Mikardis® (40 mg) Telemisartan

O vailaʻau o pepa papaʻe e pei o le 51H o loʻo tusiina i luga o le tasi pito ma le logo a le kamupani i le isi itu.

7 ia papaa ma se fua o le 40 mg i totonu o se pulufana; 2 pe 4 ituaiga paʻu i totonu o se pusa pepa. E tusa ma le 7 ia papaa ma se vailaau e 80 mg i totonu o se pulufana, 2, 4 poo le 8 ituaiga paʻu i totonu o se atigipusa pepa

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Pharmacodynamics

Telmisartan - tagata e vaʻaia le mea e maua mai ai le tagata angiotensin II. E i ai le maualuga o le vevela AT1 nusipepa subtype angiotensin II. Taaloga ma angiotensin II i faʻamaumauga patino e aunoa ma le tutusa o latou aafiaga. O le fusifusia o le faaauau.

E le faʻaalia ai le vevela mo isi vavaega o faʻaleleia. Faaitiitia mea e maua aldosterone i totonu o le toto, e le taofia ai le gase plasma renin ma le tele o laina i sela.

Amata faʻaleagaina matauina i le taimi muamua o le tolu itula talu ona uma le pulega telemisartan. O le gaoioiga e faʻaauau mo se aso pe sili atu foi. O le faʻalauiloaina aloaia e atiae se masina pe a maeʻa le pulega.

I tagata e ogaoga maualugatelemisartan faaitiitia le toto toto ma le diastolic, ae le suia ai le numera o feteenaiga o le loto.

E le mafua ai le faʻamalosolo maʻi.

Pharmacokinetics

Pe a faʻaalia i le tautala, e vave ona gaʻo mai le manava. Ole latalata ane ile 50%. A mavae le tolu itula, o le maualuga o le plasma e maualuga. 99.5% o le mea galue malosi e fusifusia i aʻafiaga toto. Faʻafeiloaʻi i le tali atu i ai glucuronic acid. O metabolites o fualaau faasaina e le o toe aoga. O le afa-ola e faʻaumatia ai e silia ma le 20 itula. E mafua mai i le vaega o meaʻai, o le excretion in urine e itiiti ifo i le 2%.

Contraindications

O fualaau o le Micardis e faʻailogaina i tagata taitoatasi allergies luga o vaega o le vailaʻau, mamafa faʻamaʻiate poʻofatuga,fua o le palasele, ao maitaga ma lactation, tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Faʻaiʻuga

  • Mai le vaʻaiga tutotonu: faanoanoagavavao tiga o le uluvaivai, atuatuvale, tigā, gaogao.
  • Mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi: faʻamaʻi o le pito i luga o le manava o le tino (sinusitis, pharyngitis, bronchitis), tale.
  • Mai le faiga faʻasalaga: faaitiitia le faaitiitia o le mamafa, Tachycardia, bradycardiatiga o le pusa.
  • Mai le faʻaogaina o meaʻai: taʻavale, manava manava, dyspepsiafaʻateleina le faʻamalosi o le enzymes.
  • Mai le maskotakeletal system: faʻataʻitaʻigamaualalo le tiga faʻasolosolo.
  • Mai le faiga o meaʻai: edema, faʻamaʻi pipisi o le tino, hypercreatininemia.
  • Gaioiga o le eleelea: Paʻu Paʻu, angioedema, urticaria.
  • Faailoga o le fale suʻesuʻe: anaemia, hypermalemia.
  • Isi: erythemasasaa dyspnea.

Mikardis, faatonuga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Mikardis, o le fualaau faasaina e faʻaalia i le tautala. Fautuaina mo tagata matutua dose 40 mg tasi i le aso. I le tele o tagata gasegase, ua uma ona matauina le togafitiga o le togafitiga pe a ave se fualaau20 mg i le aso. Afai e le o matauina se faʻaitiitia o le mamafa i le maualuga o le manaʻo, ona mafai lea ona faʻaleleia le fualaau i le 80 mg i le aso.

O le maualuga o le aoga o le fualaau faasaina e maua i le lima vaiaso talu ona amata le togafitiga.

I tagata gasegase ma ni faʻalavelave ogaoga ogaoga maualuga faʻaaogaina 160 mgfualaau faasaina i le aso.

Fegalegaleaiga

Telmisartan faʻafouina faʻaleagaina isi auala e tuuitiitia ai le mamafa.

A faʻaoga faʻatasi telemisartan ma digoxin o le taimi faatulagaina o le faʻasalaga e talafeagai digoxin i le toto, e pei ona mafai ona tulaʻi.

Aʻo faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi lithium ma ACE inhibitors o le siitia le tumau o mea e mafai ona matauina lithiumi totonu o le toto, faʻaalia i aʻafiaga.

Togafitiga non-steroidal anti-inflammatory drugs faatasi ai ma le Mikardis i maʻi gasegase e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino.

Faatonuga faapitoa

Aua tagata gase (faʻasaina masima, togafitiga togafitiga, manava manava, vomiting) o se faʻaitiitia i le fua o le Mikardis e talafeagai.

Faʻasalaga, tofia ni tagata faʻamaʻio le lua faʻailoga, mitrale valve stenosispoʻo faʻasologa o le cardiomyopathy hypertrophic faʻalavelave faʻalavelave, ogaoga ogaoga, afaina o le tino poʻo le fatu, faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

E faasa ona faʻaaoga pe a muamua aldosteronismma fua o le palasele.

Faatasi ai ma se maʻitaga fuafuaina, e tatau ona e maua muamua se sui mo Mikardis ma le isi vailaau faʻasaina.

Faʻaaoga ma le faʻaeteete pe a ave taavale.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina lithium o le mataʻituina o mea i totonu o le lithium i totonu o le toto ua faʻaalia, talu ai e mafai ona maua se siʻitia le tumau i lona tulaga.

Faʻasologa o foliga

Pusa 40 mg, 80 mg

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - telmisartan 40 poo le 80 mg, i le faasologa,

tagata faʻapitoa: sodium hydroxide, povidone K 25, meglumine, sorbitol P6, magnesium stearate.

40 mg tablets - laupepa lautele, paʻepaʻe pe toetoe lava paepae, faatasi ai ma le faailoga 51N i le isi itu ma le logo a le kamupani i le isi, faatasi ai ma le maualuga o le biconvex, o le mafiafia o le 3.6 - 4.2 mm.

80 mg tablets - laupepa lautele, paʻepaʻe pe toetoe lava paepae, faatasi ai ma le faailoga 52N i le tasi itu ma le logo a le kamupani i le isi, faatasi ai ma le foliga o le biconvex, 4.4 - 5.0 mm o le mamafa.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

Televeartan e vave ona faʻaalu, o le aofaiga o loʻo faʻaaogā e eseese. O le bioavailability of telmisartan e tusa ma le 50%.

Pe a ave le telemisartan i le taimi lava e tasi ma meaai, o le faaitiitia o le AUC (nofoaga i lalo o le taimi o le taimi o faamasinoga) e mai i le 6% (i le dose o le 40 mg) i le 19% (i le fualaau 160 mg). 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le maualuga i le plasma toto e maualuga, tusa lava pe o le a le taumafataga. O le faaitiitiga itiiti o le AUC e le o se mea e faʻaitiitia ai i le togafitiga.

E i ai se eseesega i le plasma concentrations i alii ma tamaitai. Cmax (maualuga maualuga) ma le AUC e tusa ma le 3 ma le 2 taimi maualuga i fafine pe a faatusatusa i tane e aunoa ma se taua tele i le aoga.

Fesootaiga ma pulu plasma sili atu i le 99.5%, aemaise lava i le albumin ma le alpha-1 glycoprotein. O le tele o tufatufaga e tusa ma le 500 lita.

Telmisartan e maua i le faʻapipiʻiina o le mea amata ma le glucuronide. Leai se falemaʻi faʻamalositino o le tagata na maua.

Telmisartan ei ai se uiga taua o le pharmacokinetics ma se vaeluaina o le afa-ola> 20 itula. Cmax ma - i se tulaga maualalo - O le AUC e faʻateleina le faʻatupulaia ma le fualaau. Leai se aʻafiaga taua o le telemisartan sa iloa.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le telemisartan e toetoe lava a uma ona faʻaaogaina i le inumaga e le suia. Ole aofaʻiga o le faʻamalositino ole urinary e itiiti ifo i le 2% o le fualaau. O le aofaʻi o le faʻasalaga plasma (maualuga 900 ml / min) pe a faʻatusatusa i le tafe toto (pe tusa o le 1500 ml / min).

Tomaʻi matutua

O le falemaʻi o le telemisartan i tagata matutua matutua e le suia.

Tagata gasegase ma le gaʻo

I tagata gasegase e le maua ai le gasegase o le tino, e maualalo ifo i lalo le maualuga o le plasma concentrations. I tagata gasegase e le atoatoa, o le telemisartan e sili atu ona fesootaʻi ma pulu plasma ma e le o faʻamalosiina i le taimi o le gasegase. Faatasi ai ma le le atoatoa, o le afa-ola e le suia.

Tagata gasegase e le maua le ate

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, o le le atoatoa o le bioavailability o le telmisartan e faateleina i le 100%. O le afa-ola mo le le mafaia o le ate e le suia.

O le pharmacokinetics o injections e lua o le telemisartan na iloiloina i tagata gasegase e maualuga le maualuga (n = 57) e 6 i le 18 tausaga talu ona ave le telemisartan i doses o le 1 mg / kg poo le 2 mg / kg mo se vaitaimi o togafitiga e fa vaiaso. O taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻamaonia ai e faapea, o vailaʻau mo le telemisartan i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga e ogatasi ma i latou o loʻo matutua ma, ae maise lava, o le uiga le faʻaogaina o Cmax na faʻamaonia.

Pharmacodynamics

MIKARDIS o se tagata faʻamaoni (specificive) angiotensin II talitolist (type AT1) mo le faʻafofoga tautala. Telmisartan e maualuga lona maualuga e vavaeeseina ai angiotensin II mai ona nofoaga e fusifusia ai i le AT1 subitspe receptors, oe nafa ma le iloa lelei o le angiotensin II. Telmisartan e leai sona aʻafiaga i le atigipusa AT1. Telmisartan filifilia faʻamaonia i le AT1 atigipusa. Fesoʻotaʻiga e umi. Telmisartan e le faʻaalia le mafutaga mo isi faʻaleleia, e aofia ai le atigipusa AT2 ma isi, e itiiti le suʻesuʻeina AT atigipusa.

O le taua o nei aʻafiaga, ma le aʻafiaga o le tele o le faʻaosofiaina o le angiotensin II, o le faʻateleina lea o le faateleina i le tofiaina o telemisartan, e leʻi suʻesuʻeina.

Telmisartan e faʻaitiitia ai le maualuga o plasma aldosterone, e le taofia ai le reini i totonu o plasma tagata ma laina eletise.

Telmisartan e le taofia le angiotensin-converging enzyme (kinase II), lea e faʻaumatia ai le malosi. O le mea lea, e leai se faʻamatalaga o aʻafiaga e aʻafia ai ma le gaioiga a le bradykinin.

I totonu o tagata, o le fua o le 80 mg o le telmisartan toetoe lava a taofia atoa le faateleina o le toto (BP) mafua mai i le angiotensin II. O le aʻafiaga o loʻo taofia mo le sili atu i le 24 itula ma o loʻo faʻamoemoe pea i le mavae ai o le 48 itula.

Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga

A maeʻa ona ave le fua muamua o le telemisartan, e faʻaititia le toto maualuga pe a uma le 3 itula. O le maualuga o le maualalo o le toto maualuga e faasolosolo malie ona maua i le 4 vaiaso talu ona amata togafitiga ma tausia mo se taimi umi.

O le aʻafiaga e mafua mai i le 24 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, e aofia ai le 4 itula aʻo leʻi ave le isi fualaau, lea e faʻamaonia e fua o le toto toto, ma le maualuga (luga ifo o le 80%) o laʻititi ma maualuga maualuga o le fualaau faʻasaina pe a maeʻa le 40 ma le 80 mg o MIKARDIS .

I maʻi e maualuga le maualuga, MIKARDIS faʻaitiitia le toto toto ma le diastolic e aunoa ma le suia o le fatu fatu.

O le aʻafiaga o le telemisartan na faʻatusatusa i sui o isi vasega o fualaau faʻamalosi, e pei o: amlodipine, atenolol, enalapril, hydrochlorothiazide, losartan, lisinopril, ramipril ma valsartan.

I le tulaga o le faalēaogāina o le MIKARDIS, o le totoga o le totoga e faasolosolo malie lava ona toe foi i mea taua aʻo leʻi togafitiga mo le tele o aso e aunoa ma ni faailoilo o le vave ona toe maua mai le maualuga o le toto maualuga (leai se maʻi "toega").

O suʻesuʻega tau suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le telemisartan e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o fuainumera taua i le ogaoga o le ventricular agavale ma le faasinomaga o le numera o le ventricular i tagata mamai e maualuga le maualuga o le toto ma le hypertrophy.

O maʻi e maua i le toto maualuga ma le nephropathy o le maʻisuka e togafitia ma MIKARDIS o loʻo faʻaalia ai le faʻaitiitia o le fuainumera o le proteinuria (e aofia ai le microalbuminuria ma le macroalbuminuria).

I le tele o faʻataʻitaʻiga o falemaʻi faavaomalo, na faʻaalia ai e tele naua mataupu o le maʻi malulu i tagata gasegase e sili atu nai lo le gasegase e maua ai inhibitors o le enzyme angiotensin-converging (inhibitors ACE).

Puipuiga o le gasegase fatu ma le tino

I le gasegase o le 55 tausaga le matutua ma le matutua i se tala faʻanatura o le maʻi o le fatu, o le stroke, o le gasegase lautele poʻo le maʻisuka faʻamaʻiina i le aʻafiaga o aʻafiaga o le tino (retinopathy, hypertrophy ventricular, macro ma microalbuminuria), o le faʻaaogaina o le MIKARDIS e mafai ona faʻaititia ai le faʻalavelaveina o le infarction myocardial, strokes, and hospitalization for congestion toilalo o le fatu ma faʻaitiitia le soifua maloloina mai le maʻi cardiovascular.

O le aʻafiaga o le telemisartan na iloiloina i tagata gasegase e maualuga i le 6 i le 18 tausaga (n = 76) pe a uma ona ave le telemisartan i se fualaau o le 1 mg / kg (togafitia n = 30) poo le 2 mg / kg (togafitia n = 31) mo se vaitaimi o togafitiga e fa vaiaso .

O le maualuga o le toto toto (SBP) i le averesi na faʻaitiitia mai i le tau amata e 8.5 mm Hg ma le 3.6 mm Hg. i vaega telemisartan, 2 mg / kg ma le 1 mg / kg, i le faasologa. Diastolic toto pressure (DBP) i le averesi ua maualalo mai i le tau muamua i le 4.5 mmHg. ma le 4.8 mmHg i vaega telemisartan, 1 mg / kg ma le 2 mg / kg, i le faasologa.

O suiga o fualaau o loʻo faalagolago.

O le talaaga o le saogalemu e tutusa ma lena i tagata matutua.

Tosiga ma le pulega

Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga

O le fua o le tagata matua fautuaina e 40 mg i aso taʻitasi.

I mataupu e le maua ai le toto maualuga, o le fua ole MIKARDIS e mafai ona faateleina i le sili atu ile 80 mg i le aso.

Pe a faʻatupulaʻia le fualaau, e tatau ona manatu e maualuga le maualuga o le aʻafiaga o le aʻafiaga i totonu o le fa i le valu vaiaso pe a uma le togafitiga.

Telmisartan e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga thiazide, mo se faʻataʻitaʻiga, hydrochlorothiazide, lea e faʻatasi ai ma le telemisartan o loʻo i ai se faʻaopoopoga faʻamalosia.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le fualaau o le telmisartan e 160 mg / aso (lua capsules o le MIKARDIS 80 mg) ma i le tuufaatasiga ma le hydrochlorothiazide 12.5-25 mg / aso sa lelei le toleniina ma sa aoga.

Puipuiga o le gasegase fatu ma le tino

Ole fua fautuaina ole 80 mg i aso taitasi.

E le i fuafuaina pe o gaʻo i lalo ifo o le 80 mg e aoga i le faʻaitiitia o le cardiovascular morbidity ma le olaga faitino.

I le laasaga muamua o le faʻaaogaina o le telemisartan mo le puipuia o le maʻi maʻi cardiovascular ma le tino, ua fautuaina e pulea le toto maualuga (BP), ma atonu foi e manaʻomia le faʻamalosia o le BP i fualaau oona e maualalo ai le toto.

E mafai ona ave le MIKARDIS e tusa lava po o le a le meaʻai.

E le manaʻomia ni suiga i tagata gasegase e le manaʻomia, e aofia ai ma gasegase ile maʻi. Telmisartan e le aveeseina mai le toto i taimi o le hemofiltration.

I tagata gasegase ma le agavaʻa ma le agavaʻa o le ate, e le tatau ona silia le 40 mg i le aso i le aso.

E le manaʻomia le fetuunaiga.

O le saogalemu ma le lelei o le faʻaaogaina o MIKARDIS i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua e leʻi faavaeina.

Faʻatinoina ma faʻamalositino faatinoga a Mikardis

O le gaosiga autu autu o le fualaau faasaina o le Telmisartan. I totonu o le tasi laulau e mafai ona aofia ai le 80, 40 poʻo le 20 mg. O tagata e mauaina le fualaau e faaleleia atili ai le faʻaaogaina o le mea autu o le meglumine, sodium hydroxide, polyvidone, sorbitol, sterete magnesium.

Mikardis o se angiotensin-2 lemoni reagon counter. O lenei hormone e faʻaleleia ai le leo o puipui tetele, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia i le lumenia o vaa. Telmisartan i totonu o lona fausaga vailaʻau e talitutusa lava ma se vaega faʻavae o angiotensin AT1 faʻamaumauga.

A maeʻa ona ulufale atu i le tino, ona faia loa lea e Mikardis se sootaga ma le AT1 e talia ma o le a taʻitaʻia ai le angiotensin, o lona uiga, o le mafuaaga o le faateleina o le toto maualuga ua soloia. Telmisartan e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le malosi o le tino ma le diastolic, ae o lenei mea e le suia ai le malosi ma le numera o feteenaʻiga o le muso o le fatu.

O le faʻaaoga muamua o Mikardis e taʻitaʻia ai le faʻavaveina o le toto - e faʻaitiitia le tolu itula.O le aʻafiaga i le maeʻaina o laupepa e mataʻituina mo le itiiti ifo ma le tasi le aso, o lona uiga, ina ia tumau pea le mamafa i lalo o le puleaina, e tatau ona e inuina le vailaau faafomaʻi i le aso.

O le faʻaitiitia ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le mamafa e mafua mai i le fa i le lima vaiaso mai le amataga o togafitiga ma Mikardis. I le tulaga e faanatinati ona faalēaogāina le vailaʻau, o le a le mafai ona atiaʻe le faʻasolosolo, o lona uiga, e le toe foi mai le toto maualuga i ona faʻamaufaʻailoga muamua, e masani lava e tupu i totonu o ni nai vaiaso.

O vaega uma o le Mikardis, pe a faʻaogaina faʻalanu mai le pulupulu, e vave ona gauai, o le bioavisi o le vailaʻau e oʻo atu i le 50%. O le maualuga o le maualuga o le mea galue i le plasma e fuafua i le 3 itula.

Faʻafouina ile faʻafouina o le telemisartan ma le glucuronic acid, e le o toaga le metabolites. O le afa-ola e faʻaumatia ai le sili atu ma le 20 itula. O togafitiga faʻasolosolo ua faʻateleina faatasi ma feces, e itiiti ifo ma le 2% o le vailaau faʻasaina e faʻamalolo ma le urine.

A faʻaaoga

O le fualaau faasaina Mikardis ua mamanuina e togafitia ai le toto maualuga. O nisi o fomaʻi ua fautuaina togafitiga mo tagata gasegase e sili atu i le 55 tausaga o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi ogaoga o le cardiological e fesootaʻi ma le toto maualuga.

E faaopoopo atu i le taamilosaga masani a Miketis, o loʻo maua foi Mikardis Plus. O lenei vailaau, faaopoopo i telemisartan, e aofia ai le 12.5 mg o le hydrochlorothiazide, o lenei vailaau o se diuretic.

O le tuufaatasiga o se diuretic ma se angiotensin taufaasese e mafai ai ona e maua se malosi sili atu o le fualaau faasaina.. E tupu se aafiaga o le diuretic pe a ma le lua itula pe a uma ona ave le pulu. O le faatonuga mo mycardis faaopoopo o loʻo faʻamaonia ai o lenei vailaau faʻasaina ua faʻamaonia pe afai e le mafai ona ausia le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa pe a fai le masani masani o se vailaʻau faʻasaina.

Pe a solia le igoa o Mikardis

Mikardis 40 e tutusa tutusa le faʻasaina e pei o ni pusa o loʻo i ai le tele o mea aoga. Togafitiga ma lenei vailaʻau faʻasaina e le o faʻatinoina:

  • Afai o le gasegase i le autu poʻo isi vaega o le vailaau faʻasaina ua faʻatuina,
  • O faʻataʻitaʻiga uma o le maʻitaga ma ao faagasolo le susu,
  • Afai o le tagata gasegase o loʻo i ai se fomaʻi o le piliary pathology e aʻafia ai la latou laiga,
  • Faʻasalaga tele i le gaioiga o le ate ma fatugaʻo,
  • Faʻatasi ma le gaosia o le fructose masalosalo.

O analogues o Mikardis e tatau ona sailia i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i tama talavou ma tamaiti, e mafua mai i le mea moni o le aafiaga o le telemisartan i luga o se tino e lei atoatoa ona totoina e lei faavaeina.

O le faatonuga mo le mycardis faaopoopo o loʻo faʻaalia ai, e faaopoopo atu i faʻamaʻiga o loʻo i luga, e le tatau ona faʻataʻitaʻiina le vailaʻau i tagata gasegase o le hypercalcemia ma le hypokalemia, ma le laase ma le le faapalepale i le lactose ma le galactose.

E iai ni faʻasagaga e fesoʻotaʻi atu i le mycardis fualaau faasaina. O lona uiga, e tatau i le fomaʻi ona faʻaeteete ma amata togafitiga ma se faʻaititia o fualaau, pe afai o se talafaasolopito o le maualuga o le toto maualuga o le:

  • Hyponatremia poʻo le hyperkalemia,
  • CHD - suʻesuʻega o le loto,
  • Maʻi fatu - gasegase tumau, valve stenosis, cardiomyopathy,
  • O le faʻamaʻiina o laʻau uma o fatuga - afai o le tagata maʻi e na o le tasi le fatuga, e tatau ona faʻaaogaina pe a faʻamaonia le vailaau faʻasaina pe afai e na o le toto na maua ai le toto,
  • O le galala na mafua ona o le vomiting ma le manava,
  • Vaʻaia muamua ma togafitiga,
  • Toe faʻaleleia pe a uma se gaioiga fatuga.

Aafiaga aʻafiaga

O iloiloga a Mycardis e le o taimi uma e lelei. O nisi o tagata gasegase e matauina foliga o suiga le lelei i le soifua manuia, ma o lo latou atinae e tuusao lava i le fualaau o le fualaau faasaina, i luga o le matua o le maʻi ma i luga o le i ai o faʻamaʻi pipisi. O le tele o taimi, o suiga nei e mafai:

  • Vaitaimi masani, vevela, vaivai, popolevale, atuatuvale, le mautonu, i se mea e le masani ai, faʻavevesi.
  • Faʻateleina le ono gasegase o le faʻaleleia o le tino i faʻamaʻi pipisi, lea e mafua ai le pharyngitis, sinusitis, bronchitis ma le maʻi paroxysmal.
  • Dyspeptic disorders i foliga o le nausea, manava o le manava, ma le manava. I nisi o gasegase, o suʻega e faʻaalia ai le faateleina o enzymes o le ate.
  • Vaʻaia, tiga o le pusa, tachycardia, poʻo le vice versa bradycardia.
  • Paʻu musika, faʻasolosolo, tiga i totonu o le lumbar spin.
  • Faʻalavelave faʻaleagaina i le pusa o meaʻai, faʻamautuina o le tino i totonu o le tino.
  • Faʻafefe o le tino i le tino o le paʻu o le paʻu, urticaria, angioedema, toso, erythema.
  • I suʻesuʻega suʻesuʻega - hyperkalemia ma faailoga o le anemia.

O suʻesuʻega muamua a Mikardis na faʻavaeina ai le aafiaga o le fualaau oona. I lenei tulaga, e le manaʻomia le faʻaaogaina o lenei fualaau faʻataʻitaʻi i le maitaga.

Afai e fuafuaina le mafaufau, ona tatau loa lea i le tagata gasegase, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, ona fesuiai i ni fualaau oona e sili atu ona saogalemu. I le tulaga o le maitaga i tua o togafitiga ma Mikardis, o le faʻafoega o lenei vailaau faʻasaina e vave taofia.

Talosaga faʻaoga

O le vailaʻau o Mikardis e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi ma e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaau oona o loʻo faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga o le cardiovascular system. E fautuaina e le kamupanī le faʻaaogaina i aso taitasi ia faʻamapulaʻaina i le tasi Mikardis papalama ma le 40 mg o le mea galue.. Ae e tatau ona manatua i le mafaufau o tagata mamaʻi i le maualuga o le maualuga, o nisi taimi e tupu ai le faʻamalosia o le fualaau faʻasaina i le 20 mg.

O le filifilia o se vailaau togafitiga e faia mo le itiiti ifo i le 4 vaiaso. E manaʻomia tele le taimi mo vailaʻau e faʻaalia ai le atoatoaga o lona togafiti. Afai ole taunuʻuga ole manaʻoga e le ausia i le taimi lea, ona fautuaina lea o le tagata maʻi e ave le Mikardis 80, tasi le papalama i le aso. I tulaga ogaoga o le maualuga o le toto maualuga, 160 mg o telemisartan e mafai ona faatonuina, o lona uiga, o le a ia aveina ni papamaa se lua o le 80 mg i le tasi.

I nisi tulaga, e le mafai ona ausia le faʻaitiitia o le toto i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E fautuaina e le fomaʻi ia tagata gasegase e faatau le Mikardis faaopoopo, faafetai i le diuretic o aofia i lenei oloa, o le mamafa e faaitiitia vave ma lelei. O le fualaau o le vailaʻau tuʻufaʻatasia ua filifilia e fuafua i le mamafa o le gaioiga maualuga. O faʻamatalaga e uiga i mycardis faʻatasi ai ma faʻamaonia ai le tele o ona aʻafiaga e faʻaleagaina.

O le vailaʻau e ave i soo se taimi o le aso, o le 'ai e le afaina ai le gasegase o vaega o le vailaʻau. O le umi o le taimi o le faʻatagaina e faʻamoemoeina e le fomaʻi, e fuafua i le soifua manuia o le maʻi, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le fesuiaiga ile dose ole 20 mg.

Faʻafefea ona fegalegaleaʻi Mikardis ma isi fualaau

Afai e talafeagai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le telemisanan, e tatau i le fomaʻi ona suʻeina ni vailaʻau o loʻo alu pea le tagata maʻi. Faatasi ai ma le pulega tutusa o fuainumera o fualaau faasaina, oo latou aafiaga po o aafiaga o Mikardis e mafai ona faateleina.

  • Telmisartan faʻaleleia mea tau faʻasalaga o isi vailaʻau faʻatasi ma le tutusa tutusa,
  • Faatasi ai ma togafitiga tutusa ma Digoxin ma Mikardis, o le faʻatupulaia o vaega o le muamua fualaau faasaina ua faateleina
  • O le faʻasalalau o Ramipril e toetoe lava a 2.5 taimi, ae o le taua o le aʻafiaga tutusa a nei vailaau e lua, e leʻi fuafuaina,
  • O le faʻatusatusa o le pasene o oloa e aofia ai le lithium, lea o loʻo faʻatasi ma le faateleina o aʻafiaga i luga o le tino,
  • Faatasi ai ma le pulega tutusa o NSAIDs ma le telemisartan i tagata mamaʻi ma le faamalolo, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le lapopoʻa ma le paʻu i le tulaga faʻaogaina o Mikardis ua faʻalauteleina.

Le aʻafiaga o le gaioiga galue i luga o le mafai gafatia e pulea ai faʻalavelave faʻalavelave

O aʻoaʻoga faʻapipiʻi mo le faʻaaogaina o le Mikardis 80 mg ma le 40 mg o loʻo faʻamaonia ai e leai ni suʻesuʻega faʻapitoa na faia i luga o le faʻaaogaina o fualaau e afaina ai le gauai o le tagata ma le saoasaoa o ana gaioiga. Ae peitaʻi, pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma se masini masalomia o gaioiga, e tatau ona e manatua pea o vailaau o lenei vaega e masani ona mafua ai le moe ma le vevela taimi. Afai o tagata faigaluega e fesoʻotaʻi ma le tautua o togafitiga faʻalavelave e tutusa o latou faʻaʻailoga, ona tatau lea ona tuʻuina atu i ai le tele o mycardis.

Mea e teu ai Meaʻai

E tatau ona teuina le vailaʻau pe afai o le avanoa e maua ai tamaiti e le aofia ai. O le vevela i le nofoaga e teu ai e le tatau ona sili atu nai lo le 30 tikeri. O pusa e iai se vailaʻau e 40 ma le 80 mg e teuina e aunoa ma le solia o le amio saʻo o le malulu mo le sili atu ma le 4 tausaga mai le aso o le gaosiga. 20 mg tablets na i ai se olaga puupuu mo le 3 tausaga.

O le tau o Mikardis e faalagolago i le fua o le mea galue i le vailaʻau. E mafai ona e faatauina le Mikardis 40 ma le 14 pauna i le pusa mo 500 ma sili atu rubles. E mafai ona e faatauina le Mikardis 80 ma 28 paʻu i falemaʻi i le fua mo 950 ru. O le tau o mycardis faʻatasi ma le 28 pauna e amata mai le 850 rubles.

O le mea lautele, o iloiloga e uiga i le fualaau faasaina o le Mikardis e lelei - o tagata e faʻaaogaina fualaau faasaina e iloa ai se tupu e le masani ai o aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaitiitia vave le paʻu o le toto. Ae o le tele o le mauaina o lenei fualaau faasaina ua taofia i lona tau maualuga.

E tatau i le fomaʻi ona filifili ni taugofie ole mycardis, o fualaau taʻutaʻua sili ona lauiloa ma le tutusa o aʻafiaga e aofia ai:

Tuua Lau Faamatalaga