Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Trazhenta

O laupepa uma e ufiufi ata-film e aofia ai: mea gaosi: linagliptin 5 mg,

o le mannitol, o le suprelatinized starch, copovidone, magnesium stearate, Opadray pink (02F34337) (hypromellose 2910, dioxide (E171), talc, macrogol 6000, uila uila uila (E172)).

Laupapa o le biconvex o loo i ai ni laupepa vevela, ua ufiufi i se atigi ata ata o lanu mumu mumu, faatasi ai ma le togitogiga o le faailoga o le kamupani i le tasi itu ma le togitogiga "D5" i le isi itu o le laulau.

Faʻataʻitaʻiga

Linagliptin o se inhibitor o le enzyme dipeptidyl peptidase-4 (e pei ona taua i lalo - DPP-4), lea e aafia i le le faʻamalosia o hormones incretins - glucagon-like peptide-1 (GLP-1) ma le polypeptide insulinotropic dependence (GIP). O nei hormones e vave faʻaleagaina e le enzyme DPP-4. O nei hormones uma e aofia ai i le tulafono faatonutonu o le tino o le kulukose homeostasis. O le maualuga o le manava o le manava i le taimi o le aso e maualalo, e vave ona tupu pe a uma ona 'ai. GLP-1 ma le GIP faʻaleleia le biosynthesis o le inisalini ma lona faʻamalositino e le peta-ketki pancreatic i le maualuga ma le maualuga o le kulukose o le toto. E le gata i lea, o le GLP-1 e faʻaitiitia ai le puleaina o le glucagon e ala i laʻau o le fatu picase, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le gaosiga o le kulukose i le ate. Ole Linagliptin (TRAGENT) e matua aoga ma fesootai ma le DPP-4, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o tulaga ma le faasaoina umi o la latou gaioiga. TRAGENTA faʻalauteleina le puleaina ole kulukosese o le inisalini ma faʻaitiitia le faasee o le glucagon, e mafua ai le faʻaleleia o le kulukose homeostasis. Linagliptin fusifusia i le DPP-4 ma le filifiliga, in vitro o lona filifilia e sili atu i le filifilia mo le DPP-8 poʻo le gaoioiga mo le DPP-9 sili atu ma le 10,000 taimi.

Pharmacokinetics

O le faʻasalalau o le linagliptin i le plasma e faʻaititia ai le tolu-vaega. O le afa o le soifuaga umi, e sili atu ma le 100 itula, e mafua ona o le mausali o le linagliptin ma le DPP-4 enzyme; O le afa o le soifua maloloina, pe a uma ona toe faia le linagliptin i se fua faatatau o le 5 mg, pe a ma le 12 itula. I le tulaga o le aveina o le linagliptin i le fua o le 5 mg i lea aso ma lea aso, o le maualuga o le plasma concentrations of the drug is achieved after the dose dose. I le taimi o le tulaga malolo o le pharmacokinetics (pe a uma ona ave le vailaʻau i se fuaseʻa o le 5 mg), o le AUC (vaega i lalo o le curve time curve) o le plasma linagliptin na faateleina e tusa ma le 33% pe a faatusatusa i le fua muamua.

O fuainumera o tagata ma tulaga o feeseeseaiga i le va o gasegase eseese mo le AUC o linagliptin e laiti (12.6% ma le 28.5%, faasolosolo). O le maualuga o le plasma AUC o le linagliptin ma le faʻateleina o fualaau oona na faʻaitiitia le maualalo. O le pharmacokinetics o le linagliptin i volenitia soifua maloloina ma tagata mamai e pei o le maʻisuka ituaiga 2 sa tutusa lava.

O le leai o le ola o le linagliptin e tusa ma le 30%. Faʻafeiloaʻi o le linagliptin faatasi ai ma meaʻai o loʻo i ai le tele o gaʻo, faʻaateleina le taimi o le ausiainatah 2 itula ma faʻaitiitia Ctah 15%, ae leai sona aafiaga ile A11Co-72ch- Aafiaga taua ole suiga Ctah ma Ttah e leʻi faʻamoemoeina. O le mea lea, o le linagliptin e mafai ona faʻaaoga uma i meaai ma e tusa lava po o le a le meaʻai.

O se taunuuga o le fualaau faasaina i masini, o le averesi o le tele o tufatufaga i se tulaga mautu o le pharmacokinetics pe a uma le puleaina o le linagliptin i se fua faatatau o le 5 mg i mataupu maloloina e tusa ma le 1110 lita, lea e faailoa ai le tele o tufatufaina atu i totonu o masini. O le fusifusia o lignagliptin i masini plasma e faalagolago i le maualuga o le fualaau faasaina ma e tusa ma le 99% i le maualuga o le 1 nmol / L, ma i concentrations> 30 nmol / L ua faaitiitia i le 75-89%, lea e atagia ai le saturation o le fusia o le vailaʻau ma le DPP-4 ma le faateleina o le mamafa o le lignagliptin . I maualuga maualuga, pe a maeʻa atoatoa le DPP-4, o le 70-80% o le linagliptin e fusifusia i isi masini plasma (nai lo le DPP-4), ma le 30-20% o le vailaau faasaina i le plasma i se tulaga le mautonu.

A maeʻa le faʻafofogaina o le igoa 14C-linagliptin i se fua faatatau o le 10 mg ma le urine, e tusa ma le 5% o le radioactivity na faʻasaʻolotoina. O se vaega itiiti o le fualaau faasaina ua maua o le metabolised. Na maua se tasi o metabolite tele, o le gaoioiga lea e 13.3% o aafiaga o le linagliptin i le tulaga mautu o le pharmacokinetics, lea e le oi ai se galuega faa-vailaau ma e le afaina ai le gaoioiga o le lignagliptin i le plasma e faasaga i le DPP-4.

4 aso talu ona faʻauluina le linagliptin 14C i totonu o mataupu soifua maloloina, e tusa ma le 85% o le fualaau na faʻamanuiaina (ma le feces 80% ma le urine 5%). O le faʻasalaga lautele i le pharmacokinetics faʻamalosi tumau e tusa ma le 70 ml / min.

Faʻasalaga le toe galue

Le suʻesuʻeina o vailaʻau mo togafitiga o le linagliptin (i le fua o le 5 mg) i tagata mamaʻi ma le tele o tikeri o le faʻasologa o le faʻaaogaina o taʻaloga masani e faʻatusatusa i. mataupu soifua maloloina na faia se suʻesuʻega faʻasalalau ma le tele o tulafono faʻatonu. O le suʻesuʻega na aofia ai maʻi gasegase, ma na vaevaeina e faʻalagolago i le kiliaina o le creatinine i le tino (50 - 2.

O le suia o suiga e fuafua i le itupa o tagata gasegase e le manaʻomia. O le feusuaʻiga e leʻi i ai sona aafiaga taua i luga o vailaau mo togafitiga o le linagliptin (e tusa ai ma taunuuga o se suʻesuʻega o fualaau o le pharmacokinetic faʻatautaia i luga o faʻamaumauga mai faʻataʻitaʻiga o le vaega I ma le Vaega II).

E le manaʻomia le fetuutuunaiga e fuafua ile tausaga o maʻi, talu mai le laʻititi e leai sona aafiaga ogaoga ile pharmacokinetics o linagliptin. I tagata matutua (65-80 tausaga, o le matua matua maʻi lava ia. E 78 tausaga le matua) ma i gasegase o le matua, o le plasma concentrations of linagliptin e tutusa.

E leʻi faʻatautaia suʻesuʻega o pharmacokinetics o lignagliptin i tamaiti.

Faailoga mo le faʻaaogaina

TRAGENT ua faʻaalia mo tagata matutua matutua ma le maʻisuka ituaiga 2 ina ia faʻaleleia atili le pulea o le maʻisuka: e pei o le monotherapy

- mo tagata mamaʻi e le lava le faʻaleleia o togafitiga e na o taumafa po o faamalositino, faʻapea foi mo i latou e le mafai ona latou taliaina metformin ona o le le faapalepale, pe afai foi ua solia le metformin i le fesoʻotaʻi ma le gaioiga o le tino.

- Metformin, pe afai o le taumafataga ma le faʻamalositino i le tuufaatasiga ma le metformin e le o maua ai le pulea tatau,

- o mea e maua mai le sulfonylurea ma le metformin, pe afai o le taumafa ma le gaioiga faʻale-tino e faʻatasi ma ia togafitiga faʻapitoa e le o maua ai le faʻataʻitaʻiga lelei,

- inisalini faʻatasi ai ma le metformin poʻo le leai foi, pe a fai o le taumafa ma le gaioiga faʻapitoa e faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa e le maua ai le lelei atoatoa o le faʻaleleia.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le linagliptin i fafine maʻitaga e leʻi suʻesuʻeina.

O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia ai ni faʻamatalaga o gaioiga faʻapitoa. I le avea ai o se lapataiga, e tatau ona aloese mai le taimi o le maitaga.

O faʻamatalaga na maua mai i suʻesuʻega o vailaʻau faʻataʻitaʻi i meaola e faʻaalia ai le ulu atu o le linagliptin poʻo ona metabolite i susu susu. O le lamatiaga o le faʻaalia i pepe faatoa fananau mai poʻo tamaiti aʻo le susuina le susu.

O le faaiuga e taofi le susu poʻo le faʻaaogaina o le TRAG e tatau ona faʻavae i luga o aoga o le susu pepe mo le pepe ma togafitiga mo le tina.

O suʻesuʻega o le aʻafiaga o TRAGENT i le faʻaleleiaina o le tagata e leʻi faʻatautaia. O suʻesuʻega a manu e leai ni aʻafiaga i luga o le fafagaina.

Tosiga ma le pulega

Ole fua fautuaina ole 5 mg ma e 1 le taimi i le aso.

Faʻatasi ai ma le metformin, o le fua o le metformin e tatau ona tutusa.

I le aveina o le linagliptin faatasi ai ma le sulfonylurea o meaola poʻo le inisalini, o laʻasaga o sulfonylurea poʻo mea e maua mai le insulin e tatau ona manatu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Faʻasalaga le toe galue

O tagata maʻi e le atoatoa le toe faʻatulagaina o le dose e le manaʻomia.

Galuega gaʻo maʻi

O suʻesuʻega o le Pharmacokinetic e faʻaalia ai e le manaʻomia le faʻaleleia o fualaau mo tagata mamaʻi o loʻo i ai le galuega o le ate, o le mea lea, e leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau oona i totonu o ia tagata.

E le manaʻomia le fetuutuunaiga e faalagolago ile tausaga.

Ae ui i lea, o suʻesuʻega faʻamaʻi ma tagata gasegase e sili atu i le 80 tausaga le faʻamapulaʻa, e tatau ona ave ma le faʻaeteete lenei vaega o gasegase.

Tamaiti ma talavou

O le saogalemu ma le aoga o le linagliptin mo tamaiti ma le tupulaga talavou e le i faavaeina.

Afai e misia se fualaau o le vailaʻau, e tatau ona ave i le taimi lava e manatua ai e le tagata maʻi lenei mea. Aua e te faaluaina i le aso e tasi.

Faʻamataʻuga itu

O le saogalemu o le TRAGENT na iloiloina i le aofaiga atoa o le 6602 tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2, e aofia ai ma le 5955 tagata gasegase e ave le fua faatatau o le 5 mg.

O suʻesuʻega na tuʻuina i luga o le Placebo e aofia ai suʻesuʻega lea na faʻaaoga ai le linagliptin e pei ona taua i lalo:

i le faiga o le monotherapy (faʻaaoga puupuu, tumau e oʻo i le 4 vaiaso)

e pei o le monotherapy (umi> 12 vaiaso) faʻaopoopoga i le metformin

faʻaopoopoga i le tuufaatasiga o metformin ma sulfonylureas

faaopoopo faʻatasi ma le inisalini e faʻatasi ma pe leai foi metformin.

O le tele o itu o loʻo faʻaalia e pei o: masani (> 1/10), masani (mai le 1/100 i le 1/1000 i le 1/10000 i le

Faʻasalaga

I le taimi o togafitiga faʻapitoa i mataupu faʻalesoifua maloloina, tasi o tui o le linagliptin, oʻo atu i le 600 mg (120 taimi o le fua fautuaina), na talia lelei. E leai se poto masani o se tagata i tui e silia ma le 600 mg.

I le tulaga o le maualuga, e fautuaina e faʻaaoga le masani masani o se uiga lagolago, mo se faataitaiga, aveeseina o fualaau faasaina mai le gastrointestinal tract, siakiina togafitiga ma togafitiga faʻapitoa e tusa ai ma faʻamatalaga faʻasologa.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

In vitro fualaau faʻatalanoaga

Linagliptin o se inhibitor faatauva vaivai o le CYP3A4 isoenzyme, ma o se tagata e vaivai pe tuusaʻo le faiga ole faatinoga o lenei isoenzyme. Linagliptin e le taofia isi CYP isoenzymes ma e le o se faatosinaga ia i latou.

Linagliptin o se mea e fai mo le P-glycoprotein (P-gp) ma faʻalavelave ai i le tele o le P-glycoprotein-faʻataʻitaʻiga digoxin femalagaiga. Tuuina atu nei faʻamatalaga ma taunuʻuga o fesoʻotaiga vavalalata fualaau, o le gafatia o le linagliptin e fegalegaleai ai ma isi isi mea mo le P-gp e manatu e le talafeagai.

Iloiloina o fegalegaleaiga faafomaʻi i totonu o vivo

Le aʻafiaga o isi vailaʻau i linagliptin

O faʻamatalaga o faʻamatalaga o loʻo taua i lalo o loʻo faʻaalia ai se mea itiiti e ono mafai ona iai ni fegalegaleaiga faʻasolosolo taua ma le faʻaaogaina o fualaau faʻatasi.

Metformin: o le faʻaaogaina o le metformin e faʻaauau pea i se fua faatatau o le 850 mg 3 taimi i le aso ma le linagliptin i se fua masani o le 10 mg 1 le taimi i aso taitasi e leʻi mafua ai suiga iloga i le pharmacokinetics o le linagliptin i tagata soifua maloloina.

Sulfonylurea o meaola: o le pharmacokinetics i le tulaga o le paleni o le 5 mg o le linagliptin e le afaina i le tuufaatasiga o le faaaogaina o se fualaau e tasi o le 1.75 mg o le glibenclamide (glyburide).

Ritonavir: o le faʻaaogaina o le linagliptin (tasi o le 5 mg i le tautala) ma le ritonavir (o le tele o doses o le 200 mg i le tautala), o le inhibitor malosi o le P-glycoprotein ma le isoenzyme CYP3A4, na faʻatupulaʻia ai le taua o AUC ma Ctah linagliptin e tusa ma le 2 taimi ma le 3 taimi, i le faasologa. O le faʻalogo saoloto, lea e masani lava e itiiti ifo i le 1% o le fualaau faʻamalolo o le linagliptin, faʻapupulaina le 4-5 taimi i le maea ai o le faʻatasi ma le ritonavir. Faataitaiga o le plasma concentrations o le linagliptin i le tulaga tutusa o le pharmacokinetics faatasi ai ma le aunoa ma le ritonavir pulega tutusa na faaalia ai e le tatau ona o faatasi ma se faateleina o le tuufaatasiga o le lignagliptin. O nei suiga i le pharmacokinetics o le lignagliptin e le taua tele. O le mea lea, e leʻo faʻamoemoeina le faia o fegalegaleaiga faʻamalosi ma isi tagata inisiua P-glycoprotein / SURZA4.

Rifampicin: faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le 5 mg o le linagliptin ma le rifampicin, o le tagata galue malosi o le P-gp ma le isoenzyme CYP3A4, na mafua ai ona faʻaitiitia le taua o AUC ma Ctah lignagliptin, i le faasologa, i le 39.6% ma le 43.8%, ma i le faaitiitia o le taofia o le gaoioiga faavae o le dipeptidyl peptidase-4 e tusa ma le 30%. O le mea lea, o le aoga o le linagliptin, e faʻaaogaina i le tuufaatasiga ma le P-gp o loʻo galue malosi, atonu e le ausia, aemaise lava i le faʻaaogaina umi o le tuufaatasiga. O le faʻatasi faʻatasi ma isi tagata faʻamalosi o le P-gp ma le CYP3A4, e pei o le carbamazepine, phenobarbital ma le phenytoin, e leʻi suʻesuʻeina.

Le aʻafiaga o le linagliptin i luga o isi fualaau

I suʻesuʻega a le falemaʻi, e pei ona faʻaalia i lalo, e leai se aʻafiaga faʻapitoa ile pharmacokinetics o le metformin, glyburide, simvastatin, warfarin, digoxin ma fomaʻi faʻamataʻu, lea ua faʻamaonia i vivo, ma e faavae i luga o le vaivai o le linagliptin e ulu atu ai i vailaʻau faʻasaina ma isi mea mo le CYP3A4 , CYP2C9, CYP2C8, P-dr ma molimoli felaʻuaiga o faʻaoga faʻapitoa.

Metformin: o le faʻaaogaina faʻatasi o le linagliptin i se fuasela o le 10 mg i le aso ma le 850 mg o le metformin, o se mea e fai ai suauu, e leʻi oʻo atu ai i le pharmacokinetics o le metformin i vailaau maloloina. O le mea lea, linagliptin e le o se tagata faʻatagaina o Uransportag • faʻafefeteina e faʻaoga faʻapitoa.

Sulfonylurea: O le tuufaatasiga o le 5 mg o le linagliptin ma le tasi le dose o le 1.75 mg o le glibenclamide (gliburide) na mafua ai ona faaitiitia le taua o AUC ma le Ctah glibenclamide e 14%. Talu ai o le glibenclamide e tele lava ina gaosia e le CYP2C9, o nei faʻamaumauga e faʻamaonia ai foi o le linagliptin e le o se faʻatagaina o le CYP2C9. Leai se mea taua e felagolagomaʻi ai ma isi sulfipylurea (e pei o le glipizide, lelbutamide ma le glimepiride), lea e pei o le glibenclamide, e tele lava ina fetaui ma le CYP2C9.

Digoxin: faʻaopoopoina faʻaaogaina o le 5 mg o le linagliptin ma le 0.25 mg o le digoxin e leʻi afaina ai le pharmacokinetics o digoxin i volenitia maloloina. O le mea lea, i le vivo linagliptin e le o se faʻatagaina o le P-glycoprotein-vaʻavaveina felauaiga.

Warfarin: linagliptin, faʻaauau ona faʻaaoga i se fuasei 5 mg i le aso, e leʻi suia ai le pharmacokinetics o S ​​(-) poʻo le R (+) warfarin, o le mea e fai mo le CYP2C9 ma o loʻo faʻafoe tasi.

Simvastatin: linagliptin pe a fai e ave e volenitia soifua maloloina i le tele o doses e leai sona aafiaga i pharmacokinetics o simvastatin, o se mea maaleale mo le CYP3A4. Ina ua maeʻa ona ave le linagliptin i se fuasela o le 10 mg (luga aʻe o le togafitiga) faatasi ai ma le simvastatin i se fualaau e 40 mg mo le 6 aso, o le AUC o simvastatin i le plasma toto na faateleina e 34%, ma Ctah i le plasma toto - e 10%.

Faʻamau faʻamataʻu: O le faʻaaogaina o le linagliptin i se fua o le 5 mg ma levonorgestrel poo ethinyl estradiol e leʻi suia ai le pharmacokinetics o nei vailaʻau.

Sauniuniga saogalemu

TRAGENT e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 pe mo togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.

O le aafia o le hypoglycemia i le tulaga o le faaaogaina o le linagliptin e pei o le monotherapy e tutusa ma le placebo.

I suʻesuʻega o suʻesuʻega, na lipotia ai o le aafia o le hypoglycemia i le tulaga o le faʻaaogaina o le linagliptin faʻatasi ai ma vailaʻau e le talitonuina e mafua ai le hypoglycemia (metformin, thiazolidinedione) na tutusa ma le fetaui o placebo.

Pe a ave le linagliptin e faaopoopo atu i le sulfonylurea o meaola (faatasi ai ma metformin therapy), o le numera o mataupu o le hypoglycemia na faatupulaia ma faatusatusa i le vaega placebo.

O faʻamatalaga o le sulfonylureas ma le inisalini e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. Linagliptin faʻatasi ai ma le sulfonylurea mea e maua ma / poʻo le inisalini e tatau ona ave ma le faʻaeteete. Afai e tatau ai, o le faʻaititia o le sulfonylurea poʻo le inisalini e mafai ona mafai.

I le taimi na faʻatau ai le faʻaaogaina o le linagliptin, na maua ai lipoti le tumau o le atinaʻeina o pancreatitis. O tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i se uiga lelei o le tino pancreatitis: tiga ogaoga o le tino. O le pancreatitis regression na matauina ina ua maeʻa le linagliptin. Afai e masalomia le pancreatitis, e tatau ona faamutaina le TRAG.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O loʻo maua i le foliga o ata e vali ai ata: biconvex, lapotopoto, faʻasalalau vevela, lanumumu lanumumu i le lanu, ma le vaneina o le D5 i le isi itu ma le faailoga o le kamupani gaosi oloa i luga o le isi (7 pcs. 4 po o le 8 paʻu, 10 pi. I le paʻu, i totonu o se pepa pepa 3 fusi).

Faatulagaina i le 1 papalama:

  • mea gaosi: linagliptin - 5 mg,
  • vaega o ausilali: faʻasolosolo masini malo, copovidone, maso maso, magnesium stearate, mannitol,
  • ata mata: Opadray pink 02F34337 (titanium dioxide, macrogol 6000, talc, hypromelilose, uila uila uila mumu).

Tosiga ma le pulega

O fualaau faʻailoa e faʻaaogaina tautala. O le tagofia o fualaau faasaina e le faalagolago i le taimi e 'ai ma e mafai ona faia i soo se taimi o le aso.

Ole fua fautuaina ole 1 le papa (5 mg) i le aso.

Afai e le o le isi togi, e tatau i le tagata maʻi ona ave le vailaʻau i le taimi lava e manatua ai le laulau na misia. Faalua le fualaau ma ave 2 pusa i le aso e tasi e le tatau ona.

I le tulaga o le ate ma le gaʻo ma / poʻo le fatugao, ma i tagata matutua, e le manaʻomia le faʻaleleia o fualaau.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga e aʻafia ai i le monotherapy faʻatasi ma le Trazent ma le faʻamaopoopoina faʻamalositino ma isi vailaʻau o le hypoglycemic:

  • fualaau oona: pancreatitis,
  • respiratory system: tale,
  • faiga e puipuia ai le tino: gaioiga o le hypersensitivity,
  • faʻamaʻi pipisi: nasopharyngitis.

O fualaau nei e avea o se vaega o togafitiga faigata e mafai ona afua ai na aafiaga i itu taua:

  • palomitazone, metformin ma pioglitazone: hyperlipidemia ma tupe mama,
  • sulfonylurea mea e maua mai: hypertriglyceridemia,
  • inisalini: malosi,
  • sulfonylurea meaola ma metformin: hypoglycemia.

I le vaitau o faʻamatalaga faʻasalalau, o aʻafiaga mai i faiga ma okeni nei sa maitauina:

  • fualaau oona: ulupuaga o le mucous membrane o le vavagana o waha,
  • puipuiga o le tino: urticaria, Quincke's edema,
  • paʻu: vevela.

Faatonuga faapitoa

A faʻaaogaina le fualaau faasaina Trazhenta i le taimi lava e tasi ma le sulfonylurea, e tatau ona faʻaaogaina, talu ai e mafai e le mulimuli ona mafua ai le hypoglycemia. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaititia le fua o le sulfonylurea.

Trazhenta e le faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Afai e masalomia se masini pancreatitis, e tatau ona faamutaina le vailaau faasaina.

O suʻesuʻega faʻapitoa o le aafiaga o le linagliptin i luga o le malosi e aveina ai taavale ma galue ai ma ni mea lamatia matautia e leʻi faia. E ui lava i lea, ona o le faateleina o le lamatia o le vevela, ao faagasolo togafitiga ma fualaau, o le lapataiga e tatau ona faatinoina pe a auai i gaoioiga ia e manaomia ai le faateleina o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Trazhenta ma le metformin, glibenclamide, simvastatin, pioglitazone, warfarin, digoxin, rifampicin, ritonavir ma fomaʻi faʻamataʻu, o vailaʻau o le lignagliptin ma vailaʻau faʻasolo e leʻi suia pe leai foi se suiga tele.

Metotia o le faʻaaogaina Trazenti ma dosages

Trazhenta e faʻafofoga tautala i le fua fautuaina o le 5 mg (1 le papa) i le aso.

O le meafaigaluega e fai i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le taumafataga, sili atu i aso uma i le taimi e tasi. Afai e misi se tasi o laupepa, e mafai ona e aveina i soo se taimi i le taimi lava e manatua ai e le tagata maʻi le mea lenei, ae e le fautuaina e ave faʻalua ni tui i le aso e tasi.

Faamatalaga Faaopopo

O fualaau e mafua mai i le sulfonylureas, i le tele o tulaga, e fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le mea lea, i nisi tulaga, e mafai ona faʻaitiitia a latou metotia aʻo faʻasalalau ma Trazhenta.

Mo tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi, o lenei vailaʻau e fautuaina ina ia faia faʻatasi ma isi fualaau oona.

E tusa ai ma iloiloga, Trazhenta ma analogues e faʻaitiitia ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated ma le glucose pe a fai ni fualaau anapogi.

Ona o le ono vaivai, e fautuaina le lapataiga pe a ave taavale afi ma masini mamafa i le taimi o togafitiga fualaau faasaina.

O faatonuga mo le Trazent e taʻu mai ai o laulau e tatau ona teuina i se pogisa, mago, malulu ma fafo atu o le mafai ona aapa atu tamaiti.

Tuua Lau Faamatalaga