Faatinoina o anaerobic - o le a

E toʻatele e talitonu o loʻo i ai se vavaega manino faiga faʻaauau ma le anaerobic. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le siiina o le paʻu o le anaerobic (malosi) faʻamalositino, ma o le taʻavale o le popo.

E tusa ai ma nei manatu, o aʻoaʻoga o loʻo fausiaina: mana (anaerobic) - mo le mauaina o le maso mass, cardio (aerobic) - mo le gau o le mamafa. O lenei faiga e masani ona le sao ma le aoga.

Seʻio tatou vaai po o le a le eseesega i le va malosi (anaerobic) ma cardio (faʻaauau) faʻatinoga, o le a le aʻafiaga o le malosi ma faʻamalositino i luga o le tino ma pe faʻapefea ona faʻaopoopoina eseese ituaiga o faatinoga e maua ai le mea e manaʻo i ai - o se tino matagofie e fetaui ma ou manaʻoga :)

Ituaiga o faʻatinoga: ANAEROBIC ma AEROBIC

O le a le eseesega i le va o le anaerobic (malosi) ma le faamalositino.

Ava e ese mai le malosi (anaerobic) punavai o le malosi lea e faʻaaogaina e le tino.

  • Faamalositino - O le okesene e na o le pau lava lea o le punaoa o le malosi.
  • Anaerobic (malosi) faamalositino - O le okesene e le aafia i le gaosiga o le malosi. Malosiaga mai gaioiga o le "mumu" na maua i totonu o maso. O lenei faʻamaumauga e tumau mo le 8-12 sekone. Ona amata lea e le tino ona faʻaaoga le okesene. ma o le faamalositino ua avea o se meaola.

O le mea lea, e leai se faʻamalositino tumau umi atu nai lo le 12 sekone o le a avea ma malosiaga mama.

Peitai e leai ni faʻamalositino faʻamalositino faʻamalosi pe - i le amataga o soʻo se faamalositino, e maua ai le eletise (e aunoa ma le okesene), e pei o faʻamalosi malosi.

O le mea lea, o loʻo tautala ai anaerobic poʻo le faʻaaogaina o vailaʻaumasani o lona uiga o le malosi o le gaosiga o le gaosiga.
Ma e faalagolago i le malosi ma le umi o le uta. O lona uiga, 15 minute o le faifai pea o le tamoe i se fua faatatau saoasaoa o se "tele aerobic" faamalositino nai lo le 2 seti o le 10 minute ma se malologa i le va oi latou. O le isi faʻataʻitaʻiga - o le tamoe i se fua faʻasolosolo umi mo mamao mamao e mafai ona avea o se mea faʻamalositino. Ma o le sprinting ua maeʻa le aʻoga.

I le faaiuga o le tusiga o le a ou taʻuina atu ia te oe le auala e liliu ai le 5 minute o le taʻavale i se mea faʻamalositino ma faʻamaʻa le tino mai le minute muamua,)

O nisi o taʻaloga ma taʻaloga e sili atu le televave, ae o nisi e sili atu anaerobic.

Faataʻitaʻiga o faʻalavelave faʻalavelave (tuʻufaʻatasia o mea faʻaauau ma faʻamaropo):

  • Kickboxing
  • 20-30 minute taʻaloga ma isi uila e tamoe ma taʻaloga taʻavale.

Aʻo aʻoaʻoga i luga o simulators poʻo le mamafa (dumbbells, faʻasalalau), o le tulafono faʻavae e pei ona taua i lalo:

Faamalositino - Faia ni mea sili atu ma le mamafa ma faʻapuupuu le malologa i le va o seti. O faailoilo e faʻaalia ai le aʻoga o le a avea ma se saoasaoa o le pulupulu (e oo i le 90% o le maualuga) ma le vevela. E mafai ona e fuaina le maualuga o le fua o le fatu e ala i le toesea o lou tausaga mai le 220. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e 30 ou tausaga, ona oʻo lea i le maualuga o lou fatu o le 190 (220-30). E tusa ai ma lea, e le tatau ona sili atu le maualuga o lou fatu i luga o le 170 i le taimi o se gaoioiga faʻaauau. E faʻaopopo i le faʻaleleia o lou fatu, faʻalogo i le manava malosi. Afai e le faateleina le manava, o lona uiga e leʻo lelei lau toleniga. Ma afai e le mafai ona e tautala, ona tatau lea ona faʻaitiitia le malosi o le aʻoga.
Gaioiga o le anaerobic - faʻateleina le mamafa, faʻaititia le numera o toe fai ma aua nei galo e malolo i le va o seti.

Le aʻafiaga o faʻamalosio ma faamaʻi tino i le tino.

E ui lava o le laina i le va o le malosi ma faamalositino, e pei ona tatou iloa, e matua vevela lava, o le aʻafiaga o le lua o le a matua ese lava. Ma o iinei tatou te toe foi mai ai i le manatu lauiloa na taʻua i le amataga o le tusiga e uiga i le malosi ma le faamalositino: o le mea muamua e mo le mauaina o maso maso, ma o le mea mulimuli e mo le paʻu mamafa. E faapena?

Ma le isi, e le faigofie mea uma.

Le tuufaatasiga o faatinoga o anaerobic ma le faamalosi tino.

E uiga i le auala e faʻapipiʻi lelei ai anaerobic ma mea faʻaauau, e mafai ona e tusi sili atu ma le tasi pe lua tusiga. O lenei ou te manaʻo e mafaufau i mataupu faavae o le tuʻufaʻatasia o ituaiga eseese o faʻataʻitaʻiga ina ia maua ai le mea e manaʻomia.

Sei o tatou tilotilo i le 4 avanoa e mafai ai mo aʻoaʻoga polokalame:

Mo le vave, tasi le mamafa o le mamafa o le mamafa o le tele o kilokalama:

Faʻaauau (i aso uma) aʻoaʻoga faʻaauau i le faʻaauau pea o le umi o vasega (e oo atu i le 1 le itula). Manatua e vave ona faʻaaogaina le tino i faamalositino, e tatau ona maua i le 1-2 masina. Ona leai lea o se lagona mai aʻoaʻoga faʻapitoa! O le mea lea, aua nei misia ni taʻaloga ma e te le amanaia le taumafataga.

I le ausiaina o le taunuuga, ua fautuaina e filifili se polokalame aʻoaʻoga mo se taimi umi, ma mulimuli i ai, ae le galo e uiga i isi vaega o se soifua maloloina soifua maloloina (meaʻai talafeagai ma le faʻamamaina o le tino).

Naʻo anaerobic (malosi) faʻataʻitaʻiga.

Ina ia mafai ona lelei le aʻoga o le anaerobic, e manaʻomia lou faia o faʻatinoga mo kulupu taʻitasi taʻitasi pe a ma le 2 taimi i le vaiaso. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai ona e fafaguina le lava muscle tasi i aso uma. E manaʻomia e musika le taimi e toe faʻaleleia ai mai le aʻoga. O le mea lea, afai e toleniina 2-3 taimi i le vaiaso, ona tatau lea ona aofia i vasega taʻitasi ni toleniga mo vaega uma o musika. Afai e masani ona e aʻoga, o le a fautuaina oe e faia ni seti se lua o faʻatinoga ma faatino i le taimi.

Ina ia faamanino, o le a ou tuuina atu ni faataitaiga se lua:

Polokalame aʻoaʻoga malosi mo le faʻaaogaina 2-3 taimi i le vaiaso.

O sea polokalama e tatau ona aofia ai faʻataʻitaʻiga mo vaega uma o muscle o loʻo lisi atu i lalo. O faʻataʻitaʻiga o faʻatinoga e mafai ona maua i tusiga o loʻo taʻua i luga (Ou te manatu pe a uma ona e faitauina lenei tusiga o le a le faigata ia te oe ona filifili malosi (anaerobic) faʻataʻitaʻiga mai faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu i mataupu).

Faʻalogo! Ina ia aloese mai manuʻa, aua nei faia ni faamalositino muamua aʻo lei faia oe e toe faafoiina ai maso (e le na o faatinoga e fuafuaina faapitoa mo maso o tua, ae o nisi foi galuega mo vae - mo se faataitaiga, sikuea ma le mamafa).

Polokalame aʻoaʻoga malosi mo le faaaogaina 4-7 taimi i le vaiaso.

E pei ona ou fai atu, o sea polokalame e tatau ona vaevaeina i ni seti se lua o faʻatinoga, e aofia ai na o vaega faapitoa o musika. Lalo o le a ou tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga o ni faʻalavelave se lua, ae e mafai ona e tusia faʻatasi. O le mea taua, o maso o loʻo aafia i le mea muamua (A) e le tatau ona aafia i le lona lua (B).

Le faʻalavelave o le malosi malosi A:

Le faʻalavelave o malosi malosi B:

O gaioiga e aofia ai naʻo malosiaga (anaerobic) e mafai ona faʻaaoga mo faamoemoega eseese:

  • Mo faamoemoega lautele o le soifua maloloina.
  • Ina ia mafai ai ona "faia" le ata atoatoa, e tusa ai ma ou manaʻoga.
  • Mo se seti o maso maso.
  • Faʻaitiitia le mamafa o le tino.

O matūa aofia ai naʻo anaerobic (malosi) faʻatinoga e mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi. Ina ia ausia se faʻauiga tumau, e manaʻomia le suia o le polokalama o le anaerobic i le 1-2 masina.

O le mamafa o le gau e ala i le faamalositino ole faamaʻi e le tupu ona o le mu o kalori i le taimi o aʻoga, ae ona o le saoasaoa o le metabolism ina ua maeʻa aʻoaʻoga, lea e tumau mo le 12-36 itula (fuafua i le umi ma le mamafa o le taʻaloga). Ma, ioe, ona o le tuputupu ae o maso e sili atu le tele o kalori e sili atu nai lo le gaʻo e faatumauina ai lo latou ola.

E i ai se mea faalilolilo o le a fesoasoani e faʻateleina le aʻafiaga o le faʻavaveina o le metabolism pe a maeʻa aʻoaʻoga mamafa mo le 36 itula poʻo le sili atu foi. O iinei o le:

Afai i totonu o le 36 itula i le maea ai o le aʻoerobic (malosi) aʻoaʻoga, ia tumau i le 1.5-2 itula, fai se aʻoaʻoga malosi 15-minute (o le 2-3 lea o le mea e te filifilia), o le faʻavaveina o le metabolism o le a tumau i le isi 12 itula! E le gata i lea, o lenei togafiti i se 15-minute aʻoga e mafai ona toe faia - ma faʻalautele le aafiaga mo le isi 12 itula.

O aʻoaʻoga faʻapitoa e taulaʻi atu i faʻatalositino.

O le aofia ai o faʻamaerobic i le aʻoga faʻamalosia e faʻaleleia uma ai le soifua maloloina lautele ma le aʻafiaga o aʻoaʻoga i ou foliga vaaia. O le a ou le toe taʻua aʻu lava (o le luga o le aafiaga o faatinoga o le anaerobic i le tino), e na o le faaopoopoina o le malosi i le lavelave o faamalositino o le a faia ai lenei mea e talafeagai mo le umi o le faaaogaina ma le faaaogaina.

Seʻio tatou tilotilo i le tele o filifiliga mo le aofia ai o le malosi (anaerobic) faʻataʻitaʻiga i aʻoaʻoga faʻapitoa:

Le aofia ai o faʻamaerobic i le aʻoga faʻamalosi - filifiliga 1:

O le filifiliga sili ona taatele o le taimi lea, pe a uma le 30-40 minute o aʻoga faʻaauau, o le 15-20-minute faʻalavelave o faʻamalositino malosi e faia. O lenei filifiliga e le gata o le mea sili ona taatele - o le mea sili lea ona le faamanuiaina!

I lenei tulaga, o faʻamalositino e faia i le vaivai o maso, lea e le gata ina le aoga, ae e taʻitaʻia ai foi i le suʻeina. E sili atu ona afaina le faaopoopoina o le malosi e aunoa ma le mafaufau pe a aafia ia vaega musika i faatinoga o anaerobic. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamalositino malosi e faia i luga o vae pe a uma ona tamoe.

Ou te manatu e le aoga le talanoaina atili o lenei filifiliga - Ou te fautuaina oe e te le faʻaaogaina.

Le aofia ai o faʻamaerobic i aʻoga faʻamalosi - filifiliga 2:

O le isi filifiliga o le faia lea o se seti o faamalositino anaerobic ao lei amataina faamalositino faamalositino (pe a uma ona faamafanafanaina).

Faʻamaumauga o lenei filifiliga:

  1. Faatapulaaina o malosiaga i le taimi (15-20 minute). I le taimi lea, e mafai ona e faia se faʻataʻitaʻiga faigofie o faʻamalositino (1 auala i le faamalositino mo vaega musika taitasi), poʻo ni faʻamalositino mo na o le tasi le vaega muscle. E leai se tasi pe o le isi o le a leai se aoga. Ina ia mafai ona aoga le anaerobic, e tatau ona faatino 2-3 auala i le faamalositino mo vaega musika taitasi 2-3 taimi i le vaiaso.
  2. Faʻaolaina. O le lamatiaga o le faʻaaogaina o lenei auala e le itiiti ifo nai lo le uluai faatinoga.

Faaiuga: o le filifiliga lona lua e sili atu nai lo le muamua.

Le aofia ai o faʻamaerobic i le aʻoga faʻamalosi - filifiliga 3:

O le filifiliga lona tolu e matua ese lava mai le muamua muamua. O le vavaeeseina lea o le malosi ma aʻoaʻoga faʻamaʻi. O faatinoga o le anaerobic (malosiaga) e faia eseese mai le vaomalo, o lona uiga, i isi aso poʻo isi foi taimi o le aso (mo se faataitaiga, i le taeao - aʻoaʻoga faʻamalosi, ma le afiafi - malosi).

I lenei lomiga, o le malosi o le aʻoga e fausia i luga o le mataupu faavae tutusa e pei ona i ai i le polokalama e aofia uma ai malosiaga malosi. Pau lava le eseesega o le taimi e faʻatulagaina ai se polokalame aʻoaʻoga malosi, e tatau ona e gauai atili atu i le lamatiaga o le tosoina. O lona uiga, e tatau ona e mafaufau po o fea aso e te faia ai aʻoaʻoga faʻamaʻi ma e le o gatasi ma maso e tasi ma faʻamalositino malosi mo le 24 itula muamua ma le maeʻa aʻoaʻoga faʻamaʻi.

Le aofia ai o faʻamaerobic i le aʻoga faʻamaʻi - filifiliga 4:

Ma mulimuli ane aʻoaʻoga vavave.

O le a lenei mea O se faʻalavelave lenei o gaioiga eseese, faʻaopoopoina i luga o le mataupu faavae o le tele o avega mamafa. Malosiaga ma fomaʻi faamalositino e fesuiaʻi ma isi. E taʻitasi minute taʻitasi ma le 5-7 minute.

O le umi o lesona taitasi e le tatau ona sili atu i le 40 minute. E le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso e faia ai aʻoaʻoga.

Pe a faʻaopoopo le toleniga vavave i lau faʻatulagaga, faʻatapulaʻa isi aʻoaʻoga tau taʻaloga (faʻamalosi ma malosi) i le 1-2 gaoioiga i le vaiaso.

Faʻalogo! O toleniga o toleniga e aofia ai le malosi tele o le tino ma e le fetaui mo tagata amata (e oʻo atu i le 1 tausaga o toleniga faʻaaloalo masani). E fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi aʻo leʻi amataina aʻoga.

O toleniga i vaʻaoga fesoasoani e fesoasoani ia te oe e faʻamalie atili ai le gaʻo mo mafuaaga e lua:

  1. O toleniga o aʻoaʻoga e sili atu ona aoga i le faʻamalosia ma le musika tupu aʻe nai lo le vailaʻau (cardio).
  2. Ole maualuga o le oxygen e tumau pea le maualuga nai lo le maeʻa o se aʻoga faʻaauau.

Ae o le faateleina o le okesene i le maea ai o aʻoaʻoga (ma, mulimuli ane, faʻamalosia le faateleina o le tele o kalori) e le sili atu ma sili ona tumau e pei o le aʻoero ole malosi (pule)!

Faaiuga: o le auala aupito sili ona lelei (ma le saogalemu!) e aofia ai anaerobic (malosiaga) e faʻaaogaina i le polokalame o aʻoaʻoga tau vaʻaia, o le lona tolu (faʻaopoopo le seti o malosiaga i aso eseese).

O aʻoaʻoga faʻapitoa e taulaʻi atu i faatinoga o anaerobic.

O lea la, aisea e te manaʻomia ai le aofia ai faʻamalositino i totonu o lau polokalame aʻoaʻoga? E tele mafuaʻaga mo lenei:

  1. O faamalositino o le a faateleina ai le malosi.
  2. Ole faamalositino ole faamalositino o se puipuiga lelei ole maʻi ole fatu.
  3. E ui lava i le mea moni e faʻapea, o faʻamalosia ole malosi (malosi) e sili atu ona aoga mo le leiloa o le mamafa, o le sao saʻo o faʻamalositino e faʻateleina ai le faʻagasologa o le leiloa o le mamafa.

Sei o tatou tilotilo i nisi o filifiliga mo le tuʻufaʻatasia o faʻamalositino faʻatasi ma le anaerobic:

O le faʻaaogaina o faamalositino faʻamalosi i aʻoaʻoga o anaerobic (malosi) - filifiliga 1:

Manatua, i le amataga o le tusiga na ou folafolaina e taʻu atu ai le mealilo o le susunuina o gaʻo mai le minute muamua o le faamalositino. O lea, mo lenei mea e tatau lava ona e faia ni faamalositino faamalositino pe a uma se aʻoga malosi. O le glycogen i totonu o maso ua uma ona faʻaaogaina ma o faamalositino faʻamalosi e mafua ai ona mu le tino mai le minute muamua. Leai le 20 minute o le "taʻavale" - matou te leiloa le mamafa i le taimi lava lena!

E pei ona e malamalama i ai, o le auala muamua e faʻaopopo ai le cardio exercises i le malosi o le aʻoga o le faia lea o faamalositino faʻamalosi i le taimi lava e maeʻa ai le aʻoga. Afai e te manaʻo e leiloa le mamafa - o le a faʻaalia le aʻafiaga vave lava.

O le umi o le faamalositino o le a faalagolago i le umi o aʻoaʻoga anaeropi. I nisi tulaga, 5-10 minute o le a lava.

O le le lelei o lenei metotia o le faʻaopoopoina o cardio faʻataʻitaʻiga o se faʻaitiitia itiiti i le aoga o le malosi o aʻoaʻoga mo le tuputupu ae o le musika ma le malosi.

O le aofia ai faʻatalositino i totonu o aʻoaʻoga o le anaerobic (malosi) - filifiliga 2:

O le filifiliga lona lua o le faʻaaogaina o faʻamalositino i le 5-15 minute mafanafana aʻo leʻi amataina se aʻoga malosi. O se filifiliga sili ona taatele, ae o lona aoga e matua laitiiti lava - ona o le glycogen i totonu o maso e leʻi faʻaaogaina, o lona uiga o le mafanafana e le mafai ona taʻua o se mea faʻamalositino.

I le mataupu faavae, o lenei mea e na o se mafanafana ma e tatau ona togafitia. O le sini o le mafanafana o le mafanafana lea o maso ma puipuia ai manuʻa i le taimi o le taʻaloga autu.

O le a le faʻataʻitaʻiga ole anaerobic

Ae e te leʻi faʻamatalaina atili auiliiliga o le aʻafiaga o le faʻamaʻi a anaerobic i se tagata ma pe o le a foi le uiga, e tatau ona e iloa le uiga o lenei manatu. O le anaerobic o se ituaiga o gaoioiga faaletino lea e gaosia ai le malosi e aunoa ma le fesoasoani a le okesene. I se isi faaupuga, o faʻalavelave pāpā e tuʻuina atu i lenei ituaiga o aʻoaʻoga malosi. O le malosi mo lo latou faʻatinoga e mafua mai i faʻapitoa a le tino, o lea o le faamaʻi anaerobic e mafai ona taʻua o se avega ma le faʻaaogaina o le malosi i le 2-3 minute muamua. A maeʻa lena, o le maso ua tuʻuina atu le malologa, pe o le faʻamalositino e avea ma mea faʻaauau.

Aerobic ma anaerobic

Ina ia faʻamatalaina le eseesega i le va o le vaomalo ma le anaerobic, e tatau ona e malamalama i metotia faʻasolosolo e tutupu i totonu o le tino ao aʻoga. Le lava o le okesene e maua ai le faʻamafanafana (poʻo le malepe) o le kulukose i siama maso.O le tino o le tagata na te maua lona malosi mai lenei faagasologa e faatino ai nisi faamalositino malosi. E le pei ole vaomalo, o le anaerobic regimen (tamoe, osooso, uila vilivae) e matua laitiiti lava, i ni nai minute, ae mafai ona malolo tafaoga taʻavale ile itula pe lua (o le malosiaga e maua mai i le okesene).

O le matelaina o le oxygen e mafai ona tatalia toxins, pe i se isi auala, le fausia o le lactic acid, ona faatelevave ai lea o lona faʻamaʻalogaina. I le aluga o taimi, o le faʻaitiitia o le eletise o le a faʻaitiitia ai, o le ae le toe lagona lagona le lelei pe a maeʻa aʻoaʻoga. O le mea ua taʻua o le "tetee i le vaivai" e tupu, ona o le tumau o le tumau o le tino atoa ua faateleina.

Aoaoga a le Anaerobic

O aoaoga sili ona lauiloa a anaerobic o le faʻamalosia, faʻafouina o tino, aʻoaʻoga i luga o simulators, televave faʻataʻitaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavavale, uila vilivavale ma isi. O le le mautonu tele o le musika na tupu i totonu o ni nai sekone, ma o nisi taimi e mafai ona oʻo i ni nai minute. A maeʻa lena mea, e tatau ona e malolo ma malolo mo sina taimi ao le i agai i luma i se auala fou. O faamalositino e ono aofia ai ni gaoioiga eseese, ae o le a latou lotogatasi i le mea e tasi - o galuega maualuga-maualuga e faia i fuataga mo se taimi puupuu, ae o loo lava le malosi.

O aʻoaʻoga a le Anaerobic e aoga tele mo le polokalama cardiovascular, e faʻaleleia ai le tumau, e fesoasoani e faʻaitiitia le toxins. Faatasi ai ma se meaai protein, o le malosi o le musika o le ai ai se aafiaga sili atu i lo latou tuputupu ae, o le mea lea o le aliali mai o se lavelave musika i le tino o le a le umi. Kalapu, mamafa mamafa, vasega i luga o nisi o simulators, sprinting - o nei mea uma e fesootaʻi atu i anaerobics ma ua faʻaaogaina e tagata taʻalo faapolofesa (ma e le gata) e susunuina ai le gaʻo o le tino.

Gymnastics anaerobic

O le faʻaogaina o le malosi o le muscle, lea e faʻaaogaina i gymnastics anaerobic, e aofia ai ituaiga uma o musika i le taimi lava e tasi i le leai o se vaega malologa. Faafetai i lenei mea, o le aʻoaʻoga faʻaleleia ua faʻaleleia, e ese mai i le masani masani faʻaauau. O se taunuuga, a maeʻa le 20 minute o sea avega, o le taunuuga e mafai ona faʻatusatusa i se itula o toleniga o meaola. I lenei tulaga, o le ae le lagona le mamafa ma le mama. O faamalositino e tatau ona faatino "mai se mea faigofie ma faigata", lea e faaitiitia ai le lamatiaga o manua.

O se vaega o lenei ituaiga gymnastics o le aʻafiaga o le a amata ona vave oʻo mai, ae o le a tumau mo se taimi umi. Faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le faalua i le vaiaso, ma o le a le gata ina e aveesea le gaʻo ma faateleina ai le maso, ae ia faʻagalo foʻi faʻafitauli e pei o le manava, tua ma le ua, gaʻo, tua ma tiga faʻatasi, malosi, ma isi. O ituaiga nei o aʻoaʻoga malosi e mafai ona faʻaititia ai le gaʻo o le manava (i totonu o le manava):

  • siiina o le pa
  • galue ma pauna
  • vavave mamao (uila afi),
  • oso le maea
  • pusa-ups, up-ups,
  • aʻe i luga o se mauga tumutumu.

Faatinoina o le tino i le fale

E mafai foi ona faʻaalia tino faataitai i le fale i se tulaga tutoʻatasi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e maua nisi mea tau taaloga ma tuʻu atu i le aʻoga ia le itiiti ifo ile 20 minute i le aso. O se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona faigofie mo le susunuina o gaʻo i le manava o se "uila":

  1. Taʻu i ou tua, punou ou vae i tulivae ma sii i luga i le maualuga o le 90 tikeri.
  2. Faʻaauau le tietie uila, amata amata ona faʻaeʻe ou vae e pei o loʻo e viliina.
  3. O lenei gaioiga o le a avea ma anaerobic pe ae tuʻuina le malosi maualuga aʻo e uuina le ea.
  4. Toe fai tolu seti o le 20 sekone.

O le isi faamalositino mo le fale o le osooso lea o maea. Ina ia ausia le aʻafiaga, e tatau ona amata le liliu o le maea i le tele e mafai ai ma ia faia le pupuʻu, masani ona osooso. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaumatia ai le cellulite, faʻateleina le malosi ma o le a aoga mo le faʻaleleia o le tino. Faamolemole ia matau o calorie i taimi o anaerobics e mu ai le leaga nai lo le taimi o le faamalositino, ae peitai, ona o le saoasaoa o faagasologa o vailaau, ua e aveesea ai le gaʻo.

E tauaofai ai taunuuga le tumau

  • O le faʻamalositino o le tino e maua mai i le auala o le anaerobic, faʻagasolo lelei ma le faʻavalea faaletino - e ala i le faʻaauau. I nei tulaga e lua ua faʻaaogaina le kulukose.
  • Afai e laiti le inisalini, e le mafai ona tuʻuina atu le kulukose i sela maso ma e maua ai le malosi e ala i faiga faʻamaerobic ma le fausia o se lapopoa o le lactic acid. O le gasegase o le maʻisuka ua matua faaleagaina, o le mea lea o le gaioiga faaletino i le maualuga o le suka e maualuga atu i le 12-13 mmol / l ua solia.
  • O le manaʻoga mo le kulukose o musele o loʻo galue i le alapika e maualuga tele. Afai o le toto e aofia ai le sili atu o le inisalini, e fai ma faʻataʻitaʻiga, tui pe faʻasalaina e le pancreas i lalo o le faatosinaga o ni meaʻai e faʻamalosi ai, o le kulukose e gauai e muso i le maualuga tele. O le tino e leai sona taimi e faʻasaʻo ai le kulukose i totonu o le toto mai mea faʻaagaga, ma o lona maualuga i le toto e amata ona faʻaitiitia. O le faiga lenei mo le atinaʻeina o le hypoglycemia i le taimi o le malosi faaletino. Afai e soifua maloloina se tagata, e le tupu lenei mea, ona o lona pancreas e maua ai le inisalini e tusa ma le manaʻomia mo le kulukose.
  • O le umi o le muscular works of intensity intensity, o le sili atu o gaʻo eletise o loʻo faʻapalaina, lea o le a aveesea malie mai i gaʻo gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le auai o le kulukose i le faʻamautinoa o loʻo faʻapea foi ona puipuia ia galuega. O le sili atu le malosi o le galue faaletino, o le faʻaitiitia o le vaega o gaʻo susu ma le tele o le fua o le kulukose.
  • E le manaʻomia e le eletolosolo le faʻaopoopoga o le okesene, ma, o le mea lea, aua le faʻamalosi le polokalama e tuʻuina atu e galue malosi. Faʻatasi ma le pito i tua o le mamafa o le anaerobic avega, o se tagata e le manava pe a manava 1-2 manava. Afai na te na o naʻo faamaʻi o le tino, e le o sauni le mama ma le loto mo le faʻagasologa o le tino faaletino.
  • O faamalositino ole faamalositino e manaomia ai se isi okesene faaopoopo

I lenei tulaga, o loʻo faʻaoioia le faʻaleleia o le manava ma le cardiovascular i se faiga malosi. O le masani ai, o le siʻitia o le mamafa o avega e taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le mafai gafatia ma le faʻamalosia o le tino e maua ai le tino ma le faʻalauteleina o manaoga ole okesene.

O le taimi nei ua manino le mafuaʻaga e masani ai "tagata malolosi", o le siiina o a latou lava mamafa e lua ma le aveesea o le loli mai o latou nofoa, e le mafai ona tafe 500 m. O tagata faapena e le atoatoa le cardiovascular ma le manava. I le iloaina o lenei mea, o le toatele oi latou e aofia ai le papa i totonu oa latou vasega ma o lenei auala e le gata ina faateleina, ae o le tumau foi.

E tele suʻesuʻega ua faʻaalia e maua ai le maualuga o le toto, o le maualuga o le kulukose, o le maualuga o le adrenaline ma le faʻaitiitia o galuega o le insulin. I avega eleelea eleelea, o le kulūkose e faʻaaogaina malosi, lea e mafua ai ona faʻaititia i lona tulaga i le toto, faʻapupulaina le lagona o le faʻaleleia o le inisalini. I le taimi lava e tasi, o le adrenaline ua atofaina, o se tulafono, itiiti (sei vagana, o le mea moni, tatou te talanoa e uiga i le tauvaga). O faamalositino malolosi ole faamalositino e faateleina ai le faamatuu atu o le adrenaline ma isi hormones anti-insulin i se tulaga faapea o le faaitiitia o le kulukosese maualuga e amata ona toe tulai mai. Ole mamafa o mea faʻavevela faʻamaʻi faʻapea foi ma anaerobic e mafua ai le faateleina o mea o loʻo i le lactic acid i maso.

O lea, o le a le mea o loʻo aumaia ia i tatou e lenei malamalama uma? E faʻapefea ona faʻaaoga manatu i le faiga?

Gaʻo maʻi faamaʻi

O le faʻamalositino e faʻateleina le maualuga o le kulukose ma mafua ai le tele o le adrenaline e faʻasaʻoina i totonu o le toto. Talu ai ona o le tele o mea faʻapitoa, o le toto maualuga e maualuga tele, e le o saunia ni vaʻa e leʻi maua. E le gata i lea, o le masalosalo i musele o le fatafata ma le manava o le manava e mafua ai le tafe o le toto i le ulu, lea e mafai ona oo atu ai ile afaina i le retina poo le faiʻai. Faatasi ai ma na avega mamafa, e le mafai foi e le mama, po o le fatu, po o vaa ona nofoaafi.

O faamalositino malolosi o le tino e le talafeagai foi

Ole faamalositino ole faamalositino e mafua ai le faateleina o le kulukose toto ona o le faateleina o le faasao o hormones anti-insulin ma le faaputuga o le lactic acid, po o le lactate (Ou te manatua o se tasi o faafitauli matuia o le maʻisuka o le acidosis lactic).

O le faamalositino ole faamalositino ole tino ma le mamafa e faaitiitia ai le kulūkose o le toto, faaleleia atili ai le lagona o le inisalini, ma faʻafetaui le faiga o le cardiovascular ma le manava e fai ai le tele o galuega. Ona o lenei mea, o le tetee a le tino e le gata ina faateleina ai le mafatiaga faaletino, ae faapena foi i le mafaufau loloto.

O le mea lea, o le a tatou taofi i le filifiliga mulimuli o le gaioiga faaletino - faʻamalositino faʻamalositino

Afai e le ogaoga le maʻisuka ma e leai ni faʻalavelave, e le faʻasoleina foi ana faamalositino anaerobic, ae sili atu le talafeagai. E le mafai ona fai mai e matua leai lava se aoga, aua o na mamafa e atiina ae le gafatia o musika i gaioiga masoa ma mamana, faasaoina o se tagata mai manuaga i le taimi o vasega, ma i le olaga atoa. Ae peitai, afai ua amata ona iai ni faafitauli, e lelei tele le teena o anaerobic exercises.

Faʻasologa - faʻamalositino faʻamalositino

O faamalositino o le ala ma le maualalo o le sili ona aoga ma i le taimi lava e tasi e aupito sili ona saogalemu mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. I le lautele - e le gata mo le tagata maʻi, ae mo se tagata soifua maloloina. "Afai e te sili atu i le lima kilomita lima aso i le vaiaso, ona e tamoe i se isi mea ae o lou soifua maloloina," o le tala lea a Dr Kenneth Cooper, o le tusitala o le déjà classic Aerobics (1968), o le sa galue i mea tau taaloga mo le tele o tausaga, mautinoa i lenei tulaga i luga o lona tulaga faafomai i le tele o taimi.

O le a le mea moni e fesootaʻi atu i le anaerobic, ma o le a le mea e faʻaogaina ai ituaiga o mea faʻavalea?

Anaerobic o malosiaga uma lava ia o faatinoga ma galue, tuleia o mamafa ma le sosolo, fagatuaga o ituaiga uma, tamoe ma aau mo ni mamao, togiina tao ma pulou, oso i luga ma le uumi, siitia ma le mamafa o mea mamafa. I se isi faaupuga, o ituaiga ia o le malosi faaletino e mafai ai ona maua le vaivai i le 2-3 minute.

O vaʻaia faʻamalosi e aofia ai ituaiga o gaioiga faaletino e umi le umi o le taimi: tamoe ma aau mo le mamao ma le mamao, le uila vilivae, taʻavale i luga o sikuea, e aofia ai le taʻavale, taʻaloga, taʻalo polo, tafaoga taʻavale, pasiketipolo ma tafaoga faamasani. Mo maʻi e maua i le maʻisuka - tasi mea: Aloese mai tauvaga i nei taʻaloga

Soo se tauvaga i le saoasaoa, tumau, malosi e mafai ai e se tagata ona galue i le tapulaa o ona gafatia. O le faʻaogaina o le paleni o le maʻisuka e masani ona le mafai ona tatalia na o le tino ma le mafaufau, o le maualuga o le adrenaline ma le cortisol e sili atu, lea e vave ona oʻo atu ai i le matuia o le faʻamaʻi. Ae matou te faʻamoemoe o le faamalositino faaletino, i se isi itu, o le a faʻamalosia ai lo matou soifua maloloina ...

I le olaga i aso faisoo, o faamalositino faamalositino o le savalivali, savali, faamamaina o se fale mautotogi i le filemu filemu, togavao (e aunoa ma le siiina o avega mamafa)

E leai ni tagata se toʻalua e matua tutusa lava i latou i gafatia faaletino, o le mea lea e le mafai ai ona tuʻuina atu se fautuaga tuʻufaʻatasia e auai i le tasi poʻo le isi ituaiga o gaoioiga galue. A o lei suia lau gaioiga faaletino, soʻo se tagata, aemaise lava i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, e tatau ona faia se suʻega faafomaʻi. Filifili le mea o le a ia faia, pe a uma lena mea.

Afai o se alii talavou sa soifua muamua i le soifua maloloina e masani ona faia ni taaloga faʻavalea i luma o le maʻisuka, e mafai ona faʻaauau pea ona ia faia lenei mea, pe a lelei ona aʻoaʻoina i tulafono mo le galue ma le inisalini, iloa mea uma e uiga i le hypoglycemia, ei ai se tulaga mautu e latalata i taufaʻailoga autu suka ma e leai ni faʻafitauli o le maʻisuka. Afai e le itiiti ifo ma le tasi o nei manaoga e le ausia, ae e leai lava se faʻafitauli, e mafai ona faʻaauau ia vasega, ae e tatau ona faʻaitiitia le malosi o le gaioiga faaletino. A oʻo ina faʻalavelave faʻalavelave, e tatau ona toe fetuunai le ituaiga o avega ma lona malosi.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e amataina le aʻoga faaletino mo le taimi muamua pe toe foi mai ia i latou pe a maeʻa le malologa umi, e sili ona lelei le toleniina i vaega lautele o aʻoaʻoga. Ma o le mea moni, muamua e tatau ona e talanoaina ou tomai i lau fomaʻi.

Palu faʻatoʻa!

Tagata e maua insulin poʻo fualaau - mea e faʻaleleia ai lona gaosiga, e tatau ona faʻaeteete lelei pe a asiasi i le vaitaele: afai o se mea na tutupu i le hypoglycemia e tupu i totonu o le vai, e le mafai ona tupu. O le usitaia lelei o tulafono mo le puipuia o le hypoglycemia i aʻoga faaletino e sili atu le taua nai lo se isi taimi. Ua uma ona tatou talanoa e uiga ia i latou pe a oo mai i le hypoglycemia, ae o le a tatou o ese mai le mea moni o le toe fai soo o le tina o le aoaoina, ma tatou te toe manatuaina.

O le faʻaaogaina o faamalositino faʻamalosi i aʻoaʻoga o anaerobic (malosi) - filifiliga 4:

Ia, o le filifiliga mulimuli o le aʻoga vavalalata (silasila i luga - O le aofia ai o le faamalositino o le tino i le aʻoga faʻataʻitaʻi - filifiliga 4).

Faaiuga: Avanoa 1 ma le filifiliga 3 e sili ona taugata. O le filifiliga muamua o le a fesoasoani e faʻaalu le taimi, ma le lona lua e talafeagai pe afai ua e sauni e tuʻuina atu sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso i aoaoga e ausia ai taunuʻuga aupito maualuga.

Faʻafefea ona aloese mai le hypoglycemia?

O le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i taimi o taʻaloga e faalagolago i le tele o mea:

1. Ituaiga o faamalositino: ituaiga uma o cardio (o latou mea e pei o le papaauau: tamoe, savali, uila, aau) e sili atu le matautia nai lo o anaerobic (sprinting, exercises).

2. Le malosi o vasega: o le tele o le mamafa o le uta, o le tele foi lea o le lamatiaga o le hypoglycemia.

3. O le umi o le uta: O le kulūkose o le toto e masani lava ona amata ona faʻaitiitia 30 minute pe a uma le amataina o faʻamalositino. O lona uiga, o le umi e te faʻaaoga ai, o le maualuga o le aʻafiaga o le hypoglycemia.

Auala e fuafua ai gaoioiga faaletino

1. Fuafua lau vasega taimi ma le umi. Mafaufau pe o le a lau avega o le: aepi poʻo le anaerobic.

2. Aua nei amata vasega pe afai o le glucose e sili atu i le 14 mmol / L pe afai ua maua ketones i le urine poʻo le toto.

3. Faʻaauau pea ona 'aveʻesea le' 'gaʻo gaʻo e taofi ai le hypoglycemia. Aua le amata toleni pe afai o lou glucose toto e 5 mmol / L pe maualalo.

4. Tuu atu i au uo, aiga ma aiga latou te iloa o le ae faia.

5. E le itiiti ifo i le toatasi le tagata i le falemaʻi poʻo lau 'au (faʻataʻitaʻiga, o se faiaoga) e tatau ona e iloa o loʻo iai oe i le maʻisuka ina ia mafai ai ona fesoasoani saʻo ia oe i le tulaga o le hypoglycemia.

6. Aua e te taaalo i taaloga pe afai ua e oʻo i le hypoglycemia i le aso ao leʻi faia lau taʻaloga.

7. A maeʻa taʻaloga, aua le inuina ava malosi, aua o lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Se mataupu mai le tusi "Sugar Man. Mea uma e te fia iloa e uiga i le ituaiga 1 Mateʻo
Lomia: "Peter"

Vaega o le metabolism anaerobic

O le metabolism anaerobic e maua mai i-oloa (lactic acid). Afai latou te faaputuputu i masini galue malosi, e mafua ai le tiga ma e oʻo lava i le maʻi le tumau. I se tulaga faapena, e le mafai ona e faʻamalosia le faʻaaogaina o fiva musika e toe malilie ai. O lona uiga o le taimi lea e fai ai se malologa. Pe a malolo se musele ma toe fesuiaʻi, ona aveese lea o mea mai fafo, ma fufulu i le toto. E tupu vave lenei mea i ni nai sekone. O le tiga e alu ese loa, ma o le maʻi foi.
O le tiga e sili atu le umi, lea e mafua mai i le mea moni na afaina nisi fiva musika ona o le avega mamafa.

O le tiga o le muso i le lotoifale ma vaivaiga pe a uma le faamalositino o se faailoga iloga lea o le faamaʻi anaerobic. O nei faʻafitauli e tupu i na o maso na galue.E le tatau ona i ai ni maso maso po o ni faʻanofo. Afai o nei faailoga e faʻafuaseʻi ona aliali mai - o lenei mea e ogaoga, ma e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Matou te lisiina nisi o anaerobic faamalositino:

  • siitia le mamafa
  • sikuea
  • tulei i luga
  • tamoe i luga o mauga
  • sosolo pe aau,
  • tietie i luga o le mauga.

Ina ia maua se faʻamalosiaga mai nei faʻatinoga, e fautuaina i latou ia vave faatino, faʻamalosi, ma se maualuga maualuga. E tatau ona e lagona se tiga faʻapitoa i totonu o maso, o lona uiga pe a toe faʻaleleia, o le a malosi. Mo tagata e le lelei le tino, o le faamaʻi o le anaerobic e matautia ona e mafai ona afaina ai le fatu. Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o faʻafitauli e tuʻuina atu ai faʻasalaga faaopoopo ile gaioiga faaletino. O le faamalositino ole faamalositino e sili atu le saogalemu nai lo anaerobic, ma i le taimi lava e tasi e leai se aoga mo le puleaina o le maʻisuka. E ui lava, ioe, afai o le fomaʻi e mafai ai oe, e sili atu le tuʻufaʻatasia o ituaiga uma o toleniga.

O faʻamalositino faʻamalositino e faia i se saoasaoa lemu, faatasi ai ma se avega mamafa, ae latou te taumafai e faʻaauau i le umi e mafai ai. I le taimi o faʻamalositino, o le okesene e tumau pea i maso galue. I se isi itu, o faatinoga o le anaerobic e vave ona faia, faatasi ai ma se avega mamafa, e fatu ai se tulaga e le maua ai e le maso le okesene. A maeʻa ona faʻaaogaina anaerobic, o le uaua o le musua e vaevaeina, ona toe faʻafoʻisia lea i totonu o le 24 itula. I le taimi lava lea e tasi, o le a faateleina lo latou maualuga, ma o le tagata e malosi.

E talitonuina i totonu o anaerobic faamalositino, o le siitia o le mamafa (aʻoaʻoga i luga o simulators i le falemaʻi) e sili ona aoga. E mafai ona e amata i mea nei: o se seti o faʻataʻitaʻiga ma moli uila mo tagata sili ona vaivai o loʻo maua i le maʻisuka. O lenei faʻalavelave na atiaeina i totonu o le Iunaite Setete aemaise lava mo le maʻisuka i le le atoatoa o le tino, faʻapea foi ma tagata o loʻo nofo i fale tausi maʻi. Faʻaleleia atili le tulaga o le soifua maloloina o tagata mamaʻi na faia lea mea na foliga mai o se tulaga tulaga ese.

O faʻafitauli faʻafitafita o le siitiaina o le mamafa, sikuea ma pisa-ups. I le tusiga "Aoaoga mo le malosi mo le maʻisuka," matou te faamalamalamaina pe aisea e tatau ai ona faia na ituaiga o galuega pe afai e te manao e ola i se olaga atoa. E pei ona e malamalama, e le mafai ona faʻatino le faʻataʻitaʻiga anaerobic mo se taimi umi e aunoa ma se malologa. Talu ai ona o le tiga i totonu o maso o loʻo i lalo o mafatiaga e le mafai ona faʻafitia. E le gata i lea, o maso vaivai ma maʻi pipili e tupu i maso galue, lea e le mafai ai ona faʻaauau le faʻaaoga.

O le a le mea e fai i sea tulaga? E fautuaina e faia se faamalositino mo le tasi maso muscle, ona fesuiai lea i se isi faamalositino o le a aafia ai isi maso. I le taimi lea, o le muscle muamua ua malolo. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faia sikuea muamua e faʻamalosi ai vae, ona pulupulu lea e faʻaleleia maso o le fatafata. E tutusa foʻi ma le mamafa o le siitia. I totonu o le falemaʻi e masani lava o le tele o simulators e atiina ae ni vaega musika eseese.

O loʻo i ai se auala e toleniina ai le masini cardiovascular e faʻaaoga ai anabicbic. O le manatu o le teuina o lou fatu i taimi uma lava. Ina ia faia lenei mea, e vave ona e fesuiaʻi mai le tasi faamalositino i le isi, ae le o le fatuina o le fatu se malologa. O lenei metotia e talafeagai mo le fetaui lelei ma tagata. Uluai amata faia se suʻega ma se cardiologist. Maualuga lamatia o se osofaʻi fatu! Mo le faʻamalosiina o le cardiovascular system ma faasaga i le osofaʻi o le fatu, e sili atu ona lelei le faia o toleniga faʻamaʻi umi. Aemaise lava, o se taotoga malolo filemu. Latou te fesoasoani lelei i le puleaina o le maʻisuka ma sili atu le saogalemu.

Tuua Lau Faamatalaga