Fou togafitiga mo le maʻisuka ma fualaau faʻaonapo nei

Tagata mamai e maua i le maʻisuka latou iloa o lenei faʻamaʻi e le mafai ona toe ola. E lua ituaiga o maʻisuka-o le insulin-faalagolago (ituaiga 1) ma le le o le insulin-faalagolago (ituaiga 2).

O le togafitiga talafeagai e na o le fesoasoani i le puleaina o le suka, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli e pei o le retinopathy, polyneuropathy, nephropathy, neuropathy, maʻi o le gaʻo, vae o le maʻisuka.

O le mafuaaga lena e masani ai ona mataala tagata i auala fou mo le togafitia o le maʻisuka. I aso nei, o loʻo i ai i le lalolagi atoa se faʻamaoniga e mafai ona faʻamaloloina atoa le faʻamaʻi i le gasegase o le gasegase mo le toe gaosia o suauʻu pancreas poʻo peta. Auala faasao e na o le pulea lelei o le faamaʻi.

Ituaiga 2 maʻisuka

E tusa ai ma le aoga o le puleaina o le maʻisuka, ua faamaonia ai afai e faʻapitoa le pulea o le suka i totonu o le tino, ona faʻaitiitia ai lea o le ono mafai ona faʻafitauli.

E faavae i luga o ia faʻamatalaga, e mafai ona faʻamaonia o le sini autu o togafitiga o togafitiga o le taui atoatoa lea o le gaʻo o le gaʻo gaʻo.

I le lalolagi faʻaonaponei, e le mafai ona faʻaumatia atoa le tagata maʻi o le maʻi, ae afai e lelei ona pulea, ona mafai lea ona e ola i se olaga atoatoa.

Ae e te leʻi taʻuina mai ia te aʻu poʻo a mea ua sili ona maua mai i fualaau oona mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e mafaufau i foliga o togafitiga masani:

  1. Muamua, o togafitiga faʻafesoʻotaʻi e faʻalagolago i uiga patino o le tagata maʻi, le ata o le togafitiga. O le fomaʻi o loʻo suʻesuʻeina le tulaga maʻi o le tagata maʻi, fautuaina fautuaga faʻapitoa.
  2. Lona lua, o togafitiga faʻaleaganuʻu e masani lava ona faigata, ma e aofia ai e le gata o vailaau, ae o taumafa foi, gaioiga faaletino, taʻaloga, siama i le tino, asiasiga masani i le fomaʻi.
  3. Tolu, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faʻamavaeina faailoga o le taufaasese. Ma mo lenei mea, o fualaau oona mo le maʻisuka ua fautuaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, lea e mafai ai e oe ona maua le taui mo le gaosiga o le gaʻo.
  4. I se tulaga e leai se togafitiga, pe ua le lava foi, o le fua o le laulau ua faʻalauteleina e faʻaitiitia ai le suka, ma a maeʻa ona faʻafefiloi ma isi vailaʻau faʻatasi ai ma se aʻafiaga faapena.
  5. Fa, o lenei metotia o le togafitia o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e umi, ma e mafai ona ave mai le tele o masina i ni nai tausaga ile taimi.

Faʻatau togafitiga faʻaonaponei

Fou i togafitiga o togafitiga o le togafitiga o le maʻisuka o le suiga. I se isi faaupuga, o loʻo i ai se suiga o le tuufaatasiga o auala ua uma ona iloa o togafitiga. O le eseesega taua i le va o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 ma metotia fou o le fomaʻi o le setiina o se sini - ia ausia le totogi o le maʻisuka i le taimi e sili ona puupuu, ma faʻasaʻo le suka i le tino i le tulaga manaomia, e aunoa ma le fefe i mataʻu.

O togafitiga o le maʻisuka ma auala faʻaonapo nei e aofia ai laasaga autu e tolu:

  1. Faaaoga Metformin. E lelei le inisalini ma le sulfonylureas. Metformin o se vailaʻau taugofie lea e tau na o le 60-80 rubles. E le mafai ona faʻaaogaina pusa mo se tagata maʻi e faalagolago i le insulin (e talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 1).
  2. Le tofiaina o le tele o vailaau o vailaʻau o le hypoglycemic. O lenei metotia e mafai ona matua faateleina ai le aoga o togafitiga.
  3. Le faʻaofiina o le inisalini. Mo le faʻaogagofie, e faʻaaogaina pamu insulin. E taua le maitauina o le faailo mo le togafitiga o le inisalini o le ituaiga 1 maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2.

I le avea ai o se faʻaopoopoga, o le hemotherapy (faʻafefe toto) e mafai ona faʻaaogaina. E talitonuina o lenei auala e le faʻasalaga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le ono mafai ona alualu i luma o faʻafitauli faigata.

I le ituaiga 2 o le maʻisuka, ua fesoasoani Metformin e faʻaitiitia ai le suka i le tino o le tagata maʻi, faʻapupulaina le gasegase o masini mūmū i le hormone, faʻaleleia le gaosia o le suka, faateleina le faiga o le oxidative o le tino, ma fesoasoani e faʻaititia le kulūkose i totonu o le vaega o le digestive.

O le manatu o togafitiga ma lenei fualaau faasaina, o le ausia lea o aafiaga uma o togafitiga o loo lisi atu i luga, e mafai lava pe afai e te faateleina le metformin o le 50 pe oʻo i le 100%.

Ae o le vaega lona lua, o le sini o nei gaioiga o le faateleina lea o le gaosia o le hormone i le tino, aʻo faʻaitiitia le faʻamaʻiina o le maʻi i le inisalini.

Ua lauiloa o le faavae mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 o le puleaina o le inisalini. O inisiua e faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase i le taimi lava e uma ai ona togafitia le faʻamaʻi. E pei ona faaalia i le faatinoga, o le ituaiga lona lua o togafitiga e masani ona manaʻomia ai le togafitiga o le inisalini.

Vaega o togafitiga o le inisalini mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Faʻailoa pe a le o faʻatagaina togafitiga faʻasolosolo e manaʻomia ai fualaau faʻasaina ma a latou faʻapotopotoga.
  • O le faʻaofiina o le inisalini e faʻataunuʻuina ile talaaga o le puipuia o le suka i le tino o le tagata maʻi.
  • E masani lava ona faʻaauau le inisalini seʻia oʻo lava ina faʻatulaga lelei le suka. Afai o loʻo maua e le maʻisuka le faʻasalaga o le maʻisuka, ona faʻaalia loa lea o le togafitiga o inisalini.

Dipeptidyl Peptidase Inhibitor - IV

Naʻo le lua tausaga talu ai, na faʻaalia ai se vailaau fou fou i luga o le maketi o le lalolagi - o le inhibitor dipeptidyl peptidase - IV. O le fualaau muamua lea e fai ma sui o lenei vaega o le sitagliptin (igoa tau fefaʻailoaʻiga Januvia).

O le taʻiala o le gaioiga o lenei vailaʻau e fesoʻotaʻi vavalalata ma le gaioioga o le gaioiomoni. O le tele o suʻesuʻega o fualaau faasaina ua faʻaalia ai o le vailaʻau e vave faʻaitiitia ai le toto suka i luga o se manava gaogao.

E le gata i lea, o le numera o suka e pa'ū i totonu o le tino ua faʻaitiitia pe a uma ona 'ai, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le taua i le mea e maua i le hemoglobin glyc. Ma o le mea pito sili ona taua, o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga pancreatic cell.

  1. E le afaina le tino o le tagata maʻi i le auala o le togafitiga o le maʻi, o le mea lea e mafai ai ona faʻasalalau atu i tagata mamaʻi o loʻo mamafa pe mamafa i soo se laasaga.
  2. O se uiga iloga o le umi o le aafiaga o le talosaga. O le umi o le aʻafiaga e 24 itula, lea e mafai ai e oe ona ave vailaau i lea aso ma lea aso.

Pancreas transplant

Afai tatou te mafaufau i togafitiga aupito sili ona lata mai o le togafitia o le maʻisuka, ona mafai lea ona matauina le palacreatic transplantation. E tupu o le taotoga e le o se mea matautia. Mo se faʻataʻitaʻiga, na o tamaʻitaʻi o Langerhans poʻo peta peta e mafai ona faʻapipiʻi i se tagata maʻi. O Isaraelu o loʻo faʻatinoina le faʻaaogaina o tekinolosi lea e aofia ai le faʻavasegaina o siama vavao ua suia lea e liliu atu i ni pene beta.

O nei togafitiga fou ole maʻisuka e le mafai ona taua faigofie, o lea e taugata tele. I le averesi, o le tau o se faagasologa alualu i luma o le a avea ma le 100-200 afe US tala (faʻatatau i tau o le tino foaʻi). Aʻo leʻi faia le taotoga, e tatau i le tagata gasegase ona maua se faʻamaoniaga atoatoa. I le auala, faatasi ai ma le atinaʻeina o le tele o le maʻisuka, o le gasegase ua solia, talu ai e le mafai e le tagata maʻi ona aluese mai le faʻamaʻi. E le gata i lea, faatasi ai ma le taufaasese, o faʻamaʻi pipisi e faʻamalolo manuia ai.

Tuua Lau Faamatalaga