Pine: faʻamalologa o meatotino ma ni pine

O le maʻisuka o se sasa o sosaiete faʻaonaponei, o se mala o le lalolagi. O le taua ma ia o loʻo faʻaauau pea mo se taimi umi, ae o le mea e leaga ai, e le lava ni suiga. O le numera o tagata mamaʻio loʻo maua i le maʻisuka o loʻo faʻateleina, ma e tele lava ina latou faʻamoemoe mo se vavega: o le a faʻamaloloina, o se togafiti togafiti lea o le a laveaʻi ai i latou mai faigata. Vavega, ala, e le tupu. Ae o le faapalepale ma le onosai e mafai ona galueaiina vavega.

Faailoga ma mafuaaga o le maʻisuka

O se faʻaaliga masani o lenei faʻamaʻi o le fia inu tele, o nisi taimi e le mafai ona faʻaaogaina, o le "luko," o le tufatufaina o se tele o urine e maua ai le suka, o se taunuuga o le faateleina o le i ai o le suka i totonu o le toto. O nisi taimi ei ai le vaivaiga lautele, o le matuia tele o le vaʻai, o le tofo o le uʻamea i le gutu, le faʻamaloloina o manuʻa manuʻa, ma le paʻu o le paʻu. O le tagata maʻi e leiloa le mamafa pe, i se isi itu, e oʻo lava i le mafiafia. E masani lava, e maua foi le maʻisuka mai faʻalavelave o se isi metabolism, e aofia ai le palatini ma le gaʻo. O se taunuuga, o le taua o le tele o mea oona o loʻo faʻapupulaina i totonu o le tino, lea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave matautia - o le maʻi suka, ma o lenei mea e leai se mea ae na o le ona o le tino.

Meaʻai mo le maʻisuka

Ua iloa e tagata uma o le maʻisuka ei ai se meaai malosi. Seʻi o tatou amata i le suka - o lona taumafaina e tatau ona faaitiitia le tele o taimi, faʻaaoga, pe a manaʻomia, sui (xylitol, saccharin), faʻapea foʻi le faʻaititia o le faʻaaogaina o oloa e maua ai le maso. Se uiga faapitoa i le meli, aua o le suka foi.

Gaʻo maʻi

Faʻateleina aano o manu o ituaiga uma i au mea taumafa. O le susu o susu, cheese cheese, yogurt ma isi gaʻo susu e aoga. O fualaau faisua, o le sili ona aoga o fulufailaʻau ma kapisi paʻepaʻe, faapea foi ma le sua sauerkraut. Fuga mai fualaau faisua e sili atu ona aoga le riki, garlic, meaʻai, seleni. E lelei le inuina o sua suamalie, aemaise lava kāroti, ae e tatau ona faʻaalu i le afa i le vai ma inu i le afa afa i le aso.

O fualaʻau e aoga, ae faʻatau banisi, plums, ma faʻi. Nai lo le kofe, o le fatuina o aʻa o chicory e lelei. O le oloa maeʻa e faigofie ona maua i le faleoloa.

Fofo faʻapitoa mo le maʻisuka

Ua oʻo nei i le taimi e talanoa ai e uiga i vailaʻau taugofie e aoga tele i le tauina o le maʻisuka.

O le aofaʻi masani a tagata mo le maʻisuka, i loʻu manatu, o se faʻafefiloi o fualaau o vailaʻau nei:

Laʻau lau o le lau 5 vaega, laulaʻau lau 5 vaega. Mo i latou, pe a mananao ai, latou te faaopoopoina se laulaau o fualaʻau vao, poo aʻa o chicory. 2 sipuni tele o le aoina o le 500 ml o le vai kuka, tuu mo le 30 minute, gaʻo, inu 100 ml 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

  1. O se togafiti lelei lea a le tagata mo le maʻisuka: Tusiga o le Burdock 1 vaega, laʻau matutu lanu vavae 1 vaega, laʻau lanu 1 vaega 2 sipuni tele o le aoina mo le 500 ml o le vai inu, tuu mo le 30 minute, maunu. Inu 100 ml 3 taimi i le aso ao lei faia taumafataga,
  2. Aoina o vailaau mo togafitiga mo le maʻisuka: Togalaau o le vaimoa 20 g, mutia o le togafiti vao 20 g, mutia o le 20 g. Faapipii uma vaega, faaopoopo le 1 lita o le vai inu, tuu mo le 30 minute. Inu 1 ipu tioata 2-3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai. E tatau ona manatua i le mafaufau o le aoina o loʻo i ai se malosi malosi,
  3. Togafitiga o le maʻisuka ma le elecampane ma le blueberries, togafitiga faa-tagata: Bilberry lafoaʻi 15 vaega, elecampane root 10 vaega, bean pods 10 vaega, siamele root 10 vaega Suʻe 2 sipuni tele o le aoina o le 500 ml o le vai inu, aumai i se vevela i luga o le vevela vevela ma vave ona tape le afi. Faʻaosooso 30 minute, faʻalavelave. Inu 0.3 ipu 3 taimi i le aso 30 minute ao leʻi faia taumafataga,
  4. Isi togafitiga o le maʻisuka ma le propolis: I totonu o Voronezh ma Tambov, o le maʻisuka e masani ona togafitia i le propolis. O nisi tagata e fiafia e faʻatau le palatini e ala i le foloina o fulu. Latou te saunia ma inu 10% o le 0.5 teaspoon ma le 1 sipunipuni o le vai 3-4 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai. Na ou maua le faamaoniga o le aoga o lenei meafaigaluega mai se fomai tuai. Na ia fautuaina le faʻafefiloi o le 20 fuga o le 10% propolis tincture ma le 0.5 ipu o le susu mafanafana ma inu 3-4 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Isi togafitiga ole lau o le maʻisuka

Na ou feiloai i se tasi togafitiga muamua mo le maʻisuka i le taimi muamua i se maketi i le nuu o Bolshevo latalata i Moscow. I le taimi o se talanoaga ma se uo tausi pusi na sau mai le Voronezh e faatau atu le meli i luga o le maketi, sa sau se tagata e le masani ai ma fesili mai pe mafai ona i ai le meli o le meli i le faatauina atu. Sa ou fesili pe aisea na ia manaomia ai Me. Ona ia taʻu mai lea ia te au mo se taimi umi, pe a ma le 20 tausaga talu ai, ua mafatia o ia i le maʻisuka ma ua maualuga lona faateleina i le suka o le toto, lea i le taimi atoa lenei sa ia taumafai ai i le tele o metotia o togafitiga. Ma mulimuli ane maua. Ou te fia faailoa atu oe i lenei maʻi ole maʻisuka.

O le talavai mo togafitiga o le maʻisuka ma le lavrushka o le meli, o se vaifofo faa-tagata:

E tatau ona e ave ni laupepa laititi e 10-lapopoa, 3 sipuni vavalaʻau o vine tipi, 2 sipuni tele o le meli buckwheat (sili atu nai lo Me), liligi 500 ml o vodka ma tuu ai mo le 10 aso. A maea le filiga, ua saunia le oloa. E tatau ona e inu 1 sipunipuni 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. Ua ou fautuaina lenei fua i le tele o tagata gasegase. Sa faaitiitia le suka i le 70-80% o tagata gasegase - e sili atu, e itiiti ifo.

Suʻega o le maʻisuka, malamalamaʻaga faʻaleaganuʻu

Ma o lenei - faʻalogo! Ou te tuʻuina atu se lisi o vailaʻau faʻamaʻi ma mea faʻafefiloi, fualaʻau, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina na latou pasia ai le suʻega o vailaʻau faʻaleaganuʻu ma na ou aoina patino ma taumafai mo le 40 tausaga.

  1. Goatberry officinalis (galega). Isi togafitiga o le maʻisuka: Ua saunia se mea e faʻapipiʻi e pei o le: 1 sipuni vaovao o le mutia matutu mo le 300 ml o le vai kuka, aumai i se vevela ma vave ona tape le vevela, mālūlū, vevela. Inu 0.5 cup 3 taimi i aso uma ao leʻi oʻo i taumafataga. I lenei tulaga, o le malosi o le 'oti e faateleina ai le toto maualuga e tatau ona amanaia.
  2. Tandelion aʻa. Fofo faʻapitoa, togafitiga o le maʻisuka: 1 vaega o le paluga o le gaʻo gaʻo lelei i le 1 ipu fufulu suavai e pei o le lauti, faʻamalosi 40 minute. Faʻafiafia, vevela. Inu 50 ml 3 taimi i le aso ao lei faia taumafataga,
  3. Faʻailogaina o upega. Isi togafitiga o le maʻisuka: Ina ia saunia se fusi o le 50 g o laulaau, sasaa le 500 ml o le vai inu i totonu o se pesini faameaalofa. Faʻaosoosoina le 2 itula, faʻanofo ma inu 1 sipunipuni 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga,
  4. Laʻau toto. Totoga: O fatulaʻau o se tasi lea o togafitiga sili ona lauiloa o le maʻisuka i vailaʻau faʻapitoa. O fatu laʻau e sili ona faʻaaogaina, muamua-faʻapipiʻiina (e mafai ona i totonu o se faila kofe). 1 sipunipuni ole fatu fatu e tatau ona fafagu i le 500 ml o vai inu, tuu mo le 30 minute. Inu 100 ml 3-4 taimi i le aso ao lei faia taumafataga,
  5. Laʻau paʻu Isi togafitiga: Ina ia saunia le fusi, 1 le sipuni sipuni o laulaau launiu e sasaa mai i le 1 ipu vai inu, aumai i se vevela ma vevela ile vevela vevela mo le 1 minute, ona tauanau ai lea mo le 30 minute, faamafanafana, faamamaina. O le mea e mafua ai le maʻisuka ua onā i le aso i ni vaega laiti,
  6. Pepa lanu. Fofo faʻapitoa: 1 sipuni sipuni o laulaau lanu e 1 le ipu vai inu, faʻaulu, afifi, 30 minute, malulu, malulu. Ave le 1 ipu tioata 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le fua e lelei tele, aemaise lava i le amataga o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le fusi o lau lanu lanu e maualuga le mafai ona faʻaitiitia le toto suka. Ma o lo o tauaveina lenei mea o loo i totonu o laulaau neomertilin,
  7. Bean Pods. Fua faʻatatau: Aoina Aukuso ma faʻaaoga e avea o se mea teuteu. Ina ia maua, 15-20 pipi e kuka mo le 2 itula i le 1 lita o le vai seia oʻo ina oʻo i le afa o le vai faʻaputu. E tatau ona faʻamamaina le susu, faʻaputuina ma inu i le 0.5 ipu 3 taimi i le aso 30 minute aʻo le i ai meaai mo le 2-3 masina e maua ai le maʻisuka,
  8. Rosehip. Faʻataʻitaʻi fomaʻi: Ina ia saunia se mea teuteu, ave le 2 sipuni tele o le fua, tapuni, sasaa le 500 ml o le vai inu, mafanafana ma faʻaauau 3-4 itula (e mafai ona e faia i le po). Faʻafiafia, faamama. Talia mo le maʻisuka, 0.5 ipu 3-4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Faʻatauga o vailaʻau faʻasaina

Mo togafitiga faafomaʻi, pine pulumu ma nila (lala ma cones) ma oloa e gaosia mai pine ua faʻaaogaina: turpentine, tar, rosin ma le vine vine, faapea foi ma le pine pine pine ("fatu").

E selesele pine pine i le amataga o le tautotogo. Ata: FitoHome.ru

E selesele pine pine i se naifi faatasi ai ma le pale (fa i le lima kalone) i le amataga o le tautotogo, pe a amata ona fula, ae o loo uuina pea le fua o le ufiufi i le fatuga. O pine pine o pito pito ia o le tautotogo lau o le tautotogo. Ua faʻamaluluina pine i fafo i lalo o se faʻavaa, i totonu o se fale matala, poʻo i totonu o vaʻa lelei.

Olaʻo (lala ma cones), o loʻo aofia ai foi le suauu taua, e aoina i soo se taimi o le tausaga.

O le resin e aoina mai laau i nofoaga e faʻaputuina ai i le va o paʻu ma laupapa o aʻa mafiafia, ma e tu i luga o vaega na aafia o le ogalaau.

Faamalologa meatotino

O pulupulu pine e aofia ai le tar, o le suāsusu taua (turpentine), starch, oona ma tannins, suauu ma vailaʻau C.

O gaʻo pine e faʻaaoga i foliga o se decoction (10.0-200.0):

  • e fai ma faʻamoemoe (mo le bronchitis),
  • i le avea ai ma se vailaʻau faʻamaʻi ma le faʻamaʻi pipisi (faʻafefete poʻo le suʻeina),
  • mo le faʻamaʻaina (inhalation) ma le mumū o le pito i luga o le respiratory tract,
  • mo togafitiga faʻatasi ai ma vai taele (i le foliga o se mea teuteu poʻo se faʻafefete),
  • faʻatasi ma rickets ma sikolasipi.

Pine Kidney Recipes

Ina ia saunia le vailaʻau i le fale, e tatau ona liligi le 50 kalama o pulupulu pine ma 2 ipu vai inu, tuu mo le 2 itula i se nofoaga mafanafana, mapalai. Ina ia faʻaleleia le tofo, 500 kalama o le suka e faʻaopopo i le fusi ma faʻapipiʻi seia oʻo ina maua mai le siva. I le siva suamalie, e mafai ona e faaopoopo atu i ai le 50 kalama o le meli. Inu le vailaau i meaʻai i aso taitasi.

O le meli pine o se pine paʻu pine ma se lanu auro lanu auro ma se manogi matagofie. Faatasi ai ma isi togafitiga faafomaʻi, siama e aoga mo le susunuina o le pito i luga o le manava.

O le siʻosiʻomaga mai nila (decoction of needles) e faʻaaoga i le ituaiga baths faʻatasi ai ma rickets, gout.

Faʻatasi ma le rūmāmatika, faʻaleagaina ma le gout solo le laulau. O le Turpentine e mafai ona inosia i le auala lava lea e tasi mai le fatugaʻo (ma le bronchitis putrefactive).

Falaʻau pine ole fuamini gaosi fua: pine ole pine - 200 gr., vai - 1100 ml, suka - 40 gr., essence oona - 7 gr., acid citric - 5 gr. Fufulu nila fou o nila i le vai malulu ma tafe i totonu o le vai inu. Cook mo le 40 minute ma se tapuni. Faʻaopopo le suka, mea taua ma le citric acid i le broth. Faʻafiafia ma faʻafefe le inu. Teu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le 10 itula.

Lulu pine ua faʻaaogaina mo painkillers mo rūmatism ma gout. I le fale, e mafai ona suia le wool paʻu i ni meaʻai mafiafia, faʻafefiloi ma fefiloi ma le lanu vali masani.

I le tulaga o faʻamaʻi tamaʻitaʻi (totoga, fibroids) ave i totonu o nila o le paina i le foliga o se teuteuga poʻo le faʻafefeteina o faʻasologa faʻatasi ma le fufulu. O fualaau lava ia e inu i le vevesi.

Laʻau pine (resin) lelei tagata faʻamoemoe - laumei, lea o loʻo i ai i totonu o le laau ma faʻamalosi i luga o le faʻaaogaina ona o le faʻamaʻiina ma le faʻamago. O fatu, po o "fatu", o le resin ua foloina (2 taimi i le aso mo fatu).

Falemaʻi vailaʻau mama - o se oloa o le faʻamaʻi faʻamago o kulupu ma lala o pine (po o birch). O loʻo i ai le fomaʻi, aafiaga o le antiparasitic, o le mea lea e faʻaaogaina ai fafo mo le togafitiga o faʻamaʻi paʻu (eczema, scaly lichen, scabies) i le ituaiga 10-30% suauu, liniment, soapur-tar soap and other preparations preparations.

Auala o le talosaga:

  • Ata teuteu po o le afu o pine pine: 2 sipuni 3 taimi i le aso.
  • Ata teuteu poʻo le faʻafefeteina o nila o le pine: 2 sipuni 3 taimi i le aso.
  • Manoa o pine mo bathubs: 50 kalama o pulupulu po o pine ole pine ile pakete vai.

Contraindications

  • O sauniuniga mai nilala, fatugaʻo, pine pine ua solia i le tulaga o faʻamaʻi fatu (glomerulonephritis), maʻitaga.
  • E tatau ona e aloese mai le togafitia o le hepatitis i taimi o faigata.
  • Faʻaaogaina tele o conifers e oʻo atu ai i le mumū o le mucosa gastrointestinal, o le parenchyma, o le ulu ma le malaise lautele.
  • Turpentine ma sauniuniga e faʻatatau i luga o lea mea ua solia i le nephis ma nephrosis.
  • Vaʻaia ma tagata o loʻo i ai le thrombosis e tatau ona ave faʻatasi ma le faʻaeteete.
  • I le faaletonu o le fatu, e tatau ona faatapulaaina pine-pine - pine pine, aemaise i le tautotogo, atili ai le angina pectoris ma mafai ai ona afaina ai le fatu.

Mea moni e uiga i paina masani

1. I le avea ai o se laau togafitiga, ua faʻaaogaina pine i aso anamua. I le taimi o tafaoga a le eleele i le teritori o le malo Sumeria, na maua ai papa mafolafola ma fua o fua, ma faailoa mai ai e 5,000 tausaga talu ai, na faaaoga ai e le Sumerians ia pine o le taloina o ni pine mo mea mamafa ma meaola.

2. Turpentine ma ana sauniuniga faamamaina (masini mumu, terpinghydrate) o loo i ai le vaifofo, i le lotoifale ma le faalavelaveina o aafiaga. E faʻaaogaina i suauʻu, pulu ma isi mea faʻafefiloi i fafo mo le rūmatism, gout, neuralgia, faʻamaʻi pipisi o gaʻo a le tino.

3. Mo le togafitia o maʻi paʻu i le tuufaatasiga o mea manogi eseese, o le pine pine (Vishnevsky ogani) e faʻaaogaina.

4. I togafitiga faaonaponei nei, o pine pine ua taua o se sauniuniga o fualaau oona, o mea e maua mai ai ma le mailei e saunia mai ai mo le puipuia ma le togafitia o le hypo- ma le vailaau vai, ma e faaaoga foi e avea o se vailaau oona, o le o le mafaufau ma le diuretic.

5. I le taimi o le osofaʻiga o Leningrad, na faʻalauiloaina ai le gaosia o vailaau faʻamalosi mai iniseti i le Academy Academy. A o faagasolo le taua, na togafitia tagata mo le vevesi ma le faʻaogaina o nilala pine. I le taimi na mavae ai, sa atiaʻe ai e saienitisi i le aʻoga tutusa le gaosia o le chlorophyll-carotene paste, lea e masani ona faʻaaogaina e avea ma sui i fafo mo mumu, ituaiga paʻu o le paʻu, ma o loʻo faʻamatalaina faʻalauteleina mo maʻi faʻapope o le maʻi.

Mai pinelaina

Mo se taimi umi ua aʻoaʻoina ai tagata e faʻaaoga le mana o nilala mafiafia mo le manuia o lo latou ola maloloina. O loʻo i ai faʻamatalaga faasaienisi ua leva ona lima afe tausaga ua mavae, o meatotino faʻamaʻi ma isi taleni faʻamalolo o pine o pine.

Na togafitia e tagata Eleni anamua ma Roma le tele o faamaʻi, na faafeiloai ai tagata Aikupito i le faiga faalilolilo o tuufaatasiga o le balsamic. O le au failaitu Taoist na latou gaosia se elixir o le umi o le ola. Ma i Kievan Rus, na faʻaaoga lelei ai nilala pine i le taua faasaga i le scurvy, lea sa taatele i le taimi lena, ma o le tale ma fatu fatuga na togafitia i coniferous decoctions.

O le nila e maualuga lona maualuga o le ascorbic acid ma isi vitamini (E, B1, B2, B3, B6, K, P, PP), calcium, uʻamea, kopa - e oʻo atu i le 50 micro ma elemene macro, o le phytoncides, amino acids ma pine paina faʻapitoa e taua tele. .

O pine sili ona aoga o pine i le vaitau malulu, pe a faʻapupula e leʻau le malosi mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina. O mea o loʻo iai i le vitamini C i iniseti lanumeamata e faʻapupulaina atili i le taumalulu. Ae peitaʻi, e le tatau ona e seleseleina nila o le taumalulu mo le faʻaaogaina i le lumanai - pe a vevela, vevela ma isi gaioiga faʻamalosi e faʻasalalau mai ai. Faaaoga pine totoa i pine muamua i le lua aso talu ona latou aoina. O vailaau vailaau ma uiga lelei o le nila ua lelei ona puipuia i le ava malosi ma le "faasaoina" o suka poo le meli.

Mo maʻi faʻamaʻi

O le faʻamalolo faʻamalolo faʻapitoa e togafitia le tale o le tele o mafuaʻaga, malulu ma e oʻo lava i le maʻisa. E tutusa foi le siakiina o siama mo faamai o le fatu ma fatu o le urinary.

  • nila fou - 1 sipuni,
  • Vaʻa susu o le susu - 0.5 lita.

  1. Palu pine o le pine ma le susu susu, mafanafana i luga o se afi mumū.
  2. Vili ma faatalitali mo le mafanafana.

Inu i aso taʻitasi i tolu inumaga. O togafitiga e lua vaiaso. Afai e manaʻomia, e mafai ona e malolo mo le vaiaso, pe a maeʻa ona toe faia le vasega.

Conifers Tea Against Stroke

O le faʻaauau o le faʻaaogaina o sea ituaiga o le a matua faʻamalosia ai le toto toto, faʻaleleia atili le gafatia ma le mafai ona gafatia o capillaries o le faiʻai, lea o le a avea o se puipuiga faʻamautinoa o le taʻavale.

  • ulutala faatoa filifilia - 2 sipuni,
  • meli masani - 1 sipuni,
  • suamalie o lemon - 0.5 sipuni,
  • vai faamama - 2 mata tioata.

  1. Palu vai.
  2. Toto ia nila ma moe i se vevela, sasaa vai inu.
  3. Sue mo le itiiti ifo ma le fa itula.
  4. Laʻau, faʻasala le meli ma le sua o le tipolo i totonu o le vaiinu.

Faʻaaogā le fusi i le aso e tasi, ona kuka ai lea fou. O le togafitiga e oʻo i le ono masina.

Faʻaopoopo le teteʻe ma le tino atoa

O se fofo faʻa-aganuu lea ua leva ona manatu le au Slav o se vaifofo mo le fiaselau faʻamaʻi. Tuuina atu le puipuiga o le tele o maʻi, e oo lava i le oncology.

  • pepela talavou fou - 400 g,
  • suka - 100 g
  • vai - pe a manaʻomia.

  1. Muamua e te manaʻomia le faia o se vaitamini sauniuni mo se vai inu ola maloloina.
  2. Fufulu maeʻaeʻa ma maeʻa tapuni ia nila.
  3. Faʻasusu ma olo i le suka.
  4. Gagau i totonu o se ipu mafolafola mama ma tuʻuina i le pusaaisa.
  5. Aʻo e 'ai, kuka le kuka fou mai pine jam.
  6. Fufulu le suamalie suamalie i vai inu i se fua faatatau o le 1:20, faʻamalosi mo aso e tolu.

O le vailaau faʻaleleia e faalua i le aso ona fai mo le afa ipu tioata. O togafitiga e masani ona fai: lima aso o le faʻatagaina, o le aso e alu ese, ma toe faia le vasega. O lea ituaiga vaiinu e faʻaalia i tagata o megacities ma itulagi e le lelei le siosiomaga.

Mo le soifua maloloina o le ate

Faʻasolo togafitiga faʻapitoa e mafai ai e oe ona fetuunai faiga faʻava-o-tino i totonu o le ate, faʻaleleia ma toe faʻafouina ana fusi, tuʻu le mumu.

  • Pine pine lanumeamata - 3-5 fasi vaega,
  • vai - 1 lita,
  • meli po o le suka e tofo ai.

  1. Fafaʻi lala paina i le vai inu.
  2. Mafanafana mo le afa itula i totonu o se vai taele.
  3. Le faamama.

O le fua na mafua ai le vaevaeina i le 4-5 pasene i le aso. Ina ia sili atu le manaia o le tofo, e mafai ona e faʻamagoina le ti. O le togafitiga e umi, ma vasega o le itiiti ifo i le masina le tasi.

Toe faʻafoʻi le faʻamaʻi

O vine laiti o pine o le sili atu ona tele i vitamini. Ae e mafai ona e faʻaaogaina nila faʻavave, e tipi ese pito o pine paina mo le sauniuniga o vailaʻau e sili atu i le 15-20 simita.

  • tola tipi - 4 tioata,
  • vai ua tunu - 3 tioata,
  • citric acid - 1 sipuni,
  • meli vai - 0.5 ipu.

  1. Vae i le vai malulu, faʻafefiloi lelei, citric acid ma le meli.
  2. Liligi pulu pine i lenei fofo.
  3. "Galo" mo aso e tolu i le pito mamao o le kapoti.
  4. Faʻasologa.

E inu faʻalua le elixir i se ipu faalua i le aso seʻia oʻo i le taimi ua maeʻa.

Ava malosi o nila

O lenei fofo faʻaleaganuʻu faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻaaoga uma i totonu ma fafo atu. O le faʻaogaina o fale e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻamaʻi faʻamaʻi o le manava (gastritis, ulcer), ate (gasegase gaʻo), faʻamalosia ai toto toto, faʻamaopoopoina le gaioiga o le fatu ma le tino. O le faʻaaogaina fafo o le tincture coniferous e faʻamalolo ai manua ma maʻi i luga o le paʻu, fufulu ma faʻamalolo le mumū.

  • pine o le pine - 1.5 - 2 kilokalama,
  • alcool ethyl - 1 - 1.5 lita,

  1. Faʻamasese pine ole pine mai lala ma aveese mea leaga.
  2. Tapuni mau i se koneteina tioata.
  3. Faatumu le fagu i le ava malosi.
  4. Faʻaosooso 21 aso mai le malamalama susulu, lulu le fagu i aso uma.
  5. Faʻamau le mea maeʻa ma tuʻu ai mo se ulugalii i aso e sili atu.

Mo togafitiga faafomaʻi, ave ni faʻamapu e fa o le tincture i aso uma, vaevaeina i ni siama. Ole afa ole gaselase ole afa. Mo le faʻamalosia o le faʻamaloloina, e tatau ona fufulu uma aʻau i le vevela vevela ma le meli.

Faamalologa tolu: pine, aniani ma le rosehip

E tolu togafitiga faʻamalosia malolosi - o aʻala pine, o le sipuni o le siva ma le sipisi - e mafai ona galulue faʻatasi:

  • faamalosia le puipuiga
  • siitia le tuputupu ae o sela maloloina,
  • toe faʻafoʻi le tino pe a uma le taotoga ma le chemotherapy,
  • faafou toto toto
  • lafoaia o otaota o masima, toxins ma toxins,
  • togafiti fatu ma fatuga fatu,
  • toe faʻaleleia mea vaaia.

E tele togafitiga faʻamalolo e faʻavae i nei vaega e tolu.

Le faafouina o capillaries o le faiʻai

  • pine o le pine - 5 sipuni,
  • vine mamago vine - 2 sipuni,
  • mumu onion husk - 2 sipuni,
  • vai mama - 0.5 lita,
  • meli - 1 sipuni.

  1. Totoina vaega mausali o vailaʻau, faʻafefiloi.
  2. Liligi le paluga i totonu o se pani i le vai ma le kuka.
  3. Faʻaosooso, afifi i se ie mafanafana, mai lea afiafi i lea taeao.
  4. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia faaopoopo sina meli laitiiti i le ipu i le faʻasolo.

Laʻau maloloina ma le soifua maloloina e inu i le aso. E mafai ona faaluaina le faaluaina o le fualaau.

Mea aoga

O le taua o le pine masani o loʻo i ai i le faʻaaogaina o le tele o nila, pulupulu, ma, pe a tatau ai, paʻu, o loʻo i ai mo togafitiga o faʻamaʻi eseese.

O faʻamanuiaga o fatugaʻo o loʻo faʻamatalaina i choleretic, diaphoretic, expectorant, sedative, properties bactericidal. O loʻo aofia ai tannins, mea taua, sima, mea ola maloloina lelei.

O le gaʻo fatugaʻo e saunia e le tagata lava ia e fautuaina mo fatuga o fatugao, malulu, gasegase faʻamaʻi. E fesoasoani tele i le togafitia o le rūmāmati, faʻatasi ai ma faʻamaʻi tigaina o le tiga, o le tele o faafitauli faʻamuamua.

O vailaau faʻaleagaina o nilala manogi manogi e fuafuaina e ala i le i ai o le tar i le tuufaatasiga o le acid ascorbic. O tannins, alkaloids na faʻaalia i le faʻatulagaga faʻavae o lenei mea faʻapitoa. Ma ei ai foi le gaʻo, o le suauu taua.

O teuteuga e faʻaaogā ai nila, o tamaʻi talavou e faʻaaogaina mo vailaʻau oona, o mea e le faʻaleagaina. E faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina.

O se taunuʻuga lelei e mataʻituina ma faʻamaʻi pipisi. Faʻataga e feagai ma faʻafitauli o le neuro.

Siʻitia le faʻamaloloina o ni faʻamataʻu dermatological. O le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faʻasoa mo le leai o le vaitamini. Faʻamalosia foma. Faʻatagaina oe e togafitia le maʻi, gasegase.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le maʻisuka

O ni pine laulani e aofia ai le tele o vaega sili ona taua mo le tino: acid ascorbic (0.2%), o suauu taua (0.35%), tannins (5%), ituaiga resins (10%), vailaʻau, vitamini B ma E vitamini, koko, macro- ma microelements.

Ona o le i ai o ia mea, o pine o le pine ua i ai se faʻafesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi. E le gata i lea, ei ai a latou musika, analgesic ma le faʻamamaina o le toto. O lenei mea masani e faʻaaoga foi mo le mafanafana ma susu susu.

O le a se aafiaga o pine o le pine i le togafitiga o le maʻisuka? O lo latou faʻaogaina e aoga mo le faʻamautuina o metabolic processes i totonu o le tino, aemaise lava gaʻololo ma le cholesterol. Talu ai ona o le oloa o loʻo i ai elemene eseese ma vitamini, o loʻo i ai sona aʻafiaga faʻamalosia i le tino o le maʻisuka vaivai.

Ae ui i lea, i nisi tulaga e le mafai ona faʻaaoga se oloa faʻapitoa. O faʻamaoniga o togafitiga o fatugao i le maʻisuka faʻapea foi:

  • cardiovascular disease
  • le vaitaimi o le gaioiga ma le lactation,
  • faamai pipisi o le paʻu,
  • tasi le le faapalepale.

I totonu o le maʻisuka, o le tele o infusions, decoctions ma tinctures e faia e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi.

Ae muamua e tatau ona e saunia lelei le oloa.

Mo le faatonutonuina e le tagata lava ia o faiga uma a le tino

  • pulupulu conives - 2 sipuni,
  • auiliiliga faʻapipiʻi maualuga - 2 sipuni,
  • onion husk - 2 sipuni,
  • moli moli - 1 sipuni,
  • fugalaau totō - 1 sipuni,
  • honey ma lemoni ia tofo
  • vai - 0.5 lita.

  • O le faʻamalolo faʻamalolo ua saunia i le afiafi.
  • O mea uma e tatau ona nutimomoia ma tuu i totonu o se vevela.
  • Faʻafefiloi i le vai inu.
  • Tuʻu le mea e 'aiʻona "manava" sina mea itiiti ma na o le faʻapipiʻiina vave o le vevela.

Inu le la i ni tamai sipuni i luga o se manava gaogao, tusa o le tolusefulu minute ao leʻi faia le taeao. E mafai ona e faʻaopoopoina le meli ma lemoni ia faʻamaeʻa le "bouquet".

Ata teuteu olani paina

E tatau ona vave faʻauʻu muamua nila nila. Sasaa se sipuni sipuni ua saunia i totonu o le 100 ml o vai ua tunu. E le gata i lea, ua faʻalauiloa mai le acid citric - 1/2 teaspoon.

I le leai o se mafanafana, e kuka ai le kulimi e aunoa ma le kuka mo le 20 minute. A maeʻa le mafanafana, ona fufulu lea o le vai. Inu 100 ml vave i le maea ai o sauniuniga. E fautuaina e ave i fualaau o le vailaʻau, e fesoasoani e faʻaumatia ai le vevela. Afai e manaʻomia, faʻaopopo le meli.

Aoina mai ma le teuina o nila o pine

Le tele o mea aoga uma e faʻapipiʻi i nila i le taumalulu. O le mea lea, o le taimi lea e fautuaina ai e aoina nilala o le pine. O mea aupito sili ona maualuga o le gaosiga o meaola e tatau ona ola i luga o pito o paʻu pine. E tatau ona laiti, fou ma fiafia. Aua le aoina muamua ni nila samasama poo sela malogo.

E tatau ona teuina i le maualalo o le vevela i totonu o le pusaaisa. A le o lena, o le a faʻafelatai le acid ascorbic. A e seleseleina, e mafai ona e tipiina pine pine ma tuu i luga o le fola malulu. Pe a talafeagai ai, o le tagata maʻi o le a faʻamalosia i latou e saunia se vailaau masani.

Mo baths coniferous, o mea e gaosi lelei e saunia eseese. O vaimasi fou e tipi i le afa ona tuʻu lea i luga o se nusipepa mo le faʻamago. O lenei oloa sauniuniga e tatau ona faia e aunoa ma le susulu o le la. A uma ona faʻagogo nila, tuʻu i totonu o se fagu tioata ma teu i se mea pogisa.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, e mafai ona seleseleina pine paʻu i se isi auala. E tuu le lala laau i totonu o se pakete ma sasaa i vai inu. Ua tuʻuina o ia i le potu o loʻo nofo ai le tagata maʻi ina ia faʻaleleia le microclimate.

O le faʻamalolo o le a faʻaumatia vailaʻau faʻapitoa. E le gata i lea, o le maualuga o le susu i totonu o le potu o le a faateleina, lea e taua i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

Ata teuteu o pine pine

E fautuaina le faʻaaogaina o lanu meamata, faʻamaʻamulu pine paina mo le sauniuniga o se vailaʻau faʻamaʻi. E 5 fasi vaega ua ave ma tipi i ni vaega laiti. Faʻalautele meaola sauniuni i totonu o se ipu vai, pe a 0.5 lita le suavai.

A uma le kuka, faʻaitiitia le vevela ma kuka mo le lima minute. O se vai inu 50 ml ua maeʻa ona faʻamafanafanaina pe a uma le 'aiga o le taeao. O sea teuteuga o loʻo taʻua i totonu o auala pito sili ona lelei e faʻamama ai toto toto, faʻamalosia le puipuiga.

Pine pine decoction

O se tagata faʻamoemoe ma uiga faʻamaʻi faʻamaʻiina o se gaʻo ua saunia i luga o le faavae o pine pine. E masani ona faʻaaoga mo le malulu.

O ipu faʻamamaina faʻatasi ma vai inu e tuʻuina i totonu o le taele vai - 250 ml. Sasaa se sipunipuni o faʻagogogo (poʻo le taimi masani) pine manogi. Cook mo le 30 minute ma aveese mai le ogaumu. Vaevae pe a uma le 10 minute i se gau gau. O vai inu ua faaopoopo i le uluai voluma. Latou te inuina se vai faamalolo 125 ml pe a uma se taumafataga.

E mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamaʻaina, faʻaleleia o le manava, faʻaitiitia le tale ma le isu.
Faʻatasi ai ma le urolithiasis poʻo le rūmatism, 20 g o gaʻo pine e tatau ona kuka i luga o le kuata itula i totonu o se ipu vai i luga o le vevela. O le faʻamalosi o lona uiga ia faʻamalie ma faamama. Faʻaauau le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le 1 tbsp. l 6 taʻi 6 itula.

Ata teuteu o paʻu pine

Ina ia faia se paluga faamalolo, o le ae manaomia se paʻu paʻu mamago. E nutimomoia i se kolati kofe poʻo se paluga i se paʻu paʻu. Faʻalautele le 20 g o meaʻai kuka kuka kuka. Liligi 0.5 lita o le vai vevela.

Suauu i se tulaga maualalo ole 15 minute. Filu i totonu o le ie vevela pe a maeʻa le mafanafana. E fautuaina e ave se vai faamalolo i le taʻi 6 itula i le kuata kuata. E maitauina o lenei fofo e faamamafa ai faailoga o le rumati, faʻamalosia le fofo mo urolithiasis.

Decoction pine + leu tiloti + rosehip

Faʻatasi ai ma le maualuga o le toto e faʻasaina ailala o le pine i totonu o le pani - 5 tbsp. l Faʻapipiʻi le aniani feʻeseaʻi ma gaosia vine vine - 2 tbsp taʻitasi. l

Faamaloloina le tuufaatasiga faamalolo i vai, lea o le a manaomia ai le tasi le lita. A uma le kuka, faʻaitiitia le faʻamafanafana i se mea maualalo ma faʻavela le mea i lalo o le tapuni mo le 10 minute. Ona sosoo ai lea ma se fusi sefululima minute o le oloa ma le vevela i totonu o le susu.

Luga i le uluaʻi voluma ma vai inu vevela. O le tau o le vai faamalolo e tatau ona vaevaeina i le 2 aso mo le 500 ml. Inu i ni vaega laiti.

O le togafitiga fautuaina o togafitiga e 4 masina. Toe faia i tausaga taʻitasi. O lenei mea faigaluega ua i ai se aafiaga o le diuretic, ma e faaopoopo foi i le faamama ma le ate.

Ma le maualuga

O le malie o le tea e le gata e faʻasaina ai le maualuga o le toto maualuga, ae e tapunia foi le manaoga o le tino i aso taitasi mo vitamini, faʻamalolo le fulafula ma faʻamalosi ai le tino.

  • rosehip berries - 3 punetēpu,
  • pinini pine - 1 sipuni,
  • vai - 0.5 lita
  • meli e tofo ai.

  1. Faʻasolo le pulou o le rose i totonu o se faila.
  2. Oti faʻataʻoti ia nila o pine i seleulu.
  3. Faʻafefiloi vaega, sasaa i totonu o se vevela ma sasaa vai inu.
  4. Faʻamalosia a itiiti ifo o le itula ma le afa.
  5. Le faamama.
  6. Faʻaopopo sina tamaʻi meli pe'ā e manaʻo ai.

Inu le la i aso uma, saunia se meainu fou i taimi uma - pe a maeʻa le tolu i le fa itula, e leiloa se vaega taua o ona uiga aoga.

Hip broth ma pine pine

Ina ia saunia se vailaau faʻamalosi faʻamalosi e fesoasoani i le tele o sclerosis, o le vystonia vascular vascular, i le afiafi latou te faʻapipiʻi ai vine vao - 30 g, nila o le pine fou - 50 g Laʻau i vai inu - 750 ml. I le tuʻuina o sina vevela, faʻapipiʻi le paluga mo le 10 minute.

I lalo o se pulou mafanafana, fai mai i le po, ona faʻamaʻapeʻa lea. O le taunuuga e tatau ona onā i sina vaega itiiti i aso taitasi. O se fofo talitutusa tutusa e fesoasoani lelei i maʻi o le cardiovascular, myopathy.

Tofo togafitiga

Faatasi ai ma metotia na faʻaaogaina i isi togafitiga, e masani ona maua ai recipes of decoctions on pine raw pine. E aoga tele mo le malulu, faʻavavega faʻapitoa ma faʻafitauli, ma e aoga mo le maʻisuka.

Afai o aʻafiaga e mafua mai i le maʻi vaivai vaivai, e seleseleina pine paʻu. O mea faʻapitoa ole meaʻai e fufulu i le vai tafe ma faʻamago, fufuluina i luga o le solo solo. Fua le 2 tbsp. l o mea e gaosia i le meaʻai ua faʻafefeteina i se pakete faʻamaina, pe a 400 ml o vai malulu ua muamua sasaa.

Latou te tuʻu i luga o se ogaumu vevela. Pe a oʻo mai faailoga o le vevela, e faʻaitiitia le afi, faʻaauau pea ona kuka le mea mo le isi 10 minute. Alu mo le tolu itula i lalo o se solo solo, ona toʻoto ai lea i luga o se faʻaveve. E tatau ona faʻaaogaina e tagata matutua vai inu 4 tbsp. l 8 itula uma. Tamaiti ina ua mavae le 5 tausaga ua faatagaina e tuuina atu le 2 tsp. faatasi ai ma le taimi tutusa.

Mo le faamamaina o vaʻa toto

E masani lava i totonu o tagata faʻasolosolo, e faʻaaogaina pine paina lanu meamata. Aoina i Aukuso-Setema.
5 fasi vaega ua ave, fufulu ma eleele lelei. Ua saunia se ipu vai e kuka ai - 500 ml, pe a tuʻuina i lalo ni paʻu paʻu. Tuu ipu mo le 10 minute mo le faʻafiafia atili i totonu o se vai taʻele.

Ona alu lea i luga o le laulau seʻia oʻo ina susulu ma ua uma ona fufulu. Faaaoga se masina mo le kuata o se ipu malamalama ao leʻi faia le taeao, 'aiga o le aoauli,' aiga o le afiafi. Aisea e te manaʻomia ai se malologa e sefulu aso.

O le taunuuga o le faaosofia o le toto, faasalaina o pepa o le cholesterol, ma le faʻamalosia o puipui puipui. E mafai ona e togafitia se malulu.

Mo sooga

Ina ia faʻaitiitia le tiga matuia e tupu i le atinaʻeina o le gasegase, o vailaʻau masani e faʻaaoga ai nilalani.

Fua le 12 g, faʻafeiloaʻi i se tamai vaʻa, sasaa le 125ml vai. Tuu le vai vevela, ona faʻaititia lea o le vevela, faʻaauau pea ona kuka le kulupu mo le 30 minute. I se foliga manaia, latou te taoto i luga o se sieve.
O le vai e le faʻaaogaina e faʻapipiʻiina i se solo malulu, natura masani.

Faʻapipiʻi i luga o le vaega o sooga, tuʻu se ata i le pito i luga, faʻalelei i se sikafu. O lea ituaiga faʻamalosi e fautuaina ina ia faia i le po. O se teuteuga e faʻaaoga foi e suʻe ai nofoaga mamaʻi.

Togafiti

O togafitiga pine e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino e maua ai se aafiaga lelei i le tino o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Pulu manogi fou - 200 g ua fufulu ma kuka i totonu o le lita o le vai mo le 40 minute ma le vevela. Ua faaopoopo le suka - 40 g i le citric acid - 5 g.

A maea le filiga, e tatau ona teuina le vaa i le vai faamalolo i le pusaaisa mo le 10 itula. Ave i se foliga manaia mo le afa ipu ipu pe a uma le 'aiga o le taeao, aoauli,' aiga o le afiafi. A maeʻa le masina o togafitiga, ona faia lea o se tolusefulu aso malolo, a maeʻa toe faʻaleleia togafitiga.

Ina ia puipuia ni aʻafiaga i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, e tuʻuina ni nila pine ile vai inu - 400 ml - 3 tbsp. l

O le tuʻuina o le koneteina i totonu o le vai faʻaʻeleʻele, ua faʻavaivaia le sui faʻamalolo mo le 10 minute. A mavae le lua itula o le fusi, faʻapipiʻi le susu.

E fautuaina e ave ina ia maua ai le fuataga o le 100 ml, faaopoopo i ai le sua o le leona pe a uma se taumafataga. O le auala puipuia e lagolagoina mo le tolu masina. E mafai ona e faia pe a maeʻa le masina.

Faʻau pine

Ole taimi masani e faʻaaogaina ai le falemaʻi ma vai faʻamaloloina, lea e saunia lelei ai pine pine, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga mo faʻamaʻi o le tino, faʻalavelave o le paʻu, maʻi o le maʻi mimiti, ma le faʻalavelave o le maskloskeletal system.

Fautuaina mo le tele o le vaivai, le mautonu, faʻalavelave faʻalavelave, popole.
Mo le kukaina, faʻafefiloi cones ma nilala pine. 200 g meaʻai e tuʻuina i totonu o le vai ua kuka, o le a ave le tasi lita.

Susu mo le 10 minute ma tuu i lalo o se tapuni seia maeʻa. A uma le fufulu, sasaa i totonu o le vai mafanafana ua saunia mo le taele. O le taualumaga e tatau ona le sili atu i le 20 minute. E fautuaina e fai muamua aʻo lei moe, ina ia mavae le mago o le paʻu o loʻo taoto i lalo o se palanikeke.

Mai faʻasologa

Pine decoctions lelei le fufuluina o le manava o le parasite, lea e faʻaaoga ai na ituaiga alofilima.

Ina ia saunia se fofo faamaloloina mo anufe, ua aoina ai pine pine pine talavou. Ua fufuluina i le vai tafe, tuu i totonu o se apa, ua faaopoopoina ai le tele o vai ua matua natia uma mea gaosi.

Faʻamalieina, aumai i se vevela, ave faʻamafu, ufiufi ipu ma se tapuni ma faʻaauau pea ona faʻapala mo le 6 itula. Siaki taimi uma. Afai e afaina le vai, ona faaopoopo lea o se aofaiga laitiiti.

A maeʻa le taimi atofaina, ona faʻamama lea o le vai. Faʻaopopo le suka e tutusa ma le aofaiga o le vai o totoe i totonu o le pani. Faʻafefiloi ma faʻafefete i sina vevela mo le itula.

E sasaa le siva i totonu o se fagu tioata, lea e teuina i totonu o le pusaaisa i lalo ole tapuni. Ave 2 tbsp. l i taeao uma i luga o se manava gaogao. Faaauau le auala o le faamamaina mai faʻamaʻi seia maeʻa uma le kuka.

E faʻaaogaina ni fasi pine i totonu o le fale e faʻafefe ai le palasi, o le vaivai mai le paʻu o foliga, sulu felanulanuaʻi, faʻaitiitia le gaʻo gaʻo, ma faʻamalo ai aʻa.

Aumai i se vevela 500 ml o susu, sasaa atu i totonu o se atigi fagu. Ua sasaaina pinela pine - 100 g ma kuka mo le lima minute. Faʻamalosi i lalo o se solo solo faʻalua. Ina ua uma le mafanafana, faamamaina.

Latou te faʻapalaina se solo susu i se teuteu, tufatufaina i luga o le paʻu. Tutu mo le 15 minute. Toe faia pe a uma aso e tolu.

O togafitiga fale e faʻavae i luga o paʻu pine paʻu ma lauulu e aoga, faʻatagaina oe e faʻamalosia i latou, toe faʻafoʻi le susulu siliki, tuʻuina le voluma.

Mai le gau o lauulu

Le taofi o lauulu, faʻamama le paʻu mai le paluga, faʻaaoga pinelaina.
Lili 1 tbsp. l o meaʻai matagofie i totonu o se palupa, lea e vave lava ona kuka ai le 250 ml o le vai.

Susu lemu mo le lima minute ona alu lea e faʻamafanafana. Faʻaaogā le vai e fai ai le faʻamamaina mulimuli o fasi uaea ma se masini malamalama e tasi o le paʻu i aʻa o le lauulu.

O manogi manogi o se tasi lea o togafitiga sili ona faamaloloina i le taele.
O paiga Coniferous e faia i se auala filemu i luga o neura, faateleina le leo, maua se aafiaga lelei i luga o le manava, ma faʻanoanoa le vaivai.

O suauu Coniferous e iai aʻafiaga o le antimicrobial ma le faʻamaʻi pipisi, e aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻi mama, ma togafitia le malulu.

Mo le kukaina, ave ni taameni laiti o pine i nila - 500 g. Faʻasalaga i se fagu, sasaa vai inu - 1.5 lita. A maeʻa le lua-minute oso, tuu mo le 4 itula e faʻaaoga.

E tatau ona sasaaina le suavai faamama i totonu o fagu tioata. E faʻafefe i le vevela aʻo leʻi faʻaaogaina. O le faʻamoemoe e faʻamoemoe e manaʻomia. Afai e tatau ai, sasaa i luga o le vai vevela luga o le fofo.

Recipes mo le sauniuniga o vailaʻau faʻamaʻi

Ina ia faʻaleleia atili le soifua maloloina ma puipuiga o le tino, e mafai ona e faʻaaoga le fua o loʻo i lalo. Ina ia faia se vailaʻau o le vailaʻau, e te manaʻomia 200 g o nila o le pine, 1 l o le vai, 7 g o le mea taua, 40 g suka ma le 5 g o le citric acid. E fufulu mea fou ma gaosia mo le tusa ma le 40 minute, ona faaopoopoina lea o mea o loʻo totoe. O le suauu mama e tuʻuina i le pusaaisa mo le 10 itula. O le mea inu ua uma ona inu.

Ina ia faʻamamaina toto toto o le cholesterol ma faʻasolosolo faiga masani, e faʻaaogaina ai luga o nila o pine. Mo lana sauniuniga, 40% alcohol poo vodka, 1-2 cones ma le 100 g o nila ni pine. O mea laititi e tuʻu i totonu o se ipu fagu ma sasaa i le ava po o vodka. O lea ituaiga paluga e tatau ona faʻaaogaina mo le 10-12 aso.

O le fofo ua uma ona faʻamamaina ma faʻaaogaina mai le 10 i le 12 faʻafefe tolu taimi i le aso mo le afa itula ao lei faia se taumafataga. O le atoaga o le faamamaina o le toto e ola ai le 30 aso, ona faia ai lea o se malologa mo le 1 masina, ona faʻaauau ai lea o togafitiga.

O le fua o loʻo i lalo e faʻaaogaina e puipuia ai faʻafitauli eseese o le maʻisuka ituaiga 2. E tolu laulau puno o nila e sasaa atu i le 400 ml o le vai inu, ona tuu lea o le vaifofo i totonu o se vai vai ma kuka mo le tusa ma le 10 minute. Ona faʻafesoʻotaʻi lea o le susu mo le 2 itula ma faʻapipiʻi. O se vailaau masani e faʻaaogaina le afa afa i le sua o le tipolo pe a uma se taumafataga. O le togafitiga e 3 masina. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia le tagata maʻi pe a maeʻa le 1 masina.

I le tele o taimi, o le maʻisuka e amata ona le fiafia, latou te atiina ae se tulaga faʻavaivai. I le faʻaaogaina o faailoga, o pine bath bath e faʻaaoga. Ina ia faia lenei mea, ia faaopoopo atu i le 30 silu o le taloina o le pine o le taloina i se taele ua tumu i le vai. O lenei faiga e le gata e faʻafilemuina ai neura, ae faʻamamaina foi le manava a le tagata maʻi mo gasegase faʻanofo ma viral.

O faʻamatalaga o le tele o tagata gasegase e uiga i lenei oloa e lelei. O se faʻataʻitaʻiga, o se faʻamatalaga a Alexandra (56 tausaga le matua), o loʻo mafatia i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2: "... Ou te inu mea teuteu i pine pine i le tele o taimi i le gasologa o le tausaga, o lea ou te faʻamamāina ai aʻu toto toto, o lea ou te lagona le fiafia pe a uma ona faia le togafitiga ..."

Olani pine e mauʻoa i le tele o vitamini, o suauu ma isi mea aoga. Latou te faʻaleleia le metabolic faagasologa i le tino, faʻamamaina toto toto o le cholesterol ma faʻaleleia puipuiga a le tino. Afai e manaʻo pea le tagata gasegase e faʻataʻitaʻi se vaifofo lelei o tagata e fesoasoani i le puipuia o faʻafitauli matuia o le maʻisuka, e tatau ona ia taumafai e teuteu teuteu poʻo ni tinctures i luga o nila o le pine.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina le auala e teuina lelei ai nilala pine.

Faʻamatalaga

Faʻaopoopoina o le vaega lona fa - aʻafia o le faila - i le tuufaatasiga o se faʻamalositili e mafai ai e oe ona fesuiaiga tele ana meatotino. O lenei lauti e aoga tele mo tagata e maualalo le toto.

  • pine o le pine - 2.5 sipuni,
  • moli vao - 2 sipuni,
  • riki peel - 1 sipunipuni,
  • eleele faʻasaina eleele - 2 teaspoons,
  • vai inu - 2 lita.

  1. O vaega nutimomoia o le susu i le afiafi, tuu i totonu o le apa ma sasaa vai fou.
  2. Lave i luga o vevela vevela pe a ma le afa itula.
  3. Faʻapipiʻu le apa ma alu e faʻasolo i se nofoaga mafanafana.
  4. I le taeao, faʻafefe le togafitiga faʻamalolo.

O le susu e tatau ona amata ona onā i luga o se manava gaogao ma faʻaalu malie uma i le aso. I le afiafi, o le ae matauina ua toe foʻi atu le mamafa i le masani. O le togafitiga e faia mai le tolu vaiaso i le masina.

Faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga o le tala

  • pine o le pine - 5 sipuni,
  • rose sipuni - 2 sipuni,
  • riki peel - 2 sipuni,
  • vai - 1 le lita.

  1. 'Otiʻese le aniani siʻi, oso aʻe sipuni ma nila ma sasaa vai malulu.
  2. I luga o le vevela vevela, aumai le paluga i se vevela ma mafanafana mo le isi sefulu minute.
  3. Faʻaoso seʻia oʻo i le malulu, faʻalavelave.
  4. Faʻaopopo le meli pe a manaʻomia.

O le meaai i aso taitasi o le decoction o ni ipu tioata se lua. O le togafitiga o se masina. A maea le vaiaso malolo, e tatau ona faʻaauau pea le faʻaaogaina o le lauti faʻamalolo. A maeʻa le vasega muamua, o le a taofi le faiga o le degenerative i le retina. O isi togafitiga e tatau ona tuʻufaʻatasia ma vailaʻau ma faʻasologa ua faʻamatala mai e se fomaʻi.

Conifer bath

O vai tumalosi ua saunia i ni auala se lua. E mafai ona e faia se teuteuga o nila o pine ma faʻafefe i le vai taʻele i se fua faʻatusatusa. O le filifiliga "mama" e aofia ai le afaina i totonu o le taele lava ia - o le vai vevela ua aoina i totonu, lea e tuʻuina ai le taga lili ua tumu i ni pine pine i sina taimi. A maua le mafanafana o le vai mo le tino, e mafai ona e taele.

O se patipati faʻamalo vai e avea ma vaifofo lelei o se vaifofo lelei mo le le mautonu. O le faʻamalosiga e faʻamalosia lelei ai le tino, lagolagoina le galuega a le fatu ma toto toto, e avea o se mea faʻasolo i le malulu.

Faʻasalaga, faʻalavelave, ma isi.

Falemaʻi mo le bronchitis, tonsillitis, laryngitis ma isi faʻamaʻi o le respiratory tract - o le faʻafefe o le coniferous o le a fesoasoani i le faʻamalolo o le tale, faʻasaʻo le faʻaogaina o le nasal ma toe faʻafouina le faʻalavelave.

Ua lava lea e sasaa ai ni meaʻai faʻamalosi i le vai inu ma manava aisa. Le fesoasoani lelei mo le faʻamautuina o le gasegase ma le fufuluina i se mea e fusi ai. O se atigipusa e iai le vevela vevela e tuʻu i le ulu o le moega o le maʻi ma le maʻi poʻo se mumu malulu faʻamafanafana e fesoasoani ia te ia e toe malosi vave ma maua ai le malosi.

Faʻatasi ma maʻi faʻamalolo. Nai lo le faʻaaogaina o kulimi kulimi, faʻaaoga pinelaina pine pine - e le na ona faʻamago, ae fou. O sea faiga, pe afai e faia i taimi uma, o le a fofoina le maʻi o le poma, o le a avea ma faʻasolosolo e faasaga i le tele o faafitauli o nifo ma o le a lelei atoatoa lau manava.

Faʻasalaga ma tiga faʻatasi. Laau pine pine fou e fufulu suavai ma vai inu mo le kuata o le itula. Faʻamasese le tele o le vai ma sasaa ni afaina vevela i totonu o se taga lino. Faʻaaogā se pipiʻi i vaega tigā, e ufiufi ai le cellophane poʻo le faʻamalosi pepa ma afifi i se ie mafanafana. Taofi seia malie.

Tuua Lau Faamatalaga