O faʻamalologa o meaʻai o kulimi vao, faʻamalosi ile falemaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka malosi, metotia faʻaaogaina, faʻasalaga

I isi vailaau faʻasoifua maloloina, o loʻo faʻaaogaina ai le sosolo vao mo le maʻisuka. O elemene o loʻo i luga o le laau e mafai ona faʻamalosia ai le pancreas, faʻaititia ai le maualuga ole kulukose o le toto. E le gata i lea, o le paffi o loʻo i ai le faʻafouina ma le faʻamalologa, faʻamalosi puipui o toto toto, aveesea le toxins mai le tino ma puipuia ai le atinaʻe o sela o le kanesa. Ae peitai, pe a faʻaaogaina se laau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai o le faʻamaʻi o loʻo i ai le faʻasaʻo.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Faʻavae ma vailaau faʻaleagaina

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Aoina ma teuina

E tusa ma le 40 ituaiga o vao, ae o le masani masani e faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. O se tamai laau lea e iai laupepa lapopoa lapotopoto e pei o lapisi laumei tuai. Mo le sauniuniga o teuteuga ma infusions, o laʻau o loʻo faʻaaogaina e vavae ese ma le faaeteete i aʻa. Laau e tatau ona aoina pe a uma ona faʻasao le susu o le susu mai ia i latou mai le amataga o le taumafanafana i le Setema. O lalaga e tuʻuina atu i luga o se nusipepa poʻo ni vulu mama i se nofoaga lelei, ae le o le susulu o le la. Pe o loʻo taoto i se umukuka umukuka ma faʻagogo i le vevela e sili atu i le 60 tikeri. Teu oloa e maua mai i totonu o se fagu tioata poʻo se pepa pepa. O le aso e muta ai le dried dryer o le 1 le tausaga. A maeʻa le aso e muta ai, o laʻau e matua vevela lava. Aoina ma kukaina e tusa ai ma tulafono, o le laau o loʻo i ai sina tofo fiafia.

Contraindications

E le o iai ni toxins, ma o lea e faigofie ai ona maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, e ono tulai mai ni faʻafitauli o le maʻi ma le le faʻalogo i vaega. O le mea lea, ao leʻi faʻaogaina, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi. E le gata i lea, aua le faʻaaogaina fualaau faasaina ma se paʻu mo tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi o le tino urinary. O loʻo i ai i le laau se mea faʻapipiʻi, ma o se avega faaopoopo lea i fatugaʻo. O faʻamaoniga e mo i latou e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le maualuga o le toto coagulability. Faatasi ai ma le maoaʻe o decoctions ma infusions mai le paʻu, e mafai ona matauina le le atoatoa o le intestinal.

Faʻavae ma faʻamatalaga

O mea aoga autu:

  • Ellagitannins (6-8%), e aofia ai le agrimoninin, levigatin F ma le pedanculagine,
  • Flavonoids (quercetin glucuronide).

E fuga mai le kesi i le la. O le eleele e tatau ona mauoa i le humus ma ia lava le susu, o le pH e tatau ona le mautonu (pH = 7).

Na muai faamatalaina e le suetena o Sueteni Karl von Linne le faff. Na ia faapaiaina se tusi atoa i le laau i le 1753. Ae ui i lea, o faamaumauga o le laau ua masani ona i ai i le 15th ma le 16th seneturi. O le mea lea na taʻua ai e Gabriel Life Stone o loʻo i ai ni mea e susulu i le pogisa. O le mea lea, e mafai ona tatou taʻuamiotonuina ua faia e le laau se galuega faafomai i Europa talu mai le amataga o le Vaitau Tau.

Fiafia! I seneturi ua mavae, o fomaʻi Eleni, e pei o Dioscorides, na latou mauaina ia togafitiga o le laau. I se faaopoopoga, o vaega o tamaitai o le laau ua leva ona avea ma se tasi o mea taumatemate na faaaoga mo le puipuia o le tagata lava ia mai faamaʻi, temoni po o le puipuia o fafine maitaga. I le taimi nei, e seasea faʻaaogaina le laau.

O le a le aoga o le siaki mo le maʻisuka?

O le fusi e mafua mai i le aiga Pink ma o se laufanua faʻalauiloa ma le fusi uʻamea. O le laau e maua i Europa, Amerika i Matu ma Asia. A. alpina o loo maua foi i Central, Western, ma Europa i Matu. I le avea ai o se vailaau togafitiga, o le masani masani a A. Vulgaris. O le laau e aumai mai Europa i Sasaʻe.

O le kesi na faʻaaogaina i le alchemy (o le igoa latina o le Alchemilla). O le laau toto e maua ai ni tamai mataua o le vai i le po, lea na muai taʻua i aafiaga taula. Na talitonuina foi e mafai ona faʻafeiloaʻi e mataʻu ia fafine matutua i le taupou.

O le kulimi o se fomaʻi aloaʻia fafine e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaleagaina o le gynnecology - paʻu o le paʻu oona, moa o le menopausal poʻo le manava o le tino. O le mutia i le maʻisuka e leai sona aoga. E faʻaaoga foi vao e togafitia ai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi. O le laau o loʻo i ai se faʻamaʻi faʻamaʻi ma aʻafiaga.

E tusa ai ma le Komisi E, o le faʻaaogaina o le paʻu e naʻo le faʻaaogaina o le manava faʻapitoa. I tala faʻasolopito, o loʻo faʻaogaina foi le laau e togafitia ai faʻataʻavalevale, faʻagasologa o le manava ma migao moa. Ae ui i lea, o loʻo i ai lava le le lava o faamaoniga o lenei mea.

E pei o le tele o isi laau mai le aiga Pink, o le pusa o loʻo i ai mea e sili ona manava ma e talafeagai lelei mo le togafitia o le manava faʻamaʻi ma le faʻamau tiga.

O le manstrual vevela, o le manopausal ma le manava o le tino o faʻamaoniga sili ia mo le faʻaaogaina o afu. O le mea moni, e faʻaaogaina le meafaigaluega e faʻamafola ai maʻa fatu fatu. Peitai, o faʻamatalaga faasaienisi ua le maua nei faailoga.

O loʻo i ai se eseesega manino i le va o togafiti ma fafine. O fafine e tele atu meaʻai ma mea e faʻamalolo ai. O se tamaʻitaʻi e ola i le 10 i le 50 cm le maualuga, laʻau - e masani lava 7-, 9- poʻo le 11-lobed, - lauulu, vaivai, e ola, fugalaau e le mafai ona vaaia-lanu samasama. O le vaitau o le vavao e mai ia Me ia Iulai. E maua i Europa, Siberia, Amerika i Matu (faʻatusa), i vaomatua ma togafiti, togavao mauga ma totoina i togalaau.

O le fusi fafine e aofia ai le tannins (5-8% i le vao mamago), flavonoids, mea oona, koko, siama o le salicylic acid ma le phytosterols, o suauʻu ma minerale taua. Na ia mauaina se iloiloga lelei mai le Komisi E i luga o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi.

O loʻo i ai i le laau ni astringent, antibacterial, hemostatic, antispasmodic ma faʻafitiga o aʻafiaga i le maʻisuka ituaiga 2. Na maua e le au sailiili a Iapani le tannin, ellagitannin, aemaise lava o agrimini, i le mutia fafine, lea ua fai mai e taofia ai le tuputupu ae o siama vaivai ma siitia ai le tatalaina o le interleukin I.

Na maua ai o le flavonoids ei ai aʻafiaga e le afaina ma puipuia ai le fesoʻotaʻiga o mea mai le faaleagaina. O le fusi e puipuia ai le faʻamaʻi o le lipid, lea e faʻaitiitia ai le ono aʻafia ai i le maʻisuka faigata.

Metotia o le talosaga

O vao mago ma lana vaega o se vaega o sauniuniga tuʻufaʻatasiga, o mea manogi, o le vevela, o maʻa, faʻafefe, faʻamafola.

  • Faʻafofoga tautala: ma le manava, 5-10 g o le vao mago i aso taitasi i le tasi doses 2-4 g. E fautuaina e faʻatumu le mutia i le 150 ml o le vai vevela i se tasi o le togavao ma le faʻalavelave pe a uma le 10 minute. Seʻi vaganā ua faʻamaonia, faʻamalosi e oʻo i le tolu tioata ti lauti,
  • Faʻaaogaina fafo: 8 tīpuni (pe tusa o le 8 g sauniuniga tuʻugo) ua sasaa i le vai vevela. O le vai e afaina i le tino ma faʻaaogaina i le vaega ua aafia o le tino.

Fomai tipitipi faafomaʻi

Ina ia faʻamaonia le kulukose o le toto i le maʻisuka, o loʻo fautuaina le vao. O ona vailaau faʻaleagaina ua faʻamatalaina e le vailaʻau kemini:

  • Ascorbic acid - toe faʻafouina ai le tino, o loʻo i ai se aʻafiaga o antioxidants ma le kanesa.
  • Eseʻese elemene elemene - leo ma maua ai le faʻafouina o le aafiaga.
  • Tannins - ia i ai ni mea e tetee ai le ita, aveese mea oona mai le tino.
  • Ava malosi.
  • Phytosterols ma fomaʻi - faʻaitiitia le cholesterol leaga ma faʻatuina se tala o hormonal.

Faitau atili e uiga i fualaau aina mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka i lenei tusiga.

Mo togafitiga faafomaʻi, o vaega uma o le laau e mafai ona faʻaaoga, ae o laulaau ma fugalaau e sili ona lelei. O le faʻaaogaina o teuteuga ma infusions e faʻatatau i luga o ia mea o loʻo i ai le aafiaga mulimuli i le tino:

  • Tuʻuina o le toto cholesterol le lelei.
  • Faamamaina o le toto ma le gasegase mai mea matautia.
  • Faaleleia metabolic processes i le tino.
  • Puipuia o faamai o le cardiovascular system.
  • Aafiaga aoga i luga o le pancreas.
  • Tulaga masani o le kulukose o le toto.

E teuteuina teuteuga, mea faʻaleagaina ma vailaʻau o togafitiga mai le faʻamaʻi. E mafai ona aoina faʻapitoa mea e gaosia i le gaosiga i le taimi o fugālaau, pe mafai foi ona faʻatau sau mutia vao i se fale talavai. Ae mo le faʻasaina, e le mafai ona faʻaaogaina le paffi i le tulaga o gasegase o le tino i ona vaega taua, i le tulaga o le toto coagulation faaletonu, faapea foi i le maitaga.

Ina ia mafai ona lelei le togafitiga o fualaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi o le a tuʻuina atu fautuaga ile metotia o le faʻaaogaina o le vaovao ma lona metotia.

, , , , , ,

Tuua Lau Faamatalaga