Ramipril: analogues, iloiloga ma faatonuga

I lona autu, Ramipril o se vailaʻau faʻatau ACE inhibitors (angiotensin liliu mai le enzyme), ioe. i se vaega o kulupu o loʻo faʻaaogaina lelei i le togafitiga o loto vaivai. Ona o le togafitiga faafomaʻi o le fualaau faasaina i totonu o le tino o le tagata ua amata ona gaosia ramiprilat, lea e faʻagesegese ai le liua angiotensin I i angiotensin II, ma faʻalavelave foi i le faʻasinomaga o le mea mulimuli i totonu o masini.

O le iʻuga o le gaioiga o se vailaau faʻasaina, o le faʻaititia o le tino i lalo o le tino angiotensin IIlea e faatatau i le mana tele mea vasoconstrictor. I le faʻaitiitia o manatu le lelei i luga o le faʻasalaga reninfaasee faasee aldosteronema faʻaitiitia ai le aofai vailaau lautele.

I le taimi lava e tasi, o le mamafa o le faapalepale e faateleina ona o le faateleina o le fatu i le minute ma le tetee atu i ipu o mama. O le vailaʻau e iai sona aafiaga i vaʻa fatu, ma amata ai foi le faagasologa toe faaleleia o le cardiovascular system. Ramipril e faʻaititia ai le malosi lautelelauteleipu o gaʻo, maso, ate, paʻu ma le faiʻaifaaleleia atili toto i totoga.

Faʻafitauli aʻafia o le fualaau faasaina e amata i totonu o ni nai itula talu ona uma lona puleaina. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina mo le 4 vaiaso, o se faʻagasolo malie gaoioiga faʻafefe, o le tulaga masani lea e tausia ma togafitiga faaumiumi mo le tele o tausaga.

O le vailaʻau e faʻaititia ai le faʻalavelave o le faifai pea taʻavale, faʻaleagaina o le myocardiali tagata gasegase pe a uma ona faoa faamalosi pe mafatia mai faʻamaʻi vaitulotofaʻapea foʻi Ischemic fatu fatu. E le gata i lea, o le vailaʻau e fesoasoani e aloese mai le atinaʻe. maʻisuka malosii tagata gasegase ma se talaaga o mea faʻalavelave pei o maualuga maualuga, microalbuminuria, maualuga cholesterol ma le maualuga HDL (maualuga lipoproteins).

Ramipril o loʻo aʻafia i le 60% i le tino, ma o meaʻai e le aʻafia ai le tikeri o le inu o le vailaʻau. Mo le aoga togafitiga o fualaau faasaina, e tatau i le tagata maʻi ona galue saʻo ate, lea o loʻo faʻaumatia ai sootaga uʻamea, ma ua faiaramiprilatfaʻasolosolo le faiga o aʻoaʻoga metabolites.

A maeʻa le 2 itula talu ona ave le vailaʻau i totonu o le tino, ona oʻo lea i le maualuga o le maualuga o le kuluma malosi, lea e faʻamavae atoa pe a mavae le 17 itula i fecesi ma urine.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faaaogaina o le fualaau faasaina ua fautuaina mo:

  • loto vaivainatura masani
  • maʻisuka nephropathy,faamaʻi fatu fatu faasalalauina le natura (nonphs nephropathy),
  • ogaoga maualuga,
  • faaitiitia le tulaga e ono tulai mai faʻaleagaina o le myocardial, taʻavale, maliu oti.

I le faʻaopoopoga, e faʻaaoga Ramipril i le togafitiga o gasegase e alu i lalo fatu fatu, taʻavale, faʻapea foʻi suauʻu angioplastymacoronary artery alo ese le faapipiiina.

Contraindications

E le fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina pe a hypersensitivity i ACE inhibitorsi manatu faʻapitoa, hypermalemia, toe le manuiafaʻapea foi i le taimi o maitaga ma i totonulactation period.E le gata i lea, ua fautuaina e aloese mai Ramipril i le togafitiga o tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga ma matua matutua.

Faatapulaaina le faaaogaina o fualaau faasaina pe afai oi ai se talafaasolopito o angioedema, taofiofi, faʻamaʻi maʻi mama, leaga le taʻavale, atherosclerosis, stenosis, pe a uma le gaʻo fatuga, ma le maʻisukama nisi faʻamaʻi pipisi, hyponatremia, dialysis.

Faʻaiʻuga

A o ave le fualaau faasaina, aʻafiaga e pei ole: loto vaivaie le gata i lea, ae o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, tulaga maʻi, le moe, leai, le mautonu, le mautonu, moe leʻo, le necrosis o le ate, vavalalata mata, tale, le manava, sinusitis, pharyngitis, rhinitis, laryngitis, photosensitivity, ma le gau, angioedema, fiva.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Ramipril (Metotia ma metotia)

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Ramipril, o le fualaau faasaina e amata ona tautalagia tautala i se fualaau e le silia le 2.5 mg. i le aso. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faʻapea foʻi le vailaʻau, e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, faʻapea foʻi ma le lavelave o le maʻi ma le maʻi.

Faʻasalaga

I le tulaga o le maualuga, o faailoga nei e matauina i tagata mamaʻi: vailaʻau, angioedema, faʻafitauli pipisi, osofaʻi o le fatu i faʻatasi ma faʻasologa o le thromboembolic.

Mo togafitiga o taunuuga o le le talafeagai o le fualaau oona fufulu le manavafaia gaoioiga e faʻalautele ai le voluma felafolafoaʻi toto, faʻapea foʻi ma le taofia atoa pe faʻaitiitia le fua o le Ramipril.

Fegalegaleaiga

O le togafitiga o le fualaau faasaina ua matua faaleleia faʻasolosolo. E aloese hypoglycemia, hyperldosteronismfaateleina le lamatiaga o le atinae neutropeniae le faʻaaogaina vailaʻau faʻatasi ma fualaau faasaina, togafitigafaʻapea foʻi ma le uiga afaina o le myelosuppressive, mea faʻapalu ma masima e sui.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, pei o le togafitiga lava ia, i tagata mamaʻi (aemaise lava faʻamaʻi fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga o se natura faʻasalalaufaʻapea foʻi ma le tagata e faʻaavanoa Allopurinol ma immunosuppressants) e fautuaina le faia o se suʻesuʻega masani fatu fatu ma le totoe aofia ai lautele.

Maʻi ma suauu vaivai ao le i amataina togafitiga togafitiga e tatau ona toe aumaia i le masani vai-electrolyte faailoga. I le vaitaimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faasaina fomaʻi faatasi ai ma le fesoasoani a polyacrylonitrile membranes.

Faʻamatalaga e uiga ia Ramipril

O le tele o tagata mamaʻi e faʻaaogaina le uluai vailaʻau, ma e le sili atu le taugata aoga, e aofia ai tagata e gaosi oloa i totonu o le fale, tuʻu ni faʻamatalaga lelei e uiga i Ramipril. Ae ui i lea, o le tele o tagata e matauina o se itu le lelei o le fualaau faasaina ei ai se lisi tele o aafiaga i itu.

Faiga masani o le fualaau faasaina

"Ramipril", o tala tutusa o le fualaau faasaina, faapea foi ma fualaau faasaina o vailaau e sili ona leaga. Ramipril lava ia o se mea malosi e maua i le tele o fualaau faasaina. O se atiata ACE e mafai ona punitia le enzyme ma faʻaitiitia le toto maualuga. E faʻatagaina ai oe e faʻaleleia atili le faʻasolosolo o le faʻafitauli o le faʻamaʻi i tagata matutua.

O suʻesuʻega a le fomaʻi ua faʻaalia ai o le ramiprilat, o le metabolite malosi o Ramipril, e taofia ai le malosi o le angiotensin e liua ai le enzyme. Ona o lenei mea, Ramipril, o analogues ma sauniuniga faigata o le auala lea e filifili ai mo le maualuga o le puleaina o le maualuga.

Talu ai e mafai e le fualaau faasaina ona puipuia le ACE ma fesoasoani e pulea le maualuga o le toto maualuga, o Ramipril e tele ana faʻalogona. O i latou uma o loʻo faʻaaoga lelei i le togafitiga o le maualuga o le toto. E le gata i lea, o le ulutala muamua o le fualaau faasaina "Tritace". O isi mea uma lava o ona ituaiga, o le aoga e tatau ona faatusatusa ia te ia. O le faʻatagaina i le faʻatau atu e tatau ona faʻamaonia e ala i le ola faʻatasi i le vailaʻau faʻatau.

I le taimi nei, o le lisi o analogues e pei o: Amprilan, Vazolong, Dilaprel, Korpril, Pyramil, Ramepress, Ramigamma, Ramicardia, Tritace, Hartil. O Ramipril foi na gaosia e kamupani Rusia Tathimpharmpreparaty, Biokom ma Severnaya Zvezda. O oloa o nei tagata e taʻua o Ramipril SZ.

Tuʻu masani ma sauniuniga faʻapitoa

O fualaau antihypertensive o le Ramipril e faigofie ona togafitia ma ave. O lona gaioiga e mafai ai e oe ona faʻamalamalamaina ia tulaga masani e tolu o fualaau faasaina. E tusa ma le 2.5 mg, 10 ma le 5 mg. O laulau o lenei vaega e faaluaina i le aso. O loʻo i ai foʻi togafitiga faʻapitoa e aofia ai pulufana ma hydrochlorothiazide: Amprilan ND, Amprilan NL, Vazolong N, Remazid, Triapin, Tritace Plus, Hartil D, Aikupito. O iinei, o le aofaʻi o le ramipril e mai i le 2.5 mg i le 10, ma o le fua o le hydrochlorothiazide e mai le 12.5 i le 25 mg i le tasi papa.

O le vaega lona lua o fualaau faʻasaina o se tuufaatasiga lea o Ramipril ma se taula o le calcium, Amlodipine. O se faʻataʻitaʻiga o vailaʻau o Egipress, lea o loʻo maua i ni fua faʻasologa e lua: 10 mg ramipril ma le 5 mg amlodipine, ma i se fua faatatau o le 10/10 mg. I le faaopoopo atu i lenei tuufaatasiga, ei ai le isi ituaiga o vailaau oona o loʻo i ai le inhibitor ACE o le Ramipril ma le calcium antagonist Felodipine. O le Triapin lea, e aofia ai le 2.5 mg o le ramipril ma le 2.5 mg o felodipine.

Taʻiala mo le faʻaaogaina

I le faaopoopo atu i fautuaga a le fomaʻi, e tatau i le tagata gasegase ona amanaʻia faatonuga mo le faʻaaogaina. O loʻo aofia ai faʻamatalaga e uiga i faʻamatalaga, itu aʻafiaga, metotia ma pulega pulega, faʻailoga ma puipuiga. E le gata i lea, o faatonuga mo le faʻaaogaina i le Ramipril sauniuniga e faʻamalamalamaina ai le manaʻomia mo le teena o le ava i le togafitiga o le maualuga.

Ramipril, faʻasologa o le fualaau faʻasaina ma le generic Tritace ua faʻaalia mo:

  • taua maualuga maualuga,
  • e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa o televise o le faʻavaivaia o fatu,
  • maʻisuka ma isi nephropathy i le falemaʻi poʻo le faʻasolosolo taimi, e le o aʻafia ma le faʻasolosolo o le tui,
  • ma le maualuga o le maualuga o le toto,
  • mo le puipuia o le faʻaleagaina o le myocardial, faʻaitiitia o le tino i tagata gasegase faʻamaʻi, ma le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma le maualuga o le lamatiaga cardiovascular.

O le faʻamaoniga autu o le maualuga maualuga. O le maʻi taatele lea o le vaelua ma le matua, e manaʻomia ai le faʻasaʻo. E le gata i lea, o le fualaau faasaina "Ramipril" poʻo se isi inhibitor ACE e tatau ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase i le muamua 2-9 aso mai le taimi umi o le faʻaleagaina o le myocardial. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona faapalepale e mafai e tusa lava pe leai se maualuga o le gasegase. E mafua lenei mea ona o le mana malosi o le faʻamaonia o le ACE.

Faʻasologa o mea

Ole ituaiga autu o Ramipril o papa. I capsules, e le taatele. I lenei tulaga, o le tui muamua fautuaina o le 1.25 mg. O le laʻititi laʻititi o le vailaau faʻasaina o le 2.5 mg, lea na mafua ai ona vaevaeina i le lua. O le i ai o se laina i luga o le laulau e faigofie ai.

Faatasi ai ma soʻo se ituaiga o toto maualuga, o le muamua fualaau e 1.25 mg i le aso. Ma, faatasi ai ma le faapalepale lelei, o le fuainumera e faasolosolo malie lava. Fai le faia o le titina seʻia oʻo ina faʻamautu le faʻamaʻi toto. O le iloiloga mo togafitiga lelei o le maualuga o le toto maualuga o le toto maualuga, lea e seasea ona tulaʻi i le malologa.

Sauniuniga saogalemu

E tatau ona ave le fualaau faasaina i lalo o le faatonutonuina o le mamafa, aemaise lava mo le uluai tofiga. E tāua tele le faʻaitiitia o le toto maualuga pe a lalo ifo i le 90 mm. Hg. Art. Afai o le toto maualalo ifo i lalo ifo o lenei tulaga, e fautuaina oe e saili le fesoasoani a le aufaigaluega faafomaʻi. Ina ia puipuia le toto maualuga, e le fautuaina le faʻaaoga o Ramipril faatasi ai ma palapala, vasega I antiarrhythmics (Procainamide) ma le alpha-1 blockers (Alfuzosin, Tamsulozin).

Ole fualaau faasaina e tatau ona faia i taimi uma ma sili atu i le itula e tasi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻafetaui le faiga o le renin-angiotensin-aldosterone, lea e puleaina ai le toto maualuga. E le gata i lea, 'aua neʻi sola le tagofia o vailaʻau, lea e mafai ona faʻaalia i ni faʻalavelave faʻalavelave matuia. O le mumusu malosi e ave e mafai ona mafua ai le papaʻi, o aʻafiaga e mafua ai i lenei vaitaimi.

Suʻega a tagata maʻi e uiga i fualaau faasaina

O le tiga ma ona ituaiga o fualaau maualuga e maualuga le malosi o le toto. I le taimi nei, o lenei vailaʻau o le vailaau sili ona malosi e puipuia ai fualaau faasaina. Faʻafetai i lenei mea, o suʻega faʻapitoa e uiga ia te ia e masani lava ona lelei. Latou te faʻailoaina o se fualaau faʻamaoni ma le malosi lea e pulea lelei le toto. E taua tele le toe iloiloga o na gasegase na muamua ave isi fualaau oona i lenei vaega.

O tagata gasegase sa maitauina se numera itiiti o ni mea leaga na tutupu i aʻafiaga o faʻamaʻi. O se maualuga maualuga o le vavalalata mo le ACE, faapea foi ma sina fualaau o le fualaau faasaina, e taofiofia ai le tele o aafiaga gasegase e ono le talafeagai ma le faaaogaina e le aunoa. E taua tele le faʻaititia o numera o faʻalavelave i le lotolotoi o le faʻaaoga pea o Ramipril. Ae ui i lea, o lo latou le atoatoa e le mafai ona maua i le monotherapy.

Faʻaaliga i fomai e uiga i le fualaau faasaina

O fuainumera maualuga o le maualuga o le maualuga o loʻo faʻavaivai. E faʻamaonia ai le taua o lenei faʻamaʻi mo togafitiga faʻaonapo nei. E taua foi le faʻaleagaina o le tino e faʻaitiitia ai le faʻamoemoe o le olaga. O le maualuga o le maualuga o le toto e tupu ona o le tele o le faʻafouina o le renin, lea e faʻaititia ai le toto o le angiotensin toto. O le faʻasaina o lenei enzyme e mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa. E tatau ona talafeagai lenei mea e puipuia ai le maʻila o le puipui o le vaa ma foliga mai o faʻafitauli faigata o le maualuga.

E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega o suʻesuʻega lata mai, o le tele o faʻataʻitaʻiga o le inrial and cases of coronary heart disease develop after the patient has already increased high blood pressure for some time. O le mea lea, o le taua o lona togafitiga e tele. Ma o le mea e sili atu ona taua, e mafai ona faʻaitiitia le maʻi faʻafetai faʻafetai i le au ACE. Faatasi ai ma i latou, o Ramipril e sili atu le malosi ma aoga.

O faʻamatalaga a fomai e uiga ia te ia na faamaonia ai ona lelei. O le fualaau faasaina e faigofie ona faʻaaoga, e itiiti lava ni uiga leaga ma e lelei tele. Peitai, e ui lava i nei uiga lelei, atonu e le lava le togafitia o le maualuga o le maualuga. E tusa lea ma le 40-50% o mataupu suʻesuʻe.

O latou togafitiga e manaʻomia ai se faʻasologa o mea e aofia ai le inhibitor ACE, o le diuretic, o le calcium antagonist, ma o nisi taimi o le beta blocker. I le avea ai ma se faʻatagaina o le angiotensin-liliu mai o le enzyme, ua fetaui lelei lava Ramipril. O le mea lea, e mafai lava ona ave lona tulaga i le togafitiga o le maualuga o le toto, pe a faatagaina. E ui o le tele o tagata gasegase e manatu o se tau maualalo tele mo le le lava.

Faʻavaeina i papalama 10.00 mg:

Mea aoga: ramipril - 10.00 mg.
Tagata faʻatau: lactose monohydrate (gaʻo susu) - 174.00 mg, sodium bicarbonate - 10.00 mg, calslamellose sodium - 4.00 mg, sodium stearyl fumarate - 2.00 mg.

otaota o loʻo i ai se fua o le 2.5 mg - lapotopoto o biconvex o lanu paʻepaʻe poʻo le lanu paʻepaʻe ma se lamatiaga.
O lapisi ma se vailaʻau e 5 mg ma le 10 mg o lapotopoto faʻatalanoa lanu paʻepaʻe papaʻe poʻo le paepae paepae ma se facet ma se tulaga lamatia.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics
O le manipril active metabolite na faia i lalo o le aafiaga o enzymes o le "ate", ramiprilat, o se inhibitor ACE umi-galue (synonyms o ACE: kininase II, dipeptidyl carboxy dipeptidase I), o le peptidyl dipeptidase. ACE i plasma ma tissues e faʻamalosia ai le liua o le angiotensin I i le angiotensin II, lea ei ai lona aafiaga vasoconstrictor, ma le malepe o le bradykinin, lea ei ai sona aafiaga vasodilating.
O le mea lea, pe a ave le ramipril i totonu, o le fausiaina o le angiotensin II ua faʻaitiitia ma bradykinin faʻapupulaina, lea e oʻo atu ai i le vasodilation ma le faʻaitiitia o le toto maualuga (BP). E mafua mai i le ramipril, o le faateleina o le gaoioiga a le kallikrein-kine i totonu o le toto ma le tisipenisione i le faʻafouina o le prostaglandin system ma le faateleina o le faʻasalalauga o prostaglandins, lea e faʻaosofia ai le fausia o le oxide nitric i endotheliocytes, mafua ai ona faʻataunuʻuina ma endothelioprotective. O le Angiotensin II e faʻaolaina ai le gaosiga o le aldosterone, o lona uiga, o le ramipril e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le pulelasi o le aldosterone ma le faateleina o mea o loʻo i totonu o le konatela i totonu o le toto toto.
Faatasi ai ma se faaitiitia i le gaioiga o le angiotensin II i le toto, o lona aafiaga taofiofi i le faaseeina o le renin e le ituaiga o tali atu le lelei ua soloia, lea e mafua ai le faateleina o le gaoioiga o le renin i le plasma toto.
E manatu o le atinaʻeina o nisi o faʻalavelave faʻafuaseʻi (aemaise lava, "mago" tale) e fesoʻotaʻi foʻi ma se faʻaopoopoga i le gaoioiga a bradykinin.
I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le aveina male mamoe e mafua ai le paʻu o le toto i le "pepelo" ma le "tu" tulaga, e aunoa ma se tau o le tau o le fatu (HR). Ramipril e faʻaitiitia ai le maualuga o le gasegase lautele (OPSS), e aunoa ma le mafua ai o suiga o le tafe toto ma le fua o le filtration. O le aʻafiaga o le antihypertensive e amata ona atiaʻe le 1-2 itula i le maeʻa ai o se fualaau e tasi o le fualaau faasaina, ausia le maualuga pe a uma le 3-6 itula, ma faaauau mo le 24 itula. ave le fualaau faasaina ma faaauau pea mo se taimi umi. Faʻafuaseʻi le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e le mafua ai ona televave ma taua le faateleina o le toto (leai o le "withdrawal" syndrome),
I tagata gasegase e maualuga le maualuga, o le ramipril e faʻagesegese ai le atinaʻe ma le alualu i luma o le myocardial hypertrophy ma le vascular wall.
I maʻi e maualalo le fatu o le fatu, ramipril e faʻaitiitia ai le OPSS (faʻaitiitia le maeʻa i luga o le fatu), faʻaleleia le malosi o le auala vevela ma faʻaitiitia le faʻatumu o le malosi o le ventricle agavale, lea e mafua ai ona paʻu i le fatu. I nei gasegase, pe a ave ramipril, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o gaioiga o le fatu, vaevaega faʻasolosolo ma faʻaleleia le faʻapalepalega o le tino. I le maʻisuka ma le nonphbetic nephropathy, o le taking male ramipril e faagesegese ai le fua faatatau o le alualu i luma o le le atoatoa o le tino ma le amataina o le le atoatoa o le taimi mulimuli, ma, o le mea lea, e faaitiitia ai le manaomia mo le vevela poo le fatuina o fatugao. I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka poʻo le nephropathy, e faʻaitiitia ai le faʻapipiʻi o le albuminuria. I maʻi e maualuga le lamatia o le atiaʻe o le maʻi cardiovascular e mafua mai i faʻamaʻi vascular (e maua i le fatu fatu o le fatu fatu, talaaga o maʻi faʻasolosolo lautele, talafaasolopito o le stroke) poʻo le maʻisuka faʻamalosia ma le itiiti ifo i le tasi tulaga lamatia (microalbuminuria, toto maualuga, o le faateleina i le maualuga o le aofai cholesterol (OX), o le faʻaitiitia i le maualuga o le lipoprotein cholesterol (HDL-C), ulaula) le faʻaopoopoga o le ramipril i le faʻasologa o togafitiga E matuā faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le faʻauʻuina o le myocardial, o le stroke, ma le tino mai faʻamaʻi fatu cardiovascular. I le faʻaopoopoga, o le ramipril e faʻaitiitia ai le fuainumera o le soifuaga o le tino, faʻapea foʻi le manaʻomia mo le toe faʻafouina o taualumaga ma faʻagesegese ai le faʻaleleia poʻo le alualu i luma o le le mautonu o fatu.
I maʻi na maua i le fatu ma le faʻalavelave faʻapitoa lea na atiae i aso muamua o le faʻaleagaina o le myocardial (2-9 aso), ramipril, lea na amata mai i le aso 3 i le 10 o le gasegase o le myocardial, le faʻaitiitia o le tino (e 27%), o le faʻafuaseʻi o le maliu (e 30 %), o le lamatiaga o le alualu i luma o le fatu o le le mafai ona ogaoga (NYHA class III-IV class function class) / togafiti togafitiga (23%), o le ono mafai ona maua i le falemai talu ai ona o le tuputupu ae o le fatu (26%).
I le lautele o tagata maʻi, faapea foi ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e le gata i le maualuga o le maualuga ma le maualuga o le toto, o le ramipril e faaitiitia ai le lamatia o le nephropathy ma le tupu o le microalbuminuria.

Pharmacokinetics
A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave lava ona gaogao mai le gasegaselaini (50-60%) le ramipril. O mea taumafa masani e faʻateleina ai lona faʻafefe, ae le afaina ai le atoatoa o le faʻaaogaina. Ramipril o loʻo i ai se masini gasegase malosi / faʻafouina (i le ate i le hydrolysis), na mafua ai lona na o le metabolite galue, ramiprilat, o lona gaioiga e tusa ai ma le puipuiga o le ACE e tusa ma le 6 taimi sili atu nai lo le gaoioiga a le ramipril. E le gata i lea, o le taunuuga o le meli metabolism, o le diketopiperazine, lea e le maua ai le falemaʻi, ua faia, lea e maua ai le faʻamalosi i le glucuronic acid, e faʻapipiʻiina foʻi le lipopiplateta i le diketopiperazic acid.
O gasegase uma ua fausia, sei vagana ai le ramiprilat, e leai ni galuega faafomaʻi.
O le bioavailability of ramipril i le maea ai o le puleaina o le tautala e mai le 15% (mo se fualaau o le 2.5 mg) i le 28% (mo se fua o le 5 mg). O le bioavailability o le metabolite galue, ramiprilat, pe a uma le taumafaina o le 2.5 mg ma le 5 mg o le ramipril e pe tusa ma le 45% (pe a faatusatusa i lona bioavailability pe a uma le puleaina i totonu o ia lava doses).
A maeʻa ona toso i totonu, o le maualuga o plasma concentrations o ramipril ma le ramiprilat e oʻo i le 1 ma le 2-4 itula, mulimuli ane. O le faaitiitia o le plasma concentration o le ramiprilat e tupu i ni tulaga: o le tufatufaga ma le excretion phase faatasi ai ma le afa-ola (T1/2) ramiprilat, pe a ma le 3 itula, ona sosoo ai lea ma le vaega vavalalata ma le T1/2 ramiprilat, e aofia ai le tusa ma le 15 itula, ma le vaega faaiu ma se maualalo maualalo o le ramiprilat i le plasma ma le T1/2 ramiprilat, e tusa ma le 4-5 aso. O lenei vaega mulimuli e mafua ona o le faʻagasolo lemu o le ramiprilat mai se fesoʻotaʻiga malosi ma le ACE. E ui lava i le laasaga umi mulimuli ma se tasi o le toto o le ramipril ile fofoga ile 2.5 mg pe sili atu foi, o le fua ole plasma concentration o le ramiprilat e oʻo ile 4 aso o togafitiga. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina "aoga" T1/2 faʻalagolago i le fualaau e 13-17 itula.
O le fesoʻotaʻiga ma pamu plasma toto e tusa ma le 73% mo le ramipril, ma le 56% mo le ramiprilat.
A maeʻa le pule malosi, o le tufatufaina o le ramipril ma le ramiprilat e tusa ma le 90 L ma pe a ma le 500 L.
A maeʻa ona faʻafefiloi, ramipril (10 mg), faʻapipiʻiina i le isotope radioactive, e 39% o le leitio e faʻaaogaina i totonu o le iniseti ma e tusa ma le 60% i fatugaʻo. A maeʻa le puleaina o le ramipril, o le 50-60% o le fualaau e maua i le urine i le ituaiga o ramipril ma ona metabolites. Pe a uma le puleaina o le ramiprilat, e tusa ma le 70% o le fualaau o loo maua i le mimiia i le ituaiga o ramiprilat ma ona metabolites, i se isi faaupuga, faatasi ai ma le puleaina o le ramipril ma le ramiprilat, o se vaega tele o le fualaau e mafua mai i le iniseti i le talo, e ala i le aloese o fatuga (50% ma le 30%). A maeʻa ona tuʻuina atu le 5 mg o le manipril i tagata mamaʻi i le alavai, e toetoe lava o le tele o le ramipril ma ona metabolites e faʻamalosi e gaʻo ma le manava i totonu o le 24 itula talu ona maeʻa le pulega.
E tusa ma le 80-90% o metabolites i le urine ma le talo na faʻaalia o le ramiprilat ma le ramiprilat metabolites. Ramipril glucuronide ma le ramipril diketopiperazine mo le tusa ma le 10-20% o le aofai atoa, ma o le mea e le mafai ona faʻaaogaina o le ramipril i le urine e tusa ma le 2%.
O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai le mimiti o le susu i le susu susu.
I le tulaga o le le atoatoa o le aoga ma le kiliata creatinine (CC) e itiiti ifo i le 60 ml / min. excretion o ramiprilat ma ona metabolites e ala i le gasolo malie o le fatuga. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le plasma concentrations o le ramiprilat, lea e faaitiitia lemu atu nai lo tagata gasegase masani.
Pe a ave le mumu i le maualuga (10 mg), o le gase o le galuega e mafua ai le faʻaitiitia o le metabolism o le ramipril i le malemiprilat ma le faʻaitiitia o le ramiprilat.
I tagata volenitia maloloina ma tagata mamai i le maualuga o le toto maualuga, pe a maeʻa le lua vaiaso o togafitiga i le pulufana i se aso o le 5 mg, e leai se faʻalauteleina faʻapitoa o le ramipril ma le ramiprilat. I tagata gasegase e le o tumau le fatu, pe a maeʻa le lua vaiaso o togafitiga faʻatasi ma le mimita i aso taitasi o le 5 mg, o le faateleina o le 1.5-1.8 faʻatele o plasma concentrations o le ramiprilat ma le vaega i lalo o le gaosiga pharmacokinetic time (AUC).
I le au tausi soifua soifua maloloina matutua (65-76 tausaga), o le falemaʻi o le ramipril ma le ramiprilat e le matua ese lava mai i le au talavou volenitia soifua maloloina.

Ma le faʻaeteete

O le faʻaaoga faʻaaogaina o le fualaau faasaina Ramipril i fualaau oona e aofia ai aliskiren poʻo le angiotensin II talitane (faʻatasi ai ma le poloka faʻalua o le renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS) o loʻo i ai le faʻalavelave tele o le paʻu o le toto, le atinaʻeina o hyperkalemia ma le tino o le tino vaivai faʻatusatusa i le monotherapy) (see Vaega "Faatonuga Faapitoa").
Tuutuuga lea e sili atu le matautia o le faaitiitia o le toto maualuga (faatasi ai ma ni atherosclerotic leions o le gaioiga ma le gaʻo).
Tuʻuina faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le gaoioiga a le RAAS, lea, pe a faʻasaina le ACE, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaitiitia o le toto maualuga ma le le atoatoa o le galuega:

  • ogaoga maualuga o le maualuga o le toto, aemaise lava le maualuga o le maualuga o le toto,
  • o le gasegase o le fatu tumau, aemaise lava le ogaoga, poo isi foi fualaau faasaina,
  • Faʻaleagaina le taua o le fatu o le gaʻo (i le i ai o fatugaʻo uma) - i ia ituaiga o maʻi, e tusa lava pe itiiti ifo le maualuga o le faʻasalaga o le creatinine i le toto toto e mafai ona avea ma se faʻaaliga o le faʻaleagaina o le gaioiga o le galuega,
  • o le taimi muamua o togafitiga,
  • faʻalavelave i le paleni vai-electrolyte o se taunuuga o le le lava o le faʻaogaina o le suavai ma le sodium chloride, manava, vomiting, ma le soona inu tele.

Faʻaleagaina o le ate (leai se poto masani i le faʻaaogaina: e mafai uma ona faʻamalosia ma faʻavaivaia aafiaga o le ramipril e mafai, i tagata gasegase ma le cirrhosis o le ate ma le ascites ma le edema, e mafai ona faʻaauau le faʻamalosia o RAAS).
Fale le atoatoa (CC sili atu i le 20 ml / min / 1.73 mita o le tino) ona o le lamatiaga o le faatupuina o le hyperkalemia ma leukopenia.
Tuʻu pe a uma le gaosiga o fatugaʻo.
O maʻi o le suauu fesoʻotaʻi, e aofia ai le lupus erythematosus, scleroderma, togafitiga faʻatasi ma fualaau e mafai ona mafua ai suiga i le ata o le toto toto (atonu o le a taofia le hematopoiesis o le ponaivi, le atinaʻe o neutropenia poʻo agranulocytosis) (vaai i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau").
O le maʻi suka (faʻafitauli o le hyperkalemia).
Matua (lamatiaga o le faateleina o le aʻafiaga o aʻafiaga).
Hyperkalemia

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu

Faʻasalaga a Ramipril i le maʻitaga, ona e ono afaina ai le fatu o le pepe: faʻaleagaina le totoina o fatuga o le fotus, faʻaitiitia le toto maualuga o le fomaʻi ma pepe faatoa fanau mai, galuega faʻaleagaina, hyperkalemia, hypoplasia o ponaivi, oligohydramnios, konekarate o vae, faʻaogaina o ponaivi o le ulu, hypoplasia o mama.
O le mea lea, ao le i aveina le fualaau faasaina i fafine o le a fananau mai, e tatau ona le amanaia le maitaga.
Afai o loʻo fuafua e se fafine se maʻitaga, ona tatau loa lea ona faʻagata le togafitiga faʻamaʻi ACE.
I le tulaga o le faʻamaoniga o le maitaga aʻo togafitiga ma Ramipril, e tatau ona e taofia le ave i se taimi vave lava ma ia tuʻuina atu le tagata maʻi i le tagofia o isi vailaʻau, pe a faʻaaogaina le mea lamatia mo le tamaitiiti o le a itiiti.
Afai o togafitiga faʻatasi ma Ramipril e tatau ai aʻo faagasolo le lactation, e tatau ona faʻagata le susu.

Tosiga ma le pulega

E tatau ona ave laulau e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga (o lona uiga, o laulau e mafai ona faia i luma ma le taimi pe a maeʻa foi meaai) ma inu vai tele (1/2 ipu). Aua le faʻafefete pe fufulu pepa aʻo lei faʻaaogaina.
Ole suʻega ole filifilia e fuafua i le togafitiga o le maʻi ma le faapalepale ole gasegase ile fualaau faasaina. Togafitiga e masani lava ona umi, ma o lona umi i tulaga taʻitasi e fuafuaina e le fomaʻi.
Seʻi vaganā ua faʻamaonia i se isi itu, ona faʻaaogaina lea o le tino ma le faʻasologa o le hepatic, o le vailaʻau o loʻo i lalo e fautuaina.
Faʻasolosolo maualuga
E masani lava, o le muamua o le tui e 2.5 mg i aso taʻitasi i le taeao. Afai e ave le fualaau faasaina i lenei fualaau mo le 3 vaiaso pe sili atu, e le mafai ona faatulaga le toto toto, ona mafai lea ona faateleina le fualaau i le 5 mg o le ramipril i le aso. Afai e le aoga le fua ole 5 mg, pe a maeʻa le 2-3 vaiaso e mafai ona faaluaina i le maualuga ole aso ole aso fautuaina ole 10 mg i le aso.
I le isi itu i le faateleina o le fualaau i le 10 mg i le aso ma le le talafeagai o le aoga o aso taitasi o le 5 mg, e mafai ona faaopoopo atu isi vailaau antihypertensive i togafitiga, aemaise lava, togafitiga poo le "faagesegese" o le konetela channel blockers.
I le faaletonu tumau o fatu
Laʻau muamua fautuaina o le 1.25 mg (1/2 pusa o le 2.5 mg) 1 taimi i le aso. Faʻalagolago i le tali i togafitiga a le tagata maʻi, e mafai ona faateleina le fualaau. E fautuaina le faaluaina o le dose i se vaeluaga o le 1-2 vaiaso. Afai e te manaʻomia le suʻeina o le 2.5 mg pe sili atu, e mafai ona tuʻuina i le aso, pe vaevaeina i ni 2 atumaga.
Ole maualuga ole fua ole aso e fautuaina ole 10 mg.
Faʻatasi ma le maʻisuka poʻo le nephropathy e le o le maʻisuka
Laʻau muamua fautuaina o le 1.25 mg i le aso (1/2 pusa o le 2.5 mg). O le fualaau e mafai ona faateleina i le 5 mg i le aso. Faatasi ai ma nei tulaga, o doses e sili atu nai lo le 5 mg i le aso i mataupu tau togafitiga e pulea lelei e le i lelei ona suesueina.
Le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻauʻuina o le myocardial, o le stroke, poʻo le cardiovascular mortality in patients with high cardiovascular risk
Laʻau muamua fautuaina o le 2.5 mg 1 le taimi i le aso. Faʻalagolago i le faapalepale o le onosai, e mafai ona faasolosolo lemu le fua. E fautuaina e faalua le fualaau ile 1 vaiaso o togafitiga, ma i le isi 3 vaiaso o togafitiga, ia faateleina i le togafitiga masani o le 10 mg i le aso.
O mea e sili atu i le 10 mg e leʻo lelei ona suʻesuʻeina i suʻega faʻapitoa faʻataʻitaʻi. O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase ma CC e itiiti ifo i le 0.6 ml / sec e le malamalama lelei.
Faʻatasi ai ma le faʻaletonu o le fatu ma faʻamatalaga faʻapitoa lea na atiaeina i nai aso muamua (mai le 2 i le 9 aso) i le maea ai o le faʻaleagaina o le myocardial
O le tui muamua ua fautuaina e 5 mg i le aso, e vaevaeina i ni atopaʻu se lua o le 2.5 mg, lea e ave tasi i le taeao ma le lua i le afiafi. Afai o le tagata gasegase e le taliaina lenei fua muamua (o le tele o le paʻu o le toto maualuga e matauina), ona fautuaina lea e ave le 1.25 mg (1/2 pusa o le 2.5 mg) 2 taimi i le aso mo aso e lua.
Ma, faʻalagolago i le tali a le tagata gasegase, e mafai ona faʻateleina le fua. E fautuaina e faapea o le fualaau faʻatasi ma lona faʻateleina faaluaina i le va o le 1-3 aso. I se taimi mulimuli ane, o le aofaiga o fualaau o aso taitasi, lea na muamua vaevaeina i ni atopa se lua, e mafai ona tuuina atu i le taimi e tasi. O le maualuga maualuga o loʻo fautuaina e 10 mg.
I le taimi nei, o le poto masani i le togafitia o tagata gasegase o le fatu le tumau o le fatu (vasega III-IV e tusa ai ma le NYHA), lea na vave tulai mai pe a maeʻa le afaina o le myocardial, e le lava. Afai o nei tagata gasegase e filifili e togafitiga ma Ramipril, e fautuaina le togafitiga e amata i le pito sili ona maualalo - 1.25 mg (1/2 pusa o le 2.5 mg) i lea aso ma lea aso, ma e tatau ona faia se tausiga faʻapitoa i faʻatelega taitasi toso.
Le faʻaaogaina o le fualaau oona Ramipril i nisi vaega o tagata gasegase
Tagata mamaʻi e leai se aoga
I le CC mai le 50 i le 20ml / min, o le fua muamua o le aso e masani ona 1.25 mg (1/2 pusa o le 2.5 mg). Ole maualuga pito i luga o aso ole aso ole 5%.
O maʻi e le atoatoa lelei le faʻasaoina o le suavai ma le eletise, o gasegase e maualuga le maualuga o le toto, faapea foi ma gasegase e mafua ai le maualalo o le toto maualuga e maua ai se tulaga lamatia (mo se faʻataʻitaʻiga, i gasegase o le atherosclerotic ogaoga o gaioiga ma le gaʻo)
O le fua muamua e faʻaititia i le 1.25 mg / aso (1/2 pusa o le 2.5 mg).
Tagata faʻamaʻi faʻamuamua togafitiga
E tatau, pe afai e mafai, ona faʻailogaina le togafitiga 2-3 aso (faʻalagolago i le umi o le gaioiga o togafitiga) aʻo leʻi amataina le togafitiga ma Ramipril poʻo, a itiiti ifo, faʻaitiitia le fualaau o togafitiga. Togafitiga o ia ituaiga o gasegase e tatau ona amata i le fua aupito maualalo o le 1.25 mg o le ramipril (1/2 pusa o le 2.5 mg), e tasi i le aso, i le taeao. A maeʻa ona ave muamua le fualaau muamua ma taimi uma pe a uma ona faʻaleleia le fualaau o le ramipril ma le (or) diuretics, aemaise o le "gaioiga" diuretics, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomai mo le itiiti ifo ma le 8 itula ina ia aloese ai mai se tali e le pulea.
Tomaʻi matutua (silia ma le 65 tausaga)
O le fua muamua e faʻaititia i le 1.25 mg i le aso (1/2 pusa o le 2.5 mg).
Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega
O le faʻagasolo o le toto maualuga i le aveina o Ramipril e mafai ona faʻalautele (ona o le faʻaitiitia o le manava o le ramiprilat), poʻo le faʻavaivaia (ona o le faʻaitiitia o le liua o le maniprilita le gaioiga i le ramiprilat). O le mea lea, i le amataga o togafitiga e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa. Ole maualuga pito i luga o aso taitasi ole a iai le 2.5 mg.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

O meaʻai e faʻaumatia uma (aua le faʻamaʻa), faʻamamaina i se aofaiga e lava (1/2 ipu) vai, e tusa lava pe o le a le taumafataga (o lona uiga, e mafai ona faʻaaogaina papala i luma ma le taimi pe a maeʻa foʻi meaai). Ole suʻega ole filifilia e fuafua i le togafitiga o le maʻi ma le faapalepale ole gasegase ile fualaau faasaina.

Togafitiga ma Ramipril-SZ e masani lava ona umi, ma o lona umi i tulaga taitasi e fuafuaina e le fomaʻi.

Seʻi vagana ua faʻamaonia, o lona uiga e tatau ona faʻamalosia le faʻaaogaina o fualaau o loʻo taʻua i lalo.

Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga, e masani lava o le fua muamua o le 2.5 mg 1 le taimi i le aso i le taeao. Afai e ave le fualaau faasaina i lenei fualaau mo le 3 vaiaso pe sili atu, e le mafai ona faatulaga le toto toto, ona mafai lea ona faateleina le fualaau i le 5 mg o le ramipril i le aso. Afai e le aoga le fua ole 5 mg, pe a maeʻa le 2-3 vaiaso e mafai ona faaluaina i le maualuga ole aso ole aso fautuaina ole 10 mg i le aso.

I le avea ai o se isi auala e faʻaopoopoina ai le dose i le 10 mg i le aso ma le le talafeagai o le malosi o le 5 mg i aso taitasi, e mafai ona faʻaopopo atu isi vailaau faʻasaʻi e togafitiga ai, aemaise lava o le telefoniu poʻo le "faʻavave" o le mea e faʻaaogaina ai le calcium.

I le faaletonu tumau o le fatu, o le togafitiga muamua fautuaina: 1.25 mg i le aso (1/2 tusiga 2.5 mg). Faʻalagolago i le tali a le tagata maʻi i le togafitiga, e mafai ona faateleina le fualaau. E fautuaina le faaluaina o le dose i se vaeluaga o le 1-2 vaiaso. Afai e te manaʻomia le suʻeina o le 2.5 mg pe sili atu, e mafai ona tuʻuina i le aso, pe vaevaeina i le 2 atumaga.

Ole maualuga ole fua ole aso e fautuaina ole 10 mg.

Mo le maʻisuka poʻo le nephropathy ole maʻisuka, o le laʻau fautuaina muamua: 1.25 mg i le aso (1/2 le papaa 2.5 mg). O le fualaau e mafai ona faateleina i le 5 mg i le aso. Faatasi ai ma nei tulaga, o doses e sili atu nai lo le 5 mg i le aso i mataupu tau togafitiga e pulea lelei e le i lelei ona suesueina.

O le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial, o le stroke, poʻo le cardiovascular mortality in patients with high cardiovascular risk, o le dose muamua fautuaina o Ramipril-SZ e 2.5 mg i le aso. Faʻalagolago i le faapalepale o le onosai, e mafai ona faasolosolo lemu le fua. E fautuaina e faalua le fualaau ile 1 vaiaso o togafitiga, ma i le isi 3 vaiaso o togafitiga, ia faateleina i le togafitiga masani o le 10 mg i le aso.

O mea e sili atu i le 10 mg e leʻo lelei ona suʻesuʻeina i suʻega faʻapitoa faʻataʻitaʻi.

O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e faʻamaonia le creatinine o le itiiti ifo i le 0.6 ml / s e leʻi lava ona suʻesuʻeina.

I le faaletonu o le fatu lea na atiaeina i nai aso muamua (mai le 2 i le 9 aso) i le maea ai o le afaina o le myocardial, o le fualaau muamua ua fautuaina e 5 mg i le aso, ua vaevaeina i ni vailaau se lua o le 2.5 mg, lea e tasi le taeao, ma le lona lua i le afiafi. Afai o le tagata gasegase e le faʻafeiloaʻi i lenei fua muamua (o le tele o le faʻaitiitia o le toto maualuga e matauina), ona fautuaina lea ia tuʻuina atu ia te ia le 1.25 mg 2 taimi i le aso (1/2 le papaa 2.5 mg) mo aso e lua. Ma, faʻalagolago i le tali a le tagata gasegase, e mafai ona faʻateleina le fua. E fautuaina e faapea o le fualaau faʻatasi ma lona faʻateleina faaluaina i le va o le 1-3 aso. I se taimi mulimuli ane, o le aofaiga o fualaau o aso taitasi, lea na muamua vaevaeina i ni atopa se lua, e mafai ona tuuina atu i le taimi e tasi.

O le maualuga maualuga o loʻo fautuaina e 10 mg.

I le taimi nei, o le mea na tupu i le togafitia o tagata gasegase ua le atoatoa le fatu (vasega III-IV e tusa ai ma le NYHA), lea na tupu i se taimi vave pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial, e le lava. Afai o nei tagata gasegase e filifili e togafitiga ma Ramipril-SZ, e fautuaina le togafitiga e amata i le sili ona maualalo - 1.25 mg i le aso (1/2 le papaa 2.5 mg) ma e tatau ona ave le tausiga faʻapitoa i faʻatelega taitasi toso.

Le faʻaaogaina o le ramipril-SZ i nisi vaega o tagata gasegase

Tagata mamai e le atoatoa le aoga: pe a fai o le kiliaina o le creatinine e mai le 50 i le 20ml / min i le 1.73 m2 o le tino, o le fua muamua o le aso e masani lava 1.25 mg (1/2 le laulau 2.5 mg). Ole maualuga pito i luga o aso ole aso ole 5%.

O maʻi na faʻamaonia faʻamaonia le leai o se suavai ma eletise, o gasegase e maualuga le maualuga o le toto, faapea foi ma gasegase e mafua ai le maualalo o le toto maualuga e maua ai se tulaga lamatia (mo se faataitaiga, i gasegase o le atherosclerotic ogaoga o gaioiga ma le gataifale): o le fua muamua e faaitiitia i le 1.25 mg / aso (1/2 le laulau 2.5 mg).

Tomaʻi e iai togafitiga muamua: pe afai e mafaia, e tatau ona faalēaogaina ia togafitiga i le 2-3 aso (e fuafua i le umi o le gaioiga o togafitiga) aʻo leʻi amataina togafitiga ma Ramipril-SZ pe, a itiiti ifo, faʻaitiitia le fualaau o togafitiga. Togafitiga o nei gasegase e tatau ona amata i le fua aupito maualalo o le 1.25 mg o le ramipril (1/2 pusa o le 2.5 mg), e tasi i le aso, i le taeao. A maeʻa ona ave muamua le fualaau muamua ma taimi uma pe a uma ona faʻateleina le fualaau o le ramipril ma (poʻo le) faʻaaogaina o togafitiga, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomai mo le itiiti ifo ma le 8 itula ina ia aloese ai mai se uiga le mautonu.

Tagata gasegase matutua (sili atu i le 65): o le fua muamua e tatau ona faʻaitiitia i le 1.25 mg i le aso (1/2 le laulau 2.5 mg).

Tagata maʻi e maualalo le galuega o le ate: o le aʻafiaga o le toto i le aveina o Ramipril-SZ e mafai ona faʻalauteleina (ona o le faʻaitiitia o le magiprilat excretion), poʻo le faʻavaivaia (ona o le faʻaitiitia o le liua o le maniprilla le galue i le ramiprilat). O le mea lea, i le amataga o togafitiga e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa. Ole maualuga pito i luga o aso taitasi ole a iai le 2.5 mg.

Faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga malosi a Ramipril-SZ i lalo o le aafiaga o enzymes o le "ate" ua liua i le gasegase metabolite ramiprilat, lea ei ai sona aafiaga i taimi umi i le ACE. ACE i plasma ma tissues e faʻamalosia le liua o le angiotensin I i le angiotensin II ma le malepe o le bradykinin. O le mea lea, pe a ave le ramipril i totonu, o le fausiaina o le angiotensin II ua faʻaitiitia ma bradykinin faʻapupulaina, lea e oʻo atu ai i le vasodilation ma le faʻaitiitia o le toto maualuga (BP).

O le faateleina o le gaoioiga a le kallikrein-kinin i totonu o le toto ma le tisipenisione e fuafua ai le gasegase ma le endothelioprotective aafiaga o le ramipril ona o le faʻafouina o le prostaglandin system, ma, e tusa ai ma le faateleina o le faʻasalalauga o prostaglandins, lea e faaosofia ai le fausia o le nitric oxide (NO) i endotheliocytes.

O le Angiotensin II e faʻaolaina ai le gaosiga o le aldosterone, o lona uiga, o le ramipril e faʻaititia ai le pulelasi o le aldosterone ma faʻapupulaina ai le kulimi o le konatela.

Faatasi ai ma le faaitiitia o le gaioiga o le angiotensin II i le toto, o lona aafiaga faatosina i le puleaina o le renin e ala i le ituaiga o tali atu le lelei ua soloia, lea e mafua ai le faateleina o le galuega o le reins plasma. E manatu o le atinaʻeina o ni faʻafitauli e le manaʻomia (aemaise lava, "mago" tale) e fesoʻotaʻi foʻi ma se faʻaopoopoga i le gaoioiga a bradykinin.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le aveina male mamoe e mafua ai le paʻu o le toto i le "pepelo" ma le "tu" tulaga, e aunoa ma se tau o le tau o le fatu (HR). Ramipril e faʻaitiitia ai le maualuga o le gasegase lautele (OPSS), e aunoa ma le mafua ai o suiga o le tafe toto ma le fua o le filtration. O le aʻafiaga o le antihypertensive e amata ona aliali i totonu o le 1-2 itula i le maeʻa ai o se tasi o fualaau o fualaau faasaina, ausia lona tau aofaʻi ile 3-9 itula, ma tumau mo le 24 itula. Faatasi ai ma se fualaau o le aoga, e mafai ona alualu i luma le malosi o le antihypertensive, masani ona tumau i le 3 i le 4 vaiaso o le pulega faifaipea o le fualaau faasaina ma faaauau pea mo se taimi umi. O le fualaau faasaina e leai se "faʻasolosolo" maʻi, o lona uiga. faʻafuaseʻi le faʻaaogaina o le faʻamaʻiina o fualaau faʻasaina e le mafua ai ona faʻavave vave ma taua le faateleina o le toto.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga, o le ramipril e faʻagesegese ai le atinaʻe ma le alualu i luma o le myocardial hypertrophy ma le vascular wall.

I maʻi gasegase tumau, ramipril e faʻaititia ai le OPSS (faʻaitiitia i le afterload i le fatu), faʻaititia le malosi o le auala vevela ma faʻaitiitia le faʻatumu o le malosi o le ventricle agavale, lea, e mafua ai, le faʻaitiitia o le avega i le fatu. I nei gasegase, pe a ave ramipril, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o gaioiga o le fatu, vaevaega faʻasolosolo ma faʻaleleia le faʻapalepalega o le tino.

I le maʻisuka ma le nonphbetic nephropathy, ramipril o le a faʻagesegese ai le alualu i luma o le le atoatoa o le tino ma le amataina o le faalēaogāina o le taimi mulimuli, ma, o le mea lea, e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le vevela poʻo le fatugaina. I uluaʻi laasaga o le maʻisuka poʻo le nephropathy, e faʻaitiitia ai le mamafa o albuminuria.

I maʻi e maualuga le lamatiaga o le atiina ae o maʻi fatu cardiovascular due to orions vascular (ua maua i le fatu fatu o le fatu fatu, tala faasolopito o gasegase o le gaʻo, talafaasolopito o le stroke), poo le maʻisuka faʻamalosia ma le itiiti ifo i le tasi le tulaga lamatia (microalbuminuria, o le maualuga o le cholesterol atoa (OX), o le faaitiitia o le maualuga o le maualuga o le cholesterol o lipoproteins maualuga (HDL-C), ulaula) le faaopoopoina o le ramipril i le togafitiga masani e matuā faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le myocardial, le faʻamaʻi ma le tino mai mafuaʻaga cardiovascular. I le faʻaopoopoga, o le ramipril e faʻaitiitia ai le fuainumera o le soifuaga o le tino, faʻapea foʻi le manaʻoga mo le toe faʻafouina o taualumaga, ma faʻagesegese ai le amataina poʻo le alualu i luma o le le mautonu o fatu.

I tagata gasegase ua le atoatoa le fatu lea na atiae i aso muamua o le gasegase o le myocardial (2-9 aso), o le amata mai i le 3 i le 10 aso o le infarction mai le myocardial e faaitiitia ai le lamatiaga o le tino (e 27%), o le lamatiaga o le maliu faafuaseʻi (e 30 %), o le lamatiaga o le le tumau o le fatu o le alualu i luma i le ogaoga (NYHA class III-IV class function class) / togafitiga faafomaʻi (27%), atonu o le falemai mulimuli ane ona o le faaletonu o le fatu (26%).

I le lautele o tagata maʻi, faapea foi ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e le gata i le maualuga o le maualuga ma le maualuga o le toto, o le ramipril e faaitiitia ai le lamatia o le nephropathy ma le tupu o le microalbuminuria.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Folasaga o foliga - papaʻitusi: toetoe a paepae poʻo le paʻepaʻe, lapotopoto faʻatalanoa, ma se laina elemene ma le tufatufaina (i le pusa paʻu: 10 pcs., 3 faaputuga i se pepa faʻailoga, 14 pcs.) I totonu o se atigipusa, 1 po o 2 pusa) .

O le gaioiga malosi o Ramipril o le ramipril, i le 1 papalama - 2.5 mg, 5 mg poʻo le 10 mg.

Vaega o ausilali: lactose, microcrystalline cellulose, aerosil (colloidal silicon dioxide), magnesium stearate, primogel (sodium carboxymethyl starch).

Pharmacokinetics

Faatasi ai ma le tautala tautala, o le absorption e oo i le 50-60%. E le afaina le tikeri o le taumafa, ae faaitiitia ai le fua o le absorption. O le maualuga o le maualuga o le ramipril e ausia pe a uma le 2-4 itula pe a uma le pulega. I totonu o le ate, o le tuufaatasiga o le metabolised, o le metabolite ramiprilat (gasegase o le ACE e 6 ona maualuga atu nai lo lena mo le ramipril) ma le metabolite diketopiperazine. Ona maua ai lea o le glucuronidation i le ramipril. Vagana ai le pipiʻi, o metabolite uma e fausia e le faʻaalia ai le gaioiga o le falemaʻi.

Ramipril ua fusifusi i palatini plasma e 73%, ma le ramiprilat - e 56%. O le bioavailability i le maea ai o le puleaina o le 2.5-5 mg o le vailaʻau e 15-28%, i le tulaga o le ramiprilat - 45%. Faatasi ai ma se fua faatatau o le 5 mg i aso uma, o le maualuga ole tulaga o le ramiprilat i plasma e ausia ile aso 4.

O le afa-ola o le ramipril e 5.1 itula. O le faʻatupuina o le ramiprilat i le toto toto ua faʻaitiitia i le tufatufaina ma le faʻamalologa o le toto ma le afa-ola o le 3 itula, i le vaega o le solo, o le afa-ola e 15 itula ma i le laasaga umi umi, lea e iloa ai le maualalo o le paʻu i le plasma - 4-5 aso. O le afa-ola faʻamaʻaloga e faʻatupulaia ai tagata mamaʻi e mafatia i le faʻavaivai masani.

O le tufatufa o le ramipril o le 90 lita, o le lita e 500 lita. O le vailaʻau e faʻamalosi e ala i fatugaʻo i se aofaiga o le 60% o le fualaau, ma e ala i le iniseti - i se aofaiga e 40% (e masani lava i foliga o metabolites). Faʻatasi ai ma le tele o le faʻafitauli, o le excretion rate of ramipril ma ona metabolites e faʻaitiitia i le faʻaititia o le faʻaitiitia o le creatinine clearance, faʻatasi ai ma le maʻi o le ate, o lona liua i le ramiprilat ua taofia, ma i le fatu o le fatu, ua faateleina le content of ramiprilat i le 1.5-1.8 taimi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Ramipril: metotia ma metotia

O fualaau e ave faʻatalanoa i luma pe pe a uma le taumafataga, faʻamalo atoa i le vai.

Ua faatonuina e le fomaʻi le fualaau i luga o le faavae o faailoga o le falemaʻi, i le amanaia o le faapalepale o le tagata lava ia ma le togafitiga o le fualaau faasaina.

  • Ole maualuga ole totoga: ole fua muamua ole 2.5 mg 1 taimi ile aso (i le taeao) poo le 2 inumaga. Ina ia ausia le malosi o le togafitiga, o le a mafai ona maua le tele o fualaau oona pe a uma le 2-3 vaiaso o togafitiga. O le fua masani o le tausiga o le 2.5-5 mg, o le maualuga e 10 mg i le aso. Faʻatasi ai ma le togafitiga muamua, e tatau ona faalēaogāina pe tatau ona faʻaitiitia le fua faatatau i le sili atu i le 3 aso aʻo leʻi amataina Ramipril.O le fua muamua mo tagata mamaʻi e maua ai togafitiga, o gasegase e leai se aoga poʻo le maualuga o le maualuga o le toto ma le fatu o le fatu e 1.25 mg i le aso i le aso. O le talosaga e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. Mo tagata gasegase o loʻo iai se paleni eletise poʻo se faʻalavelave faʻafitauli, e le tatau ona silia le 1.25 mg i le aso muamua,
  • Faʻasologa o le fatu le fatu: o le muamua fualaau o le 1.25 mg tasi, pe a tatau ai, e mafai ona faaluaina le fualaau ile 1-2 vaiaso. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 10 mg. Faatasi ai ma le faʻafoega faʻapitoa o togafitiga, e tatau ona faʻaitiitia o latou fua ao lei amataina togafitiga,
  • Lē o le fatu na tupu i totonu o le 2-9 aso i le maea ai o le faʻaleagaina o le myocardial: Muamua - 2.5 mg 2 taimi i le aso (taeao ma le afiafi) ma a maeʻa aso e lua o togafitiga - 5 mg 2 taimi i le aso. Laʻau togafitiga - 2.5-5 mg 2 taimi i le aso. Afai e le talia lelei le vailaʻau (togafiti faʻatonuina), e tatau ona faʻaitiitia le fua muamua ile 1.25 mg 2 taimi i le aso, pe a maeʻa le 2 aso e mafai ona faateleina i le 2.5 mg, ma a maeʻa le 2 aso i le 5 mg 2 taimi i le aso. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 10 mg. Afai e le lelei le toleniina o le fua, e tatau ona faamuta le 2.5 mg 2 taimi i le aso. Ona o le le lava o le poto masani i le faʻaaogaina o Ramipril i tagata gasegase ma le le mautonu o le fatu o le vasega III-IV (e tusa ai ma le NYHA classification) na tupu i le taimi lava na maeʻa ai le faʻaleagaina o le myocardial, o le fua muamua mo lenei vaega o maʻi e le sili atu i le 1.25 mg i le aso. O le faʻateleina o fualaau e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi,
  • Nifaphathy i faʻasalaga masani faʻaleagaga o gaʻo, maʻisuka nephropathy: uluaʻi fua - 1.25 mg tasi. Faatasi ai ma le lelei o le gasegase o le fualaau faasaina, o le fualaau e mafai ona faaluaina i le 2 vaiaso seia oʻo i le taimi e tasi le aso e tausia ai le tausiga o le 5 mg,
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻamaʻi, faʻaleagaina o le myocardial, poʻo le cardiovascular mortality in patients with high cardiovascular risk: ole fua muamua ole 2.5 mg tasi. O le faʻagasolo maliega o le fualaʻau e faʻaalia: pe a uma le 1 le vaiaso, ona maeʻa lea i le 2-3 vaiaso - i le fua o le tausiga o le 10 mg i le aso.

Fautuaina togafitiga o fua o Ramipril mo tagata gasegase ua le atoatoa:

  • CC e itiiti ifo i le 30 ml / min: fua muamua - 1.25 mg i le aso, maualuga - 5 mg,
  • KK 30-60 ml / min: fua muamua - 2.5 mg i le aso, maualuga - 5 mg,
  • CC sili atu nai lo le 60 ml / minute: o le muamua o le tui e 2.5 mg i le aso, o le maualuga e 10 mg.

Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate, e le tatau ona silia le 1.25 mg, le maualuga - 2.5 mg i le taimi muamua.

Ole fua muamua mo tagata matutua matutua e 1.25 mg i le aso.

E manaʻomia le faʻapitoa mo tagata mamai e sili atu i le 65 tausaga le matutua e fai ai togafitiga, mo maʻi e maualalo le fatu o le fatu ma le gasegase o le tino ma le gasegase. Ole fua ole filifilia e fuafua i le maualuga o le maualuga o le toto.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Pe a tofia Ramipril, e tatau i le fomaʻi ona lapataʻia le tagata maʻi e uiga i le manaʻomia mo faʻamatalaga muamua aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau.

O analogues a Ramipril o: Ramipril-SZ, Wazolong, Amprilan, Dilapelu, Hartil, Korpril, Pyramil, Ramigamma, Tritace, Ramicardia.

Tuua Lau Faamatalaga