ma vitamini, ma o loʻo i luma, mo se faataitaiga, o aano o manu i lenei faailoga. O se faʻatusatusaga e talafeagai mo le mafuaʻaga, talu ai ona o ana mea o le kalori, o se fuamoa e fufuluina e faigofie ona suia le 100 g. aano o manu. O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o lenei oloa e maua ai se aoga aoga i le maualuga o le hemoglobin i le toto o le maʻisuka.

E masani lava ona fufulu fuamoa mo le 'ai, ae afai e maua i togafitiga, o nisi o fautuaga e fautua mai e faʻaaogaina ai le lanu: mo se faʻataʻitaʻiga, kulumu kuka ma le suka, e mafai ona e maua ai se faʻafefiloi o le a fofo ai lou faʻaʻoʻo o le fatu vaivai i se mea o aso. E inu le Protein i luga o se manava gaogao o le a fesoasoani ai i le muʻu, ma sasaina ma faʻaaogaina i le mu o le a faʻaitiitia ai le tiga ma faʻavavevave le faʻafouina o paʻu. E fautuaina foi e tagata atamamai le inu ava mama ao le i maua le taumafataga o le taeao mo le paʻu o le tino poʻo le maʻi o le intestinal, ma fefiloi ma le susu o le a fesoasoani i le ulu o le ulu ma e oʻo lava i le gaogao.

O le fua a le tagata e aofia ai faʻamatalaga i luga o le faʻamamaina o le tino o toxini, o se tasi o loʻo fautuaina mai le faʻaaogaina o se paluga faʻafefiloi o fuamoa moa e ono, tasi ma le afa lita o le susu ma le 300 gr. meli. Ua saunia le paluga e pei ona taua i lalo:

  1. susu susu ua sasaaina i totonu o le koneteina ua tuu e liliu lemu i se tulaga o le yogurt,
  2. ona liligi ai lea o le meli i luga ma o fuamoa i totonu o le atigi ua faaopoopo,
  3. o le tapuni e tumau le mafanafana seivagana o fuamoa e felelei i luga,
  4. o le pito i luga o le paluga e tatau ona vavae ese ma lafoai, ma e tatau ona sasaaina le vai i totonu o se isi pusa, faamamaina i le gau,
  5. i totonu o le isi ipu o le "kusi falaoa" totoe o loo togiina, lea e faaopoopo i ai le kulimi mai fuamoa ua faaaogaina,
  6. o mea o loʻo i totonu o pusa e lua o loʻo faʻafefiloi ma ave i le 50 g. i taeao uma.

Tuua Lau Faamatalaga