Taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2 mo aso uma

Afai e maua e se tagata le malosi o le inisalini (o le solia o le tali o sela i le inisalini), o le fomaʻi, i le taimi muamua na te tilotilo i ai, o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le maʻisuka e leai se inisalini.

O le mea moni, o lenei faʻamaʻi e faia ai nisi fetuunaiga i se olaga faʻavae, ae e vave ona e faʻaaogaina ma o le ola o le maʻisuka, i se tulaga lautele, e leʻo ese mai le soifuaga o se tagata soifua maloloina. O le mea taua o le matauina o tulafono faigofie, o se tasi o ia mea o se taumafa filifilia saʻo a se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O meaai lelei o le togafitiga autu o le togafiti.

I lalo, o le a faamatalaina tulafono, e tusa ai ma le mea e talafeagai ai le faia o se meaai mo le maʻisuka ituaiga 2, auala e kuka ai meaai ma 'ai lelei ina ia le maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o se lisi mo le vaiaso e tuʻuina atu.

Faʻafefea ona fai se meaʻai atoatoa

O le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka e talitutusa lava ma mataupu faavae i meaʻai talafeagai. O le lisi o aso taʻitasi e aofia ai fualaau faisua, vine, fualaau 'aina, meaʻai susu, aano ma iʻa, pata ma popo. Faamaoni, kuka i le tausisia o tulafono patino.

O fualaau aina ma fua e sili ona lelei e 'ai i le taeao, pe a sili ona malosi le tagata. Ole mea lea o le a fesoasoani e vave aʻafia ai le kulukose e ulu atu i le toto. O le masani o le a oʻo i le 200 kalama. O le faia o sua o fualaau aina e faasaina. E aofia ai le sili atu o le kulukose, ma o le fiber e toesea i totonu o sea meainu. E na o le tasi le ipu vai e mafai ona faateleina le maualuga o le suka i le 4 - 5 mmol / L.

O meaola o manu, o lona uiga, aano o manu, iʻa ma iʻa, e tatau ona i ai i le laulau o le tagata maʻi i aso uma. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina le kukaina o piko mai lenei vaega o oloa. E sili atu le lelei e faʻaopoopo i ai meaʻai aano ua kuka po o iʻa i le sou. Pe a filifilia fomaʻi manu, e tatau ona taʻitaʻia e tulafono nei:

  • meaʻai e le tatau ona suamalie
  • aveese le paʻu ma gaʻo mai le aano.

E mafai ona i ai taimi e aofia ai le tele o ituaiga o iʻa i mea taumafa, mo se faʻataʻitaʻiga, taʻavale po o le gaosi, ona o le i ai o le Omega-3 taua i le tuufaatasiga.

O laumei e tatau ona 'ai ma le faʻaeteete, e le silia ma le tasi i le aso. O le mea moni, o le isu o loʻo i ai le tele o cholesterol leaga, lea e mafai ona fesoasoani i le fesuiaiga o toto toto. Ma o se faafitauli masani lenei i le maʻisuka o soo se ituaiga. Afai i soʻo se fua o mea taumafa e manaʻomia ona e faʻaaogaina sili atu ma le tasi le fuamoa, ona sili atu lea ona sui na o masini.

A maeʻa, e tatau ona e 'ai le falala pe a ma le tasi i le aso. O se punavai o gaʻo vailaau faʻapitoa e manaʻomia mo le maʻisuka ituaiga 2. O le faifai pea o le ipu e sili ona lelei, aua nei faaopoopo le pata i le cereal.

O faʻatagaga nei e mafai ona faatagaina:

  1. buckwheat
  2. oatmeal
  3. lanu enaena (enaena) araisa,
  4. falaoamata saito
  5. kariota falaoamata
  6. penina penina.

Endocrinologists faatagaina le falaoamata sana i le taumafataga e fai ma tuusaunoaga. E afaina ai le maualuga o le suka i le toto, ae i le taimi e tasi, saturates le tino o le maʻi ma le tele o vitamini ma minerale.

O oloa gaosi susu o se puna o le calcium. O lenei ituaiga o oloa e maua ai se taimi manaia matagofie. E na o le tasi le ipu o le yogurt poʻo le susu susu ua avea ma se taumafataga mulimuli mo le maʻi.

O fualaau faisua o se puna o fiva, vitamini ma minerale. E tatau ona manatuaina o fualaau faisua e tatau ona faia le afa o meaʻai. E 'aina i latou fou, faʻafefiloi ipu, supa ma pusa.

O le taoina o le maʻisuka e tatau ona saunia mai le falaoamata o nisi ituaiga, e aofia ai:

I le faʻaopopo i se taumafataga lelei, e taua ma saʻo i le faʻavaveina o ipu. Faapea o se meaai na falaiina i se aofaiga tele o le suauu manogi na leiloloa le tele o ana meaʻai, aʻo amata ona aofia ai le cholesterol leaga.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o togafitiga faʻapitoa nei o oloa o loʻo faailoa mai:

  1. matala
  2. mo se ulugalii
  3. i totonu o le microwave
  4. i le ogaumu
  5. i se fai kuka taofi
  6. i luga o le meaʻai
  7. faʻafefiloi i luga o le vai; e mafai ona faʻatagaina se vaega itiiti o le suauʻu manogi.

O le tulafono e sili ona taua e taʻitaʻia ai endocrinologists i le tuufaatasia o meaai o le maʻisuka o le filifiliga o meaai e faʻavae i luga oa latou glycemic index (GI).

O lenei faailo e fesoasoani lelei i le pulea o le maualuga o le suka o le toto.

Tuua Lau Faamatalaga