Suauu toto 16 9

O le atinaʻe o le maʻisuka e faʻaalia i le maualuga o le suka.

O le mea lea, o se vaitaimi faaumiumi lea e teuina ai le suka i le vateatea o le 16-16.9 mmol / l e manaomia ai togafitiga faafomaʻi ma se suiga i le faasologa o le olaga ma meaʻai.

Tulaga masani po o le vavae ese

O le tulaga o loʻo i ai le faateleina o le suka e taʻua o le hyperglycemia, o le faʻaitiitia - hypoglycemia. O le Hyperglycemia o loʻo taʻu mai ai o le tele o le kulukose e leʻo faʻapipiʻi lelei ile tino. A maeʻa se taumafataga maualuga-carb, e mafai ona matauina le tele o tulafono masani.

I tulaga masani, o gaosi faasao e maua mai fualaau aina ma suamalie. O le sili atu e mafai ona teuina i le tulaga o le gaʻo susu i itu, le manava. Glucose e manaʻomia mo le tino, e pei o le malosi, ae o le tele o mea e le maua ai le malosi tele, ae sili atu ona faʻalavelave lelei.

A maeʻa ona 'ai, o le maualuga o le suka e alu maualuga. Faailoga e oo atu i le 11 e faailoa mai ai vailaau, ma 16 -16.9 mmol / l - e uiga i le atinaʻeina o le faamai, o lona uiga e tatau ona faia se suʻesuʻega o le tino.

alii ma tamaitaimaʻitaga maʻitagatamaiti ei lalo o le 14 tausagamatua nai lo le 65 tausagapepe fou
3.5 - 6.7 mmol / L3.8-5.8 mmol / L3.3-5.6 mmol / L4.6-6.4 mmol / L4.5-4.9 mmol / L

I pepe faatoa fananau mai o pepe ua leva ona fanau, o le vavalalata e taʻu mai ai le le lava o se hormone, ae masani lava o le faailoga e le maluelue, o le mea lea, e manaʻomia le vaavaaiga faafomai.

I tamaiti, a uma ona 'ai, suka lua, i tagata matutua, o le siitaga o le 2 mmol / L e mataituina ma mafai ona oʻo atu i le 7 mmol / L. O lenei tulaga ua manatu o se tulaga soifua maloloina.

Mafuaʻaga talafeagai

O le faateleina o le suka e aʻafia ona o le le lava o le inisalini, lea e maua mai e le pancreas, poʻo sela foi e le tali atu i le homone.

O maualuga maualuga o le suka e aafia i:

  • maʻisuka malosi
  • meaai le lelei (taumafa meaʻai, meaʻai maualuga-kalori),
  • popole
  • siama i luga o le fale,
  • faʻamaʻi pipisi
  • leai se vailaʻau B,
  • ave fualaau.

O se mea tāua o se aso malolo maualalo poʻo se olaga faʻavalea.

O le faʻalavelave o le Hormonal i le tino o le fafine i le taimi o le maitaga e atagia i le aofaʻi o suka i totonu o le toto. I lenei tulaga, e tatau ona faia se suʻesuʻega faaopoopo ina ia mafai e le fomai ona faatonu togafitiga, talu ai o le tulaga o le hyperglycemia e matautia mo le tina ma le tamaitiiti.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

Mo le fuafuaina o le setete o le kulukose, e tatau ona tuʻuina atu le toto mai se vein poʻo capillaries (mai le tamatamailima) i luga o se manava gaogao, e faia foʻi le faʻataʻitaʻiga. O taunuuga o suega tuga e sili atu le maualuga nai lo le taʻavale. E taua tele le taumafataga mulimuli i le 8 itula talu ai.

E taua mo se faʻamaonia saʻo e aoina ai se amnesia auiliili. E mafai e le tagata maʻi ona faitio i:

  • faʻaauau faifaipea
  • matuai galala
  • taoto, vili,
  • moe
  • faʻafefe
  • vaivai
  • le i ai o le umi o manuʻa e le faʻamalolo,
  • manogi o le acetone mai le gutu,
  • vevela paʻu, paʻu,
  • mamafa o le faʻaleleia o le tino.

O le gasegase oona ma le maualuga o le suka o le 16-16.9 mmol / L e mafai ai e le glucose ona nofo i totonu o vaa, e mafua ai le faʻamaʻavaina i totoga ma fusi. E sili atu ona faigata i le leai o se malamalama, o nisi taimi o lenei tulaga e lamatia ai le foliga mai o se pa.

Pe a suʻesuʻeina le toto i luga o se manava gaogao, e iloagofie le tikeri o le hyperglycemia:

  • malamalama - suka 8 mmol / l,
  • avefeʻau - e oo i le 14 mmol / l,
  • mamafa - luga atu o le 14 mmol / l.

Ma le mea lelei, pe a suʻeina suʻega i le taeao i luga o se manava gaogao, latou te le fautuaina vai inu, fufulu o ou nifo po o le kuki.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le paʻu o le mamafa e tupu, o se lagona faifai pea o le fiaaai o loʻo matauina. O le maʻi o se ituaiga o le insulin. O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le i ai o le mamafa o le mamafa. Fua o le maualuga o le suka i le fale e tatau ona faia i le 4 taimi i le aso, ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e 2 taimi.

O aʻafiaga o le suka maualuga

Faʻatasi ai ma le maualuga o le kulukose, o le maʻi e oʻo i se faʻafitauli i le tulaga o le tino. Faailoga e tupu:

  • maualuga le toto maualuga
  • atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular (arrhythmia, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le osofaʻi fatu),
  • le mafaufau le mafaufau
  • ketoacidosis (o le solia o le gaʻo o le gaʻololosi, lea e tulaʻi ai le maualuga o tino o le ketone i le plasma).

Ketoacidosis e mafua ai le inisua i totonu o le tino. Ina ia faʻamaonia le tulaga, e tatau ona faia togafitiga i se falemaʻi, lea e le maua ai le potassium ma le vai.

O vaʻa faʻalavelave, i totonu o loʻo i ai se apa o le calcium, o le faʻaitiitia o le toto e mafai ona faʻaitiitia. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻafitauli i le faʻaaliga, faʻafitauli ma fatugaʻo, vae. I nisi tulaga, i le leai o se tausiga, e mafai ona tupu le maliu.

O le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le suka o le toto

O le suauu lava ia o le a le alu i lalo i le masani, o le mea lea e taua ai le faia o nisi suiga i le taumafataga, ia tausisia le meaai faatonuina, ia 'ai atili fualaau aina ma fualaau faisua faatasi ai ma se fuainumera maualalo (fualaʻau, apu oona, pears, kukama, lemon), greens. E faʻaaogaina le inu o teasal teas, decoctions poʻo infusions mai lau laʻau. E aoga le faʻaaoga o lenamamoni, Ierusalema artichoke.

E tatau ona lafoaia meaai leaga (falai, vevela, suamalie), masani leaga (ulaula, ava malosi). Auai i se gaoioiga faaletino, faʻaalu atili.

Afai e te tuʻituʻi vave le suka i se atuatuvale, ona oʻo lea i le tulaga faʻafeagai o le hyperglycemia, hypoglycemia, e ono tupu.

  • tui inisalini (Humulin)
  • o le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai le suka,
  • inu malosi, o le faʻaaogaina o se vaivaiga vaivai o vai inu.

E taua tele le mulimuli i tulafono mo le puleaina o inisalini, talu ai e le mafai e le tausisia ona faʻaitiitia le fualaau o le vailaau faʻamaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te vave aveeseina le nila i le taimi o le tuiina o le inisalini, o le vailaʻau e le mafai ona tumau i lalo o le paʻu. E le gata i lea, afai e tui le vailaʻau i le taimi lava e maeʻa ai le faʻaaogaina o le nofoaga o iniseti, o lona uiga o le ava malosi e leʻi faʻamavaeina e faʻaitiitia ai le aafiaga o le inisalini.

O maualuga maualuga o le suka suka i ai aʻafiaga le lelei i le setete o le tino. Talu ai ua faaleagaina ia vaa, o le galuega o le ate, o le endocrin gland ua leaga. O le mea lea, faʻamautinoa pe a 'ai meaʻai, faʻaaoga masani o vailaau e taua.

Toto maualuga toto pe a uma ona 'ai

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

A oʻo mai le suka i totonu o le tino o le tagata, e gaosia ma fai glucose. E maua ai le saofaga i meaʻai masani a le tino. Afai o le maualuga o le suka i le toto pe a uma ona 'ai, ona faʻaalia lea o le solia o mea na tutupu ile tino. O le faailoga autu lenei o le maʻisuka faʻamaʻi. Ina ia mafai ai e le tagata gasegase ona mataʻituina le maualuga o le toto, o loʻo i ai se masini faapitoa. E mafai ai e oe ona fuafua ni taimi ogaoga i le aso pe a oo i le tele o le suka i totonu o le toto e oo atu i ni tapulaa e gata ai. Mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e taua tele le i ai o se masini i le fale. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e fuafuaina le i ai o se soliga ma faia fuafuaga tatau ile taimi.

Faailoga ma le siama o le maʻisuka

O le maʻisuka maualuga e amataina lemu ma e le faʻapitoaina i faʻamaoniga manino. Ae afai e amata le alualu i luma o le maʻi, ona i ai lea i se tagata maʻi i se faʻamaʻi 2 itula pe a uma ona 'ai, e masani lava ona oʻo mai faʻamaʻi nei:

  1. Tele le galala.
  2. Vaivai.
  3. Uiga masani.

E masani lava, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka faʻamaʻi e amata ona 'ai tele, ma o le mamafa o le mamafa e masani ona matauina. O se tagata gasegase e iai na faailoga e tatau loa ona vave faafesootai se fomaʻi. E sili atu le faigata ona iloa le va o nei faailo o le faʻamaʻi i fafine maʻitaga. Ae e tatau ona iloa e se tina talavou afai o se tulaga faapena e faʻaalia i taimi uma pe a maeʻa se taumafataga, ona le tatau loa lea ona tolopoina se asiasiga i le falemaʻi.

Ina ia mafai ona fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a ia faʻamaonia se suʻega auiliili toto. O se taunuuga o lenei siama, o le a maua le malamalama o le maualuga o le suka o le suka. E masani lava, e tuʻuina atu i le gasegase 2 suʻesuʻega. O le toto toto muamua e ave i luga o se manava gaogao, ma le lona lua i le maeʻa ai o le 50 g o le kulukose. O lenei suʻesuʻega e mafai ai ona iloa se ata atoa o faʻalavelave e tutupu i totonu o le tino.

Ina ia mautinoa ua saʻo le siama, o le tagata maʻi ua faatonuina se suʻega toto 2 vaiaso pe a uma le suʻesuʻega muamua. Afai o le taimi lenei e faʻamaonia ai le faʻamaonia, ona fai lea ole togafitiga ole maʻi. O fafine ma fafine ua maʻitaga ua silia ma le 35 tausaga le matua (pe a iai ni o latou aiga o loʻo mafatia i le maʻisuka poʻo ua i ai ni ovary polycystic) e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka faʻamaʻi.

Toto masani toto

E masani lava o le suka i le toto pe a uma ona 'ai e fuaina i le tele o taimi - peʻa uma le' aiga. O ituaiga uma o le maʻisuka ei ai ona lava numera o suʻesuʻega i le aso atoa. O maualuga o le suka e mafai ona tulaʻi ma pau i le aso atoa. O le masani lenei. A maeʻa ona 'ai, o le aofaʻi o le kulukose i le toto e alu maualuga, ona leʻo faʻaalia ai lea o le i ai o se faʻamaʻi. O le averesi masani mo tamaʻitaʻi uma e lua e 5.5 mmol / L. Glucose i le taimi o le aso e tatau ona tutusa ma ia faailoilo:

  1. I luga o se manava gaogao i le taeao - 3.5-5.5 mmol / l.
  2. Aʻo leʻi faia taumafataga mo le 'aiga o le aoauli ma ao leʻi faia le taumafataga - 3.8-6.1 mmol / L.
  3. 1 itula i le maeʻa o se taumafataga - e oʻo atu i le 8.9 mmol / L.
  4. 2 itula i le maea ai o se taumafataga, e oʻo atu i le 6.7 mmol / L.
  5. I le po - e oʻo atu i le 3.9 mmol / l.

Afai o le suiga o le maualuga o le suka i totonu o le toto e le fetaui ma nei faailo, ona tatau ai lea ona fuaina le silia ma le 3 taimi i le aso. Mataʻituina o kulūkose o le a maua ai se avanoa e faʻamautinoa ai le maʻi o le maʻi pe afai e faʻafuaseʻi ona maʻi. E mafai ona e aumaia le maualuga o le suka i le masani ai ma le fesoasoani i meaʻai lelei, faʻatinoga lelei ma inisalini.

Ina ia tumau le maualuga o le suka o le toto i le maeʻa ai, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi ma fai mea uma e mafai ai ona puipuia oe lava. I totonu o le masina, e tatau i le tagata maʻi ona faia e le aunoa se suʻega toto. E tatau ona faʻatino le faʻatinoga aʻo leʻi 'ai. 10 aso ao leʻi asiasi atu i se fomaʻi, e sili ona lelei le tusi i lalo lau suka o le toto i se isi api. O lea o le a mafai e le fomaʻi ona iloilo le setete o lou soifua maloloina.

O se tagata gasegase masalomia o le maʻisuka e manaʻomia ona faʻatau se masini e fua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E fautuaina le faia o faʻataʻitaʻiga e le gata i le taimi e aliali mai ai le malaise, ae faʻapea foi mo taimi uma lava mo le puipuia, e siaki suiga. Afai o le suiga i le suka toto pe a uma ona 'ai e tumau i totonu o tapulaa talafeagai, ona le leaga lea. Ae o le malosi e oso i le kulūkose aʻo leʻi 'aʻai o se faʻalavelave e suʻe ai togafitiga vave faʻapitoa. E le mafai e le tino o le tagata ona feagai ma se suiga faapena, ma ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o le suka, e manaʻomia le iniseti.

E faʻapefea ona tausia fua masani masani?

O le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo atoatoa. Ae e mafai ona e suʻeina ni auala e fesoasoani e faatumauina le ola maloloina o le maʻi. O nei lapataiga e mafai ai e oe ona pulea lau suka suka. O tagata mamaʻi e maualuga le kulūkose e tatau ona 'ai i le tele o meaʻai e umi ona ufiufi ma mafai ona vaʻavaʻai i nai mea inu.

E fautuaina le maʻi e 'ai le tele o fila pe a mafai ai. E lemu lemu i totonu o le manava. O le fila o loʻo i totonu o le falaoa atoa o le falaoa, lea e tatau ona suia e oloa masani o keke. I se aso, e tatau i le tagata maʻi ona maua se aofaiga tele o antioxidants, minerals ma vitamini. O nei elemene o loʻo maua i fualaau aina fou ma fualaʻau.

I le maʻisuka, e le tatau ona faʻatagaina le gasegase. O le mea lea, e manaʻomia e le maʻi ona 'ai atili le protein. E saofaga i le vave faʻavave. O le maʻisuka e masani lava ona mafua ona o le mamafa. Ina ia faʻaitiitia le avega i luga o le tino, taumafai e vavaeese gaʻo tumu mai meaʻai. Auaunaga e tatau ona laiti, ae o le malologa i le va oi latou e tatau ona 2-3 itula. E tele lava taimi e oʻo atu ai le maualuga o le suka i le toto pe a maeʻa le anapogi. Afai e le maua e le tagata gase meaai, ona amata lea ona faasolosolo ina leaga lona soifua maloloina. I ia taimi, e manaʻomia lou siakiina o lou suka toto ma 'ai sina mea laitiiti.

Faʻateʻaina le faʻaaogaina o soʻo se meaʻai suamalie. Nai lo lena, ia suia i latou i fualaau suamalie ma fua. O lenei mea o le a fesoasoani e toe maua ai le suka i le masani. O se meaai talafeagai e tatau ona o faatasi ma le faʻamalositino faʻamalosi tino ma le le atoatoa o masaniga leaga. O le taumafa ava malosi e faʻaititia ai le maualuga o le suka ma aafia ai le soifua maloloina ole maʻi.

Tisipisi gasegase ao maʻitaga

Afai o le tagata gasegase e leʻi maua i le maʻisuka aʻo leʻi maʻitaga, e le o lona uiga o le taimi atoa o le fanauina o le fomaʻi o le a le amata ona i ai ni faʻafitauli i le suka o le toto. E masani lava, o le a maua e se fafine ni faʻataʻitaʻiga faapitoa i totonu o le 3 togi. O se suʻega toto e mafai ai e oe ona fuafua le faapalepale kullukose. O ia suʻesuʻega e lua taimi e faia ai. Muamua - i luga o se manava leai. Ma a uma ona 'ai.

Afai e le masani le maualuga o le suka, ona fai lea o togafitiga togafitiga. I le tele o fafine maʻitaga, o se auʻiliʻili na maua i luga o se manava gaogao e faʻaalia ai le toto toto masani. Ae o le suʻesuʻega lona lua e mafai ona faʻaalia se vavaeese mai le masani. O le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka faʻamaʻi e mafai ona fuafua muamua. E masani lava, o mea taua nei e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  1. Mafuaaga
  2. Tausaga (fafine pe a mavae le 35 tausaga).
  3. O le maʻisuka faʻalanesa i le taimi o le 1 maitaga.
  4. Le faʻatoʻilaloina o ovaries.

O le faʻavalea o le faaleagaina o tama i le taimi o le maʻisuka e faʻatupulaia pe afai o le maualuga o le kulukose e sili atu le maualuga nai lo le masani. O le fetus e mafai ona matua tele i le 3 vaitau.

O lenei mea o le a matua aʻafia ai le faagasologa o le fanauina, talu ai o le taualuga o le tamaititi e matua tele lava.

I le tulaga o lea suiga, e mafai e le fomai ona ofoina atu i le tamaitai se taimi e le fanau mai ai. Latou te faatagaina le tuʻuina atu o manuʻa i tina ma tamaiti.

Faailoga ma togafitiga o le glycemia i le maʻisuka

O le suka e maua mai le 3.5 i le 5.5 mmol / L. Afai ei ai se eseesega i le itu o le faʻaitiitia poʻo le faʻaopopoina, e mafai e se tagata ona amata le gaioiga, vaivaiga, faʻavalea, ma e oʻo lava i le leiloa o le mafaufau e mafai. A maualalo le suka, o le a togafitia e le tagata maʻi le hypoglycemia, ma afai e faateleina, hyperglycemia.

  • O le a le glycemia ma pe o le a le uiga
  • Vaega o le glycemia i le maʻisuka
  • Hypoglycemia
  • Hyperglycemia
  • Glycemia i tamaiti
  • Glycemic Attacks in a Dream
  • Vaega o togafitiga o togafitiga
  • Fesoasoani muamua mo le leai o se malamalama
  • Taofiaga

O le a le glycemia ma pe o le a le uiga

Afai e tumau le kulūkose ma e le alu i tua atu o le masani, o le tino o le tagata e galue e aunoa ma le toilalo, faigofie ona faʻatagaina uta, vave faʻafoʻisia le malosi na faʻaalu. Suiga i le maualuga o le suka e mafua ai se faʻamaʻi e ono lamatia ai le ola o le tagata. O le fatu lenei o le glycemia.

I le faaopoopo atu i le malaise lautele atonu o loo i ai i le tele o isi faʻamaʻi, o le glycemia o loʻo faʻaalia i uiga nei:

  • afu tele
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • e paʻu le paʻu
  • vaivai vai vaivai
  • tulaga atuatuvale, faalavelave i totonu o le fatu,
  • tingling sensing i tamatamailima
  • matuai galala ma fiaai.

Afai e umi se taimi umi o le glycemia o le tagata maʻi, o le tino ua faʻaleagaina e mafua ai le le mautonu ma le lagona o le ulu tiga, e aofia ai le ulu o migraine.Vaʻai mataʻitusi, faalua i mata. Faateleina le le fiafia ma le le mafai ona moe, moe i le ao, vaivaiga i le tino atoa o faailoga ia o foliga o le glycemia.

I ia tulaga, e faatonuina e le fomaʻi le tagata maʻi e foai atu le toto mo le suka "i le avega." Muamua, latou te ave le toto i luga o se manava gaogao, ona ave lea e le tagata maʻi le glucose poo le suka ua faʻafefeteina i totonu o le vai i totonu ma toe faia le auʻiliʻiliga. E tusa ai ma taunuʻuga o faʻamaoniga, o le mafuaʻaga o le glycemia ua faʻamoemoeina.

Vaega o le glycemia i le maʻisuka

O se osofaʻiga o le glycemia e mafai ona tupu i se tagata soifua maloloina, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa le malosi faaletino, popole, poʻo le taimi o le maitaga. Afai o loʻo iai se tulaga faʻapitoa i se maʻisuka ituaiga 1, o le mafuaaga o loʻo i ai i le mea sese i le taliaina o le inisalini.

Togafitiga ma se mea maualalo pe maualalo maualuga le kulukose o loʻo faʻamaonia taʻitasi mo tagata taʻitoʻatasi. E faʻavae i luga o taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.

Hypoglycemia

I lenei maʻi pipisi, o le toto kulukose o le toto ua paʻu malie. E ono oʻo mai i le fesoʻotaʻi ma le mamafa o se taumafataga ma le malosi tele o le faʻamalositino. O faʻamaoniga autu o le hypoglycemia o:

  • ogaoga malaise (vaivaiga ma le fefe tele i le tino atoa),
  • sosolo malie,
  • tulaga popole
  • taʻavale
  • lagona o le fefe
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • le gagana le atoatoa,
  • lagona o le fiaai tele
  • gaogao
  • leai se mafaufau.

O nei faailoga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi. E ono mafai ona pa'ū le kulūkose i se tulaga ogaoga. O le faʻaaogaina i lenei tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai se coma.

E tele taimi e fesootaʻi atu ai tagata i lenei tulaga ma latou te le iloa lelei mea leaga ile tino. Ma naʻo le taimi o suʻesuʻega faafomaʻi, aemaise lava, a maeʻa le toto foaʻi mo le suka, o le hypoglycemia e maua faʻafuaseʻi.

O le tele o taimi, o mataupu o le hypoglycemia e tupu i le maʻisuka ituaiga 2. O se tulaga e matua maualalo le maualuga o le suka, e matua matautia lava, e mafua mai i suiga ogaoga i le faiʻai, lea e mafua ai le oti.

O lenei tulaga e faʻaalia i le maʻi syndrome, o lona uiga o le le lava lea o le aofaʻi tatau o enzymes mo le faʻateleina o le taumafa mai meaʻai.

O le fatu o lenei faʻamaʻi o le itiiti ifo o le kulukose i totonu o le toto nai lo le insulin. O mea nei e mafai ona faʻaosoina lenei tulaga:

  • se mea sese i le inumaga o le inisalini,
  • le faaaogaina o le omea poo le sulfonylurea,
  • suavai maualalo maualalo,
  • le saʻo le mita faitau,
  • le filifilia o le fua le lelei o fualaau oona ei ai le suka,
  • e le faʻatagaina le faʻateleina o le tui o le insulin i le vaega o le maʻi,
  • pulega le talafeagai o le inisalini (e le o lalo o le paʻu, ae i le maso),
  • le faʻaofiina o se vailaʻau fou,
  • ate ma fatu fatu
  • e le o le "umi" inisalini na afaina, ae "puupuu"
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • tulaga o le maʻitaga, susu susu, taimi ole vaʻalele.

O lenei faʻamaʻi e matuā faʻalavelave lava i le taimi e itiiti ifo i le 2.2 mmol / g le glucose index, e ono le lagona e le tagata maʻi se faʻafitauli. O le mea lea, o le fautuaga autu a le fomaʻi o le mataituina ma le mataʻituina o le tulaga ma le siakiina faavaitaimi o fua o le suka, e ui i le leai o ni faailoga.

Mo i latou o loʻo mafatia mai le glycemia i le maʻisuka, e tatau ona fetuunai le amio. Ona o le leiloa o le iloa, e ono afaina ai se tagata. O ia maʻi e le faatagaina e faia galuega e faalagolago i ai olaga o isi tagata, ma e faʻasaina foi le aveina o se taavale.

O nisi tagata maʻisuka latou te faʻaeteete ma le faʻaeteete, lafoai le fautuaga a se fomaʻi, aemaise lava pe a latou le lagonaina ni faailo o le maʻi. O se amio le taupulea lea, lea e masani ona iu i le leiloa o le mafaufau ma pa'ū atu i se paʻu.

O lenei vitio o loʻo faʻamatalaina ai uiga uma o le hypoglycemia, faʻapea foʻi mafuaʻaga o le pa'ū i le suka o le toto, ma le mea e fai i le tele o malaise.

Hyperglycemia

O osofaʻiga o le faʻateleina o le suka (hyperglycemia) e tele lava ina matauina i le maʻisuka poʻo i latou o loʻo gasegase i lenei faʻamaʻi. Ona o le mea moni o faailoga o le hyperglycemia e talitutusa ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi, e faigata ona fuafua e aunoa ma le iʻuga o suʻesuʻega o le toto suʻesuʻe.

O se maualuga maualuga o le suka e mafai ona faʻaalia e se olaga ola solo, o le faʻaaogaina o meaai, lea e puleaina e gaʻo. E tatau ona e gauai atu i lou soifua maloloina, aemaise lava pe a faʻaalia foliga nei:

  • susu ma le fia inu tele,
  • faʻaauau faifaipea
  • sasaa
  • se suiga tele i le mamafa o le tino (faʻaitiitia le mamafa poʻo le mamafa),
  • se tulaga le iloa, tuusao o le ita,
  • maualuga le vaivai.

O nei faʻamaoniga uma e fesoʻotaʻi ma le tino o le endocrin system function.

E tolu tikeri o le hyperglycemia e iloga:

  • malamalama (e oo atu i le 10 mmol / l),
  • averesi (16 mmol / l pe sili atu),
  • mamafa (sili atu i le 16 mmol / l).

Ina ia iloa le faʻamaoniga tonu, o loʻo iai se faʻalavelave o suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻe. Afai e sili atu le maualuga o le kulukose i le 6.2 mmol / l, o le suega toto e toe faia mo le suka. A maeʻa lena mea, o le auʻiliʻiliga e faia i luga o le lava lelei i le suka (ma le avega).

O maʻi e maua i le "suka" e faigofie i ituaiga uma o glycemia. Hyperglycemia (7.2 mmol / L pe sili atu) e mafai ona tupu pe a maeʻa le malologa (e oʻo i le 8 itula) i le va o meaʻai.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le faateleina o le kulukose e mafai foi ona mafua mai i meaai, lea e aofia ai gaʻo. I le auala, o le faateleina o le suka pe a uma se taumafataga mamafa e mafai ona tupu i se tagata maloloina. O se lapataiga faʻalauiloa e uiga i le maualuga o le lamatia o le atiaʻe o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia.

O le Hyperglycemia e sili ona lamatia mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le tele lava o mafuaʻaga o faʻafitauli, e aofia ai le ketoacidosis ma le hyperglycemic hyperosmolaria.

Glycemia i tamaiti

Mo le glycemia, o le tele o ona faʻaaliga o uiga lelei ia. Afai e fanau mai se tama i se tina e maua i le maʻisuka, e mafai ona i ai ia te ia faafitauli tau le soifua maloloina. I le taimi lava pe a uma le fanau mai ma i aso muamua o le olaga, o le maualuga o le suka o le suka o le toto e mafai ona paʻu i se tulaga e taua mo se tagata matua. Ae ui i lea, e talia e le pepe lenei tulaga masani, talu ai e itiiti se manaʻoga mo le malosi mo le faiʻai e galue ai.

E le o le uiga o lea ituaiga hypoglycemia e le o lamatia ai le ola. E tatau ona fua le maualuga o le suka ma faʻafeiloaʻi le pepe e fafagaina e le aunoa.

Faailoga o le glycemia i tamaiti e talitutusa ma mea na matauina e tagata matutua. O nisi oi latou o se matua e mafai ona faigofie ona matauina:

  • mumu o foliga mai le toto,
  • vevela paʻu
  • manogi o le acetone mai le gutu,
  • tiga o le tino
  • solia le pao o le manava.

Masalo o le mea sili ona taua e uiga i le togafitiga o le glycemia i tamaiti e le gata o le olaga o le tamaitiiti, ae o uiga faaalia foi o tagata matutua i ai.

O le faagasologa o togafitiga e aofia ai le aʻoaʻoina o mātua i tulafono o amioga masani faifai pea, ma faiaoga e tatau ona nofouta i le tulaga o se tamaititi aoga o loʻo maua i le maʻisuka e leai se faʻalavelave. O le mea autu o lona i ai pea o se mea suamalie ma ia. E tatau i le faiaoga ona tuʻuina atu ia te ia se meaʻai e oʻo lava i le taimi o le lesona.

Glycemic Attacks in a Dream

I le avea ai o se tulafono, i le po, soʻo se faʻamaʻi e faʻaleagaina, ma o le glycemia e leai se faʻalavelave. E tatau ona e gauai atu i lou tulaga i lenei vaitaimi. Afai o le moe e le lava pe ua le mautonu, faʻalavelave i le manava ma palpitations, faʻapupulaina le pala, e tatau ona vave siaki le faailoga o le suka i se glucometer, o le uiga autu o le maʻisuka.

E masani ona i ai tulaga tutusa ma tamaiti, o lea e taua ai le fuaina o kulukose aʻo lei alu i le moega ma aemaise lava le mulimuli i se taumafa pe a 'ai i le' aiga o le afiafi. A o pepe, pe a maeʻa ona fafaga, e mafai ona tuʻuina atu i le tamaititi meaʻai faaopoopo ma le maualalo o meaʻai o le gaʻo.

Vaega o togafitiga o togafitiga

O le metotia o le togafitia o le glycemia e ese mai le masani masani i lea e le o se seti o fualaau faasaina e sili ona lelei, ae o se toe iloiloga o le olaga o le tagata maʻi. Muamua lava, e tatau ona e gauai i meaʻai:

  • O le muamua ma le autu mo le ausia o le tulaga masani o le maʻi o se meaʻai. O lana meaai e tatau ona aofia ai mea taumafa ma le maualalo o mea gaʻo gaʻo mo le hyperglycemia ma sili atu mo le hypoglycemia.
  • O mea taumafa e tatau ona aofia ai mea taumafa ma gaʻo vailaʻau faʻamalosi ina ia faamalieina ai le fiaai mo se taimi umi ae le maua ai vaivaiga.
  • Sugar, oloa gaosi falaoa, gaʻo o le "gaʻo leaga gaʻo", e tatau ona le aofia ai.
  • O le faamuamua e tuuina atu i meaai o le protein.
  • Faʻatoagaina le olaga - aʻoaʻoga faaletino, uila afi, savali umi, aau, taʻaloga i fafo.
  • E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, o le numera o faʻasalaga e tatau ona faʻatuputeleina pe a faʻatusatusa i masani masani e 3 i le aso.

Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le glycemia e faʻavae i luga o se genetic predisposition, atonu e toetoe lava leai ni faʻamaoniga o se tagata. I lenei itu, i soʻo se faʻamaʻi, e tuʻuina atu e le tagata maʻi le seti autu o suʻega, e aofia ai le toto foaʻi mo le suka. O le mea lea, i le taimi o togafitiga o se isi faʻamaʻi, e mafai ona tupu le glycemia, lea e manaʻomia ai se togafitiga faapitoa o togafitiga.

Faʻatau togafitiga

Afai e tupu mai le glycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina i latou nei vailaau nei:

  • "O le lanu oona" o se vailaʻau oona, e 2-3 taimi i le aso mo le 500-3,000 mg.
  • "Tolinase" - 1 pe 2 taimi i le aso mo le 100-1000 mg.
  • "Chlorpropamide" - 1 taimi i le aso, 100-500 mg.
  • "Glipizide" - o le afa muamua o le aso, 1-2 taimi 2.5-40 mg.

E faʻatatau i le ata o le falemaʻi, o isi vailaʻau e faʻamatalaina:

  • "Metformin" - 2-3 taimi i le aso mo le 500-1000 mg. O lenei fualaau faasaina ua solia i faamaʻi fatu fatu, fatu fatu. Mo maʻi matutua ma faʻafitauli o le cardiovascular system, e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele.
  • "Acarbose" - 3 taimi 25-100 mg, ua faailoa mai mo le hyperglycemia pe a uma ona 'ai. O nei vailaau faʻasaina ua faʻasaina - faʻafano o le gastrointestinal tract, colitis.

Fofo faʻapitoa

E faaopoopo atu i vailaau, o togafitiga faʻavae e faʻavae i vailaʻau ma togafitiga faʻaleaganuʻu e masani ona faʻaaogaina.

O nei mea e mafai ona avea ma ituaiga vailaau eseese, mo se faataitaiga:

  • Faʻafefeteina o laʻau lapopoa lapopoa e 10, ua tumu i se tioata (250 ml) o le "kuka" vai inu. Faʻamalosi i le itiiti ifo i le 3 itula. Faʻasolo le tincture ma ave i le 3 vaeluaina tui 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
  • I totonu o le susu susu (1 le ipu) faʻaopopo le sukalati (1 tbsp. L), faʻafefiloi lelei ma tuʻu i le pusaaisa mo le 7-9 itula. Faaaoga 30 minute aʻo leʻi 'aʻai 1 tbsp. l
  • Uu laulaau o fuamoa, tipi, faaopoopo ni nai fua o fua. I le aotelega, e 1 le tioata e tatau ona i fafo. Ona sasaa lea o le "kuka" vai inu (200 mg) ma tuu mo le afa itula. Inu i ai le afu i le 4-5 pati o le 1/2 ipu i soo se taimi.

Fesoasoani muamua mo le leai o se malamalama

I lenei tulaga, o le maʻisuka e le mafai ona faia e aunoa ma fafo atu. Muamua, e manaʻomia e ia le fesoasoani lenei:

  • faatasi ai ma le faʻamafanafanaga, e mafai e le tagata gasegase ona goto lona laulaufaiva, o lea latou te tuʻuina ai se laau laau i ona nifo,
  • liliu lou ulu i le isi itu ina ia aua nei oomi i luga o le vomita po o le fulufulu,
  • aua nei inu pe fafagaina, ae vave faʻaaogaina le kulukose,
  • valaau faanatinati se fomaʻi poʻo se falemaʻi.

Taofiaga

Pau lava le auala e puipuia ai se osofaʻiga o le glycemia o le mataituina lelei o le toto kulukose. Afai ei ai se lagona tiga o le fiaaai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se glucometer e faʻamalamalama le faailoga o le suka. Afai e le lagona e le tagata maʻi se faʻafitauli i le tulaga faʻaletino, ae iloa e le o iai se meaʻai faʻapitoa pe mafatia i le malosi o le tino, e tatau foi ona faia se auiliiliga. I le tulaga o se faʻaititia, ave le kulukose i totonu o laulau pe 'ai se fasi suka. A maeʻa, pe a uma le 45 minute, toe fai le auʻiliʻiliga.

Maualalo poʻo le maualuga o le kulukose o le toto ua taʻua o le glycemia. E le faʻaalia i taimi uma le i ai o le maʻisuka. O le vavaeese mai le masani e mafai ona faʻaalia e le tele o isi mafuaaga na talanoaina i luga. E tatau ona faʻaalia e le tagata lenei mea, ia latou togafitia lelei o latou soifua maloloina ma mautinoa ia feutagai ma se fomaʻi.

Suauu toto mai le 5.0 i le 20 ma luga: mea e fai

O tulaga maualuga o le suka o le toto e le masani ona faʻaauau pea ma e ono fesuisuiaʻi, e fuafua i le tausaga, taimi o le aso, meaʻai, gaioiga faaletino, le i ai o tulaga faʻalavelave.

O faʻafitauli o le kulūkose o le toto e mafai ona faʻaititia pe faʻaitiitia e faʻatatau i se manaoga faapitoa o le tino. O lenei faiga faʻalavelave e pulea e le inisalini pancreatic ma, i nisi itu, adrenaline.

Faatasi ai ma le le lava o le inisalini i totonu o le tino, o tulafono faatonutonu e le mafai, e mafua ai le le atoatoa o le tino. A maeʻa se taimi, o le a le mafai ona faʻaaogaina togafitiga o totoga i totonu.

Ina ia iloiloina le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona suʻesuʻeina pea suʻesuʻega o le kulukose o le toto.

Suga 5.0 - 6.0

Suauu toto i le lautele o le 5.0-6.0 iunite ua manatu e taliaina. I le taimi nei, e ono le mautonu le fomai pe afai o suega e mai le 5.6 i le 6.0 mmol / lita, aua o lenei mea e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai le atinaʻeina o tagata ua taʻua o le prediabetes

  • O fuataga taliaina i tagata matutua soifua maloloina e mafai ona amata mai le 3.89 i le 5.83 mmol / lita.
  • Mo tamaiti, o le vāega mai le 3.33 i le 5.55 mmol / lita ua manatu ole masani.
  • O le matua o tamaiti e taua foi ona mafaufau: i pepe faatoa fananau mai e oo i le masina, o faailoga e mafai ona i ai i le va o le 2.8 i le 4.4 mmol / lita, e oʻo i le 14 tausaga, o le data mai le 3.3 i le 5.6 mmol / lita.
  • E taua le mafaufau o le matua o nei faamaumauga e sili atu le maualuga, o le mea lea, mo tagata matutua mai le 60 tausaga le matua, o maualuga o le toto toto e mafai ona sili atu nai lo le 5.0-6.0 mmol / lita, lea e manatu i ai o le masani.
  • I le taimi o le maitaga, e mafai e tamaitai ona faʻaopopo le tele o faʻamaumauga ona o suiga o le hormonal. Mo fafine maʻitaga, o taunuuga o le auiliiliga mai le 3.33 i le 6.6 mmol / lita e manatu e masani.

Pe a tofotofoina mo le toto o le kulukose toto, o le fua faatatau e vave ona faateleina i le 12 pasene. O le mea lea, afai e faia se auiliiliga mai se vein, e mafai ona eseese le faʻamaumauga mai le 3.5 i le 6.1 mmol / lita.

E le gata i lea, e mafai ona fesuisuiaʻi siaki pe afai e te ave atoa le toto mai se tamatamailima, vein poʻo le plasma toto. I tagata soifua maloloina, o le plasma glucose e ave i le 6.1 mmol / lita.

Afai o se fafine maʻitaga e ave le toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao, e mafai ona eseese le fuainumera mai le 3.3 i le 5.8 mmol / lita. I le suʻesuʻega o toto vevela, o fuainumera e mafai ona aofia i le 4.0 i le 6.1 mmol / lita.

E taua le mafaufau i nisi tulaga, i lalo o le faatosinaga o nisi itu, o le suka e mafai ona siitia le tumau.

O le mea lea, o le faateleina o faʻamaumauga o le kulukose e mafai ona:

  1. Galue faaletino po o aoaoga,
  2. Galuega uumi umi
  3. Mataʻu, mataʻu poʻo se tulaga ogaoga faigata.

E le gata i le maʻisuka, faʻamaʻi e pei ole:

  • O le iai o le tiga ma le tiga,
  • Faʻaleagaina o le myocardial,
  • Paʻu o le Cerebral
  • Le i ai o faʻamaʻi mu
  • Manua tiga
  • Togafitiga
  • Faʻalavelave faʻamaʻi
  • O le i ai o maʻi o le ate,
  • Fusi ma manua.

O nisi taimi pe a maeʻa le faʻaaogaina o le mea e faʻaosofia ai, o le maʻi e toe foʻi i le masani.

O le faateleina o le kulukose i totonu o le tino e masani ona fesoʻotaʻi e le gata i le mea moni o le maʻi na faʻaaogaina le tele o meaʻai gaʻo, ae faʻapea foi ma se avega mamafa. Pe a faʻatupu musika, latou te manaʻomia le malosi.

Glycogen i maso ua liua i le kulukose ma faʻalilo i totonu o le toto, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka. Ona faʻaaogaina lea o le kulukose mo lona faamoemoega faamoemoeina, ma le suka pe a mavae sina taimi e toe foi mai i le masani.

Suga 6.1 - 7.0

E taua le malamalama o tagata soifua maloloina, o le maualuga o le kulukose i le toto capillary e le sili atu i le 6.6 mmol / lita. Talu ai le maualuga o le kulukose i le toto mai le tamatamailima e maualuga atu nai lo se vein, o le toto vevela ei ai faailoga eseese - mai le 4.0 i le 6.1 mmol / lita mo soo se ituaiga suʻesuʻega.

Afai o le suka toto i luga o se manava gaogao e maualuga atu nai lo le 6.6 mmol / lita, o le a masani lava ona iloa e le fomaʻi vailaau, lea o se toilalo gasegase tuga. Afai e te le faia taumafaiga uma e faʻamaonia ai lou soifua maloloina, e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻasolosolo, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao e mai le 5.5 i le 7.0 mmol / lita, o le hemoglobin glycina e mai le 5.7 i le 6.4 pasene. I le tasi po o le lua itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le suʻega o le suʻe toto e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita. A itiiti ifo o le tasi o faailoga e lava lea e iloa ai le maʻi.

Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia, o le a gauai le tagata maʻi:

  1. ave se suʻega lona lua mo le suka,
  2. ave se suega o le faapalepale kullukose,
  3. Iloilo le toto mo le hemoglobin glycosylated, aua o lenei metotia ua manatu e sili ona saʻo mo le siakiina o le maʻisuka.

E le gata i lea, o le tausaga o le maʻi e tatau ona amanaia, talu ai ona o le matua o le data mai le 4.6 i le 6.4 mmol / lita ua manatu o le masani.

I se tulaga lautele, o le faateleina o le suka o le toto i fafine maʻitaga e le o faailoa manino ai le solia, ae o le a avea foi ma se taimi e popole ai i lo latou soifua maloloina ma le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai.

Afai o le maitaga o le maualuga o le sukū e faʻatupulaʻia le malosi, e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka latent latent. A oʻo i se tulaga lamatia, o le fafine maʻitaga ua lesitalaina, mulimuli ane ua tofia o ia e faia se suʻega toto mo le kulukose ma se suʻega ma se avega i le glucose toleni.

Afai o le maualuga o le kulukose i le toto o fafine maʻitaga e maualuga atu nai lo le 6.7 mmol / lita, o le fafine e ono maua i le maʻisuka. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai ei ai i se fafine ni faʻamaoniga pei o:

  • Lagonaina o le gutu malulu
  • O le fiainu lava
  • Uiga masani
  • O se lagona faifaipea o le fiaaai
  • Le foliga mai o le manava manava
  • O le faʻavaeina o se tofo malosi i le vailaʻau,
  • O foliga vaaia o vaivaiga lautele ma le vaivai tele,
  • Ua tulai le toto toto.

Ina ia taofia le tupu mai o le maʻisuka faʻamaʻi, e manaʻomia ona e matauina e le fomaʻi e le aunoa, ave uma suega talafeagai. E taua foi le aua nei galo se ituaiga ola maloloina, pe afai e mafai, teena le taumafaina pea o meaai ma le maualuga o le faasinomaga o fuainumera, maualuga i mea faigofie e gaosi ai gaʻo, meaʻai.

Afai e manaʻomia uma fua talafeagai i se taimi talafeagai, o le a maʻea le maitaga e aunoa ma ni faafitauli, o le a fanau mai se pepe soifua maloloina ma malosi.

Suga 7.1 - 8.0

Afai o faailoga i le taeao i luga o se manava gaogao i se tagata matua e 7.0 mmol / lita ma le maualuga, e mafai e le fomai ona fai mai le atinae o le maʻisuka.

I lenei tulaga, o faʻamatalaga i luga o le suka toto, e tusa lava po o le a le meaʻai ma le taimi, e mafai ona oʻo i le 11.0 mmol / lita ma le maualuga.

I le tulaga o loʻo i ai le faʻamaumauga mai le 7.0 i le 8.0 mmol / lita, e ui lava e leai ni faʻamatalaga manino o le maʻi, ma ua masalosalo le fomaʻi i le siama, ua faatonuina le maʻi e faia se suʻega ma se avega i le kulukose.

  1. Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi e suʻeina se suʻega toto mo se manava gaogao.
  2. 75 kalama o le kulukose mama e faʻafefeteina i vai i totonu o se ipu malamalama, ma e tatau i le tagata gasegase ona inu le vaifofo e maua ai.
  3. Mo le lua itula, o le tagata maʻi e tatau ona malolo, e le tatau ona e 'ai, inu, ulaula ma le gaoioi malosi. Ona ia faia lea o se suʻega lona lua mo le suka.

O se suega tutusa mo le faapalepale o le kulukose e faʻamalosia mo tina maitaga i le ogatotonu o le taimi. Afai, e tusa ai ma taunuuga o le auʻiliʻiliga, o fuainumera e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita, e talitonuina le vaivai o le faapalepale, o lona uiga, ua faateleina le malamalama o le suka.

Pe a faʻaalia e le auʻiliʻiliga se taunuʻuga e maualuga atu i le 11.1 mmol / lita, o le maʻisuka e muaʻi mauaina.

Ole vaega aʻafia mo le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  • Toʻatele tagata
  • Tagata gasegase o le toto maualuga o le 140/90 mm Hg pe sili atu foi
  • Tagata e sili atu le maualuga o le cholesterol maualuga nai lo masani
  • Tina oe ua maua i le maʻisuka ile tino i le taimi o maitaga, faʻapea foi i latou o loʻo i ai le mamafa o le pepe ile 4.5 kilokalama pe sili atu,
  • Tagata faʻamaʻi ma le ovarycycy ovary
  • Tagata o loʻo i ai se faʻamuamua i le atinaʻeina o le maʻisuka.

Mo soʻo se mea e aʻafia ai, e tatau ona suʻe se suʻega toto mo le suka pe tusa o le tasi i le tolu tausaga, e amata mai le 45 tausaga.

O le mamafa o tamaiti e silia i le 10 tausaga e tatau foi ona siakiina e le aunoa mo le suka.

Suga 8.1 - 9.0

Afai e tolu taimi i le laina o le suʻega suka e sili atu ona maualuga, o le fomaʻi e maua le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua. Afai e amata le maʻi, o le maualuga o le kulukose o le a mafai ona iloa, e aofia ai i le urine.

I le faʻaopopo atu i le faʻamaʻi o le suka, o le maʻi o loʻo faʻamaonia se tausisia o le soifua maloloina. Afai e aliali mai o le suka e tupu malosi pe a uma le 'aiga o le afiafi ma o nei taunuuga e faʻaauau pea seia oʻo i le taimi e momoe ai, e tatau ona e toe teuteu lau meaai. O le mea e sili ai, o ipu maualuga-kapeti e faʻasaina i le maʻisuka ua faʻaaogaina.

O se tulaga talitutusa e mafai ona matauina pe afai o le aso atoa e leʻi 'ai atoatoa ai se tagata, ma a oʻo mai i le fale i le afiafi, sa ia taufaʻaiʻu i meaʻai ma' ai se vaega tele.

I lenei tulaga, ina ia mafai ona taofia le tafe i le suka, e fautuaina e fomaʻi ia 'ai lelei i le aso atoa i ni vaega laiti. O le matelaina e le tatau ona faʻatagaina, ma o meaʻai e gaʻo ai le carbohydrate e tatau ona tuʻuese mai le lisi o afiafi.

Suga 9.1 - 10

O le maualuga o le kulukose o le toto mai le 9.0 i le 10.0 iunite ua manatu o se tau aofaʻi. Faatasi ai ma le faateleina o faamatalaga i luga atu o le 10 mmol / lita, o le fatu o le maʻisuka ua le mafai ona iloa se ituaiga tele o le mamafa o le kulukose. O se taunuuga, o le suka e amata ona faaputuputu i le urine, lea e mafua ai le atinaʻe o glucosuria.

Ona o le le lava o gaʻo poʻo le inisalini, o le maʻisuka o le maʻisuka e le maua le aofaʻi tatau o le malosi mai le kulukose, ma o le mea lea e faʻaaogaina ai le gaʻo nai lo le "manava" manaomia. E pei ona e iloa, o tino o le ketone e fai ma vailaau e mafua mai ona o le malepelepe o sela gaʻo. A oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto i le 10 iunite, e taumafai le gaʻo e aveese le suka maualuga mai le tino e pei o otaota faʻatasi ma urine.

O le mea lea, mo le maʻisuka, o lona suka e sili atu i le tele o le toto e maualuga atu nai lo le 10 mmol / lita, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga mo le i ai o vailaʻau oona. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai vaega faapitoa o suʻega, lea e faʻamautinoa ai le i ai o le acetone i le urine.

E le gata i lea, o sea suʻesuʻega e faia pe afai o se tagata, e faaopoopo atu i le maualuga o le sili atu ma le 10 mmol / lita, lagona le lelei, faʻalauteleina le vevela o lona tino, aʻo maʻi le tagata maʻi, ma o le vomiting ua mataituina. O nei faʻamaoniga e mafai ai ona iloa le taimi vave o le faʻateleina o le maʻisuka ma puipuia ai le maʻi suka.

Pe a faʻaitiitia le suka o le toto ma le suka e faʻaitiitia ai le suka, faamalositino, poo le inisalini, o le aofai o le acetone i le urine e faʻaitiitia, ma le malosi o le gasegase ma le manuia lautele o loʻo faʻaleleia.

Sugar 10.1 - 20

Afai o se tikeri maualalo o le hyperglycemia ua maua i le suka mai le toto i le 8 i le 10 mmol / lita, ona o le faateleina o faamaumauga mai le 10.1 i le 16 mmol / lita, o le tikeri maualuga, e maualuga atu i le 16-20 mmol / lita, o se tulaga maualuga o le maʻi.

O lenei faʻavaega faʻapitoa o loʻo i ai ina ia mafai ai ona faʻasoa fomaʻi ma le masalomia o le i ai o le hyperglycemia. O se faʻafitauli lelei ma le matuia lipoti o le faʻamaʻi o le maʻisuka, ma o le taunuuga o lea mea o loʻo mataʻituina ai ituaiga faʻafitauli masani.

Faʻasolo mea autu e taʻu mai ai le tele o le toto mai le 10 i le 20 mmol / lita:

  • O le tagata maʻi e masani ona tupu i le urination masani; o le suka e maua i le urine. Talu ai ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le uila, o le ofu tino i totonu o le gataifale ua avea ma mea vaivai.
  • E le gata i lea, ona o le tele o le leiloa o le vai e ala i le urine, o le maʻisuka e lagona le malosi malosi ma le fia inu.
  • E i ai le mago tumau i le gutu, aemaise i le po.
  • O le tagata gasegase e masani lava ona faʻaaogaina, vaivai ma vaivai vave.
  • O le maʻisuka ua matua paʻu le mamafa o le tino.
  • O nisi taimi e lagona ai e se tagata le tiga, vomiting, maʻi tiga, fiva.

O le mafuaʻaga o lenei tulaga e mafua ona o le le lava o le inisalini i totonu o le tino poʻo le le mafai ona maua o sela e galue ai ile inisalini ina ia faʻaaoga ai le suka.

I le taimi nei, o le tapuni pito i luga e sili atu ma le 10 mmol / lita, e mafai ona oʻo i le 20 mmol / lita, o le kulukose o loʻo faʻateleina i le urine, lea e faʻapogai ai le tele o urination.

O lenei tulaga e mafua ai le le lava o le susu ma le manava, ma o le mea lea e mafua ai le galala le faamalieina o se maʻisuka. Faatasi ai ma le vai, e le gata o le suka e sau mai le tino, ae faapena foi ituaiga uma o elemene taua, e pei o le potassium, sodium, chlorides, o se taunuuga, e lagona e se tagata le vaivai tele ma aveesea le mamafa.

O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le saoasaoa lea o mea na tutupu i luga.

Suga Suauu Luga 20

Faatasi ai ma ia ituaiga faailoilo, e lagona ai e le tagata maʻi lagona malolosi o le hypoglycemia, lea e mafua ai ona leai se malamalama. O le i ai o le acetone faatasi ma le 20 mmol / lita ua sili atu ona sili ona faigofie ona iloa e ala ile manogi. O se faʻamaoniga manino lea e leai se totogi o le maʻisuka ma o le tagata o loʻo i luga o le laina o le maʻi suka.

Faailoa mai ni faʻafitauli matautia i le tino e faʻaaoga ai faʻamaoniga nei:

  1. O se suega o le toto e sili atu ile 20 mmol / lita,
  2. O le manogi manogi o le acetone e lagona mai le gutu o le tagata maʻi,
  3. E vave ona vaivai le tagata ma lagona ai se vaivaiga faifai pea,
  4. E masani ona i ai le ulu tiga,
  5. O le tagata gasegase na te le maua lona fia 'ai ma ua i ai se suiga i meaʻai na ofoina mai,
  6. E i ai le tiga i totonu o le manava
  7. O se maʻisuka atonu e lagona le manava, vomiting ma le vavalalata e mafai,
  8. E lagona e le tagata maʻi le pisapisao e masani ona manava.

Afai ole a iloa faailo mulimuli e tolu, e tatau ona e vave saili se togafitiga faafomaʻi mai se fomaʻi.

Afai ole maualuga o le suʻeina o le toto e sili atu i le 20 mmol / lita, e tatau ona le aofia uma gaoioiga faaletino. I se tulaga faapena, o le avega i luga o le cardiovascular system e mafai ona faateleina, lea e faʻatasi ma le hypoglycemia e faʻalua ona lamatia mo le soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o le faamalositino e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le toto o suka.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i luga atu o le 20 mmol / lita, o le mea muamua ua soloia o le mafuaaga lea o le faateleina o faailoga ma o le fualaau manaomia o le inisalini ua faalauiloaina. E mafai ona faʻaititia le suka toto mai le 20 mmol / lita i le masani e faʻaaoga ai se taumafataga maualalo-gaʻo, lea o le a faʻalatalata i le maualuga o le 5.3-6.0 mmol / lita.

Tuua Lau Faamatalaga