Lanu mumu mai le maʻisuka

I le gasegase o le maʻisuka, e masani lava ona faʻaalia e le au atamamai le aoga o ituaiga uma o metotia faafomaʻi, lea e tuʻuina i luga o se fale ma sauniuniga faafomaʻi.

O se tasi o ia vailaau faamalolo, lea e tauia ma le manuia le maʻisuka, o le mutia mumu ma ona fatu. E talitonuina o le faʻaaogaina o lenei laau i le maʻisuka ua manatu e aoga tele. Ae ui lava i lea, ma o loʻo i ai ni faʻasagaga. O lenei ma le sili atu o le a talanoaina.

E uiga i aoga o le laau

O le laulu i le maʻisuka na maua ai le maualuga o le kulukose o le toto. I le faʻaopoopoga i le mutia, o ona fatu e tutusa lava lona aafiaga:

  • Lulu Mumu e puipuia ai le atinaʻe atili o faʻafitauli o le maʻisuka.
  • O le togavao e faʻamaonia ai le tulaga masani o le maʻi.

Taua! O uiga lelei o fatu e faʻasaʻo pe a fai e latou te suʻeina muamua aʻo leʻi faʻaaogaina, i se mea e teu ai le kofe poʻo isi mea faʻapitoa. Na o le auala lenei e 100% aoga.

O le mea moni, o le mutia ma fatu e le mafai ona fofoina le maʻisuka lava, e tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau, isi togafitiga masani, meaʻai ma faamalositino.

O le Redhead e maua ai se avanoa e faʻaititia ai le kulūkose ma faʻatuʻu atu i inisua o inisalini.

Ae mo le tasi vaovao, e sili atu nai lo le iloaina e tatau ai mo le maʻisuka ma ia aofia ai i togafitiga faigata.

Auala e faʻaaoga ai le mutia

O lenei vao e mautinoa lava aoga, ae o lona uiga e faalagolago i le mea ma le taimi na aoina ai, ma i luga o le a le talosaga e faʻatali atili ai.

E toatele e le iloa pe o le a se foliga mumu, ae o isi e leʻi faalogo i lona i ai. O ia ituaiga tagata e mafai ona faʻatau i le falemaʻi i le falemaʻi e aunoa ma se faʻamaumauga.

Ma oi latou o loʻo i ai a latou lava faufauga totino e mafai ona totō le laau na oi latou lava ma aoina ana fatu. O le togafiti ua seleseleina i le taimi ua matua matua ai vao. A maeʻa le aoina, e tatau ona maeʻa maeʻa i totonu o se vaʻa lelei.

Faatasi ai ma le fesoasoani a teuteuga na faia mai lenei vao, o le maʻisuka e mafai ona faatonutonu le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faafetai i lenei laau, o se maʻi matautia o le a fai si laʻititi, ma o le a faʻaitiitia ona faʻalauiloa ona faʻaaliga. E le gata i lea, o le uiga lenei i soo se laasaga o le maʻisuka.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona faʻasaina le mutia ma ona fatu i totonu o se meaʻai po o le kofe kofe i le falaoamata. Malosiaga e mulimuli mai:

  1. Faʻaaoga totonu mo le 1 tbsp. popo anapogi.
  2. Inu i sina vaega itiiti o vai mama.
  3. E tatau ona faʻataunuʻuina le taualumaga i le taeao.

O le togafitiga ma le mutia e aofia ai le suia o le mumu ma isi mea e puipuia ai.

Ae i aso muamua e tolu, o le lanu mumu e faʻaaogaina e na o le pau lea o le mea, ma na o le aso lona fa e faaopoopoina ai isi vaega. I le taimi lava e tasi, o fualaau e faʻaitiitia ai le toto suka e tatau ona i ai.

I le avea ai ma mea faaopoopo, faʻaaoga se moa moa ma le sua o le lemoni fou.

O lenei paluga e ave i le taeao i luga o se manava gaogao 40 minute ao lei faia se taumafataga. O sea ituaiga o maʻisuka o se vailaau moni ma e 100% lelei.

Lalo o suʻega sili ona lauiloa.

Auala e fai ai vailaʻau

E pei ona taʻua muamua, e le mafai ona togafitia le maʻisuka i le fesoasoani a le tasi laulu mumu. Ma, i se tulaga lautele, o lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, e naʻo le fesoasoani a le mutia e mafai ona faʻaitiitia ai le maʻi o le tagata maʻi ma e oʻo lava i le faʻaaogaina o togafitiga insulin.

O le mea taua e tatau ona matau e se tagata e maua i le maʻisuka:

  • meaai lelei
  • soifua maloloina
  • gaoioiga faaletino.

A aunoa ma nei mea e tolu, leai, e oo lava i fualaau sili ona taugata o le a fesoasoani.

O se teuteuga o fatu mumu e saunia e pei ona taua i lalo:

  1. 1 ipu fufulu vai.
  2. 1 sipuni meaai suamalie o fatu laau toto.

E sasaa sua i le vai inu ma ave 3 taimi i le aso mo le 1/3 ipu 40 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga ma lenei tuufaatasiga e 3 vaiaso e aunoa ma se malologa. A toe foʻi le maualuga o le suka i le masani, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o atopaʻu i le tasi. Rosehip e mafai foi ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2.

E aoga le faʻaaogaina o le mumu faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamaʻi e aoga mo le maʻisuka, o:

O le sauniuniga o susu e sili ona fetaui, ao latou faʻamaluluina le tino ua faʻavaivaia e le maʻisuka ma faʻamaoaigaina ai i mea o minerale.

A maeʻa sauniuni teuteu, e tatau ona fufulu. E aoga lenei mea i tagata uma, aemaise lava tagata ei ai faafitauli i le gastrointestinal tract.

O maʻi suka e maua i le glaucoma poʻo le faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻatalanoa e se endocrinologist aʻo leʻi amata togafitiga ma vao ma fatu. Faatasi ai ma nei faamai, e mafai ona solia le laau mo le faaaogaina.

Vaovao vao mai le maʻisuka: pe faʻapefea ona faʻaaogaina fatu, faʻamaʻi ma aʻafiaga i togafitiga

I le maʻi suka, ona o le le mafai ona gauai i le kulūkose, faʻaleagaina o le toetoe lava o atinaʻe uma e atiae i totonu o le tino.

Pau lava o le togafitiga mo le maʻisuka o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma le fesoasoani o mea tau fomaʻi ma vailaʻau - insulin poo pepa e maualalo ai le kulukose.

E le mafai ona sui fomaʻi togafitiga, ae iai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino, fesoasoani e faʻaitiitia le manaʻomia o fualaau faʻasaina ma faʻaleleia le tulaga lautele o tagata gasegase.

Phytotherapy o le maʻisuka

Faʻaaoga vailaʻau faʻataʻitaʻi i le maʻisuka e na o le pau lea o le togafitiga pe afai o le maʻi o le maʻisuka e agamalu, i le amataga, ae tele lava ina mafai ona fautuaina i le faʻaitiitia o le kulūkose - muaʻi maʻi.

I lenei tulaga, e masani lava o se mea e ese mai ai i le suka ma le taumafa o teasal teas atonu e lava e tausia ai le soifua lelei ma puipuia le faateleina o le kulukose toto.

I isi tulaga uma, o togafiti e togafitiga faʻatasi ma vailaʻau. Laʻau e mafai ona maualalo le maualuga o le suka, faʻaleleia le tali a le tino i vailaʻau faʻasaina, lea e mafai ona fesoasoani i lalo ifo o latou fua.

O le malosi e faʻaitiitia ai le suka e faaalia mai ona o le inisalini pei o le tuufaatasiga i la latou tuufaatasiga ma e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • O le tuufaatasiga e aofia ai arginine, guanidine, inositol: walnut, alfalfa, dandelion, lettu, almonds, seleri.
  • O Mirtillin o loʻo i ai le lanu moana, o le anufe, o le sipuni, ginseng, prickly pear cactus.
  • Glycoproteins (phytohemagglutinins) e iai ni pi, pi, lentils ma soya.
  • O le tiga e fesoasoani e toe maua ai peta beta i le pancreas. E tele naua i latou i le vao, elecampane, wort St. John, chicory ma wheatgrass.
  • Faʻamalosi le pancreas ma le tuʻuina atu o le inisalini. O le auala lea o le aniani, bay leaves, kelati, togafiti ma le namononi, asparagus, kapisi, togalaau vao.

O le aoga o togafitiga o togafitiga o se gaoioiga agamalu ma malie, lelei le faapalepale, maualalo o vevesi, aafiaga i luga o le tino atoa.

Vaovao vao, togafiti faʻamaʻi

O le mutia mumu (flax sese, siamani leame) i totonu o latou fale faʻamalolo e aʻafia ai le pine pine, ona o le maualuga o le mania ma vitamini E, D ma A.

O le polyunsaturated acids Omega 3 ma Omega 6 o loʻo i ai i le fua faatatau lelei. O le mea lea e avea ai le laau ma se meafaigaluega taua i le togafitiga o le le atoatoa o le gaosiga o le gataifale, o le le atoatoa o le hormonal, atherosclerosis.

O le faʻaaogaina o le mumu i faʻamaʻi o le cardiovascular system e fesoʻotaʻi ma na mea totino:

  1. Faʻaleleia le toto i le tuʻuina atu o le cholesterol.
  2. Faʻaitiitia le mumū o le puipui i totonu o toto toto.
  3. Toe faʻafoʻisia faʻafitauli o le totoʻa, faʻamamaina le lumena o toto toto.
  4. Faʻaitiitia le mamafa o le toto.

E tusa ai ma fualaau o le vitamini E, o le mumu e sili atu nai lo le arasi, lela ma le la. Vitamin E ei ai meatotino faʻaleagaga, o lona uiga, e puipuia ai totoga mai le faʻamafunaga e ala i fuataga saoloto. E maua ai le puipuia o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le matua o le tino, lea e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2. O se tasi lea o faiga o gaioiga mumu i le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o fatu e iai sona tulaga faʻasalalau i le tulaga o le faʻavaleaina o le mafaufau i totonu o le masiofo. O le faʻaaogaina e togafitia i le suauʻu popo. E faʻaaogaina lelei foi i le cosmetology e avea o se sui tauleʻaleʻa.

O le vailaʻau A i le tuufaatasiga o fatuga o fatugala e maua ai le faʻamalolo o le tino, faʻaleleia ai le vaʻai ma le paʻu o le tino, e aofia ai i le faʻasalaga o hormones ma le spermatogenesis, o le metabolism o proteins ma gaʻo.

O le magnesium i le mumu e maua i le tele o mea, e faʻamaonia ai le galuega o le fatu, faʻaogaina o le tino, tino maso, ma faʻaleleia ai le galala. O le mea lea, o le mutia vao e faʻaaogaina e puipuia ma togafitia ai faʻamaʻi:

  • Atherosclerosis.
  • Maʻi maʻi fatu lilo.
  • Biliary dyskinesia.
  • Urolithiasis.
  • O faʻamaʻi o le prostate gland - adenomas ma prostatitis.

O le faʻaaogaina o le togafiti ma le maʻisuka e fesootaʻi ma le aʻafiaga o le magnesium i luga o le gaosiga o gaʻo ma le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto.

E pei o le vitamini D ma K, ua faʻaaoga le magnesium e puipuia ai le faʻaitiitia o le ponaivi, lea e faʻamatalaina ai lona faʻaoga e puipuia ai le osteoporosis i tagata matutua ma taimi o le misa.

Chlorophyll i fatu o le lanu mumu e faʻaleleia ai le maualuga o le hemoglobin, faʻaleleia le gaioiga o totoga o meaola, pulmonary ma cardiovascular systems, ma toe faʻafoisia ai le gaioiga o le endocrin system. Faatasi ai ma le magnesium, chlorophyll e puipuia ai le fausia o gallstones.

O le fivatorols i le tuufaatasiga e togafiti ai faʻamaʻi o le prostate gland ma maua ai le antitumor ma le antisclerotic meatotino.

O le maualuga o mea o le phospholipids e toe faʻafoʻi ai le paʻu o le ate, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le ate ma le puipuia o le gaʻo o le ate.

Auala e faʻaaogaina ai le mumu mo le maʻisuka

O le mutia mumu mai le maʻisuka e faʻaaogaina ina ia faʻaititia ai le maualuga o le suka e faʻatasi ma togafitiga fualaau. E le gata i lea, o laʻau mumu e maua i le maʻisuka e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, aemaise lava angio ma neuropathy. I le taimi lava e tasi, o le gaioiga faigaluega e faʻaleleia i tagata mamaʻi, faʻaitiitia le toto maualuga, o le vaivai i le maʻisuka e mou atu.

O le togafiti i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina i foliga o teuteuga o vao mamago poʻo fatu laau.

E faʻamamago le mutia i se vaʻa lelei i se nofoaga e puipuia mai le la. O le laau mamago o le eleele ma o se sipuni sipuni o loʻo faʻaigoaina i se ipu vai inu. E manaʻomia lou kukaina o le susu i totonu o le vai taele mo le 20 minute, inumia le mamafa o le tasi vaetolu o le tioata aʻo leʻi 'ai.

E tele auala e faʻaaogaina ai fualaʻau mumu mo le maʻisuka:

  1. Toto i le kofe tao i le paʻu.
  2. Kuki se teuteu.
  3. Ave le suauʻu.

O fatu eleele o le lanu mumu ua onā i le taeao i luga o se manava gaogao i luga o se sipuni, fufulu ile afa afa vai. O le togafitiga o se masina. A maeʻa aso muamua e 15, fai se malologa mo le 5 aso.

Ina ia saunia le susu, e faʻaaogaina foi fatu fatu, o se sipuni suamalie e faʻapipiʻi i se ipu vai, e kuka mo le 15 minute. A o leʻi 'ai, ave le 100 ml o le susu.

E sili atu le faigofie ona faʻatau le suāuʻu mumu i se fale talavai, aua e faigata tele le kukaina o le tagata lava ia. Inu le suauʻu i luga o se sipuni sipuni i luga o se manava gaogao.

Mo se vasega lona lua, ua fautuaina e faʻapipiʻi le lauulu mumu ma isi laʻau e faʻaititia ai le toto suka. E mafai ona e saunia se faaputuga o sea ituaiga

  • Laua le Blueberry 20 g
  • Bean Sashes 15 g.
  • Fualaau o le Hawthorn 10 g.
  • Blackcurrant leaves 10 g.
  • Vaitafe o le Hypericum 10 g.
  • Rosemary 10 g.
  • Ginger fatu 5 g.
  • Fatu laʻau 5 g.
  • Pepa 5 m.
  • Fugalaau olive 5 g.
  • Lisi Ufi 5 g.

Faʻatasi i se vevela mo le po i le fua o le lua punetenisi atoatoa o le faʻafefiloi i totonu o se ipu vai inu. Faʻafefe, faʻasaʻo faatolu i le aso. Naʻo le 75 ml. E mafai ona e 'ai i le 20 minute pe a maeʻa.

Pe a togafitiga i sauniuniga mumu, e tatau ona faʻatapulaʻa oloa gaʻo gaʻo ma le ava i le taumafataga.

O sauniuniga mai le laau e masani lava ona faʻafeiloaʻi, faatasi ai ma le faʻalogoina o le tino, vomiting, vaivaiga, maʻi tiga, ma le manava e mafai ona tupu.

Contraindications i le faʻaaogaina o le lanu mumu:

  1. Agavaʻa i faʻamaʻi o le tino.
  2. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.
  3. Gastritis gasegase ma gasegase, colitis.
  4. Cataract ma glaucoma.
  5. Faʻaauau faʻapitoa i le toto.

O fualaau mo togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina le mutia lanu mumu ma le siakiina pea o le suka, talu ai aemaise i le vaiaso muamua o togafitiga, e mafai ona tulai mai osofaiga a le hypoglycemia. Ole fua na fautuaina e le endocrinologist na o ia e le fautuaina e sui.

Ina ia faasaʻo le togafitiga, ua fautuaina e saunia le talaaga o le glycemmy e mafaufau i le faaaogaina o le mutia. O lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o fualaau oona mo le maʻisuka.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

O le a le ituaiga laau toto?

Laʻau mumu - o se laau laʻau i le Cruciferous family. E i ai se laʻau umi ma le laititi. O fualaau o loʻo fai ma sui o fugalaau samasama laititi, ma o fua o loʻo faʻatusalia e pulu. I totonu o le pulu o fatu o se laau o loʻo i ai se lanu enaena, ma pe a oʻo i totonu o le vai, e faʻamalo le siʻosiʻomaga o siaki.

O le igoa lona lua o le ufiufi o le susu. Faʻaaogaina:

  • e pei o se laau meli,
  • i le kuka (suauu),
  • mo le gaosiga o faʻasologa o meaola e lua,
  • pei o le fafagaina o moa,
  • ma le faʻamoemoe o le togafitia o se "maʻi manaia" ma isi tulaga faʻaleaga.

Le tuufaatasiga o vailaau faʻamalosi ma penefiti o le laau

O fualaau o fatugala e aofia ai le tele o le suauu, tocopherol ma le protein, lea e faamalamalama ai o latou manuia i le tino o le tagata. O vailaʻau o loʻo taʻua o se tasi o mea taua fale. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le puipuiga o le tino, o le toto totoina, o le faagasologa o le toe faʻafouina ma le toe faʻaleleia o le galuega e saʻo.

Taua! E le gata i lea, o le maso maso ma le faagaoioia o le tino e faalagolago i luga o le aofaiga o mea e maua mai le protein, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Tocopherol (vitamini E) e talafeagai mo le tino e lagolago ai le tulaga o le paʻu ma mucous membranes, faʻamalosia ai puipuiga, ma faʻaleleia le tafe toto. O le vailaʻau e aʻafia i le gaosia o hormones, o se vailaʻau mamana e faʻamalosia ai le fusifusia ma le faʻamamaina o aʻafiaga saoloto mai le tino.

E le gata i lea, o le laau e tele le magnesium i le tuufaatasiga. O lenei elemene e faʻatino galuega nei:

  • lagolagoina le galuega o le fatu o le fatu, faaitiitia le lamatiaga o le fatu,
  • aofia ai i le tele o tali o le enzym,
  • talafeagai mo le tuufaatasia o molini mole protein, DNA, mo le gau o le suka, le absorption o vitamini (acid ascorbic, B1, B6),
  • fegalegaleaiga ma le inisalini o le hormone, faʻagaoioia lona gaosiga e le pancreatic mea faʻapipiʻi ma faʻamalosia ai le ulu atu i totonu o sosoʻo ma gaʻo.

O le suauu toto e taua tele i le i ai o se numera tele o gaʻo eletise faʻamalolo i le tuufaatasiga. E i ai se tofo oona, ei ai se manogi faapitoa. I lo tatou atunuu e masani ona faʻaaogaina, ae faʻaaogaina lautele i le gaosiga o atunuu o Europa ma Amerika.

E sili atu i le 90% o le tuufaatasiga o le suauʻu o loʻo faʻatusalia e omega-3, omega-6 ma omega-9 aitema gaʻo. O a latou galuega o loʻo i lalo:

Fofo faʻapitoa mo le maʻisuka

  • faaitiitia i le maualuga o le "leaga" cholesterol,
  • faamalosia o puipuiga
  • lagolago mo le paʻu o le paʻu ma le elasticity,
  • faaitiitia le lamatiaga o le fatuina o fatu maso o muscle,
  • lagolago o le tino,
  • puipuiga o le soifua matua ma le gaioiga.

O le suauu e aofia ai foi le tele o vitamini.E fesoasoani le Beta-carotene i le tulaga faʻatinoina o le mea faitino, o le maualuga o mea vaaia vaaia. Calciferol e faʻamalosi ai ponaivi ma sooga, faʻaleleia le aveʻesea o le calcium ma le maika, e nafa ma le tulaga masani o le mafaufau-lagona.

O le vitamin K e auai i le galuega o le toto toto, le fausia ma le toe faʻaleleia o ponaivi, faʻamautinoaina le faʻavaeina o le porotini i le ponaivi o mea, ma o se faʻatagaga tatau i le tele o metabolic processes.

Taua! E mafai ona faʻaaogaina le suauu o le suauu mo le kuka ma mo togafitiga faafomaʻi. E mafai ona faʻasaina i meaʻai, salati, ma faʻaaoga i le sauniuni o ipu vevela.

Faʻaaogaina e le gata i le mutia mumu mai le maʻisuka, ae o fatu foi, suauu toto. O togafitiga ma togafitiga faafomaʻi ua saunia mai le mutia. E le mafai ona latou fofoina le "maʻi manaia", ae faatasi ai ma se fomaʻi tuufaatasi ma se olaga ola maloloina ma togafitiga o meaʻai, e mafai ona latou faaitiitia le maualuga o le glycemia i numera masani.

O le tele o tagata maʻisuka na faʻaaogaina togafitiga faʻataʻitaʻi mo togafitiga faʻamalosi e faʻamamafa ai o le faʻaaogaina o le togafiti e mafai ona faʻaititia ai le tele o vailaʻau o le suka ma le inisalini e faʻaaoga.

Lanu mumu mai le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga e avea o se togafitiga i le lotoifale. E faʻaaogaina lelei i le faiga o talosaga ma mea e maua mo liona o pito i lalo ifo. O loʻo matou talanoa e uiga i maʻi pipisi, faʻalavelave faʻamaʻapeʻapeʻa, faʻafitauli o le mafaufau i luga o tua atu o togafitiga o le faʻalavelave faʻalavelave lautele.

O le suāuʻu o le suāuu e faʻaalia i le tautala ina ia maua ai le toto maualuga, glycemia, ma le cholesterol toto. O le lelei o le oloa o le gafatia lea e puipuia ai le atinaʻeina o neoplasms mamaʻi, o le thrombosis vascular.

O le faʻaaogaina o le suāuʻu i le kuka o se avanoa lelei lea e faʻamalolo ai le tino, faʻalautele lau talavou ma le lalelei

Fualaau faʻapitoa

E tele auala e kuka ai vao ma fatu o le lanu mumu, lea e mafai ona maua i luga o itulau o tusitusiga faapitoa ma le Initaneti.

Ina ia saunia se teuteuga mai le laau, e tatau ona e faʻatumu fatu ile vai ile fua o le 1 tbsp. mea e gaosia i le 250 ml o le vai. Fufulu le afi, aveese pe a uma le kuata o le itula. E manaʻomia lou suʻeina o le vasega e aunoa ma le toilalo. O aso uma e tatau ai ona e inu 150 ml o le vailaau faasaina 3 taimi i le aso 60 minute aʻo le i aveina meaai i totonu o le tino.

Faʻaaogāina o se mea e teu ai le kofe, fufulu fatu o le laau. Ave i lenei pepa faalua i le aso mo le 1pp. E tatau ona fufulu ile suavai mama. I le taeao e tatau ona e faʻaogaina le fofo aʻo leʻi 'ai, ma i le afiafi - aʻo lei moe se po.

Taua! I le vaitau o togafitiga, e taua tele le mataituina o faailoga o le suka i le toto. I nai aso muamua, e fautuaina e toe fai le gaoioiga 2-3 taimi i le aso. E le gata i lea, faatasi ai ma le soifua maloloina masani, e mafai ona e alu i le 1 le taimi.

Ina ia saunia le fusi, e te manaʻomia:

  1. Filifili 1 tbsp. fatu.
  2. Taʻu se ipu vai ma sasaa mea e gaosia.
  3. A maeʻa le afa itula, e tatau ona e faʻaopopo sina sina sua o le tipolo.
  4. Ua sauni le oloa e faʻaaoga.
  5. Faʻaalu faatolu i le aso mo le afa itula ao le i faʻamalosia meaai.

I le tele o tulaga, o le togafitiga e faia faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamaʻi. Faʻaaoga lelei le pasesa, meaʻai, sage, 'oti, centaury. E tatau ona tumau le vasega i le 3 masina.

E pei o le togafitiga i soo se auala, o le faʻaaogaina o le mumu, o lona mutia ma fatu e iai faʻamaonialoga. Aua e te fautuaina le faʻaaogaina o infusions ma deco deco i tulaga nei:

  • o le i ai o le faateleina o le lagona o tagata taitoatasi,
  • faʻaleagaina o le tagata suʻesuʻe (cataract, glaucoma, maualalo o ata vaaia),
  • afaina o le gastrointestinal, aemaise o maʻi o le manava,
  • tulaga o le ate ma le fatu fatu.

Aʻo leʻi amataina se togafitiga togafitiga, e taua tele le feutagai ma se endocrinologist e uiga i le avanoa e faʻaoga ai metotia faʻaopoopo

Suʻega o maʻi i le aoga o le faʻaaogaina o le mumu

Ekaterina Stepanovna, 58 tausaga
"O le faʻaaogaina o se pulou susu mo le susu e tau ai le maʻisuka, lea na ou mafatia ai mo le 8 tausaga, na taʻu mai e laʻu uo. Na amata ona ou ata laʻu fatu ma ave i le taeao. O le suauu indices ua faaitiitia mai i le 12 i le 8 mmol / l mo le past 3 vaiaso. Afai e le iloa e se tasi, e mafai ona e faʻatau ia fatu i maketi o manulele "

Ivan, 49 tausaga
"Ua maua e loʻu toalua le maʻisuka mo le 12 tausaga. O le mea na matou taumafai e tausia pea le maualuga o le suka i luga o mea masani. Mo le 3 masina, na ia tago ai i le fua o le pusa o le susu. O ai e le iloa, e taua foi o le lino sese. E mafai ona maualalo le kulūkose, e oʻo lava i le fomaʻi na faʻaitiitia ai le fualaau o laʻau na ia aveina "

Marina, 37 tausaga
"Na ou faitau e uiga i aoga o le suauu kamela i le Initaneti. Sa ou filifili e faatau mo se tina ua maua i le maʻisuka mo le 4 tausaga talu ai. Na toe foʻi lona toto i le masani, na faʻaleleia lona tulaga o le cholesterol. O le fomaʻi o loʻo viia o ia ua lelei nei. "

Fualaau fatufaʻi mo le maʻisuka: mea aoga ma le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o laʻau mumu i le maʻisuka o le a mafai ai e tagata gasegase ona faʻaititia le fualaau o le insulin o loʻo faʻatonuina. O le laau e faʻaaogaina i le paʻu, i foliga o decoctions ma infusions. O le laulu e faʻamalosia ai le tino ma puipuia ai faʻalavelave faʻalavelave. O le a tatou iloiloina auiliiliga i totonu o le tusiga.

I le tau faasaga i le maʻisuka, o mea uma e lelei. O le laulu e masani ona lauiloa o le ufiufi o le susu. I vailaau mo togafitiga, o fatu ma le vaega o le vao o loʻo faʻaaogaina. E faʻaaogaina le suāuʻu ginger mo meaai ma togafitiga faafomaʻi.

Ole laulu e na o le pau lea o le laau lea e le gata na te faatonutonuina maualuga le kulukose o le toto i tagata mamaʻi, ae fesoasoani foi e faaitiitia le fualaau o le inisalini e faia.

E manino lava e le o tagata gasegase uma e mafai ona ausia lenei taunuuga. O tulaga lelei lelei o loʻo matauina i tagata mamaʻi o loʻo faʻaaogaina faʻamalosi paʻu faʻatasi ma isi vailaʻau faʻasaina.

Faatasi ai ma isi mea, o le fua o le vitamini C ma le E i totonu o le laau o le a faʻagesegese ai le faasologa o le matua i le tino. O siama faʻamaʻi o le tagata maʻi e puipuia lelei. E poloka le faiga o le faʻamaʻiina o le lipid, lea e faʻaolaina ai le pancreas.

O vailaau o gasegase e maua i le suka e faʻamalosia e le potassium ma le magnesium. Ua faʻaititia le lamatiaga o le toto maualuga. O le tuufaatasiga o fatu ma le laau lava ia e aofia ai gaʻo linoleic ma stearic acids - tuufaatasiga polyunsaturated (Omega-3, Omega-6). O lenei tuufaatasiga e fesoasoani e puipuia le fausia o ni atherosclerotic plate.

Laulu Uila mo togafitiga togafitiga e faʻaleleia ai le faʻamaloloina o aʻafiaga o isi laau. O le faʻaaogaina o fatu laau faʻatasi ma fualaau oona e maualalo ai le toto suka o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, aemaise lava osofaʻiga o fatu ma stroke.

Faataitaiga e faaalia ai o le faʻaaogaina o le mumu i le togafitiga o faʻamaʻi o le maʻisuka e mafai ai ona faʻaitiitia le faʻafia ma le togi o le inisalini. O le faʻamaʻi o le a le faʻaumatia atoa, ae afai o le mea saʻo ma le soifua maloloina, o le a tumau le kulukose toto.

Le aofai atoa o le mumu i luga o le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  • faamautuina o metabolic processes,
  • faatulagaina o le maualuga o le suka,
  • faateleina le puipuiga
  • fesuiaiga o le toto,
  • aveeseina o le tele o cholesterol,
  • afaina fualaau,
  • toesea o le kanesa,
  • malosiaga faʻamalosia lautele.

O le mutia ma fatu paʻu, faʻapipiʻi i totonu o le tino, puipuia le tagata maʻi i se suka suka mai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafefe.

Metotia o le faʻaaogaina o le laau ma fatu

O le lelei o le faʻaaogaina o le laau o le a faʻalagolago i le lelei o le fua. O le togafiti e seleseleina ao faagasolo lona matua. O le mutia e fusifusia faʻatasi ma fatu ma agavale e faʻamago i totonu o se potu ma lelei le ea.

Afai e faatauina le laau i se fale talavai, e tatau ona e gauai atu i le aso o le gaosiga. Filifili se mutia fou.

O loʻo faʻaaogaina i luga o le taua faasagatau i faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa ma e fesoʻotaʻi ma isi togalaau. Aʻo le i aveina, o le laau totogo o loʻo tuʻuina i totonu o se mea fai sipuni sei vagana ua maua se paʻu tutusa.

O tagata maʻi e maua i le suka e fautuaina e ave le siva sipuni o le falaoamata mumu i le taeao, inu tele vai mama e aunoa ma le kesi. O le faʻaaogaina o le paʻu i luga o se manava gaogao o le a mafai ai e oe ona amata le malosi ma metabolic processes i le tino.

O le faʻaleleia atili o le tulaga lautele e mataituina i le mavae ai o le lua vaiaso o le faia o le togavao. O le togafitiga o le a tasi ma le afa i le lua masina. Ona tatou tuʻuina atu lea i le tino se malologa mo le fa vaiaso. Ma toe amata ona inu le mutia. I le taimi o le malolo, o le aafiaga o le mumu mumu i luga o le tino e faʻaauauina ona o lona faʻaaogaina o meatotino.

Afai tatou te faatusatusa vaega o le laau, o fatu ia e aofia ai le tele o mea aoga ma gaʻo gaʻo. O fualaau o le ginger e maua ai se aoga aoga i gaioiga o gaʻo. O fua e faʻaaogaina i le paʻu ma i le foliga o le afu.

Sasaa se sipuni suamalie e tasi o fatu o le vao ma le vai inu i se voluma o 200 ml (tasi le tioata). Matou te faʻamalosi i ni nai itula i le vevela o le potu. Ave le faʻasalasaga faʻatolu i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo le fasefulu minute, 1/3 ipu. Tatou te siaki pea le maualuga ole kulukose toto.

O le toe faʻaleleia o le vasega e faʻatinoina i le 3 vaiaso. O le taimi lava e toe foʻi ai le suka i le masani ma e umi ni aso, e mafai ona e fesuiaʻi i se tasi o fualaau o le taeao.

O maʻi gasegase e faigofie lava ona le lelei le faʻaogaina o le tino. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faʻaaogaina o se metotia tuufaatasi o togafitiga. E lelei le laulu ma le sage, pasili, meaʻai, 'oti, paʻu.

Saunia se teuteuga o se paluga o laau totino e ala i le faʻatusatusaina ma le faʻasologa. O le a matou lafoina i totonu o le pusa ia palu o laau e faatagaina mo le maʻisuka i tutusa tutusa. Sasaa vai inu. O le susu e sauni e 'ai. Matou te faaluaina foi i le aso.

Aʻo faagasolo le togafitiga, o le suiga e tupu. Matou te inu mūmū mumu mo aso e tolu, o aso e tolu e sosoo ai - o se faʻafefiloi o laʻau faʻatasi ma le mumu.

I le avea ai o se isi mea, nai lo se tuufaatasiga o meaʻai, tatou te faia se vaifofo mai lemoni ma fuamoa moa. O lapisi e tatau ona faʻatau e faʻatau-faʻatau, ae le o fale mea (faatauina "i luga o le lima"), a leai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le aʻafia o salmonella.

O lea, taia le 50 ml o le sua o le lemoni fou ma le moa e tasi po o le lima o fuamoa. Matou te taliaina ao lei faia le taeao e tusa ma le tolusefulu minute.

Laulu e fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le suka i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. O tagata mamaʻi o loʻo pagatia i se faʻamaʻi o le ituaiga muamua, i le taimi o togafitiga ma fatu o le laau, e le tatau ona lafoaia togafitiga fualaau faasaina!

E togafitia foi le maʻi suka i le moli mumu mumu. O le oloa e faigata ona maua mai le laau i le fale. E talafeagai le suauu vailaʻau, lea e sui ai le paʻu uʻamea. Matou te ave le tasi le sipuni i le taeao. O le togafitiga e lua i le tolu masina.

Contraindications

Red - e le o se laau e leai se leaga. O le togavao ua manatu o se mea e oso ai le malosi. Afai o le mumu e aliali i luga o le paʻu poo le le lava o le manava i le vaitaimi o togafitiga, e tatau ona faalēaogāina le sauniuniga o le togavao.

Afai ei ai faafitauli i le vaʻaia, o le faʻaaogaina o le laau e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga. O maʻi e maua i le maʻisuka faʻamalosia i faʻalavelave e pei o le glaucoma ma le pala, o togafitiga faʻatasi ma le togafiti ua faʻasaina. O le pa'ū i le faʻaaliga i le laasaga muamua o le a mafua ai foi le teenaina o togafitiga.

  • taoto ma vili
  • maʻi le fiafia
  • ulu matua
  • urticaria ma le tiga.

O aʻafiaga leaga e seasea lava. O le tele lava o lenei mafuaʻaga ona o le maualuga o le mea galue malosi. Inu le vailaʻau e tatau ona fou e tusa ai ma faatonuga uma.

E faigata ona faʻateʻa ese le maʻisuka. Ae o loʻo i ai se avanoa e faʻaititia ai le tui o le inisalini e faʻatinoina poʻo le faʻaleleia atili o le ituaiga o faʻamaʻi 2. Decorations ma infusions o le mumu - o se fofo sili. I le taimi lava e tasi, e leai se tasi na faalēaogāina se soifua soifua maloloina ma se meaʻai lelei ole maʻisuka. Ona o uiga patino o le tino, o le aʻafiaga o le aveina o vao e eseese. Aua nei galo e feutagai ma se fomaʻi.

Vaovao vao mai le maʻisuka: mea tau vailaau ma faʻamaʻi

Pe a togafitia le maʻisuka, o nisi taimi e teteʻi fomaʻi i le iloa o togafitiga faʻatoʻa e aoga tele e pei o vailaʻau. Latou te faaitiitia le toto toto, faamaluluina ai faailoga o maʻi mama, faaleleia le tulaga lautele. O se faʻataʻitaʻiga lelei o se vailaau faʻapitoa o le togafiti vao mai le maʻisuka.

Faamatalaga lautele

O le togafiti o se togalaau taʻutaʻu taʻitasi, e matua le lelei i le nofoaga masani ma masani ona maua i togalaau fualaau. O lona aʻa, faatasi ai ma se maualuga o le 30 i le 80 cm, o laʻau talafeagai i le pito i luga ma o loʻo iai ni nai laulaau. Fugalaau e aoina i pulumu, fai se lanu samasama poʻo se auro auro.

Mo nisi mafuaaga, e le o tagata uma e iloa le mea e tupu ai le mutia mumu. O le laau e le lelei i tulaga tuputupu ae ma le le amanaia i le maualuga o le fua o le eleele. Faʻaleleia i nofoaga oneone, nofoaga o le tumutumu, i mea totō. O tagata taʻutaʻua a latou lava faufauga totino e mafai ona tutupu aʻe lenei mutia ia i latou lava ma aoina le vaega sili ona taua o le laau - fatu.

O mea laititi e seleseleina pe a matua sinasina. O le mutia faʻatasi ma fatu o loʻo fusifusia ma faʻamago i totonu o se nofoaga lelei.

Mo i latou e le iloa pe o le a le foliga o lenei laau taua ma e le mafai ona aoina na oi latou lava, ina ia aloese ai mai mea sese, sili atu le lelei o le faatauina o le laulu i falemaʻi.

Mea totino ma gaioiga

O le sili ona taua o le mutia mumu ma ona fatu mo le maʻisuka o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka o le suka, e fesoasoani ai i tagata e faalagolago i le insulin-toto e aunoa ma ni inisiua. O vailaau faʻaleagaina o lenei mea totino e mafai ona puipuia ai le alualu i luma o le maʻi ma aumaia le tulaga masani ole maʻi ile latalata ile masani.

O loʻo aofia ai vitamini C ma E, o vailaʻau faʻamaonia e puipuia mai le faʻamafunaina o le membrane, poloka taualumaga o le faʻamaʻiina o le lipid ma faʻagesegese le faagasologa o le matua. I lalo o la latou faatosinaga, o le faamaloloina o B-particles o le pancreas e tupu foi.

O lenei vailaau fofo e aofia ai le potassium ma le magnesium, lea e afaina ai toto toto. Latou te puipuia le foliga mai o le maualuga ma fesoasoani e tau ai. O Redheads ma ona fatu e aofia ai foi gaʻo susu gaʻo, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. O nei mea e aʻafia ai le vaʻa, lanilinic, o le vailaʻau vaʻa.

Ina ia faʻaleleia atili le lelei, e tatau ona e faia ni faiga e faavae i luga o le mumu faʻatasi ma vailaʻau, isi togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻapea foʻi ma le tuʻufaʻatasiga ma taumafa ma taʻaloga. O le taliaina o le lanu mumu e masani ona tuufaatasi ma le faʻaaogaina o le maile, opu, togafiti, e tutusa lelei. E tele fualaau vitamini ma minerale e tele faʻatoʻa togafitiga.

E masani lava o le togafitiga o le maʻisuka i lenei vailaau faʻasaina e tuʻufaʻatasia ma le faʻatulagaina tutusa o fualaʻau maualalo o le suka. I lenei tulaga, o le tulaga lamatia o le amataina o le sasa ma le fatu o osofaʻiga ua faʻaitiitia tele i tagata mamaʻi.

I tagata mamai e ave le mumu, o suiga nei i le tino ua matauina:

  • glycemia faʻaitiitia
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faʻaleleia metabolism
  • faamalosia o puipuiga
  • maualalo le cholesterol
  • faʻaleleia o otaota,
  • tulaga lautele tulaga lelei.

E tatau ona manatua o le aoga o vailaʻau e le faʻamaonia e faalagolago i le umi o le faʻatagaina. O faʻamatalaga lelei muamua e aliali mai na o le 2 vaiaso. E mafua lenei mea i uiga o le aʻafiaga o togafitiga faʻaleaganuʻu, lea e faia malie ma faasolosolo malie. Mo lenei mafuaʻaga, latou te manaʻomia le faʻaaoga faifai pea.

Metotia o le talosaga

O le aoga o le lanu mumu e faalagolago tele i le mea ma le taimi na aoina ai.E tatau ona faia lenei mea i le taimi e matua matua ai vao.

Laʻau ma fatu o le lanu mumu e maua i le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei pe a maeʻaeʻa atoa aʻo le i faʻaaogaina, i totonu o le mea omea po o se mea e fai ai le kofe.

O mea laititi e tatau ona i ai i le ituaiga o falaoamata, lea e 'aina i le taeao e 1 le sipunipuni, fufulu ma le tele o vai mama.

O le umi o ia togafitiga e le itiiti ifo ma le tasi ma le afa i le lua masina. Ona e manaʻomia lea o le 4 vaiaso, pe a maeʻa ona toe faia lea o le togafitiga ma le mutia e tasi poʻo se isi mea totino e iai a latou meatotino tutusa.

E ui lava o vaega uma o le lanu mumu ua manatu e aoga, o latou fatuga e sili ona taua. E ese i latou i le pito i luga o mea e maua ai gaʻo gaʻo ma vitamini, ma o le taunuuga lea e sili atu ona latou faʻaalia ai le aafia i le gaʻo gaʻo.

E mafai ona ave fatu o lenei laau afu i foliga o le afu. Mo lana tapenapenaga, e 1 le pusa suamalie o fatu eleele e sasaa mai i le 1 ipu vai inu.

A maeʻa le faʻafefeteina, ona ave lea o le vailaʻau i le tasi vae tolu o se ipu tioata 40 minute ao le i fafagaina faatolu i le aso. I taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le suka o le toto.

A oʻo ina avea mea o loʻo aofia ai ma mea masani, o le numera o faʻasalaga e mafai ona faʻaititia i le tasi. O le taimi sili ona lelei o togafitiga o fatu e tusa ma le 3 vaiaso.

Pe a faʻapipiʻi le taumafa mumu i isi togafitiga o togalaau, e sili ona lelei le ave i foliga o teuteuga, talu ai o lenei mea o loʻo faʻavaivaia ai le tino ua faʻavaivaia e le faʻamaʻi ma minerale. O teuteuga o meaʻai uma e faʻaaogaina e tatau ona faʻamaʻaina lelei. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e mafatia i faʻamaʻi gasegase.

O togafitiga faafomai e fautua mai ai le suia o le faaaogaina o le paʻu o le uʻamea mama ma le faaaogaina o se isi vailaau togafitiga. E tupu lenei mea e tusa ai ma le polokalame lenei: mo le 3 aso e maua ai e le tagata maʻi le paʻu mai le vao mamago o lenei laau, i le isi aso e 3 - aʻo leʻi faia le taeao, na te 'aina se fuamoa o fuamoa moa ma le sua o le tipolo.

E mafai ona e faʻaaogaina le mumu ma i le ituaiga o suauu taua. E faigata tele ona maua na o oe, o lea e lelei ai le faʻaaogaina o se fale talavai. Ave se manava leʻo 1 le sipuni tasi i le aso. O le umi ole togafitiga e mai i le lua i le tolu masina.

Fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka: faʻamanuiaga ma faatonuga mo le faʻaaogaina

Togafitiga o le maʻisuka e manaʻomia ai le mataʻituina faifai pea o le suka toto, meaʻai, se soifua maloloina ma le ola malosi, ave vailaʻau na faʻamatala mai e se fomaʻi. O isi fautuaga e mafai ona avea ma se fesoasoani i togafitiga, lea e taua ai se nofoaga taua e le mutia ma fatu o le lūlūina o le susu o le saffron (ginger), lea, pe a faʻaaoga tatau, e mafai ona faʻaititia le toto toto.

O le gaioiga o le mushroom mushroom i le maʻisuka

Totoina o le togafiti (igoa o le aiga - sese sesela, Siamani samema, mumu) - o se laau taʻitasi mai le aiga Cruciferous poʻo Cabbage, e pei o le vevese.

Sa amata ona totoina le togafiti mai le faaiuga o le 18 senituri. mo le suauu kamelaina

I aso nei, e talisapaia le lanu mumu ona o le i ai o le omega 3, 6 ma le 9 o mea taua o le gaʻo susu.

O le mutia o le mushroom mushroom e seleseleina i le taimi o fugālaau ma faʻagogo i lalo o le paolo, tautau faʻatasi. Ma o fatu e seleseleina pe a uma lo latou matuitui, pe a liliu le pusa fatu i le enaena. Afai e le mafai ona maua se vaega tutoʻatasi o vailaʻau faʻasolo, ia faʻatau le laulu mumu i falemaʻi poʻo faleoloa faʻalagolago i le upega tafaʻilagi.

Ufiufi o le susu mo le maʻisuka ma lona fatuga, lea e fesoasoani:

  1. Faʻaitiitia le kulukose toto.
  2. Aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka.
  3. Faʻaavanoa le tulaga lautele o le tino.

I le maʻisuka ituaiga 1, soo se vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona avea ma faʻamaʻi ma e le faʻagataina togafitiga insulin. Lauluʻa ma le maʻisuka ituaiga 2, e tusa ai ma iloiloga, e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le faʻamalosia o le insulin, taofi le atinaʻeina o le maʻi, aemaise lava i se soifua maloloina lelei ma se mea paleni paleni.

Faʻavaega, faʻamanuiaga ma mea e ono afaina

Pulu samelini lelei o lanu mumu-enaena. E aofia i le 42% gaʻo fualaʻau, 30% o le porotini. O le manuia mo le maʻisuka e mafua mai i le tuufaatasiga o le oloa:

    O gaʻo eletise eletise faʻamalosi e puipuia mai faʻamaʻi o maʻa, lea eo mai faatasi ma le faʻaaogaina o le cholesterol ma le mumū o vaʻa, e oʻo atu ai ile atemotu. E le gata i lea, o le maualuga o le omega-fats i fatu o le fatu e fesoasoani i le gaosia o le tino o le eicosanoids, o mea e pei o hormone e aofia i le tele o auala: mai le faatonutonuina o le vevela o le tino i hormones ma le faatonutonuina o le lagona o fiva nasu.

Taua! I totonu o camelina fatu, o se aofaʻi lava o mea -a-linolenic ma linoleicids, lea e faʻapipiʻiina ai le gamma-linolenic acid.

E tusa ai ma suʻesuʻega, e faʻamamaʻatia ai le faʻaleagaina o siama namu, lea e le maalofia i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ma maua ai le prostaglandin E1, o loʻo i ai mea e pei ole inisalini.

I le na o le tuʻuina atu, e puipui ai mai le neuropathy, e osofaia le inisalini ma faʻaitiitia le maualuga o le suka.

  • Gaʻo faʻamamafa: gasegase, palmitic, gaosicic acids. E mafai ona latou faia se mea e le maʻaleʻale ma le cholesterol, lea e puipuia ai lona faʻafefe.
  • Tocopherol - Vitamin E, o se tui malosi e puipuia ai mai le maʻisuka faafitauli. O loʻo i ai le meatotino e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini mo vaʻa. Faʻatonu le faʻaalia o le lipoproteins maualalo, o lona uiga, "leaga" cholesterol.
  • Faʻaaogaina A-β-carotene e faʻagaoioia ai le tino puipuia o le tino, o loʻo i ai le antioxidant ma mea faʻamalosi-inflammatory, faʻagesegese ai le alualu i luma o le atherosclerosis, maʻi mata.
  • O le potassium ma le calcium e fesoasoani ai i le le mautonu o pito.
  • Magnesium ma isi elemene.

    O suʻesuʻega i le 2013 ua faʻaalia ai o tagata maualalo le magnesium plasma o loʻo i ai le tele o aʻafiaga e faʻaleagaina ai le gasegase o le inisalini ma le glycemia.

    E tusa ai ma saienitisi Iapani, ua faʻaalia le magnesium e faʻagesegese ai le alualu i luma mai le muaʻi maʻi i le maʻisuka, aʻo faʻaleleia ai le lagona o le insulin.

    O se fua talafeagai o le magnesium e mafai lava ona toe faʻaaogaina le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2, o ituaiga masani e sili ona aoga.

    O vailaʻau faʻasagalaʻau ma microelements i le tuufaatasiga o fatu camelina e taua tele mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, talu ai ona faʻapupulaina e le maʻi maʻi lo latou le atoatoa. E mafua lenei mea ona o le faʻasaina faamalosia o le taumafataga, ma faʻafitauli o le tino, homeostasis.

    O le Hyperglycemia e faʻaleleia ai le fua o le oxidation oxidation ma faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le faʻamaʻosaʻoina o faʻamalolo saoloto.

    O le mea lea, o le faaopoopo faaopoopo i vitamini A, C, E, magnesium ma le potassium e faʻamalosia mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e faaosofia ai le inisalini e ono mafai ona puipuia ma taofia ai faʻafitauli.

    O se paleni paleni o phospholipids, carotenoids, ma tocopherol e mafai ai ona tumau pea le oloa ma mea e le suia mo meatotino mo le tolu tausaga, i lalo o le tulaga o le maualalo o le timuga ma le vevela o le 5-10 C °

    E tusa ai ma iloiloga, o fatuga o fatulaʻau ei ai se faʻalavelave tele i le tino o le maʻisuka:

    1. Faaitiitia le glycemia.
    2. Faʻataʻitaʻituina le gaoioiga o le vaega o meaʻai.
    3. Lower cholesterol.
    4. Faamalosia le puipuiga o le tino ma faaleleia le soifua manuia lautele.

    O le afaina mai le faʻaaogaina o le ufiufi o le susu o le ufiufi e mafai ona fesootaʻi ma le taumafa tele. Atonu e sili atu le matautia, o le tele o palmitic, gasegase ma sida, lea e masani ona faaputuputu i totonu o masini i le taimi. E leai se mafuaʻaga i totonu o le Iunaite Setete o atunuu o loʻo aʻafia i le 5%.

    Auala e faʻaaogaina ai fatu totō mo le maʻisuka

    O fualaau faʻataʻitaʻi ma le susu o le saffron e manaia i latou e faigofie lava. Mo soʻo se talosaga, o fatu e tatau ona faʻamalosi e faʻaaoga ai se kofe kofe pe paʻu i totonu o se paluga. Ua uma ona saunia le paʻu ua saunia:

    • mago
    • i foliga o teuteuga
    • e pei o le faʻaleagaina.

    O le eletise mai le togafiti, faʻafefiloi ma le vai mafanafana, e faʻaaogaina foi nai lo le kalama melati, e pei o meaola mo faʻamaʻi paʻu ma tino i fafo. O le afaina o laau e fufulu mata ma le mumū. Camelina oil is widely used in medicine, cosmetology, alamanuia.

    Laʻau eletise e faalua i le aso (i luga o se manava gaogao). Inu i le tele o vai. E mafai ona e 'aina le taeao poʻo le' aiga i le afa itula. A maeʻa ona faʻaitiitia le toto kullukose, e faʻamalo le taumafa o le afiafi. O le vasega e tolu vaiaso. Suʻe i isi vailaʻau faʻamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, kesi, 'oti po o le centaury. Ina ua mavae le 2 masina o togafitiga - o se malologa faalemasina.

    O se teuteuga o le fatu o le mushroom mushroom e inu 100 g i le aso i le itula ao le i taumafa. Ua saunia e pei ona taua i lalo:

    • sasaa se sipuni sipuni o mea gaosi 250 ml o le vai,
    • faaauau pea le mu mo le 15 minute,
    • tapuni, tuu se taimi e faamaalili ma tumau,
    • faʻalavelave.

    E le tatau ona ave le gaʻo mo le silia ma le tolu vaiaso

    O le faʻafefeteina e faia e ala i le liligiina o ni tioata se lua o le vai inu 3 tbsp. l gaosi vine camelina. Faʻapipiʻi ma faʻamalosi pe a ma le 3 itula. Ave, pei o se teuteuga, faatolu i le aso, luasefulu tausaga, ona fai lea o se malologa pe faʻaaoga isi fua o laau e togafitia ai le maʻisuka.

    O aʻafiaga e aʻafia ai

    I nisi tulaga, o itu nei e mafai ona mafai:

    1. Alu
    2. Tele vaivaiga ma le ulu tiga.
    3. Tatala
    4. Nausea

    O le faʻaaogaina o fualaau faʻatoʻa ma fatu fatu, pei o isi vailaau faʻamalositino, e tatau ona malilie faatasi ma le endocrinologist. O le togafitiga a le tagata lava ia mo le maʻisuka e matautia.

    O le tuufaatasiga o le sui sooupu

    O vaega taua o loʻo maua i totonu o fatu, ma i totonu o laʻau, ma i laʻau o le laau, o mea uma ia e talafeagai mo le faʻaaogaina mo togafitiga. Uluulu le ulu i le vao pe pei o se laau totō e mafai ona e totoina i luga o se togalaau togalaau. O le aoina o se vailaʻau togafitiga e mafai ona faʻatau i se fale talavai lea e faʻatau ai togafitiga. Ina ia maua le maualuga o le togafitiga, o fatu ma fatugogogogogo e tatau ona faʻasaina i se kofe kofe pe gaosi i soo se isi auala avanoa. O le tuufaatasiga o le mumu mumu e aofia ai vaega nei:

    E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

    • vitamini A, C, E,
    • fiber
    • polyethsaturated fatty acids,
    • o suauu taua
    • puipuiga
    • eseese elemene, e aofia ai le magnesium ma le potassium.
    Toe foʻi i le laulau o mea

    Mea aoga o le mutia mumu mo le maʻisuka

    O le tuufaatasiga o le vaomatua o le mea lea e fesoasoani tele ina ia aʻafia ai le maualuga o le kulukose o le toto, ae ia faʻamalosia ai ma faʻamalosia le tulaga lautele o le maʻi, faʻateleina le malosi o le malosi o le tino, ma le faʻaleleia o le robot flow flow. O le lanu mumu o loʻo maua ai le maʻisuka nei:

    O le togavao e masani ona faʻasalalau le vaega o meaʻai.

    • faʻaitiitia le suka
    • puipuia le ola maloloina o sela,
    • faaosofia puipui o toto toto, faʻaleleia le tafe toto,
    • faʻamama le cholesterol
    • faatuina le galuega o totoga o le gastrointestinal tract,
    • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
    • ei ai lona aʻafiaga faʻaleaga,
    • e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi,
    • e fesoasoani i le alualu i luma faifaipea ma umi taimi o le maʻi

    E mafai ona e inu i se teuteuga o le mutia, faʻapea foʻi ma le faʻafefiloi ma togafitiga vailaʻau e tutusa lelei. E mafai ona faʻaaoga togafitiga mo togafitiga, ina ia mafai ai ona tumau le tulaga masani o le faʻatinoina o le tino. O le vailaau e galue malie, ae ui i lea, o le aafiaga o le pulega e tumau mo se taimi umi ma o le tagata maʻi e mafai ona taitaia se olaga masani. Ina ia mafai ona aoga le togafitiga, e tatau ona mulimuli i se taumafataga ma taʻitaʻia se olaga ola saʻo, o isi togafitiga togafitiga o le a le aumaia le mea e manaʻo ai.

    E faapefea ona aoga?

    Lanu mumu mai le maʻi suka ua avea o se adjuvant, faatasi ai ma le autu o le suka-lowering therapy. I le tulaga o togafitiga uumi, pe a faʻamautu le kulūkose ma e le o toe manaʻomia le vailaʻau, e faʻaauau pea ona togafitiga le tagata maʻi i togafitiga. O le togafitiga o togafitiga ua faaalia ai o mataupu na faamaumauina pe a, faafetai i togafitiga faa-tagata, na mafai e tagata gasegase ona faia e aunoa ma le tagofia o fualaau mo se taimi umi.

    Fiber, o le vaega lea o le vaovao, fesoasoani e faʻaleleia atili le faʻaleleia o meaʻai gaʻo, lea e puipuia ai lo latou faʻaputu i le tino.

    O le vailaʻau faʻamalosi e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma e iai sona aʻafiaga. O elemene o siaki, e pei o le potassium ma le calcium, fesoasoani e faamama le toto ma taofia ai le maualuga o le maualuga. O gaʻo eletise eletise faʻamalosi e faʻaosofia ai faiga faʻapitoa, faʻapea foʻi le puipuia o afaina ma fatuga o fatu.

    Ginger Grass Faʻaaoga mo le maʻi suka

    O le faʻaaogaina o togalaau togafitiga e le mafai ona faʻaumatia atoa le faʻamaʻi, ae mafai ona faaleleia le tulaga o le maʻi. I le faʻaaoga lelei, o le atinaʻeina o maʻi faʻalavelave ua faʻagesegese lemu mo se taimi umi. E mafai ona e faʻaaogaina le mumu e avea o se vaifofo tutoatasi, poʻo le tuʻufaʻatasia ma isi togafitiga aoga. Metotia o le togafitia o le maʻisuka ma le mutia mumu mumu o loʻo faamatalaina i le laulau:

    Tuua Lau Faamatalaga