Oatmeal Cake Potato

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le olaga o se tagata e suia tele - e tatau ona e toe iloiloina le faiga masani o aso uma, faʻatupulaia le gaioiga faaletino ma sui lau meaʻai. E i ai le taua tele o lenei mea i le suka o le toto.

Ole ituaiga lona lua o le maʻisuka e manaʻomia ai le tagata maʻi e tausisi i tulafono patino o mea taumafa, e le aofia ai se tele o oloa mai le taumafataga. O se tasi o mea manogi o mea suamalie ma paluga. Ae o le a le mea e fai, aua o nisi taimi e te manaʻo ai e te tausia oe lava i mea suamalie?

Aua e te paʻu'ū i le faʻavaivai, o loʻo i ai le tele o meaʻai suamalie - o le cheesecake lenei, ma keke, ma keke. O le tulafono autu mo se maʻisuka o le kukaina o paluga e aunoa ma le suka. E taua foi le mafaufau i le fuainumera o fuainumera o oloa, aua o lona faailoga lea e aafia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O loʻo i lalo se lisi o oloa ma se faʻamaufaʻailoga maualalo maualalo e faʻaaogaina i le saunia o meaʻai, o le manatu o le GI, o le suʻega o meaʻai suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo tuʻuina mai.

Glycemic Index of Baking Products

O le manatu o le faasino igoa e faasino i se faailo e afaina ai le tafe o le kulukose i totonu o le toto. O lalo ifo o lenei fuainumera, o le saogalemu o le oloa. E tupu foi i le taimi o le vevela o togafitiga, e mafai ona faateleina le faʻalauiloa. O lenei mea e sili ona moni mo kāloti, lea i le tino foliga e 35 iunite, ma i totonu o le 85 iunite.

O le faʻamaoniga o le maʻisuka e tatau ona maualalo, o nisi taimi e faʻatagaina ai le 'aiina o meaai i le averesi o le GI, ae maualuga i lalo o le faʻasaina faasaina.

O a faailoga e manatu e masani:

  1. E oʻo atu i le 50 PIECES - maualalo GI,
  2. E oʻo atu i le 70 PIECES - fuainumera GI,
  3. Mai 70 iunite ma luga - maualuga GI.

Ina ia le gata ina faia ni talatala manaia, ae ia maloloina foi, o mea ia o lo o mulimuli mai i fualaʻau, faatasi ai ma a latou faailoilo GI:

  • Rye falaoamata - 45 iunite,
  • Kefir - 15 iunite,
  • Fuga lanu - 45 PIECES, yolk - 50 PIECES,
  • Apple - 30 iunite,
  • Blueberries - 40 iunite,
  • Blackcurrant - 15 PIECES,
  • Laʻau mumu - 30 PIECES,
  • Fatisi e leai se tino - 30 iunite.

A fai ni ipu, e aofia ai meaʻai, ia mautinoa e te faʻaaogaina i luga o le laulau faʻamaufaʻailoga.

O pies mo le maʻisuka e faia faapitoa mai le falaoamata atoa, o le falaoa falaoa e tatau ona filifilia. E lelei tele le kukaina o le paluga e aunoa ma le faaopoopo o fuamoa. O le fua pito i sili ona lelei o le faʻaosoina lea o se tasi o le mea faʻafefete o le fefete (11 kalama) i le 300 ml o le vai mafanafana ma faʻaopopo se pine o le masima. A uma ona fufulu le 400 glamu o le falaoamata o le rai, faaopoopo se tasi sipuni sipuni o le suāuʻu fuālaʻau ma kuka se paluga mafiafia. Tuu i se nofoaga mafanafana mo le 1.5 - 2 itula.

Ina ia maua ni keke suamalie, e mafai ona e faʻaumatia ni nai fualaau suamalie i totonu o sina vaega ole vai ma faʻaopopo i le paluga. Mo le faʻatumuina o ia pies, e mafai ona e faʻaaoga:

E mafai ona seleseleina nila i luga o se fatulaʻau pe tipiina i totonu o ni nai pusa, ona o le muaʻi siakiina ma le faʻasolosolo. Pipi pies i totonu o le ogaumu, i le vevela i le 180 C, mo le 30 minute.

O se tasi o mea e sili ona lauiloa mo le maʻisuka o le panikeke e leai sona suka. E faigofie ona latou sauniuni ma e le manaʻomia le suāuʻu kuka pe a fufulu, lea e taua tele mo lenei faʻamaʻi. O ia mea taumafa meaai e leai se suka e sili ona lelei ma ola maloloina.

Mo le tele o tautua o le a e manaʻomia:

  • 0.5 teaspini o le tao tao
  • 200 ml o susu
  • Oatmeal (saunia mai le oatmeal, pre-cut in a blender or grinder),
  • Blueberries, currants,
  • Onamamoni
  • O le fuamoa.

Muamua, sasa le susu ma le fuamoa, ona sasaa lea i totonu o le oatmeal ma faʻaopopo le faʻavela o le paʻu. Afai ei ai se manaʻoga e faʻafiafia le pancakes, ona tatau loa lea ona faʻamaʻapeina ni ipu se lua o le suamalie i le susu.

Faʻafefiloi mea uma ina ia leai ni lumupa. Pipi i totonu o se pusa seia oʻo i le enaena auro, e aunoa ma le faʻaaogaina o le suauu. E faatagaina le suauu i luga ina ia le mu ai pani Amerika.

Auauna i ni vaega, i ni vaega se tolu, ia teuteuina i vine ma faasasusu pancakes ma le kinamona.

Aʻai ma Cheesecakes

O se keke pateta e leai se ola e vave ona kuka ma e ese lona tofo. O le a e manaʻomia ni apu mama e lua, tipi, tipi i totonu o pusa ma uʻu ma sina vai. Pe a mālūlūlū, aveese mai le vevela ma taʻalo i se mea faʻaleleia seʻia oʻo i le faʻaauau pea o pateta pateta.

Ma le isi, fuga 150 km o le cereal i totonu o se apa mago ma le kinamona. Faafefiloi appleauce ma le 150 kalama o le siʻosiʻese vao e leai ni gaʻo, faaopoopo le 1.5 tbsp. punetēpu o koko ma paʻu i totonu o se mea faʻapitoa. Pepa pepa ma taʻavale i le cereal, tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le po.

A aunoa ma le tao, e mafai ona e kuka se sisikisi, e te le manaʻomia foʻi ona faʻamalu le paluga.

Ina ia faia se sisi, o le a e manaʻomia nei oloa:

  1. 350 kalama o le siʻisiʻi gaʻo gaʻo, sili atu meaʻai,
  2. 300 ml susu yogurt poo le kefir,
  3. 150 kalama o kuki mo le maʻisuka (fructose),
  4. 0.5 lemons
  5. 40 ml sua opu
  6. Lua fuamoa
  7. Tolu fualaau suamalie
  8. Tasi le sipuni sipuni.

Muamua, ia tipi kuki i totonu o se mea faʻaleleia poʻo se masini. E tatau ona itiiti le pala. E tatau ona faataatia i se tulaga loloto, na muamua lubricated i le pata. Auina atu le sisiva i le lumanai i le pusaaisa mo le 1.5 - 2 itula.

Aʻo faʻapipiʻi le pito i totonu o le pusaaisa, o le faʻatumu o loʻo saunia. Faafefiloi le kuka maisi ma kiliki i totonu o se masini suamalie seia oʻo ina lamolemole. Ona faaopoopo atu lea o le lemonia lemoni i le paluga ma tafana mo le tusa o le minute.

Faʻafefiloi fuamoa i totonu o se isi pesini ma faʻamaʻi, ona faʻapotopoto lea ma le faʻatumu. Aveese le faavae mai le pusaaisa ma sasaa le faʻatumuina saʻo lava iina. E le tatau ona tao le kesekake i totonu o le ogaumu. Ufiufi le ipu i le kuka i le lumanai ma se fafie ma tuu i totonu o se koneteina, lapoa lautele ma tumu i le afa i le vai.

Ona tuu lea o le cheesecake i totonu o le umu ma tao i le vevela o le 170 C, mo le itula. Alu e faʻamalolo e aunoa ma le aveeseina mai le ogaumu, o le a alu pe a ma le fa itula. Aʻo leʻi tuʻuina atu le sisi i luga o le laulau, sasaa i le kinnamon ma teuteu i fua.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai nisi o fualaau mo le maʻisuka.

Suauu kuki mo le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O se oloa e pei o se keke suamalie masani o loʻo faʻaumatia e tagata soifua maloloina e sili ona matautia mo se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Ae peitai, e le o lona uiga e tatau ona e lafoaia atoa se meaʻai i lau meaai.

I le faʻaaogaina o nisi o tulafono ma oloa talafeagai, e mafai ona e faia se keke e fetaui ma manaoga o meaʻai mo le maʻisuka.

O a keke e faatagaina mo le maʻisuka, ma o fea mea e tatau ona lafoai?

Carbohydrates, lea e maua i luga o fualaau suamalie ma falaoamata, ei ai le gafatia e faigofie ona eli ma vave ulufale atu i le toto.

O lenei tulaga e mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto, o lona taunuuga atonu o se tulaga ogaoga - o le maʻisuka hyperglycemic coma.

O keke ma meaʻai suamalie, lea e mafai ona maua i luga o fata teu, e faʻasaina i le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le taumafa o le maʻisuka e aofia ai se lisi lautele o meaʻai e le faʻaosofia ai le faʻamaʻi o lona maʻi.

O le mea lea, o le sui o nisi o meaʻai i le fua o le keke, e mafai ona kuka mea e mafai ona 'aina e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina.

O keke keke suka saunia e mafai ona faʻatau i se faleoloa i se matagaluega faapitoa mo le maʻisuka. O isi oloa gaosi oloa o loʻo faʻatau atu foi iina: salu, taffles, kuki, kalu, keke kosi, mea suka.

Tulafono o le tao

O le taoina o le tao tao e faʻamautinoa ai le mautinoa i le faʻaaoga lelei o oloa mo ia. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo maua le tele o ipu, talu ai e mafai ona faʻatonutonuina a latou kulukose i le iniseti o inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai faʻasalaga ogaoga i meaʻai suga.

Ina ia saunia se meaʻai suamalie i le fale, e tatau ona e faʻaaoga mataupu faavae nei:

  1. Nai lo o le saito, faʻaaoga le keke po o le oatmeal; mo nisi o kuka, e talafeagai lelei le rai.
  2. E tatau ona suia le pata gaʻo maualuga i le itiiti o le gaʻo po o fualaau faisua. E masani lava, o keke keke e faʻaaoga ai le margarine, o se mea gaosi foi.
  3. O suauu i kulimi ua suia lelei e le meli; o suauu masani e faʻaaogaina mo le paluga.
  4. Mo le faʻatumu, e faʻatagaina le tele o fualaau 'aina ma fualaʻau e faʻatagaina i le taumafa o le maʻisuka: apples, citrus fruits, cherries, kiwi. Ina ia lelei le keke ma ia le afaina ai le soifua maloloina, ia le aofia ai vine, vine ma faʻi.
  5. I fualaau kuka, e sili ona lelei le faʻaaoga o kulimi kulimi, yogurt ma le siʻiisi e maua ai sina gaʻo maualalo.
  6. Pe a saunia ni keke, ia fautuaina e faʻaaoga e pei o sina falaoamata e mafai ona fai; o keke falaoa e tatau ona suia i se moli suamalie, suauu sima i foliga o le siloni po o le malulu.

Fualaau sipuni fua

Mo ia o le a e manaʻomia:

  • 1 ipu fua o le suka i le oneone,
  • 5 fuamoa moa
  • 1 le pepa o gelatin (15 grams),
  • fualaau aina: strawberries, kiwi, oranges (fuafua i mea e fiafia i ai),
  • 1 le susu susu susu poo yogurt,
  • 2 sipuni tele o le meli
  • 1 cup oatmeal.

O le keke e saunia e tusa ai ma le fua masani mo tagata uma: faʻaigisa le paʻepaʻe i totonu o se isi ipu seia oʻo i se foamuli mausali. Faʻafefiloi yolks fua i le fructose, sasa, ona faʻaopopo ma le faʻaeteete puipuiga i lenei vaega.

Sift oatmeal i totonu o se sieve, sasaa i totonu o le kulimi fuamoa, faʻafefiloi malie.

Tuu le paluga maeʻa i totonu o se ufi e ufiufi i le fasi pepa ma tao i totonu o se ogaumu i le vevela o le 180 tikeri.

Aveese mai le ogaumu ma tuu le foliga seia maeʻa maeʻa, ona tipi umi lea i ni vaega se lua.

Teu: faʻasalalau mea o loʻo i totonu o se ato o vave gelatin i totonu o se ipu vai inu. Faʻaopopo le meli ma faʻamalolo gelatin i le susu. 'Otiʻoti fualaau i ni fasi pepa.

Matou te aoina le keke: tuu le tasi vaefa o le kulimi i luga o le keke pito i lalo, ona fai lea i le tasi vaega o fualaau aina suamalie, ma toe faia foi le kulimi. Ufiufi ma se keke lona lua, suauʻu pei o le muamua. Faʻasusu i luga o le manogi moli manogi mai luga.

Custard puff

O vaega nei e faʻaaoga mo le kukaina:

  • 400 g kalama falaoamata
  • 6 fuamoa
  • 300 gm o le margarine fualaau aina po o le pata,
  • vai inu le atoatoa
  • 750 kalama o susu susu
  • 100 kalama o pata,
  • ½ sapalai o le vanillin,
  • ¾ cup fructose poʻo se isi suka e suia.

Mo paluga falala: paluga falaoa (300 grams) i le vai (e mafai ona suia i le susu), taʻavale ma gaʻo ma le margarine vaivai. Lili i luga e fa taimi ma auina atu i se nofoaga malulu mo le sefululima minute.

Toe fai lenei gaoioiga faʻatolu, ona faʻafefiloi lelei lea ina ia paʻu le paluga i tua o lima. Lili ese le 8 keke o le aofaiga atoa ma tao i totonu o le ogaumu i le vevela o le 170-180 tikeri.

Laʻau mo se laulau: sasa i totonu o le tele o susu, fructose, eggs and the remaining 150 grams of flour. Kuki i totonu o se vai vai taele seia maeʻa le paluga, faʻavevesi pea. Aveese mai le vevela, faaopoopo le vanillin.

Faʻafei keke i se kulimi faʻamafanafana, teuteu faʻatasi ai ma ni meaʻai nutimomoia i luga.

O keke e aunoa ma le tao tao e vave ona kuka, e leai ni keke e tatau ona taoina. Le leai o le falaoamata e faʻaititia ai le gaosiga o le carbohydrate i totonu o le mea na maeʻa.

Fuga i fua

E vave ona kuka le keke, e leai ni keke e tao ai.

E aofia ai:

  • 500 kalama o le siʻisiʻi gaʻo susu,
  • 100 kalama o le yogurt
  • 1 ipu sua suka
  • 2 taga o gelatin 15 grams taʻitasi,
  • fualaau suamalie.

A faʻaaoga vave gelatin, faʻasalalau mea o loʻo i totonu o se ipu vai inu. Afai e maua le gelatin masani, e sasaa ma faʻaosooso mo se itula.

  1. Tasi le kalu falaoʻai i totonu o se sieve ma faʻafefiloi ma le suka ma sui o yogurt, faaopoopo le vanillin.
  2. O le fua e veleina ma tipi i totonu o ni tamai cubes, i le faaiuga e tatau ona sili atu nai lo se ipu malamalama.
  3. O fualaau aina o loʻo tuʻuina i se mea manifinifi i se foliga tioata.
  4. O le gelatin ua faʻafefiloi ma fefiloi ma ufiufi ma ufitia i fualaau aina.
  5. Tuu i se nofoaga malulu mo le 1.5 - 2 itula.

Keke "Potato"

O le fua masani mo lenei togafiti e faʻaaoga ai se kuki poo ni suka kuki ma susu susu. Mo le maʻisuka, e tatau ona suia le keke i kuki fructose, lea e mafai ona faʻatau i le faleoloa, ma o le a avea le meli o le vai ma vaega o le susu susu.

  • 300 grams o kuki mo le maʻisuka:
  • 100 kalama o pata pata laiti,
  • 4 sipuni tele o le meli
  • 30 kalama o pala,
  • koko - 5 sipuni,
  • popo niu - 2 sipuni,
  • vanillin.

Kuki kuki e ala i le fesuiaʻiina e ala i se suʻi meaʻai. Faʻafefiloi fasi kuki ma ni fatu, meli, faʻamamaina pata ma tolu laulau punumu o koko paʻu. Faʻailoga ni polo laiti, taʻavale i koko poʻo niu, teu i totonu o le pusaaisa.

O se isi fua vitio mo se meaʻai e aunoa ma le suka ma le falaoamata o le saito:

I le faaiuga, e taua le manatuaina e tusa lava pe talafeagai ma fualaʻau, e le fautuaina ia keke mo le faʻaaoga i le faasologa o aso o le maʻisuka. O se keke manaia po o se meaʻai e sili atu ona fetaui mo se laulau fiafia po o isi mea e tupu.

E faʻafefea ona kuka ma 'ai le panikeke mo le maʻisuka

O meaʻai e le masani ai, saunia i luga o le faavae o se suʻega masani, e mafai ona faʻaaogaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e ui lava e matua fautuaina e faia lenei mea e seasea ma i se mea itiiti. O le mea moni o le oloa na tuʻuina atu e maualuga tele-kalori, ae ona e mafai ona aʻafia ai le faasologa lautele o le maʻisuka ma se faʻamaʻi o ituaiga 1 ma le 2. E uiga i mea pancakes mo le maʻisuka e talia e faʻaaoga ma pe o le a foi le isi.

Laʻau sili ona aoga

O le itiiti o le gaʻo poʻo le calorie pancakes, o le sili atu lea ona talafeagai mo le faʻaaogaina e le maʻisuka. E mafai ona e faʻaaoga le falaoamata masani ma le paluga, ae sili atu mea e fiafia i ai o le a faia mai le oat poo le falaoamata tao. Ae ui i lea, e le manaʻomia foi ona faʻatau i aso uma, aemaise ile maʻisuka ituaiga 2. I lenei itu, o tagata o mulimuli i le endocrinologists ua latou gauai atu i le mea moni e mafai ma talafeagai e kuka ai panikeke i le faʻavae o le maʻisuka e tusa ai ma se fua patino.

Faitau e uiga i meaʻai mo se isi tao

O lona uiga o le faʻaaogaina o le fatu falala, lea sa i ai muamua le eleele, 100 ml o le vai mafanafana, suamalie, na tineia i le pito o se naifi ma le 25 gr. fuālaʻau manogi. E le gata i lea, o mea uma o loʻo tuʻuina atu e faʻafefiloi seia oʻo ina fausia se masini tutusa ma tuʻu ai mo le silia ma le 15 minute i se mafanafana, ae le vevela, nofoaga. Ona e tatau lea ona tao falakakes o le laʻititi, lea e faʻavelaina i totonu o se mea vevela vevela ma se paʻu o Teflon.

E taua le leai o le pancakes e falai, e pei o le tao, o lona uiga, e le tatau ona faʻafefe le palu i le vevela tele - o le mea lea e tatau ma e tatau ona mataʻituina, aemaise lava mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E taua foi le gauai atu i le mea moni e faapea:

  • pancakes e tatau ona falai i itu uma e lua seia oo ina lanu enaena,
  • e mafai ona faʻaaogaina e le gata ile vevela, ae pei foi o se ipu malulu,
  • ina ia mafai ai ona lelei le pancakes, ae o mea e mafai ona faʻaaogaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e matua fautuaina e faaopoopo sina meli po o se suauu i le paluga.

O le mea lea, o le faagasologa o le faia o pancakes, lea e taliaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka, e le tele se taimi e alu ai ma e le faigata pe fenumiai foi. E faigofie tele lenei mea mo i latou uma oe feagai ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae ui i lea, e leai se vaega taua o le gauai e manaʻomia ona totogi i mea e mafai pe le mafai ona faʻaaogaina e le pancakes mo le maʻisuka i meaʻai.

Sili Atu e uiga i le Faaaogaina o Puni

O Pancakes lava ia, o le mea moni, o se mea suamalie, ae peitai, o meaʻai faʻapitoa e mafai ona faʻaleleia atili ai uiga o loʻo tuʻuina mai. I lenei tulaga, na o na e mafai ma e tatau ona faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina. Muamua lava, o le kisi lea, e fesoʻotaʻi ma le ituaiga e leai se paʻu. E mafai ona faʻaaogaina i aso uma, aua e faʻaleleia le tulaga lautele o ponaivi ma pusi, lea e matua taua mo faʻamaʻi faʻamatalaina.

E mafai foi ona faʻaaoga fualaau faisua, mo se faʻataʻitaʻiga, kapisi, o se faʻatumu.

O lona aoga e le gata i le tofo lelei, ae faapena foi i lona saoasaoa o le saoasaoa o le kuka. Aʻo leʻi faʻaaogaina e pei o se faʻatumuga, ia fautuaina e fufulu le kapisi ina ia mafai ona faʻavelaina i le pito. E tutusa lava le fautuaina e faʻaaoga ituaiga fua o fua, lea e mafai ona avea ma apu, strawberries ma isi mea e le suamalie.

O fua e le gata ina faaleleia atili ai le tofo o pancakes, ae faapena foi ona faateleina ai le maualuga o lo latou aoga. O le mafuaʻaga lea e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina nei vaega, ae faʻapitoa i foliga fou, ma e le pei o meaʻai, siaki ma isi.

Endocrinologists ua tosina atu le mafaufau o le maʻisuka i le mea moni o le auauna atu i panicakes ma le maʻi na tuʻuina atu e le o se mea e taliaina ma mea uma. O le sipuni suamalie, lea e faʻailoaina i mea lelei o meaai, e tatau ona sili ona aoga ma lelei. O le vaega tuʻufaʻatasia o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maoaʻe ma e faʻaaoga e le toʻatele e sui ai le suka. O se faʻaopoopoga aoga e tasi o le meli, talanoa e uiga i ai, e tatau ona e gauai atu i le mea moni o le acacia ituaiga o le a sili ona aoga.

I le taimi lava e tasi, e ui i le mea moni e mafai ona faʻaaogaina le meli, aua e te faia lenei mea i le tele naua. E mafua lenei mea i le mea moni o le meli o loʻo i ai pea se aofaiga o suka, lea e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faatasi ai ma isi vaega faaopoopo e tatau ona lisiina le kulimi kulimi poʻo le yogurt. O le mea moni, i mataupu o loʻo tuʻuina mai, matou te talanoa faapitoa lava e uiga i na oloa e maualalo ifo le maualuga o le gaʻo. I le taimi lava e tasi, e le taliaina le faʻaaogaina o kulimi kulimi fale, aua o le mea sili lea.

I le mea e iai se tagata e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, e mafai ona faʻaaoga le caviar mumu poʻo le iʻa e fai ma faʻaopoopoga i pancakes.

O lenei mea e le gata ina faʻaleleia ai le gafatia, ae faʻatagaina ai foi le tino o le maʻisuka ia maua le tele o vailaau ma vailaʻau talafeagai.

Ae ui i lea, i lenei tulaga e mafai foi ma talafeagai e manatua ai le mataala ma faaaoga na o le toesea o laasaga.

I se tulaga e le masani ai ma e naʻo le maeʻa ona talanoa ma se endocrinologist, e mafai ona faʻaaoga mea e pei o le susu po o le sisi. O le mea moni, i le tulaga o le muamua, e manaʻomia le lapataiga maualuga, ona o le fua o le suka ma le tikeri o le kalori. E tutusa foi le faaaogaina i le sisi, lea e fautuaina malosi e 'ai tasi i le 10 aso poʻo le lua vaiaso.

A o nei mea uma, e saogalemu le fai atu o le faʻaaogaina o pancakes mo le maʻisuka e talia lelei, ae fautuaina e feutagai ma se endocrinologist ma ia nofouta i le lamatiaga o le faateleina o le fua o le kulukose o le toto.

Tuua Lau Faamatalaga