O a mea e mafai ma e le mafai ona 'aina e fafine maʻitaga ei ai le suka maualuga?

E ui i le mea moni o le itiiti ifo ma le 1% o fafine e 16-40 tausaga e mafatia i le maʻisuka, o lenei maʻi e mafai ona lagona muamua i le taimi o le maitaga. O lea, o le maʻisuka i fafine maʻitaga e tupu i le 5% o tina faʻamoemoe. I le togafitia o lenei faʻamaʻi i fafine maʻitaga, o le taumafa paleni e tuʻuina atu i ai le mea taua.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻalavelaveina ai ituaiga uma o le metabolism ona o le le atoatoa po o le toesea atoatoa i le tino o le inisalini, o le hormone e gaosia i le paʻu ma faʻamautinoa le tuʻuina atu o le kulukose i sulu o le tino.

Suʻe toto i le taimi o le maitaga

O le suʻega toto mo le suka i le taimi o le maitaga e masani lava ona faʻatino faalua - mo se vaitaimi mai le 8th i le 12 vaiaso (pe a faamauina le fafine), ona toe faia lea i le 30 vaiaso o le maʻitaga. I le va o nei iloiloga, e tatau i se fafine ona toe faia se suʻesuʻega e fuafua ai le maualuga o le kulukose (ma ina ia iloa ai pe faapefea ona faʻafefeteina e le pancreas ma ana galuega) - le suega o le toleniga o le kulukose (TSH). Afai o se fafine i le taimi o le suʻega muamua na faʻaalia le sili atu o le suka i luga aʻe o le masani, ona manaʻomia ai lea e toe maua le suʻega. O lea faʻalautele (pe afai e le taua) atonu e le tumau, o le mea lea, ina ia mafai ona siakiina le tulaga o le maualuga o le suka, e tatau ona toe faia le suʻesuʻega.

E mafai ona ave le toto mo le auiliiliga mai le vein vein ma mai le tamatamailima (o le auala lona lua e sili ona taatele). A o leʻi foaiina atu le toto, e le tatau ona e 'ai, talu ai o le' ai e taʻitaʻia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma o le suʻeina ole toto o le a maua ai se mea le faamaoni (lea o le a maualuga atu nai lo le faʻatagaina masani).

Meaʻai mo le maualuga o suka i fafine maʻitaga, meaʻai mo le maʻisuka inu: menu

I le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, ua fautuaina e usitai i le togafitiga o le soifua maloloina Nu. 9. O le manatu autu o le taumafa o le faatapulaa lea o le faaaogaina o carbohydrates (muamua, faigofie, ma vave ona faateleina le kulukose).

Tulaga Faamuamua i totonu maualuga taumafa i le taimi o le maitaga tuʻuina atu fualaau faisua, e le o ni fua suamalie, iʻa o iʻa, iʻa e maualalo le gaʻo, meaʻai, falaoa, falaoa atoa.

E suia le suka i le xylitol poʻo le sorbitol. O le taumafa i le masima e faʻatapulaʻaina foi. pateta, kāloti, beets, peʻa lanumeamata.

O oloa e mafai ona kuka, tao tao, salu, fry (o le metotia mulimuli e masani ona faʻaaogaina nai lo isi).

Le tuufaatasiga o meaʻai:

  • Carbohydrates: 300-350 g
  • Puipuia: 80-90 g
  • Fulu: 70-80 g
  • Titi: e le silia le 12 g
  • Suavai suavai: pe a ma le 1.5 l
  • Tala faʻatatau o caloric i aso taʻitasi: 2200-2400 kcal

E fautuaina e 'ai e 5-6 taimi i le aso (o lenei mea e mafai ai ona e faatumauina le maualuga o le suka i se tulaga tumau). O le taumafa i aso taʻitasi o meaʻai gaʻo e tufatufa atu i le aso atoa.

Faʻaiʻuga ma aʻafiaga o le maualuga o le suka i fafine maʻitaga

E masani lava, o le maualuga o le suka o le toto e pulea e le insulin, o le mea lilo lea o le pancreas. I lalo o le aafiaga o le inisalini, o le kulukose mai meaʻai e alu i totonu o sela o o tatou tino, ma o lona tulaga i le toto ua paʻu.

I le taimi lava e tasi, o faʻataʻitaʻiga o le maitaga na natia e le placenta galue faʻafeagai ma le inisalini, o lona uiga, faʻateleina le maualuga o le suka. O le mamafa i luga o le pancreas e faʻapupulaina, ma i nisi tulaga e le o feagai ma lana galuega. O se taunuuga, o maualuga o kulukose toto e sili atu nai lo le masani.

O le tele o le suka i totonu o le toto e solia ai le metabolism ia i laua uma: o le tina ma lana pepe. O le mea moni, o le glucose e ulu i totonu o le placenta i totonu o le toto o le fetus ma faʻateleina ai le uta i luga o le placenta, lea o se mea itiiti, pancreas.

O le pancreas o le fetus e tatau ona galue faʻatasi ma le faaluaina o avega ma faʻamalosi atili inisalini. O lenei tui ile inisalini e televaveina ai le faʻafefe o le kulukose ma liliu ai i le gaʻo, lea e mafua ai ona tupu vave le tupu ole fetal nai lo le masani.

O lea faʻavavevave o le metabolism i totonu o se pepe e manaʻomia ai se aofaiga tele o le okesene, aʻo faʻamapulaʻa lona taumafa. E mafua ai le le lava o le okesene ma le hypoxia fetal.

I le gasologa o le taimi, o le avega e faʻaleleia ai le tino atoa, e aofia ai le pancreas, lea e le mafai ona gafatia. O le maʻisuka e matautia mo le pepe ma le tina faʻamoemoe.

O le a le mea e lamatia ai le maualuga o suka i tina maʻitaga:

  1. ua tuai le toxicosis i le maeʻa o le 20-23 vaiaso. Faʻatasi ai ma lona atinaʻe, faʻalauteleina le mamafa, faʻaitiitia toto maualuga, loma le edema, faʻaalia le protein i le urine,
  2. polyhydramnios e atiina ae, ei ai se tulaga lamatia o le fusiina o fusi, fetau hypoxia,
  3. ona o le matua matua o le placenta, o le ono mafai ona faateleina le faapau pepe. O le faaleagaina o lona toto toto e mafua ona o le tele o le kulukose i totonu o le toto, ma o se taunuuga, o le manava a le pepe o le okesene ma meaʻai e faʻaleagaina.

O taunuuga o le faateleina o le kulukosesesega masani e masani lava ona faʻaalia i le atinaʻeina o le kielonephritis, faʻaletonu o le fatu, faʻavasegaina o mea vaaia, ma le taofiofi o le tino.

O mafuaʻaga autu o le maualuga o le suka i fafine maʻitaga o le faʻagasoloina lea o le gasegase o le hormone, lea e puipuia ai le gaosiga o le inisalini, lea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto.

Toa maualuga i fafine maʻitaga ei ai a latou meaʻai!

O se tino maitaga e mafai ona tali ese mai i faʻamaʻi faʻamaʻi. Ole vaega aʻafia e aofia ai tamaitai ei ai le gasegase o le maʻisuka i le maʻisuka ma mo le taimi muamua e filifili ai e maua se pepe pe a mavae le 30 tausaga.

O le gaʻo o le maʻitaga e mafai ona tulaʻi mai le 5.5 i le 6.6 mmol i le lita. I le taimi o le maitaga, o nei faailoilo ua manatu e masani. Peitai, o se fafine maʻitaga e tatau ona mataʻituina lona ola maloloina ma 'ai lelei.

Afai o le maualuga o le kulukose o loʻo iloa i se tina i le lumanaʻi, ona tatau lea ona ia faʻatau se mita o le kulukose o le toto ma mataʻituina lona suka toto. E manaʻomia foʻi ona ia faʻatagaina uma mea faasaina mai ana meaʻai.

E mafai ona e aofia ai masi ma le paʻu i le taumafataga, faʻaaogaina i le aofaiga fautuaina o le meli. E tatau foi ona e aofia ai i le meaai o meaai, teuteuina mai fualaau aina fou po o fua.

O kuka e tatau ona i ai mai oloa ua faamaonia. E mafai ona e fatuina se taumafa talafeagai i le tausisia o tulafono uma faatasi ai ma se tagata e faia meaʻai. E fautuaina e 'ai meaai i le tolu itula. O le po i le va o taumafataga e le sili atu ma le sefulu itula. E fautuaina e aua le faateleina le vavao i le va o taumafataga, aua o lenei mea e afaina ai e le gata mo se fafine maʻitaga, ae mo le pepe foi.

Meaʻai mo le maualuga o suka i fafine maʻitaga: tulafono

Fai mai fomaʻi e mafai ona foʻia lenei faʻamaʻi ma foia faʻafitauli. O le mea sili lava o le tausisi i tulafono faavae ma faʻatino faʻamalositino mo le afa itula i le aso.

O se endocrinologist, faatasi ai ma se fomaʻi, e tatau ona fatuina se lisi o mea e fai e le mafai ona maua ai le maʻisuka.

Talu ai e faʻasaina le faʻatagaina o fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga, e tatau ona e mataʻituina lau meaai.

O elemene taua e tatau ona i ai i le taumafataga:

  1. Carbohydrates - mai le 300 i le 500 kalama i le aso.
  2. Faʻamamaga atoatoa - 120 g i le aso o le a lava.
  3. I se tapulaa faʻapulaʻa - e oo atu i le 50-60 kenera i le aso - o gaʻo.

O le aofaʻi o le kalori o meaʻai e te 'ai i le aso e tatau ona 25 ma sili atu i le 3000 kcal. E le gata i lea, e tatau ona tuʻuina atu i le insulin injections.

  • Taumafa ile vaega. Faatulaga lau aso ina ia e tolu taumafa ma tolu meaʻai. O le taimi i le va oi latou e tatau ona 2.5-3 itula.
  • Meaʻai paleni ina ia e 'ai le 50% o gaʻo, 30% o le porotini, ma le 15-20% gaʻo i le aso.
  • Faʻasatau ia te oe e inu 1.5 lita o le vai i le aso.
  • Tuuina atu le fiafia i fualaau aina ma fualaʻau. O fua e sili atu ona lelei i le taeao, e mafai ona e 'aina ia meaʻai, ma fualaʻau i le lona lua.
  • Aloese mai i mea faigofie poʻo faigofie faʻaleaʻolosi. E vave ona latou faateleina le maualuga o le oso i le suka o le toto ma faʻafefe ai le mea e gaosia. O le mea pito sili ona matautia: suamalie, otimele porridge, fua o fatu ma fualaau faisua, suamalie, kuki, keke.
  • Aua le 'ai meaʻai susu ma fua.
  • Mo le taumafataga o le taeao, kuka falaoa e aunoa ma le susu, talu ai o meaʻai susu e aofia ai le calcium, lea e faʻafefe i le 4-6 itula ile aoauli.
  • E le tatau ona i ai se malologa o le 10 itula i le va o le aso mulimuli ma muamua taumafataga.
  • Tuʻu le suka. E mafai ona e suia i le aspartame ma le sucratini.
  • E tatau ona lua taumafataga o polotini i aso taitasi, talu ai o le protein o le mea fale mo le pepe e leʻi fananau mai.

Le au pele asiasi, afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa ma kiliki Ctrl + Ulufale. O le mea sese o le a lafo mai ia i matou ma o le a matou faasaʻoina, faafetai i le taimi muamua.

Le mafuaaga o le hyperglycemia

O le pancreas e nafa ma le gaosia o le insulin. I le taimi o le maitaga, o le mamafa o loʻo mamafa i ai.

O le le mafai ona taulimaina le avega, e le lava le taimi e maua ai le tino ma le aofaiga talafeagai o le inisalini, lea e aofia ai le faateleina o le kulūkose maualuga i luga atu o le maualuga maualuga faatagaina.

O le placenta e faalilolilo se hormoni o loʻo i ai le faʻafeagai o le inisalini, faʻateleina le kulukose o le toto. E avea foi ma vaega mo le atinaʻeina o togafitiga.

O le sili atu o le kulukose e mafua ai le soliina o galuega a le tino. O le aʻafia i le placenta i le toto fetal, e faʻaleleia ai le uta i luga o le paʻu o le tamaititi. O le pancreas o le fetus e galue mo le ofuina, faʻasaʻo le tele o inisalini. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le digestibility o le kulukose, ma faaliliuina ai i le gaʻo. Mai lenei mea, o le fetus e maua tele le mamafa.

Faʻaleleia o le metabolism o lona uiga o le faʻaaogaina o le okesene.

Talu ai ona o lona faatapulaa e tapulaa, o lenei mea o le mafuaʻaga lea o le hypoxia fetal.

Afai matou te mafaufau ile maʻitaga ile maʻisuka ituaiga 1, o iloiloga a fomaʻi e faailoa ai e aunoa ma ni faʻafitauli e fanau mai ai se pepe soifua maloloina, e tatau ona e faia se suʻega i se fomaʻi i le uluaʻi faailoga o maʻi.

Faʻamasinoga Faʻatau

Mai le 100 fafine maʻitaga, e 10 tagata na feagai ma le faʻafitauli o le faateleina o le kulukose toto.

O le maʻisuka ituaiga e aofia ai tina faʻamoemoe o loʻo iai mea nei:

  1. afaina
  2. le i ai o le suka i le mimi,
  3. faateleina le suka i se maʻitaga talu ai,
  4. maʻisuka i aiga
  5. polycystic ovary syndrome,
  6. tausaga e sili atu i le 25 tausaga.

E tupu mai e le iloa e se fafine o loʻo ia te ia le maʻisuka faʻateʻa, lea e le o iai ni faailoga i le foliga malu. O le mea lea, o le suʻega toto mo le suka e tatau ona faia i se taimi talafeagai. Afai e siitia le suka toto, o le fomaʻi o loʻo faatonuina se isi faʻaopoopoga, o auiliiliga auiliili. E aofia ai i le fuafuaina o le maualuga o le suka pe a uma ona ave le 200 ml o le vai i le kulukose.

Faʻateleina ma le faateleina o le kulūkose, o fafine maitaga o loʻo popole i uiga nei:

  1. ia tumau le susu
  2. toetoe lava o le fia inu
  3. faʻaauau faifaipea
  4. faʻateleina gaioiga elemene
  5. fiaai i soo se taimi o le aso
  6. faʻanoanoa vaaia,
  7. paleni mamafa
  8. vaivaiga lautele, vaivai,
  9. sasaina o le mucous membranes.

E tusa lava pe faʻaalia e se tasi o faʻamaoniga i luga, ia tatau loa ona e taʻu atu i lau fomaʻi lenei mea.

Meaʻai mo fafine maʻitaga e maua i le toto maualuga

O le togafitia o le maʻisuka i fafine maʻitaga o loʻo taulai i le tausisia o le maualuga o le suka, tusa lava pe o taimi o taumafataga.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le kulukose o le toto i le taimi o le maitaga:

  1. aloese mai meaʻai leaga e ala i le fesuiaiga i se soifua maloloina lelei,
  2. 'ai e le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso e aloese mai ai i le suka,
  3. tuuina atu le fiafia i meaai maualalo-kalori,
  4. 'ai faʻamaʻa, ae i ni nai fua,
  5. tausia paleni BZHU ae le overeater.

Carbohydrates o le faavae o meaʻai mo fafine maʻitaga ei ai le suka maualuga. Ua vaevaeina i latou e faigofie ma faigata. O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi faigofie e tatau ona faʻaititia, e pei latou te aofia ai le fructose ma le kulukose, lea e faʻatele ai le suka suka. O nei mea e aofia ai mea e teu ai le beekeeping ma toetoe o ituaiga uma o fua.

Malosiaga o gaʻo gaʻo e taua mo se taumafataga i aso uma. I le tino, latou te taofia le faagasologa o le faateleina o le toto suka. O meaai e tatau ona aofia ai ipu ma se 'anotusi lava o mea gaʻo faʻamalosi.

Meaʻai puletini-puleʻaga

Mo le soifua maloloina masani, e manaʻomia e le tino ni palatini, lea e maua i le tele o oloa. E tatau lava ona tuʻuina atu i ai meaʻai susu ma se mea e maualalo le gaʻo. E fautuaina e 'ai fua o fualaau faisua (e oʻo i le 30 g i le aso). I aano o manu ma iʻa, tuʻufaʻatasiga i ituaiga meaʻai e maualalo le gaʻo, faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo manu i le tino.

O se meaai e maua i le maualuga o le toto i totonu o fafine maʻitaga e tatau ona mamanuina ina ia faʻaitiitia ai le taumafaina o vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie, faatasi ai ma se fua o le BJU:

  • gaʻo vailaʻau faʻamalosi - 50% o meaʻai uma,
  • protein ma gaʻo - o totoe 50%.

Le lisi o oloa na faatagaina mo le suka maualuga:

  • rye, bran, falaoa atoa o le falaoa,
  • o soupisi na kukaina i totonu o le sua o fualaau aina e tatau ona 'ai e le aunoa,
  • supa i luga o aano o le aano po o le galu iʻa,
  • gaʻo manu, iʻa ma moa,
  • itu o ipu o kuka pe tao tao, fuata,
  • fualaau aina fou: pasili, opu, meaʻai, basil, ma isi,
  • itu ipu o pata i le faʻaogaina,
  • Omelet mai le 1 le fuamoa i le aso poʻo le fuamoa ua gaosia,
  • fualaau suamalie ma fualaau 'aina, fua poʻo le ituaiga o meainu suamalie, meainu suamalie e aunoa ma le suka: fuamoa fualaʻau, cranberries, currants, strawberries, aisa Antonovka,
  • meaʻai susu ma sina mea oona gaʻo. E faʻatagaina e 'ai i le fou poʻo le faia o sisi ma puddings. E sili atu le aloese mai le kirimoli oona, kulimi suamalie ma sisi,
  • mūlū soʻo i luga o le sua o fualaau faisua i aʻa, pateta pati,
  • mai meainu, lauti ma susu, fualaau aina mai fualaau suamalie, tomato poo vine e tatau ona sili atu. E mafai ona e inu e tusa ma le 1.5 lita o le vai i le aso.

I lalo o le faasaina sili, o oloa nei:

  • meaʻai ma meaʻai,
  • Sukalati ma aisa kulimi
  • suka, jam ma jam,
  • meaola manu
  • ulaula, mea manogi, marinades,
  • taumafa vevela ma le ava malosi,
  • maualuga fuatini fuatini
  • vine ma fualaau mamago.

Faʻataʻitaʻiga mo le aso e tasi

Se fuainumera talafeagai e maualuga le suka mo se fafine maʻitaga:

  • 'aiga o le taeao: lauti ma le susu, ola oatmeal ma le 1 tsp. meli ma le afa o apu,
  • lua o le taeao: salamata tomati i laau, omelet mai le fuamoa se tasi, se fasi keke falaoa,
  • 'aiga o le aoauli: falala falaoa, salati kukalati kuka, se fasi iʻa moa (polley po o le hake), moli,
  • aoauli aoauli: meaʻai e maualalo le gaʻo falaoisi, sipuni, sukalati,
  • taumafataga: se fasi falaoa atoa o le falaoa, se ipu tioata e le gaʻo gaʻo ma laau gaosi.

Vitio aoga

Maʻisuka-faʻaitiitia o le suka toto toto mo fafine maʻitaga:

Faʻapitoa ona faia togafitiga faʻapitoa, o meaʻai lelei ma gaioiga faaletino o le a fesoasoani i le tina faʻamoemoe e faʻaititia lona maualuga o le kulukose toto. O le mea sili e manatua ai, o le sauniuni e avea ma se tina, o le fafine e nafa mo ia lava, ae mo le ola o le tamaititi e leʻi fanau mai, ma ia vaʻavaʻai le mafai ona maua le faʻamaʻi.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Faailoga o le Faʻaleleia

Afai e faʻapupulaina le suka o le toto i totonu o fafine maʻitaga, o le a le tatau ona i ai uma faailoga i le taimi e tasi. Ina ia mafai ona fuafua lona faʻatonuga, o tina faʻamoemoe e faia se suʻega o le toto i le taeao, i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa le 24 vaiaso o le maitaga.Afai o faʻamaumauga ua maua e sili atu i le masani, ona tuʻuina atu lea o se suʻega lona lua.

O le faʻamaoniga o le faateleina o le suka toto i fafine maʻitaga o ni faailoga ia:

  1. galala, gutu malulu,
  2. faʻalauteleina o le urine ma faʻateleina pine,
  3. faateleina le fiaai, aʻo iai vaivaiga, vaivai, paʻonu o le mamafa,
  4. o le tupu mai o le paʻu o le paʻu,
  5. manuʻa e le faʻamalolo, afaina, faʻapupula.

O maualuga maualuga o suka i fafine maʻitaga ua silia ma le 7 mM / L, e masani ona faailoa mai le amataina o le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona togafitia le maʻi pe a uma le fanau mai o le pepe. Afai o le kulūkose e itiiti ifo i le 7 mM / L, e maua ai le maʻisuka maʻisaga. I se tulaga talitutusa, e foliga mai o le gaosiga o le gaʻo o le carbohydrate e faʻamautuina pe a uma le fanau. Talu mai togafitiga i lenei taimi e leʻo taimi uma e mafai ai, e tatau ona i ai se taumafa faapitoa ma le maualuga maualuga i le taimi o le maitaga.

O le a le mea matautia

I le gasologa o le taimi, o le avega e faʻaleleia ai le tino atoa, e aofia ai le pancreas, lea e le mafai ona gafatia. O le maʻisuka e matautia mo le pepe ma le tina faʻamoemoe.

O le a le mea e lamatia ai le maualuga o suka i tina maʻitaga:

  • ua tuai le toxicosis i le maeʻa o le 20-23 vaiaso. Faʻatasi ai ma lona atinaʻe, faʻalauteleina le mamafa, faʻaitiitia toto maualuga, loma le edema, faʻaalia le protein i le urine,
  • polyhydramnios e atiina ae, ei ai se tulaga lamatia o le fusiina o fusi, fetau hypoxia,
  • ona o le matua matua o le placenta, o le ono mafai ona faateleina le faapau pepe. O le faaleagaina o lona toto toto e mafua ona o le tele o le kulukose i totonu o le toto, ma o se taunuuga, o le manava a le pepe o le okesene ma meaʻai e faʻaleagaina.

O taunuuga o le faateleina o le kulukosesesega masani e masani lava ona faʻaalia i le atinaʻeina o le kielonephritis, faʻaletonu o le fatu, faʻavasegaina o mea vaaia, ma le taofiofi o le tino.

O mafuaʻaga autu o le maualuga o le suka i fafine maʻitaga o le faʻagasoloina lea o le gasegase o le hormone, lea e puipuia ai le gaosiga o le inisalini, lea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto.

Taiala o mea taumafa

O le galuega autu a le tina i le lumanaʻi o le faatumauina o le kulūkose i totonu o tapulaa masani. O meaai a se fafine maʻitaga e iai le suka maualuga e tatau ona i ai i ni vaega laiti, vaevaega, e sili atu ma le 5 taimi i le aso. Mai le lisiina o fafine maʻitaga ei ai le suka maualuga, e fautuaina e vavaeese oloa o loʻo aofia ai suga natia - meaʻai vave, ituaiga sauʻai, meaʻai kuka, meaʻai talafeagai.

Aua le faʻaaogaina suamalie, e pei o nisi e mafai ona afaina ai se tamaititi. Afai e te manaʻo e 'ai fualaʻau, e mafai ona e' ai fualaau mama, ae aua le faʻaleagaina.

O le taumafa ma le maualuga o le suka i fafine maʻitaga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina atoa o mea inu gaʻo mai le taumafataga - kuka, suamalie, ma le 50% le faʻaitiitia o le aofaʻi o vailaʻau gaʻo.

E le fautuaina e fomaʻi le taumafa muamua ao lei momoe. I le taeao, ua fautuaina e tuʻuina atu le aoga o calori autu.

O a mea e mafai e fafine maʻitaga ona 'ai ma le suka maualuga:

  • legumes, fualaau faisua, cereals, falaoa paʻu o le a fesoasoani e maua ai le tino ma le sili ona lelei o le gaʻo,
  • o le tele o filo e aofia ai araisa lanu enaena, bran, flaxseed,
  • E tatau ona e 'ai fualaau faisua, aemaise lava i latou e lanu lanumeamata ma lanu samasama - broccoli, meaʻai, logo pepa. Mo le puipuia o aoga, e le fautuaina i fua masima, po o le vaitau ma sau sau,
  • E lelei meaʻai a le Protein mo tina uma ma pepe. I taumafataga i aso uma, e tatau ona latou nonofo i le 1/3 o le aofaiga atoa. E tatau ona aofia ai le sisi o laisi, susu susu, pia, iʻa, moa i le lisi.

O meaai ma le maualuga o le toto i le taimi o le maitaga, e faʻataga ai oe e faʻaopopo fua ma fua i le meaai. O fua, fualaau suamalie, apricot, pears, apu e sili ona aoga. O fua e mafai ona faʻatagaina strawberries, gooseberries, currants, raspberries. E pei o mea inu, lanumeamata poʻo le lauti, o se pulupulu pulupulu e talafeagai.

E masani lava, o le mulimuli i se taumafataga e fesoasoani i le faʻasaʻoina o kulūkose ma faʻamautinoa le tulaga. Ae, i le faaleleia o faailoilo, e le tatau ona e vave aofia ai oloa na faasaina i le lisi. O le mea sili e sili ona lelei o le tausisia lea o tapulaa talafeagai ina ia le afaina ai oe lava poʻo le tamaititi.

Tuua Lau Faamatalaga