Le fualaau faasaina Minidiab - faatonuga mo le faaaogaina, faʻamatalaga ma iloiloga

O le itulau o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga e uiga i le vailaʻau o Minidiab - o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o loʻo i ai faʻamatalaga taua: meatotino tau falemaʻi, faʻamaoniga, faʻamaʻi, faʻaaoga, aʻafiaga, fegalegaleaiga. A o leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina Minidiab, matou te fautuaina oe e faʻatalanoa se fomaʻi mo fautuaga!

Faʻaiʻuga

Mo le faʻagasolo malie o le faʻagasologa o le faʻamalolo:

Mai le faʻalavelave o le tino ma aʻafiaga o le tino: vevela, vevela, le mautonu, le mautonu, atuatuvale, atuatuvalega, fenumiai, faʻalavelave faʻalavelave, paʻuʻese, hypersthesia, ufiufi i luma o mata, mata o le mata, conjunctivitis,

Mai le itu o le cardiovascular system ma le toto (hematopoiesis, hemostasis): syncope, arrhythmia, toto maualuga, lagona o vevela vevela.

Mai le itu o le metabolism: hypoglycemia.

Mai le gasegase o meaola: anorexia, nausea, vomiting, lagona o le vaivai i le pito i lalo, o le dyspepsia, faamausali, o le fefiloi o le toto i totonu o le fale.

Mai le paʻu: vevela, urticaria, sosolo.

Mai le manava: rhinitis, pharyngitis, dyspnea.

Mai le gaioiga masani: dysuria, faʻaititia le libido.

Isi: galala, gatete, edema lautele, leai ni faʻamaʻaloga i le tino atoa, faʻasolosolo, gaioiga, gaogao, afu.

Mo le faʻataʻitaʻiga o le faʻamalolo:

Mai le faʻalavelave o le tino ma aʻafiaga o le tino: ulu tiga, vevela, moe.

Mai le cardiovascular system ma le toto (hematopoiesis, hemostasis: leukopenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, pancytopenia, hemolytic poo le anemia aplastic.

Mai le itu o le metabolism: o le maʻisuka insipidus, hyponatremia, maʻi o porphyrin.

Mai i le mea o loo i ai meaola: afu, vomiting, tiga i le pito i luga o le tino, faamaʻi, chopatatic hepatitis (lanu samasama o le paʻu ma le sclera, o le suʻesuʻeina o le fale ma le faapogisaina o le urine, o le tiga i le sao ole hypochondrium).

Mai le paʻu: erythema, maculopapular rashes, urticaria, faʻasologa o ata.

Isi: o se faʻaopoopoga i le maualuga o le LDH, alkaline phosphatase, indirect bilirubin.

Faʻasalaga

Togafitiga: tosoina o fualaau faasaina, faʻaaogaina o le kulukose ma / poʻo se suiga i mea taumafa ma le siakiina o le glycemia, ma le faʻaleagaina o le hypoglycemia (coma, epileptform seseptures) - vave ile falemaʻi, faʻafoega o le folasia o le kulukose o le 50% ma le faʻasolosolo tutusa (iv drip) 10 % fofo o le kulukose e faamautinoa ai le maualuga o le kulukose o le toto i luga atu o le 5.5 mmol / L, e manaʻomia le mataʻituina o le glycemia mo le 1-2 aso pe a maeʻa le maʻi mai le coma. E le aoga le dialysis.

Tuua Lau Faamatalaga