O le fea mita e filifili mo se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2?

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona taʻua o le "fasioti tagata lemu." Atonu o le a le tosina atu i ai le mafaufau mo se taimi umi, ma e oo lava i se faailoga se tasi o lenei maʻi, ua faaalia i le maʻi, e tatau ona avea ma mafuaaga o se popolega ogaoga. E talitonuina o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o se vaega o le taunuuga o mafuaʻaga, ma o se vaega ole soifua maloloina. Oona tele, faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave fesoʻotaiga i le va o siama - o nei mea uma e ono mafua ai se faʻamaʻi.

I le avea ai o se tulafono, o tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2 e leʻo vave ona faatonuina le inisalini. Nai lo lena, ua fautuaina e fomaʻi e latou te faia se tulafono ina ia latou mataʻituina pea o latou olaga ma glucose, e pei foi ona masani ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa. Ae peitai, i se galuega fou, na faaalia ai o le pulea e le tagata lava ia e le faateleina ai le tulaga lelei o le soifua o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ona o lo latou soifua maloloina.

E le gata i lea, o taunuʻuga o le suʻesuʻega e fautua mai ai e le tatau ona avea le siakiina o le tagata lava ia ma masani masani e ofoina atu i tagata maʻi i lenei faʻamaʻi. O le tele o tagata gasegase e le faʻaaogaina le inisalini e masani ona faʻaaoga glucometers, mita toto kulukose. Ae ui i lea, o le faigofie o sea auala o le a avea pea ma autu o finauga mataga i totonu o le alalafaga faapolofesa.

Na faia e Katrina Donahue ma Laura Young o le Iunivesite o North Carolina i Chapel Hill se suesuega lea na auai ai le au failautusi e 15 i North Carolina i se suesuega. I le aotelega, e 750 tagata na maua i le maʻisuka ituaiga 2 ae le maua le inisalini i totonu o le galuega.

O le averesi o le tausaga o le tagata suesue na 61 tausaga, o le umi o le umi o le maʻi na 8 tausaga. 75% o tagata volenitia e masani ona fuaina le maualuga o kulukose toto.

Na vaevaeina tagata mama i ni vaega se tolu. O tagata auai mai le muamua e leʻi faʻaaogaina ni kesi, o tagata auai mai le lua na faia le suʻega i lea aso ma lea aso. O volenitia mai le vaega lona tolu e le gata na fuaina le kulūkose, ae na latou maua foi "manatu" lautele mai le mita.

I le taimi o le suʻesuʻega, na iloilo ai e tagata o le vasega le maualuga o le hemoglobin glycated, talu ai o lenei faailoga e atagia mai ai le maualuga o le kulupu o le kulukose. E le gata i lea, sa suʻesuʻeina e saienitisi le tulaga lelei o le ola maloloina o tagata volenitia. O ia vaega uma na iloiloina i le gasologa o le tausaga.

O eseesega taua i le tulaga lelei o le olaga i le va o tagata auai mai vaega uma e tolu e le mafai ona maua. E tusa ai ma le maualuga o le hemoglobin glycated, i le amataga o le galuega i vaega na fuaina le maualuga o le kulukose i aso uma, o nisi faʻaleleiga na mautinoa lava. Ae ui i lea, i le faaiuga o le suʻesuʻega, o le eseesega i le va o vaega na le toe aoga.

O le suʻesuʻega e leʻi fuafuaina ai le aoga o le pulea e le tagata o ia lava i nisi o tulaga o le falemaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le faʻaofiina o se vailaau fou poʻo se suiga i le fualaau o se vailaʻau ua uma ona faʻamaonia. E le gata i lea, ua tusia e tusitala o le suʻesuʻega o taunuuga o le galuega e le talafeagai i tagata gasegase e mauaina le inisalini.

Ae ui i lea, o le faʻamasinoina iʻuga o le suʻesuʻega, o le fuaina masani o le kulūkose e le o faʻamatalaina mo le tele o tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 e le o inisalini.

O ai e manaʻomia se mita o le kulukose toto?

Afai tatou te talanoa atili i auiliiliga po o ai tonu e tatau ona mafaufau e uiga i le faatauina mai o lenei masini, e taua le faailoaina o vaega o tagata faapena. O lenei:

  • gasegase e ave insulin mo tui
  • gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2,
  • tagata matutua
  • tamaiti

E faʻavae i luga o lenei faʻamatalaga, e manino ai o le glucometer mo se tamaititi e ese lava le eseesega mai le masini e faʻaaoga e tagata matutua.

Ina ia amata, mafaufau i le faʻamatalaga pe faapefea ona filifili se glucometer mo le maʻisuka. Ioe, o le tele o masini e mamanuina mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka ituaiga 2. O ia ituaiga meafaigaluega e faʻaaoga i le fale ma e mafai ona fesoasoani e fuafua le aofaiga o le cholesterol i le toto, ma, ioe, saili le maualuga o triglycerides.

O sea suʻesuʻega e taua tele mo na tagata o loʻo mafatia i le tele o tino tino, ma ua i ai foi le le atoatoa o le cardiovascular ma le atherosclerosis. I se isi faaupuga, o ai o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi. Mai masini uma i luga o le maketi, o le masini sili ona talafeagai i lenei mataupu o le Faʻaaogaina atili. E moni, o lona tau e le taugofie.

Ae, afai tatou te talanoa e uiga i le auala e filifili ai se masini mo le maʻisuka ituaiga 1 ma ave insulin i tui, ona tatau ai lea ona e iloa o le a sili atu ona latou faia suʻesuʻega o latou toto. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fasipepa e vave tele. Faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, o le suʻesuʻega e tatau ona faʻatinoina ia le itiiti ifo i le fa, pe lima taimi i le aso. Ia, afai ua tulai mai se faʻalavelave poʻo se faʻasalaga o le faʻamaʻi, ona tatau loa lea ona faia le tele o taimi.

I le fesoʻotaʻiga ma faʻamatalaga o loʻo i luga, e manino lava ao leʻi faʻatauina le masini, e taua le fuafua pe fia ni fasi pepa oe manaʻomia mo le masina e tasi. I le auala, i le setete, o nisi taui ua maua mo le faatauina o le mita mo le glucometer ma vailaau mo le maʻisuka, ia mautinoa ia siaki lenei faʻamatalaga ma lau fomaʻi ma saili pe mafai ona faʻatauina lenei masini i se tau.

E faʻapefea ona filifili se masini?

Afai tatou te talanoa e uiga i le auala e filifili ai se glucometer mo tagata gasegase o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, ona e manaʻomia muamua lea ona faʻamalamalama lelei le uiga o uiga o se masini.

O le mea lea, o le filifiliga o se glucometer e faʻavae i luga o ia itu e pei:

  1. Le saʻo o faʻamatalaga o faʻamatalaga.
  2. Le i ai o le leo galue.
  3. O le a le tele o mea e manaʻomia e faia ai suʻesuʻega se tasi.
  4. O le a le tele o le taimi e manaʻomia e faʻatino ai se tasi auʻiliʻiliga.
  5. E i ai se galuega e puipui ai faʻamaumauga.
  6. E mafai ona fuafua le numera o ketones i le toto o le tagata maʻi.
  7. Le i ai o faʻamatalaga e uiga i meaʻai.
  8. E mafai ona i ai ni faʻasologa.
  9. O le a le tele o se tasi o le suʻega.
  10. E tuʻuina atu e le kamupanī se tusi saisai i luga o latou masini.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea muamua e fesoasoani e fuafua ai le mita e filifili, elekenelosi poʻo photometric. E faʻaalia e le tasi ma le isi le taunuʻuga pe tusa o le saʻo tonu. E moni, o le mea muamua e sili atu le faigofie ona faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faia se suʻesuʻega, e te manaʻomia le tele o mea, ma o le a le tatau ona suʻeina e le mata.

Ae, afai e te filifilia le kopi lona lua o le masini, ona tatau lea ona siaki lima o le auiliiliga, e pei o le suʻeina o le lanu o le mata.

Vaega o le filifilia o se glucometer

Ae mo le parakalafa lona lua o le lisi o loʻo i luga o lisi, o ia ituaiga mea e sili ona fetaui mo tagata gasegase o loʻo i ai ni faʻafitauli vaʻai. E filifilia foi e tagata matutua. I le uma, o le faʻaalia o iuga o se leo mo i latou e tele lava ina na o le pau lea o le ala e iloa ai lou suka toto.

O le parakalafa lona tolu e le itiiti ifo lona taua nai lo le lua ua mavae. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le maʻisuka e tupu i se tamaititi poʻo se tagata matua, e manaʻomia ona latou filifilia se glucometer, lea e aofia ai le faʻaaogaina o se toto maualalo. I lenei tulaga, e le sili atu i le 0.6 μl o meafaitino e lava, i le faasologa, o le puncture o le a matua laitiiti ma o le a vave ona fofo.

Ae mo le taimi talafeagai o le faia o se suʻesuʻega se tasi, e masani ona masani mai le lima i le sefulu sekone. E manino lava o le saoasaoa ma sili atu le sao o le taunuʻuga, o le sili atu lea.

E tusa ai ma le mafaufau o le masini, e taua foi le matauina o lenei mea e sili ona aoga. Ae, o le mea moni, e le o se mea sili ona taua le taulai atu i le taimi o le faʻatau.

O se masini e mafai ai ona e fuafuaina ketones i le toto e manaʻomia mo na gasegase e manaʻomia ona fuafua le tupuga o le kosoacidosis muamua.

E le gata i lea, o le tele o tagata atamamai e tuʻuina atu fautuaga i tulaga faʻapea e manaʻomia ona e iloa pe faapefea ona e filifilia se glucometer mo lou fale, lea e sili ona faigofie mo le masini, lea e maua ai le i ai o faʻamatalaga o meaai. O le mea moni, i lenei tulaga, e mafai ona e suʻe saʻo le fua o le maualuga o le suka i luma poʻo le maeʻa foi o se taumafataga.

O loʻo i ai pea masini faʻaonapo nei e maua ai le faʻaogaina o le initaneti, ina ia vave tuʻuina atu faʻamatalaga suʻesuʻe i se komepiuta poʻo se masini.

O isi faʻataʻitaʻiga o ausilali, ae e tatau foi ona latou gauai atu. E ui o le mea moni, e filifilia le masini e faʻavae i luga o le lisi o loʻo i le pito i luga o le lisi.

Fautuaga mo tagata matutua

E manino lava o le tele o vailaau oona, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o glucometers, e sili ona lauiloa i tagata matutua matutua. E faigofie lava mo se tagata matua o loʻo mafatia i maʻi suka.

Ae le gata i lea, i lenei tulaga, e taua foi le muamua faamanino pe o le fea mita mo tagata matutua e manatu e sili ona lelei. E manino lava e tatau ona avea lenei mea ma mea faigofie, ae i le taimi lava e tasi o le a faʻaalia ai le sili ona faʻatuatuaina le taunuʻuga.

E faavae i lenei, o le glucometer sili ona faamanuiaina mo se tagata matua o loʻo i ai uiga nei:

  • faigofie ma faigofie ona faʻaaoga,
  • faaalia le sili ona saʻo le iʻuga,
  • eseese i le tulaga malosi ma le faatuatuaina,
  • tamaoaiga.

I le faaopoopo atu i tulaga faataʻitaʻi o loʻo faʻaalia i vaega muamua o le tusitusiga, e tatau i tagata matutua ona gauai atu i nei taʻiala.

E tatau ona maitauina e sili atu le lelei o tagata matutua i le filifilia o masini e iai se lapopoa tele, lea e manino le iloa o le taunuʻuga o le suʻesuʻega. E tatau ona e faʻatauina ni masini e le aofia ai faʻamatalaga, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o tupe meataalo faapitoa.

E taua foi le filifilia o se glucometer lea e le manaʻomia ai le tele o mea taumafa. I mea uma, e pei ona e iloa, o latou tau e le taugofie. I lenei tulaga, o mea sili ona lauiloa o meafaigaluega e fetaui lelei, o loʻo i ai lava ni fasi pepa mo i latou i toetoe lava o falemaʻi.

O le tele o tagata atamamai e fautuaina tagata matutua e gauai atu i masini faigofie, o lona uiga, oi latou e le oi ai se galuega o taunuuga maualuga-vave po o le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta, faʻapea foʻi ma fesoʻotaʻiga faʻaonaponei. Afai e te mulimuli i nei fautuaga, e mafai ona e sefe tele i lau faʻatau.

O le fea mita e filifili mo se tamaititi?

O se faitioga taua e masani ona gauai i ai pe a faʻatauina se glucometer mo tamaiti o le loloto o le paʻu o le tamatamai lima o le pepe. E manino lava e sili atu ona lelei le faʻatau o masini e tatau ona maualalo le toto.

Faatasi ai ma ni lauiloa lauiloa, o peni Accu-Chek Multclix e sili ona lelei. E moni, e tatau ona faʻatau ese mai le masini lava ia.

E masani lava, o le mita o le kulukose toto o tamaiti e sili atu le taugata nai lo tagata matutua. I lenei tulaga, o le tau e eseese mai le fitu selau tolu afe rubles.

E le gata i lea, ao faagasolo le filifiliga, e taua le amanaia le mea moni e le o tamaiti uma lava o le a mafai ona faia se suʻesuʻega tutoatasi. O le mea lea, afai ei ai se manaʻoga mo le pepe e fai le auʻiliʻiliga, ia tatau loa ona faigofie le masini. Ia, afai o lenei faʻatinoga o le a faia e tagata matutua, ona tatau lea ona e ave le masini i le seti aupito maualuga o galuega tauave, lea e mafai ai ona e faia ni suʻesuʻega tutusa. E manaʻomia le laʻititi o le mita.

O le mea moni, mo se faʻatauga sili atu, e sili atu le muamua feutagai ma lau fomaʻi ma saili lona manatu pe sili atu le aoga o le mita mo le pepe. Ia, e tatau ona e taulai atu i au gaioiga tau tupe.

Fautuaga mo le filifilia o se glucometer o loʻo tuʻuina atu i le vitio i lenei tusiga.

O le fea glucometer e filifili mo se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2: nuances

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo avea ma faafitauli tele ma tele atu mo tagata, ona o le tuputupu aʻe vave o le faʻatupulaia. O lenei mea e manaʻomia ai le mataituina e le aunoa o faailoga o le glycemia i tagata gasegase i lenei maʻi. O le mea lea, o le fesili lea e avea ai le glucometer e filifili ai mo se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ua amata ona faʻaaogaina tele mo vaega eseese o le faitau aofaʻi.

Ituaiga o le maʻisuka

O FAIAOGA RECOMMEND! Faatasi ai ma lenei meafaigaluega tulagaese, e mafai ona vave ona e feagai ma le suka ma ola ai i se matua matua. Faalua ona taia i le maʻisuka!

Mo le sao o le filifilia o meafaigaluega mo le fuaina o suka, e tatau i le fomaʻi ma le tagata gasegase ona amanaʻia ituaiga o faʻamaʻi. E mafua lenei tulaga i le mea moni o ituaiga maʻisuka e lua e iloga - o ituaiga muamua ma le lua. I lenei tulaga, o le lona lua e mafai ona maua i le insulin-faalagolago, o lona uiga, i le aluga o taimi e mafai ona maua ai uiga uma o le ituaiga muamua o togafitiga.

Naʻo le faʻaauau le faʻaauau pea o le faʻaauau pea, ma o le ata o togafitiga ma togafitiga o faagasologa e matua tutusa lava.

O le ituaiga muamua o le insulin-e faalagolago, talu ai e le maua e le pancreas le inisalini ona o lona faʻaumatia e ala i le faiga o le autoimmune. Togafitiga e aofia ai togafitiga faafomaʻi - insulin. O loʻo faʻaauau pea ona faia ana inisiua, i le tele o taimi i le aso. Ina ia faʻamaonia ni gaioiga talafeagai, e tatau ona e iloa le muamua o le glycemia.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e mafua ona o le faʻaitiitia o le gasegase o le tino i le inisalini, poʻo le faaitiitia o lona gaosiga. Afai e umi le taimi o le faamaʻi, o le a faʻaitiitia le faʻapitoa o le pancreas, ma faʻaopopo i fualaau faʻamalama, o loʻo i ai le manaoga tutusa mo le inisalini e toe sui ai togafitiga e pei o le ituaiga muamua.

Le filifiliga o se glucometer mo se maʻi ma se ituaiga lona lua o le maʻisuka

Talu ai ona o uiga o ia ituaiga o gasegase, e pei o le uiga o le gaʻo, faatasi ai ma le faʻaaloalo i le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa, ua fausia ai glucometers e mafai ona fuaina ai le suka ma isi faʻamaoniga. Ua tuʻuina atu ia i latou se galuega mo le filifilia o le cholesterol ma ona vaega, aemaise lava o le triglycerides.

O nei mea taua tele e tatau ona siaki e le fomaʻi i taimi uma. O lenei auala e mafua ona o le masani ai ona i ai le faʻamaʻi pipisi, faʻateleina le aʻafiaga o le atinae o le atherosclerosis ma ona faʻafitauli uma lava.

Afai o le maualuga o le cholesterol ma ona vaega e teuina i totonu o tapulaa masani, o lona uiga o le lamatiaga o ia mea ua matua faaitiitia. O nei mea e masani ona aofia ai faʻalavelave faʻalavelave lautele - faʻaleagaina o le myocardial, faʻasolosolo o le ischemic, faʻaumatia le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo. O le maualuga o le kulukose o le toto mo ia faamoemoega o le Faʻaleleia atili.

Le filifiliga sao o le mita

Muamua lava, e tatau ona maitauina e tatau ona tuʻuina atu le faamamafa i luga o le faʻatinoga o le masini. E tele naua i luga o le maketi, ae afai e te mauaina a latou meatotino sili ona taua, ona sili atu lea ona faigofie le filifiliga.

Glucometers ua tuʻuina atu i ai le tele o galuega. E masani lava ona manaʻomia e le tagata le maualuga mai ia mea, ae o nisi e manaʻomia le faigofie ona faʻaaogaina. E tatau ona maitauina o le faʻalagolago i tau o le tau e le o le filifiliga saʻo.

Faitau foi metotia o le suka i le toto.

O le metotia mo le fuafuaina o le suka e mafai ona avea ma photometric poʻo elekene. O le auala photometric e faʻavae i le suiga o le lanu o le suʻega. E suia lona lanu pe a faʻafesoʻotaʻi ma le toto. E faavae i luga o lenei mea, o se taunuuga ua tuʻuina mai. O le metotia elemene e fuaina ai le malosi o le taimi nei e tulaʻi mai ona o le gaosia o vailaau o vailaʻau i le vaega o le suʻega ma le toto.

Glucometers e fuaina le suka i le auala eletise e sili atu ona faʻaonaponei ma faigofie ona e itiiti le toto e manaʻomia.

Pe a punitia se tamatamailima, o le paʻu o le toto e tutoatasi i totonu o le siaki, ma o le mita e maua ai le iuga i ni nai sekone. E leai se manaʻoga e iloilo le lanu o le vaega o suʻega, pei o le metotia photometric. O le saʻo o meafaifaʻaili uma e tutusa lava.

Faʻamasinoga o masini eseese

O nisi o mita o le kulukose toto ei ai le gaioiga o le fuaina o tino o le ketone. O sea ituaiga masini e taua tele mo i latou e maua i le maʻisuka i lalo o le le lelei. E ono afaina ai tagata i ituaiga uma o togafitiga. E pei o aso nei, e tasi lava le masini e mafai ona iloa ai le i ai o tino o le ketone - O le Faamanuiaga o le Optium.

Mo tagata mamaʻi o loʻo i ai le faaletonu o le tino, ma e mafai ona avea ma se faʻalavelave o le maʻisuka, poʻo se togafitiga faʻapitoa pe maua foi mo isi mafuaaga, ua atinaʻe ai e tagata tomai faapitoa se masini e galue ai le leo. A fua le glycemia, na te faʻalogoina le iuga. O ata sili ona lauiloa o SensoCard Plus ma Clever Chek TD-4227A.

O tagata ei ai ni lagona maʻaleʻale o latou tamatamailima, faʻapea foi ma tamaiti laiti poʻo tagata matutua, latou te manaʻomia ni meafaifaʻaili e maualalo le puncture mo le auiliiliga. E masani lava, o nei mita e mafai ona maua sina toto, e tusa ma le 0.5 microliters. Ae i le taimi lava e tasi, o le loloto o le puncture mo le auʻiliʻiliga, o le itiiti ifo o le tiga o le tagata, ma le faagasologa o le toe faʻafouina o paʻu e faʻapuupuu se taimi umi. O lenei vaega o le FreeStyle Papillon Mini. O le taunuuga e mafai ona faʻamaonia, ae o le fomaʻi aoga e tatau ona i ai i le iloa. Iloiloga e tupu i le plasma poo le toto. E tatau ona maitauina afai o le toto o le a fuaina i le plasma, o lona uiga o le a sili atu le maualuga.

Ole taimi ole suʻesuʻega o se mea e sili ona taua e ono mafai ona vave iloa ai le natura ole maʻi ole gasegase o le gasegase pe a iai se tulaga ogaoga. I le taimi nei, o loʻo i ai glucometers e mafai ona maua ai taunuuga i lalo ifo o le 10 sekone. Faamaumauga o loo taua o masini e pei o OneTouch Select ma Accu-Chek.

O nisi tagata gasegase ei ai galuega taua e manatua. E fesoasoani foi o ia i fomaʻi ia maua faʻamatalaga saʻo e uiga io latou gasegase. O lenei faʻamatalaga e mafai ona tuʻuina atu i le pepa, ma o nisi o mita e mafai ona faʻafetaui ma se telefoni poʻo se komepiuta patino, lea e faʻaolaina ai iuga. E masani ona lava le manatua mo 500 fua. Na gaosia e le au gaosi le tele o mafaufauga ma le Accu-Chek Performa Nano.

Faitau foi pe faapefea ona iloa le maʻisuka.

O nisi o masini e mafai ai e oe ona tausia faʻamaumauga faʻatekonolosi, o lona uiga, e mafai ona e ulu i faʻasalaga ao lei oʻo i le maeʻa ona 'ai. O sui pito sili ona taʻutaʻua ma lenei faʻataʻitaʻiga o Accu-Chek Performa Nano ma OneTouch Select.

O le tele lava o taimi, e manaʻomia e tagata maʻi le fuaina o le maualuga o le suka i luga o se vaitaimi patino. Ae ia mafaufau i iuga uma i luga o pepa poʻo le calculator o se galuega faigata. O lenei parakalafa e aoga tele foi mo le tagata aoga o endocrinologist e filifili ai se togafitiga hypoglycemic. Accu-Chek Performa Nano ua i ai fuainumera sili ona lelei.

O faʻataʻitaʻiga o suʻega faʻasolosolo o se mea taua foi mo glucometers. O loʻo i totonu ia i latou taʻitoʻatasi, ae o nisi e tatau ona ulufale faʻatasi ma le tulafono, o isi e faʻaaoga se vaʻa faʻapitoa, ae o isi ua faʻapipiʻiina i le faʻamaoniaina o le auto. O ia lea e sili ona faigofie, talu ai e le manaomia e le tagata gasegase ona faia soʻo se gaioiga pe a suia sui o suʻega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Contour TS o loʻo i ai lenei uiga.

Mo tagata na seasea fuaina le maualuga o suka, ma o nei mea e masani ona aofia ai le maʻisuka ituaiga 2, o le galuega o le teuina o faʻataʻitaʻiga e taua tele. E masani lava ona teuina mo le tusa o le tolu masina. Ae afai ei ai se uiga taua mo se glucometer, o le ola o le ola e faateleina e tusa ma le fa taimi, o lona uiga, e oo atu i le tausaga. O le tau o se mea faapipii tasi mo pepa o siaki e masani ona sili atu le maualuga nai lo o se paʻu masani, o lea e tatau ona amanaia lenei mea pe a filifilia se masini.

O loʻo maua le galuega mo le teuina i masini pei o le Optium Xceed ma Satellite Plus.

E le o mita taʻitasi e maua i le fesoʻotaʻiga ma se komepiuta ma telefoni. E masani lava e manaʻomia ina ia mafai ai ona faʻatino le suʻesuʻeina o le maʻisuka i le fesoasoani o faʻasalalauga faʻapitoa, o loʻo i ai numera fuainumera ma iloilo galuega. E sili atu nai lo isi, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi masini mai One Touch i le komepiuta.

O le ituaiga o pati o se tasi lea o tulaga taua mo le filifilia o se glucometer. O le faigofie o le sui, o le maua o maa faʻasao ma lo latou avanoa i le maketi e tatau ona amanaia. E le gata i lea, o tagata matutua, e masani lava ona maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma faafitauli i le vaʻaia ma le mafaufau lelei, e tatau ona sili atu le fiafia i masini ma se lapoa lapoa, fasi pepa lapopoa.

Ia i ai, tusa lava pe mafai, o le filifiliga e masani lava oe. O le mea autu i le filifilia o se ituaiga masini e faigofie ma faigofie ona faʻaaogaina, aua afai e le talafeagai le faʻaaogaina o le mita, o le tele o tagata gasegase e le toe faʻaaogaina io latou olaga i aso taitasi.

O le fea mita e filifili mo se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2?

E toatele e fiafia i le fesili pe faapefea ona filifili se glucometer mo le fale. E masani lava e tulai mai se manaʻoga pe a aliali mai o se tagata e maua i le maʻisuka ma e manaʻomia ona siakiina e le aunoa le maualuga o le suka i lona toto.

O le mea moni, o nisi tagata gasegase e le amanaiaina lenei tulafono, o lea, i le itu, e mafua ai le leaga o le soifua lelei. O se taunuuga o se uiga le faaaloalo i lona soifua maloloina, o le tagata maʻi e mafai ona feagai ma le atinaʻeina o ituaiga eseese o gasegase tumau.

Ina ia mafai ona puipuia se ituaiga atinae o mea tutupu, e tatau ona e fuaina le maualuga o le kulūkose i lou toto. Mo lenei mea, e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa - o se glucometer. Peitai, pe a filifilia lenei masini e tatau ona amanaʻia se numera o faʻamaoniga e aʻafia ai le moni o le taunuʻuga.

E sili atu le vave feutagai ma lau fomaʻi, o le a taʻu atu ia te oe pe faapefea ona saʻo le filifilia o le glucometa. I le auala, o lenei mea o le a aoga e le gata mo na gasegase o loʻo mafatia i se gasegase "suamalie", ae mo tagata uma o loʻo popole i lo latou soifua maloloina ma e manaʻo e mautinoa e leai ni a latou faafitauli i le suka.

O lalo ifo o le a faʻamatalaina ai fautuaga pito i sili ona taua i le taimi o le faʻatau.

O le fea glucometer e filifili mo le maʻisuka ituaiga 2?

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona gauai faapitoa i le soifua maloloina. E lelei tele le puleaina o le toto suka ma se masini faapitoa.

O le kulūkose ua fuaina e fuafua ai le usitaia o tulafono masani. O telefoni e tele lava ina faʻatau atu i ni ituaiga pusa e aofia ai masini e manaʻomia (scarifiers, syringes).

O mita glucose toto e talafeagai mo le faʻaauau ona faʻaaogaina i siosiomaga masani masani ile fale.

Mo le auiliiliga e te manaʻomia:

  1. Fafati sina mataʻu o le toto i luga o le suʻega.
  2. Faatali mo ni nai sekone ma iloilo le maualuga ole glucose (glycemia).

O le mataupu faavae o le glucometer: Muamua, o le peleni e fegalegaleai ma le biosensor, ma o le taunuuga ua fuafuaina ma faʻaalia.

Afai e le manao le tagata maʻi e tui le tamatamailima, e mafai ona ave le toto mai le tauau po o le ogavae.

E manaomia e le maʻisuka le fuaina o maualuga o suka ina ia puipuia ai ma ia vave iloa ai faʻafitauli ma faʻamaʻi.

Totogi toto i totonu o le falemaʻi e le o taimi uma e faigofie ma fautuaina, e sili atu le maua o lau lava glucometer i le fale.

Ituaiga o maʻi suka

E lua ituaiga o maʻisuka-o le insulin-e faalagolago ma e le o le inisalini. I le faʻasalaga muamua, o le tagata gasegase ei ai uiga taua:

Faʻaleagaina o le tagata poʻo le faʻaleagaina faʻaleagaina i le pancreas o loʻo faʻaalia foi i le maʻisuka ituaiga 1, ma o le taunuuga o le le lava o le inisalini i totonu o le toto. O le gaosia o le hormone i totonu o le tino e le tupu pe na faia, ae i se aofaiga itiiti.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, i le uluaʻi laasaga, o le faʻasalaga o le inisalini e maua masani, ma i se tagata ua le amanaiaina e le lava se mea.

O mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona faapenei:

  • Faʻaleagaina o le lagona o le tino.
  • Faʻasalaina le paʻu.
  • Faʻasologa o aʻafiaga, oona tele.
  • Faʻaaogaina o le peta cell activity.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ua iloa ai faailoga:

  • Paʻu gutu ma le galala.
  • Taumafa mamafa.
  • Vaivai vai.
  • Uiga masani.
  • Toto i luga o le paʻu.

Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona mafaufau i itu taua pe a suʻe se masini talafeagai.

Faamatalaga Faaopopo

O loʻo i ai faʻamatalaga e tatau ona gauai atu le maʻisuka i:

  1. I se tulaga faapitoa o le glycemia (e sili atu i le 4.2 mmol / l), o masini e mafai ona i ai se sese e oo atu i le 20%.
  2. O le galuega manatua e mafai ai e oe ona faʻasaoina taunuuga o le 40-1500 fuataga mulimuli, ao faitauina, aso, taimi e faamaumauina. Ua ausia nei faʻatonuga e le Polokalama Accu-Chek Active.
  3. O tagata le mafaufau e faʻaaoga glucometers ma se faʻamanatuga lelei o le manaʻomia mo le auʻiliʻili.
  4. Fuataga o le kulukose e mafai ona faia i le elemene (ia mafaufau i le taimi nei) poʻo le photometric (i le suia o le lanu o le toto).
  5. E sili atu le filifilia o se masini e talia se voluma 0.3-0.6 i le toto mo le auiliiliga.

Mo nisi faʻamatalaga auiliili o lauiloa ma taʻiala i le auala e filifili ai le mita o le kulukose toto, vaʻai i lenei vaega.

O le soifuaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia pe afai latou te siakiina e le aunoa a latou suka ma se mita o le kulukose toto ma talanoa i se fomai e uiga i mea uma.

E faapefea ona filifili se masini mo le fuaina o le suka toto?

E faapefea ona filifili se glucometer? O lenei fesili e talafeagai pe a manaomia e se tagata le fuaina o le suka i le toto. O sea manaoga e masani ona tulai mai:

  • i tagata matutua
  • i tamaiti e leai ni suka suka,
  • i tagata ua maua i le maʻisuka,
  • pe a iai ni faʻafitauli ogaoga faʻaleaga.

O lenei masini e mafai ai ona e fuaina le maualuga o le suka i le fale. E faigofie lenei mea, aua e faaopoopo atu i lenei mea, e tatau ona faia soo se suʻega faʻapitoa i totonu ole potu suʻesuʻe ma faia se suʻega faafomaʻi.

E tatau ona e faʻatauina se glucometer mo tagata uma e manaʻomia le mataʻituina o latou lava soifua maloloina ma le suka o le toto. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o se suʻega o meaola oona ile fale e:

  • ogaoga faʻafitauli o le tino,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi i faʻalavelave faʻamaʻi oso i le toto glucose faailoga,
  • mamafa tele
  • maʻisuka maʻitaga
  • maʻitaga o le maitaga (i le i ai o ni soliga talafeagai),
  • Faʻalauteleina le faʻaalia o ketones i tamaiti (sosogi o le acetone i le faʻavave),
  • ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2
  • tausaga e silia ma le 60 tausaga.

O le filifiliga o se glucometer e faia e fuafua i le ituaiga o maʻisuka. Eseesega i le va o le insulin-e faalagolago ma le non-inisalini ituaiga o faʻamaʻi. I le faʻasalaga muamua, faʻaleagaina le autoimmune o peta beta o le pancreas, lea e maua ai le inisalini, e tupu. E faʻavae i luga o lona le atoatoa, ua faʻavaivaia togafitiga faʻasolosolo i le tino o le tagata.

I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona e faia mo le leai o sau lava inisalini e ala i tui. Ina ia iloa le fua saʻo e manaʻomia i se mataupu faapitoa, e te manaʻomia se masini e fua ai le aofaʻi o le suka i le toto. E sili atu ona faigofie le faʻatau se faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaoga i le fale. O le mea lea, e mafai ona e mataʻituina le faitauina o le kulukose i soo se taimi.

E iai foʻi le maʻisuka ituaiga 2 - T2DM. O le faamai e mafua mai i le faaititia o le gaosiga o le inisalini e le pancreas, po o le faaitiitia o le lagona lelei o loo matauina. O lenei ituaiga o soliga tulafono e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • meaʻai paleni
  • atuatuvalega, mafatiaga popole,
  • le lelei o le tino puipuia.

Ina ia faatumauina se tulaga mausali o le tino ma le maʻisuka, e tatau ona e faʻatau se masini, ia teuina i taimi uma ma ia faia fua toto i le taimi. O le tele o mita mita e mo tagata e le lava le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2.

Eseese o ata

Aʻo feagai ma le tele o oloa o loʻo tuʻuina atu, o le fesili e tulaʻi mai - pe faapefea ona filifili saʻo se glucometa?

Mo le maʻisuka ituaiga 1, e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai faʻataʻitaʻiga faʻatoʻa faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi. I le aso e tatau ona e faia pe tusa o le 5 fua i le soifua maloloina masani, ma e sili atu i le 5 ma le mamafa. E taua tele le fuafuaina o le aofaiga o sapalai i le masina e fuafua ai le aofaʻi o tau. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ua uma ona aofia ai le inisalini ma se poloka poloka o suʻega. O ia filifiliga e sili atu le tamaoaiga.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, ua fautuaina e filifili se glucometer, lea, e faaopoopo atu i le kulūkose, e fua foi le mamafa o triglycerides ma le cholesterol. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi ma le gaʻo, o le maʻi cardiovascular ma le atherosclerosis. O le siakiina e le aunoa o nei faailoilo e faaitiitia ai le lamatia o le taia, le faaleagaina o le myocardial.

Mo tagata matutua, o le filifiliga aupito sili e filifilia e le gata i le amanaia o galuega, ae o le faigofie foi o le faaaogaina. O le masini mo le faʻaaogaina e sili atu le lelei e filifili ai ma le viliina lelei o le vili, lautele lautele. O le mita e tatau ona faigofie ma faigofie pe a mafai ai.

E masani lava, e manaʻomia e se tamaititi se masini mo le suʻeina o toto. I lenei tulaga, o le faitalia autu mo le filifilia o se paʻu vave ma leai se tiga. O peni faʻapitoa e maua ai le pito itiiti o le paʻu e mafai ona faʻatau eseese. O filifiliga mo le fuaina o le maualuga o ketones o loʻo tuʻuina atu i le maketi mo oloa faʻapitoa. O lenei auʻiliʻiliga e maua ai se faʻamaoni sili atu nai lo le suʻesuʻeina o le urine mo faʻataʻitaʻiga talafeagai.

O metotia e faigofie ma mulimulitaʻi, faatasi ai ma se tele o manatuaga, faʻamatalaga code, timer ma isi mea faʻapitoa. Mo tagata e le lelei le vaai, o masini ua i ai le leo e pulea le leo ua atiaʻe.

O fomai e masani ona fautuaina o latou gasegase e faatau mai glucomet nei:

  • Clever Chek TD-4227A,
  • SensoCard Plus,
  • Tasi le Touch Selekt Simpl,
  • Ascensia Entrust (Bayer).

Faʻavasegaga

Faʻalagolago i taʻiala o le faʻatinoga, o le ituaiga o fuataga e fuaina ai:

  • Faiga eletise. O lenei filifiliga e faʻapipiʻiina ma se faʻamatalaga manino, i le fesootaʻi ma le toto, o se tali atu i le suka e tupu i foliga o loʻo i ai nei. O le fuaina o lona malosi o se faailoga autu lea o le setete o le tino. O lenei faʻataʻitaʻiga e faigofie ona faʻaoga i le fale, e sili ona sese ma e sili ona saʻo i totonu o filifiliga tau tupe.
  • Photometric. O sea mita e galue i luga o le mataupu faavae o le tusi. Aʻo faʻafesoʻotaʻi le toto toto, o le fasi siaki e suia lanu. O le lelei o lenei faʻataʻitaʻiga e aofia ai le gafatia, o le le lelei o le tulaga o le sese o fua. O le iuga mulimuli e fuafua i le tutusa o lanu i le sone o suʻega ma le lanu lanu tutusa mai le laulau o faʻataʻitaʻiga masani.
  • Faʻafesoʻotaʻi. Ua mamanuina le masini mo le auiliiliga e aunoa ma le faʻaaogaina o se pupu. E maualuga lona sao ma saoasaoa i le fuafuaina o faʻataʻitaʻiga. O le mita ua faʻapipiʻiina ma se eletise infrared ma se mea e sili ona mataalia. Mo fua, o se vaega itiiti o le paʻu e faʻamalamalamaina e ala i vaʻa-infrared. Pe a atagia mai, ua puʻeina i latou e se masini faʻapipiʻi, ma ua maeʻa ona suʻeina e le masini komepiuta faamatalaga ma faʻaalia le iuga i luga o le mata. O le mafaufauga o le uila e faalagolago tonu lava i le tele o taimi o oscillations o molioo toto. E fuafua e le masini lenei tau aogā ma le suka.
  • Laser E punitia e le mita le paʻu ma se laser. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina e aunoa ma se faʻaletonu, ma o le nofoaga faʻasalalau e faʻamalolo ma sili atu le vave. O lenei fesuiaiga e sili atu ona talafeagai mo le maʻisuka i tamaiti. O le pusa e aofia ai:
    • totogi
    • seti o 10 suega,
    • 10 pulou puipuia
    • mataupu.

    Mo le faigofie o le faʻaoga ma le maualuga o le fua saʻo e tatau ona totogi se aofaiga tele. E tatau ona maitauina e sili atu le taimi e tatau ai ona faʻatau faʻatauga faʻapitoa mo lenei faʻataʻitaʻiga.

  • Romanovsky.O nei mita o le laʻititi foi lea o le lavelave. Mo suʻesuʻega, e faʻaaogaina soʻo se vai ola mai le tino. O le faʻaaogaina o tekinolosi lata mai nei mo le fuaina o fua o le suka e mafua ai le taugata tele o lenei masini. E mafai ona e faʻatauina lenei ituaiga mita ae na o sui aloaʻia o le kamupanī.

  • fua o le suka, cholesterol, triglycerides,
  • faataga oe e pulea le soifua maloloina lautele,
  • aloese mai faʻalavelave o le atherosclerosis, faʻalavelave fatu.

Faataitaiga o lenei ituaiga e taugata uma e tusa ai ma le masini lava ia ma mea e faaaogaina.

Aotelega o nisi masini

  • Tasi le Touch Filifili. O se masini sili mo tagata matutua. O loʻo i ai se lapoa lapoa, pepa faʻataʻitaʻiga aua ua faʻasologaina i se tulafono se tasi. E mafai ai e oe ona faʻaalia le maualuga o le kulūkose mo ni nai aso, fua le maualuga o le suka i luma ma le maeʻa ona 'ai, ona toe faʻafoʻi uma lea o tau ile komepiuta. O le masini e faigofie ona faʻaaoga ma mafai ai e oe ona tausia uma faitauga i lalo o le puleaina.
  • Gamma Mini. Mea taugofie, leai ni mea faaopoopo. E fetaui mo le faʻaaogaina i malaga, i le galuega, i le fale. O le pusa o loʻo i ai ni fasi pepa se 10, 10 nila.
  • Accu-Chek Active. Le masini i se tau maualalo. E i ai le malosi e faʻaali ai faʻamatalaga mo aso talu ai. O le taimi suʻesuʻe e 5 sekone. O loʻo i ai se faʻavasegaga mo le toto atoa.
  • Wellion Calla Mini. O se tau e mafai ona taugofie mo le lelei, o loʻo i ai se lapoa tele, o isi mea faaopoopo. fuafua le fuainumera mo ni nai aso. O laʻasaga maualalo ma le maualuga o loʻo maitauina e se faʻaaliga faʻalogo.

Faʻamatalaga Faʻatino

E masani ona tupu o se faʻataʻitaʻiga e faigofie ma faigofie e faʻamatalaina ai se faʻasalaga le saʻo, pe i ai foi faigata i lona faʻaaogaina. O le mafuaaga mo lenei mea atonu o soliga na faia i le taimi o le taotoga.

O mea masani e sili ona taatele:

  • solia o tulafono mo le teuina o mea taumafa. E faʻatagaina le faʻaaogaina o suʻega faʻamalositino, faʻaalia i latou i suiga faafuasei i le vevela, faleoloa i totonu o se fagu avanoa,
  • faʻaaogaina le masini (le pefu, palapala, vai faʻapipiʻi elemene o masini, faʻalauteleina o le manogi i le potu),
  • le tausisia o le tumama ma tulaga o le vevela i le taimi o fua (maualuga le vevela i fafo, susu, palapala eleelea),
  • faʻatamala i fautuaga mai faatonuga.

E tatau ona manatuaina o se glucometer o soʻo se ituaiga e matua nofouta lava i nisi o vaega. E aofia ai le vevela o le ea ma le susu i totonu o le potu, le vaeluaga o taumafataga, ma isi. O faʻataʻitaʻiga taitasi ei ai ona lava uiga, o lea e taua ai le suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga aʻo leʻi faʻaaogaina. Ae ui i lea, e iai tulafono lautele. E tatau:

  • e manaʻomia lou teuina o le mita i se tulaga faapitoa,
  • aloese mai le susulu o le la ma le vevela,
  • aua le faʻaogaina le masini i potu ma le maualuga o le susu,
  • fufuluina lelei ou lima aʻo leʻi faia le suʻega, aʻo leʻi saunia mea uma talafeagai.

O le tausisia o nei fautuaga o le a sili ona lelei ai le fua o le fua ma maua ai faʻamaoni saʻo.

Tuua Lau Faamatalaga