O le faʻamatalaga mataʻitusi o le pata, calories, faʻamanuiaga

O le aano o lenei taumafataga o le faʻaitiitia o le aʻafiaga o gaʻo i luga o le kulukose o le toto o le tagata maʻi. O oloa e maualalo le faʻaogaina o fuainumera e le mafai ai ona vave gauai le gaʻo i totonu o le toto, o lona uiga e lagona e se tagata le malosi mo se taimi uumi.

Ua uma ona matou tusia muamua e uiga i le auala e fuafua ai le faasologa o fuainumera o oloa. Mo lenei mea, na faia e le au atamamai le kulukose e pei o se faasinomaga. O lona faasinomaga mataitusi e 100 iunite. O isi oloa uma e faʻatusatusa i le tulaga masani. Afai o la latou faasino igoa e latalata i le 100 iunite, o lona uiga o lenei oloa ua vave ona gauaiina e le tino, o lona uiga e vave ona siitia maualuga le maualuga o le toto.

I aso nei, o le taʻitaʻia o se soifua maloloina lelei e le gata e aoga, ae faʻalelei foi. Afai e sili atu le mamafa o le mamafa, e le na o le faʻaleagaina oe, ae e aʻafia ai foʻi lou soifua maloloina ma e le mafai ai ona e totogi ma le agavaa mo le maʻisuka, ona avea lea ma se taimi e fai ai fautuaga e uiga i le pipii atu i se taumafataga o le hypoglycemic.

Glycemic index diet and its basic rules

O se taumafataga e maualalo ifo i le kalapu e lua ni mataupu faavae autu e tatau ona mulimuli ai. E taua tele o sea ituaiga taumafataga e le manaʻomia ai le tau tele o le tau poʻo se faʻasologa o meaʻai. I le taʻitaʻia e nei taʻiala, e faigofie ona e maua le mamafa, ma o le a sili atu ona faigofie le pulea o lou suka.

I le taimi muamua o le taumafataga, o le faasinomaga o fuainumera o meaai e le tatau ona maualuga

O le tulafono muamua lea e fesoasoani ai ia te oe e mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo. I le taimi muamua, e taua le vavaeeseina o oloa uma o loʻo i ai se faasinomaga maualuga. E aofia ai fua suamalie, pateta, meli, popukoni ma isi ituaiga o oloa. I lenei tulaga, aua le faʻamalosia oe i totonu o le kalori matuka o lau meaʻai. E moni lenei mea mo tina faʻamoemoe.

Afai e faʻamalosia oe i le tino i aso uma, ona faʻasaina lea o oe i lenei taumafataga, aua o tagata taʻaalo e manaʻomia vave gaʻo gaʻo e faʻatino ai faʻamalositino.

O se taumafa maualalo-kapeti e faʻavae i luga o leʻai pi, pi. Greens, fualaau faisua, furanni, meaʻai susu. E mafai foi ona e gafatia ni mea suamalie, e pei o le marmalade.

I le laasaga lona lua o le taumafataga, e mafai ona faaopoopo mea taumafa ma se numera maulalo o le 50 iunite i le taumafataga.

O lenei mea e mafai ona avea ma pasta o le saito, kuki, sukalati ma nisi o pata. O nei meaai e tatau ona 'aina i le taeao. Paʻu ma falaoa paʻu e tatau ona faʻasaina.

O se meaʻai maualalo-kalapu e mafai ai ona e faatea ese le 4-5 kilokalama o le mamafa i le masina. O se taunuuga faapena o le a le fesoasoani i le ausia o se taumafa maualalo i le gaʻo. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei taumafa, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata tausi meaʻai ma, pe a manaʻomia, ia suʻe suʻega.

Glycemic index diet and its benefits

Tau maualalo o oloa faamaonia. O fatu pi, fualaau faisua, ma cereals e taugofie nai lo taumafa.

Faiva o le tausisia. O meaai e faʻaalia ai se tuusaunoaga i le taumafataga o laʻau suamalie ma mea taumafa. E mafai ona e faʻateleina le taumafa ma fualaau faisua ma leki, faʻapea foʻi ma le faaopoopo o iʻa. O lenei taumafataga e lelei tele mo tagata vevela.

Tulaga aloaia. O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka latou te talitonu e mafai ona e maua le mamafa e ala i le faʻaititia o le kalori o le taumafa. Ae peitai, e le o lea. O se meaai e filifilia lelei, e taʻua o meaai ei ai le maulalo o le faasinomaga, o le a fesoasoani e aveesea le mamafa ma ausia ai le lelei o le puleaina o le suka. O sea ituaiga o meaai ei ai se mea e sili ona lelei i le calorie neurology, aʻo lagona e le tagata le atoatoa ma e le fia matelaina.

O aʻafiaga le lelei o se taumafataga maualalo-gaosiga e itiiti lava. E fautuaina e le mea taumafa taumafa le tele multipamines e fai mo le leai o ni meaʻai.

Faataʻitaʻiga o le maʻisuka menu

O meaai e tatau ona faalua 3 aso i le aso. E mafai ona e faʻatulagaina ni nai faʻalavelave faʻapitoa i fua o fualaau aina e maualalo le faasinomaga ole igoa.

  • Mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e' aina sina meaʻai susu ma se ipu oatamela ma se luʻu o vine vine poo isi fualaau mama.
  • Mo le taumafataga o le aoauli, o le filifiliga pito sili ona lelei o le kuka suamalie ma le 2-3 fasi pepa o falaoa atoa, faapea foi fua.
  • Mo le 'aiga o le afiafi, e mafai ona e' ai se fasi iʻa tunu po o se pipi, pi ma laʻau. O le yogurt e leai ni gaʻo poʻo le kefir e faatagaina foi.

O se taumafataga maualalo-gasegati o le a le fua mai vave, ae ui i lea, o le taunuuga e mafai ona tausia mo se taimi umi.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le pata, lona tau aogā

O le glycemic index (GI) o se faailoga o le fua o le vaevaeina o gaʻo i le manava. O se taunuuga o lo latou gaogao, o le kulūkose toto e tulaʻi mai.

O le faʻamaumauga o le pata o le 51 iunite. Mo le faʻatusatusaga, o le GI o soʻo se fuālaʻau manogi (sunflower, sana, olive, ma isi mea) e 0 iunite. I lenei tulaga, ua fautuaina e endocrinologists e ai le pata i se mea itiiti e mafai ai.

O le pata e matua maualuga i calories. I le masani ai, e faia mai i le kulimi kulimi, o lona uiga o se oloa o manu.

O le aoga o le malosi ole pata o le 748 kcal mo le 100 g.

  • proteins - 0.5 g
  • gaʻo - 82.5 g
  • carbohydrates - 0.8 g.

Faatusatusaga uiga o oloa GI e faavae i fualaau faisua ma manufasi:

  • puaa gaʻo - 0 iunite
  • pata - 51 iunite.,
  • margarine - 55 iunite.,
  • suauu moli - 0 iunite
  • olive - 0 iunite
  • Sesame - 0 iunite
  • mayonnaise - 60 iunite
  • toteti - 35 iunite.

Mea aoga

E le mafai ona tupu faʻasolosolo gaioiga o le tino e aunoa ma gaʻo. A aunoa ma latou, o le a le aoga le faiʻai masani. E iloa e tagata uma le aofaiga tele o "vitamini o le matagofie" i le suauʻu - E. Tagata oe na lafoaia atoa le pata ma faʻafitauli i le paʻu o le paʻu ma le gau o lauulu.

O le pata e aoga i vitamini A, E, PP, D, B. O le suauʻu o le a sili atu le puipuia o faʻamaʻi e pei o le gasegase oona, palakalafa. Ona o le faʻaaoga tatau, o le oloa e faʻamalosia ai vaʻa toto, faʻateleina le "aoga" cholesterol. O le suāuu e faʻasalaina ai le paleni o nisi o homoni.

O le aafiaga lubricating o le gaʻo ei ai sona aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract. I fua talafeagai, o le suauʻu ei ai sona aʻafiaga, lea e fesoasoani i le cholelithiasis, pancreatitis. I le masani ai ona faʻaaogaina le suauu, e faʻaleleia ai galuega faʻamalosi, o le a maua ai sina aafiaga itiiti. Vitamin D e puipuia ai le atinaʻeina o rickets. Vitamin A Faʻaleleia le faʻaaliga.

Faʻaleagaina o suauʻu

E fautuaina le pata ia faʻaaogaina i ni vaega laiti mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma le gaʻo. E le manaʻomia le faʻaaogaina o oloa ia e aofia ai le pata susu. E tele gaʻo tino i totonu o lenei suauu. Naʻo se oloa fou, e aunoa ma le faʻaopoopoga o faʻasao poʻo meaʻai, e talafeagai mo meaai.

Tuua Lau Faamatalaga