Meaʻai mo le maʻisuka: meaʻai mo sandwiches ma snap mo le maʻisuka

O meaai e aofia ai le falaoamata e faasaina i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, talu ai o la latou faasinomaga faʻamaualuga e maualuga tele. Ae, afai e mananao moni lava pancakes, ona mafai lea ona faia faatasi ma le faʻaopoopoga o falaoamata o isi ituaiga. E mafai ona e faʻafefiloi fatu saito, sisi, falala ma le oat. Palu falaoamata atoatoa o le tele o le paluga o aitalafu. O ia mea faaopoopo e avea ai pancakes ma mea maloloina.

Yogot ma fua

O Yogurt o loʻo i ai se tele o porotini, faʻatasi ma fale ma sa faatauina. I le faaopoopo atu i le polotini, o lona tuufaatasiga e aofia ai foi meaola oona e maua ai se aoga aoga i le gaosiga o gaʻo. Afai e te faaopoopoina ni vine fou i le yogurt, o le a avea ma taimi sili atu ona aoga. I le tau vevela, e sili ona lelei le suia o faʻamaʻi leaga i yogurt ma vine, aua e leai se mea e sili atu ona lelei ma sili atu ona maloloina nai lo vine mai lau lava togalaau. O fesoasoani faʻasagalaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le mumunia ma puipuia ai le faʻaleagaina o siama o le pancreatic.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e aoga tele le faʻaopopo o laumei i le meaai ma 'ai ia mea nai lo se meaʻai. O oloa sili ona tamaoaiga mai le vaega lenei o moa. E maua ai se mea malie ma le soifua maloloina, lea e mauʻoa i vitamini ma elemene eseese. E iloa e mafai e le ulamu ona faʻafaigofieina le suka toto ma o se meaʻai lelei lava.

Faʻalauleni Turki

E tele taimi e maua ai le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina mea taumafa i fua faatapulaʻa. O se mea lelei e suitulaga mo i latou o ni taaiga o le afe ma afe. O aano o Take e maua i le palatini. E aoga tele mo le tino, e fesoasoani i le tau ma le mamafa ma tuʻuina atu le tagata e nofo malie mo se taimi umi. Afai e te faʻapipiʻi le kusi kulimi ma kukumba i le aano o le pipi, o le ae le gata i le soifua mālōlōina, ae o le a sili atu le manaia ma le malie, o le a avea ma se meaʻai lelei.

Umu muffins

E tele taimi e maua ai le maʻisuka faʻatasi ma le maualuga o le cholesterol ma o lea e le mafai ona 'ai e le aunoa fuamoa. O le mea moni, e mafai ona e gafatia se meaai faapitoa, ae e sili atu ile faalua i le vaiaso. O muffins e kuka i totonu o le umu, o lona uiga o loʻo i ai sina vaega o le gaʻo. Ua uma ona saunia muffins ma fualaau faisua fou, lea e faʻateleina ai le aoga o sea meaʻai mo le tele o taimi.

I aso nei, e mafai ona faigofie ona e maua se meaʻai e maualalo i lalo ole kapiti e fesoasoani e tausia lou ola maloloina ma le maʻisuka. O ia ituaiga ipu e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le toto, masani ai le mamafa o le mamafa ma faʻaitiitia le aofai o le cholesterol i le tino, faʻapea foi ma meaʻai e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le toto. O le mea autu o le filifili lea o oloa talafeagai ma faʻaaoga na oi latou e aoga e leai se masalosalo.

Le fua faʻamataʻu o sandwiches eseese

O meaai o le maʻisuka ua fausia i luga o le faavae o oloa GI. O i latou uma e tatau ona aofia ai i le vaega maualalo, o lona uiga, e aofia ai le 50 iunite. O le GI o se faʻamatalaga numera o le aʻafiaga o se oloa taumafa i luga o le suka toto pe'ā uma ona faʻaumatia. I lalo ifo o le GI, o le itiiti ifo o le XE o loʻo i ai i meaai.

O se mea taua tele e faapea afai o oloa gaosi oloa, e taʻua o fua, e aumai i se setete o pateta paluga, o le a faateleina la latou GI. O fualaau suamalie, e oʻo lava i fua e mafai ona maua mo le maʻisuka, ua faʻasaina. O nei mea uma ua faʻamatalaina manino - i lenei auala o le gaosiga, o fualaau aina "gaʻo" le fiva, lea e nafa ma le tafega o le kulukose i totonu o le toto.

O meaʻai o le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaai e maualalo le GI, lea e le afaina ai le toto toto ma o le a le mafua ai se afiafi (tuai) oso i le kulukose. Pe a filifilia meaai, e tatau ona e taulaʻi atu i na tau GI:

  • e oo atu i le 50 PIECES - o oloa o le taumafa autu lea o le maʻi,
  • 50 - 70 PIECES - e na o sina taimi e aofia ai meaai i le lisi autu,
  • mai le 70 iunite ma luga - o mea taumafa i lalo o le faasaina sili ona faʻamalosi ai le hyperglycemia.

E faʻavae i luga o fuainumera o le GI pe a filifilia meaai mo se meaʻai, o le maʻisuka maʻi e faʻamaonia le maualuga o le toto suka ma puipuia ai le atinaʻe o le hyperglycemia.

E faʻapefea ona maua se meaʻai i le maʻisuka

O lau masani o le 'aiʻai i le maʻisuka e tatau ona faʻalagolago i ituaiga o vailaʻau o loʻo e ave ma lau fuafuaga o meaʻai.

Afai e te inu vailaau ole maʻisuka, e mafai ona e taumafa i mea taumafa i meaai autu ma 'ai ai ni polotini tele mo meaʻai e aloese mai le fiaai ma le taumafa.

Afai e te tuʻuina tui inisalini, e sili atu le 'ai le tele o au meaʻai i le taimi o taumafa autu e "ufiufi" ma le inisalini, ma fiafia i fuatini palatini mo meaʻai.

Faʻalagolago i manaʻoga o lou insulin, o lau meaʻai e tatau ona aofia ai le 15 kalama o gaʻo poʻo le 1 le falaoa (XE) poʻo le itiiti.

O meaʻai e matua aoga tele mo tagata e maua i le maʻisuka, o le suka o le suka e masani ona paʻu i taimi faapitoa o le aso, e tusa lava pe a uma ona fetuunai mo togafitiga insulin, fai mai Staum.

O faʻalavelave faʻalavelave i gaʻo meaʻai e aoga tele mo taʻaloga, e tatau ona ave muamua ao leʻi maeʻa le gaioiga faʻapitoa e puipuia ai le faʻaitiitia o le toto suka.

Mo le gau o le mamafa (o lenei mea e moni lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2), e tatau ona lafoaia snack glucohydrate, sui ia mea i le protein po o salakeke fualaau aina.

O se meaʻai lelei e tatau ona aofia ai:

  • 15 g o gaʻo, pe a tuʻuina le inisalini i le taumafataga autu.
  • 15-30 g o gaʻo peʻafai o le hypoglycemia e tupu i le va o 'aiga.
  • Carbohydrates faʻatasi ma puluvaʻa, pe afai e te manaʻomia le faamalieina o le fiaai ma puipuia le 'ai.

Maʻa maloloina

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le tagata gasegase e tatau ona fuafua le fua o le inisalini puupuu, lea e tatau ona tui pe a uma ona 'ai, e faʻavae i luga ole taumafa XE. E faʻaaoga foi lenei mea i meaʻai mama, pe afai latou te "sese" i tulaga o meaʻai.

Afai e 'ai e le tagata maʻi i fafo o le fale, ona tatau lea ona i ai i taimi uma se glucometer ma se tui tui o le inisalini ma se fua o le hormone o se gaioiga pupuu pe sili atu foi, ina ia mafai ona ia tuiina i le taimi pe a lagona e le maʻi.

A faia se siakiina o le ituaiga 1, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le inisalini (faaumiumi ma le pupuu) ma aoao pe faapefea ona saʻo le tuiina o injections. Pe a filifilia se fualaau ole inisalini mulimuli, e tatau ona faʻatusatusa le areto.

O se taumafataga o le aoauli mo le tagata maʻi o se vaega taua o meaʻai, e pei o le aofaʻi o taumafataga i aso taitasi e tatau ona sili atu ma le lima taimi. E sili le lelei i meaʻai i luga ifo o kalori, meaai maualalo-GI. O se taumafataga o le aoauli e mafai ona:

  1. lafumanu gaʻo maualalo 150 kalama, lauti uliuli,
  2. nonoa le yogurt, se fasi keke falaoa,
  3. sanuisi ma le falaoa falaoa ma le tofu, lauti uliuli,
  4. ufi fuamoa, 100 kalama o salati fualaʻau ua faʻaaogaina i le suauʻu manogi,
  5. se ipu malamalama o le kefir, tasi pear,
  6. lauti, se sanuisi ma le palu moa (faia tutoatasi),
  7. curd suale, tasi apu.

O mea nei o suauu maʻisuka o loʻo maua ai se aofaiga maualalo o falaoa.

Taunuuga Sanuisi

I le avea ai ma faavae mo sandwiches, e tatau ona e filifilia falaoa mai falaoamata keke. E mafai ona e kukaina oe lava, e faʻafefiloi ai le suka ma le oatmeal, o lea o le kuka e sili atu ona vaivai. O le mea pito sili ona aoga o le falaoamata rye, lea e maualalo le vasega.

O sandwiches mo le maʻisuka ua saunia e aunoa ma le faʻaaogaina o le pata, talu ai o loʻo i ai le tele o le kalori, ma GI o loʻo i le ogatotonu ma e 51 iunite. E mafai ona e suia le pata i le raw tofu, o lona GI e 15 PIECES. Tofu e leai se mea e toesea ai, o lea e lelei ai soʻo se oloa.

I meaʻai i aso uma, o meaʻai o le maʻisuka o meaola manu e taua tele. O le mea lea, mai faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, moa po o le ate fof, e mafai ona e saunia se paʻu, lea e mafai mulimuli ane ona faʻaaoga e avea o se meaʻai, pei o se meaʻai.

Ua saunia le paʻu laisi sisiisi mai mea nei:

  • moa moa - 200 kalama,
  • aniani - 1 fasi,
  • kāloti - 1 vaega,
  • moa fualaʻau - 1 sipuni,
  • masima, eleele lanu uliuli - ia tofo.

Salu le ate i le susu i le vai mafanafana seia aulia le 20 minute. Faʻasalaina lelei aniani ma kāloti ma falai i totonu o le suāuʻu manogi mo le lima minute. Faʻafefiloi meaʻai ma pasi atu i se mea e fai ai meaʻai manu pe aumai le mamae ia ogatasi ma se mea e faʻaleleia. Faamasima ma le pepa e tofo ai.

E tusa ai ma manaʻoga o le tagata lava ia, e mafai ona suia le ate i le paluga, e ui o lona GI e sili atu ona maualuga, ae o loʻo i ai foi i se masani masani.

O le fua muamua o le sisi ma laau sanuisi. O mea nei o le a manaʻomia:

  1. falaoa rye - 35 kalama (tasi le fasi),
  2. tofu cheese - 100 kalama,
  3. garlic - 0.5 cloves,
  4. meaʻai - nai lala.

Faʻamasala le laulaupapa i totonu o se lomitusi, ma tapena le greens, faʻafefiloi ma le cheese tofu. O le falaoa e mafai ona falai i totonu o se paʻu o le Teflon, faʻalautele i luga o le sisi. Auauna atu i se sanuisi teuteu i ni togitogi.

E mafai foi ona saunia ni laumei i fualaau faisua, o pepa logo e lelei. Mo le pasene o le a e manaʻomia:

  • afa pele pepa
  • 100 kalama o cheese cheese,
  • tasi sipuniti o le pateta patati,
  • greens mo le taumafaina o ipu.

O le pepa suamalie e tipi i fasi ie manifinifi, faʻafefiloi mea uma, pepa e tofo ai.

O le faʻataʻotoina o le maʻisuka e manaʻomia i le mea e tupu ai se lagona o le fiaai, ma e tatau ona faʻatautaia meaʻai gaʻo e 'ai ina ia mafai ona fetuunai le isi taumafataga.

Fautuaga o le Mate Mate

E tele gasegase e masani ona mafaufau pe o le a le mea e fautuaina mo le maʻisuka i le muamua ma le lona lua. O le mea moni, o meaai uma e tatau ona filifilia e faavae ile GI. O nisi oloa e leai se faasinomaga, e pei o le pailani. Ae e le o le uiga o lenei mea e mafai ona faʻatagaina i meaʻai a le tagata maʻi.

O le gaʻo e maualuga i calorie ma e aofia ai le cholesterol, lea e matua le manaomia i le maʻisuka o soo se ituaiga. E i ai o latou aʻafiaga i le gaioiga o le tino cardiovascular, lea ua mamafa i le maʻisuka.

E tatau foi ona faaitiitia le faaaogaina o le suauu manogi. E sili atu le aua le fagaina oloa, ae ia faʻaaogaina i latou i auala nei:

  1. mo se ulugalii
  2. matala
  3. i le ogaumu
  4. i luga o le meaʻai
  5. i totonu o le microwave
  6. faʻapipiʻi faʻatasi i totonu o se fagu i luga o le vai,
  7. i se kuka taofi, sei vagana ai le "fry" mode.

E le tatau ona galo ia i tatou le fua faatatau o le taumafaina o le vai - a itiiti mai le lua lita i le aso. E mafai ona e suʻeina lou manaʻoga e tusa ai ma calorie 'aina, tasi le mililita o le vai i le kalori.

I le faʻaopoopoga i fua saʻo ua filifilia, e tatau ona usitaia mataupu faavae o mea taumafa, o le mea autu e aofia ai:

  • 'ai e 5-6 taimi i le aso,
  • aua nei faatali mo se lagona o le fiaaai,
  • aua e te soona fai,
  • meaʻai paleni
  • aloese mai le falai, kuka ma kuka meaai,
  • faasaina fua o fualaau suamalie,
  • taumafa i aso taitasi - fualaau faisua, fualaau aina ma meaola manu.

Lalo o se meaʻai ma le suka maualuga e fetaui ma mea uma e manaʻomia mo togafitiga.

Muamua o le taeao o le 150 kalama o salati fualaau (apu, moli, fuālaʻau) e faʻafefiloi ma yogurt e leʻi faʻasalalau.

Lua 'aiga o le taeao - fuamoa' ai, meli falala i luga o le vai, lauti uliuli ma masi i luga o le fructose.

Taʻaloga - susunu tao i luga o se fuamoa fualaʻau, laʻau tipolo ma se pamu vaʻa, kofe kosi ma le kulimi.

Popo o le aoauli - fuamoa e fufulu, lanu tiamata.

O le 'aiga muamua o se taumafataga faʻapitoa o fualaau faisua (pulupulu eggplant, tomato, riki), 100 kalama o le susu o susu.

O le taumafataga lona lua o se ipu faʻafefe, o se apu lanumeamata.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o le a talanoa le fomai e uiga i meaʻai o le maʻisuka ma le faasaʻoina o tui inisalini, e tusa ai ma le fasi falaoa ua faaaogaina.

Meaʻai talafeagai o le maʻisuka i le ofisa

Ua fautua mai tagata tomai e te le faʻaosoina le manava ma e le faʻapopoʻaina le faʻaogaina o le tino ma le isi i vaega taua i le aso. O le mafuaaga lena e talafeagai ai le vaeluaina o taumafa i aso uma i le lima i le ono taumafataga. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le fafagaina, lea e matua le manaʻomia mo tagata e faigofie ona mamafa.

O mea sili ona mamafa ma maualuga-kalori ua fautuaina e tuu mo le afa muamua o le aso, e taua mo le malologa. Ae ui i lea, i soʻo se tulaga, e tatau ona tumau le maualalo o gaʻo meaʻai nai lo proteins poʻo gaʻo.

I le taumafa o le maʻisuka, e tatau ona auai sui o vaega uma. O loʻo matou talanoa e uiga i fualaau faisua ma fualaau 'aina, fualaʻau gaʻo maualalo-gaʻo, faapea foʻi ma vine ma nati. Igoa atoa o le sana, ituaiga o meaʻai, gaʻo manu ma moa, iʻa e le aoga tele.

Salty, meaʻai ma falaoa falai e le faatagaina. E tutusa foi le faaaogaina o sua o fualaau suamalie, so o se suamalie ma le suka.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

E leai se mea e tatau ona faʻagaloina e uiga i le inu ava. A uma, o le vai o se vaega taua mo se maʻisuka. O le aofaʻiga o mea o le a aloese ai mai le faʻamaopoopoina o faafitauli, e aofia ai aemaise lava le faʻanofoina o le faʻamalolo.

Pe a fai se meaʻai

O le a manaʻomia pe afai e le o toe mamao le isi taumafataga o le 'aiina o meaai, ma o le tagata ua matelaina. I lenei tulaga, e tatau ona e lagona le naunau e faʻaaoga se mea, ae aua le avea o se taumafaiga e faoa faamalosi, atuatuvale pe popole. E le gata i lea, o sea taumafataga o le a lelei tele pe afai o le taimi mo le malologa po o le 'aiga o le afiafi e saʻo, ae o meaai e tatau ona kukaina mo se taimi umi lava.

I le taimi lava lea e tasi, e sili atu le paʻu ma tulafono faʻapitoa. E toatele e momotu calories mo se aso atoa ina ia oʻo i le afiafi ao lei alu i le moega, fai sina meaʻai e 'ai ma se mea malamalama. O lenei mea o le a le faatupuina ai se avega mamafa i luga o le fualaau oona ma faamalieina ai le fiaai.

Afai e te faia lenei mea e tusa ai ma tulafono uma, e mafai ona e talanoa e uiga i le mataʻituina pea o le toto suka. E sili atu le taua i le faʻavae o le hypoglycemia o le nocturn. E le gata i lea, o le 'ai e taua tele mo le faʻamalositino, o lona umi e silia ma le 30 minute.

Maʻisuka Meal Recipes

E sili le lelei i mea taumafa i meaai maualalo-kalori ma maualalo GI. O se filifiliga sili ona lelei ma faigofie o mea nei: o le kulimi maualalo-e leai se sili atu (e le sili atu i le 150 gr.) Ma le ti uliuli, e mafai foi ona e faʻaaogaina yogurt e leʻi faʻasalalau ma se fasi keke falaoa. O le lisi e mafai ona aofia ai:

  • tofu cheese sanuisi, lauti tiamata,
  • vela fuamoa, 100 gr. fuamoa fuamoa na faʻaaogaina i le suauʻu manogi,
  • 200 ml o kefir ma le tasi pi,
  • lauti, sina sanuisi ma le paluga moa (e sili ona lelei le kukaina o le mea mulimuli lava),
  • curd sua, 1 apu.
.

O le fua muamua lava e faigofie tele i tulaga o sauniuniga - o le sanuisi ma le faʻaopoopoga o sisi ma laau. Vaega e pei o le 35 kalama o le a manaʻomia. falaoa, 100 gr. tofu, afa afa o le lauloni ma ni nai togi o le anu.

Ua pasia le laau i luga o se lomitusi, o lanu ua maeʻa gaʻo ma fefiloi ma le sisi. E sili ona lelei le falaiina o falaoa i totonu o se umu o le Teflon po o le tao i totonu o le oven, ona faʻaaoga lea o le masima. Auauna atu i se sanuisi, e tatau ona e teuteuina i ni meaʻai lelei ma lelei.

O se isi fua e lelei mo le maʻisuka e aofia ai le falesa, kukama, kāloti mata, ma le yogurt Eleni ma sina gaʻo po o le malie. O le a manaʻomia lou suʻeina o taʻalo o lau pelelaau e sili ona e fiafia i ai ma maua ai le maʻisuka (e le sili atu i le fa i lima lima). Ona tatau lea ona totoina i totonu o le yogurt e maualalo ai le gaʻo, e faʻafefiloi i le paʻu o le turmeric or garlic.

Afai e te manaʻo i se mea e le masani ai, e mafai ona e faʻaaogaina le musika nai lo le oloa.O loʻo aofia ai vailaʻau faʻamalosi, lea e faʻagesegese-eli ma e le faʻaosoina ai ni manogi malolosi i le suka. O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le aoga o se tele o fiber ma protein.

Se isi filifiliga:

  1. 150 ml o le gaʻo gaʻo susu (yogurt),
  2. tele o vine o raspberries, blueberries, blueberries poʻo isi togavao faʻavaitau,
  3. tasi le kulimi. l 'aina almonds ma se pine o le kinamona,
  4. vine, o vaega faaopoopo ua faatagaina e aumai mo ni nai aso (o muamua o le a ono tuʻuina i totonu o le pusaaisa),
  5. O le susu yogurt e faatauina i aso uma pe naʻo luga o se manaʻo.

O le isi fesuiaiga o se meaʻai: o se fasi laisi susu, 150 gr. keke pele, tasi le koko. l balsamic vinegar ma le tolu i le fa laulaʻau laʻau. I tamato, o loʻo i ai meaʻai taua, e taʻua o vitamini C ma E, uʻamea.

O a meaai maloloina?

I le maʻisuka, e fautuaina e filifili ni meaʻai e tele mea aoga ma meaʻai, e pei o pulu, fiva, vitamini ma minerale. O meaʻai e maua i le polotini ma le fiber e sili atu ona aoga i le maʻisuka nai lo gaʻo o le mea mulimuli e maua ai le kulukose toto.

O manatu mo meaai maloloina e aofia ai le porotini o:

  • pīnati pata
  • sipisi maualalo po o le sisi,
  • nati e leʻi faʻasaina (walnuts, almonds, cashews),
  • se fuamoa
  • le yogurt free sugar
  • susu, kefir,
  • susu-susu susu.

E faʻaleleia fipa, vitamini, ma minerale, taumafai e 'ai fualaau faisua, fualaau aina, po o falaoa atoa o le falaoa. Ae, e tatau ona manatuaina o nei oloa e aofia ai gaʻo meaʻai ma mafai ai ona faʻaleleia le suka o le toto.

O se mea sili ona lelei - o se salati o tamato, kukama poʻo le kapisi, ma aniani poʻo le keleni, e faʻavasegaina i le 1 sipunipuni o le suāuu fuālaʻau ma le sua o le tipolo nai lo le masima.

O meaʻai o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e tatau ona i ai se aoga aoga i luga o le cardiovascular system, e aofia ai:

  • e aofia ai le maualalo o le sodium (masima), e le sili atu ma le 140 mg i le tautua,
  • maualalo i le gaʻo tumu
  • e le o iai ni gaʻo afaina.

Talanoa i lau fomaʻi pe afai oe popole e uiga i au meaʻai.

Saunia emeafaitino:

O Mea Lelei o Meaʻai Paʻu-Paʻu //Joslin Falemaʻi Centre.

Meaʻai mo le maʻisuka

O a meaai e filifili mo meaai mama i le va o meaai autu e faatumauina ai le suka toto, tausia le mamafa mamafa ma i le taimi lava e fiafia ai i le taumafataga?

Paluga falaoa atoa o le sanuisi ma le mumu mumu ma laʻau lanu

O loʻo i ai se tuufaatasiga o puipuiga ma gaʻo vailaʻau faʻalavelave lea e maua ai se lagona umi o le maofa, ma gaʻo maloloina e maua ai le malosi.

Ayran ma laau ma kukama

E iai suga i meaʻai susu, o lea e sili atu ai le tuʻufaʻatasia i ni meaʻai e maua i le fiber dietary. O lea o le kulukose i totonu o le toto o le a tuputupu aʻe atili lelei. Kukama ma gela o se faʻaopoopoga sili lea i oloa gaosi susu.

Laʻau Pulu Paʻu

E itiiti sugars i vine nai lo apu po o pears. Ma e tele naua antioxidants ma vitamini. I le tulaga o se meaʻai mo le maʻisuka, e tatau ona sili atu mea e tatau ona faʻamalieina i ituaiga meaʻai. O le kulimi kulimi o se punavai sili lea o gaʻo maloloina ma le polotini. E mafai ona avea ma se faʻaopoopoga lelei i soo se fua.

Sefe povi po o pou

O se punavai lelei o le polotini, e maua ai se lagona umi o le fiafia. Ma o le a faʻaalu e le tino le 20-30% sili atu calories i le faʻapalaina o le fila protein. A tao le aano o manufasi, taumafai e aunoa ma le masima, faʻaopopo le pepa ma laʻau.

Fuamoa fuamoa

E faigofie tele ona suʻe ni fuamoa faʻatasi ma oe i totonu o lau ato ma fai sau meaʻai e 'ai i le ofisa pe ae lagona le matelaina o le fiaʻai. O le maualuga o le suka o le a tumau pea e le suia, aua e leai ni gaʻo i totonu o lenei oloa. Ae o se punavai sili lenei o le palatini atoatoa.

Lisi kulupu ma tamato

O se filifiliga lelei o se meaʻai lelei pe a faʻafuaseʻi ona e matelaina 2-3 itula pe a uma le taumafataga autu. E i ai ni nai suka i totonu, aua o ia ituaiga meaai e le mafai ona maua ai le kulukose i totonu o le toto. E taua tele le filifilia o le siʻisi sisi ma se mea maualalo maualalo, ae le o le gaʻo atoatoa gaʻo.

Sauga ma fualaʻau

O le a se mea e sili atu ona faigofie? Julienne fualaau faisua: ata lanu, celeri, zucini, kukama ma se ituaiga o sauʻai e mafai ona e togi ai. Mo le maʻisuka e talafeagai: guacamole, musika, pasta na faia mai fatu pi poo ni fatu, Greek yogurt ma otaota.

Black olives

O se isi auala sili atu i tupe meataalo masani, latou te agavaʻa i le alu. Ioe, o loʻo i ai le tele o gaʻo i totonu ia i latou, ae o nei mea o gaʻo ua tumu i le tino e aoga mo o tatou tino. Filifili ni olive o loo faapipii i tamai afifi o le 150 g i le tasi. O lea e te le toese ese calories.

Falalaʻau fualaʻau

Kukama, sauerkraut, kāloti, mini aniani - o nei meaʻai ua lava le talatini e aoga mo le microflora intestinal. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o carbohydrates, pe a fualaʻau fualaau faisua e aunoa ma le faʻaaogaina o le suka paepae, e maualalo tele i totonu.

Chia Seed Pudding

O nei fatu o se puna lelei tele o fiva ma le polotini. Liligi i latou i le susu o le niu ma tuʻu ai mo le 20 minute. E mafai ona e 'aina se ituaiga o pudding ma sina vaega o vine poo ni fatu.

Fatu ma fatu

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o nusipepa ma le faʻaititia o le mau o le gaʻo, mo se faataitaiga, macadamia, e talafeagai. Mai fatu, o le elekiniki e lelei. O le kuata kuata o le a lava lea e lava ai le taumafataga o meaai.

Green salati, popo ma papa o le avoka

E lelei le meaai pe a maualuga lou suka suka, ae o loʻo e fiaaai. I totonu o ia taamilosaga - e le o le kalama o gaʻo, ae lava le maualuga o le porotini ma gaʻo maloloina.

Toa masi

Se isi mea lelei i fusi, mea meataalo po o fusi tao. E fetaui mo i latou e fiafia e momotu. E tele tele fiber ma protein i moa. Ma ia sili ona manaia lona tofo, faaopoopo le pepa, coriander ma le kumumu pe a vela.

Apple ma le Nut Paste

O le apu e tatau ona laʻitiiti, lanumeamata, e le faʻasalaina. Aua neʻi galo, o suga faigofie i apu e lava. Aua le sili atu nai lo se sipuni sipuni o le paina palanisi pe afai e te siakiina le aoga o le kalori.

Meaʻai mo le maʻisuka: meaʻai mo sandwiches ma snap mo le maʻisuka

O maʻi uma o le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, e tatau ona mulimulitai i nisi o taʻiala. O le autu o le filifiliga o oloa e tusa ai ma le glycemic index (GI), ma le numera o taumafataga i aso taitasi.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Faʻatasi ma le maʻisuka, e tatau ona 'ai e 5-6 taimi i le aso, e matua faasaina le fia ai. E tupu foi e leai se auala e 'ai atoatoa ai, ona faʻamalosia ai lea o se tagata e faʻailoga i meaʻai.

I lenei tulaga, o meaʻai mo le maʻisuka e tatau ona filifilia mai meaʻai ma maualalo le GI, ma e le tatau ona e tuiina se inisalini puupuu ona o le faʻaogaina o meaʻai gaʻo. Ina ia fuafua pe o le a le tele o le homone e te manaʻomia e tui, e tatau ona e fuafuaina le aofaiga o iunite falaoa e aina. E tasi le XE e tutusa ma le 10 kalama o gaʻo.

E leai se vitio faʻasalalau mo lenei tusiga.
Vitio (kiliki e taʻalo).

I lalo o le a tatou mafaufau i le manatu o le GI, filifili meaai "saogalemu" mo le vevela, ma faamatala pe faapefea ona fuafua le tele o le insulin i le ituaiga muamua o le maʻisuka.

O meaai o le maʻisuka ua fausia i luga o le faavae o oloa GI. O i latou uma e tatau ona aofia ai i le vaega maualalo, o lona uiga, e aofia ai le 50 iunite. O le GI o se faʻamatalaga numera o le aʻafiaga o se oloa taumafa i luga o le suka toto pe'ā uma ona faʻaumatia. I lalo ifo o le GI, o le itiiti ifo o le XE o loʻo i ai i meaai.

O se mea taua tele e faapea afai o oloa gaosi oloa, e taʻua o fua, e aumai i se setete o pateta paluga, o le a faateleina la latou GI. O fualaau suamalie, e oʻo lava i fua e mafai ona maua mo le maʻisuka, ua faʻasaina. O nei mea uma ua faʻamatalaina manino - i lenei auala o le gaosiga, o fualaau aina "gaʻo" le fiva, lea e nafa ma le tafega o le kulukose i totonu o le toto.

O meaʻai o le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaai e maualalo le GI, lea e le afaina ai le toto toto ma o le a le mafua ai se afiafi (tuai) oso i le kulukose. Pe a filifilia meaai, e tatau ona e taulaʻi atu i na tau GI:

  • e oo atu i le 50 PIECES - o oloa o le taumafa autu lea o le maʻi,
  • 50 - 70 PIECES - e na o sina taimi e aofia ai meaai i le lisi autu,
  • mai le 70 iunite ma luga - o mea taumafa i lalo o le faasaina sili ona faʻamalosi ai le hyperglycemia.

E faʻavae i luga o fuainumera o le GI pe a filifilia meaai mo se meaʻai, o le maʻisuka maʻi e faʻamaonia le maualuga o le toto suka ma puipuia ai le atinaʻe o le hyperglycemia.

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le tagata gasegase e tatau ona fuafua le fua o le inisalini puupuu, lea e tatau ona tui pe a uma ona 'ai, e faʻavae i luga ole taumafa XE. E faʻaaoga foi lenei mea i meaʻai mama, pe afai latou te "sese" i tulaga o meaʻai.

Afai e 'ai e le tagata maʻi i fafo o le fale, ona tatau lea ona i ai i taimi uma se glucometer ma se tui tui o le inisalini ma se fua o le hormone o se gaioiga pupuu pe sili atu foi, ina ia mafai ona ia tuiina i le taimi pe a lagona e le maʻi.

A faia se siakiina o le ituaiga 1, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le inisalini (faaumiumi ma le pupuu) ma aoao pe faapefea ona saʻo le tuiina o injections. Pe a filifilia se fualaau ole inisalini mulimuli, e tatau ona faʻatusatusa le areto.

O se taumafataga o le aoauli mo le tagata maʻi o se vaega taua o meaʻai, e pei o le aofaʻi o taumafataga i aso taitasi e tatau ona sili atu ma le lima taimi. E sili le lelei i meaʻai i luga ifo o kalori, meaai maualalo-GI. O se taumafataga o le aoauli e mafai ona:

  1. lafumanu gaʻo maualalo 150 kalama, lauti uliuli,
  2. nonoa le yogurt, se fasi keke falaoa,
  3. sanuisi ma le falaoa falaoa ma le tofu, lauti uliuli,
  4. ufi fuamoa, 100 kalama o salati fualaʻau ua faʻaaogaina i le suauʻu manogi,
  5. se ipu malamalama o le kefir, tasi pear,
  6. lauti, se sanuisi ma le palu moa (faia tutoatasi),
  7. curd suale, tasi apu.

O mea nei o suauu maʻisuka o loʻo maua ai se aofaiga maualalo o falaoa.

I le avea ai ma faavae mo sandwiches, e tatau ona e filifilia falaoa mai falaoamata keke. E mafai ona e kukaina oe lava, e faʻafefiloi ai le suka ma le oatmeal, o lea o le kuka e sili atu ona vaivai. O le mea pito sili ona aoga o le falaoamata rye, lea e maualalo le vasega.

O sandwiches mo le maʻisuka ua saunia e aunoa ma le faʻaaogaina o le pata, talu ai o loʻo i ai le tele o le kalori, ma GI o loʻo i le ogatotonu ma e 51 iunite. E mafai ona e suia le pata i le raw tofu, o lona GI e 15 PIECES. Tofu e leai se mea e toesea ai, o lea e lelei ai soʻo se oloa.

I meaʻai i aso uma, o meaʻai o le maʻisuka o meaola manu e taua tele. O le mea lea, mai faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, moa po o le ate fof, e mafai ona e saunia se paʻu, lea e mafai mulimuli ane ona faʻaaoga e avea o se meaʻai, pei o se meaʻai.

Ua saunia le paʻu laisi sisiisi mai mea nei:

  • moa moa - 200 kalama,
  • aniani - 1 fasi,
  • kāloti - 1 vaega,
  • moa fualaʻau - 1 sipuni,
  • masima, eleele lanu uliuli - ia tofo.

Salu le ate i le susu i le vai mafanafana seia aulia le 20 minute. Faʻasalaina lelei aniani ma kāloti ma falai i totonu o le suāuʻu manogi mo le lima minute. Faʻafefiloi meaʻai ma pasi atu i se mea e fai ai meaʻai manu pe aumai le mamae ia ogatasi ma se mea e faʻaleleia. Faamasima ma le pepa e tofo ai.

E tusa ai ma manaʻoga o le tagata lava ia, e mafai ona suia le ate i le paluga, e ui o lona GI e sili atu ona maualuga, ae o loʻo i ai foi i se masani masani.

O le fua muamua o le sisi ma laau sanuisi. O mea nei o le a manaʻomia:

  1. falaoa rye - 35 kalama (tasi le fasi),
  2. tofu cheese - 100 kalama,
  3. garlic - 0.5 cloves,
  4. meaʻai - nai lala.

Faʻamasala le laulaupapa i totonu o se lomitusi, ma tapena le greens, faʻafefiloi ma le cheese tofu. O le falaoa e mafai ona falai i totonu o se paʻu o le Teflon, faʻalautele i luga o le sisi. Auauna atu i se sanuisi teuteu i ni togitogi.

E mafai foi ona saunia ni laumei i fualaau faisua, o pepa logo e lelei. Mo le pasene o le a e manaʻomia:

  • afa pele pepa
  • 100 kalama o cheese cheese,
  • tasi sipuniti o le pateta patati,
  • greens mo le taumafaina o ipu.

O le pepa suamalie e tipi i fasi ie manifinifi, faʻafefiloi mea uma, pepa e tofo ai.

O le faʻataʻotoina o le maʻisuka e manaʻomia i le mea e tupu ai se lagona o le fiaai, ma e tatau ona faʻatautaia meaʻai gaʻo e 'ai ina ia mafai ona fetuunai le isi taumafataga.

E tele gasegase e masani ona mafaufau pe o le a le mea e fautuaina mo le maʻisuka i le muamua ma le lona lua. O le mea moni, o meaai uma e tatau ona filifilia e faavae ile GI. O nisi oloa e leai se faasinomaga, e pei o le pailani. Ae e le o le uiga o lenei mea e mafai ona faʻatagaina i meaʻai a le tagata maʻi.

O le gaʻo e maualuga i calorie ma e aofia ai le cholesterol, lea e matua le manaomia i le maʻisuka o soo se ituaiga. E i ai o latou aʻafiaga i le gaioiga o le tino cardiovascular, lea ua mamafa i le maʻisuka.

E tatau foi ona faaitiitia le faaaogaina o le suauu manogi. E sili atu le aua le fagaina oloa, ae ia faʻaaogaina i latou i auala nei:

  1. mo se ulugalii
  2. matala
  3. i le ogaumu
  4. i luga o le meaʻai
  5. i totonu o le microwave
  6. faʻapipiʻi faʻatasi i totonu o se fagu i luga o le vai,
  7. i se kuka taofi, sei vagana ai le "fry" mode.

E le tatau ona galo ia i tatou le fua faatatau o le taumafaina o le vai - a itiiti mai le lua lita i le aso. E mafai ona e suʻeina lou manaʻoga e tusa ai ma calorie 'aina, tasi le mililita o le vai i le kalori.

I le faʻaopoopoga i fua saʻo ua filifilia, e tatau ona usitaia mataupu faavae o mea taumafa, o le mea autu e aofia ai:

  • 'ai e 5-6 taimi i le aso,
  • aua nei faatali mo se lagona o le fiaaai,
  • aua e te soona fai,
  • meaʻai paleni
  • aloese mai le falai, kuka ma kuka meaai,
  • faasaina fua o fualaau suamalie,
  • taumafa i aso taitasi - fualaau faisua, fualaau aina ma meaola manu.

Lalo o se meaʻai ma le suka maualuga e fetaui ma mea uma e manaʻomia mo togafitiga.

Muamua o le taeao o le 150 kalama o salati fualaau (apu, moli, fuālaʻau) e faʻafefiloi ma yogurt e leʻi faʻasalalau.

Lua 'aiga o le taeao - fuamoa' ai, meli falala i luga o le vai, lauti uliuli ma masi i luga o le fructose.

Taʻaloga - susunu tao i luga o se fuamoa fualaʻau, laʻau tipolo ma se pamu vaʻa, kofe kosi ma le kulimi.

Popo o le aoauli - fuamoa e fufulu, lanu tiamata.

O le 'aiga muamua o se taumafataga faʻapitoa o fualaau faisua (pulupulu eggplant, tomato, riki), 100 kalama o le susu o susu.

O le taumafataga lona lua o se ipu faʻafefe, o se apu lanumeamata.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o le a talanoa le fomai e uiga i meaʻai o le maʻisuka ma le faasaʻoina o tui inisalini, e tusa ai ma le fasi falaoa ua faaaogaina.

E fautuaina e tagata taumafa meaai le taumafa i le 5-6 taumafataga, pe a fai o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi o meaai autu ia, ma i le va oi latou e tatau ona i ai ni meaʻai. O nei fautuaga e faatatau i le maʻisuka. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona matua gauai atu i le faʻaopoopoina o taumafa faaopoopo, pei o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le taui lautele o le faamai e faalagolago i luga o le filifilia saʻo o meaai.

O faʻalavelave maualalo-carb, faʻapea foʻi ma meaʻai e leai ni meaʻai, e mafai ona avea ma filifiliga sili mo tagata e maua i le maʻisuka. Latou te faʻamalieina lelei lagona o le fiaai i le va o meaʻai autu, aʻo tausia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i totonu o mea e le masani ai, "o le tala lea a le tausimai o Elizabeth Staum mai le Centre Jocelyn Diabetes Center.

O lau masani o le 'aiʻai i le maʻisuka e tatau ona faʻalagolago i ituaiga o vailaʻau o loʻo e ave ma lau fuafuaga o meaʻai.

Afai e te inu vailaau ole maʻisuka, e mafai ona e taumafa i mea taumafa i meaai autu ma 'ai ai ni polotini tele mo meaʻai e aloese mai le fiaai ma le taumafa.

Afai e te tuʻuina tui inisalini, e sili atu le 'ai le tele o au meaʻai i le taimi o taumafa autu e "ufiufi" ma le inisalini, ma fiafia i fuatini palatini mo meaʻai.

Faʻalagolago i manaʻoga o lou insulin, o lau meaʻai e tatau ona aofia ai le 15 kalama o gaʻo poʻo le 1 le falaoa (XE) poʻo le itiiti.

O meaʻai e matua aoga tele mo tagata e maua i le maʻisuka, o le suka o le suka e masani ona paʻu i taimi faapitoa o le aso, e tusa lava pe a uma ona fetuunai mo togafitiga insulin, fai mai Staum.

O faʻalavelave faʻalavelave i gaʻo meaʻai e aoga tele mo taʻaloga, e tatau ona ave muamua ao leʻi maeʻa le gaioiga faʻapitoa e puipuia ai le faʻaitiitia o le toto suka.

Mo le gau o le mamafa (o lenei mea e moni lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2), e tatau ona lafoaia snack glucohydrate, sui ia mea i le protein po o salakeke fualaau aina.

O se meaʻai lelei e tatau ona aofia ai:

  • 15 g o gaʻo, pe a tuʻuina le inisalini i le taumafataga autu.
  • 15-30 g o gaʻo peʻafai o le hypoglycemia e tupu i le va o 'aiga.
  • Carbohydrates faʻatasi ma puluvaʻa, pe afai e te manaʻomia le faamalieina o le fiaai ma puipuia le 'ai.

I le maʻisuka, e fautuaina e filifili ni meaʻai e tele mea aoga ma meaʻai, e pei o pulu, fiva, vitamini ma minerale. O meaʻai e maua i le polotini ma le fiber e sili atu ona aoga i le maʻisuka nai lo gaʻo o le mea mulimuli e maua ai le kulukose toto.

O manatu mo meaai maloloina e aofia ai le porotini o:

  • pīnati pata
  • sipisi maualalo po o le sisi,
  • nati e leʻi faʻasaina (walnuts, almonds, cashews),
  • se fuamoa
  • le yogurt free sugar
  • susu, kefir,
  • susu-susu susu.

E faʻaleleia fipa, vitamini, ma minerale, taumafai e 'ai fualaau faisua, fualaau aina, po o falaoa atoa o le falaoa. Ae, e tatau ona manatuaina o nei oloa e aofia ai gaʻo meaʻai ma mafai ai ona faʻaleleia le suka o le toto.

O se meaʻai lelei tele o le salati o tamato, kukama poʻo le kāpeti, faatasi ai ma aniani poʻo le kalama, e faʻavasegaina i le 1 sipunipuni o le suāuu fuālaʻau ma le sua o le tipolo nai lo le masima.

O meaʻai o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e tatau ona i ai se aoga aoga i luga o le cardiovascular system, e aofia ai:

  • e aofia ai le maualalo o le sodium (masima), e le sili atu ma le 140 mg i le tautua,
  • maualalo i le gaʻo tumu
  • e le o iai ni gaʻo afaina.

Talanoa i lau fomaʻi pe afai oe popole e uiga i au meaʻai.

Saunia emeafaitino:

O Mea Lelei o Meaʻai Paʻu-Paʻu //Joslin Falemaʻi Centre.

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, o le tulafono e sili ona taua i au mea e 'ai o le taimi masani lea o taumafataga. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le 4-6 taimi i le aso. "O le taumafaina o se maʻisuka e mafai ona faigofie," o le tala lea Irina Maltseva, geneticist, sui ole Institute of Functional Medicine (IFM, ISA), o le tusitala o le laina oloa oloa a Doctor. - O le a le mea o lo o paʻu ai i latou? Muamua, o se paʻu mataʻutia i le kulukose toto. E masani lava o lenei tulaga e faʻaalia mai i le vaivaiga, faʻavalea, faateleina o le sulu. Afai e te le amanaʻia nei faʻaaliga faaletino, e mafai ona e aumaia le tulaga i le maʻi suka. " E mafai ona e faʻaleleia lou suka toto ma gaʻo. Ae ona o le maʻisuka, o se fesuiaiga e le o le filifiliga sili lea. E taua mo i latou le faatumauina o lenei faailo i se tulaga tumau. "I le maʻisuka, e taua le aveeseina atoa o suka mai le meaai, ia mataʻituina le tele o meaai suamalie, e aofia ai fua - i le taumafanafana ma le tautoulu, e toatele e ai i latou," o le tala lea a Irina Maltseva. - O oloa uma e maua ai se faasinoala maualuga (GI) e faʻasaina foi. O nisi taimi e ono manaʻomia ai le lafoaia o pusa. Faʻalogo lelei i le tuʻuina atu o meaai. GI e faʻaititia meaʻai ma fiva ma gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te 'ai fua, e sili atu i nai nati po o le popo. "

O a meaai e filifili mo meaai mama i le va o meaai autu e faatumauina ai le suka toto, tausia le mamafa mamafa ma i le taimi lava e fiafia ai i le taumafataga?

Paluga falaoa atoa o le sanuisi ma le mumu mumu ma laʻau lanu

O loʻo i ai se tuufaatasiga o puipuiga ma gaʻo vailaʻau faʻalavelave lea e maua ai se lagona umi o le maofa, ma gaʻo maloloina e maua ai le malosi.

Ayran ma laau ma kukama

E iai suga i meaʻai susu, o lea e sili atu ai le tuʻufaʻatasia i ni meaʻai e maua i le fiber dietary. O lea o le kulukose i totonu o le toto o le a tuputupu aʻe atili lelei. Kukama ma gela o se faʻaopoopoga sili lea i oloa gaosi susu.

Laʻau Pulu Paʻu

E itiiti sugars i vine nai lo apu po o pears. Ma e tele naua antioxidants ma vitamini. I le tulaga o se meaʻai mo le maʻisuka, e tatau ona sili atu mea e tatau ona faʻamalieina i ituaiga meaʻai. O le kulimi kulimi o se punavai sili lea o gaʻo maloloina ma le polotini. E mafai ona avea ma se faʻaopoopoga lelei i soo se fua.

Sefe povi po o pou

O se punavai lelei o le polotini, e maua ai se lagona umi o le fiafia. Ma o le a faʻaalu e le tino le 20-30% sili atu calories i le faʻapalaina o le fila protein. A tao le aano o manufasi, taumafai e aunoa ma le masima, faʻaopopo le pepa ma laʻau.

Fuamoa fuamoa

E faigofie tele ona suʻe ni fuamoa faʻatasi ma oe i totonu o lau ato ma fai sau meaʻai e 'ai i le ofisa pe ae lagona le matelaina o le fiaʻai. O le maualuga o le suka o le a tumau pea e le suia, aua e leai ni gaʻo i totonu o lenei oloa. Ae o se punavai sili lenei o le palatini atoatoa.

Lisi kulupu ma tamato

O se filifiliga lelei o se meaʻai lelei pe a faʻafuaseʻi ona e matelaina 2-3 itula pe a uma le taumafataga autu. E i ai ni nai suka i totonu, aua o ia ituaiga meaai e le mafai ona maua ai le kulukose i totonu o le toto. E taua tele le filifilia o le siʻisi sisi ma se mea maualalo maualalo, ae le o le gaʻo atoatoa gaʻo.

Sauga ma fualaʻau

O le a se mea e sili atu ona faigofie? Julienne fualaau faisua: ata lanu, celeri, zucini, kukama ma se ituaiga o sauʻai e mafai ona e togi ai. Mo le maʻisuka e talafeagai: guacamole, musika, pasta na faia mai fatu pi poo ni fatu, Greek yogurt ma otaota.

Black olives

O se isi auala sili atu i tupe meataalo masani, latou te agavaʻa i le alu. Ioe, o loʻo i ai le tele o gaʻo i totonu ia i latou, ae o nei mea o gaʻo ua tumu i le tino e aoga mo o tatou tino. Filifili ni olive o loo faapipii i tamai afifi o le 150 g i le tasi. O lea e te le toese ese calories.

Falalaʻau fualaʻau

Kukama, sauerkraut, kāloti, mini aniani - o nei meaʻai ua lava le talatini e aoga mo le microflora intestinal. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o carbohydrates, pe a fualaʻau fualaau faisua e aunoa ma le faʻaaogaina o le suka paepae, e maualalo tele i totonu.

Chia Seed Pudding

O nei fatu o se puna lelei tele o fiva ma le polotini. Liligi i latou i le susu o le niu ma tuʻu ai mo le 20 minute. E mafai ona e 'aina se ituaiga o pudding ma sina vaega o vine poo ni fatu.

Fatu ma fatu

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o nusipepa ma le faʻaititia o le mau o le gaʻo, mo se faataitaiga, macadamia, e talafeagai. Mai fatu, o le elekiniki e lelei. O le kuata kuata o le a lava lea e lava ai le taumafataga o meaai.

Green salati, popo ma papa o le avoka

E lelei le meaai pe a maualuga lou suka suka, ae o loʻo e fiaaai. I totonu o ia taamilosaga - e le o le kalama o gaʻo, ae lava le maualuga o le porotini ma gaʻo maloloina.

Toa masi

Se isi mea lelei i fusi, mea meataalo po o fusi tao. E fetaui mo i latou e fiafia e momotu. E tele tele fiber ma protein i moa. Ma ia sili ona manaia lona tofo, faaopoopo le pepa, coriander ma le kumumu pe a vela.

Apple ma le Nut Paste

O le apu e tatau ona laʻitiiti, lanumeamata, e le faʻasalaina. Aua neʻi galo, o suga faigofie i apu e lava. Aua le sili atu nai lo se sipuni sipuni o le paina palanisi pe afai e te siakiina le aoga o le kalori.

Ona o le mea moni o vailaau faʻaonapo nei e le mafua ai le hypoglycemia, e filifili tagata uma mo ia lava pe manaʻomia ni meaʻai faaopoopo i le va o taumafa autu. Ioe, o meaai mama e mafai ona faamalieina ai le fiaai, ae mafai foi ona taʻitaʻia ai le tele o calories. Afai e te manaʻomia ni meaʻai ona o le mauaina o vailaʻau maʻoti, ona lelei lea e filifili ai meaai lelei ma lau fomaʻi.

Atonu e te manaʻomia ni taumafataga pe afai:

- O le taumafataga autu e alu i le taimi

- Manaomia le faamalieina o le fiaai

- E te fiaaai lava, ma e te le taumafai e fafaga oe lava meaai mai le le fiafia poʻo le popole

- O lea e te ausia ai le numera sili ona lelei o calories i aso taʻitasi e manaʻomia

- Muamua mea i le taeao e te faia

- Gaoioiga faaletino e matua malosi ma / pe sili atu foi ile sili atu i le itula

- E te sau i le hypoglycemia i le po

- O lenei auala e te tausisia ai le puleaina o suka

Taumafai e faʻamautinoa o le malosi ole malosi o meaʻai e le sili atu i le 100 - 200 kalori taʻitasi. Le faʻaitiitia o le faateleina o le suka toto ma mo se taimi umi e faatea ese ai le fiaai, faʻatasiina meaʻai o le protein ma se faʻalavelave o mea inu. O nisi nei o faataitaiga o se meaʻai lelei:

Pear ma le sisi

Carbohydrates: ½ tele pears

Puipuiga: 1 e maua ai le kulimi kulimi maualalo

Faamatalaga Faʻamatalaga

130 calories, 4.5 g gaʻo (2.5 g gaʻo lilo), 15 mg cholesterol, 230 mg sodium,

15 g o carbohydrates, 3 g fiber, 7 g porotini.

Vine ma vine

Carbohydrates: 1 lima o vine

Puipuia: 2 tbsp pikiapu fatu

Faamatalaga Faʻamatalaga

145 calories, 8 g gaʻo (1.5 g o le gaʻo tumu), 0 mg o le cholesterol, 50 mg o le sodium,

14 g o carbohydrates, 3.5 g fiber, 5 g porotini.

Cheese ma Ham Toast

Carbohydrates: ½ le falaoamata o le fatu atoa

Puipuia: 1 leisi o le sipisi maualalo, 1 le poloka o le kuliki

Faamatalaga Faʻamatalaga

145 calories, 5.5 g gaʻo (2.5 g gaʻo lilo), 23 mg cholesterol, 267 mg sodium,

12 g o carbohydrates, 2.5 g o fiber, 13 g porotini.

Cottage cheese and carrots

Carbohydrates: 1 kālati lauiti

Puipuia: 150 g lemu-gaʻo susu

+ taumafa i aso taitasi o vitamini A

Faamatalaga Faʻamatalaga

125 calories, 2.5 g gaʻo (1.5 g gaʻo lilo), 15 mg cholesterol, 455 mg sodium,

14 g o carbohydrates, 2 g fiber, 12 g porotini.

Fuga ma le Suka

Carbohydrates: 10 gaʻo gaʻo e leai ni saito

Puipuia: 2 fasi keke o le pisapisao vaivai

Faamatalaga Faʻamatalaga

171 kalori, 8 g gaʻo (4 g o le gaʻo tumu), 15 mg o le cholesterol, 344 mg o le sodium,

15 g o carbohydrates, 1 g fiber, 8 g porotini.

Tuna Mini Sandwiches

Carbohydrates: 3 fasi falaoa o le falaoa atoa + 3 tomato faapelepele

Puipuia: o se tamai fagu o le tuna tila i lona lava suamalie (pe a ma le 150 g)

Faʻaopopo le ¼ kukumba - o se malamalama, mea leaga - e faʻasao le tuna

Faamatalaga Faʻamatalaga

165 kalori, 2 g gaʻo (0 g oona gaʻo), 40 mg o le cholesterol, 420 mg o le sodium,

17 g o carbohydrates, 2 g fiber, 20 g porotini.

Apple ma Pistachios

Carbohydrates: 1 le apu laʻitiiti

Puipuia: 50 pistachios sago suamalie

Faamatalaga Faʻamatalaga

200 calories, 13 g gaʻo (1.5 g o gaʻo tumu), 0 mg o le cholesterol, 115 mg o le sodium,

16.5 g o carbohydrates, 5 g o fiber, 6 g porotini.

Laʻau ma yogurt

Carbohydrates: ¾ cup kuka strawberries

Protein: 170 g-yogurt-iti-gaʻo

Faamatalaga Faʻamatalaga

140 calories, 0 g gaʻo, 0 mg cholesterol, 81 mg sodium, 16 g gaʻolapi, 2.5 g fiber,

Mini pizza

Carbohydrates: ½ fatu gafa atoa, ½ ipu fufuluina fualaau faisua, ketchup

Puipuia: ¼ cup mozzarella

Tuu le pisa i le microwave, kuka mo le 30 sekone e faʻafefe ai le sisi. E mafai ona faaopoopo ni laulaau basil fou.

Faamatalaga Faʻamatalaga

141 kalori, 6 g gaʻo (3 g o le gaʻo), 15 mg o le cholesterol, 293 mg o le sodium,

14 g o carbohydrates, 3 g fiber, 9.5 g o le porotini.

E te le o nofo i totonu

NovioSense Glucose Sensor. Polokalame e mataʻituina ai le kulūkose

POPS! ® - o se masini fou e ulufale atu i le maketi o le maʻisuka (FDA faʻamaonia)

"Taumafai e ola ma manumalo!" - Ata e uiga i le maʻisuka

POPS! ® - o se masini fou e ulufale atu i le maketi o le maʻisuka (FDA faʻamaonia)

O le vevesi o se tala. Mea moni fiafia mai le olaga o le tagata na gaosia insulin

E le mafai ona aveesea le mamafa? 13 mafuaaga pe aisea e tupu ai lenei mea

O Boehringer Ingelheim e manumalo i le Faʻataʻitaʻiga Nobel mo le maʻisuka

Tali o se tauvaga fiafia mai Liqberry, Cleary's ma Sugar!

Talofa fiafia mo tamaiti mai Liqberry, Cleary's ma Sugar!

NovioSense Glucose Sensor. Polokalame e mataʻituina ai le kulūkose

"Taumafai e ola ma manumalo!" - Ata e uiga i le maʻisuka

Sugar Race - Vaʻaiga Vaʻaia o Mafuaʻaga Pe A Le Fesoasoani Vailaau

SugarOK Magazine Novema 28, 2018

Ua taofia aia uma. Faʻaaogaina o mea o le 'upega tafaʻilagi e na o le tuʻuina atu o se fesoʻotaʻiga tuusaʻo (mo punaoa i luga o le Initaneti - o se hyperlink e tatalaina mo le faasino igoa e masini suʻesuʻe) i sugar.com. Soo se kopiina, lolomiina, toe lolomiina pe tufatufaina mulimuli ane (e aofia ai lomiga i le lolomi lolomi) o mea i luga o lenei upega tafailagi mo faamoemoega faapisinisi e mafai ona na o le faatagaga tusitusia a le tagata e umia le puletaofia. O faʻamatalaga i le tusi o talaaga ma luga o le 'upega tafaʻilagi e le tatau ona suitulaga i le fomaʻi maʻoti poʻo le tausiga. Soo se suiga i meaʻai, o le tele o gaoioiga faaletino poʻo le faʻaaogaina o vailaau e tatau ona malilie i se tagata tomai faapitoa. O faatonu e le o tali atu i le anotusi ma le sao o mea tau faasalalauga. O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai se tagata taʻitoʻatasi.

O le taumafataga mo le faʻamaʻi o le endocrine e tatau ona faʻapitoa, aua o le mea lea e mafai ai e oe ona tausisia e le gata le fua o le suka i le tulaga sili ona lelei, ae o le mamafa o le tino. I lenei itu, o le taulaʻi faapitoa e totogi i meaʻai mo le maʻisuka. E tāua le faʻaaogāina o meaʻai maloloina, ma e tupu lenei mea i le taimi tonu (e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le paʻu).

Ua fautua mai tagata tomai e te le faʻaosoina le manava ma e le faʻapopoʻaina le faʻaogaina o le tino ma le isi i vaega taua i le aso. O le mafuaaga lena e talafeagai ai le vaeluaina o taumafa i aso uma i le lima i le ono taumafataga. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le fafagaina, lea e matua le manaʻomia mo tagata e faigofie ona mamafa.

O mea sili ona mamafa ma maualuga-kalori ua fautuaina e tuu mo le afa muamua o le aso, e taua mo le malologa. Ae ui i lea, i soʻo se tulaga, e tatau ona tumau le maualalo o gaʻo meaʻai nai lo proteins poʻo gaʻo.

I le taumafa o le maʻisuka, e tatau ona auai sui o vaega uma. O loʻo matou talanoa e uiga i fualaau faisua ma fualaau 'aina, fualaʻau gaʻo maualalo-gaʻo, faapea foʻi ma vine ma nati. Igoa atoa o le sana, ituaiga o meaʻai, gaʻo manu ma moa, iʻa e le aoga tele.

Salty, meaʻai ma falaoa falai e le faatagaina. E tutusa foi le faaaogaina o sua o fualaau suamalie, so o se suamalie ma le suka.

E leai se mea e tatau ona faʻagaloina e uiga i le inu ava. A uma, o le vai o se vaega taua mo se maʻisuka. O le aofaʻiga o mea o le a aloese ai mai le faʻamaopoopoina o faafitauli, e aofia ai aemaise lava le faʻanofoina o le faʻamalolo.

O le a manaʻomia pe afai e le o toe mamao le isi taumafataga o le 'aiina o meaai, ma o le tagata ua matelaina. I lenei tulaga, e tatau ona e lagona le naunau e faʻaaoga se mea, ae aua le avea o se taumafaiga e faoa faamalosi, atuatuvale pe popole. E le gata i lea, o sea taumafataga o le a lelei tele pe afai o le taimi mo le malologa po o le 'aiga o le afiafi e saʻo, ae o meaai e tatau ona kukaina mo se taimi umi lava.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

I le taimi lava lea e tasi, e sili atu le paʻu ma tulafono faʻapitoa. E toatele e momotu calories mo se aso atoa ina ia oʻo i le afiafi ao lei alu i le moega, fai sina meaʻai e 'ai ma se mea malamalama. O lenei mea o le a le faatupuina ai se avega mamafa i luga o le fualaau oona ma faamalieina ai le fiaai.

Afai e te faia lenei mea e tusa ai ma tulafono uma, e mafai ona e talanoa e uiga i le mataʻituina pea o le toto suka. E sili atu le taua i le faʻavae o le hypoglycemia o le nocturn. E le gata i lea, o le 'ai e taua tele mo le faʻamalositino, o lona umi e silia ma le 30 minute.

E sili le lelei i mea taumafa i meaai maualalo-kalori ma maualalo GI. O se filifiliga sili ona lelei ma faigofie o mea nei: o le kulimi maualalo-e leai se sili atu (e le sili atu i le 150 gr.) Ma le ti uliuli, e mafai foi ona e faʻaaogaina yogurt e leʻi faʻasalalau ma se fasi keke falaoa. O le lisi e mafai ona aofia ai:

  • tofu cheese sanuisi, lauti tiamata,
  • vela fuamoa, 100 gr. fuamoa fuamoa na faʻaaogaina i le suauʻu manogi,
  • 200 ml o kefir ma le tasi pi,
  • lauti, sina sanuisi ma le paluga moa (e sili ona lelei le kukaina o le mea mulimuli lava),
  • curd sua, 1 apu.

O le fua muamua lava e faigofie tele i tulaga o sauniuniga - o le sanuisi ma le faʻaopoopoga o sisi ma laau. Vaega e pei o le 35 kalama o le a manaʻomia. falaoa, 100 gr. tofu, afa afa o le lauloni ma ni nai togi o le anu.

Ua pasia le laau i luga o se lomitusi, o lanu ua maeʻa gaʻo ma fefiloi ma le sisi. E sili ona lelei le falaiina o falaoa i totonu o se umu o le Teflon po o le tao i totonu o le oven, ona faʻaaoga lea o le masima. Auauna atu i se sanuisi, e tatau ona e teuteuina i ni meaʻai lelei ma lelei.

O se isi fua e lelei mo le maʻisuka e aofia ai le falesa, kukama, kāloti mata, ma le yogurt Eleni ma sina gaʻo po o le malie. O le a manaʻomia lou suʻeina o taʻalo o lau pelelaau e sili ona e fiafia i ai ma maua ai le maʻisuka (e le sili atu i le fa i lima lima). Ona tatau lea ona totoina i totonu o le yogurt e maualalo ai le gaʻo, e faʻafefiloi i le paʻu o le turmeric or garlic.

Afai e te manaʻo i se mea e le masani ai, e mafai ona e faʻaaogaina le musika nai lo le oloa. O loʻo aofia ai vailaʻau faʻamalosi, lea e faʻagesegese-eli ma e le faʻaosoina ai ni manogi malolosi i le suka. O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le aoga o se tele o fiber ma protein.

  1. 150 ml o le gaʻo gaʻo susu (yogurt),
  2. tele o vine o raspberries, blueberries, blueberries poʻo isi togavao faʻavaitau,
  3. tasi le kulimi. l 'aina almonds ma se pine o le kinamona,
  4. vine, o vaega faaopoopo ua faatagaina e aumai mo ni nai aso (o muamua o le a ono tuʻuina i totonu o le pusaaisa),
  5. O le susu yogurt e faatauina i aso uma pe naʻo luga o se manaʻo.

O le isi fesuiaiga o se meaʻai: o se fasi laisi susu, 150 gr. keke pele, tasi le koko. l balsamic vinegar ma le tolu i le fa laulaʻau laʻau. I tamato, o loʻo i ai meaʻai taua, e taʻua o vitamini C ma E, uʻamea.


  1. Smolyansky B.L., Livonia VT. O le maʻi suka o se filifiliga o meaʻai. Moscow-St. Petersburg. Fale Tala Fou Neva Publishing House, OLMA-Press, 2003, 157 itulau, faasalalauga 10,000 kopi.

  2. Maʻisuka Puipuiga, togafitiga ma togafiti i togafitiga faaleaganuu ma le le masani. - M .: Ripol Classic, 2008 .-- 256 p.

  3. Peters Harmel, E. Diabetes. Suʻega ma togafitiga / E. Peters-Harmel. - M .: Practice, 2016 .-- 841 c.
  4. Kruglov, V.I. Faʻamatalaga: maʻisuka meli / V.I. Kruglov. - M.: Phoenix, 2010 .-- 241 itu.
  5. Itino-Cushing syndrome: monograph. . - M.: Medicine, 1988 .-- 224 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga