E mafai ona 'ai le gaʻo ma pancreatitis - tali a le fomaʻi

Ole fesili e masani ona taliina e fomaʻi pe mafai ona 'ai le gaʻo i le pancreatitis? Mo togafitiga o lenei faʻamaʻi, faʻaopoopoga i le togafitiga, e manaʻomia ai se taumafataga faapitoa, lea e mafai ai ona e faʻateleina le faagasologa faʻamalolo ma aveese faʻamaʻi tiga. O le gaʻo e leʻo aofia ai i le falemaʻi paleni, e pei o se gaʻo gaʻo ma maualuga le kalori.

E TATAU ONA ILOA! E oo lava i se "gaogao" gastrointestinal tract e mafai ona togafitia i le fale, e aunoa ma galuega ma falemaʻi. Tau lava faitau le tala a Galina Savina faitau le fautuaga.

Faamatalaga Lautele

Le tele o oloa pele - gaʻo, o le gaʻo o meaola manu, e maua mai i manu. E aofia ai:

  • tocopherol
  • zinc
  • Vitamin D
  • seleni
  • filifili.

O lenei oloa lelei e iai mea taua, e aofia ai:

  • faʻamalosia le tino i le malosi ma i le taimi lava e tasi e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga a le faʻaogaina o meaʻai e faʻafefe ai,
  • fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins mai le tino,
  • o se punavai o le arachidonic acid, lea e talafeagai mo le fausaga o fagu siaki,
  • lagolagoina le tulaga masani o le polokalame puipuia,
  • faaleleia le tulaga o le paʻu, ponaivi, lauulu ma le vaʻavaʻai, faʻafetai i vitamini gaʻo gaʻo gaʻo e aofia ai i le tuufaatasiga,
  • e fai ma puipuiga mai faʻamaʻi pipisi ma maʻi mama.
Toe foʻi i le laulau o mea

I totonu o le vaega laititi

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o tagata gasegase ua faʻamatalaina meaai faapitoa e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le pancreatitis, faʻapea foi ma le faʻamaloloina o faʻamaʻi faʻamaʻi. I aso muamua o se faʻalavelave tele o se maʻi, e mafai ona faʻamalosia e gasegase naʻo le vai, ua oʻo i le aso 3 o le a mafai ona faʻateleina a latou mea taumafa ma faʻaopoopoina i mea malū ma ipu mama, e nutimomoia i se tulaga tutusa lelei. Ae peitai soʻo se ituaiga o gaʻo, e tusa lava pe laʻititi, e faʻasalaga faʻamaʻi i tagata gasegase i le vaega lapopoa o le pancreatitis. A maeʻa ona faʻaaogaina, o le a oʻo mai taunuuga taua nei:

  • o le taulaiga o le mumū faateleina ma le fula o le puipui o le pancreas faateleina
  • Faʻateleina le pulefaʻatasia o faʻamalosi faʻamalosi faʻasalaga e maua ai se faʻaleagaga i luga o le pancreas,
  • o le tafe o le talo e matua faateleina, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le ono mafai ona ulu atu i totonu o le palamene pancreatic ducts, faʻamalosia ai enzymes pancreatic.
Toe foʻi i le laulau o mea

I le vaitaimi le tumau

E le o tagata uma e iai pancreatitis ua sauni e mumusu le gaʻo mo se taimi umi. E finau tagata popoto e masani lava ona faia ni tuusaunoaga ma faʻaaogaina lenei oloa, ae vagana ai o le pancreatiti ua alu ese mai le gaioiga mamafa i le taimi masani ma o le maʻi ua le toe afaina i le tiga o le manava, leisa, ma isi faailoga e foliga mai o le pacreas inflamed. E seasea lava ona fiafia i le gaʻo, ae le o le tuʻufaʻatasia ma gaʻo, meaʻai vevela poʻo meaʻai falai. Afai e le amanaia lenei fautuaga, o le tagata maʻi e faʻamaonia le sili atu ona faigata o le pancreas ma, e le gata i lea, o le tupuga o ni faʻafitauli ogaoga. Afai e te manaʻo e 'ai i se meaʻai, e tatau ona e mautinoa atoatoa e fou, o lea e tatau ai ona e faʻatau i taimi e suʻesuʻeina ai i taimi ua mavae, e leai ni masalosaloga e uiga i le ola o oloa ma le lelei o la latou gaosiga.

Mea moni fiafia

E ui lava i le tolopoina o le toesea o le toe maua mai o le pancreatitis, o le tele o le pipi e 'ai e faʻafefe ai se gaioiga o le tino i le paʻu, lea e aʻafia ai le oʻo mai o ogaoga tiga ma le gaogao. Mea matautia, o le gaʻo manu, o le fausia o maa cholesterol i le biliary system. O le faʻaaogaina o pancreatitis ma le gaʻo e oʻo atu ai i le pa'ū o le ate ma le gland. Ae peitaʻi, afai e te 'ai le gaʻo i le faʻamaoni, e ui lava i mea le lelei, e mafai ona e manuia mai lenei oloa. Faʻatasi ai ma se tulaga mausali o le pancreatitis e masani ai, ua faʻatagaina oe e faʻamafaʻi oe i se fasi keke fou. O le a maua e se tagata le malosi o le malosi ma le malosi e ala i le faʻaaogaina o le arachidonic acid ma vitamini gaʻo-solu e aofia ai i totonu. O elemene nei o le a faʻaleleia le tulaga o le paʻu o le lauulu.

Le tele e mafai ona e 'ai: masani i aso taitasi

O le a le tele o le gaʻo e faatagaina mo tagata mamaʻi ua maua i le pancreatitis? E tusa ai ma le au atamamai talafeagai, ina ia le faʻaosoosoina se faʻalavelave o le paʻu ma e le o le faʻateteleina o le lelei, e sili atu le 'ai na o le 2-3 fasi tamaʻi fasi falaoamata gaosi i le aso. E tasi le vaiaso e faʻatagaina e taumamafa ai i lau oloa e sili ona e fiafia i ai e le silia le 1 le taimi. E taua tele le mataʻituina o le tulaga, ma a maeʻa ona 'ai le vaega muamua o le gaʻo o meaola manu, o loʻo i ai le vaivai i totonu o le manava, tiga poʻo le toso, e sili atu le lafoai o le gaʻo gaʻo.

PE TATOU TUSI E TALI IA TE OE O LE TASI O SE GASTROINTESTINAL TRACT IS DIFFICULT?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e leʻo i ou tafatafa.

Ma ua e mafaufau e uiga i taotoga? O le mea e malamalama ai, ona o totoga uma o le gastrointestinal tract e taua tele, ma o latou gaioiga tatau o le ki i le soifua maloloina ma le soifua manuia. Paʻu o le manava masani, fatu o le fatu, afaina, fusipaʻu, taʻavale, faʻalavelave faʻavela. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau le tala ia Galina Savina, pe na faapefea ona ia togafitia faafitauli tau gastrointestinal. Faitau le tusiga >>

O LENEI MEA TATAU MAUA! O le gastrointestinal tract e le mafai ona amataina - e lamatia ai le kanesa. O le numera penny Nu 1 e faʻatatau i tiga o le manava. AOAO >>

Tomai faʻapitoa o paneta o enzymes

O le pancreas e taua tele i le faʻamaʻiina o polotini, gaʻo ma gaʻo gaʻo o meaʻai. Ma mo lenei mea, o loʻo faʻasalalau ai ma faʻamalamalamaina ai enzymes faapitoa, e pei o le: amylase, lipase ma trypsin. Amylase ma trypsin (aafia ai proteins ma gaʻo) o loʻo faʻapipiʻiina i se faiga e le faʻaaoga. O lo latou faʻatoagaina ua oʻo i le luminaʻi ile inisinia. Ae o le lipase ua i ai i totonu o sela o le pancreatic i se faiga malosi. Ina ia le faʻaosofia le gland e faʻasaʻo le lipase, ma le pancreatitis, e tatau ona faʻaesea le faʻaaogaina o gaʻo i soo se ituaiga. Ma aemaise le gaʻo.

Soʻo se mimiti o le pancreas o le faʻasaʻolotoina lea o ona enzymes mai puʻe ua faʻaumatia. O se taunuuga o lenei mea, o le lipase ua amata ona eliina le paʻu ma mea lata ane. O loʻo i ai le necrosis pancreatic. E oʻo lava i sina vaega itiiti o le gaʻo gaʻo o le a na ona faʻaititia ai le tele o lipase, ma o le mea lea e faʻalavelave ai le tulaga o le maʻi. O le mafuaaga lea o le tali i le fesili pe ono mafai ona 'ai le gaʻo ma pancreatic pancreatitis, o le tali o le a le lelei.

Aisea e afaina ai le pancreas?

E mafai ona tupu le afaina o le pancreatic mo mafuaaga eseese. Ae i le 65-70% o mataupu e mafua mai i le cholelithiasis. O le paluga o le mulilua masani pe a maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi ma le papa pancreatic, e oʻo atu ai i le faʻateleina o aʻafiaga i totonu o le gland ma le faʻaleagaina o le mea lilo, o le taunuʻuga o le tuʻuina atu o enzymes mai sulu ma iugafono o mea.

O le mea pito sili ona taatele o pancreatitis o le ava. e matua le manaomia le inuina o le ava malosi i meaʻai gaʻo i le taimi e tasi. O lenei tuufaatasiga e taʻitaʻia ai le spaster o le sphincter o Oddi (pupilla lapopoa o le duodenum). O le mea lea e tatala ai le pule masani o le hepatic ma le pancreas. O lana spasm e taʻitaʻia ai foi i le puleaina o le pule faalilolilo ma le faʻatuina o enzymes.

Faailoga o le tino pancreatitis:

  • tiga matuitui i le pito i luga (o nisi taimi i luga o le taumatau),
  • vevela ma vili, a maeʻa le tulaga e le lelei,
  • tofo suamalie i le gutu
  • musoo stool ma le tele o meaai e leʻi faʻaaogaina,
  • autonomic manifestations (vaivai, palpitations, dizziness),
  • le i ai o faʻamaumauga o le paʻu e faʻamaonia ai le ulufale atu o le pancreatic enzymes i le toto.

I le i ai o faʻamaoniga o loʻo i luga, o le gaʻo o le gaʻo e le mafai ona faʻavasega. E tusa lava pe e te manaʻo moni i ai. O mea sese i le taumafataga o le a matua faʻaleagaina ai le tulaga. O se taunuuga, e oʻo lava i le gasegase taotoga atonu e manaʻomia.

Paʻu ma le tino pancreatiti

I totonu o le pancreatitis, o le tagata maʻi ua faatonuina se taumafataga i aso muamua e tusa ai Pevzner numera 1, ma mo 2-3 aso e mafai ona e alu i le laulau numera 5. O lona uiga o lena mea gaʻo mo le vaitaimi o le mumū tele e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻai mai le taumafataga.

E oʻo lava i sina vaega itiiti o le gaʻo i le mumū tele o le pancreas ua faʻamaonia e faʻaosooso ai:

  • faʻafitauli i le soifua manuia lautele o le maʻi,
  • faʻaleagaina o mea ua faaleagaina,
  • faateleina le faasee lipase,
  • auto masini o le pancreas.

Ina ia mafai ona puipuia le gasegase o le necrosis, e matua faasaina le 'ai o le pailani ma le pancreatitis. O se fasi paila laiti e mafai ona tau le soifua maloloina, ma o nisi foi taimi o le ola.

Meaʻai suamalie mo le pancreatitis masani

O tagata e maua i le pancreatitis e masani ona fautuaina e aloese mai le taumafaina o meaʻai gaʻo. Soo se mea sese i mea taumafa (aemaise lava le ava malosi ma mea taumafa ei ai le gaʻo maualuga) e mafai ona osofaʻia se osofaiga fou.

Ma afai o se malosi e le mafai ona 'ai e' aina se tamai gaʻo, ua sili atu le lelei o le inisiua oe lava i laupepa o sauniuniga o le enzyme (Mezim Forte, Pancreatin, Creon). O lo latou faʻaaogaina o le a faʻaititia ai le gaioiga o galuega o le gland.

O le a le taimi e mafai ai ona e fafaga oe ia gaʻo?

E mafai ona e togafitia oe lava e gaʻo naʻo le vaitaimi o le faʻasao faʻasao. I lenei tulaga, e le mafai ona sili atu nai lo le tolu fasi apa mimiti o le gaʻo i le vaiaso. E fautuaina e 'ai i falaoa lanu enaena.

Ae aua nei faʻafefiloi le gaʻo ma le kalama poʻo aniani. O nei oloa e aofia ai le tele o mea e gaosia. O le mea lea e fautuaina e teena i latou i maʻi tuga o le vevela, prostate, pancreas ma le gall vladder.

A o leʻi filifili e faʻamalolo oe gaʻo, e taua tele le mauaina o faʻamatalaga mai lau fomaʻi pe mafai ona ou 'ai gaʻo ma pancreatic pancreatitis ma pe o le a le tele.

O le a le aoga o gaʻo

O le Salo o loʻo i ai se 'oa tele, o lona taua o meaola e maualuga atu nai lo le pata. Ua iloa o le oloa o loʻo i ai le tele o mea aoga e manaʻomia mo le gaosia o hormones taua, le lava gaioiga o le ate, o le faiʻai ma le faʻavao.

Arachidonic acid fesoasoani e fesoasoani ai i le osofaʻiga, malulu, bronchitis. Lard o le a taua i le faʻaumatiaina o tiga i sooga ma maso.

E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o mea aoga, faafetai i le faigofie ma vave ona faʻaaogā e le tino:

  1. gaʻo (le faʻamaluluina ma tumu),
  2. minerale (fugalaau, seleni, sima, kopa),
  3. vitamini (B, C, D, E, A).

Lard e fesoasoani e faamalosia ai le puipuiga, o le i ai o le cholesterol e taua i le atinaʻeina o siama. E manaʻomia le Selenium e faʻamalosi ai le cardiovascular system, o le vailaau o se vailaʻau sili ona lelei, puipuia mai le faaleagaina o ituaiga eseese. O le seleni o le seleni e masani ona maua.

O le oloa e tuʻuina atu faʻamaʻi faʻamaʻi ma radionuclides, e fesoasoani i le aveesea mai le toto. O vailaʻau oona e sili atu le mamafa o le tino, o le cholesterol i totonu o toto toto. Fai mai fomaʻi o le laʻau o le a avea ma se puipuiga lelei e puipui ai le atinaʻe o oncology.

O le Bacon e 'aina ma isi meaʻai, fualaʻau, cereals ma falaoa. Ae e le tatau ona galo ia i tatou ina ia faamanuiaina, e manaʻomia ona faʻaaogaina i le faʻatusatusa. I nisi faʻamaʻi, o le oloa e le aoga le 'ai, o le a na o se mea e afaina ai.

O nisi o ē faʻatuatua i isi vailaʻau faʻataʻitaʻi e faapea o gaʻo e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le pancreatitis ma le tiga. Mo togafitiga, ave se tamai gaʻo, 'ai i luga o se manava gaogao, fufuluina i le mana vevela manaia.

Ae ui i lea, o lenei metotia o le aveesea o le maʻi e matua masalosalo, e sili atu le le lamatia le soifua maloloina ae le o le faia.

Faaaoga i le taimi o le faamagaloga

E mafai ona 'ai le gaʻo i le pancreatitis, pe afai e le o lagonaina le faʻalauleʻa mo se taimi umi, e leai ni osofaʻiga o le tiga mo le sili atu ma le tolu masina, o le tulaga o le faʻamaʻi e le tumau? E faʻatagaina e tagata e taumafa mea taumafa le faʻaaogaina o le puaa i se vaega itiiti i le faagasologa masani o togafitiga, e fautuaina ina ia faatapulaa i ni nai fasi pepa. O lenei mea o le a faʻatagaina ai sina faʻalauteleina o le masani masani, e puipuia ai faʻafitauli o le faʻamaʻi.

E faʻasaina le tuʻufaʻatasia o le laʻau ma fusi, meaʻai vevela ma gaʻo, a leai o le a le mafai ona alofia se laasaga fou o pancreatitis. E le gata i lea, o le tagata gasegase ua faatagaina e faʻaleagaina o ia lava i le gaʻo e le silia ma le tasi i le vaiaso. E ui lava i se faʻaleleia atili lelei o le lelei, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le tali a le tino i ia meaʻai.

E mafai ona e 'ai na o le fagu fou, o le oloa lapoʻa e leai se mea e aoga, e faʻafefe ai le vaega o meaʻai. Faʻatau le gaʻo gaʻo e tatau ona maua mai i latou e faʻatuatuaina oe nafa ma le lelei o oloa.

A oʻo le taimi e leʻi faʻagaoioia ai le faʻaogaina o le mu i le pancreas mo se taimi umi, e le o lona uiga e mafai ona e 'aina mea uma i se laina. Faatasi ai ma le faʻaaoga pea o le tele o gaʻo, o loʻo i ai se maualuga maualuga:

  1. o foliga vaaia o maa i totonu o le biliary tract (faʻatasi ma le faateleina o mea o loʻo i totonu ole talo)
  2. ate o le ate,
  3. tupe mama.

O le pancreas foi e mafatia i le gaʻo o le ate. O le taimi sili mo le 'aiina o laʻau o le taeao, i le faaopoopo atu i mea aoga, o le a maua ai le malosi o le malosi mo le aso atoa, ona o le kalori e tusa ma le 800 kilokaloka mo le selau kalama.

O le falaoamata o le taeao o le puaa o le a aoga mo le faʻaleleia lelei o talo, lea e faʻaleleia i le po, ona o lea, ua faʻamamāina ai le tino.

E masani ona tatou 'ai e le gata i le paluga o povi, ae ulaula, kuka, falai ma kuka. E tatau ona maitauina o le afaina o se oloa e toetoe lava a fuafuaina i le auala ua saunia ai.

E sili ona lelei le 'ai o le gaʻo susu, ona o loʻo i ai le tino o le tino e lamatia ai le ola maloloina i totonu o se falaoa falai ma le kuka e afaina ai le gaioiga o le fatu maso ma gaʻo. E le gata i lea, o nei mea e mafua ai le gaʻo, lea e matua faigata lava ona faʻaumatia i taimi o faʻamaʻi pipisi, aemaise lava pe a faʻamaonia le maʻisuka o le ituaiga lona lua.

E mafai ma gastritis? O tagata gasegase e maua i le gastritis e faʻatagaina e 'ai le povi, ae faʻapea foi i le faʻaogaina ma le taimi o se faʻamalologa umi. I le laʻititi laʻasaga, e sili atu le lafoai atoa. A faʻaaogaina le gaʻo gaʻo, e le tatau i se tasi ona galo o loʻo i ai le tele o mea manogi ma masima, o mea manogi e aʻafia ai le afaina:

Mo lenei mafuaʻaga, e faʻasaina le oloa i le cholecystitis, cholelithiasis.

Fai mai fomaʻi o le taumafaina o le paluga susu ma le gastritis ma le maualuga maualuga o le eletise e matua faasaina, ma le maualalo o le acidity ua mafai ona 'ai.

E tusa lava pe mafatia le maʻi i le maualuga maualuga ma e 'ai sina meaʻai mama, e leai se mea matautia e tupu. Ae i isi meaʻai, i lenei tulaga, e tatau ona e faigata.

Faatasi ai ma le faateleina o le sua oona, ua mafatia le mucosa gastric.

O le a le afaina o le gaʻo

O le paluga ma le palu mafiafia o se mea gaʻo tele; o loʻo i ai le tele o kalori.Afai e naʻo le 100 kalama o le gaʻo e faʻaaogaina ai, o le tino o le tagata e vave ona maua se vaega o meaola o manu. E fetaui ma le masani ona 'ai, o le maʻi e feagai ma le faateleina o le mamafa o le tino.

Afai e le gata i lenei gaʻo mea e aofia ai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le vevelaina o le fua o le gaʻo, lea e faʻafefe ai le gaʻo o totoga i totonu, o se faʻaopoopoga o le aofaʻi o gaʻo oona. E ui lava i vitamini o loʻo taʻua, o la latou aofaiga i le oloa e laʻititi, e le tatau ona e mafaufau i laʻau o lo latou punavai. I le i ai o faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, gasegase, e le afaina le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E afaina ai le laʻau i le vevela tele o togafitiga; o meaola gasegase ua faia i le faagasologa o le gaʻo o gaʻo. E tusa lava pe o le a le mea lava lea e tasi e matauina pe a fufuluina le suauu manogi. O le mea lea, o meaʻai falai, aemaise lava i gaʻo manu, e manatu e sili ona lamatia i le soifua maloloina. Afai e 'aina le meaʻai fou, e mafai ona avea ma punavai o faʻamaʻi pipisi.

Afai e taugata le soifua maloloina o le tagata maʻi, e tatau ona ia faatauina mai se oloa fou fou, i le masima e mafai ona teuina mo se taimi umi, o le umi e alu ai, o mea e le aoga e tumau ai i totonu.

Faʻatau ulavaʻaina ituaiga o oloa i tulaga tau alamanuia ua faia e ala i vailaʻau, toega o mea lelei.

Auala e filifili ma teu ai

E faʻapefea ona iloa se mea ola maloloina moni? A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le tele o itu, mo se faataitaiga, foliga vaaia. I le i ai o se lanu samasama, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu o le meaola ua tuai, o le lanu sinasina e foliga mai e le mautonu. O le filifiliga pito sili ona lelei o se fasi paʻepaʻe po o sina piniki.

E taua foi le suʻesuʻeina o le paʻu, i le gaʻo lelei o loʻo faʻamaluluina, tipi ma tuʻia faʻamalosi. O le mea o totoe, o le paʻu mafiafia, o le a taʻu mai ai le matua o le manu. O le fasi laʻau o loʻo e fiafia i ai e tatau foi ona gaugau, e tatau ona i ai se uiga lelei o aano o manu.

Latou te tilotilo foi i le i ai o ni fasi meaʻai, o le gaʻo sili ona lelei e aveesea mai itu o le tino ma mai le tumutumu. E leai lava se aano o manufasi, o le oloa e lelei tele mo le salting. O le pito sili ona leaga o le vaega mai le peritoneum, o le mafiafia o le fasi meaʻai e le tatau ona sili atu i le lima pasene. E sili atu ona gaʻo le gaʻo mai alafau o le manu, le ua ma le ulu, o loʻo i ai foi ni meaʻai.

E mafai ona e masima le pipi ma se auala vevela ile:

Ina ia saunia le oloa mai itu uma, e tatau ona e faʻafefe i le masima, sili atu le iodi, faʻaopoopo e tofo ai mea manogi e faatagaina i le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas. O le keke o le a ave le tele o le masima pe a manaʻomia.

Afai e te manaʻo e faʻamaeʻa le gaʻo, e sili atu ona faʻagogoina, o le oloa maeʻa ua afifiina i pepa meaai ma tuu i totonu o le pusaaisa. O le sili atu o le gaʻo susu gaʻo susu o loʻo teuina ona meaʻai mo le silia ma le tausaga. A maeʻa, e faigofie ona tipi i fasi pepa. O le paluga o le paluga o loʻo teuina i na o le fulufulu tioata.

O tagata uma lava e maua i le pancreatitis e tatau ona faia a latou lava faaiuga mo ia lava, i le gasegase o le faamai, ma aemaise lava i le gasegase reactive, o le gaʻo ua solia mo tino mamaʻi, i taimi masani e taumafaina i ni vaega laiti, matauina o meaai fautuaina. Afai e tulai mai ni uiga leaga, e tatau ona lafoai le oloa.

O le aofaʻi ma le gaʻo o gaʻo o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faamanuiaga po o le afaina?

O nisi tagata o loʻo ola i se soifua maloloina lelei e talitonu o le taumafataga o le keke e matua afaina ona o le maualuga o le cholesterol, ae o tagata saienitisi e le malie i ai. Suesuega e faamaonia ai o lenei meaʻai o se punavai o meaʻai taua e tatau ai mo le tino e galue lelei. O le gaʻo gaʻo palasi e aofia ai le tele o gaʻo susu:

  • palmitic,
  • faila
  • linoleic
  • linolenic,
  • arachidonic.

E le mafai e le tino ona gaosia uma nei meaola, ia e taua mo le faʻamamaina o vaʻa toto mai i le cholesterol, na o latou lava - e sau mai meaai, ma o le taloni o le punavai autu. E faʻatatau i luga o meaʻai, o le vailaʻau F ua gaosia, lea e nafa ma le faʻatonutonuina o le maualuga o le lipids (gaʻo) i totonu o le toto ma puipuia ai le faʻaopoopoina o le tele. O fualaau o loʻo i ai i le gaʻo, vitamini A, D, E e tāua mo le faʻavae toto. O le anufe fou ma le salima ei ai mea taua, e fesoasoani i le faapaleniina o le stool, faaleleia o mata, paʻu ma lauulu, ma maua ai aoga aoga i luga o galuega toe fananau. Seleniuma - o se isi mea e le masani ai, o le mafuaʻaga o lenei oloa - o loʻo i ai se malosiaga faʻamalosi i luga o le tino puipuia.

O le digestibility o le gaʻo puaa e maualuga atu nai lo le margarine ma le pata, ma i le tulaga o mea o loʻo i le arachidonic acid, o le mea lea e toesea ai le suauʻu i le afa. Ole fua ole aso ole gaʻo meaʻai mo tagata ole 30-50 kalama.

O le a le mea aoga e aoga mo?

Mo le galue masani, e tatau i le tino o le tagata ona 'ai le gaʻo o le mea e le gata o le toto, ae o manu foi. O le gaʻo gaʻo e iai foʻi ni elemene taua. O le oloa e aofia ai gaʻo gaʻo:

  • palmitic
  • linolenic,
  • faila
  • arachidonic
  • linoleic.

E faʻafetai i elemene lisiina o le gaʻo lea e tutoatasi ai le tino o le tagata i le faamamaina mai le cholesterol lamatia. O le manaoga o le tagata i aso taitasi mo na ituaiga gaʻo e mai i le onosefulu i le valusefulu fuga.

E le gata i lea, o meaola manu e talafeagai mo le masani ai toto ma le toe faʻaleleia o le tino puipuia. O le vaega e taua tele mo le gaioiga masani o le faʻaogaina o le meaʻai ma le gaʻoina o otaota, aveeseina o mea oona mai le tino, ma le faʻamalosia o le cardiovascular system.

O le meaʻai gaʻo, o loʻo i ai foi i le phosphorus, copper, selenium ma le sima, faʻapea foʻi ma vitamini A, B, E, C ma D.

Laasaga laititi

I le taimi o le togafitiga o le pancreatitis ma le gasegase o le tulaga masani o le faamai, o le tagata maʻi ua faatonuina se meaai malosi e aofia ai le taimi o le anapogi.

I lenei laasaga, o le faʻaaogaina o soʻo se gaʻo manu, e aofia ai gaʻo, e matua faʻasaina. O le taumafaina o se oloa e matua le manaomia ma o le masina muamua ina ua uma le amataga o le toe faaleleia, talu ai e mafai ona mafua ai le toe toʻi, aemaise lava ile tele.

A faʻaaogaina le gaʻo i totonu o le laʻititi laʻititi ma le amanaʻiaina le faʻasaina, e mafai ona maua taunuuga taua nei:

  • faateleina le faateleina
  • se faateleina i le vaega o le mumū,
  • o se faʻaopoopoga i le gaosiga o suamalie ma fuamoa e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaleagaina o le tino o le tino,
  • faʻalauteleina o le vevela o le talo, lea e ono mafua ai le faʻaitiitia o le maʻi.

E taua le manatuaina o le toe faʻafoʻi faifai pea o pancreatitis e mafai ona tuʻu ai faʻamaʻilaloina e le manaʻomia i totonu o le tino, ona o le a faasolosolo malie le faʻaitiitia o galuega a le pancreas.

Gaʻo i totonu o le vaega laititi

E ui lava i ona mea aoga, o le gaʻo meaʻai e le o se tasi lea o ituaiga o meaai faatagaina, talu ai o le tele o enzymes e aofia ai i le faagasologa o le faʻapalapalaina, ma ina ia faʻafefe ai lenei meaʻai aoga, e te manaʻomia se faʻaogaina o fualaau oona. O le tali i le fesili, e mafai pe le 'ai le gaʻo i le pancreatitis i le vaitaimi o le faʻavavevave, e manino le leaga, aua i totonu o le laititi o le mumū, e manaʻomia e le tino se faʻaogaina o le auala e faʻaaoga ai. O le taumafaina o taumafa gaʻo i lenei taimi e tau atu i:

  • i le faateleina o le suka o le hydrochloric o le manava, e talafeagai mo le faʻalaumalie,
  • faʻafefeteina le tele o le talo ma oʻo atu i totonu o le papa o le pancreas,
  • fulafula ma le ita o le membrane mucous o le okeni,
  • tiga matuia.

O le mea lea, o le gaʻo mo le pancreas i le tino pancreatitis e le faigofie, ma e matua faʻasaina - tusa lava pe laiti. O le salty version e sili ona matautia, talu ai o le masima e tosina ai le vai, faia ai ni tuutuuga mo le atinaʻeina o se mea e le afaina ai le meaola. I le faaopoopo atu, o le oloa e fesoasoani i le faateleina o le gaʻo gaʻo i le talo, ma o le faʻaaoga faifai pea e mafai ona faʻaalia ai foliga o calcula (stone) i le talo.

I le vaega o le faamagaloga o pancreatitis

O le mea e leaga ai, e le mafai ona togafitia le pancreatitis, ae faʻatasi ai ma le togafitiga saʻo, e suia le faʻavavega e ala i le faʻamagaloina - o se vaitaimi o le a amata ai ona faʻavaivaia ia faʻamaʻi tiga, ona mou atu ai lea. Toe faʻamalo mai mai le tele o masina i nai tausaga. I lenei tulaga, e leai se mea e tatau ona mulimuli ai i se taumafa malosi. Faatasi ai ma isi ipu faasaina i totonu o le vaega lapopoa, e mafai ona e 'aina lenei ipu, matauina nisi tulafono:

  1. O le meaʻai e tatau ona fou, o lona uiga, e aunoa ma se ola umi, e mafai ona faʻatauina i se tufatufa tufatufaina lea e mafai ona mautinoa ai lenei manaoga.
  2. O le fua mo le kukaina o se meaʻai e le tatau ona aofia ai mea manogi manogi ma le tele o masima, ma le ulaula po o le faʻavelaina e le fautuaina - o nei mea uma e faʻaopoopoina ai le uta i luga o le paʻu.
  3. E tatau ona e amataina i le tautua aupito maualalo - e le sili atu ma le 15-20 kalama i foliga o ni fasi pepa sliced ​​sliced.
  4. E sili le lelei ona 'ai le keke mo le' aiga o le taeao, o lona uiga o se olaga malosi i le taimi o le aso e fesoasoani tele i le faʻaogaina o meaʻai.

I le leai o se faʻafitauli le lelei o le tino, e mafai ona faaluaina le faʻaaogaina o le tasi le tasi o le taumafa, ae e le fautuaina e faʻapipiʻi faalua pe faalua i le vaiaso. E le mafai ona tuʻu faʻatasi mea taumafa ma le faʻaaogaina o isi mea gaʻo pe falai, faʻapea foʻi le vaitau ma le sinapi, pepa ma isi vevela vevela.

O le a le afaina o le oloa?

O mea gaosi suamalie e sili atu lona manogi ma e aofia ai le tele o kalori. O lea, e na o le tasi le selau kalama, e mafai ai e se tagata ona maua i aso taitasi o le gaʻo manu. E lua selau kalama o le a matua ufiufi uma ai manaoga o aso taitasi mo le malosi.

Faatasi ai ma le faaofiina muamua o le oloa i totonu o le taumafataga, e mafai ona faateleina le mamafa o le tino, faasusulu le gaʻo o le palapala e le gata i lalo o le paʻu, ae faapea foi i totonu o totoga o le tino, lea e mafua mai i taunuuga ogaoga o le soifua maloloina.

E le gata i lea, o le gaʻo e mafua ai faʻafitauli i le ate ma fatuga. E le mafai ona vela ma taoina ipu i luga o ia gaʻo, talu ai ona o le vevela o togafitiga e faʻaaogaina ai vailaau oona.

O le mauaina o le paʻu e mafai ona mafua ai faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, e tatau ona e faʻatauina i na o oloa faʻatau atu. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona teuina ni keke nifo mo se taimi umi, ma faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, e mafai ona galo le tele o ona aoga aoga.

E faʻafefea ona kuka ni meaʻai lelei ma maloloina?

E lua auala e kuka ai le gaʻo gaʻo, e le afaina ai lou soifua maloloina: masima ma le kuka. O le fua mo le gaʻo gaʻo i le fale ua faʻaaogaina i laasaga nei:

  1. Filifili le fasi falaoamata pito sili ona mamafa, mafolafola ma masima mai itu uma (e lelei tele le faʻaaogaina o le iodi).
  2. Faaopopo taimi e tofo ai (ia maitau mea e gata ai i taimi mo le pancreatitis).
  3. Faʻapipiʻi lelei fasi fasi falao i totonu o le falala, fagu poʻo le pan. Kuni le tapuni.

O oloa o le a ave le aofaiga o masima lava ia. E sili ona lelei le teuina o le oloa maeʻa i totonu o le pusaaisa.

I le taimi o le faamagaloga, e mafai foi ona e faʻaaoga le fua lea:

  1. Filifili se fasi meaʻai gaʻo mafiafia ma se aano o manu fasi (o le vaʻaiga o le papa, o le lelei).
  2. Grate sina meaʻai ma masima ma faʻatagaina otaota. Faaopopo le laulaʻau ma le bay bay.
  3. Tuu i totonu o se fagu taofi ma alu e faʻamafanafana mo le ono itula.
  4. Kuki saʻo le fasipolo i totonu o le ato, faʻatali seia oʻo i le afa o le vai ua vevela i totonu o le apa (muamua o le vai e tatau ona ufiufi atoa le oloa).

A maeʻa maeʻa le ipu, e mafai ona e 'ai. Teu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le lua aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻamaisa.

O le a le afaina o le oloa mo se maʻi ma le pancreatitis

O le tele o le malosi, o le oloa lava ia e manaʻomia ai le tele o taumafaiga mai le tino e faʻafefe. O le manaʻoga e siaki mai gaʻo fesuisuiai, o se vaega o lea mea, e faʻaaogaina ai le gaogao ma le malosi tele. A oʻo i le faʻavavevaveina o le pancreatitis e masani ona tupu i luga o lenei palapala, e mafua ai ona oʻo mai ni aʻafiaga leaga:

  • O le tele o enzymes faalilolilo e mafua ai le faateleina o le mumu, lea eo mai faatasi ma tiga ogaoga i le itu tauagavale o le hypochondrium ma le ogaoga pito i luga, o nisi taimi e fai ai ni afifi.
  • Afai e le taofi le faagasologa mo se vaitaimi umi, e faʻaosofia ai le manava o le tino i totonu o masini ma se faʻaitiitia i le maualuga o le gaioiga galue o le gland.
  • O aʻafiaga o le maʻi e mafai ona avea ma atinaʻe o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi tuga, o lea e le tatau ona e amataina le tulaga.

    Pe a faʻamaonia le mumū o le pancreas, o se taumafa malosi i taimi o le faʻavavevaveina o le faavae lea mo togafitiga o le maʻi. O oloa uma e fesoasoani i le atinaʻeina o le togafitiga, lea e aofia ai le gaʻo puaʻa, ua aveesea mai le lisi ole maʻi.

    E faapefea ona filifili se oloa ma se faleoloa?

    Pe a filifilia se oloa, e manaʻomia ona e gauai atu i foliga vaaia - o se tagata faatau atamamai, o le a ia fai mai le tele:

  • O se lanu samasama o le faailoga autu o tausaga: o lona uiga e le o le meaola ma gaʻo le gaʻo.
  • O le lanu uliuli e faailoa ai ao lei faatauina atu le meaʻai sa teu ma "le toe umi" mo se taimi umi. O sea ituaiga oloa e le mafai ona taʻua o le vevela, ae o lona tofo e sili atu le leaga nai lo le fou. O se fasi mea lelei e tatau ona i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le piniki.
  • E taua foi le paʻu: afai e manifinifi, vaivai, e mafai ona vavaeina e aunoa ma se taumafaiga. O le paʻu mafiafia ma le vevela, e mafai ai ona iloa tino o le tino, faʻamaonia le matua o le manu.
  • O le mafiafia o le fasi meaʻai i luga o se fasi falaoʻai mai i itu e le sili atu i le 5% o le aofaiga atoa o le mafiafia. Afai ei ai le tele o aano o manufasi, o le gaʻo na aveesea mai le palapala, alafau po o le ua o le tino maliu, ma e le talafeagai mo le faʻafefe.

    Afai e teuina le teuina, o le faʻatau e tuʻuina i totonu o le pusaaisa o le pusaaisa, faʻapipiʻi i pepa meaai (e le cellophane!). Pe a faʻamaʻa, o le oloa o loʻo i ai ona mea aoga ma e faigofie lava ona tipi i fasi pepa.

    E faʻafefea ona faia le paʻu e leai se afaina

    O se tagata gasegase i le pancreatitis i le faʻamagaloina e sili atu ona lelei le 'ai i se meaʻai na saunia i se auala matutu. E manaʻomia lenei mea:

  • 'Otiʻoti i ni fasipepa ma faʻafefiloi ma masima. E le mafai ona masima: o le oloa o le a sili atu le masima pe a tatau ai, o le mea e totoe e totoe i le pito o le fasi vaega, ma faʻamamaina i se manoa malosi aʻo leʻi faʻaaogaina.
  • Tuu i totonu o pusa nofoa, mama ma mago.
  • Laei, ufiufi ma ave i se mea malulu, pe tuu i totonu o le pusaaisa (ae le o le pusaaisa).

    A maeʻa le 7-8 aso, o le a faʻamalieina meaai. Faʻaopoopo mea manogi, pepa, kālati ia faʻaeteete pe le faʻaopopo i ai. E mafai ona teuina ni gaʻo falaovi salima salima, ma fou, mo se taimi uumi, ae o le umi o le fale ola, o mea e le aoga e tumau i le meaʻai.

  • Tuua Lau Faamatalaga