Togafitiga ma togafiti a tagata

O a fua o togafitiga faʻaleaganuʻu ma faʻapefea ona fesoasoani ia i tatou i le fale. Matou te aoina se filifiliga o mea sili ona lelei mo taimi uma mo faʻamaʻi uma. E le o le mafuaʻaga tatou te taʻua ai lenei itulau Fofo faʻapitoa mai A i Z.

Filifili faʻamaufaʻailoga pe vaʻai i lalo
A U A L A U T A L A V O U M A U T A L A V O U M A U V A U V A U

O le a se mea tatou te iloa e uiga i togafitiga faʻavae

Initaneti ua tumu i le lautele o le tele o fuataga eseese e uiga i togafitiga faʻaleaganuʻu. E manino lava o le toatele oi latou e mafai ona suitulaga ia oe, ma e toatele e le mafai. O le tino o le tagata e tulaga ese ma o le a le mea e fesoasoani ai i se tagata e ono afaina ai isi. Vaʻai i taimi uma i le fatuga ua faʻatulagaina, manatua oe poʻo lau tama ile gasegase, ina ia aua le leaga.

O le a le malosi mo le manatu o le fatuina o se saite

I loʻu olaga sa i ai se tulaga pe a foliga mai e leai se auala e mafai ona fesoasoani i loʻu afafine ma o le a ma o atu mo taotoga, ae na fesoasoani la matou Initaneti. O togafiti a tagata na mafai ona ou maua e laveai ai loʻu afafine mai le taotoga ma toe faʻafoisia loʻu ola maloloina. O le a se mea e te manaʻo ai:

  • fesoasoani i isi i la latou sailiga i le lalolagi mo le soifua maloloina,
  • e aoina i le tasi (o latou) nofoaga o ituaiga o fualaau mo a matou tinamatua.

O le mea lena na mafua ai ona ou amata ma atili faatumauina lenei nofoaga. O le faʻasalalauga i luga o togafitiga faʻalapotopotoga o le ala taua lea ou te manaʻo e faatumuina i tagata ola. E matua taua tele manatu ma manatu. A aunoa ma ni faʻamatalaga a tagata ola, e le mafai ona talitonu i le tele o fualaau lauiloa. I le taimi e tasi, o foliga o le mati i luma o karite na foliga mai ia te au ua le atoatoa. Ae e fesoasoani! O le mea moni - e leai se faalilolilo, faʻalialiavale, ae ... E faigata ona talitonu, ae e aoga ...

I se tulaga faʻapitoa, ou te aoina le taumafataga mo faʻamaʻi, faʻapena i le faasologa ole alafapeta. O le mea e tupu ai se faʻafitauli, e vave ona e mauaina le vaifofo, faʻapea foʻi ma laasaga muamua e foia ai le maʻi. O le tele o faʻamaʻi e sau mai neura ma le le lelei. Ma afai e le mafai ona tatou vaʻavaʻai faʻamalosi mai o tatou olaga, ona tatau ai lea ona tatou 'ai lelei.

E fesoasoani loʻu toalua ia te aʻu i le upega tafailagi e uiga i le togafitia o togafitiga faʻa-tagata. A aunoa ma lea, o le tele o le saite e le mafai ona mafai. Faafetai ma sili atu le soifua maloloina.

O le a le mea na taʻu mai e le fomai ia te aʻu? O fea e alu ma pe faapefea ona malamalama

Ou te faʻamoemoe e toʻatele e leʻi faʻalogoina sea fuaitau mai lau fomaʻi e pei o "Oe ***," ae e te le iloa le "***". Ioe, ma ia e faʻamaoni, e te le fia iloa ma talitonu e mafai ona i ai lenei mea ia te oe. Matou te faitau eseese e uiga i le mea, o se itulau e uiga i ituaiga uma o faamai. Faitau, mafaufau ma sili ona taua - malamalama. O le suʻeina o oe lava pe'ā uma ona e faitauina lenei tusiga e sese. Afai e te manatu o faʻamaoniga ma faʻamatalaga o le maʻi e tutusa lava, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi. Na o suega suʻega e mafai ona faʻamaonia lelei le i ai o se faʻamaʻi! A uma, o meaʻai e le fesoasoani mai faʻamaʻi uma.

Faʻavae i luga o iuga o suʻega ma faʻalogo i le suʻesuʻega a le fomaʻi, aua e te faanatinati e ita. Asiasi i le itulau o le Laulau o tulafono ma iloilo pe na saʻo mea uma na taʻu mai e se fomaʻi. E le o se mea faalilolilo o fomaʻi o tagata foi ma e mafai ona sese. Ae oa latou mea sese e tele sona tau, o lea matou te faitau ai, faitau ma toe faitau. Manatua atonu o lau toe iloiloga i luga o le fonotaga e mafai ona fesoasoani i se tasi e faatoilaloina le maʻi.

O le mea autu o le malamalama o togafitiga faʻasalalau e le o se panacea mo faʻamaʻi uma. E mafai ona ausia le sili ona lelei ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu ma vailaʻau, faatonuga mo le faʻaaogaina lea e mafai ona e mauaina i luga o le upega tafaʻilagi.

Uiga faaalia ia Dr. Komarovsky

Ou te manatu na lagona e tagata uma e uiga i le fomaʻi lauiloa a tamaiti o Evgeny Olegovich Komarovsky. O ia o le tusitala o le tele o tusiga, faapea foi ma le tusi e sili ona lauiloa, "O Le Soifua Maloloina o le Tamaititi ma le Talitonuga Masani o Ona Aiga." Faʻaalu lou taimi, sue ma faitau.Talu mai le faaaliga "School of Doctor Komarovsky" na amataina i le TV i le gagana Iukani i le masina o Mati 2010, ma o tala mai le polokalame na alu i YouTube, na iloa ai e Ievgeny Olegovich le toatele. O le mea moni, na ia faʻalauteleina le tele o mea feteenai, e talitonu se tasi, e leai se tasi. Ae i soo se tulaga, ou te fautuaina e faalogo ia te ia. O manatu o Komarovsky e lagolagoina le tele o tina. Ae o loʻo i ai tagata masalosalo ...

I lalo ou te fautua atu ia te oe e te manatu i le manatu o Dr. Komarovsky, se vitio e uiga i togafitiga faalotu o le a avea ma se filo manino i loʻu nofoaga atoa:

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o oloa

I le faagasologa o le aoina mai o faʻamatalaga, na ou iloa ai, e faaopoopo atu i togafitiga faʻasoifua faʻasolopito, o se tasi o manatu matagofie o le tuʻueseeseina o faʻamatalaga e uiga i aoga ma mea lamatia o ituaiga uma o oloa. E pei ona i ai, e tele mea tatou te le masalomia, ae e mafai ona latou fesoasoani tele, mo se faʻataʻitaʻiga, mo tina maitaga ma le tausiga o susu. Aemaise lava mo oe, o le itulau Folk remedies mo le maitaga ma le fafagaina na faia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te iloa o le fesoasoani o tafaoga faamasani e mafai ai ona e faʻaleleia le gaosiga o le susu o susu, faʻapea foʻi ma faʻaleleia lona lelei? Mea taugofie, ae sili ona taua i le taimi o le lactation.

Ma o lenei oloa e le tulaga ese. E tele naua le iloa ou te fia iloa ma fefaasoaaʻi. O le tele o oloa o le a fesoasoani i le paʻu o le mamafa, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi, e fautuaina mo tagata uma ia iloa meatotino aoga ma faʻailoga mo tagata matutua. O fualaau o le ginger e eseese ma e eseese o latou taunuuga. Ma le tele o isi oloa e mafai ona vaʻaia i le itulau Faʻamanuiaga ma faʻaleagaina. Lingonberries, lemoni, honey, cinnamon - o nei mea uma e fesoasoani ia i tatou e faatoilaloina le tele o faʻamaʻi i le amataga.

O loʻo ou faʻatali mo au finagalo faaalia

O le 'upega tafaʻilagi o loʻo fausiaina pea. O lau finagalo faaalia ma manatu faaalia e taua tele ia te au. O loʻo ou faʻatali mo au pou ma au faʻamatalaga i se vaega faapitoa na fatuina i luga o le fonotaga. O le vaega e taʻua o le Feedback on the discussion of the site and the forum. Pe tusia foi aʻu savali patino, ou te faamanatuina lou igoa tauvalaau i luga o le fonotaga a Julia, pe a uma ona lesitalaina oe o le a maua savali patino.

Soifua Maloloina i oe ma e pele ia te oe! Aua le maʻi, 'ai le mea sao ma ola matagofie!

Le mafuaʻaga o vailaau masani

Na tupu lena mea, mai le vaaiga o mataʻupu ma le talafaasolopito, o le nofoaga o Rusia o le va o Sisifo ma Sasaʻe. O le mea lea o ona faafitauli sili ma tulaga sili ona lelei. O lona mafuaʻaga, aemaise lava i le atinaʻeina o aganuʻu, faʻataʻitaʻiga, tele faʻasaienisi, e aofia ai vailaau masani. E moni lava lenei mea o se auro, lea e toatele tagata faʻaaloalogia seʻia oʻo i le taimi talu ai nei ua le amanaiaina. Faʻafetai i le Atua, ua oʻo i le taimi e faʻalagolago ai i luga o faʻataunuʻu ma vailaau faʻasaina.

Tatou te toe ifo i mea na tutupu io tatou tuaa mamao. Sa lalelei ma malolosi. Latou manavaina le ea mama, e le oona i le gasoline, inu vaipuna puna tio vai e aunoa ma le pisita ma le fluoride. Sa latou o atu i luga o le tasi e faasaga i le uʻamea o le uʻamea fesoʻotaʻi, lea e leai se taimi e moe ai i le taimi i le vaomatua o le vaomatua. O le mea moni, i se taua e tasi, o lo tatou tuaa, afai na manumalo o ia, na manua. Ioe, o le a! O ponaivi ponaivi o vae ma vae, gaʻo tuʻu ...

Ona faalagolago lea o se fafine ia te ia. Ioe, i totonu o Rusia Anamua, e masani lava o tamaʻitaʻi e faʻatatau i ai (i le itu i Sasae - tagata). I totonu o le pusa pouliuli, na musumusu atu le "polofesa" i le faufautua ma faia ai ni teuteuga, mea e fai ai le tino, togafitiga faamalolo ...

O aso nei tatou te vaʻavaʻai atili ma sili atu ona vavalalata i le taimi ua mavae, sili atu ona faitau ma le faaeteete upu taʻitasi o tusitusiga anamua. O loo i ai le poto oi latou oe na tuua i tatou e faavavau ...

Ma o aso nei e ola tagata ma galulue oeo loo sailia ni ala le lelei e malamalama ai i mealilo o le natura o le tagata, lona natura faaletino ma faaleagaga. O a latou mea e ola ai ua faasaoina ai le tautotogo lea e tafe atu i lona "ola le mautonu" i totonu o le vevela o le vevela o le vevesi faafomai i aso nei.

E faigata tele ona faʻamaualuga le matafaioi o loʻo totoina e laau i le olaga o le tagata. O a tatou meaʻai uma lava e aofia ai le faʻaaogaina o laau toto, aua o se povi na te taina le mutia, o se moa moa, o se iʻa e 'ai le plankton.

O laau toto e le gata o loʻo aofia ai meaʻai, ae o vailaʻau foi e mafai ona faʻatonutonuina ma faʻamaonia ai galuega a le tino.

O se tagata suesue iloga o auala masani e faaumiumi ai le ola, Alexei Maslennikov, na mafai ona tatala le uiga faalilolilo o se tasi o tusitusiga sili ona matutua i le lalolagi. Aisea na "usiusitai" ai lenei pepa ia te ia? A o talavou o ia, na faʻaumatia Maslennikov - o se faʻafitauli i luga o le fale. E leʻi toe faʻaleleia o ia lava i le faʻatagaina o togafitiga faʻale-aganuʻu, o lea na amata ai ona suʻesuʻe e le tamaloa ni togafitiga le togafiti, togafitiga faʻaleaganuʻu mo le kanesa, mauaina, aveeseina ona maʻi ma talu mai lena taimi ua avea o ia ma tagata e sili ona lelei. O lona soifuaga na taʻitaʻia ai tausaga e agai i tua.

O le tusitusiga na soloia e A. Maslennikov na foliga mai muamua na muamua atu nai lo le tusitusiga a Nepukanesa ma le papatusi a Aikupito. Na talitonu Maslennikov na ia faʻauluina le savali a tagata ese o ē, e oʻo lava i tala faʻatusa, taimi anamua, asiasi atu i le lalolagi ma tali atu i tagata le fesili e sili ona latou fiafia i ai: o le a le mea e manaʻomia e tausia ai le ola umi ma le soifua maloloina? O le au faʻasalalau na faʻasalaina e Maslennikov e oʻo atu i lalo e tolu, peitaʻie le amanaia e tagata tulaga: o loʻo i ai mea uma e tutupu mai ia i tatou, e masani ona fufuluina pea le tino o togene faʻaopoopoga, ma, lona tolu, "o le lua e tatau ona tasi le tino." E le gata i le lautele o la tatou galuega, e ui o iinei, atonu e sili ona taua le talia o tu ma aga masani o mafutaga, migao i totonu o le aiga, le le aofia uma o le faitaaga ma le agasala. Mo se tino o le tino e mama atoatoa, e le afaina i soo se vailaau, austerity, e tusa lava pe le o se olaga atoa, ae masani lava, anapogi vaiaso ma aso, o le malosi i luga o la tatou olaga faalumaina ma le le lelei, o nei mea uma e faaosofia ai le ita o tuinanauga ma lagona, e le fiafia ai le vevela o le tino, ma faamamaina lagona ma mafaufau .

Sei o tatou toe foi atu i uluai fautuaga ma fautuaga. Aua e te amanaia i latou, aua e te ofo, ula i lo latou faigofie ma le taufaaleaga, faaaoga i le igoa o le soifua maloloina o oe ma e pele ia te oe. Aua e te gauai atu i le taatele ma le faasologa lautele, e aofia ai saua mausa, suamalie lelei ae suamalie mataʻutia, sauā ma le mataʻutia o le "pipii" i le olaga. O le tino o le tino mama, ua tumu i meaai mama laau, lea e tumu i le la, vai, manogi - o mafaufauga mama ia, o le toafilemu o le amio, le le fiafia, agalelei. I le olaga i aso faisoo, e le manaomia le uiga o tagata faimalaga, ae leʻo aso uma e manaomia ai le loto o le leona ma le togafiti poto o le panther. Matou te manaʻomia le toʻafilemu, agalelei "agalelei" tagata, faʻamaualalo i aiga ma tagata pasese-e, poto ma faʻalelei. Faatasi ai ma se numera taua e faigofie ona i ai. Ma o le a oʻo mai le taimi o le galuega, ona sui ai lea o le meaai, ma o le a maua e le tino atoa le malosi, tuʻuina atu na faʻaagaga uma o loʻo faaputuputu i ai i se auala saʻo o le i ai. Ou te le manatua o tagata ulavavale, gauai, ma tagata leaga na vave ona avea ma toa ma laveai o tagata.

I luma o mata, e iai isi ata: Rev. Sergius o Radonezh, Archpriest Avvakum, Ioane o Kronstadt ma o sui sili ona lelei o le perisitua a Rusia, e taitaia se olaga tauagafau ma le ola mama, Tolstoy Lev Nikolaevich, fitafita masani a Rusia, e le faaleagaina foi i meaai. Faʻamolemole mo le gastronomic auala i le autu, ae aiseā na teena ai e le tele o tagata sili le 'aiʻaiga, fasia filifili, vaivai i le anapogi ma le salamo, e masani ona galulue i tua atu o le malosi o tagata masani?

O lea ia tatou toe foi mai io tatou tupuaga! Manatua ia fua tuai ma o le a matou faaliliuina i totonu oo matou olaga i aso faisoo. Mai lenei, i le ala, o le a sili atu ona manaia. O le a sili ona lelei pe a tatou iloa pe o le a le igoa o lenei ituaiga poʻo le mutia, o le a tatou vaʻaia laau mai le tasi ma le isi ma o le a tatou mulimuli i vaitau, mataʻituina pe o le a le mea e tupu, fuga, pe afea e aoina ma pe faapefea ona faʻatumu o tatou fale i le manogi o laau mago mago .

Tomai anamua o togafitiga masani

E ui lava i le tele o le gaʻo, gaʻo, o nisi o taimi e fafagaina ai tamaiti (le lelei, maualuga-calori pasta, ice cream, suamalie suamalie), o mataupu o le anemia ua faateleina le masani.

O tagata togafitiga Siberia e masani ona fautuaina o latou uso a tagata o se ava malosi mo le soifua maloloina ma le umio ia foi puipuia mai faʻamaʻitalu ai ona o le tamaoaiga tele i vitamini C.

Lua teaseti (faatasi ma le pito i luga) o rosego mago i totonu o se ipu vai inu, inu faalua i le aso pe a uma taumafa. Faʻasalaga faapena faaleleia le toto ma le metabolism.

Isi meafaigaluega muamua mai le anemia. Aoina mai le wormwood i Me, sasaa i vodka poo le ava malosi. Faʻaosooso 21 aso i se mea matutu, pouliuli (ia vevela le vevela nai lo le vevela o le potu). Fai: se mataua o le tinoso i luga o le tasi vaimusu o le vai, inu i le taeao, tasi i le aso i luga o se manava gaogao. Faʻaaoga vailaau mo vaiaso e tolu, fai se malologa mo le lua vaiaso ma toe amata le tolu vaiaso.

Faʻafuaseʻi o le a pa'ū la matou tusi i lima o pepese. O se vaifofo faʻa-tagata lenei mai faʻamaʻi o le faʻamaʻi i le au fai pesega. Liligi se ipu vai i totonu o le apa, sasaa le afa afa o fatu fatu i ai (po o se ipu malamalama o le suauu tiso, essences). Palu mo le 15 minute. Ona lafo ese lea o fatu, ma faʻafefe le susu i le tasi kuata o le ipu o le meli ma liligi i totonu o se sipuni sipuni. O le meli e sili atu ona lelei. Fai: tasi le sipuni i afa uma itula.

O isi fofo (lea ua avea nei ma Serbian-Makedonia) mai le bronchitis ma le leo leiloloa. Palu vai. A vevela, tuu i ai se pauna (400 glamu) o le lala (pe o le a), suamalie i le suka enaena. Inu i lenei pusa i le aso atoa nai lo lauti, kofe, sou ma soo se isi vai, ae inu vai e aunoa ma se vevela aʻo vevela.

I Siberia mo le bronchitis ma le tale (ma e aoga foi mo le ate ma fatugao) faʻapipiʻi le laisa uliuli, faʻafefiloi le vai i totonu o le susu, faʻafefiloi ma le kulimi suamalie ma inu le lua punetini aʻo leʻi 'aʻai ma ao lei momoe i le afiafi.

Faʻailoga a le nuʻu mai le faaumiumi o le fatu o le fata: fufulu le fatafata i se ie mago, ona fufulu lea o le palaʻu i totonu ma se paʻu manogi manogi (ua faʻatau nei i falemaʻi, e mafai ona e aveina le paʻu).

O le suasusu suamalie suamalie ma le meli e aoga tele i togafitiga tiga o le pusa mai le malulu ma le tale.

Ma e mafai ona e faʻafefiloi le sua o le laisa poʻo le kālati ma le susu po o se meli (vai inu ma le afa susu poʻo le meli) ma inu se sipuni tele ono taimi i le aso.

I le tautotogo tale O le Birch sap e aoga (e sili le faʻapipiʻi oe lava - e le oti le laau mai lenei mea).

Le faʻafaigofieina o le vavae ese e aoga tele le inu o le sipuni vine suamalie ma le sua o le meli i le sipuni tele i le aoauli.

E foliga mai e le o se faamaʻi le faʻamaʻiina, ae o se mea leaga foi. Ae o le masani ona taatele e mafua ai le ogaoga o gasegase: gasegase, mea e le mafai ona alu i le tino, ma le le lelei, aua o toxins uma e le alu i fafo, nofo i le tino, taoto ma inu. O le mea lea, o le tauivi ma le malosi, tatou te maua ma puipuia mai faamai i le lumanai.

O le mea moni, o le mea silisili ma na o le fofo mo le faʻamalosi - meaʻai lelei, ola le lelei ma le faʻaaogaina o mea totino. Ae peitai, afai e te vavalalata ia i latou, o le mea lea e fautuaina ai e togafitiga masani.

E fautuaina e le faamalolo vai inu vai lea ua uma ona kuka ai pulu povi povi mo se taimi umi. O le kulimi suamalie, vevela mafanafana vavala, yogurt, tii mai cherries mago ma kulimi mamago e tatau ona inu i le fa i le lima taimi i le aso.

Tasi le isi laxative: teu kukama i vai masima mo le masina. Aʻo sauni le vaimasi, e tatau ona onā tele, e le fautuaina ia kukama.

E lelei le inu i le kapisi vailaʻau ma le fefete poʻo le buckthorn.

I totonu o pitonuu tutotonu o Rusia, sa togafitia ai le au matutua otaota aspen lau. E iloa e tagata uma le laau lea, e tusa ai ma le tala, na tautau e Iuta ia lava. Mai lenei aspen na oona.

Ave laʻau o aspen ma tuʻu i luga o le vailaau o le hemorrhoid mo le lua itula. Ona aveese lea pe a uma le afa itula ona toe tuu lea o lau o le aspen.Afai e aliali mai ni lagona le lelei, ona aveese lea o laulaau ma fufulu lelei le nofoaga. A mavae le aso poʻo le lua, e tatau ona toe faia togafitiga. Faatasi ai ma se faaitiitia o le eleele, e tatau ona faʻaaogaina laulaʻau o le aspen itiiti ma le itiiti ifo, ia alu malie atu i le fufuluina i le vai.

I le taimi lava na malaga faapitoa ai Tambov lauti i le afaina. O le mutia lea na saunia ai lenei laʻau e taua tele o le "mutia o le mutia", ma o le igoa lauiloa mo otaota o le mutia. O le mea lea, maua lenei vao, faʻaipe ma inu e pei o le lauti faʻafia i le aso.

Ae o le suavai lelei o le pusi fou o mauga. Afai e te inuina mo se taimi uumi, e oʻo lava i le afaina i totonu o le fale o le a tatalaina, ma e sili atu ona lelei nai lo se mea e sili atu. E tatau ona inu le sua i le tolu taimi i le aso, lua tioata ma le faaopoopo o le suka, fufulu i le vai.

O vaega nei e tatau ona aofia ai enema mo le faʻamalosi: 1 sipunipuni o le palasi (paʻu). Afai e faigata ona maua le pala, e mafai ona suia i le oats po o le karite. Suauu i totonu o le fa ipu vai, ave ma faaopoopo 1 sipuni masima masima poo 2 sipuni vavalaʻau o le suauʻu pe faʻafefete. Enema e tatau ona mafanafana.

Tele togafitiga tiso ma le malosi.

Matou te faʻamanatu atu ia te oe o faʻauu ma mea teuteu ua onā i se faʻamoemoe faʻapitoa mo le sili atu i le 4-5 vaiaso. I le lumanaʻi, ua le toe tali atu le tino ia i latou e pei o togafitiga. Ina ia aloese mai mea ua fai ma vaisu i le tino ma faaitiitia le aoga o togafitiga teas, e tatau ona e faia ni malologa o le 10-15 aso pe sui le fua, ia faailoa atu isi laau toto i le tuufaatasiga.

  1. Blackberry elder (o ona fugalaau) i le afa faatasi ai ma se manu feʻai. Ave se ipu fagu 2 taimi i le aso pe a uma taumafataga o le taeao ma le afiafi.
  2. Buckthorn (paʻu) - 50 kalama, fugalaau vao toeaina - 20, fua o fennel - 20, fualaau anise - 20 kalama. Tuu mea lanu i totonu o se ipu ua faʻamamafa, sasaa vai vevela vevela, tapuni le tapuni ma le vevela i totonu o le vai vai mo le 15 minute (fuainumera: mea gaosi - 10 kalama i le 20 mililiters of water).
  3. Buckthorn - 15 kalama, laʻau faila - 15 kalama, fua o le fennel - 15 kalama, marshmallow root o toga - 25 kalama, le faʻamalamalamaina o le flaxseed - 30 kalama. Ave le afa afa i le aso i le maeʻa o taumafataga.

Faatasi ai ma le faia o togafitiga mo le taʻavale, e tatau ona manaʻomia le fufuluina o le tino i le anapogi ma le anapogi.

Faʻaleleia tino

Faʻafefea ona amata faʻamamāina?

I le taeao, i le taimi lava e te ala ai, faʻaalu le 1 sipuniti o le Epsom masima i totonu o le afa tioata o le vai inu (e sili le suavai), faaopoopo le sua o le lua lemoni ma faaopoopo se ipu malulu (sili ona lelei) vai i luga ma inu. A maeʻa le 20 minute - o le afa o le kalama ma seleni seleni (poʻo le tutusa o le sua suamalie) e faʻafefiloi ma le afa ipu vai malulu ma inu. I le taimi o le fufuluina, e leai se mea, pe afai e te lagona moni le fiaai, 'ai se lanu moli po o se vine i le afiafi.

Mo le 5 aso, inu na o fualaau fualaau suamalie ma tuʻu se teema i po uma e faʻaumatia ai otaota na mafua mai ona o le fufuluina ma le inu o sua.

I se tasi aso o le vaiaso atoa o le anapogi atoatoa ua fautuaina i tagata uma e faamama le tino o toxins, lea e mulimuli ane fesoasoani i le atinaʻeina o le tele o faamai.

I taimi o le fia aai, o le faagasologa o le faamamaina e vave ona tutupu, ma le malosi taua e masani ona faʻaaluina i le faʻapalaina o le gaosiga (ma le tino e faʻaalu tele le malosi i lenei mea!) Faʻaalu i le faʻasaʻoina o mea e le manaʻomia mai le tino. A tatou le 'ai, tatou te kuka e tusa ma le 400 kalama o le tino, gaʻo, tuputupu aʻe, siaki ma isi mea - e tutusa ma le faʻaleagaina o le maʻi. Mamai - taofi le 'ai! O lea e mafai ai ona e faia se tasi o laasaga muamua ma taʻutaʻua i le tau faasaga i le maʻi.

I le taimi o le anapogi, e fautuaina e ave le taele i aso taʻitasi e faʻafefiloi ma laau mamago.

Afai e mafai, ao mai le pefu vao, faʻatumu i vai malulu, aumai i se vevela ma faʻafefe mo le afa itula. O le susu e faʻapipiʻi i le taele, lea e iai sona aoga i le tino atoa. Mo le atoa o le taele - 1 kilokalama o le pefu, mo le taʻele o le taele - 1/4 kilokalama, mo le taele o lima poʻo vae - 4 lima.O le vevela o le taele e 37 tikeri, o le taimi e mai i le 5 i le 20 minute. Afai e le malosi le fatu, e tatau ona taʻele le vai i aso uma.

O le efuefu o le eleele e mauʻoa i ituaiga o suauu taua, lea e afaina ai le paʻu. O lona aafiaga i le metabolism i le togafitia o fatugaʻo, faatasi ai ma le maʻi o le kuluma, o le faamaʻi faatasi, ma le faaputuputu o vai (i totonu o sooga ma sinuses), faatasi ai ma le mumu o veins, ma le fausiaina o maʻi (o mata e fofoina ai) e sili ona aoga. O lona aʻafiaga e aoga foʻi i le colic o le gall vladder, stomach, intestines, etc.

O le taele o le sami e taua tele i le gaosia o silica ma e faʻaaogaina mo tulaga faʻamalosia o fatugaʻo ma le vevela; latou te faʻamalolo lelei manuʻa. E sasaa le suavai i le vai malulu, e kuka mo le afa itula ma faaopoopo i le taele. Mo le atoa o le taele - 750 kalama o le telefoni, mo le le mautonu ma le vae - 250 grams.

O patemea e faia i le paʻu (ona o mea o loʻo i totonu o le tannic acid) o le antipyretic, fesoasoani e faʻamalolo manuʻa, latou te faʻamalolo le faʻaleagaina o le paʻu mai le kiona ma veines dilated, ma faʻaaoga mo le scrofula.

O le kuka, o le paʻu palamole ua susu mo le tele o itula i le vai malulu ona kuka ai lea mo le afa itula. Mo le fulufulu mamoe atoa - 1 kilokalama, mo le nofo ma le vae - 250 grams.

Paʻa ma faʻamaʻi togafiti faʻamaʻi i tamaiti ma tamaiti, ma tagata matutua - neurosis. Saunia se teuteuga i le auala tutusa e pei o mataupu muamua. O le taele atoa e manaomia ai le 250 kalama o le calamus, mo se bath bath - 150.

O le chamomile e taua tele le suauu taua, ma o le mea lea o le taele ma le faaopoopoina o fugalaau chamomile e maua ai se faʻamalologa i totonu ma fafo atu o le mumu, e sili ona aoga i le togafitiga o tulaga faʻatau, maʻi paʻu, manua, abscesses. Chamomile baths faʻamamafa ma faʻamalo le gaogao, o nisi taimi e faʻaaoga ai i le tulaga o le popole.

O le lanu Chamomile ua sasaa i le vai malulu ma ua kuka i totonu o se pusa ua tapunia mo le 10 minute. Mo le atoa o le taele, e tatau ona e ave se pauna o fugalaau, mo se fono fono - o le kuata kilokalama, mo le vae - 100 kalama.

Faʻasalaga, faʻavalava ma tiga tiga, mumu ma manuʻa, ma le tele o le lagona o le paʻu taele ma pagala e aoga tele. E moni, o le a latou manaʻomia le sili atu ma le afa ma le afa kilokalama mo le taʻele atoa. Liligi le lala i totonu o le taga, faʻatumu i le vai malulu ma kuka le taga ma le falemeli mo se taimi sili ona puupuu.

Lapoʻa aoga tele i le faʻamalo o le pine. Latou te maua faatasi ai ma se lagona filemu ma le faateleina o le le fiafia, faamalosia le loto ma neura, fesoasoani faʻatasi ai ma maʻi fatu, ma le neurosis ma le sogaso, gout, muscle ma le rumatism, gasegase, fulafula ma sooga faʻatasi, faʻamaʻi paʻu, abscesses, ma le catarrh o le respiratory tract, fomaʻi ma le maʻi mama. E fautuaina i latou e toe faʻafoʻi ma faʻamalosia le malosi o se tagata maʻi na toe maua mai mai se gasegase tuga.

O le vaega o loʻo saunia e pei ona taua i lalo: ave nila, lala, vaʻa, sasaa vai malulu ma faʻafefe mo le afa itula, ona tapuni ma alu mo le 12 itula. O se vaega lelei e maua ai le lanu uliuli. E faʻapipiʻi mea leaga i le falemaʻi ma teu oloa, o lea la e lanumeamata.

Toothache Relief. E le o taimi uma lava e mafai ai e le tagata gasegase ona sailia le fesoasoani a se fomaʻi. E masani lava, i le fale o togafitiga fale e puipuia ai le maʻi mai le toothache.

O le tele o fale ei ai le togafiti, lea e gaosia ma faʻaaogaina i se auala mafanafana mo le fufuluina, taumafai e taofi le susu i le mea tiga o le goms mo le umi e mafai ai. E tatau ona faia lenei mea i taimi uma: mai le tolu i le lima taimi i totonu o le afa itula poʻo le kuata o le itula, pe a maeʻa le tiga.

O le isi auala: ave se fasi keke povi (paʻu, pulu poʻo le salima). Afai o le paluga e suamalie, ona tatau lea ona faʻamamā le masima. Tuu se ata i luga o le mea tiga i le va o le pulu ma le alafau. Taofi se ata i lou gutu mo le 15-20 minute seia oʻo i lalo le tiga.

Pe mafai foi ona e tuu i le taliga i le itu o le alafau i le mea e tiga ai le nifo, o le aʻa o le plantain ma tausia seia oo ina mou atu le tiga. A maeʻa le afa itula poʻo le itula e alu ese le tiga.

Faʻasologa togafitiga o le tino o le tino ma le sooga o le tino. At fuga nifo fomaʻi o vailaʻau faʻapitoa Rusia faʻaaoga vailaau nei: sasaa pe tusa ma le 100 kalama o le meli suamalie i le pito i lalo o se tamai pani. Ave se fagu uila tuai. A mumu le vevela, tuʻu i totonu o le meli. I lenei tulaga, o se mea lanu uliuli e pei o le tar i luga o le fao. Faatasi ai ma lenei mea uliuli, e tatau ona lūlūina le pulu, e masani lava i le po, ao le i momoe. E masani ona fesuisuiai le toese, e vave ona alu le tumutumu. O le fao e tatau ona tuai ma matua lelea. O le suamalie i lenei tulaga e taʻalo taua.

A vevela, aua e te feosofi i luga o le fao ma paʻi i ai pe a vevela, e faʻasaoina ai le pala.

"O se fofo faʻapitoa lautele mai le rūmāmati o ituaiga uma o ituaiga, e oo atu i ma e aofia ai ma mea taua, "o le igoa mamalu lea o le tala tuai a Rusia mo le togafitiga o lenei faamaʻi matautia i le asō, o le tuufaatasia o le" fomai faa-Rusia "P. M. Kurennov, o le na te faaigoa ia te ia o le toafa lona toafa o le faletalimalo Rusia. Ole vailaau lea mai le birch buds.

O fatugaʻo ua tumu i vodka poo le ava malosi, ma o le tincture ua faʻaaogaina mo lapisi. O nisi taimi o lenei ituaiga o siaki i tamai tootoo na faʻaaogaina mo le faʻafofoga tautala.

O se suauu mai le pulup buds e manatu o se togafitiga malosi ma aoga mo le rūmomasi - ua afaina ai ni fasi manua. Ua saunia e pei ona taua i lalo: tuu le 800 glamu o le pata fou i totonu o se ipu omea o loʻo i ai poloka o birch buds: se vaega o le pata, se vaega o fatuga (o le mafiafia e tasi) seʻia tumu le ipu. Tapuni le fagu ma se tapuni, ufiufi pusi i le paluga ma tuu le fagu i totonu o le ogaumu (pe afai ei ai se tasi i totonu o le atunuu, i totonu o le nuu, mulimuli ane, faatasi ai ma aiga o le nuu) poo, o le mea moni, e faaitiitia le mealilo o le oloa ma lona aga masani, i totonu o ogaumu eletise mo le 24 itula. O ogaumu gaʻo ma ogaumu e le talafeagai mo lenei mea! Ona sasaa lea o le suauu mai fatugaʻo ma tuu le 3-5 kalama o le tolauapiga i le paʻu i totonu o le suāuʻu. Taofi lenei mea manogi e matua tapuni i se mea malulu. Faʻamau i ni fasi manua pe a ma le tasi i le aso, i le afiafi ao leʻi alu i le moega.

Ma o le isi meafaigaluega (lea sa faia e le tele o fomaʻi oe na suʻesuʻeina vailaʻau faʻapitoa), ma le manuia ma le rūmāmatika ma maʻi vevela ma faʻamalosi i sooga.

O le tele o taimi, o le rūmatika e aafia ai vae. Seʻi taga e pei o vae ma vaega o le tino ile pito i lalo. Ona filifili lea o lau o le birch ma faatumu i taga. I le afiafi, ao lei alu i le moega, ia faʻapipiʻi vae vaivai i totonu o nei taga ina ia ogatasi le faʻaogaina o laulaʻau ma luga o vae i itu uma. O ogavae e afu tele e pei lava o le a latou afu i totonu o le taele uila. I le vaeluaga o le po, e tatau ona sui laulaau pe afai e susu tele. O nisi o sauniga tali tutusa, ma, e pei ona folafola mai e fomaʻi Rusia, fomai fomai, fomaʻi togafitiga, faʻamaʻi atoatoa!

Afai oe malulu tiga i le pito i lalo, ositaulaga, tauau i tua, tua ma tauau, ona vave sasaina lea o le suauʻu mai le matafaga, ona faʻaaoga lea o se laulau fou o le birch i fasi manua, fusi ma aua nei aveese le fusi seia oʻo i le taeao. I le birch buds o loo i ai le suauu, lea e malosi tele le mana faamalolo.

Ioe, o le a le faigofie le saunia o se suauu faapena, ae e le faigofie i taimi uma ona maua ni vailaʻau. Ma pe o le a mafai e le fomai ona pikiina, pe o le a aoga i le masani ma e le o mea uma e talafeagai, lea o le a mafua ai le fiaselau o aafiaga le manaomia i luga o le fatu, gaʻo. Talitonu i le poto lauiloa, o le poto masani o tuaa na faia e aunoa ma fualaau oona, mulimuli ane, o lenei laau paʻia, matagofie ua avea ma faailoga o le laueleele o loo tatou nonofo ai - o se birch!

"Ae faʻapefea ona togafitia tagata i isi nofoaga i luga o le paneta lea e le tupu ai le matagofie o la tatou lanu lanumeamata?" Feteenai masalosalo. O le mea tonu lena. Natura, fatuina o le lalolagi o tagata ola, nonofo ai ma tagata, tausia mea uma: e uiga io tatou soifua maloloina ma o tatou vaivaiga. Ma o le mea lea, o le natura e nofotupu, ae le o le tagata - le tupu o le natura.E i ai ana mea uma, o la tatou pisinisi le mateina po o le a le mea, ia maua a tatou uo ma fili ia te ia, ma afai latou te le maua ni taleni faapena, ia faalagolago i le poto masani ma le malamalama oi latou ua amataina mea lilo.

I Mekisiko, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona togafitia e tagata faʻamaʻi faʻamaʻi Initia le maʻi lava e tasi ma le gaʻo o le leona o le Kalefonia pe faʻasolosolo ai foi le gata i luga o le vao chuchupahstle, ma le Mongolian llamas malele ai le tarbagan salo. E pei ona mafai ona e vaʻai, e filifilia e malo taʻitasi auala talafeagai mai lona poto masani ma lona lalolagi o laau, mutia ma manu.

O le mea lea, o nisi taimi o le gagana e le oʻo lava i fafo e taua o faʻamalologa faʻamaʻi faʻamalositino faʻamaloilo e le faʻatasi. Masalo o togafitiga faʻale-aganuʻu e le masani ai, ona o le i ai o le kemisi malosi, x-ray, ma le faʻataʻavalevale, e aafia ai le taulaʻi o le faʻamaʻi, ae le o le popole tele e uiga i le faamaoni o le malosi atoa - o tatou tino.

Talu ai o loʻo tatou talanoa e uiga i se faʻamaʻi le lelei e pei o le rūmāmati, aemaise lava le faʻataʻitaʻiga (polyarthritis), e tatau ona faapea o le mafuaaga autu o nei maʻi, e tusa ai ma suʻesuʻega faʻaonapo nei, o se sili atu o le uric acid i le tino. O lenei vailaʻau e tuʻuina mai e aano o manu, taaloga, iʻa e faʻaumatia i meaʻai. I le taimi o togafitiga, e tatau ona teena le gaʻo meaʻai mo se taimi uumi ma fesuiaiga i meaʻai, aemaise fualaʻau mata ma fua. Ma faʻapefea ona tumau pea Toma i le le talitonu pe afai o aʻoaʻoga uma i le soifua maloloina o tagata - Yoga, Tibet, fomaʻi Rusia - fai mai: o le anapogi ma le faʻamamāina o le tino e tatau e aveese ai toxins, oona, mea faʻaputu e le tatau mo tagata. O le mea moni, e sili atu ona faigofie le 'aiina o falaoa ma le tipi, faʻauʻuina uma nei koko poʻo le kofe i susu. Ae o le a sili atu le manaia, mama, sili atu ona lelei ma leai se mamafa o ou lagona o le fiaʻai faamalieina o le ai ai pe a 'aina le kapisi masani (Sauerkraut poʻo le fou), salati karuti ma le apu, tasi pateta ua kuka,

Lisi o mea

  • Mai le tusitala
  • Fualaau faʻapitoa mo togafitiga o faʻamaʻi

O le vaega tuʻufaʻatomuaga o le tusi 100 + 10 recipes folk mo le soifua maloloina (Yuri Lyutik) saunia e le matou paaga tusi - lita kamupani.

Fualaau faʻapitoa mo togafitiga o faʻamaʻi

Tomai faʻapitoa e taua!

O le tusi e tuuto atu i togafitiga masani ma metotia o togafitiga ma togafitiga faa-tagata. Matou te iloa ua siomia i matou e se "falemaʻi olaola lanu meamata" na faia e le natura lava - o le lalolagi o fugalaau, laau vao, laau. I aso anamua, e le toʻatele na maua se savili faafomai. Naʻo latou iloa le auala ma le auala e togafitia ai lenei faʻamaʻi poʻo le faʻamaʻi, faʻaaogaina auala eseese mo nei faamoemoega: o afu, fugalaau, aʻa, nisi meaola manu, tausiga o beekeeping. O tagata na taua i latou o tagata e fai togafiti, poʻo le sili atu ma le agavaʻa ma faʻaaloalo - tagata faʻamalolo, o lona uiga, tagata latou te iloa pisinisi faʻapitoa. Na mai ia i latou o le faʻamaloloina o mea lilo na pasi mai lea tupulaga i lea tupulaga ma avea ma meatotino a le aiga. Ou te faia le galuega, e tauaofai ai au fualaʻau mo le togafitia ma le toe faʻaleleia o le tino, e faʻapipiʻiina ma tuʻuina atu i le faiga o fomu masani, lea e mafai ona faʻaaoga i le fale i luga o se "see ma fai" faavae.

Faʻasologa o Fale

I le tele o seneturi, e masani ona faʻaaogaina e tagata i taimi uma togafitiga e faia i le fale mo togafitiga. O nei togafitiga faʻavae na pasia mai lea tupulaga i lea tupulaga mai tinamatutua ma tinā; o nei suʻega fesoasoani e faʻamālōlō ai se tagata mai le tele o faʻamaʻi masani.

O nisi nei o fua mo togafitiga faʻapitoa mo tulaga uma o le olaga i le fale:

I le tulaga o le tiga o le ulu - ave ni 10 cloves o le kelele, tapunua ma sasaa i le susu i le aofaiga o le 50 ml. aumai i se vevela ma tumau le vevela mo le 5 minute. matou te malulu, matou te nonofo ma lalagaina mai le 5 i le 10 fuga i le tasi taliga, matou te uuina sina mea itiiti ona matou fusi lea o le ulu i le itu ina ia tafe le vai. Matou te toe faia le mea e tasi i le isi taliga. Matou te faia seʻia oʻo lava ina faʻaumatia le ulu.

Faatasi ai ma le maualuga maualuga - i le tasi ipu tioata o lefir, fafagu le lauti. teaspoon o le kinamona ma e tatau ona faʻaaoga lenei vaifofo i le tolu aso i le aso mo le 10 aso.

Ina ia aveese masima mai le tino:

- Samea lea ua lelei ona aveese mai (knotweed, horsetail, tilotile, bearberry, marsh cinquefoil) - 1 tbsp. 1 sipunamu o lenei vao fufulu vai, mafanafana i se vai vai, tuu mo le 45 minute. ma ave 2 sipolu faatolu i le aso. Teu mea totoe i totonu o le pusaaisa.

- Aumai 2 teaseti o le apu apple cider vinegar ma 2 teaseti o le meli ma o nei mea uma matou te fausiaina i se ipu malamalama vai. Talia i le 30 minute. faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.

Le faʻamamaina o ipu - ave lua levelapu o le aʻa valerian, 1 tbsp. kulimi palu ma 2 ipu o le meli masani ma tuu uma nei mea i totonu o le 2-lita thermos, faʻaopoopo le vai inu i le ua, faʻatumu mo se aso. Ave se sipuni sipuni 30 minute tolu taimi i le aso aʻo leʻi 'ai.

Le fufulu o fatuga - ave se ti. o se sipuni o le oona ma le 1 ipu vai, o nei mea uma ua kuka ma faʻaaogaina mo le lua itula. Fufulu lenei paluga i le vai ma le sua o le tipolo. E ave i le ½ cup, e tele taimi i le aso.

Mo maʻi o le ate - matou te ave i le tutusa tutusa ma faʻafefiloi le susu ma saunia le vai koko koko ma inu 1 ipu 1.5 i le 2 itula ao leʻi faia le taeao. Le umi o le taimi e ulufale ai e le faatapulaaina.

- Mo le ova - tuu se pine o le sinapi i totonu o le sipuniti, fagu vine i luga ma faʻanofo ai. Ona faʻaaoga lea o le 1 /3 luga o le laulaufaiva. I le taimi muamua o le ai ai se laulau mumu, ae pe a mavae ni nai minute ona alu ese atu lea o mea uma, fufulu lou gutu i le vai mafanafana ma o ese mai i fafo.

- Faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o le vaovao, matou te faʻafefiloi 50 g o yarrow ma calendula taʻitasi, faʻatumu lenei aofaʻi i le 0.5 l. tafe vai, tapuni ma taofiofi i le vevela o le potu seia oʻo i lalo le faʻafefete. Fai se ipu faalua i le aso seiloga e faʻamalolo atoatoa.

- Mo le osteochondrosis - fefiloi ¼ cup vodka, ½ cup honey, ¾ cup finish radish grated ma lua teaseti o le masima. O lenei tuufaatasiga e faʻaaogaina mo le ulaina ma le fafaga 2 taimi i aso uma mo le 1 sipuni ao leʻi 'aʻai.

- Faʻasalaga i luga o le ulu - faʻafefiloi tutusa le tele o laʻau o le ulu ma le laupepa i le tutusa tutusa. Matou te faʻapipiʻi le lauti ma inu i le aso. O le togafitiga e 3 masina.

Mo le jaundice - sasaa le 20 g o le horseradish ma se ipu vai inu, ia tumau 30 minute. matou te togafitia ma avea o se fomaʻi filifilia. Ma i aso uma i le taeao e te manaʻomia ai le inu i se ipu vai sauerkraut i le lua i le tolu itula. E togafitia pei o lenei mea seia maeʻa toe faʻaleleia.

- I le tulaga o gaʻo vae - lubricate vae i le aso i le sua o le tipolo, ma aua nei e tu i luga seia maeʻa le susu. Soo se lua i le tolu vaiaso, o le a alu ese le faʻamaʻi.

- Mo faʻamaʻi ate - faʻafefiloi le susu ma le fua o le karoti saunia i le tutusa tutusa ma ave se ipu tioata 1.5 itula ao leʻi faia le taeao. O le umi ole togafitiga e le faatapulaaina.

- I le tulaga o le meaʻai, ave le suka tipi paepae fou i le 30-40 minute i aso uma tolu i le fa taimi. ao lei faia le taumafataga. Amata i le ½ ipu mo le faʻafeiloaʻiga ma faʻalauteleina i se tioata atoa. O le togafitiga e 3-4 vaiaso.

A maeʻa le taʻavale - faʻafefiloi le 1 lita. suauʻu olive, sasaa 50 g o laumele i totonu, tuu i totonu o le vai vai taele mo le 2 itula ona faʻasolo mo le 12 itula. Tatou faamama ma teuina i totonu o le pusaaisa. Soo se afiafi, matou te faʻamauina lenei oloa i vaega o le tino ma totonu o le vaʻai i le umi atoa.

Faʻafitauli faʻaitiitia tagata faʻataʻitaʻi

E iloa e tagata uma. o le maualuga o le toto maualuga o se maʻi lautele cardiovascular. O le lima o tagata e nofo i lo tatou fanua e afaina i le maualuga. O le maualuga o le maualuga o le maʻi maualuga. Ua faaputuputu e tagata le tele o fua mo togafitiga e fesoasoani ai i le maualuga o le toto.

I le avea ai ma auala e faʻaitiitia ai le mamafa, o togafitiga faʻalapotopotoga e tele lava ina faʻaaogaina: togafitiga o togafitiga, galala, aniani, vine, horseradish ma isi laau totō.

- Tatou te aveina le 4 sipuni tele o fuagogo mamago poo fualaau aina o viburnum vine ma le 2 sipuni tele o le mutia, onamamoni mago ma le cinquefoil ma fausia uma. Matou te faʻi 2 sipuni tele o lenei faʻafefiloi ma ni ipu tioata se lua ma faʻamalosi mo le 30 minute.Tatou faamama ma ave le lua punetini i le aso 2-3 taimi aʻo leʻi 'ai mo le 30 minute.

- Tatou te aveina le 4 sipuni tele o laʻau caraway ma le lua punetini o vao vao lanu, ma le 1 tbsp. sipuni o fuamoa o le vine, o le aʻa valerian ma gaogao. Mai lenei atunuʻu matou te tago ai e tolu laulau vaimuni ma tata ni ipu tioata se lua o le vai inu ma aumai i se mea vevela i totonu o se ipu faʻafefiloi i totonu o se vai vai. Ona faʻaliliu lea mo le 3 itula. Tatou faamama ma ave le 100 g i le aso 2 taimi pe a uma ona 'ai.

- Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e fesoasoani lelei le aofaʻiga - e tusa ai ma le ata lona 2. punetuni o tinawort, rhizome o le Valerian officinalis, fualaau anise, yarrow. Ave 2 tbsp. punetipi o lenei aoina ma tata se ipu vai inu ma alu mo le itula. Matou te seti ma talia 1 /3 ipu 3-4 taimi i le aso.

- I le tulaga o le faʻalavelave maualuga - ave 2 tbsp. sipuni o fualaau o le blackcurrant mago ma dried dried rosemary, moe i totonu o se vevela ma sasaa 1.5 kapu vai inu. E faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le 4 itula. Ona matou seti lea ma ave 1 /3 ipu e sili atu ma le 5 taimi i le aso.

- Le faʻamamaina o toto toto ma puipuia le faʻavaeina o pusa cholesterol - ave 1 sipuni o le suāuʻu olive ma le suamalie o le lemoni fou. Matou te inu i lenei vailaau i le taeao i luga o se manava gaogao, fufulu i lalo i sina vaega o vai vevela mafanafana.

Ina ia faʻamalosia le gaioiga o le fatu, na tatou tipiina ni ulu se lua o le kelotila i totonu o se ipu tioata, faaopoopo i ai se ipu vai o le aloe ma le 1 teaspoon o le moli meli iina. Faʻafefiloi lelei ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo aso e tolu. A maeʻa ona fufulu ma ave se sipuni tele i le aso tolu taimi pe a uma se taumafataga.

Fofo faʻapitoa mo maʻi pipisi

O se faailoga masani o se maʻi o le peptic o le tiga i totonu o le manava, e masani ona mu, vevesi, mafatia. E masani lava, o le maʻi ulutala, o le tiga e aliali mai i le tasi ma le afa i le lua itula pe a uma ona 'ai, faʻapea foi i luga o se manava gaogao e tupu i le tumutumu pito i luga.

I aso nei, o togafitiga faʻamaʻi mo maʻi tuga e matua faamamafa mai ia i matou lenei faʻamaʻi pipisi.

Ave se tasi sipuniti o le galangalu ma faʻaputu i le tasi ipu vai inu, alu i le po. I le taeao tatou te seti ma vaelua le mea e aofia ai i ni vaega se tolu ma inu le mafanafana mo le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. 10 minute mulimuli ane ave se tasi sipunifi o le suauu buckthorn moana. O lenei faʻasalaga e tasi le masina.

O le masina lona lua - faalua i le aso mo le 20 minute. Aʻo leʻi 'ai, o le pateta i le 50-100 g. O le masina lona tolu, e pei o le muamua, o se faʻasalaga o le sami o le kapeta ma le sami.

- matou te aveina le tasi sipuni sipuni o pakete paʻu, ma sasaa ni ipu tioata se lua ma faʻamalosi mo le lua itula, ona matou nonofo lea ma inu le vevela ½ cup i le aso ao le i fafaga 3-4 taimi.

- ave 500 g o le meli, 350 ml. Cahors ma le 300 g. Aloe (3-5 tausaga le matua), faʻafefiloi mea uma ma ave le tasi sipuniti i le aso tolu taimi i le itula ao le i faia ni taumafataga mo aso e lima. Matou te malolo mo aso e lima ma toe faia togafitiga, ma isi mea mo le 3-5 masina seia e toe faʻaolaina e faʻavavau.

- 'ave le 20 g o musikati ma 15 g o le anufe, sasaa lenei paluga ma le tasi le lita o vodka, faʻaosooso 10 aso ma ave le 1 tbsp. sipuni i le aso tolu taimi i le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. I lenei vaitau, e manaʻomia se taumafataga.

- O le fua fou o le kuka tipi na te fofoina le faafitauli o le ulutala lelei - i totonu o se tioata tioata o le kapisi sapalai fou, e tasi le sipuni sipuni o le meli e faaopoopoina ma faalua i le aso ma i luga o se manava gaogao.

- (O loo i ai se taumafataga a le fomai lauiloa Isaraelu o Dr. Goren, o le mea lea, e pei ona ou iloa, ua fuafuaina faapitoa mo ulugalii. O le autu o le taumafataga o le faaaogaina lea o laau teuteu ma le suauu. O lona uiga, o le taumafataga, e tatau ona faia mo le tele o masina. faʻamaonia se fofo.) - O ai e fiafia i lenei taumafataga, poʻo ai foi e fiafia i le auala na ou matua faʻamaʻapeʻapeina ai le ulutala i le faʻaaogaina o le metotia a le tagata, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi aʻu.

O le faʻaalia sili o le faʻamaʻi ma le maʻi o le tiga o le tiga i le manava. O lenei tiga e mafai ona maamaai, mumu, mafatia.O se faʻalavelave sili atu o se maʻi ulutala, e pei o se tulafono, e masani ona tupu, uma 1.5 ma le malosi i le 3 itula i le maeʻa ona 'ai. E talia faapitoa lava o le ulutala o le duodenum ma le manava e tele taimi e le gata ina afaina ai i le tautoulu, ae faapena foi i soo se taimi e le o toe mamao.

I le faʻaaogaina o togafitiga faasaga i lenei faʻamaʻi o aso nei o se fofo faʻalagolago ma leai se faʻaoga. O nisi nei o:

- mo le togafitiga o maʻi suka, e tatau ona i ai le 100% o le suāuu olive, ei ai le maualuga 10% o le propolis, o le suauu ma le laʻau o le Golden Mustache.

- Matou te saunia se teuteuga o le Musika Mumu, mo lenei mea, e kuka ai le afa lita o le vai mo le 15 minute. e lua ma le afa afa o le musika Auro 15-20 cm le umi. A maeʻa, afifi lenei susu ma tuu i ai mo le lua itula, matou te faʻaauau. I le 150 ml. vevela (65 tikeri) teuteu o le musika Mumu e sasaa ai sina sipuni o le propolis tincture ma se vaitafe, e aunoa ma le faanatinati e faatalitali ma inu inu i nei mea uma i ni sipuni laiti. O lenei faʻasologa e faia i aso uma i le tolu taimi i le itula ao leʻi oʻo i taumafataga mo le tolu vaiaso. A mavae le 10 aso, toe fai lenei togafitiga.

- I totonu o le sipuni siva o le suauʻu manogi, matou te faʻaaogaina le 2-3 gola o le suāuʻu olive ma ave faʻatolu i itula uma pe a uma taumafa.

- O togafitiga sili ona fautuaina ma fofo mo le togafitiga o maʻi suka ma lona puipuiga o le sua o le kapisi fou. Squeeze le tasi ipu tioata o le kapisi, ma faʻaosoina i totonu o le tasi sipuni sipuni o le meli ma faʻafefiloi le paluga faalua i le aso i luga o se manava gaogao.

- O se aafiaga lelei o le maʻi o le manava o se meaola e faia mai i le sigi ma le sipisi mushrooms - matou te tapunia musika malogo 20 g o le shiitake ma le 15 g o le funka, sasaa uma nei mea i le tasi le lita o vodka poo le cognac ma tumau mo aso e 10 ma ave se sipuni se 30 mo le 30 min faatolu i le aso ao lei faia taumafataga. Faatasi ai ma le taumafataga, o lenei afuafua e maua ai se taunuuga lelei.

- O se aafiaga sili ona lelei i le togafitiga o le maʻilala e tuuina mai e buds birch, lea e tumau pea i vodka mo le 30 aso, pe a uma ona faaluaina i le aso i luga o se manava gaogao.

Isi togafitiga o vitiligo

Vitiligo o se paʻu o le paʻu o lona uiga o le solia o le faʻataʻitaʻiga. O le mafuaʻaga o vitiligo, e pei o se tulafono, e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi o le faʻaoga ma le endocrine, faʻapea foi le le atoatoa o le tino o le'apamemea, uʻamea ma isi elemene, o nisi taimi o le vitiligo e faʻatoʻateleina.

Faatasi ai ma vitiligo, o lanu paʻepaʻe lanu e foliga mai i luga o le paʻu ma o nisi taimi e mumu ai le mumu i latou.

Faatasi ai ma isi togafitiga mo vitiligo, o meaʻai faʻapitoa e aofia ai vailaʻau photodynamic fesoasoani lelei:

- matou te saunia se teuteuga o parsnip - 3 tbsp. sipuni e fafaga i totonu o ni ipu tioata se lua ma faʻaaogaina mo le 1 tbsp. sipuni faatolu i le aso.

- saunia se fusi o laʻau manogi laiti ma ave 1 tbsp. sipuni aʻo leʻi 'aʻai mo le 30 minute.

- saunia se suavai suamalie mai laulaʻau poʻo le sua o le upega ma tuʻuina i totonu o le foo o le faʻatau.

- tatou te saunia le tincture mai le aralia ma le valerian e ave i le aofaiga tutusa ma ave le 1 sipuni i le aso lua ao le i faia taumafataga.

- saunia se faʻafefete o asparagus officinalis - 1 tbsp. se sipuni o aʻa matou te tumau i le 1 tbsp. fufuluina vai, ave i le gasologa o le aso.

- matou te saunia se teuteuga mai fatu o le luluina o le susu i le susu ma ave le afa afa i totonu o le 30 minute. faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.

O le bathive valerian bath, e tatau ona faʻaaogaina i aso uma e tolu, e fesoasoani foi. O le togafitiga e 15 taualumaga.

O tagata maʻi ole Vitiligo e manaʻomia ni elemene o le sima ma le kopa, lea e maua i meaʻai.

E maua i totonu o le puaa, pipi ma le ate ate, i le faiʻai ma le ivi o le ponaivi, iʻa (iʻa, carp, bream), tamaʻi mamoe, pateta, nati, mushrooms (musika), pasili, apu.

E maua i le saito, karite, saito, avo, araisa ma beets, o le saito, o le vine, vine blackcurrant, o le fusi o le birch leaves poʻo ona mata, ma le faʻafefeteina o fualaʻau gaʻo vao.

O se aafiaga lelei e faia i le 20% o le fatu o seleni.

E lelei le fufuluina o paʻu o vitiligo ma le suamoni.

Savalivali i le ea fou, sami taele, sun ma le ea e lelei mo tagata mamaʻi.

Maʻi suka ma togafitiga

O le maʻi suka - faʻamaʻi faʻamaʻi - o se faʻamaʻi o le endocrin system lea e leai se tino o le homone o le pancreas - inisalini.

1. Ona o le maualuga o mea o loʻo i ai i le kopa laʻau laʻau aoga i le togafitiga o le maʻisuka. O se luʻu o lau laʻau e lafoaʻi 3 ipu vai ma faʻafefe mo le 10 minute. Ave se tasi ipu tioata 3 taimi i le aso. O lenei broth e maua ai se aafiaga lelei e le gata i togafitiga o le maʻisuka, ae e fesoasoani foi i le faataapeina o maa, o le mea lea, e faʻaaoga lelei foi i maʻa fatu ma cholelithiasis. I le faʻapipiʻiina ma isi laau e faʻaaoga mo le maʻisuka, e faaluaina le faʻaluaina o le faʻamalologa o le laumela.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻaleleia le tulaga masani ma faʻaititia le maualuga o le suka i le toto, o le a fesoasoani lea ituaiga: laʻau laʻau - 20 g, laʻau launiu - 20 g, vao galega togafiti - 20 g, paʻu buckthorn - 10 g, leaves birch - 10 g. E tatau ona kuka mo le 20 minute le paʻu o le buckthorn paʻu, sasaa atu vaega o loʻo totoe o le aoina 300 ml o le vai kuka ma kuka mo le 3 minute, ona faaopoopo ai lea o le fala ma le vete. Ave 1 /3 tioata 2-3 taimi i le aso ao lei faia taumafataga

2. Ave lua pulu laʻititi, ma tao i totonu o le umu ma le pulu, ona lelei lea ma 'ai e aunoa ma le falaoa ma le masima, e aunoa ma le puʻeina poʻo le inu. E mafai ona e 'aina le taeao i le itula. Ia faia i taeao uma mo le masina. Ona faia lea o se suʻega toto - o le maualuga o le suka atonu o le a toe foʻi i le masani. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia le togafitiga.

3. Taumafa 2-3 nodules i aso uma uʻu lau (Ierusalema artichoke) 3 taimi i le aso mo le 10 minute. ao lei faia le taumafataga. E mafai ona e kukaina ma faʻafefeteina o laau o le artichoke root: 3-4 tbsp. 1 sipunipuni tipi, faʻaaogaina o se fatu, aʻa aʻa vai inu, faʻaauau 2-3 itula ma inu e aunoa ma le suʻiina o suka pei o le lauti.

4. Matou te ave le 100 gr. kaluka teu i se tulaga o le paʻu ma sasaa le 1 lita. mūmū mūmū mūmū, ia tuʻuina i se mea mafanafana, ae i le malamalama, mo le 2 vaiaso, aʻo luluina i nisi taimi mea o le fagu. Aʻo sauni le seti, teuina i totonu o le pusaaisa ma ave 1-2 tbsp. punetipi 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

5. E mafai ona faʻaaogaina se auala faigofie e faʻavelaina ai 3-4 keke tile, sasaa 0.5 lita. fufulu suavai ma afifi mo le 20 minute .. Inu sina mea itiiti i le aso e pei o le lauti.

6. Ave logo ata fufulu ma inu i taimi uma, amata i le 10 - 30 ml. 2 - 3 taimi i le aso mo le 20 minute. ao lei faia le taumafataga. E faasolosolo lava, e mafai ona faʻalauteleina le tele o le uaina i le 150 ml. (sili atu i le 1 tbsp sipuni o le meli). O se mea inu suamalie e maua i le gaʻo ma le vitamini vave faʻalauteleina le leo lautele, e puipuia ai faʻafitauli faigata o le maʻisuka.

7. O le filifiliga sili ona faigofie e aumai ai le suka i le masani o le inu i aso uma sua o pateta, kapisi paʻepaʻe, Ierusalema artichoke poʻo lanu mumu. Ave le 0.3 ipu i le 30 minute. ao lei faia ni taumafataga o le taeao ma le afiafi. Nai lo o le sua keke, e mafai ona e faʻaaogaina le suka, pe 1 le ipu o le kefir fou, tuʻu le 1 sipunni o le sukanamon eleele, faʻaosooso. Inu i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei alu i le moega 8 - 10 aso: o le maualuga o le suka o le a toe foi i le masani.

- faʻailoga lanu lanu moana ma faʻaaoga lenei broth e pei o le lauti.

- Cook riki vai ma faʻaaogaina: - 4 aniani tipi totoa i totonu o le lita o vai ua tunu, faʻamalosi i le po atoa

Faʻaaoga faʻapipiʻi maok sauerkraut.

- 100 gr. fatu saito faatumu i vai. Pe a tutupu le fatu saito, e tatau ona pasi atu i se suʻi meaʻai, faaopoopo le suauu manogi ia i latou. Taumafa i le taeao i luga o se manava gaogao.

- Faʻaauau le inu i se teuteuga o laʻau paʻu uliuli.

- e tatau ona 'ai laina suamalie i le tele e mafai ai.

- 10 pcs. rosepa berries olo, sasaa lenei paluga faatasi ma le tasi ipu malamalama vai, vevela mo le 3 minute, mausali 4 itula. Inu ¼ ipu o lenei vai inu i le aso - 3 taimi ao leʻi 'ai.

- o aniani maua le 0.5 vai ma faʻafefiloi i le 0.5 l o le 96% ava malosi. Teuina i se nofoaga pogisa. Inu tasi le sipuni i le aso. O le vasega e 5 vaiaso.

Maʻisuka - O se faʻamaʻi faʻavaivai pea, ae o le faʻaaogaina o fualaau aina ma togalaau sauniuni, latou te fesoasoani e faʻaitiitia le toto suka.

O le faʻaaliga sili o le maʻisuka i tagata o le manogi o le acetone mai le gutu.

O faʻapogai autu o le maʻi suka:

- o se lagona faifaipea o le fiaaai,

- vaivaiga, moe vaivai, le fiafia,

- mamafa i vae ma gaogao o maso o le tamai povi.

Mo le faʻaititia ma togafitiga o maʻisuka masani e faʻaaoga.

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo, ae mafai ona faʻafefe e faʻaaoga ai fualaʻau a tagata:

- i le taimi muamua o le maʻisuka, ua fautuaina e ave se sipuni sipuni o le tapuni vavago mago ma sasaa atu lenei paluga ile lua ipu vai ma le kuka mo le 30 minute. Sei o tatou tausisi, afifi i se ie mafanafana, mo le lua i le tolu itula. Ona matou faamamaina lea ma ave le ¼ cup ao le i fafagaina faatolu i le aso. O le togafitiga lautele e tolu masina pe sili atu.

- O se auala saogalemu ma lelei e faʻaitiitia ai le maʻisuka lanu lanu moana - ave se sipuni se tasi o laulaau mamago ma sasaa i se ipu vai inu, tuu i se mea mafanafana mo le 30 minute. matou te sasaa ma tago i luga o sea ituaiga e tolu i le aso i tamai sipuni i se tulaga malulu.

- Ave se sipuni se tasi lanu lanu moana ma ona mamafofola mo le 10 minute i luga o le vevela vevela, manaia, seti ma ave le broth i le aso tolu taimi i le sipuni.

- O le toʻatele o tagata faʻamalolo faʻapitoa e faʻaaoga togafitiga meatotino o le lilac o lona fatugaolea e aoina i le amataga o le tautotogo pe a latou fufula - tatou te aveina se sipuni se tasi o na mea na seleseleina lilac buds ma toso i latou i le tasi lita o vai inu ma tuu i latou mo le 12 itula. Ave se sipuni se tasi ile 20 minute. faatolu i le aso ao lei faia taumafataga. O le togafitiga e tolu masina. I le lumanaʻi, o le togafitiga e tatau ona faia mo le 14 aso i le masina. Aua e te sili atu i le fuainumera ua taʻua ona o le lilac o se laau oona.

- O le faʻaitiitia o le suka toto, e aoga aniani ma le kalaka:

- ave ni ulu se 5 o aniani, talo, tipi ma liligi i le lua lita o le vai malulu ua kuka. O nei mea uma ua tauanau mo le 24 itula i le vevela o le potu, matou te nonofo ma ave le 1 /3 tioata i le aso tolu taimi 20 minute aʻo leʻi 'ai. O le faagasologa o ia togafitiga e faia faʻa-tasi i le tausaga.

- solo 100 gr. kaluka i totonu o le palu ma sasaa i le tasi lita o le uaina mūmū mūmū. Matou te tausisi i se nofoaga mafanafana i le malamalama mo le lua vaiaso, ma le luluina i lea taimi ma lea taimi. Ave ni lua sipuni ao leʻi fafaga i le aso tolu.

- I le vaitau o le viburnum o vine, ave le sua o nei vine ma fefiloi i le ratio 1: 1 ma le meli ma ave i luga o se meaai suamalie i le taeao i luga o se manava gaogao.

O le maʻi suka ua avea nei ma faʻamaʻi o se tasi o faamaʻi autu o tagata. O lona tufatufaina e leai ni tuaoi, o le faʻamaʻi faʻalauteleina le faʻamaʻi.

I le maʻisuka malosi, o se galala malosi i le vai ma le tele o faʻamalosiaga e manaʻomia i taimi uma.

O le mafuaʻaga o le maʻisuka e mafai ona faʻamautuina togafitiga, faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi o gutu o le endocrine poʻo le mamafa o le neuropsychic.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e siitia maualuga ai le maualuga o le suka.

O le toto o le toto toto i tagata e tatau ona 3.5 - 5.5 mmol / L. pe a maeʻa ona 'ai, o le suka e tatau ona sili atu i le 7.8 mmol / l.

O faʻafitauli o le maʻisuka o loʻo faʻaititia ai vaivaiga, o le gutu pala, o le le lava o le manaʻo, o le manaʻo malosi mo le vai, o le uumi faifaipea, o le mamafa o le mamafa, poʻo le isi mea e maua ai le mamafa o le gaʻo.

I le tulaga o le maʻisuka, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le suka, maso ma mea e maua ai le suka.

E tatau ona faʻaumatia yogurt, cheese cheese, milk milk, meat (beef), tele o fualaʻau fou, fualaau. E le mafai ona e 'aina ni fua e maua ai le suka - o lenei vine, faʻi, vine vine, apricots mago, lala laau.

O nisi o fua o le maʻisuka lea e mafai ona fesoasoani ia te oe:

- ave aʻa mago Ierusalemaichokei tulaga lelei ma faatasi ai ma le fesoasoani a le faila o le kofe matou te tuʻuina i latou i le paʻu. A maeʻa le tasi sipuni laititi o lenei paʻu, sasaa se ipu vai vevela, ufiufi ma taofiofia mo le tolu itula, lalaga ma ave le ½ cup ao le i fafagaina faatolu i le aso.

- i aso uma e fautuaina e inu ¼ le ipu vai inu lanu mumu.

- ave se tasi sipuni sipuni fua o fuamoa uliuli ma sasaa i se ipu vai inu, vevela ile vevela vevela ma mo le 30 minute. tumau. Ave se sipuni se tasi ao leʻi taumafa i le aso i le tolu taimi.

- aoga tele sua sauerkraut.

- ave 10 gr. eleʻele coriander ma sasaa se ipu vai inu ma vevela mo le 3 minute. Faʻafiafia ma faʻaalu faatolu i le aso i le va o 'aiga. Togafitiga e tatau ona faia mo le itiiti ifo i le 3 masina.

- lelei le faʻaoga, mo puipuiga i le vaitau. tasi le ipu vai inu suamalie fou, inu i totonu o 2-3 inumaga.

Lafoaia o vae i le togafitiga

Edema o se faʻaopoopoga o le vai i le tino o le tagata. O le fetogi o vae o se mea taatele i tagata. O le vaivai o vae e aʻafia ai le toʻatele o tamaʻitaʻi ma alii e mamafa tele. Edema o vae e mafai ona mafua ai - vae laugatasi, metabolism le atoatoa, faafitauli o fatugaʻo, veinsose veins, stagnation o le lymph poʻo se uta tele i luga o vae.

Ole tusma tusitusi i tagata talavou e tupu tele lava ia i latou o loʻo i ai se faʻafitauli i vaʻa, ma i latou matutua ona o maʻi fatu.

Togafitiga o le vae o le vae e tupu lelei i le faʻaogaina o togafitiga faʻa-aganuu:

Sa matou tusia muamua e uiga i le mana faamalolo o tagata vavalalata, o le mea la pe a faʻaaogaina se mea teuteu o fetu, o le a faʻaitiitia ai le naʻo le fulafula, ae sili atu ma lelei ma afaina ai ma toe faʻafouina ai le tino o le tino.

- ave 10 g. astragalus ma sasaa se tasi ipu malamalama vai, tuu le mea, ona matou nonofo lea ma ave lenei fala e tolu pununila i le aso tolu mo le 2 vaiaso. A maea le faia o se tolu aso malolo, ma toe faia le togafitiga. O le auala aoao o togafitiga e faia mo le itiiti ifo ma le ono masina.

- ave le sipuni se tasi ole mutia astragalus ma faʻatumu i se vevela, faʻatumu i ni ipu tioata se lua ma faʻasolo mo le 8-10 itula. Ave i totonu o le lua itula le lua pito o lenei fusi. O le togafitiga e faia mo le itiiti ifo ma le 15 aso.

- ave se sipuni sipuni o le tasi sipuni o le faʻafefiloi o aʻa o le lanumoana o le fanua ma fualaau i le tutusa tutusa, sasaa le ipu e tasi o le vai inu ma faʻamalosi mo le tolu itula. Ave le 2 sipuni tele o lenei mea afu i le aso ile lima taimi aʻo le i ai meaai mo le 30 minute. O ia togafitiga e faia mo le itiiti ifo ma le lua masina.

Lelei fesoasoani i le edema infusion laulaau poʻo ni mailei mai birch - ave se sipuni sipuni o le tasi sipuni o le pulupulu poʻo le 2 sipuni tele o laulaʻau ma sasaa e tusa ma le 5 lita. fufuluina le vai ma tuu i ai mo le itula e tasi, tatou te nonofo ma ave le ½ cup fa fa i le aso ao le i faia taumafataga.

O le malosi o le fula o le vae e malolo lelei mūmū mūrū sua. Matou te togiina le sua mai le taumafataga, na pasi atu vine i le mea e fai ai meaʻai, i le aofaiga o le lita e tasi, faaopoopo le 600 g suka i le sua omea ma faʻafefete le sipuni seʻia faʻavaivai. Faaopopo lua teaspoons e ti. Ua faʻamamāina fatuga o maʻa, ma ua aluese le fulafula.

O se tasi o auala pito i sili ona aoga o se afaina o aʻa po o fua o le pasili. - matou te aveina se sipuni sipuni o le tasi sipuni sipuni o lenei mea ma faʻafefete i totonu o le 2 tioata o le vai inu, faʻamalosi mo le 10 itula ma ave le sipuni sipuni o le sipuni i le aso atoa.

Fofo faʻapitoa e aʻafia ai le le mautonu o lima ma vae

Ole numera o lima o faʻamaoniga e mafai ona o faatasi ma faʻamaʻi eseese. O le mea lea, e taua tele le faia o se suʻega ma faailoa mai le mafuaʻaga o numera i lima. Arthritis, arthrosis, osteochondrosis ...

E tele mafuaʻaga. O le numera o lima e sau faatasi ma le tiga, lea o nisi taimi e le mafai ona faʻafitia.

O togafitiga faafomaʻi e fautuaina e faʻaitiitia le maʻi faʻatasi ai ma le fesoasoani o auala faigofie ma taugofie.

Ua fai mai le au togalaau e faapea, o le vailaau togafitiga o laau toto e fesoasoani e aveese ai le numera i lima. Faʻasua se puʻu o le vao mamago i totonu o le 1 ipu fufulu vai ma faʻaauau. Inu mo le 2 aso. nai ipu.

Faatusatusa baths. Taofi lima poʻo vae vevela poʻo malulu. Ona salalau lea ma le suauu mafanafana ma afifi. O le vasega e 10 aso.

O le suauʻu o le Tolauapiga ma le faʻaopoopoga o le mea e taua o le eucalyptus o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tiga ma le paʻu o lima ma vae aʻo lei momoe. Lava le 3 vasega.

Gymnastics faʻatagaina o tamatamailima ma lima, faʻafiafiaina le tafe toto. Siʻi i luga ou lima, faʻapipiʻi ma toso ou tamatamai lima i le 80 taimi. Toe fai lenei faʻamalositino ma lima faʻaloaloa i le tino. Soʻo se gaioiga faaletino (mautinoa i le faʻaogaina) o le a faʻaleleia ai le toto, ma o lea ia faigofie ai se tulaga tiga.

O le pamu uʻu vevela e tuu i luga o le lima mai le tauau, afifi i se palanikeke paʻu mamoe poʻo se sikafu. Toe faia seia oo i le toomaga.

O kukama ua filifilia ua tipiina i totonu o ni pulu, ua palu faatasi ma nisi o fasi pepa mumu mumu ma sasaa atu i le 0.5 l o le vodka, ua tauanau mo se vaiaso i se nofoaga pogisa, faamamaina ma faaaoga e suʻe ai vae.

Le auala a faifeʻau Tibet. Sasaa le vai vevela i totonu o se pesini. Tatou te lolomiina o tatou tamatamailima i le pito i lalo ma ni taumafaiga (i le itu). E le pine ae pasi le numera.

Kuki 10 g o le pepa uliuli suamalie + 100ml o le suauʻu fuālaʻau i luga o le vevela vevela, faʻavevela mo le 30 minute. A maeʻa le mafanafana, suʻe. O le tiga ma le le mautonu o le a faasolosolo malie malie atu.

Tuu lima faʻameaʻi apamemea i ou lima ae e te leʻi alu i le moega pe o le po. O le tele o lima o le a aluese.

Faʻatasi ai ma le paʻu o vae, ulaula, ava malosi, faʻapea foi le kofe ma le lauti malosi. O meaʻai vevela, cereals, faʻapea foʻi ma le faʻamalosi o le tino ma le gaioiga faaletino o le a fesoasoani e faʻasalalau le toto i vae.

Faʻasalaga le auvae - togafitiga faʻasolosolo faʻasalalau

Afai e afaina ou tulivae, e tatau ona e ave se lau o le horseradish, faʻafeu i le vai inu, ia faʻaoga mo 2-3 itula i ou tulivae. O le otaota o le Horseradish lelei e toso mai ai masima ma e aluese le tiga. O le togafitiga e fitu aso.

Afai o manuʻa i luga o vae e manuʻa: faʻaaoga ni faʻamalosi mai se fofo o le faʻaumea tagamea i le po.

Ave le ava malosi ma le kerosene i le tutusa tutusa, fagu i totonu o se fagu tioata, tuu i ai 3-4 pusa o le pepa vevela vevela. Kuni lelei le fagu, tuu i se nofoaga mafanafana mo se masina. I le taeao, i le po, ma e tusa lava pe tasi le taimi i le ao, ia faʻapipiʻi le sooga ma se vaifofo sauniuni.

O le vailaʻau e aoina i se lima, tuʻuina ma le totoa i totonu o le sooga. Ona tuʻuina lea o le isi lima lima i totonu o le nofoaga e tasi. A maeʻa lenei mea, o le sooga faʻatasi o loʻo afifi uma i le fulufulu mamoe seia oʻo i le isi lubrication. Faʻaauau togafitiga seia oʻo ina mou atu le tiga, lulu le oloa aʻo leʻi faʻaaoga.

Afai e afaina ou tulivae, ia saunia lenei paluga: 50 kalama o camphor, 100 kalama o le ava, 50 kalama o le sinapi, 100 kalama o lanu moa mata. E tatau ona muamua faʻamavae le camphor ile ava malosi, ona faʻaopopo lea o le sinapi. O le polotini e sasaina ese ma faaopoopo faʻatasi, faʻafefiloi. Fufulu ia sooga faʻatasi ma lenei paluga aʻo lei moe.

O le isi togafiti a tagata. Faʻaputu 130 fugalaau fugalaau i le tautotogo, faʻatumu i se pusa o tolu fugalaini, vavalalata, tuu i se mea pogisa mo aso e 40. Lubricate sore spots with fluid. Siaki - fesoasoani.

O faʻamalosi mai le bacon fesoasoani lelei. Tago le gaʻo puaa i le po. I le taeao, aveese le fusi, i le afiafi, faʻaaoga se fasi pepa fou. Lata i totonu o pores o le paʻu e maua ai le masima. O le tiga e aofia ai togafitiga e 5.

I le taimi o fugālaʻau, piki ni fugālaau i le tau vevela ma faʻamago i lalo o le paolo. Sasaa se sipuni sipuni o fugalaau i le vai inu i totonu o le 2 tioata, taofi mo le 3 itula i totonu o se vevela, vevela. Ave le afa afa i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai 3 taimi. Togafitiga e faaauau mo le 21 aso. E mafai ona e sasaa fugālaʻau mama i totonu o se fagu ma sasaa le tolu cologne. Sogi i se nofoaga pogisa mo 2-3 vaiaso. Nonoʻi le tinini i totonu o nofoaga mumū e maua ai le gaʻo, osteochondrosis, radiculitis. E fesoasoani lelei o ia pe a tiga ona tulivae.

A oʻo mai le tiga, ia faia se pusi: faʻafefiloi 12 punetini o le ammonia, 3 punetini o vai, teaspoon o le meli, faaopoopo le falaoamata (i le leai o se kulimi, saito), faʻafefiloi, faia se keke, faʻapipiʻi i le sooga, afifiina se sikafu ulu i luga.

Afai e leaga ou tulivae, e tatau ona e aveina ni fuamoa moa fou 2 ma le 2 sipuni lapoʻa o le 9% vinika, faʻamaʻi lelei. Soso se ie i totonu o lenei paluga ma tuʻu se pusa i luga o vaega faʻafitauli. Nonoa i se ie mūmū sesega mai luga. Taualumaga e faia i le 10-12 aso i le laina ma e mafai ona e nofo i lalo i luga o le sikuea.

Isi togafitiga mo glaucoma

Glaucoma o se maʻi mata e mafua mai i le malosi o mata. O le faamai o le glaucoma e toetoe lava a le vaaia i se taimi vave. Ona i ai lea o le faateleina o le malosi o mata. O le klaucoma o se faagasologa umi ma tumau mo le tele o tausaga.

I le glaucoma, e tatau ona mulimuli mulimuli i le fomaʻi mo le togafitiga, ae o togafitiga o le a sili atu ona aoga pe afai o lenei togafitiga e faaopoopoina i auala faʻaalia a tagata.

- Matou te ave laulani selemolele mama ma pasi atu i se suʻi meaʻai, pe a uma ona matou tosoina le sua ma tago i le sua lea lua teasusu i le 30 minute. faatolu i le aso ao lei faia taumafataga. O lenei vasega o togafitiga e 30 aso i le tautoulu ma le tautotogo,

- ave le afa afa o laʻau masi ma tasi le sipuniti o lili o fugalaau fugalaau, solo uma ma faatumu lenei paluga ma le tasi sipuni sipuni o vai inu, ia tumau i se mea pogisa i le po, faaopoopo le ½ teaspoon o le pata tao ma taofi lenei pusa i mata,

- matou te ave le 20 g mai fatu o fatu ma sasaa i le tasi ipu tioata vai, matou te faʻamalosi i le tasi itula, ona matou tuʻuina lea ma inu lenei voluma atoa i ni tootoo se tolu i le aso, e faʻapea foi ma lenei mea e fufuluina ai o matou mata ma fai ni mea mo i latou,

- matou te ave le meli May ma tasi le sipuniti o ia matou te faatumuina le ½ ipu vai inu, faʻafefete i totonu o se vai vai mo lua itula, faʻamaʻi ma faʻaleʻo le lua mataʻu i mata taitasi i taimi taʻitasi i le aso, e faia lenei faiga mo 3-4 masina. Afai e talafeagai, toe fai le taualumaga,

- ave se laʻau aloe laʻau lelei, faʻamalieina lelei ma faʻatumu i le tasi ipu ipu vai inu, faʻamalosi mo le tolu itula, lalaga ma fufulu i lenei mea faʻasoʻa faatolu i le aso,

- ave le falemaʻi tincture o le sua suamalie ma faʻafefiloi ma le meli i le fua faatatau o le 1: 1, faʻamalosi mo le lua itula ma faʻapipiʻi le lua fausua i le aso faalua,

Mo le glaucoma, ia sili atu le aniani i ituaiga eseese, i soo se ituaiga, viburnum, blueberries, blueberries, faapea foi le mauga ma le atuatuvale.

Aʻo siosiomia oe e le glaucoma i lanu lanu meamata - pupuni, faʻamalama, pepa falesa, ma isi. Faʻateʻaina oe i le ave o vai inu, 'ai atili mea taumafa, meaʻai laiti, sili atu iʻa.

Vaʻa vevela

Vaʻa vevela - O le faʻamaʻi lea o le toʻatele o tagata i aso nei. Ole veins vevela o vae e sili ona aafia. O faailoga muamua o lenei maʻi, e foliga mai o le apogalevevevevele, o veins vevela mafiafia e avea ma tagata muamua na afaina i lenei maʻi. A o faagasolo lenei vaitaimi, e faanatinatiina le puipuia o le atinaʻeina o lenei maʻi, pe afai e le faia i se taimi talafeagai, ona oʻo mai ai lea o veins e afua mai i le lanumoana, ona maeʻa ai lea o le paʻu. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona saʻo, ma le itiiti ifo o le manua poʻo le le faʻaeteeteina, e mafai ona e taʻitaʻi atu i se manuʻa, e le gata i lea, o loʻo i ai le vaivai i vae, vaivai, ma isi vailaʻau faʻapitoa e fautuaina mea nei e faʻafefe ai veins varicose:

- faia se paluga o le sipuni se tasi o rhizomes o le laisene failaina, vao o se faasologa o tripartite, Hypericum perforatum, fasi plantain ma le sipuni se tasi o le fatu coriander. Fufulu uma nei vaega ma faʻafefiloi. Ave se sipuni sipuni o lenei paluga ma faʻatumu i le vai vevela ma tuʻu i totonu o se vai faʻaʻeleʻele mo le itiiti ifo i le 15 minute. ona matou taofiofia ai lea i le 30 minute. ma matou tuʻuina. 50 ml ua ave. tolu taimi i le aso ma le mumū o veins.

- matou te aveina le 50 gr.moa ma le fufulu puʻu moli ma fai se ipu vai inu, ona kuka ai lea i le vevela vevela mo le 15 minute. ma faʻamalosi e faʻamalosi seʻia oʻo i le manava o le meaʻai, matou te nonofo ma ave muamua meaʻai i le aso - i le taeao, 50 ml. ma i le afiafi, i le po, 100 ml. - sasaa 100 gr. fugalaau ma laʻau o solofanua 0.58 l. tafe vai ma tumau mo le itiiti ifo ma le tolu itula, ona tatou faamamaina lea ma ave 25 ml. tolu taimi i le aso vevela seia oo i meaai.

- matou te aoina mai lau laʻau fou o se meaʻai, mine, tapuni lelei ma sisi le sua. Faafefiloi ma le meli i vaega tutusa ma kuka mo le 20 minute. i luga o le vevela vevela ma ave i le 20 g. faatolu i le aso.

- matou te aveina le 100 gr. aʻa fou fou, faatumuina i le 0.5 l. vodka, matou te tumau i se mea pogisa mo le 25 aso, luluina i lea taimi ma lea taimi, ma ave le 10 fuga. tasi sipuni sipuni o le vai - mo le 20 minute. tolu taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga, aʻo faʻaaogaina le fagu mai le comfrey aʻa i aso uma i ni mea manua.

I le taimi o togafitiga faafomaʻi, e fautuaina e teena meaai gaʻo ma tausisi i se fualaau faapitoa ma fualaau faisua.

Vaʻa vevela - O se maʻi lea o veins, toto toto e tafe toto i le fatu. O le maʻi e oʻo atu ai i le fausiaina o nonoa ma le vevesi o le puipui vevela. O le gasegase o le masani lea o le fausiaina o veins varicose. O puipui o le vein e avea ma afi ma o se toto toto.

O le toʻatele o tagata o loʻo i ai nei veins veinose ma le atinaʻeina o thrombophlebitis.

1. O le paʻu o paranesi o solofanua solofanua na 'ave 1 /3 – 1 /2 tsp, fufulu i lalo i vai mafanafana mafanafana i 2-3 itula.

- 50 gr. Peel (e tusa lea ma se ipu malamalama) sasaa 0.5 vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo le 2 vaiaso, vevela, faleoloa i totonu o le pusaaisa. Aumai le 25 matālū (faʻafefe i le 1 /4 tioata vai) 2 taimi i le aso, taeao ma le afiafi, mo le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. O le togafitiga e 3 vaiaso. Ona fai lea o se malologa mo se vaiaso ma toe faia le togafitiga.

- Paʻu 10 g fugalaau poʻo fualaau o solofanua faʻailo, faʻaauau i le 100 ml. Vodka i le pogisa mo le vaiaso, e luluina i nisi taimi. Manua, ave le 30 pa'ū 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

2. 1 tbsp. l tata le pu, sasa le 200 ml. tafe vai, vevela i totonu o le vai vai taele mo le 15 minute. Ave se ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Arthritis and arthrosis ma isi togafitiga

Auro ma arthrosis - O faʻasologa faʻapitoa faʻatasi.

O tiga tigaina o se maʻi tigaina, e pei o le tele o vae ua tiga, tulivae na tigaina, ma pe faapefea ona foia lenei maʻi? E i ai ni fofo faigofie lava: e tatau ona e vaʻaia ou vae i lanu o pata. E tatau ona ave 3-5 fugalaau o le laau e aunoa ma ni aʻa ma faʻi 1 le ipu vai inu. Sasaa le salu i totonu o le pesini, faʻaopopo atili vai i le lima lita. A o vevela le vai, faʻafefe o ou vae e pei ona mafai ona e gafatia. E mafai foi ona e susu le kulimi ma faʻaoga i tulivae tiga. O le vasega e 3-4 taimi ma o le a pasi uma mea uma.

Isi suʻega. O le aso, taeao ma le afiafi, ave 1 le ipu vai mafanafana ma 2 teaseti o le meli ma le 1 /2 tsop tinamona. O le faʻaaogaina masani o lenei vaiinu e faʻamalolo ai le gasegase tumau.

Faʻafefiloi laʻau o le birch, netica dioki ma le mutia o le tricolor violiona tutusa lava. Sasaa se ipu vai inu vai 1 tbsp. piki i luga se sipuni ma mafanafana i totonu o se vai taele mo le 15 minute. Inu 1 /2 ipu fa fa i le aso.

Faʻafefiloi fugalaau o elderberry black - 1 vaega, lau o le birch ma le paʻu ulu - 4 vaega vaega taitasi, o mea uma nei e vevela i le vai vai mo 15 minute. Inu 1 /2 ipu fa fa i le aso.

- Mix 100 gr. aloe juice, 200 gr. honey ma 300 gr. Vodka. Faʻamalosia 3 aso i se nofoaga pogisa. Faʻaipoipo i le po atoa.

- Faatumu se fagu lita i paʻu birch, sasaa vai inu, tuu mo le itula ma le afa, ona ufiufi lea o le maʻi ile laʻau vavalaʻau, afifi i pepa pepa ma se mea mafanafana i luga. E manaʻomia lou uuina o le pusa mo le tusa o le itula, o le togafitiga o le 10 i le 15 taualumaga i isi aso uma.

Sclerosis o se faʻamaʻi ma o lenei maʻi e mafai ona atinaʻe i soo se totoga ma o le togafitiga o le sclerosis o se faiga faʻapitoa.

O le mea lea, ona o le sclerosis i totonu o maso o le fatu, o le toto ua faasolosolo ona leaga, ona o le sclerosis, o le tino o le tino ua mafatia ona o le leai o se okesene. Sclerosis e sili ona taatele i le matua ma le matutua. I le taimi lava e tasi, o le felauaiga o le toto i totonu o vaʻa ua faʻalavelaveina, ona o le leai o ni meaʻai e maua ai sela. O lona uiga mai lea taimi i lea taimi, e manaomia e a matou vaa se "faamamaina". Ma o suʻega faʻamaonia a tagata o le a fesoasoani i lenei mea.

Taʻimau le ulu ogatotonu o le kalakeke i totonu o le fagu, sasaa i totonu o se ipu fagu ma le tasi sipuni tele o le suauu matala ma le tuʻuina i totonu o le pusaaisa i luga o le fata. A maeʻa le aso, faʻafefiloi le tasi sipuniti o le sua o le lemoni ma le tasi le sipuniti o le suauu siva ma inu i lenei fualaau mo le 30 minute. faatolu i le aso ao lei faia taumafataga. Togafitiga - 1 masina ma toe fai pe a manaʻomia. O lenei meafaigaluega e fesoasoani e faʻamālōlō ai spasms o le faiʻai, loto, aveese le manava manava.

Faatumu le fagu fagu lita3 gaosi galati, sasaa vodka ma tumau mo le 14 aso i se nofoaga pogisa, aʻo lulu i aso uma. Ave le 5 mataʻu i le teaspoon o le vai malulu faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai. E faʻamamā lelei e le tincture a tatou faiga faʻamalositino, e faʻaitiitia ai foi le mamafa ma faʻamalolo ai spasms.

Grate aniani, fufulu le sua, fefiloi ma le meli i vaega tutusa. E tasi le sipuni se aso e tolu taimi ile tolu itula ae leʻi oʻo ile lua pe tolu i le tolu itula pe a uma le 'aiga. O le faʻafefiloi o le kulisi-meli e sili ona aoga mo le faʻamaʻiina o vaʻalaʻau.

Tincture o le mumu mumu

Faatumu 40 g o fugalaau, 500 ml. vodka ma faʻamalosi i le lua vaiaso. Ona faamamaina lea, sasa ma ave 20 ml. ao lei faia le aoauli po o le taimi e momoe ai. O togafitiga e tasi ma le afa masina, a maeʻa ona matou faia lea o se malologa mo le 10 aso ma faaauau le vasega mo le isi masina ma le afa.

Inu 200-300 g o le vai vevela i aso uma i le taeao i luga o se manava gaogao. O lenei vai e faʻamamaina ai toto toto ma manaʻoga.

Liligi 30 g o le elecampane lau, 500 ml. vodka ma faʻamalosi 40 aso. E ave i luma o le taumafataga i le 25 go. Tincture o le elecampane o se vaifofo tuai mo senile sclerosis.

Savali sili atu i le ea fou, inu vai puna poʻo vai faʻamamaina. O le horseradish, garlic, apples, rose hips, fuckwheat flowers, seaweed, greens ma pakasa aʻa, ufiufi mauga mumu ma le lanu meamata e faamama ai vaa.

Atherosclerosis ma metotia faafaamasinoga o tauiviga

Atherosclerosis o se faafitauli lenei i vaʻa o le faiʻai ma le toʻatele o tagata i aso nei e feagai ma lenei faafitauli o vaʻa toto. E leai se mea e fai, tatou te ola i se taimi faapea. Tatou te le 'ai saʻo, e tele naua le faʻafefe, tatou te gaioi sina mea laitiiti.

O aʻu o se tagata matua. O tausaga uma sa ia matauina ai e leai se mea e saʻo ia te aʻu. O ulu o le ulu na foliga mai, ma le pisapisao i loʻu ulu e masani ona faatiga ia te aʻu. Ua maua e fomaʻi le atherosclerosis. Ioe, sa ou le fiafia, mafaufau ma faamoemoe o loʻu ola maloloina e le mafai ona tuua aʻu. E tatau lava ona ou faatapulaaina au lava i meaai i luga o fautuaga a fomai.

Ae o le meaʻai na le maua ai le mea e manaʻomia. E tatau ona maua se fofo faʻapitoa mo le faamamaina o vaʻa. Ona ou manatuaina lea o lo oi ai sa matou tusi manaia i totonu o lo matou fale, lea na tusi ai foi e loʻu tinamatua ni fualaau masani a tagata. O iina na ou maua ai se fua lelei mo le taulimaina o le atherosclerosis. O lenei fua na fautuaina ai le faʻaaogaina o le horseradish. Faatasi ai ma lenei fualaau faisua, e tele suʻega mo togafitiga o vaʻa toto, o lona uiga e aoga.

Sa ou faaaogaina se tasi oi latou. Faʻaalu nisi vasega o togafitiga ma o lenei ua ou vaaia se taunuuga lelei. O le ulu o le ulu ua mavae, ua galo ia te aʻu le pepe, ou te lagona le fiafia, e ui lava ua 73 oʻu tausaga. O le fua ua faamaonia lelei. O i latou e tutusa uma lava faafitauli, ou te fautuaina oe e faʻaaoga lenei fua.

RECIPE: E manaʻomia le 2 lita mafanafana ma a itiiti ifo ma le tasi le kilokalama o le suka. Ua faʻamamaina aʻa o le Horseradish, tolu. Porridge e tatau ona 800g.

Matou te tuʻuina lenei pulupulu i se vevela ma faʻatumu i le 1 lita o le vai inu. E faʻamalosi i le po atoa. I le taeao, e tatau ona e aʻafia le afaina o fua ma faaopoopo 100g vodka i ai. Laʻau ma le pusaaisa. O se togafitiga faʻapitoa. E tatau ona 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso seʻia maeʻa. Afai e manaʻomia, toe fai le togafitiga pe'ā uma le masina. Ma o le a faʻagaloina oe ile atherosclerosis.

Ae ui i lea, o se tasi o mafuaʻaga autū mo le atiaʻe o le atherosclerosis ma ona faʻalavelave, e aofia ai le fatu, osofaʻi ma le toilalo, o le faʻaaogaina o le cholesterol ma isi mea e pei o le gaʻo i puipui o toto toto.

Faʻamatalaga faigofie ma faʻamalosi e faʻamamaina ai vailaʻau faʻasaina:

Ave 1 tbsp.sipuni o fatu o fatu, aʻa valerian (lelei ona mulumulu) sasaa 0.5 lita. tafe vai ma faaopoopo 2 tbsp. punetuni o le meli. Inu 1 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.

Liligi 1 le ipu vai inu vevela, faʻaopoopo 1 tbsp. se sipuni o le meli. Faʻaalu laitiiti i le aso. O le vasega o se masina.

Ina ia faamalosia puipui o toto toto, e tatau ona e ave le aʻa Kalgan - 25 g o lenei aʻa toto vodka - 0.25 lita. faʻamalosi mo le lua vaiaso, lulu mai lea taimi i lea taimi. A maeʻa le 2 vaiaso, faʻasaʻo le tincture. Ave le 25-30 lau ile 50 ml o vai. Tincture e mafai ai ona fesuisuiai ma fesuiaʻi puipui o toto toto.

E iai foi se fua lelei mo le atherosclerosis ma le toe fuataiina o le toto o le toto ua fuafuaina e pei ona taua i lalo. Tufa atu i se mea e teu ai manu 1 kg. seleni aʻa, 200 gr. garlic, 3 lemoni, faaopoopo 3 tbsp. l oso i totonu o le meli ma le pusaaisa. Ave 1 tbsp. l ao lei faia meaai mo le 3 masina 1 taimi i le tausaga.

Ave 2 tbsp. punetini fuʻa suamalie o palu mauga, 1 tbsp. o se sipuni o fatu lili, fualaau faila maoti ma fugalaau fugalaau. O lenei aoina ua tumu i le 0.5 lita. vai inu, kuka i le vevela vevela mo le 15 minute, mausali, afifi, 30 - 40 minute, ona faamama. Ave se teuteuga o le 1 /2 ipu 3-4 taimi ile aso afa afa itula aʻo leʻi 'ai. Le faagasologa o togafitiga - 2

O musika o se tasi o mea sili ona ofoofogia o le natura. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o vaʻa o vae, ave le 200 g o musika fou ma faʻailo i totonu o se suʻi. O le taunuuga o le mushroom gruel. Faaopoopo 1 /4 tea. punetini o masima ma 1 /5 teaspoons o le citric acid, mix ma pusa. Ave 1 tbsp. sipuni 2 taimi i le aso mo aso sosoo e 3. O le oloa saunia ua lava mo le 3 aso. O le vasega e le itiiti ifo ma le 9 aso. O togafitiga e aoga tele: a maeʻa le 9 aso, o le a faʻaitiitia le cholesterol, ma o le a le toe afaina ai vae.

Ave le 250 g o le kela i luga o se fatu ma le tolu, liligi i totonu o le suamalie suamalie i le 350 g, ona faʻafefiloi lelei ma tumau i se mea pogisa mo le vaiaso. O lenei oloa e ave i aso uma tolu taimi i le 1 sipunipuni i le 40 minute. ao lei faia le taumafataga. O le faʻaaogaina e oʻo atu i le 3 masina.

- Faʻafefiloi vai mai aniani ma le meli i le fua faatatau o le 1: 1, e ave i aso uma - 3 taimi, 1 sipuni taitasi.

- Faʻafefiloi 1 le sipunipuni o le galati fou ua kukaina ma sina sipuni o le meli ma faʻagesegese ona 'ai se itula ao leʻi oʻo i taumafataga. O le faagasologa o togafitiga mo le inisiua o le 1 masina.

- Faʻafefiloi 1 le ipu vai o le rosehip ma le 1 ipu tioata. Ave le 1 sipuni i aso uma - tolu taimi 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Meaʻai mo le atherosclerosis

I aso nei, e toʻatele tagata e feagai ma le atherosclerosis. O taunuʻuga o lenei faʻamaʻi e le faʻavauvau - toto vavalalata vavalalata, masini taʻitasi o totoga o le tino e amata ona maua le maualalo o le okesene ma meaʻai.

O le puipuia o le atherosclerosis e tatau ona amata i le vave e mafai ai, a faʻapea e mafai ona amata le faagasologa o faʻamaʻi ma toe faʻaleleia le soifua maloloina.

O se tasi o nofoaga autu i le togafitiga o le maʻi o loʻo nofoia e le taumafataga mo le atherosclerosis, ma e tatau foi ona faʻaaoga togalaau e faʻamalosia ai a tatou vaʻa toto ma agai i le mea sili e mafai ai i le ea fou. O lenei mea o le a tatou faatumauina ai lo tatou ola maloloina ma o tatou talavou. O lea la o se fesoasoani i le tau faasaga i le atherosclerosis:

vine fou - O le fesoasoani sili lenei i le tau faasaga i le atherosclerosis. E fesoasoani tele le laʻau i le faʻaleleia o le metabolism i le tino o le tagata, faʻapea foi ma le faʻamamaina o toto toto o le lime ma le gaʻo ma teu ai nei vaʻa. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, e taua tele le faatumauina o le masani ai o le toto, ma e fesoasoani tele i le kalama. I luga o se manava gaogao, taumafai i le taeao mo le 30 minute. Aʻo leʻi 'ai,' ai se sanuisi e sosolo i le galaula lelei, o le silenesi kekeke e i ai sona aʻafiaga malosi. (O ai e naunau i le auala e gaosi ai se ituaiga o mea, faamolemole faʻafesoʻotaʻi)

meli faʻaaoga nai lo le suka ma ia oʻo atu i le 100 g i le aso ma se mafanafana ae le vevela.

- lelei tele mo le atherosclerosis suauu sasini-kiliki luga o le meli (1 kg.honey, sua o le 10 lemoni ma se paluga masima o le 5 ulu o le kalaka. O nei mea uma e palu ma faʻafefiloi mo se vaiaso i se mea malulu) Faʻaalu tasi i le aso, faʻamafola i le gutu le paluga lemu lemu.

- nofo i se nofoaga faapitoa vai fouI le togafitiga o le atherosclerosis, latou te faamamaina ma faʻamalosia ai vaa.

aano o manu pe faʻapefea ona 'aina sina mea itiiti ma itiiti ma na o le faʻapipiʻiina o foliga.

- e taua tele le lafoai ulaula ma le ava malosi, o le faʻaaogaina o se aafiaga le lelei ma le taua i luga o vailaau faʻamaʻi ma e mafai ona faatelevave le alualu i luma o le atherosclerosis.

- e taua le aua le soona galue ma lava malolo.

- aʻoaʻo oe lava ia e faia i aso uma aʻoaʻoga faaletino e faʻaleleia le tafe toto.

O faʻamaʻi pipisi ma a latou togafitiga ma togafitiga faʻatoʻaga

Faatasi ai ma le amataina o aso mafanafana ma le faateleina o le faagaioia o le tino, ua faateleina ai faʻamaʻi pipisi. O nisi nei o mafuaʻaga e mafua ai faʻamaʻi faʻatasi:

- o se meaai le lelei, faatasi ai ma se meaai le paleni i totonu o le tino o loʻo i ai le le aoga o mea aoga aoga mo gaʻo faʻatasi - o le le lava lenei numera o elemene (calcium, silicium, zinc, ma isi mea).

- o se olaga e le tauagafau, o le suavai o loʻo i totonu o sooga lelei e le mafai ai e ponaivi faʻalelei ona afaina, ae na o le taimi o le gaioiga o le gaioiga a le tagata e gaosia ai. Faʻatasi ai ma se olaga soifua maualalo, e le ulu le okesene i le mea e fai, o mea e le o tupu, e le maua ai le suavai, ma o le sooga e paʻu ma amata ona afaina.

- o le solia o le sooga o le toto, lea e oʻo atu ai i le faʻaumatia o le tino i totonu o le sooga ma mulimuli ane ona oʻo mai ai lea o le tiga i totonu o sooga.

A maeʻa mafuaaga ua taua i luga, o le maʻi pipisi e foliga mai o se taunuuga, e aofia ai:

Arthrosis - e tupu lenei mea pe a vaivai le tino. Afai e te amataina lenei faʻamaʻi, ona amata loa lea ona faʻaleaga le sooga.

Auro - o se faʻafitauli le lelei o loʻo tupu i totonu o mea soʻo. O le mafuaʻaga autu o le gasegase o se faʻasalaga faʻatasi poʻo se faʻamaʻi pipisi.

Gout - o le uric acid o loʻo teuina i totonu o fusi faʻatasi. O lenei ituaiga faʻamaʻi e masani lava ona fesootaʻi ma le leai o se meaʻai ma le faʻalavelave.

Rheumatism - O se faʻamaʻi lea o sooga faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi muamua, faʻaitiitia le puipuiga poʻo le faʻamalosi. E faasolosolo lemu le rūmatika ma tumau mo se taimi umi.

Auala e fofo ai faʻamaʻi pipisi:

- ave se tasi tioata o pine pine i totonu o le atigi, tao i totonu o se pani, faʻamamā ma tuʻu le atigi ile fagu lita ile tumu i le ava malosi. Matou te tuʻu le fagu paʻu i se nofoaga mafanafana mo le 3 vaiaso. Ona matou faamamaina lea ma ave e tusa ai ma le polokalame lenei, - i le aso muamua i le tasi sipuni vai matou te faʻamaluina ai le lua mataʻu o lenei siaki ma ave mo le 10 minute. ao lei faia le taumafataga. I le aso lona lua - 3 togi ma faapena ai, faateleina le tasi mataua mo le tolu vaiaso, ona faaitiitia lea o le mataua tasi i aso uma. Tolu aso mulimuli ane, toe fai lenei vasega. Afai e tatau ai, taitaia se vasega lona tolu.

O le mea lelei, o le kuka araisa e fesoasoani e aveese ai saluka mai sooga. Muamua le laisa mo aso e lima, e tatau ona sui le vai i aso uma, ma pe a uma lena, e mafai ona kuka ma fai le suka. O lenei araisa e tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma le masima ma le suauu ma mo le masina e tasi. E le gata i lea, e le mafai ona faoa faamalosi e soo se mea ma malolo ao le i ai mo le itiiti ifo ma le 3 itula.

O le faʻamaʻi o le sooga, muscle ligaments, ua taʻua o "faamai rūmati", ua taʻua foi o faamaʻi moni o tagata soifua. O mafuaʻaga mo lenei maʻi: o le maʻi lea, o avega mamafa, faʻavaivaia le puipuiga, o se faʻamaʻi pipisi.

O isi togafitiga o sooga e tatau ona faia i le vave e mafai ai ma o le a vave ona amata le togafitiga, o le saoasaoa o le ai ai le aafiaga ia te oe.

O isi togafitiga o sooga o loʻo iai i totonu o lona faʻamalosiga le tele o fuamasi e manuia le oʻo mai i le laveai:

- E matua aoga tele le Clay, e faʻamalolo ai le mumū, faʻafefe le palapala ma tulei mai siama maʻi, ma fufulu manuʻa. O lanu lanumoana ma lanu moana e manatu lelei e sili ona lelei mo le togafitia o sooga, ae i le lautele lautele o lanu e pei o le mumu, faapea foi ma papae, samasama ma le lanu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia fautuaina e taofi le ele i le la ina ia mafai ona faʻatauina i le malosi o le sola, pe a uma ona fafagaina ma faia i ai se keke falaoa e tusa ma le 2 cm le mafiafia. Matou te tuu le keke i luga o le maʻi ma fusi i se ie mafiafia. O lea ituaiga taualumaga e faia ile 2-3 itula.

- O paʻu kamea ma tupe siliva e lelei tele mo le radiculitis ma le osteochondrosis. Matou te faapipiiina i latou i se mea tiga ma se paʻu faapipii ma ofuina i latou mo le 4-5 aso.

- I le tulaga o le faʻaleagaina o sooga, o togafitiga faʻapitoa e fautuaina ai le faʻaaogaina o togafitiga masani: radish, horseradish, mustard.

- faʻasalalaʻau popolatini faʻapipiʻi e tuʻu i le mea maʻi.

- lubricate ia fasi oona ma le sua o le laisa.

- faʻafefiloi 1 tbsp. sipuni o le sipuni, sinapi, masima ma suauu, ma i le po, faʻapipiʻi i le mea tiga, muamua afifi ai cellophane ma se sikafu. O se vasega o le 10 aso o togafitiga.

- O le calendula anti-inflammatory process e fesoasoani tele. Matou te tago i le 2 teaseti o fugalaau, faʻatumu se vevela ma ni ipu tioata se lua ma faʻaauau mo le 10-15 minute. matou te ave ma ave le afa afa i le aso.

- Ave se sipuni sipuni o le elefusi mauga mumu, sasaa le ipu e tasi o le vai inu ma faʻamalosi, afifi mo le itiiti ifo i le 4 itula. E tusa o le afa afa i le aso e tolu i le fa taimi.

- Matou te ave pine pine 1 teaspoon ma sasaa vai inu, ona matou faʻaosooso lea i le 2 itula, matou te nonofo ma ave le sipuni vaʻa tolu i le fa taimi i le aso.

Mo mafutaga o maʻi o loʻo aau i vai e fesoasoani tele.

Comfrey officinalis - o se fesoasoani lagolago

Comfrey Medicinal is a miraculous healaler o loʻo i ai se talafaasolopito umi lava i vailaʻau faʻasolo.

Ua maua e le fomaʻi le tele o fua mo togafitiga faafomaʻi e fesoasoani i le togafitia o le gasegase, arthrosis, gout, osteochondrosis, ma isi mea faapena. I nei faʻamaʻi, ua fautuaina mai e vailaau faʻataʻitaʻi le faʻaaogaina o le comfrey tincture mo le tapeina o sooga maʻi.

Comfrey officinalis o loʻo i ai se faʻalavelave tele o vaega ola ola. O ana sauniuniga (infusions, tincture ma suauu) ei ai se antimicrobial lelei, malosi ma malosi e aʻafia ai. Comfrey o se meafaigaluega faʻapitoa mo gaioiga, loimata ma vavae maso. E fesoasoani i le osteochondrosis, faʻasalaga faʻafefe. - Matou te ave le 100 g o aʻafiaga fou o le vailaʻau vailaʻau, sasaa i totonu o le afa lita o vodka i se ipu tioata ma faʻasolo mo le 14 aso, faʻafuaseʻi luluina. Ona fufulu ai lea, ave le 15 pata, faʻaalu i le afa afa o le susu poʻo le vai ma ave ile tasi ma le afa itula aʻo leʻi 'aʻai. Ole togafitiga e 30 aso, pe a maeʻa le 10 aso, toe faalua le vasega 2 taimi. - Matou te aveina le 50 gr. aʻa mago, faʻatumu i vai (ina ia ufiufi ai le vai), matou te tausisi mo se aso, ona matou faamamaina lea ma sasaa le 700 ml i totonu o lenei meafaitino. Vodka. Matou te faʻaulu mo le lua vaiaso i se nofoaga pogisa, lulu i aso uma. O tagata maʻi e faʻasolo lenei nofoaga i le faʻafefete ma faʻaaoga ni faʻamaumau i aso uma mo aso e sefulu. A maeʻa ona tatou malolo, lea e 10 aso mulimuli. O le vasega e toe faʻalagolago lava i le tikeri o le maʻi. Laʻau sili atu ona lelei na faia mai aʻa fou.

Mo ponaivi ivi (pe a uma ona aveese le lafo) e faʻamalolo ai le tiga ma le faʻamalolo vave, o le gaosiga o le gaosiga o loʻo tuʻuina i le fuffusion infusion ua faʻafefeteina i le vai inu vevela i le ratio 1: 2 e faʻaaoga i le vaega ua afaina ma o lenei laei e tusa ma le 2 itula.

Faʻatasi ma le osteoporosis - sasaa atu le tasi sipuniti o aʻago mago ma le vai malulu ma faʻafefete mo se aso, ona tatou sasaa lea ma faaopoopo le 1 lita. susu. A taeao i totonu o le oven mo le 4 itula, seti ma ave le 1-2 teaseti pe a uma ona 'ai mo le 7 aso tolu taimi i le aso. O le faʻafefiloi e teuina i totonu o le pusaaisa.

O lenei suauu comfrey faamalolo e fesoasoani uma i le gau, loimata ma pulumu maso, ogaoga ogaoga, afaina, faaitiitia le tiga.

O le suauu e saunia mai le paʻu o le comfrey (e sili ona fou), lau o le comfrey, paʻu paepae, chestnut ma le gaʻo i totonu o le tino, i le fua faatatau o le 5: 1-2: 1: 1: 1. Fufulu uma mea nei ma faʻatumu i le gaʻo vevela, pe a uma ona matou faʻapipiʻi mo le 3 itula i totonu o se vai vai ma sasaʻa. O le suauu e tuʻuina i luga o gau poʻo luga o se fusi e gaugau i luga o le 4 laulau.

Ae paga lea, o le togafitiga e umi, ae sili ona lelei mo le tino atoa.

Fofo faʻapitoa mo le togafitiga o le radiculitis

O fualaau faʻapitoa i le togafitiga o le radiculitis e faʻamuamua i tagata o loʻo feagai pea ma faafitauli faʻalesoifua maloloina, faʻatasi ma faitioga masani a ē pele ia i latou ma e manaʻo e fesoasoani ia i latou i auala masani.

Togafitiga o sciatica faatasi ai ma togafitiga faa-tagata o le malamalama lea i le faamaloloina o meatotino o laau, fugalaau, fualaau aina ma isi fualaau o laau ma meaola.

Radiculitis o se faʻamaʻi e mafua ai le faaleagaina o neula afaina ona o lo latou o ese mai le taula. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleaganuʻu mo le togafitiga o le radiculitis e faʻavae i luga o se vaega o laau totō, lea o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le puipuiga a le tino, faaleleia le tulaga o le maʻi.

O le mea lea e fautua mai ai togafitiga masani i ia tulaga:

1. Ave le 2 tbsp. punetini o laulaʻau lanumeamata o le upega, olo ma sasaa se ipu vai, faʻavevela le vevela, aumai i se vevela ma kuka mo le minute e tasi, ona faʻaosooso lea i le isi 20 minute, vevela ma faʻaaoga i foliga mafana mo compresses ma lotions.

2. Faatumu 200 gr. tuʻu pine paʻu pine ma le tasi le lita o vodka, tuu i se mea pogisa ma faʻasolo mo le masina e tasi, luluina i lea taimi ma lea taimi, pe a uma ona matou sasaa. O le oloa maua na faia i aso uma tolu taimi i le 30 minute. 30 ml aʻo leʻi 'ai.

3. O se togafitiga sili ona lelei mo le faʻamalolo - e mafai ona maua mai i lau o le linden. Liligi le fa fafa o laʻau i le vai inu, afifi i totonu o se ie mama ma faapipii i le mea tiga, afifi i se sikafu mafanafana. O le tiga e alu vave vave.

4. Tatou te saunia se paluga e aofia ai le 1 vaega - sua o le aloe, 2 vaega - vine mamago ma 2 vaega - meli. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i se mea malulu, pouliuli mo le vaiaso e tasi, ma luluina i lea taimi ma lea taimi. Talia e le 1 tbsp. sipuni 3-5 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

5. Matou te ave ni anufe mumu mumu ma taofi mo le 2 aso i se mea pogisa, malulu, pe a maeʻa le malepe ma tuu i totonu o se fagu, sasaa le vodka ina ia oʻo atu le 1 cm i luga o musika. pe a maeʻa ona matou seti. O le tincture na gaosia i totonu o ni manua tiga.

6. Tatou te ave 100 gr. malogo (200 gr. fou) aʻa o le solofanua ma sasaa i le tasi le lita o vodka, e tumau pea i se mea pogisa mo vaiaso e lua i taimi uma lulu, matou te tuʻi ma toso le vaega o totoe. E tasi le sipuni vavalaʻau ao leʻi fafaga 3-4 taimi i le aso.

7. O se auala sili ona lelei e faʻaaogaina atoa ai le faʻasalaga, o le faia lea o se moli ma se moli mumu (tioata) ma se molī o loʻo i ai le mana e 100-150 watts. Tuʻu le moliuila i le mita e tasi i luga atu o le pito i tua ma taooto i lalo mo le tele o itula. O le togafitiga e oʻo atu i le masina e tasi ma o le ae faʻaumatia atoa le sciatica.

Tulu ma le bronchitis ma auala mo a latou togafitiga

Maalili masani I aso nei, o le masani ona faʻamaʻi. Afai e le faʻaaloalo le tulafono, o le malulu e alu i le bronchi, ma o nei faʻamaʻi o le a mautinoa lava o le tale.

O le a le malulu masani ma le bronchitis e iloa e tagata uma, aemaise lava le amataga o le taumalulu ma le tale ma le isu. Ma ua latou iloa auala e taulimaina ai lenei maʻi, ae o loʻo i ai togafitiga lelei a tagata. Lelei ma lelei viburnum.

O se sbiten aoga e foia ai faafitauli o malulu ma tale. Ave 150 gr. meli (3 tbsp) ma le 150 g o le sukalala. Suauu i le 1 lita. vai mo le 20 minute i luga o vevela vevela, aveese le fulu. Ona tuu lea o le 8 = 10 fasi keke, 1 lepp.'aina o le eleele, 1-2 matafaga lau, faʻapipiʻu mo le 5 minute. Lui ma faaopoopo i ai se mea itiiti o soʻo se vai inu suamalie, e sili atu le sua kope. Inu vevela ia le itiiti ifo i le 0.5 lita i le taimi.

Husk mai le 15-18 o aniani laʻitiiti (sili ona lelei mai aniani ani) sasaa le 1 lita o le vai malulu. Aumai i se vevela ma tumau le vevela seʻia oʻo ina oʻo i le afa le suavai. Faʻaosooso seia maeʻa maeʻa, faʻalavelave.

Inu se decoction o le 2 tbsp. l 4-5 taimi i le aso (i le ala, e teuina e aunoa ma le ulaula, 10 aso).

Mo se tagata amu, e mafai ona e faʻaopoopo le meli. Ole vailaʻau mai le kulisi husk e fesoasoani e taulimaina ai e le gata i le maʻelega o le maʻemaʻe o le tale, ae faʻapea foʻi ma le maʻi faʻalaʻau poʻo le maʻi maso. O le fua e fesoasoani tele e faʻaumatia ai se tale malosi.

Bronchitis - O se mumu lea o le paʻu. O le autu o le bronchitis o le tale, lea e mama ma susu. Faʻailoga muamua o le maʻi, e tatau ona vave amata togafitiga ile fale. O le Plantain o loʻo i ai se mea taua tele mo vailaau faʻaleagaina: anti-inflammatory, hemostatic, antiseptic, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi. O le faʻalapotopotoga faʻapitoa e vave faʻamalolo le faʻamaʻi. Faaaogaina Plantain e faʻaaogaina e avea ma faʻamoemoe mo le bronchitis, atherosclerosis. E saunia le afaina e pei ona taua i lalo: 20 gr. laʻau mamago o se plantain faʻatumu i le 200 ml. vai fufulu, faʻasolosolo 2 itula, faamama. Ave se sipuni siva 3-4 taimi i le aso.

I le faailoga muamua o se malulu (tale, gutu o le isu, tiga o le gutu), e tatau ona inu vai inu ipu vai e 0.5 ipu vai suavai ma le 5 pata o iodine ua solo i totonu, ona faasolosolo malie lea o le 1 keke o le kalama, ma o le a tuua ai oe,

Matou te aveina le 5 pateta pateta (e le o lepeled) e tipiina i ni vaega se 4, faaopoopo i ai le 10 pea o le pepa uliuli, o le lima o fatu o fatu, 5 laupepa laulaau ia i latou. Mea uma e tatau ona tuʻuina i totonu o se pani, sasaa vai ma kuka seʻia faʻamalulu. Aua le masima le susu. E tatau ona inu le sua, ma pateta. Ma o le malulu o le a tuua oe.

E faʻapefea ona fofoina se faʻamaʻi tiga

Fufulu 3 sipuni masima o le masima i le 1 lita o le vai vevela. Faʻamuʻu i totonu o le uila ma o le ae le matauina pe faapefea ona taofi le tiga o le faʻaʻo. Po o le faataape 1 /2 Art. punetipi o le masima i totonu o le 1 ipu vai ma fufulu lou gutu ma lou faai. O le a faamamaina e le Sulu le faai o siama ma faʻasaʻo ai le ita.

Ave le 1 fualaau laʻau o le laulau (mūmū), faʻafefiloi i luga o se mea lelei. Faaopopo le 1 tbsp. I le tasi ipu o le meaʻai. se sipuni o le 9% vinika. Taofi le paluga tapunia i se nofoaga pogisa mo le 4 itula. Ona faapipiiina lea i totonu o se ie. Togi le keke, ma taofiofi i le suavai i le 2.5 itula. O lenei gaʻau e manuia ai togafitiga masani ma le tonsillitis follicular.

O mea faʻamalolo o mea manogi ma taimi e faʻasaga i le suka

O lenamamoni o se vailaʻau faʻapitoa lea e sili mo le puipuia o le pipili. Ava le 0.5 teaseti o le cinnamon i le 1 lita o le vai kuka, faaopoopo se pine o le pepa uliuli ma inu faatasi ma le faaopoopoina o le meli i le 1 ipu i le 3 i le 4 itula. O se puipuiga lelei lea e faasaga i fomaʻi pe a faʻavauvau ma faʻavauvau tagata uma.

Clove - o se elixir ua saunia mai i se faʻamau tiga, o le taimi lava e te lagona ai se tiga faʻapitoa: Palani 4 pupuʻu o cloves i le paʻu, sasaa se ipu susu, susu mo le 10 minute. Inu i sina sipuni, taofi i lou gutu, pe fufulu lou gutu.

Ginger o le # 1 fofo mo le puipuia o le mai. Ina ia saunia le tiʻetiʻe lauti, ave le 1 sipuniti o le faʻamalaʻau ma le 1 teaspoon o le turmeric, - 200 ml. vai. Salu le vai, tuu mea manogi i totonu ma fufulu ile vevela vevela mo le 1 minute. faʻasolosolo i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga mo le 20 - 30 minute. malulu, vevela ma inu i tamai sipuni.

O le afaina o le pito i luga o le respiratory tract (malulu) e mafai ona aumaia faatasi ma le bronchitis. I lenei tulaga, o togafitiga faʻapitoa a le tagata mo le bronchitis o le a fesoasoani ia te oe e alu ese ai mai le masani masani o le bronchitis, lea e mafua mai i le maligi paroxysmal tau.

O le faailoga autu o le bronchitis masani o le tale ma le pipili, faapea foi ma le tiga ma le lagona o le spasm i totonu o le pusa, le manava, manava, afu, aemaise lava i le taimi o le malosi faaletino.

Fautuaga o vaifofo mo le bronchitis o fesoasoani muamua ia i lou maʻi catarrhal ma le faaleagaina o puipui o le bronchi. Fofo faʻapitoa mo le bronchitis, faʻataʻitaʻiina e le tele o augatupulaga ma fesoasoani ia i matou e taofi vave le maʻi le lelei:

1. Tatou te aveina le 5 gr. lafoa koltsfoot, 5 gr. laʻau vine, asparagus herb - 5 g. Matou te fafagaina lenei paluga atoa i le tasi ipu malamalama vai, mausisi le afifiina mo le 1 itula, matou te nonofo ma tago e faalua i le aso e pei o le lauti. E faʻaaoga uma mo le bronchitis ma le niumonia.

2. Ave le 2 vaega o lau o coltsfoot, 1 le vaega o oregano, 2 vaega o le chamomile. Tatou te aveina ni lua sipuni se lua o le paluga o le paluga ma sasaa le afa lita o vai inu. Matou te tausisi, afifiina mo le lima i le ono itula, pe a uma ona matou 'ai ma ave le afa afa aʻo leʻi' ai e tolu taimi i aso uma i se mafanafana.

3. Mo le bronchitis, ave 2 ulu o keleni ma le 5 lemoni, faʻafefe ma sasaa le 1 lita. "Silver" vai, vevela potu. Matou te tausisi i le 5 aso, faamama ma wring. E ave i totonu o se sipuni sipuni ao leʻi 'ai mo le 20 minute, i aso uma 3 taimi

4. Ave se teuteuga o le paʻu o cherry cherry mo le vavalaʻau ma le bronchitis.

5. Kipi i totonu o se apa mafiafia le moli moli faatasi ma le solo, ufiufi ma suka ma kuka mo le 30 minute. O le siva suamalie e tasi pe lua punetini e maua ai le mafanafana o le tale. A maeʻa sina taimi, o le a faʻavaivaia le tale ma e le pine ae taofi atoa.

6. Tatou te fufulu le sipisi-sipuni, aveese le paʻu mai le paʻu, tuu le ata, faʻaaoga lelei ma sasaa se ipu vai inu, faʻasolosolo 12 minute. pe a uma ona tatou faia. E mafai ona suamalie i le meli po o le siama. O le lauti lauti ua inu i totonu o le 3 minute. ma vave ona moe. Afai e manaʻomia, toe faalua.

Faʻaiʻuga o pepa faʻamatalaga.

Komarovsky ma ona uiga faaalia i togafitiga faa-aganuu

Tasi le pule mo le togafitia o tamaiti fomai lauiloa Komarovskyo latou vitio ua salalau i luga o le Initaneti. Vaʻavaʻai i le mea na ia fautuaina e uiga i fualaau matua matua ma le taimi e liliu atu ai ia i latou. Elena Frolyak, o se tagata fai TV i le ea, e fesiligia ituaiga uma o fesili, lea e tali ai Evgeny Olegovich i le vitio:

E toʻatele tina e iai se manatu e uiga i ana fautuaga, o lea e filifili ai pe faʻaaoga lau fautuaga pe leai.

Urinotherapy

Urinary togafitiga e le fou. E le o se mea taufaamatau pe o se mea e masani ai. O le taimi lenei e faʻataʻitaʻiina ai le togafitiga o faʻamaʻi, faʻasalalau mai lea tupulaga i lea tupulaga.

Vaʻai i amioga a manu pe a le lelei. O se taifau, povi i le taimi o se gasegase e moe, e le o le minoi, ma mai lea taimi i lea taimi inu a latou urine. A mavae ni nai aso, latou te toe faʻaleleia e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi.

O tagata mai lea taimi i lea taimi na latou iloa lelei mea e faʻamalolo ai le urine, ma o faʻamaumauga o lenei malamalama ua faʻasaoina i vailaau faʻasoifua.

Ua lauiloa o le lamas lamas inu ava i le tele o mea.

Faʻalavelave e ave mullein ma le mumusu o le povi i totonu mo le faʻamamāina o oe lava ao le i faia taualumaga taua. I le vailaau Ayurvedic, o le pulu o le povi ua manatu o se togafitiga malosi tele mo maʻi ogaoga, aemaise le ate.

I totonu o nuʻu Rusia, e masani lava ona fautuaina e tagata matutua le faʻamalosia i luga o manua ma tipi. Na latou talitonu o le urine o le vaifofo sili ona lelei. Ma i le asō, o tinamatua matutua e tuʻuina atu i tamaiti e inu a latou urine i le fiva ma le manava. I lenei tulaga, o le le lava o auala faafomai i aso nei ua aoga tele, ua mafai ai ona e faasaoina le tele o seneturi o le malamalama e ono leiloloa.

I atunuu i Sisifo, o le togafitiga urinary sa lauiloa foi. Fomaʻi Falani na togafitia faʻamaʻi nifo ma ni faʻamau mai le urine. Na latou fautuaina o latou gasegase e fufuluina o latou nifo i le faanatinati i aso taitasi (tele taimi i le aso).

I se tusi na lolomiina i Egelani i le amataga o le 19 seneturi, e tele mau faasino i togafitiga urinary. Seʻi o tatou maitau nisi o na mea: "O togafitiga sili mo soʻo se gasegase i totonu ma fafo e tatau ona inuina le urine i taeao uma mo le 9 aso.O lenei mea e faʻaleagaina ai le sasa ma avatu ai le toomaga. O faʻamaʻi o taliga ma le isu ua faʻamaloloina atoa e ala i le faʻaaogaina o le faʻamafanafana mafanafana. O le fufuluina o mata i le urine e faʻaleagaina ai le tiga, mumu ma le fulafula o mata. Mata e susulu, mata malosi. Afai e fufuluina ou lima i le faanatinati, latou te vaivai ma lamolemole. E mafai ona fetuutuunai sooga. O manuʻa uma lava e mafai ona faʻamalolo e ala i aso uma. O maʻi paʻu e mafai ona faʻamalolo i se auala talitutusa. "

O le urine o loʻo i ai le vave faʻapalapalaina o masima, lea e sili ona aoga. O nei masima e faʻaumatia le eletise. O le urine o se tagata maloloina lelei e aofia ai saluka o calcium, sodium, magnesium, total sulfates, suauu sulfate ma phosphates, chlorides ,urea U (nitrogen), creatinine, ma isi mea faapena. I le mea moni, i le vailaau o loʻo i ai vailaau e taua mo le tuputupu ae ma le tausiga o le tino .

O le tele o fomai e tumau pea ona fai mai o mea e tuu ai le tino i le urine e le aoga ma leaga. Ae le o le calcium taua mo le tino? E le o iai uma le sooga faʻamalosi, masnesium, phosphate, sodium, potassium? E oo lava i le uria e talafeagai e puipuia ai siama o le tino, ma i le tele o tulaga e faatonuina e fomaʻi, fefiloi ma isi vailaau.

I le urine i ni vaega laiti, o loʻo i ai le tele o hormones ma faʻalilolilo. O nisi o pisinisi mai fafo e faʻaaogaina le faanatinati o le tagata e fatu ai mea e faʻafefeteina ai paʻu, fasimoli, ma mea teuteu.

I le taimi o se gasegase, o le tino e maua ai mea mai fafo ma aniani. Latou te o ese mai le tino ma le faanatinati. O le mea lea, o loʻo aofia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ai ma masima. Pe a faʻaaogaina lenei urine i le tautala poʻo le lubricates o le tino, e faʻaaogaina ai masima i le tino ma fafaga ai, aʻo faʻamalosi e faʻaalia le faʻamaʻi e pei o fualaau faʻataʻitaʻi e tusa ai ma le mataupu o le faleopathy.

I aso nei, o tagata sili ona fiafia i togafitiga o le urinaryrapy o le tagata Peretania John W. Armstrong, Patel i Initia, ma le fomai Peretania o Bexton. O le toatele oo latou tagata le igoa e leai ni igoa i totonu o lo tatou atunuu, ae maise lava o tagata gasegase, o latou, e ala i kopi kopi, na aoaoina lenei metotia o togafitiga.

O le lubrication o le urinary o le tino ua fautuaina e avea o se toe faʻaleleia, o se mea faʻapitoa, o se auala faasaga i le mama, le eczema. Mo nei faʻamoemoe, e tatau ona faʻamalosi le muimui, ma le faʻaaoga fou. Faʻasalalau alalaʻau i sasaʻe mo le 36 itula, tagata faʻasolosolo sisifo o togafitiga urinary - 5-6 aso. O se aofaiga tele o le ammonia e faʻasaoina i le mimiu tuai, lea e fesoasoani i le paʻu e vave faʻaaogaina. Urine e aoina i totonu o fagu aʻo leʻi oʻo i luma, faʻasolo ina ia le mafai e iniseti ona ulu mai, ona o le aʻafiaga o meaola o le urine, o microbes i le alumini ua aoina e le o faia. O Armstrong lava, o se alii na tuuto atu i lana galuega faamalolo, na ia suesueina le fofo ia te ia lava (na mafatia o ia i le gasegase ma le maʻisuka), ona faaauau ai lea ona togafiti isi (urine ma anapogi). Na ia sosooina le "Inspiration" faatasi ai ma se laina mai le Tusi Paia lea na lavea faafuasei ona mata: "Inu le vai mai ia te oe lava." O se malosi malosi, o se faatuatua e le maluelue i le Tusi Paia, o se suʻesuʻega ogaoga o le tuufaatasiga o le urine ma ona aafiaga i luga o le faamaʻi na faia ai se vavega. Na ia faamaloloina o ia lava, ma faamalolo e ala i lona auala e tusa ma le 10 afe tagata gasegase. E sili ona lelei le togafitiga ma le urine manuʻa, abrasions, paʻu faʻamaʻi, paʻu mata.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, aemaise lava i le taumalulu, e sili atu le mafanafana.

Mo se tagata e masani ona fausia, o le kuata le lita e manaʻomia mo le tasi taualumaga. Lubricate le tino i se moli e mumu, lemu, sili ona gauai - i le ua, foliga, alofilima o vae. E tatau ona aveʻesea le mimilomiva, aua e afaina i le taimi o togafitiga. A maea le 1-2 lubrications, e tatau ona taele i le malulu poʻo le vai mafanafana e aunoa ma se fasimoli. O nisi taimi pe a uma le lubrication (4-5 aso) e mafai ona aliali mai ni tamai paʻu. Ua fautuaina oe e le fomaʻi o le uila e aua e te popole ma e le togafitia nei fulufulu i fualaau ao faaauau pea i le togafitiga urinary. A maeʻa le 10-15 aso, latou te folafola atu se vaifofo mo le tele o paʻu ma neurodermatic faʻamaʻi.

O se tuufaatasiga o togafitiga urinary ma aso anapogi e aoga.

O i latou na filifili e faʻaaogaina le urinotherapy e tatau ona mafaufau manino i le taimi o togafitiga e manaʻomia ona suia a latou lisi, taumafa na o mea masani: suasusu, kefir, fualaau faisua, vine, paʻu uliuli po o le paʻu paepae, soupisi vao. Faʻesea ni aano o aano o manu, pi, fuamoa, uaina, vodka, mea manogi, pia, sipuni mu, lauti, kofe. Afai e faʻaaogaina vailaʻau, ona e tulaʻi lea i le 3 i le 4 aso aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le urine. Inu inu po o vaipuna (raw), suamalie, fualaau aina ma fualaau faisua (vine ma tamato e sili ona aoga).

I le faʻaopopo i manuʻa ma paʻu o le paʻu, e fesoasoani le urinotherapy ma faʻamaʻi pipisi o taligao tamaiti e mafatia soo. I ia ituaiga tulaga, fufulu faʻamaʻi taliga i le urine 4 taimi i le aso, ma afai e te faʻaleagaina le faʻaleagaina ma ua faʻamoemoe e faʻataʻitaʻi lenei metotia faʻalagolago i le tagata, inu 30 kalama o le faʻamalosi i le taeao.

Faatasi ai ma le mumū o agasala e tatau ona toso i le taeao muamua o le urine e ala atu ile lua togi i aso uma. Ou te manaʻo e lapatai atu ia te oe: o lenei faagasologa e umi, o nisi taimi i nai masina. Ae e te le manaʻomia ni faʻalavelave tiga ma umi o le ola o le maxillary sinus. O lenei fua o loʻo nonoina mai le faʻasinomaga a Indian Panavamutra.

Ava inu i le isu - o le fautuaga lea a yogis (latou te taʻua lenei faiga "wise-ti" (ia togafitia) mo i latou oe mananao e lafoai mata tioata faaleleia lau vaai.

O taunuuga sili ona lelei e maua mai e ala i togafitiga mimiti mo trachoma ma isi maʻi o mata. E fautuaina e Urinotherapists le felafoaʻi o mata ma le faanatinati 3 taimi i le aso. O mata e mafai ona mumu ma fulafula muamua, ae o se faailoga lelei lenei - o le tele o meaʻai e alu ese mai le tino. Togafitiga e tatau ona faaauau.

Le faʻamalosi o le urine e ala i suluʻoʻaiga faʻaleleia mai le afa.

Urinary Therapy Fesoasoani faʻatasi ai ma tale tale, tale vaivai, fomaʻi, malosi, maʻi o le manava, fatu faʻamaʻi. Ma e oʻo lava - o le kanesa o le pusa, faʻata, laulaufaiva.

O le mea lea, o le togafitiga urinary o se agaifanua tuai ma malosi. Sa i ai taimi na faʻaaoga ai e tagata le urine e aunoa ma le faatuai o se vailaau. O le mea moni, o le iloa o le "faanatinati o se oloa o le faitioga, o se mea eleelea o lo tatou ola", ua teuina i totonu ia i tatou ma taofia ai i tatou mai le laa i luga o manatu ua taliaina, faalumaina, ma le faalumaina. Ou te iloa lelei lava ni nai faataitaiga o se vaifofo mo se maʻi lauulu e tupu pe a uma se taotoga ogaoga o le tiga. Ae ui i lea, pe a oʻo mai faʻamaʻi faʻafuaseʻi i tagata ma pe a maua e fomaʻi le faamoemoe, o maʻi e maua i le faʻamaʻi, faʻaaogaina le auala e leʻi mafaufauina. O tagata pito sili ona lototetele, onosai ma "lamatia" latou te ausia le manuia, manumalo i tausaga o se olaga atoa ua tumu i le toto mai se mala leaga.

Russian bath

O aso nei ua uma ona faamautuina e faapea o le taele e faaleleia atili ai le tulaga o le toto, e faaosofia ai le metabolism, faaleleia atili le faiga o oxidative ma le gaioiga o le pito o le endocrine. Ona o le malosi tele o le afu, o le gaosia o toxins ua faateleina - o mea leaga ma le le aoga o otaota o le tino. I le taimi lava e tasi, o le fatugalemu o le tino o le tino e toʻafilemu, o le galuega o le ate, fatuga, gaogao faaleleia, ma le faateleina o le manaʻo.

E le masalosalo le tagata Rusia e faapea o le taele o le vaifofo aupito sili lea ona aoga mo le malulu, malulu, bronchitis tumau, e "aoga tele" i togafitiga o manua, solo, pulumu, ma togafitiga o le rūmāmatika, radiculitis, gout, ma le neuritis. A maeʻa maʻi umi, ona faʻaeʻe lea o le fale taele, tuʻu i luga ona vae.

Fale papaele eseese. Ma e le na o le vevela ma le malulu e avea ma o latou mana faamalolo manaia. Ma le uu, ma le fulu, ma le vai o loo i totonu o le pakete, lea e lafo i luga o ogaumu vevela, e oo lava i le ea i totonu o fale taʻele taitasi o ia lava.

O le alu i le fale taele o lona uiga o le faia o se sauniga masani ile seneturi ... E tatala le faitotoʻa o le fale i le faamalama matala, tuu lou laei i totonu o le potu laei ma laasaga ni seevae i luga o le va o le vaʻa. Alu i luga o fata ma amata le vevela.O le vevela o puipui, faʻamaʻi mai conifers, faʻalauiloa oloa faʻalauiloa - mea faʻalauiloa e faʻaleagaina ai siama ma microbes. Mai minute muamua o lou nofo i le taele, e amata le faagasologa o le faamalologa.

Ae o lenei ua e maua le lototele ma filifili e lafo se isi pakete vai i luga o le ogaumu. Mo lenei mea, o tagata faʻalogo e faʻaaoga le kvass po o le teuteu o lau. O le uila e oso aʻe i kalapu i le taualuga e tumu i se agaga faʻapitoa faapitoa. Ina ua mavae le soviet biologist, Professor B.P. Na iloa e Tokin le tulaga o le phytoncide i le 1928, o le poto oo tatou augatuaa na togafitia i le horseradish ma le radish, garlic ma aniani ma na le iloa ai fualaau faasaina mai fafo o loo i ai le mercury ma le arsenic na atili manino. E manino le mafuaʻaga ua sasaa ai le kvass i le tele o togalaau taʻutaʻua, i luga o maʻa.

Mai anamua, o le "chipuchin sitting" sa lauiloa i Rusia o se auala e togafitia ai le malulu ma le rūmū. I totonu o se potu faʻapitoa faʻapitoa - chipuchin - o le tagata maʻi na ulu i totonu o le lua vaovao. E faigata ona maua i aso nei o vailaau faʻapitoa o se auala faigofie, faʻalagolago ma leai se faʻaleagaina o le togafitia o le tele o gasegase tuga. Afai e te malamalama, o le taele e aofia ai le taualumaga o le "chipuchin sitting". E sili ona aoga i le puipuia o faʻamaʻi pipisi.

Mata e mafai ona mafaufau i se taʻalo Rusia e aunoa ma se mumu? "O le taʻele e aunoa ma se mumu, o se samovar e aunoa ma se paipa", "o se fuamoa e aunoa ma se masima", "o se fanua e leai se pa", "i lena taeao e aunoa ma se la". "O le uila e le o se mea, o le paluga o loo faamaloloina." E tele upu matagofie na faaalia i totonu o le tuatusi o le taele, ae matou te mananao e nonofo i le faataoto mulimuli.

O le toatele o tagata o le pati ma tagata tomai faapitoa i vailaau faʻapitoa e talitonu o le sili sili ona lelei e faia i laʻau eleelea ma vaivai, lea e maua ai se manogi manogi pe a maeʻa, lea e oʻo atu i le 5-7 itula i luga o le paʻu. O le a le aoga birch? O suʻesuʻega faʻapitoa o laʻau na faʻaalia ai o loʻo aofia ai le tele o le suauu taua, tannin, vitamini C, mea faʻapitoa A.

O le pulumu Birch e faʻaaogaina mo tiga ma tiga i musele ma sooga, mo le paʻu o le paʻu, siama, pustules, lichen, na te faʻamalolo manuʻa ma le faʻavevesi, soothes, faʻaleleia lagona. E le gata i lea, o le birch manogi e faʻalauteleina ai vaʻa o le bronchi, faʻaleleia le lele o le tino, e taua tele mo fomaʻi ma fomaʻi mamafa o loʻo tauivi ma lenei faʻamaʻi.

Laʻau lelei ma oak. O laumei o laʻau e aofia ai le tele o tannins. Oak decoction o loʻo faʻaaogaina mo faʻamaʻi paʻu (eczema), afaina tele o vae.

O se mumu e faia i lala o le lala e aoga mo tagata o loʻo i ai le paʻu o le paʻu - ua vaivai ma sili atu, o loʻo i ai se aʻafiaga malosi e faʻaleagaina. O le manogi o le oak e taofia ai le faateleina o le toto maualuga pe a oe i totonu o le potu vaʻa. E aoga tele mo i latou e faigofie tele i le maualuga o le toto, ma e sili lava le faʻafilemuina o le tino.

Ae o se pulumu mai se linden e aveesea ai le tiga o le ulu, e taitaia le malamalama "gymnastics" mo gaʻo (aafiaga diuretic), faatelevave le vevela, maua ai le filemu, lavea faamaʻi, bronchodilating, aafiaga antipyretic. I le malulu, e leai sona tutusa!

Alder for a broom is used in a steam room for colds, aches in joints and muscles.

E faʻaaogaina le broom i Siberia, juniper i Central Tutotonu: o mea oona o nei laau e faʻaleagaina ai le paʻu, faʻafefe ai le sosolo, faʻavaveina le toto i totonu o maso ma faʻafeteina e oʻo lava i totonu o totoga. O sea ituaiga o paluga e lelei mo se ituaiga o massage masini, mo se faataitaiga, faatasi ai ma le tiga i le tui, neuralgia, radiculitis. E le afaina ai le manava o le tino, e puipuia ai faʻamaʻi pipisi, laryngitis, bronchitis, flu ...

O Eucalyptus brooms e masani ona felafoaʻi i le Caucasus. Eucalyptus leaves e aofia ai le 1 i le 3% o le suauʻu taua ma faʻamalolo o meatotino. O le fala sili mo le taele o le a aoina ia Aokuso-Setema, ma o le laʻau sili ona faamaloloina mo le faʻasolo o Novema-Tesema.O le faʻaoga o le eucalyptus o loʻo faʻaaogaina i totonu o le potu vevela o se antiseptic, e pei o se faʻamaʻi mo faʻamaʻi o larynx, trachea, ma bronchi. O le vavave faʻatasi ma le eucalyptus tincture poʻo le suauu e maua ai se faʻalogona toʻa i luga o le tino.

O isi ituaiga o meaola e pei o le maple, walnut, paluga o mauga, e oo lava i le pama e mafai ona faaaoga mo brooms.

Taumafai e fai se salu mai le efuefu o le mauga ma le mutia o le vao ma mea leaga - e faʻamalosia ai le faʻaoga o le tino, e te "fou e pei o se kukama" pe a uma le taʻele, e le pei o na faʻaaoga i le po, aʻo lei momoe. E aoga lenei mea i luma o se aso galue malosi.

O le mea e leaga ai, o le gaogao e itiiti ma itiiti ifo le mafanafana. O le a fai mai le leai o se poto masani: "E faʻafefea ona faʻamafanafanaina le gaugau o gaʻo?" Ae afai e te kukaina le fagu e tusa ai ma tulafono uma, ona leai lea o tutusa ma ia, aemaise lava o loʻo i ai le tiga poʻo tiga faʻatasi. O le malosi malosi, faʻalavelave, ma le faʻaleagaina o se ituaiga o broom ua leva ona lauiloa lautele i tagata.

O le anufe falaoamata e togitogi laiti, i luma o le vaʻa lafo i totonu o le vai vevela mo 2-3 minute, ona 5 minute - i le malulu. E mafai ona e faia lenei faiga ma sasa le tele.

O le broomoni Coniferous ao le i taʻele, e tatau ona fufulu mo le 15-20 minute i le vai vevela. Ae ona o le maaleale o le paʻu, ua faalēaogaina.

Latou te faia ni paluga taele mai lala o laisene (aemaise lava i Central Central Asia ma Kazakhstan), tagata e leai ni puluvaʻa, ma ituaiga vormwood. O le mea moni, o le broom currant e maualalo ifo i le malosi i broams tree, ae mai le manatu o le aoga mo le tino, manogi, gaioiga o gaioiga o mea gaosi, e mafai ona tauva e oo lava i le birch.

Ae! 'Otiʻoti lala mai na laau eo atu i le fale ogalaau, e sili atu mai le pito i lalo. A le o lea, o laau ola lelei uma o le a pipili ma o le a tatou tumau na o brooms.

I le pito i lalo o le taele, pe a "tautau" i ni nai taimi (leai, leai, ae le o ni kiona ma se vai aisa - o fea e mafai ona tatou aapa atu ai mo o tatou augatuaa) i totonu o se vai malulu poo totonu o se potu laei, amata se taʻele o togalaau.

O fualaau eseese e faʻaaogaina. O se tasi o ia mea o se metabolism faʻasalalau, aoga mo le meaʻai: birch, dioica nettle, goose cinquefoil, lapisi tele (rhizome ma lau laʻau laiti), laʻau manogi, chamomile mataʻutia, faʻapipiʻi, vaʻavaʻai, se faasologa tutusa. O le 500-700 grams o le faʻafefiloi mago (poʻo le 2.5-3 kilokalama i se tulaga o le natura masani) e sasaa atu i le 8-10 lita o le vai malulu, faʻafefete, faʻamalosi mo le 40-60 minute ma, aʻa, sasaa i totonu o le taele, faʻafefe i le vai ile voluma e manaʻomia. I le vevela o le 35-39 ° e te nofo i totonu o lea vai taele mo le 5-10 minute ma le 1-2 i le maualalo o le vevela.

O le lua o aofaʻiga e mo le faʻaleleia o le taele: mutia auro - 2 vaega, paluga o le vao - 2, fuga o le saito o le wheatgrass - 5, knotweed - 3, atetail field - 3, nila o arasi, fir poo pine - 12, se faasologa - 3 vaega - ua saunia e pei tutusa ma le muamua. O lenei taele e faʻamalosia le tulaga lautele o le tino ma faʻafoe le metabolism.

O vailaʻau faʻamalosi e ave pe a mamā le paʻu, e le tatau ona fufulu le tino i le vai ma, e aunoa ma se fasimoli.

O le mea moni, o "bath baths and baths" e matua faigata lava, e manaʻomia, e tautala ai, tapenapenaga i meafaitino ma tele taimi. O le mea lea na ou iloa ai le leai o se mea - ua latou aveeseina ... Sa tele se taimi i lenei aso vevela faapitoa, ae na faaopoopo i ai le tele o aso ma tausaga o le soifua maloloina. Ioe, o ia taele "i le atoatoa" e mafai ona faalua pe faalua i le masina. Lelei pe afai o loʻo i ai sau kamupani lelei, ioe ma talanoaga, ioe ma fua fou. O le a le tele o faʻamaoniga o lea aso taʻele - ma le manogi o laau, ma tala faʻamafanafana e uiga i mataupu o faʻamalologa faavavega i le taele, tala malie, ma le mama o le paʻu, lauulu, ma le paʻu o ponaivi uma e fufulu ma mama, ma se lagona ofoofogia o le mama ma le vaʻavaʻai mai popolega uma ma le fusi.

O oe o le ausa, malolo, oe fia inu. Mo se taimi umi i Rusia, ina ua uma le taʻele, sa latou inu kvass, meainu mai le meli ma, ioe, ti, ae le na o le lauti, ae o laʻau, fugalaau, ma togalaau.E tele naua meaʻai mo ia teas. Faʻataʻatia ma le lototele ia mea e teu mai lau laau e sili ona e fiafia i ai (ua matou talanoa e uiga i gaioiga a le toatele), faaopoopo mea sili ona manogi, ae aua nei galo e uiga i raspberries, mint, thyme, leafberry, honey. A maeʻa le lauti, ua oʻo i le taimi e moe ai. O le a malosi, e aunoa ma popolega ma moemoega, ma o le ae ala e pei o oe toe fanaufouina i le paʻepaʻe papaʻe.

Contraindications mo le faiga o le taele

E afaina ai le fufuluina o se manava gaogao pe a maeʻa se taumafataga tele ma se taumafataga manaia. Taumafa sina mea ao le i taʻele, e sili ona lelei le 'aina o meaʻai. E le mafai ona e alu i le potu vaʻa vaivai tele. I le taele, e tatau ona e manatuaina le tulafono le tumau o le faasolosolo malie: i le mamafa ma le vevela.

Aʻo leʻi ulufale atu i totonu o le potu vaʻa, faʻamaʻamulu e aunoa ma se fasimoli, aua le susu lou ulu, aveese uma mea teuteu uʻamea, tuu se pulou i luga o lou ulu (fagu poʻo le ie) ma faʻamama i le vai malulu mai lea taimi i lea taimi. Lelei sili atu le pepelo. Faanatinatiina lou galala, ae le o le vai malulu, ma e oʻo lava i le tasi gulp. Ma ou te le manao e faitau le amio lelei, ae, talitonu mai ia te aʻu, o le ava malosi i le taele o le a faia ai le faagasologa atoa i lalo, ma o se mea e lamatia ai le ola. Tuʻua i latou mo isi aso malolo. I totonu o le bathhouse, na e sau e faʻamamā oe lava, ae le o le mamafa o ou gaʻo, ate, vaʻa toto, ma le fatu. Faatasi ai ma se vaalele moli!

Togafitiga o faamai ma togafitiga faa-tagata - faamalologa i togafitiga e le masani ai togafitiga: faatasi ai ma le fesoasoani a laau, urinotherapy, rūsa Rasa. O le uluai togafitiga faamalolo o le faamalologa e faavae i le mana faamalolo o le natura lava ia!

Togafitiga o faʻamaʻi ma isi auala

O fualaau faasaina ua faamaonia lelei i le togafitiga o toetoe lava o faamaʻi uma. O faʻamatalaga o togafitiga ma togafitiga faʻalauiloa e taʻu mai ai ou te fesoasoani i vailaau masani e tusa lava pe le mafai ona fesoasoani fomai fomai. O maʻi ogaoga e pei o le oncology ma le maʻisuka na maeʻa i le maeʻa ona faʻaaogaina o laulaʻau po o meaʻai o le pī.

Togafitiga saogalemu

Togafitiga o tamaiti ma togafitiga faa-aganuu ua faateleina le lauiloa. O faʻafitauli o le siosiomaga faʻaonapo nei e faʻaalia ai faʻalogona masani faʻafuaseʻi i le fanau. O le mea lea, e tele vailaʻau e le mafai ona faʻaaoga. Ma o sauniuniga faʻapitoa e leai se aafiaga faʻaleagaina i le tino o le pepe, ma e le o se mea e fai ma vaisu.

Faʻamatalaga

E taua foi le maua o togalaau ma e le taugata. O togafitiga uumi mo fualaau faasaina e aofia ai tupe faʻaalu tetele. Ma e le mafai e aiga uma ona faia.

O le faʻamaloloina o aʻafiaga o laau totō ua maua ai ni vaega faapitoa o loʻo i ai i ni aofaiga tetele. Faʻatinoina i le faagasologa o le tuputupu ae tuputupu aʻe o laau totino ma a latou fegalegaleaiga ma le siosiomaga, latou te maua le malosi e faʻamalosia lelei ai le faiga o gasegase i totonu o siama. O togafitiga faʻapitoa e mafai ai ona amata le faagasologa o le toe faʻaleleia ma toe faʻafouina o le tino.

O vailaʻau faʻasaina e faigofie lava ona faʻaaogaina. O le tele o meaʻai kuka e mafai ai e oe ona filifili le fofo sili ona lelei ma atiae se togafitiga manino.

Fafaga faigofie

O le auala sili ona faigofie e togafitiga ai o fualaau faasaina i foliga o deco deco or infusions. Ae e tatau ona e manatua o vailaau aoga uma o loʻo teuina i totonu o nei vaiinu ae naʻo sauniuniga tatau. Ma ina ua mavae le 2 aso, e leai se faailoga o le mana faamalolo. O le mea lea, e tatau ona latou onā na o pepe fou.

O le isi auala lauiloa e faʻaaogaina ma taʻele vai. I lenei tulaga, e maua le faʻamalologa ona o gaʻo taua. O nei mea e faʻamalolo ai le mumū, faʻamalosia ai le faʻamalolo, feʻaveaʻi microbes ma siama.

O se vaega faapitoa o le azulene, lea e maua i nisi o laau toto, e fesoasoani i le faaleleia atili o le ola maloloina o le tino, faʻaleleia le faiga o le gataifale, faʻasaʻo le tino mai otaota oona, ma fesoasoani e faʻaitiitia ituaiga ituaiga o tuma. O lenei vailaau e aofia ai suauu taua o le hypericum, chamomile ma yarrow. O nei laau totino e mautinoa o loʻo taʻitaʻia i isi togafitiga.

O le togafitiga o faʻamaʻi ma togafitiga faʻaleaganuʻu ua faʻalauteleina le aloaia e pei lava o togafitiga masani.

Fofo ma vailaau

Meaʻai i le fale e mafai ona faʻaoga faʻatasi i togafitiga fualaau. O vailaau faʻaonapo nei e le gata o le fesoasoani, ae ua pipili foi. O loʻo manino lelei lenei mea i ituaiga uma o faʻasagaga, lea e tatau ona faitauina ma le faʻaeteete i faatonuga mo le faʻaaogaina.

Manatu ma iloiloga e uiga i togafitiga a tagata

O le mea moni, o mea gaogao e faʻamatalaina ai meaʻai e le mafai ona faʻatumu pe afai e le o faʻaalia manatu o tagata masani. Mo le avanoa e faʻaalia ai se manatu pe tuʻuina atu ni manatu faaalia i luga o aʻafiaga o fua o lau 'upega tafaʻilagi faʻatalanoaga i luga o togafitiga faʻa-nuʻu. Mataʻitu, faitau, faʻasoa ou manumalo poʻo lou manumalo. Masalo o lou poto masani o le a fesoasoani i se tasi e foia le faafitauli tuai.

Tuua Lau Faamatalaga