E mafai ona ou maua le sorrel mo pancreatitis

Squirrels1.5 g
Carbohydrates2.9 g
Fats0.3 g
Faʻafiafiaga kalori22.0 kcal i le 100 kalama

Fua o le taumafa mo le pancreatitis le tumau: -10.0

Iloiloina le fetaui lelei o le oloa mo mea taumafa i le taimi o le maʻi pancreatitis: -10.0

O mea patino o le taumafataga mo le pancreatitis

O le taumafataga e faʻamoemoe e puipuia ai le faʻavavevave o pancreatitis ma le faʻaleagaina o le pancreas. O le autu o le taumafataga o le faʻafaigofieina o le pancreas, faʻaitiitia le kemini ma le faʻaaogaina o masini i le mucous membrane o le manava ma le fatu, ma puipuia ai le vevela gaʻo o le pancreas ma le ate. O a meaai e mafai ona e 'ai e faʻamoemoeina e ala i le laasaga o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

I totonu o le pancreatitis ma le gaʻo, o se taumafa ua faʻamaonia:

  • maualuga i le palatini ma faatapulaa i gaʻo ma gaʻo,
  • maualuga i vitamini
  • faatasi ai ma le faʻasaina o meaʻai vevela, salima, ulaula, meaʻai vevela,
  • faatasi ai ma se faaitiitia o oloa e iai ni aafiaga le fiafia i luga o le mucous membrane o le manava ma le gaogao.

O mea e gaosia, gaosi po o meaʻai tao ua fautuaina. E fautuaina le 'ai o meaʻai i le paʻu po o le masima, e faʻaaogaina ai le tele o mea malulu poʻo vevela vevela. E talafeagai le vavaeeseina o fualaau mo le kukaina o ipu e faʻaaoga ai se tele o taimi.

I le vaitau o le faʻamagaloga, atonu e le aoga le toe foʻi atu i le faʻaaogaina o mea sili ona leaga - ulaula meaʻai, paluga, kulimi kulimi ma aano o manufasi ma se anufe mataga. E sili atu le lelei o faʻasaʻo nai lo faʻateleina faʻaauau, a ea?

O faʻamanuiaga ma faʻasauā o le pepelo

O uiga lelei o le taulasea e iloa e tagata uma, o le piquant ma le malie o le eletise fesoasoani e saunia ai le suamalie o soup, borscht ma isi ipu i luga o le laʻau. O aoga aoga o se laau e fuafua ai lona faaaogaina mo le togafitiga o nisi faamaʻi.

I le tuufaatasiga o laulaau ma fatuga o le fatulala, o le taua sili ona taua o loo i ai i le i ai o tannins, fatty acids, protein, oxalic, malic, citric acids. E iai le tele o vitamini o le kulupu B, C, K, acidic nicotinic ma garotene i ai, o loʻo i ai le magnesium, potassium, sodium ma phosphorus.

O le Sorrel e alofa ma talisapaiaina ona o lona fiva content, o se oloa taua tele mo le lava gaioiga o le manava, o le tino atoa o le tino.

O vaega o le sorrel ei ai se aafiaga lelei i le ate, fesoasoani e faaitiitia le ono gasegase o le suamalie, galue e pei o hemostatic ma anti-inflammatory drugs.

O le oloa ua maua le faʻaaogaina i vailaʻau faʻasoifua, mai i lea mea e mafai ona e saunia se paʻu e aoga i le toilalo o le paʻu:

O le i ai o vailaau mamana malosi e fesoasoani e faʻafefe ai luga o le mucous membranes o laugutu ma vavagana o tautala. Ina ia aveese le tele o le vai mai le tino, ua faʻaalia ai le inuina o le faʻamaʻi mai le sorrel malogo, lea ei ai sona aafiaga lelei i faʻamaʻi mamafa, aemaise lava i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻaaogaina o se vaifofo suamalie o lauusiusi, e mafai ai e tamaitai ona faʻaleleia o latou lauulu, avatu ia i latou le siliva ma susulu.

Mo le selau kalama o le suauu, 2.3 g porotini, 0.4 gaʻo, 0.8 g o le fiber, 91.3 g vai e tatau. Malosiaga o le malosi e 21 kalori.

E mafai i le mumu o le pancreatic?

E mafai pe leai foi le vavalaʻau mo pancreatitis? Talu ai o le sorrel e aofia ai le tele o le vailaʻau, e matua faʻasaina i luma o pancreatitis, pe a oʻo ina mumusu le pancreatitis. Soo se mea e aʻafia ai e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le eletise, faʻamalositino le faʻaogaina ma le gaioiga gaosia.

I le faʻaopopo atu i le faʻaaogaina o le sokogonny, o le faʻaaogaina o lelala ma le pancreatitis e mafua mai i le fausia o maʻa i le talo ma le vevela, o le calcium metabolism i le tino. O maʻa e faʻalavelave ai le faiga masani o le faʻaaogaina o paluga, mafua ai ona toe faʻaleleia ma faʻaleagaina le pancreas. O maa e masani ona mafua ai le fula i totonu o le tino, le puipuia o le metabolism, e amataina ai le sologa o le soona fai.

O le a sili ona matautia le faʻaaogaina o le taulala i le tino o le faagasologa o le mumusu ma i le faʻavavevaveina o faʻasologa o tala, talu ai o le laʻau vavalalata e malosi tele lona faʻaaogaina. E maitauina e faʻatagaina e le au fai meaʻai fua le 'ai o laʻau mumu e oʻo lava i le taimi o le taimi o le faʻamagaloga faifaipea, pe a le o lagona le tele o faʻamaʻi mo le taimi umi.

O le itiiti ifo o le aofaiga o le elemene o le a vave faʻaosooso ai:

  • oso malosi malosi
  • faʻaleagaina o faʻamaoniga,
  • faateleina le matuia o togafitiga.

O le mea lea, e le tatau ona faʻamaunuʻuina se suauu manogi ma le manogi ma le pancreatitis e tusa lava pe lelei le soifua maloloina.

O le faʻaleagaina o le mafanafana ua lauiloa foi mo le maʻi o le gasegase ma le fatu fatu fatugaʻo, ma o le maualuga o le maualuga o le malosi o le tino i totonu o le manava o le a avea ma se isi faʻasaga. O le i ai o le oxalic acid e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o le ulutala peptic o le duodenum, o le manava.

Faʻaputu o le solofanua: aogā ma mea leaga

E masani ona mafua ai le le mautonu o le maasiasi, ma o le a foi le isi ituaiga o laau toto. O nisi tagata latou te mautinoa e le o 'aina le ituaiga vao vevela, ae e leai. E tutusa foi ma ipu lelei e saunia mai le solofanua, ae e itiiti le suauʻu i totonu.

O laulaau o laʻau lanu e maua ai se tofo oona, ma e sili ona leaga. I nisi o atunuu, o le falaoamata e faia mai lau o le solofanua solofanua, o keke tao tao e faʻaaoga e sui ai le falaoa masani. O se uiga uiga ese o le vao vao vao i luga o galu maualuluga ma lau lapopoa.

Afai o le mumū ma le fulafula o le pancreas e le mafai ona faʻaaogaina e fai ma meaai, ona fautuaina lea mo togafitiga.

Faʻasaga i faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, e tatau ona saunia meaʻai o le laau, aua o lenei mea e tatau ai ona 'ave le 5 kalama o aʻa mago suamalie, sasaa se ipu vai inu, ona sasaa lea i totonu o se ipu faʻalanu ma tuʻu i totonu o se vai vai.

A maeʻa le 30 minute, ona aveeseina lea o le oloa mai le vevela, faʻamafanafana i le vevela o le vevela, o le laʻau e faʻafefeteina. Lisi le susu:

  1. teuina i totonu o le pusaaisa mo le sili atu i le lua aso,
  2. faʻamamaina i vai inu aʻo leʻi faʻaaogaina,
  3. inu vai mafanafana.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e tele lava ina mafatia tagata maʻi mai le faamalosi, e aveese ai le faafitauli ua faaalia e faaaoga ai se teuteuga o le solofanua e pei o se laxative.

Inu se vai i le afa ipu tioata e tusa ma le 30 minute ao leʻi 'ai, o le tele o taimi faʻatulagaina ile aso e tolu.

E faʻafefea ona suitulaga i le agaga leaga

O le togavao o le togalaau o le a sili atu ona lelei i le faila, e leai ni mea taua, vitamini ma minerale. O le meaʻai e faʻaalia i se tofo suamalie, lea e mafai ai ona faʻaogaina ma le saogalemu i totonu o le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas o se vaega o salakeke, soup, pusa ma isi ipu.

Ae ui i lea, e le afaina le matauina o puipuiga, talu ai o le laau e tele tele fiber, lea e sili atu le mamafa o le okeni vaivai, e mafai ona mafua ai se vevesi o le maʻi.

E tusa lava pe i ai le suamalie o le suamalie, o loo i ai le acid ascorbic, e taua tele mo le faʻasaʻoina o le faagasologa o le faʻapalaina ma le microflora o le intestinal masani. I le pancreatitis e masani ai, o fualaau ola o le meaʻai e ai, i taimi uma i ni mea laiti. O lau matutua ua i ai le fiva felanulanuaʻi, lea e mafai ona faʻaosoina ai le tele o galuega o le pancreatic.

Meaʻai ma tagata tomai faapitoa i le totoina o taumafa e taumafai e saili se auala e faʻaaoga ai mea aoga o le meaʻai, ae e le afaina ai le tino, latou te fautua mai o le 'aiina o meaʻai ma susu gaʻo. E mafai tele lenei mea:

  • soloia aʻafiaga leaga o aʻa,
  • saturate le tino i vitamini
  • puipuia le atiina ae o le tiga.

E tatau ona fou le fufuluina, ma fufulu mama. E faʻatagaina e 'ai i le tele o taimi i le vaiaso, ma na o se aofaiga talafeagai.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le pepelo o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tulafono o taumafa

I le pancreatitis, e faʻasaina le 'ai tele o meaʻai. O le musuina o meaai o loʻo lisi atu i lalo o se fua talafeagai. E taua lenei mea e faʻasaoina ai le ola ma le soifua maloloina o le maʻi. Na o taimi e solia ai manaoga.

O taumafa faʻatatauina e matuā faʻamaonia, e toetoe lava o meaʻai uma e masani ai e le aofia ai:

  • gaʻo
  • maai
  • suamalie
  • oloa fou tao tao
  • ituaiga uma o suamalie, e aofia ai le meli,
  • ava malosi
  • nisi o fualaau faisua
  • meaʻai vave
  • tele oloa gaosiga susu
  • vaega o fua.

O se taunuuga, o meaai masani mo le afaina ma mea e masani ona 'ai e tagata i le taimi o taumafa autu e le aofia ai foi i le meaai: meatballs, fasi falaoa, falaoa, falaoa ma pasta. E matua faigata lava ona 'ai ma pancreatitis.

E tatau ona e 'ai paleni, e aunoa ma le' ai. Macaroni, cereals, e oo lava i cereals, lea e masani ona manatu o mea taumafa ma saogalemu mo le gasegase, ua solia i pancreatitis. O le lisi faasaina e aofia ai:

E faʻasaina foi le pasta o le falaoa. E mafai ona e faatauina oloa o le pancreatitis i totonu o le matagaluega mo tagata o le vao, ae o le falaoamata, ae le o fualaau faisua. E oo lava i nisi o fualaau faisua e afaina ai le mucous membranes ma e faigata ona eli. O oloa aoga mo le pancreatitis e mafai ona, i se isi itu, e afaina ai.

Fualaau faisua ma laau. O nisi ituaiga o fualaau 'aina e maualuga le maualuga, e mafua ai le afaina tele i se gasegase gastrointestinal. O le tele o aʻa, e aʻafia ai aʻa. O le lisi o oloa lamatia e aofia ai foi laau lau. O le mea lea, o le faʻaaogaina o mea manogi e faʻasaina: o le tele oi latou e leai se mea aoga. O le laulau o mea o loʻo aofia ai, i le vaʻavaʻalata atili, o le matataʻu.

Faatasi ai ma fualaʻau aʻa, radisa, radisa, sipisi ma le keleka ua faasaina. E na o le faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina. Aʻo leʻi aveina i latou e manaʻomia ona e faʻamafanafana i latou: kuka poʻo le uu i totonu o se fafie faʻatau. O le kuka o le a sili atu ona lelei, aua e laveaiina fualaʻau mai le sili atu o le suka. Sorrel ma bay bay, e le fautuaina le kāpeti paepae. Mea faʻatagaina mo pancreatitis i fualaau faisua - pepa, pateta i mea laiti, ma isi.

Mea gaosi susu. O le tele o oloa o susu ma oloa faʻasolosolo e maua ai le gaʻo maualuga, e toʻaitiiti e mafai ona onā. O le mea lea, e le tatau ona e faʻaaoga:

  • susu susu
  • sisi
  • kusi falaoa ma le pasene o gaʻo sili atu i le 5%,
  • kulimi mumu
  • kulimi
  • susu susu.

O mea faasaina mo pancreatitis e le aofia ai kefir poo yogurt. E mafai ona faʻamaunuʻu muamua oloa gaosi i ni vaega laiti (ae peitaʻi pe afai e maualalo le gaʻo gaʻo).

Cheeses ma suauʻu o meaʻai sili ona lamatia. Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai sina sisi fale e maualalo le gaʻo.

Suauu (gaʻo uma ma meaola gaʻo) e le mafai ona 'aina, a leai o le ai ai se vave falemaʻi. E tutusa lava mea mo le margarine.

Mea matagofie. E tatau ona e vave faʻatagaina soʻo se ituaiga o suamalie mai le lisi o oloa faʻatau faʻatau. O le kuka i le suālaʻau e faʻateleina ai le aʻafiaga e:

  • maʻisuka i tua o pancreatitis,
  • faateleina le manava o le vai inu, lea e tau atu ai i le vevela.

O oloa faʻamaʻi meaʻai e aofia ai le tele o meaai faasaina i le taimi e tasi: gaʻo (kulimi, kulimi cream, meringues), suka (sprinkles, paʻu, keke), pata ma le margarine. E masani lava i totonu o mea faʻafiafia mea faʻapena e faʻafefiloi ai mea manogi, vailaau, emulsifiers ma faʻatoʻaga, lea e le faatagaina i soʻo se mataupu. Faʻaopoopoga foi e tatau ona lafoaʻia mo le umi o togafitiga ma le puipuiga.

E mafai ona maua le meli i le pancreatitis? Leai, ona o le au fuʻa e faaopoopo ai le suka i ai.

Tomato ma kulimi sauces. Afai e leai se taumafataga, e tatau i faletalimalo ma kuka ona sui i latou i ni meaʻai e tuʻuina atu ai ipu e maua ai se meaʻai e sili ona lelei. Ae e sili atu ona leaga nai lo laau mamago, e pei o le laumela po o le bay bay. Mayonnaise o le fasioti tagata mamai i le pancreatitis. O le Ketchup e itiiti le lamatiaga, aua o loʻo i ai sina gaʻo. Ae nai lo lena, o le ketchup o loʻo i ai se maualuga o mea o faʻasao ma masima, e le o aofia ai i oloa faʻatagaina.

E faʻasaina foʻi le masima i meaʻai. O le faʻasaina o masima i pancreatitis o loʻo taʻua i le tulaga o le World Health Organization. O le masima e faʻafefe ai le vai o le tino ma faʻavaveina ai le pala o le telefoni ninii.

Legumes ma musika. Legumes e tele le fiber ma e matua faigata lava ona eli. Peʻa taumafa - na pau lava le mea e mafai ona faʻaaoga i nisi taimi e fai ma meaai. Maʻa ma pi e faʻasaina ona 'ai ma pancreatic pancreatitis

O 'afaʻusiʻu e aofia ai le tele o fiva, lea e faigata ai ona faʻafetaui pulou ma vae. E oʻo lava i maso-based broths e le manaʻomia: e aofia ai le tele o toxins e aoina mai le silo mai le siosiomaga. O vailaau oona e faateleina ai le lamatiaga o le necrosis pancreatic.

Alcoholic products. Afai e inu pea se tagata, e maua e ia se mea sese i le pancreas. O ava uma e tatau ona tuulafoaiina vave, o le oti e le mafai ona aloese. O le lisi o oloa faʻatagaina e aofia ai le maualalo o le kvass.

  • O aso muamua e tolu poʻo seʻia oʻo ina mou atu le tiga, o le tagata maʻi e faʻamaonia le fiaai i le faʻaaogaina o le vai alumini mafiafia e aunoa ma le kesi. Ina ia aloese mai le faʻamamaina ma le faʻaaogaina o le tino, o le maualuga o le suavai e tatau ona fetaui ma le faapaleniina o vai, lea o se faitalia mo tagata taitoatasi.
  • O le tulaga sili ona taua mo le toe faʻaleleia o le pancreas o le teena o le ava, nicotine ma le kofe.
  • O le faʻaitiitia o aʻafiaga saoloto e faʻaleagaina ai le tino o le tino ma faʻamalosia puipui o toto toto, o meaai a le tagata maʻi e tatau ona aofia ai meaʻai faʻamaʻi - o zucini, vine, rimoni, ata pepa, ma isi.
  • Meaʻai ma le pancreatitis e tatau ona maualalo le gaʻo pe a mafai. A le o lena, o le uta i luga o le paʻu mumū o le a faʻaleleia i le tele o taimi, lea o le a faʻaosofia le foliga mai o le tiga matuia. O lona uiga e matua faasaina le 'aiina o meaʻai falai ma gaʻo.
  • E iai mea e puipuia mo le toe faʻafouina o pancreatic. O le mea lea, o meaʻai e maua ai meaʻai i le protein e tatau ona faʻaaogaina i le ituaiga o iʻa e maualalo le gaʻo, moa, aano o manufasi, mea susu susu, sola susu, ma yoghurts. O ipu uma e tatau ona kuka, tao tao pe kuka.
  • E tatau ona faʻatapulaʻaina le tele o mea taumafa o le carbohydrate - faila, pateta, pasta, falaoa, suka paʻepaʻe, faga sana.

O a mea e le mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis?

Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ai ona faatapulaaina meaʻai gaʻo ma le maualuga o mea e maua ai le fiva ma le mea e gaosia ai meaola:

  1. E faasa ona 'ai le gaʻo, e faigata ona faʻanoanoa ituaiga o aano o manu ma meaʻai - kosi, meaʻai, mafaufau, ate, fatugaʻo. E pei foi o meaai kuka, pailani, saisi.
  2. O ituaiga iʻa e sili ona maualuga e faasaina - felafoaʻi, togafiti, galala, meaola, tuna. Ulaula, falai, iʻaʻai, pei o iʻa ma caviar.
  3. O oloa susu, o le faʻaaogaina o asikulimi, susu susu, ma le susu susu o loʻo faʻasaina. Faʻasagaina, fualaau vela ma ulaula ulaula.
  4. Mai lemu ma cereals, e tatau ona faʻaesea le faʻaaogaina o lentils, sana, pi, ma pi.
  5. E fautuaina e vavaeese atoa musika mai le taumafataga ona o le maualuga o mea o le chitin, lea ei ai meatotino o le fiva lanu.
  6. O mea uma e inu ava malosi, e leai ni meainu inu. E pei foi o meaʻai caffeine maualuga.

Ma o le faʻaaogaina o oloa nei e tatau ona lafoai:

  • Meat: Fua eseese e pei o le puaa, kusi, pato, tamai mamoe, meaʻai falai (e aofia ai meaʻai), keke, meaʻai, sausa ma offal, meaai kuka, e aofia ai le uʻu, gaʻo suamalie ma meaʻai.
  • Aʻa: ituaiga o meaʻai (salmon ma sturgeon, vao ma gaosi, Caspian sprat, eel, catfish), iʻa ulaula ma salima, caviar, meaʻai kuka.
  • Meaʻai gaosiga: kulimi gaʻo ma le tele o "pata", aemaise lava le susulu! Tipi ma ulaula ulaula.
  • Fuamoa: i le ituaiga o fuamoa fufulu mafiafia poʻo le kukaina lelei.
  • Fualaau faisua: tipi, radisa, radisa, horseradish, keloni, aniani mata, letusi, meaʻai ma le vavae, pepa logo, pi ma pi, puʻamu - leai se auala. O isi fualaau faisua e le mafai ona avea ma faʻanoanoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona maua se salatisi o kālati tipi, mai le la - e leai.
  • Fua: laʻau e le faʻasalalauina, aemaise lava o le suka (faatusa, oranran ma cranberries), faʻapea foʻi ma suamalie - fig, aso, vine.
  • Selu: roll roll, keke, ice cream ma sukalati, nati.
  • Meainu: carbonated, e aofia ai kvass, tea malosi, koko ma kofe.

Recipes mo uluai vasega mo tagata gasegase i gastritis

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se tagata ua maua i le gastritis ua faʻamalosi e toe teuteuina lana lisi.

"E faapefea ona i ai? - o tagata maʻi e popole, i le iloa o le a latou tausisi i tulafono manino o mea taumafa, - Pe tatau ea ona tatau i le taimi nei ona nofo i luga o se falaoa ma se mea e leai se mea i loʻu olaga atoa? "

Sei o tatou taumafai e foia le faafitauli ma faamasani i mea lilo a le tagata lava ia o meaai.

Faataʻitaʻiga o le lisi

  • falaoa atoa falaoa ma falaoa,
  • fualaau suamalie
  • se ipu vai sua suamalie fou
  • fatuga atoa ma susu susu.
  • moa manino po o se sua o fualaau faisua,
  • se fasi falaoa tao (tofu, moa, samasoni, tuna).
  • salata ma greens teuteuina i le sua o le tipolo ma le suauʻu olive,
  • lanu enaena

O filifiliga uma i luga e mafai ona tuʻufaʻatasia i le faitalia a le tagata maʻi.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma pancreatic pancreatitis

O susu susu (o le kulimi suamalie lemu, cheese cheese, yogurt) o se vaega taua o meaai paleni i pancreatitis. O se nofoaga faapitoa i lenei laina o loʻo nofoia e lefirifi poʻo susu susu. O le faʻaaoga soo o nei oloa e fesoasoani i le vave faʻafouina o le soifua maloloina.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le susu atoa ma le pancreatitis e mafai ona mafua ai le paʻu ma le nutimomoia, o lea la o lona faaaogaina i lona mamanu e le manaomia. E sili ona lelei le faʻaaogaina o susu aʻo kuka. I le pancreatitis, e sili atu le susu o le susu, ona e manatu o le hypoallergenic ma, e le pei o le susu o povi, e sili atu ona lelei.

O maʻi e maua i le pancreatitis e mafai ona 'aina le pata pata, ae na o ni mea laiti, talu ai ona o le tele o le gaʻo e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le paʻu.

O meaai paleni mo pancreatitis e tatau ona eseese. E mafai ona e faʻatumu le tino i mea amino faʻatasi ma le fesoasoani o ituaiga meaʻai e maualalo le gaʻo o iʻa ma iʻa. Mo le kukaina o aano o manufasi, palu, vela, lapiti, moa, toso e sili ona talafeagai.

Mo le pancreatitis, e fautuaina ia meaʻai e saunia mai le cod, pollock, pike perch, bream, pike. Ae e le tatau ona galo ia i tatou e tatau ona saunia ipu uma i le kuka poʻo le taoina.

Ae mo fuamoa, ma le pancreatitis, e mafai ona e faʻaaoga fuamoa ua tunu po o omela. Na o fuamoa falai e afaina i le faasaina.

Faʻasalaga Faʻasalaga Faapitoa

I le tele o tusiga, matou te ofoina atu ia te oe se faʻamatalaga o ipu manaia ma le le mama.

I le faaopoopo atu i lenei lomiga, faitau i le gastrit-yazva.ru se filifiliga o fualaʻau:

  • vasega lua mo gastritis,
  • vailaʻau maloloina
  • salati.

Faʻamaumauga i luga o le tusi, peitaʻi, ia manatua: atonu o le a le talafeagai i lalo o nisi tulaga faʻalavelave - o le i ai o le reflux, le gaosia o le acid, ma isi mea. I soʻo se tulaga, e fautuaina e muamua feutagai ma lau fomaʻi ona e taumafai ai lea pe faʻamaonia.

O lenei - latalata i le autu. E fautuaina e 'ai le meaʻai i le gastritis i aso uma i le taimi o le aoauli. O le broth e fesoasoani e saunia lelei le manava mo le faʻaogaina o otaota, faʻaosofia ai le faasela.

E mafai ona avea ma fualaʻau, aano o manu, iʻa. E le manaomia ni ipu masimasi, talu ai e faigata tele ona eli.

E faʻafefea ona kuka kuka suamalie?

Ua saunia i luga o le sua o le cereal - oat, rice, wheat. E kuka i le lapisi (fualaʻau po o aano o manufasi) mo se taimi umi, pe a ma le itula. Ona tuʻuina atu lea o mea o loʻo i totonu o le fagu i le gau poʻo se faʻavevela. Aua le faʻaaogaina ni mea e totoe, ae o sina vai inu.

I le decoction, i le toesea o faʻasalaga taitasi, tuʻu sina pata, masima, ma o nisi taimi o se fuamoa.

Laei i le taimi o le faamagaloga

Rice Ball Chicken Soup mo Gastritis

Laʻau moa faʻamalosi, faʻaiʻu aano mai le paʻu (e le tatau ona e 'ai le paʻu moa i soʻo se tulaga, talu ai e sili ona manaia). Salu le vai ma faʻafefete le moa moa. I le faaiuga o le kuka, masima, faaopoopo kāloti, seleni ma pasili. Aʻo oʻo mai le susu, faʻavela se alalaʻau matala lelei - amata i luga o le vai, ma faʻafeu i le susu. Tipi le moa mata i totonu o le pusa, tuʻu le pata. Lili laʻititi polo mai le masini. Lili pulu i le falaoamata ma sisi i totonu o le susu.

Laʻau ma le tomato mamae soup

Kuki le salu o pipi. Faʻaopopo le kāloti kuka. Fufulu tamato ma apu (pe tusa ma le lua selau kalama i le pauna o aano o manufasi), tipi i le 4-6 fasi pepa, faaopoopo i le susu). A maeʻa le 30 minute, solo le paluga i totonu o se faʻaveve ma toe faʻafouina. Auauna atu ma papaʻe papae.

E lua ituaiga o kāpeti (faʻamatalaga: e le manaʻomia ma faʻateleina le taʻavale, flatulence po o le fatuburn)

O le a lua ituaiga kāpeti - lapu paepae ma le broccoli. Otioti le tasi ma le isi e le soona suamalie, faʻafefe i totonu o le vai vevela, faʻapalapala le kāloti i totonu o pusa. Suamalie. E mafai ona e faʻaogaina fualaau aina fou, lea e gaʻo lou manava e aunoa ma ni faafitauli - faʻataʻitaʻiga, opu.

Saunia se fala o leʻai palu, kāloti ma pateta. Liligi le fuamoa moa i totonu o se vai inu e ala i se suauʻu, faʻafefiloi, masima. Aveese mai le ogaumu pe a mavae ni nai minute.

Fafaga ai aano o moa

Tuu le moa masi i le vai inu. Aveese le pua pe a aliali mai. Faʻasalaina lelei le kāloti ma le pakesa i totonu o le apa. Kuki seivagana ua kuka le aano. Aumai le fusi, faʻaliliu ma pasi atu i se meaʻai moa e faʻafefiloi ma le falaoa o le falala. Ave le fuamoa i totonu o le moa ma le masima. Fufulu lima e fai ai ni meaʻai. Aumai i latou i le sauniuni i le pulupulu muamua.

Kapisi soup "Summer Freshness"

Kuki le isu o aano o manu. Tipi ni pateta pateta i totonu, karisi tapuni. A o le iʻu le kuka, faʻaopoopo le kapisi paepae fou, fasi pateta, pasesa ma le pi.

Tofo e tofo ai. Le itiiti ifo, o le lelei.

Fufulu nisi alalaisa i totonu o se faʻavevela (o le a lava le ave 150 g o le cereal). Palu le pateta pateta ma karati i totonu o vai suamalie. Pela fualaʻau, faʻafefe lelei ma faʻafefiloi ma le araisa. Faʻaopopo le yolk egg ma le 250 ml. susu, se sipuni sipuni o le pata omea. Paʻu le paluga faʻatasi ma se paluga, vevela i le vevela sili ona lelei.

Manatua o le kuka suamalie ma le gastritis e mafai ona saunia e tusa ai ma se fua e aunoa ma se totogi, o le mea autu e le o le faʻaaogaina i fuālaʻau manogi ma, pe afai e mafai, oloina vaega.

Salu le aano. Aveese, sasaa le araisa i totonu o le susu. Pe a sauni, faʻafefe le araisa, tipi, toe foʻi i le susu. Faʻaopopo faʻataʻalotika kāloti i le apa ma - peʻafai e leai se faʻatagaina tutusa mai le fomai - aniani. I le masima. Manuʻa ma sina suāuʻu.

Gastritis suamalie suamalie

Oatmeal ma fua

Faʻapipiʻi sina sipuni tele o le oatmeal (faʻalagolago i le tele o le pan) i totonu o le vai faʻafefeteina, faʻapipiʻiina le apu i se decoction (apu, matou te matauina, e faʻaaoga mo le manava o le tino e pei o se vailaau tutoʻatasi), o se pi. Faamasima, suamalie. A maeʻa ona faʻaopopo fua, kuka mo le sili atu i le lima minute. Auauna ma le pata.

Milu ma semolina

Fufulu le vai i le susu, faaopoopo le suka ma le masima. Liligi le pusa (2-4 tablespoons - e fuafua i le tele o le sau) i totonu o le vai, faʻaosoosoina taimi. Faʻamuʻu ese le fuamoa i le susu susu. Liligi le masini i totonu o se pani ma le semolina. Taumamafa ma le pata.

Afai e te manaʻo ai, e le mafai ona e faʻaaogaina le semolina, ae pasita. Vermicelli e sili ona lelei.

Rice ma le blueberries (faatasi ai ma le manava manava)

Faʻamauina 100 g o fualaʻau mamago, faʻaopopo vai ma kuka mo le 15 minute ile vevela vevela. Faʻaopopo le suka e tofo ai ma le sua o le tasi liʻo o lemoni. Tuu ia vine i lalo o le tapuni mo le afa itula, ona fufulu lea o le susu i le suka.

Cook 150 g araisa ma fafa lua i totonu o se sieve. Faafefiloi ma le sua o le anila, mafanafana.

Sorrel ma le soupelu soup mo pancreatitis

Sorrel o se tasi o muamua e aliali i luga o fata i le tautotogo. O lenei aganuu le lelei ua ulu atu i le lisi o le tele o tagata, ua totoina e le tele o fai togalaau. O le mafuaʻaga lea e faigofie ai ona maua mai ma le kukaina ma le kukaina le masila suamalie. A maeʻa se vaitaimi o le malulu malulu, e manaʻomia moni lava e le tino ni vitamini masani. Ua tatou faanatinati e aofia ai le faila i a tatou meaʻai. E 'ai e se tasi le vao vao fou, faia ia salakeke mama ma sandwiches ia te ia, ma fai e se tasi le sua o le vailaʻau ma ia.

O lenei tautotogo totogo i ona laʻau o loʻo i ai se fualaau suamalie suamalie ma le mineral set of elemene, faʻaopoopoga, o le fatufiti e faʻamatalaina i mea maualalo le kalori. Ma mai le vaaiga o se meaai paleni, o lenei oloa e sili ona aoga.

E ui i lea, e ui lava i le tele o uiga lelei, e le fautuaina e 'ai le sorrel mo faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. E le tatau ona aofia i le taumafa a tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis, talu ai o lenei oloa e mafai ona i ai se aafiaga leaga i luga o le paʻu ma mafua ai se faʻaleagaina o le maʻi.

O loʻo i ai le tele o mafuaʻaga e mafua ai ona e le 'aina le soula ma le gaʻo mo tagata e mafatia i le pancreatitis:

  1. O loʻo i ai mea faʻasaina i laulaʻau lanumeamata o le sorrel, lea e maua ai se tofo faapitoa. O nei gaioiga e faʻaleagaina ai le mucous membranes o meaola uma e ola ai, faʻapupulaina le elemene o le gastric juice ma faʻaosofia ai le puleaina o le pancreatic.
  2. O le Sorrel e iai sona aafiaga faʻapitoa. O lenei mea e matua le manaomia lava aʻo faagasolo taimi o faʻamaʻi tigaina o faʻamaʻi o le tino.
  3. I totonu o le lauusiusi o lenei laau i le tele o mea e aofia ai le oxalic acid, lea e i ai sona aʻafiaga. E le gata i lea, o le oxalic acid e faʻateleina ai le fausia o maa i le gallbladder ma i luga o le ala. Ona o maa maʻa i totonu o le talo, o le vevela o le talo e mamafa ma ua faʻaleagaina le pancreas.

E oo lava i le vaitaimi o le faamagaloga o le faamai, e le tatau ona aina le toto. O le tele o meaola eseese o loʻo i totonu o lenei oloa o le a aʻafia ai le galuega o le pancreatic acid. O lenei mea e mafua ai ona i ai i le tagata maʻi ni faʻalavelave matuia o le tiga ma se faʻalavelave lautele i le soifua lelei.

I le faaopoopo atu i le silasi, rhubarb, radisa, laulaʻau, radishes, garlic, pepa, ma pi e le tatau ona 'aina. I fua faʻatatau, e mafai ona e 'ai i pasili, tamato, asparagus, kapisi, kukama.

Mo pancreatitis, o le supa e tatau ona i ai i le lisi i aso uma. E mafai ona e kukaina falaoamata, soupasi fua, masusu susu. Mo sou 'ai, e mafai ona e faia se kulimi kulimi poʻo se uu suauʻu.

O fualaau faisua e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis ma cholecystitis: fautuaga lautele

Pe a filifilia nei oloa, e tatau ona e mafaufau e tatau ona matua vaivai ma matutua. O le taua tele o le faʻaali - e le tatau ona latou pala, gaosia poo isi mea leaga.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o fualaau faisua e tele le tele o fiber e solia. Aua le aofia ai ni mea 'aiki, meaʻai vevela poʻo meaʻai vevela i lau taumafataga. E sili atu ona lelei le 'aiina o fualaau' aina ma le maualuga o le maso. E iai tulafono patino mo le faʻaaogaina o ia oloa mo le pancreatite:

  1. Ia mautinoa ia paʻu.
  2. Aua e te 'ai fualaʻau mata i luga o se manava gaogao.
  3. Taumafa na o meaai fou ma taumafa.
  4. E mafai ona 'aina fualaau faisua i le taimi o le faʻamalologa.

O le iloa o meaai e mafai e tagata ona faʻaaoga mo pancreatitis, e mafai ona faʻalelei atili ai le pancreas. I le faaiuga o le vaiaso muamua, e faʻatagaina le faʻaaogaina o pateta, kāloti ma le sipisi laititi mo le sauniuniga o soupuni o cereal. Ae ui i lea, e fautuaina e faʻaopopo fualaau faisua i totonu o le masini mamanu i lenei ipu. E mafai foʻi ona e faʻamaeʻaina le suavai mai i latou e aunoa ma le faaopoopo ole pata, suka, masima poo susu.

Afai e faaleleia le soifua maloloina o le tagata maʻi, e mafai ona e faʻalauteleina le tele o oloa ma faaopoopo i ai beets, zuciniini talavou, paukini, cauliflower. Mo le masina, e fautuaina e faʻaaoga na o le pateta pateta ua faʻamamaina. A maeʻa le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻamagaloga, e mafai ona e faʻateleina le taumafa.

I le vaitaimi o le faʻamagaloina faifaipea, ua faatagaina e faʻaaogaina pi pi, tamato, peʻa lanumeamata. Ae ui i lea, e tatau ona faʻafeiloai i latou i le taumafataga ma le faʻaeteete tele, faʻateleina le tasi teaspoon i suauu kuka, soupisi ma isi ipu. Faatasi ai ma le faapalepale lelei, e mafai ona faateleina le volume. Ae ui i lea, e tele naua oloa faʻapena e le o fautuaina, ina ia le faʻaosoosoina ai le faʻamaʻi o le maʻi.

Tomato ma le isalaʻelu e mafai ona faʻaumatia e le silia i le tasi i le vaiaso. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona tosoina ona fufulu lea, taʻi pe faaopoopo i le kuka. E le gata i lea, e mafai ona soloia i latou i se faʻavevela e aveese ai fatu laiti. O le kāpeti paepae e mafai ona faʻaopopoina i le susu poʻo le suʻi e sili atu ma le tasi i le vaiaso.

O le taua tele i lenei faʻamaʻi e le gata o le meaai lava ia, ae o le taumafa foi. O se aso e tatau ona e 'aʻai ai a itiiti ifo i le lima i le ono taimi, ae ui i lea, e tatau ona laʻititi le tautua. E manaʻomia e faʻamalieina uma lava ipu, ma sili atu foʻi le lelei o le faʻaaogaina o ipu. I le taimi o le faigata, e masani lava ona taua le filifilia o aso fiaai, lea e na o le inu mafanafana e faatagaina.

I le taimi nei ua e iloa meaʻai e mafai ona faʻatagaina e faʻaumatia i vaega eseese ole pancreatitis. Afai e te mulimuli i le taumafa lelei, e mafai ona e maua se faʻamautuga mausali o lenei faʻamaʻi ma e le toe feagai ai ma faʻafitauli le lelei o le maʻi.

Mai fualaau faisua e pei o paluga pateta ma mo sauniuniga o masusu susu, o le faʻaaogaina o kāloti, pateta, beets, broccoli, cauliflower, elekekin, ma le zucchini ua faatagaina. I soo se laasaga o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o le laulaau, sorrel, radish, radis, horseradish, keleni, ata logo, aniani mata e faasaina. O kukama fou, kapopau paepae, tamato, peʻa lanumeamata, seleni, eggplanti o loʻo i totonu o le vaega faʻapitoa o oloa.

O le mea autu e tatau ona mulimulitaʻia pe a filifilia fualaau faisua mo lau meaʻai o lo latou "faamaoni" i le mucous membrane o totoga o totonu.

O le tulafono sili ona taua e mulimuli mai i lenei mea: e le mafai ona 'ai se mea faʻamalosi i soo se ituaiga. E tatau foi ona e aloese mai le 'aiina o fualaʻau e tele naua le fiva.

I le tulaga o fualaau faisua, e taua le gauai atu i foliga o oloa.

E le tatau ona pala, tele faʻaleagaga ma ni pogisa.

Aveese vave nei oloa i le itu.

Ae ui i lea, o se tamai numera o anufe e le o se faʻalavelave i le faʻatau, ae le isi: o le i ai o foliga o le gaioiga a pepe laiti e fautuaina ai e le o gaosia le oloa e le kemisi.

Taumafai e filifili na fualaau faisua lea e aofia ai le siliva.

Mo le toatele, atonu e foliga mai e leʻo faʻatusatusa, ae mo tagata gasegase i le pancreatitis poʻo le cholecystitis, e le tatau ona taofia i le tulaga o faʻasalaga taʻutaʻua.

O le malosi i totonu ia te ia lava e le afaina ai le tino.

Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona gaosia le laulaʻau: e tatau ona vavae ese le paʻu, tusa lava pe manifinifi, fatu ma isi elemene e ono afaina ai le mucous membrane e tatau foi ona aveeseina.

Aua nei kuka kuka.

Atonu e faateia ai oe, ae o fomaʻi na te tuuina atu lenei lapataiga e le o se mea le aoga: o le susu e faaosofia ai le gaosia o enzymes i le manava, ma i le tele o mea.

I le pancreatitis ma le cholecystitis, e le taliaina lenei tulaga o mataupu.

Aʻo leʻi fautuaina oe i fualaau faisua e mafai ma e tatau ona 'ai ma pancreatic pancreatitis, matou te manaʻo e tuʻuina atu se lisi o mea e tatau ona e matua teena, e tusa lava po o le a le ituaiga faʻamaʻi:

  1. Radisa
  2. Radisa
  3. Salati
  4. Horseradish
  5. Ata
  6. Pepa pepa
  7. Aluga
  8. Rhubarb
  9. Fugalaau
  10. Lulu
  11. Sorrel

O fualaau aina uma ua taua i luga e matua afaina ai i ia faamai.

E tusa lava pe e te manaʻo moni i ai, aua e te faʻamalosi ma e ai i soo se ituaiga.

A leai, o le toe faʻaleleia e le mafai ona iloa, ae o le a le umi se faʻalavelave.

  1. Beetroot
  2. Potato
  3. Palufela
  4. Zucchini
  5. Kāreti
  6. Paʻu

O oloa mai le lisi o loʻo iai i luga o loʻo i ai se numera ofoofogia o elemene o le a lagolagoina le galuega o totoga i totonu o vaega eseese.

O le a fesoasoani i le faʻamamaina o le tino, faʻamalosia ai auala talafeagai, saturate le toto ma fusi o gaʻo i totonu.

Ma ua uma ona faʻalogo tagata uma e uiga io latou uiga matagofie!

Soʻo se fomaʻi o le a taʻuina atu ia te oe e na o le pau lava le ituaiga o meaʻai e gaosi mo tagata mamaʻi ma pancreatitis poʻo cholecystitis e kuka ma toe faʻafeiloaʻi i se tulaga o puree tutusa.

Ma o lenei faʻamatalaga e sili atu nai lo le saʻo.

O le ituaiga o tautua e le itiiti ifo le taua nai lo fualaau aina ma fualaau aina e mafai ona saunia ma pancreatitis.

Sei o tatou vaai i se mea pe aisea ua mafua ai le tulaga.

O le puree homogene o se oloa ua mumu i se tulaga toetoe lava o le vai.

E masani lava, o meaʻai a pepe e faia i lenei auala, talu ai ona o se tausaga patino, atonu e faigata i pepe ona foloina ni fasi meaai.

E le gata i lea, o le faia lelei o masini palu pateta e le mafai ona afaina ai le membrane mucous maaleale maaleale i le gastrointestinal tract.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o ipu i totonu o lenei pepa e fautuaina mo isi faʻamaʻi gastrointestinal.

O le mea lea, e maua ai e se tagata le itiiti ifo o le afaina i totoga i totonu ma le maualuga o faamanuiaga.

Ae faʻatasi ai ma le fesuiaiga o le faʻamaʻi mai le gasegase laʻititi i le taimi masani (i faʻamatalaga faafomaʻi, ma le amataina o le faʻamagaloina), e mafai ona e gaosia fualaʻau i isi auala.

Mai le taimi o le faʻamaʻi o loʻo agai i luma i le taimi masani ma seia oʻo i totonu o le "fale", o le meaai a le maʻi e tumau pea le le suia.

E le aoga le faaopoopoina o soʻo se mea i le lisi o fualaʻau faʻatagaina, naʻo le faapalepale o auala kuka e ese mai le kuka.

Matou te faamatalaina i luga. E mafai foi ona e faifai malie le faaopoopo o masima, susu, kulimi mumu.

Ae ui i lea, o le taimi lava e faʻamautu ai le faʻamagaloina, ma o le aʻafiaga o le toe faʻafoʻi e faʻaititia i le mea pito i maualalo, e mafai ona e faʻasalalau le lisi.

I le pancreatitis, o le fiafia e tuʻuina atu i fualaau faisua, lea e sili atu ai le pulelaʻau: pateta, beets, zucchini, cauliflower, pumpkin, kāloti.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua kukaina, ma faʻauʻu muamua ma aveese fatu tetele. E le mafai ona kuka kuka mai le kuka, talu ai latou te faʻamalosia le gaosiga o le elekene o le pancreas.

O tagata maʻi e maua i le pancreatitis e matua faasaina ona 'ai rhubarb, radis, fuiki, garlic, horseradish, aniani mata, vafela, afisi, radishes, letus, daikon.

E mafai ona faʻalauiloa fualaʻau i le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis na o le 3-4 aso mai le amataga o se osofaiga faʻapitoa. O le mea muamua i lenei mataupu e tatau ona avea ma pateta ma kāloti, saunia i le ituaiga o palu pateta. A faʻaleleia le tulaga, o le taumafataga o le pancreatitis e faʻalauteleina. E faʻapipiʻiina e le talavou zuciniini, paukini, palufela, pipiʻi.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, o le lisi ma le faʻaeteete e aofia ai se fuainumera o fualaau faisua, o le faʻaaogaina o mea e fautuaina e faʻatapulaʻaina ai le mea e mafai ai: o pi, fatu ma pi, celeri, tamato, asparagus, dill ma le pasili, eggelu, kapisi paepae, kukama.

Berries ma fua

O oloa o loʻo mulimuli mai ua faʻaseseina: faʻi, fualaau suamalie, aso, vine. O mea uma seʻi vagana ai fua o le citrus e maualuga tele i calories ma e tele le suka. E seleseleina fualaau aina ona e maualuga i le fuafasi. O latou faafitauli ogaoga o le sua suamalie, lea e afaina tele ai vaega mucous o le gastrointestinal tract.

Pe a filifilia ni fua, e tuʻuina atu i fua, suamalie, suamalie, e aunoa ma ni peʻa malosi. Aʻo le i ai fualaau aina e tatau ona faʻamamaina fatu ma pulu fua. E mafai ona e 'aʻai apu, pears, pineapples ma melons i ni mea laiti. Aua le faʻaaoga apu oona, launi, currants, fualaʻau i au meaʻai.

O fugalaau ma strawberries e sili ona lelei mo le gaosia o fualaau suamalie, tila, foamusu, tieli. Po o le faaopoopo i totonu o sina vaega o vine i le kulimi, yogurt. I totonu o le taimi umi, ua faʻatagaina fua o fualaau mamago e kuka ai meaʻai, e aunoa ma le faʻamalosia e faʻatagaina e faʻaaoga ai le apricots ua mamago, vine, aso, ma paʻu i totonu o sina tupe. O fualaau suamalie e tatau ona faamuamua i le vai vevela.

O fua ma fualaʻau e aofia ai le tele o vitamini, minerale, mea faʻamaʻalosi faigofie, gaʻo fualaʻau ma fiber. O nei elemene e matua talafeagai lava mo le tino o le tagata, o lea o le faaitiitia o le latou gaogaina e mafai ona faʻamalosia ai soo se faʻamaʻi masani. O le pancreatitis i lenei lagona e leai se faʻalavelave.

Ae ui i lea, o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o fualaau aina ma fualaʻau e mafai ona faatagaina i na o le vaitaimi o le faʻamagaloga. E tuʻuina atu le fiafia i fua, fua suamalie e leʻo iai ni 'ulu ma e maua ai se tofo suamalie. O fualaʻau maualuga e tatau ona faʻaumatia i ni tapulaa faʻapulaʻa.

O fualaau ma fualaau aina e le mafaamatalaina e le aofia mai meaai a le tagata maʻi, aʻo latou afaina le mucosa gastrointestinal ma faaosofia ai le puleaina o le sua o le pancreatic. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faʻaaogaina o ituaiga o aporo, lemoni, currants curve, cherries, cranberries ua matua faasaina. E le gata i lea, e le tatau ona e 'ai fualaau ma fualaau aina.

I le vaitau o le faamagaloga o pancreatitis, e mafai ona e 'ai fua nei:

  • paʻu o le mafanafana ma apu e le oona. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona aveese le pele mai ia i latou ma aveese le ogatotonu. O apu o le taumalulu e tumau pea le faʻaauau, o lea e le fautuaina ai mo le faʻaaogaina,
  • talo fou fou,
  • melon ma pineapins e aunoa ma veins ma matua pe a mafai,
  • tangerines ma oranoa i ni aofaiga laiti,
  • Avocados e aofia ai i le maʻi ona o le maualuga o le gaʻo, aua o le pancreatitis, gaʻo fualaʻau e sili atu ona faigofie ona ave nai lo gaʻo o manu,
  • strawberries, fugalaau, currants black curves ma gooseberries e na o le faia o le jelly, fualaau suamalie ma le foamisi, ona o nei fualaau o loo i ai le tele o fatu fatu, ma strawberries ma fugalaau e iai foi le maualuga o le suka,

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o sauerkraut

E i ai se finauga e uiga i faamanuiaga o sauerkraut. E le masalomia, mo tagata e leai ni faafitauli i le gastrointestinal tract, o le sauerkraut o le a na o le aoga, ona e le pei o kapeti fou, ua faʻamaoaigaina i le vitamini C, ao puipuia isi vitamini ma minerale.

Ae o le pancreatitis, sauerkraut e mafai ona afaina ai le ola maloloina. E mafai lenei mea ona o mea nei o sauerkraut:

  • faʻalauteleina le 'anotusi o fiva laʻau tele, lea e faʻafefe ai i le mucous membranes, faʻapogai ai le palasi ma faʻaosofia ai le motusia o le intestinal,
  • le i ai o le masima i le oloa, lea e aʻafia ai le afaina o le pancreas,
  • maualuga maualuga o le oloa, lea e faaosofia ai le puleaina gastric ma pancreatic.

E tatau ona manatuaina ole sauerkraut e le o se mea taumafa taumafa. O le mea lea, o lona faʻaofiina i le taumafataga ma le pancreatitis e mamao ese mai le saogalemu.

E mafai ona 'ai le meli

Gagana e mafai ona faʻafefiloi i totonu o le taumafataga i le vaitau o le faʻamalologa - ma na o le faʻatagaina o ituaiga meaʻai. Greens e tatau ona agamalu ma vaivai - filifili laulaau laititi, aveʻese vao vao. E tatau ona e amata i le faaopoopoina o sina laititi o gutu matala (pe tusa o le 1 tsp) i ipu, e faʻaaogaina ile vevela. O togafitiga faʻamalolo e faʻapena ona sili atu ona vaivai le lanu ma eli ai se vaega o ona mea matautia, ae i le taimi lava e tasi, o le mea e leaga ai, ua leiloloa foi vitamini.

Mulimuli ane, ao faagasolo le vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea, e le mafai ona gauai le laʻau i togafitiga faʻamaʻi, faʻapipiʻi saʻo fualaʻau gaʻo i ipu saunia. Ae na o greens e leai ni lamatia e mafai ona faʻaaogaina.

I le avea ai o se tulafono, o le meli o se tasi o mea e maua ai se togafitiga faʻapitoa i le tino. Ae ui i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, ua leiloloa ana meatotino faamalolo.

I le tulaga pe a oʻo mai le faʻamaʻi faʻatasi ma le solia o le galuega endocrin, o vailaʻau faʻamalosi faigofie i totonu o le meli, suka, siamu, e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻaia mai le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga