Laʻu susu i le maualuga o le cholesterol maualuga

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ole maualuga ole cholesterol maualuga o se avega mamafa e le gata i le loto, ae faapena foi ile tino atoa. Faatasi ai ma le tele o auala ma auala e faaitiitia ai le maualuga o le toto toto ma faatumauina le paleni masani, o meaai e tatau ona ave i ai le faamuamua. O le mea lea, o le faʻaaogaina o nisi o oloa o le a faʻaalia ai le faʻafeiloaiga. O le susu o se tasi o na oloa e mafua ai fesili i tagata gasegase. O fautuaga saʻo e mafai ona fesoasoani i le tino e maua ai na o faamanuiaga mai lenei oloa.

  • susu o le 1% gaʻo - 3.2 mg o le cholesterol,
  • 2% gaʻo - 10 mg,
  • 3-3.5% gaʻo gaʻo - 15 mg,
  • 6% gaʻo - 23 mg.

E taua le iloa o le gaʻo i le susu o le povi e aofia ai le silia ma le 20 gaʻo gaʻo e manaʻomia e le tino. O le susu mai le susu o le povi e afaina tele, e oʻo atu i le 97% o le aofaʻi atoa. Afai tatou te filifilia le masani o le aofaʻi o le cholesterol mo se tagata faigaluega matua mo le 500 mg, ona i le ituaiga o susu o lenei aofaiga o le a maua i le maualuga o le 5 lita o le vaiinu ma le gaʻo o le 2%.

E mafai faapefea ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol

E le mafai ona vavaeeseina atoa lenei oloa mai au mea taumafa, ae o le faʻamausali i lona faʻaogaina e mafai foi ona afaina ai se tagata e maualuga le cholesterol. E tatau ona vave fai mai o le susu atoa ei ai le gaʻo maualuga, o loʻo aʻafia ai le cholesterol i mea taua, e faʻasalaina i tagata e maualuga le maualuga o le lipids i totonu o le toto. Afai e maua na o le susu, ona tatau lea ona faʻafefe i le vai e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le kalori ma le lalolalalalalo maualalo.

Ma le lelei, o le susu lea e le sili atu i le 2% lona tino e tatau ona faʻatauina. O se tagata faigaluega matua e maualuga le cholesterol e mafai ona ia faʻatau pe tusa ma le 3 ipu o le susu i le aso. O le tele o le ao e seasea lava ona galo atoa, aua o le fua o meaʻai o le tele o tagata o ona po nei e le o suatia lelei le suka susu, lea e mafai ona mafua ai faafitauli e pei o le totoina, susu, manava. O le toʻatele o tagata e maua i le maualuga o le cholesterol ua leva ona faʻaogaina le tele o mea e fai i luga o le tino, ma e le mafai ona faʻaleagaina le tulaga e ala i le le pulea o le susu. E le gata i lea, o le susu e fesoasoani i se lagona o le atoatoa, o lona uiga o se tagata e maualuga le cholesterol e le mafai ona sili atu nai lo le lua tioata i le tasi taumafataga. Afai o lenei aofaʻiga o loʻo faasolosolo faasolosolo malie, i nai sipuni laʻititi, ona mafai lea ona faʻaitiitia le aofai.

Mo tagata matutua, o le tele o le susu e tatau ona faʻaititia i le tasi ma le afa tioata. E fautuaina e te le inu i le tasi. Afai o se tagata e maualuga le cholesterol e fiafia foi e inu kofe, ona faaopoopo ai lea o susu o le a faamaluluina ai le malosi o le aʻafia. Ma le mea mulimuli, o le masani e mafai ona faʻalautele pe faʻaitiitia, e faʻavae i luga o le aofaʻi o mea e maua i le cholesterol i mea taumafa e 'ai i le aso. Afai e mafai, e mafai ona sui se vaega o le susu i oloa gaosi susu, lea e mafai ona e inu sina mea itiiti nai lo se inu atoa. O le faateleina o le anotusi o enzymes i totonu ia i latou, o lona uiga o le tino e faʻaitiitia le taumafai i le gaosia o lenei oloa.

E ese lava, e tatau ona fai mai e uiga i na tagata e matua le 'ai le susu. E faigata tele le maua o se faʻalavelave faʻapitoa o eleʻele ma vitamini aoga faatasi ai ma meaai sei vagana ai. I se isi faaupuga, afai e leai se susu mai le taumafataga, ona tatau ai lea ona faaopoopo i meaʻai ma isi oloa. O nisi taimi o sea sui e le aoga, ona o le tau o le susu o loʻo maua i soʻo se tagata faatau i se paketi faʻaletausaga.

O le a le taimi sili atu e inu ai susu?

Ae mo le taimi o le taliaina, o fautuaga a fomaʻi o loʻo mulimuli mai. O le susu ma le taumafataga muamua o le 'aiga o le taeao e le mafai ona gauai atoa. O le malolo poʻo le 'aiga o le aoauli ma le ipu susu e lelei. I le taimi lea, o le tino o le a ala mai ma sauniuni e faʻaogaina faʻamalositino faigata, gaʻo ma sugars. E le gata i lea, o le susu i le taimi o le aoauli o le a faʻaleagaina ai le lagona o le fiaai. E mafai ona e inu i le aoauli, faapea foi ma le malologa o le aoauli. Ae o le taumafataga o le afiafi, o manatu nei o nisi tagata atamamai e eseese. Latou te fai mai o le mafanafana o le susu i le taimi e momoe ai e faʻaleleia ai le moe lelei, lea e sili ona taua mo tagata e maualuga le cholesterol. O isi tagata atamamai e faapea o susu o loʻo ave i le afiafi e taʻitaʻia ai le manava.

Aua e te popole i le mea moni o le afiafi e faaitiitia le gaioiga a le tagata, ma o le cholesterol mai le susu o loʻo teuina i puipui o toto toto. O le gaʻo i totonu o se ipu susu e matua laitiiti lava mo lona teuina, ma afai e le o faʻatasi le inu ma le sipuni maualuga-calorie, ona faʻaaogaina lea o le cholesterol e faʻamautu ai le faʻatinoina o faʻalavelave uma o le tino seia oʻo i le taeao.

Vaega o le susu susu

O se mea tino ese lava lea, o le mea e leaga ai, e leʻi maua tele le tufatufaina ona o lona tofo ma lona sogisogi. O le averesi o le gaʻo susu i le susu susu e maualuga atu nai lo le susu susu. O le mea lea, i le 100 g o sea meainu e aofia ai le 4.3 g gaʻo. Faʻaliliuina i le cholesterol, o numera e sili atu ona manaia. E tusa ma le 30 mg o le cholesterol e pa'ū i le 100 g o le susu o le 'oti, ae peitai, o tagata atamamai latou te fautuaina, ma o le mafuaaga lena.

O susu susu o loʻo i ai se mea maualuga maualuga i le phospholipid. Latou te fesoasoani i le gauai i vaega gaʻo e aunoa ma le tuʻuina i puipui o toto toto. O loʻo aofia ai gaʻo eletise polyunsaturated e pei o le linoleic ma le linolenic, lea e le gata ina faʻasaʻoina le lipid metabolism i le toto o le tagata ma le maualuga o le cholesterol, ae e faʻapupulaina ai foi le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi. Mulimuli ane, o le calcium, lea e tumu i le susu o le susu, o le isi tagata tetee o le cholesterol. E fesoasoani le kesi i le galuega a le fatu ma faʻaleleia faʻapitoa le tulaga o le cardiovascular system. O le susu o le kulimi e sili ona foliga tutusa i le tagata, ma o le mea lea e matua aʻafia lelei lava e le tino ma e le afaina ai i totonu o le vaega o meaʻai.

O le a fesoasoani e tusa lava pe sili atu le mamafa o le mamafa o le cholesterol i le galuega poʻo i lona lava olaga, lea e fesoasoani i le faateleina o le maualuga o lipids i totonu o le toto. O le amino o le susu o le susu o ni punavai vave o le malosi ma faʻaleleia le metabolism i totonu o le maso. O se ipu susu o susu o loʻo faʻafefiloi ma le mafanafana o le a faʻaleleia le faʻatinoina o le tino, lea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le metabolism o gaʻo gaʻo i totonu o le toto. E tatau ona inu i le 3-4 mata i le aso. O le tele o le susu susu susu e faʻatagaina pe afai o loʻo galue le tagata i galuega faaletino.

Suauu pe vevela

O nisi tagata na ola ae i nuu e talitonu o le susu e mafai ona onā e aunoa ma le kuka. Ua talitonu tagata nofoia o le faʻafefe e faʻaumatia na meaola ninii e ono mafai ona ulu atu i ai ma le le lava o le faʻamaʻiina i le taimi o le gaioiga. Fai mai tagata popoto e tusa lava pe susu na maua mai a latou lava povi ma le soifua maloloina lelei, e manaʻomia ai le kuka, poʻo le, vevela i se mea e kuka ai. E le o manaʻomia se taimi umi i le mea nei. O le susu mai le faleoloa e mafai ona onā e aunoa ma se faʻamafanafana faʻapitoa. I le ala, afai e te aveese le puao pe a uma ona kuka, ona mafai lea e lenei metotia ona faaitiitia le mea e maua ai le kalori ma le maualuga o mea oona. O lenei fofo vaovao o se fatulaʻau o loʻo tuʻuina atu i luga o luga o vaega ninii o loʻo i ai ma le faʻalauteleina o mea faʻapipiʻi.

Susu susu

O le a faʻatatau i se vai inu ua uma ona faʻaaogaina i lalo o tulaga tau pisinisi. O le pasene o totoe o le gaʻo e seasea ona sili atu i le 0.5%. O lenei oloa e mafai ona mafaufauina o mea taumafa, aua o le mea o loʻo iai i meaola manu e matua faʻaitiitia i lalo. Ae ui i lea, ua lapatai fomaʻi e uiga i le faʻaaoga masani o se oloa e fiafia i le susu atoa. I le susu susu ma se vaega o le gaʻo, o se mea taua ua leiloa - vitamini, vaega o microelements, enzymes ma isi meaola faʻalauiloa e faʻamalosia e fesoasoani i le faʻateleina o puipuiga. I se isi faaupuga, e sili atu le aoga i le inu o le susu i le gaʻo lelei atoatoa o le susu i le faʻamaoni nai lo le faʻaaogaina o se falaoamata e aunoa ma se fua. O na mea inu e na o tagata taʻalo e mafai ona talisapaia ona o le maualuga o mea e faigofie ona faʻafefiloi polotini, ona na o sina vaitau puupuu i le va o taʻaloga.

O le talafaasolopito umi o le taumafaina e le tagata o le susu ua toe faamaonia ai le aoga e le mafaamatalaina o lenei vaiinu, e ui lava o le olaga faʻaonaponei e faia ai ona lava suiga. Mo se tagata e maualuga le cholesterol, o le susu e le o se oloa faasaina, ae ui i lea, o loo i ai pea nisi tapulaa, ma e tatau ona e manatua. E pei lava o soʻo se isi oloa, o se fuataga e taua tele, e sili atu le tele e mafai ona lamatia.

O le mea lautele, o le tulafono sili ona taua e mafai ona mafaufau i le faʻatusatusaga o kalori ma le aofaʻi o le cholesterol e maua mai meaʻai. I nisi tulaga, o le aofaiga o le fua fautuaina o le susu e mafai ona faateleina, ae tatau ona tupu lenei mea i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o soʻo se isi oloa ma le cholesterol i le tuufaatasiga.

Ma le mea mulimuli, i le maualuga o le cholesterol, e fautuaina e gauai atu i le susu o le susu, lea e malepe uma faamaumauga mo le aoga o lona fatuga. O nisi vaega o le susu o le 'oti e tulaga ese, ma e tusa lava pe iai le tele o le cholesterol, e tatau ona aliali mai lenei oloa i luga o le laulauʻai a se tagata e maualuga lipoproteins.

E faʻapefea ona aʻafia le aʻafia e le fugalaau?

Raspberries - o se togalaau tulaga ese, i le tofo ma le tuufaatasiga. O ona fua o loʻo i ai se manogi e le mafaatusalia, o mea manogi, suamalie ma le tele o mea aoga. O fugalaau vao e sili ona talisapaia. E laʻititi nai lo le togalaau, ae sili atu le manogi ma le lelei, ma, e pei ona mautinoa e tagata atamamai i vailaau masani, e sili atu i le togalaau i le faamaloloina o uiga masani.

Mo togafitiga faafomaʻi, e le gata o fua o le vao e faʻaaogaina, ae o laʻau foʻi, aʻa, fugalaau, maʻau. E iloa uma e tagata le malosi o fugalaau e tau ai le maualuga o le vevela ile maʻi pipisi. Atonu o le tele lea o talosaga masani, ae le naʻo le tasi. Masalo e le o tagata uma e iloa pe afai e maualalo le toto toto pe faateleina. Ina ia iloa pe faʻafefea ona aʻafia ai le toto, e tatau ona e suesue i lona fatuga.

Faʻavae ma meatotino o fugalaau

O fualaau e tatau ona tele naua mea aoga i mea o loʻo aofia ai. Faatasi ai ma:

  • salicylic acid (aspirin), ona o le fugalaau e iai sona aafiaga antipyretic ma le anti-inflammatory,
  • beta-sitosterol - e puipuia ai le faʻaaogaina o le cholesterol ma le atiaʻe o le atherosclerosis,
  • vailaʻau oona - citic malic, tartaric - faʻaleleia le vaega o meaʻai, vave faʻavave i luga o le metabolism, faʻaipoipo faʻamaʻi,
  • pectins - aveʻese mea eletise, cholesterol, salts o masini mamafa,
  • uʻamea ma le gaʻo - fesoasoani i le faʻamaʻiina o le mama,
  • vitamini A, B, PP, C, E - faʻaleleia le faʻaogaina o le tino,
  • suauu pati - e manaʻomia mo faʻamaʻi fatu cardiovascular,
  • Magnesium - Taumafa ma le atuatuvale ma le atuatuvale.

O fugalaau e aofia ai le tele o le potassium, lea e suia ai masima sodium mai le toto. O le malosi e tulaʻi pe a iai le tele o le vai i le tino. E tupu lenei mea i le maualuga o le sodium content, lea e tumau ai vai. O le potassium e fesoasoani i le tosoina o le vai, o lea e faʻasaina ai le toto toto. O le mea lea, o fugalaau e maualalo ai le toto, ma e taofia ai foi le faia o le edema. Ona o lona tuufaatasiga, na te faʻamalosia ai puipui tetele, faʻaititia le maualuga o le cholesterol lamatia i le toto, o lona uiga e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

Lisi fugalaau

O vailaau aoga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto maualuga e maua e le gata i fua, ae o isi vaega foi o le laau. Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e fautuaina e tatu lau laʻau ma inu nai lo lauti i le ao. O na meainu malosi ua saunia lelei lava. I totonu o se meaʻai, tuʻu ni laʻau fugalaau se lima se lima ma sasaa i ai le vai inu. Tuu mo sina afa itula, ona e inu ai lea. Faʻaopopo se fasi suka o le suka pe a manaʻomia. E faatagaina e faʻatumu lau lau lua pe tolu taimi. E tatau ona e inu i le faʻamalo faʻamalo mo le vaiaso, ona e malolo mo le vaitaimi tutusa. Togafitiga e maua ai se taunuuga tumau.

Fugalaau ma apu

O gasegase faʻamaʻi e mafai ona aofia ai se taumafa lelei ma maloloina i le taumafataga. Ina ia faia, e te manaʻomia le 150 ml o susu susu, 30 kalama o fualaau fugalaau fou ma le apu e tasi. Tipi le apu, aveese le tumutumu, tipi i ni fasi keke, tipi i se mea e fufulu ai. A maeʻa lena mea faʻaopoopo le fugalaau ma le susu ma toe taia.

Faaiuga

E pei ona i ai, o fugalaau e maua ai le toto maualuga, ae le o le faateleina, o lea e mafai ona aofia ai e tagata gasegase tuinanau ia latou meaai, ae le na o le fou. E mafai ona seleseleina mo le faʻaaogaina o le lumanai: solo i le suka, faʻamago, kulumu kulumu. O le mea moni, e le tatau ona lafoaia fua o fualaau faasaina: o le 'ai i le faʻamautuina e ono le afaina ai i latou. E taua le manatuaina o fugalaau mo nisi o faamai e mafai ona solia. O loʻo i ai le tele o meaʻai, o lea e le mafai ai ona 'aina i le faʻaogaina o gaioiga i gaʻo o le gastrointestinal tract. E le gata i lea, o ia o se meaʻai malosi, ma e le tatau ona aveʻesea e tagata ia allergies.

E mafai ona ou inu susu susu i le maualuga o le cholesterol?

O le tele o meaʻai susu e faʻafouina pea. I le lalolagi i ona po nei, e le gata e mafai ona e faatauina le susu o susu, ae o le 'oti, tia ma le kamela. Faatasi ai ma lenei mea, i tagata gasegase maualuga i le maualuga o le cholesterol i le toto, o le fesili e tulaʻi mai i le faufautua o le gaʻo o le susu o le 'oti.

O nisi tagata e manatu o le susu o le susu e faateleina ai le cholesterol, talu ai o le 100ml o le susu susu e aofia ai le silia ma le 30 mg o le vailaau. Afai tatou te manatu o le masani o le cholesterol mo le maʻisuka i le aso o le 250-300 mg, o le mea lea e matua tele lava.

Ae ui i lea, o le oloa gaosi o loʻo aofia ai foi isi vaega e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga, aʻo faʻateleina le faʻamaualuga o le HDL i le toto. O le mea lea, o fomaʻi e masani ona fautuaina e aofia ai le susu i le taumafataga.

Seʻio tatou iloiloina ma tali le fesili, pe mafai ona inu susu susu i le maualuga o le cholesterol, faʻapefea ona faʻaaoga tatau? E i ai le faʻasaina o le oloa?

E fia le cholesterol i susu, ma e mafai ona onā i le maualuga o le cholesterol?

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

E iai le susu ma le maualuga o le cholesterol? A maeʻa, ma le maualuga o le cholesterol, e tatau ona mataʻituina mea taumafa, ia 'ai meaʻai o loʻo aofia ai lenei mea i se vaega itiiti. O oloa gaosiga o loʻo aofia ai i mea taumafa a tagata uma, ae pe mafai ona faʻaumatia i latou i se faʻafitauli faapena? E aliali mai o ituaiga ituaiga susu i la latou lava auala e aafia ai le setete o le cardiovascular system ma le cholesterol. Mafaufau pe i ai le cholesterol i le susu.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O lenei vaiinu e aofia ai le silia ma le tolu selau meaʻai.

O vaega autu o:

  • proteinini (casein, globulin, albumin). Latou te manaʻomia e fausia ni fou fou ma o loʻo iai faʻamaonia amino aoga,
  • hormones
  • nakunia o enzymes,
  • gaʻo. E oʻo atu i le 20 gaʻo gaʻo,
  • gaʻo. O le tuufaatasiga e aofia ai gaʻo vailaʻau.

O le gaʻo susu o loʻo gaosia i le 97%, ma o loʻo i ai isi mea taumafa e faʻaaogāina atoatoa.

O le gaʻo sili atu ona loloto ma sili atu ona suasusu i susu o susu. E aofia i le 7.2% le gaʻo, 6% o le protein, 4.7% suauu gaʻo. I le nofoaga lona lua o le 'oti, ma lona tolu o le povi. 100 kalama e aofia ai le 4% gaʻo, 3% protein, 4.6% o gaʻo. I le tau o le malosi, o le mea mulimuli lea e 69 kcal.

O le susu o se punavai o le kesi, potassium, phosphorus ma le chlorine. Ma o loʻo i ai foʻi elemene aoga e pei o le uʻamea, iodine, apamemea, zinc, cobalt ma isi.

Talu ai o vitamini (A, D, B12, B1, B6, E, C) ma micronutrients e fesoʻotaʻi ma pulu, o loʻo maualuga le maualuga o lo latou faʻaleleia.

O le susu o susu o se punavai taua o le polotini ma le calcium, faapea foi ma le potassium. Faafetai i le anotusi o le elemene mulimuli, o le inu e aoga mo le toto maualuga. Seʻio tatou mafaufau i isi mea aoga.

Ae e mafai e le cholesterol ona totoina se oloa maloloina? Ioe, soʻo se susu (e tusa lava po o le a le mafuaʻaga) e aofia ai gaʻo manu, o lona uiga e maua le cholesterol i meaʻai susu, e aofia ai susu.

O tagata uma ei ai se maualuga maualuga o lenei vailaau e mafai ona filifili le meainu saʻo mo i latou lava.

Faʻatinoga ma aoga o le susu

O le tuufaatasiga, faapea foi ma aoga lelei o le oloa gaosiga e matua ese lava. O mea uma lava e faʻavae i luga o le mea moni o le susu susu, na o le 'oti, o se oloa e sili atu ona lelei nai lo le faʻatau atu i luga o fata o faleoloa nei. E tatau ona manatuaina o faʻamatalaga i luga o le igoa o le oloa e le o taimi uma e maua ai faʻamaumauga saʻo.

O le susu o le susu o loʻo faʻaalia i le maualuga o le taua. E leai ni siama, faʻamaʻi pipisi, o lea e faatagaina ai le faʻatagaina fou. O loʻo aofia ai le tele o meaolatini, lipids, beta-carotene, acid ascorbic, vitamini B. E faʻapitoa foi ma gaʻo gaʻo aoga ma vaega o minerale - kesi, potassium, calcium, phosphorus.

Faʻafetai i lenei lisi o vailaʻau i le tuufaatasiga, o le 'oti o le gaʻo ua matua faʻaogaina i totonu o le tino o le tagata, e le faʻaosofia ai le ita i le gastrointestinal tract, faʻamaʻi aʻafiaga, ma isi, aʻafiaga leaga e aʻafia ai ma le faʻaaogaina o le vai.

O le mea sili ona taua o le calcium. O le vaega lea e fesoasoani e taofia ai le faʻaleleia o le lipids mai le gastrointestinal tract, o se taunuuga o le maualuga o le cholesterol e faʻamautuina i le maʻisuka. E faʻamaonia ai o le taumafaina i aso taʻitasi o le susu o le susu o loʻo i ai se aafiaga lelei i le toto maualuga - e faʻaitiitia ai i gasegase maualuga.

O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai le tele o minerale e faʻamoemoe i le faʻamalosia o le cardiovascular system, lea e puipuia ai faʻamaʻi eseese o le fatu ma toto toto.

E fautuaina le taumafa mo faʻamaʻi nei:

  • Maualuga maualuga
  • O le maʻi suka
  • High cholesterol
  • Manua o gasegase gasegase
  • Faʻailogaina o le tino faʻaleleia,
  • Galuega gaʻo maʻi
  • Faamai Endocrine.

O le susu susu e iai sona aafiaga lelei i le tulaga o le paʻu, lea e taua mo le maʻisuka ituaiga 2. E inu le inu e toe faʻafou ai le tino. O lona aafiaga e afaina ai le lavelave, faamamaina le paʻu mai le afaina ma uiga o le afaina o le tino.

O le tuufaatasiga o loʻo i ai faʻamalosi gaʻo-polyunsaturated e fesoasoani e faʻamamaina toto toto o atherosclerotic deposits. Ae o le susu o le susu e le o se panacea, o lea e le tatau ai ona e galo e uiga i meaai talafeagai, lea na fautuaina e le fomaʻi.

O le faasinomaga o le susu o le susu e 30 iunite, o le aoga taua o le 100 g o le oloa e 68 kilokalo.

O aoga o le susu

E aoga le vavae ese o aoga o ituaiga eseese o meainu, aemaise lava o le 'oti ma le susu susu.

Ona o le tele o ona vailaʻau oona, o le meainu e fesoasoani i mataupu nei:

  • ma le maualuga maualuga
  • mo ulu
  • ma le le mautonu
  • ma le malulu,
  • ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (gastrointestinal tract).

E faʻamamāina ai le manava, fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga ma gastritis ma maʻi suka, aua e faʻaitiitia ai le eletise. O le lagona filemu e mafua ona o le amino acids i le tuufaatasiga, ma ona o le anotusi o le immunoglobulins e fesoasoani i le tau faasaga i siama, ona e faʻaosoina ai le polokalama faʻafesoʻotaʻi.

Afai e tupu se faʻafitauli o le maʻi, e sili atu ona sui le susu o meaola e mafua mai i le soya.

O le faʻafefe o le vafelaʻau o se aʻafiaga masani lea o le taumafaina o susu pe'āfai e le lava le tele o enzymes meaai e talepe ai le lactose.

E sili atu le gaʻo nai lo le povi. O le a le aoga mo tagata e maualuga le cholesterol, e pei o se povi, ae e mafai ona e inuina. O le inu i le tuufaatasiga e tutusa lava ma le susu susu. E maua atoatoa ai le tino i meaʻai.

Faʻamanuiaga mo tagata ei ai tulaga maualuga o faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga:

  1. Faʻateleina le faaputuputu o le cholesterol leaga ona e aofia ai phospholipids.
  2. O loʻo i ai mea aoga talafeagai ma le aoga o le malosi mo le tino.

Taiala mo le faʻaaogaina o susu susu mo le hypercholesterolemia

O le faʻaaoga masani o le susu o le susu e totogi ai le le lava o vitamini ma minerale i le tino, lea e faʻaleleia ai le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o le ava e mafai ona faʻamavaeina ia atherosclerotic pepa e faʻaputu i puipui o toto toto.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e le tatau ona vevela le 'oti. I le taimi o le vevela o togafitiga, o loʻo i ai le leiloa o vaega talafeagai e taulai i le togafitiga o le hypercholesterolemia i le maʻisuka. E naʻo le susu susu e mafai ona faʻamaopoopoina le maualuga o le lipoproteins i le tino.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Togafitiga o maualuga maualuga o le LDL e faʻatagaina e faʻafefiloi ma meaai. E tatau ona tatou filifilia meaai e maualalo le faasinomaga o fuainumera, e le o tele i mea o le cholesterol. O loʻo i ai isi ituaiga o meaʻai susu e fuafua i susu susu - tan, ayran, kirimi kirimigi.

Afai o le cholesterol i le toto o se alii poʻo se tamaitai e maualuga atu nai lo le masani, ona mafai lea ona e inu sina sua susu fou po o se faleoloa oloa. I le mataupu mulimuli, ua fautuaina e filifili se vaiinu e maualalo le gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, 1% poʻo le leai foʻi o gaʻo.

O le susu susu o loʻo faʻapitoa faʻatasi ma isi oloa, talu ai e le mafai e le le faʻatauvaʻa ona faʻaleagaina le faʻaogaina o meaʻai. I le taeao, e le fautuaina e inu, aua talu mai le vaitau lenei, o mea aoga e le o atoatoa lelei i le tino. E tatau lava ona ave i le taimi o le aoauli poʻo le afiafi. Faʻataga faatagaina mo tagata maʻisuka matutua.

Ina ia le faateleina ae maualalo le cholesterol i totonu o le tino, o le susu o le susu o loʻo faʻaaoga e pei ona taua i lalo:

  1. Faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona inu i le 400 ml o susu i le aso, o le gaʻo o lona tino e 1% pe 200-250 ml o le oloa fou.
  2. Faʻatasi ai ma le toto toto masani, e mafai ona inu se lita i le aso.
  3. Afai e galue se tagata i le mamafa o le gaosiga, o aso uma e sili atu le malosi o le tino, ona mafai lea ona faateleina le gaʻo i le 5-6 ipu i le aso.
  4. E inu le kulimi e pei o se meaʻai ina ia le mamafa ai le fua o meaʻai.

E fia aso i le vaiaso e mafai ai ona faʻaumatia susu susu? E mafai ona faʻaaogaina le oloa i aso uma, pe afai e le aʻafia ai le leaga o le soifua manuia. O le vaiinu e leai se faʻasalaga. I nisi tulaga (e seasea lava ona tupu), o gasegase e atiaʻe se tasi le le faapalepale i le oloa. E le fautuaina e inu tamaitai i le vaitau o le fanauina o se tamaititi.

E le mafai ona e inu susu susu i le taimi nei mai le pusaaisa - o le a oʻo atu ai i le faʻaoʻo. O le oloa fou e leai sona uiga le manogi lelei.

I le isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina almond poo susu susu - o nei oloa e le itiiti ifo le taua o le malosi mo tagata.

Laʻu susu susu gaʻo susu

Leu susu, e ui lava i mea oona, cholesterol, o se oloa e sili atu ona aoga pe a faatusatusa i susu susu. E faavae lenei i luga o se maualuga maualuga o minerale, aemaise lava le calcium ma le kasikoni.

O le faʻavae faʻapitoa mole fualaʻau e fesoasoani i le vave osofaʻi o le oloa. E manaia tele le susu o le 'oti e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti laiti, talu ai e leai se mea i totonu o le vai inu - o se mea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o se faʻafefe o meaʻai i meaai susu.

Afai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le fiafia i le tofo o le susu o le susu, ona mafai lea ona e gauai atu i isi oloa gaosi susu ua saunia i lona faavae:

O nei oloa ua saunia e ala i le matua. E maitauina e le o aʻafia ai le tuufaatasiga lenei mea - o vitamini uma ma isi vailaau aoga o loʻo faʻamautuina atoatoa. Tan ma Ayran e maualuga i calories, o lea e fautuaina ai le faatapulaaina o le taumafa i le 100 ml i le aso.

Ayran e mafai ona faʻatau i le faleoloa, pe kuka i le fale oe lava. E i ai suʻega eseese. O le mea aupito sili ona suamalie o mea nei ua faia i le fale:

  1. O le a ave le 230 g o le susu o le 'oti, 40 go keke. E mafai ona i ai i le foliga o kirimi kirimoli, kefirini masani poʻo yogurt.
  2. O le kulimi e tatau ona aumai i se vevela. Salu mo le 15-20 minute. O le mea autu e le o le mu.
  3. Faʻaliliu i le 40 tikeri.
  4. A uma ona faaopoopo le mea faafefete ma fefiloi lelei.
  5. Liligi i totonu o fagu, tapuni faʻatasi ma lids.
  6. I totonu o le 6 itula, o loʻo faʻasaumau le gaʻo susu.
  7. Faamasima, faaitiitia laitiiti i le vai. E mafai ona e inu.

E le mafai e se meaʻai inu fale ona totoina le cholesterol toto pe afai e ave e tusa ai ma le togafitiga fautuaina - e oo atu i le 100 ml i le aso. E mafai ona e faʻapipiʻi le tototi totoma totoma i le ayran, o se taunuuga o lea mea e mafai ona avea ai le inu ma meaʻai atoatoa i le maʻisuka, lea e le afaina ai le talaaga faʻapitoa.

O faʻamanuiaga ma mea lamatia o le susu susu o le a faʻasoa e tagata tomai faapitoa i se vitio i lenei tusiga.

O le a le susu e inu

O loʻo i ai ituaiga masani o lenei vaiinu:

  • organic (susu susu uma),
  • lapoʻa faʻanoanoa
  • susu susu.

Latou te faʻavasegaina foi le oloa e ala i le gaʻo gaʻo: e 1, 2, 3, ma le 6% gaʻo.

E fia le cholesterol i susu? E faʻalagolago lava i le gaʻo gaʻo. E leai se sili atu i le 500 mg o le vailaʻau e tatau ona tuʻuina atu i le aso i se tulaga masani o le faʻatinoga. E mafai ona e fuafua pe fia lita o le 'ava e na o oe.

I le maualuga o le cholesterol maualuga, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le susu i le afa.

O le cholesterol sili ona maualuga o loʻo i ai se 'oti oti. O se ipu malamalama e aofia ai le 60 mg o se mea matautia. E mautinoa lava e matua faigata lava ona inu i le maualuga o le cholesterol.

O faʻataʻitaʻiga faʻatatau e faapenei:

  1. 100 kalama o le susu ma le 6% gaʻo e aofia ai le 24 mg o le cholesterol.
  2. I le 100 ml o le susu 3% gaʻo - 15 mg.
  3. O se ipu malamalama o le 1% susu e naʻo le 3 mg o le vailaʻau.
  4. Ole maualalo o le cholesterol e maua i le susu susu, na o le 1 mg.

E pei ona mafai ona e iloa, e le tatau ona e musu e faʻaaogaina le susu ma le maualuga o le cholesterol, ma e mafai ona e lagona le masani.

O meaʻai gaʻo susu, e pei oi latou o loʻo maua ai le gaʻo maualuga, o loʻo i ai le tele o meaʻai (calcium, fulukalama ma le porotini).

Aʻo leʻi faʻaaogāina meaʻai susu, e aofia ai i le mamanu, talanoa i lau fomaʻi. Ole fua ole taumafa e faalagolago i le maualuga o le cholesterol i le toto, o lea e le tatau ona e faia se mea e te filifilia. Afai e te lagona le sili atu ona leaga pe a uma ona fafagaina meaʻai susu, e tatau ona e mafaufau i nisi filifiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, sui se meainu o meaola e mafua mai i le soya poʻo le almond. E le sili atu le leaga o le aoga o nei oloa.

Mea aoga o susu

O le susu susu ua leva ona mafaufauina o se oloa aoga e fesoasoani e fofo ai le tele o faamai. O uiga lelei e sili atu le maualuga nai lo o se povi. O loʻo iai i totonu o lona tuufaatasiga le tele o vitamini A, E ma le D, lea e matua talafeagai mo le gaioiga masani o le fatu ma toto toto.

O loʻo i ai i totonu o lenei vaiinu mea faʻaaogā amino, enzymes ma mea taua e maua mai. O se tasi o elemene aupito sili ona taua o le calcium, lea e faʻalavelaveina ai le gaʻoina o gaʻo mai le manaʻoga, ma faʻaitiitia ai le cholesterol toto. O le kesi e fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le toto. E i ai le tele o minerale i lenei susu, e pei o le potassium ma le magnesium, lea e le faatagaina ai le atinaʻe o le maualuga o le toto ma le fatu fatu.

O lenei oloa e lelei ona uʻuina e le tino o le tagata ma e le mafua ai le le mautonu. O le tofo ma le fatuina o lea tuusaʻo e faʻalagolago lava i le mea e 'ai e le manu, le mea o loʻo nofo ai ma le auala e tepa ai.

I le faʻaaogaina o lenei oloa, e mafai ona e faʻasalalau le galuega o mea uma o le tino o le tagata.

E fautuaina le susu susu susu e inu mo faʻamaʻi:

  • gastrointestinal tract
  • mama
  • ate
  • vevela.

E faʻamalosia ai le toe faʻafouina o siama uma o le tino, i lalo o lana gaioiga, faʻaleleia atili le tino, o le paʻu ua faʻamamāina o faʻailoga o se faʻafefe o le tino.

O susu susu e aofia ai gaʻo omega-6, lea e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol toto. Ae e tatau ona 'ai i ni vaega laiti e oʻo i le 5 taimi i le aso. E tatau ona lafoai uma masani leaga ma tausisi i se meaai. I lenei tulaga, e tatau ona taʻitaʻia se olaga faʻafesoʻotaʻi ma faatino ni faʻamalositino faʻapitoa.

E faʻafefea ona faʻaaoga lenei inu?

Afai e masani ona e inu susu susu i le maualuga o le cholesterol, ona faʻamaʻape ai lea o pepa atherosclerotic. Ae ina ia mafai ona faatumauina le togafitiga, e le tatau ona vevela le oloa aʻo leʻi faʻaaogaina. E naʻo le foliga fou o lenei vai inu e mafai ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga i le tino.

I le taimi o togafitiga, e taua tele le tausisia o taumafa paleni, faʻapipiʻi faʻatasi ma gaioiga faaletino. I le faʻaopoopoga i le oloa atoa, e mafai ona e 'ai le siʻi kuka ma kirimi kirimigi, e faia mai le susu susu. O le a aoga tele-gaʻo, o lo latou tofo o le a leai se eseesega, ma o le a latou aumaia le tele o faamanuiaga.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol toto, e tatau i le oloa ona filifili se mea maualalo maualalo. Ma le faʻaeteete, e tatau ona tuʻufaʻatasia i isi oloa, ona e mafai ona tupu a latou faʻaogalave. Aua le faʻaleagaina lenei vai ina ia leai ni faʻafitauli.

I le taeao, e le fautuaina le susu o le lapisi e inu, i lenei taimi o le aso atonu o le a le atoatoa ona paʻu. E sili atu ona aoga le inu i le aoauli poo le 'ai i le va o le aoauli ma le' aiga o le afiafi. E mafai ona e inuina seia oʻo i le 4 mata tioata i le aso, ae afai o loʻo feagai se tagata ma le mamafa o le tino galue, ona mafai loa lea ona faʻateleina lana aofaiga.

E ui i le tele o uiga taua, o le susu o le susu ei ai lona lava faʻasiga:

  1. O nisi taimi o se tagata e le faʻaaloalo i lenei oloa.
  2. E le fautuaina e faʻaaoga lenei oloa mo fafine i le vaitau o le susu, aua e mamafa tele.
  3. Afai e mamafa le soifua maloloina pe a uma ona inu lenei vaiinu, e tatau ona lafoai ma suia i le almond poo le susu susu, lea e taua tele.

E mafai ona e inu susu susu i le maualuga o le cholesterol, aua e puipuia le aʻafiaga o le cholesterol leaga i le tino o le tagata. Ae ao le i amata ona e faʻaogaina, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi e aloese mai faʻafitauli o le ola maloloina le manaʻomia. Ole fua ole taumafa o lenei vai inu ole a faalagolago i le maualuga o le cholesterol i le toto o se tagata.

Taumafa tau taumafa

O le susu susu o se punavai o lipids ma meaola e faigofie ona digestible. E ui i le i ai o le cholesterol, e fautuaina mo le faʻaaoga e tagata tomai faapitoa. I lona tuufaatasiga, e foliga tutusa ma le tagata i le tele e mafai ai, e vave ona faʻamaonia, e le afaina ai le gasegase.

O le maualuga o mea e maua mai i le 3.5 i le 9%.O pusa o meainu e fai ma sui o beta-casein (2.4%), albumin ma globulin (0.6%). O loʻo iai foi le susu o le susu o mamoe:

  • o se faʻalavelave o mea gaʻo gaʻo, e sili ona taua o le linoleic, linolenic, arachidonic,
  • amino acids - leucine, isoleucine, valine, glycine, arginine, methionine, threonine, proline, tryptophan,
  • vitamini - A (retinol), D (calciterol), E (alpha-tocopherol), C (ascorbic acid), vaega B (thiamine, riboflavin, choline, pantothenic acid, pyridoxine, siama pepa),
  • o meaʻai e gaosia ai le meaʻai - potassium (130-160 mg), calcium (140-150 mg), magnesium (10-15 mg), sodium (45-50 mg), phosphorus (80-95 mg), chlorine (30-45 mg),
  • elemene elemene - alumini, iodine, uʻamea, manganese, apamemea, molybdenum.

O le tuufaatasiga o le oloa e fesuisuiai e fuafua i le ituaiga o manu, tausaga, vaitaimi o le lactation, faapea foi ma mea e ese mai fafo - taimi o le tausaga, tulaga o meaai, tuutuuga o le taofia.

E fia le cholesterol o susu susu?

O le gaʻo gaʻo o le oloa, o se tulafono, e 3.5% -5%, o nisi taimi e mafai ona oʻo i le 7-9%. O mea taumafa e masani ona fuafuaina e le ituaiga o manu, faapea foi ma le lelei o le fafaga latou te faʻaaogaina. E pei ona mafai ona iloa mai le laulau o loʻo i lalo, o le cholesterol mea e maua i luga o le faʻalautele e faʻatupulaʻia sao i le gaʻo o mea oona:

VaʻaiFaʻafiafiaga kaloriFatCholesterol
Laʻu susu68 kcal4,1%11.0 mg / 100 g
84 kcal6,2%30.0 mg / 100 g

O susu o le susu o le susu o loʻo faʻatusalia mai i ni paʻu pupuu ma le faʻaaogaina o filifili. E i ai lo latou gafatia faʻapitoa: o latou gauai i totonu o le vevela auala tuusaʻo mai le inumaga e aunoa ma le aafia muamua o le kulimi pipi. O lenei mea moni o loʻo faamatalaina ai le vave faʻaleleia o lipids faatasi ai ma le tele o mea aoga aoga: minerale, vitamini, amino acids.

E maua ai le susu susu pe maualalo le cholesterol?

O le mea moni, e ui i le mea moni o le oloa lava ia o le cholesterol-e aofia ai, e le o le talaaga o lona faʻaaogaina, o le faʻaitiitia o lipoproteins maualalo maualalo i totonu o le toto ua matauina. O lenei meatotino o le susu susu o loʻo faʻamatalaina e ala ile:

  • phospholipid - lecithin,
  • vitamini b4 - filifili,
  • suauu gaʻo le faʻamamaina - linoleic, linolenic.

O se tuufaatasiga sili ona lelei o le choline ma le lecithin e le oi ai ni isi oloa. O lenei tuʻufaʻatasiga o se gasegase sili ona lelei mo le maʻisuka, faʻapea foʻi ma ona faʻalavelave masani - atherosclerosis.

O le lithithic emulsifier e faʻamavae le lipid globules i ni vaega laiti, ma faʻaleleia atili ai lo latou gaʻoina o fualaau oona. Lecithin e fesoasoani foi e faatumauina le cholesterol i se tulaga tutusa o le vai. O le suavai cholesterol e masani ona le mafai ona nofo i luga o puipui tetele.

Choline galue o se vaega o ausilali, faatasi ai ma lona fesoasoani i le tino e mafai ona ia tutoatasi ia maua nisi tusi faaopoopo o le lecithin.

O le gaʻo faʻamamaina o gaʻo e sili atu le lelei o le puleaina o le gaʻo gaʻo, o loʻo i ai le malosi e aveesea ai aʻafiaga leaga mai le tino.

E mafai ona inu susu susu i le hypercholesterolemia?

O le susu susu ma le maualuga o le cholesterol maualuga e fautuaina mo le faʻaaogaina. O le manaia o le digestibility, o le tuufaatasiga o meaola, o le antidiabetic and anticholestelrol o loo faia ai le oloa e sili ona taua mo tamaiti, tagata taaalo, vaivai pe a mavae gasegase faaumiumi, maʻi suka, gasegase o le hypercholesterolemia, atherosclerosis.

E leai se manaʻoga e sui le vai e leai ni mea inu. O susu susu susu e tulaga ese. I le latou toesea, o le a le maua ai e se tagata se faʻalavelave o mea taua e le o faʻatuina.

O le masani o le susu o le susu o meaʻai gaʻo ma le hypercholesterolemia mo se tagata matua mai le 18 i le 45 tausaga o le 500 ml / aso. Laisene faatagaina mo tagata matutua - e le silia le 450 ml / aso. Mo tamaiti mai le 3 i le 5 tausaga, ona o le maualuga o manaoga o meaʻai mo meaʻai, ua fautuaina e faʻaaoga le 600 ml / aso. Mo pepe e taʻi 1-3 tausaga, o le masani i aso uma e tusa ma le 700 ml.

O faʻasalalauga o vailaʻau faʻapitoa e fautuaina le inu susu o susu i aso uma, ma o le cholesterol e faʻamaonia. Latou te finau foi e faapea, o le maualuga o le aoga e mafai ona maua pe afai e te faʻaaogaina se 'ava inu: o le kuka e fufulu ai le tele o meaʻai. E fautuaina malosi e fomai le susu susu. O siama o loʻo faʻapogai mai le tele o faʻamaʻi. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi, o le oloa atoa e tatau ona vevela.

O le susu o le gaʻo o se mea e sili ona aoga o lona gaioiga o loʻo faʻatatau i le puipuia o le atherosclerosis, hypercholesterolemia, strokes, infarction myocardial, and obesity.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Milu ('oti, povi) ma le cholesterol

O le susu o le susu ma le cholesterol e vavalalata vavalalata - tusa ai ma fua faatatau masani, e tusa ma le 4 kalama o lipids i le 100 kalama o lenei oloa. O le a le tele oi latou i le susu e faʻatatau tonu lava i le maualuga o le gaʻo. O le mea lea, i totonu o se oloa gaosi susu faatasi ai ma le upega oona o le 1% e aofia ai le 3.2 mg o le cholesterol, i le 2% - e oo i le 10 mg, i le 3-3.5% - tasi ma le afa taimi, e oʻo atu i le 15 mg, ma le 6% i le susu, o le numera o lipids o le a 23 mg. Peitai, e tatau ona manatua o le gaʻo susu e le gata o le cholesterol. E aofia ai foi ituaiga 20 ituaiga aoga aoga gaʻo mo le tino, o le tele o ia mea e taua mo le tino.

I le maualuga o le cholesterol, naʻo le gaʻo susu gaʻo e le aofia ai, o mea o loʻo iai i gaʻo leaga e ono afaina ai le paleni lipid. O le oloa e maua ai le gaʻo gaʻo o le 2% o loʻo sili ona faʻaalia, ma afai e na o le susu susu ua lata, ona tatau lea ona faʻafefe i le vai. Faatagaina e oo i le tolu tioata i le aso, ma mo tagata matutua - tasi ma le afa. Mo se lelei sili atu, e ave i le taeao i luga o se manava gaogao, e tusa ma le 30 minute ao leʻi faia le taeao.

E mafai ona ou inu susu susu ma le maualuga o le cholesterol? O lenei oloa e iai lona lava tulaga tulagaese. 100 kalama mo le tusa ma le 4.3 kalama o gaʻo, 30 mg o le cholesterol. E ui lava i lea, o le susu o le lapoa ma le maualuga o le cholesterol e matua fetaui lelei. O loʻo aofia ai le tele o phospholipids ma pancreas. O le mea muamua e faʻamautuina le faʻaleleia o vaega lipid e aunoa ma le tuʻuina i luga o le methiolum, ma fesoasoani foi i lona faʻamaʻaloga mai luga o lipid. Aano-fatty acid (polyunsaturated fatty acids) - linolenic ma le linoleic - faʻaleleia le faʻafoʻiina o le tino puipuia ma fai saofaga i le faʻavaveina o le gasegase o gaʻo.

O le susu o le gutu e foliga tutusa lava i le susu o le tagata, o lea e lelei ona gauaʻi ma e le mafua ai ni faʻafitauli faʻafitauli. I le faʻaopoopoga i mea gaʻo ma phospholipids, e mauʻoa i amino acids ma calcium. O amino acids o se punavai o le malosi ma o se mea e faʻaaogaina mo gaioiga faʻasolosolo i totonu o maso ma le faʻaoga o le tino, ma le calcium faʻamautuina le gaioiga o le loto ma le microcirculation. Faatasi ai ma le masani masani o le gaioiga faaletino, o le aso fautuaina o le susu o le susu e oʻo atu i le 3-4 mata.

E le gata i le le atoatoa o le cholesterol, e mafai ona faʻaaogaina oloa susu i tulaga o le soifua maloloina nei:

  • Fuga I le susu atoa o loʻo i ai faʻamalama faʻamalosia - immunoglobulins. Latou te faʻaleleia le faʻaleleia o le tino ma ona aʻafiaga i sui sooupu.
  • Faʻafitauli o le moe ma le cephalgia. O oloa gaosiga e maualalo le aʻafiaga o le mafanafana, ma o vailaʻau amino e faʻafaigofieina le metabolism i fiva namu.
  • Maualuga maualuga O le togafiti togafitiga o le malamalama diuretic (diuretic) o meaʻai susu, lea e faʻaititia ai le matuia o le maualuga o le toto maualuga.
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi. O le faʻamalosivale o le faʻaogaina o le meaʻai, o loʻo faʻaleleia ai le gaioiga o le mucosa ma faʻaitiitia ai le malosi o le vai gastric.

Soʻo se susu e tatau ona kuka muamua aʻo leʻi faʻaaogaina, e tusa lava pe faʻatau i se nofoaga malulu pe aveesea mai se povi faʻamaonia ma maloloina. Aʻo vevela, pathogenic microflora, lea e ono mafai ona maua pe afai e vaivai le gaʻo i le taimi o le suamalie, oti. I le faʻaopoopoga, ua faʻaititia le kalori o le susu, ma o le maualuga o le cholesterol o le a na o se faʻaopoopoga.

E mafai e le kusi cheese ona tipi le cholesterol

O le kulimi laumua o se oloa ua lauiloa mo ona meatotino aoga. E faʻamalosi ai ponaivi, masima, nifo nifo, e lelei le aʻafiaga o le cardiovascular system ma microcirculation. Na ia aitalafu i lenei mea:

  • O le faavae o lenei oloa gaosiga o meaola ia ma palasium. O le kesi e faʻamalosia ai le methiolum ma e manaʻomia mo le mausali o le fatu, ma pulu ma amino acids - mo toetoe lava o soʻo se metabolic process.
  • O Lysine o se mea e mafai ona faʻaleleia le hemoglobin ma fesoasoani e faʻaleleia mea taua o le toto. A aunoa ma lenei vaega, o le a faateleina le aʻafiaga o faʻafitauli ma faʻalavelave o le masukalokeletal system.
  • O le pati falaoamata ei ai le methionine - o le amino acid lea e mafai ona talepeina ai meaola mama ma maua ai mea e puipuia ai le tino.
  • I totonu o le kusi falaoa o le tele o macro- ma microelements - magnesium, potassium, phosphorus, uʻamea. Vitamini - D, PP, B, E.

E mafai ona 'ai le sisi ma le maualuga o le cholesterol? Ioe, pe afai o se ituaiga o oloa maualalo le gaʻo.

Lisi kulimi ma le cholesterol e vavalalata vavalalata, aua e pei ona i ai i soʻo se oloa o meaola manu, o loʻo i ai ni lipine oona. O ituaiga sisi o lafumanu e maualalo le gaʻo e le afaina ai le metabolism lipid ma o le a le afaina ai numera cholesterol.

O se oloa e maua ai le gaʻo gaʻo o le 0.5% (i se isi faaupuga, leai se mea e maua ai le gaʻo) e faʻaalia mo le hypercholesterolemia ma e oʻo lava ina maua i le atherosclerosis, ona o se meaʻai fua. O le siʻisi o le sisi ua vave ona faʻaaogaina, e le oʻo ai i se seti o le mamafa o le mamafa ma atoatoa saturates.

Kefir ma cholesterol

I le filifilia o lefir i le maualuga o le cholesterol, e tatau ona taʻitaʻia e le tulafono lava e tasi e pei o le faʻatauina o isi oloa gaosi susu. Muamua lava, ole kefir e tatau ona maualalo le gaʻo, poʻo le maualalo o le lipid content of 1% gaʻo. E tasi le 100 mililita o le 1% kefir e aofia ai le 6 mg o le cholesterol. E tusa ai ma lea, o le tele o le pasene, o le sili atu lea o le gaʻo gaʻo.

E fautuaina Kefir e inu i le afiafi, toetoe lava ae lei moe. E matua faʻafefeina ai le manaʻo, faʻamalosi ai le faʻamalosi ma le motauli o le gastrointestinal tract. O se aso e mafai ona oʻo atu i le afa lita o lenei susu susu i lalo o le puleaina o le tumau o le fale. Afai e te faaopoopoina i taimi uma le lefir i lau meaʻai, e mafai ona e faʻatulagaina le LDL ma le VLDL. E masani lava, o fua masani masani mo le faʻaitiitia o le cholesterol e faʻavae i le kefir.

  • Ina ia faʻaitiitia le kulukose o le toto ma le cholesterol, e faʻaaogaina ai se fua faʻatofa ma le kirnamona. Ina ia faia lenei mea, ave le 250 ml o lenei susu susu, ma o le afa o le sipuniti o le sukanamon eleele ua sasaa. A maeʻa lena mea, o le faʻamalologa e maua mai ai e fefiloi ma inu. O lea ituaiga faʻafefiloi e mafai ona faʻaosoosoina ai se mea na tutupu i le maualuga o le totoga maualuga, o le mea lea, mo tagata o loʻo mafatia i le mamafa, o sea ituaiga fua e faʻasaina.
  • Linden honey and kefir. O nei oloa e lua ua lauiloa mo lo latou gafatia e faʻaitiitia ai cholesterol leaga. Ua faaopoopoina le meli i se ipu malamalama o le kefir, o le mea e maua ai le masi ua maeʻa fefiloi ma inu. O se mea taua faʻaleagaina o le maʻisuka.

E i ai le cholesterol i kirimi kirimoli

O se vaega itiiti o kirimi kirimalie i le taumafataga e talafeagai i na o mataupu e iai le numera o le maualuga o le cholesterol maualuga i tulaga faatapulaʻa. I le suʻesuʻeina o le atherosclerosis, e fautuaina e teʻena.

O le kulimi suamalie o se oloa maualalo maualuga-kalori, maualuga i le cholesterol. O lona aofaʻi e faalagolago i le pasene o le gaʻo gaʻo o le oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le selau kalama o le 30% o le kulimi kulimi e aofia ai le sili atu ma le afa o le aso ole aso o le cholesterol. O le mea lea, e tatau ona e filifilia ni analogues e leai se gaʻo - e le sili atu i le 10%, poʻo le suia o kulimi kirimoli ma le suauu manogi poʻo isi lavalava aoga.

Ghee ma Cholesterol

I le faatusatusa atu i le pata, o le tumu o gaʻo tumu o meaola i le ghee e toetoe o le kuata le maualuga. E ui i le mea moni o lenei oloa e aofia ai vitamini ma minerale talafeagai ma e masani lava ona aoga, i le maualuga o le cholesterol ma le atherosclerosis, e tatau ona matua faʻamapulaʻaina, poʻo le faʻamavae atoa, i le taumafataga.

O fua o susu-susu o loʻo i ai le tele o ituaiga mea aoga - mai le macro,, microelements ma vitamini i mea faʻalaʻau faʻasolosolo ma gaosia amino. O oloa gaosi susu e faateleina ai le puipuiga o le tino, faʻamautuina le taofiofia o le toto, masukalokeletal, digestive ma le popole. O le faʻaaogaina o ituaiga ma mea maualalo maualalo - kefir, 'oti, povi ma susu susu, susu susu tunu, ei ai se aafiaga lelei i le lipid profile o tagata mamaʻi ma le maualuga o le cholesterol. Pe a tuʻufaʻatasia ma meaʻai lelei ma faamalositino, e mafai ona e faʻaitiitia le lipoproteins leaga.

O ai ua fautuaina e inu susu susu?

E fautuaina e inu le susu o le 'oti ma faʻaleagaina i le tino:

  • I le maualuga o le toto maualuga i le toto maualuga,
  • Faatasi ai ma togafitiga, maʻisuka o ituaiga uma,
  • Faatasi ai ma se numera o le cholesterol faateleina,
  • Faatasi ai ma maʻi o le vaega o meaʻai,
  • Mo faʻamaʻi i totonu o le manava,
  • I le gastritis ma le ulupo o se okeni gastric,
  • Faʻamaʻi o le tino faʻaleleia o le tino - bronchitis, pneumonia, pulukula tuberculosis,
  • Afai ei ai se soliga i le gaioiga o le ate. Toe faʻafoʻisia le lelei o le gaioiga o le ate, faʻaititia le sili atu o le faʻasologa o molelaʻau o le cholesterol, lea e oʻo atu ai i se faʻaitiitiga taua,
  • Faʻasalaga o le endocrin system ma a latou totoga, faʻatasi ai ma togafiti faʻamaʻi - pancreatitis.

E le gata i lea, o aoga aoga o le susu susu e aafia ai le tulaga o le lauulu ma le paʻu, ma o le calcium i totonu o le oloa e faʻamalosia ai le fagu fagu.

Le lelei o le paʻu (aemaise lava le paʻu ile pito i lalo) e taua tele mo le maʻisuka o ituaiga uma.

O lenei vai inu e mafai ona toe faʻafouina ai sela o le tino, ma toe faʻafouina ai masini. O le paʻu i luga o foliga e maua ai foliga maloloina, faʻafefete faʻamaʻi, ma le paʻu o le tino.

O gaʻo gaʻo i le gaʻo susu e taʻitaʻi atu ai i le faʻamamaina o le toto mai i le atherosclerotic neoplasms, lea e maualalo ai le numera o le cholesterol ma taofia foi le alualu i luma o le atherosclerosis.

O lenei vai inu e mafai ona toe faʻafouina ai tino o le tino ma toe faʻafoʻi ai masini. e aofia i le ↑

E faʻafefea ona inu?

I le masani ai ona faʻaaogaina gaʻo kuluga o loʻo i ai le maualuga o le cholesterol index, o le tino o le maʻi ua faʻatumu i vaega taua e osofia ai le maualuga o le lipids, e ala i le taofiofia o le faʻaaogaina o molelaʻau o le cholesterol e le tootoo laiti, ma pulea ai le fatuga o le lipids e le ate.

O le vai inu foi o loʻo faʻaalia ai meatotino o le faataapeapeina o le atherosclerotic neoplasms i le toto, lea e faʻamamaina ai le toto ma puipuia ai le lamatiaga o le atiaʻe o se faʻalavelave faʻalavelave o le atherosclerosis - infarction myocardial and stroke stroke.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e le mafai ona vevela - o le a mafua ai ona leiloa le 50.0% o mea aoga e aoga, ma e le mafai foi ona inu i le taimi nei mai le pusaaisa - o lenei mea e mafua ai le ita i le mea oona, lea e mafua ai le manava manaia.

E naʻo se oloa fou e mafai ona faʻaititia le cholesterol ma le glucose index i totonu o le toto.

Afai, mo le togafitiga o le hypercholesterolemia, e le mafai e le tagata gasegase ona inu susu susu, ona mafai lea ona e faaaogaina le faaaogaina o susu susu mai gaʻo susu mai susu:

  • Fatisi e leai se gaʻo,
  • Paʻu kulimi
  • Tan
  • Ayran
  • Suama.
E tatau ona filifilia le vai inu suamalie e maualalo le gaʻo po o le gaʻo, e le silia le 1.0%

E tatau ona e inuina le susu o le 'oti i le aoauli ma i le afiafi, o le inu i le taeao e mafai ona faʻaosoina ai pathologies i totoga o meaʻai.

Faaaoga mo le hypercholesterolemia ma le maʻisuka

Ina ia faaitiitia le index cholesterol ma le index glucose, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo le gaosia o gaʻo susu mo le hypercholesterolemia ma le maʻisuka:

  • Faʻatasi ma togafitiga, ituaiga 2 maʻisuka, e mafai ona e inu i le 300.0 - 400.0 mililiters o le susu i le aso ma le gaʻo gaʻo e leai se sili atu ma le 1.0% pe leai foi, pe 200.0 milliliters o meaʻai i nuʻu i tua,
  • Afai ole maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le sili atu nai lo Nomaona mafai lea ona faʻauluina oloa gaosi i le 1000.0 milliliters i le aso,
  • Faatasi ai ma le hypercholesterolemia o mea e gaosia ai susu, e mafai ona e inuina se tasi lita i le aso, susu fou a le nuu e sili atu nai lo le 200.0 - 250.0 mililiters,
  • Afai o se tagata maʻi ei ai le hypercholesterolemia e mamafa lona mamafa i le tinoo le susu fou o le nuʻu e mafai ona ia inu i le 2 tioata, ma oloa gaosia e oo atu i le 1200.0 mililita,
  • E sili atu le faʻaaogaina o susu mo se meaʻaima le hypocholesterol poʻo le taumafa o le hypoglycemic. O le faʻaaogaina o lenei oloa pe a uma ona 'ai, e mafai ona faʻaitiitia le vaega o meaʻai ma mafua ai le manava i totonu o le manava po o totonu o le manava.

Mo le togafitiga o le hypercholesterolemia, e mafai ona faʻamaunuʻu oloa gaosiga i aso uma pe afai e leai se tali leaga o le tino i lenei oloa.

Faatasi ai ma le faʻaaoga pea o le susu, o le cholesterol index o le ai ai i totonu o faʻataʻitaʻiga masani.

Contraindications

O le le tausisia o le masani ma le tele o le faʻaaogaina o soʻo se oloa e mafai ona afaina ai le tino, e aofia ai oloa gaosi susu.

E leai ni faʻasalaga mo le susu o le 'oti, ua fautuaina foi mo tamaiti mo le fafagaina o meaʻai. E tasi le faʻasalaga - o le faʻaaloalo i le tino o meaʻai susu.

O loʻo i ai puipuiga i le faʻaaogaina o meaʻai susu:

  • Aua le faʻatau pe tuʻuina atu susu susu i luga o se manava gaogao,
  • Faʻaaoga ma le faʻaeteete mo fafine aʻo maʻitaga,
  • Mataʻituina le lelei o oloa - susu susu e mafai ona faʻaleagaina maʻi tuga i le tino.
e aofia i le ↑

Tuua Lau Faamatalaga