O le maualuga o le inisalini o lona toto

O le inisalini o le homone sili ona taua i le tino o le tagata, a aunoa ma lenei mea, o le lava gaioiga o gaioiga ma tino e le mafai. O le autu o le inisalini o le fuafua lea o le aofaʻi o suka i totonu o le toto ma lona tulafono faatonutonu, pe a tatau ai.

Ae ui i lea, e masani lava ona maua e tusa ai ma le tulaga masani o le glycemia, faʻateleina le faʻatupulaia o le inisalini. O mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le tino e tatau ona fuafuaina i se taimi vave e mafai ai, a le o lea, o le faʻalavelave o le faʻamaʻi ua faʻalauteleina, o aʻafiaga ogaoga e tulaʻi mai, o le hormone e le toe faatonutonuina le glycemia.

E pei ona uma ona taʻua, e aunoa ma le inisalini, o le masani masani o le tasi le faagasologa i le tino e le mafai, o le vailaʻau e aafia i le malepe o gaʻo ma le protein, ma pulea foi le kulukose. Afai e le tupu se tulaga, e le tupu le malosi o le malosi i le masani masani.

O le soifua maloloina atoatoa i le tino o le tagata, o le inisalini o lo oi totonu o nei aofaiga:

  • tamaiti (3.0 - 20 UU / ml),
  • tagata matutua (3.0 - 25 mcU / ml).

I matua matutua ua sili atu i le 60-65 tausaga, e oʻo atu i le 35 iunite o loʻo i ai i le inisalini masani.

A oʻo i luga atu le maualuga o le masani, e manaʻomia le sailia o fesoasoani a fomaʻi, o le fomai o le a faʻavaeina mafuaʻaga tonu o le faafitauli, pe aisea ua suia ai le faʻaaliga o le inisalini. O le atuatuvale e mafua mai i se tulaga pe a faateleina e le tagata le inisalini ma le suka masani. Ina ia tofotofo oe lava, o le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma se glucometer alu i luga o le lima.

O fua e faia i ni nai taimi i le aso, e le itiiti ifo ma le 5, o lenei mea e mafai ai e oe ona iloa le ata sili ona saʻo o le maʻi. Afai e le mafai, e tatau ona siaki le kulūkose i taeao uma pe a maeʻa (e aunoa ma le alu ese mai le moega) ma i le afiafi ao leʻi alu i le moega.

Aisea e maualuga ai le inisalini

O le inisalini maualuga e faʻaalia i taimi uma se gasegase matautia i le tino o le tagata, faʻafitauli o le soifua maloloina. Faateleina le faateleina o le aofaiga o le hormone e uiga i le maʻi a Cushing, afai e mafatia se tagata mai le gasegase, e faateleina foi le homone tuputupu aʻe, ma o le suka e tumau i totonu o tapulaa masani.

O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto o le a avea ma faʻamaoniga o le gasegase ogaoga o le ate, o se faailoga atonu e taʻu mai ai le i ai o le insulinoma, o le neoplasm e gaosia ma le malosi se hormone. O le mea lea, e mafai e se tasi ona masalomia le uluai laasaga o le oona, le faʻamalosia o le insulin i sela, mea e maua ai le carbohydrate. Po o le a lava le mafuaaga, o se suʻesuʻega maeʻa ma maeʻaeʻa o le tino o loʻo faʻaalia.

Faʻasalaga mataga o le inisalini e tupu i tamaitai i le vaitau o le fanauina o se tamaititi, i le taimi nei e manaʻomia e le tino ona fesuiai i se isi tulaga o le physiological, o le faateleina o le inisalini i lenei tulaga o se faagasologa masani. Ae ui i lea, e le mafai e se tasi ona galo e uiga i meaʻai talafeagai, o le mamafa o le tasi ma le soifua manuia.

E afaina ai le le amanaiaina o le mea moni e faapea o le suiga o le tala o le tino i fafine o le a avea ma faamaoniga o maʻi gynecological, o se faailoga iloga o le lafoina o gaʻo i le lafu o le manava:

O nei faʻamaʻi uma e atiaʻe ma maualuga le inisalini i le toto. Ae ei ai tulaga e maualalo ai le insulin i le tagata maʻi ma le suka masani.

Le matautia o le faʻaitiitia o le inisalini

Faʻasolosolo lelei le maualuga o le inisalini, e tatau ona vave faʻaaogaina fua talafeagai, talu ai o lenei mea o se faʻamaoniga o faʻamaʻi ma tulaga faʻaleagaina: ituaiga 1 o le maʻisuka, maʻisuka o le tagata (i le tupulaga 15-16 tausaga), ma le maʻi suka.

O le aofai o le inisalini e mafai ona faʻaititia pe a uma le gaioiga faaletino, faamalositino. E tatau ona faʻalogo lelei i le setete o le pancreas ma le suka o le toto, ona e maualuga foi nai lo le masani ma le faʻaitiitia o le insulin.

E tatau ona faʻavae le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le aofaiga o le inisalini mo na gasegase na maua talu ai nei, ae latou te leʻi iloa le ituaiga o faʻamaʻi ma e leʻi filifilia togafitiga togafitiga. O faʻamatalaga ua maua e talafeagai mo le filifilia o se polokalame togafitiga e manaʻomia ona mulimuli i ai i tausaga mulimuli ane.

E le faigata ona fuafua le maualuga o hormones, e pei ona foliga mai i le taimi muamua. O nisi taimi e leai se manaʻoga e faʻafesootaʻi le fale suesue mo suʻega, ua lava:

  • ia faaeteete e uiga ia te oe lava
  • faalogo i le soifua manuia.

O se fesuiaiga le taua i le fua o le inisalini o le a afaina ai le kulukose toto, le tulaga o le tagata.

O isi faailoga o le fesuiaiga o le inisalini mai le masani masani o: lagona o le fiainu, vevela o le paʻu, le faʻavevela, soona televave vaivai, faʻaauau faifai pea.

A oʻo ina umi le maualuga o le inisalini, o le maʻisuka o loʻo taʻua ai le faʻamaloloina o manua, ootia ma le maofa, o le mea lea e le fautuaina ai togafitiga faʻapitoa ma manuʻa mo tagata mamaʻi uma.

O le faʻafouina o le tino e manaʻomia ai le tele o taimi, o manuʻa e ono afaina ai, o le suppuration. E le o toe mamao ona iai veins varicose, o loʻo iloa mai ai le maivi o le gaʻo, lea e mafua ai le gangrene o pito pito i lalo. I tulaga ogaoga, o le toesea o le vae ua aʻafia e le mafai ona tufatufa.

I le faʻaitiitia o le inisalini, o le suka e vave faʻaleleia, lea e faʻaalia i faʻamaoniga:

  1. fatu fatu, tachycardia,
  2. fia osofaʻi
  3. faʻateleina le sosolo
  4. mimiti le muso
  5. vaivai pe latalata i ai.

O nei faailoga uma e taʻu mai ai e manaʻomia e le maʻi ona tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi, e fuafua ai mafuaaga, ona e le mafai ona e amataina le faagasologa.

E tele lava ina mafai ona iloa faafitauli i se suʻesuʻega faifai pea masani a le fomaʻi.

Le matautia o le faateleina o le fua o le insulin

Afai o le fua o le insulin i totonu o le toto e faateleina, e matautia mo se tagata maʻi ei ai le maʻisuka ma tagata soifua maloloina, o lenei tulaga matautia e mafua ai taunuuga ogaoga i le vaega o totoga i totonu, o le latou galuega e faalavelaveina.

O le faateleina o le inisalini e afaina ai le tulaga o puipui o toto toto ma gaʻo, lea e lamatia ai le atinaʻe o le maualuga. A oʻo ina faʻalavelave tele le patital vascular, o le aʻafiaga o faʻalavelave faigata mai le loto ma toto toto ua faateleina.

O le carotide o loʻo mafai ona pagatia, o ona sela, puipui faasolosolo malie, paʻu, lea e mafua ai le leaga o le toto i le faiʻai. O le maʻisuka o le matua o le a lagona le tulaga lea e ala i le faaitiitia o le mafaufau, o le le lelei o le manino o mafaufauga, o le faifai pea i le psychomotor reactions, ma isi faaletonu o galuega.

Faatasi ai ma le sili ona le lelei o taunuuga i tagata, o le inisalini e le mafai ona faʻatonutonuina le soifua lelei, talu ai ona o le a le toe maua, o le maʻisuka ituaiga 1 e atiaʻe. O lea faʻamaʻi e mafua mai i:

  • suiga i le vaega o totoga uma ma faiga, e masani lava ona le mafai ona suia,
  • e le mafai e le tagata gasegase ona faia e aunoa ma le faʻaofiina o le inisalini.

E fautuaina e fomaʻi ia vave ona suʻe suʻega pe afai e te masalomia se suiga i le fua o le kulukose i le inisalini.

E ono sili atu ona aloese mai faafitauli matautia ma matuia, pe a fai e tatau ona faia ni togafitiga, ua faatonuina togafitiga.

A oʻo ina tele suiga o le hormone i totonu o le toto, e tatau ona e faʻamautuina lou soifua maloloina i le vave e mafai ai.

Togafitiga metotia

O le maualuga o le inisalini e le o se siama, e tatau ona e faʻamautu le mafuaʻaga tonu o le faafitauli, e manaʻomia ona amata togafitiga ma lenei mea. E mafai ona faʻaititia le hormone i vailaau faʻapitoa, e na o le fomaʻi lava e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

Talu ai o le inisalini o le tagata e le faʻasaʻoina lelei le suka, e tatau ona pipii i se meaʻai maualalo mo le taimi, e le aofia ai le kulukose mai le meaʻai. E manaʻomia foi le lafoai o le masima, meaʻai ma le sodium, faʻaititia le numera o kalori i le taumafataga.

E fautuaina e aofia ai iʻa, aano o manufasi, meaʻai susu, fatuga atoa, fuamoa moa i le lisi e le masani ona sili atu nai lo ni nai taimi i le vaiaso. E mafai ona faʻatagaina le 'aiina o fualaau faisua i fualaau' aina poʻo le afaina, o apples and watermelons e 'aina mai fua, strawberries, fugalaau ma cherries e sili ona lelei mai vine.

O fomai e fautuaina le faateleina o le gaioiga faaletino, ae le o le matua maelega i lenei mataupu, o le suka-regulating hormone reducing exercise exercise, e mafai ona aofia i le faasologa i aso taitasi:

  1. taeao tamoe
  2. afiafi savali.

E le gata i lea, e tatau ona e inu i se mea teuteu, faʻafefeteina o le mimiti, chamomile, yarrow, o le a faʻavasegaina e laau toto totoga o loʻo i totonu, ave le pancreas. I le faʻatulagaina o mafuaʻaga, i le talanoaina o meaʻai ma le fomaʻi, suiga o masaniga i aso taʻitasi, matauina o le togafitiga, e mafai ona faia le tino i le masani.

O mafuaaga mo le maualuga o le inisalini i totonu o le toto o loo faamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O le a le mea e fai pe afai o le suka e masani ae maualuga le maualuga o le inisalini

E pei ona e iloa, o le inisalini o se tasi lea o hormonia sili ona taua i le tino o le tagata. E mafai ai ona pulea le maualuga o le suka ma le mita Gamma ma faaitiitia pe a siitia. Ae peitaʻi, ei ai nisi tulaga e pei o le faʻataʻitaʻiga, e maualuga le inisalini, ae o le fua o le suka e tumau pea? E tusa ai ma lenei mea, faʻapea foʻi ma le masani, suka ma sili atu mulimuli ane i le tusitusiga.

E uiga i le inisalini

O lea la, o le inisalini o se tasi o na hormones e nafa ma le faʻatonutonuina o faiga uma i totonu o le tino o tagata uma. I le faaopoopo atu i ai, o ia o le "nafa" mo le metabolism o protein ma gaʻo - e pei ona molimauina e le tasi glucometer touch. Ae ui i lea, o lana galuega autu o le faatumauina lea o le suka i le tulaga masani. O le mea lea, i le itu, ua maua ai le tele o le suiga o le malosiaga i se fua faatatau tutusa.

O le maualuga o le inisalini i totonu o se tagata e masani ona soifua maloloina o:

  • i tamaiti - mai le 3.0 i le 20.0 uU i le ml,
  • i tagata matutua - mai le 3.0 i le 25.0 UU i le ml (sili ona faʻamoemoe e faʻaaogaina se glucometer o le bionime),
  • i tagata matutua atu i le 60 tausaga - mai le 6.0 i le 35.0 mcU i le meli. O faailoilo uma o loʻo tuʻuina mai e faʻaalia ai le masani.

I le tulaga lava lea e tasi, pe a faʻaalia pe sili atu pe sili atu faʻamaufaʻailoga ua tuʻuina atu, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma saili le mafuaaga o lenei mea ofoofogia. Aemaise lava, pe afai e foliga mai o le faateleina o le insulin, ae o le suka, e pei ona faaalia i suega, e masani, e pei ona fai mai Akku Chek.

E uiga i le siitia

O se maualuga maualuga o le hormone o loʻo tuʻuina i totonu o le toto atonu o le faʻamaoniga manino lea o le tele o faafitauli tau le soifua maloloina. Muamua, o loʻo matou talanoa e uiga i le maʻisuka i le vaega lona lua. O le faʻasoasoaina, lea e sili atu le maualuga o le suka pe i se mea itiiti, e masani lava ona maua, lea o le a sili ona talafeagai le fuafuaina e faʻaaoga ai le TC Contour.

E le gata i lea, o lenei faʻaaliga e mafai ona talanoa e uiga i se faʻalavelave faʻasesē e pei o le maʻi o Cushing. E le lava lava, ae o loʻo i ai pea se faʻaaliga e pei o le faʻasalaga. O loʻo faʻaalia i se fua faʻatusatusa o taimi o le tuputupu aʻe o le homone. I lenei tulaga, o le toto toto e masani, ae o le inisalini ua matua faateleina.

E le gata i lea, o le gaioiga faʻaalia i le tino o le faʻamaoniga lea o nisi faʻamaʻi e fesootai tuusaʻo ma le ate. O lenei faʻaaliga e tatau ona avea o se faʻauiga ogaoga o le insulinoma, o lona uiga, o se kuluma e maua ai le inisalini. O le tulaga lenei o le inisalini e masani ona faateleina, ae tumau pea le suka.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le gata i lea, faatasi ai ma le suka ua faailoa mai, o le lamatiaga o le myotonia oona, lea o se maʻi leai, e maualuga tele.

Ona o le natura o le lalolagi ma le ogaoga o lenei faagasologa, e mafai ona taʻu mai ai le amataga o le oona, faapea foi ma le solia o le tikeri o le tetee atu o siama i le hormone ma ana mea gaʻo.

O le faateleina o le insulin e mafai ona maua i le toto o fafine maʻitaga, lea e maua i le amataga. I le tele o tulaga, o sea faateleina e tatau ona avea o se tali a tagata i se tulaga fou i tulaga o le physiological ma e masani lava.

E taua foi le mafaufau o soʻo se vavaeese mai le fua masani o le insulin i fafine i se itu maualuga o se faailo o se faʻamaʻi e pei o le ovary polycystic. Aemaise lava le taua o le mea e ono tupu i lenei mea, pe a faʻapena ona faateleina le teuina o gaʻo i le itū o le manava.

Ae ui i lea, e tatau ona maitau o faʻamaʻi uma o loʻo faamatalaina i inei ua na o se alualu i luma e mafai ona taofi i taimi talafeagai ma togafitiga faafomai atamai. E naʻo le auala lenei o le a mafai ai ona faʻamautu le suka ma le inisalini pe afai e sili atu ma le tasi o faʻamaufaʻailoga ua faʻaalia ua faateleina. I lenei itu, e taua le maitau po o le a le faʻaitiitiga poʻo le faʻagasologa o le faʻaleagaina o le inisalini ma le suka.

E uiga i le faʻaitiitia o le maualuga

E tatau foi ona taulai totoa i se faaitiitia po o se faaitiitia faafuasei o le fua, aua e mafai ona avea ma molimau tuusao o le mea e amata:

  1. maʻi maʻisuka o le vaega muamua,
  2. maʻisuka tama
  3. maʻi faʻamaʻi
  4. o le faʻapopopoitarism (o se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma ituaiga uma o faʻalavelave i le gaioiga o le pituitary gland).

O faʻamalositino faʻagasolo taimi e mafai ona mafua ai se paʻu matuia i le fua o le insulin.

E le gata i lea, o suiga o soʻo se ituaiga i le aofaiga o le inisalini e mafai ona avea ma faʻamaoniga o faʻafitauli i le pancreas, aua latou te vave manatunatu i le gaosia o le hormone na tuʻuina mai.

I lenei tulaga, e mafai foi ona faateleina le suka.

Mo le maʻisuka lava e tasi o loʻo i le amataga o le suʻesuʻega o le faʻamaʻi ma iloa le ituaiga o maʻisuka, o le auʻiliʻiliga o le inisalini ma lona tulaga e mafai ai ona atiina ae ni auala sili ona lelei ma talafeagai mo togafitiga mulimuli ane.

E uiga i le lelei

E tutusa lava le tāua le filifili ma le tutoatasi pe, i le taimi nei, e le gata o le suka, ae o le inisalini foi e siitia. O le faʻamaoniga sili ona mausali o lenei mea, e moni, i le faaopoopo atu i auiliiliga, o faailoga ia e auina mai e le tino. Soʻo se fesuisuiai i le fua faatatau o le hormone vave lava e aafia ai le aofaiga o suka i totonu o le toto. Faʻatasi ai ma lenei parakalafa, o lagona o se tasi e sili atu lona taua nai lo tapulaa o le masani.

O le faʻamaoniga o le fesuiaiga o le inisalini mai se tulaga masani, i le tele o mataupu, o se lagona o le galala, faʻavaveina o le paʻu, faʻavaʻa faifaipea, faʻapea foi ma le maualuga o le vaivai ma le le mautonu. I se taimi mulimuli ane, o loʻo matou talanoa e uiga i se matitiva sili ona leaga ma faʻagesegese o soʻo se mea, e oʻo lava i manuaga laiti.

I le tulaga o le faʻateleina o le fua faatatau o le inisalini, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e vave faʻaitiitia. I le faaopoopo atu i faailoga tuʻufaʻatasia, i lenei tulaga, e mafai foi ona latou faʻaalia i latou lava:

  • e lei mafaufauina ae ogaoga le fiaai,
  • malosi le gatete
  • fatu palpitations, faʻapea foʻi le tachycardia,
  • faʻateleina le sosolo
  • o se uiga o le faavaivaia, e tulai mai foi faafuasei.

O nei mea uma o loʻo taʻu mai ai o le suka poʻo le inisalini e maualuga le maualuga, o lona uiga o le maualuga o le togafitiga faafomai e talafeagai.

E uiga i tulaga lamatia

O se faʻaopoopoga o le insulin e mafua ai se lamatiaga tele i le soifua maloloina o tagata taitoatasi, i le lautele. Talu ai, muamua lava, o le a fesoasoani i le faʻavaeina o le maualuga o le maualuga, lea e aʻafia ai le faʻaitiitia o le galasticity of arteries.I lenei fesoʻotaʻiga, o le aʻafiaga o faʻafitauli o le cardiovascular e sili atu le maualuga. O le inisalini e afaina ai le vevelaina o puipui ma sel o le katotela, ma ona o lenei mea ua i ai le solia o le masani ai toto i le faiʻai. O ia tulaga e mafai ona mafua ai le leai o se manino ma le saoasaoa o mafaufauga i le matua. I le avea ai o se tulafono, o loʻo matou talanoa e uiga i le matua e sili atu i le 60 tausaga le matua - o lenei tausaga ua tele faʻafitauli o loʻo faʻaalia.

E le gata i lea, ua iloa e tagata uma o le maualalo o le fuainumera o le inisalini ma ona fesuiaiga e masani lava ona taʻitaʻia ai le maʻisuka ituaiga 1. O lenei maʻi e faʻaleagaina ai le gaioiga o le tino o le tino o le tagata.

I lenei itu, e matua fautuaina lava e faapea, afai e leai se masalosalo e uiga i le fua faatatau lelei o le kulukose ma le inisalini i totonu o le toto, pasi suega talafeagai.

O lenei mea e mautinoa ai pe a faʻaalia ni faafitauli eseese o le a mafai ona faia fua, aʻo le faʻatagaina le faʻateleina o faʻafitauli ogaoga. O le mea lea, soʻo se mataupu o fesuiaiga i le fua o le suka toto e tatau ona suʻesuʻeina ma faia togafitiga faʻatagaina. E moni lava lenei tulaga i le tulaga o le inisalini e matua tele pe faʻaititia, ae o le suka e tumau i se tulaga masani. E le o le masani lea, ma e tatau ai ona faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

O sea auala e faʻamautinoa ai le faʻasaoina o gaioiga uma i le maualuga, e fesoʻotaʻi ma le taua e manatua pea ma faaleleia le maualuga o le suka, ae faʻapea foi le insulin i le tino o le tagata.

Suauu toto 15 i tane ma fafine, o le a le uiga o lenei mea ma le mea e fai?

O le suka maualuga o le toto o lona uiga o se kulupu o le glucose e le taliaina, lea e le o lelei ona uuina e le tino ona o nisi mafuaaga.

O le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate e taʻitaʻia ai le hyperglycemia, ma o lenei tulaga e lamatia ai. O lona uiga, e maualuga le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka, i le mea moni o se maʻi faʻapitoa i se tulaga faʻapitoa, o ona aʻafiaga, taunuuga e ono maua ma le manaʻomia mo se fetuunaiga taua i le olaga.

Suauu toto

O le toto mo le glucose ua aveesea mai le tamatamailima - o lenei mea e faia e le suʻega faufautua, o le faʻasalaga e le sili atu ma le minute, o le mea lea e le mafai ai ona taʻua o le tiga. E mafai ona saunia tali i le aso e tasi. Afai ua saunia lelei le tagata maʻi mo le auiliiliga, ona maualuga tele lea o le faʻamaoni o taunuuga.

O se faailoga i le va o le 3.3-5.5 mmol / l o lona uiga o mea uma e masani ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae afai o mea taua na alu i tua atu o nei tapulaa, tasi le auala pe o le isi, e aoga le toe faia o le auiliiliga ma alu i le fomaʻi.

O se mea sese e mafai ona tupu ona o se numera tele o mea. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e ulaula se tagata ao leʻi faia le suʻega, e mafai ona oso le suka i le toto. E le itiiti ifo le afaina o le kulūkose ma le atuatuvale, lagona. O loʻo faʻamatalaina lenei i le vavalalata vavalalata o le natura faʻasalalau o le faʻaogaina o le atuatuvale ma le metabolism.

Aisea e tupu ai le toto o le toto i tane

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se tagata soifua soifua maloloina e le i afaina i fua o le suka i luma (o lona uiga, o mea uma lava e masani ai), o lona uiga o le faateleina o le taua i lenei faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma se faʻamaonia po o se faʻamaoniga tuusao o nisi o maʻi.

O le tele o taimi, o le maualuga maualuga o le suka o se faailoga lea o nisi faʻalavelave i le pancreas.

E mafai foi ona ola le suka i le toto mo mafuaaga nei:

  1. O le hormone e nafa ma le tuputupu ae o le tagata e gaosia,
  2. Vailaʻau le pulea
  3. Cushing's syndrome (faʻalavelave i totonu o le mafaufau, pituitary ma slanderland),
  4. Talu ai ona o se paʻu poʻo se fatu oso,
  5. Alcoholism
  6. Faʻasologa o gase
  7. Fuʻa
  8. Galue malosi
  9. Faʻaleagaina faʻasoesa
  10. Faʻaleagaina togafitiga ogaoga.

O le isi mataupu o le maʻisuka, o le mafuaaga taatele lea o le maualuga o le toto suka. Mo se tagata, e faaopoopo atu i isi mea uma lava, o le maʻisuka e masani ona mafua ai le le atoatoa, ona o le malosi malosi o le toto e faaleagaina ai lona taamilosaga, ma ua vaivai le galuega erectile.

Aisea e faateleina ai le suka i fafine

O mafuaaga e mafua ai le maualuga o le kulukose i fafine atonu e ese si ese mai le lisi tutusa i alii. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o suiga i nei tulaga faatauaina ua faamaumauina i le taimi o le maitaga - atonu o se tali talileleia o le tino i suiga o le hormonal.

Mafuaaga o le hyperglycemia i fafine:

  • Le faʻaleagaina o suti ma mea faʻafiafia,
  • Tetele e faʻaosoosoina le popole ma le popole,
  • Faʻaaogaina umi o faʻamatalaga e faʻafoʻi ai faʻamatalaga tuʻu,
  • Faʻaletonu o lauroid
  • PMS (afaina muamua)
  • Faʻafitauli o le gasegase.

Ae o iinei, o le maʻisuka e mafai ona valoia i se maualuga maualuga o le tulaga e ono tupu. O le maʻi e mafai ona mafua mai i se mea na mafua mai, e mafai ona fesootaʻi ma isi faʻamaʻi, i soo se tulaga, e tusa lava po o le a le matua o le kulupu o le fafine, e tatau ona siakiina pea lona suka suka.

Faailoga o le toto maualuga

E manaʻomia lou faʻalogo i lou tino. Aua e te popole mo soʻo se maʻi, ae ia tali atu ma le agavaʻa i na faailo na te tuuina atu i tulaga o faafitauli. O le maʻi suka o se togafitiga lea e vave tele pe mulimuli ane faʻailoaina ia lava e le gata o ni faailoga i totonu o le auʻiliʻiliga. E i ai faʻamaoniga mautinoa e faʻaalia ai se maʻi.

Faʻapefea ona faʻaalia le maʻisuka:

  1. O le fia inu, o se tagata e inu vai i taimi uma, o loʻo i ai se lagona e le mafai e ia ona onā,
  2. Faʻasolosolo faifaipea, le faʻavauvau pe a oʻo mai,
  3. Le lava le vaivai ma vaivaiga
  4. Tue le paʻu
  5. Arrhythmia
  6. E mafai ona faʻalautele le fiaʻai, ae o loʻo vaʻaia pea e le tagata le mamafa,
  7. Manua tumau
  8. Numera o lima po o vae,
  9. O se faʻalavelave matuia i le faʻaaliga mo se vaitau puupuu,
  10. Faʻailoga e leai ni ulu
  11. Naua ma vailaina
  12. O se uiga sili ona lelei o le acetone mai le ooto tautala.

O faʻamaoniga e ono le faʻaalia, e le tatau ona vave ona latou faʻaalia. O nei faʻailoga e mafai ona talanoa e uiga i isi faʻafitauli, i soo se tulaga, e tatau ona e suʻeina se suʻega toto ma asiasi i lau fomaʻi.

Le matautia o le toto maualuga

O le maualuga o le glucose poʻo le hyperglycemia e faʻaleagaina ai le tulaga o se tagata atoa. O le vaivai e avea ma soa tumau. E mafai ona fai ni faafitauli i le mamafa (e ui o le tele o taimi, o le mamafa tele o le maʻisuka o le maʻisuka).

O le Hyperglycemia e matautia i taunuuga nei:

  1. Toto fatu
  2. O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻafitauli o le auiliiliga o ata
  3. O faamaʻi o le loto ma toto toto,
  4. Degenerative Brain Pathologies,
  5. Faʻavave o le faagasologa o le soifua matua.

Afai tatou te faatusatusa le tino ma se fale piliki, e mafai ona tatou faapea atu o le toto maualuga maualuga e faaleagaina uma lava piliki i totonu o lenei fale. Faʻataʻitaʻiina e fomaʻi se faʻataʻitaʻiga mo se mafuaʻaga lelei: o le maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi lea e manaʻomia ai le mataituina lelei ma le tele o le amio pulea.

Suauu toto 15 - o le a le mea e fai?

Afai o ia maualuga taua na maua mo le taimi muamua, ma e le o maua se tagata i le maʻisuka (a le itiiti ifo, na te le i ai muamua i lena taimi), ona mafai lea ona i ai ni mafuaʻaga mo ia maualuga maualuga - mai le faʻalavelave faʻapitoa i le gasegase matautia.

O le mea e leaga ai, o nisi taimi e maualuga le suka e talanoa i le oncology, atonu foi o se faailoga o faʻamaʻi o le ate, aua o lenei tulaga e manaʻomia ai se vave faʻamalamalamaina o tulaga uma.

Ioe, o le mea muamua e oʻo mai i le mafaufau o le maʻisuka. Ma o masalosaloga faapena e malamalama, o le faʻamaʻi lautele, ma e leai se tasi na faʻamaonia o le a le mafai ona maua le faʻamaʻi.

Afai o se toto faataitai na faʻaalia ai le suka toto o le 15mmol, o le a le mea e fai:

  • Tuʻu se suʻega fou o le toto, matauina tulafono uma mo le faia o se faʻataʻitaʻiga,
  • Faʻaaoga se suʻega o le faapalepale glucose
  • Fai se suega o le urine,
  • Fai se ultrasound o nisi o totoga (pancreas - e tatau ai),
  • Iloilo le hemoglobin glycosylated, c-peptide.

O sea ituaiga lisi tele o suʻesuʻega o le a faʻamaonia ai le saʻo ma le faʻamalamalamaina e pei ona mafai ai. E taua tele le faʻamaonia po o le a le faʻamaoniga patino ua tupu i totonu o le tino. O le tele o taimi, e tupu lenei mea: pe o le pancreas e le maua ai le aofaʻi sao o le inisalini, poo le tino o le tino e leai se lagona talafeagai i ai.

Aiseā e Faateleina ai le Suʻi Suka

Afai o se tagata ua i ai se faʻamaʻi, e siakiina lona tulaga, mulimuli i le togafitiga faʻasolo, ona avea lea o le maualuga o le maualuga o le suka i ia maualuga maualuga o loʻo taʻu mai ai ni soliga i togafitiga. Ae o nisi taimi e ese le manatu.

O mafuaʻaga mafuaʻaga o le suka e pa'ū i le maʻisuka:

  • O le tele o le faʻaaogaina o mea e taʻua o le moli gaʻo,
  • Le malosi o le tino,
  • Tatalo le mauaina o tupe na atofaina,
  • Faʻafitauli matuia
  • Faʻafitauli Hormonal
  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Soʻo se faʻamaʻi pipisi
  • Aveina o vailaʻau faʻatasi ma se itu tutusa tutusa poʻo ni faʻamatalaga faʻafofoga.

I le tele o tulaga, o le maʻi lava ia e fautua mai na mafua ai ona oso i le suka. O le mea lea, o le tagata gasegase e masani lava ona faʻaumatia le mea na mafua ai le faaosoosoina o ia lava. O lona uiga, o le maʻisuka i se tasi o tulaga e tatau ona taofi le faia o faʻamaʻi faʻamaʻi, i le isi mea e naʻo lou manaʻomia o le 'aiga o le aoauli, i le lona tolu - tuʻuina atu taumafa leaga.

Afai e te misia se tui o inisalini, e tatau ona e suʻeina tui, pe ave fualaau. O ia ituaiga gaioiga o le a fesoasoani e toe aumaia le kulukose i le masani. Ma afai e le toe solia e le tagata le tulafono, pe a maeʻa le 2-3 aso, o le a faʻamautuina faʻaʻailoga masani.

O le mea e masani ona mafua ai le oso i le suka o le toto i se maʻisuka

E masani lava o le mafuaaga mo lenei faateleina i le kulukose o le sese lea o fualaau faasaina. Afai e le tuiina e se tagata le inisalini i le auala sao (vave ona toso ese se nila, aua le tuiina atoa le vailaau poʻo le tuʻuina o se nila i totonu o le mea faʻapipiʻi i luga o le paʻu), o le lelei o togafitiga e mafai foi ona faʻaitiitia. O le mea lea, e taua tele mo le maʻisuka ia iloa auiliiliga uma: pe faʻapefea ona faia le inisalini, taimi e faia ai, pe faapefea ona teuina faʻamalama ma se mea e fai, ma isi.

Faatasi ai ma isi mafuaaga mo le siitia o le suka i tagata mamaʻi:

  1. O fualaau faʻasaina ua maeʻa poʻo le inisalini maualalo,
  2. O le tuufaatasiga i se tui se tasi o ituaiga o inisalini,
  3. O le ava malosi e faʻaaogaina ai le nofoaga o tui,
  4. Aveesea e Hasty le nila mai le paʻu o le paʻu (e le o vailaʻau uma e oʻo i le tino).

O le a le ketoacidosis matautia ma pe o le a le mea

O le taua tele i le maualuga o le suka o le mafai lea ona amata le ketoacidosis. O se tulaga ogaoga lenei, faatasi ai ma le tino, o tino o le ketone e amata ona tu i fafo i le tino o le maʻi. O lenei mafuaʻaga e mafua ai le onosaʻi matautia.

  1. Uiga masani,
  2. Vomiting ma le naunu
  3. Tetele le le mautonu
  4. Tauvalea, vaivaiga,
  5. O le popole tele
  6. Tutu e leai se mafuaaga
  7. Faʻaitiitia galuega vaaia,
  8. O le fia inu tele
  9. Acetone manogi mai le ooto tautala.

Ketoacidosis o se tulaga faʻafefe, o le mea lea, e tatau ona faʻaumatia na o tulaga tumau. I lenei tulaga, o le tagata gasegase e tui malosi ile inisalini, faʻapea foʻi fualaau e fesoasoani e toe faʻafoʻi le metabolism-masima ma le paleni o le acid-base.

O le fatu o le tagata ua afaina e vave ona ola, vevela le tino, ua le mautonu le leo musika. O le maʻisuka o le maʻisuka ua maeʻa, o faafitauli ma le malamalama ua matauina. Mulimuli ane, o le tagata gasegase e le lava se tali i fualaau i fafo, ua paʻu o ia i se coma. Ma le falemaʻi e tatau ona faanatinati, i se isi itu - o se mea na afaina.

Maua maualuga le kulukose

Suauu toto, 15, mea e fai, taunuuga - o mafaufauga faapena e masani lava ona tupu i le ulu o se tagata e tutusa ma le maualuga o le kulukose o le toto. E le gata i le faʻaaogaina o mafuaʻaga o lea oso, e tatau ona e fetuunai le mana, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa vaega taʻitasi.

O a meaai e maualalo ai le kulukose:

  1. Kukama, kapisi, ma le zucini, susulu, Ierusalema atisikoke,
  2. Onions, eggplant, paluka masani, logo pepa,
  3. Seleni, asparagus, horseradish, turnip, tamato,
  4. Blueberries, fualaau 'aina, meaʻai, pi, letusi.

I se eseesega, e tatau ona taʻua e uiga i suamalie suamalie. E le o vailaʻau nei, o mea ia e fesoasoani i se tagata e aunoa ma se laʻau suamalie. Ole fua o nei vailaʻau e tatau ona siakiina ma se fomaʻi. E taua le ave ma le faaeteete o suka, aua o le tele o taimi latou te aafia ai le gaioiga o le inumaga.

Alu i le faʻaaogaina o vailaau e maualalo ai le kulukose o le toto e naʻo le faʻamalosi o le fomaʻi. Afai e le aumaia e le taumafa iuga, o le isi laasaga o le togafitiga fualaau faasaina. Biguanides e sili ona aoga i fualaau oona i aso nei, o lo latou aafiaga e iloiloina e pei o le umi, e le faigata ona filifili e tusa ai ma le tui, ma e leai se aafiaga le lelei i le gaosia o le gaosiga o latou inisalini.

Mo le taimi muamua e pei o se oso i le suka, na maitauina, pe o lenei faateleina o loʻo i totonu o se tagata ua maua i le maʻisuka, e tatau ona toe maua le auʻiliʻiliga ma faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i isi gaioiga.

Tuua Lau Faamatalaga