Faʻamatala le inisalini ile vaeluaga e totogi ai le maʻisuka

O le faʻaaogaina o analogues maʻalaʻau o le homone o le tagata e le faʻatagaina ai oe i taimi uma e pulea le glycemia o maʻi, aemaise i le po. Aʻo faʻaauau pea le maʻi, o le faʻaauau pea ona suia le fua o le insaline basal, e mafua ai foi nisi faʻafitauli ma e le mafai ai ona e pulea le faateleina o le kulukose pe a uma ona 'ai.

Le fua le saʻo e tau atu ai i le alualu i luma o faʻamaʻi.

I tausaga talu ai nei, o vailaʻau biphasic e aofia ai se hormone puupuu ma le umi, e pei o le aspart lua-phase insulin, ua salalau. O le faʻaaogaina o se tuufaatasiga base-bolus e mafai ona faafaigofie ai le togafitiga o le maʻisuka, talu ai ona faʻaitiitia ai le numera o inisiua i le aso.

Piphasic insulin aspart * (Inisalina aspart biphasic *) - O le umi o le umi o le inisalini o le tagata e maua mai ai le faʻaaogaina o le DNA. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o le faateleina o lana feʻau i totonu o le intracellular, faʻateleina le faʻafefe ma le faʻaaogāina o masini, faʻafiafiaina o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose gaosiga e le ate.

O le umi o le gaioiga o tapenaga o le inisalini e fuafua i le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (mo se faʻataʻitaʻiga, i le dose, metotia ma le nofoaga o le pulega), ma o lea la o le gaioiga o le gaioiga o le inisalini e afua mai i fesuiaiga taua, i tagata eseese ma i le tasi tagata .

I le averesi, a maeʻa le pulega, e amata ona galue Rinsulin NPH pe a mavae le 1.5 itula, o le maualuga o le mea e tupu i le va o le 4 itula ma le 12 itula, o le umi o le gaoioiga e oo atu i le 24 itula.

Tina ma le lactation

O suʻesuʻega a manu na faʻaalia e faapea o le puleaina o le inisalini ma le inisalini masani a le tagata i atumaga e sili atu i le fua fautuaina mo le puleaina o tagata i le tusa ma le 32 taimi (kopa) ma le 3 taimi (lapiti), na inosia uma ai le inisalini ma le faʻasolosolo o le faʻaaogaina o fale, faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻanoanoa / skeletal.

O suʻesuʻega lelei ma faʻamaonia lelei i fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. O le mataʻituina lelei ma le mataituina o le kulukose o le toto e tatau ona faia i le vaitaimi o se maitaga e mafai ma i lona vaitaimi atoa i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma tamaitai e iai le talaaga o le maʻisuka ituaiga.

O le manaʻomia mo le inisalini, o se tulafono, faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maitaga ma faʻaititia i le lona lua - tolu piliona. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O le vaega FDA o le gaioiga mo le fetus o le C.

O faʻamalositino i le taimi o le lactation e gata. Faʻaaoga ma le faʻaeteete (e le o iloa pe o le asalini o le vaeluaina o susu).

O le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o le inisalini degludec insulin aspart i le taimi o le maʻitaga ua solia, aua e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaoga i le taimi o le maitaga. O suʻesuʻega o le faʻaleleia o le tino i meaola e leʻi faʻaalia ai le eseesega i le va o le maulalo o le inisalini ma le inisalini o tagata i tulaga o le embryotoxicity ma le teratogenicity.

O le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o le inisalini degludec insulin aspart i le taimi o le susu pepe e solia, aua E leai se faʻamatalaga faʻapitoa faʻatasi ai ma le lacting women.

O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai i tama, o le insulin o loʻo maua i le susu o susu, o lona maualuga i le susu o le susu e maualalo nai lo le plasma toto. E le o iloa pe o insulin degludec e faʻamalosi i susu o susu o fafine.

Fertility. O suʻesuʻega a manu e leʻi maua ai aʻafiaga o le degridec insulin i luga o le fausiaina.

O le vaega FDA o le gaioiga mo le fetus o le C.

O suʻesuʻega lelei ma faʻamaonia le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o insulin degludec insulin aspart i fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. Pe a fuafuaina se maʻitaga pe faʻatuina, e tatau i tagata ona talanoa i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma a latou fomaʻi.

Talu ai o suʻesuʻega a manu e le mafai ona vavalo i taimi uma aafiaga i tagata, o le tuufaatasiga o le insulin degludec insulin aspart e tatau ona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga pe afai o le faʻamoemoe o le togafitiga e sili atu nai lo le ono lamatia ai le fetus.

Mo tagata maʻi ei ai le talaʻaga o le maʻisuka poʻo le maʻisuka ituaiga, o le tausia lelei lelei o le tino i luma o le fausiaina ma le taimi o le maitaga e taua. O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaitiitia i le taimi muamua o le tolu masina o le maitaga, i le avea ai o se tulafono, e faʻaleleia i le taimi lona lua ma le tolu piliona ma vave faʻaitiitia pe a uma le fanau.

O le mataʻituina lelei o le kulūkose e taua i nei maʻi.

E le o iloa pe o le insulin i le degludec / aspart is excreted in susu susu. Talu ai ona o le tele o vailaʻau, e aofia ai le inisalini o le tagata, ua faʻavaveina i susu o susu, e tatau ona faʻaogaina pe a faʻaaogaina se tuufaatasiga o le insulin degludec insulin aspart i mother nursing. O fafine e maua i le maʻisuka i le taimi o le lactation atonu e manaʻomia ai se suiga i le inumaga o le inisalini, fafagaina o le fuafuaga, poʻo mea uma e lua.

I suʻesuʻega a manu, na faʻaalia ai e faapea o le faʻaofiina o le inisalini ma le inisalini masani o le tagata i ni tui e sili atu i le fua fautuaina mo le p / quota i tagata e tusa ma le 32 taimi (kopa) ma le 3 taimi (lapiti), o le inisalini na mafua ai le toesea o le faʻasologa o fale, faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻanatura / skeletal.

O le vaega FDA o le gaioiga mo le fetus o le C.

Analogs ma tau

O le vailaʻau Novomix Flekspen o loʻo maua i le foliga o se peni tui ma se faʻamalologa ua saunia mo se toʻatasi. E 5 ni tui i le afifi. O le tau e mai le 1559 rubles. O suafa Novomiks Flekspen e aofia ai le numera numera eseese: 30, 50, 70. E tutusa ma le numera o Asparts i le pasene.

O le tau o Novorapid Penfill e mai le 1670 i le 1900 rubles i le pusa.

Tamaiti i lalo ifo o le 6 tausaga le matua (saogalemu ma le aoga e leʻi fuafuaina).

S / c i totonu o le paʻu o le manava, ogavae, tauau poʻo le totock, vave i luma o se taumafataga (aʻoga) poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga (postprandial). O nofoaga e tui ai i totonu o le itumalo e tasi o le tino e tatau ona suia i taimi uma.

O le fuataga ma le ituaiga o pulega e fuafuaina taitoatasi. E manaomia e le tagata le inisalini ile 0.5-1 PIECES / kg / aso, lea e 2/3 e paʻu ai i luga o le lau (ao le i ai meaai) inisalini, 1/3 - i le basal (background) inisalini.

I / i totonu (pe'ā tatau), faʻaaoga faʻaoga faʻaoga. Ole / i totonu o le folasaga e mafai ona faia e na o fomaʻi agavaa.

Maʻisuka i tagata matutua.

Injections e faia faʻafuaseʻi (i le leai o ni faʻamatalaga patino mai le fomaʻi). E mafai ona e ulu i le meafaigaluega i se tasi o nofoaga nei:

  1. Fale puipui
  2. Thigh
  3. Aetock
  4. I nisi tulaga, i luga o le tauau.

E mafai ona e faʻaaogaina le faʻamalolo i le taimi muamua ma vave loa ona uma se taumafataga. E tatau ona faia se tui i taimi uma i se nofoaga fou (i totonu o le vaega e tasi o le tino - tauau, manava, ogavae).

O le fualaau o vailaau mo se pulega e tasi e fuafuaina e le fomaʻi. O le manaʻomia mo le inisalini i tagata maʻi taʻitasi e taʻitasi ma e faalagolago i le tele o mea - mamafa, tausaga, setete o le soifua maloloina.

Contraindications

O faʻamaoniga e faʻamaonia ai le le mafai ona faʻaaogaina Asulin insulin e itiiti lava. Latou te aofia ai se tikeri maualuga o le lagona, faʻapea foʻi ma le hypoglycemia. O mataupu e tatau ona faamamafa pe a tatau ona faatapulaa le taumafa - o le matua o le tamaitiiti e oo i le ono tausaga.

I isi tulaga uma, o le aspart o le a avea ma auala aupito sili ona lelei ma sili ona aoga e fesoasoani ai e tausia le maʻisuka i se tulaga sili ona lelei o le soifua maloloina. Peitai, mo lenei mea e tatau ona manatua uma fautuaga na tuʻuina atu i luga.

Piphasic insulin Aspart (o se analog o Flexpen) e faʻaaoga i le togafitiga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 pe afai ua pasi i le vaega o le insulin.

E le faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma le faʻalepale tagata taitoatasi i ona vaega ma faʻateleina le lagona lelei ia i latou. Faʻaaogāina i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga le matua e leʻi suʻesuʻeina, o le mea lea e le fautuaina e faʻaaoga soʻo se tasi o latou sui i lenei tausaga.

E faʻagata foi le faʻaaogaina o le maʻi. O suʻesuʻega faʻamalositino atoatoa e lei faia. E tutusa foi le faaaogaina i FlexPen ma Novorapid Penfill. Ae i suesuega e lua o le fualaau faasaina Novorapid Penfill i luga o fafine maʻitaga, e leai ni faʻamatalaga na maua i luga o le le lelei o le tino i le maitaga ma le tulaga o le pepe.

E mafai e tina tausi maʻi ona faʻaaogaina le inisalini i le aofaiga manaʻomia, e le afaina ai le tamaititi. Atonu e talafeagai le fetuutuunai o le fualaau mo le tina.

O aʻafiaga ogaoga e aliali mai o le mea autu o le hormone. O le tulaga o le hypoglycemia pe a faʻaaogaina se vailaʻau pisapisalo e sili atu ona tele naua ona tupu nai lo le masani masani.

O nisi o faʻafitauli leaga nei e aliali mai i nisi o taimi:

  • Urticaria, faʻafefe o le paʻu, e seasea ona tupu - o anaphylactic reactions.
  • Laurolaral neuropathy.
  • Faʻalavelave faʻalavelave (seasea i le amataga o togafitiga), retinopathy.
  • Lipodystrophy i le nofoaga o tui.
  • Faʻaalia i le lotoifale i pito o pulega.

O le suʻeina o vailaʻau faʻatasi ma le faʻateleina o le aafiaga o Aspart ma le avanoa e atiaʻe ai le hypoglycemia:

  • Faʻamataʻu tautala.
  • Faʻailoga o le MAO, ACE.
  • Vaʻapala.
  • Thiazide diuretics.
  • Heparin.

O le ava malosi e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o togafitiga faʻasalaga.

Faʻateleina le lagona o tagata taitoatasi, tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga, o le taimi o le maitaga ma le susu (e leai se poto masani i tamaiti, fafine i le maitaga ma le susu).

O le insulin aspart ua faatonuina mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le masani lava, o se faʻamaʻi lea o le ituaiga muamua ma le ituaiga lona lua i na tulaga pe a suia i se foliga o le insulin. I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo faʻamatalaina pe a faʻapitoa poʻo se vaega foi le leiloloa o le mafaufau i vailaʻau faʻatauina.

E le fautuaina le fualaau faasaina mo le gasegase o le tino i lona mea autu autu (inisalini suia) poo vaega o ausilali i le tuufaatasiga. E le gata i lea, o le solia o le faʻaaogaina o se tulaga faifaipea poʻo se taimi masani i le hypoglycemia. E le gata i lea, e le tatau ona faʻamaonia tamaiti i lalo ifo o le 6 tausaga, talu ai e leʻi faia faʻataʻitaʻiga i totonu o lenei tausaga.

Faʻaaogaina i le taimi o le maitaga e tumau pea ona fesiligia, talu ai e leʻo faia suʻesuʻega atoa. Pe a fuafua pe maʻitaga, e tatau ona logoina le endocrinologist e uiga i lenei mea. I nisi tulaga, atonu e te manaʻomia le sui o le vailaʻau poʻo le faʻamaʻaʻaina atoatoa.

I le lactation, e fautuaina foi lapataiga. E leai ni suʻesuʻega e lipoti atu pe o le aspartame e maua i susu susu.

Lisi o analogues

Faʻalogo lelei! O le lisi o loʻo aofia ai upu tutusa mo le insulin aspart biphasic * (Insulin aspart biphasic *), e tutusa foliga tutusa, o lea e mafai ai ona e filifilia se sui oe lava, ia e mafaufau i le fomaʻi ma le fualaau o vailaau faʻasaʻo ua faatonuina e lau fomaʻi.Tuuina atu le fiafiaga i gaosi oloa mai Amerika, Iapani, Europa i Sisifo, faapea foi ma kamupani iloga mai Europa i Sasae: Krka, Gideon Richter, Actavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

Na lipotia mai e se tasi o tagata asiasi se fua faatatau o tupe maua i aso taitasi

E faʻafia ona tatau ona ou ave le insulin asphafter biphasic * (Insulin aspart biphasic *)?
O le tele o tagata e tali atu e masani ona tago i lenei fualaau faasaina 2 taimi i le aso. O le lipoti o loʻo faʻaalia ai le tele o isi tagata tali mai latou te tagofia lenei fualaau faasaina.

Sui%
2 taimi i le aso1100.0%

Na lipotia e se tasi o tagata asiasi se metotia

Sui%
51-100mg1

O le lelei o le kulukose i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaoniga o le tuai o le amataina o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻi. O le togafitiga o insulin o le togafitiga autu mo le maʻisuka ituaiga 1 ma i nisi tulaga e manaʻomia mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ai ma fualaau oona. O le faʻaaogaina o vailaʻau biphasic e maua ai iuga lelei.

Faʻamatalaga faʻamaloilo

O le tuufaatasiga o le insulin Degludec / insulin Aspart e aofia ai le 70% o se vailaau o gaioiga sili atu (Degludec) ma le 30% o le insulin Aspart, lea e tuufaatasia i le tasi inisi. A maeʻa le faʻatonuina o le eleele, e fausia se nofoaga o le hormone, lea e aofia ai hexamers o le mea galue. E faasolosolo lava, i le gasologa o le aso, lapisi Aspart e paʻu i lalo i monomers, lea e toso i totonu o le toto ma maua ai se aafiaga e tutusa ma hormonone.

Piphasic insulin Aspart e mafai ai ona e pulea lelei le maualuga o le glycemia, o le tele o le hypoglycemia e itiiti ifo nai lo le taimi e faʻaaoga ai na o le insalini basal poo le biphasic o le muai faʻamaʻi.

O le taua tele o le pulea o le kulukose i le po, aua a faʻaaogaina sauniuniga masani o le kinin, o le faʻaitiitia o le toto toto i le suka e mafai. Ma o lenei mea e faʻaleagaina ai le manuia o tagata gasegase, faʻateleina ai le lamatiaga o le oti faʻafuaseʻi.

Faailoga ma le faʻailoga

Piphasic insulin Aspart (o se analog o Flexpen) e faʻaaoga i le togafitiga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 pe afai ua pasi i le vaega o le insulin.

E le faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma le faʻalepale tagata taitoatasi i ona vaega ma faʻateleina le lagona lelei ia i latou. Faʻaaogāina i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga le matua e leʻi suʻesuʻeina, o le mea lea e le fautuaina e faʻaaoga soʻo se tasi o latou sui i lenei tausaga.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua, o le faʻaogaina o le insulin aspart e le fautuaina, faapea foi mo tina maitaga

E faʻagata foi le faʻaaogaina o le maʻi. O suʻesuʻega faʻamalositino atoatoa e lei faia. E tutusa foi le faaaogaina i FlexPen ma Novorapid Penfill. Ae i suesuega e lua o le fualaau faasaina Novorapid Penfill i luga o fafine maʻitaga, e leai ni faʻamatalaga na maua i luga o le le lelei o le tino i le maitaga ma le tulaga o le pepe.

E mafai e tina tausi maʻi ona faʻaaogaina le inisalini i le aofaiga manaʻomia, e le afaina ai le tamaititi. Atonu e talafeagai le fetuutuunai o le fualaau mo le tina.

O aʻafiaga ogaoga e aliali mai o le mea autu o le hormone. O le tulaga o le hypoglycemia pe a faʻaaogaina se vailaʻau pisapisalo e sili atu ona tele naua ona tupu nai lo le masani masani.

O nisi o faʻafitauli leaga nei e aliali mai i nisi o taimi:

  • Urticaria, faʻafefe o le paʻu, e seasea ona tupu - o anaphylactic reactions.
  • Laurolaral neuropathy.
  • Faʻalavelave faʻalavelave (seasea i le amataga o togafitiga), retinopathy.
  • Lipodystrophy i le nofoaga o tui.
  • Faʻaalia i le lotoifale i pito o pulega.

O le suʻeina o vailaʻau faʻatasi ma le faʻateleina o le aafiaga o Aspart ma le avanoa e atiaʻe ai le hypoglycemia:

  • Faʻamataʻu tautala.
  • Faʻailoga o le MAO, ACE.
  • Vaʻapala.
  • Thiazide diuretics.
  • Heparin.

O le ava malosi e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o togafitiga faʻasalaga.

Talosaga talosaga

Novorapid Penfill e na o se mea e faʻaogaina, e pei o vailaʻau e ese le igoa tau fefaʻatauaʻiga, ae e foliga tutusa. O le taofiga o le taofiga e le faʻaaogaina mo le faʻasusu i pamu insulin.Ole suʻega e filifilia ile tulaga taʻitasi.

O le masani masani mo le maʻisuka ituaiga 2 o le tasi lea o tui i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao poʻo le taimi mulimuli ane ma le tasi le injection o le 6 iunite ao leʻi faia le taumafataga o le afiafi.

Pe a fesiitai mai isi ituaiga o fualaau faasaina, ia mataituina lelei le maualuga ole kulukose toto.

Faaiuga

Ole togafitiga o le maʻisuka e na o le saʻo ma le fua ole fua ole gaʻo. E tatau ona faia lenei mea e le fomaʻi, e faʻavae i le fua o le maualuga o le suka i le tele o aso. Faʻamālōlō togafitiga e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli o le faʻamaʻi ma e le afaina ai le manuia lautele.

O le soifua maloloina ma le ola o le maʻisuka e faalagolago i le filifilia o le inisinia maualuga. O le insulin aspart o se vailaʻau lauiloa ma taugofie lea e masani ona fautuaina e fomaʻi. E faʻaaogaina e fai ma sui masani mo oe lava inisalini, lea e le lava i totonu o le tino ma o lea e manaʻomia ai le faʻatagaina mai fafo. E fesoasoani lea i le faʻaleleia o le tulaga o le maʻi ma totogi ai le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le ono mafai ma le fua o le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa.

O le mea galue malosi e tutusa le igoa (insulin aspart). O le hormone faʻafouina i le gaʻo o le tagata lea o gaioiga mulimuli ane. Na maua mai o se taunuuga o le aafia i se faʻafitauli faapitoa e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le DNA technology. O le iʻuga, na suia le proline amino acid i le aspartic acid.

Faʻaavanoa e pei o se faʻamalolo, saunia mo pulega faʻapitoa. O le faʻamalologa e sinasina i le lanu, i luga o le pala, atonu e mafai ona avea ma vaʻa paʻepaʻe i lalo ma se vai manino i le pito i luga o le voli. Faatasi ai ma le toʻafilemu po o le lulu, e toe foliga tutusa le vai.

O le tau o le fualaau faasaina e ono fesuisuiai e fuafua i le tele o fualaau faasaina. I le averesi, 5 cartridges o le 3 ml o tau uma e tusa ma le 1800 - 1900 rubles i falemaʻi i Moscow.

Aspartame - o le a?

O lenei vailaʻau o le suka e suitulaga, suamalie. O le oloa muamua na faʻapipiʻiina i le 60s o le 20 seneturi. Na maua mai e le chemist J.M. Schlatter, o se vailaau o se oloa-fua o le tali atu e maua , o ana mea taumafa na maua i se avanoa.

O le tuufaatasiga pe a ma le 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka. E ui lava i le mea moni o le suamalie ei ai le kalori (e tusa ma le 4 kilokalo i le gram), e faia ai se tofo suamalie o le vailaau, e te manaʻomia e faʻaopoopo i ai le sili atu nai lo le suka. O le mea lea, i le taimi e faʻaaogaina ai le kuka, e le o faʻamaonia lona tau aoga. Faatusatusa i manuia, o lenei tuufaatasiga e sili atu ona faalauiloaina, ae o le sosolo malie atu o le tofo.

O le a le Aspartame, o ona meatotino faaletino, o le afaina o Aspartame

O le vailaʻau o le methylated dipeptidelea e aofia ai toega phenylalaninema aspartic acid. E tusa ai ma Wikipedia, o lona mamafa molemole = 294, 3 kalama i le mole, o le maualuga o le oloa e tusa ma le 1.35 kata i le kupita centimita. Ona o le mea moni e faapea o le eleelea o le vailaʻau e mai i le 246 i le 247 tikeri Celsius, e le mafai ona faʻaaogaina i mea suamalie ia e aʻafia i togafitiga vevela. O le faʻapotopotoga o loʻo faʻamautuina lelei i le vai ma isi. palola solvents.

Faʻaleagaina o Aspartame

I le taimi nei, o le meafaigaluega e faʻaaoga lelei e avea o se mea e 'ai faʻamalosi - Aspartame E951.

E iloa lelei pe a uma ona ulu atu i le tino o le tagata, o le vailaʻau e faʻaleagaina i totonu ma methanol. O le methanol i ni aofaiga tetele o le oona. Ae ui i lea, o le aofaiga o le methanol e masani ona maua e se tagata i le taimi o se taumafataga e sili atu le maualuga o le mea e mafua mai le malepe o Aspartame.

Ua faamaonia ai o le methanol i le tele o aofaiga tele e masani ona faia i totonu o le tino o le tagata. A uma ona 'aina le tasi ipu tioata o fualaau aina suamalie, e sili atu le tele o lenei koniteina na faia nai lo le maeʻa ona ave le lava voluma o le vai inu suamalie ma Aspartame.

E le mafaitaulia suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega toxicological faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai e le afaina le suamalie. I lenei tulaga, o le aso ua fautuaina i aso taitasi o le fualaau faasaina ua faavaeina. O le 40-50 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino i aso taitasi, e tusa ma le 266 pauna o se suauu suamalie mo se tagata e mamafa le 70 kilokalama.

I le 2015, faalua faʻailogaina, placebo faʻataʻitaʻiina faamasinoga, lea e 96 tagata na auai. O le iʻuga, e leai ni faʻamaonia ma le mafaufau o se faʻaleagaga le tali atu i le suamalie.

Aspartame, o le a, pe faʻapefea ona faʻaauau lona metabolism?

E maua le meafaigaluega i le tele o puipuiga o mea masani masani. O le vailaau e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, o lona faʻatautaia o kalori e sili atu le maualalo nai lo le suka. A maeʻa se taumafataga o loʻo aofia ai lenei mea, e vave ona gauai i totonu o le tootoo laitiiti. Faʻasao fofo i totonu o le ate mea e ala i reactions felaʻuaʻiga. O se taunuuga, e 2 amino acids ma methanol ua faia. O oloa gaosiga o le metabolism ua faʻaaogaina i totonu o le polokalama urinary.

Faʻaiʻuga

O le Aspartame o se fofo saogalemu lea e seasea ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o ni faʻafitauli matuia e le manaʻomia.

E seasea ona tupu:

  • ulu matua, e aofia ai
  • o le faateleina o le faateleina o le tuinanau,
  • paʻu o le paʻu, isi gasegase eleelea eleelea.

Sauniuniga e aofia ai (Analogs)

O le vailaau o loʻo faamauina i igoa tau fefaatauaiga nei: Sugafri, AminoSweet, Spoonful, NutraSweet, Canderel.

O faʻamatalaga o le inisalini o le insulin aspart e tuʻuina atu, e tusa ai ma fomaʻi, e taʻua "synonyms" - faʻatau fualaau o loʻo i ai le tasi poʻo le sili atu foi o mea taua e tasi e ala i latou aafiaga ile tino. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.

Suʻesuʻega Suʻega o Tagata Asiasi

Lipoti a le Aufaigaluega Asiasi

Asiasiga a le au asiasi asiasi

Tagata asiasi Lipoti Fuaina

Na lipotia mai e se tasi o tagata asiasi se fua faatatau o tupe maua i aso taitasi

E faʻafia ona tatau ona ou ave le insulin asphafter biphasic * (Insulin aspart biphasic *)?
O le tele o tagata e tali atu e masani ona tago i lenei fualaau faasaina 2 taimi i le aso. O le lipoti o loʻo faʻaalia ai le tele o isi tagata tali mai latou te tagofia lenei fualaau faasaina.

Sui%
2 taimi i le aso1100.0%

Na lipotia e se tasi o tagata asiasi se metotia

Sui%
51-100mg1

O le lelei o le kulukose i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaoniga o le tuai o le amataina o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻi. O le togafitiga o insulin o le togafitiga autu mo le maʻisuka ituaiga 1 ma i nisi tulaga e manaʻomia mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ai ma fualaau oona. O le faʻaaogaina o vailaʻau biphasic e maua ai iuga lelei.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o analogues maʻalaʻau o le homone o le tagata e le faʻatagaina ai oe i taimi uma e pulea le glycemia o maʻi, aemaise i le po. Aʻo faʻaauau pea le maʻi, o le faʻaauau pea ona suia le fua o le insaline basal, e mafua ai foi nisi faʻafitauli ma e le mafai ai ona e pulea le faateleina o le kulukose pe a uma ona 'ai. Le fua le saʻo e tau atu ai i le alualu i luma o faʻamaʻi.

I tausaga talu ai nei, o vailaʻau biphasic e aofia ai se hormone puupuu ma le umi, e pei o le aspart lua-phase insulin, ua salalau. O le faʻaaogaina o se tuufaatasiga base-bolus e mafai ona faafaigofie ai le togafitiga o le maʻisuka, talu ai ona faʻaitiitia ai le numera o inisiua i le aso.

Faʻamatalaga faʻamaloilo

O le tuufaatasiga o le insulin Degludec / insulin Aspart e aofia ai le 70% o se vailaau o gaioiga sili atu (Degludec) ma le 30% o le insulin Aspart, lea e tuufaatasia i le tasi inisi. A maeʻa le faʻatonuina o le eleele, e fausia se nofoaga o le hormone, lea e aofia ai hexamers o le mea galue.E faasolosolo lava, i le gasologa o le aso, lapisi Aspart e paʻu i lalo i monomers, lea e toso i totonu o le toto ma maua ai se aafiaga e tutusa ma hormonone.

Piphasic insulin Aspart e mafai ai ona e pulea lelei le maualuga o le glycemia, o le tele o le hypoglycemia e itiiti ifo nai lo le taimi e faʻaaoga ai na o le insalini basal poo le biphasic o le muai faʻamaʻi.

O le taua tele o le pulea o le kulukose i le po, aua a faʻaaogaina sauniuniga masani o le kinin, o le faʻaitiitia o le toto toto i le suka e mafai. Ma o lenei mea e faʻaleagaina ai le manuia o tagata gasegase, faʻateleina ai le lamatiaga o le oti faʻafuaseʻi.

Faailoga ma le faʻailoga

Piphasic insulin Aspart (o se analog o Flexpen) e faʻaaoga i le togafitiga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 pe afai ua pasi i le vaega o le insulin.

E le faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma le faʻalepale tagata taitoatasi i ona vaega ma faʻateleina le lagona lelei ia i latou. Faʻaaogāina i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga le matua e leʻi suʻesuʻeina, o le mea lea e le fautuaina e faʻaaoga soʻo se tasi o latou sui i lenei tausaga.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua, o le faʻaogaina o le insulin aspart e le fautuaina, faapea foi mo tina maitaga

E faʻagata foi le faʻaaogaina o le maʻi. O suʻesuʻega faʻamalositino atoatoa e lei faia. E tutusa foi le faaaogaina i FlexPen ma Novorapid Penfill. Ae i suesuega e lua o le fualaau faasaina Novorapid Penfill i luga o fafine maʻitaga, e leai ni faʻamatalaga na maua i luga o le le lelei o le tino i le maitaga ma le tulaga o le pepe.

E mafai e tina tausi maʻi ona faʻaaogaina le inisalini i le aofaiga manaʻomia, e le afaina ai le tamaititi. Atonu e talafeagai le fetuutuunai o le fualaau mo le tina.

O aʻafiaga ogaoga e aliali mai o le mea autu o le hormone. O le tulaga o le hypoglycemia pe a faʻaaogaina se vailaʻau pisapisalo e sili atu ona tele naua ona tupu nai lo le masani masani.

O nisi o faʻafitauli leaga nei e aliali mai i nisi o taimi:

  • Urticaria, faʻafefe o le paʻu, e seasea ona tupu - o anaphylactic reactions.
  • Laurolaral neuropathy.
  • Faʻalavelave faʻalavelave (seasea i le amataga o togafitiga), retinopathy.
  • Lipodystrophy i le nofoaga o tui.
  • Faʻaalia i le lotoifale i pito o pulega.

O le suʻeina o vailaʻau faʻatasi ma le faʻateleina o le aafiaga o Aspart ma le avanoa e atiaʻe ai le hypoglycemia:

  • Faʻamataʻu tautala.
  • Faʻailoga o le MAO, ACE.
  • Vaʻapala.
  • Thiazide diuretics.
  • Heparin.

O le ava malosi e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o togafitiga faʻasalaga.

Talosaga talosaga

Novorapid Penfill e na o se mea e faʻaogaina, e pei o vailaʻau e ese le igoa tau fefaʻatauaʻiga, ae e foliga tutusa. O le taofiga o le taofiga e le faʻaaogaina mo le faʻasusu i pamu insulin. Ole suʻega e filifilia ile tulaga taʻitasi.

O le masani masani mo le maʻisuka ituaiga 2 o le tasi lea o tui i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao poʻo le taimi mulimuli ane ma le tasi le injection o le 6 iunite ao leʻi faia le taumafataga o le afiafi.

Pe a fesiitai mai isi ituaiga o fualaau faasaina, ia mataituina lelei le maualuga ole kulukose toto.

Analogs ma tau

O le vailaʻau Novomix Flekspen o loʻo maua i le foliga o se peni tui ma se faʻamalologa ua saunia mo se toʻatasi. E 5 ni tui i le afifi. O le tau e mai le 1559 rubles. O suafa Novomiks Flekspen e aofia ai le numera numera eseese: 30, 50, 70. E tutusa ma le numera o Asparts i le pasene.

O le tau o Novorapid Penfill e mai le 1670 i le 1900 rubles i le pusa.

Faaiuga

Ole togafitiga o le maʻisuka e na o le saʻo ma le fua ole fua ole gaʻo. E tatau ona faia lenei mea e le fomaʻi, e faʻavae i le fua o le maualuga o le suka i le tele o aso. Faʻamālōlō togafitiga e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli o le faʻamaʻi ma e le afaina ai le manuia lautele.

O le soifua maloloina ma le ola o le maʻisuka e faalagolago i le filifilia o le inisinia maualuga. O le insulin aspart o se vailaʻau lauiloa ma taugofie lea e masani ona fautuaina e fomaʻi.E faʻaaogaina e fai ma sui masani mo oe lava inisalini, lea e le lava i totonu o le tino ma o lea e manaʻomia ai le faʻatagaina mai fafo. E fesoasoani lea i le faʻaleleia o le tulaga o le maʻi ma totogi ai le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le ono mafai ma le fua o le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa.

O le mea galue malosi e tutusa le igoa (insulin aspart). O le hormone faʻafouina i le gaʻo o le tagata lea o gaioiga mulimuli ane. Na maua mai o se taunuuga o le aafia i se faʻafitauli faapitoa e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o le DNA technology. O le iʻuga, na suia le proline amino acid i le aspartic acid.

Faʻaavanoa e pei o se faʻamalolo, saunia mo pulega faʻapitoa. O le faʻamalologa e sinasina i le lanu, i luga o le pala, atonu e mafai ona avea ma vaʻa paʻepaʻe i lalo ma se vai manino i le pito i luga o le voli. Faatasi ai ma le toʻafilemu po o le lulu, e toe foliga tutusa le vai.

O le tau o le fualaau faasaina e ono fesuisuiai e fuafua i le tele o fualaau faasaina. I le averesi, 5 cartridges o le 3 ml o tau uma e tusa ma le 1800 - 1900 rubles i falemaʻi i Moscow.

Faailoga ma le faʻailoga

O le insulin aspart ua faatonuina mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le masani lava, o se faʻamaʻi lea o le ituaiga muamua ma le ituaiga lona lua i na tulaga pe a suia i se foliga o le insulin. I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo faʻamatalaina pe a faʻapitoa poʻo se vaega foi le leiloloa o le mafaufau i vailaʻau faʻatauina.

E le fautuaina le fualaau faasaina mo le gasegase o le tino i lona mea autu autu (inisalini suia) poo vaega o ausilali i le tuufaatasiga. E le gata i lea, o le solia o le faʻaaogaina o se tulaga faifaipea poʻo se taimi masani i le hypoglycemia. E le gata i lea, e le tatau ona faʻamaonia tamaiti i lalo ifo o le 6 tausaga, talu ai e leʻi faia faʻataʻitaʻiga i totonu o lenei tausaga.

Faʻaaogaina i le taimi o le maitaga e tumau pea ona fesiligia, talu ai e leʻo faia suʻesuʻega atoa. Pe a fuafua pe maʻitaga, e tatau ona logoina le endocrinologist e uiga i lenei mea. I nisi tulaga, atonu e te manaʻomia le sui o le vailaʻau poʻo le faʻamaʻaʻaina atoatoa.

Talosaga

Injections e faia faʻafuaseʻi (i le leai o ni faʻamatalaga patino mai le fomaʻi). E mafai ona e ulu i le meafaigaluega i se tasi o nofoaga nei:

  1. Fale puipui
  2. Thigh
  3. Aetock
  4. I nisi tulaga, i luga o le tauau.

E mafai ona e faʻaaogaina le faʻamalolo i le taimi muamua ma vave loa ona uma se taumafataga. E tatau ona faia se tui i taimi uma i se nofoaga fou (i totonu o le vaega e tasi o le tino - tauau, manava, ogavae).

O le fualaau o vailaau mo se pulega e tasi e fuafuaina e le fomaʻi. O le manaʻomia mo le inisalini i tagata maʻi taʻitasi e taʻitasi ma e faalagolago i le tele o mea - mamafa, tausaga, setete o le soifua maloloina.

E masani lava, e mai le 0.3 i le 1 IU i le aso, ae e mafai ona fesuisuiai i le taimi o le maitaga, talavou, moa, ma isi suiga o le hormonal.

O le faʻalavelave faʻaleagaina e faʻasaina ona o le maualuga o le tulaga o le hypoglycemia. Ae i tulaga tulaga ese, e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a le au fomaʻi.

O fualaau faasaina ei ai analogues - suspensions o lo oi ai se foliga tutusa o le kemikali ma galue i luga o le faavae o le mea e tasi. E tutusa o latou aafiaga i le tino. Ae ui i lea, atonu latou te iai se igoa tau fefaʻatauaiga eseese. O le tutusa o le inisalini o le inisalini o NovoRapid Penfill ma lona ituaiga, NovoRapid FlexPenn, NovoLog.

Aspartame - o le a?

O lenei vailaʻau o le suka e suitulaga, suamalie. O le oloa muamua na faʻapipiʻiina i le 60s o le 20 seneturi. Na maua mai e le chemist J.M. Schlatter, o se vailaau o se oloa-fua o le tali atu e maua , o ana mea taumafa na maua i se avanoa.

O le tuufaatasiga pe a ma le 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka. E ui lava i le mea moni o le suamalie ei ai le kalori (e tusa ma le 4 kilokalo i le gram), e faia ai se tofo suamalie o le vailaau, e te manaʻomia e faʻaopoopo i ai le sili atu nai lo le suka.O le mea lea, i le taimi e faʻaaogaina ai le kuka, e le o faʻamaonia lona tau aoga. Faatusatusa i manuia, o lenei tuufaatasiga e sili atu ona faalauiloaina, ae o le sosolo malie atu o le tofo.

O le a le Aspartame, o ona meatotino faaletino, o le afaina o Aspartame

O le vailaʻau o le methylated dipeptidelea e aofia ai toega phenylalaninema aspartic acid. E tusa ai ma Wikipedia, o lona mamafa molemole = 294, 3 kalama i le mole, o le maualuga o le oloa e tusa ma le 1.35 kata i le kupita centimita. Ona o le mea moni e faapea o le eleelea o le vailaʻau e mai i le 246 i le 247 tikeri Celsius, e le mafai ona faʻaaogaina i mea suamalie ia e aʻafia i togafitiga vevela. O le faʻapotopotoga o loʻo faʻamautuina lelei i le vai ma isi. palola solvents.

Faʻaleagaina o Aspartame

I le taimi nei, o le meafaigaluega e faʻaaoga lelei e avea o se mea e 'ai faʻamalosi - Aspartame E951.

E iloa lelei pe a uma ona ulu atu i le tino o le tagata, o le vailaʻau e faʻaleagaina i totonu ma methanol. O le methanol i ni aofaiga tetele o le oona. Ae ui i lea, o le aofaiga o le methanol e masani ona maua e se tagata i le taimi o se taumafataga e sili atu le maualuga o le mea e mafua mai le malepe o Aspartame.

Ua faamaonia ai o le methanol i le tele o aofaiga tele e masani ona faia i totonu o le tino o le tagata. A uma ona 'aina le tasi ipu tioata o fualaau aina suamalie, e sili atu le tele o lenei koniteina na faia nai lo le maeʻa ona ave le lava voluma o le vai inu suamalie ma Aspartame.

E le mafaitaulia suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻesuʻega toxicological faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai e le afaina le suamalie. I lenei tulaga, o le aso ua fautuaina i aso taitasi o le fualaau faasaina ua faavaeina. O le 40-50 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino i aso taitasi, e tusa ma le 266 pauna o se suauu suamalie mo se tagata e mamafa le 70 kilokalama.

I le 2015, faalua faʻailogaina, placebo faʻataʻitaʻiina faamasinoga, lea e 96 tagata na auai. O le iʻuga, e leai ni faʻamaonia ma le mafaufau o se faʻaleagaga le tali atu i le suamalie.

Faʻataʻitaʻiga

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Aspartame, o le a, pe faʻapefea ona faʻaauau lona metabolism?

E maua le meafaigaluega i le tele o puipuiga o mea masani masani. O le vailaau e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, o lona faʻatautaia o kalori e sili atu le maualalo nai lo le suka. A maeʻa se taumafataga o loʻo aofia ai lenei mea, e vave ona gauai i totonu o le tootoo laitiiti. Faʻasao fofo i totonu o le ate mea e ala i reactions felaʻuaʻiga. O se taunuuga, e 2 amino acids ma methanol ua faia. O oloa gaosiga o le metabolism ua faʻaaogaina i totonu o le polokalama urinary.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le Aspartame e faʻaaogaina e faʻaititia ai le kalori o mea inu ma meaʻai ma poʻo. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega, e mafai ona e pulea le mamafa ma le maualuga o le suka.

Contraindications

  • pe afai o iai i luga o se suauu,
  • ma se maʻi e le masani ai.

Faʻaeteete e tatau ona faʻatinoina e tina maitaga ma tamaiti.

Faʻaiʻuga

O le Aspartame o se fofo saogalemu lea e seasea ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o ni faʻafitauli matuia e le manaʻomia.

E seasea ona tupu:

  • ulu matua, e aofia ai
  • o le faateleina o le faateleina o le tuinanau,
  • paʻu o le paʻu, isi gasegase eleelea eleelea.

Aspartame, faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma fua)

O le vailaau e faia i le tautala. Tusa lava poo le a le tulafono o meaai poʻo vailaʻau.

Aspartame, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le maualuga o le suauu e mafai ona faʻamalosi i le aso, e leai se afaina i le tino e 40-50 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino.

Faʻasalaga

E leai se faʻamaoniga o le maualuga o le fualaau faasaina. E talitonuina o le faʻaaogaina i aso taitasi o lapoʻa tele o se mea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o malulu lamatiapoʻo le maʻisuka.

Fegalegaleaiga

Ole mea e le fesoʻotai ma vailaau faʻasaina.

Vaitaimi o le faʻatau

E leai se fua e manaʻomia.

Tulaga o le teuina

Faatonuga faapitoa

I le umi o le togafitiga o vevela, o le vailaʻau e faʻavaivaia ma le maua lona tofo suamalie.

Mo le gau o le mamafa

E951 e masani ona aofia ai i mea taumafa. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega e mafai ona e pulea le mamafa.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

Sauniuniga e aofia ai (Analogs)

O le vailaau o loʻo faamauina i igoa tau fefaatauaiga nei: Sugafri, AminoSweet, Spoonful, NutraSweet, Canderel.

O faʻamatalaga o le inisalini o le insulin aspart e tuʻuina atu, e tusa ai ma fomaʻi, e taʻua "synonyms" - faʻatau fualaau o loʻo i ai le tasi poʻo le sili atu foi o mea taua e tasi e ala i latou aafiaga ile tino. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le aafiaga o le hypoglycemene e fesootaʻi ma le faateleina o femalagaiga i totonu o le intracellular ma le faateleina o le inu o le kulūkose e masini, o le faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faaitiitia o le fua o le kulukose i le ate.

O le insulin aspart ma le inisalini tagata e tutusa lava le gaioiga i le mea tutusa.

O le insulin aspart e gasegase mai le tino i luga o le tino ma le vave nai lo le gaioiga o le insulin.

O le umi o le gaioiga o le inisalini i le va o le faʻataʻitaʻiga e itiiti ifo nai lo le insulin.

Lisi o analogues

Faʻalogo lelei! O le lisi o loʻo aofia ai upu tutusa mo insulin aspart, o loʻo i ai se foliga tutusa, o lea e mafai ai ona e filifilia se sui o oe lava, ma mafaufau i le fomaʻi ma le fualaau o vailaʻau na faʻamatala mai e lau fomaʻi. Tuuina atu le fiafiaga i gaosi oloa mai Amerika, Iapani, Europa i Sisifo, faapea foi ma kamupani iloga mai Europa i Sasae: Krka, Gideon Richter, Actavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

Suʻesuʻega Suʻega o Tagata Asiasi

E toalima tagata asiasi na lipotia mai fua faatatau o tupe maua i aso taitasi

E faʻafia ona tatau ona ou ave insulin aspart?
O le tele o tagata e tali atu e masani ona tago i lenei fualaau faasaina 3 taimi i le aso. O le lipoti o loʻo faʻaalia ai le tele o isi tagata tali mai latou te tagofia lenei fualaau faasaina.

Sui%
3 taimi i le aso240.0%
4 taimi i le aso240.0%
2 taimi i le aso120.0%

E toalima tagata asiasi na lipotia lipoti

Sui%
1-5mg360.0%
11-50mg120.0%
51-100mg120.0%

Na lipotia mai e le tasi tagata asiasi le aso ua maeʻa

O le a le umi e tatau ai ona ave le asalini ile insulin ina ia lagona ai le faʻaleleia o tulaga ole maʻi?
O le au suʻesuʻe i le tele o mataupu ina ua maeʻa le vaiaso e tasi na lagona le faaleleia atili. Ae atonu e le fetaui lenei mea i le vaitaimi o le ae faʻaleleia ai. Vaʻai lau fomaʻi pe o le a le umi e te manaʻomia ai lau vailaʻau. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai iuga o se suʻesuʻega i le amataga o se galuega aoga.

Na lipotia e se tasi tagata asiasi se tofiga

O le a le taimi sili atu e ave ai le insulin aspart: i luga o se manava gaogao, muamua, pe a maeʻa pe faʻatasi foi ma meaai?
E masani ona lipotia mai e le aufaasālalau le faʻaaogaina o lenei vailaau pe a uma ona 'ai Ae ui i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se isi taimi. Ua faaalia i le ripoti pe a ave e le vaega totoe o tagata gasegase togafitiga.

Faʻailoga tau fefaʻatauaʻiga ma le faʻatagaina

O le aspart e maua uma i le mama atoatoa ma o se vaega o sauniuniga faigata. E tele ituaiga o fualaau o loʻo i ai le eletise autu o le insulin aspart. O le igoa fefaʻatauaʻiga e faʻalagolago i le tuufaatasiga ma le ituaiga o fualaau faasaina.

ItuaigaFaʻataugaFaiga faʻapolopolo
Lotofua tasiNovoRapid® Penfill®Faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi
NovoRapid® Flexpen®Togitogi peni
PiphasicNovoMix® 30 Penfill®Faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi
NovoMix® 30 FlexPen®Togitogi peni
Ryzodeg® Penfill®Faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi
Risedeg® FlexTouch®Togitogi peni

O le faʻataʻitaʻiga o loʻo umia e le kamupani Denmark Novo Nordisk.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le auala o le faʻaaogaina ma le vailaʻau o fualaau faʻataʻitaʻi e faʻalagolago lava i foliga o vailaʻau, ituaiga o faʻamaʻi, le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tausaga o le maʻi.

  • Injections e tuʻuina atu i lalo (i totonu o le gaʻo gaʻo), talu ai o le inisalini puupuu ua leiloloa lona vaega ma ua vave faʻavaveina mai le tino, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le intramuscular.
  • O nofoaga o tui e tatau ona suia e le aunoa, talu ai e mafai ona gaosia le gaʻo i le vaega gaʻo.
  • Lipodystrophic eria,
  • Ole kola e le fautuaina e toe faʻaaoga e puipuia ai faʻamaʻi.

E faʻapefea ona faʻaaoga le insulin aspart? O faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i ai faatonuga eseese mo le tasi-phase ma le lua-vaega o fualaau oona.

Le faʻaogaina o le tasi-phase aspart

O se sui o lenei vaega o fualaau oona o le NovoRapid. O se vailaʻau faʻataunuʻu fua ma se taimi pupuu. O le glycemic effects e aliali mai pe a mavae le 10-20 minute, pe a uma le inisiua o le injection poo le afaina. O le maualuga o le mea e matauina pe a maeʻa le 40 minute ma faasolosolo malie le faʻaitiitia, e oʻo atu i le itiiti ifo i le 5 itula.

Ina ia tausisia pea le glycemia masani, e aunoa ma ni faasologa o le faateleina pe faaitiitia i le suka (i fafo atu o le masani masani), e tatau ona mataituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto.

O loʻo faia i le faʻaaogaina o auala nei:

Fuataga e tatau ona faia muamua ma pe a maeʻa taumafa. Mo le fua saʻo o se tasi o fualaau o fualaau faasaina, o le maualuga o le suka i le taimi o taumafataga e amanaia, ma le faʻaaogaina o tulaga faʻatautaia e faʻaaogaina e faasaʻo ai faailo.

NovoRapid e faʻaaogaina i se auala faʻapitoa e faʻaaogaina ai le tui o le inisalini 100 U, se tui pipi poʻo se pamu insulin. O le faʻamalosia o le pule e mafai ona faatagaina e na o le aufaigaluega fomaʻi agavaa, i tulaga o tausiga faʻafuaseʻi. O le tele o iunite mo le tasi le tuiina o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi aoga.

O manaoga o aso uma e faʻatatau faʻapitoa, faʻalagolago i le lagona o le maʻi ma le mamafa o le tino. O masani masani o aso uma e i le lautele o le 0.5-1 ED / kg o le mamafa o le tino. E le mafai ona e ulu i le aso atoa o le aspart, aua o le a oʻo atu ai i le hypoglycemia ma le coma. O se fuataga se tasi e fuafua eseese mo taumafa taitasi o meaai gaʻo.

TAIMI FAATASI! O le fuaina o se fualaau e tasi ole NovoRapid e faia ile mafaufau ile iunite falaoa (XE) e faʻaaoga pe a 'ai.

O le tagata e manaʻomia mo le inisalini pupuu e faʻalagolago ile gaioiga faʻamalositino ma le tino, faapea foi ma le taimi o le aso. I itula o le taeao, e mafai ona faateleina le manaoga, ma pe a maeʻa le malosi faaletino pe i le afiafi - atonu e faʻaitiitia.

Le faʻaaogaina o le biphasic aspart

NovoMix (sui o le biphanic aspart) e faʻaaogaina mo tagata mamaʻi e iai le faʻamaʻi 2. O le fua fautuaina, i le amataga o togafitiga, e 12 iunite, lea e faia i le afiafi, aʻo leʻi 'ai. Ina ia maua se taunuʻuga e sili atu ona pulea, e tuʻuina atu e vaevae se tasi o fualaau i ni atopa se lua. Faʻatasi ai ma se folasaga, latou te tuʻuina le 6 iunite o NovoMix ao lei faia le taeao ma le afiafi, aʻo leʻi faia se taumafataga.

E naʻo pulega faʻapitoa o le aspart biphasic e faatagaina. Mo le puleaina o le suka ma le fetuunaiga o fualaau, e tatau ona fua le maualuga o le toto. O le faia o le fetuunaiga e faia pe a maea ona faatulaga se faasologa o talaaga, ma ia mafaufau i le maualuga o le maualuga o le suka (i le taeao, i luga o se manava gaogao), mo le 3 aso.

Tau ma mea tutusa

O le tau o le fualaau faasaina e faalagolago i le pepa lea e maua ai le insulin aspart. O le tau o fualaau faasaina ma analogues o loʻo faʻaalia i le laulau.

UlutalaFaiga faʻapolopoloTau faʻatatau, lapisi.
NovoRapid® Penfill®3 ml / 5 pcs1950
NovoRapid® Flexpen®1700
NovoMix® 30 FlexPen®1800
Apidra SoloStar2100
Biosulin1100

O aʻalog analogs ei ai foi lona aafiaga tutusa, ae faia i luga o le faavae o isi mea gaioiga. O fualaau faasaina ua fuafuaina mo le faaaogaina o togafitiga.

O le insulin aspart o se vailaau lelei o le hypoglycemic. E leai se numera tele o faʻasolega ma e faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le maʻi suka, ituaiga uma e lua. O vailaʻau faʻapitoa e talafeagai mo tamaiti ma tagata matutua, faʻapea foʻi ma tagata matutua.

Itū taua:

O aʻafiaga matuia o loʻo matauina i tagata mamaʻi e faʻaaoga ai le NovoRapid® Penfill® e mafua ona o le aʻafiaga o le inisalini.
O le tali masani masani o le hypoglycemia. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu e faʻalagolago i luga o le faitau aofaʻi o tagata maʻi, faia o tulafono faatonutonu, ma le pulea lelei (vaai le vaega o loʻo i lalo).
I le laasaga muamua o le togafitiga o le inisalini, e mafai ona tupu mea sese, edema ma reactions i le nofoaga o tui (tiga, mumu, sulu, mumu, hematoma, fulafula ma le toso i le nofoaga o inisi). O nei faʻamaoniga e masani lava ona le tumau i le natura. O le vave faʻaleleia o le pulea lelei e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga o "le tiga o le neuropathy," lea e masani lava ona toe faʻaleleia. O le faʻamalosia o togafitiga o le inisalini ma le faʻaogaina atili o le puleaina o le gaosiga o le gaʻo, e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga lē tumau i le tulaga o le retinopathy o le maʻisuka, ae o le faʻaleleia o le maʻisuka i taimi umi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka.
O le lisi o tali leaga o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Faʻalavelave Faʻafuaseʻi Faʻafitauli
Faʻasalaga - Faʻailoga, paʻu o le paʻu, paʻu o le paʻu
E seasea lava - O gaioiga o Anaphylactic *
Faʻasologa o meaʻai ma meaʻaiE masani lava - Hypoglycemia *
Le mautonu o le tinoLaititi - le neuropathy lautele ("neuropathy tigaina)"

Faʻaleagaina o le okeni o le faʻaaliga
Faʻasalaga - solia le faʻailoga
Faʻalēseā - le retinopathy o le maʻisuka
Faʻafitauli o le paʻu ma le tino palaFaʻasalaga - lipodystrophy *

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui
Faʻasalaga - tali i le nofoaga o tui
E le masani - edema
* Tagai "Faʻamatalaga o uiga leaga o tagata taitoatasi"
O faʻafitauli matuia uma o loʻo faʻamatalaina i lalo, e faʻavae i faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga suʻesuʻe, e faʻapipiʻiina e tusa ai ma taimi faʻaleleia e tusa ai ma MedDRA ma faʻalapotopotoga faʻapipiʻi. O le aʻafiaga o faʻafitauli leaga e faʻamatalaina e pei o: masani (≥ 1/10), masani (≥ 1/100 i. Gaioiga faʻataʻitaʻi - hypoglycemic.

E fesoʻotaʻi ma faʻamaumauga patino o le paʻu cytoplasmic o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻaolaina ai intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana feʻau i le intracellular, faʻateleina e le musika skeletal ma le tino o le tino, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate. E i ai foi le gaoioiga e tasi e pei o le inisalini o le tagata i mea tutusa. O le suia o le fuaina o le amino acid i le tulaga B28 faatasi ai ma le aspartic acid e faaitiitia ai le uiga o molimula e fausia ai hexamers i le vaega eleelea o le vailaʻau, lea e matauina i insulin. E tusa ai ma lenei itu, o le insulin aspart e gasegase mai le gaʻo pisapisava vave nai lo insulin i totonu ole insulin. O le insulin aspart protamine e sili atu ona umi lona umi. A maeʻa le pulega, o le a amata ona tupu pe a maeʻa le 10-20 minute, o le maualuga aupito maualuga - pe a uma le 1-4 itula, le umi o le gaoioiga - e oo i le 24 itula (faalagolago i le fualaau, nofoaga o le pulega, toto toto, vevela o le tino ma le maualuga o le tino).

A oʻo i le s / i le faʻaofiina o se fualaau 0.2 PIECES / kg o le mamafa o le mamafa T max - 60 minute O le tuiina o toto i le toto e maualalo (0-9%).O le faʻatonuga o le inisalini e toe foʻi mai i le uluaʻi kopi ile 15-18 itula.

Fegalegaleaiga

Ole mea e le fesoʻotai ma vailaau faʻasaina.

Vaitaimi o le faʻatau

E leai se fua e manaʻomia.

Tulaga o le teuina

Faatonuga faapitoa

I le umi o le togafitiga o vevela, o le vailaʻau e faʻavaivaia ma le maua lona tofo suamalie.

Mo le gau o le mamafa

E951 e masani ona aofia ai i mea taumafa. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega e mafai ona e pulea le mamafa.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

Sauniuniga e aofia ai (Analogs)

O le vailaau o loʻo faamauina i igoa tau fefaatauaiga nei: Sugafri, AminoSweet, Spoonful, NutraSweet, Canderel.

O faʻamatalaga o le inisalini o le insulin aspart e tuʻuina atu, e tusa ai ma fomaʻi, e taʻua "synonyms" - faʻatau fualaau o loʻo i ai le tasi poʻo le sili atu foi o mea taua e tasi e ala i latou aafiaga ile tino. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le aafiaga o le hypoglycemene e fesootaʻi ma le faateleina o femalagaiga i totonu o le intracellular ma le faateleina o le inu o le kulūkose e masini, o le faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faaitiitia o le fua o le kulukose i le ate.

O le insulin aspart ma le inisalini tagata e tutusa lava le gaioiga i le mea tutusa.

O le insulin aspart e gasegase mai le tino i luga o le tino ma le vave nai lo le gaioiga o le insulin.

O le umi o le gaioiga o le inisalini i le va o le faʻataʻitaʻiga e itiiti ifo nai lo le insulin.

Lisi o analogues

Faʻalogo lelei! O le lisi o loʻo aofia ai upu tutusa mo insulin aspart, o loʻo i ai se foliga tutusa, o lea e mafai ai ona e filifilia se sui o oe lava, ma mafaufau i le fomaʻi ma le fualaau o vailaʻau na faʻamatala mai e lau fomaʻi. Tuuina atu le fiafiaga i gaosi oloa mai Amerika, Iapani, Europa i Sisifo, faapea foi ma kamupani iloga mai Europa i Sasae: Krka, Gideon Richter, Actavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

Suʻesuʻega Suʻega o Tagata Asiasi

Na lipotia mai e le tasi tagata asiasi le faatinoga

Na lipotia mai e se tasi tagata asiasi se tau fuafuaina

Sui%
Taugata1100.0%

E toalima tagata asiasi na lipotia mai fua faatatau o tupe maua i aso taitasi

E faʻafia ona tatau ona ou ave insulin aspart?
O le tele o tagata e tali atu e masani ona tago i lenei fualaau faasaina 3 taimi i le aso. O le lipoti o loʻo faʻaalia ai le tele o isi tagata tali mai latou te tagofia lenei fualaau faasaina.

Sui%
3 taimi i le aso240.0%
4 taimi i le aso240.0%
2 taimi i le aso120.0%

E toalima tagata asiasi na lipotia lipoti

Sui%
1-5mg360.0%
11-50mg120.0%
51-100mg120.0%

Na lipotia mai e le tasi tagata asiasi le aso ua maeʻa

O le a le umi e tatau ai ona ave le asalini ile insulin ina ia lagona ai le faʻaleleia o tulaga ole maʻi?
O le au suʻesuʻe i le tele o mataupu ina ua maeʻa le vaiaso e tasi na lagona le faaleleia atili. Ae atonu e le fetaui lenei mea i le vaitaimi o le ae faʻaleleia ai. Vaʻai lau fomaʻi pe o le a le umi e te manaʻomia ai lau vailaʻau. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai iuga o se suʻesuʻega i le amataga o se galuega aoga.

Na lipotia e se tasi tagata asiasi se tofiga

O le a le taimi sili atu e ave ai le insulin aspart: i luga o se manava gaogao, muamua, pe a maeʻa pe faʻatasi foi ma meaai?
E masani ona lipotia mai e le aufaasālalau le faʻaaogaina o lenei vailaau pe a uma ona 'ai Ae ui i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se isi taimi. Ua faaalia i le ripoti pe a ave e le vaega totoe o tagata gasegase togafitiga.

E toatolu tagata asiasi na lipotia mai le matutua

Tagata asiasi asiasi


E leai ni toe iloiloga.

Faatonuga aloaia mo le faaaogaina

NOVORAPID® PENFILL® (NOVORAPID® PENFILL®)

Numera resitala:

Faiga o foliga:

Pharmacotherapeutic group:

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Faailoga mo le faʻaaogaina:

Contraindications:

Faʻamatalaga ma pulega:

Itū taua:

O aʻafiaga matuia o loʻo matauina i tagata mamaʻi e faʻaaoga ai le NovoRapid® Penfill® e mafua ona o le aʻafiaga o le inisalini.
O le tali masani masani o le hypoglycemia. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu e faʻalagolago i luga o le faitau aofaʻi o tagata maʻi, faia o tulafono faatonutonu, ma le pulea lelei (vaai le vaega o loʻo i lalo).
I le laasaga muamua o le togafitiga o le inisalini, e mafai ona tupu mea sese, edema ma reactions i le nofoaga o tui (tiga, mumu, sulu, mumu, hematoma, fulafula ma le toso i le nofoaga o inisi). O nei faʻamaoniga e masani lava ona le tumau i le natura. O le vave faʻaleleia o le pulea lelei e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga o "le tiga o le neuropathy," lea e masani lava ona toe faʻaleleia. O le faʻamalosia o togafitiga o le inisalini ma le faʻaogaina atili o le puleaina o le gaosiga o le gaʻo, e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga lē tumau i le tulaga o le retinopathy o le maʻisuka, ae o le faʻaleleia o le maʻisuka i taimi umi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka.
O le lisi o tali leaga o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Faʻalavelave Faʻafuaseʻi Faʻafitauli
Faʻasalaga - Faʻailoga, paʻu o le paʻu, paʻu o le paʻu
E seasea lava - O gaioiga o Anaphylactic *
Faʻasologa o meaʻai ma meaʻaiE masani lava - Hypoglycemia *
Le mautonu o le tinoLaititi - le neuropathy lautele ("neuropathy tigaina)"

Faʻaleagaina o le okeni o le faʻaaliga
Faʻasalaga - solia le faʻailoga
Faʻalēseā - le retinopathy o le maʻisuka
Faʻafitauli o le paʻu ma le tino palaFaʻasalaga - lipodystrophy *

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui
Faʻasalaga - tali i le nofoaga o tui
E le masani - edema
* Tagai "Faʻamatalaga o uiga leaga o tagata taitoatasi"
O faʻafitauli matuia uma o loʻo faʻamatalaina i lalo, e faʻavae i faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga suʻesuʻe, e faʻapipiʻiina e tusa ai ma taimi faʻaleleia e tusa ai ma MedDRA ma faʻalapotopotoga faʻapipiʻi. O le aʻafiaga o faʻafitauli leaga e faʻamatalaina e pei o: masani (≥ 1/10), masani (≥ 1/100 i. Gaioiga faʻataʻitaʻi - hypoglycemic.

E fesoʻotaʻi ma faʻamaumauga patino o le paʻu cytoplasmic o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻaolaina ai intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana feʻau i le intracellular, faʻateleina e le musika skeletal ma le tino o le tino, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate. E i ai foi le gaoioiga e tasi e pei o le inisalini o le tagata i mea tutusa. O le suia o le fuaina o le amino acid i le tulaga B28 faatasi ai ma le aspartic acid e faaitiitia ai le uiga o molimula e fausia ai hexamers i le vaega eleelea o le vailaʻau, lea e matauina i insulin. E tusa ai ma lenei itu, o le insulin aspart e gasegase mai le gaʻo pisapisava vave nai lo insulin i totonu ole insulin. O le insulin aspart protamine e sili atu ona umi lona umi. A maeʻa le pulega, o le a amata ona tupu pe a maeʻa le 10-20 minute, o le maualuga aupito maualuga - pe a uma le 1-4 itula, le umi o le gaoioiga - e oo i le 24 itula (faalagolago i le fualaau, nofoaga o le pulega, toto toto, vevela o le tino ma le maualuga o le tino).

A oʻo i le s / i le faʻaofiina o se fualaau 0.2 PIECES / kg o le mamafa o le mamafa T max - 60 minute O le tuiina o toto i le toto e maualalo (0-9%). O le faʻatonuga o le inisalini e toe foʻi mai i le uluaʻi kopi ile 15-18 itula.

Faʻaaogāina o le vailaʻau Ashanal aspart biphasic

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka (i le tulaga o le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic, o le tetee atu i nei vailaʻau i taimi o togafitiga, faʻamaʻi pipisi).

Contraindications

Talosaga talosaga

Tausaga e oo atu i le 18 tausaga (saogalemu ma le aoga e leʻi fuafuaina).

Tina ma le lactation

E leʻi faia faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega o manu e faʻaaoga ai le insulin aspart biphasic. Ae ui i lea, o suʻesuʻega toxicologically reproductive, faapea foi ma suʻesuʻega o le teratogenicity i moa ma lapiti ma le faʻaaogaina o insulin (insulin aspart ma insulin), na faaalia ai, i se tulaga lautele, o aafiaga o nei insulin e le eseese. O le insulin aspart, e pei o le inisalini o le tagata, i doses e sili atu i le fautuaina mo le puleaina i lalo o le tino i tagata e tusa ma le 32 taimi (toti) ma le 3 taimi (rabbits), na mafua ai le leiloa o mea na tupu, faʻapea foi ma le faʻaauau o le visceral / skeletal. I popo na sili atu i le fautuaina mo le puleaina i lalo o le tino i tagata e tusa ma le 8 taimi (kopa) pe tutusa foi ma atopaʻu i tagata (lapiti), e leai ni mea taua na matauina.

Faʻaaoga i le taimi o le maitaga e ono mafai pe a fai o le faʻamoemoega o le togafitiga e sili atu i le ono lamatiaga i le tamaititi (o suʻesuʻega saʻo ma faʻatonutonuina e lei faia). E le o iloa pe o le insulin aspart biphasic e mafai ona i ai se afaina pe a faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma pe aʻafia ai le gafa.

Aʻo faagasolo le vaitaimi o le amataina o le maitaga ma le taimi atoa, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma ia mataʻituina le maualuga o kulukose o le toto. O le manaʻomia mo le inisalini, e pei o se tulafono, faʻaititia i le uluaʻi tausaga muamua ma faasolosolo malie ona faʻaopopo i le lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga.

I le taimi o le fananau ma mulimuli ane ia i latou, o le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia leotele, ae vave ona toe foʻi i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga.

E le o iloa pe o le fualaau faasaina e alu i susu susu. I le taimi o le lactation, atonu ei ai se manaʻoga mo le fetuunaiga o fualaau.

O aʻafiaga o le vailaʻau Ashanal penehasipo

E lema le mea e tupu i luga o le tino, e le o se mea e tupu, e le o se mea e tupu. edema), lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Fegalegaleaiga

O fualaau oona o le hypoglycemic, inhibitors MAO, inhibitors ACE, carbonic anhydrase inhibitors, bromocriptine, analogs somatostatin (octreotide), sulfanilamides, anabolic steroids, tetracyclines, phenoxyfenfilfindofilfinfilofinfilofinfetinfinfizolofinfinfizinofin, enhancing the hypoglycemic effect of insulin enhances the hypoglycemic effect of insulin. ethanol ma vailaʻau oona.

O gaioiga tuʻu, glucocorticoids, hormones thyroid, thiezide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, danazole, BKK, diazoxide, morphine, phenytoin, nicotine e faʻavaivaia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin. I lalo o le faatosinaga a beta-blockers, clonidine, sauniuni i lithium, reserpine ma salicylates, faʻavaivaia ma faʻaleleia gaoioiga e mafai.

Faʻasalaga

E leai se faʻamaoniga o le maualuga o le fualaau faasaina. E talitonuina o le faʻaaogaina i aso taitasi o lapoʻa tele o se mea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o malulu lamatiapoʻo le maʻisuka.

Fegalegaleaiga

Ole mea e le fesoʻotai ma vailaau faʻasaina.

Vaitaimi o le faʻatau

E leai se fua e manaʻomia.

Tulaga o le teuina

Faatonuga faapitoa

I le umi o le togafitiga o vevela, o le vailaʻau e faʻavaivaia ma le maua lona tofo suamalie.

Mo le gau o le mamafa

E951 e masani ona aofia ai i mea taumafa. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega e mafai ona e pulea le mamafa.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

Sauniuniga e aofia ai (Analogs)

O le vailaau o loʻo faamauina i igoa tau fefaatauaiga nei: Sugafri, AminoSweet, Spoonful, NutraSweet, Canderel.

O faʻamatalaga o le inisalini o le insulin aspart e tuʻuina atu, e tusa ai ma fomaʻi, e taʻua "synonyms" - faʻatau fualaau o loʻo i ai le tasi poʻo le sili atu foi o mea taua e tasi e ala i latou aafiaga ile tino. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga patino i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻalautele ai gaioiga intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le aafiaga o le hypoglycemene e fesootaʻi ma le faateleina o femalagaiga i totonu o le intracellular ma le faateleina o le inu o le kulūkose e masini, o le faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faaitiitia o le fua o le kulukose i le ate.

O le insulin aspart ma le inisalini tagata e tutusa lava le gaioiga i le mea tutusa.

O le insulin aspart e gasegase mai le tino i luga o le tino ma le vave nai lo le gaioiga o le insulin.

O le umi o le gaioiga o le inisalini i le va o le faʻataʻitaʻiga e itiiti ifo nai lo le insulin.

Lisi o analogues

Faʻalogo lelei! O le lisi o loʻo aofia ai upu tutusa mo insulin aspart, o loʻo i ai se foliga tutusa, o lea e mafai ai ona e filifilia se sui o oe lava, ma mafaufau i le fomaʻi ma le fualaau o vailaʻau na faʻamatala mai e lau fomaʻi. Tuuina atu le fiafiaga i gaosi oloa mai Amerika, Iapani, Europa i Sisifo, faapea foi ma kamupani iloga mai Europa i Sasae: Krka, Gideon Richter, Actavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

Suʻesuʻega Suʻega o Tagata Asiasi

Na lipotia mai e le tasi tagata asiasi le faatinoga

Na lipotia mai e se tasi tagata asiasi se tau fuafuaina

Sui%
Taugata1100.0%

E toalima tagata asiasi na lipotia mai fua faatatau o tupe maua i aso taitasi

E faʻafia ona tatau ona ou ave insulin aspart?
O le tele o tagata e tali atu e masani ona tago i lenei fualaau faasaina 3 taimi i le aso. O le lipoti o loʻo faʻaalia ai le tele o isi tagata tali mai latou te tagofia lenei fualaau faasaina.

Sui%
3 taimi i le aso240.0%
4 taimi i le aso240.0%
2 taimi i le aso120.0%

E toalima tagata asiasi na lipotia lipoti

Sui%
1-5mg360.0%
11-50mg120.0%
51-100mg120.0%

Na lipotia mai e le tasi tagata asiasi le aso ua maeʻa

O le a le umi e tatau ai ona ave le asalini ile insulin ina ia lagona ai le faʻaleleia o tulaga ole maʻi?
O le au suʻesuʻe i le tele o mataupu ina ua maeʻa le vaiaso e tasi na lagona le faaleleia atili. Ae atonu e le fetaui lenei mea i le vaitaimi o le ae faʻaleleia ai. Vaʻai lau fomaʻi pe o le a le umi e te manaʻomia ai lau vailaʻau. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai iuga o se suʻesuʻega i le amataga o se galuega aoga.

Na lipotia e se tasi tagata asiasi se tofiga

O le a le taimi sili atu e ave ai le insulin aspart: i luga o se manava gaogao, muamua, pe a maeʻa pe faʻatasi foi ma meaai?
E masani ona lipotia mai e le aufaasālalau le faʻaaogaina o lenei vailaau pe a uma ona 'ai Ae ui i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se isi taimi. Ua faaalia i le ripoti pe a ave e le vaega totoe o tagata gasegase togafitiga.

E toatolu tagata asiasi na lipotia mai le matutua

Tagata asiasi asiasi


E leai ni toe iloiloga.

Faatonuga aloaia mo le faaaogaina

NOVORAPID® PENFILL® (NOVORAPID® PENFILL®)

Numera resitala:

Faiga o foliga:

Pharmacotherapeutic group:

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Faailoga mo le faʻaaogaina:

Contraindications:

Faʻamatalaga ma pulega:

Itū taua:

O aʻafiaga matuia o loʻo matauina i tagata mamaʻi e faʻaaoga ai le NovoRapid® Penfill® e mafua ona o le aʻafiaga o le inisalini.
O le tali masani masani o le hypoglycemia. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu e faʻalagolago i luga o le faitau aofaʻi o tagata maʻi, faia o tulafono faatonutonu, ma le pulea lelei (vaai le vaega o loʻo i lalo).
I le laasaga muamua o le togafitiga o le inisalini, e mafai ona tupu mea sese, edema ma reactions i le nofoaga o tui (tiga, mumu, sulu, mumu, hematoma, fulafula ma le toso i le nofoaga o inisi). O nei faʻamaoniga e masani lava ona le tumau i le natura. O le vave faʻaleleia o le pulea lelei e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga o "le tiga o le neuropathy," lea e masani lava ona toe faʻaleleia. O le faʻamalosia o togafitiga o le inisalini ma le faʻaogaina atili o le puleaina o le gaosiga o le gaʻo, e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga lē tumau i le tulaga o le retinopathy o le maʻisuka, ae o le faʻaleleia o le maʻisuka i taimi umi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka.
O le lisi o tali leaga o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Faʻalavelave Faʻafuaseʻi Faʻafitauli
Faʻasalaga - Faʻailoga, paʻu o le paʻu, paʻu o le paʻu
E seasea lava - O gaioiga o Anaphylactic *
Faʻasologa o meaʻai ma meaʻaiE masani lava - Hypoglycemia *
Le mautonu o le tinoLaititi - le neuropathy lautele ("neuropathy tigaina)"

Faʻaleagaina o le okeni o le faʻaaliga
Faʻasalaga - solia le faʻailoga
Faʻalēseā - le retinopathy o le maʻisuka
Faʻafitauli o le paʻu ma le tino palaFaʻasalaga - lipodystrophy *

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui
Faʻasalaga - tali i le nofoaga o tui
E le masani - edema
* Tagai "Faʻamatalaga o uiga leaga o tagata taitoatasi"
O faʻafitauli matuia uma o loʻo faʻamatalaina i lalo, e faʻavae i faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga suʻesuʻe, e faʻapipiʻiina e tusa ai ma taimi faʻaleleia e tusa ai ma MedDRA ma faʻalapotopotoga faʻapipiʻi. O le aʻafiaga o faʻafitauli leaga e faʻamatalaina e pei o: masani (≥ 1/10), masani (≥ 1/100 i. Gaioiga faʻataʻitaʻi - hypoglycemic.

E fesoʻotaʻi ma faʻamaumauga patino o le paʻu cytoplasmic o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻaolaina ai intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana feʻau i le intracellular, faʻateleina e le musika skeletal ma le tino o le tino, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate. E i ai foi le gaoioiga e tasi e pei o le inisalini o le tagata i mea tutusa. O le suia o le fuaina o le amino acid i le tulaga B28 faatasi ai ma le aspartic acid e faaitiitia ai le uiga o molimula e fausia ai hexamers i le vaega eleelea o le vailaʻau, lea e matauina i insulin. E tusa ai ma lenei itu, o le insulin aspart e gasegase mai le gaʻo pisapisava vave nai lo insulin i totonu ole insulin. O le insulin aspart protamine e sili atu ona umi lona umi. A maeʻa le pulega, o le a amata ona tupu pe a maeʻa le 10-20 minute, o le maualuga aupito maualuga - pe a uma le 1-4 itula, le umi o le gaoioiga - e oo i le 24 itula (faalagolago i le fualaau, nofoaga o le pulega, toto toto, vevela o le tino ma le maualuga o le tino).

A oʻo i le s / i le faʻaofiina o se fualaau 0.2 PIECES / kg o le mamafa o le mamafa T max - 60 minute O le tuiina o toto i le toto e maualalo (0-9%). O le faʻatonuga o le inisalini e toe foʻi mai i le uluaʻi kopi ile 15-18 itula.

Faʻaaogāina o le vailaʻau Ashanal aspart biphasic

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka (i le tulaga o le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic, o le tetee atu i nei vailaʻau i taimi o togafitiga, faʻamaʻi pipisi).

Contraindications

Talosaga talosaga

Tausaga e oo atu i le 18 tausaga (saogalemu ma le aoga e leʻi fuafuaina).

Tina ma le lactation

E leʻi faia faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega o manu e faʻaaoga ai le insulin aspart biphasic. Ae ui i lea, o suʻesuʻega toxicologically reproductive, faapea foi ma suʻesuʻega o le teratogenicity i moa ma lapiti ma le faʻaaogaina o insulin (insulin aspart ma insulin), na faaalia ai, i se tulaga lautele, o aafiaga o nei insulin e le eseese.O le insulin aspart, e pei o le inisalini o le tagata, i doses e sili atu i le fautuaina mo le puleaina i lalo o le tino i tagata e tusa ma le 32 taimi (toti) ma le 3 taimi (rabbits), na mafua ai le leiloa o mea na tupu, faʻapea foi ma le faʻaauau o le visceral / skeletal. I popo na sili atu i le fautuaina mo le puleaina i lalo o le tino i tagata e tusa ma le 8 taimi (kopa) pe tutusa foi ma atopaʻu i tagata (lapiti), e leai ni mea taua na matauina.

Faʻaaoga i le taimi o le maitaga e ono mafai pe a fai o le faʻamoemoega o le togafitiga e sili atu i le ono lamatiaga i le tamaititi (o suʻesuʻega saʻo ma faʻatonutonuina e lei faia). E le o iloa pe o le insulin aspart biphasic e mafai ona i ai se afaina pe a faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma pe aʻafia ai le gafa.

Aʻo faagasolo le vaitaimi o le amataina o le maitaga ma le taimi atoa, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma ia mataʻituina le maualuga o kulukose o le toto. O le manaʻomia mo le inisalini, e pei o se tulafono, faʻaititia i le uluaʻi tausaga muamua ma faasolosolo malie ona faʻaopopo i le lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga.

I le taimi o le fananau ma mulimuli ane ia i latou, o le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia leotele, ae vave ona toe foʻi i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga.

E le o iloa pe o le fualaau faasaina e alu i susu susu. I le taimi o le lactation, atonu ei ai se manaʻoga mo le fetuunaiga o fualaau.

O aʻafiaga o le vailaʻau Ashanal penehasipo

E lema le mea e tupu i luga o le tino, e le o se mea e tupu, e le o se mea e tupu. edema), lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Fegalegaleaiga

O fualaau oona o le hypoglycemic, inhibitors MAO, inhibitors ACE, carbonic anhydrase inhibitors, bromocriptine, analogs somatostatin (octreotide), sulfanilamides, anabolic steroids, tetracyclines, phenoxyfenfilfindofilfinfilofinfilofinfetinfinfizolofinfinfizinofin, enhancing the hypoglycemic effect of insulin enhances the hypoglycemic effect of insulin. ethanol ma vailaʻau oona.

O gaioiga tuʻu, glucocorticoids, hormones thyroid, thiezide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, danazole, BKK, diazoxide, morphine, phenytoin, nicotine e faʻavaivaia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin. I lalo o le faatosinaga a beta-blockers, clonidine, sauniuni i lithium, reserpine ma salicylates, faʻavaivaia ma faʻaleleia gaoioiga e mafai.

Faʻasalaga

Faailoga hypoglycemia - "malulu" afu, pallorula o le paʻu, popole, popole, atuatuvale, vaivai le masani ai, vaivaiga, fiaai, faaletonu le mafaufau, maʻi tiga, ita, tachycardia, gasegase, faaletonu o le neuro coma.

Togafitiga: e mafai e le tagata gasegase ona taofi le maʻi o le hypoglycemia i le aveina o le kulukose, suka poʻo le gaʻo-tamaoaiga o mea taumafa i totonu. I tulaga ogaoga - i / i le 40% solite solution, i / m, s / c - glucagon. A maeʻa ona toe iloa, e fautuaina le tagata maʻi e 'ai meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Lapataiga mea faʻasolosolo insulin aspart biphasic

E le mafai ona e ulufale iv. O le le lava o le faʻasolosolo poo le faʻaaogaina o togafitiga (aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1) e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia poʻo le ketoacidosis o le maʻisuka. I le avea ai ma tulafono, o le hyperglycemia o ia lava e faasolosolo malie lava i luga o le tele o itula poʻo aso (faʻamaoniga o le hyperglycemia: leu, vomiting, moe, mūmū ma le mago o le paʻu, maso mata, faateleina o le urine, galala ma le leai o se meaʻai, foliga mai o le manogi o le acetone i le ea) ma e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai ona oʻo atu i le oti.

A maeʻa le taui mo le gaosiga o le gaʻo, mo se faataitaiga, i le taimi o le malosi o le inisalini, e mafai ona maua e tagata gasegase ni faʻamaoniga masani o le muamua o le hypoglycemia, e tatau ona logoina ai tagata gasegase. I tagata gasegase e maua ai le maʻisuka ma le lelei o le puleaina o le tino, o le a oʻo i le taimi e tupu ai faʻafitauli o le maʻisuka e tupu mulimuli ane ma alualu i luma lemu. I lenei itu, ua fautuaina e faia ni gaioiga e faʻamoemoe e sili atu i le puleaina o le tino, e aofia ai le mataituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Ole fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina i le fesoʻotaʻi tuusaʻo ma mea taumafa. E tatau ona amanaʻia le maualuga o le saoasaoa o le amataina o le aʻafiaga i le togafitiga o tagata mamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina o vailaau faʻatele lea e faʻagesegese ai le faʻavaveina o meaai. I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava o le natura faʻaleagaga, o le manaoga mo le inisalini e foliga mai o le a faateleina. Ole gasegase ole tino ma / poʻo le ate ole a mafai ona faʻaitiitia ai ile inisalini manaoga. O le taʻeina o taumafa poʻo le le fuafuaina e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia.

O le fesiitaiga o le tagata maʻi i se ituaiga fou o inisalini poo se sauniuniga ile inisalini o se isi gaosi oloa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o fualaau. Afai e manaʻomia, e mafai ona faia le fetuunaiga o fualaau i le muamua tuiina o le vailaʻau poʻo i le taimi muamua o vaiaso poʻo masina o togafitiga. O se suiga i le fualaau oona atonu e manaʻomia i se suiga i mea taumafa ma le faʻamalosi malosi faaletino. O le faamalositino ina ua uma le 'ai e mafai ona faateleina ai lou lamatiaga o le hypoglycemia.

Faatasi ai ma le atinaʻe o le hypoglycemia poʻo le hyperglycemia, o le faʻaitiitia o le gauai atu o le gauai ma le vave faʻataʻitaʻiga e mafai, lea e mafai ona lamatia pe a avetaʻavale pe galue i masini ma masini. E tatau ona fautuaina tagata maʻi e fai ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le hyperglycemia. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e leai ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o vailaau o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo le mafatia mai faʻalavelave masani o le hypoglycemia.

A faʻaaogaina fualaau faasaina e taua tele le malamalama i la latou taʻiala o le gaioiga. Soo se vailaʻau e mafai ona afaina pe a faʻaaogaina le talafeagai. E matua taua lava lea mea mo fualaau oona faʻaaogaina i faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le tino.

E aofia ai togafitiga o le inisalini. Faatasi ai ma i latou ei ai se inisalini e taʻua o Aspart. E tatau ona e iloa uiga o le hormone, ina ia sili atu le lelei o togafitiga.

Faamatalaga lautele

O le igoa tau fefaʻatauaʻiga o lenei vailaʻau o NovoRapid. E aofia ai le numera o insulin i sina gaioiga pupuu, fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o suka i totonu o le toto.

Ua fautuaina e fomaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le insulin Aspart. O lenei vailaau e talitutusa lava i ona mea totino i le homone o le tagata, e ui lava e gaosia i le kemisi.

Avanoa o loʻo maua i le tulaga o se fofo o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa pe leai foi. O se faʻafitauli e lua-vaega (faʻamalosia o inisalini aspart ma crybal crystals). O lona tulaga tuʻufaʻatasia o se vai e le lanu.

I le faaopoopo atu i le autu, o ona vaega e mafai ona taua:

  • vai
  • phenol
  • sodium chloride
  • glycerol
  • hydrochloric acid
  • sodium hydroxide
  • zinc
  • metacresol
  • sodium hydrogen phosphate dihydrate.

Inisalini E tufatufaina atu le Aspart i 10 ml ipu. Faʻaaogaina na o le faʻatagaina e le fomaʻi aoga ma tusa ai ma faatonuga.

Fale faʻamaloilo

Asparta ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic. E tupu pe a fegalegaleai le vaega o loʻo galue ma le inisalini o loʻo maua i totonu o sela o tino ma maso.

E fesoasoani lea e faʻavave ai le felauaiga o le kulukose i le va o siama, lea e faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. Faʻafetai i lenei vailaʻau, faʻaoga tino e faʻaaoga vave ai le kulukose.O le isi itu o le aʻafiaga o fualaau faasaina o le faʻagesegeseina o le gaioiga o le kulukosese i le ate.

O le fualaau faasaina e faaosofia ai le glycogenogenesis ma le lipogenesis. E le gata i lea, pe a faʻaumatia, o le polotini e gaosia lelei.

E iloga i le vave faʻaaogā. A uma ona faia le iniseti, o vaega taua o loʻo aʻafia i sulu o le tino maso. O lenei faagasologa e amata i le 10-20 minute pe a uma le tui. E sili atu le malosi o aafiaga i le 1.5-2 itula. O le umi o le fualaau faasaina ile lautele e tusa ma le 5 itula.

Fesoʻotaʻiga o vailaʻau, faʻalavelave faʻalavelave, tutusa

Pe a ave ni fualaau, e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi e uiga ia i latou, talu ai e le tatau ona faʻaaogaina nisi vailaʻau.

I isi tulaga, e ono manaʻomia le lapataiga - le mataʻituina ma le suʻesuʻeina e le aunoa. E ono iai pea se manaʻoga mo fetuunaiga o fuataga.

O le fualaau o le asalini Aspart e tatau ona faaitiitia i taimi o togafitiga ma fualaau e pei o:

  • hypoglycemic drugs
  • fualaau oona ei ai le ava malosi
  • faʻamaʻi vai
  • ACE inhibitors
  • tetracyclines
  • sulfonamides,
  • Fenfluramine,
  • Pyridoxine
  • Theophylline.

O nei vailaʻau e faʻaleleia ai le gaioiga o le vailaʻau o loʻo fesiligia, o le mafuaʻaga lea ua faʻateleina ai le faʻaaogaina o le kulukose i le tino o le tagata. Afai e le faʻaitiitia le fualaau, e ono tulai mai le hypoglycemia.

O le faʻaitiitia o le aoga o fualaau faasaina e mataituina pe a tuufaatasi ma auala nei:

  • ogaoga
  • alofaga
  • nisi ituaiga o vailaau,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • glucocorticosteroids.

Pe a faʻaaogaina, e manaʻomia le faʻasologa o fualaau i luga.

E iai foʻi vailaʻau e mafai ona faʻalautele ma faʻaitiitia le aoga o lenei vailaʻau. O nei mea e aofia ai salicylate, beta-blockers, reserpine, fualaau oona o loʻo aofia ai le lithium.

E masani lava o nei tupe e taumafai e aua le faʻatasi ma le aspart insulin. Afai e le mafai ona aloese lenei faʻasalaga, e tatau i le fomaʻi ma le tagata maʻi ona faʻaeteete ma le faʻaeteete e uiga i uiga e tutupu i le tino.

I le tulaga o le maualuga, o le hypoglycemia o suiga eseese e masani lava ona tupu. I nisi tulaga, suamalie suamalie po o se sipuni o suka e mafai ona faʻamaloloina ona faailoga.

I se tulaga faigata, e ono le iloa e le tagata maʻi. O nisi taimi o le hypoglycemic coma e oo lava ina atiina ae. Ona manaʻomia lea e le tagata maʻi le tausiga vave ma le maualuga o le tausiga faafomai, a le o lea, o le taunuuga atonu o lona maliu.

Le manaʻoga e suia le Aspart e mafai ona tupu mo mafuaʻaga eseese: onosaʻi, aʻafiaga o le itu, faʻasalaga poʻo le le faʻaaogaina o le faʻaaogaina.

E mafai e le fomaʻi ona suitulaga lenei vaifofo i fualaau nei:

  1. Protafan . O lona faavae o le insulin Isofan. O le fualaau faasaina o se taofiga lea e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi.
  2. Novomiks . O le fualaau faasaina e faavae ile insulin Aspart. Faʻaaogaina e avea o se faʻamalologa mo le pulega i lalo o le paʻu.
  3. Apidra . O le vailaʻau o se vailaʻau tui. O lona elemene aoga o le inisalini glulisin.

I le faaopoopo atu i fualaau oona, e mafai e le fomai ona faatonuina ma tuu fualaau faasaina. Ae o le filifiliga e tatau ona i ai i se tagata poto faapitoa ina ia le toe i ai ni faafitauli tau le soifua maloloina.

Pharmacology

E fusifusia i le inisalini na talia i maso ma gaʻo gaʻo. O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o le faateleina o femalagaiga i totonu o le intracellular, faʻateleina le faʻaaogaina o le tino, ma le faʻaitiitia o le fua o le gaosiose gaosia i le ate. Faateleina le malosi o le lipogenesis ma le glycogenogenesis, faʻasologa o le protein. A maeʻa le tui, o le aafiaga e tupu i totonu o le 10-20 minute, oʻo i le maualuga pe a uma le 1-3 itula ma e tumau i le 3-5 itula.

Vave vave ona gaʻo mai gaʻo gaʻo. O le suia o le faasologa o le amino acline i le tulaga B28 faatasi ai ma le aspartic acid e faaitiitia ai le uiga o molemene e fausia ai le hexamers, lea e faateleina ai le fua faatatau o le absorption (pe a faatusatusa i le inisalini o le tagata).A maeʻa le s / c pulega, T max o le 40-50 minute, e maualalo le faamau o le polotini (0-9%), T 1/2 - 81 minute.

O le gaioiga, faʻalogoga, aafiaga i le fausiaina

O suʻesuʻega o aʻoaʻoga faʻale-aganuʻu e iloiloina ai le gasegase gasegase o le insulin aspart e leʻi faʻatautaia. I le tasi tausaga o suʻesuʻega o le oncogenicity, na tosina Sprague-Dawley i le insulin i le doses o le 10, 50, ma le 200 iunite / kg (pe tusa ma le 2, 8, ma le 32 taimi le fua o le tagata pe a faʻafoeina). O iʻuga na maua ai e tusa ma le 200 iunite / kg i fafine, o le tele o le susu o le susu e maualuga atu pe a faʻatusatusa i le faʻatonuina (o nei faʻamatalaga e le eseese tele mai i latou na maua mai i le inisalini o le tagata). Le taua o faʻamatalaga na maua mo tagata e le o iloa.

E leʻi maua le suʻesuʻega o le inisalini i le tele o suʻega faʻamaʻi (e aofia ai le suega o Ames, le suʻega mo le gafa o le tino i le lymphoma lyuse, le suʻega mo le faʻataunuʻuina o le chromosome i le gasegase o le lymphocyte). i vivo i le micronucleus suʻega i mumumu ma ex vivo i le suʻega a le UDS (faʻasologa o DNA e leʻi faʻaogaina) luga o hepatocytes rat.

E leʻi i ai se faʻaleleia o le fua o le tamaʻitaʻi ma le tamaʻitaʻi i toso o insulin, e tusa ma le 32 taimi o le togafitiga fautuaina mo le pulega i tagata.

Faʻavaeina, tuʻuina atu ma le faʻaaogaina o vailaʻau

O le inisalini piphasic e faʻapipiʻiina le soluble Aspart ma cryallorine insulin protamine i le fua faʻatatau i le 30 i le 70%.

O le taofiga lenei mo le faʻaaogaina o le ofisa, i le i ai o se lanu paʻepaʻe. 1 millilita e aofia ai le 100 iunite, ma o le ED e tutusa ma le 35 mcg o le insulin Asulin.

O le faʻafesoʻotaʻi o le inisalini o le tagata e fai ai se complexes o le receporic insulin ma se talipupuni i luga o le membrane cell cytoplasmic. O le vaega mulimuli lenei ua faʻaaogaina le faʻaogaina o glycogen synthetase, pyruvate kinase ma hexokinase enzymes.

O le faaitiitia o le suka e tupu i le faateleina o le felauaiga i totonu o le intracellular ma faaleleia atili ai le tino o le kulukose. E le gata i lea, o le hypoglycemia e maua i le faʻaitiitia o le taimi o le kulukose e le ate, glycogenogenesis ma le faʻafouina o le lipogenesis.

O le asphaltal insulin aspart e maua mai i le faʻaaogaina o le biotechnology pe a suia le mole mole o le hormonone proline e le aspartic acid. O ia insulini biphasiki e tutusa le aafiaga i le hemoglobin glycosylated, e pei foi o le inisalini o le tagata.

O fualaau faʻamaʻi uma lava e tutusa lava le gaioiga i le gala tutusa. Ae ui i lea, o le inisinia o le inisalini e sili atu ona saoasaoa nai lo le hormone tagata gafatia. O se pulu tioata o le protamine ei ai lona aafiaga i le umi o le umi.

O le gaioiga pe a uma le pulega a le sui soʻo e ausia pe a maeʻa le 15 minute. O le maualuga maualuga o le fualaau faasaina e tupu i le 1-4 itula ina ua uma le tui. O le umi o le aafiaga e oʻo ile 24 itula.

I le maʻi Cmax, o le inisalini e 50% sili atu nai lo le taimi e faʻaaoga ai le insulin i le biphasic. E le gata i lea, o le taimi masani e oʻo atu ai i Cmax e itiiti ifo ma le afa.

T1 / 2 - e oʻo atu i le 9 itula, e atagia ai le fua o le faʻaaogaina o le vaega o le protamine. Laititi o le inisalini e siakiina 15-18 itula i tua o le pulega.

Ae o le maʻisuka ituaiga 2, o le ausia o Cmax e tusa ma le 95 minute. E teuina i se tulaga e itiiti ifo i le 14 ma le luga aʻe o le 0 i le maeʻa ai o le pulega. Pe o le vaega o le pulega e aafia ai le nofoaga o le absorption e lei suesueina.

Tosiga ma le pulega

E masani lava o insulin Degludek, Aspart. O se tui e faia i nisi vaega o le tino:

E tatau ona e faia se tui inisalini aʻo leʻi 'aʻai (auala faʻaaoga) pe a maeʻa ona' ai meaai (o le meli).

O le algorithm ma le fua o le pulega e fuafuaina e le fomaʻi. Ae o le tele o aso o le vailaʻau o le 0.5-1 UNITS i le 1 kilokalama o le mamafa.

I tulaga ogaoga, o le inisalini e faia le biphasic aspart iv. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina e faʻaaogaina ai masini faʻaogaina i totonu o le falemaʻi poo le nofoaga faʻamaʻi.

Faʻaiʻuga mataga, faʻalavelave ma faʻasologa

O le faʻaaogaina o insulin Asparta e mafai ona aʻafia ai galuega a le Fono Aoao a le Atunuu, talu ai faʻavavevave le faʻamautuina o fua o le suka o nisi taimi e mafua ai le tiga o le neuropathy. Ae peitai, o lenei tulaga e pasi atu i le taimi.

E le gata i lea, o le inisalini biphasic e taʻitaʻia ai le lipodystrophy i le vaega o inisiua. I luga o le vaega o okeni leo, o le vaaia o le tino ma le le lelei o le feeseeseaiga e matauina.

O faʻamaoniga o le le faʻamaoni i vaega o le vailaʻau ma le hypoglycemia.

Ma le isi, o le faʻaaogaina o Insulin Aspart e le fautuaina seia oʻo i le 18 tausaga. Talu ai e leai ni faʻamatalaga faʻamaonia e faʻamaonia ai le lelei ma le saogalemu o le vailaʻau mo le totoga o le tino.

I le tulaga o se faʻalavelave, o mea nei e tupu:

  • gaogao
  • o se toso malosi i le kulukose,

Faatasi ai ma le itiiti ifo o le fualaau oona, ina ia faavasegaina le maualuga o le kulukose, ua lava lea e ave ai vailaau gaʻo vave pe inuina se meainu suamalie. E mafai ona e ulu atu i le glucagon i se mea faʻapitoa po o se inisinia poʻo se vaifofo o le dextrose (iv).

I le tulaga o le hypoglycemic coma, mai le 20 i le 100 ml o le dextrose (40%) e tuiina i se vaʻavavevave auala seia oʻo ina faʻamaonia le tulaga o le maʻi. I le puipuia o le atinaʻeina o ia tulaga, o le gaioiga o le gaʻo o le carbohydrate o loʻo fautuaina atili.

Faiga faʻapolopolo

O le vailaau faʻapitoa e faʻasaoina i lona mamanu mamā, faʻapea foʻi ma se vaega o vailaʻau faʻapitoa. O le igoa fefaʻatauaʻiga mo Aspart insulin o NovoRapid, o le igoa lua-phase o NovoMix (30 FlexPen poo Penfill, 70 ma le 50 FlexPen) ma Raizodeg.

Taofiaina Insulin Aspart ua faʻasaʻolotoina. INN (i le Latina) - Aspartum insulinum, lua-phase - Insulinum aspartum biphasicum.

E tele ituaiga o fualaau oona, o le vaega taua o le inisalini aspart. Maua i totonu o cartridges sui.

O le averesi - 1700-1800 r mo le 3 ml o vaifofo hypoglycemic. O le tau e fesuisuiaʻi e tusa ai ma le faʻagaloga.

I le sauniuniga e tasi-vaega o le 350 μg o le vaega galue, lea e tutusa ma le 100 PIECES.

O le fofo faʻafesoʻotaʻi e aofia ai le 30% insulin aspart ma le 70% protamine ile foliga tioata.

O le metotia o le faʻaaoga e faalagolago i le ituaiga o fualaau faasaina ma le ituaiga o togafitiga endocrin. Ole aʻafiaga ole a aʻafia ile maʻi masani ole maʻi, ole tausaga ole maʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Inisalini Aspart:

  • O se tasi o le vaega o le bioengineering agent e pulea sc. E tusa ma le 0.5-1 iunite i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. Ole vaevaega ole aso e vaevaeina ile tele o talosaga, o le a maua ai le hypoglycemia, o le a taʻitaʻia ai i se coma. E mafai ona tuʻuina atu i se auala vavalalata na o tagata fomaʻi, o le pulea e le tagata o ia iv e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli faigata.
  • E lua auala e faʻaaoga ese ai le sui soʻo. O le fua muamua e 12 iunite, e faia i le po ao lumanai le taumafataga mulimuli. Faʻatinoina faapitoa s / c, in / in ma / m le faʻatagaina ua faʻasaina. A maeʻa aso e 3, ona fetuutuunai lea o le vailaʻau, ma mafaufau i le maualuga o le kulukose, lea e tatau ona fuaina i totonu o le 3 aso.

Ulufale i vailaʻau i lipodystrophic eria. E lua tamatamailima na puʻeina le paʻu, ma faia ai se faʻala. O le tuiina o le fualaau faasaina ua faia i totonu.

O le tagofia o fualaau i le taimi o le lactation e le faasaina. Faʻaaoga e faʻatagaina pe afai o le lamatiaga o le pepe e itiiti ifo nai lo le manuia i le tina.

Mo tagata matutua, e tatau ona fetuunai le fualaau. O fesuiaiga o tausaga i le tino e mafai ona tau atu i le le lelei o le soifua maloloina. Talu ai ona o le gaioiga o totoga i totonu, ua faʻalavelaveina, o le gaioiga o se vailaʻau o le hypoglycemism e faʻaleagaina ai le tulaga.

O vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka o le toto, lea e faia i le tautala, faʻaleleia le gaioiga o le vaega galue. O nei vailaʻau e le fautuaina. O le Hypoglycemia e atiina ae, o se tulaga e mafua ai le faaitiitia o le kulukose i lalo o tulaga masani masani.

O le faʻamaʻi, o le Ketoconazole, Pyridoxine ma isi vailaʻau e faʻavae i luga o le ethanol ma tetracyclines, lea e faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma lenei vailaau oona, e mafua ai foi ona faʻaitiitia le glucose o le toto.

O fomaʻi faʻapitoa, heparin ma antidepressants o loʻo faʻaaogaina i le maʻisuka ina ia faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le osofaiga e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina.

O le faʻateleina o le gaosiga e fautuaina malie, aua o le vave faʻavaveina o le kulukose i le amataga o togafitiga e afua ai le leaga o gaioiga mai le tino ma le vaʻaia o le tino. O lenei mea e oʻo atu ai i tiga matuia, lea e le tumau i le natura.

I luga o le nofoaga o inisi e aliali, ma mumu. I le vaega o le ata vaaia, o le a faitioina e tagata gasegase i le Indonesia. E le afaina le lotofuatiaifo, o lona uiga, o le mea lava lea e tasi i le retinas e foliga eseese i le tele. O se itu itu e mafai ona toe suia.

Faʻatasi ma le faʻalauteleina o le tui i se tasi nofoaga e atiina ae ai. O le a mafai ona puipuia pe afai e te suia le inisiua o inisalini i totonu o le eria lava e tasi.

Ole faʻasologa o mea e faʻaaogaina ile vavalalata ole tino. O latou o loʻo lamatia ai le maʻisuka, o lipoti na lipotia.

Soʻo se vailaʻau e faʻasaina E taua tele le mafaufau ina ia mafai ona puipuia oe lava mai le atinaʻeina o mea e le manaʻomia.

Inisalini E itiiti ni faʻasolega o le Aspart. O le mea autu o le faʻalogo o le maʻi i le faʻapipiʻi. Afai e aliali mai se vevela i le taimi muamua o le faʻaaogaina, o le vaega o inisi ua liua le piniki po o le mumu, e le fautuaina le faʻaaogaina o le vailaʻau. I le faʻaaogaina mulimuli ane, e mafai ona faʻateleina le tali atu i le mea na tupu.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le gaioiga e faatagaina. E tatau ona laʻititi le metotia. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai le tele o tui o le fualaau faasaina e mafua ai ona le lelei le tali atu ile fetus.

Faʻaalia o le insulin aspart and dosage

O le insulin aspart e faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi, e aunoa ma se faʻafitauli. I se tulaga faʻafuaseʻi, i le vaega o le suilapalapa, puipui o le manava, buttock, le tauau i le taimi lava e uma ai (postprandial) poʻo le taimi tonu lava aʻo leʻi 'aʻai (aʻoga). E talafeagai le suia o le inisiua i totonu o le vaega e tasi o le tino. Le faʻatulagaina o le pulega ma le faʻasolosolo ua faatulagaina taʻitasi. E masani lava, o le manaomia mo le inisalini e 0.5 - 1 PIECES / kg i le aso, 2/3 lea e pa'ū i luga o le laufanua (aʻo leʻi 'ai) inisalini, 1/3 - i tua (basal) inisalini.
Faʻatinoina faʻamalosi pe'ā tatau, ma le faʻaaogaina o faʻavae faʻavae, o sea folasaga e faatoa mafai lava ona faʻatinoina e tagata agavaa fomaʻi.
Faʻasalaga o le togafitiga poʻo le le lava o le faʻamaʻi (aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1), o le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe. O le Hyperglycemia e masani ona atiaʻe lemu i le tele o itula poʻo aso. Faailoga o le hyperglycemia: leo, moe, vomiting, mago ma le mumu o le paʻu, faʻalauteleina o mea e tutupu i le urine, pala, ma le fia inu, foliga mai o le manogi o le acetone i le manava manava. O le vaeluaina e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai ona oʻo atu i le oti.
I le tulaga o le tino o le tino po o le ate, o le manaoga mo le inisalini e masani lava ona faʻaititia, ma i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise faʻamaʻi pipisi, e faʻaleleia. O le le faʻaleagaina o le pituitary gland, gland, ma thyroid gland e mafai ona suia ai le manaʻoga mo le inisalini.
O le fesiitaiga o le maʻi i se igoa fou poo se ituaiga o inisalini e tatau ona matua pulea.
Pe a faʻaaogaina le inisalini, o le a suia le fomaʻi poʻo le tele o injections i le aso, e le pei o le inisalini masani. E ono manaʻomia le fetuutuunaiga i le taimi muamua ile pulega.
I tagata gasegase pe a uma ona totogi mo le gaosiga o le gaʻo, o latou uiga masani o le muamua o le hypoglycemia e mafai ona suia, e tatau ona logoina e tagata maʻi e uiga i lenei mea.
O faamalositino poo le faaseʻeina o meaai e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia.
Ona o uiga o vailaau mo togafitiga, o le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o le insulin aspart e mafai ona vave fausia muamua nai lo le faʻaaogaina o le insulin.
Talu ai o le insulin aspart e tatau ona faʻaogaina faʻatasi ma le taumafaina o mea taumafa, e taua le mafaufau i le vave televave o le amataina o le aʻafiaga o le fualaau faasaina i togafitiga o gasegase o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi, poʻo le faʻaaogaina o vailaau faʻatele lea e faʻagesegese ai le faʻamalamalamaina o meaai.
O le faʻamalosia o insulin ma se faʻamalosi malosi i le pulea lelei e mafai ona o faatasi ma le atinaʻeina o le tiga o le neuropathy ma le faʻalavelave o le gasegase o le retinopathy. Faʻaauauina le faʻaleleia atili o le pulea lelei o le faʻaitiitia o le aʻafia o le neuropathy ma le retinopathy o le maʻisuka.
I le taimi o le togafitiga, e manaʻomia le lapataiga pe a auai i gaoioiga matautia (e aofia ai taavale afi), lea e manaʻomia ai le faateleina o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor, talu ai ona o le hypoglycemia e mafai ona atiae, aemaise lava i tagata mamaʻi i ona taimi e masani ai poo le le maua (symptoms).

Tuua Lau Faamatalaga