Taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 mo tagata lautele: faʻailoga

E ui i le mea moni o loʻo i ai le tele o ituaiga o suka suka, o le tele o faʻamaʻi e lua ituaiga. O le mea lea, ina ia aloese ai mai le ogaoga o faʻalavelave ma faʻalavelave i le gaioiga o totoga i totonu, e fautuaina e le au fai meaʻai e aua nei faʻalaleina le mea saʻo, filifilia lelei le soifua maloloina ma le māmā o meaai e pei o le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli, aʻai ma meaʻai. A maeʻa, o le a aafia ai le faʻaaogaina o le kulukose ma le inisalini, e puipuia ai le faʻaitiitia o le maʻi o le maʻi, faʻapea foʻi le atiaʻe o le hyperglycemia.

O le faia o meaai sao e le faigofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai. O le mea lea, ina ua maeʻa suʻesuʻega faasaienisi, na ofoina atu e tagata fai meaʻai a latou filifiliga mo le maʻisuka, ma fautuaina ai se paleni paleni o taumafa taugofie. O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 mo tagata lautele e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o meaai maloloina ma meainu, lea e tatau ai ona faʻamamaina le tino, pulea le maualuga o le moli / l, lagona lelei ma faʻalagona lagona lautele.

Faamatalaga ma le fatu

E pei lava o isi mea taumafa, o le metotia mo le maʻisuka ituaiga 2 ua fuafuaina mo le paketi a le aiga o tagata masani e tulaga ese ma aoga i lona lava ala. E faʻamoemoe e pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma lona faʻafefe. O oloa o loʻo aofia ai i ana meaʻai e aofia i le vaega o le faʻasologa o igoa, o lona maualuga e le sili atu i le masani o le 45-65 iunite.

O le mea e leaga ai, o loʻo le avanoa le lelei o le polokalama. O le mea aupito taua - o le faʻaaogaina o le mamafa o le tino ua faʻavasegaina e talafeagai, talu ai o le lisi e aofia ai le 90% o meaʻai laiti-calo, ipu ma meainu. Selu, meaʻai gaʻo ma falai, faʻasaoina o fale ma sauniuniga, meaʻai uma lava ma vevela, o le taumafa e le o faʻamaonia ma vaʻaia atoa. O lona uiga o le a faigata tele mo tagata paie, ae maise lava mo i latou e leai se malosi.

Lisi o oloa faatagaina ma faasaina

Ina ia pulea le tele o mea taumafa ua aina ma a latou kalori, ua fautuaina e teu se api talaaga patino. O le a tatau ona tusi i lalo le tele ma le mamafa o meaʻai na filifilia e avea o se mea autu poʻo se meaʻai.

Le lisi o mea taumafa e mafai ona 'aina i le taimi atoa, i le leai o soʻo se tagata e le faʻaaloalo ma allergies:

  • vailaau faʻamalosi (gaʻo fou, fualaau aina (vagana ai vine ma faʻi), fualaʻau ma pata) i ni mea laiti,
  • soʻo se mea inu ma le susu i fualaau e leai ni gaʻo pe o se vaega tele o gaʻo o le 1% (susu, kefir, cheese cheese),
  • ituaiga e maualalo le gaʻo o moa ma iʻa,
  • uʻu poo le moa vavalaʻau, lafumanu, lapiti ma toso, e aunoa ma le paʻu,
  • malosi pasta
  • falaoa uliuli ma le pulu ma le leai,
  • falaoa buckwheat
  • O le sua suamalie le suamalie
  • lanumeamata, lanu paepae ma le uliuli,
  • Hibiscus tea
  • uliuli ma lanu meamata,
  • sweets mo le maʻisuka i se vaega itiiti.

E ui i le mea moni, i le taimi muamua na tilotilo ai e foliga mai e le lava le lisi, faatasi ai ma le mafai ona kuka ma lelei mafaufauga, e mafai ona e fatuina ni mea tulagaese i aso taitasi e le tutusa le tasi. O le mea autu e le o le faʻagaloina latou te le faʻamatalaina i latou lava e pei ona taua i lalo:

  • aua le falaiina, vevela ma ulaula,
  • o meaʻai e le aofia ai: pasta e faʻavae i luga o vailaʻau manogi, semolina, araisa, gaʻo aano gaʻo ma meaʻai susu (kulimi suamalie, mayonnaise, ryazhenka, cheese fros, salu tioata, yoghurts masani), soo se meaʻai ma paluga, sausage, gaʻo iʻa ma aano o manufasi, moa moa falai ma kuka, faʻaopopo i foliga o vineta ma ketchup, pata.

O le a le tele o le taimi e tumau ai i se taumafataga?

E le pei o isi faʻamaʻi, o le maʻisuka ituaiga 2 e le faʻamalolo, ae na o le tausia i le olaga atoa. O le mea lea, o mea taumafa paleni e faʻaaloalogia ma faʻaleleia i taimi uma, i faʻatasi ai ma faʻamalositino faaletino. O le mea aupito sili, pe a fai o aso malolo i aso uma, 'aiga o le aoauli, ma' aiga o le afiafi e paleni, faʻamaoaigaina ma tagata fai meaʻai, proteins, ma vitamini.

I meaʻai o le taeao, e sili le filifilia o vailaʻau gaʻo ma proteins (oatmeal ma fualaau aina fou po o fualaau mamago, polotini palatini po o fuamoa moa tipi, falaoisi gaʻo maualalo po o le paluga sipuni). Mo le 'aiga o le aoauli, e mafai ona e gafatia le' ai o fualaau aina i luga o gaʻo susu moa, masini fuālaʻau suamalie, paluga tipeti fuifui, fasi eggplant ma le suka i le ogaumu, sikuea ma le kapisi pancakes, se salati o tomato fou ma kukama, faʻasalaina i le olive olive, beets ma kāloti, faʻapea foʻi ma le tele o isi ipu e faʻavae i luga o mea e maualalo i le kalori. Mo le taumafataga o le afiafi, e sili atu le manaʻo i mea manogi, meaʻai e leai ni meaʻai, e pei o le siʻisi o le siʻi kulimi ma vine mamago, fuamoa o fualaau suamalie ma le 1% kefir, pauki tao, ma le apu i le umu.

Taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 mo tagata lautele, e pei o le lisi

O lea, i le taimi o galuega ma le faaiuga o le vaiaso, e sili atu le lelei o le tuufaatasia o puipuiga, gaʻo ma gaʻo i le tasi i le isi i vaega nei: protein 35%, carbohydrates 50%, gaʻo 15%.

Muamua filifiliga

I le taeao, 20 minute talu ona ala i luga: lanu tiamata ma le tasi papatini o le xylitol (suamalie), falaoamata millet ma vine po o nusi (filifiliga), fuamoa moa ua gaosia.

Snack: apple apple, cafe kofe e aunoa ma le suka (e mafai ona e faaopoopoina susu susu).

Mo le taumafataga o le aoauli i le 13-00-14-00: o le sua o fualaau suamalie mai kulimi faigata, 100 g o pipi tipi po o le 2 tilati moa na kuka i totonu o se kuka taofi mo se ulugalii.

Taumafa: gaʻo maualalo-mumusu poʻo le suamalie fou ua suamalie 200ml.

I le afiafi i le 17-00: fualaau aina po o fualaau aina puree, soʻo se greens, 50 g o fualaau mamago.

Lua filifiliga

Mo le taumafataga o le taeao: o le omeletine omeletise mai fuamoa 2 moa, 1/2 fualaʻau, e le o se lanu uliuli mafiafia ma le tasi papatini o mea suamalie.

Taumafa: suamalie fou toto.

Mo le taumafataga o le aoauli: supa ma meatballs, buckwheat po o le keke o le rai ma se kusi falaoamata po o fualaau faisua.

Lua meaai: fuamoa fua, se ipu malulu o le palafiti.

Mo le taumafataga o le afiafi: kuka le kāpeti, fasipolo buckwheat, kukama fou.

Tolu tulaga

I le taeao i le 8 i le fafaga: falalati tao ma le susu susu, faʻamaʻaina fou koko poʻo le pikiaka.

Snack i le 11-00: lauti uliuli ma le suamalie, fuamoa ua gaosia.

Mo le 'aiga o le aoauli i le 14-00: susu poo le pea soup, o se fasi lafumanu tipi.

Mo le taumafataga o le afiafi: soo se fualaau, 1% o le susu.

E mafai ona faʻapipiʻi le lisi autu i le tasi ma le isi i nofoaga, faʻapea foi ma le faia o se meaai oe lava, faʻapipiʻi i le lisi o oloa faamaonia (silasila i lalo).

Faʻamatalaga o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 mo tagata lautele

  • Valeria, 36 tausaga

O le a le maʻisuka ituaiga 2, ou te iloa muamua lava! O le mea lea, ou te matua tausisi i se meaai na tuufaatasia faapitoa mo tagata lautele. O lana lisi autu o loʻo ofoina atu ai ipu sili ona faigofie e mafai ona e faʻatau i totonu o se faleoloa i se tau e taugofie.

Na taʻu mai e le fomai ia te aʻu o le oti o se poloaiga ... o le mea lea, e leai se mea e fai, e tatau ona e mulimuli i faatonuga.

E ui i loʻu matua, ua ou maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea e tatau ona mataitu i aso uma. O le togafitiga na aofia ai foi se meaai e fuafua i meaai maualalo-kalori. E matua faigata lava ona pipii ia te ia, o nisi taimi ou te talepe ai ...

E ui o le ola i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e faigata, e te faʻaaogaina i le taimi. O le mea taua o le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona kuka meaʻai talafeagai e fetaui ma le aiga atoa.

O mataupu faavae o se taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2

I lalo ole lisiina o meaʻai mo le maʻisuka:

  • o le faʻaogaina o le kalori e tatau ona faʻatusatusa tonu i le malosi o le tagata, fuafua e amanaʻia tausaga, mamafa o le tino, galuega, kenera,
  • o le taua tele e faʻapipiʻi i le tuufaatasiga o fua o vailaʻau: faʻamalosi - gaʻo - mea gaʻo = 16% - 24% - 60%,
  • eletise ua faamamaina, lea ua suia e suka suka, ua aveesea atoa mai le meaai,
  • meaai paleni e tatau ona faʻamaoaigaina ma elemene, vitamini, fiva o meaʻai,
  • o le aofaiga o le gaʻo manu e tipi i le afa
  • e tatau ona e 'ai faʻamalosi faʻamalosi e tusa ai ma le pulega, o lona uiga, i aso uma i le taimi e tasi.

Pe a faʻapipiʻiina se meaʻai mo meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e faitauina le aofaʻi o gaʻo. Mo lenei mafuaʻaga, ua faia se faiga o falaoa: tasi le falaoa e tasi le 10-12 g o meaʻai. E le tatau ona aofia ai i le tasi meaai se sili atu i le 7 ia falaoa.

Manatu o le maʻisuka ituaiga 2

O se taumafataga o le 1500 kcal, 12 vaega o le carbohydrate e foliga faapenei:

  • muamua le taeao i le 7.30 - 2 fasi keke malolo po o le sisi o le gaʻo, afa afa ipu pata, se fasi falaoa i le 30 g,
  • 'aiga o le aoauli i le 11 i le 1 fualaau suamalie, 30 fasi kalama falaoa, sisi poo le siisi e 30 g,
  • 'aiga i le afiafi i le 14 i le afiafi e aofia ai se fasi falaoa e 30 g, suauu kuka vela, se fasi iʻa, se meaʻai po o se lua sausaisi, se ipu vela kuka,
  • i le taimi o se taumafataga o le aoauli i luga o se meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 i le 5 i le taeao. E i ai se meaʻai ma se ipu malamalama o le kefir, o le siʻisiʻese gaʻo susu i le 90 g,
  • o le uluai taumafataga i le 20 i le taeao e aofia ai se fasi falaoa i le 30 g, afa afa tio vela kuka, fuamoa se tasi, poo puʻamuʻu, poo manufasi, po o aano o le toast i le 100 g,
  • o le taumafataga lona lua i le 23 o le taeao e aofia ai le 30 g o le suauu maualalo, o se ipu malamalama o le kefir ma se fasi falaoa.

Fesuiaiga i se ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2

Muamua lava, e tatau ona e faʻaumatia oloa e faʻaosooso ai oe. O nei mea e aofia ai selu, kuki, ma keke. O se pusa e iai fualaau aina ma fualaau aina e tatau ona vaaia, ma i totonu o le pusaaisa - se tipi o selelale, pepa suamalie, kukama ma kāloti.

O lau ipu e tatau ona aofia ai ni vaega se lua, o le tasi o ia mea e aofia ai fualaʻau. O le isi afa e vaevaeina i le lua: o le tasi vaega e tumu i eletini, ao le isi o loʻo i ai masini gaʻo. Afai e te 'ai faʻamalosi faʻamalosi faatasi ai ma meaʻai o le protein po o le gaʻo maloloina i ni vaega laiti, o loʻo tumau pea le maualuga o le suka.

A maeʻa mo le maʻisuka ituaiga 2, o le mea lea e le tupu ai le suka, ia tausia au oe lava tautua: e le sili atu ma le 150 g falaoa, pe 200 g pateta, rice, pasta i le aso, ma le taumafataga i aso taitasi o le 30 g. Inu minerale ma le vai manino, kofe, lauti, meaʻai susu, sua i luma o taumafataga.

Afai e te filifili e pipiʻi pulou, ona tuʻu lea o le oatmeal nai lo le falaoa, kapisi laʻau, togalaau fou, kāloti i aano o manu. Sui solo lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lepeleled, ituaiga o sausage susu - avoka, sui muesli ma le paʻu ma le oatmeal.

Afai e faigata ona e faʻaaoga i fuālaʻau matala, kuka ni meaʻai mai kāloti, beets, ma legumes. Fafaga fualaʻau i totonu o le ogaumu, kuka kulimi, sala mafanafana, salu. Afai e te le maua se taimi, ona e faatauina mai ai lea o fualaau faisua.

Meaʻai faʻasaina ma faʻatagaina i luga o le maʻisuka ituaiga 2

O se faʻataʻitaʻiga o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai meaʻai nei:

  • ipu o vela, beef, lapiti, toso, moa i le fugalaau poʻo le meaʻai kuka,
  • supa i luga o se susu o iʻa po o aano o manufasi, o se teuteuga o fualaau faisua i ni nai taimi i le vaiaso,
  • ipu o iʻa e maualalo le gaʻo e pei o le cod, pike perch, carp common, cod saffron cod, boiled and boiled,
  • itu o ipu ma fualaau faisua i totonu, tao, tao,
  • fuamoa e le silia ma le lua i le aso,
  • itu ipu ma ipu o lemu, cereals, pasta i ni tapulaa faatapulaa, ae faaitiitia le aofaiga o falaoa i le taumafataga,
  • suamalie ma suamalie, suamalie suamalie - lemoni, oni, Antonov apples, cranberries, red currants, etc. Faatagaina e oo i le 200 g i le aso,
  • yogurt, kefir, cheese cheese up to 200 g i le aso, susu e ala i le faatagaga a se fomaʻi,
  • vaivai kofe, pata ma susu, sua mai vine, fua, tamato,
  • suauu susu, saula e aunoa ma le vevela i luga o le sua o fualaau aina i aʻa, tomato puree, vinika,
  • fualaau faisua ma pata i se aofaiga e le sili atu i le 40 g i le aso,
  • e aoga le faʻalauiloaina o le suauu ma le fefete a le faifaʻailo i le meaʻai e tumu i vitamini ma minerale.

O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2, ina ia leai se suka, e faasaina ai mea nei:

  • suamalie, mea vevela, mea vevela, mea ulaula ma meaʻai, puaa ma le gaʻo,
  • sukalati, suti, pusa ma isi mea e gaosia ai, honey, jam, ice cream ma isi suti,
  • totese ma le pepa
  • ava malosi
  • suka
  • vine mamago ma mama, faʻi.

O fautuaga taua nei mo le taumafa o le maʻisuka. Ia fiafia ma ola maloloina!

Meaʻai 9 mo le maʻisuka ituaiga 2: o le lisi o vaiaso

Meaʻai 9 mo le maʻisuka ituaiga 2: o se lisi mo le vaiaso o le a faigofie ona faʻapipiʻi pe afai e te iloa mataupu faavae o sea ituaiga o meaai. O le maʻisuka e mafua ona o le pancreas e le mafai ona toe gaosia le inisalini. O le hormone lea e nafa ma le faʻamautinoaina o le maualuga o le suka e ulufale i totonu o le toto ma e faʻafefeina e le tino.

O le mea lea, numera numera 9 mo le maʻisuka, muamua, o le le aofia ai o le kulukose.

I le noatia ma le fai fuafua i ia meaʻai tatau mo le maʻisuka, e manaʻomia ai le fuaina lelei o calories i le aso. Ia, afai e mafai e le fomaʻi ona fuafua le fua o le tagata lava ia o calories e manaomia e le tagata maʻi mo se vaega patino o le maʻi.

Ae o le taumafataga 9 laulau e lautele ma talafeagai mo le toetoe lava o tagata uma o le maʻisuka.

O le a le mea e tuʻuina atu ai le laulau iva:

  • Faʻamaʻosaʻo le suka o le toto
  • Faʻasalaga mamafa

Taua! Afai o le maʻisuka e le faʻamaonia ana meaʻai, ona leai lea o se togafitiga, e oʻo lava i fualaau sili ona lelei, o le a fesoasoani i le faatuina o se vaitaimi o le faamagaloga ma lagona le lelei.

Auala e fai ai se lisi

I le avea ai o se vaega o la matou poloketi, e mafai ona e maua se lisi mo meaai 9 mo le maʻisuka ituaiga 2 mo le vaiaso, download recipes ma kuka ai mea suamalie i aso uma. Faʻatasi ai ma meaʻai lelei, e mafai ona faʻatuina ni metabolic processes i le tino.

Tulafono autu o taumafa:

  • 1. Taumafa vaevaega, a itiiti ifo ma le lima taimi i le aso. Taumafai e 'ai i le taimi tutusa i aso uma,
  • 2. O auaunaga e le tatau ona lapoa,
  • 3. O le meaai mulimuli e tatau ona tusa ma le lua itula ao lei alu le tagata,
  • 4. O le kuka e tatau ona ala i le fufuluina poo le fufulu, kuka i totonu ole ogaumu,
  • 5. Lagi ma ulaula e tatau ona lafoai atoa,
  • 6. Ina ia suia le suka, pe afai e mafai foi ona teena le masima,
  • 7. O le fuainumera o calories i le aso e le tatau ona sili atu i le 2500 kcal,
  • 8. O ipu muamua e mafai ona saunia i luga o le lua, gaʻo susu-gaʻo,
  • 9. E mafai ona e faaopoopo pateta i soupeti ma borscht. Ae e taua le tatuʻaina lelei o le fualaau aina suamalie ma faʻaalu mo le lua itula i le vai (sui le vai i le 30 minute),
  • 10. Faʻamama le ava malosi ma le sikaleti atoa,
  • 11. Taumafa tele le fiber, lea e nafa ma le tatau lelei o le gaʻoina o gaʻo,
  • 12. E mafai ma e tatau ona 'aina e Porridge, ae e sili atu le aua le kuka, ae ia vavala i se vevela. O lea la o le a lemu lemu, lea o le a aʻafia ai le metabolism,
  • 13. E tatau ona inu i aso uma le tasi ma le afa lita o le vai mama ma isi vaiinu e faatagaina i meaai,
  • 14. O fualaau ma fualaau aina e mafai ona 'aina le suamalie

o le a le faigofie ona lolomi, aua e tele mea faasaina ma tulafono eseese i le taimi muamua e tilotilo ai. Ae o nei mataupu faavae uma e faatatau i le soifua maloloina lelei ma le 'ai lelei, lea e fautuaina e le gata mo se maʻisuka, ae mo soʻo se tagata. O sea taumafataga e aunoa ma ni taumafa faaopoopo o le a fesoasoani e faʻamaonia le mamafa.

O a meaai e mafai ona ou 'ai i luga o se meaai 9 laulau:

• Kalama ma zucini, kāloti ma pepa, kukama ma tamato, • Soo se greens, • Fualaau suamalie ma fualaʻau, • Buckwheat, pale tila, oatmeal ma millet groats, • Meaʻai gaosiga, ae i ai mea e maualalo le gaʻo, • falala fala, ituaiga o aano o manu fasi, iʻa ma moa,

O le a le mea faasaina:

• Mea uma mai le falaoamata o le saito, • Suga ma mea uma e mafai ona i ai, • Meaʻai faʻamaʻi ma sausage, • Fafaga sauʻai, pata ma le margarine, gaʻo manu, • Meaʻai vave, meaai kuka, • Mea taumafa maualuga i le masima,

Faia o se meaʻai manaia

O le taimi lea e talanoa ai e uiga i se mea manaia i vaiaso taʻitasi mo meaai 9 mo le maʻisuka ituaiga 2. Fai meaai lelei ma fesuiaiga mautinoa.

Taua! Mo se faʻataʻitaʻiga, o filifiliga e tuʻuina atu mo taumafa e tolu i le aso, ae ia mautinoa ia manatua e uiga i meaʻai. I luga o ia mea e mafai ona e gaosia ai le yogurt natura e le oona, fualaau suamalie ma fualaʻau, vine.

Faʻalogo lelei i le taumafataga o le faʻamalo ma le kefir mo le vaiaso (iloiloga).

Aso Gafua:

1. Breakfast. Zucchini fritters, mea manogi suamalie lemu, lauti. 2. Taumafa: Bean borsch, fala fala, palukin puree. 3. Taumafa: Palu leisi kulimi, moa moa, tamato.

Aso Lua:

1. Breakfast: Porridge i le susu ma le millet, chicory. 2. Lunch: Soup with meatballs, porridge from barley barley, salad with different cabies. 3. Taumafa: Kapisi faʻamaʻi ma pati tamato, se fasi iʻa fafaga.

Aso Lulu:

1. Oatmeal ma fualaau aina. 2. Salu i le millet ma moa moa, o se fasi falaoa farani, o le schnitzel paʻepaʻe paepae. 3. Laʻau o fualaau aina, moa kuka, fuālaʻau fuʻa vine kuka i totonu o le vai inu.

Aso Tofi:

1. Zucchini caviar, yogurt masani ma fuamoa ua tunu. 2. O le sola o le Sorrel ma le kirimigi oona, pi i totonu o le pati tamato ma pulou. 3. Buckwheat ma moa, aniani ma kāloti, salati kapisi.

Aso Faraile:

1. Porridge ma le millet, o se milo koko. 2. Sou i le pi, zrazy ma le sisi ma aano o manufasi. 3. Meaʻai e faʻavae i luga o moa moa ma le kukalaʻau.

Aso Toonaʻi:

1. O le falaoa ma le chicory. 2. Soup pumpkin puree, lua fuamoa ma se salati ma kukama fou. 3. O vaa o Zucchini e tumu i aano o manu.

Aso Sa:

1. Omelet, fualaau suamalie, koko. 2. Fagalaʻau ma le pulou. Salati i le falaoamata, fusi iʻa ma fualaau faisua. 3. O pepa e tumu i aano o manufasi ma fualaʻau. O le taimi nei o le a sili atu le faigofie ona pipii i mea taumafa 9 mo le maʻisuka ituaiga 2: o le lisi mo le vaiaso ua mamanuina le amanaʻiaina o mea taua uma o se taumafataga maloloina lelei. Ia mautinoa e fatuina le masani o le 'ai lelei, o le a naʻo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina!

Manuia ituaiga maʻisuka ituaiga 2: faasologa vaiaso

I le maʻisuka ituaiga 2, o faʻafitauli o le gasegase e tupu, ma o le tino e le aʻafia lelei le kulukose.

I le maʻisuka e le o le inisalini, o se mea paleni, paleni taumafa e taua tele, o se auala taua o le togafitia o ituaiga agavaʻa o le maʻi, talu ai o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona mafua mai i le tulaga o le mamafa o le mamafa.

I faʻaoga maʻaleʻale ma ogaoga o le faʻamaʻi, o meaʻai e tuʻufaʻatasia ma le faʻaogaina o le suka-lowering tablets and activity activity.

Vaega o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2

Talu ai o le maʻisuka e aʻafia ile inisalini e fesoʻotai ma le oona, o le sini autu mo le maʻisuka e tatau ona mamafa le mamafa. Pe a faʻaitiitia le mamafa, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia, ona e mafai ai ona faʻaititia le faʻaaogaina o le suka-lowering drugs.

O manu e maua ai le tele o le malosi, toetoe lava faalua le sili atu o le protein ma le malosi gaʻo. I lenei itu, o le taumafa maualalo-kalori e faʻaaogaina e faʻaititia ai le faʻaaogaina o gaʻo i le tino.

Mo nei faʻamoemoega, e tatau ona e tausisia nisi tulafono:

  1. Faitau ma le faʻaeteete le faʻamatalaga o oloa i luga o le igoa, o le tele o le gaʻo o loʻo masani ona faʻatulagaina iina,
  2. Aʻo leʻi kukaina, aveese le gaʻo mai aano o manufasi, pele mai moa,
  3. Faʻaaoga fualaau faisua fou, nai lo le kuka (e oʻo atu i le 1 kilo kalama i le aso), fua e le faʻasalaina (300 - 400 gr),
  4. Taumafai e aua nei faʻapipiʻi le kulimi kulimi poʻo le mayonnaise i salakeke ina ia le faaopoopo ai calories,
  5. E fautuaina e kuka e ala i le taʻavale, kuka, tao tao, aloese mai le faʻavelaina i le suauu suauu,
  6. Faʻesea tupe meataalo, nusi mai le meaai.

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e mulimuli i le taimi o taumafa meaai:

  • Mo le aso e te manaʻomia e faʻaaogā ai meaai 5-6 taimi, i vaega laiti, vaevaega, sili atu i le taimi e tasi,
  • Afai o se lagona o le fiaai ua tupu i le va o meaʻai autu, e tatau ona e 'ai se meaʻai, mo se faataitaiga, o se apu, se ipu malulu o le gaʻo leʻo,
  • O le meaai mulimuli e tatau ona sili atu nai lo le 2 itula ao le i momoe,
  • Aua e te faimalaga le aoauli, aua o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le aso atoa,
  • E faasaina le inuina o le ava, e mafai ona mafua ai le hypoglycemia (o se paʻu faafuaseʻi i le suka),
  • E taua tele le puleaina o le tele o au tautua, aua o lenei ipu ua vaevaeina i ni vaega se lua, salati, greens (e aofia ai fiber) o loʻo tuʻuina i le tasi vaega i le eletene lona lua ─tini ma gaʻo vailaʻau.

Ituaiga 2 maʻisuka meaai

Ua faʻamautu i le maketi o vailaʻau:

DiabeNot (capsules). Latou te faʻaleleia le maualuga o suka ma faʻamaonia le gaosiga o le inisalini. E masani lava, e leai se tasi e faʻamavaeina le taumafataga.

I totonu o le atigipusa e lua ituaiga o capsules (silasila i le ata) ma le eseesega o le taimi o gaioiga. O le uluaʻi capsule e vave faʻavave ma faʻaitiitia le aʻafiaga o le hyperglycemic.

O le lona lua o loʻo faʻaitiitia lemu ma faʻamautinoa le tulaga lautele.

Inu 2 taimi i le aso - taeao ma le afiafi.

O oloa faʻatagaina e aofia ai:

  • Meaʻai maualalo-gaʻo, aano o manu (e oo i le 300 gr.), 'Amiga (e oo atu i le 150 gr.),
  • Laʻau gaʻo laititi gaʻo maualalo
  • Fua, fualaau 'aina, ma mea manogi e fesoasoani i lalo o le suka ma le cholesterol (apu, pears, kiwi, fualaau, lemoni, paukini, kapisi ma le faʻaoʻoina),
  • Cereals, cereals.

O oloa e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga:

  • Lafumanu, mea faʻafiafia,
  • Salty, ulaula, ipu kuka,
  • Meaʻai gaʻo (sweets) anapogi, meaʻai suka e faʻaumatia ai,
  • Palu lapisi, pata,
  • Fualaau aina - vine, strawberries, fualaau aina mama - aso, fig, vine,
  • Carbonated, ava malosi.

Tusa 2 o le maʻisuka laʻititi-gaosi meaai

Mo le mamafa o tagata gasegase, o se taumafataga maualalo-gasega e lelei. I le gasologa o suʻesuʻega, na maitauina ai afai o le maʻisuka i le aso e le sili atu i le 20 kalama. carbohydrates, a maeʻa le 6 masina o le a pa'ū le maualuga o le suka i le toto, ma o le a mafai e se tagata ona teena fualaau faasaina.

O lenei taumafataga e talafeagai mo le maʻisuka o loʻo taitaia se olaga ola malosi. Ina ua mavae ni nai vaiaso o le usitai i falemaʻi o meaʻai, na faʻaalia ai e tagata gasegase le faʻaleleia o le toto ma le lipid profile.

O meaai sili ona taatele o le carbohydrate:

1) Matafaga i Saute. O le sini autu o se ituaiga o meaai o le aoao e pulea le lagona o le fiaai, i le mamafa o le tino. O le taimi muamua o le taumafataga e aofia ai ma le faʻasaʻo faasaina; e faʻatagaina e faʻaaoga naʻo protein ma fualaau faisua. I le laasaga e sosoo ai, ina ua amata ona paʻu le mamafa, o isi oloa na faʻalauiloa mai. O nei mea e aofia ai: gaʻo vailaau faʻamalosi, meaʻai, o fualaau 'aina, lactic acid.

2) Diet Clinic Mayo. O le oloa autu o loʻo faʻaaogaina i lenei taumafataga o le gaʻo gaʻo.

Ua saunia mai le 6 ulu o aniani, o ni tamato se lua ma pepa lanumeamata lanumeamata, o se ulu laitiiti o kapeti fou, o ni nai vaovao o le fualaʻau fualaʻau ma se pulou seleni.

O le kuka tunu e tatau ona faʻasaina i le vevela pepa (cayenne, chili), talu ai ona o lenei mea taua o loʻo teu ai le gaʻo. E mafai ona e 'aiina sea ituaiga suamalie e aunoa ma ni tapulaa, faʻaopoopo tasi fua i le taimi.

3) Meaʻai Glycemic. O ia ituaiga o meaai o le a fesoasoani e aloese ai mai le maʻisuka faʻafuasei le fesuiaiga i le maualuga ole kulukose o le toto. O le tulafono faavae e faapea o le 40% o calorie e manaʻomia e ulufale mai ai le tino mai i gaʻo gaʻo e leʻi puipuia.

Mo nei faʻamoemoega, o vine e suia i fua fou, falaoa paʻepaʻe - ma le saito atoatoa, ma isi. O le isi 30% o kalori e tatau ona faʻamalosia e ala i gaʻo, o aso uma lava e tatau ai i se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ona 'ai le aano o manu, iʻa, ma moa.

Meaʻai falaoa mo le maʻisuka ituaiga 2

Ina ia faafaigofie le fuaina o kalori, mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, sa faia ai se laulau faapitoa, e tusa ai ma le mea e mafai ona e fuafuaina le aofaʻi tatau ole gaʻo, ua taʻua o le iunite o le fua (XE).

O le laulau e faʻatusatusaina ai oloa e ala i le gaʻo o le gaʻo, e mafai ona e fuaina soʻo se meaʻai (falaoa, apple, tilo) i totonu. Ina ia mafai e le maʻisuka ona fuafua le XE, e tatau ona e maua le aofaʻi o carbohydrates i le 100 kalama i luga o le fale gaosiga o le afifi oloa, vaelua le 12 ma fetuutuunai i le mamafa o le tino.

O le maʻi maʻi suka e tatau ona mulimuli i se meaʻai i lona olaga atoa. Ae e tatau ona eseese ma aofia uma meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga:

ASO ASO ASO

BreakfastLua le taeao
  • Falaoa (25 gr.),
  • 2 tbsp. karite karite (30g.),
  • vela fua
  • 4 tbsp. punetini o salati fuamoa fou (120g.),
  • Tea tiula (200 ml.),
  • Apple, fou pe tao (100g.),
  • 1 sipuniti o le suāuʻu manogi (5 g.)
  • Kuki le faʻamaonia (25 gr.),
  • Tea (250 ml.),
  • ½ faʻi (80g.).
TaʻalogaToa tea
  • Falaoa (25 gr.),
  • Borsch (200 ml.),
  • Laʻau moa vavalaʻau (70 gr.),
  • Se ulugalii Art. buckwheat groats (30 gr.),
  • Fualaau faisua po o salatisi fua (65 gr.),
  • Fualaau suamalie ma sua suamalie (200 ml.)
  • Falaoa falaoa atoa (25 gr.),
  • Fuamoa o fualaʻau (65 gr.),
  • Tomato juice (200 ml.)
TaumafaLua taumafataga
  • Falaoa (25 gr.),
  • Palu pateta (100 gr.),
  • O se fasi iʻa e maualalo le gaʻo (165 gr.),
  • Fuamoa o fualaʻau (65 gr.),
  • Apple (100 gr.)
  • Lafir leʻo-gaʻo (200 ml.),
  • Kuki le faʻamaonia (25 gr.)

ASO ASO, ASO ASO

BreakfastLua le taeao
  • Falaoa (25 gr.),
  • Oatmeal (45 gr.),
  • Se fasi lapisi lapiti (60 gr.),
  • Salati (60 gr.),
  • Tea ma le lemon (250 ml.),
  • Se fasi kisi malolo (30 gr.)
TaʻalogaToa tea
  • Falaoa (50 gr.),
  • Soup ma meatballs (200 ml.),
  • 1 pateta ua kuka (100 gr.),
  • Se fasi fasi laʻau pipi (60 gr.),
  • 2 - 3 tbsp. punetini o le salati (60 gr.),
  • Fualaau suamalie ma fualaau suamalie (200 ml.)
  • Orange (100 gr.),
  • Blueberries (120 gr.)
TaumafaLua taumafataga
  • Falaoa (25 gr.),
  • Tomato juice (200 ml.),
  • Salati (60 gr.),
  • Sausage (30 gr.),
  • Buckwheat (30 gr.)
  • Kuki le faʻamaonia (25 gr.),
  • Low Fat Kefir (200 ml.)

ASO ASO SA, ASO TOʻAI

BreakfastLua le taeao
  • Falaoa (25 gr.),
  • Afe iʻa ma fualaau faisua (60 gr.),
  • Fuamatala fou fuamoa (60 gr.),
  • Teu e aunoa ma le suka (200 ml),
  • Faʻi (160 gr.),
  • Se fasi kisi malolo (30 gr.)
  • 2 pancakes (60 gr.),
  • Tea ma le lemon, free sugar (200 ml)
TaʻalogaToa tea
  • Falaoa (25 gr.),
  • Lauma o fualaʻau (200 ml.),
  • Buckwheat (30 gr.),
  • Uu moa talotala ma aniani (30 gr.),
  • Fuamoa o fualaʻau (60 gr.),
  • Fualaau suamalie ma sua suamalie e aunoa ma le suka (200 ml)
  • Peach (120 gr.),
  • 2 tangerines (100 gr.)
Taumafa
  • Areto (12 gr.),
  • Peʻa iʻa (70 gr.),
  • Kuki le faʻamaonia (10 gr.),
  • Lemon tii e aunoa ma le suka (200 ml),
  • Fuamoa o fualaʻau (60 gr.),
  • Oatmeal (30 gr.)

ASO SA

BreakfastLua le taeao
  • 3 faaputuga ma le sisi (150 gr.),
  • Kefe tiva, gaʻo (200 ml.),
  • Fugalaau fou (160 gr.)
  • Falaoa (25 gr.),
  • ¼ omelet (25 gr.),
  • Fuamoa o fualaʻau (60 gr.),
  • Tomato juice (200 ml.)
TaʻalogaToa tea
  • Falaoa (25 gr.),
  • Pea soup (200 ml),
  • Ola melati ma fualaau faisua (70 gr.),
  • O se fasi keke tao tao (50 gr.),
  • 1/3 ipu vai (80 ml),
  • Olivier salad (60 gr.)
  • Fugalaau fou (160 gr.),
  • Peach (120 gr.)
TaumafaLua taumafataga
  • Falaoa (25 gr.),
  • Perlovka (30 gr.),
  • Vele cutlet (70 gr.),
  • Tomato juice (250 ml),
  • Fualaau faisua po o salatisi fua (30 gr.)
  • Falaoa (25 gr.),
  • Low Fat Kefir (200 ml)

Ituaiga 2 maʻisuka

1) Susu pi. Cook:

  • 2 lita o le sua o fualaau aina suamalie, o le lima o pini lanumeamata,
  • 2 pateta, Greens, leisi 1 ulu.

O le susu e aumai i se vevela, aniani tipi lelei, pateta ua faaopoopo. Palu mo le 15 minute, ona faaopoopo lea o pi. 5 minute i le maea ai o le kuka, tape le afi, faaopoopo greens.

2) Faʻafefe keke ice cream ma le avoka. O le a manaʻomia:

  • 2 oranges, 2 avocars, 2 tbsp. punetuni o le meli
  • Art. se sipuni o pi koko
  • 4 sipuni tele o koko paʻu.

Grate le sosogi o le 2 oranoa i luga o se mea e togi ai, faʻapipiʻi le sua. I totonu o se mea faʻafefiloi, faʻafefiloi le vai o le orange ma le paluga o le avoka, honey, koko powder. Tuu le mea e tupu i se ipu tioata. Tuu se fasi keke pi i luga. Tuu i totonu o le pusaaisa, pe a uma le afa itula ona saunia le asikulimi.

3) Fualaʻau fuʻa. O le a manaʻomia:

  • 2 ata tioata, 1 le aisi,
  • 1 zucchini, 1 eggplant, Keisi laititi kata,
  • 2 tamato, sua o le fualaʻau 500 ml.

O vaega uma e tatau ona tipi i totonu o pusa, tuu i totonu o le pani, sasaa le susu ma tuu i totonu o le ogaumu. Sue mo le 40 minute. i le 160 tikeri.

Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 - mea e 'ai

O le taua tele o le solia o le metabolism o le kulukose o se meaʻai faapitoa. E tatau ona maua lelei le faʻaaogaina o mea uma talafeagai i le tino o le maʻi. E taua le iloa o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona togafitia i nisi taimi i naʻo togafitiga o meaʻai.

O maʻisuka uma e tatau ona mafai ona faʻatulagaina le areto i totonu o mea taumafa e 'aina (e tusa ai ma laulau faʻapitoa) e faʻaopoopoina ai le maʻisuka menu. E le gata i lea, e fautuaina e fomaʻi ia tuʻuina atu e a latou gase ia tusi o meaai ina ia mafai ona latou iloa mafuaʻaga o osofaʻiga a hypo poʻo hyperglycemia ma fetuunai le taumafa poʻo le suia o le fualaau o vailaʻau.

Meaʻai mo le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona mulimulitaʻia nei taʻiala:

  • E le mafai ona e matelaina, o le tausiga o calorie i aso taitasi mo tamaitai e le tatau ona itiiti ifo i le 1200 kcal, mo alii - 1600 kcal. E tatau ona talanoa ma lau fomaʻi poʻo le tagata o meaʻai fualaʻau le averesi o mea e maua mai le kalori, talu ai ua fuafuaina e le auai ma le tele o le mamafa o le mamafa i le tagata maʻi ma lana gaioiga faaletino.
  • Faʻesea atoa ia vailaʻau faʻamalosi (glucose, fructose). E maua i le tele o sugar, sweets, pastries, jams, sukalati, meli, fualaau suamalie (aemaise lava le teuina o sua) ma nisi o fua (faʻi, vine, persimmons, fualaau mamago). E mafai ona suia le suka i le sorbitol, xylitol ma isi mea faapena, ae e le tatau foi ona faʻaleagaina.
  • E faatagaina e aofia ai fualaʻau ma fua (sei vagana ai na o loʻo faʻamatalaina i luga) i ni tapulaa faatapulaaina i fua masani o le maʻisuka - e le silia 200-300 g i le aso.
  • O le nofoaga autu i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona tuʻuina atu i gaʻo vailaau faʻamalosi - cereals, fualaau faisua (o le elekana e aoga tele), e le aofia ai pateta (ua fautuaina e faʻaititia le aofaiga i se mea maualalo). Faʻaaogā masima i le fua o le 3 tbsp. i se faiga masani i le aso, e mafai ona aina fualaau faisua i le 800 g.
  • Faatapulaa le aofaiga o le falaoa e faaaoga i le 2 fasi keke i le aso, filifilia ituaiga o saito atoa.
  • Tuuina atu le fiafia i meaʻai ma iʻa. E taua le teena o sausage, sausage, pastes, meaai kuka, mea e leʻi maeʻa. E fautuaina le aveeseina o gaʻo ma pulu mata mai aano o manu.
  • A maeʻa se taumafataga mo le maʻisuka, e tatau ona manatuaina o le pasta e mafai ona 'aina e le silia ma le 2 taimi i le vaiaso. I lenei tulaga, e tatau ona e filifilia oloa e faia mai le saito o le saito.
  • A o faia se meaʻai, e taua le aua nei galo e uiga i protein o meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, oi latou e maua i pi, meaʻai soya.
  • O suauu o fualaʻau mo le maʻisuka e fautuaina i le aofaiga o le 2-3 leunetimita i le aso.
  • Aua le faʻamavae fuamoa mai le meaai, ae faʻamapulaʻa i latou i le 2-3 i le vaiaso.
  • O oloa gaosiga e filifilia ai le maualalo o gaʻo, e aunoa ma le faʻaaogaina o le kulimi kulimi ma le pata.
  • O meaai e tatau ona kuka, fuʻu, tao tao.
  • O kuka soupuni i totonu o le vai poʻo le moa faʻalua ile moa (e tatau ona kuka le suka muamua mo le 10-15 minute ma faʻafefe, e tatau ona kuka le lona lua seʻia oʻo i le vaivai).
  • O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona taumafai e faia ni meaʻai, o lona uiga, 'ai sina mea itiiti, ae masani (5-6 taimi).

Faataʻitaʻiga maʻoti o le maʻisuka mo le aso

O le tausiaina o se taumafataga maloloina mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e pipii atu i se lisi faigofie, ma suia i totonu o mea e maua mai i mea e faatagaina.

  1. Breakfast - oatmeal porridge, fuamoa. Falaoa Teu
  2. Snack - yogurt natura ma vine.
  3. Taumafa - suamalie fuamoa, susu o le susu ma salati (mai beets, aniani ma le suauu olive) ma le kapeti laʻau. Falaoa Compote.
  4. Taumafa - sina sisi falaoamata. Tea
  5. Taumafa - hake tao i totonu o le kulimi suamalie, salati fuamoa (kukama, tamato, fualaau aina po o soʻo se isi fualaau vaitau) faatasi ai ma le suauu manogi. Falaoa Koko
  6. Le taumafataga lona lua (i ni nai itula ao lei moe) - yogurt masani, apu tao.

O nei fautuaga e lautele, talu ai e tatau ile tagata maʻi ona faia sana lava auala. O le filifiliga o mea taumafa meaai e faalagolago i le tulaga o le soifua maloloina o le tagata, mamafa, glycemia, gaioiga faaletino ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E le gata i se taumafataga faapitoa, ae o tagata matutua ma matutua ua maua i le maʻisuka e manaʻomia le gaioiga faaletino. I le maʻisuka e le o le inisalini, e taua tele lenei mea ona o le tele o tagata gasegase e manaʻomia le paʻu mamafa.

Meaʻai 2 maʻisuka: laulau o oloa

I le togafitiga o le maʻisuka, e tele mea e faalagolago i le tuufaatasiga ma meaʻai.Seʻio tatou tilotilo i meaʻai e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2. O se laulau o mea e mafai ona e mafaia, mea e le mafai ona e faia, faʻatonu fautuaga ma faailo o le maʻisuka, lea e tatau ona e mautinoa mautinoa o se fomaʻi - o le a e mauaina uma nei mea i le tusiga.

O le le mautonu tele i lenei maʻi o le le lelei o le inu o le kulukose i le tino. O le maʻisuka, lea e le manaʻomia ai le togafitiga o le inisalini i le olaga atoa, o le mea sili ona taatele. E taʻua o le "non-insulin-dependent", poʻo le maʻisuka ituaiga 2.

O lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai se taumafa maualalo mo le maʻisuka ituaiga 2. E le tutusa lenei ma le laulau masani masani 9, lea e naʻo "meaʻai gaʻo" e gata, ae o loʻo tumau pea "lemu" (mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga ituaiga o falaoa, cereals, aʻa root).

Ae, i le tulaga oi ai nei o le maʻisuka iloa, e tatau ona tatou taʻutino atu o le laulau masani a le Diet 9 e le lava lona faamaoni i mea gaʻo. O lenei faiga vaivai o tulaga faasaina e le tusa ai ma le mafuaaga o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Malamalama i le mea autu e uiga i lou tulaga!

O le mafuaʻaga o faʻafitauli o loʻo tupu i le maʻisuka ituaiga 2 o se maualuga maualuga o le inisalini i totonu o le toto. Faʻatalanoa vave ma e umi se taimi e mafai ai na o se taumafa maualalo-carb, pe a faʻaititia le tele o meaʻai e maua mai i meaʻai.

Ma e naʻo le maeʻa ona faʻamautuina o faailo o nisi taimi e malolo ai. E aofia ai se vaega vaapiapi o cereals, fualaʻau aʻa, fualaʻau susu - i lalo o le faʻataʻitaʻiga o fua o le kulukose toto (!).

  • E te manaʻo e alu saʻo i le laulauʻai meaai?
  • Kiliki le numera 3 i le lisi o mataupu i lalo. E tatau ona lolomi le laulau ma tautau i le umukuka.
  • O loʻo tuʻuina atu ai se lisi auiliili o meaʻai e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2, lea e faigofie ma maeʻa faʻatulagaina.

Faʻamanuiaga mai meaʻai laiti-carb

Afai o le maʻisuka ituaiga 2 e maua i se taimi vave, o sea taumafataga o se togafitiga atoatoa. Faʻitiʻitia le gaʻo gaʻo! Ma e le tatau ona e inuina "fualaau aina i lima."

O le a le faʻaʻoleʻole o faʻamaʻi pipisi faʻaleagaga?

E taua le malamalama o faʻalavelave faʻaleagaina e aʻafia ai ituaiga uma o metabolism, ae le na o le gaʻo. O sini autu mo le maʻisuka o vaʻa toto, mata ma fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le fatu.

O se lumanaʻi matautia mo le maʻisuka e le mafai ona suia le taumafataga e le mai i le pito i lalo, e aofia ai le gangrene ma le tipi, tauaso, gasegase atherosclerosis, ma o se ala tuusao lea i le osofaia o le fatu ma le stroke. E tusa ai ma fuainumera, o nei tuutuuga i le averesi e oʻo atu i le 16 tausaga o le soifuaga i se maʻisuka leaga.

O se taumafa lelei ma o le ola i le olaga atoa o le a mautinoa ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O lenei mea o le a maua ai le metabolism saʻo i totonu o masini ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave ogaoga.

I le auala, metformin - o se faʻasalalauga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2 - ua uma ona suʻesuʻeina i sikola faasaienisi pei o se puipuiga tele e puipuia mai i le tino, e oo lava i tagata maloloina.

Taiala o taumafataga ma filifiliga o meaai

O oe fefefe neʻi faʻamalosia au mea taumafa? O le lisi o oloa faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga 2 e lautele. E mafai ona e filifilia mai i lea mea ni faʻaiuga e faʻafefe ai le suavai mo se lisi faʻaaogaina ma eseese.

O a meaai ou te 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

Faʻatatau mea e fa.

O ituaiga uma o aano o aano o manufafasi, moa, iʻa, fuamoa (atoa!), Musika. E tatau ona faatapulaaina le vaega mulimuli pe afai ei ai faafitauli i fatugaʻo.

Faʻavae i le protein protein 1-1.5 g mo le 1 kilokalama o le mamafa o le tino.

Latou te aofia ai i le 500 kalama o fualaau faisua ma mea maualuga fiber, e ono mafai lava (salamu, lamolemole). O lenei mea o le a maua ai se lagona mausali o le atoatoa ma le faʻamamaina o le manava lelei.

Fai atu leai i trans fats. Fai mai "Ioe!" Ina ia fagogota suauʻu ma fualaʻau fuālaʻau, pe a le omega-6 e le sili atu i le 30% (ala, o le sunflower lauiloa ma le suauu o le sana e le faʻaaoga ia i latou).

  • O fualaau e le faʻasalaina ma fualaʻau maualalo GI

Le silia ma le 100 kalama i le aso. O lau galuega o le filifilia lea o fualaau aina faʻatasi ma se fuainumera faʻamamafa e oʻo atu i le 40, o nisi taimi - e oʻo atu i le 50.

Mai le 1 i le 2 r / vaiaso, e mafai ona e 'ai i le suka suka (faʻavae i le stevia ma le erythritol). Manatua igoa! O lea e taua tele mo oe le manatuaina o mea suamalie sili ona lauiloa e lamatia i lou soifua maloloina.

Matou te manatu i taimi uma i le faasino igoa

O maʻi suka e taua i le malamalama i le manatu o le "glycemic index" o oloa. O lenei numera e faʻaalia ai le tali a le tagata i le oloa - pe vave vave ona maua le kulukose i le toto pe a uma ona ave.

GI ua faʻamatalaina mo oloa uma. E tolu fesuiaiga o le faailoilo.

  1. Maualuga GI - mai le 70 i le 100. E tatau i le maʻisuka ona vavaeeseina ia oloa.
  2. O le averesi GI e mai i le 41 i le 70. O le faʻaitiitia o le taumafaina ma le faʻamautuina o le kulukose i totonu o le toto e seasea, e le sili atu ma le 1/5 o meaʻai uma i le aso, i faʻatau saʻo ma isi oloa.
  3. Low GI - mai le 0 i le 40. O nei oloa o le faavae o le taumafa mo le maʻisuka.

O le a le mea e faʻatupulaia ai le GI o se oloa?

Gaosiga o meaʻai ma "mea e le mafaamatalaina" gaʻo (falaoa!), Faʻaaogaina o meaʻai maualuga-gaosiolosi, vevela ole taumafa.

O lea la, o le kalapu vavalaʻau e leai se mea e le faʻavaivai. Ma o lona tuaoi, falai i falaoa, ua le o toe faailoa mai mo le maʻisuka.

O se isi faʻataʻitaʻiga. Matou te manatu faatauvaa i taumafataga a le GI, faʻatasi ma se taumafataga faʻatasi ai ma gaʻo meaʻai ma se vaega malosi o le polotini. Salati i le moa ma le avoka ma le sipisi - o se mea taugofie mo le maʻisuka. Ae o nei lava fua, ua sasaina i se mea suamalie "e leai se aoga" ma oranoa, na o se sipuni o le meli ma le kirimi kirimalie - o se mea leaga lenei filifiliga.

Taofi le fefefe i gaʻo ma aoao e filifili mea maloloina

Talu mai le faaiuga o le seneturi talu ai, ua faanatinati le tagata e tau ai gaʻo i meaai. Le fuaitau "leai se cholesterol!" E na o pepe e le iloa. Ae o a taunuuga o lenei taua? O le fefefe i gaʻo na mafua ai le faateleina o faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻamaʻi fatu, stroke, pulmonary embolism) ma le faʻateleina o faʻamaʻi o tagata, e aofia ai le maʻisuka ma le atherosclerosis i luga o le tolu.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o gaʻo fesuiaiga mai le gaosiga o fuālaʻau fuālaʻau ua faʻalauteleina ma ua i ai se sosolo leaga o mea taumafa e sili atu nai lo omega-6 gaʻo. Omega3 lelei / omega-6 ratio = 1: 4. Ae ia tatou masaniga masani, e oʻo atu i le 1:16 pe sili atu foi.

O lau galuega o le filifili lea o gaʻo saʻo. O le faʻamalosia i omega-3, o le faaopoopoina o omega-9, ma le faʻaitiitia o omega-6 e fesoasoani e faʻafetaui au mea taumafa i le fua o omega ola maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻamaua le suauu olive o le gaʻo autu i ipu malulu. Aveese faʻamalosi ese gaʻo. Afai e faʻavela, ona faʻapipiʻi lea i le suāuʻu popo, lea e puipuia i le faʻavelaina o le mafanafana.

Laulau taumafa e mafai ma e le mafai

O le isi foi matou te faia se faanatinati. O lisi o loʻo i luga o le laulau e le faamatalaina ai se mea faʻapitoa i mea taumafa (faʻataʻitaʻiga masani o le Diet 9), ae o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 o aso nei.

  • Faʻaaogā faʻamaʻi masani - 1-1.5 g i le kilokalama o le mamafa,
  • Faʻateleina poʻo le faʻateleina le faʻaaogaina o gaʻo maloloina,
  • Aveese atoa lau suauu, cereals, pasta ma susu,
  • Se faʻaitiitia faʻaitiitia o fua o le aʻa, leki ma le susu susu.

I le laasaga muamua o le taumafataga, o lau sini mo vailaau oona o le teu i totonu o le 25-50 kata i le aso.

Mo le faigofie, o le laulau e tatau ona tautau i le umukuka o le maʻisuka - e sosoo ma faʻamatalaga e uiga i le glycemic Index of products and the calories content of recipes masani.

GaosigaE mafai ona 'aiLautele avanoa (1-3 r / vaiaso)
ma le maualuga o kullukose tumau mo le masina
FaʻailogaLaʻau vevewheat e faʻamamaina i le vai inu i le po, quinoa: 1 ipu e 40 kalama o mea gaʻo 1-2 taimi i le vaiaso. I lalo o le puleaina o le kulukose toto pe a uma le 1.5 itula.

Afai e te faʻatulagaina le faʻatuputupulaʻia mai le uluai kopi e 3 mmol / l pe sili atu - faʻamavae le oloa.

Fualaau aina suamalie, fualaʻau aʻa, lau,

pi

Fualaau faisua uma e ola i luga ae o le eleele.
Kalamaisi o ituaiga uma (paʻepaʻe, mumu, broccoli, palufela, kohlrabi, pulupulu Brussels), laau afu fou, e aofia ai ituaiga uma o laulaʻau (salati vine, arugula, ma isi mea), tamato, kukama, zucini, ata pepa, atisiliko, elekini, asparagus , vine pi, puʻamu.
Kāreti laititi, seleni aʻa, radis, Ierusalema artichoke, turnip, radish, pateta suamalie. Pipi uliuli, lentils: 1 ipu o le 30 kalama o le mea gaʻo 1 r / vaiaso.

I lalo o le puleaina o le kulukose toto pe a uma le 1.5 itula. Afai e te faʻatulagaina le faʻatuputupulaʻia mai le uluai kopi e 3 mmol / l pe sili atu - faʻamavae le oloa.

Fua
vine
Avaka, lemoni, fugalaau. E le masani ai, strawberries, strawberries, vine, fugalaau, lanu mumu, gooseberries. Vaevae i le 2 inumaga ma o mai faatasi ma protein ma gaʻo.

O se filifiliga lelei e sau mai nei fua mo fuamoa ma aano o manu.

E le silia le 100 g / aso + ae le o luga o se manava gaogao!
Berries (blackcurrant, blueberries), plum, sima, fualaau aina, pi, fig, apricots, cherries, tangerines, apu suamalie ma lemu.
Taimi, mea manogiPepa, cinnamon, mea manogi, laau afu, sinapi.Paʻu salamalie salalau, suauʻu olive i le fale, mayonnaise, sauga avoka sauces.
Mea gaosi susu
ma fue
Lisi kulimi ma kulimi kirimalie o mea masani gaʻo gaʻo. Faʻasalaga faigata. E le masani ai, kulimi ma le pata.Brynza. Mea inu suamalie o meaʻai gaʻo masani (mai le 5%), sili atu le fefete a le fale: 1 ipu i le aso, e le sili i aso uma.
O iʻa ma iʻaE le tele (!) Sea ma iʻa. Laʻau, mimiti, vali, musele, u.
Meat, Eggs and Meat ProductsFuamoa atoa: 2-3 pcs. i le aso. Toa, tolotolo, pato, lapiti, vela, povi, puaa, afaina mai manu ma manulele (fatu, ate, manava).
FatsI salakeke, olive, piuga, almond cold cool. Pulu (e sili ona lelei le kuka i totonu o lenei suauu). Palu faanatura. Ava gaʻo - o se faʻaopoopoga meaʻai. Cod ate. E le masani ai, gaʻo ma le gaʻo manu.Laʻau fou (ala, o lenei suauʻu e vave ona faʻamautuina ma itiiti ifo i le omega i le iʻa i totonu o le bioavailability).
DessertsSapalai ma faʻamaʻaisa aisa mai fua e maualalo GI (oʻo i le 40).
Le silia ma le 100 kalama i le aso. E leai se suka, fructose, honey!
Fualaau suamalie e aunoa ma le suka mai fualaau aina ma le GI e oo i le 50. Kalama koko (koko mai le 75% ma luga).
FafagaFaʻasalaga e leʻi faʻasalalau faʻatasi ma falala ma palu falaoamata. Fritters i luga o quinoa ma falaoamata tao.
SweetsO le sukalati malulu (moni mai le 75% koko) - e le silia le 20 g / aso
Nati
fatu
Alimoni, launiu, ova, cashews, pistachios, sunflower ma le pumpkin fatu (e sili atu ma le 30 kalama i le aso!).
Namu ma falaoamata o fatu (almond, cocon, chia, etc.)
MeainuTea ma le natura (!) Teu, vai inu e aunoa ma le kesi. Fagogo faʻamago i le meainu.

O a mea e le mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2?

  • O mea uma e gaosi falala ma meaʻai e le o lisi i le laulau,
  • Kuki, marshmallows, marshmallows ma isi mea e faʻafiafia ai, keke, meaʻai, ma isi,
  • Meli, e leʻo faʻamalamalamaina sukalati, suamalie, e masani lava - suka paʻepaʻe,
  • Potatoes, fuga 'oloʻo falai i falaoa, fualaau faisua, tele fualaʻau aʻa, sei vagana ai ua taʻua i luga,
  • Faatau le mayonnaise, ketchup, frying in a soup with flour and all sauces e faavae i luga,
  • O le susu o le susu, teuina o aisa kulimi (soʻo!), Oloa o faleoloa faʻapitoa ua faailogaina "susu", aua o nei mea o natia natia ma le gaʻo,
  • Fua, vine ma le maualuga GI: faʻi, vine, cherries, pineapple, peaches, tilo, meloni, pineapa,
  • Fualaau aina suamalie ma fualaau lole: fig, dried apricots, aso, vine,
  • Fale faʻatau sausage, sausage, ma isi mea, pe a iai le suka, cellulose ma le suka,
  • Sogi ma le suauu manogi, soʻo se suauu faamama, margarine,
  • O iʻa tetele, fuālaʻau faʻafefe, ulaulaina iʻa ma iʻa o le sami, meaai mamago mamago, lauiloa i le pia.

Aua e te faanatinati e fufulu au mea taumafa ona o le faasaʻoina o tapulaa!

Ioe, tulaga ese. Ioe, e aunoa ma le falaoa. Ma e oʻo lava i le buckwheat e le faatagaina i le taimi muamua. Ona la ofoina mai lea e faamasani i fualaau fou ma lemu. Ma latou te aioi e suʻesuʻe i le tuufaatasiga o oloa. Ma o le suauu e lisi ese. Ma latou fautuaina mai se mataupu e le masani ai - "e mafai ona e gaʻo, saili mo le soifua mālōlōina" ... Faʻalavelave faʻalavelave, ae pe faapefea ona ola i se ituaiga o meaai.

Ola lelei ma umi! O le taumafa fuafuaina o le a aoga ia te oe ile masina.

Bonus: o le ae ai i le tele o taimi e sili atu le lelei nai lo tupulaga e le o togiina le maʻisuka, faatalitali mo fanau a lau fanau ma faateleina avanoa o le ola umi.

Malamalama o le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai ona manatu faatauvaa. O le tele o tagata e i ai tulaga lamatia mo lenei maʻi (oi latou ia o meaʻai suamalie ma falaoamata, ma gaʻo leaga ma leai ni polotini).

Ae o le maʻi e masani lava ona tupu i le matutua ma le matutua, pe afai o isi vaivaiga ua uma ona faia i totonu o le tino.

Afai e leʻo faia le pule, o le maʻisuka o le a faʻapuupuuina le ola ma faʻaumatia ao lumanaʻi le taimi e gata ai.

E osofaia ai toto toto uma, loto, ate, o le a le mafai ona aveesea le mamafa ma faʻaleagaina le lelei o le olaga. Filifili e faʻatapulaʻa faʻataʻavale gaʻo meaʻai! O le iʻuga o le a faʻamalieina oe.

Faʻafefea ona lelei le fausiaina o se meaai mo le maʻisuka ituaiga 2

Pe a faʻatūina meaʻai mo le maʻisuka, e aoga le iloilo pe oa oloa ma metotia o faiga e aumaia ai le tino i le aofaʻiga maualuga.

  • Gaosiga o mea taumafa: kuka, tao, fuʻu.
  • Leai - masani ona fuga i le suauʻu suauu ma le vevela tele!
  • Faamamafa i meaalofa masani o le natura, pe afai e leai ni faʻailoga mai le manava ma le fatu. Mo se faʻataʻitaʻiga, 'ai e oʻo i le 60% o fualaau faisua ma fualaau aina, ma tuʻu ai le 40% i luga o le vevela.
  • Filifili ma le faʻaeteete le ituaiga o iʻa (o se laʻititi laʻititi e mautinoa e sili atu i le mercury).
  • Matou te suʻesuʻeina le faʻaleagaina o le tele o mea suamalie.
  • Matou te faʻatamaoaigaina le taumafataga faatasi ai ma le fiva meaai talafeagai (kapisi, psyllium, filo mama).
  • Matou te faʻatamaoaigaina le taumafa i omega-3 (gaʻo iʻa, iʻa mumu).
  • Leai i le ava malosi! Calories vaivai = o le hypoglycemia, o se tulaga afaina pe a tele le inisalini i totonu o le toto ma sina kulukose. Tulaga lamatia o le le mautonu ma le faateleina o le matelaina o le faiʻai. I tulaga maualuga - e oʻo atu i se coma.

O afea ma pe faʻafia ona 'ai i le aso

  • Le vaega o mea taumafa i le ao - mai le 3 taimi i le aso, sili atu i le taimi e tasi,
  • Leai - tuai le 'aiga o le afiafi! Manatu mulimuli atoatoa - 2 itula ao lei momoe,
  • Ioe - i le taeao o le taeao! E fesoasoani i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto,
  • Matou te amataina le taumafataga ma le salati - o loʻo taofia le inisalini ma oso vave faamalieina le lagona o le fiaaai, lea e taua mo le mamafa o le mamafa o le maʻisuka ituaiga 2.

Auala e faʻaalu ai se aso e aunoa ma le fiaai ma oso i le inisalini i totonu o le toto Saunia se pesini tele o le salati ma le 1 le fua i meaʻai aano - mai le seti o oloa mo le aso. Mai nei masini matou te faia ai le taeao, le aoauli, le 'aiga o le afiafi, tutusa i le voluma. Meaʻai (aoauli o le aoauli ma le lua meaai o le taeao) e filifili mai - o se pesini o lapisi ua tunu (fufuluina i le paluga o le suāuʻu olive ma le sua o le tipolo), leisi, kefir ma le luʻu o nati.

O lenei faʻatulagaga o le a mafai ai e oe vave ona toe fausia, faʻamafanafana le mamafa o le mamafa ma e le tautau i le umukuka, faʻavauvau i fua masani masani.

Ua matou faʻamatalaina se metotia galue i le auala e faʻavaeina ai se taumafa maualalo maualalo mo le maʻisuka. A e iai lau laulau i luma o ou mata, o a meaai e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e le faigata le fatuina o se lisi lelei ma eseese.

I luga o itulau o la tatou 'upega tafaʻilagi, o le a tatou saunia ai foi fualaau mo le maʻisuka ma talanoa e uiga i manatu faʻaonapo nei i le faaopoopoina o meaʻai i togafitiga (gaʻo iʻa mo omega-3, cinnamon, alpha lipoic acid, chromium picolinate, ma isi). Tumau mafaufau!

Tuua Lau Faamatalaga