E mafai ona ave le chromium picolinate mo le maʻisuka, faʻasaʻo

Mai le tusiga o le ae iloa ai po o le a le faailoga o le le lava o le chromium i le tino, pe aisea e tupu ai, aisea e taua tele ai lenei elemene mo tagata ei ai maualuga maualuga o suka, o a mea e mafai ona maua ai le tino i le chromium. O a fualaau faasaina ma lenei elemene o le a fesoasoani i le maʻisuka.

O le aafiaga o le chromium (Cr) i le tino o le tagata ua suesueina mo se taimi umi. I tua i le 1950, na faʻamaonia ai e saienitisi e aunoa ma lea, o le le faapalepale i meaola ma tagata na amata ona le gauaʻi. O a latou suʻesuʻega, na faʻamaonia ai e Schwartz ma Merz o le faaopoopoina o mea taumafa i le chromium i le taumafa e faʻamaonia ai le suka o le toto e matua aoga. O le mea lea, e tatau ona ave Cr i le maʻisuka, filifili mea e aofia ai lenei elemene poʻo le faʻaaogaina o meaʻai.

E faapefea e lenei elemene ona aafia ai le tino

E fesoasoani i le inisalini e faʻaaogaina ai le suka mai le toto i totonu o le tino. E le gata i lea, o le faaletonu o le Cr, e oo lava i tagata soifua maloloina, e mafua ai se tulaga tutusa ma le maʻisuka. O le maʻitaga ma nisi o faamaʻi fatu e mafua ai ona paʻu i le tulaga o lenei elemene i le tino.

O lona leai i totonu o le tino e mafua ai le faʻaitiitia o le gaʻo gaʻo, o lea e mafai ai e se tagata ona maua le mamafa. O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia lenei elemene. O le faatumauina o lona tulaga manaomia i le tino, o le maʻisuka faafitauli e mafai ona alofia. Afai o le lisi o se tagata e sili atu le mamafa e masani lava ona i ai oloa ma chromium e faʻavasegaina ai le suka, ona faʻaititia ai lea o le maʻisuka.

O lenei elemene e puipuia ai le fausiaina o le RNA ma le DNA e nafa ma le agavaʻa faʻatasi. Chromium e manaʻomia mo le tuputupu aʻe ola maloloina o fomaʻi tino ma mo lo latou faʻafouina.

E lagolagoina le gaioiga o le vevela, ma e mafai foi ona totogi mo le le atoatoa o le iodine i le tino.

E faʻatonutonu ai le lipid metabolism, aveese le tele o le cholesterol. O le mea lea, o tagata e maua i le atherosclerosis poo cardiovascular diseases e manaomia se meaai e aofia ai meaai ma le Cr.

E fesoasoani i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamautinoa ai le mamafa o le mamafa e ala i le faʻavaveina o le gataifale gaʻo ma le gaosia o gaʻo. E manaʻomia le puipuia o le osteoporosis, e fesoasoani ai e faʻamalosia ponaivi. E maualalo ai le toto i le taimi o le maualuga o le toto, faamama le tino o toxins, salts of metals mamafa.

E faapefea ona le lava lenei elemene i le tino

Faatasi ai ma le leai, o faailoga nei e tupu:

  • vaivai,
  • tuputupu ae i fanau,
  • suka le gauai - o se tulaga o le maʻisuka tuaoi,
  • popolega
  • mamafa tele
  • faaitiitia le mataʻituina o le lima
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • tatavale tamatamailima
  • masani ona tiga
  • le gaioiga o le gaioiga i le tane,
  • suiga o le mamafa i soʻo se itu: faʻafuaseʻi le mamafa o le mamafa poʻo le maua i le mamafa,
  • sili atu cholesterol.

O vailaʻau ma lenei elemene e tatau ona faʻatonu e se fomaʻi. O le a ia pikiina meaʻai ma meaʻai i le lautele o le 100-200 mcg i le aso.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e sili atu nai lo le masani ua fautuaina e mafai ona mafua ai le paʻu o le paʻu, le toe gaogao, ma e oʻo lava i le maʻi paʻu.

O aʻafiaga leaga o le sili atu o le chromium

O lenei tulaga e atiina ae i tagata o galulue i le gaosiga ma le tele o le Cr i le ea. O le sili atu o lenei elemene e mafai ona aliali mai i totonu o se tagata e aunoa ma le sima ma le uʻamea i totonu o le tino, faʻapea foi le taimi e faia ai sauniuniga chromium e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

O mea e sili atu i luga o le pala na mafua ai ona afaina, dermatitis. E iai se faʻafitauli o le atiaʻe o sela o le kanesa. O le mea lea, a aunoa ma se fautuaga a se fomaʻi, o le faʻaaogaina o meaʻai e le masani ai chromium e togafitia ai le maʻisuka e matautia.

O a mea e maua ai lenei mea

O ana punaoa autu mo le maʻisuka ituaiga 2 o le fefete a le tagata faila ma le ate - e tatau ona 'aina e le itiiti ifo i le faalua i le vaiaso. O le meaai e tatau ona i ai ni falaoa falaoa o le falaoamata 2 tikeri o le fesuisuiai mafiafia, e mafai ona e 'ai paluga kuka i totonu o se pele, e tatau ona i ai i taimi uma ia fualaau faisua, paluga, kulimi malo.

O se faʻaopoopoga faʻaaogaina o vailaʻau faʻatasi ai ma lenei elemene e manaʻomia i le taimi o le maitaga. Tagata e maua i le maʻisuka ma i latou e silia ma le 45 tausaga le matutua latou te manaʻomia. E mafai ona sasaa le fefete a le tagata fai meaʻai faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2 i vai inu. E tatau ona e inuina lenei vai pe a uma ona tuʻuina mo le afa itula.

Ua maua foi le Chrome i:

  • fuga saito
  • pelo tila ma pi,
  • fuamoa
  • lapisi, iʻa ma le gaogao.

O loʻo i ai vailaʻau faʻamaʻi e pei o le ginkgo biloba ma le patamati.

Chromium tapenaga

O meaʻai e sili ona aoga ma saogalemu e aofia ai polynicotinate ma chromium picolinate. Latou te manaʻomia faapitoa mo le maʻisuka, aua i le tulaga o se gase suka o lenei elemene e faigata ona eli mai oloa. I lenei tulaga, e mafai e le fomai ona faatonuina 200-600 mcg o nei vailaʻau. Latou te le suia le fomaʻi o le maʻisuka mo le faʻafitauli o le ituaiga 1, ae o le a latou fesoasoani e tausia le suka masani ma le insulin. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau faʻatasi ma lenei elemene e le mafai ona faʻaaogaina.

Chrome mo le maʻisuka

I le tulaga o le faaletonu o le pancreatic, o suiga o meaola o meaola o le natura i le metabolism ua faia i totonu o le tino. O le faʻaaogaina o vitamini ma minerale e faʻamaʻaina i meaai e sili atu ona leaga.

O a latou faʻaopoopoga faʻaopopo e taua tele mo le patient endocrinological.

O le a le matafaioi o le chromium i le maʻisuka ituaiga 2? O le a le tele o meaʻai e manaʻomia? E moni o fualaau

Chrome i laau ma meaʻai

O metotia e talafeagai mo le masani ai o le tino. O nisi - i le tele o mea, ua taʻua i latou o le macronutrients. E aofia ai le calcium, magnesium, sodium ma isi, o isi i tamaiti.

O le elemene elemene elemene chromium o le sili ona faigata o metals uma. O loʻo ia te ia se gasegase vaivai tele e faʻalautele.

Le leai o ni elemene e faʻalauteleina ai faʻafitauli o le tino i le tino e tupu i le maʻisuka.

Salts o le calcium, potassium, manganese, magnesium, vanadium, chromium fesoasoani e faʻaitiitia le aofaʻi o lipids i totonu o le toto. Latou te auai i le tuufaatasiga oa latou lava inisalini i totonu o sela o le pancreas. O elemene elemene e fesoasoani i le faʻaleleia atili o taumafa gaʻo. O se taunuuga, o le aofaʻi o suka i totonu o le toto e faʻamaonia.

O le tele o suʻesuʻega faafomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o sauniuni mo le togafitiga o le maʻisuka e faamaonia ai le lelei o le moli moli i luga o le tino o le endocrine.

O faʻafitauli o salima lanu o loʻo avea ma vaega o le faʻamalosi (eletise) i gaioiga e aafia ai le inisalini. Le faʻaleleia o le hormone.

O se taunuuga, o fesoasoani a chromium e fesoasoani i le maualalo o le kulūkose toto.

Chromium o loʻo maua i mea totino (laau afu, paʻu, fua, lau):

  • Arnica mountain,
  • ginseng
  • faʻamalologa faʻapitoa
  • alder gray
  • laurele lauiloa,
  • Siberia fir
  • sabelnik marsh.

O le faʻaaogaina oa latou mea teuteu ma mea faʻaleagaina e mafua ai le faʻamautuina o le fegalegaleaiga o le inisalini ma le faʻaleleia (namu endings) o sela.

Faʻasologa o elemene, pe a faʻatusatusa atu i le macro, e taua mo le tino i ni vaega laiti. O latou laasaga i aso uma e fuaina i milligrams. E mafai e le tino ona faʻaaogaina elemene elemene e le o lona tino mamā, ae mai le faʻalavelave faʻalavelave na faia e i latou (oxides, salts). O loʻo i ai i lenei faiga e maua ai elemene o loʻo maua i le faʻapipiʻiina o vitamini-mineral complexes, mea faitino faʻapitoa.

O loʻo i ai le chrome i meaai:

  • uliuli pepa
  • fefaʻatauaʻiga a le faʻatau
  • ate
  • falaoa atoa.

O vailaʻau faʻaaogaina e faʻaogaina ai le faʻaaogaina o metotia faʻamalosi mo faafitauli faʻaleaga. O le fua o le chromium e faʻaaogaina e 0.2 miligrams i le aso. I le aofaiga lava e tasi, isi microelements - cobalt, molybdenum, iodine, e tatau ona ulufale i le tino.

O metotia e manaʻomia mo le sauniuniga o vailaʻau. I totonu o falemaʻi faʻatau atu o loʻo i ai faʻatasi sauniuniga e iai vitamini ma minerale. O le auala mo lo latou faʻaaogaina e masani lava ona taua i lalo: 1 papalama i le aso pe a uma taumafa. O le vasega e 60 aso. O togafitiga e faalua i le tausaga ona faia i le va o le 4 masina.

O le ulufale mai o le Centrum e aofia ai le chromium, vitamini A, vaega B, D, pantothenic acid, calcium, phosphorus, iron, magnesium, copper, zinc, silikoni, boron ma isi. E maua ai le tele o vaega o vaega. A oʻo ina ave le Centrum, e tatau ona aloese mai le sili atu. O aʻafiaga (faʻaleagaina, vili) e mafai ona tupu.

O sauniuniga Chromium o loʻo tuʻuina atu i faʻapipiʻi eseese (pata, capsules, papa)

O le metotia masani o le uʻamea o loʻo faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga o meaola. O se elemene elemene i se isi valency, e pei o lona sili atu, o se mea oona i le tino.

Endocrinologists mafaufau i le chromium picolinate o se mea e sili ona lauiloa ma sili atu ona taugofie. O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka ma le ituaiga lona lua e taʻu mai ai o le faia o mea taumafa e maua ai le faʻavaivaia o le fiaʻai - faʻavaivaia ai le manaʻo e 'ai meaʻai suamalie.

Tagata gasegase e manuia i tua o le ave Picolinate:

O fualaau o le maʻisuka

  • leiloa le mamafa sili atu ona lelei
  • taulimaina le atuatuvale, atuatuvale, atuatuvale popole,
  • faaleleia le fausaga o puipui o toto toto.

O sauniuni ole chromium e manaʻomia mo le puipuia o le atherosclerosis ma le faʻafitauli o le hormonal. I le taimi o le chromotherapy, e manaʻomia le tausia lelei o se taumafa maualalo.

I le taimi lava e tasi, o le aloese mai meaʻai ma gaʻo faʻaogaina (gaʻo, suamalie, vine, faʻi, oloa mai falaoamata o le falaoamata, araisa, pateta) e tatau.

Ma le faʻaeteete, e mafai ona faʻatagaina oloa gaosia mai le chromium, faʻapipiʻiina ma vailaau masani e faʻamatalaina:

  • maʻitaga ma fafine lacting
  • tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino ma le tino,
  • tamaiti ei lalo o le 16 tausaga,
  • gasegase o loʻo mafatia i le maʻi o Parkinson.

Picolinate o loʻo afifiina i totonu o fagu palasisi e 100 fasi pepa

Le faiga o le gaioiga o le uamea i le tino

O masini chromium e lilo i totonu o le mucous membrane o le gastrointestinal canal ma maua ai le aafiaga o le adsorption i le tino atoa. O masini faʻamaʻi ei ai le lautele.

O gaioiga faʻale-tino e lelei le taʻalo i ai, lea e oʻo atu ai i le faʻaleleia o toxins - siama ma faia i le taimi o maʻi faʻafitauli.

O le taunuuga o le eletise e tafe lelei ai aʻafiaga uma o le tino.

O faʻalaʻau faʻamalosi e ulu atu i totoga eseese, o loʻo latou faʻaputu ai. Faʻamatalaga i le ate, felafoaʻi, fatugaʻo, gaʻo ponaivi. Mai iina, o masini chromium e faasolosolo malie ona ulu i totonu o le toto ma e alu ese mai le tino. O lo latou umi umi e mafai ona tumau i le tele o masina.

E tāua le tausisia o le polokalame aʻoga ina ia leai se mea e sili atu i luga o ion uʻamea. Afai e tupu mai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le fualaau faasaina e faʻagata le tumau pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi.

O le faʻasaʻoina o masima masima e mafua mai i gaʻau ma gaʻo. I le vaega faaiu o le gastrointestinal tract, o le tino, latou te fausia ai ni mea e le mafai ona faʻaaogaina, o lea la e mafai ai ona lanu le masani ai feces ma urine.

Metala e faʻaaogaina ai vailaʻau faʻapitoa mai aso anamua. Mo le tetee atu i aʻafiaga o vailaʻau ma le vevela, o le tele oi latou e taʻua o tamalii (auro, siliva). Suesuega faasaienisi e uiga i le faaaogaina o masima masima i le togafitiga o faamaʻi endocrinological e faaauau pea.

Chromium Slimming ma Type 2 Tisuka

Chromium i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina o se elemene o loʻo aafia i le metabolism ma aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O se faʻaopoopoga faʻaopopo o le chromium (Cr) e mafua mai i le mea moni o lona faʻaoʻoina i totonu o le toto i tagata ei ai le gasegase o le glucose metabolism e sili atu ona maualalo nai lo tagata latou te le mafatia i lenei faʻamaʻi. E tatau ona i ai ni faʻamalosi e faʻaleleia atili ai aʻafiaga o le inisalini.

Suesuega o meaola

O le mauaina o le aafiaga o le chromium i le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le kulūkose o le toto sa faia i le faʻavasega. O le taumafataga o le falaoa a le keke na tumu i elemene o elemene na siitia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Sa faaauau suesuega i le fale suesue. E le gata i lea, ona o le hypercaloric meaʻai i manu faataitai, o faʻamaoniga o le maʻisuka o loʻo alualu i luma na mafua mai:

  1. Le tele o le inisalini o le inisalini
  2. O le faateleina o le toto o le kulukose toto ma le paʻu tutusa i le plasma cell,
  3. Glucosuria (faateleina le suka i le mimi).

Ina ua faaopoopoina le fefete a le keke o le chromium i le meaai, na mou ese atu faailoga ina ua mavae ni nai aso. O se tali talitutusa faapena o le tino na fafaguina ai le naunau o tagata suʻesuʻe i le suʻesuʻeina o le matafaioi a le elemene elemene i suiga o gasegase e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O le taunuuga o le suʻesuʻega o le maua lea o le aʻafiaga o le faʻamalosia o insulin i siama, lea na taua o le chromodulin poʻo le kulupu o le kulukose.

O le faaletonu o le micronutrient ua faia suʻesuʻega-e iloa mo le manuʻa, faamai o le endocrine, sili atu le malosi faaletino, atherosclerosis, ma faʻamaʻi e tupu i le faateleina o le vevela.

O le le lelei o le faʻaaogaina o le chromium e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamaʻapeina o le calcium, lea e tupu i le siama o le maʻisuka (faʻaititia le elemene o le paleni pH). O le faateleina o le faaputuputu o le calcium e le manaomia foi, e mafua ai le vave aveeseina o le elemene ma lona le atoatoa.

Metabolism

Cr e talafeagai mo le gaioiga o suauʻu endocrin, carbohydrate, protein ma lipid metabolism:

  • Faateleina le gafatia o le inisalini e felauai ai ma faʻaaoga le kulukose mai le toto,
  • Auai i le malepelepe ma le faʻafefe o le lipids (gaʻo faʻavalea ma gaʻo-pei o meaola),
  • O le a faʻatonutonu ai le paleni o le cholesterol (faʻaititia le cholesterol maualalo le maualalo, e faʻateleina ai se faʻaopoopoga
  • Maualuga maualuga o le Cholesterol)
  • Puipui lela mūmū mūmū (vailaʻau mūmū mūmū) mai faʻafitauli o le membrane e mafua mai i le faʻamalolo
  • Faʻagasologa e le atoatoa le glucose intracellular,
  • E i ai se faʻalavelave faʻaleagaina (faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le fatu cardiovascular),
  • Faʻaititia le faʻamaʻiina o le intracellular ma le matua "matua" o sela,
  • Faʻaleleia le faʻafouina o le tino
  • Aveese faʻamaʻi vailaʻau.

Faʻafitauli

Cr o le vaega o minerale e taua mo tagata - e le o faʻapipiʻiina e totoga i totonu, e na o fafo e mafai ona maua mai ai meaai, e tatau mo le gaosiga lautele.

O lona faaletonu ua fuafuaina e faʻaaoga suesuega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe e ala i le faʻamaualuga i le toto ma le lauulu. O faailoga iloga o se faaletonu e mafai ona aofia ai:

  • Le vaivai le vaivai, vaivai vave, atuatuvale,
  • Paʻu o le ulu poʻo tiga faʻaleaga,
  • Le popolevale, fenumiai o mafaufauga,
  • Faʻaateleina le faateleina o le manava ma le faʻagasolo i le mea oona.

O faʻatulagaga i aso uma, e fuafua i le matua, tulaga o le soifua maloloina, maʻi faʻamaʻi ma gaoioiga faʻaletino, mai i le 50 i le 200 mcg. O se tagata soifua maloloina e manaʻomia se laʻititi laʻititi o loʻo iai i se paleni paleni.

O le tele o le chromium e manaʻomia i le togafitiga o le maʻisuka ma mo lona puipuiga.

I meaai

E mafai ona e taumafai e totogi atoa mo le leai o chromium i le maʻisuka ma se soifua maloloina maloloina. O meaai i aso taʻitasi e tatau ona aofia ai mea taumafa ma le maualuga o mea e maua ai elemene.

O le elemene elemene e ulu i totonu o le tino ma meaʻai o se natura natura masani lea e faigofie ona paʻu i lalo e enzymes gase ma e le mafai ona mafua ai se faʻalauteleina.

Cr i meaai

Mea taumafa (ao lei togafitia le vevela)Aofaʻi mo le 100 g o le oloa, mcg
Sea iʻa ma iʻa o le sami (o le samani, perch, vao, laʻau, meli, sprat, salivana piniki, faʻafefeteina, uila, moa)50-55
Ofagaf (ate, fatuga, fatu)29-32
Toa, tilotilo28-35
Fuga o gutu22-23
Fuamoa25
Toa, seevae pepe15-21
Beetroot20
Lauina o le susu17
Soya16
Cereals (lentils, oats, pele bela, karite)10-16
Taaloga13
Laisa, radisa11
Potato10
Vine, Cherry7-8
Buckwheat6
Paina keke, tamato, kukama, pepa suamalie5-6
Lago fualaau suamalie, suauu suauu e le faʻamaina4-5
Palu atoa, yogurt, kefir, cheese cheese2
Falaoa (saito, rye)2-3

Faaaogaina o Faʻaopoopoga Meaʻai

I le avea ai o se mea faaopoopo o mea taumafa, o le a gaosia ai le vailaʻau e pei o le paleni poʻo le polynicotinate. O le ituaiga tagata maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka o le chromium picolinate (Chromium picolinate), lea o loʻo maua i foliga o laumei, capsules, drops, suspensions. Faaopoopoga e aofia ai i vailaau ma vailaʻau.

I mea taumafa faaopoopo, o le Cr (+3) taʻitasi e faʻaaoga - saogalemu mo tagata. Elemene o isi tulaga o faʻamaʻi faʻatoʻilalo Cr (+4), Cr (+6) faʻaaogaina i gaosiga o gaosiga o gaosiga ma tino vevela. O se fualaau 0.2 g e mafua ai ona oona.

O le taumafaina o se mea taumafa masani i meaai masani e faigofie ai ona toe faʻatumu le tulaga manaomia.

Picolinate o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma isi fualaau oona i togafitiga ma le puipuia o:

  1. O le maʻi suka,
  2. Faʻaleagaina o Hormonal,
  3. Oona tele, anorexia,
  4. Atherosclerosis, toilalo fatu,
  5. Paʻu o le ulu, asthenic, faʻalavelave faʻaleagaina, le mautonu i le moe,
  6. Faʻaauau, galue malosi faifai pea,
  7. Galuega le puipuia o le tino puipuia.

O le aʻafiaga o le tino o le tagata lava ia. O le osofaʻi ma le aofia ai o le chromium i le metabolism e le tino e faalagolago i le setete o le soifua maloloina ma le i ai o isi elemene - calcium, zinc, vitamini D, C, kulicotic acid.

Toe faʻaleleia o le faʻasalaga o le Cr e faʻaalia i foliga o tali lelei:

  • Faʻaitiitia o le maualuga o le toto,
  • Tulaga masani o le fiaai,
  • Faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol reduction,
  • Faaleaogaina o tulaga faigata,
  • Faatoagaina mai o le mafaufau,
  • Faʻafoʻisia le toe faʻaleleia masani o mea.

O le fefete a le Brewer

O le mea e faʻafefeteina ai le falaoa a le tagata faʻatau meaʻai o se mea e ese ai i se meaʻai mai meaʻai mai chromium. O le siva e aofia ai i lona tuufaatasiga se mea faigata o minerale ma vitamini e manaʻomia mo se metabolism atoa.

O le fefete a le Brewerry faʻatasi ai ma meaʻai laiti-carb e faʻaitiitia ai le fiaai, o se auala e faʻafoe ai le galuega o le gastrointestinal tract, o le gau o le mamafa.

Tali a le tagata lava ia

O se faailoga o le faʻamautuina o le metabolism o se faʻaleleia atili o le lelei. Mo le maʻisuka, o le faailoga o le a faʻaititia ai le maualuga o le suka. O le faʻaaogaina o se punaoa faaopoopo e seasea lava ona tupu ai ni faʻafitauli leaga.

Ma le faʻaeteete, faʻaaogaina le picolinate:

  1. Faʻatasi ma le faʻamaʻi, faʻaletonu,
  2. I le taimi o le lactation, maitaga,
  3. I lalo ifo o le 18 tausaga ma sili atu ma le 60 tausaga.

O le faʻaleleia o le faʻaopoopoga e tatau ona faʻaauau i le toe faʻaalia e faʻaalia ai le le talitonu o le tagata i le tino:

  • Allergic dermatitis (urticaria, mumu, pulumu, Quincke edema),
  • Faʻataʻotoga o meaʻai (nausea, flatulence, manava manava),
  • Bronchospasm.

Chrome mo le gau ma le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 Lisi i le lomiga autu

O le a le mafuaʻaga o le faaletonu o lenei elemene

E aliali mai i nei faʻamaʻi:

  • atherosclerosis,
  • maʻisuka
  • gasegase o le tino
  • afaina.

o lenei elemene e faaitiitia i le malosi faaletino, popolega, leai se polotini, maitaga. E le mafai ona tupu le leaga i meaʻai e le talafeagai, pe afai o le lisi e le o iai fualaau faisua ma fua, ma pasta ma falaoa e sili ona taua.

O aoga o le chromium i tagata

O se togafitiga ma Cr e taua mo le maua o le maʻisuka. E fesoasoani i le foia o faʻalavelave faʻafefe. E sili lona aoga i le maʻisuka ituaiga 2. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli ole gasegase, o se tagata ua leiloa le malosi e faʻafefe lelei ai mai meaʻai. O sauniuni ole chromium ua faʻamatalaina:

  • mo togafitiga o ituaiga uma o le maʻisuka
  • e faʻamaonia le laumata,
  • ma faʻafitauli i le galuega o le cardiovascular system,
  • faasaga i le talaaga o le matua (o se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e taitaia se tino ola e vave ona ofuina),
  • mo le puipuia o le atherosclerosis,
  • e faʻaitiitia ai sogasoga, ulu tiga,
  • ina ia faamalosia ai ponaivi,
  • e faʻaleleia le galuega o le ate.

E maua i totonu o fualaʻau (beets, kapisi, radishes), vine ma fualaau (cherries, plums, apples, sea buckthorn, cranberries) ma penina paina, pi, vao, anufe, fuamoa, ate, nati.

Ae faʻaaoga le tele o nei oloa mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete, faʻaauau i le atinaʻeina o meaʻai. Ina ia lelei le puipuia o aoga o oloa, e tatau ona e kuka i ipu uʻamea.

Ma o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻatumu le vaivaiga i le tino na o fualaau faasaina e pei ole Chromium Picolinate. E ui o le faʻamaʻi 1, o le vailaʻau e aoga foi.

Le lava o chrome

O le faaletonu o siaki e afaina ai tagata i le le mautonu o le popole.

Cr o se tasi lea o elemene sili ona taua e aofia i le metabolism. E mafai ona faʻaititia le faʻasologa o le chromium ona o le faʻalavelave faifaipea, faʻatasi ai ma le le mautonu, le tele o le maelega mo taʻaloga, i tamaitai ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o se pepe. Faatasi ai ma le leai o le Cr, o le naunau i le sipuni e tupu, o le a le toe pulea e se tagata ona manaoga.

Faatasi ai ma se faateleina o le tuuina atu o meaai o le glucose, o le a faʻaaogaina tele le chromium, talu ai o lenei elemene e faʻafoeina ai le soona inu o suga. Faatasi ai ma se faaletonu, o le metabolism e faaitiitia, ma e maua e se tagata le mamafa. E manaʻomia faapitoa mo tagata ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua. O le faʻamatalaga o mea faʻapitoa o le nucleic e mafai foi ona aunoa ma se chromium, ae e taua foi le zinc.

O le a faʻaalia e le tino le leai o se tupe a Cr i lenei auala:

  • sili atu le faigata o le maʻi suka,
  • mamafa tele
  • telegese le alualu i luma i tamaiti
  • vaivai,
  • popolega
  • migraines
  • faanoanoaga
  • faaleagaina le galuega erectile i le toe gaosia tane,
  • faamaopoopoga o faalavelave i gaioiga,
  • umi manuʻa faʻamalolo.

Ole aofaiga o micronutrient i meaʻai e le lava e faʻaalu ai lona faʻaaogaina i aso taitasi.

O le mea e maua i le chromium o loʻo i totonu o le tino tagata matua o le 5 mg Cr. E mafai e le tino ona na o le 10% o mea taumafa e faʻaaogaina. E faigata ona toe faʻatumu le le atoatoa o se elemene i le 'ai. talu ai o oloa e tatau ona ola i le eleele eleʻele eleʻele. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e sili atu ona faigata mo le tino ona gauai sina vaega itiiti o le elemene.

Chromium Picolinate, e pei o meaʻai faʻalaʻau poʻo fualaau faʻamaʻi, e le naʻo le togafitiga mo le maʻisuka. E le mafai ona taofi le faʻamaʻi, ae ia ausia le taui mausali ma puipuia ai faʻafitauli e moni.

Masini tuai

Faatasi ai ma lona tele, o le tele o faʻamaʻi e atiina ae, aemaise lava le oona e mafai. O le lamatiaga o le ava malosi e faateleina i le maualuga o le maualuga o elemene i le ea pe ona o le le pulea o le faaaogaina o masini e aofia ai chromium.

Faatasi ai ma le tele o elemene, o mea e tutupu i allergies e tupu mai, o le a foliga mai o le paʻu i luga o le paʻu, e faʻalavelaveina le tino o le tino, ma o le a mafai ona tupu aʻe le kanesa.

O le mea lea, o tagata e lamatia e manaʻomia pea ona suʻe suʻega a le fomaʻi ma ave vailaʻau ma meaʻai faʻapitoa i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O fualaau faʻamaʻi ma chromium mai le maʻisuka

I le Vitrum Project complex o loʻo i ai se fua faatatau tatau o aso taitasi o se elemene.

  • Chromium Picolinate o le filifiliga sili mo tagata e maua i le maʻisuka. O le vailaau faʻasaina e taofia ai le naunau mo le suamalie, faʻateleina le gaosiga o le tino, faʻaleleia le faʻatinoga, faʻamalosi, faʻaitiitia le mamafa. Faʻailoaina mo tagata gasegase.
  • "Century 2000" - o loʻo aofia ai le faʻaaogaina i aso taitasi o minerale ma vitamini, e aofia ai le chromium organic. Faʻataʻitinoina galuega a le vaega o meaʻai. E fetaui lelei mo tagata o loʻo i ai se olaga ola malosi.
  • Tumau Soifua Maloloina - Se Seti Faʻatulagaina o Meronutrients ma Cr. Faateleina le puipuiga, faʻamaʻi o le countera ma le SARS, tuʻuina atu le gaioiga i le tagata maʻi e tago i lenei fualaau faasaina.
  • O le Vitrum Performance o se faʻalavelave televave mo tagata galulue. O loʻo i ai se fua o aso taʻitasi o le Cr.
  • Chimium-Enriched brew's leaven. E aofia ai faʻatasi amino acids, beta-carotene, vitamini B1. E i ai se filifiliga ma le zinc.
  • "Chromium Picolinate Plus" o se faʻatusalia o se meaʻai masani o mea taumafa i meaʻai o le parsley, fualaau vao ma gimnem leaves.

E tele vitamini mo le maʻisuka ma elemene e pei ole chromium ma le vanadium. O le taumafa i aso uma o le fualaau faasaina i luga o se taimi masani e tatau ona iai i le lautele mai le 200 i le 600 mita.

E faʻalagolago i manaʻoga o tagata maʻi taʻitasi. O le tagata maʻi e tatau foi ona fautuaina e feutagai ma se tagata fai meaʻai e tusia se lisi talafeagai, ma mafaufau i le auala o elemene e faʻaaoga i meaʻai.

Chromium mo maʻisuka: fualaau faasaina ma vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2

Ina ia faatumuina le le atoatoa o vitamini ma minerale i le taimi o le atinaʻeina o togafitiga, o faʻafitauli faapitoa o fualaʻau ma sauniuni o chromium e masani ona faʻataʻitaʻiina mo togafitiga o le maʻisuka.

O le faʻaaoga pea o le chrome i le maʻisuka e saogalemu ai le aʻafiaina o le faʻamalosia o le inisalini, fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o le kulukose o le toto, ma fesoasoani foi e taulimaina le mamafa o le mamafa.

E faapefea ona aʻafia le tino i le chromium?

O le matafaioi autu a se mea e taaalo i le tino o le tulafono faatonutonu o le kulukose toto.

Faatasi ai ma le inisalini o le hormone, lea e gaosia e le pancreas, chromium e alu ai le suka i le tino atoa i totonu o le tino.

E mafai ona ou ave le chrome mai le maʻisuka? O le toʻatele o tagata tomai faapitoa e maua se tali saʻo i lenei fesili.

O lenei vailaʻau o loʻo aofia i sauniuniga e masani ona faʻaaoga i mataupu nei:

  1. I le maʻisuka ituaiga 2, o se vailaʻau faʻasolosolo ma chromium e taua tele. I le faaopoopo atu i ai, o ia papaa e mafai ona aoga mo tagata gasegase o loʻo iai se faʻamaoniga o le ituaiga muamua o le inisalini o le maʻi. I le maʻisuka, o le tino e le mafai ona gauai atoatoa mai le maima mai le meaʻai, lea e faʻapupulaina ai le manaʻoga mo faʻalavelave faʻaopoopo ma faʻalaʻau faʻalauiloa. Afai e te inu i taimi uma faʻataʻitaʻiga chromium mo tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e maua se faʻaitiitia o le inisalini e faʻatonutonuina ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.
  2. Le faʻafaigofieina o le mamafa mo le maʻisuka. O le tele o le afaina o se faaletonu o le tino i totonu o le tino, o se taunuuga o lea e tatau ai i tagata gasegase ona tausisi i mea faatonuina ma ia mataituina lelei a latou meaai. Ina ia faʻaleleia le lelei o togafitiga o meaʻai, e fautuaina e faʻaaoga sauniuniga o chromium, o le maʻisuka o le a taofia lona atinaʻe.
  3. Afai ei ai ni faʻafitauli i le galuega o le cardiovascular system. O le maualuga o le maualuga ma le maʻi fatu e masani lava o le taunuuga o le atinaʻeina o togafitiga, ona o loʻo i ai le soliga o le faiga o metabolic ma le faʻaalia o le faʻamalosia o le inisalini. Vitamini mo le maʻisuka e maua i le chromium content e faʻaleleia ai le tulaga o toto toto ma laʻau, e fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le cholesterol i le toto.
  4. I le matua. O le maualuga o le toto suka o le saofaga lea i le saoasaoa vave ma le matua o le tino o le tagata. O le maʻi suka e faʻatasi ma le maualuga o le kulukose o le kulūkose, ma o le mea lea o loʻo mamafa ai le avega i luga o totoga uma o tino.

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o vitamini mo le maʻisuka, lea e aofia ai le chromium ma le vanadium. E talitonuina o le faʻaaogaina masani o le vailaʻau i aso taitasi e tatau ona iai i le va o le 200 i le 600 mcg, e fuafua i uiga o le tagata maʻi. Fautuaga e uiga i le puleaina o sauniuniga e aofia ai le chromium ma le vanadium e tatau ona tuuina atu e le fomaʻi.

E le gata i lea, o le a fesoasoani se fomaʻi faapitoa ia te oe e filifilia le vailaʻau sili ona lelei mo le maʻisuka, lea e aofia ai le chromium ma le vanadium.

O aʻafiaga o le leai o chromium i totonu o le tino?

Le leai o chrome i totonu o le tino e mafai ona o mai faatasi ma se lagona faifai pea o le le lava ma le malepelepe i se tagata.

Faatasi ai ma le leai o se chromium i tamaiti, o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae e mafai ona matauina.

I le i ai o se vaega itiiti o chrome i totonu o le tino o se tamaloa, o loʻo solia le solia o galuega faʻatino.

E le gata i lea, faatasi ai ma le le lava o lenei elemene i le tino, o faailoga nei e mafai ona matauina:

  • gasegase o le suka e tupu, lea e iloa i le setete o le maʻisuka,
  • lagona o le atuatuvale ma popolega,
  • maua le mamafa o tupe maua
  • faaitiitia le lagona o le pito i luga ma le pito i lalo e mafai ona atiae, o le gatete i lima e ono oo mai,
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • o loʻo i ai le faʻateleina o le tele o cholesterol leaga,
  • tiga le mautonu.

O le tele o taimi, o le le lava o le chromium i totonu o le tino e matauina ma le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa:

  1. O le maʻi suka.
  2. Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo i le tino.
  3. Le atinaʻe o le atherosclerosis.
  4. O le mamafa.

E le gata i lea, o laʻasaga o le chromium atonu e faʻaititia ona o se taunuuga o:

  • ogaoga le mautonu ma popolega,
  • faatasi ai ma le malosi faaletino faaletino,
  • ao maitaga tamaitai.

O se tasi o mafuaaga e ono mafua ai ona le lelei le chromium e masani ona le lelei le taumafa.

O le fomaʻi o loʻo i ai le suʻega o le chromium indices e faʻavae i luga o iuga o suʻega, ma mulimuli ane na ia faʻamatalaina le aoga o vitamini i nisi o fua.

Aʻo leʻi pasia le suʻega, ua fautuaina tagata maʻi e mulimuli i tofiga uma o se fomaʻi faapitoa ma mulimuli i meaʻai talafeagai.

O iloiloga e faʻaalia ai le tele o le faʻaleleia o taunuʻuga o tagata gasegase oe na ofoina atu le toto mo le auʻiliʻiliga ina ua maeʻa le faia o le vasega o le faia o sauniuniga chromium.

O se taunuuga o le faʻaauau pea ona maua mai le chromium, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu cardiovascular. Afai e leai se elemene e pei o le chromium ma le vanadium i le tino, ua soli le maualuga o le suka i le tino (e oʻo i luga ma lalo), e tupu mai se tulaga muamua.

O le mafuaaga lena, e masani ona fautuaina e fomaʻi io latou tagata gasegase: "Inu ava e aofia ai le chromium ma le vanadium."

O le a le mafuaaga e mafua ai le tele o chromium i le tino?

O mea e sili atu i totonu o le tino e mafai ona aumai ai a latou aʻafiaga le lelei ma le leai.

I le taimi muamua, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le ono mafai ona maua ai le faʻaʻona.

Faʻaaogaina le pulea o meaʻai ma meaʻai, le tausisia o tui - o se auala tuusaʻo i le tele o le gaosiga o chrome.

O se aofaiga tele o chrome i totonu o le tino e mafai foi ona matauina o se taunuuga o le faʻaalia i tulaga nei:

  1. Maualuga maualuga o mea i le ea. I le avea ai o se tulafono, o sea tulaga e mafai ona tupu i gaosiga o gaosiga. O tagata o loʻo galue ai iina e faʻaaogaina le pefu o chrome, ma mafua ai ona tele le aʻafiaga o le atiaʻe o le kanesa o le susu ma isi maʻi.
  2. O le le lava o le uʻamea ma le zinc i le tino e mafai ona mafua ai le sili atu o le chromium. I lenei tulaga, o le tino o le tagata ua amata ona gauai i le tele o le chromium lea eo mai faatasi ma oloa.

O le tele o le aofaʻi o le vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻaaliga le lelei:

  • afaina o le manava ma tino mucous,
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino,
  • le faʻaalia o ituaiga paʻu o le paʻu. Eczema, dermatitis amata amata,
  • faʻafitauli o le faʻalavelave faʻalavelave tutupu.

E tatau foi ona tausisi i mataupu faavae o togafitiga o le maʻisuka ma le faamalositino i taimi uma.

I le tulaga lelei, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa le tausiga o le paleni o elemene uma ma meaʻai i totonu o le tino.

O a vailaʻau faʻatasi ma chrome?

I aso nei, e tele naua meaʻai ma mea faʻapitoa faʻapitoa ua fuafua mo tagata o loʻo maua le maʻisuka.E tusa ai ma iloiloga o fomaʻi ma tagata faʻatau, e lua meaola e sili ona lauiloa - chromium picolinate ma polynicotinate.

Chromium picolinate o loʻo maua i foliga o capsules, laulau ma le pala. Po o le a lava le mea e faʻaaogā ai le faʻaaogāina o meaola, o le chromium o loʻo faʻatumu i totonu o le tino, o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo e faʻapitoa.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka, o le manaʻoga mo le chromium e faʻatupulaia, o le mafuaʻaga lea ua faamalosia ai le tagata gasegase e ave faʻatele fua o vailaʻau. I le avea ai o se tulafono, o le fua faatatau o aso taitasi e mai le 400 mcg.

Ina ia mafai ona faʻaleleia lelei le elemene e le tino, o le faaopoopo e faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi, faatasi ai ma le taumafataga autu.

Chromium picolinate, lea e maua i foliga o se pala, e tatau ona sefulu tolu mataʻu i lalo o le laulaufaiva i aso uma.

E tatau foi ona maitauina, e ui i le saogalemu o le fualaau faasaina, e faasaina le ave o se vailaau e aunoa ma se taotoga a le fomaʻi.

O le tele o contraindications mo chromium picolinate e aofia ai:

  • maʻitaga ma lactation
  • tausaga o tamaiti
  • le i ai o allergies i vaega o le vailaʻau.

O le vailaʻau o le vailaʻau-o le vailaʻau faʻamalosi e faʻaaogaina e se kamupani lauiloa Amerika. O faʻamatalaga a tagata o loʻo faʻatupeina e faailoa mai ai o lenei faʻaopoopoga o mea faʻalauiloa ole ola e sili ona lelei i sauniuniga e aofia ai chrome.

O fautuaga autu pe a faʻaaogaina ia ituaiga o vailaʻau-minerale e pei ona taʻua i lalo:

  • e faʻaitiitia ai le faʻavevesi o le manava, e tatau ona inu pusa i meaai poʻo le tele o vai,
  • o le mea sili ona lelei o le chromium o loʻo matauina pe a oʻo ina faʻataʻitaʻiina i le tagata gasegase le suka e aunoa ma le suka,
  • e le o fautuaina e ave le konateini carbonate poʻo mea faʻamaʻi i le taimi lava e tasi, talu ai ua faʻavaivaia le absorption chromium,
  • o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E mafai foi ona faʻaaogaina oloa faʻavae mai le chromium mo ni puipuiga, e mulimuli lava i le tuʻuina atu o suʻega fautuaina.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aʻafiaga o chromium i le maʻisuka.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

O le a le aoga o le chrome mo le maʻisuka?

Faʻaaogaina o lenei elemene e faʻaleleia ai le gaioiga o le suka mai le toto i le tino. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le chromium e fesoasoani e faatumauina se mamafa mausali ma aveesea ai le cholesterol sili atu. E le gata i lea, o le chromium e maua ai le toto maualuga ma faamama le tino o toxins ma le tele o le vai, lea e taua tele mo le maʻisuka. O lenei elemene o loʻo tuʻuina atu ai le lagolago malosi mo le vevela o le thyroid gland ma e mafai foi ona toe totogi mo le leai o le iodine.

O le a le lamatiaga o le le maua o le maʻisuka i le maʻisuka?

O le aofai o chromium e mafai ona faʻaititia mo mafuaʻaga eseese:

  • maʻitaga
  • popolega faifai pea
  • mamafa tetele i luga o le tino.

I lenei tulaga, o se tagata ua i ai le naunau mo lauusiusi. I le oʻo mai o le tele o le kulukose i le tino, o le a amata ona maua e le tagata le mamafa. Ina ia mafai ona taofia sea ituaiga faagasologa, e taua tele le i ai o le chrome. E faʻamalosia ai le faʻafefe o le suka i totonu o le toto. Faʻatasi ai ma le leai o chrome, o le a tuʻuina atu e le tino nei faailo:

  1. Ua vaivai le tagata.
  2. E faʻaitiitia le lagona o le tino.
  3. O le mamafa ma le popole e foliga mai.
  4. O le faʻamaopoopoina o gaioiga e faʻalavelaveina.
  5. Ua aliali mai se lima.
  6. O le Cholesterol e faaputuputu i le tino.
  7. Tigā ulu.
  8. Afai ei ai se faaletonu o le chromium i le taimi o le tamaitiiti, ona tuputupu malie lea o le tamaititi, ua alu i tua i le atinaʻe.
  9. Ua leiloloa le mafai ona fanauina.

O le maualuga o le chromium i le tino e mafai ona faʻaititia ona o le alualu i luma o nisi o maʻi, o le mea autu ia:

  • mamafa tele
  • atherosclerosis
  • solia o metabolic processes.

E le gata i lea, o lona anotusi e faʻaitiitia i mamafa ma mamafa mamafa i luga o le tino, le paleni o meaai ma le faʻalavelave.

O le sili atu o le chrome i totonu o le tino o loʻo aʻafia ai se tagata. E masani lava ona tupu lenei mea ma i latou o loʻo galulue i totonu o gasegase matautia pe a iai le maualuga o le chromium ihi i le ea, ma sina paʻu o le uʻamea ma le zinc i le tino, faʻapena foi ma le faʻaaogaina e aunoa ma se faʻatagaina o sauniuni chromium e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

O le tele o se elemene e mafai ona mafua ai:

  • dermatitis
  • allergies
  • mucosal mumū,
  • faʻalavelaveina o le faʻaogaina o le tino,
  • kanesa

E taua le tuʻuina atu o le faʻatagaina e aunoa ma se faʻatagaina o tupe e aofia ai le chromium. Pe a ave ni mea faapena, e fautuaina ina ia faʻaauau ona faʻamalosi.

O fea meaai ma laau e maua ai le maualuga pito i luga ole chromium?

O le autu o le chromium o le fefete a le tagata faʻatau. O latou tagata maʻi suka e tatau ona ave a itiiti ifo faalua i le vaiaso. E mafai ona onunu le fefete a le Brewer e ala i le faʻafefe muamua muamua i le vai. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le 30 minute.

O se tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona galo e uiga i le taumafa:

E sili atu le tamaoaiga o meaʻai e tatau ona faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga ma i latou e sili atu ma le 40.

E tele le chrome o loʻo iai i:

  • iʻa, salu,
  • ate
  • fuamoa
  • pi po o le karite mamafa,
  • seleseleina saito.

E iai se elemene i fualaau ma fualaʻau:

E mafai ona e 'aina fua ma fua o loʻo i ai chrome:

E le talafeagai le faʻaaogaina o nei oloa i le vaitaimi o le alualu i luma o le maʻisuka, ae masani lava.

Fualaau faʻamaʻi i le chromium i le maʻisuka

E le o tagata uma e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina e faʻamaonia ai a latou sukū, ona e tele a latou aʻafiaga. O le mea lea, e masani ona taʻu atu e fomaʻi vailaʻau o loʻo i ai chrome i ia tagata.

O aso nei e tele mea faʻapitoa ma mea taumafa faʻapitoa ua fuafua faapitoa mo le maʻisuka. Tusa lava poo le a le ituaiga vailaʻau ua filifilia, e mafai ona fai mo le leai o chrome i totonu o le tino ma faʻagasolo ai faiga faʻavaomalo. O ia oloa e gaosia i foliga o laupepa, capsules poʻo le pamu.

O sauniuniga autu e aofia ai le chrome o le:

  1. Centuri 2000. O loʻo i ai i aso taitasi le fualaau o vitamini ma elemene aoga lea e faʻamautuina ai le aofaʻi o chromium, lea o le a faʻaleleia ai le faʻatinoga o le vaega atoa o le digestive. Fautuaina mo i latou e taitaia se olaga ola malosi.
  2. Chromium Picolinate. O vailaʻau aupito sili mo le maʻisuka. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le manaʻonaʻo mo meaʻai suamalie e faʻaitiitia, faʻaleleia o le metabolism, faʻatupulaia ma faʻatupulaia le faʻamalosia. Faʻailoaina mo le oona.
  3. Vitio Galuega. O loʻo i ai i aso taʻitasi o le chromium. Fautuaina mo tagata toaaga.
  4. Tumau le soifua maloloina. E aofia ai se seti o elemene ma chrome. O fualaau o le suamalie-meaʻai e puipuia ai le tupu o siama faʻaleagaina o vailaʻau faʻamaʻi, faateleina le puipuiga ma tuʻuina atu le gaioiga.
  5. Chromium Picolinate Plus. O se faʻaopoopoga meaʻai e aofia ai faʻasalaga o le garcinia, pasili ma le gimnema.

E iai foi isi oloa gaosia. Faatasi ai ma le masani ai ona faʻaaogaina nei vailaʻau, e tatau ona manatua e le sili atu i le 600 mcg le fua o le chromium i aso taitasi.

Ina ia mafai ona faʻaleleia elemene, e tatau ona e faʻaaluina faalua i le aso - i le afiafi ma taeao i meaʻai. O vailaʻau i le foliga o se moli e mafai ona faʻaaoga i aso uma pe a uma le moe.

E taua tele le faʻatalanoaina o se tagata tausi meaʻai e fesoasoani ia te oe e filifili se meaai e fuafua i le faia o sauniuniga chromium.

Fautuaga a tagata tomai faapitoa

Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina, e taua le matauina o nisi o tulafono e faʻaleleia ai le lelei o togafitiga. O latou nei:

  1. O le sili ona lelei o le chromium e le tino e tupu pe a oʻo mai le ascorbine e aunoa ma le suka i le taimi tutusa e pei o le vailaʻau.
  2. Ina ia aua le afaina ai le manava, e tatau ona ave tupe i meaai ma solo i lalo i le tele o vai.
  3. Tetee pe a ave le chromium mai le taʻalo ma le calcium, talu ai o elemene nei e faʻaleagaina ai le afaina o le muamua.

E mafai foi ona faia ni sauniuniga mo le gaselase, ia matua mataʻituina le tui. Aʻo leʻi faʻaaogaina ia mea, e tatau i se tasi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ia mataala ma ia i le taimi atoa o togafitiga.

Sei o tatou matamata i se vitio faaleaoaoga e uiga i le taua o le chromium i le maʻisuka ma lana matafaioi i le tino o se tagata o loo mafatia i se maʻi faapena, ma le mafuaaga e le mafai ai ona manatu faatauvaa lenei elemene.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e taua le chromium mo le tino o tagata uma. O nisi taimi e le mafai ona fuafua le leai o se mea. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se suʻega atoa ma pasia suega. Mo se faʻatalatalanoaga ma faʻamatalaga muamua, e aoga le alu i se endocrinologist, fomaʻi poʻo le gastroenterologist. E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia ma le saʻo le togafitiga saʻo.

Tuua Lau Faamatalaga