Finlepsin: faatonuga mo le faʻaaoga

E tusa ai ma faatonuga ia Finlepsin, o faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina:

  • epilepsy (e aofia ai le toesea, lethargic, faoa faamalosi o le myoclon),
  • faʻaaogaina o le neuralgia faʻapitoa,
  • masani ma mea faʻapitoa o le neuralgia e mafua mai i le tele o sclerosis,
  • faʻaleagaga faʻaogaina o le namu glossopharyngeal,
  • tulaga maʻaleʻale (faʻapitoa o le monotherapy poʻo le faʻamaopoopoina),
  • afaina ai faʻafitauli afaina,
  • afaina o le ava malosi,
  • maʻisuka lipipidus ogatotonu,
  • polydipsia ma le malosi o le natura mai le neurohormonal.

Contraindications Finlepsin

O faatonuga ia Finlepsin o loʻo faʻamatalaina ai nei faʻamavaega mo lona faʻaaogaina:

  • hypersensitivity i le carbamazepine,
  • solia o le hematopoiesis o le ponaivi,
  • lapisi vavalalata,
  • faʻaaogaina faʻatasi o tagata inhibitors MAO,
  • AV poloka.

Finlepsin e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le le mautonu o le fatu, fatuina o le hypersacci ADH, le hypopituitarism, le atoatoa o le gasegase o le tino, hypothyroidism, le malosi o le ava, le matua, faaletonu o le ate, faateleina le mamafa o le intraocular.

Faʻasologa o le finlepsin

O aʻafiaga o loʻo i lalo e lipotia pe a faʻaaogaina le Finlepsin:

  • i luga o le vaega a le Fono Aoao a le Atunuu: o le vavalalata, maʻi tigaina, mafaufau le mafaufau, mafaufau, fausiaina o le tino, paresthesias, hyperkinesis, osofaʻiga le migao,
  • mai le gastrointestinal tract: vomiting, nausea, faʻateleina le faʻaleagaina o le hepatic,
  • mai le CCC: faʻateleina pe faʻaititia i le toto maualuga, faaitiitia le fatu fatu, solia o le AV conduction,
  • mai le hematopoietic system: o se faʻaitiitia o le numera o neutrophils, o leʻo paʻepaʻe paepae, platelets,
  • mai fatugaʻo: oliguria, hematuria, nephritis, edema, faalēaogaina,
  • mai le manava o le tino: pulmonitis,
  • mai le faiga o endocrine: o le faateleina o tulaga o le prolactin, faatasi ai ma le galactorrhea, gynecomastia, o se suiga i le maualuga o hormones thyroid,
  • isi: faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai syndrome Stevens-Johnson.

O se numera tele o aʻafiaga i itu e mafua ai le le lelei o iloiloga o Finlepsin mai maʻi. Ina ia puipuia o latou foliga vaaia poʻo le faʻaitiitia o le matuia, e mafai ona e faʻaaogaina le Finlepsin e tusa ai ma faatonuga ile lava gaioiga ma i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi.

Metotia o le talosaga, fua o le finlepsin

Finlepsin e faʻaaogaina ile tautala. O le amataga ole fua mo tagata matutua o le 0.2-0.3 g i le aso. E faasolosolo lava, e oʻo atu i le 1.2 g le fua o le dosite. O le maualuga o le aso i aso uma e 1.6 g. O le fua faatatau o aso taitasi o loʻo faʻamatalaina i le tolu i le fa inumaga, o le umi faaumiumi - i le tasi i le lua doses.

Finkepsin o le tui mo tamaiti e 20 mg / kg. Seia oʻo i le 6 tausaga, e le faʻaaogaina pusa Finlepsin.

Fegalegaleaiga o le Finlepsin ma isi fualaau

O le faʻaaogaina tutusa o Finlepsin ma faʻamaʻi MAO e le taliaina. O isi fofo puipuia e mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosia o le malosi o Finlepsin. Faatasi ai ma le faʻafoega faʻapitoa o lenei vailaau faʻasaina i le valproic acid, e mafai ona atiaʻe ai faʻafitauli o le malamalama, coma. Finlopsin faʻapupula le vevela o tapenaga o lithium. Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o macrolides, faʻataunuʻu o le calcium channel, isoniazid, cimetidine ma Finlepsin, o le maualuga o le plasma o faʻalaiga mulimuli. Finlepsin faʻaitiʻitia le gaioiga o tui puipuia ma tui.

Faʻasalaga

Faʻatasi ai ma le faʻatoʻateleina o Finlepsin, o le solia o le malamalama, le mautonu o le faʻaleleia o le tino ma le cardiovascular system, faʻaleagaina toto, ma faʻamaʻi fatuga e mafai. Faʻafitauli e le o se faʻamalositino: faʻaogaina o le gastric, le faʻaaogaina o laxatives ma elemorbents. Ona o le malosi maualuga o le fualaau faasaina e fusifusia ai i masini plasma, o le dialysis peritoneal ma faamalosi faamalosi ma le sili atu o Finlepsin e le aoga. O le faʻamalologa i luga o malala o le koala e faia. I tamaiti laiti, e mafai ona suia se toto toe sui.

Ona o le maualuga o le aoga o lenei vailaau faasaina, o le mafai ona faatonuina i le tele o tulaga faafomaʻi, o iloiloga o Finlepsin e lelei. O fualaau faasaina ei ai se aafiaga aoga e le mafai ona suia, ma o se aafiaga faalogona mo neuralgia.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vailaʻau, e tatau ona suʻesuʻe auʻiliʻili faʻamatalaga mo Finlepsin.

Pe a filifilia le suʻega sili ona lelei, e fautuaina e fuafua le faʻasalaga plasma o le carbamazepine. Faʻalēaoga faʻafuaseʻi o le vailaau faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoina se faʻamaʻi faʻaleaga. Mataʻituina le trapataminases o le hepatic e talafeagai foi pe a faatonuina Finlepsin. E tusa ai ma faʻamaoniga manino, o le Finlepsin e mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase i le maualuga o le mamafa o le toto, ae o lenei faailo e tatau ona mataituina.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le Finlepsin o loʻo maua i le ituaiga o laupepa: lapotopoto, ma se pa, paʻepaʻe, faʻafelati i le tasi itu ma le lamatiaga o le tina - i le isi (10 pi. I le paʻu, i le pepa pepa pepa o le 3, 4 poʻo le 5 paʻu).

Faatulagaina i le 1 papalama:

  • mea aoga: carbamazepine - 200 mg,
  • vaega fesoasoani: gelatin, magnesium stearate, cellulose microcrystalline, sodium croscarmellose.

Pharmacodynamics

Finlepsin o se fualaau faasaina. E i ai foi ona aʻafiaga antipsychotic, antidiuretic ma antidepressant. I tagata gasegase i le neuralgia, o loʻo faʻaalia ai se faʻalogiga faʻapitoa.

O le masini o le gaioiga o le carbamazepine e mafua ona o le poloka o vaʻalele sodium e faalagolago i le eletise, lea e fesoasoani i le faʻamautuina o membranes o neu uaua, e oʻo atu ai i le faʻasaina o le faʻaaogaina o siama namu ma faʻaitiitia ai le faʻasalalauga o lagona i luga o synapses. O le gaioiga o le carbamazepine e taofia ai le toe faʻafouina o gaioiga gaʻo i vevela vevela, faʻaitiitia le faʻatagaina o le glutamate (o se amino acid eletise fiafia), faʻapupulaina ai le faʻailoga o le fatugalemu o le tino ma, o se taunuuga, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o se faʻamaʻi faʻamaʻi. O le aʻafiaga o le gasegase o Finlepsin e mafua foi i le fesuiaiga o laina eletise Ca 2+ voltage-gated ma le faateleina i le K + amio.

O Carbamazepine e aoga i se vaega faigofie ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻatasi ma le leai foi o se tulaga maualuga), faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le siaki-clinical o epilepsy, ma pe a faʻapipiʻiina ituaiga lisi o le faoa faamalosi. Ole fualaau faasaina e masani lava ona le aoga pe le aoga foi mo nai gaioiga laiti (absences, myoclonic seizures, petit mal).

I faʻamaʻi pipisi (aemaise lava i le laʻitiiti ma le talavou), o le vailaʻau e aʻafia ai lagona o le atuatuvale ma le atuatuvale, ma faʻaititia ai foʻi le le fiafia ma le faʻamalosi.

Finlepsin i le faʻaaogaina o le psychomotor ma gaioiga faʻataʻitaʻiga o le faʻalagolago i fualaau oona.

Ole aʻafiaga o le fualaau faasaina e amata mai i le tele o itula i ni nai aso, ma o nisi taimi e oo atu ile masina e tasi.

I tagata gasegase i le neuralgia mataʻutia, Finlepsin, e fai ma tulafono, e puipuia ai le tupu mai o osofaiga o le tiga. O le vaivai o le tiga o le tiga ua matauina i le va o le 8 i le 72 itula pe a uma ona ave le fualaau faasaina.

O le faʻamalosolo o le ava malosi, o le carbamazepine e faʻapupulaina ai le faʻavae mo le faʻamalosia o le nofosauni, ma faʻaititia ai foi le mamafa o faʻamaʻi faʻapitoa e pei o le atuatuvale, faʻalauteleina le faʻaleagaina ma le faʻalavelave.

O le antipsychotic aafiaga o le fualaau faasaina e atiae pe a mavae le 7-10 aso, lea e mafai ona fesootai ma le taofia o le metabolism o le norepinephrine ma le dopamine.

Pharmacokinetics

O le Carbamazepine e alu lemu ae matua gauai. E toetoe lava a le afaina ai le tikeri ma le saoasaoa o le absorption. O le maualuga o le plasma concentration e oʻo i le 12 itula i le maeʻa ai o se fualaau e tasi. O faʻamamafa o le plasma e maua ai le faʻamamafa pe a maeʻa le 1-2 vaiaso, e faʻalagolago i uiga taʻitasi o le metabolism, faʻapea foʻi le fualaau o le vailaʻau, maʻi o le maʻi ma le umi ole togafitiga.

I tamaiti, o le carbamazepine e fusifusia i palatini plasma e 55-59%, i tagata matutua - e 70-80%. O le manino o le tele o le tufatufaina o fualaau faasaina e 0.8-1.9 l / kg. O Carbamazepine e sopoia le puipui o le placental ma ua faʻavave i le susu o susu (o lona faʻatonuga i le susu o se tamaitai tausi maʻi e 25-60% o le maualuga o le carbamazepine i le plasma).

O le metabolism o le fualaau faasaina e tupu i le ate, e masani lava i luga o le ala uila. O le iʻuga, o loʻo taua i lalo ia metabolite mulimuli: o le metabolite malosi - carbamazepine-10,11-epoxy, le metabolite e le o gaoioi - faʻatasi ma le glucuronic acid. O le iʻuga o gaioiga faʻasolosolo, o le fausiaina o se metabolite e le faʻavaivai, 9-hydroxymethyl-10-carbamoylacridane, e mafai. O le faʻatonuga o le metabolite galue o le 30% o le maualuga o le carbamazepine.

A uma ona ave se tasi o fualaau faasaina, o le afa o le olaga e 25-65 itula, pe a uma ona faʻaaogaina - 12-24 itula (fuafua i le umi o togafitiga). I tagata gasegase o loʻo maua foʻi isi faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, phenobarbital poʻo phenytoin), o le afa-ola e faʻaitiitia i le 9-10 itula.

A maeʻa le toʻatasi o le Finlepsin, e tusa ma le 28% o le avega o loʻo faʻateleina i feces ma 72% i le urine.

I tamaiti, ona o le faatelevaveina o le faʻamaʻaloga o le carbamazepine, o le faʻaaogaina o fua maualuga o le fualaau faasaina i le kilokalama o le mamafa o le tino atonu e manaʻomia.

O faʻamatalaga e uiga i suiga i le pharmacokinetics o Finlepsin i tagata matutua ua le maua.

Tosiga ma le pulega

O le Finlepsin e faʻatalanoa tautala ma se tele o vai poʻo isi vai. E tatau ona ave laulau i meaai pe a maeʻa foʻi taumafataga.

I le epilepsy, e fautuaina e faatonu le fualaau faasaina i le tulaga o le monotherapy. Pe a oʻo i le Finlepsin i se togafitiga faʻaauau pea, ole lapataiga ma le faifai malie e tatau ona matauina, pe a manaʻomia, fetuunai le fualaau o fualaau oona.

A e lafoaʻi le isi togi, e tatau ona e ave le laupepa na misia i le taimi lava e manatua ai e le tagata maʻi lenei mea. E le mafai ona e faaluaina le dose o le carbamazepine.

Mo le togafitiga o le maʻi maʻi, o le fua muamua o le Finlepsin mo tagata matutua ma tamaiti matutua e silia ma le 15 tausaga o le 200-400 mg i le aso. Mulimuli ane, o le a faasolosolosolo malie le faʻatupulaia o le fua seia oʻo ina maua se taunuʻuga lelei o le togafiti. Ole fua ole tausiga ole vailaʻau e mai le 800 i le 1200 mg i le aso i le 1-3 inumaga. O le maualuga pito i maualuga mo tagata matutua e 1600-2000 mg i le aso.

Mo tamaiti e maua i le maʻi maʻi, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina i atumaga nei:

  • tamaiti i le 1-5 tausaga: 100-200 mg i le aso i le amataga o togafitiga, i le lumanaʻi e faasolosolo lemu le fualaau i le 100 mg i le aso seʻia oʻo ina maua le togafitiga o le togafitiga, o le togafitiga tausia e 200-400 mg i le aso ile tele o siama,
  • tamaiti e taʻi 6-10 tausaga: 200 mg i le aso, i le lumanaʻi, o le fualaau o loʻo faasolosolo malie ona faʻatupulaia i le 100 mg i le aso seʻia oʻo ina maua le togafitiga o le togafitiga, ole fua ole tausiga ole 400-600 mg i le aso i 2-3 inumaga,
  • tamaiti ma tamaiti matutua e 11-15 tausaga: 100-300 mg i le aso, sosoo ai ma le faasolosolo faasolosolo i le fualaau e 100 mg i le aso seʻia oʻo ina maua le manaʻoga, o le togafitiga e 600-1000 mg i le aso i 2-3 inumaga.

Afai e le mafai e le tamaititi ona folo le atoatoa o le Finlepsin, e mafai ona nutimomoia, tatu pe luluina i le vai ma inu ai le vaifofo e maua ai.

O le umi o le fualaau faasaina mo le maʻiola e faalagolago i faʻamaoniga ma le tali a le tagata maʻi i togafitiga. E filifili le fomaʻi i le umi o le togafitiga poo le tolopoina o Finlepsin taitoatasi mo tagata maʻi taitasi. O le fesili o le faaitiitia o le fualaau poo le taofia o le fualaau faasaina ua iloiloina ina ua mavae le 2-3 tausaga o togafitiga, lea na le atoa ai le faoa faamalosi.

O le fua o le Finlepsin e faasolosolo malie lava ona faʻaititia i le 1-2 tausaga, ia siakiina pea le electroencephalogram. Faatasi ai ma se faaitiitia o le fua o aso taitasi i tamaiti, e tatau ona amanaia le faateleina o le mamafa o le tino i le tausaga.

Faʻamataʻu le neuralgia o le glossopharyngeal and the neuralgia, o le fua muamua o le vailaʻau e 200-400 mg i le aso. I le lumanaʻi, e faʻaleleia i le 400-800 mg i le 1-2 inumaga. E faʻaauau togafitiga seia oʻo ina mou atu le tiga. I nisi o tagata gasegase, e mafai ona faʻaaoga le carbamazepine i se fua o le tausiga maualalo - 200 mg i le aso.

I tagata matutua ma gasegase e maua i le finlepsin, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i se fua muamua, lea e 200 mg i le aso ile 2 vaeluaina.

Togafitiga o le faʻamaʻiina o le ava i le falemai. O le vailaau faasaina ua faatonuina i se fua faatatau masani o le 600 mg i le 3 vae tuu. I tulaga sili ona ogaoga, o le fualaau o le carbamazepine ua faateleina i le 1200 mg i le aso i le 3 vaeluaina. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻatasi ma isi vailaʻau mo togafitiga o le faʻamaʻiina o le ava. O togafitiga e taofia malie i luga o se vaitaimi e 7-10 aso. I le vaitaimi atoa o le togafitiga, e tatau ona mataʻituina le tagata maʻi ona o le mafai ona atinaʻe aʻafiaga mai le tino.

Mo tiga e mafua mai i le neuropathy o le maʻisuka, o Finlepsin o loʻo fuafua i se fua faatatau masani o le 600 mg i le 3 vaeluaina. I tulaga tulaga ese, o le fualaau o le a faateleina i le 1200 mg i le aso i le 3 vaeluaina.

Mo le togafitiga ma le puipuia o le mafaufau, ua faatonuina le carbamazepine i se fualaau o le 200-400 mg i aso taitasi, pe a manaʻomia, i le 800 mg i le aso ile 2 vaeluaina.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻaloga o le epileptform e fesootaʻi ma le tele sclerosis, o le Finlepsin o loʻo faʻamatalaina ile fua ole 400-800 mg ile 2 vaeluaina.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga o le vailaau faʻamaʻi mai le ogaoga o le tino e mafai ona avea ma se taunuuga o se aiga e sili atu i luga o le carbamazepine poʻo ni suiga taua i le faʻasalaga o le vailaʻau i totonu o le toto.

I le taimi o togafitiga ma Finlepsin, o aʻafiaga aʻafiaga mai faiga ma okeni nei e mafai ona tupu:

  • o le faʻaogaina o le gaʻo o le phosphatase ma le gamma glutamyl crossferase, o nisi taimi o le faamaʻi poʻo le manava, tiga i totonu o le manava, faʻateleina o gaioiga o le ate, o le tino o le stomatitis, gingivitis, glossitis, parenchymal and cholestatic hepatitis, siama o le hepatitis, jaundice, pancreatitis, toilalo o le ate,
  • e le masani ai - faʻaititia pe faʻaitiitia le toto toto, atinaʻe poʻo le faʻalavelaveina o le gasegase o le fatu tumau, bradycardia, faʻamaʻalogaina o le maʻi fatu fatu, maʻi o le thromboembolic, faʻaleagaina intracardiac conduction, atrioventricular block, faʻatasi ai ma le faʻanoanoa, thrombophlebitis, faʻaitiitia,
  • o le mea e masani ai - leai se manaʻoga, faʻafitauli o le tautala, atuatuvalega, vaivaiga o le muscle, faʻavauvau o le mafaufau, atuatuvalega, faʻavaivai, faʻalogona paresis, suʻega suʻe suʻega poʻo le faʻalogo, faʻafitauli o le au mimita, le faʻasolosolo, gaioiga o le neuritis, amioga faʻamalosi, faʻafouina o le mafaufau, choreoathetoid disorders,
  • afu o le tino: e seasea lava - faʻatasi, faʻafefeteina o tioata, faʻalavelave i le tofo, faʻalogo le faʻalogo, faateleina le mamafa o le toto,
  • Faiga o meaʻai: e seasea lava - taofiofia urinary, faʻasolosolo faifaipea, faʻaleagaina o le tino, gasegase interstitial, faʻaitiitia le malosi, faalēaogāina o le tino,
  • masukoskeletal system: seasea - gaogao, tiga i maso ma sooga,
  • e le masani ai - faateleina i le mamafa o le hormone stimulating horloone ma le prolactin, faaitiitia i le maualuga o le L-thyroxine, calcium ma le phosphorus metabolism i le ponaivi o mea, hypertriglyceridemia, hypercholesterolemia, osteomalacia, hirsutism vailaʻau faʻapitoa
  • Hematopoietic: often - eosinophilia, thrombocytopenia, leukopenia, rarely - agranulocytosis, leukocytosis, reticulocytosis, hemolytic, megaloblastic and aplastic anemia, lymphadenopathy, splenomegaly, folic acid deficiency, erythrocyte aramid,
  • E le masani ona maua le paʻu o le paʻu, o le paʻu o le paʻu o le tino, o le lupus-like syndrome, photosensitivity, multiform
  • isi gaioiga: siama, le lelei o le lauulu o le lau, purpura, soona suamalie, paʻu o le tino paʻu.

Tina ma le lactation

E sili ona lelei mo tamaitai o le tausaga e fananau mai e faatonuina Finlepsin i le tulaga o le monotherapy ma i le fualaau aupito sili ona maualalo, ona o le tele o maʻi faaletonu i pepe faatoa fananau mai oe ua maua e tina o latou togafitiga faafomaʻi e sili atu nai lo pepe laiti e na o le carbamazepine o latou tina.

O fafine maʻitaga, aemaise lava i le uluaʻi masina, o le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia ma le faʻaeteete, ma le amanaʻiaina o faʻamoemoega o loʻo faʻamoemoeina ma faʻafitauli faigata. O le Finlepsin e mafai ona faateleina le aʻafiaga o le tuputupu ae i le intrauterine i pepe faatoa fananau mai, o latou tina e mafatia i le maʻi maʻi.

O vailaʻau faʻamaʻipeʻapeʻalo e sili atu ona maualuga le leai o le gaʻo, lea e masani ona matauina i totonu o fafine maʻitaga, o lea pe a fuafua le maʻitaga ma pe a tupu, e fautuaina le puleaina o le gaʻo siama. Ina ia puipuia maʻi le mai i pepe, o tamaitai i le faaiuga o maitaga ma pepe faatoa fananau mai e fautuaina e faatonu le vitamini K1.

O le Finlepsin e alu i le susu o susu, ma o le faʻaauau pea togafitiga i le taimi o le susu, o le faʻamoemoega mo le tina ma le ono ono lamatia ai le pepe e tatau ona iloiloina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻaogaina o le carbamazepine i le toto e faʻateleina i le faʻaaogaina o le Finlepsin ma mea nei ma sauniuniga (faasaʻoina le faʻatulagaga o le carbamazepine poʻo le siakiina o lona maualuga i le plasma): felodipine, viloxazine, fluvoxamine, acetazolamide, desipramine, verapamil, dextropropoxyphene, fluoxetine dicentide naʻo tagata matutua ma i luga o vailaʻau), diltiazem, azoles, macrolides, loratadine, isoniazid, inhibitors protease inhibitors, terfenadine, propoxyphene, sua o le vine.

O le maualuga o le carbamazepine i le toto e faaititia ma le faaaogaina tutusa o Finlepsin ma mea nei ma sauniuniga: phenytoin, metsuximide, thophylline, cisplatin, phenobarbital, primidone, rifampicin, doxorubicin, fensuximide, atonu valproic acid, clonapazprodprox, oxonproper, oxonbazeprom, oxonproper, oxoxarben.

E mafai e le Carbamazepine ona maualalo i lalo ole plasma o fualaau nei: clonazepam, ethosuximide, acid valproic, dexamethasone, prednisolone, tetracyclines, methadone, theophylline, lamotrigine, antidpressants tricyclic, clobazam, digoxin, primrazolaboramolophorolopramolophorolopramolopperolam, cyclospolam perinolpolamine, halospramoloprolamoprolamoprolamoperolopramolophoroloprolamine, , Inhibitors o le puipuiga o le HIV, faʻaaliga tautala e aofia ai gaseterone ma / poʻo estrogens, faʻatoʻaga o le calcium channel, tiagabine, levothyroxine, olazapine, risperidone, ciprasidone, oxcarbazepi n, praziquantel, tramadol, itraconazole, midazolam.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le Finlepsin ma le lithium, e mafai ona faʻaititia le aʻafiaga o fualaau oona, faatasi ai ma tetracycline - e mafai ona faʻavaivaia ai le togafitiga o le carbamazepine, ma le paracetamol - o le aʻafiaga o aʻafiaga o le paracetamol i luga o le ate ma le faʻaitiitia o lona aoga, e mafai ai ona maua ai togafitiga, hyponatremia, ma le ethanol - ethanol, faatasi ai ma isoniazid - o le aʻafiaga o le hepatotoxic o isoniazid ua faʻaleleia, faatasi ai ma le leai o ni mea e faʻaogaina ai musika - o loʻo faʻavaivaia le aʻafiaga maso relaxants, i fualaau faasaina myelotoxic - carbamazepine haematotoxicity faalauteleina.

E faʻaititia le aafiaga faʻamalosia o Finlepsin ma faʻaoga tutusa ma le pimozide, haloperidol, clozapine, phenothiazine, molindone, maprotiline, thioxanthenes ma antidpressants tricyclic.

O le Carbamazepine e vave faʻavaveina ai le metabolism o faʻamaʻi faʻamalosi, faʻasalaga tuusao, mea e le faʻaaogaina, praziquantel ma le folic acid, ma e mafai foi ona faʻaleleia le faʻamalosi o hormones thyroid.

O analogues a Finlepsin o: Zeptol, Carbamazepine, Carbamazepine-Akrikhin, Carbamazepin-Ferein, Carbamazepine retard-Akrikhin, Tegretol TsR, Tegretol, Finlepsin.

Faʻamatalaga mo Finlepsin

O faʻamaʻi na faʻatau fualaau mo le tele o tausaga, faapea foi ma o latou aiga, o latou faia ni iloiloga lelei mo Finlepsin, talu ai o le togafitiga o le epilepsy ua mou ese atu ona o se togafitiga. I le taimi lava e tasi, o nisi o gasegase e matauina se aafiaga le lelei o le fualaau faasaina ile gaioiga faalegaluega. Aemaise lava, latou te maitauina le solia o fesoʻotaiga vavalalata ma foliga vaaia o le le fiafia.

O le Finlepsin na maua o se togafitiga lelei mo osofaiga faʻalavelave, ae na tumau pea le le mautonu i nisi o gasegase.

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaʻau faʻasaina (dibenzazepine derivative), o loʻo i ai foi le malosi o le antidepilepic, o le antipsychotic ma le antidiuretic, o loʻo i ai se aafiaga faʻamalosi i tagata mamaʻi ma le neuralgia.

O le faiga o gaioiga e fesoʻotaʻi ma le poloka o vaʻalele gaʻo eletise eletise, lea e oʻo atu ai i le faʻamautuina o le membrane o neu uaua, faʻasaina le foliga mai o le faʻaogaina o le neurons ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi faʻasalaga synaptic. Taofiofia le toe faʻafouina o Na + -e mafai ona faʻaaogaina ni gaioiga o gaioiga i luga o ni neo faʻataʻoto. Faʻaitiitia le faʻasaʻoina o se meaola fiafia o le amino acids - glutamate, faʻapupula le pito i lalo o le faʻaogaina o le tino o le tino, ma o lea, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o se faʻamaʻi faʻamaʻi. E faʻaleleia ai le K +, faʻafesoʻotaʻi voltage-gated Ca 2+, lea e mafai foi ona fesoasoani i le faʻamalosia o le fualaau.

Faʻapitoa mo faʻalavelave faʻapitoa (vaʻaia) (faigofie ma faʻalavelave), faʻatasi pe leai foi faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga lua, mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o nei mea faʻaleagaina (e masani ona le aoga mo nai faoa mea laiti - Peti mal, toesea ma le faoa faamalosi o le myoclon). O maʻi e maua i le maʻi faʻapitoa (aemaise lava i tamaiti ma tagata talavou) ei ai o latou aafiaga lelei i uiga o le atuatuvale ma le atuatuvale, faapea foi ma le faʻaitiitia o le le fiafia ma le faʻamalosi. O le aʻafiaga i luga o galuega faʻatino ma le psychomotor faatinoga o le faʻalagolago i fualaau. O le amataina o le aafiaga o le anticonvulsant e ese mai le tele o itula i ni nai aso (o nisi taimi e oʻo atu i le 1 masina ona o le faʻaaogaina o le metabolism).

Faʻatasi ai ma mea taua ma le lua, o le carbamazepine i le tele o tulaga e puipuia ai le amataina o osofaiga o le tiga. O le tiga o le tiga i le taua o le neuralgia e lauiloa pe a maeʻa le 8-72 itula.

I le tulaga o le faʻamaʻiina o le ava, e faʻaleleia ai le tulaga o le nofosala, e masani ona faʻaitiitia i lenei tulaga, ma faʻaitiitia ai le mamafa o faʻamaʻiga o le maʻi (faʻalauteleina o le gaioiga, vevesi, faʻalavelave faʻalavelave).

Antipsychotic (antimaniacal) gaioiga e atiae pe a maeʻa le 7-10 aso, atonu ona o le le puipuia o le metabolism o le dopamine ma le norepinephrine.

O se fua umi umi o le tui e mautinoa ai le tausiga o se mausali mautu o le carbamazepine i le toto pe a ave 1-2 taimi i le aso.

Tina ma le lactation

Soo se taimi lava e mafai ai, ona faʻataʻitaʻi le Finlepsin ® ua faʻataʻitaʻiina i fafine o le gaioiga o le matua e pei o le monotherapy, i se fua e sili ona aoga, o le taimi o le faaletonu o le fanau mai faatoa fananau mai tina oe na tagofia togafitiga faʻamaʻi faʻatasi e sili atu le maualuga nai lo le monotherapy.

A oʻo mai le maitaga, e tatau ona faʻatusatusa le manuia o le togafitiga ma faʻafitauli faigata, aemaise ile uluaʻi masina o le maʻitaga. Ua iloa o tamaiti o tina o loʻo mafatia i le maʻi o le maʻi, ua muai faʻaaogaina i le faʻalavelave faʻalavelave tupu, e aofia ai le faʻaleagaina. Finlepsin ® vave ona mafai ona faateleina le aʻafiaga o nei faaletonu. E i ai lipoti vavalalata o mataupu o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaleagaina, e aofia ai le le tapunia o faʻailoga vertebral (spina bifida).

O fualaau faʻapipiʻi e faʻateleina ai fualaau oona, lea e masani ona matauina i le taimi o le maitaga, lea e mafai ona faʻapupula ai le aʻafia o le faaletonu o fanau i tamaiti, o lea e fautuaina ai le eletini aʻo leʻi fuafuaina le maʻitaga ma aʻo gaso. Mo le puipuia o faʻalavelave faʻaleagaina i pepe faatoa fananau mai, ua fautuaina ai o tamaitai i vaiaso mulimuli o le maitaga, faʻapea foʻi ma pepe faatoa fananau mai, ia faʻamatalaina le vitamini K.

O Carbamazepine e alu i le suāsusu o susu, o le mea lea e tatau ona faʻatusatusa i le faʻaauau pea togafitiga le aoga ma mea e le manaʻomia mo le susu. Faʻatasi pea ole susu ile taimi ole taumafaina o fualaau faasaina, e tatau ona e faia le siakiina mo le tamaititi e fesootai ma le ono mafai ona atiae ni mea le lelei (mo se faataitaiga, gasegase tuga, ma le gasegase o le tino).

Tosiga ma le pulega

Totonui le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga ma le tele o vai. Mo le faigofie o le faʻaaogaina, o le laulau (faʻapea foʻi ma le afa poʻo le kuata) e mafai ona faʻamaʻi muamua i le vai poʻo le suavai, aua o le meatotino o le faʻasaʻolotoga o le faʻamalolo o le mea galue pe'ā uma ona faʻamafola le papa i totonu o se vai ua tausia. O le tele o fua o loʻo faʻaaogaina o le 400-1200 mg / aso, lea e vaevaeina i 1-2 doses i le aso.

Ole fua maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 1600 mg.

I mataupu pe a mafai, e tatau ona faʻatulaga le Finlepsin ® e pei o le monotherapy. Togafitiga e amata i le faʻaaogaina o sina togi faʻasolosolo, lea e faasolosolo malie ona faʻalauteleina seia oʻo ina ausia le lelei sili ona lelei. O le faʻaopoopoga o le Finlepsin ® toe foʻi atu i se togafitiga faʻasolosolo pea e tatau ona faʻatinoina, ae o vailaau o vailaʻau faʻatau e le suia pe, pe a talafeagai, saʻo. Afai ua galo le gasegase e ave le isi fualaau o le fualaau faasaina i se taimi talafeagai, o le togi leiloloa e tatau ona vave ave i le taimi lava e te le iloa ai, ma e le mafai ona e faaluaina le fualaau faasaina.

Tagata matutua Ole fua muamua ole 200-400 mg / aso, ona faasolosolo malie lea ona tupu le fua seia oʻo ina ausia le lelei. Ole fua ole tausiga ole 800-1200 mg / aso, lea e tufatufa atu i 1-2 inumaga ile aso.

Tamaiti. O le fua muamua mo tamaiti mai le 6 i le 15 tausaga e 200 mg / aso, ona faasolosolo malie lea i le 100 mg / aso seia oʻo ina ausia le lelei. Lagolagoina o tui mo tamaiti 6-10 tausaga o le 400-600 mg / aso (i le 2 inumaga), mo tamaiti 11-15 tausaga - 600-1000 mg / aso (i le 2 inumaga).

O le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i faʻamaoniga ma le tali a le tagata maʻi i togafitiga. O le filifiliga e tuʻuina atu le tagata maʻi i le Finlepsin ®, o le umi o lona faʻaaogaina ma le soloia o togafitiga e faia taʻitasi e le fomaʻi. O le mafai ona faʻaitiitia le fualaau o le vailaʻau poʻo le taofia o togafitiga e iloiloina pe a uma le 2-3-tausaga o le leai atoatoa o le faoa faamalosi.

E taofi le togafitiga, faʻaititia malie le fualaau o le vailaau mo le 1-2 tausaga, i lalo o le vaavaaiga a le EEG. I tamaiti, faatasi ai ma se faaitiitia i le aso o fualaau faasaina, o le faateleina o le mamafa o le tino i tausaga e tatau ona amanaia.

Faʻamatalaga faʻapitoa o le neuralgia, faʻamatalaga o le glossopharyngeal neuralgia

Ole fua muamua ole 200-400 mg / aso, lea e vaevaeina ile 2 togi. O le faʻasolo muamua lava e faʻateleina seia oʻo ina mou ese le tiga, i le maualuga e oo i le 400-800 mg / aso. A maeʻa lena mea, i se vaega patino o tagata gasegase, e mafai ona faʻaauau togafitiga ma se fua o le tausia o le maualuga o le 400 mg.

Finlepsin ® le toe faʻataʻitaʻiina o loʻo faʻamatalaina i tagata matutua ma gasegase e amanaʻia le Karabamazepine i se fua muamua o le 200 mg i le aso.

Paʻu i le neuropathy o le maʻisuka

O le averesi o aso taitasi e 200 mg i le taeao ma le 400 mg i le afiafi. I tulaga e le masani ai, o le Retrypsin ® o le tolopoina e mafai ona faatonuina i se fualaau o le 600 mg 2 taimi i le aso.

Togafitiga o le ava e ave i tua i se falemaʻi

O le fua faatatau o aso taitasi e 600 mg (200 mg i le taeao ma le 400 mg i le afiafi). I tulaga ogaoga, i aso muamua, e mafai ona faateleina le fua i le 1200 mg / aso, lea e vaevaeina i le 2 atumaga.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi Finlepsin ® faʻataʻitaʻiga ma isi vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ai le faʻamalosolo o le ava, i le faʻaopopo i togafitiga faʻasalaga.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina pea mea o le carbamazepine i le plasma toto.

I le fesoʻotaʻiga ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le aʻafiaga mai le tutotonu ma le faʻaogaina o le tino, o loʻo togafitia lelei tagata maʻi i le falemaʻi.

Ole faʻalavelave faʻapitoa i le tele o sclerosis

O le averesi o aso taʻitasi o le 200-400 mg 2 taimi i le aso.

Togafitiga ma le puipuiga o le mafaufau

O le muamua ma le tausiga o siaki masani e tutusa lava - 200-400 mg / aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaleleia le fualaau i le 400 mg 2 taimi i le aso.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻatulagaga tutusa o le carbamazepine ma le CYP3A4 inhibitors e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o lona faʻapipiʻi i le plasma toto ma mafua ai ni aʻafiaga leaga. O le faʻaaogaina o faʻaogaina o le CYP3A4 e ono mafua ai le saoasaoa o le gaosiga o le carbamazepine, o le faaitiitia o le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto ma le faaitiitia o le togafitiga o le tino, ae o le faalēaogāina e mafai ona faaitiitia ai le fua faatatau o le biotransformation o le carbamazepine ma mafua ai le faateleina o lona maualuga.

O le maualuga o le carbamazepine i le plasma e faateleina i verapamil, diltiazem, felodipine, dextropropoxyphene, villoxazine, fluoxetine, fluvoxamine, cimetidine, acetazolamide, danazole, desipramine, macrolides (erythromycin, erythromycin tromycin, azine erythromycin, azy erythromycin, erythromycin azin) (itraconazole, ketoconazole, fluconazole), terfenadine, loratadine, isoniazid, propoxyphene, sua o le vine, vailaau inhibitors viral used in the treatment of HIV (mo se faataitaiga ritonavir) - e manaʻomia le fetuunaiga o le tulafono ma le siakiina o le plasma concentrations o le carbamazepine.

Felbamate e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le carbamazepine i le plasma ma faʻapupulaina ai le maualuga o le carbamazepine-10,11-epoxyide, ae o le faʻaitiitia le tutusa o le gaioiga i le serum o le felbamate e mafai.

O le faʻatupuina o le carbamazepine e faʻaititia e phenobarbital, phenytoin, primidone, metsuximide, fensuximide, theophylline, rifampicin, cisplatin, doxorubicin, atonu o clonazepam, valpromide, valproic acid, oxcarbazepine ma fua o loʻo iai le St. John's wort (Hypericum perforatum). E i ai le avanoa e sui ai le carbamazepine e le valproic acids ma le primidone mai le mafutaga ma pulu plasma ma le faateleina o le maualuga o le metabolite pharmacologically active (carbamazepine-10,11-epoxyide). Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le finlepsin ma le valproic acid, i tulaga tulaga ese, e mafai ona tupu mai le paʻu ma le le mautonu. Isotretinoin suia le bioavailability ma / poʻo le faʻamaonia o le carbamazepine ma le carbamazepine-10,11-epoxide (o le siakiina o le maualuga o le carbamazepine i le plasma e talafeagai).

E mafai e le Carbamazepine ona faʻaititia le plasma concentration (faʻaititia pe faʻamaeʻaina uma aʻafiaga) ma manaʻomia le faʻaogaina o fualaau oona nei: clobazam, clonazepam, digoxin, ethosuximide, primidone, valproic acid, alprazolam, corticosteroids (prednisolone, dexamethasone), cyclosporin, docyclicin, tetra cyclin haloperidol, methadone, sauniuniga o le tautala e aofia ai isrogens ma / poʻo le gaserone (filifilia o isi metotia o le faʻasaina o pepe), o leophylline, o le anticoagulants oral (warfarin, fenprocoumone, dicumar o le lamotrigine, topiramate, tricyclic antidepressants (imipramine, amitriptyline, nortriptyline, clomipramine), clozapine, felbamate, tiagabine, oxcarbazepine, inhibitors protease faaaoga i le togafitiga o le HIV (indinavir, ritonavir, saquidine, saquidine, biquid felodipine), itraconazole, levothyroxine, midazolam, olanzapine, praziquantel, risperidone, tramadol, ziprasidone.

E i ai le avanoa e faʻalautele ai pe faʻaitiitia ai le phenytoin i le plasma toto e faʻafeagai ma le talaaga o le carbamazepine ma faʻateleina le maualuga o le mefenytoin. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o sauniuni o le carbamazepine ma le lithium, e mafai ona faʻamalosia le aʻafiaga o aʻafiaga e lua.

O tetracyclines atonu e tosoina le malosi o le carbamazepine. Pe a faʻapipiʻiina ma le paracetamol, o le aʻafiaga o lona aʻafiaga o le ate ma le faʻateleina o le malosi e faʻaititia (faʻafaigofie le metabolism o le paracetamol).

O le faʻatulagaga tutusa o le carbamazepine ma le phenothiazine, pimozide, thioxanthenes, mindindone, haloperidol, maprotiline, clozapine ma tricyclic antidepressants e oʻo atu ai i le faateleina o le aʻafiaga o aʻafiaga o le tino ma le faʻavaivaia o le faʻamalosia o le carbamazepine.

O le faʻamaonia o le MAO e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faatupuina o faʻafitauli o le toto, faalavelave faʻalavelave maualuga, faoa faamalosi, ma le afaina (MAO e tatau ona toe faaui i tua pe sili atu i le 2 vaiaso muamua pe ua faʻatulagaina le carbamazepine, pe afai e mafai e le falemaʻi, e oʻo lava mo se taimi umi).

Faʻatasi faʻatasi ma togafitiga (hydrochlorothiazide, furosemide) e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le hyponatremia, faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻapitoa.

E faʻaitiitia ai aʻafiaga o tagata e le o le faʻamalosia o le muscle (pancuronium). I le tulaga o le faʻaaogaina o sea tuufaatasiga, atonu e talafeagai le faʻalauteleina o le fua o le faʻavave o maso, aʻo mataʻituina ma le totoʻa le tulaga maʻi o le maʻi ona o le mafai ona faʻavavevave le faʻavaivaia o musika.

Carbamazepine e faʻaitiitia le faʻapaleni o le ethanol.

Metelotoxic fualaau faasaina e faateleina ai le hematotoxicity o le fualaau faasaina.

E faatelevaveina ai le metabolism o mea faʻapitoa faʻamalosi, faʻamaʻi faʻamaʻi, siama, praziquantel, ma e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaumatia o hormones thyroid.

Ole faʻavaveina o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina mo le faʻamaʻi (enflurane, halotane, fluorotan) ma faʻateleina ai le aʻafiaga o aʻafiaga o le hepatotoxic, faʻaleleia ai le fausia o metabolites o le nephi o le methoxyflurane. Faʻaleleia le aʻafiaga o le hepatotoxic o isoniazid.

Talosaga faʻaoga

O le monotherapy o epilepsy e amata i le tofiaina o se fuainumera muamua maualalo, ma faasolosolo malie le alualu i luma seia oʻo ina ausia le togafitiga o le togafitiga.

Pe a filifilia le togi sili ona lelei, e fautuaina e fuafua le faʻatupulaʻia o le carbamazepine i le plasma toto, aemaise lava faʻatasi ai ma togafitiga tuʻufaʻatasia. I nisi tulaga, o le togi sili ona lelei e mafai ona se ese mai le lapataiga muamua ma le tausiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le fesoʻotaʻiga ma le induction o enzymes o le ate microsomal poʻo ona o fegalegaleaiga ma le togafitiga faʻatasi.

O Carbamazepine e le tatau ona faʻapipiʻiina ma fualaau oona-hypnotic. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻafefiloi Finlepsin ® retard ma isi vailaʻau faʻaaoga e togafitia ai le faʻamalosolo o le ava. I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina pea mea o le carbamazepine i le plasma toto. I le fesoʻotaiga ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le aʻafiaga mai le totonugalemu ma le faʻaogaina o le tino, o loʻo togafitia ma le totoʻa tagata mamaʻi i le falemaʻi. Pe a faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i le carbamazepine, o le fualaau o le vailaʻau faʻasaina muamua na faʻamatalaina muamua e tatau ona faasolosolo malie le faʻaitiitia seia maeʻa ona faalēaogaina. Faʻafuaseʻi le faʻaaogaina o le carbamazepine e mafai ona faʻaosoina ai le faoa faamalosi. Afai e tatau ona faʻalavelave faʻalavelave togafitiga, e tatau ona faʻafeiloaʻi le tagata gasegase i se isi vailaʻau faʻasaina e tusa ai ma le fualaau faasaina o loʻo faʻasinoina i ia tulaga (mo se faʻataʻitaʻiga, diazepam e faʻaaogaina iv poʻo le faʻamaoni, poʻo le phenytoin inject iv).

E tele naua le vomiting, manava manava ma / poʻo le faʻaitiitia o meaʻai, faʻavevesi ma / poʻo le faʻalagona o le manava i pepe faatoa fananau mai oe na ave faʻamafanafana e le tina matua o le carbamazepine ma isi faʻamalosi (atonu o nei gaioiga o faʻamatalaga o le tosoina o maʻi i pepe faatoa fananau mai). Aʻo leʻi faʻatulagaina le carbamazepine ma le taimi o togafitiga, e tatau ona suʻesuʻe se suʻesuʻega o le ate, aemaise lava i tagata mamaʻi ei ai le talaaga o faʻamaʻi ate, faʻapea foi ma tagata matutua. I le tulaga o le faʻaopoopoga o le maʻi o le ate i le taimi nei pe a oʻo mai se maʻi o le ate, o le fualaau faasaina e tatau ona vave faʻaumatia. A o leʻi amataina togafitiga, e tatau ona suʻesuʻe le ata o le toto (e aofia ai le faitauina o platelets, reticucytes), le maualuga o le uʻamea i le toto, se suega masani o le urine, le maualuga o le urea i totonu o le toto, o le electroencephalogram, o le faʻamoemoe o le faʻaoʻoina o le eletise i le toto. mafai ona atiaʻe le hyponatremia). Mulimuli ane, o nei faailo e tatau ona mataituina i le masina muamua o togafitiga i vaiaso taitasi, ona taʻitasi masina.

I le tele o tulaga, o le faʻaitiitia ole faifai pea o le platelet ma / poʻo le toto paʻe paʻepaʻe e le o se taʻaloga o le amataina o le anemia aplastic poʻo le agranulocytosis. Ae ui i lea, aʻo lei amataina togafitiga, faapea foi ile taimi ole faagasologa ole togafitiga, e tatau ona faatino suesuega ole toto, e aofia ai le faitauina o numera o platelets ma atonu o le reticlocytes, faapea foi le fuafuaina o le maualuga o le uʻamea i le toto toto. O leukopenia e le o alualu i luma e le alualu i luma e le manaomia ai le toina i tua, ae ui i lea, e tatau ona faamuta le togafitiga pe afai o le leukopenia o le leukopenia ua aliali mai, faatasi ai ma faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi.

O Carbamazepine e tatau ona faʻatuʻeseʻese pe a fai e maua mai le gaioiga o le hypersensitivity poʻo foliga, fautuaina le atinaʻe o syndrome Stevens-Johnson poʻo le syndrome o Lyell. O le paʻu o le paʻu o le paʻu (vaʻavaʻai mai le tino poʻo le moalopapular) e masani lava ona alu ese i totonu o nai aso poʻo vaiaso e tusa lava pe faʻaauau le togafitiga pe a maeʻa le faʻaitiitia o le faʻaititia (e tatau ona mataʻituina e le fomaʻi i le taimi nei).

O le mafai ona toe faʻaagagaina o mafaufauga faʻafuaseʻi e tatau ona amanaia, ma i tagata matutua, o le mafai ona atiaʻe le faʻaleaogaina poʻo le mafaufau i le mafaufau.

I nisi tulaga, o togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau faʻamaʻi pipisi na aʻafia faatasi ma le tupuga o suicidal attempts / suicidal intentions. Na faʻamaonia foi lenei mea i se faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega faʻapitoa o falemaʻi e faʻaaoga ai vailaʻau faʻasaina. Talu ai ona o le faʻaogaina o le suicidal taumafaiga aʻo faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina e le o iloa, o le mea e tupu e le mafai ona taofiofia i le togafitiga o tagata gasegase ma le Finlepsin ®. O tagata maʻi (ma le aufaigaluega) e tatau ona lapatai e uiga i le manaʻomia ona mataʻituina le tulaʻi mai o mafaufauga / suicidal behavior, ma, i le tulaga o faʻamaoniga, saili vave togafitiga.

Atonu e le lelei le tamaititi o le tamaoaiga ma / poʻo le maʻi spermatogenesis, e ui i lea, o le sootaga o nei faaletonu ma le carbamazepine e le i faavaeina. O le foliga mai o le gasegase o le manava mai le vavalalata i le faʻaaogaina o faʻamataʻu tautala e mafai. O Carbamazepine e mafai ona afaina tele ai le faʻalagolago i faʻamatalaga o waha, o le mea lea e tatau ai i tamaitai o le tausaga faʻatulagaina ona faʻaaoga auala faʻapitoa mo le maitaga o le maitaga i taimi o togafitiga. Carbamazepine e tatau ona faʻaaogaina i lalo ole vaavaaiga faafomai.

E taua le logoina o tagata mamai e uiga i faʻamatalaga vave o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma faʻaalia mai le paʻu ma le ate. O loʻo logoina le tagata maʻi e uiga i le manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi i ni tulaga e le manaʻomia, e pei o le fiva, o le tiga, o le faʻanoanoa, o le mucosa ofo, o le faʻaleagaina o le gasegase, le afaina o le petechiae poʻo le purpura.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e fautuaina se suʻesuʻega faʻafomaʻi, e aofia ai se suʻesuʻega o le tupe ma le fuaina o le mamafa o le toto. I le tulaga o le faatonuina o le fualaau faasaina i tagata gasegase ma le faateleina o le mamafa o le toto, o le mataʻituina pea o lenei faailo e manaomia.

O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi fatu, fatu o le ate ma le fatu fatu, faʻapea foʻi ma tagata matutua o loʻo faʻasolo atu i lalo ifo o fualaau faasaina. E ui lava o le sootaga i le va o le fualaau o le carbamazepine, o lona malosi ma le aoga ole aoga poo le faapalepale e matua laitiiti lava, ae ui i lea, o le fuafuaina faifai pea o le maualuga o le carbamazepine atonu e aoga i tulaga nei: faatasi ai ma le faateleina o le taimi o osofaiga, ina ia siaki pe saʻo lelei le fualaau o le tagata maʻi, i le taimi o le maitaga, i le togafitiga o tamaiti poʻo talavou, ma le masalomia o le malabsorption o fualaau faasaina, ma le masalomia le atinaʻeina o aʻafiaga oona pe a fai e maʻi le tagata maʻi fualaau faasaina ultiple.

A o togafitiga ma Finlepsin ®, ua fautuaina e aloese mai le inuina o le ava malosi.

Faʻamatalaga o foliga o vailaʻau, tuʻufaʻatasia

Pepa o Finlepsin e iai se laʻei lapotopoto, o se mea faʻafefe i luga o le tasi itu, o se mea faʻapitoa mo le vaeluaina o le afa, faʻapea foʻi ma le lanu paʻepaʻe. O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le carbamazepine, o lona anotusi i le tasi laulau e 200 mg. E le gata i lea, o lona tuufaatasiga e aofia ai vaega faʻaopoopo fesoasoani, e aofia ai:

  • Magnesium stearate.
  • Gelatin
  • Microcrystalline cellulose.
  • Croscarmellose sodium.

Pepa o Finlepsin o loʻo afifiina i totonu o se fasi pepa e 10 fasi pepa. O se pepa palota e aofia ai le 5 paʻu (50 papa), faʻapea foi ma faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faʻaaogā tatau, vailaʻau

O fualaau Finlepsin e faʻamoemoe mo le faʻafofoga tautala (faʻafofoga tautala) i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga. E le o tunuina ma fufulu ile suavai. O le faiga o le puleaina o fualaau faasaina ma fuataga e faalagolago i luga o faailoga ma tausaga o le tagata maʻi:

  • Epilepsy - ua fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina e pei o le monotherapy. I le tulaga na faʻaaogaina muamua pe o loʻo faʻaaogaina i le taimi o le faatonuina o pusa Finlepsin, o le a amataina i se aofaiga maualalo. Afai e te lafoaʻi le metotia, e tatau ona e ave i le vave e mafai ai, ae e le mafai ona faaluaina le metotia. Mo tagata matutua, o le uluai metotia e 200-400 mg (1-2 papa), ona faasolosolo malie lea ina ia ausia ai le togafitiga e manaʻomia. Ole fua ole tausiga ole 800-1200 mg i le aso, vaevaeina ile 2-3 toese. O le maualuga pito i luga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 1.6-2 g. Mo tamaiti, o le fua e faalagolago i tausaga. Mo tamaiti e taʻi 1-5 tausaga - 100-200 mg ma le faʻagasolo malie o le 100 mg i aso uma seia oʻo ina maua le taunuʻuga lelei o le togafitiga, e oo lava i le 400 mg, 6-12 tausaga - o le uluai masini e 200 mg i le aso ma le faʻagasolo malie i le 400- 600 mg, 12-15 tausaga - 200-400 mg ma le siitia malie i le 600-1200 mg.
  • Toto o le neuralgia - o le uluai metotia e 200-400 mg, ua faasolosolo malie ona faateleina i le 400-800 mg. I nisi tulaga, 400 mg e lava e faʻaitiitia ai le mamafa o le tiga.
  • O le tosoina o le ava malosi, o le togafitiga o loʻo faia i se falemaʻi - o le muamua o le tui e 600 mg i le aso, lea e vaevaeina i 3 inumaga. Afai e tatau ai, e mafai ona siitia i le 1200 mg i le aso. O le fualaau faasaina e taofia malie. O le faʻaaoga faʻaaogaina o isi vailaʻau mo le togafitiga o faʻamalologa o mea e toe ave i tua e faatagaina.
  • Paʻu maʻi i le neuropathy o le maʻisuka - o le averesi o aso taitasi e 600 mg, i tulaga tulaga ese e siitia i le 1200 mg i le aso.
  • O le faʻamaʻavaleina o le tino, o lona atinaʻe e mafua ona o le tele o sclerosis - 400-800 mg i le aso.
  • Puipuiga ma togafitiga o le mafaufau - o le fua muamua ma le tausiga o le 200-400 mg i le aso, pe a tatau ai, e mafai ona faateleina i le 800 mg i le aso.

O le umi ole vasega o togafitiga faʻatasi ma Finlepsin o loʻo fuafuaina taitoatasi e le fomaʻi.

Vaega o le faʻaoga

Aʻo le i faʻatulagaina ia pepa Finlepsin, ia faitau ma le faaeteete e le fomaʻi faatonuga mo le fualaau faasaina ma tosina atu ai le mafaufau i ni vaega o lona faaaogaina tatau:

  • Monotherapy faʻatasi ai ma fualaau faasaina e amata i se vaega itiiti ifo o fuataga, lea e faasolosolo malie ona tupu seia oʻo ina ausia se togafitiga.
  • Faatasi ai ma se filifiliga a le tagata lava ia o le togafitiga togafitiga, ua fautuaina ia faia se suʻesuʻega a le labo laboratory o le maualuga o le carbamazepine i le toto.
  • Aʻo tago i le fualaau Finlepsin, o le foliga mai o le suicidal tendencies i se tagata maʻi e le faʻamaloloina, lea e manaʻomia ai se faʻamatalaga ma le faaeteete e se fomaʻi.
  • E le fautuaina le tuufaatasia o le vailaau faʻasaina i fualaau momoe ma mea faʻapitoa, sei vagana ai lo latou faʻaaogaina mo le togafitiga o le tosoina o aʻafiaga i totonu o le ava malosi.
  • Aʻo faʻatulagaina ni paluga Finlepsin aʻo faʻaogaina isi faʻamalosi, o le a tatau ona faaitiitia le faasologa.
  • Faʻasagaga o le auala o togafitiga fualaau, o le siakiina ole suʻesuʻeina ole suʻesuʻega o galuega ole gaioiga, ate, ma le toto gasegase e tatau ona faʻatinoina.
  • Aʻo le i faʻatulagaina ni laulau Finlepsin, e fautuaina e faia se suʻesuʻega faʻamalositino maeʻaeʻa ma suʻesuʻega o le toto (biochemistry, suʻesuʻega o falemaʻi), urine. Ma o ia iloiloga e faalua ona toe fai.
  • E taua tele le pulea o le numera o siama i le iunite toto o le toto agai i le talaaga o le umi o togafitiga o fualaau faasaina.
  • I tagata matutua, i le maea ai o le ave o le pepa Finlepsin, o le tulaga lamatia o le faʻaalia o le latent (latent) psychosis faʻalauteleina.
  • O le faʻaleagaina o le tamaʻitaʻi i totonu o se tamaloa e leai se tamaititi ona o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e le o aofia ai, i fafine - o foliga mai o le toto toto.
  • I le amataga o le faagasologa o le togafitiga ma le fualaau faasaina, faapea foi i lea taimi ma lea taimi ao faagasolo le vasega, e tatau ona faia se suʻesuʻega o galuega faatino a le okeni o le faaaliga.
  • Aʻo faʻaaogaina Finlepsin, e le fautuaina le ava malosi.
  • O le faʻaaogaina o fualaau mo fafine maʻitaga e mafai lava pe a uma le tofiaina o se fomaʻi mo mafuaʻaga faʻamalosi.
  • O le vaega malosi o le fualaau faasaina e mafai ona fegalegaleai ma fualaau o isi vaega o vailaau mo togafitiga, lea e tatau ona amanaia e se fomaʻi aʻo lei amataina lona tofiga.
  • Talu ai ona o le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga tuusao i le galuega galue o le tino, ona le mafai ai lea ona auai i gaoioiga matautia, faatasi ai ma le manaomia o se saoasaoa vave o le mafaufau ma le gauai atu o le mafaufau.

O fualaau Finlepsin i falemaʻi e maua i luga o faʻamatalaga. Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli ma aafiaga le lelei o le soifua maloloina, e le fautuaina le faʻaaogaina tutoatasi.

Tuua Lau Faamatalaga