E mafai ona maua le protein i le pancreatitis?


Protein, lea e taua o se polotini talafeagai mo le tino o le tagata, ua fautuaina e inu i tagata oe saili e maua le maso masima i se taimi puupuu. Ae ui i lea, o loʻo i ai tapulaa i lona faʻaaogaina - o se faʻalepalega faʻapitoa poʻo le i ai o mea faʻaletonu i le soifua maloloina. Pe a ave le polotini, e tatau ona ave le tausiga faapitoa, aemaise lava pe a iai se talafaasolopito o le pancreatitis.

O le tele o meaʻai o le protein e ono aʻafia ai le soifua maloloina o le pancreatic

Vaega o le faʻaaogaina o pulu

Faatasi ai ma le pancreatitis, e taua le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e faatatau i togafitiga fualaau faasaina ma le faatulagaina lelei o meaʻai.

E mafai ona e inuina vailaau i aso uma, ae aunoa ma se meaʻai, e le mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi tiga o faʻamaʻi.

I le gasegase o le pancreatitis, o tagata popoto e aloese mai le faaaogaina o le protein - o le taumafa i aso taitasi e matua tapulaʻa, ma a maeʻa se osofaʻiga, soo se meaʻai e ono afaina ai.

O tagata taʻavale e masani ona faʻapitoa i mea faʻapitoa e mafai ona inuina le popo, ae i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi ma nisi o itula.

O le aoga lelei o lenei palatini i luga o le tino e mafua ona o lona faigofie faigofie. O meaʻai paleni e leai ni meaʻai o le a maua ai e le au taaalo le mea e manaʻo i ai - o se tino matagofie o le tino e aunoa ma le fetuunai o le soifua maloloina.

E tāua tele le tausisia o le tele o mea ua malilie i ai le fomaʻi, talu ai e sili atu i le masani i aso taʻitasi e ono aʻafia ai taunuuga le lelei, aemaise lava, le mamafa o tino ola.

I le taimi lava lea, o le a le faateleina le maso maso, ma o le a mafatia le tagata i le tiga i totonu o le manava.

Afai o le tagata gasegase e le maua le palatini e le faapalepale, ma o le maʻi ua i ai i le tulaga o le faamagaloga mausali, ona mafai loa lea ona inu le porotini e tusa ai ma le faatulagaga faatulagaina. O faʻamaʻiga autu, o loʻo iai:

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le ate, o le hepatitis, cirrhosis, inu o le polotini e matua faʻasaina

  • hypersensitivity i proteins i le lautele ma le protein, aemaise lava,
  • vavaeeseina i le galuega a fatugaʻo.

O tagata e matua aʻafia i taaloga ma pancreatitis e tatau ona faʻaeteete e uiga i lo latou soifua maloloina, faʻapea foʻi ma le mataʻituina o latou tino.

Na o meaai lelei ma o togafitiga vave e fesoasoani i le vave ona toe fua.

Faʻaaogaina o le protein mo le pancreatitis

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le tulafono sili ona taua e masani ona ai, ae i ni vaega laiti (e tusa ma le 6 taimi i le aso). O le lisi i se tulaga sili atu e tatau ona aofia ai oloa faʻatetini, aʻo le faʻaaogaina o gaʻo ma gaʻo. Protein ma isi faʻamalosi i le faʻaititia o le aofaʻi i pancreatitis e le masani ai e faʻalagolago i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le inflammatory, faʻamaloloina o le mucous membranes.

E taua le mafaufau o meaʻai i le tulaga o le faʻamagaloina faifai pea ma i le gasegase o le maʻi e matua ese lava, o le mea lea, o le protein i le mataupu lona lua e matua faʻasaina.

O le malu puipuia o le protéini o se mea lelei lelei lea i le mama mama, o le faʻaaogaina e mafai ona solia i nisi tulaga.

Ua fautuaina e tagata popoto le susulu o le polotini, lea e le tele le protein e pei o le paʻu mama. E mafai ona e faia na ituaiga pusa i le fale, pe mafai foi ona e faʻatau ni mea faʻafefiloi.

O le faʻataʻitaʻiga lelei o le tuʻuina atu ma le faʻavaivai (faʻamaʻi ma se maualuga maualuga). Faatasi ai ma le pancreatitis, e sili ona lelei le faaitiitia o le polotini e le o susu po o sua, ae i le vai masani mama. Casein poʻo le kusi falaoamata o se punavai sili lea o polotini na fautuaina mo tagata gasegase aʻo lei momoe. E tasi le pusa oloa o oloa e aofia ai le 35 kalama o le polotini.

I le palatini ua luluina, o le aofaiga o le protein i le 100 g po o le sikola e masani ona faʻaalia i luga o le afifi.

Pancreatitis Protein Tips

O le taumafa i aso taitasi o meaʻai i le foliga masani o le pancreatitis e faapenei:

  1. 350 g kalama, o le 40 kalama e tatau ona i ai ile digestible.
  2. 90 kalama o le gaʻo, 30 kalama o fualaau faisua.
  3. 120 kalama o le porotini, 50 kalama o nei mea e mafua mai i manu.

Faʻaleagaina o mea taumafa i taaloga e mafai ona i ai ni taunuuga le lelei mo tagata gasegase o le pancreatitis.

E taua le taulaʻi atu e mafai ona inupia le palatini i le mumu o le pancreas, ae leai se manaʻoga e faʻaleagaina ai mea tau taaloga. O se mea e manaʻomia muamua o le taliaina i ni faʻamaufaʻailoga saʻo ma faʻamalosi. O le aofaʻi o le kalori mo se tagata maʻi i aso taitasi (faatasi ai ma meaʻai na ave) e le silia le 2,700 kcal.

E tatau ona totogia faapitoa le faʻaaogaina o puipuiga faanatura. O le tele o ia mea e maua i aano o manufasi, meaʻai susu, pulo. Ae ui i lea, o le mea mulimuli e manaʻomia le faʻaeteete i le ave. E tele a latou amino acids, maualuga masini protein, ma toetoe lava leai ni suauu ma gaʻo. I le tepa muamua, o se mea lelei tele lenei mo i latou o loʻo mafatia i togafiti faʻamaʻi.

Ae peitai, o fomaʻi e faasaina le aofia o musika i meaʻai i aso uma mo soʻo se ituaiga o pancreatitis ona o le tele o chitin i totonu ia latou, lea e faʻalavelaveina ai le mea o le meaʻai ma e aʻafia ai le faʻaogaina o le gland ma le manava. O mea e le fiafia e pei o le gaogao, o le gaogao ma le ogaoga ogaoga e mafai. O le mea lea, o le protein o loʻo i totonu o maso, ma le pancreatitis e matautia.

E ui lava i le maualuga o meaʻai o le polotini ma isi mea aoga, e faʻasaina i tagata maʻi ma pancreatitis e 'aina ni puʻupuʻu

E tatau ile tagata maʻi ona manatua tulafono faavae nei ole taumafa:

  • aua e te soona fai,
  • ai soo, ae i ni vaega laiti,
  • protein e mafai ona faʻamaina, ae na o tupe faatagaina,
  • o le tele o meaai e tatau ona i ai i le aso ma le ua inu ua sili atu nai lo le 2.5 lita.

O le tausisia o fautuaga uma o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le lelei o togafitiga ma faʻaleleia ai le lelei.

Amino fesoasoani mo le susunuina o le pancreas

O amino acids o mea taua ia mo le faʻaaogaina o faʻaaliga o pancreatitis ma le toe faʻafoʻisia o le tino. Ae ui i lea, e naʻo le faʻamautuina o le maʻi o le maʻi, e mafai ona faia i le taimi o le faʻamagaloga.

O nisi o amino acids, o loʻo aofia i taumafa i aso taitasi i luga o fautuaga a se fomaʻi, e mafai ona i ai se aoga aoga i se tino vaivai, e aʻafia ai le saoasaoa o le toe faʻaleleia ma le faʻavaivaia o lagona le lelei.

O amino acids e maua i le tele o fuamoa i fuamoa moa

O meaʻai faʻapitoa ma mea e maua ai le maualuga o le amino acids e mafai ona faʻaopopo i le lisi o le tagata maʻi i le taimi masani o le faʻamaʻi o se vaega o le polokalame togafitiga i le taimi o le faʻasologa, mo le puipuia o pancreatitis ma isi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻasesega i le pancreas. Faʻaopoopoga e faʻavae i luga o amino acids e filifilia e le fomaʻi i le maea ai o auʻiliʻiliga auiliili o le tulaga o le maʻi, o lona talaʻaga faʻapitoa, ma na o le leai o se tino i totonu o le tino.

I se tapulaa faʻapulaʻa, e mafai ona e aofia ai i le taumafataga o se puna masani o mea amino oona - fuamoa moa (naʻo le kuka!). O lenei oloa e leai se avega mamafa i totoga o meaʻai ma e aofia ai le tele o meaʻai.

Mai le vitio o le ae iloa ai pe faʻapefea ona faʻafefe mai se polotini mai le siʻi kuka:

E mafai ona ou inuina le popo i le pancreatitis?

Protein, lea e taua o se polotini talafeagai mo le tino o le tagata, ua fautuaina e inu i tagata oe saili e maua le maso masima i se taimi puupuu.

Ae ui i lea, o loʻo i ai tapulaa i lona faʻaaogaina - o se faʻalepalega faʻapitoa poʻo le i ai o mea faʻaletonu i le soifua maloloina. Pe a ave le polotini, e tatau ona ave le tausiga faapitoa, aemaise lava pe a iai se talafaasolopito o le pancreatitis.

Tinovaega mo pancreatiti

Pancreatitis o se faʻamaʻi e manaʻomia ai se uiga ogaoga. O mea uma lava o loʻo aofia ai i lenei manatu: olaga, amio ma meaʻai, tuʻuina atu masani leaga, gaoioiga faaletino.

O le manatu o le "gaioiga faaletino" e aofia ai vasega i faʻatinoga faʻapitoa mai le faʻalavelave o fomaʻi togafitiga, o le filifiliga o loʻo faia e le fomaʻi faatasi ma le faiaoga o faamalositino.

Ae e tele lava ina fiafia tagata maʻi pe mafai ona latou auai i soʻo se taʻaloga patino, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻanatura tino.

O le tino, poʻo le faʻavaeina o le tino, e faʻatatau i le atinaʻeina o musika o le skeletal, lea e le gata o avega mamafa i vaega eseese o muscle e faʻaaogaina, ae o meaʻai faapitoa foi, aemaise lava le faʻamalosia o le meaai.

Aisea e manaomia ai e le tino le protein?

E toatele tagata latou te iloa le upu: "o le protein o le ola." O o tatou musele ma le tele o masini o le tino e maua mai i le polotini, molimulatini porotini e maua ai le puipuiga, o enzymes uma ma le tele o homone o le protein i le natura.

E iai se uiga uiga ese o le Protein. E le o teuina e pei o le gaʻo po o le glycogen.

E mafai ona na o se aofaiga patino, ma e le o se mea e sili atu, e naʻo le "lafoina" i luga o fatugaʻo.

Ole gaioiga mamafa ole tino e taʻitaʻi atu ai i le faʻaaogaina o le masini protein e manaʻomia mo le tuputupu aʻe o musika, lea e mafai ona ulu atu i le tino mai fafo, ma meaʻai, e ala i le gastrointestinal tract.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma pancreatic pancreatitis

Mo le tele o tausaga, le tauivi ma le gastritis ma le maʻi suka?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa pe faigofie tele le togafitia o le gastritis ma le maʻi mama e ala i le ave i aso uma.

O le manaʻoga e mulimuli i se taumafataga e fuafua i le toe faʻafoʻiina o le pancreas ma le faʻamalieina o le mumū e mafai ona faʻamoemoe i le tele o faʻailoga iloga. O ia faafitauli e masani ona faailoa mai e le nausea, fulafula, vevela, manava, paʻu, gau po o le le lava o le fiaai, e aofia ai se suiga i toetoe lava o meaʻai uma ua pele. O le faʻamautinoaga tonu ma le mafuaʻaga o faʻafitauli le lelei e mafai ona faʻamoemoeina e le fomaʻi. Pe a faʻamaonia le iai o se faʻalavelave faʻapitoa, e le gata ina faʻamaonia e le fomaʻi togafitiga togafitiga faʻamalositino, ae fautuaina foi mea taumafa paleni, lea e fuafua ai mea e mafai ona e 'ai ma pancreatic pancreatitis.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le tausisia o le taumafa faatasi ma togafitiga faaleaganuu e mafai ona faaleleia ai le gataiina ma fesoasoani e faaitiitia le tulaga o le maʻi. E taua le malamalama o le pancreatitis o loʻo iai se vavalalata vavalalata ma isi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai ma e mafai ona faʻalavelaveina le gaioiga o le ate ma le gall vladder. O le mafuaaga lena e le tatau ai ona e mafaufau ia te oe, ae e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi. O le mataituina vave o le setete o le soifua maloloina o le a fesoasoani e puipuia ai faafitauli faigata ma le televave o le maʻi, faapea foi ma lona suiga i se faiga masani.

O le matafaioi a le polotini mo le pancreas

I le pancreatitis, faapea foi i le tino, e fautuaina ai meaai e faʻamaoaigaina ma le protein (faʻapitoa faigofie ile digestible o meaola). Puipuia e avea o se mea fau fale e faigofie lava mo le toe faʻafoʻisia o mea ua faaleagaina. A maeʻa ona faʻasolosolo pea, o le a manaʻomia foi le protein mo le faʻasiga o le inisalini ma fualaʻau faʻasamaʻi e le pancreas.

Faamalositino ma Pancreatitis

I le pancreatitis, o le togafitiga o togafitiga o loʻo faʻaalia, lea e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le toto i gaioiga o le tino. O loʻo i ai faʻatinoga e "faʻamalosi" le pancreas e ala i le suia o le mamafa o le iniseti. E fautuaina e faia ia mea e aunoa ma le faʻateleina o le faʻamaʻi, pulea o le soifua manuia ma le le aumaia o oe lava i lagona le lelei.

Tino ma le Pancreatitis

E masani ona i ai le manatu sese e faʻaaogaina e le tino le pancreatitis, aua e faʻapipiʻi ai le gaioiga faaletino faatasi ai ma se taumafa talafeagai (vaega ole, protein-enriched). O le mea moni lava e le o le mataupu.

O faamalositino i le taimi o le tino e aofia ai le mamafa o le avega eletise lea ei ai sini eseese ese nai lo le toe faaleleia o le pancreas, e pei o le tuputupu ae o maso skeletal. Ma meaʻai e masani ai (faʻafefeteina o le protein, supplements o vitamini, moli uila, ma isi.

) e mamao foi mai le saogalemu mo gland ua faaleagaina.

I le taimi o le faigata, pe a maʻi le tagata maʻi i le tiga, o le mea moni, e leai se fesili o ni faʻamalositino: e na o le malosi lava e taoto ai i le moega. A maeʻa, e mafai e tagata maʻi uma ona iloa le fua mo le togafitiga o faʻamatalaga tetele o pancreatitis: "malulu, fiaai ma le filemu." I le taimi o le toe faʻaleleia, o togafitiga o le physiotherapy o le malosi e le mafua ai le le faʻavauvau ua faʻatulagaina.

Ae ui lava i le fesuiaiga o le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻamagaloga, e mafai e le tino ona faʻaleagaina le tulaga o le maʻi.

Aisea e lamatia ai le tino i le pancreatitis

  1. I le taimi o le tino, e faʻamalosia le musika atoa, e aofia ai maso o le iniseti, tua, ma le pusa. Ina ia fausia, ia manaomia le malosi o le mamafa e mafai ona mafua ai le faateleina o le malosi o le iniseti-abdomina, o le fofo, tafe atu i le vevela i le galet, le faalavelaveina le vevela o le talo, ma faalavelaveina le auala o meaai i luga o le gastrointestinal tract.

O nei mea uma e mafua ai le faʻamalosia tele o le faʻamaʻi, e mafua ai ona faʻafuaseʻi ona faateleina le tiga o le manava. O se mamafa mamafa i luga o maso e manaʻomia ai le tuʻuina atu o le malosi i le tino maso, o le sili ona mauagofie o lona toto o le kulukose toto. Mo le kulukose e pasi mai le toto i maso, e manaʻomia le inisalini.

O le mea lea, a maeʻa le aʻoga malosi, e tatau i le pancreas ona faaopoopo i ai le "faʻaogaina" ina ia mautinoa le gaosia o le inisalini. Faʻasaga i tua o pancreatitis, o tulaga faapena e mamafa mo le gland, ma afai e masani ona fai soo, o loʻo i ai le maualuga o le lamatia o le teine ​​ma le atinaʻe o le maʻisuka.

Afai o le pancreatitis ua faigata tele i le maʻisuka, o le toleniga atonu o le a muta i se paʻu, coma ma isi maʻi le fiafia. O gaioiga gasegase malosi o lona uiga o le faateleina o le metabolism ma le faaputuputuina o meaʻai gasegase i totonu o le toto, lea e tatau ona faʻamalosi e ala i fatuga ma afu.

I le taimi lautele o le tafe o le toto, o nei mea e mafai ona faʻavevesi ai le pancreas, e mafua ai le mumū lemu.

Afai o se tagata gasegase sa masani ona aafia i le faʻavaeina o le tino ua faʻaalia le faʻamagaloina, ma e manaʻo e toe amata vasega, e tatau ona faia ma le faʻaeteete lelei, ma faʻatupulaʻia le mamafa o le avega.

E sili atu le fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi, faʻamalositino aʻoaʻoga ma faiaoga, filifilia se tasi o faʻalavelave faʻaleaʻoaʻoga. Ma e le tatau ona galo ia i tatou le manaʻomia o siaki masani, faʻatasi ai ma le suʻesuʻega o le potu suʻesuʻe (kulūkose maualuga, ma isi).

O le faʻavaeina o le tino o se taaloga mo tagata soifua maloloina. Aʻo filifili i le toleniga, o se tagata maʻi e maua i le pancreatitis e tatau ona malamalama manino i mea lamatia i lona soifua maloloina ma ia malamalama lelei e aunoa ma ni musika matagofie ma "cubes" e mafai ona ola le lomitusi, ae aunoa ma le pancreas e le mafai.

Faʻapena ona faʻapipiʻi le tino ma le mumū o le pancreas?

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le pancreatiti tino po o le faʻavavevave o le faagasologa masani o le mumusu i le pancreas, o mataupu faavae autu o togafitiga e "malulu, fiaai ma malolo". O lona uiga o le maʻi, faʻaopopo i le tagofia o vailaʻau e faʻaitiitia ai faʻamaʻi o le mumū, e tatau ona mataʻituina le moe, 'aua le' ai se mea ma aloese mai aafiaga faʻapitoa i le manava ma le tino atoa.

O le fauina o le tino o se taaloga e fesootaʻi ma le faateleina o musika lautele, faateleina le vevela ma faaleleia le toomaga o musika o le tino.O faʻavae autu o lenei taʻaloga o se faʻaopoopoga o le aofaʻi o le porotini i le taumafataga ma faʻaauau le malosi o le tino i luga o musika uma. O faamalositino e faia e bodybuilders e mafua ai ni aʻafiaga leaga ile tino:

  • paʻu, faʻaosoina le toto,
  • faʻateleina le mamafa o tui,
  • Faʻaopoopoga o le mamafa i le pito o le finocrine o le pancreas: i le taimi o le faʻamalositino, e manaʻomia le inisalini e faʻafefe ai le kulukose mai le toto i le glycogen, lea e talafeagai mo le tuputupu aʻe o musika,
  • o se faʻaopoopoga taua o le mamafa o le tino.

O le pito sili lea ona leaga i le tino ma le pancreatitis, talu ai ona o le faateleina o le mamafa o le intra-abdominal, o le mamafa i luga o le pancreas ma ona ala ua faateleina. O le mea lea e mafua ai le le mautonu i le gland, o le solia o le tafe o lana pulelaa i totonu o le duodenum ma se tulaga lamatia e pei o le mumū tele ma le autolysis (faʻamafunaina e ona lava enzymes) o masima.

O le mea lea, o le tino ma le pancreatitis i le vaega laititi e matua le fetaui.

A oʻo i le mauaina o se falemaʻi tumau mo le faʻamagaloina o le faʻamaʻi, i nisi o tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻataga oe e toe foʻi i lenei taaloga mamafa, ae o le avega o le a faʻaitiitia. E le gata i lea, o le ae manaomia e le aunoa le suʻeina o suʻega faʻapitoa ma maua se suʻega o le pancreas ma isi totoga o le vevela.

Taaloga o mea taumafa mo le maʻi

Taaloga taʻavale mo se tagata ei ai le pancreatitis ei ai ona lava uiga:

  • O le faʻaaogaina o masini gaʻo mama ua faʻaitiitia pe faʻaitiitia, talu ai latou te tuʻuina atu se uta tele i luga o le pancreas. Ina ia faʻamaopoopo le kullukose ma faʻafeiloaʻi i le glycogen muscle, faʻateleina le gaosiga o le inisalini e gaʻo ai le lipocrine o le gland, ma faʻatasi ai ma le mumu o lenei galuega e faʻavaivaia. E sili atu ona aoga mo se tagata maʻi i le pancreatitis e faʻaaogaina ai gaʻo vailaʻau faʻasaina o loʻo maua i fualaau, fualaʻau ma nisi o fua.
  • O fuatini o le protein, o meaola o meaola e fautuaina, ia e faigofie ona ufiufi ma o mea ia mo le fausiaina o fiva musika fou.
  • Ua faʻatagaina e faʻaaoga nisi o pusa moa eletise-amino acid e faatauina i faleoloa faʻapolokalame faʻapolokalame. Ia mautinoa ia gauai atu i le tuufaatasiga o le oloa: e le tatau ona i ai ni mea e maua ai le suamalie, faʻasao, soʻo se mea e le masani ai e tuʻuina ai se faʻalavelave i luga o le paʻu ma le tino atoa. A o le inu le inu o le palatini (casein, uʻu poʻo le soya), e tatau lava ona e feutagai ma se tagata poto faapitoa. O nei cocktails ua matua faʻasaina ma le faʻavavevaveina o pancreatitis, soʻo se faʻalavelave faʻaogaina.
  • O le gaʻo o le tino e gata.

    Fautua a fomaʻi i mea tau taaloga

    I le avea ai o se vaega o taaloga meaʻai mo pancreatitis, o fomaʻi e fautuaina le faaitiitia o le uta i luga o le paluga, sauniuni meaai i auala faatagaina:

    • kuka
    • lafo ese
    • tao tao
    • vaʻaia e aunoa ma le faʻafefe.

    Mai mea e maua ai le polotini e mafai ai e oe ona fausia le musele, ma le pancreatitis o loʻo taua i lalo:

  • Meaʻai maualalalo (vela, povi, toso, moa). O aano o manufasi e faʻamamāina o le paʻu, gaʻo, mea faʻapipiʻi o mea faʻafesoʻotaʻi aʻo lei kuka.
  • Leanu iʻa (hake, pollock).
  • Sour-milk products (kefir, susu susu, cheese cheese, yogurt), susu susu.
  • Toa moa po o moa, sili atu - lelei le kuka poʻo le foliga o se omeletite o le pamu.

    O le tausisia o mataupu faavae o le falemaʻi mo meaola mo tagata gasegase ma pancreatitis ua fautuaina foi:

    • mea taumafa vaevaega - fafaga 6 taimi i le aso i ni vaega laiti,
    • o le faʻaaogaina o le tele o le inu mama le inu vai,
    • aveina Pancreatin (tapenaga o le enzyme) ma isi vailaau, pe a fai e faatonuina e lau fomaʻi,
    • meaai ma meainu e tatau ona mafanafana,
    • e le aofia ai se tele tele o fiber, oona, suamalie, suamalie, mea vevela, mea oona,
    • o le meaai e tatau ona tamaoaiga i vitamini, minerale.

    Pe a togafitia le pancreatitis, soʻo se tagata taʻalo e faʻamalosi e lafoaʻi aʻoaʻoga malolosi malosi ma masani masani ai taaloga, lea e aofia ai meaʻai faʻafefiloi e faʻaleagaina ai le tino. A maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, o le tagata maʻi i le laasaga o le faʻamagaloina o pancreatitis e atiaʻe se faʻalavelave faʻapitoa o taʻaloga taʻaloga ma se maualuga o meaola, vitamini ma minerale, o le faʻaitiitia o le gaʻo, masini gaʻo. E mafai foi ona inu sina masini suauu faapitoa mai i mea tau le soifua maloloina.

    O le a le pancreatitis ma o ā tapulaa o loʻo tuʻuina atu i luga o le meaai a le tagata maʻi?

    O le pancreatitis o le mumū o le pancreas e mafua mai i le taumafaina tele o meaʻai vevela poʻo le suamalie, ava malosi, faʻaitiʻetiʻeina o le pancreatic ducts poʻo le faʻavaeina o le fua i totonu oi latou. O le taimi umi e maua i se fomaʻi. O le elemene o le gland o loʻo faʻaaogaina i totonu o le ala ma talepe i lalo le tino o le okeni. O le masaniga masani o loʻo faʻaalia i le tausiga faʻapitoa o le gaioiga o le muʻamuʻu tusa lava pe a uma ona faʻaaogaina le mafuaʻaga.

    O tapulaʻa i meaʻai e mafua mai i le manaʻoga e faʻaitiitia le faʻanofoina o le pancreatic (le faʻavaeina o enzymes digestive). O le tele lava o mea e manaʻomia mo le gaosia o gaʻo, o lea e gata ai. Faʻatasi ai ma le "soifua maloloina" o le 70-120 g / aso, o se tagata maʻi e maua i le pancreatitis e le tatau ona sili atu i le 50-70 g / aso. O le aofaʻi o carbohydrates e faʻaititia i le 200-300 g, ae o le masani e 300-500 km. O le maualuga o puipuiga e fautuaina ina ia teuina i totonu o le 80-120 kalama i le aso, o se tulaga o le tino.

    Manatua: o mea na muamua e fesoʻotaʻi ma foliga masani o le faʻamaʻi i le faʻamagaloina. O maʻi faʻapitoa ma ona faʻavavega e manaʻomia ai le tausisia o le tausisia ma le tausisia o se laasaga o le soifua maloloina.

    Taiala o taumafataga

    O meaai lelei mo pancreatitis, aemaise lava lona foliga masani, o se vaega taua lea i le puipuia o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. E oo lava i nai mea sese i meaʻai e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻamaʻi ma mafua ai le tiga tele. O loʻo faʻamatalaina ai le maualuga o le fesili, o le a le mea e 'ai ma le pancreatitis, mo tagata uma oe na feagai ma lenei maʻi.

    I le avea ai o se tulafono, e tatau i tagata o loʻo i ai faafitauli faʻapenei ona tausisia mea taumafa paleni e tusa ai ma le laulau Numera 5, lea e faavae i luga o ni mataupu taua:

    1. O meaai e aofia ai na o meaʻai paleni. O le va i le va o ni meaʻai e le tatau ona sili atu i le 3 itula, ma le numera o faʻasalaga e tatau ona faʻafitu i le aso.
    2. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, talu ai e taua le aloese mai le taumafa.
    3. O meaʻai e tatau ona fufulu, kuka, sisi. E tatau ona vavae ese uma meaʻai ma gaʻo mai le lisi.
    4. O le meaai e tatau ona faatulagaina i se auala e aloese ai mai le le lava o meaʻai protein, gaʻo ma gaʻo.
    5. O meaai e tatau ona lelei pe tapunia ao leʻi 'ai. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le gaosia o le sua i le gland ma faʻaitiitia le ita mai le mucosa gastric.
    6. O lapisi e le tatau ona vevela pe malulu foi.
    7. Aua le 'ai ao lei momoe e faʻaitiitia le avega ile gland.

    O le umi o le taumafataga, e pei o se tulafono, e tusa ma le tausaga. Muamua, o meaʻai faapitoa e talafeagai mo le faʻamagaloina o le faʻamaʻi, ona faʻamausali lea, toe faʻafoʻisia le gaioiga o le tino ma puipuia le faʻamalosia o le maʻi i le lumanaʻi. O le manaʻoga e faalēaogāina le taumafataga e na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia.

    O faʻavae o mea taumafa i le televave o le pancreatitis

    I le taimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o tulafono nei mo le faʻatulagaina o le meaai e tatau ona tausisia i:

    1. O aso muamua e 3, e tatau i le tagata maʻi ona pipii atu i se meaʻai fiaai seia oʻo ina mou atu le tiga. E mafai ona faʻaaogaina le vai omea mama (still).
    2. E taua tele le toe faʻaleleia o le paleni o le vai i le tino, faʻamautinoaina se vai tele. O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻamalūina ma le faʻaaogaina o le tino. O vai alkaline e sili ona matagofie i lenei galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, Essentuki, Borjomi. I se tasi taimi e faʻatagaina ai oe e le inu nai lo se ipu vai.
    3. E tatau ona vavaeese le ava malosi, kofe ma le nicotine, fiva lapoʻa.
    4. A maeʻa le leai o se tiga, e fautuaina e 'ai atili mea taumafa e maua mai i vioxidants: vine, zucchini, pepa manaia, rimoni.
    5. O meaai uma e tatau ona leai se gaʻo e faʻamalosi ai ina ia le faʻaosofia le tupuga o le tiga matuia.
    6. I le taumafataga, e mafai ona e amata lemu ona faʻafeiloaʻi puipuiga e fesoasoani i le toe faʻafouina o le pancreas. O ipu e sili ona talafeagai o iʻa e maualalo le gaʻo, moa, nisi meaʻai susu, yogurts. O meaai e tatau ona tunu pe kuka, e mafai ona e kuka.
    7. E tatau ona tapulaa gaʻo kulūlū i le tele e mafai ai, aemaise lava suka, falaoa, araisa, pateta.

    E taua mo le vaitau o le faʻavavevavega e matauina ai e le gata o se taumafataga, ae ia momoe foi. E tatau ona e amata fafagaina le tagata maʻi pe a uma le faʻamautuina o le soifua mālōlōina ma le faʻamalositino, faʻaofiina i totonu o le taumafataga sina aofaiga itiiti o meaai faatagaina ma na o ni vaega laiti.

    O se faʻataʻitaʻiga o se taumafataga pe a maeʻa ona faʻamaonia:

    1. Lisi laulamu.
    2. Fresh cheese, lea e mafai ona faʻaaoga i le ituaiga o puddings.
    3. Lago apu.
    4. Cereals Soups, sei vagana ai le suka.
    5. Laʻau tipi.
    6. Faʻamafanafana mai iʻa o mea e maualalo le gaʻo.
    7. Laeli.
    8. Milu, lea e faaopoopo i ipu.
    9. Sweet compotes, jelini i se vaega itiiti.

    Faʻasalaga Mea

    Ina ia toe faʻafoʻisia le gland e galue, e taua le iloa o mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis, ma o nei oloa e matua faʻasaina ma e le gata ina faʻafefe ai le tiga, ae e mafua ai foʻi faʻafitauli faigata.

    Meaʻai faasaina e aofia ai:

    1. Mea mama, e pei foi o le falai, gaʻo, ulaula.
    2. Soo se aʻau, seʻi vagana ai fualaau faisua.
    3. Fugalaau fou ma fualaau faisua (tele).
    4. Rye ma le falaoa papaʻe.
    5. Mea inu gaosi.
    6. Meaʻai.
    7. Alu
    8. O fuamoa.
    9. Legumes.
    10. Mea gaʻo susu.

    O le lisi o oloa e faʻaaogaina e mafai ona faʻalautele ma aofia ai se numera tele o aitema, ia amanaʻia uiga o le tino ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino, e aofia ai le faʻamaʻi o le endocrine.

    Meaʻai mo pancreatitis: o le a se mea e mafai ona ou 'ai?

    O meaai mo pancreatitis e aofia ai le tausisia o fautuaga a le fomaʻi i meaʻai ma le faʻaaogaina o oloa o vaega eseese.

    1. Fualaau faisua. O nei meaai e avea ma faavae o meaʻai. E sili le lelei o le fufuluina o fualaau faisua, kuka poʻo le tao, kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale, faʻavela lemu ma faʻaaoga e fai ma faavae o le suauʻu soupuni. E fautuaina e faʻafefe uma ipu mai ia i latou, ma liliu ai masini i pateta pateta e faʻafaigofie ai le faʻafefeina o le tino ma faʻaitiitia le uta i luga o le gland. Fualaau faisua e pei ole paukini, pateta, kapisi (cauliflower), pepa suamalie, kāloti, meaʻai, lanu lanumeamata e sili. A maeʻa le leiloloa o le malosi o le faʻamaʻi, faʻapipiʻi faʻapipiʻi le kapisi papaʻe ma tomato, lea na maua ai togafitiga vevela, e faʻatagaina. E fautuaina le faʻaaogaina o beets, lea e amata ai le pancreatitis i le galuega a le gland ona o le maualuga o le iodine.
    2. Fualaau aina ma fualaʻau. A aunoa ma nei oloa, faʻamaoaigaina i vitamini, e le mafai ona faʻatulagaina se paleni taumafa, o nisi o ia mea e tatau ona aofia ai i le taumafataga. O le tuusaunoaga e na o na o loʻo mauʻoa i fiva feololo, lea e faʻalavelaveina ai le faagasologa o le faʻapalapala. Faʻatagaina fualaau aina ma vine e pei o vine mumu, apricot, strawberries, cherries, apu suamalie, papaya. O pusa e mafai ona faʻaaogaina i na o le taimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi, aua e mafai ona latou faʻamalosia le tulaga i isi taimi. E tatau ona mulimulitaia se tulafono faʻapena pe afai e te manaʻo e 'ai ia persimmons. O lenei fualaau aina e tatau ona tao pe gaosi pe a 'aina, pe a uma ona fufulu le tino ao le i auauna atu. Soo se fualaau aina e tatau ona 'aina 10 aso talu ona uma le faʻamaʻi o le maʻi. E faʻatagaina e le sili atu i le tasi fua o fualaau taitasi i aso taitasi; e mafai ona saunia le berry mousse poʻo le tila.
    3. Meaola lafumanu. O le tele o ituaiga o meaʻai po o iʻa e mafai ona faia mo amino acids e taua tele mo le tino ma faʻateleina faʻavasegaina le lisi. O aano o lapisi, moa, toso, povi, pikeperch, bream, cod po pollock o se galuega sili ona lelei i lenei galuega. E faʻatagaina e 'ai fuamoa i fafo atu o le tulaga o le vevela, ae le o foliga o fuga falai.
    4. Mea gaosi susu. O se vaega taua o le meaai e tatau ona maualalo le gaʻo kulimi, yogurt ma kulimi mumu. O le susu susu ma le terfir e fesoasoani i le faʻaleleia o le soifua maloloina i se taimi pupuu. O le susu atoa e masani ona mafua ai le afaina, o le mea lea, i lenei faiga e le tatau ona faʻaumatia. E mafai ona e faʻaopopo sina laʻititi ole pata (kulimi) i le meaʻai.
    5. Seafood. O oloa e pei o le shellfish, mussels, shrimp, squid, sea scallops ma kapisi e sili ona avea ma sui o lenei vaega.
    6. Faʻailoga. O le tele o gaosi, faapea foi pasta, e le mafai ona afaina ai le gaioiga o le gland, o lea ua fautuaina ai ina ia faʻaaogaina e tusa lava pe sili atu. O meaʻai e sili ona saogalemu e fai ai falaoa, oatmeal, semolina ma araisa. O nisi taimi o le meaai e tatau ona fesuisuiaʻi ma le karite po o le falaoa mai sana. O falaoa (saito) e mafai ona 'aina i le aso ananafi, ona fai ai lea o fusi.
    7. Inu. O le filifiliga sili mo le inu o le vai minerale. E fautuaina e faʻaaogaina i le 1.5 lita i le aso. E faʻatagaina foi le vao o le vao, teuteu o selu o le rosa ma le paʻu, chicory. E mafai ona e inu vai vaivai, tiʻeli.
    8. Sweets. I nisi tulaga e le masani ai, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina lole, marmalade poʻo marshmallows. O le meli e mafai ona faatagaina na o le faʻamagaloina i le leai o ni faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, e mafai e tagata gasegase ona gafatia se meaai e pei o ni fatu, i fafo atu o le tulaga o le vevela.

    O le faasologa mulimuli ane o le faamai ma le lamatiaga o le vevela e faalagolago i luga pe o le a mulimuli le tagata maʻi i fautuaga mo le pancreatitis, o le a le mea e 'aina. O se tulaga ogaoga e lamatia ai le ola o le tagata maʻi, o lona uiga o le mataituina o meaʻai e taua tele. O se taumafataga mo pancreatitis o le laasaga autu lea e faʻaleleia ai le soifua maloloina o le maʻi.

    Allohol mo pancreatiti

    O le pancreatitis o se maʻi faʻalavelave, ma le mumū o le pancreas ma le faʻaleagaina vave o le okeni. O enzymes e maua mai i le uʻamea e le mafai ona pasi atu i le duodenum, ae tumau i le nofoaga o gaosiga. O le okeni e amata ona faasolosolo malie malie seia maeʻa atoa. O le pancreas foi na te faʻaaogaina elemene oona i totonu o le toto totoʻa, lea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le mama, mafaufau, fatu, ma isi mea taua.

    Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le tagata maʻi, e tatau ona faʻavaeina le gaosiga o le talo, o le tino o meaʻai. Ina ia faaitiitia le avega i le tino, fautuaina e filifili se vailaau e faavae i luga o mea masani o loʻo i ai nei meatotino. O se sauniuniga masani masani o sauniuniga.

    Uiga ma meatotino aoga o le allochol

    O le ava o se vailaau masani, e faavae i luga o le suka mamago, o vaega o galala ma falaoamata, koala. O le sauniuniga e aofia ai le acids cholic, lea e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le galuega a le mucosa i le gaosia o talo. Laʻau, i le iai o ni mea e le faʻaleagaina, e fesoasoani e faʻamalolo ai le faʻasalaga, fuga ma le pala.

    O meatotino ua faailoa mai o le allochol e maua ai le tafe o le talo ma, o le mea lea, faʻaitiitia ai le faʻaogaina o faʻailoga i le pancreas, faʻagesegese le faʻavaeina o maa i totonu o le talo. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i le ate, i le gaogao o le maʻi. Faatasi ai ma le faʻatagaina i taimi uma, o vailaʻau e mafai ona faʻaititia le tiga o faʻamaoniga o le maʻi i se tulaga maualalo ile vaiaso.

    Faʻaaogaina o le allochol mo pancreatitis, e mafai ona faaleleia le tulaga o le maʻi ma faʻaitiitia le tulaga.E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo le solia o le ate ma le vavae. I se taimi muamua, e fesoasoani le vailaau i le cirrhosis, cholecystitis ma cholangitis.

    Faʻavae o le faʻaaogaina o le allolah mo le togafitiga o le pancreatite ma le gaʻo

    O le faʻaaogaina o le allolah e faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas, ate ma le vavae i se taimi pupuu. O le vailaʻau e sili ona manaia mo tagata gasegase ma pancreatitis. O foliga o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e faamatalaina e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, lea e tatau ona mafaufauina aʻo leʻi amata ona ave le allola i le pancreatitis.

    E aoga le suʻeina o le gasegase i totonu o le laititi o le pancreatitis?

    I totonu o le pancreatitis, o le a le gaoioi ai enzymes i lalo o le aafiaga o le talo ma ua amata ona afaina ai le pancreasitis. O le iʻuga, e tupu le afaina. O le mea lea, i totonu o le gaioiga laititi, o fualaau faasaina ua solia.

    O le taua tele o le ave o le allolah e naʻo le choleretic. O le tagofia o lenei vailaau faʻasaina i le gasegase o le faʻamaʻi o le a le faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi, ae o le a mafua ai le afaina ai. I lenei tulaga, o vailaau faʻasaʻo e matua solia.

    Faʻavae o le faʻaaogaina o le allolah i le pancreatitis masani

    I le pancreatitis e masani ai, o le faʻaaogaina o le allochol, i se isi itu, o le a sili ona aoga. Togafitiga ma le fualaau faasaina e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se gastroenterologist. O le fuataga o le fuataga ma le vailaau e tatau ona matua tausia lelei mo le maualuga o le aoga.

    I le faʻamagaloina, o le umi o le pulega ole pule e eseese mai le tolu vaiaso i le masina. Ua faatonuina e ave le fualaau faasaina 3-4 taimi i le aso mo le 2 papa. Faʻasalaga o le pancreatitis masani, o le aʻoga e faʻaleleia i le lua masina. I lenei tulaga, o le dosiga e 1 le laulau 2-3 taimi i le aso. A maeʻa le kuata, o le togafitiga ma lenei vailaʻau e toe fai.

    Mo tamaiti, o le umi o togafitiga e talitutusa lava. O le tele o le fualaau, o le taimi ole pulega e faalagolago i tausaga o le tamaititi. Tamaiti i lalo ifo o le 7 tausaga le matutua e fautuaina le afa o le fua atoa (1-3 papa i le aso). O tagata mamaʻi e sili atu ma le 7 tausaga le matua ua faʻataʻitaʻiina se tagata matua e pulea ma fuaina.

    A maeʻa ona faʻaaogaina le allola i le manava, o le gaosiga o le eletise o le eletise e faateleina. Afai e ulu atu i totonu o se manava gaogao, o le a gaosia ai le gaʻo le membrane mucous, foliga o le mai. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻatagaina e faʻatagaina pe a uma le taumafataga. Ae ui i lea, e le tatau ona avea se taumafataga atoatoa, o se vaega itiiti o meaai e lava.

    Contraindications ma aʻafiaga mai le faʻaaogaina ole allo

    Allochol mo le pancreatitis o se fualaau lelei lea e faaleleia ai le tulaga ma faʻaitiitia ai le ala o faʻamaʻi le lelei e maua ai le faʻamaʻi. O le vailaʻau e lelei le faʻafefe ma talafeagai mo le tele o tagata gasegase. Tuuina atu mea taua o le fualaau faasaina, e le tatau ona ave mo faamaʻi:

    • gasegase tino
    • afaina i vaega o le fualaau faasaina,
    • afaina o le ate - gasegase maualuga o le hepatitis, dystrophic liver,
    • maʻi pipili
    • o le i ai o maʻa tetele ma le lautele o le 1 cm poʻo le sili atu i le talo,
    • faʻataʻavalevave,
    • enterocolitis i le gaioiga laititi,
    • cholecystitis.

    I le avea ai o se tulafono, o le allochol e lelei le tuʻuina. O nisi taimi o le vailaʻau e faʻaalia ai ni mea e le masani ai o ni faʻalavelave mataga, aemaise lava i se faʻalavelave maualuga. O nei mea e aofia ai: allergies, manava manava, faʻaʻailoga o le dyspeptic, nausea, suʻamuʻu, toso. I tulaga e le masani ai, solia o tulafono faʻaaoga, faʻalauteleina o pancreatitis ma gaʻo o gaʻo latalata.

    Faʻaaogaina o le allochol faʻatasi ma isi fualaau

    Faʻaaogaina o le allolah mo togafitiga o pancreatitis, o le mafai ona faʻatalanoa le vavalalata faʻamaʻi ma le vailaau e tatau ona faia. O le tuufaatasiga o mea e le mafai ona feteenai o le a afaina ai le tino. I le taimi lava e tasi, o le a faʻaleleia le aoga o mea aoga o nisi o fualaau faasaina. Faʻalogo i foliga o le fegalegaleaiga o fualaau faasaina:

    • O le faʻaogaina faʻatasi ma sauniuniga e aofia ai le hydroxide, cholestipol poʻo le cholestyramine i le alumini e le aoga. O nei mea, e tali atu i fesoasoani aoga, e faʻamavaeina na mea.
    • O le faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma fualaau faasaina e faʻaleleia ai le gaosiga o le talo, faʻapupulaina ai le lelei o le faʻatagaina.
    • Faʻaaoga faʻatasi ma vailaʻau faʻamaʻi, e fesoasoani e faʻaumatia ai le faʻavaivai umi.
    • O le faʻaaogaina o le allolah faatasi ai ma vitamini gaʻo-suauu e fesoasoani i lo latou faʻaleleia lelei.
    • Faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi, o loʻo faʻaleleia ai le faiga o le anti-inflammatory.

    O le mea lea, e mafai ona ave lenei vailaʻau ma toetoe lava o vailaau uma ua lauiloa, faatasi ai ma ni nai tuusaunoaga. O le tuufaatasiga ma le tele o vaifofo e faaleleia ai le aoga aoga.

    Le mafai ona inu le ava i le togafitiga o le allochol

    O le togafitiga mo pancreatitis ma le allochol e umi. Minimum 3 vaiaso, oʻo atu i le lua masina. E manino lava o lenei vaitau e iai aso malolo ma aso faʻamanatuina i luga o le kalena. O le fesili e tulaʻi mai i le mafai ona inu ava malosi i taimi o togafitiga.

    E tatau ona manatuaina o le ava malosi e faʻateleina ai le malosi o glands. O se taunuuga, o le gaosiga o le gastric ua faateleina. O le ava malosi e mafua ai le tino e maua ai le tele o le talo, faateleina le pule faasele. Faʻatasi ma le allochol, o le a oʻo atu ai i le manava faʻapitoa.

    O le faʻaaogaina o ava malosi e inu ai le ava e mafua ai le pala o sphincters o le biliary tract. I lenei tulaga, o le talo e gaosia ma le gaosia i se aofaiga tele o le a le mafai ona tu. E i ai tiga ogaoga. O le mea lea, i le taimi o togafitiga ma le allochol, e matua le fautuaina e inu ava malosi.

    E faʻavae i luga o nei mea, matou te maitauina: faatasi ai ma le pancreatitis, o le allochol o se vailaau faʻaleleia, saogalemu ma saogalemu. O le faʻaaoga lelei o le vailaʻau e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i le gasegase o le faʻamaʻi e matua le fautuaina - o le aʻafiaga o le faateleina o le maʻi e maualuga. O le a talafeagai le amanaia o le faʻasaina, faʻatasi ma isi fualaau. O le filifiliga e ave le allochol e ogatusa ma le fomai. Ma o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le a fesoasoani i le tagata maʻi e faʻaleleia le lelei o le olaga.

    Le faaaogaina o le 5p meaai mo pancreatiti

    O le pancreatitis o se maʻi faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le tele o mea. O se tasi oi latou: o le solia o tulafono masani o le taumafaina o meaʻai gaʻo, gasegase, vaisu i le ava malosi. Faʻaaloalo i tulafono faʻapolokalame faapitoa mo pancreatitis o le afa o le manuia o togafitiga.

    O le pancreatitis diet ua mamanuina e suitulaga ma faaopoopo i le lisi ma mea na e le lelei ona gaosia ona o le le lava o enzymes pancreatic.

    O nisi tagata gasegase e manatu o le falemaʻi meaai mo pancreatitis e le ese mai le taumafa 5a ma faaauau pea ona mulimuli i ana fautuaga. E mālamalama lenei mea ona o le toʻatele o tagata na togafitia muamua mo se taimi umi mo cholecystitis, cholelithiasis, poʻo le hepatitis. Latou te masani lelei i le laulau Numera 5a ma le 5, lea o loʻo faatulaga ai tulaga talafeagai o meaʻai mo nei faʻamaʻi.

    Ae a iloa le pancreatitis, e tatau ona e suia le 5a taumafataga. Suiga e tupu i le faaleagaina o le pancreatic e manaʻomia le faasaʻoina o polotini, mea gaʻo ma le gaʻo. O le meaai mo maʻi ma pancreatitis ua taʻua o le "5p." Na faateleina le maua o le protein i le 150 g (i le Numera 5 100-120 g), faaititia le aofaʻi o gaʻo (i le Numera 5 itiiti ifo i le 70 g) ma le gaʻo (i le Numera 5 itiiti ifo 300 g). O tulafono lautele o loʻo kuka ma faʻaitiitia meaʻai.

    Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    Mea e Manaomia ai Meaʻai

    O le tulafono ole taumafa ole tulafono ole 5p e le faʻaesea ai le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino. E tāua tele mo le faʻateleina o le mamafa o galuega mamafa.

    • Kuki na o le kuka, uʻu, tunu pe uʻu. O le auala e falai ai ua matua faasaina.
    • Faʻaauau le vaʻaia o le okeni ua afaina e ala i le fesuiaʻiina o ipu uma mo le tulaga sili ona leaga o le maʻi.
    • E manaʻomia se faʻatonuga o le vevela (e leai ni fesuiaiga mataga mai le malulu ma vevela).
    • E taua le fafagaina o le maʻi i ni nai meaʻai, ae pe a uma 3-4 itula.
    • Aloese mai le tasi taimi le tele o mea taumafa, fafagaina e oo lava i meaai taumafa.
    • Faʻaauau pea le aoga o caloric i aso taitasi a itiiti mai o le 3000 kcal.

    O fua o mea taumafa fautuaina e tusa ai ma le Povzner e tatau ona mafaufau i filifiliga mo taimi o le vevela ma tua atu, pe a uma le tiga, ae taua tele le faatumauina ma faaauau pea meaʻai talafeagai i le pancreatitis.

    5p filifiliga mo meaʻai mo le faʻavavega o le pancreatitis

    Faʻaaliga faʻapitoa o le pancreatiti ma le faʻalavelave masani i totonu o le gaioiga laititi (faʻamaʻi tiga, vomiting, taoto, manava) e le faatagaina le tagata maʻi e 'ai i le masani masani. O le togafitiga e manaomia ai le fiaʻai atoatoa mai le lua i le fa aso. E le mafai ona e inu, i aso muamua e faʻatautaia ai le suavai.

    A maeʻaeʻa le vomiting, tiga, o le uluai kopi o le 5p taumafa ua faʻamatalaina. O lona sini ia faʻaitiitia le faʻavaeina o le kulimi i totonu o le vai gastric ma mafai ai e le pancreas ona faʻaoʻo uma ona malosi i le faagasologa o le tauivi mo le ola.

    O le taumafataga e mafai ai mo se taimi e le sili atu i le lua vaiaso, ona e le paleni le tuufaatasiga (o palatini e faaitiitia i le 60 g, gaʻo i le 50 g, gaʻo i le 200-280 g, ma le aofai o kalori i le 1800 kcal). Ioe, o le moe ma le le lava o gaoioiga faaletino e fautuaina.

    O le lisi o le laulau taumafa mo se tagata maʻi i le pancreatitis e aofia ai masini mucous soup, masini vai i luga o le vai (semolina ma le araisa e le o aofia ai), paluga o fualaau aina po o kāloti ma zucchini, uʻu ua kuka (ituaiga uma o kāpeti e le o aofia ai), jelly, jelly, puddings, suauu. E faʻaaogaina mea uma ma kukaina e aunoa ma le suauu. E mafai ona e inuina se vai e oo i le 2 lita, o le pulupulu broth, sina laititi vaivai lauti. A maeʻa lenei filifiliga, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, latou te fesuiaʻi i le ituaiga lua o meaai.

    Eseesega ma le tuufaatasiga o taaloga tausaafia

    Puipuiga - O se Mea Faʻafaigofie Faʻamatalaga Faʻatau Meaʻai a le Tagata Taʻaloga

    E tele ituaiga o meaʻai taʻaloga, ae o le protein i se mamanu atoatoa ma le atoa (e le o ni mea amino taitasi) e naʻo nisi o na mea.

    O mea faaopoopo o le protein e aofia ai:

    • polotini (faʻapitoa ma vavaeeseina),
    • tagata faʻatau.

    O le protéini i le ituaiga o le mafaufau o se oloa gaʻo, lea e aofia ai le tele naua o vaega (gaʻo, gaʻo). O le faʻasolosolo o se fuatini mama mama lea e leai ni mea le mama. O se mea e maua ai se mea e faʻafefiloi e faʻamoemoe mo le mauaina o le mamafa o le tino ma e aofia ai vailaʻau faʻasaina ma proteins i le fua faatatau o le 3: 7.

    Le faʻaaogaina o puipuiga ma tagata e maua. O le muamua na faʻaaogaina e maua ai le musika ma le palatini i le taimi o le tuputupu ae ma le taimi o le susunuina o le gaʻo o le tino, aʻo faʻaaogaina nei mo le mauaina o le mamafa o le tino (muso ma gaʻo). O le mamafa o tupe maua e faʻaalia i uluaʻi tagata taʻavale, e mafai ona faʻamalosia le protein i latou ua leva ona faʻatinoina.

    Taaloga Meaʻai ma Pancreatitis

    O le malu puipuia o le protéini e tatau ona faʻaaogaina i vai mamā mama e le o le gas.

    O meaai pancreatic e manaʻomia ai le tele o le polotini. E taua le protéini mo le tino e toe faʻafouina ai mea e faaleagaina ai gland ma fausia ni fou fou. Ae ui i lea, o loʻo tatou talanoa e uiga i mea masani, ae le o lona tele naua. O tagata e aʻafia i taʻaloga ma le faʻamoemoe e faʻateleina le maso maso, e toetoe a faʻaluaina le faaluaina o le faasologa i aso uma o puipuiga.

    O le tele o penefiti faʻapitoa e faʻamauina ai le faʻaaogaina e oʻo atu i le 2-3 kalama o le mama i le aso. E tusa ai ma lenei fua faʻatatau, o se tagata e mamafa le 80 kilokalama taalo i taʻaloga e tatau ona faʻaumatia 160-240 g o le oloa o loʻo fesiligia i le aso.

    O le maua o le aofaʻi sao o le protein mai meaai masani e faigata. O le tele o mea e maua ai le protein-tamaoaiga e mafai ona faʻaumatia e le tagata gasegase i na o ni faʻatapulaʻa. O le aofaiga o loʻo misi o le porotini e mafai ona maua mai i le malulu. O lo latou mauaina e naʻo le pancreatitis e masani ai. O laʻasaga tetele o le faʻamaʻi o se faʻalavelave i le faʻaogaina o mea faʻapitoa.

    A faʻaaoga le paʻu o le protein, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

    1. Mo le pancreatitis, o le masini fugalaau e faʻaaogaina naʻo luga o le vai e leai ni gaʻo. Latou te faʻafefe ai le pancreas ma le vavae, lea e mafai ona mafua ai le vevela.
    2. Ole aofaʻi o le porotini faʻasaina e le tagata maʻi ile aso e le tatau ona sili atu i le 1-1.5 kalama / kg o le mamafa o le tino i le aso. E taua le amanaʻiaina o le polotini e ulu i totonu o le tino ma meaai masani.
    3. E le mafai ona avea se taumafataga fiafia ma punavai o meaai paleni. O le taumafa o meaai masani ma suauʻu e tatau ona suia. Ole aofai o taumafataga e tatau ona 5-6 i le aso.
    4. E le sili atu i le 2700-3000 kcal / aso le faʻaoga o caloric.
    5. O le faʻafefeina o le protéini e manaʻomia ai le protease i le pu. I le pancreatitis, o le faʻaaogaina o lenei enzyme i le duodenum ua faaitiitia. Mo le faafaigofieina o le faagasologa o le porotini e tatau ona faaaoga ai togafiti poʻo Creon - tapenaga o le enzymatic e totogi ai le leai o a latou lava enzymes.

    E sili atu le mumusu e le talia le toʻatele o tagata e maua tupe maua. E lua mafuaaga mo lenei mea. Muamua, o se tagata mauoa o se paluga telefoni. O le tuufaatasiga e aofia ai gaʻo ma gaʻo o ituaiga eseese, creatin, BCAA (silasila o le amino amino), glutamine ma isi mea faʻaopopo. E le mafai ona faʻamatalaina pe faʻapefea ona faʻaaogaina sea ituaiga o faʻasalalauga e aafia ai le galuega a le pancreas. O le mafuaaga lona lua mo le tuʻuina atu o tagata maua i pancreatitis o le protein le talafeagai i le fua o le suka. Faʻatusatusaina le fua faatatau o le 3: 7, 300 g o le carbohydrate mo le 128 grams o le porotini. O le aofaʻi o nei mea e sili atu e sili atu i le faʻamaoniga taliaina mo le tagata maʻi.

    Manatua: Ina ia maua le maso maso, e manaʻomia le faateleina o le polotini ma aʻoaʻoga malosi. I le pancreatitis, o le aofaʻi o protein e faʻaaogaina i le aso e le tatau ona sili atu nai lo le tau faʻatulagaina. E le gata i lea, o le gaioiga faaletino e solia. O le tuputupu ae o musika e le mafai, o lona uiga o le uiga o le faʻaaogaina o paʻu paʻu e leiloa.

    Aʻo manino mai, o mea tau taaloga i pancreatitis o loʻo faʻasalaina. O le faʻaaogaina o pulu paʻu e le o se mea moni, e ui lava e faatagaina i totonu o nisi tapulaa. Afai e manatu le tagata maʻi i le faʻaaogaina o puipuiga e tatau mo ia lava, e fautuaina e fefaʻatauaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi amataina le mea na fai.

    Meaʻai fautuaina ma meaai:

    • falaoa paʻu mamago po o mea mama, kuki masi,
    • uu ma le vevela aano o manu ma moa, tao i totonu o ogaumu, meatballs, meatballs ma meaʻai manu,
    • o soupuni o le cereal, ma ni noodles, e mafai ona faamasani i le kirimoli oona,
    • mūmū susu, malo mafiafia,
    • pata po o le suauu manogi e tatau ona faʻapipiʻi sao i le ipu, e le sili atu nai lo le sipuni tele o le aso,
    • semi-liquid cereals, kuka i totonu o le vai po o susu susu,
    • le faguina le apu apu, fualaʻau po o fualaau aina,
    • vaivai le tataina o le lauti ma le susu po o le vao vao i se teuteuga, sina suamalie.

    O le taumafataga mo le pancreatitis i le faʻamagaloina e fautuaina ai le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo mo se tagata faigaluega mo se aso:

    • Breakfast ao leʻi amataina le galuega - e mafai ona e saunia se omeletini o le pamu vaʻa mai fuamoa e lua poʻo le afa o le tufaina o le oatmeal i le susu, tea ma susu.
    • Breakfast Nu. 2 (i le taimi o le aoauli) - ave le aano o meaʻai e kuka i le pateta poʻo le fualaau suamalie, afa pusa o le siʻi siʻomaga, pe a iai i le galuega se avanoa e faʻamafanafana ai i luga o le microwave, ia mautinoa ia faʻaaogaina.
    • Laʻau suamalie suamalie.
    • Taʻaloga (i le fale pe a maeʻa le galuega) - meaʻai suamalie o le potato, aano o aano o manufasi faʻamaʻavale ma le puree fuālaʻau, apu o le olive i le xylitol.
    • Taumafa - o se fasi moa ua kuka, falaoisi sipisi, lauti ma susu.
    • I le po (e le sili atu i le 21 itula) fualaau suamalie i xylitol.

    E mafai ona e tagofia fualaau faisua ma fualaau aina, ma faʻalauteleina le taumafataga ile maliega ma le fomaʻi, pe a maeʻa le suʻega, ia mautinoa o loʻo toe faʻafoisia le gaoioiga o le enzyme ma e leai se mumu.

  • Tuua Lau Faamatalaga