Aisea e lulu ai pea le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻapitoa lea e tele faʻamaoniga. O se faʻailoga o le faʻamaʻi o le lima matua. O le luluina o lima e faatatau lea i faafitauli ogaoga o le mafaufau e mafua ai ona le lelei le soifua maloloina, ma aʻafia ai foi togafitiga o le maʻi. O lenei faafitauli e tupu foi i tagata soifua maloloina.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Aisea e lulu ai oʻu lima i le maʻisuka?

Le fefefe le faʻaalia o lima poʻo vae e afua mai i ni vaega se lua - o mea faʻapitoa ma le faʻaleagaina. O le malosi o le tino e gatete ma le toso malosi o vae, ma le tiga o le muscle, i le taimi o le atinaʻe o le faiʻai ma le fatugalemu (i pepe). E le gata i lea, e le mafai ona taofiofia se mea e faʻalavelave ai.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Tremor e mafua mai i ni vaega se lua - o mea faʻapitoa ma le faʻaleagaina.

O mafuaʻaga faʻaleagaina o le faʻaali mai o mea sese e mafua mai i suiga i le tino:

  • aʻafiaga o fualaau oona - o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai vailaau e aafia ai le gaioiga o le faiai ma le tino,
  • faʻalavelave i le galuega o le endocrin system - o le thyroid gland ma le pancreas (maʻi o le maʻisuka) o le mafuaʻaga lea o le vevesi o pito.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o lima e luluina mo ni mafuaaga:

  • popolega faalemafaufau-faalelagona,
  • leai se talitonuga i le lumanai
  • naunau e natia le i ai o se faafitauli tau soifua maloloina mai isi.

Afai o le faafitauli o se faailoga o le maʻisuka, ona manaʻomia lea e le fomaʻi fesoasoani le fesoasoani i le sailia o le mafuaaga. E na o le pau lea o le auala e suia ai le togafitiga o fualaau o le faamaʻi e aunoa ma le fefe ma faaleleia le tulaga o le maʻi. O le lōia o le a tuʻuina atu le tagata maʻi i isi fomaʻi faapitoa. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o isi faaletonu i le tino e mafua ai le atuatuvale, ma e le mafai ona le amanaiaina.

Isi mafuaaga o le gatete

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o tulaga nei e mafua ai togafitiga: mea inu ava, suiga i le mafaufau (maʻi o Parkinson). Ma isi vaega gatete foi i pepe faatoa fananau mai. O le 'ava malosi o le faʻamaʻi e faʻaalia e ia lava i foliga o le gatete o le ulu, lima, vae poʻo le tino atoa. O se taunuuga lenei o se faʻamaʻi pipisi ma ua faʻaumatia e ala i le faia o se vaega itiiti o se ava malosi.

O le vevela o lima, ulu ma vae, e mafai foi ona faia i se osofaiga.

O suiga faʻapitoa i le faiʻai, aemaise lava faʻamaʻi o Parkinson, e oʻo atu ai i le gatete o vae, ulu. O lenei mea na tupu naʻo le malolo, pe a fai e gasegase le gaioiga poʻo le galue, ona leai lea o le faailoga. O le faʻamaʻi e faʻaalia o ia lava i se matua, i le matua. Ua iloa e fomaʻi o ia suiga e mafai ona maua.

O le vevesi o pepe faatoa fananau mai o se isi ituaiga o le gatete, ae le mafua mai i maʻi, ae o le faagasologa o le atinaʻe o le fatugalemu o le tino o le pepe ma lona faiʻai. O lenei tulaga ua manatu e masani lelei i le 3 masina. Ona faia lea e le faiʻai o le tamaititi le pulea o le tino o le tino ma le paʻu manogi. E tatau i matua ona sailia le fesoasoani faafomaʻi pe afai o le tamaititi ua luluina umi atu nai lo tausaga ua atofaina.

E faʻapefea ona faʻaumatia le maalili i le maʻisuka?

Ua fautuaina e fomai e maua e tagata gasegase se suʻesuʻega loloto ma filifilia le auala sili ona lelei o togafitiga. O le togafitiga e le gata o togafitiga faafomaʻi, ae o taumafa foi, faamalositino ma, pe afai e tatau ai, fesoasoani faalemafaufau. O le mafaufau mafaufau lea e fesoasoani e faʻafefe ai lima. O le fesoasoani a se fomaʻi maʻi e mafai ai ona e talia le auai o le maʻi.

O le mpoglycemia laititi e taʻitaʻia ai i se tulaga pe a faʻaalia e le maʻi le tele o faʻamaoniga, e aofia ai le lululima o lima. I lenei tulaga, e tatau ona taofi le osofaʻiga. Ina ia faasaʻo le tulaga, ua lava lea i le i ai o se glucometer ma se suʻega. O le iloaina o le faafitauli, o le auala sao o togafitiga ma taimi talafeagai a le tagata maʻi e mafai vave ona faasaʻo le tulaga i le ave lea o fualaau talafeagai. O le tele o taimi, o gasegase e tuiina i latou lava i le inisalini. Afai o le faʻamaʻi o le maʻi e oʻo i se tulaga tumau, ona manaʻomia lea e le tagata gasegase le fuaina o le maualuga o le suka i le toto ma i le tulaga o sauniuniga faʻapitoa o le kulukose. Afai o le mita e 3.5 mmol / L, e tatau ona e inuina le kulukose pe sauni ni fesoasoani faafomaʻi.

O le aveesea o lima fefe o le a fesoasoani i le fuaina masani o le kulukose i le toto ma ave vailaau.

O se laasaga taua i le faamamaina o le faoa o meaʻai. O le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka e tatau ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi - cereals, legumes, breadmeme. O le taumafataga e aofia ai fualaau faisua, fualaau aina, aano o manu ma iʻa, fuamoa ma meaʻai susu, ma nisi o tuusaunoaga. O le numera o taumafataga e tatau ona oʻo i le 6 taimi. I le gasologa o le aso e tatau ona e 'ai soo ma sina mea itiiti. O se taumafa faapena ma meaai e mafai ona e faʻatagaina le tulaga mo le sili atu.

Siaki le maualuga o le suka

Afai e lulu le tagata maʻi i le maʻisuka, o le tele o taimi o le mea lea e masani ai o le hypoglycemia - o se faʻaitiitia o le toto toto i se taua taua. I le averesi, o lenei faailo e tatau ona le itiiti ifo ma le 3.3 mmol / L. Ae afai o le maʻi e masani ona maualuga le suka, o le lulu e mafai ona amata mai i tulaga masani masani (5.6-6.6 mmol / l).

O le hypoglycemia e tupu mo mafuaaga nei:

  1. Faʻalo meaai mo le silia ma le 6 itula.
  2. Le faʻaaogaina le saʻo o le inisalini.
  3. Gaioiga mamafa faaletino.
  4. Inuina o le ava.
  5. Manatu malosi lagona.
  6. O le aʻafiaga o le tagofia o fualaau faasaina e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini - aspirin, warfarin, allopurinol.

Faʻafefe ma luluina i lenei tulaga o se puipuiga puipui o le tino popole popole ile tino maualalo ole kulukose. I le lagonaina o le tulaga lamatia, o le tino ua amata ona matua gaosia fuamone - catecholamines. Latou te mafua ai spasms o toto toto, taumafai e puipui ia totoga sili ona taua - le faiʻai ma le fatu.

O le hypoglycemia e tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

O nisi taimi o le hypoglycemia e tupu i se miti - o le taeao o le a vaivai ma ita ai se tagata.

O le tulaga pe a malulu le tagata maʻi i le maʻisuka e mafai foi ona tupu ona o maualuga maualuga maualuga le suka. O lenei mea matautia e taua o le hyperglycemia, ma o loʻo tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

O mamanu uma e lua o foliga o ituaiga uma o le faamaʻi, ae sili atu ona taatele i le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka i le amataga o le maʻitaga. Latou te faia se lamatiaga tele i le ola maloloina ma le soifuaga o le tagata maʻi: o le hypoglycemia e mafai ona oʻo i le tino o le hypoglycemic, ma maualuga maualuga le kulukose o le a mafai ona maua ai le ketoacidosis.

O afea e masani ai le suka?

Afai o loʻo maʻi lima le tagata maʻi i le maʻisuka, o le mafuaaga e ono le aʻafia tonu i le faʻamaʻi o le endocrine. O lenei tulaga e afua mai i le tele o tulaga le atoatoa:

  • Iniseti
  • Post-traumatic syndrome.
  • O lou maʻi maʻi.
  • Lagona atuatuvale.
  • Faatusatusa
  • Toto ifo le toto.

Fuaina le vevela o lou tino - o lou tulaga atonu e mafua mai i le tagi. O lenei foi o se puipuiga o le tino, ae ua maeʻa nei i le maalili. I lenei tulaga, o lo tatou tino e taumafai e "mafanafana" faatasi ai ma le fesoasoani o feteʻenaʻiga musika. I le tulaga tutusa, ua faʻaaogaina le masini afi faʻafefiloi - o le faʻaaogaina o le gaʻo ma le kulūkose e faʻamautuina ai le vevela o le tino, lea e faʻaleagaina i le maʻisuka.

O le maʻi suka o se faʻafitauli faigata. O nisi taimi e taʻitaʻia ai i se faʻafitauli i le lagona o lagona o le tagata maʻi, lea e faʻavevela ai faʻamaʻi pipisi. Faatasi ai ma mafuaʻaga sili ona taatele o le leai o se talitonuga i le lumanaʻi, o le manaʻo e natia le faʻamaʻi mai isi. Faatasi ai ma le malosi o le popole popole e mafai foi ona mafua ai le gatete po o le malulu.

E faapefea ona togafitia?

Afai e masani ona tupu lenei tulaga, talanoa i lau fomaʻi. Atonu e aoga le fetuutuunai o le inisalini - e matua maualuga pe maualalo. E talitutusa foi le taua o le fua saʻo o le taimi o le puleaina o fualaau faasaina. O nisi taimi o le tumutumu o maligi e tupu i se taimi faapitoa o le aso - i le taeao po o le afiafi. Afai e te matauina lenei tulaga, ia lipoti atu le matauina i le endocrinologist.

I le taimi o se osofaʻiga o le hypoglycemia, e tatau ona e 'ai vave i mea taumafa e maua ai vailaʻau faʻamalosi - 250 ml o vai faʻamalosi poʻo fualaau suamalie, lua caramels, 3-4 fasi' apa mama poʻo kulukose.

Tremors ma le atuatuvale e ono tupu e tusa lava pe e te le o tui insulin. O lenei faʻaaliga e mafai ona avea ma aʻafiaga o fualaʻau o le suka, lea e faʻataʻitaʻiina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le lamatiaga o lona tupuga e faʻapupulaina i le le atoatoa o le galuega ma le mamafa. Seʻi vagana ua faʻamaonia le mafuaʻaga o le malaise, e le mafai ona e taumafai e taofi i vailaau faʻasaina poʻo isi vailaʻau - o le a faʻaosofia ai le siama.

O le fefe i le tino atoa e mafai ona tupu pe'ā uma ona 'ai. I lenei tulaga, e tatau ona e fetuunai le meaai. E tatau ona e 'ai soo, ae i ni vaega laiti. E masani lava ona lelei le i ai ia te oe o mea e taʻua o mea inu gaʻo faigofie lea e faigofie ona ufiufiina e le tino - caramel, suauu faamama, glucose i totonu o fualaau.

Aisea e pau ai le suka toto

I le faaliliuga, o le upu hypoglycemia o lona uiga "e le o se toto suamalie", o se tulaga le tumau lea e togafitia ai pe a pa'ū le maualuga o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L. Afai e te le faia ni fua faʻatatau taimi, aua nei faʻasalalau tulaga maualuga o le suka, o loʻo i ai se avanoa e faʻataunuʻu ai siama, faʻasalaga, leai se malamalama. O le maʻisuka e mafai ona pa'ū i totonu o se maʻi tigaina oona ma maliu ai.

O le atinaʻeina o le hypoglycemia e masani lava ona i ai isi mafuaʻaga e leai se auala e fesoʻotai ai ma le toto maualalo. O le mea lea, o le faʻaalia o lenei tulaga e faʻalauiloaina e ala i le le paleni o meaai ma le leai o se fiva, vitamini ma minerale, malosi tele o le tino, ituaiga uma o faʻamaʻi o le endocrin system, faaletonu o le hormonal, amioga le lelei, faʻaaogaina o le ava malosi.

O le sweating o le a avea ma faailoga faʻalauiloaina o le hyperglycemia, o lima e luluina i se tagata, o le a pa'ū o ia i se tulaga faʻalēmalie mo le leai o se mafuaʻaga. I lenei tulaga, e manaʻomia le falemaʻi vave, ona o le tulaga e lamatia ai le ola.

Ina ia malamalama i mafuaaga o le hypoglycemia, e tatau ona mafaufauina le faiga o le totoina o le suka. I le taimi lava e uma ai ona faʻaaogā taumafa gaʻo, o le tele o le kulukose e ulufale atu i le tino o le tagata:

  1. na te ulu atu i totonu o le toto
  2. salalau i totonu o sela o le tino.

O le tali i lenei mea o le gaosia o siama pancreatic e le homulini insulin. E faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose, fesoasoani i le faʻaaogaina o le punavai autu o le malosi.

Afai e ola maloloina se tagata, o le pancreas e maua ai le tele o le insulin e pei ona manaʻomia i le taimi e gaosia ai le suka. I le tulaga o le faʻalavelave faʻaleagaina (ituaiga o maʻisuka ituaiga 1), e le mafai e le tino ona tuʻuina atu le aofaʻiga o le inisalini, o le mea lea, e tatau ona maua le vailaʻau mai fafo.

O le galuega sili ona maualuga o le maʻisuka, e tatau ona e ulu i se inumaga ole inisalini, e pei lava ona tatau ai mo le lelei o le inu o le kulukose ua ulu atu i le tino.

A oʻo ina tele naua le homone, o le a le vave ona i ai se le mautonu:

  • o le ate e faʻasaʻo ai faleoloa glycogen e faʻavaivaia ai le kulukose,
  • hypoglycemia e tupu.

E manaʻomia Glycogen e faʻasolo ai le tele o inisalini. Afai e lava i totonu o le ate, o le hypoglycemia e le tulai mai i taimi uma pe maua mai le tino e le o iloa e le tagata maʻi. Ae, i le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o faleoloa glycogen e tau le maua, o le mea e ono vave ai le paʻu i le glucose concentration e sili atu le maualuga nai lo le le maua o le maʻi.

E mafai ona tatou faʻapea o mafuaʻaga o le hypoglycemia o mea ia:

  1. le toesea ole inisalini
  2. faaseʻe meaai
  3. tele faamalositino
  4. inu ava malosi.

E le gata i lea, o mafuaʻaga e mafai ona fesoʻotai ma le faʻaaogaina o nisi vailaau faʻasaina, lea e oʻo ai i le insulin e sili atu ona afaina ai le glycemia.

E iai vailaʻau e faʻalautele ai le tele o le homone i le toto toto o le tagata maʻi: Januvia, Starlix, Diabines, Prandin ma isi vailaʻau.

Mafuaaga o le maʻisuka

E lagolagoina e le tino le thermoregulation i auala e 2:

  • ona o le malosi o le vavave o le tino maso,
  • ona o le matuia o le faʻaleagaina o le tino o le tino ma le gau o le glycogen.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le tino o le endocrine, o le malepelepe o le gaʻo ua faʻavaivaia. Faʻaititia le faʻaititia o insulin, mafua ai le leai o se kulukose. O se taunuuga, o okeni ma gaʻo (maso, tino o le tino, ate) e faʻatatau i le faʻamalositino e leai se malosi. Talu ai ona o lenei soliga, ua gasegase le tagata maʻi i totonu o se potu mafanafana. E mafai ona paʻu le vevela o le tino

Isi faʻaaliga o le maʻisuka:

  • vaivaiga ma le valea,
  • mafaufau le mafaufau-faalelagona,
  • fiaaai
  • taʻavale
  • faʻateleina le sosolo.

E le o taimi uma e faʻaalia ai le fiafia i le na o le maʻisuka faʻamalolo. O faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻaleagaina le tulaga:

  • Faatasi ai ma se faʻamaʻi viral, o loʻo iai se tali puipui o le tino i foliga o tagi.
  • Faatasi ai ma le maalili a le maalili, o vaa e vaapiapi e taofia ai le vevela i totonu o le tino. E mafua ai le le mautonu ma le gatete.
  • Maualuga maualuga poʻo le maualalo ole toto e mafua ai le malaise.
  • O faʻalavelave o le faʻalavelave faʻalavelave e mafua ai se tali i foliga o teteʻe.
  • O lou maʻi maʻi.
  • Alu
  • Taʻaloga mataʻutia ma le faia o misa i fafine.
  • Tuutuuga pe a mavae ni manua.

Suauu toto i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa. O se osofaʻiga mataʻutia o le hypoglycemia e mafai ona faʻaalia ai le moli gaʻo:

  • fualaau aina ma sua
  • sweets ma pusa,
  • meli ma lapisi
  • meaʻai vave
  • oloa faʻapipiʻi
  • suamalie suamalie.

O vailaʻau faʻamalosi faigofie e mafua ai le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto ma le tele o le gaosiga o le kulukose. E i ai le le atoatoa o le kulukose i le tino, o le hypoglycemia e tupu.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Tremor o se faailo o le toto maualalo maualalo (hypoglycemia)!

O le pa'ū mataʻutia o le suka i totonu o le tino e mafua ai le atuatuvale, vevela ma le gaioiga. O le hypoglycemia e lamatia mo se tagata, mafua ai le maliu ma le oti. Faʻasolosolo malosi i le suka o le toto, e taua le faatelevaveina o le maualuga o le kulukose.

Aisea e faaitiitia ai le suka toto

O le maʻisuka e le o taimi uma e faʻaaogaina ai le faʻaitiitia o le suka. Meaʻai le lelei, sili atu le malosi o le tino, mea le lelei o le natura ma amioga le lelei e saofaga i le faʻaititia o le maualuga o faailoilo. Faʻailoga faailo o le faʻaitiitia o le suka (afu, vevela tele i le lagona, le mautonu o pito i tua), manaʻomia tausiga faʻapitoa faʻapitoa. O lenei tulaga e matautia i le soifua o le tagata maʻi.

Aʻo faʻaaogaina gaʻo, o loʻo maua e le tino le kulukose. O le pancreas e maua ai le insulin e talepe ai le kulukose ma liliu ai i le malosi. O le inisalini e gaosia i le aofaiga e tatau mo le gau o le kulukose. I le maʻisuka, o lenei masini e faʻavaivaia. O le hormone na gaosia e le lava mo le malosi. E manaʻomia le inisalini faaopoopo. E taua le filifilia o le fua saʻo. O le tele o le hormone e faʻateleina ai le tuʻuina atu o glycogen, e mafua ai le hypoglycemia.

I le amataga o le maʻisuka, o le tino o le a feagai ma le tele o insulin e aunoa ma ni faailoga o le malaise.

I tulaga sili atu ona ogaoga o le faʻamaʻi, e le lava faleoloa glycogen e gaosia ai le hormone. O lenei mea o le a oʻo atu ai i se faʻaitiitia faʻaitiitia i le suka o le toto.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia:

  • sese meaai
  • ava malosi
  • le fua o le siama o le insulin,
  • sili atu le malosi faaletino
  • fualaau oona e faaleleia ai fualaau.

Se mataua o le suka e mafai ona tupu faafuasei. O le mauaina o oloa gaʻo e aofia ai suka i totonu o le 10 minute e faʻamautuina ai le tulaga o le maʻi. Afai e le o faʻaaogaina le kulukose i totonu o le 30 minute, o mea nei e tupu:

  • ogaoga tele
  • vaivaiga ma aʻafia i le tino,
  • ogaoga fiaai
  • taoto ma vili
  • tulaga le mautonu:
  • fatu palpitations.

O le hypoglycemia e mafai ona tupu i maʻi ma ao momoe. E sau faatasi ma le atuatuvalega, moe faʻanoanoa, afu.

O lenei tulaga e matautia i tagata. A maeʻa, ona tumau ai lea o le maʻi ma le ita.

Totogi togafitiga

O tagi e leʻo se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o se faʻafitauli e mafua mai i se mafuaʻaga. Ua faʻamavae le faʻamaʻi faʻalagolago i le mafuaʻaga na mafua ai:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • ma le suʻeina o se taele vevela o le a fesoasoani,
  • ma faʻamaʻi pipisi o viral infections, tea vevela ma lemoni ma se palanikeke mafanafana o le a fesoasoani, o le tele o le ava o le a aveesea ai toxins leaga mai le tino,
  • faʻatasi ai ma lagona faʻalagona-lagona, faʻafiafia le teas ma vao o le a fesoasoani,
  • mo faʻamaʻi pipisi, suʻesuʻe ma le tuʻuina atu o suʻega o le a fesoasoani. O le fomai o le a filifili le togafitiga saʻo.

Ina ia taofia le toe faʻafouina o le faʻamaʻi, o loʻo faʻatupulaia se taumafa. O meaai e tatau ona maloloina, faʻamaoaigaina i vitamini ma minerale. Paʻu i le va o meaʻai e le tatau ona umi. O lenei mea o le a fesoasoani e 'alofia ai se faʻamatalaga maoaʻe o le fiaai ma le manaʻo e' ai meaʻai gaʻo. Pe a faimalaga meaai, o vailaau faʻamaʻalosi faigata e avea o se meaʻai.

I le tulaga o se osofaiga malosi o le hyperglycemia, o le a vave lava ona aveeseina faailoga faigofie o le gaʻo paluga:

  • glucose i totonu o fualaau
  • lauti suamalie
  • se sipuni o le meli
  • susu
  • suamalie suamalie
  • suamalie po o le sipuni.

Afai e le toe foʻi le tulaga masani i le maeʻa ai o le 15 minute, toe ave faʻataʻavale gaʻo.

I le leai o se tulaga lelei i le setete, ua valaauina ai se falemaʻi.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o se osofaʻiga faafuaseʻi o le hypoglycemia, e taua le filifilia o le fuainumera o le inisalini ma se fomaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Faatasi ai ma le faateleina o le faagaioia o le tino, o le aofaiga o le hormone na faalauiloaina le faateleina pe ua suia foi i le faaaogaina o le gaʻo. O mea faʻapitoa mo le fuaina o le suka o loʻo faʻatauina. E tatau ona faʻaipoipo i le 5 taimi i le aso, aʻo leʻi 'ai. O faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o se faʻalavelave matuia.

I le hypoglycemia, o le faʻaaogaina o le ava malosi i luga o se manava gaogao e faasaina. E mafai ona e inuina le ava i nisi taimi ma naʻo le maeʻa o se taumafataga mamafa. O le ulaula i le maʻisuka ua faʻamaʻaʻaina atoatoa.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka ua fautuaina ina ia maua ni lole manogi ma i latou i taimi uma. O vailaʻau faʻasaʻo vave e faʻavasega le maualuga o le toto suka. Faatasi ai ma le faateleina o mataupu ogaoga o le hypoglycemia, o isi suesuega ua faatonuina e faasaʻo ai le masani o le inisalini manaomia.

O se suʻesuʻega maeʻaeʻaeʻa o faatonuga mo vailaau faatonuina ua fautuaina. O vailaau eseese e aafia ai le gaioiga o le inisalini ma mafai ona faateleina lona aʻafiaga. O lenei mea o le a mafua ai ona faʻaitiitia le suka.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o se osofaʻiga faafuaseʻi o le hypoglycemia, e taua le filifilia o le fuainumera o le inisalini ma se fomaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Faatasi ai ma le faateleina o le faagaioia o le tino, o le aofaiga o le hormone na faalauiloaina le faateleina pe ua suia foi i le faaaogaina o mea -ona. O mea faʻapitoa mo le fuaina o le suka o loʻo faʻatauina. E tatau ona faʻaipoipo i le 5 taimi i le aso, aʻo leʻi 'ai. O faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o se faʻalavelave matuia.

I le hypoglycemia, o le faʻaaogaina o le ava malosi i luga o se manava gaogao e faasaina. E mafai ona e inuina le ava i nisi taimi ma naʻo le maeʻa o se taumafataga mamafa. O le ulaula i le maʻisuka ua faʻamaʻaʻaina atoatoa.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka ua fautuaina ina ia maua ni lole manogi ma i latou i taimi uma. O vailaʻau faʻasaʻo vave e faʻavasega le maualuga o le toto suka. Faatasi ai ma le faateleina o mataupu ogaoga o le hypoglycemia, o isi suesuega ua faatonuina e faasaʻo ai le masani o le inisalini manaomia.

O se suʻesuʻega maeʻaeʻaeʻa o faatonuga mo vailaau faatonuina ua fautuaina. O vailaau eseese e aafia ai le gaioiga o le inisalini ma mafai ona faateleina lona aʻafiaga. O lenei mea o le a mafua ai ona faʻaitiitia le suka.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Aisea e mafai ai ona tupu se tulaga o le hypoglycemia?

Afai e sili atu inisalini i totonu o le toto nai lo le mea e manaʻomia ina ia faʻaaogaina ai le suka maua, e faʻaleleia le hypoglycemia. O le mea lea, o le masini o lenei maʻi e masani lava ona tutusa: e tele atu inisalini nai lo le kulukose. E mafai lenei mea pe a faʻaaogaina fualaau faasaina e faaosofia ai le galuega o peta peta e maua ai le inisalini.

E aofia ai le sulfonylureas ma quinides, lea e lauiloa i le maʻisuka. Latou te saogalemu, ae o le faʻaauau pea o nei siama e taʻitaʻi atu ai i la latou toilalo ma atrophy. Ona oʻo lea i le togafitiga o le inisalini. O le mea lea, o vailaau faʻaonapo nei o loʻo taumafai e faʻaaogaina nei vaega i taimi e le masani ai

Faiga Faʻavae o le Faʻasologa

O fomaʻi e masani ona fesoʻotaʻi le foliga mai o le manava o le manava ma le faʻalavelave vaʻalele ma le toilalo o le fatu. O le mea lea, o le tagata maʻi e masani lava ona maua le saʻo ma faʻamatalaina le leai o se togafitiga. Ae o le mea moni, o le pathogenesis o lenei mea matautia e sili atu ona faigata.

O le tele lava o le talitonuga o le talitonuga e faʻavae i luga o le manatu o le malamalama ma le suʻesuʻeina mulimuli mai e le faiʻai o lagona e ulu i totonu o le tino pe a leʻo faʻaosooso maso respiratory ma faʻafefe saʻo. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le ita o le nerve endings e pulea ai le le mautonu ma auina atu se faailo i le faiʻai e le fetaui ma le umi o maso.

E mafua ai le manava, pe a faʻatusatusa ma maso respiratory, e laʻititi. I le taimi lava e tasi, o manaʻoga e mafua mai i le nerve endings o le mama po o le manava o le tino ma le auai o le nerve vagoa e ulu atu i le fatugalemu o le tino, faia se lagona malamalama poo le le mautonu o le manava le toʻa, i se isi faaupuga, puupuu le manava.

O se manatu masani lea i le auala e faia ai le dyspnea i le maʻisuka ma isi faʻafitauli i le tino. I le avea ai o se tulafono, o lenei faiga o le puupuu o le mānava o le uiga lea o le malosi faaletino, aua i lenei tulaga, o le faateleina o le mamafa o le carbon dioxide i totonu o le toto e taua foi.

Ae e masani lava o mataupu faavae ma faiga o foliga vaaia o le manava i lalo o tulaga eseese e tutusa.

I le taimi lava e tasi, o le malosi o le faʻavevesi ma faʻalavelave faʻalavelave i le manava, o le a sili atu le faigata o le dyspnea.

Mafuaʻaga o le Faʻafitauli o Inisalini

E masani lava, o faailoga o le dyspnea tutusa lava e tusa lava po o le a le taua o latou foliga vaaia. Ae o eseesega e mafai ona i ai i vaega o le manava, o lona uiga la e tolu ituaiga o dyspnea: manava (aliali pe a inuina), afaina (tupu i luga o le faʻamalosi) ma fefiloi (faigata le manava i totonu ma fafo).

O le malosi o le dyspnea i le maʻisuka e mafai foi ona ese. I se tulaga maualuga, o le manava e le faigata, ae o le tuusaunoaga ua na o le faateleina o gaoioiga faaletino. Faʻamataʻu laʻititi, o le dyspnea e aliali mai pe a savali pe aʻe aʻe.

O le "fatu" o lenei faafitauli o le pancreas lava ia, poʻo le galuega a ona seta beta. E tupu mai e maua e se tagata se tino vaivai mai le fanau mai, poʻo le gland e manua i le faagasologa o le olaga. O faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i le oti o sela secretory e mafai ona tuʻuina atu insulin.

I lenei tulaga, o le galuega a le gland ua faʻasaoina (e lava le inisalini), e lelei le gland, ae e le mafai ona iloa e le potu.

O le okeni, pe a faaosofia e meaai, faʻamalo se aofaiga o le inisalini. Ma le isi, o le insulin-glucose complexes ua fausia ma o lenei "ulugalii" ua lafoina i le masini. O le toilalo mulimuli e mafai ona fai iinei:

  • Tueina o le kulukose i totonu o le masini
  • Faʻailogaina o le inisalini-glucose complexes i suauu talini, ma isi.

O le agavaʻa e faʻaalia foi se taua taua iinei. Soʻo se tasi o nei auala e mafai ona maua ai le faʻamaʻi.

O se taunuuga o suʻesuʻega uumi ma faigata e aofia ai le tele o vaega o tagata, e faaauau pea ona suesue e saienitisi ia genetics o le maʻisuka ituaiga 2. O le gase TCFL 2 na maua talu ai nei i le chromosome 10, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2.

E i ai ni nai genes fou o loo i totonu o le vaaiga faafomai. O le tele o faʻamatalaga manaia na maua e uiga i genes e nafa ma le pathogenesis o le maʻisuka ituaiga 2.

Aʻo tatou vaʻai i le tele o faʻalavelave faʻalavelave, e taua le le tuʻuina atu ia i latou se avanoa.

O nei mafuaaga, o ni faaletonu i le fusifusia o le inisalini i le siakiina o le masini (insulin resistance) lea e masani ona tupu. O le i ai o lona faaletonu o le fanau ua leva ona faamaonia - o le (IRS 1 glycogen synthase).

Tului: e tusa ai ma faʻamatalaga lata mai, 40% o tagata Rusia na i ai le TCF7L2 "faʻaleagaina", lea e faʻapupula ai le lamatia o le maʻisuka. Ae e le o lona uiga o le a latou maua le maʻisuka.

O le mea moni o le faafitauli moni ma tagata faʻalogo. O le faateleina o le mamafa e suia ai lo latou lagona mai le insulin i le catecholamines. O le faagasologa o le mauaina o le malosi e faatonutonuina i se auala ese. I lona faʻasalaga mulimuli, gaosia ai gaʻo gaʻo, ma o loʻo tumau pea le inisalini o le hormone. O lona faʻatupulaʻia i le toto e tulaʻi mai. Ole faʻamaʻapeʻaina ma fatuga saoloto e faʻaleagaina toetoe o ituaiga uma ole metabolism.

Mai ituaiga uma o meaʻai, o le manava (abdominal) e sili ona matautia. I le avea ai o ia ma se okeni e ese le galue, ua amata ai ona tuʻuina atu faʻamalosi fua fua mama. Latou te faʻaitiitia le lagona o le tino i insulin. Ma i le isi itu mafua ai le maliu o le pancreatic b-sela. E aliali mai o le oona o se auala faalua i le maʻisuka.

Taua: o le lamatiaga o le fatuina o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaititia e le 50% ma le mamafa o le mamafa o le 5 kg!

O le maʻisuka o se auala patino o le olaga. O le le gaioiga, le tele o meaʻai paleni, faʻalavelave, taʻitaʻia i le oona tele, ua leiloloa le lagona o tagata e mauaina le inisalini. O le taumafaina o le suka e sili atu le mamafa i luga o le gaʻo o le motu o le pancreas. I le gasologa o le taimi, o le a "vaivai" sela ma faaitiitia le taua o le inisalini.

Mea moni fiafia: o le faʻamaʻi e le o tusia i tagata o le atunuʻu, North America ma Aferika i sasaʻe.

I le faaiuga, ou te fia faaopoopo atu o le maʻisuka e le o se mea e le masani ai, o ona mafuaaga e taoto i luga. E lelei le pulea o le maʻi. E itiiti se mea e manaʻomia mai ia i matou: ia tausia lelei o matou soifua maloloina, taʻitaʻia se olaga lelei ma ia siakiina i taimi uma le toto mo le suka.

Etiology o le mea ofoofogia

Mafuaaga o le hypoglycemia i le maʻisuka:

  • e mafai e le fomaʻi ona faia se fua faatatau saʻo,
  • o le tele o le inisalini e mafai ona faʻatonuina - faʻafuaseʻi poʻo le faʻamoemoe mo le atuatuvale,
  • o le tui suauu mo le puleaina o le inisalini e le atoatoa,
  • faitauga le saʻo o le mita (lona sese) pe a faʻaalia ai maualuga maualuga o le suka toto e le fetaui ma le moni,
  • nai lo p / dermal injection, o le fualaau faasaina na tui sese i / muscularly,
  • pe a faʻaaogaina vailaʻau i totonu o le lima po o le vae, pe a fai o le tino e sili atu le maualuga, poʻo le massage ma le fulufulu mamoe pe a uma le puleaina - e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo i ai le faʻavaveina o fualaau faʻasaina ma mafai ona oso le insulin.
  • ma le mafuaʻaga atonu o le faʻaaogaina o se fualaau fou e le masani ai le tino,
  • telegese le aveeseina mai o le inisalini mai le tino ona o togafitiga poʻo le faʻamaʻi o le tino, nai lo le "umi" inisalini, faʻafuaseʻi "puupuu" i le lava fualaau e tasi.

O le malosi o le inisalini o le tino e faʻateteleina pe a fai ni fualaau momoe, aspirin, vailaʻau oona, ma le maualuga.

Togafitiga o le faateleina o le manaʻo mo le maʻisuka

Ina ia faʻaitiitia le osofaʻiga o le matelaina le puleaina i le maʻisuka, e muamua lava ona e suia le faiga ma meaʻai. E masani ona fafagaina i taimi masani ia taumafa vaevaeina e tusa ma le 5-6 taimi i le aso. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina oloa ia e le mafua ai suiga faʻafuaseʻi i le maualuga o le kulukose o le toto, o lona uiga, ma se faʻamaumauga maualalo maualalo.

E aofia uma ai fualaʻau lanumeamata - zucchini, broccoli, kapisi laʻau, cucumama, dill, pasili, pepa lanumeamata lanumeamata. E sili atu foi le aoga o lo latou faʻaaogaina muamua poʻo le vaʻaia o le galu.

Fesoasoani Muamua mo le faʻafeiloaʻiga ma le leai o se malamalama

Faatasi ai ma le amataga o faailoga o le faaitiitia o le glycemia, o lona uiga. hypoglycemia, e taua le vave fuaina o le maualuga o le suka. Afai o le maualuga e itiiti ifo i le 4 mmol / l, e tatau ona e 'ai vave i mea faigofie (saoasaoa) gaʻo ma le maualuga GI (glycemic index). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ipu vai (200 ml) e 2 XE. Afai e leai se suavai, 'ai le 4-5 fasi suka ma inu i le vai mafanafana, ona faʻavavevave loa lea o le tino.

I taimi faapea, e talia lelei le suamalie suamalie, e vave ona faʻaalu ona o le gas. Afai e vaivai se tagata ma e le mafai ona foloina, gagau lona gutu poo le laulaufaiva i le jam poʻo le jam.

A maeʻa ni nai minute, e masani lava ona faʻaleleia le tulaga o se tagata. Ona mafai lea ona e fesili pe o le a le mafuaaga na mafua ai le hypoglycemia ma pe o le a le maualuga o suka na i ai aʻo le i osofaia. 15 minute talu ona 'ai, toe fua le suka.

Fautuaina: faʻapipiʻi se spatula poʻo se sipuni i le va o nifo ina ia leai se gutu o le laulaufaiva i taimi o faʻasalaga, liliu le ulu o le tagata maʻi i le tasi itu, ina ia aua le faʻafefeteina i le vomiting poʻo le fulufulu. E le mafai ona e taumafai e inu pe fafaga le tagata maʻi i se tulaga le iloa, e tatau ona ia togi le kulukose ma valaʻau i se 'au taʻavale.

O taunuuga o le hypoglycemia

O le hypoglycemia ua taʻua o se faʻalavelave faʻafuaseʻi tuʻusaʻo ona o ona taunuuga. O le sili ona leaga o ia mea o se maʻi tiga, lea a maeʻa ona 'ai e na o ia. Kelegia e tutusa lelei ma le maualuga o le hypoglycemia. Faʻasalaga tiga, atonu e manaʻomia ai se faʻamalosi.

Faʻatasi ai ma le le lava o le kulukose, o le meaʻai mo le faiʻai, o ona sela e le mautonu. Afai o le hypoglycemia e fausiaina, o le a taʻitaʻia ai i se hypoglycemic coma. E le mafai ona e faʻafetaui i se taumafataga. E manaʻomia le falemaʻi faʻafuaseʻi.

O le coma e mafai ona ola i ni nai minute poʻo ni aso foi - o mea uma lava e fuafuaina e le faʻapitoa a le tino. Afai o le coma muamua, e vave ona toe faʻaleleia le tino, pe afai e leai, e lafoaʻi le tino i taimi uma, o le faaleagaina o totoga taua ma sili atu ona toe faʻaleleia le tino.

O le autu ma, masalo, o se tasi o mataupu faavae o le aloese mai faafitauli o le faia lea o fua o le suka i le toto. I le amataga lava o le hypoglycemia, e mafai ona e inuina le kulukose pepa, e mafai ona e tuu i totonu o lou gutu, o ia lava e faigofie ona uu i le gutu.

O le a ulufale i totonu o le toto i ni nai minute ma fuafua o lona fualaau e matua faigofie lava: e tatau ona matau pe faapefea e le papa e tasi ona siitia lau maualuga o le suka. A uma ona ave, fua le suka pe a uma le 40-45 minute.

Afai e leai ni kulūkose, o le a suia i latou i le 2-3 vaega o le suka mama.

Tuua Lau Faamatalaga