Fesoasoani muamua mo pancreatitis i le fale

Ina ia fesoasoani i le fale, mulimuli i tulafono faigofie:

  1. E le mafai ona 'ai, e tatau ona faʻaitiitia le avega i le tino. Tusa lava pe o le a le faʻamaʻi, e manaʻomia le anapogi mo le 1-2 aso. E taua lenei mea i le togafitiga o pancreatitis. I aso o le fiaai, e faʻatagaina le inu vai e leai ni carbon mineral poʻo se broth rosepth. O le tele o vai i aso taitasi e 1-1.5 lita. E fautuaina e inu i sina tootoo, masani.
  2. Aʻo le i suʻeina e se fomaʻi, e le fautuaina e ave sauniuniga o le enzyme ("Creon", "Festal"). O le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona faateteleina ai le tulaga o se tagata ma faigata ai ona iloa le maʻi.
  3. O le tagata gasegase e tatau ona tuʻuina atu le filemu atoatoa, aloese mai popolega faaletino ma faʻalagona. I aso o gasegase, e manaʻomia le moe.
  4. O le faʻaaogaina o se faamaʻi malulu i le vaega o se okeni maʻi o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tiga.
  5. O lavalava e le tatau ona faʻamalosia, masani ona iloa e se tagata lagona o le le lava o le okesene. E fautuaina e te manava i luga, taofi lau manava i lea taimi ma lea taimi ma le faateleina o le tiga.

O tausiga faʻafuaseʻi mo le tino pancreatitis e sao ma i le taimi. E tatau ona faʻamaonia lelei le faʻamaʻi ma fesoasoani i le tino e feagai ma tiga aʻo leʻi oʻo mai se taʻavale.

E faʻafefea ona faʻamalieina le tiga i le tino pancreatitis

Fesoasoani vave i le tino pancreatitis o le faʻanoanoa lea o le tiga. I le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, faʻaalia vave falemai. O le faʻafoega o le tagata lava ia o painkillers e mafai ona lamatia, i le falemaʻi, o fualaau oona e faʻatinoina e ala i le faʻaleleia.

O sina mea e faʻaitiitia ai le maʻi o le tagata maʻi o le a fesoasoani i le nofo ai ma le tino o loʻo sosolo i luma, o le a mafai ona faʻasaina le aisa i luga o le paʻu.

Paʻa Relief Relief

Afai e le o faamoemoeina le taunuu mai o se fomaʻi muamua, ua fautuaina e tui le 5 ml o le paralallalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala e fafaga ai le tiga i le fale. Ole aʻafiaga o le fualaau faasaina e oʻo ile 8 itula.

Ole palalgin e mafai ona suia i se vaifofo papaverine i se metotia o le 2 ml. Ina ia laveaʻi vave le tiga, e tatau ona e faʻaaogaina le vailaʻau faʻamalosi poʻo le faʻaogaina. "Papaverine" e faʻasaʻo le masima o musele lamolemole o totoga i totonu ma ua manatu o se vaifofo saogalemu.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le tiga i le pancreatitis tumau

I le foliga masani, o le tiga e agamalu. I luga o le palpation o le manava o le maʻi o loʻo taoto i tua, o le tiga e sili atu ona maua i le itu tauagavale, pe a liliu i le itu, e faʻaitiitia. I le tulaga masani o le maʻi, ua faatagaina togafitiga e togafitia i le fale, e manaʻomia se valaau faʻafomaʻi faafomaʻi.

Afai e talitonu se tagata i se faʻavavega o se faʻamaʻi masani, o le faʻaaogaina o vailaʻau filifilia e mafai.

Anispasmodics o le a fesoasoani e faʻamafiesea le tiga: No-shpa, Papaverin. O auala e faʻaaogaina i foliga o injections, talu ai na e faitauina muamua ia faatonuga.

O se faamaʻi malulu o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tiga. O le lafu e faʻaaoga i le pancreas mo le 15-20 minute. E fautuaina le faʻaaogaina o se afi mumu e tumu ile vai malulu.

E faʻafefea ona taulimaina le vomiting i pancreatitis

E pei o le tiga tele, vomiting ma le nausea ua avea ma faailoga iloga o pancreatitis. Faatasi ai ma se tulaga maualalo o le faamai, e le fautuaina le inu e togafitia i vailaau, e mou ese atu ia te ia pe a uma ona faaleleia le tulaga o le maʻi.

O le vomiting e mafua ai le tele o mafatiaga. E le tatau ona taofiofi le osofaʻiga o le vomiting, ae le o le mea lea, fesoasoani i le tino e faʻaumatia le vomia e ala i le mālūina o aʻa o le laulaufaiva.

I le tino o le faʻamaʻi, pe a faʻaleagaina le maʻi o le tagata mamaʻi, o le togafitiga o fualaau faasaina e vave amata i le vave e mafai ai. Faʻamatalaga o vailaʻau faʻasaina: Domperidone, Metoclopramide, Trimebutin. O le taofia o le faamalolo o le tino, e mafai ai ona suʻe vai ("Regidron"). Afai ei ai le toto i le lua o le vomit, ua mamafa le tulaga, e matua faanatinati le auina atu o le maʻi i se fomaʻi.

O a vailaau e faia i le pancreatitis togafiti?

O le pancreatitis o se togafitiga ogaoga, e na o se fomaʻi e togafitia le maʻi. Afai o le ogaoga o le faʻamaʻi e ogaoga, e faʻaaogaina ai le tausiga o matua. O le gasegase o le pancreatitis e togafitia i totonu o le falemaʻi, e masani ai (i nisi tulaga) i le fale.

O le taua o togafitiga faʻapitoa o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea o se vaega o vailaʻau e aʻafia ai le galuega a le tino maʻi. O le filifilia o vailaau e faalagolago i le fomaʻi ma le tikeri o togafitiga, o le maʻi o le maʻi, ma faʻamaʻi pipisi.

Antispasmodics ma analgesics

O le faʻailoga "No-shpa", "Papaverin", "Baralgin" i totonu o le fale falemaʻi fale e talia ma manatu e tatau. O fualaau faasaina e aoga ma saogalemu. Latou te faʻamamaina le masima o musele malie, faʻaitiitia le tiga. E i ai taimi e taʻua ai suʻesuʻega: Paracetamol, Aspirin. I nisi o tulaga, o le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi, o le antihistamines e faʻaaogaina: Atropine, Platifillin, Diphenhydramine.

Teuteuga o le Enzyme

Le faʻamautuina o le gaogao ma le faʻaleleia atili o aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo, gaʻo vailaʻau oona, e aofia ai le amylase, lipase, protease. O faʻataʻitaʻiga o le Enzyme e tuʻuina atu e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, o fualaau lauiloa e iai le Creon, Pancreatin, ma Festal.

Afai o se tagata e afaina i le porotini puaa, e faʻaaogaina togalaau: Somilase, Pepphiz. Enzymes ua faatonuina e lau fomaʻi, ave i tua o se taumafataga. O le umi o le faʻatagaina e faʻalagolago i le fomaʻi ma le tikeri o le atinaʻe o le faʻaleagaina o le gaioiga, o le matua o le maʻi, ma faʻamaʻi pipisi.

Vaʻaia togafitiga

O togafitiga antibacterial o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma isi fualaau.

O vailaau faʻasaʻi e masani ona faʻaalia: Ampicillin, Gentamicin. O sini autu o le faatonuina o vailaau faʻasaʻi:

  1. Le faʻamamaina o le faʻaleagaina o le faʻaogaina i totonu o le vaega o meaʻai,
  2. Puipuiga o le salalau o siama i isi totoga,
  3. Faʻaitiitia o faʻafitauli faʻapitoa.

O fualaau faasaina ua faatonuina e le fomaʻi pe a uma ona togafitia le faamaʻi ma pasia nisi o suʻega.

Fesoasoani muamua mo se osofaʻiga o pancreatitis i le fale mo se taimi lē tumau e faʻaitiitia ai le maʻi o le tagata maʻi, ma faʻamaoniga faʻapitoa o le faʻamaʻi e tatau ona vave alu i le falemaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga