Sodium cyclamate (E952)

O mea taumafa taumafa e masani ona masani ai ma masani i mea tau pisinisi i aso nei. O le suamalie e masani ona faʻaaogaina - e faʻaopoopoina i falaoa ma meaʻai susu.

Sodium cyclamate, o loʻo faʻaalia i luga o igoa e pei o le e952, mo se taimi umi na tumau pea le maualuga i totonu o le suka. O aso nei ua suia le tulaga - o le afaina o lenei vailaau ua faamaonia ma saienisi sikolasipi.

Sodium cyclamate - meatotino

O lenei mea suamalie o se sui o le kulimi eletise; e foliga mai o se paʻu paepae e aofia ai ni tioata tioata.

E mafai ona maitauina e faapea:

  1. Sodium cyclamate e toetoe lava a leai se aoga, ae o loo i ai se tofo suamalie.
  2. Afai tatou te faatusatusa le vailaʻau i lona aafiaga i pulupulu o le suka i le suka, ona oʻo lea o le cyclamate e 50 taimi e suamalie ai.
  3. Ma o lenei fuainumera e faʻateleina pe afai e faʻaopoopoina le e952 ma isi faʻaopoopoga.
  4. O lenei vailaʻau, e masani lava ona suia le saccharin, e sili atu le solu i le vai, faʻaitiitia le faʻaitiitia o vaiinu vaiinu ma e le faʻamavae i gaʻo.
  5. Afai e te sili atu i le faʻatagaina, o le a tumau pea le tootoo o le gaʻo i le gutu.

Vaaia o meaʻai faaopoopo e faʻailogaina E

O igoa o faleoloa oloa e faʻalavelave ai le tagata e leʻi faʻamaoniaina ma le anoanoai o faʻapuupuuga, faasinoupu, tusi ma fuainumera.

A aunoa ma le sulu i totonu, o le averesi o le au faatau na te tuʻuina mea uma e foliga talafeagai ia te ia i totonu o le ato ma alu atu i le resitala tupe. I le taimi nei, i le iloa o le decryption, e mafai ona e iloa lelei po o le a le aoga poʻo le leaga o oloa ua filifilia.

I le aotelega, e tusa ma le 2,000 ituaiga taumafa faʻapitoa. O le mataitusi "E" i luma o numera o lona uiga o le gaosiga na gaosia i totonu o Europa - o le numera o na mea na ausia e tusa ma le tolu selau. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai vaega autu.

Faʻaopoopoga Mea Taumafa E, Laulau 1

Aotelega o le faaaogainaIgoa
E pei o ni ataE-100-E-182
FaʻasaoinaE-200 ma le maualuga
Vailaau faʻasainaE-300 ma sili atu
Tumau tumauE-400 ma le maualuga
FailaugaE-450 ma le maualuga
Faʻatonuina o le puleaina ma le faʻamaina o paʻuE-500 ma le maualuga
O mea e faʻaleleia ai le tofo ma le manogiE-600
Fallback TaulaE-700-E-800
Faʻaleleia mo falaoa ma falaoamataE-900 ma sili atu

Faʻailoga faasaina ma faatagaina

E talitonuina o soʻo se faʻaopoopoga e tusia ai le E, cyclamate, e le afaina ai le soifua maloloina o tagata, ma e mafai ona faʻaaogaina i le gaosia o mea taumafa.

Ua fai mai le tekinolosi e le mafai ona latou faia e aunoa ma latou - ma talitonu le tagata faatau, e le manatu e tatau ona siaki pe o le a le aoga moni ma le afaina o sea faaopoopoga i meaai.

O talanoaga e uiga i aʻafiaga moni o le faʻaopoopoga E i le tino o loʻo faʻaauau pea, e ui i le mea moni e faʻaaoga lautele i totonu o le alamanuia. Leai se faʻasalaga ma le sodium cyclamate.

O le faafitauli e aʻafia ai le na o Rusia - o se tulaga feteenaʻi na tulaʻi mai i Amerika ma atunuu Europa. Ina ia foia, lisiina o vaega eseese o meaʻai faaopoopo ua tuufaatasia. O lea la, i Rusia na faalauiloa faalauaitele:

  1. Lagolagosua faatagaina.
  2. Faʻaopoopoga faasaina.
  3. Neutral additives e le faatagaina, ae le faasaina mo le faʻaaogaina.

O nei lisi o loʻo faʻaalia i laulau o loʻo i lalo.

Meaʻai Taumafa E faʻasaina i le Malo Rusia, laulau 2

Aotelega o le faaaogainaIgoa
Faagasologa o alalaʻauE-121 (vali)
Fuʻu suamalieE-123
FaasaoE-240 (formaldehyde). Mea matautia oona mo le teuina o meaola o meaola
Faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le falaoamataE-924a ma le E-924b

I le taimi nei, e le mafai ona faia e le alalafaga taumafa e aunoa ma le faʻaaogaina o ni mea faʻaopopo, e matua manaʻomia lava. Ae tele taimi e le o le aofaiga e faaopoopo e le kamupanī i le fua.

E mafai ona faʻamautu tonu le leaga na faia i le tino ma pe na faia na o ni nai tausaga talu ona faʻaaogaina le cyclamate faaopoopo. E ui lava e le o se mea faalilolilo o le tele o na mea e mafai ona avea ma se malosi mo le atinaʻeina o maʻi matuia.

E mafai ona maua e le aufaitau faʻamatalaga aoga e uiga i le faʻaleagaina o meaʻai suamalie, e tusa lava pe o le a le ituaiga ma le vailaʻau o le suamalie.

E i ai foi le aogā o mea e faʻaleleia ai meaʻai ma faʻatoʻaga. E tele oloa e faʻateleina faʻatasi ma minerale ma vitamini ona o mea o loʻo i totonu o le tuufaatasiga o se faʻaopoopoga faapitoa.

Afai tatou te mafaufau faapitoa i le faʻaopoopoga e952 - o le a lona aafiaga moni i totoga o le lotoifale, o aoga ma faʻafefe i le soifua maloloina o tagata?

Sodium cyclamate - folasaga o talafaasolopito

I le taimi muamua, o lenei vailaʻau kemini sa faʻaaogaina e le o meaʻai, ae i totonu o le falemaʻi falemaʻi. Na fuafua se fale suʻesuʻe a Amerika e faʻaaoga le saccharin e faʻamalo ai le tofo oona o vailaʻau.

Ae ina ua mavae le 1958, na faʻamaonia le faʻaleagaina o le vailaʻau o le vailaʻau, na amata ona faʻaaogaina e faʻamalie ai mea taumafa.

E leʻi pine ae faʻamaonia le faʻamalosi o le suauu, e ui lava e le o se mafuaʻaga tuusaʻo o le atinaʻeina o tumutumu oona, o loʻo faasino tonu lava i gasegase gasegase. Feeseeseaiga i luga o le autu "O le leaga ma le aoga o le suamalie E592" o loo faifai pea, ae e le taofia ai le faaaogaina i le tele o atunuu - mo se faataitaiga, i Iukureini. I luga o lenei mataupu o le a manaia le sailia o mea e aofia ai. e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le siama o le sodium.

I Rusia, sa le aofia ai le saccharin mai le lisi o faʻatagaga faatagaina i le 2010 ona o se faʻamatalaga e le masani ai i luga ole tino ola.

O fea e faʻaaogaina ai le cyclamate?

I le taimi muamua na faʻaaogaina i vailaʻau mo togafitiga, e mafai ona faʻatauina lenei sapalai i le fale talavai e pei o se meaʻai suamalie mo le maʻisuka.

O le aoga sili o le faʻaopoopoga e mausali e tusa lava pe maua i le vevela maualuga, o le mea lea ua faigofie ai ona aofia ai i le tuufaatasiga o oloa gaosi oloa, oloa gaosi, mea inu suamalie.

O le saccharin ma lenei makaina e mafai ona maua i totonu o le ava malosi-ava malosi, meaʻai saunia ma ice cream, fualaau faisua ma fualaau aina suamalie e gaosia ma maualalo le kalori.

Marmalade, keke, sweets, marshmallows, marshmallows - o nei mea suamalie uma e faia foi ma le faaopoopoina o le suamalie.

Taua: e tusa lava pe mafai ona faʻaleagaina, o le vailaau e faʻaaogaina foi i le gaosiga o mea teuteu - E952 saccharin e faʻapipiʻi i lipsticks ma lipine lipine. O se vaega lea o kapula ma fualaʻau.

Aisea e mafaufau ai le saogalemu i tulaga saogalemu

O le leaga o lenei faʻaopoopoga e leʻo faʻamautuina atoatoa - e pei lava ona leai se faʻamaoniga tuusaʻo o ona faamanuiaga e le mafai ona faʻafitia. Talu ai ona e le o gauai le tino i luga o le tino ma faʻapipiʻi faʻatasi ma le faanatinati, e manatu o se mea saogalemu - e le sili atu i le 10 mg i le kilokalama o le mamafa atoa o le tino.

Aotelega o mea manogi

Sodium cyclamate o se suamalie suamalie e maua mai i meaʻai ma vailaau faʻamaʻi e tuʻuina atu ai oloa o se tofo suamalie. E sili ona lauiloa mo le faailogaina E952, lea e faʻamaonia i luga o mea taumafa uma e aofia ai se faʻaopoopoga.

E i ai foi isi igoa mo lenei vailaau: masima masima o le alukoni poʻo le sodium N-cyclohexyl sulfamate. O le fualaau kemikali mo le suamalie o le C6H12NNaO3S.

O le sodium cyclamate o se mea e le oona, tioata, paʻu enaena ma se suamalie suamalie. O le toʻatele o tagata e mafaufau i oloa o loʻo i ai ma le faʻafefiloi o lenei vailaau e matua le lelei i le tofo.

O sea faʻaopoopoga mea taumafa o le tele o taimi sili atu nai lo le suamalie o le suka ma e mafai ona faʻaleleia atili lenei tulaga pe a fegalegaleai ma isi suamalie suamalie, e pei o le: acesulfame, aspartame poo le sodium saccharin.

E talitonuina o le cyclamate sodium o se mea e matua leai lava sona caloric, talu ai e itiiti se mea e maua ai le tofo o le oloa lea e leai se auala e afaina ai lo latou malosi. E le gata i lea, o lenei tagata suamalie e leai sona faʻamatalaga manino, o lona uiga e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O lenei meatotino lea e mafai ai e tagata e maua i le maʻisuka.

O se mea vevela vevela. O lona eleelea e lua selau onosefulu-lima tikeri Celsius. O le mea lea, e faʻaaogaina i ituaiga eseese o pusa ma isi mea taumafa vevela, ma i le taimi lava e tasi e le maua ai lona tofo.

O le suauu manogi sosolo e le faʻavaivaia i totonu o le tino, e le o aʻafia ma faʻamalosi i lona mamanu mama e fatugaʻo ma le polokalama urinary. O le maualuga pito i luga o aso taitasi o lenei vailaʻau e sefulu miligrams i le kilokalama o le mamafa.

O le mea fou o le sodium cyclamate

O le talafaasolopito o le mea fou faatoa maua mai o le sodium cyclamate e toe foi atu i le 1937. I le taimi lena i Amerika i le setete o Ilinoi, o le tamaititi faauu e le o iloaina muamua Michael Sveda sa taumafai e fatu se vailaʻau antipyretic. Ina ua susulu, sa ia lavea faafuasei se sikaleti i totonu o se vai ma e lei matauina foi. Ina ua uma, toso i luga, na ia lagonaina se tofo suamalie i ona laugutu, ma maua ai se vailaau fou. O se mea mataʻutia ma le solia o tulafono uma o le saogalemu, ae faafetai ia te ia, o se suamalie suamalie, lauiloa i o tatou taimi, na fanau mai ai.

O le pateni mo le fou fou na faatauina atu i le DuPont, ae mulimuli ane na faatauina mai e Abbott Laboratories, lea na fuafua e faʻaaoga e faaleleia atili ai le tofo ma faʻasaʻo le vevela mai nisi fualaau. Ina ua maeʻa ona pasia le tele o suʻesuʻega, o lenei vailaau i le 1950 na faʻatau atu. I ni nai tausaga mulimuli ane sa masani ona faʻaaogaina e avea ma suka mo sui o loʻo maua i le maʻisuka. Ma pe tusa o le 1952, i luga o se tulaga tau alamanuia, na amata ai ona latou gaosia ni mea taumafa inu suamalie ma calorie zero.

Ae ui i lea, o lenei vailaau ua aloaia aloaia e avea o se mea faʻaopoopo mea taumafa ma ua faʻamaonia i totonu o le sili atu ma le limasefululima atunuu. Ae ui i lea, i Amerika, i le silasila i le tele o suʻesuʻega na maua ai se taunuuga le lelei, na faasaina ai lenei tagata suamalie i le 1969, ma o le mataupu o le siitiaina o lenei faasaina ua maea ona iloiloina.

Faʻaaogaina mo le gaosia o mea taumafa taumafa ma meainu laiti-calorie. E aofia ai i ia ituaiga:

  • O le meaʻai suamalie,
  • sui mo Millford.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le sodium cyclamate

E le tatau ona e faʻamoemoe tele aoga ma lelei mai le avea o se mea faapena. O le itu taua lelei o sea taumafa faaopoopo ma lona faamoemoega tuusaʻo o le sui o suka mo tagata na, mo le tasi mafuaaga poʻo le isi, ua faʻasaina ona 'ai sina meaʻai gaʻo. E foliga mai e le tatau ona faʻamoemoe mai soʻo se aafiaga e sili atu i luga o le soifua maloloina mai sodium cyclamate. Ae ui i lea, e le tatau ona e lafoina atoa o ia mai le vaai, ona o loo ia te ia foi ni mea aoga:

  1. O le mea pito sili ona taua o calories zero. Talu ai ona o lenei mea e le o aʻafia e le tino o le tagata, e leai ni pauna faaopoopo e mafai ona faʻaopopo pe a faʻaaogaina.
  2. Faatasi ai ma se mea faapena, o le faagasologa o le saunia o ipu suamalie ma mea suamalie e sili atu ona faigofie ma sili atu ona faigofie, aua e sili atu i le limasefulu taimi le maualalo nai lo le suka.
  3. O le solivave vave o le sodium cyclamate e le taua foi. E le mafai ona e fefe e faʻaopoopo i mea inu vevela - lauti, kofe, ma mea inu malulu - susu, vai, vai.

O le mea moni, o tagata e maua i le maʻisuka, faʻapea foi ma i latou e faigofie ona mamafa pe tele, latou te lagona lelei le aoga o lenei suamalie. Mo isi tagata, o lona mauaina o le a le aumaia ai ni faʻamatalaga moni. Ae o le a le ituaiga afaina e mafai ona aumaia i le tino e tatau ona lauiloa uma.

E leaga le cyclamate sodium? O le tali i lenei fesili e manino lava, aua o sea taumafa fesoasoani e faʻatagaina mo le faʻatau atu i nisi o atunuu. E le mafai ona faʻatau i le Iunaite Setete o Amerika mo sina taimi. Ae talu ai nei, o le fesili o lana iugafono ua toe faʻafouina ma o loʻo iloiloina nei.

Ae ui i lea, i le puipuia o lenei suamalie, e taua le faapea atu o lona tulaga lamatia e lei faamaonia atoatoa. Ae o nisi taimi ei ai ni taunuuga le lelei o lona faaaogaina. I se tulaga lautele, e mafai ona faʻatusalia i latou e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻaleleia le tupu mai o le faʻanoanoa, ma faʻalavelaveina ai le metabolism.
  2. E le afaina le galuega a le fatu ma toto toto.
  3. Faʻateleina le mamafa o le avega i fatugaʻo. Ma i nisi o punaoa e mafai ona e maua ai se taua o lenei mea e faʻaolaina ai le atinaʻe o urolithiasis.
  4. O le faʻaoga sili ona faʻaaogaina o lenei mea e fai, o le fesoasoani lea i le atinaʻe o le kanesa. O faʻataʻitaʻiga na faia i luga o rato e faʻamaonia ai meatotino o le tino o le faʻaopoopoga. E matua faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa i nei meaola. Peitaʻi, o suʻesuʻega e leʻi faʻaalia i le tino o le tagata.
  5. Pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau, e mafai ona matauina tali a le tagata e aʻafia i le vaʻaia o ona tino, ia e faʻaalia i le: paʻu o le paʻu, fuluʻi, urticaria ma le mumū o mata.

E taua tele, e taua le iloa o le faʻaaogaina o le cyclamate sodium i le taimi o le maʻitaga e matua le manaomia, talu ai i nisi tagata ei ai le tele o siama, pe a tali atu i lenei vailaau, mafua ai ona talepe i lalo o le gatailagenic metabolites e aʻafia ai le atinaʻe o le fetus. I lenei tulaga, o le tulaga lamatia o le i ai o se tamaititi ma le mea sese e maualuga tele. O le lua muamua i le tolu vaiaso o le maʻitaga e matua mataʻu lava.

I le faaiuga

Sodium cyclamate o se vailaʻau gaosia lea e masani ona faʻaaogaina i falemaʻi ma fale gaosi oloa e pei o le suka. Ae ui i lea, o le afaina e mafua mai i le tino pe a ave e sili atu le sili atu nai lo le aoga, o lea e sili ai ona faaaoga na o lea vailaau mo na o mafuaaga faafomaʻi. Ma mo i latou o loʻo mafatia mai le gaʻo, poʻo le maʻisuka, o loʻo i ai nei mea suamalie o le natura e faʻavae i le stevia ma e le o aofia ai ni cyclamates. I soo se tulaga, o le filifili e alu i luga o se meaai e faʻaaoga ai lenei meaʻai faaopoopo, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Sodium cyclamate E952: faʻamatalaga

Sodium cyclamate o loʻo faʻaalia i luga o le pepa o meaai E 952 ma o le elemene cyclamic ma lua fesuiaiga o lona masima - potassium ma le sodium.

O le cyclamate suamalie e 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae peitai, ona o le aafiaga o le synergistic faatasi ai ma isi mea suamalie, ua faaaogaina o se "duet" ma le aspartame, saccharin sodium poo acesulfame.

Calorie ma GI

O lenei suamalie ua manatu e le o le caloric, aua e faaopoopo i ni mea laiti e ausia ai se suamalie suamalie e le afaina ai le malosiaga o le oloa.

E le o iai se faʻamatalaga manino, e le faʻateleina le kulukose o le toto, o le mea lea ua aloaia ai o se isi mea sui i le suka mo tagata e maua i le maʻisuka o ituaiga uma.

O le Sodium cyclamate e tumau lona malosi ma e le toesea lona suamalie suamalie i mea tao tao po o isi mea suamalie kuka. O le suamalie ua faʻaaogaina e le suia e fatugaʻo.

Tala faasolopito o mea manogi

E pei o le tele o isi fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, sodium saccharin), cyclamate sodium e tatau ona faʻaalia i le solia tele o tulafono faatonutonu mo le saogalemu. I le 1937, i le Iunivesite o Amerika i Ilinoi, o se teineitiiti e le o iloa, Michael Sweda, na galue i le faia o se antipyretic.

O le susulu i totonu o le fale suesue (!), Na Ia faataatia ai le sikaleti i luga o le laulau, ma toe ave, na ia tofo i le suamalie. O lea na amata ai le faigamalaga o se mea fou i le maketi maketi.

I ni nai tausaga mulimuli ane, na faatauina atu ai le pateni i le faʻamalositisi o Abbott Laboratories, lea o le a faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tofo o le tele o vailaʻau.

O suʻesuʻega talafeagai na faia mo lenei mea, ma i le 1950 o le suamalie na faʻaalia i le maketi. Ona amata ai lea ona faatau atu le cyclamate i pepa laulau mo le faʻaaogaina e le maʻisuka.

Ua oʻo nei i le 1952, na amata ai le gaosiga o faleoloa e leai se calorie leai-No-Cal.

Carcinogenicity sweetener

A maeʻa suʻesuʻega, e foliga mai i ni vailaʻau tetele, o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaalia o tumutumu oona i lipine o le albino.

I le 1969, na faasaina ai le afa o le sodium i le Iunaite Setete.

Talu mai le tele o suʻesuʻega ua faia talu mai le amataga o le 70s, o se vaega o le toe faafouina o le suamalie, afa i aso nei ua faamaonia mo le faʻaaogaina e le gata i le Rusia, ae i totonu foi o 55 atunuu, e aofia ai atunuu o Europa.

Ae ui i lea, o le mea moni e mafai e le cyclamate ona mafua ai le kanesa e avea ai ma se tagata le taliaina i totonu o mea taua i luga o le igoa meaai ma o loo mafua ai foi masalosaloga. I totonu o le Iunaite Setete, o le mataupu o le siitiaina o le faasaina i lona faaaogaina ua na o le mafaufau nei.

Totogi o aso uma

O le fua puipuia o aso taitasi e 11 mg / kg o le mamafa o tagata matutua, ma talu ai e 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le sukari, e mafai lava ona sili atu nai lo le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona inu le 3 lita o le soda ma lenei suamalie.

O le mea lea, o le sauaina o suka e suitulaga i fualaau oona e le aoga!

E pei o le suamalie suamalie, cyclamate sodium, aemaise lava i le tuufaatasiga o le siama soda, e aafia ai le tulaga o fatugaʻo. E leai se mea e manaʻomia e ave ai avega mamafa i nei totoga.

E leai ni suʻesuʻega aloaia e faʻamaonia ai le afaina o le sodium cyclamate e oʻo mai i le taimi nei, ae o le "masini kemisi" i le tino o le tagata, lea ua uma ona mamafa i se siosiomaga e le lelei tele, e le o atagia i soo se auala i le auala sili.

O lenei vailaʻau o se vaega o ituaiga ituaiga e pei ole: suamalie Cologran ma nisi o sui o Milford

E oʻo lava mo tagata e maua i le maʻisuka, i aso nei e tele isi auala e faʻaaoga ai suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea suamalie e aunoa ma ni cyclamates e faʻavae i le stevia.

O le mea lea, uo, o oe ma lau fomaʻi e filifili pe tatau ona aofia ai le sodium cyclamate i lau meaʻai, ae ia manatua o le tausiga o lou soifua maloloina e leʻo luga o le lisi o mea e fiafia i ai gaosi susu ma gaosi.

Ia faʻaeteete i au filifiliga ma ola maloloina!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

Talafaasolopito o le sodium cyclamate

O le faʻaopoopoga E952 e masani ona faʻaaogaina i le alamanuia o meaai, talu ai e sefulu taimi e sili atu le suamalie nai lo le sugar granulated masani. Mai se vaaiga o vailaʻau, o le cyclamate sodium o le elemene cyclamic ma lona calcium, potassium ma le satela salts.

Faʻamatalaina le vailaʻau i le 1937. O se tamaititi faauu, galue i se iunivesite i Ilinoi, na taitaia le atinaeina o se vailaau antipyretic. Na faafuasei ona ou lafoina se sikaleti i le vaifofo, ma ina ua ou toe aumaia i loʻu gutu, sa ou lagonaina se tofo suamalie.

Muamua, latou te mananao e faʻaaoga le vaega e teu ai le oona i fualaau faasaina, aemaise o vailaau faʻamaʻi. Ae i le 1958, i le Iunaite Setete o Amerika, E952 na aloaia o se faʻaopoopoga lea e saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina. Sa faatauina atu i pepa laulau mo le maʻisuka e fai ma sui i le suka.

1966 suʻesuʻega na faʻamaonia ai o nisi ituaiga o meaola faʻataʻitaʻi i totonu o le mafaufau o le tagata e mafai ona gaosia le faʻaopoopoga ma le faʻavaeina o le cyclohexylamine, lea e afaina i le tino. O suʻesuʻega mulimuli (1969) na faʻataunuʻuina e faapea o le faʻaaogaina o le cyclamate e matautia aua e faʻaosofia ai le atinaʻe o le kanesa o le vevela. Ina ua mavae lena, sa faasaina E952 i Amerika.

I le taimi nei, ua talitonuina e le mafai e le faʻaopoopoga ona faʻaosoosoina le gaioiga o le gaioiga tuusao, ae peitai, e mafai ona faʻaleleia le leaga o aʻafiaga o nisi vaega o le tino. E952 e le o aʻafia i le tino o le tagata, e faʻateleina e ala i le faanatinati.

O le toʻatele o tagata i totonu o le iniseti o loʻo i ai ni microbes e mafai ona gaosia le faʻaopoopoga e fausia ai metabolites teratogenic.

O le mea lea, e le fautuaina mo le taumafaina i le taimi o le maitaga (aemaise i le uluaʻi masina muamua) ma le susu.

Sodium cyclamate (e952): pe leaga lenei suamalie?

Ou te faafeiloaia oe! Ua leva ona ofoina mai e le falemaʻi vailaʻau le tele o ituaiga ituaiga suka suka.

O le asō o le a ou talanoa ai e uiga i le sodium cyclamate (E952), lea e masani ona maua i le suka, o le ae iloa ai pe o le a, o a aoga ma mea leaga.

Talu ai ona e mafai ona maua uma i le tuufaatasiga o le toothpaste ma i le vave coffee 3 i le 1, o le a tatou iloa pe o le a lamatia ai o tatou tino.

Sodium cyclamate o loʻo faʻaalia i luga o le pepa o meaai E 952 ma o le elemene cyclamic ma lua fesuiaiga o lona masima - potassium ma le sodium.

O le cyclamate suamalie e 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae peitai, ona o le aafiaga o le synergistic faatasi ai ma isi mea suamalie, ua faaaogaina o se "duet" ma le aspartame, saccharin sodium poo acesulfame.

O lenei suamalie ua manatu e le o le caloric, aua e faaopoopo i ni mea laiti e ausia ai se suamalie suamalie e le afaina ai le malosiaga o le oloa.

E le o iai se faʻamatalaga manino, e le faʻateleina le kulukose o le toto, o le mea lea ua aloaia ai o se isi mea sui i le suka mo tagata e maua i le maʻisuka o ituaiga uma.

O le Sodium cyclamate e tumau lona malosi ma e le toesea lona suamalie suamalie i mea tao tao po o isi mea suamalie kuka. O le suamalie ua faʻaaogaina e le suia e fatugaʻo.

E pei o le tele o isi fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, sodium saccharin), cyclamate sodium e tatau ona faʻaalia i le solia tele o tulafono faatonutonu mo le saogalemu. I le 1937, i le Iunivesite o Amerika i Ilinoi, o se teineitiiti e le o iloa, Michael Sweda, na galue i le faia o se antipyretic.

O le susulu i totonu o le fale suesue (!), Na Ia faataatia ai le sikaleti i luga o le laulau, ma toe ave, na ia tofo i le suamalie. O lea na amata ai le faigamalaga o se mea fou i le maketi maketi.

I ni nai tausaga mulimuli ane, na faatauina atu ai le pateni i le faʻamalositisi o Abbott Laboratories, lea o le a faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tofo o le tele o vailaʻau.

O suʻesuʻega talafeagai na faia mo lenei mea, ma i le 1950 o le suamalie na faʻaalia i le maketi. Ona amata ai lea ona faatau atu le cyclamate i pepa laulau mo le faʻaaogaina e le maʻisuka.

Ua oʻo nei i le 1952, na amata ai le gaosiga o faleoloa e leai se calorie leai-No-Cal.

Sodium cyclomatate: faʻaleagaina o le tino ma aʻafiaga itu

Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi ma le faʻalauiloaina o gaosiga i totonu o Amerika, o suʻesuʻega faaopoopo o loʻo faia i luga o le aʻafiaga o le suauu manogi i luga o se mea ola ma e foliga mai e leaga tele.

A maeʻa suʻesuʻega, e foliga mai i ni vailaʻau tetele, o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaalia o tumutumu oona i lipine o le albino.

I le 1969, na faasaina ai le afa o le sodium i le Iunaite Setete.

Talu mai le tele o suʻesuʻega ua faia talu mai le amataga o le 70s, o se vaega o le toe faafouina o le suamalie, afa i aso nei ua faamaonia mo le faʻaaogaina e le gata i le Rusia, ae i totonu foi o 55 atunuu, e aofia ai atunuu o Europa.

Ae ui i lea, o le mea moni e mafai e le cyclamate ona mafua ai le kanesa e avea ai ma se tagata le taliaina i totonu o mea taua i luga o le igoa meaai ma o loo mafua ai foi masalosaloga. I totonu o le Iunaite Setete, o le mataupu o le siitiaina o le faasaina i lona faaaogaina ua na o le mafaufau nei.

E le gata i lea, ei ai siama i totonu o le gastrointestinal tract, pe afai e tali atu i lenei suamalie, ona fai ni metabolites teratogenic (mea e mafai ona aafia ai le atinaeina o le pepe).

O le mafuaʻaga lea e faasa ai le cyclomatate sodium mo fafine maʻitaga, aemaise i le 2-3 vaiaso muamua.

O le fua puipuia o aso taitasi e 11 mg / kg o le mamafa o tagata matutua, ma talu ai e 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le sukari, e mafai lava ona sili atu nai lo le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona inu le 3 lita o le soda ma lenei suamalie.

O le mea lea, o le sauaina o suka e suitulaga i fualaau oona e le aoga!

E pei o le suamalie suamalie, cyclamate sodium, aemaise lava i le tuufaatasiga o le siama soda, e aafia ai le tulaga o fatugaʻo. E leai se mea e manaʻomia e ave ai avega mamafa i nei totoga.

E leai ni suʻesuʻega aloaia e faʻamaonia ai le afaina o le sodium cyclamate e oʻo mai i le taimi nei, ae o le "masini kemisi" i le tino o le tagata, lea ua uma ona mamafa i se siosiomaga e le lelei, e le o atagia i soo se auala i le auala sili.

O lenei vailaʻau o se vaega o ituaiga ituaiga e pei ole: suamalie Cologran ma nisi o sui o Milford

E oʻo lava mo tagata e maua i le maʻisuka, i aso nei e tele isi auala e faʻaaoga ai suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea suamalie e aunoa ma ni cyclamates e faʻavae i le stevia.

O le mea lea, uo, o oe ma lau fomaʻi e filifili pe faʻapipiʻi le cyclamate sodium i au meaʻai, ae ia manatua o le tausiga o lou soifua maloloina e leʻo luga o le lisi o mea e fiafia i ai gaosi susu ma gaosi.

Ia faʻaeteete i au filifiliga ma ola maloloina!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

E faigata ona mafaufau i meaai faʻaonaponei e aunoa ma ni faʻaopoopoga talafeagai. O le tele o mea suamalie ua maua faapitoa le lauiloa. Mo se taimi umi, o le mea sili ona taatele o ia mea o le vailaʻau kemikolo cyclamate (isi igoa - e952, faʻaopoopoga). I le taimi nei, o na mea moni e tautala i lona afaina ua maeʻa ona faʻamautuina.

Sodium cyclamate e aofia ai le vaega o mea faʻateʻa. O nei mea uma o le a pei o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. E leai se mea e sili ona manogi, o lana meatotino autu o se mea suamalie malie. I lona aafiaga i pulumu, e mafai ona 50 taimi suamalie nai lo suka. Afai e faʻafefiloi ma isi mea suamalie, ona faʻaateleina lea o le suamalie o meaai i le tele o taimi. O le sili atu o le faʻatupulaia o le faʻaopoopoga e faigofie ona siaki - i le gutu o le ai ai se faʻamatalaga manino i se mea faʻapipiʻi metallic.

O lenei vailaau e solo vave vave i le vai (ma e le o vave vave - i le ava malosi). O le uiga foi o le E-952 o le a le faʻamavaeina i mea gaʻo.

I luga o igoa o oloa taʻitasi i totonu o le faleoloa o loʻo i ai se faasologa faifaipea o mataitusi ma fuainumera e le mafai ona malamalama i se tagata faigofie. E leai se tasi o faʻatau e manaʻo e malamalama i lenei mea leaga: e tele mea e alu i le ato e aunoa ma se suʻesuʻega vavalalata. E le gata i lea, o supplements nutritional o loʻo faʻaaogaina i le alamanuia o taumafa faʻaonaponei o le a faʻaleleia pe a ma le lua afe. E tofu i latou ma lana lava tulafono ma le igoa. O i latou na gaosia i atunuʻu Europa o loʻo tauaveina le tusi E. E tele taimi e faʻaaogaina ai meaai E (le laulau o loʻo i lalo e faʻaalia ai le faʻavasegaina) na oʻo mai i le tuaoi o le tolu selau igoa.

Faʻaopoopoga Mea Taumafa E, Laulau 1

O nei mea e faʻaogaina i le E-oloa o loʻo faʻaaogaina ma faʻamaonia e faʻaaogaina ma suʻesuʻeina mo le saogalemu mo le faʻaaogaina o taumafa a tagata. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻatuatua le tagata faʻatau i le kamupanī, e aunoa ma le faʻauluina i auiliiliga o mea leaga poʻo faʻamanuiaga o sea faʻaopoopoga. Ae o meaʻai paleni o le E o loʻo i luga o le vai o se aisa tele. O faʻatalatalanoaga o loʻo faʻaauau pea e tusa ai ma a latou aʻafiaga moni i le soifua maloloina o tagata Sodium cyclamate e mafua ai foi le tele o feeseeseaiga.

O feeseeseaiga talitutusa e fesootaʻi ma le fofo ma le faʻaaogaina o nei mea e tutupu e le gata i lo tatou atunuu, ae faʻapea foi i totonu o Europa ma Amerika. I Rusia, e tolu lisi ua tuufaatasia e oo mai i le taimi nei:

1. O mea faaopoopo ua faatagaina.

2. Faaopoopoga faasaina.

3. O vailaʻau e le o faʻatagaina faʻamaonia ae le faʻasaina.

I lo tatou atunuu, o meaʻai faaopoopo o loʻo faʻaalia i le laulau o loʻo taua i lalo ua faʻasaina faasaina.

Meaʻai Taumafa E faʻasaina i le Malo Rusia, laulau 2

O le tulaga o loʻo i ai nei o le alalafaga taumafa e le o faʻamafuaina atoa i meaʻai faaopoopo. O le isi mea, o lo latou faʻaaoga e masani ona le faʻaaogaina. O nei vailaʻau faʻafefiloi e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o faʻamaʻi matautia, ae o le a manino lava i le tele o tausaga talu ona faʻaaogaina. Ae e le mafai ona faafitia atoatoa le aoga o le 'aiina o ia meaai: faatasi ai ma le fesoasoani o mea faʻaopopo, o le tele o oloa e faʻamaoaigaina i vitamini ma minerale ia e aoga i tagata. O le a le faʻalavelave poʻo le faʻaleagaina E952 (faʻaopopo)?

I le taimi muamua, o lenei vailaʻau na maua ai lana talosaga i le falemaʻi: o le kamupani Abbott Laboratories na mananao e faʻaaoga lenei mea matagofie ina ia mafai ai ona vevela le oona o nisi o vailaʻau. Ae latalata atu i le 1958, na aloaia le sodium cyclamate e saogalemu mo le 'ai. Ma i le ogatotonu o le sixties, ua uma ona faʻamaonia o le cyclamate o se gasegase gasegase (e ui lava e le o se mafuaaga manino o le kanesa). O le mafuaʻaga lea e faʻaauauina ai feeseeseaiga i luga o le faʻaleagaina poʻo le manuia o lenei vailaʻau.

Ae, e ui lava i ia tagi, o le faaopoopo (sodium cyclamate) e faatagaina e avea o se mea suamalie, o le afaina ma faamanuiaga o loo suesueina pea i totonu o le silia i le 50 atunuu o le lalolagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faatagaina i Ukraine. Ma i Rusia, o lenei fualaau faasaina, i se isi itu, e le aofia ai mai le lisi o meaʻai ua faamaonia i le 2010.

O le a se mea e ave e se mea suamalie? E afaina pe lelei le natia i lana fua faatatau? O se mea suamalie lauiloa sa muai faatauina atu i le ituaiga o laulau na faatonuina i le maʻisuka e fai ma sui i le suka.

O le saunia o mea taumafa e faʻaalia i le faʻaaogaina o se paluga, lea o le a aofia ai vaega e sefulu o se faʻaopoopoga ma se tasi vaega o le saccher. Ona o le faʻamautuina o sea mea manogi pe a vevela, e mafai ona faʻaaogaina uma i le mea e gaosia ai meaʻai ma inu o loʻo faʻafefeteina i totonu o le vai vevela.

O le Cyclamate e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuni o aisakulimi, meaʻai, fualaau aina po o fualaau faisua ma mea maualalo i le kalori, faʻapea foi ma le sauniuniga o mea inu ava malosi. O loʻo maua i fualaau 'aina, siamu, uila, marmalade, pastries ma le kuki.

O le faʻaopoopoga e faʻaaogaina foi i le falemaʻi: ua faʻaaogaina e faʻaogaina ai mea faʻafefiloi mo le gaosia o vailaʻau o le vailaʻau-minerale ma le tale (suppressants). O loʻo i ai foi lona faʻaaogaina i totonu o le gaosiga o le gaosiga - o le sodium cyclamate o se vaega o lipine lipsticks ma lipsticks.

I le faagasologa o le faʻaaogaina o le E-952 e le mafai ona gauai atoatoa e le tele o tagata ma meaola - o le a faʻateleina i le faʻavave. O le saogalemu e manatu ole fua ole aso ile fua ole 10 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino.

O loʻo i ai ni vaega o tagata o loʻo faʻaaogaina nei meaʻai faʻapitoa i le metabolites. O le mafuaʻaga lea e mafai ai ona afaina le cyclamate satela pe a 'ai e fafine maʻitaga.

E ui i le mea moni e faapea o le taumafa taumafa E-952 ua aloaia e saogalemu ai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, e tatau ona faʻaeteete i lona faʻaogaina, aʻo matauina le faʻasologa masani o aso taitasi. Afai e mafai, e tatau ona lafoaia oloa o loʻo i ai, lea o le a sili ona aoga i le soifua maloloina o le tagata.

O le suauu sodium cyclamate ma lona aafiaga i luga o le tino

O le i ai o meaʻai paleni i taumafa faʻaonapo nei o se mea masani, e le o se mea e ofo ai. O mea suamalie o se vaega o mea inu gaosini, mea e faʻafefiloi ai, masiʻi, sola, meaʻai susu, mea e gaosi ai falaoa ma sili atu.

Mo se taimi umi, o le sodium cyclamate, o se faʻaopoopoga e tele tagata e iloa e pei o E952, na avea ma taʻitaʻi i mea uma e sui ai suka. Ae o le aso ua suia le tulaga, talu ai o le afaina o lenei vailaau ua faamaonia ma sainia faasaienisi e le tele o suesuega a le falemai.

Sodium cyclamate o se suauu gaosia e suia.E 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo lona 'afaina', ma pe a faʻapipiʻiina ma isi vailaau o le natura faʻaleagaina, e oʻo lava i le limasefulu taimi.

O le vaega e le aofia ai calories, o le mea lea, e le afaina ai le kulukose i totonu o le toto, e le taitai atu ai i foliga vaaia o isi pauna. O le vailaau e sili atu ona solu i totonu o le vai, e leai se manogi. Seʻio tatou tilotilo atu i aogā ma faʻasauā o se faʻaopoopoga o meaʻai, o le a le aafiaga o le soifua maloloina o tagata, ma o le a lona uiga saogalemu?

O le faʻaopoopoga E952 e masani ona faʻaaogaina i le alamanuia o meaai, talu ai e sefulu taimi e sili atu le suamalie nai lo le sugar granulated masani. Mai se vaaiga o vailaʻau, o le cyclamate sodium o le elemene cyclamic ma lona calcium, potassium ma le satela salts.

Faʻamatalaina le vailaʻau i le 1937. O se tamaititi faauu, galue i se iunivesite i Ilinoi, na taitaia le atinaeina o se vailaau antipyretic. Na faafuasei ona ou lafoina se sikaleti i le vaifofo, ma ina ua ou toe aumaia i loʻu gutu, sa ou lagonaina se tofo suamalie.

Muamua, latou te mananao e faʻaaoga le vaega e teu ai le oona i fualaau faasaina, aemaise o vailaau faʻamaʻi. Ae i le 1958, i le Iunaite Setete o Amerika, E952 na aloaia o se faʻaopoopoga lea e saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina. Sa faatauina atu i pepa laulau mo le maʻisuka e fai ma sui i le suka.

1966 suʻesuʻega na faʻamaonia ai o nisi ituaiga o meaola faʻataʻitaʻi i totonu o le mafaufau o le tagata e mafai ona gaosia le faʻaopoopoga ma le faʻavaeina o le cyclohexylamine, lea e afaina i le tino. O suʻesuʻega mulimuli (1969) na faʻataunuʻuina e faapea o le faʻaaogaina o le cyclamate e matautia aua e faʻaosofia ai le atinaʻe o le kanesa o le vevela. Ina ua mavae lena, sa faasaina E952 i Amerika.

I le taimi nei, ua talitonuina e le mafai e le faʻaopoopoga ona faʻaosoosoina le gaioiga o le gaioiga tuusao, ae peitai, e mafai ona faʻaleleia le leaga o aʻafiaga o nisi vaega o le tino. E952 e le o aʻafia i le tino o le tagata, e faʻateleina e ala i le faanatinati.

O le toʻatele o tagata i totonu o le iniseti o loʻo i ai ni microbes e mafai ona gaosia le faʻaopoopoga e fausia ai metabolites teratogenic.

O le mea lea, e le fautuaina mo le taumafaina i le taimi o le maitaga (aemaise i le uluaʻi masina muamua) ma le susu.

Ou te faafeiloaia oe! Ua leva ona ofoina mai e le falemaʻi vailaʻau le tele o ituaiga ituaiga suka suka.

O le asō o le a ou talanoa ai e uiga i le sodium cyclamate (E952), lea e masani ona maua i le suka, o le ae iloa ai pe o le a, o a aoga ma mea leaga.

Talu ai ona e mafai ona maua uma i le tuufaatasiga o le toothpaste ma i le vave coffee 3 i le 1, o le a tatou iloa pe o le a lamatia ai o tatou tino.

Sodium cyclamate E952: faʻamatalaga

Sodium cyclamate o loʻo faʻaalia i luga o le pepa o meaai E 952 ma o le elemene cyclamic ma lua fesuiaiga o lona masima - potassium ma le sodium.

O le cyclamate suamalie e 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae peitai, ona o le aafiaga o le synergistic faatasi ai ma isi mea suamalie, ua faaaogaina o se "duet" ma le aspartame, saccharin sodium poo acesulfame.

Faʻafiafiaga kalori ma GI

O lenei suamalie ua manatu e le o le caloric, aua e faaopoopo i ni mea laiti e ausia ai se suamalie suamalie e le afaina ai le malosiaga o le oloa.

E le o iai se faʻamatalaga manino, e le faʻateleina le kulukose o le toto, o le mea lea ua aloaia ai o se isi mea sui i le suka mo tagata e maua i le maʻisuka o ituaiga uma.

O le Sodium cyclamate e tumau lona malosi ma e le toesea lona suamalie suamalie i mea tao tao po o isi mea suamalie kuka. O le suamalie ua faʻaaogaina e le suia e fatugaʻo.

toe i luga

E pei o le tele o isi fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, sodium saccharin), cyclamate sodium e tatau ona faʻaalia i le solia tele o tulafono faatonutonu mo le saogalemu. I le 1937, i le Iunivesite o Amerika i Ilinoi, o se teineitiiti e le o iloa, Michael Sweda, na galue i le faia o se antipyretic.

O le susulu i totonu o le fale suesue (!), Na Ia faataatia ai le sikaleti i luga o le laulau, ma toe ave, na ia tofo i le suamalie. O lea na amata ai le faigamalaga o se mea fou i le maketi maketi.

I ni nai tausaga mulimuli ane, na faatauina atu ai le pateni i le faʻamalositisi o Abbott Laboratories, lea o le a faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tofo o le tele o vailaʻau.

O suʻesuʻega talafeagai na faia mo lenei mea, ma i le 1950 o le suamalie na faʻaalia i le maketi. Ona amata ai lea ona faatau atu le cyclamate i pepa laulau mo le faʻaaogaina e le maʻisuka.

Ua oʻo nei i le 1952, na amata ai le gaosiga o faleoloa e leai se calorie leai-No-Cal.

Cyclomat Sodium: faʻaleagaina o le tino ma aʻafiaga itu

Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi ma le faʻalauiloaina o gaosiga i totonu o Amerika, o suʻesuʻega faaopoopo o loʻo faia i luga o le aʻafiaga o le suauu manogi i luga o se mea ola ma e foliga mai e leaga tele.

vailaau oona o le tino

A maeʻa suʻesuʻega, e foliga mai i ni vailaʻau tetele, o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaalia o tumutumu oona i lipine o le albino.

I le 1969, na faasaina ai le afa o le sodium i le Iunaite Setete.

Talu mai le tele o suʻesuʻega ua faia talu mai le amataga o le 70s, o se vaega o le toe faafouina o le suamalie, afa i aso nei ua faamaonia mo le faʻaaogaina e le gata i le Rusia, ae i totonu foi o 55 atunuu, e aofia ai atunuu o Europa.

Ae ui i lea, o le mea moni e mafai e le cyclamate ona mafua ai le kanesa e avea ai ma se tagata le taliaina i totonu o mea taua i luga o le igoa meaai ma o loo mafua ai foi masalosaloga. I totonu o le Iunaite Setete, o le mataupu o le siitiaina o le faasaina i lona faaaogaina ua na o le mafaufau nei.

Aafiaga o le afa i le taimi o le maitaga

E le gata i lea, ei ai siama i totonu o le gastrointestinal tract, pe afai e tali atu i lenei suamalie, ona fai ni metabolites teratogenic (mea e mafai ona aafia ai le atinaeina o le pepe).

O le mafuaʻaga lea e faasa ai le cyclomatate sodium mo fafine maʻitaga, aemaise i le 2-3 vaiaso muamua.

togi i aso taitasi

O le fua puipuia o aso taitasi e 11 mg / kg o le mamafa o tagata matutua, ma talu ai e 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le sukari, e mafai lava ona sili atu nai lo le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona inu le 3 lita o le soda ma lenei suamalie.

O le mea lea, o le sauaina o suka e suitulaga i fualaau oona e le aoga!

E pei o le suamalie suamalie, cyclamate sodium, aemaise lava i le tuufaatasiga o le siama soda, e aafia ai le tulaga o fatugaʻo. E leai se mea e manaʻomia e ave ai avega mamafa i nei totoga.

E leai ni suʻesuʻega aloaia e faʻamaonia ai le afaina o le sodium cyclamate e oʻo mai i le taimi nei, ae o le "masini kemisi" i le tino o le tagata, lea ua uma ona mamafa i se siosiomaga e le lelei, e le o atagia i soo se auala i le auala sili.

O lenei vailaʻau o se vaega o ituaiga ituaiga e pei ole: suamalie Cologran ma nisi o sui o Milford

E oʻo lava mo tagata e maua i le maʻisuka, i aso nei e tele isi auala e faʻaaoga ai suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea suamalie e aunoa ma ni cyclamates e faʻavae i le stevia.

O le mea lea, uo, o oe ma lau fomaʻi e filifili pe faʻapipiʻi le cyclamate sodium i au meaʻai, ae ia manatua o le tausiga o lou soifua maloloina e leʻo luga o le lisi o mea e fiafia i ai gaosi susu ma gaosi.

Ia faʻaeteete i au filifiliga ma ola maloloina!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

O le i ai o meaʻai paleni i taumafa faʻaonapo nei o se mea masani, e le o se mea e ofo ai. O mea suamalie o se vaega o mea inu gaosini, mea e faʻafefiloi ai, masiʻi, sola, meaʻai susu, mea e gaosi ai falaoa ma sili atu.

Mo se taimi umi, o le sodium cyclamate, o se faʻaopoopoga e tele tagata e iloa e pei o E952, na avea ma taʻitaʻi i mea uma e sui ai suka. Ae o le aso ua suia le tulaga, talu ai o le afaina o lenei vailaau ua faamaonia ma sainia faasaienisi e le tele o suesuega a le falemai.

Sodium cyclamate o se suauu gaosia e suia. E 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo lona 'afaina', ma pe a faʻapipiʻiina ma isi vailaau o le natura faʻaleagaina, e oʻo lava i le limasefulu taimi.

O le vaega e le aofia ai calories, o le mea lea, e le afaina ai le kulukose i totonu o le toto, e le taitai atu ai i foliga vaaia o isi pauna. O le vailaau e sili atu ona solu i totonu o le vai, e leai se manogi. Seʻio tatou tilotilo atu i aogā ma faʻasauā o se faʻaopoopoga o meaʻai, o le a le aafiaga o le soifua maloloina o tagata, ma o le a lona uiga saogalemu?

O le faʻaopoopoga E952 e masani ona faʻaaogaina i le alamanuia o meaai, talu ai e sefulu taimi e sili atu le suamalie nai lo le sugar granulated masani. Mai se vaaiga o vailaʻau, o le cyclamate sodium o le elemene cyclamic ma lona calcium, potassium ma le satela salts.

Faʻamatalaina le vailaʻau i le 1937. O se tamaititi faauu, galue i se iunivesite i Ilinoi, na taitaia le atinaeina o se vailaau antipyretic. Na faafuasei ona ou lafoina se sikaleti i le vaifofo, ma ina ua ou toe aumaia i loʻu gutu, sa ou lagonaina se tofo suamalie.

Muamua, latou te mananao e faʻaaoga le vaega e teu ai le oona i fualaau faasaina, aemaise o vailaau faʻamaʻi. Ae i le 1958, i le Iunaite Setete o Amerika, E952 na aloaia o se faʻaopoopoga lea e saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina. Sa faatauina atu i pepa laulau mo le maʻisuka e fai ma sui i le suka.

1966 suʻesuʻega na faʻamaonia ai o nisi ituaiga o meaola faʻataʻitaʻi i totonu o le mafaufau o le tagata e mafai ona gaosia le faʻaopoopoga ma le faʻavaeina o le cyclohexylamine, lea e afaina i le tino. O suʻesuʻega mulimuli (1969) na faʻataunuʻuina e faapea o le faʻaaogaina o le cyclamate e matautia aua e faʻaosofia ai le atinaʻe o le kanesa o le vevela. Ina ua mavae lena, sa faasaina E952 i Amerika.

I le taimi nei, ua talitonuina e le mafai e le faʻaopoopoga ona faʻaosoosoina le gaioiga o le gaioiga tuusao, ae peitai, e mafai ona faʻaleleia le leaga o aʻafiaga o nisi vaega o le tino. E952 e le o aʻafia i le tino o le tagata, e faʻateleina e ala i le faanatinati.

O le toʻatele o tagata i totonu o le iniseti o loʻo i ai ni microbes e mafai ona gaosia le faʻaopoopoga e fausia ai metabolites teratogenic.

O le mea lea, e le fautuaina mo le taumafaina i le taimi o le maitaga (aemaise i le uluaʻi masina muamua) ma le susu.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O le suamalie i foliga vaaia e pei o se paʻu paʻepaʻe masani. E leai se manogi manaia, ae e ese mai i se mea e fiafia i ai. Afai tatou te faatusatusa le suamalie e faatatau i le suka, ona faaopoopo lea o le faaopoopo i le 30 taimi e suamalie.

O le vaega, e masani lava ona suia le saccharin, e solo lelei i soo se vai, e sili atu lemu i le fofo i le ava malosi ma le gaʻo. E leai se mea e maua ai le kalori, lea e mafai ai ona 'ai le maʻisuka ma tagata e mataʻituina lo latou ola maloloina.

O faʻamatalaga e uiga i nisi o tagata gasegase e matauina o le tofo o le tofo e le lelei, ma afai e te 'ai sina mea e sili atu nai lo le masani, ona i ai lea i le gutu se tofo gaosi mo se taimi umi. I le sodium cyclamate, o loʻo i ai faʻamanuiaga ma e afaina, ia tatou taumafai e iloa mea e sili atu.

O tulaga le mafaatusalia o le faʻaopopo e aofia ai mea nei:

  • E sili atu le suamalie nai lo le sugar granulated
  • Le lava o kalori
  • Tau maualalo laʻititi,
  • Faʻamatagofie faʻafefete i le vai,
  • Talia fiafia.

Ae peitai, e le o se mea e le aoga le faasaina o lenei mea i le tele o atunuu, ona o le umi o le taumafa e ono mafua ai ona aʻafia itu. O le mea moni, o le faʻaopoopoga e le faʻapupulaina ai a latou atinaʻe tuusao, ae e le faʻaaloalogia se vaega.

O aʻafiaga o le faʻaaogaina o le cyclamate:

  1. Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo i le tino.
  2. Alu
  3. Aafiaga le lelei i le loto ma toto toto.
  4. Faʻamataga o fatugao, lalo ifo i le maʻisuka nephropathy.
  5. E952 e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina ma le tuputupu ae o maʻa fatu ma maʻa.

E le saʻo le fai mai o le cyclamate e mafua ai le kanesa. O le mea moni, o suʻesuʻega na faia, na latou faʻamaonia ai le atiaeina o le siʻosiʻomaga i atunuʻu. Ae ui i lea, i totonu o tagata, e le i faia ni faʻamatalaga mo mafuaaga manino.

E le fautuaina le faaopoopoga mo le susu, ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi, pe afai o se talaaga o le faaletonu o le tino, le toe faalēaogā.

Aua le faʻatau mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga.

E952 e afaina i le tino. O le mea moni, o suʻesuʻega faasaienisi e faʻamaonia ai le faʻamaoniaina o lenei faʻamatalaga, ae e sili atu le aua le faʻanoanoa le tino ma le tele o kemisi, ona o le faʻafefe o le tino o le pito sili lea "laiti", o faafitauli e mafai ona sili atu ona ogaoga.

Afai e te manaʻo moni i laʻau suamalie, ona sili atu lea ona filifilia se isi mea suamalie, lea e leai ni aʻafiaga leaga mo le tulaga o le tagata. O mea manogi e vaevaeina i totonu o le tino (natura) ma gaosia (faʻapipiʻiina).

I le tulaga muamua, o loo tatou talanoa e uiga i le sorbitol, fructose, xylitol, stevia. O oloa gaosi e aofia ai le saccharin ma le aspartame, ma le cyclamate.

O le mea sili ona saogalemu le suka e talitonuina o le avea lea ma meaʻai o supvia. O le laau e aofia ai glycosides laiti-calorie ma se suamalie suamalie. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai le oloa mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga faʻamaʻi, aua e le afaina ai le suka toto o se tagata.

E tasi le gram o stevia e tutusa ma le 300 g o le suka gaʻo. O le mauaina o se mea lelei, mulimuli ane, e leai se aoga o le malosiaga o stevia, e le afaina ai gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino.

Isi suka e suitulaga:

  • Fructose (e taʻua foi o le suka o fualaau aina). Monosaccharide e maua i fua, fualaʻau, meli, nectar. E solo lelei le paʻu i totonu o le vai; ao faagasolo togafitiga vevela, o suiga o meatotino e suia laitiiti. Faʻatasi ai ma le maʻisuka faʻamaʻi, e le fautuaina, talu ai o le kulūkose ua faia i le vaeluaina, o le faʻaaogaina lea e manaʻomia ai le inisalini,
  • Sorbitol (sorbitol) i lona tulaga masani e maua i fualaau aina ma fua. I luga o se gaosiga o gaosi oloa gaosia e le oxidation o le kulukose. Ole aoga ole malosi ole 3.5 kcal mo le kalama. E le fetaui mo tagata e mananao e aveesea le mamafa.

I le faaiuga, matou te maitauina o le leaga o le sodium cyclamate e le o faʻamautuina atoatoa, ae leai se molimau faʻamaonia o faamanuiaga o se faʻaopoopoga meaʻai. E tatau ona malamalama o le mafuaaga na faʻasaina ai le E952 i nisi o atunuu. Talu ai o le vaega e le o aʻafia ma alu ese mai i le urini, e taʻua o le saogalemu i se tulaga masani o le aso e le silia le 11 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino o le tagata.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le sodium cyclamate o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O mea taumafa taumafa e masani ona masani ai ma masani i mea tau pisinisi i aso nei. O le suamalie e masani ona faʻaaogaina - e faʻaopoopoina i falaoa ma meaʻai susu.

Sodium cyclamate, o loʻo faʻaalia i luga o igoa e pei o le e952, mo se taimi umi na tumau pea le maualuga i totonu o le suka. O aso nei ua suia le tulaga - o le afaina o lenei vailaau ua faamaonia ma saienisi sikolasipi.

O lenei mea suamalie o se sui o le kulimi eletise; e foliga mai o se paʻu paepae e aofia ai ni tioata tioata.

E mafai ona maitauina e faapea:

  1. Sodium cyclamate e toetoe lava a leai se aoga, ae o loo i ai se tofo suamalie.
  2. Afai tatou te faatusatusa le vailaʻau i lona aafiaga i pulupulu o le suka i le suka, ona oʻo lea o le cyclamate e 50 taimi e suamalie ai.
  3. Ma o lenei fuainumera e faʻateleina pe afai e faʻaopoopoina le e952 ma isi faʻaopoopoga.
  4. O lenei vailaʻau, e masani lava ona suia le saccharin, e sili atu le solu i le vai, faʻaitiitia le faʻaitiitia o vaiinu vaiinu ma e le faʻamavae i gaʻo.
  5. Afai e te sili atu i le faʻatagaina, o le a tumau pea le tootoo o le gaʻo i le gutu.

O igoa o faleoloa oloa e faʻalavelave ai le tagata e leʻi faʻamaoniaina ma le anoanoai o faʻapuupuuga, faasinoupu, tusi ma fuainumera.

A aunoa ma le sulu i totonu, o le averesi o le au faatau na te tuʻuina mea uma e foliga talafeagai ia te ia i totonu o le ato ma alu atu i le resitala tupe. I le taimi nei, i le iloa o le decryption, e mafai ona e iloa lelei po o le a le aoga poʻo le leaga o oloa ua filifilia.

I le aotelega, e tusa ma le 2,000 ituaiga taumafa faʻapitoa. O le mataitusi "E" i luma o numera o lona uiga o le gaosiga na gaosia i totonu o Europa - o le numera o na mea na ausia e tusa ma le tolu selau. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai vaega autu.


  1. Ivashkin V.T., Drapkina O. M., Korneeva O. N. Fua eseese o le maʻi pipisi, Medical News Agency - M., 2011. - 220 itu.

  2. Kamysheva, E. Suʻega insulin i le maʻisuka. / E. Kamysheva. - Moscow: Mir, 1977 .-- 750 p.

  3. Okorokov, A.N. Togafitiga o faamai o totoga i totonu. Volume 2. Togafitiga o faʻamaʻi rūmati. Togafitiga o faamai pipisi. Togafitiga o faamaʻi fatuga / A.N. Hams. - M.: Tusi fomaʻi, 2014. - 608 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Hazardous Sweetener Properties

Sodium cyclamate e aofia ai le vaega o mea faʻateʻa. O nei mea uma o le a pei o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. E leai se mea e sili ona manogi, o lana meatotino autu o se suamalie malie. I lona aafiaga i pulumu, e mafai ona 50 taimi suamalie nai lo suka. Afai e faʻafefiloi ma isi mea suamalie, ona faʻaateleina lea o le suamalie o meaai i le tele o taimi. O le sili atu o le faʻatupulaia o le faʻaopoopoga e faigofie ona siaki - i le gutu o le ai ai se faʻamatalaga manino i se mea faʻapipiʻi metallic.

O lenei vailaau e solo vave vave i le vai (ma e le o vave vave - i le ava malosi). O le uiga foi o le E-952 o le a le faʻamavaeina i mea gaʻo.

Faʻaopoopoga Mea Taumafa E: Eseesega ma Vasega

I luga o igoa o oloa taʻitasi i totonu o le faleoloa o loʻo i ai se faasologa faifaipea o mataitusi ma fuainumera e le mafai ona malamalama i se tagata faigofie. E leai se tasi o faʻatau e manaʻo e malamalama i lenei mea leaga: e tele mea e alu i le ato e aunoa ma se suʻesuʻega vavalalata. E le gata i lea, o supplements nutritional o loʻo faʻaaogaina i le alamanuia o taumafa faʻaonaponei o le a faʻaleleia pe a ma le lua afe. E tofu i latou ma lana lava tulafono ma le igoa. O i latou na gaosia i atunuʻu Europa o loʻo tauaveina le tusi E. E tele taimi e faʻaaogaina ai meaai E (le laulau o loʻo i lalo e faʻaalia ai le faʻavasegaina) na oʻo mai i le tuaoi o le tolu selau igoa.

Faʻaopoopoga Mea Taumafa E, Laulau 1

Aotelega o le faaaogainaIgoa
E pei o ni ataE-100-E-182
FaʻasaoinaE-200 ma le maualuga
Vailaau faʻasainaE-300 ma sili atu
Tumau tumauE-400 ma le maualuga
FailaugaE-450 ma le maualuga
Faʻatonuina o le puleaina ma le faʻamaina o paʻuE-500 ma le maualuga
O mea e faʻaleleia ai le tofo ma le manogiE-600
Fallback TaulaE-700-E-800
Faʻaleleia mo falaoa ma falaoamataE-900 ma sili atu

Lisi faasaina ma faatagaina

O nei mea e faʻaogaina i le E-oloa o loʻo faʻaaogaina ma faʻamaonia e faʻaaogaina ma suʻesuʻeina mo le saogalemu mo le faʻaaogaina o taumafa a tagata. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻatuatua le tagata faʻatau i le kamupanī, e aunoa ma le faʻauluina i auiliiliga o mea leaga poʻo faʻamanuiaga o sea faʻaopoopoga. Ae o meaʻai paleni o le E o loʻo i luga o le vai o se aisa tele. O faʻatalatalanoaga o loʻo faʻaauau pea e tusa ai ma a latou aʻafiaga moni i le soifua maloloina o tagata Sodium cyclamate e mafua ai foi le tele o feeseeseaiga.

O feeseeseaiga talitutusa e fesootaʻi ma le fofo ma le faʻaaogaina o nei mea e tutupu e le gata i lo tatou atunuu, ae faʻapea foi i totonu o Europa ma Amerika. I Rusia, e tolu lisi ua tuufaatasia e oo mai i le taimi nei:

1. O mea faaopoopo ua faatagaina.

2. Faaopoopoga faasaina.

3. O vailaʻau e le o faʻatagaina faʻamaonia ae le faʻasaina.

Meaʻai Taumafa Mataʻutia

I lo tatou atunuu, o meaʻai faaopoopo o loʻo faʻaalia i le laulau o loʻo taua i lalo ua faʻasaina faasaina.

Meaʻai Taumafa E faʻasaina i le Malo Rusia, laulau 2

Aotelega o le faaaogainaIgoa
Faagasologa o alalaʻauE-121 (vali)
Fuʻu suamalieE-123
FaasaoE-240 (formaldehyde). Mea matautia oona mo le teuina o meaola o meaola
Faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le falaoamataE-924a ma le E-924b

O le tulaga o loʻo i ai nei o le alalafaga taumafa e le o faʻamafuaina atoa i meaʻai faaopoopo. O le isi mea, o lo latou faʻaaoga e masani ona le faʻaaogaina. O nei vailaʻau faʻafefiloi e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o faʻamaʻi matautia, ae o le a manino lava i le tele o tausaga talu ona faʻaaogaina. Ae e le mafai ona faafitia atoatoa le aoga o le 'aiina o ia meaai: faatasi ai ma le fesoasoani o mea faʻaopopo, o le tele o oloa e faʻamaoaigaina i vitamini ma minerale ia e aoga i tagata. O le a le faʻalavelave poʻo le faʻaleagaina E952 (faʻaopopo)?

History of sodium cyclamate faaaoga

I le taimi muamua, o lenei vailaʻau na maua ai lana talosaga i le falemaʻi: o le kamupani Abbott Laboratories na mananao e faʻaaoga lenei mea matagofie ina ia mafai ai ona vevela le oona o nisi o vailaʻau. Ae latalata atu i le 1958, na aloaia le sodium cyclamate e saogalemu mo le 'ai. Ma i le ogatotonu o le sixties, ua uma ona faʻamaonia o le cyclamate o se gasegase gasegase (e ui lava e le o se mafuaaga manino o le kanesa). O le mafuaʻaga lea e faʻaauauina ai feeseeseaiga i luga o le faʻaleagaina poʻo le manuia o lenei vailaʻau.

Ae, e ui lava i ia tagi, o le faaopoopo (sodium cyclamate) e faatagaina e avea o se mea suamalie, o le afaina ma faamanuiaga o loo suesueina pea i totonu o le silia i le 50 atunuu o le lalolagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faatagaina i Ukraine. Ma i Rusia, o lenei fualaau faasaina, i se isi itu, e le aofia ai mai le lisi o meaʻai ua faamaonia i le 2010.

E-952. O le faaopoopo e faʻaleaga pe aoga?

O le a se mea e ave e se mea suamalie? E afaina pe lelei le natia i lana fua faatatau? O se mea suamalie lauiloa sa muai faatauina atu i le ituaiga o laulau na faatonuina i le maʻisuka e fai ma sui i le suka.

O le saunia o mea taumafa e faʻaalia i le faʻaaogaina o se paluga, lea o le a aofia ai vaega e sefulu o se faʻaopoopoga ma se tasi vaega o le saccher. Ona o le faʻamautuina o sea mea manogi pe a vevela, e mafai ona faʻaaogaina uma i le mea e gaosia ai meaʻai ma inu o loʻo faʻafefeteina i totonu o le vai vevela.

O le Cyclamate e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuni o aisakulimi, meaʻai, fualaau aina po o fualaau faisua ma mea maualalo i le kalori, faʻapea foi ma le sauniuniga o mea inu ava malosi. O loʻo maua i fualaau 'aina, siamu, uila, marmalade, pastries ma le kuki.

O le faʻaopoopoga e faʻaaogaina foi i le falemaʻi: ua faʻaaogaina e faʻaogaina ai mea faʻafefiloi mo le gaosia o vailaʻau o le vailaʻau-minerale ma le tale (suppressants). O loʻo i ai foi lona faʻaaogaina i le gaosiga o le gaosiga - o le sodium cyclamate o se vaega o lipine lipsticks ma lipsticks.

Faʻaopoopoga saogalemu faʻaopoopo

I le faagasologa o le faʻaaogaina o le E-952 e le mafai ona gauai atoatoa e le tele o tagata ma meaola - o le a faʻateleina i le faʻavave. O le saogalemu e manatu ole fua ole aso ile fua ole 10 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino.

O loʻo i ai ni vaega o tagata o loʻo faʻaaogaina nei meaʻai faʻapitoa i le metabolites. O le mafuaʻaga lea e mafai ai ona afaina le cyclamate satela pe a 'ai e fafine maʻitaga.

E ui i le mea moni e faapea o le taumafa taumafa E-952 ua aloaia e saogalemu ai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, e tatau ona faʻaeteete i lona faʻaogaina, aʻo matauina le faʻasologa masani o aso taitasi. Afai e mafai, e tatau ona lafoaia oloa o loʻo i ai, lea o le a sili ona aoga i le soifua maloloina o le tagata.

Tuua Lau Faamatalaga