Tansy ma le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o se tiga moni o le tagata faʻaonaponei, lea e leai sona taimi e mataʻituina ai lona ola maloloina. Ae o le siakiina e le o se faasalaga.

Faʻaaoga vailaau faʻasalalau faʻaonaponei ma togafitiga o fualaau aina vave vave faʻasalalau le galuega a le tino, faʻasaʻo faʻamaoniga ma puipuia ai faʻafitauli o se faʻamaʻi masani.

Ituaiga 2 maʻisuka puupuu

O le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻaitiitia o le lagona o le tino i le inisalini, faapea foi lona le atoatoa.

O le faʻamalosia o insulin e oʻo atu ai i le hyperglycemia, ma o le atherosclerosis e masani ona avea o se faʻalavelave o le gaʻo o le lipid.

O faʻamaʻi taimi faʻapitoa e atiaʻe ai le talaaga o:

  • genis predisposition
  • visesia oona,
  • amio le taua
  • le lelei
  • tiga o le endocrine,
  • ogaoga maualuga.

Talu ai e leai ni faʻamaoniga o le faʻamaʻi i le amataga, o le maʻi e masani lava ona iloa e uiga i le siama e oʻo lava i le atinaʻeina o faʻalavelave - gaʻo uluaʻi o vae, faʻaitiitia le alualu i luma i le vaʻaia, fasia poʻo le fatu oso.

Faʻamaonia le tulaga faʻasolosolo ai fualaau faasaina ma taumafa. E taua le faʻaitiitia o mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le gasegase ua avea ma mafuaaga o le maʻisuka, e tatau ona faʻaitiitia le mamafa o le tino e ala i le faʻamaonia ma le faʻamalositino. Ma o vailaʻau faʻalaʻau e faʻaleleia ai le maʻi o le tagata maʻi ma faʻavaveina le toe faʻaleleia o le a fesoasoani e faaopoopo i le togafitiga.

O tulafono faavae o togalaau

Aʻo le i faia le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma lau laau, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O le a fesoasoani lenei mea e aloese ai i aʻafiaga e fesoʻotai ma le le faapalepale i vaega o le aoina.

E 7 mataupu faavae o togafitiga o fualaʻau e tatau ona mulimulitaia ina ia faʻateleina le aoga o togafitiga:

  1. Phasing. O fualaau faʻamaʻi e mafai ona avea ma vaega taua o togafitiga i na o uluaʻi amataga o le maʻi. I le taimi laititi, o sauniuniga o togalaau e avea ma vaega o le togafitiga faafomaʻi, lea e tuuina atu ai le autu autu i fualaau faasaina e ala i le taʻitaʻiina o kamupani inisinia. Aʻo faagasolo le vaitaimi o le toe faʻaleleia ma le faʻaleleia, o fualaau faʻavae e faʻavae i vailaau mo togafitiga e fesoasoani e toe faʻaleleia, faʻafefe ai le faʻaleagaina e mafua mai i vailaʻau faʻamalosi.
  2. Faʻasologa. Soʻo se gaioiga faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina e aʻafia uma ai totoga ma mamanu. E le togafitia togafitiga togalaau i se totoga patino, ae toe faʻafoisia le tino atoa.
  3. Talosaga taʻitasi. I le filifilia o sauniuniga o laʻau, o mea uma lava e fesoʻotaʻi ma le tagata maʻi e amanaʻiaina: tulaga o le soifua maloloina, tulaga ola, meaʻai paleni, natura o galuega, tausaga, ma isi. E taua lenei mea, ona o tagata e nonofo i tulaga eseese, o soʻo se togafitiga o fualaʻau e eseese lava.
  4. Faʻaauauina. Sailia o fesoasoani mo togafitiga, e tatau ona e saunia mo le mea moni o le togafitiga o le a umi. O faʻamaʻi taimi e le mafai ona faʻamalolo i totonu o le vaiaso. O togafitiga o togafitiga e i ai se aafiaga e faagesegese atu nai lo fualaau faasaina, ae e leai se afaina, ma o le lelei o togafitiga e maualuga.
  5. Mai le faigofie i le faigata. O lenei mataupu faavae e faapea, i le taimi muamua, o le tagata maʻi o loʻo faʻamatalaina togafitiga faʻamaʻi faigofie poʻo fualaau. I taimi mulimuli o le faamai, o le faavae o fualaau o fualaau oona o tuufaatasiga eseese ma togafitiga malosi.
  6. Taimi. Afai e fautuaina e le phytotherapist le ave o le tincture aʻo lei moe, e le tatau ona e suia le taimi o le taliaina mo le taeao. O le filifilia e le tagata lava ia o le taimi o le faʻatagaina e faʻaititia ai le aoga o togafitiga.
  7. Tulaga lelei. E ui i le mea moni o lenei meataitasi ua faʻamatalaina mulimuli, o le togafitiga o togafitiga e tuusaʻo lava i lona tausisia. O tapenapena o tapenapena e saunia mai mea e maualalo le lelei, e le gata ina faʻaititia ai le lelei o togafitiga, ae e mafua ai foʻi aʻafiaga ogaoga.

E faʻafefea ona kuka le teasbal teas i le fale?

E i ai tulafono faigofie e ao ona matauina pe a sauniuni mea e faʻamalolo ma faʻamalosi.

  1. Aua e te alu ese mai le fua i le suia o le numera o mea e faʻaaoga poʻo le suia o le tasi laau ma le isi i lau lava. O lenei mea o le a mafai ai e le vaega ona tatala atoa ma tuʻu atu a latou meaʻai i le inu.
  2. O le togafitiga aupito sili ona lelei e leʻo faʻatasi, ae o teuteuga o togafitiga faʻalaʻau. E tatau ona e filifilia totogifuapauina, le numera o mea e le sili atu i le 6-7.
  3. E le mafai ona saunia phytopreparations i ipu tioata poʻo meaʻai.
  4. O mea uma e tatau ona teuina i lalo o tulaga talafeagai. O le maualuga o le timuga poʻo le susulu o le la o le a vave ona liua togalaau faʻamalolo i mea le aoga.
  5. O le vai sili ona lelei mo le faia o pepe ma teuteu o le vaipuna. E mafai foi ona e faʻaaoga tapuni vai faamama. O le faʻavaivaia o le a faʻaumatia le aoga o le fualaʻau i le leai o se mea.
  6. Po o le a lava le le lelei o le tofo o le lauti o le laʻau, e tatau ona faʻamaʻapeʻa atoa mea suamalie.
  7. E le mafai ona teuina mo le sili atu i le 24 itula le faʻamaunuʻu, e oʻo lava i le pusaaisa poʻo le vevela. A leai, o le a leiloa uma ana mea faʻamalolo.

Ata vitio e uiga i le maʻisuka ituaiga 2:

Lisi o gaʻo-faʻaitiʻitia gaʻo

E le mafai e le togavao ona suia atoa le togafitiga masani o togafitiga masani. Ae ui i lea, e mafai ona latou faʻavavevave le toe faʻaleleia ma taulimaina aʻafiaga o loʻo aʻafia ao suʻeina vailaʻau.

O laau taitasi e tulaga ese, ae o le a le ituaiga o laau e mafai ona e inu i le maʻisuka? O nisi oi latou e mafai ona faaleleia atili le microcirculation i totonu o masini, o isi e mafai ona faateleina le leo lautele pe avea ma se tagata e sili atu le lelei o mea inisalini.

Lisi o uiga o mea e gaosi ai le suka:

Igoa o laau totoAafiaga i le tino ma le maʻisuka ituaiga 2
Fuga o le uaLaʻau e aofia ai le sima. O le minerale e tatau ona faʻamautuina le gaosiga o le inisalini, toe faʻafouina o paʻu
Bird Highlander
Aralia ManchurianFetuunaiga e mafai ona faateleina le leo o le tino, faʻaititia ona o maʻi
Schisandra chinensis
Eleutherococcus
Ginseng
Rhodiola rosea
Elecampane umiO nei togalaau ei ai o latou tulaga tulaga ese - latou te aofia ai inisalini-pei o meaola
Taleni
Chicory
Ierusalemaichokei
Oats
TogalaauLaʻau e mafai ona satuʻu le tino i le pectins - mea e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le maʻisuka ituaiga 2
Plantain
O Black Black uliuli
White Acacia
Faʻailogaina o upegaDermatoprotective herbs e faʻavavevave ai le faʻafouina o le tino, ma faʻaitiitia le faʻaitiitia i le maʻisuka
Vaʻalele
Elecampane
Violet
CurrantO totogifuapauina e aofia ai nei laau totō ua faʻamaoaigaina i le magnesium, o le leai o se mea e maua e tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina togafitiga
BlackBerry
Raspberries
Celandine
BlueberriesO laʻau o lenei laau e vave faʻaititia le toto toto ma le urine.
Laʻau vaoFaʻataunuʻuina le gaosiga o le inisalini pancreatic
ChamomileE faʻafaigofieina le galuega a totoga uma ma tino, faʻafilemuina, e le afaina ai gaʻo, lea e mafai ai ona faʻaaoga le laau i le togafitia o le maʻisuka i tamaiti ma allergies.

Totogi totoga

Pe a faʻapipiʻi tapenapena o togalaau, o le fua, o le umi o togafitiga ma le tuufaatasiga e filifilia taitoatasi. E tāua le amanaʻiaina o le soifua maloloina o le maʻi ma faʻaaoga se faʻasalaga fou i taimi taʻitasi (i le 2-3 masina).

  1. Ina ia saunia se paluga lelei mo le maʻisuka ituaiga 2, o le ae manaomia: St. John's wort grass and field offetail, rose upps, pharmacy chamomile fugalaau ma Manchurian aralia root. O mea gaosi ua nutimomoia ma fefiloi i tutusa tutusa. E mafai ona e saunia se teuteuga e ala i le gaosia o le 2 sipuni tele o laʻau ma ni ipu tioata se lua ma faʻamafanafanaina mo le itiiti ifo i le 20 minute. Ina ia faafaigofieina le galuega, o le a fesoasoani le vevela, lea e fafagaina ai le paluga o le vao ma ua matutua i le po. Inu se manava ma faʻafefete faʻasolo e tatau ona avea ma vaetolu o se tioata 3-4 taimi i le aso. E le tatau ona e saunia le vailaau mo le lumanaʻi - e taua le faʻaaogaina o se oloa fou, ia saunia i aso uma se vaega fou.
  2. O le isi aofaʻiga o loʻo saunia mai fua o Sophora ma oso aʻe sipuni, vao o fafo ma le taga o leoleo mamoe. O meaʻai e pala, faʻaopoopo i le aofaiga tutusa ma maeʻa faʻafefiloi. 2 sipuni tele o le paluga o le suamalie e sasaa i totonu o le vevela ma le 500 ml o le vai inu ua sasaa. O le fualaau oona e faʻaaogaina i le po, faʻamaʻaina ma ave i le tasi vaetolu o le ipu tioata faʻolu i le aso mo le 20-30 minute aʻo leʻi 'ai.
  3. O le aoina mai o fua tutusa o laʻau mumu mumu, o le mumu ma le vao centaury, aʻa o le taulaʻau, fugālaʻau fugalaau ma lau paʻu o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina i le maʻisuka ituaiga 2. E tatau ona liligi le 2 sipuni tele o le paluga nutimomoia i totonu o se vevela ma sasaa vai inu (500 ml). Ia faʻamalosi i le po, ia vevela ma inu 70 ml i le afa itula aʻo leʻi 'aʻai e tolu taimi i le aso.
  4. O se faʻavae e faʻavae i luga o le tino olaola, upega, ma lanu lanu moana o le a fesoasoani i lalo ifo o le suka. Mo lana tapenapenaga, e tatau ona ave mea taumafa i vaega nei: 7 tbsp. fugalaau o le oneone ola, 5 sipuni upega, 4 tbsp laulaau lanu, 3 sipuni faʻatasi Tansy fugalaau ma le St. John's wort grass, 2 sipuni vaʻa taʻitasi buckthorn bark ma flax fatu. O loʻo faʻafefiloi vaega ma faʻamaʻaina i totonu o se vevela (4 sipuni tele o mea e gaosia i le 1 lita o le vai faʻafefe). O lenei aofaiga o le afu ua fuafuaina mo le 2.5 aso (afa afa 3 taimi i le aso).
  5. Le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini e le pancreas, e faʻaaogaina ai le 3-component tincture, lea e mafai ona saunia i le fale. Ina ia faia lenei mea, sasaa 300 ml o vodka 50 g o lau paina lanu ma toso i se mea pogisa mo le 1 vaiaso. O aniani ua tipiina (50 g) ua sasaa atu foi i le 300 ml o vodka ma ua matutua mo le 5 aso i le pogisa. O le siaki lona tolu ua saunia mai le vao vao e pei o le fua muamua. I le laasaga mulimuli, e 150 ml o le sipuni o le sipuni ua faʻafefiloi ma le 60 ml o le kulimi ma le 40 ml o le tinisi o le herb cuff. O le faʻafefiloi e tatau ona inu 1 tbsp. i luga o se manava gaogao ma aʻo lei moe.

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma sauniuniga o laʻau, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. O fualaau faʻalaʻau e mafai ona fesoasoani i le faʻaleleia o le soifua maloloina, ma e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli tau soifua maloloina, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai o le aoina e aofia ai le mutia, lea e afaina ai le maʻi. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifili le aoina lelei ma le umi o togafitiga.

Vitio vitio mo togafitiga faʻavae mo le maʻisuka:

Puipuiga o le maʻisuka ma ona faʻafitauli

O tagata e lamatia le atinaʻeina o lenei faamai e tatau ona siakiina e le aunoa le maualuga o le glycemia ma aua nei galo e uiga i togafitiga puipuia.

O le vaega mulimuli e aofia ai mea nei:

  • tausia le mamafa o le tino
  • meaʻai lelei
  • faamalositino masani
  • lafoai o masani leaga.

Afai ua uma ona faia le siama, e taua le taofia o le atinaʻeina o faʻafitauli. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mataʻituina le suka o le toto, cholesterol ma le toto, ave fualaau faasaina mo le puipuia o maʻi cardiovascular. E taua le vaʻaia ma le faaeteete o ou vae, ia suʻesuʻe e le fomaʻi i taimi uma ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. Ma o le faʻaaogaina o sauniuniga faapitoa mo togalaau ua faʻamaonia e le fomaʻi o le a faʻaleleia le tulaga o le maʻi i soo se laasaga o le maʻisuka.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi suka o se maʻi sili ona matautia, ma e matautia i le tele o faʻafitauli, e masani lava o se vateatea: micro ma macroangiopathies (fatuga, retina, faiʻai, fatu, pito i lalo) e mafua ai le le atoatoa ma le maliu o le faitau miliona o tagata i tausaga uma. O le mea lea, e taua tele le taofia o le atinaʻega o nei faʻafitauli i tagata gasegase. Faʻaitiitia ma pulea le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto o se mea e faamuamua pe a togafitia le maʻisuka. E faapefea ona faʻaititia le suka i togafitiga faafomaʻi ma aganuʻu?

Fuafuaga Iloiloga Hyperglycemia

O fua o le suka i le toto e masani lava ona fuaina i le fuaina o le kulukose i le plasma poo le toto atoa, aʻo leʻi 'ai (i luga o se manava leʻo). E talafeagai mo lenei faʻaaliga o le itu e 3.3-5.5 mmol / L.

O isi taʻiala e tatau foi ona iloa pe o le a faatonu e le fomai togafitiga e faʻaitiitia ai le glycemia.

  1. O le hyperglycemia postprandial o le faateleina o le kulukose e oo atu i le 10 mmol / L pe sili atu pe a uma se taumafataga masani masani. I le taimi nei, ua talitonu tagata suʻesuʻe o tagata gasegase e maualuga le kulukose aʻo leʻi 'ai ma le hemoglobin glycina atonu latou te maua le hyperglycemia o le postline ma latent, o lea latou te le manaʻomia ai se suʻesuʻega le atoatoa.
  2. O le hemoglobin glycated o se faailoilo lea e atagia ai le pasene o le hemoglobin ma le kulukose. Faʻaalia le maualuga o le glycemia i le tolu i le fa masina.

E tusa ai ma nei faʻailoga e tolu, ua iloga le faʻaaogaina o le hyperglycemia tauivaʻaveʻa, ma le faʻamalosia.

Mo le hyperglycemia ua tauia, o taʻiala o faailoga: hemoglobin glyc 6-7%. Glycemia anapogi anapogi 6-6.5 milimole / lita. Faʻailoa le glycemia e oo i le 8 millimole / lita.

Mo le hyperglycemia i lalo ifo: hemoglobin glycosylated 7-7.5%. O le maualuga o kulukose o le plasma o le 6.5-7.5 mmol / lita. Glycemia pe a uma ona 'ai e 8-11 millimita / lita.

Mo le hyperglycemia faʻatoʻateleina: hemoglobin glycosylated i luga atu o le 7.5 pasene. Glycemia anapogi • 7.5 milimole / lita. Faʻasologa o le glycemia> 11.1 milimole / lita.

O le Hyperglycemia e le tatau ona faʻaitiitia faʻaititia. O na ituaiga gaioiga e mafai ona taʻitaʻi atu i le hypoglycemia. Mafaufau i fualaau faasaina ma fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka o le toto.

Faʻavasegaga

  • puaa
  • bullish (toetoe lava a le faʻaaogaina)
  • tagata
  • tala tutusa o tagata.

  • mulimuli ane
  • gaioiga puupuu
  • umi le umi
  • faaumiumi
  • tuufaatasia.

I le taimi nei, ua tuʻuina atu i faga, siama, tino mama ma DNA recombinant insulin.

Metotia o le pulega: e masani lava, i le faaopoopo atu i tulaga ogaoga, o le inisalini e tui faʻafuaseʻi i le vevela vevela.

Ole inisalini: o le aafiaga e aliali mai pe a uma le kuata o le itula, o le maualuga o le malosi e atiaʻe pe a uma le 1-2 itula, ma o le gaoioiga e tusa ma le 4 itula le umi. Faatomuaga muamua pe vave ona uma se taumafataga. Faataitaiga: Apidra (inisalini glulisin), Novorapid Penfill, Humalog.

Iniseti puupuu: o le faaitiitia o le suka e tupu pe a mavae le 30-40 minute, o le maualuga o le aoga o le vailaau e tupu pe a mavae 2-3 itula, ma o le umi o le gaoioiga e tusa ma le 8 itula. Faataitaiga: Numera Failautusi, Failautusi MS, Munodar, Humodar R.

Ole umi o le taimi e insulin: ia maua se faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le 1.5-2 itula, o le maualuga pito i luga pe a maeʻa le 7-8 itula, o le umi o le gaoioiga e ave i le 8-8 itula. O le faʻalauteleina o le aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o mea faapitoa o le protamine poʻo le sosolo masima. Faataitaiga: Monodar B, Protofan MS, Biosulin N,

Umi insulin: o le aafiaga e aliali mai pe a ma le 5-7 itula, o le pito i luga o le gaioiga e paʻu i le va o le 8-18 itula i le maeʻa ai o le pulega, o le gaioiga o nei vailaʻau e tusa ma le aso. Faataitaiga: Lantus, Levemir Flexpen.

Faʻatasia (lua-laasaga): aʻafiaga pe a uma le 30 minute, o le maualuga maualuga pe a maeʻa le 2-8 itula, e aoga pe a ma le 20 itula. Faataitaiga: Humodar K25, Gansulin 30P, Mikstard 30NM.

Inisalini i faʻapotopotoga: Rysodeg FlexTouch, Ryzodeg Penfill. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai insulin ma le umi.

Sulfonylureas

Faataitaiga: Glibenclamide, Glimepiride, Glipizide.

E faapefea ona latou galulue? Faʻailogaina le faʻavaeina o le inisalini.

O fea e faʻaaoga ai? E masani lava, mo tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II, e aunoa ma ni faʻafitauli e manaʻomia ai le vave faʻafoega o le inisalini.

Faataitaiga: Buformin, Metformin (o le mea moni lava lea o le biguanidine e faaaoga i le falemaʻi), Fenformin.

E faapefea ona latou galulue? Faʻateleina le kulūkose i le gaʻo (ate, maso), faʻasaina o le le faʻamalosia o inisalini. O fea e faʻaaoga ai? Togafitiga o le maʻisuka ituaiga II, o le aafiaga autu i luga o le hyperglycemia postprandial

Faʻaaogaina

Faataitaiga: Analogs o le GLP-1 (glucagon-like peptide) -Liraglutide, Exenatide. E faapefea ona latou galulue? O sauniuniga o palatini e le tutusa ma i latou na fausia i vaega muamua o le inumaga laiti ma maua ai le manava o le insulin pe a uma ona faʻamalosia i le kulukose. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le faʻaititia o le faʻasologa o le glucagon (o le insulin diagonal hormone) ma faʻaitiitia ai le motile gastric (o le mea lea, o meaʻai o le a faʻagasolo lemu le iniseti ma le toto).

Fofo faʻapitoa

O punavai eseese e faʻaaogaina le faʻaaogaina o infusions ma teuteuga e faʻaititia ai le suka. O faʻataʻitaʻiga o: lauti mai laʻau laʻau o vao vaomatua, vine plantain, o le faʻaaogaina o vailaʻau oona (wormwood, pepa, tansy, aniani), lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas, le kukaina o pi pi.

Faaiuga

O le faʻaitiitia o le suka o le toto o se mea e ave i ai le faamuamua mo le puipuia o faigata faigata e mafua mai i le maʻisuka. O le mea lea, e tatau ona e faʻamatala atu i le tagata maʻi e uiga i le manaʻoga e pulea le taua o le suka, ma afai e maua ni mea faaletonu, talanoa i se fomaʻi o le a ia faʻamaonia le saʻo ma le faʻamalositisi. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le puipuiga, ma o autu autu iinei o le tausia lea o taumafa talafeagai ma le malosi faaletino.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Echinacea mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laulaau o laau mo togafitiga

O togafitiga faʻatoʻaga e iai se nofoaga taua i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi ma togafitiga faʻaleaga. E masani ona faʻaaogaina le Echinacea mo le maʻisuka ituaiga 2 faatasi ma isi vailaʻau faʻamaʻi.

O isi togafiti e tutusa lelei e aofia ai launiu, avo, strawberries ma le galega. O le faʻaaoga lelei o ia mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le maʻisuka ma faʻaleleia le soifua manuia lautele o le maʻi.

O a meatotino o loʻo i ai?

O lenei vailaau faʻamaʻi ua leva ona faʻaaoga i isi vailaʻau. E tele ituaiga, ae mo faamoemoega tau togafitiga, e fai ma tulafono, e na o echinacea purpurea e faʻaaogaina.

O lona aoga aoga e fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi eseese, fesoasoani i le faʻamalosia o le puipuiga o le tagata.

O le laau o loʻo i ai lona fatuga o se vailaʻau e pei o se peta, lea e afaina ai le fatu o le tagata ma le toto ma puipuia ai le atinaʻe o le infarction ma le stroke o le myocardial

O uiga autu o meaola lanu mumu o loʻo faʻaalia i togafitiga o faʻamaʻi e pei ona taua i lalo:

  • e aofia ai le tele o mea aoga,
  • o aʻa o le paʻu lanu enaena e tele ai suauu ma resins taua, inulin ma tannins, glucose ma polysaccharides,
  • phenolcarboxylic acids fesoasoani e faʻamalosia ai le tino puipuia ma maua ai se aafiaga o le diuretic.

Ona o lona tuufaatasiga o le mutia, o le mutia lanu violē ua i ai mea nei o falemaʻi:

  1. galue e avea o se sui antiviral ma antifungal,
  2. fesoasoani e toe faʻaleleia le atinaʻeina o vailaʻau eseese ma siama, faʻamaʻi pipisi,
  3. e iai mea e puipuia ai le tino, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi pipisi e masani ona tupu i le maʻisuka,
  4. o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi ma antirheumatic.

E taliaina e Echinacea le tuuʻesea o toxins ma mea leaga i le tino.

O a tulaga e faatagaina ai le faʻaaogaina o togalaau togafitiga?

I vailaau faʻaonapo nei, o le echinacea e masani ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa mo le togafitiga o le tele o togafitiga faʻapitoa ma le faʻaleagaina. O se tasi o ona tulaga sili ona lelei, o le toetoe lava a le mafua ai ona afaina ai. E le gata i lea, o vaega masani e le fesoasoani i le faʻaalia o taunuuga le lelei ma e le tele se faʻatagaina o le faʻaaogaina. I aso nei, o faʻaogaina o le tino o le tino e faʻaaogaina pea ma sili atu ona faʻatusatusaina i vailaʻau vailaʻau ma isi vailaʻau. Ina ia saunia le vailaʻau, e mafai ona faʻaaogaina vaega uma o le laau - mai fugalaau ma aʻa i lau ma rhizomes.

O faʻamaʻi autu e mafai ai ona faʻaaogaina se vailaʻau faʻamaʻi:

  • ia faʻaleleia le tulaga, faʻasaʻoina mea leaga ma faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto i le maʻisuka,
  • ao faagasolo le vaitau o faʻamaʻi faʻasalaga tetele,
  • e faʻaitiitia ai faʻamaʻi eseese o le tino faʻaleleia,
  • ma le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi e aafia ai totoga o le gastrointestinal tract,
  • i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi pepe,
  • e faʻagata ese ai faʻafitauli ma faʻamaʻi ma le paʻu.

O le Echinacea e faʻaaogaina faʻapitoa e le gata mo togafitiga o faʻamaʻi o gaʻo ma totonu o le tino, ae na maua foi lona talosaga mo le faʻaaogaina i fafo. Na te faʻamaloloina le tele o fusi ma manuʻa, ulia ma mumu lelei. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le vailaau vailaʻau i ituaiga o meaola mo iniseti, o foliga mai o urticaria poʻo herpes. E fesoasoani i le Echinacea e faʻamalolo ai le suamalie, mumu ma le tiga e tupu i luga o le paʻu.

E tele taimi e maua ai le maʻisuka, e tele faʻamaʻi e tupu e aafia ai le paʻu. O le mafuaaga lena o se vailaau faʻamalositino o se meafaigaluega taua mo le faʻaaogaina o ia faafitauli.

Faʻapefea ona faʻaaoga se vailaʻau faʻamaʻi?

E oʻo mai i le taimi nei, e tele suʻega masani ua saunia i luga o le faavae o le mutia lanu violē. I le tulaga o le maʻi suka ma le i ai o nisi faʻamaʻi, e fautuaina e talanoa ma le fomaʻi le saʻo le faʻaaogaina o lenei togafitiga.

I falemaʻi e mafai ona e vaʻai i le uaina ua leva ona saunia o le ava o le Echinacea purpurea, lea e masani ona faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai ma faʻamalosia le puipuiga. O vailaʻau faʻasolosolo e sili ona malosi le puipuiga o galuega e mafai ai e se tagata ona puipuia lona tino mai tulaga eseese o totonu ma fafo e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese.

E masani lava ona faʻaleleia le maualuga ole leukocytes ile faʻaogaina o le Echinacea Tincture, ma faʻagasolo ai le tali o le phagocytic ma faʻaitiitia ai le toe gaosia o microbes ma siama.

E masani ona faʻaaogaina le suauu Echinacea e faʻamalolo ai manuʻa ma isi faafitauli i le paʻu, aua e fesoasoani i le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina.

O fua fautuaina o le ava malosi o Echinacea purpurea e faapenei:

  1. o le maualuga o mea e mafai ona tuʻuina atu mo se tagata matua e le tatau ona sili atu i le fasefulu matutu,
  2. tinomi e tatau ona faʻafefiloi ma le vai inu vai i se fua o le tasi i le tolu,
  3. e faʻasaina le faʻaaogaina o vailaʻau e tusa lava pe itiiti ifo i luga o doses i tamaiti ei lalo ifo o le sefulu ma le lua tausaga,
  4. o le umi o le togafitiga o togafitiga ua faatonuina e le fomaʻi, ae o le togafitiga e le tatau ona sili atu i le lua masina o le faaauauina o le pulega o fualaau faasaina.

E mafai foi ona e faʻaaogaina le ava malosi e pei o lotions ma faʻamalosi e faʻaitiitia ai faʻafitauli paʻu.

Ina ia faʻamalieina le faʻanoanoa, faʻaleleia le vaaia o meaʻai, faʻaitiitia le tiga o sooga ma maso, e mafai ona e saunia se paluga faʻamalolo mai laʻau paʻu o le mutia lanu violē. Ave le kuka i le tasi le tolu ipu i luma o le taumafataga autu ile luasefulu minute. O le togafitiga o fualaau aina e tasi i le lua vaiaso, a maeʻa e tatau ona fai se malologa puupuu i le tasi vaiaso.

E le gata i lea, o se teuteuga o le Echinacea e afaina ai le metabolism, e fesoasoani i le faatulagaina lelei o le mamafa, lea o se itu taua mo tagata ei ai se siama o le maʻisuka.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le echinacea

Soʻo se faʻaaogaina o le echinacea e tatau ona faʻatino e pei ona faʻatonuina e se fomaʻi e ogatasi ma vailaʻau uma, o le umi o le togafitiga. O le faʻamalositino ia te oe lava e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei. I nisi tulaga, o aʻafiaga e aʻafia ai e pei o le vevela ma le gaioiga e mafai. Afai e maua, vave ona e ave le fualaau.

I aso nei, e tele isi fualaau faʻamaʻi e mafai ona faʻaaoga e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻisuka. I lenei tulaga, e na o le fomaʻi e mafai ona fautuaina pe fautuaina atu a latou meaʻai faatasi ma togafitiga o meaʻai, faamalositino, ma togafitiga faapitoa.

Muamua lava, o le phytotherapy ma le echinacea e le mafai ona faʻaaoga i mataupu nei:

  • fafine i le taimi o le gaioiga, faʻapea foʻi ma aʻo susu,
  • tamaiti e oo i le tolu tausaga
  • i le i ai o tali atu i le togafitiga i vailaau togafitiga,
  • i le taimi o se faʻaʻi tiga tiga,
  • pe afai o le tagata maʻi e maua i le kanesa, sclerosis,
  • ma le atinaʻeina o le gasegase.
  • mo tagata ei ai maʻi pipisi.

E ui i le tele o meatotino lelei o se vailaau togafitiga, o lapataiga ma mea e gata mai ai e tatau ona iloiloina pe a ave le echinacea.

O a isi laau e mafai ona fesoasoani e tau ai le faʻamaʻi?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻalavelaveina ai gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino, faʻalavelave i le masaniga o le faʻatinoina o le endocrin system. O le mea lea, e masani lava faʻapitoa faʻatasi ai ma le inuina o fualaau, atonu e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o fua o fualaau faʻapitoa.

I aso nei, e tele togafitiga faʻasolosolo eseese e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le maʻisuka. E mafai ona vaevae lauʻaulaʻau i ni vaega autu.

O le vaega muamua o vailaau faʻamaʻi e aumai ai le malosi ma le faʻamalosia o le tino o le tagata maʻi. Muamua, o ia laau e aofia ai le lanu viole, o le lona lua sili ona taua o le aʻa o le ginseng. Latou te fiafia e aʻafia le faʻatinoga o le endocrine ma le faʻaogaina o tino. I le amataga o le faamai, latou te aumaia se aafiaga lelei ma, i nisi tulaga, aloese mai le tagofia o fualaau.

O le vaega lona lua e aofia ai vailaʻau faʻamalositino, lea e nafa ma le faʻaleleia o le gaioiga o le faiga o le tino. O nei mea e aofia ai vao vao, fasi laau, vao vao.

Ina ia faʻaitiitia le manaʻo o le tino mo le suka, e fautuaina e faʻaaoga vine, strawberries, pears.

Ua leva ona iloa o laʻau e pei o le upega ma le ufiufi ei ai mea i totonu o la latou tuufaatasiga lea e mafai ona suitulaga ai le inisalini. E matua aoga lava le aʻa o le aʻa i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, latou te faʻaaogaina lelei i le togafitiga o le maʻisuka.

Talu ai ona o le tele o faagasologa masani i totonu o le tino ua faʻalavelaveina i le taimi o le maʻi, ua faʻaitiitia le faʻamaʻi, o loʻo i ai se manaʻoga faaopoopo mo vitamini ma minerale. I lenei tulaga, o vine e pei o pefu o mauga, lingonberries po o rose o le a fesoasoani.

I le maliliega ma lau fomaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau o loʻo i luga, vine ma fualaau aina i fuainumera manaʻomia. E le gata i lea, ina ia faʻaleleia atili le aoga, e tatau ona e tausisia lelei le taumafa na faatonuina e fomaʻi ma isi faatonuga. E tatau ona maitauina o le atinaʻeina o togafitiga e mafai ona faʻasaʻo pe a fai o siama faʻalavelave uma e faʻatatau i le faʻaitiitia o uiga o le maʻi o loʻo matauina.

I le tulaga o le le tausisia o le taumafa po o le leai foi o se malosi faaletino, e leai ni vailaʻau, pe o le tino o le a iai le aafiaga lelei.

O togafitiga o togalaau o se tasi o vaega o togafitiga faʻapitoa

O togafitiga faʻalaʻau ua leva ona faʻavaeina e avea o se tasi o nofoaga saogalemu o togafitiga faʻapitoa.

Filifili lelei vailaau faʻamaʻi i vailaʻau manaʻomia ma tulaga e mafai ona i ai se taunuuga lelei. Ae ui i lea, latou te le maua se aʻafiaga i isi totoga, e pei o vailaʻau, lea e taua tele mo tagata e maua i le fatu fatu ma le ate.

Faʻaaogaina togafitiga faʻalaʻau i le amataga o le faʻamaʻi, ma i le taimi o lona atinaʻe malosi.

O fua o togafitiga masani e sili ona lauiloa:

  1. O meatotino taua o laulaau ma paʻu o le paʻepaʻe paʻepaʻe. O le mafuaaga lena e faʻaaogaina ai i le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua.
  2. O le isi laau e sili ona aoga o le oats. Ua leva ona faʻaaogaina ona fatu ma le paʻu e faʻaleleia ai ma faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto.
  3. E mafai ona faʻaaogaina se vailaʻau vailaʻau e pei o le galega e faʻasaʻo ai le suka o le toto. Ina ia saunia le susu, e te manaʻomia se sipuni tele o laulaau galega, lea e tatau ona sasaa i ni ipu tioata se lua, tuu ai e faʻaaoga mo ni nai itula.

O le aoga tele o auala uma o loʻo i luga o le faʻatonutonuina lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma afai e tatau ai, faʻaititia i faʻamaoniga masani. E le gata i lea, latou te faaosofia ai le ate ma fatugaʻo, faaleleia atili le lelei o le cardiovascular system.

O ia fualaʻau e faʻaaoga lelei i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 ma e mafai ona aloese mai le tagofia o fualaau. E tatau ona manatua i le mafaufau e faapea, mo maʻi o le insulin, e faʻatagaina le faʻaaogaina faapitoa o inisua ma fualaau.

I soʻo se tulaga, o le togafitiga o le maʻisuka e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga vavalalata a le fomaʻi, faatasi ai ma le tausisia o le taumafa talafeagai ma aʻoga masani.

Aisea ua avea ai le faila ma se meafaigaluega taua i le togafitiga o le faamaʻi?

O fualaau ma laulaau ua manatu e taua i fualaau oona mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O lenei mea moni ua faamatalaina i le mea moni o le laau e mauoa i le tele o elemene ma vitamini. Blueberries o loʻo i ai se aofaʻiga maualalo o suga eseese.

O loʻo i ai le tele o mea taua, flavonoids, o le tele o manganese, uʻamea, ituaiga o suauu tāua,

O lanu lanu meamata o loʻo faʻaaogaina foi i vailaau faʻataʻitaʻi. E i ai so latou aoga aoga i le galuega a le tino atoa ma e mafai ona:

  • faʻaʻeseʻese le tele o faʻaogaina o feʻau,
  • faaitiitia le toto suka
  • e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini i le tele o mea manaʻomia,
  • aveese le mumunia lea e tupu i luga o le paʻu.

O se mea inu mafanafana e faʻavae i luga o launiu lanu po o le suaina o vine o le a sili atu ona taugofie auala e faaleleia atili ai le tulaga o le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina e avea ma puipuiga, faʻapea foi i le taimi o prediabet.

O loʻo i ai le tele o mea e sili ona taugofie ma sili ona lelei fua o loʻo faʻaaogaina i togafitiga mo togafitiga o faʻamaʻi e leai se inisalini.

Faamalologa lauti mai laulaau lanu. Ina ia mafai ona kukaina, e te manaʻomia ni laulaʻau matala (pe tusa o le fa kuni kapu) ma le tasi lita o le vai inu. Tuu le mea e tuʻu ai mo le afa itula poʻo le itula. E taua le faʻaaogaina o le mea inu faʻalua i le aso mo le selau pililiters.

E mafai foi ona e saunia se vailaʻau vailaʻau e faʻavae i luga o le aoina o fualaau o togafitiga nei: laulaau lanumoana, olaola, paʻu oona, fatu laʻau, St. John's wort ma le tansy. O vaega uma e tatau ona faia i tutusa tutusa.

I aso nei, e le mafai ona faʻamalolo atoatoa togafitiga.O le mea lea, e fautuaina e sauniuni mo laulaau lanumoana i le lumanaʻi ma faʻagogo fua o vine e faʻapipiʻi. O le mea lea, o le a faʻaalia e maua ai vailaʻau talafeagai mo le tausaga atoa.

O le faʻaauau o le taumafaina o mea inu ua saunia e fesoasoani e iloa ai taunuuga lelei i se taimi pupuu. I le tau faasaga i le faamai, e taua le mulimuli i faatonuga uma a se fomaʻi faapitoa ae le o le mafaufau ia te oe lava. E le gata i lea, e taua le siaki pea o le kulukose. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma togafitiga faʻatoʻa.

Faʻavaeina ma mea aoga o laʻau


E toatele tagata e togafitia le maʻisuka i togafitiga o togalaau e tutusa ma meaai. O nisi otaota e mafai ona fesoasoani e foia le faʻamaʻi, lea e mafai ona vaevaeina i vaega e faʻatatau i a latou 'anotusi ma aafiaga ile tino:

  1. O loʻo i totonu o le suauu: o le maualuga o manu felelei, faʻasalaga o sana, sage ma Kanata aurorod. E fesoasoani le Zinc e faʻaleleia atili le malosi o le tino i le tele o faʻamaʻi ma faateleina ona puipuiga, ia sao saʻo le inisalini.
  2. O le suauu manaia masani o inulin o loo maua i le chicory, Ierusalema artichoke, talatini, maualuga elecampane. E fesoasoani e faʻafoʻosaʻoina metabolic ma faʻaitiitia le kulūkose. O mea oona ma mea e faʻaaogaina ai le paʻu o loʻo faʻaaogaina mai le tino.
  3. Laʻau e aofia ai le chromium e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo laʻau suamalie, aʻo faʻaitiitia le kulūkose i le tino. O lenei vailaau e maua i togafitiga faafomaʻi, gutu alder, sage, marsh cinquefoil, mauga arnica, fir Siberia.
  4. Ina ia faʻamaonia le faʻaaogāina o le kulukose, o laau totō e manaʻomia tele: o fatu pi, galega, pi. Faʻaititia le suka i totonu o le fale e fai ma masani masani.
  5. Ina ia faʻaititia le malosi o le tino i mea leaga, e faʻaaogaina fualaau o le adaptogen: Saina vine magnolia, rose radiola, Manchu aralia, ginseng, eleutherococcus.
  6. Mo le toe faʻaleleia o sene β, o laau e faʻaaogaina mea e faʻamalosi ai: o le lanu ma le laʻau, o le rhizome, o le fatu flax, walnuts, le licricice.
  7. O otaota vao e aveeseina ai le glucose maualuga: o birch ma laʻau laʻau, lafumanu.

Faʻalogo! O totogi sui e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga i le 2 masina.

Bean Flaps Against Diabetes


O teuteuga ma mea e maua ai le maʻisuka ua masani ona saunia i luga o le faavae o launi pia, lea e aofia ai arginines, petaine, dextrin, potassium, copper, zinc, tyrosine, lecithin, siama. I le tuufaatasiga, o nei elemene e fesoasoani i le faaitiitia o le maualuga o le toto, faasaʻoina o le vascular system, faaitiitia o le toto, aveesea toxins ma toxins, ma maua ai se aafiaga antibacterial. O laʻau o pi, e masani lava ona saunia se teuga.

  • otaota mago mamago - 1 tbsp. l.,
  • vai - 1 tbsp.

Kuka

  1. Sasaa vai inu i luga o mea lanu.
  2. Tausia le 15 minute i totonu o se vai vai taele.
  3. Faʻafiafia ma faʻafefe.

Ave se mea teuteu 3 taimi i le aso 10 minute aʻo leʻi 'ai 1 tbsp. l O le togafitiga e 10 aso. E tatau ona saunia se fomaʻi fou i aso uma. E le mafai ona teuina mo se taimi uumi ina ia aua nei mou atu le togafiti.

Ofe ofe


I le maʻisuka, o gaʻo e aoga ona o le vailaʻau faʻasolosolo, lea e aofia ai faʻamalosi, gaʻo, gaʻo, fiber, pectin, sima, fatty ma organic organic, inulin ma minerale. Latou te fesoasoani e faʻamamā le tino, puipui toto, faʻaitiitia toto toto, ma faʻamaonia le metabolism gaʻo.

  • fulufulu oate - 150 g,
  • vai - 1 l.

Dandelion Flask


E mafai e Dandelion ona toe faʻafoisia le paleni vai masima i tagata e maua i le maʻisuka.

  • otaota mago mago ma laulaau - 10 g,
  • vai - 200 ml.

Totogi Antidiabetic


E masani lava i totonu o tagata faʻapitoa vailaʻau, faʻaaoga sauniuniga o togalaau e togafitia ai:

  1. Faʻafefiloi birch, laʻau paʻu lau, launi pi, elecampane aʻa ma stigmas o sana i tutusa tutusa ma sasaa vai inu.
  2. O le auala lava lea e tasi e faia i le St. John's wort, le marshmallow, o fugalaau, chicory ma goose cinquefoil.

Ia faʻamalosi ma fai sauniuniga o le laʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 nai lo le lauti atoa i le aso i ni vaega laiti.

E sili lona aoga o le faʻapipiʻi o le hypoglycemic.

  • lanu lanu moana - 1 tbsp. l.,
  • faifeau uliuli - 1 tbsp. l.,
  • dioica nettle - 1 tbsp. l.,
  • vai - 1 tbsp.

Faʻaaoga lelei


O loʻo i ai se aoga aoga i le tino o togalaau e maua mai le maʻisuka ituaiga 2, lea e faigofie ona saunia i le fale. E mafai ona faʻatau pe faʻapitoa mea faʻapitoa pe a saunia ma saunia tutoatasi.

  • hawthorn -10g,
  • St. John's wort - 10g
  • plantain - 10g,
  • lanu uliuli - 10g,
  • rose sipuni - 5g,
  • suiga o le lino - 5g,
  • moli pepa - 5g,
  • ulugalii matutua - 5g,
  • fualaau faila - 5g,
  • lanu lanu moana - 20g,
  • laʻau pipi - 15g.

Arfazetin pharmacy collection mo le maʻisuka


O se tasi o mea taatele e taua o le togalaau mo le maʻisuka ituaiga 2 "Arfazetin", lea e mafai ona faatauina i se fale talavai ma saunia se mea e afaina.

  • bean leaves
  • Aralia root o Manchu,
  • ese mai fafo
  • St. John's wort
  • chamomile pharmaceutical.

O le fua mai lenei togalaau e maua ai mea e maua ai le hypoglycemic. O le maualuga o lona aafiaga e faalagolago i le ogaoga o le maʻi.

Ua faamauina le meafaigaluega, e le na o le lauti po o se meaola faʻapitoa, e faʻatau na o taulima. Mo le faʻaogagofie, o nisi tagata gaosiga na teuina se ato i luga o le faʻatau. O se vailaau e faʻaaoga mo se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 ma le agavaʻa agamalu. Faʻafeiloaʻi faʻatasi ma laupepa e iai se aafiaga o le hypoglycemic. O nisi taimi o fomaʻi e fautuaina le faʻaitiitia o le fualaau o isi vailaau faʻasolosolo e tutusa lelei le maʻi.

Lapataiga


Ina ia amata ona ave se mea teuteu poʻo se fusi mo le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le tele o laau totō e mafai ona mafua ai faʻamaʻi maʻi. Aua nei galo o le tele o le faaaogaina o nisi vaega, e mafai ona latou faaleagaina ai le tino nai lo le lelei. O le togafitiga e fautuaina ina ia amata i ni taotoga laʻititi, faʻaititia le alualu i luma.

E le tatau foi ona inu le mea e tasi i luga o se faʻaauau pea. E tatau ona fai ni vavaega ma isi ituaiga totogifuapauina. O ia uiga e sili atu ona talanoaina ma lau tausi soifua maloloina. Ona matua faateleina ai lea o avanoa o se teuteuga.

Tuua Lau Faamatalaga