Faʻavevega faʻamaʻi i tagata matutua: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafiti o togafitiga o le maʻi

O faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o amioga leaga ma le le lelei o mea taumafa e masani ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o ituaiga o togafiti o le pancreas e avea ma pancreatitis reactive. O faʻamaoniga ma togafitiga o le faʻamaʻi faʻalagolago i le ogaoga o le tulaga ma mafuaʻaga e mafua ai. Faailoga o se togafitiga faʻaleagaina e masani lava ona faʻapitoa. O le faʻamaʻi e aʻafia ai tagata matutua, i se tulaga e le masani ai, tamaiti.

Faʻailoga na fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi

E toatele tagata latou te iloa le pancreatitis, o faailoga ma le manaʻomia mo togafitiga.. E i ai le tele o mafuaʻaga e fesoasoani i le faʻaalia o se maʻi faʻaleagaina:

  • O le mea muamua o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract: o ituaiga eseese o gastritis, hepatitis, cholecystitis, cholecystitis, o le ulusisis, o le maʻi ulualii ma le ulutala duodenal, o le dyskinesia o le biliary, o le oona o diversio etios, parasitic infections.
  • Le faʻaaogaina o le ava malosi i le tele o mea i luga o se faʻaauau pea.
  • E masani lava ona 'ai, galue mamafa i luga o totoga uma o le gastrointestinal tract.
  • O le solia ma le solia o tulafono o le soifua maloloina lelei, o le faʻaaogaina o mea manogi, meaʻai, suamalie, falai meaʻai tele.
  • Faʻaleagaga faʻamaʻi o le tino o le tino, e faʻavevesi ai le vaeluaina o le parenchyma o se okeni taua.
  • Faʻalavelave masani faʻafitauli.
  • O togafitiga uumi mo fualaau faasaina mai le vaega o vailaau e le o le toto o le anti-inflammatory ma hormonal lea e afaina tele ai le faiga o meaʻai.

O nisi o maʻi o le endocrin e mafai foi ona mafua ai le atinaʻe o le maʻi.. Ae o le tele o le gasegase o le pancreatitis, o le togafitiga ma le togafitiga vave e le faigata, e atiina ae pe a uma tausamiga fiafia ma le tele o meaai ma meainu malosi.

Le ata o le togafitiga

O faʻamaoniga o se tulaga faʻaleagaina e talitutusa lava ma faailoga o le tino pancreatiti. E masani lava ona tupu i le 2-3 itula pe a maeʻa le gaioiga o le faʻaosofia:

  • O le uluaʻi laasaga e faʻaalia i le foliga mai o le tiga o le tiga, paroxysmal tiga i totonu o le manava, faʻamalama i le pito i luga poʻo le tua. E masani lava, o le tiga o le fusi, ma le faʻavave taimi.
  • Paʻu e tuʻuina atu i le ova, vavave o maso o le manava ma le gaogao. O lo latou faʻavaivaia o loʻo matauina pe a suia le tino o le tagata maʻi: taoto i ona tafatafa, ma ona tulivae na oomi i lona fatafata.
  • A o agai i luma le maʻi, o le maʻi o le tino o le tino e tulaʻi mai, le mautonu, vevela, le manava manava.
  • O le tagata gasegase ua pulapula ma faigata i le faʻaaogaina o le kesi.
  • I le laasaga muamua, e masani lava ona matauina nofoa vavalalata. O osofaʻiga mulimuli ane e faʻaalia i le tumau pea o le mau.
  • O le fiaʻai e masani lava ona le o iai, ona e fefe le tagata maʻi i le faʻalauteleina o faʻamaoniga.

Afai e te talosagaina le tagata maʻi e faʻaali le gagana, e mafai ona iloa le paʻu paʻepaʻe, lea e sili atu ona faʻailoa i le taeao, pe a maeʻa ona ala.

Faʻamatalaga o le maʻi

O le pancreatitis faʻamaʻi e faigofie ona iloa.. O se suʻesuʻega amata e faia i luga o le faʻavae o faitioga a le maʻi. Ina ia faʻamalamalamaina le faʻamaoniga, faʻapea foi ma le faʻateʻaina o isi tulaga faʻaleagaina, o loʻo faia se suʻesuʻega auiliili.

O le vaega muamua o se suʻesuʻega ole toto ma suʻesuʻega ole toto. O le i ai o se faʻagasologa o le faʻailoaina o le a faʻaalia e le maualuga o leukocytes i le auiliiliga lautele. O suiga faʻapitoa i le pancreas i suʻesuʻega o meaola oona e atagia mai i le maualuga o le amylase. Ae o numera masani o lenei enzyme i totonu o le toto, e le o aofia ai le faʻamaʻi, talu ai o le tele o tagata gasegase ei ai le ata o le tino o le pancreatitis ma le indexy amylase masani.

O se metotia suʻesuʻeina o le a avea o se faʻataʻitaʻiga lautele, faʻapea foi ma le faʻamautuina o le diastase i le urine, lea e mafai foi ona faailoa ai le i ai o se faʻafitauli faʻaleaga.

A maeʻa ona maua iuga, e tatau i le tagata gasegase ona maua se suʻega ultrasound o totoga o le tino, i le taimi lea e fuafuaina ai e le fomaʻi le i ai o cholelithiasis, faʻapea foʻi suiga o le ate i degenerative.

Fibroesophagogastroduodenoscopy ua faia e fuafua ai le maualuga o le faaleagaina o le mucous membranes ma le avanoa o le fesuiaiga o le faamaʻi i le taimi masani. O le faʻatinoga o loʻo faia i lalo o faʻamaʻi lautele poʻo le faʻaleagaina i le lotoifale..

Maua se ata atoa o le maʻi o le a fesoasoani i le faʻataʻitaʻiga o le magnetic resonance. Ina ia faʻaleleia atili le manino o ata, o nisi o gasegase ua tuʻuina atu vailaʻau faapitoa na faʻaaogaina i le taimi o se x-ray.

Faʻafofo togafitiga faʻamaʻi

O le pancreas o se vaega taua tele o digestive, o le mea lea, o ona togafitiga e tatau ona atoatoa ma talafeagai. O fualaau mo le pancreatitis o se vaega taua o togafitiga. E masani lava, o le polokalame e faapenei:

  • I le taimi lava e ulufale atu ai le tagata maʻi i le falemaʻi o le taʻavale tumaʻi, ua faatonuina o ia i le falemaʻi o faʻamaʻi ma antispasmodics i le tulaga o se paluga faapitoa o le lytic. E aofia ai le Analgin, No-shpa poʻo Drotaverin, Spazmalgon, Ketorol poo Ketorolac, Papaverin. O fualaau taʻitasi e ave i se tasi faʻamalama. Afai o le tiga e le mafai ona faʻafitia, o le Analgin ma le No-shpu e ave i le aofaʻi o ampoules e lua mo le 200 ml o le saline.
  • Ina ia faʻamaʻi faʻamaʻi, e masani ona faʻasolosolo faʻamaonia i le ituaiga o injections: Ceftriaxone, Amoxicillin.
  • Ina ia faʻaitiitia le edema o le gland ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le mea e le lelei ai, o le fualaau faasaina Gordox o loʻo faʻatulagaina. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i totonu o le 200 ml o suauu physiological. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le 10 aso. I le toesea o Gordox, ua faatagaina e sui Kontrikal. O le fualaau faasaina e tutusa lona aafiaga ma e faʻaaoga i le auala lava e tasi.
  • Ina ia faʻaitiitia le faaselaina o le meaʻai ma faʻaitiitia le avega i luga o le pancreas, o Omeprozole, Kvamatel, Nolpaza poʻo Pantoprazole ua faʻatonuina. Tupe maua i le foliga o se paʻu mo le tuiina. Faʻailoaina e le pata. O le umi o le togafitiga e 10 aso. I tulaga ogaoga, e faalua ona sasaa vailaʻau i le aso.
  • Ina ia faʻamalosia le tino ma faʻateleina le fuataga o le faʻamamaina o toxins, o le faʻaaogaina o le 5% o le kulukose i le tuufaatasiga ma le acid ascorbic i ampoules ua faatonuina. O le vailaau e faia i aso taitasi mo le 5-10 aso.

A uma ona taofi le faʻamaʻi o le tiga ma faʻamaeʻa le ala o togafitiga, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se vasega o sauniuniga o le enzyme: Creon, Pancreatin. Ina ia mafai ona toe maua mai le tagata maʻi pe a uma togafitiga uumi, e fautuaina e fai ni sauniuniga mo le televitamin mo le 1-2 masina. O la latou tofiga e tatau ona faia e se fomaʻi.

Vaega o meaʻai mo le faʻamaʻi

Ole taimi umi e le itiiti ifo i le tolu aso. E faasa ona 'ai meaai i nei aso. E na o le minerale vai e faatagaina.

Afai e maua se tagata maʻi i le gasegase reactive, o le meaai e avea ma se olaga, o le soliga lea e mafua ai ona toe faʻafoʻi maʻi.

O meaai e tatau ona masani, o ni vaega laiti, e malolo i le va o taumafataga e le silia le 3 itula. I le masina muamua ina ua maeʻa ona toe faʻaleleia, ua fautuaina e aua nei ave le avega o le okeni. O le taumafa e tatau ona aofia ai masini, meaʻai suamalie, pata e aunoa ma le pata, paluga pateta, kuka ma fuā ipu.

E tatau ona 'aina ni iʻa maualalalo ma ni aano o manufasi i ni mea laiti, faʻapea foʻi ma fualaau faisua. Mea manogi, meaʻai masimalie ma ulaula, fualaau faisua, fuālaʻau, meaʻai faʻatoʻa faʻasaina.

O se mea e tatau ai i le taumafataga o le faʻaaogaina o le carbonated and alcoholic beverages, lea e afaina ai le tino ma mafua ai ona toe faʻafoʻi maʻi.

Lafumanu i le ituaiga o paluga, o le pata masani e tatau ona faatapulaaina i le lisi o aso taitasi, ia suia i latou i le suauʻu manogi i le faʻalelei. E taua le tuʻuina atu o mea e fiafia iai i le sunflower ma le suauʻu olive, lea o le a faʻafefeteina ai le tino ma mea e manaʻomia ai omega.

I le taimi muamua, e taua le faʻasaina o le faʻaaogaina o vine, pears, persimmons, talu ai o nei fua o loʻo i ai suga mamafa, lea e mafua ai se avega mamafa i luga o le paʻu.

O malosi lauti ma kofe e matua faasaina. E sili atu ona lelei le suia i fualaau oona ma mea e gaosia i fale, lea o le a avea ma punaoa faaopoopo o vitamini.

I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma, o le aʻafiaga o le faʻavavevaveina ua faʻaitiitia.

Suʻega Faʻasologa o Vailaʻau

E le mafai ona togafitia le pancreatitis faʻamaʻi ma le fesoasoani o togafitiga faʻa-tagata. Ae ui i lea, e pei o vailaau faaopoopo e faʻatasi ma togafitiga faʻatau fualaau masani, ua faʻatagaina e faʻaaogaina. O suʻega sili ona lauiloa mo taʻaloga masani o mea nei:

  1. O se tasi o auala sili ona faigofie e taofia ai faʻateleina o togafitiga o le faʻaaogaina o le suauu o le rose. O aso uma e fautuaina e ave se sipuniti i le taeao ma le afiafi mo le 10 aso. A maeʻa se malologa o le 4 vaiaso, e mafai ona toe faia le vasega. O lenei metotia e le fetaui mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia mai le cholecystitis, talu ai e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaogaina o maʻa ma le faʻapipiʻiina o le talo.
  2. O le afaina e faavae i luga o viburnum o vine ei ai lona aafiaga aoga i totoga uma o le gastrointestinal tract. Ina ia saunia se vai inu, sasaa le 15 g o fualaau mamago ma se ipu vai inu. A maeʻa le 20 minute o le faʻamalosi, o le tuufaatasiga ua sauni mo le faʻaaogaina. E faatagaina le aso e inu 2-3 ipu tioata. O le meafaigaluega o le a le gata ina faʻaleleia ai otaota, ae faʻamalosia ai foi le tino i mea aoga. O le togafitiga e 4 vaiaso.
  3. Togafitiga mo le lua vaiaso faatasi ai ma le pateta ma pateta i se tuufaatasiga o le 1: 1 o le a aveesea lelei ai faailoga o pancreatiti. E fautuaina le faʻaaogaina o le tuufaatasiga i le taeao, sili atu aʻo leʻi oʻo i le taeao. I le faaopoopo atu i le lelei o le aafiaga i le pancreas, o le suavai fou o le a soloia ai le faafitauli o le taofiofi.
  4. O le inu o le chamomile tii i aso taitasi o le a fesoasoani ia i latou e maua i le pancreatitis ma faʻaauau pea lavalava. O le laau o le a iai aʻafiaga o le antimicrobial ma aʻafiaga. Mo le faigofie, i totonu o le falemaʻi e mafai ona e faʻatau mai le chamomile, faʻapipiʻiina i taga tuʻu. O le fautuaina i aso taitasi o le inu e 2-3 ipu.

Faʻaaogaina o isi vailaʻau e faʻatagaina pe a uma ona faʻatalanoaina se fomaʻi ma i le leai o ni faʻamaʻi.

O le pancreatitis faʻamaʻi e ono lamatia ai le ola o le maʻi.. O faʻamaoniga muamua o le maʻi e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi, ma o le togafitiga filifilia lelei e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Faailoga o le pancreatitis faʻamalosi

O faʻamaoniga muamua o le gasegase reactuasi e foliga mai vave. O nisi taimi pe'ā uma le gaioiga o se mea e faʻaosofia ai, naʻo ni nai itula e mafai ona pasi - ma o le a oʻo mai lava le maʻi. O faʻamaumauga aupito sili ona taua o le pancreatitis faʻamalosi e aofia ai:

  • tiga i le tumutumu pito i luga, faʻalautele atu i le maʻilaʻo ma le tauau ma le faʻamalosi pe a uma ona 'ai,
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi,
  • vevela, vomia ma foliga o talo,
  • o se laʻititi laʻititi i le vevela o le tino,
  • faʻaitiitia le toto maualuga.

Afai e aliali mai faailoga o le tino o le pancreatitis, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faia se suʻega faʻapitoa ma amata togafitiga i se taimi vave o le maʻi.

Mafuaʻaga o le tino o le pancreatitis

O le mafuaʻaga autu o le pancreatitis faʻamalosia o le vave faʻamalosia lea o enzymes lea e gaosia e le pancreas. E masani lava, o le enzymes e faatoa faʻaaogaina pe a uma ona latou ulufale atu i le inumaga. Ae a faʻapea e faʻapuʻupuʻu le papa pancreatic, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina o le ava malosi, o le faʻamaʻiina o le vai inu oona. O le faʻateleina, o enzymes oona e amata ona i ai se aafiaga faʻaleagaina i le tino o le tino, lea e oʻo atu ai i le ogaoga o le mumū ma pala i totonu o le toto.

O mafuaʻaga sili ona taatele o le pancreatit reactive:

  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi masani: faʻamaʻi pipisi, vailaʻau faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le gallstone,
  • o le faʻaaogaina o gaʻo, meaʻai falai, ava malosi,
  • tui faʻamaʻi
  • meaʻai ma mea tau inisiua,
  • faʻasologa o faʻasalalauga i luga o gaioiga o le biliary,
  • afaina o le tino.

Ina ia fuafua le natura o le faaleagaina i le pancreas ma mea e siomia ai, o tagata tomai faapitoa e mafai ona faatonuina se suʻesuʻega auiliili, lea e aofia ai:

  • auiliiliga o le toto, urine ma feces,
  • faʻasolosolo faʻamatalaga o le vaega o meaʻai,
  • Suʻega X-ray
  • MRI, CT faʻataʻitaʻiina le faʻaogaina o meaʻai,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

I mataupu ogaoga o le falemaʻi, o le laparoscopy atonu e manaʻomia e faʻamalamalama ai le siama ma filifili togafitiga saʻo - faʻaogaina, lea e faia ai ni mea laiti (0.5-1.5 cm) i totonu o le pito i lalo o le manava ina ia maua ai le paʻu.

Fomaʻi faʻataʻitaʻiga Pancreatitis Treatment

Togafitiga o le pancreatitis faʻamalosi e aofia ai le faʻaumatiaina o le mumu o le pancreatic, le aveesea o le inisua ma le toe faʻaleleia o le faʻamalositino masani o le sua pancreatic juice. E tatau lava ona faia le togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Ina ia fesoasoani i le faamamaina o le afaina, aemaise lava i le taimi faigata, o le anapogi e mafai ona mafai. E faʻamalieina ai le avega o le palacreas mumū ma le vaega atoa o meaʻai. A uma ona pasia le vaega laʻititi, e mafai ona 'ai i ni vaega laiti, e' ai meaʻai ile paʻu. Ae leai se tulaga e tatau ona e faia le faʻafouina o le mana oe lava. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia lelei le soifua maloloina, e faʻavae i uiga o lou tino.

I le avea ai o se tulafono, o na oloa e mafai ona faʻaosofia ai le toe faʻafouina o le palacreatic enzymes ma faʻateleina le tali mumusu i totonu o masini e le aofia ai i le maʻi mo le tele o masina.

Faʻatasi ai ma le malosi o le pancreatitis, e faʻasaina ai mea nei:

  • ava malosi
  • meaʻai gaʻo ma falai,
  • pi
  • sua suamalie
  • popo fou
  • ulaula meaʻai, sola,
  • sana
  • musika
  • sau sau, sooga, vevela.

E fautuaina le meaʻai e fuʻu pe faʻafela. E fautuaina e sili atu le lelei o manu feʻai, povi po o lapiti. I le togafitiga o pancreatitis, e taua tele le mulimulitaʻi i se meaʻai: o le masani ona 'ai le maʻi e mafai ona mafua ai se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

O togafitiga o vailaʻau mo pancreatitis e aofia ai le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme ma antispasmodics, faʻaitiitia le maso musele maso ma faʻaitiitia le tiga. E mafai foi e le fomaʻi ona fautuaina vailaʻau e faaleleia atili ai le microflora o le intestinal ma faʻalauteleina ai mea o loʻo ola ai i totonu o le tino.

O se laasaga tāua o togafitiga o le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme-based pancreatin. O se meaʻai mumū e le faʻamalosi lelei ai enzymes e faʻamautinoa ai le lelei o le 'aiina o meaai ma le ala saʻo o le faʻaogaina o meaʻai. O vailaʻau faʻasaina e aofia ai le enzymes e mafua mai i le leai o ni a latou lava mea oona, e puipuia ai le foliga mai o le faʻamalosi ma le pala o meaai i totonu o le manava.

O se faʻataʻitaʻiga o se sauniuniga o le enzyme na faʻaaoga i le togafitiga o le pancreatitis reactive is Creon®. O se fualaau faʻaonapo nei o le augatupulaga aupito lata mai, na gaosia i foliga o capsules ma sina gasegase malosi o pancreatin o loʻo faʻapipiʻiina i se gelatin atigi. E tasi le taimi i totonu o le manava, e vave ona solopala le kaputa, ma o mea laiti e fefiloi ma meaai ma ulu i totonu o le inumaga, fesoasoani i le faagasologa o le vaeluaina ma le soona inu o meaʻai.


O lenei mea na fausia ma le lagolago a Abbott ina ia faʻateleina le faʻalauiloaina o le soifua maloloina o le soifua maloloina. O le faʻamatalaga i totonu o meafaitino e le suitulaga i le fautuaga a se fomaʻi maʻi.Vaʻai lau fomaʻi

RUCRE172658 mai le 07.25.2017

1. Balog P.G. O nisi o fesili o le pancreatitis / Klin, o le meli. 1980. - Nu. 8.

2. Lashchevker V. M. Acute pancreatitis // Kiev. 1978.

3. Lopatkin H.A., Dzerzhinskaya II, Darenko A.F. Faʻamatalaga o le gaioiga o faʻamaʻi pipisi // M. 1985.

4. Bueverov A.O. Le aufaasālalau o le mumū ma le faaleagaina i le pancreas. // Ross. Journal of Gastroenterology, Hepatology, Coloproctology. -1999.-№4.

5. Bukaev O. B., Toshkov E. A., Aronov B.Z. et al. Lelei togafitiga mo le tino pancreatitis // Efferent. togafitiga 2003 - T. 9.-№ 1.

6. Hubergrits NB Pancreatitis togafitiga. Donetsk: The Swan, 2001.

7. Hubergrits NB Pancreatitis togafitiga. Enzymatic sauniuniga i le gastroenterology. M.: Medpraktika, 2003.

8. Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Creon® 10000 mai le 05/11/2018.

O a mafuaaga ma faailo o le gasegase o le gasegase?

O le gasegase ogaoga o le pancreatitis o se maʻi sili ona matautia. O enzymes gastrointestinal e fesoasoani i le faʻaumatia o le pancreas, ona e le mafai ona latou ulufale atu i le MPC. Totogi oloa e ulu i le toto, ma e mafua ai ona iai ni faafitauli ogaoga.

O mafuaʻaga o lenei tulaga:

  • gasegase
  • tele le ava malosi
  • gallstones.

Fesoasoani faʻafuaseʻi e mafai ona faʻaolaina ai se ola. E masani lava, o se taumafataga fiafia e fesoasoani i le amataina o pancreatitis. A mavae ia, e maua e tagata i latou i se falemai.

O le faʻamaʻi e aliali mai i tulaga e pei o:

I se osofaiga ogaoga o pancreatitis, e tatau ona ave le maʻi ile falemaʻi. O lenei tulaga e taʻitaʻia ai le fatuina o kume, abscesses, le oti o le okeni. O togafitiga e tatau ona amata vave.

O le faʻafeusuaiga tama e maʻi tele atu nai lo le fafine. Talu ai e faʻamauaina e tama tane le ava malosi, faʻaaoga taumafa gaʻo, faʻasolosolo i le duodenum, o le maligi o le vai inu oona, o le a faʻateleina le sao i le alualu i luma o le maʻi.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le atinaʻeina o le pancreatitis reactive i tagata matutua:

  • ava malosi
  • sikaleti
  • gasegase
  • meaai (gaʻo, falai, paʻu, gas.voda),
  • tiga faʻalotoifale o le vaega o le manava,
  • vavaega o le pacryma pancreatic.

I le taimi o togafitiga, ua faatonuina ai fualaau faasaina:

O le faʻamaʻi e mafai ona afaina mai faʻamaʻi e pei ole:

  • hepatitis
  • pepatic ulcer
  • faʻalavelaveina o le mea e gaosia ai meaʻai,
  • cirrhosis o le ate
  • gallstone faamaʻi
  • biliary dyskinesia.

I faʻamaʻi e pei o maʻi pipili, cirrhosis, poloka o le talo, o se osofaʻiga e mafai. Manua Parenchyma, faʻaleagaina le alualu i luma o le enzyme e faʻaleagaina ai le paʻu.

O a ni faailoga o le pancreatitis faʻamalosi? O le autu autu o le tiga, na ia taʻu tonu le mea o loʻo i ai le mumū. Afai o loʻo i le ulu o le gland, ona lagona ai lea o le tiga i le sao ole sopo. Faʻaleagaina i le tino o loʻo faʻaalia ai le tiga i le vaega pito i lalo, i le vaega mulimuli o le okeni - e tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium. Tinea tiga o lona uiga o le gland atoa ua mumū.

Faailoga o le pancreatite faʻamalosi:

  • tiga i totonu o le manava o le manava ma i lalo o le iʻuʻai,
  • taʻavale
  • maualuga le vevela
  • fiva
  • puupuu le manava.

Mai le gastrointestinal tract, o faʻaaliga e iloagofie:

  • paʻu paepae i luga o le laulaufaiva ma le gutu malogo,
  • tiga
  • vevela
  • manava manava

O le faʻaalia o le pancreatitis i tagata matutua e faʻaalia e le gata i le tiga, ae faʻapea foi i le faateleina o le vevesi, leai o le manaʻo, inu, afaina, ma le tigā. O faʻamatalaga e tatau ona aofia ai metotia o suʻesuʻega faʻaopoopo, talu ai o se faʻataʻitaʻiga o ultrasound e faʻaalia ai se faʻalavelave maualuga.

E faʻafefea ona togafitia le pancreatitis faʻamaʻi ma se meaai

Togafitiga o le pancreatitis faʻamalosi e vave amata i se suiga o meaʻai. O se tulaga taua lenei e faʻamaonia ai le toe faʻaleleia o maʻi. Meaʻai mo le faʻamaʻiina o le pancreatitis e tatau ona tapulaa. O suiga o le soifuaga e fesoasoani i le toe faaleleia. O lona uiga e le mafai ona e inuina ava malosi, pepa, falai, mea vevela - mea uma e oʻo atu ai i se faʻavavega o le faʻamaʻi.

O le taumafataga o le pancreatitis o le vaega autu lea o togafitiga, e maua ai le gaioiga o le tino o le pancreas.

Faatasi ai ma le malosi o le pancreatitis, o le meaai e aofia ai (faatasi ai ma le vevela) fiaai mo le 2 aso. A maea lena mea e mafai ona e 'ai:

  • iʻa, moa,
  • uu ma le tao tao,
  • fualaau faisua ma fua
  • pasta ma oloa falaoa.

I le taimi o le faamagaloga, e eseese meaʻai. E tatau ona e 'ai e le aunoa, ae itiiti i lea mea, aua e te soona inu.

E le lava le tasi meaai i le togafitiga o le pancreatitis reactive, e manaʻomia foi vailaʻau.

Faʻatau togafitiga

Afai o le tagata gasegase e gasegase le pancreatitis, o le faailoga ma le togafitiga o le maʻi e fuafuaina e le fomaʻi. O le a tatou iloiloina pe faʻafefea ona togafitia le pancreatitis faʻamaʻi ma fualaau. Ina ia faʻamalo le vaʻaia, ia faʻamatalaina mea faʻapitoa:

Vailaau faʻasaʻi e aofia ai enzymes:

Faʻafesoʻotaʻi faʻatasi faʻamaʻi ma vailaʻau e faʻaitiitia ai ma faʻaitiitia ai gaʻo. I tulaga ogaoga, o se taotoga ua faatonuina.

O le foliga laititi ma se faʻalavelave ogaoga o le faamai e mafai ona maua ai ni faʻafitauli:

  • afaina ai le afaina,
  • fao ma le phlegmon,
  • Necrosis o totoga tuaoi.

Fualaau faʻapitoa mo le faʻamaʻiina o le pancreatitis

E mafai ona e togafitia le pancreatitis reactive, e pei ona fautuaina mai e fomai masani, faatasi ai ma le fesoasoani o tapenaga ma teuteuga. O nisi nei o fualaʻau:

  1. O le aoina o togalaau e aofia ai vaega nei: mo le 200 ml o le vai inu vevela e maua ai fugalaau - 1 vaega, 2 vaega boyark ma 3 mint mint, faaopoopo fatu kulimi. Faʻaauau le vevela vevela mo le 25 minute, faʻamalie ma faamama. Faaaoga 100 ml 2 taimi i le aso i le taeao ma le afiafi.
  2. E tatau ona ave le tasi vaega o le vao o le St. John's grass, field Christmas tree, nettle ma 2 vaega o le rose vao. Mo le 0.5 l o le vai inu ua faaopoopo 2 tbsp. l aoina, sasaa i totonu o se atigipusa, ona faʻamamaina lea. Faaaoga pe'ā uma ona 'ai 100 ml 3 taimi i le aso.
  3. Ave fua o le anise, celandine, nonotoped, purple, dandelion, stigmas corn. Ona tuu lea i le 200 ml o le vai kuka faaopoopo 1 tbsp. l aoina, malulu mo le 25 minute, faʻapipiʻi. Faaaoga le 1 ipu tioata 3 taimi i le aso.
  4. E tatau ona ave 1 tbsp. l o le meatain, sigini suauu, calendula, chamomile. O le suavai faʻamamago ua faʻamaligiina i totonu o le 1 lita o le vai inu ma kuka i totonu o le vai vaiinu mo le 15 minute. Mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e manaʻomia ai le 0.5 ipu 2 taimi i le aso pe a uma taumafa.
  5. Viburnum berries (200 g) e tatau ona sasaa i vai inu (500 ml), kuka mo le 10 minute ile vevela vevela. E tatau ona e inu e pei o le lauti. E mafai ona e faʻaopoopo 2 tsp. meli.
  6. Ave laulaau o se lauulu auro, sasaa vai inu (500 ml). Kuki le mea na tupu ai mo le 5 minute i totonu o se vai vai taele. Ona susulu lea o le susu ma faamamaina. Faaaoga le meafaigaluega 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

Afai e maua e le tagata gasegase le pancreatitis, e mafai foi ona faia togafitiga i sua. Gred carrots ma pateta, faʻailo le sua mai fualaʻau. Ona faʻafefiloi ai lea o le 75 ml o karoti ma le pateta, faʻaopoopo 1 lepp. olive suauu. Inu tasi le ipu tioata 3 taimi i le aso, aʻo leʻi 'ai.

A maeʻa ona iloa le mumū, o le togafitiga e vave ona faʻatulagaina; afai e le faia lenei mea, o le a faʻavaivai le maʻi. E le mafai ona suia suiga i le gland ona o togafitiga le talafeagai. O se uiga malie o le maʻi e togafitia i le fale poʻo le falemaʻi. Togafitiga faʻapitoa: taumafa, faʻamalologa o mafuaʻaga e mafua ai faoa faamalosi.

Tuua Lau Faamatalaga