Simvastatin: faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻatusatusaga, tau ma iloiloga

Simvastatin o se vailaʻau faʻamaʻi ile lipid-lowering properties. Aumai le fualaau faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina vailaau faʻasolo mai le oloa o le eletise eletise o Aspergillus terreus.

O le vailaʻau vailaʻau o le vailaʻau o se lactone e le faʻaogaina. I suiga o meaola, o le cholesterol synthesis e tupu. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e puipuia ai le faaputuputu o lipine oona i le tino.

O masila o le meaola e fesoasoani i le faʻaitiitia o le plasma concentrations o triglycerides, vaega o le atherogenic lipoproteins, faʻapea foi ma le maualuga o le cholesterol atoa. O le taofiofia o le tuufaatasiga o le lipine atherogenic e mafua ona o le taofiofia o le fatuina o le cholesterol i hepatocytes ma le faateleina o le numera o fausiaina o le talipupuni mo le LDL i le membrane, lea e tau atu i le faatoaagaina ma le faaaogaina o le LDL.

E maua ai foi le maualuga o le lipoproteins maualuga, e faaitiitia ai le fua o le lipine atherogenic i le antiatherogenic ma le maualuga o le cholesterol saoloto i vaevaega antiatherogenic.

E tusa ai ma faʻamasinoga faʻapitoa, o le fualaau faasaina e le mafua ai suiga faʻaogaina. Le fuataga o le amataina o le togafitiga o le togafitiga O le amataina o le faaaliga o le aafiaga o le 12-14 aso, o le maualuga o le togafitiga e tupu i le masina e tasi talu ona amata le faaaogaina. O le aafiaga e tumau ma le faʻaopoopoga o togafitiga. Afai e te le toe ave le fualaau faasaina, o le maualuga o le cholesterol pito i tua e toe foi i lona tulaga muamua.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina o loo suitulaga i le vailaau galue a Simvastatin ma vaega fesoasoani.

O le vailaʻau e maualuga lona maualuga ma maualalo le bioavailability. Ulufale i le toto, fusi i le albumin. O le gaioiga malosi o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻapipiʻiina e ni faʻamatalaga faapitoa o meaola.

Simabastatin metabolism e tupu i le hepatocytes. E i ai le aafiaga o le "fuainumera muamua" e ala i lela o le ate. E faʻaleagaina le faʻafitauli e ala mai i le vaega o meaʻai (e oo i le 60%) i le tulaga o le gasegase gasegase. O se vaega itiiti o le vailaau o loʻo lafoaia e fatugaʻo i se faiga e le faʻaaogaina.

Faʻatulagaga ma fua faʻatatau

Simvastatin (INN e radar - simvastatin) o se mea malosi lea e aofia ai i totonu o le tele o igoa o fualaau o fualaau o gaosiga eseese ma brands i lalo o igoa eseese (Zentiva, Vertex, Star Star ma isi, e faalagolago i le atunuu). O le faʻapitoa e aʻafia i le tolu o augatupulaga o fuainumera ma o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le lipid.

I luga o le fale talavai e mafai ona e maua ai se fualaau faasaina i se igoa e tutusa lelei ma le mea galue malosi - Simvastatin. O le ituaiga o faʻamalolo o le vailaau faʻasaina o le laulau, ei ai le pito i tua o le biconvex, ua ufiufiina i se lanu manino pe lanu. Faʻalagolago i le faʻaogaina o le mea o loʻo galue malosi, o loʻo maua ai fuamini Simvastatin i ni faʻaaliga - 10 ma le 20 mg i le taʻitasi.

Cholesterol i totonu o le toto o se tagata o loʻo i ai na o le polio. O ia ituaiga o mea taua e taʻua lipoproteins. I totonu o le tino e tele ituaiga o nei meaola - maualuga, maualalo ma maualalo le mamafa (HDL, LDL ma VLDL, mulimuli ane). O le aʻafiaga leaga o le maualuga o le cholesterol e amata ona aliali pe a aliali mai i le lipid metabolism. manino lelei agai atu i le LDL, o le ua taʻua o le "leaga" cholesterol.

O le togafitiga o le simvastatin e maua i le faʻaitiitia o le vaega lenei o le lipoproteins (LDL). E ala i le taofiofia o le filifili o le enzymatic HMG - Coenzyme A reductase, o le fualaau suʻesuʻe e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o gaʻo i totonu o sela ma faʻaauau ai le taliaina o lipoproteins laiti ma maualalo (LDL ma le VLDL). O le mea lea, o le pathogenesis o le hypercholesterolemia e aʻafia i auala e lua i le taimi e tasi - o le cholesterol e sili atu ona leaga ona iloa i sela ma e sili atu le vave ona alu ese mai le toto ma le tino atoa.

Faʻasagaga o le faʻaitiitia o aʻafiaga o gaʻo, o le lipid paleni ua toe faʻaleleia ma o le faʻaogaina o le tagata taʻavale, le maualuga o le cholesterol maualuga, ua faʻaleleia lelei. E tusa ai ma le tele o punaoa, o le faateleina o le HDL i le maea ai o le togafitiga o le a amata mai le 5 i le 14%. Simvastatin e le gata ina faʻaitiitia ai le cholesterol leaga, ae faʻapea foʻi vasoconstrictor aafiaga. O lenei vailaau e taofia ai le faʻaleagaina o le puipui o le vascular, faʻateleina ai lona malosi ma le leo ona o le aʻafiaga o aʻafiaga.

O se tasi o manatu o le atinaʻe o le atherosclerosis o se mea mumusu. O le taulaiga o le mumu o se vaega taua o soo se mafaufauga o le atherosclerotic i le meli. Simvastatin e iai sona aʻafiaga e puipuia ai, ma puipuia ai le mimiti mai le sclerotherapy, le maʻila ma le vevela. O se numera o punaoa faasaienisi ua fautuaina ai e faapea o le puipuiga o aafiaga o le methiolum e fausiaina se masina pe a uma le amataga o le fualaau faasaina.

O le faʻamoemoega o le vailaau faʻasaina e na o le faʻamaonia lava, o le filifilia o se fualaau o le tagata lava ia. Amataina le togi masani 10 mg ma, e tusa ai ma gasegase ma fomaʻi, ua lelei le toleniina. O le maualuga o le gaosiga i aso taitasi e 80 mg. O loʻo faʻamatalaina mo tulaga ogaoga o le faʻasolosolo. Mo e gasegase o le ate po o le fatu fatugaʻo, o le fua pito i maualuga e itiiti ifo ma 40 mg.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le vailaau faafomai Simvastatin ua faatonuina mo le togafitiga o tulaga nei ma faamaʻi:

  • Hypercholesterolemia IIA ma IIB ituaiga e tusa ai ma le faʻavasegaina o Fredrickson. O tulafono ua faatonuina pe afai o le fetuunaiga o meaʻai, ituaiga olaga ma isi fualaau faasaina e leʻi aumaia ai le togafiti o le togafitiga faamoemoeina. Latou te fesoasoani i le maualuga o le cholesterol maualuga i se lamatiaga o le atiaʻe o maʻi fatu fatu i le talaaga o le atherosclerosis o toto toto o le fatu ma le faia o paʻu.
  • O lo latou faaaogaina e tauamiotonuina i tulaga faatauaina maualuga e le gata o vaega o le cholesterol, ae faapena foi i le triglycerides. Faʻafetai i le masini o le gaioiga a Simvastatin, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le TG (triglycerides) i le toto e toetoe 25%.
  • Simvastatin o loʻo faʻamatalaina i se lavelave o le togafitiga mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi ma le fatu - tuʻa, fatu fatu, atherosclerosis. Faʻasagaga o le faʻaaogaina o lenei vailaau, o le maualuga o le cholesterol e faasolosolo malie ona toe foi mai i le masani.

O tapenaga uma o le cholesterol e faapitoa lava le faʻapitoa, o se lisi tele o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai ma faʻailogaina, o le mea lea ua na o se fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina i le tulaga o se faʻamaumauga i le Latina.

Contraindications

E pei lava o soo se fualaau faasaina, o Simvastatin e i ai se numera tele o le faʻasaʻoina, lea e tatau ona faʻasaʻo ai. O nei aiaiga e aofia ai:

  • O le gaioiga malosi o faʻamaʻi o le tino o le hepatobiliary, faʻapea foi ma se faʻalauteleina, ma le le mafai ona faʻasaoina o le gasegase o gasegase e le o iloa.
  • Myopathic maʻi. Ona o le maʻemaʻega, o le simvastatin e mafai ona faʻateleina ai le gasegase o faʻamaʻi o le mascular system, faʻaosoina ai le rhabdomyolysis ma le toilalo tele ina ua maeʻa.
  • Tausaga a tamaiti. I le faʻatinoina o tamaiti, e leai se poto masani i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. I le saienisi, e leai ni faʻamatalaga i luga o le talaaga o le aoga ma le saogalemu o Simvastatin mo tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga.
  • O le maʻitaga ma le susu - e leai se fuainumera e faʻaaogaina mo le cholesterol i taimi nei.

Faʻasalaga tele, o le simvastatin o loʻo faʻatulagaina mo tagata e faʻaleagaina le ava malosi - o le fetaui ma le ava malosi i statins e maualalo, ma le le atoatoa o le gasegase e mafai ona vave tupu vave.

Faʻaiʻuga

Mai i totoga o le gastrointestinal tract atonu e iai ni tiga o le tino, o le faʻamaʻi pipisi o le dyspeptic function, nausea, vomiting, ma stool disorders. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le ate - e tusa ai ma faatonuga, o le siitia le tumau o le enzymes o le ate (faʻafefeteina toto) e mafai.

E mafai ona tali atu le faʻaogaina o le simastastatin ma le faʻaogaina o se maʻi o le astheno-vegetative faatasi ai ma episodes of cephalgia, vaivai, vaivaiga, faʻafefe o lagona, lelava, ma le vevela. O aʻafiaga pito sili ona ogaoga o Simvastatin e aofia ai le mitiina o musika (fasia), lagona le lelei o le gaioiga, suiga suiga.

Faatasi ai ma se lagona maualuga o le tagata lava ia i mea gaioiolosi po o ausilali o lenei vailaau, e mafai ona atiaʻe ai tali o le maʻi. E tele ituaiga o latou faʻaaliga, ae e tusa ai ma fuainumera, urticaria, eosinophilia, fomaʻi faʻamaʻi, angioedema ma le polymyalgia o le rheumatoid genesis e masani lava ona atiae.

O faʻaalia o le paʻu o uiga leaga e mafai ona i ai i le foliga o se vevela erythematous e le o le mumu laʻititi, o le vevela, ma le dermatoses. O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e afaina i le musika, o le mea lea, faatasi ai ma le tele o uiga taʻitoʻatasi poʻo le maualuga o maso, o foliga mai o myopathies, tiga o maso, faiga o le mumusu i maso, o latou vaivaiga ma le vaivai. I tulaga e seasea tupu, o le rhabdomyolysis e atiina ae.

Tosiga ma le pulega

E faʻatatau i le siama, o le simvastatin o loʻo faʻamatalaina i le vailaʻau na faʻamatala e le fomaʻi. E fesuisuiaʻi i le va o le faʻasologa o togafitiga (10 mg) ma le maualuga i aso taitasi (80 mg). E tatau ona ave le vailaʻau aʻo leʻi 'ai, i lea aso i lea aso, sili atu i le afiafi, faʻamaʻa i lalo i le vai manino i le vevela o le potu. Filifiliga ma le fetuutuunaiga o fualaau oona e faia i le va o le le itiiti ifo ma le tasi le masina.

O le tali i le fesili pe o le a le umi e ave Simvastatin e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina e mafai ona tuʻuina atu e le fomaʻi o loʻo auai. O le umi o le vasega e faalagolago i le siama, o le malosi o le faʻamaʻi ma faʻamaumauga o le lipid - LDL, triglycerides, le aofaʻi o le cholesterol.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

Simvastatin ei ai lona tauatogenic ma le gasegase aafiaga. E mafai ona ulu i le placenta, o le mea lea, pe a faʻatonuina i le taimi o le maitaga, e mafai ona mafua ai le atinaʻe o faaletonu ole fetal ma pathoces. O tamaʻitaʻi e fananau mai tausaga e manaʻomia le faʻatau fualaau mai le vaega o statins mo mafuaʻaga faʻalesoifua maloloina e tatau ona tausisia auala talafeagai o le faʻasaina i le taimi o le togafitiga.

I le faʻatinoina o tamaiti, e le faʻaaogaina le vailaʻau, talu ai e leai ni faʻamaumauga faʻasolosolo i luga o le faʻamaoniga o le saogalemu ma le aoga o Simvastatin mo tagata maʻi pediatric.

Faʻasolosolo galuega ole ate

E taua le pulea o le gaioiga e aunoa ma se faʻavaivai ao leʻi amataina le togafitiga o le lipid ma i le taimi. Faailoilo o enzymes o le ate (siama faʻasalaga) e siakiina, ma o loʻo faia foʻi nisi o suʻega o le ate. Faatasi ai ma suiga faifai pea i le suʻega, e taofi le vailaʻau.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

O tagata mamaʻi e maualalo le laititi po o le faʻavaʻa o le faʻamaʻi o le tino, ua faatagaina e faʻamaonia le vailaʻau, ae fautuaina e aloese mai le maualuga. I tulaga ogaoga o le PN (faʻaaogaina o le tino), faʻamalologa fatufitiina e itiiti ifo i le 30 ml i le minute, poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau e pei o cyclosporine, fibrates, dinazole, o le maualuga o le fualaau oona e 10 mg i le aso.

Vitio Simvastatin: mea e fesoasoani i ai le vailaʻau

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aofia ai:

  • (first type IIa and IIb) ma le le atoatoa o le togafitiga o le soifua maloloina ma le maualalo o le cholesterol ma isi fualaau faasaina (avega mamafa ma gaioiga faaletino) i tagata e iai le tele o le aʻafiaga o le atiaʻe o le atherosclerosis,
  • hypertriglyceridemia ma hypercholesterolemia e le faʻasaʻoina e le gaioiga faaletino ma se taumafataga faapitoa,
  • faʻaititia o le aʻafiaga o le maʻi fatuga (faʻaleagaga o le ischemic leʻo poʻo le taia),
  • puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • faʻaʻateleina le alualu i luma o le coronary atherosclerosis,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o taualumaga faʻafouina.

Faatonuga mo le faaaogaina

"Simvastatin" e faia i le tautala, i le afiafi 1 le aso i le aso e faʻatasi ma le tele o le vai. O le taimi e ave ai fualaau faasaina e le manaʻomia ona faʻafefiloi ma se taumafataga.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se taumafataga o le hypocholesterol, lea e tatau ona matauina i le faagasologa o togafitiga.

Mo le togafitiga o le hypercholesterolemia, o le fua fautuaina o le "Simvastatin" e mai le 10 i le 80 mg i le aso i le afiafi. Mo tagata mamaʻi i lenei anomaly, o le fua muamua muamua o le fualaau faasaina e 10 mg. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg.

Filifili (suiga) o le fualaau ole manaʻomia ile va ole 4 vaiaso. I le tele o tagata gasegase, o le lelei sili atu o le togafitiga e maua pe a ave le vailaʻau i inumaga e oo i le 20 mg / aso.

I le togafitiga o tagata gasegase e maua i le fatu poʻo le maualuga o le lamatiaga o lona atinaʻe, o fualaau lelei o fualaau faasaina e 20-40 mg / aso. I lenei tulaga, o le tui muamua fautuaina i ia ituaiga o gasegase e 20 mg / aso. Filifiliga (suiga) o le fualaau e tatau ona faia i vaitau o le 4 vaiaso. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le fua ile 40 mg / aso.

Mo maʻi o loʻo faʻamafanafana faʻatasi ma Simvastatin, poʻo le amio faʻasalaga e le tatau ona silia ma le 20 mg.

I tagata gasegase ua le atoatoa, pe faʻapitoa foi i tagata matutua, e le manaʻomia se suiga i le fua o le fualaau faasaina.

I tagata taʻitoʻatasi e iai le hypercholesterolemia, o le fua o aso taitasi o Simvastatin e 80 mg i le 3 vaeluaina (20 mg i le taeao, 20 mg i le aoauli ma le 40 mg i le afiafi) poʻo le 40 mg i le afiafi i le aso.

I tagata gasegase e le masani ai le le atoatoa po o le mauaina o cyclosporine, gemfibrozil, danazol poo isi fibrates (sei vagana ai le saolotoga), faapea foi ma le acidic nicotinic faatasi ai ma le fualaau faasaina, o le fua faatatau maualuga o le fualaau faasaina e le sili atu i le 10 mg / aso.

Faʻataʻitaʻiga

"Simvastatin", o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina ai lenei mea, - o le lipid-lowering agent e maua mai i le oloa faʻamalosi O le Aspergillus terreus o se lactone lē gaoioi, ua faʻamalūina i le tino e fausia ai le hydroxy acid derivative. O le metabolite malosi e taofia ai le 3-hydroxy-3-methyl-glutaryl-CoA reductase (HMG-CoA reductase), o se enzyme lea e faʻamalosia ai le uluai amataina o le vavalo mai le HMG-CoA.

Talu ai o le liua o le HMG-CoA i le vavave o se amataga vave i le tuufaatasiga o le cholesterol, o le faʻaaogaina o le simvastatin e le mafua ai le faaputuputuina o masini oona i totonu o le tino. HMG-CoA e faigofie ona faʻafeiloaʻi i le acetyl-CoA, lea e aofia i le tele o faʻasologa i totonu o le tino.

"Simvastatin" e mafua ai le faʻaitiitia o le plasma levels o triglycerides (TG), lipoproteins le maualalo (LDL), lipoproteins maualalo maualalo (VLDL) ma le aofai o cholesterol (i mataupu o aiga heterozygous ma aiga e le o aiga, hyperchoidemiamia, pe a iai le tele o mea o le cholesterol, pe a tulaga lamatia) ona o le faʻamaina o le kulutalalini i totonu o le ate ma le faʻaopoopoga o le numera o le faʻaleleia o le LDL i luga o le potu, lea e oʻo atu ai i le alualu i luma ma le catabolism o le LDL.

Faateleina mea o loʻo maua i le lipoproteins maualuga (HDL) ma faʻaitiitia le fua o le LDL / HDL ma le aofai o cholesterol / HDL. E leai se faʻaoga faʻapitoa. O le amataga o le faʻaaliga o le aafiaga o le 2 vaiaso talu ona amata le pulega, o le maualuga o le togafitiga faʻamalosia e ausia pe a uma le 4-6 vaiaso.

O loʻo faʻaauau pea le faʻaauau pea i togafitiga faifai pea, faʻatasi ai ma le faʻavaeina o le togafitiga, o le kenera cholesterol o loʻo faasolosolo malie ona toe foi i lona tulaga muamua.

Faʻaiʻuga

Togafitiga e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o aʻafiaga e le manaʻomia e pei o le:

  • anaemia
  • paʻu
  • dyspepsia
  • alopecia
  • paʻu paʻu
  • sasaa
  • tigā
  • paresthesia
  • mafaufau le mafaufau
  • musele maso
  • vavao
  • tiga o le ulu
  • gasegase o le neuropathy,
  • afaina tele (ona o le rhabdomyolysis),
  • pancreatitis
  • hepatitis
  • faaitiitia le malosi
  • vaivaiga
  • tiga o le manava
  • manava manava
  • taoto, vili,
  • afaina
  • malosi
  • gaioiga o le ate,
  • myasthenia gravis
  • asthenia
  • faʻataʻitaʻiga
  • myopathy
  • musika cholestatic,
  • musele maso
  • rhabdomyolysis,
  • solia le tofo
  • faanenefu vaaiga vaaia,
  • Atinaʻe le hypersensitivity (angioedema, lupus-like syndrome, polymyalgia rheumatism, vasculitis, dermatomyositis, thrombocytopenia, eosinophilia, faateleina ESR, arthritis, arthralgia, urticaria, photosensitivity, flushing of faces, short breathing).

Analogues o fualaau faasaina "Simvastatin"

Faʻamatalaga tutusa i le elemene elemene:

  1. Simlo.
  2. Sinkard.
  3. Holvasim.
  4. Simvacol.
  5. Simvalimite.
  6. Zorstat.
  7. Aries
  8. Simvor.
  9. Simgal.
  10. Ua malolo Zokor.
  11. Simvakard.
  12. Simvastatin Chaikafarma.
  13. Simvastol.
  14. Zokor.
  15. Simvastatin Zentiva.
  16. Actalipid.
  17. Vasilip.
  18. Vero Simvastatin.
  19. Simvastatin Pfizer.
  20. Atherostat.
  21. Simvastatin Fereyn.

O le vaega o fuainumera e aofia ai vailaʻau:

  1. Tulip.
  2. Holvasim.
  3. Holetar.
  4. Atomax
  5. Leskol malosi.
  6. Mertenil.
  7. Aries
  8. Tatalo.
  9. Rovacor.
  10. Liptonorm.
  11. Lovacor.
  12. Vasilip.
  13. Atoris.
  14. Vazator.
  15. Zorstat.
  16. Cardiostatin.
  17. Lovasterol.
  18. Mevacor.
  19. Roxer.
  20. Lipobay.
  21. Lipona.
  22. Rosulip.
  23. Tevastor
  24. Atorvox.
  25. Crestor.
  26. Lovastatin.
  27. Medostatin.
  28. Atorvastatin.
  29. Leskol.
  30. Liprimar.
  31. Rosuvastatin.
  32. Akorta.
  33. Lipostat.
  34. Lipoford.
  35. Rosucard.
  36. Anvistat.
  37. Torvazin.
  38. Apextatin.
  39. Torvakard.
  40. Atherostat.
  41. Atocord.

Taimi malologa ma tau

O le tau masani o Simvastatin (10 mg pepa numera 30) i Moscow o le 44 rubles. I Kiev, e mafai ona e faʻatau togafitiga (20 mg No. 28) mo 90 hrynnias. I Kazakhstan, o falemaʻi e ofoina atu se vaitau o Vazilip (10 mg No. 28) mo le 2060 tausaga. O se faafitauli le maua o se fualaau faasaina i Minsk. Faʻavanoa mai falemaʻi ma se faʻamaumauga.

E uiga i le "Simvastatin" iloiloga o maʻi e eseese. O nisi tagata faʻatau e faʻamautinoaina o le vailaʻau e maualalo ai le cholesterol, ae i le taimi lava e tasi latou te faʻamatalaina ai ni mea le lelei e uiga i le tala atoa o le togafitiga o le hypocholesterol. Tagata maʻi maualalo i le pancreatitis, ia maitauina le faateleina o le tele o faʻamalosi i taimi o togafitiga. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o togafitiga, o loʻo i ai se suiga i le lipid profile mo le sili atu.

O manatu o fomaʻi e fefaʻasoaaʻi foʻi. O nisi e matauina o fualaau e maualalo ai le cholesterol ma avea o se auala lelei e puipuia ai le atherosclerosis. O isi ua talitonu o le fualaau faasaina ua le o toe i ai, ona o le ogaoga o mea leaga na tutupu, ma le foliga mai i luga o le maketi faafomai o Atorvastatin ma Rosuvatatatin, o ni fualaau fou fou.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faaaogaina tutusa o fualaau faasaina e pei o le ketoconazole, itraconazole, o le faaaogaina o le erythromycin, cytostatics, gasegase tele o le Vitamin PP (acidic nicotinic) o se mea e solia ai le tofiga o Simvastatin. O nei vailaʻau uma o loʻo i ai le maualuga o le faʻaogaina o myopathies ma isi faʻalavelave maso i aʻafiaga. Pe a faʻatinoina i le taimi lava e tasi, ona faaopoopoina ai lea o le vevela maso, ma e toetoe lava a le masalomia le taimi o rhabdomyolysis episodes.

Faatasi ai ma le tuʻuina atu tutusa o Simvastatin ma fualaau faʻamalosi (warfarin, fenprocoumone), e tatau ona siakiina e le aunoa le coagulogram toto, talu ai o statins e faʻapupulaina ai le aafiaga o le tui puipuia. O se suiga i le vailaau poʻo le faʻamavaeina o fualaau faasaina e faia pe a maeʻa le puleaina o le INR.

E le malosi le fautuaina e faʻaaoga le sua o le vine i le taimi o togafitiga o le lipid-lowering with statins. O le maualuga faatagaina e oʻo atu i le 250 ml i le aso. O lenei vai inu fou ei ai le inisite o le iniseti CYP3A4, lea e suia ai vailaau mo togafitiga ma pharmacokinetics o Simvastatin.

Talosaga faʻaoga

Simvastatin o se vailaau faʻasaʻo ma le tele o vailaʻau faʻamalosi ma aʻafiaga, o le mea lea ua naʻo le fomaʻi ua faatonuina, e tusa ai ma faʻamaoniga manino, ma ua faʻatuina i falemaʻi naʻo le faʻamaʻi. I le faagasologa o togafitiga, o faailoilo o le toto toto (INR, APTT, taimi o le coagulation), lipine talatalanoa, galuega o le ate (ALT, AST enzymes) ma le galuega fatuga (clearance creatinine, CPK) e mataitu.

Tau fualaau faʻatau

O le tau o le simvastatin e faʻapitoa ma taugofie mo soʻo se tagata maʻi. Faʻalagolago i faiga faʻavae ma vailaʻau faʻasolo mo togafitiga, e ono fesuisuiaʻi le tau. I le averesi, o le tau o se fualaau faasaina i Rusia o le:

  • Fua o le 10 mg, 30 fasi vaega i le pusa - mai le 40 i le 70 rubles.
  • Fua o le 20 mg, 30 fasi vaega i le pusa - mai le 90 rubles.

I totonu o Ukrainian pharmacies, o le tau o Simvastatin e 20-25 UAH ma le 40 UAH mo doses o le 10 ma le 20 mg, i le faasologa.

Analogs o simvastatin

Simvastatin o loʻo i ai se vaega atoa i le maketi faʻatusatusaga atoa - generics i lalo o isi igoa tau fefaʻatauaʻiga. E aofia ai Vasilip, Aries, Alkaloid, Simlo, Simvastatin C3, Simgal, Vertex, Simvastol, Zokor. O fualaau nei e tutusa lelei ma e mafai ona fuafua e fuafua i manaoga a le fomaʻi, le gafatia tau tupe a le tagata maʻi ma uiga o le tagata i le faʻamaʻi fualaau.

O le a le mea e sili atu le faigofie poʻo le leai foi

Simvastatin ma Atorvastatin e le tutusa. O nei vailaʻau e aofia ai i augatupulaga eseese o statins: Atorvastatin - le muamua, Simvastatin - lona tolu. E ese i latou i gaioiga gaosi, faʻamaoniga, faʻamaʻi, le uiga ese o fegalegaleaiga ma isi masini.

O vailaau taʻitasi e iai lona lava togafitiga faʻapitoa ma ona lelei, o lea e le talafeagai ai ona faʻatusatusa. Atorvastatin o se gaioiga sili atu ona malosi ma vave ona faia fualaau faʻasaina ma se faʻaauau pea ona malosi. O le mea lea, pe a manaʻomia, vave ona maua ni suiga lelei, o le avanoa e tuʻuina atu ia te ia. Ae ui i lea, simvastatin, i le isi itu, o se fualaau oona lea e maua ai le tele o aʻafiaga itu ma ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina i laʻititi laʻititi o maʻi fatugaʻo ma le ate, e le pei o Atorvastatin.

O le a le eseesega i le va o le faʻasalaga ma le faʻasalaga

I le va o le simvastatin ma le rosuvastatin o loʻo i ai se eseesega i mea o loʻo gaosia, o le faʻamaoniga o le aoga, faʻamaoniga, faʻailogaina, aʻafiaga o itu ma tau o tau. O le Rosuvastatin e masani ona faʻaaogaina mai se vaaiga faʻamalosi i tagata gasegase i le talaga mamafa o le cardiovascular system.

Faʻaaogaina faʻamatalaga

Ole iloiloga o fomaʻi ma tagata gasegase o loʻo ave Simvastatin e le mautonu. O fomaʻi e matauina le vaivai o le fualaau faasaina - o aʻafiaga ogaoga ogaoga e seasea tutupu mai, e fetaui lelei ma isi vailaʻau. O se avanoa lelei o le fualaau faasaina o le avanoa lea o lona tofiga ma maʻi faʻamaʻi o fatugaʻo poʻo le ate i la latou agavaʻa pe faʻaalia. Ae ui i lea, o le lelei o le simvastatin e itiiti ifo nai lo le tutusa o isi augatupulaga o fuainumera, o le mea lea, e seasea faaaoga mo togafitiga malosi.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Simvastatin o loʻo maualuga lona fua. O le maualuga maualuga o le faʻamaumauga e faamaumauina pe a maeʻa le 1.5-2.5 itula, ae a mavae le 12 itula e faʻaititia le 90%. I pulu plasma, o le vaega galue e mafai ona noatia i le 95%. Mo le simvastatin ma metabolism o se aafiaga uiga ese o le "uluai pasese" o le uiga lea i le tino o le faamaʻi, pe a, o se taunuuga o le suavai, o se gaioiga malosi, beta-hydroxy acids, ua fausia. O le auala autu o le faʻamalositino e auala mai i le manava. I se faiga e le toaga, 10-15% o le mea galue o loʻo faʻaaogaina i totonu o le tino.

E faʻapefea ona ave faʻatauvaʻa?

Ole fua ole aso o lenei fualaau mo tagata matutua e 1 t. (20-40 mg) 1 p. i le aso mo le 30-40 minute. ao le i moe, inu tele vai.

Le fua faatatau maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 80 mg. (2 t.), Talu ai o lenei mea e ono afaina ai le soifua manuia lautele o le tino.

O le togafitiga ma le fualaau o fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi faapitoa i le tagata lava ia mo tagata maʻi taitoatasi, e fuafua i le ogaoga o le gaioiga o se maʻi faapitoa o le tino.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Tagata faʻatau, mg

10/20/40 mg pepa

simvastatin 10/20/40 mg

microcrystalline cellulose 70/140/210

ascorbic acid 2.5 / 5 / 7.5

gelatinized starch 33.73 / 67.46 / 101.19

stearic acid 1.25 / 2.5 / 3.75

lactose monohydrate 21/42/63

polyvinyl alcohol 2.33 / 4.66 / 6.99

silikoni dioxide 0.75 / 1.50 / 2.25

titanium dioxide 0.97 / 1.94 / 2.91

Omea uila lanu samasama 0.28 / 0.56 / 0.84

uila uila uila 0.19 / 0.38 / 057

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi amataina togafitiga, o le taumafa o le hypocholesterol e faʻatagaina. Simvastatin e faʻafofoga tautala 1 taimi i le afiafi, faʻamamaina i le vai, e tusa lava po o le a le meaʻai. O le tui e faʻalagolago i le mafuaaga mo le tofiaina o fualaau:

  • Hypercholesterolemia - o le fua muamua o le 10 mg, o le maualuga e 80 mg. Fai se fetuunaiga ile 1 taimi i le masina.
  • Ischemia, o le lamatiaga o lona atinaʻe e 20-40 mg.
  • Homozygous faʻamaoni mo hypercholesterolemia - 20 mg 3 taimi i le aso.
  • Faʻasologa masani o gaʻo - e le sili atu i le 10 mg i le aso ma le fatufatuina masani (3 0.31 ml / min e mafai ona faʻamatalaina).
  • Mo maʻi na ave Verapamil, Amiodarone - o le aso e 20 mg.

Faatonuga faapitoa

O le muamua 1-3 aso o le aveina o Simvastatin, o le faateleina o le bilirubin i le toto ma tulaga o le AST ma le ALT e mafai ona matauina. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona faia se suʻega o le ultrasound i le 3 masina (pe a ave le 80 mg pe sili atu). Vaʻaia le togafitiga i le taimi lava e sili atu ai i le tolu le faʻasologa o le enzymes. Hypertriglyceridemia o le 1.4, 5 ituaiga o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o fualaau.

O fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le myopathy, o taunuuga o lea mea o le rhabdomyolysis, o le le atoatoa o le galuega. O pusa e aoga uma i togafitiga faʻapitoa ma le aufaigaluega o meaola suamalie, ma le monotherapy. O le aoga o laulau e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o le taumafa o le hypocholesterol. O le faʻaaogaina o le sua o le vine ile togafitiga e matua le manaomia.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le maualuga o doses o le simvastatin ma le aveina o cyclosporine, o le danazole e ono mafua ai le rhabdomyolysis. O loʻo faʻamalosia le faʻamalosia o faʻamaʻi - Warfarin, Fenprokumon, lea e mafai ona faateleina le ono lamatia. Digoxin concentration e faateleina i le tuufaatasiga ma le fuaina o le statin. E faʻasaina le 'ave faʻamalosi ma gemfibrozil. O le lamatiaga o le myopathy e mafua mai i se tuufaatasiga ma fualaau nei:

  • Nefazodon.
  • Erythromycin.
  • Clarithromycin
  • Immunosuppressants.
  • Ketoconazole, Itraconazole.
  • Fiti.
  • O le Nicotinic acid i ni gaʻo tetele.
  • Inhibitors HIV protease.

Faʻasalaga

O faʻamaoniga o le tele o tui e le o ni faʻamatalaga. Mo togafitiga, e tatau ona faʻaigisa le vomiting, fufulu le manava. O loʻo mulimuli mai o se faʻasologa o le syndromic ma le mataʻituina o faʻasologa o le hepatic. Faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻapitoa, o le faʻaaogaina o fualaau oona, o le puleaina o le sodium bicarbonate ua fautuaina. E le aoga le hemodialysis, ae mafai ona faia pe a manaʻomia. Faʻatasi ai ma le rhabdomyolysis, e tupu ai le hyperkalemia, lea e manaʻomia ai le afaina o le calcium chloride ma le gluconate, insulin ma le kulukose.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

O le fuainumera o le fuainumera o se vailaʻau faʻasaina. I nisi falemaʻi, e le manaʻomia se faʻasalaga faafomaʻi. O le kamupanī laupapa e fautuaina le teuina o fualaau faasaina i se mea malulu, malulu i le vevela o le 15 i le 25 tikeri. O le oloa e tatau ona puipuia faapitoa mai tamaiti. O le ola ola o le vailaau e 24 masina mai le aso na faʻatuina ai.

Analogs ma sui mo le fualaau faasaina Simvastatin

O loʻo i ai se lisi o fualaau oona e foliga tutusa ma gaioiga i le simvastine. O nei vailaau e aofia ai:

  1. Vasilip o se faʻatulagaga atoa. E faʻaaogaina e togafitia ai le hypercholesterolemia, le puipuia o le siaki.
  2. Simgal - faʻaaogaina e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, le faʻaleagaina o le myocardial.
  3. Zokor - ua faatonuina e maualalo le cholesterol plasma.
  4. Holvasim - fautuaina mo le togafitiga o hyperlipidemia ua fefiloi, suʻesuʻega masani.
  5. Sinkard - faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gasegase, faʻaitiitia le avanoa e oti ai.

I le maitaga (ma lactation)

Simvastatin ua solia i le gaioiga o maitagaaua mafai ona mafua ai faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa i pepe faatoa fananau mai. A o togafitiga, o le faʻaaogaina o faʻailoga. E leai ni faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le mea galue i le susu susu. E ui i lea, e taua le manatua o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o aʻafiaga o le simvastatin i le soifua maloloina o le tamaititi.

Faʻamatalaga e uiga i Simvastatin (manatu o fomaʻi, maʻi)

O faʻamatalaga e uiga i Simvastatin i luga o fonotaga e ese. E faʻamaonia e tagata faʻamaʻi o le vailaʻau e maualalo ai le cholesterol, ae i le taimi lava e tasi latou te faʻamatalaina ai ni uiga le lelei e uiga i le talaaga o le togafitiga atoa o le hypocholesterol. O maʻi o loʻo pagatia mai le pancreatitis e masani ona matauina le faateleina o le tele o faʻavevesi aʻo togafitiga. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o togafitiga, o loʻo i ai se suiga i le lipid profile mo le sili atu.

O faʻataʻitaʻiga o fomaʻi e fefaasoaaʻi O nisi e talitonu o le fualaau faasaina e mafua mai i le "leoleo tuai" ma ua leva ona ola mai, ona o le ogaoga o uiga leaga, ma foliga vaaia i luga o le maketi. Atorvastatin ma Rosuvastatinlea e fesootaʻi atu i fualaau o se tupulaga fou. O isi e matauina o fualaau e maualalo ai le cholesterol ma avea o se auala sili ona lelei e puipuia ai le atherosclerosis.

Tuua Lau Faamatalaga