Hypothyroidism i le maʻitaga

I lenei tusiga o le ae aʻoaʻo ai:

O le Hypothyroidism ma le maitaga e le fetaui lelei, talu ai o le maʻi na mafua ai le faanatinati, ae o le fanau mai e mafai. Afai e iloa le hypothyroidism i le maitaga, o taunuuga mo le pepe e mafai ona matua le lelei, aua i le amataga o le fatuga o le fotus ua faalagolago atoatoa i hormones a le tina. Afai e le lava ia hormoni, o le atinaʻeina o le tamaititi ua taofia, o se taunuuga, o le fanau mai o se pepe o loʻo i ai se tino o loʻo i lalo ifo o le tino ma le toe faʻatonuina o le mafaufau e mafai.

O le a le mafuaʻaga o le hypothyroidism ao maitaga?

E pei ona taua i luga, o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga o se mea e seasea tutupu, talu ai o se tasi o taunuuga o le maʻi o le atinaʻe lea o le le fanau mai. Ae i nisi tulaga, o tamaitai e puleaina le maʻitaga, aemaise lava pe a togafitiga le faʻamaʻi ma togafitiga faafou.

O mafuaʻaga o le hypothyroidism o soliga o le fesuiaiga o le lauroid, e tusa lava pe o latou faʻalogo pe foliga mai mulimuli ane. O mafuaʻaga o ia soliga tulafono e aofia ai:

  • le atoatoa le iodine deficiency,
  • mauaina o iodine leitio i le togafitiga o isi faamaʻi,
  • faʻafitauli faʻapitoa,
  • o le i ai o le autoimmune poʻo le thyroiditis,
  • o le atinaʻeina o faʻavae tumama i luga o le lauroid,
  • vaʻaia poʻo le faʻamaʻaʻaina atoatoa o le toto o le thyroid.

E i ai le isi mafuaaga mo le tupu o le hypothyroidism, lea e fesootaʻi faʻatasi ma le maʻitaga. O le mea moni o le taimi o le maitaga, suiga o le physiological i totonu o le tino o se fafine, lea e aʻafia ai le toto o lauroid. I le taimi o le maʻitaga, e manaʻomia e le tino o le fafine se hormones sili atu ona o lona gaioiga, ma o le vevela vevela e maua ai. Ae o se gaosiga tele o hormones e oʻo atu ai i se manaʻoga sili mo le iodine, ma mafua ai ona leai se iodine. O lenei tulaga e taʻitaʻia ai le atinaʻega o le atinaʻeina o le hypothyroidism.

Ole vaʻaia o le hypothyroidism aʻo maitaga

I le taimi o le maʻitaga, o le atinaʻeina o le hypothyroidism e sili ona matautia, mo le tina ma mo le tamaititi. O le mafuaʻaga o le lamatiaga o taunuuga talafeagai mo le tamaititi, talu ai e leai se faʻamaoniga o le hypothyroidism, ma o lea e faigata ai ona vaʻai i le taimi ma faia se togafitiga. Pau lava le ala e faʻamaonia ai le vaʻaia o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga o le faia lea o suʻega suʻesuʻe ile fale i taimi talafeagai.

O faʻafitauli o faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le nausea, faʻafefefe, faateleina le moe, fulafula o le paʻu ma vaivaiga, lea e masani ona masani ai i le soifua maloloina o tamaitai aʻo maʻitaga. E le gata i lea, o ia uiga e le faʻaalia. O le mafuaʻaga lea e taua tele ai suega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe i le amataga o le maʻitaga.

O aʻafiaga o le atinaʻeina o le hypothyroidism faʻapitoa mo se fafine maʻitaga o le faʻamaʻaloga vave o le maitaga, faʻafitauli eseese. O aʻafiaga mo le tamaititi e ogaoga foi, o le tulaga o le hypothyroidism faʻatasi i le pito i tua e matua maualuga lava, ma e mafai ona tupu mai i luga o le tino.

O le a le mea e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypothyroidism aʻo maitaga?

O loʻo faʻaaogaina e le tele o tisipetiga o le tino, o faasolosolo, ma o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e eseese ma e faʻalagolago i le natura natura o lo latou le lava ma le umi o le maʻi. Talu ai ona o le leai o ni siamoni, o metabolic process in the latter begins to slow down. O le iʻuga, o fafine ua maʻitaga i le hypothyroidism e amata ona lagona le le mautonu, momoe, faia o masani masani o le galue ua vaivai tele, ma le foliga le fiafia. O faʻamaoniga ia e fesootaʻi ma le manuia o le maʻi.

I le faaopoopo atu i le leaga o le soifua lelei, o le tagata maʻi e paʻu le paʻu, paʻu o lauulu, fao fao, talu ai o nei tisipenesa o le muamua lea e lagona ai taunuuga uma o le le lava. O loʻo aʻafia foʻi totoga i totonu o le tino, e maitauina le mautinoa ile gasegase. Ole faʻaleagaina ole faiga ole gasegase e oʻo atu ai i le faʻatupulaʻia malie o le mamafa o le tino.
O le leai o ni homoni e mafua ai foʻi ona faʻaitiitia le malosiaga na gaosia e le tino, o se faʻailoga o lenei mea o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le vevela o le tino.

O faʻasologa o le gasegase e mafua ai foʻi ona faia le edema, lea e oʻo atu ai i le ulu ma tiga faʻatasi. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o fulufulu fulafula e faʻapipiʻi ai le aʻa, ona o le tiga.

Faʻamatalaga o le maʻi

O le avanoa e maua ai le togafitiga o le hypothyroidism i vaega muamua, e faʻafefeteina e ala i le le mautonu o le faʻamaʻi ma lona eseesega, ma o le faʻamaʻiina o le maʻi i se maitaga maʻitaga e faalua tele. O faʻamaoniga uma o le faʻamaʻi e mafai ona matauina i se tamaitai soifua maloloina, talu ai o uiga ia o le maitaga. O le mea lea, o le mea sili ona taua o faʻamaumauga o suʻesuʻega falesuesue faʻatasi ma faʻamatalaga o suʻesuʻega faʻapitoa ma meafaigaluega.

ECG, ultrasound o le thyroid gland ma le fatu - fesoasoani e fuafua le setete o le lauroid vevela

Muamua, o le fomaʻi e tosoina le talaʻaga o se tagata maʻi, lea e aoina ai faʻamatalaga i luga o faʻamaʻi pipisi, togafitiga faʻapitoa tau togafitiga, metotia o togafitiga, faʻapea foʻi ma le i ai o le maʻi ile aiga.

I le taimi o se suʻega faaletino, o se suʻesuʻega a le tagata maʻi e faia, o le setete o le thyroid gland ma le tulaga lautele o le tino ua fuaina.

I le suʻesuʻeina suʻesuʻega suʻesuʻe, o le mea pito sili ona taua o le suʻesuʻeina o le hormonal, o ia lea na te tuʻuina atu saʻoga saʻo o le setete ma le fua faʻatatau o hormones i le tino. E le gata i lea, o iloiloga nei e faʻatinoina:

  • auiliiliga o le aofaiga o iodine e fesootaʻi ma polotini,
  • suʻesuʻeina o toto
  • auiliiliga o le tuufaatasiga o le toto,
  • suʻesuʻega faʻataʻitaʻi.

O suʻesuʻega faʻapitoa o loʻo faia i le tulaga o le KGG, ultrasound o le thyroid gland ma le fatu. O le mea mulimuli e mafai ai ona faʻaesea le i ai o isi faʻamaʻi ma aʻafiaga tutusa ma fuafua ai le tulaga o le fausaga o le lauroid.

E faʻapefea ona faia togafitiga?

O le sini autu o le togafitia o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga o le faʻaitiitia lea o taunuuga mo le pepe. Afai e iloa le maʻi i le taimi muamua o le maʻitaga, e fautuaina le faalavelaveina. Afai e le mafai ona faʻavevesi pe afai e te manaʻo e faʻaola le tamaititi, o le fomaʻi togafitiga e faia, o le faʻamoemoega o le taui mo le hypothyroidism. Suʻega toe suia o le togafitiga autu, o isi, o fualaau e leai ni fualaau e le faʻaaogaina.

Ina ia mafai e le tamaitiiti ona atiae masani, aemaise lava i vaega muamua o le maitaga, pe a le o amataina e le fomaʻi le lauroid fland, e tatau ona filifili le fua saʻo o hormones thyroid. O laʻasaga nei o le L-thyroxine ma le TSH ua fuafuaina e faʻaaoga ai suʻega o hormonal. Ole ituaiga o L-thyroxine ua filifilia e ausia ai le 50 mcg i le aso.

O le faʻafetaui ma le siakiina o le maualuga o le hormone e faia ile lua masina.
Faatasi ai ma le iloa vave o le hypothyroidism i totonu o se tina maʻitaga ma le lava togafitiga, e leai ni taunuuga leaga mo le tamaititi.

Ituaiga ma mafuaaga o atinae

O le Hypothyroidism e muamua (99% o mataupu) ma le lua (1%). O le mea muamua e tupu ona o le faʻaitiitia o le gaosia o hormones o le thyroid, lea e faʻapogai ai le faʻaitiitia o lona gaioiga. O le mafuaaga muamua o le hypothyroidism o mea e le masani ai i le gland lava, ma o le mea lona lua e mafua ai le faaleagaina o le pituitary poʻo le faʻatagana.

O le hypothyroidism o le Peraimeri e vaevaeina i lalo ma faʻaalia. E taua tele le igoa pe a oʻo i le toto le TSH (thyroid stimulating hormone), ma o le T4 (thyroxine) e masani lava. Faʻaalia - ua faateleina le TSH, ma ua faʻaitiitia le T4.

Tulaga masani o hormones i le toto:

  • hormone torot-stimulating (TSH): 0.4-4 mIU / ml, ao maitaga: 0.1-3.0 mIU / ml,
  • saoloto lauroxine (T4): 9.0-19.0 pmol / L, ao maitaga: 7.6-18.6 i le aoauli / L,
  • free sliodothyronine (T3): - 2.6-5.6 pmol / L, ao maitaga: 2.2-5.1 pmol / L.

O le Hypothyroidism e vaeluaina foi ma maua.

Mafuaaga o le hypothyroidism:

  • malformations faʻaleagaina ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le lauroid,
  • faʻamaʻi o latou togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le le atoatoa o le iodine (faʻasalalauina le toso oona),
  • thyroiditis (autoimmune, postpartum) - faʻamalamua o le vevela,
  • thyroidectomy (gaioiga e aveese ai le fulufulu oona),
  • vevela oona,
  • iodine le lava (faatasi ai ma meaai poʻo vailaau faʻamaʻi),
  • afaina o le hypothyroidism,
  • faʻamalositino o le vevela vevela poʻo togafiti faʻamaʻi ma iodine faʻamalosi.

Faailoga o le Hypothyroidism

Faʻatasi ai ma le hypothyroidism i totonu o le tino, o le faʻaogaina o nisi o tino e faʻagesegese ona o le le lava o hormones o le thyroid e gaosia e le vevela. O le ogaoga o le maʻi e faalagolago i le tikeri ma le umi ole maʻi. O faʻaʻailoga e mafai ona tutupu taʻitoʻatasi ma faʻatasi. E aofia ai:

  • galo
  • faaitiitia le mafaufau
  • lauulu lauulu ma le palasi,
  • leo leo (o le po e mafai ona tupu ona o le fula o le laulaufaiva ma le larynx)
  • musele maso
  • fula o le paʻu
  • vaivaiga lautele (e oo lava i le taeao),
  • tiga faʻatasi
  • Faʻafitauli
  • faʻafitauli faʻaletonu
  • tupe mama
  • o le faʻaitiitia o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le fua o le pulusala (o se tasi o faʻamaʻi sili ona ogaoga, o le fatu e mafai ona itiiti ifo ma le 60 pa / min),
  • vevela paʻu
  • faaitiitia o le mafanafana o le tino (lea e mafua ai lagona o le vaivai),
  • afaina i lima (ona o le faamalosi o le nerve endings e ala i le fulafula o le tino i le tapulima),
  • mafaufau le lelei, faʻalogologo, tatagi i taliga (aʻafia o aʻafiaga e afaina ona o le fulafula o mea).

O le tulaga faapitoa o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga

O fafine maʻitaga e iai le hypothyroidism e tasi le mea. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o maitaga, e ono faʻaitiitia ai faʻamaoniga. E mafua ona o le faateleina o le gaioiga o le fulu o le fetus ma le faʻaaogaina o ana hormones i le tina o se taui.

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli vaivai o hormones i luga o le tino puipuia o le tino, o le faʻagasolo i le tele o faʻamaʻi pipisi e aliali mai.

Ina ia le mafai ona atiae atili ia faailoga, e tatau loa ona e faafesootai se fomai, pasi uma suega talafeagai ma amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

Togafitiga o le hypothyroidism aʻo maitaga

Le togafitiga o le hypothyroidism aʻo maitaga e faia e le endocrinologist faatasi ai ma le taulaitu.

I le uluaʻi tausaga lona tolu, o le prenatal (prenatal) faʻamaoniga o le solia o le faʻamalosi i le tamaititi e faʻamalosia. I le hypothyroidism e le mafaamatalaina, o le faapau pepe ua faailoaina mo mafuaaga faafomaʻi. Ae afai e manao se fafine e faaauau ona fai se tamaititi, ona sui lea o le togafitiga ma le sodium levothyroxine (L-thyroxine). O le faʻaaogaina o le hypothyroidism (faʻatasi ai ma le faʻasologa masani o le maualuga o le TSH) e le o se faʻalavelave i le maʻitaga, o le togafitiga lava e tasi e faia.

Aʻo leʻi maitaga, o le togafitiga L-thyroxine o le 50-100 mcg / aso. A maeʻa ona amataina, o le fualaau e faʻaleleia e le 50 μg, e leai se lamatiaga o le faʻalavelave, ae o le maualuga o hormones thyroid i le toto o le tamaititi ua faʻaitiitia. E i ai nisi taimi e tupu ai i nisi fafine maitaga mai le 20 vaiaso talu ona maeʻa le suʻesuʻega o le hormonal, o loʻo i ai se manaʻoga e faʻaleleia le fualaau. TSH i le taimi o le fesuiaiga o togafitiga e tatau ona i lalo ole 1.5-2 mIU / L.

E maua le sodium Levothyroxine i papa o 50 ma le 100 μg (mo se faataitaiga, Eutirox). O le fualaau faasaina e ave i le taeao i le afa itula ao lei faia taumafataga, pe afai oi ai le toxicosis, ona sili atu lea ona ave i se taimi mulimuli ane.

Faʻatasi ai ma le hypothyroidism, o le gaosia o hormones e ala i le oona e le toe faʻaleleia, e tatau ona tausia pea le togafitiga i taimi uma.

Tuuina atu

O le tele o fafine maʻitaga o loʻo iai le hypothyroidism, faʻamaonia atoatoa, e fananau i le taimi ma e aunoa ma ni faʻafitauli. O le Caesarean vaega e naʻo le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi.

Faʻatasi ai ma le hypothyroidism, o se faʻalavelave i le fananau mai o nisi taimi e tupu, e pei o le vaivai o le galue. O le tuʻuina atu i lenei mataupu e mafai uma e ala i ala masani, ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a se vaega faʻatapulaaina (faʻalagolago i faʻamaumauga).

I le taimi o le tina failele, o loʻo i ai le lamatiaga o le toto, o le mea lea e tatau ai ona puipuia (faʻaofiina o vailaʻau e faʻaititia ai le matua).

O faʻafitauli faigata o le hypothyroidism mo le tina ma le tama

E i ai se tulaga lamatia o le atiaeina o le hypothyroidism i le fetus. Afai e iloa le faʻamaʻi i le taimi, ona faigofie lea ona faʻasaʻoina ma le fesoasoani o le fomaʻi togafitiga.

  • le faʻaleagaina (30-35%),
  • matua
  • vaivai galuega galue
  • gasegase i le taimi o le tina failele.

O aʻafiaga faʻapitoa o le hypothyroidism e le mafaamatalaina:

  • maualuga o le toto maualuga, vaʻaiga matua (15-20%),
  • faʻalavelave faʻapitoa (3%),
  • vailaau o le tina failele (4-6%),
  • mamafa o le tino o le fetus (10-15%),
  • fesuiaiga o le fetal (3%),
  • fetal maliu o le fetus (3-5%).

Faatasi ai ma le taimi talafeagai ma talafeagai togafitiga, o le aʻafiaga o faʻafitauli e itiiti lava. Mo se auala lelei o le maitaga ma le tuputupu ae o tama, e manaʻomia le togafitiga toe sui i le taimi atoa o le maʻitaga. Faʻatasi ma le hypothyroidism faʻatasi i totonu o se fafine maʻitaga, e tatau ona faia se faʻatalanoaga masani.

Faʻamaumauga faʻamaumauga mai le 'upega tafaʻilagi a le Federal Medical Library (faʻasalalauga: "Krivonogova M.E., Fetu o fua ile fafine maʻitaga ma maʻi o le iodine")

O nisi suʻesuʻega aʻo maʻitaga

O le maʻitaga ma le hypothyroidism: o a ni mea e lamatia ai?

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le Hypothyroidism o se maʻi na mafua ona o le le mautonu o hormones. O le aʻafia o togafitiga i le va o fafine o loʻo fanauina se tamaititi e oʻo i le 2%. O le maʻitaga ma le hypothyroidism e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa tau togafitiga, ona o le le lava o le faasaʻoina o lenei tulaga e mafua mai i le le lelei o le fetus.

O le vevela vevela o se vaega o le endocrin system lea ei ai lona tuusao pe leai foi i le toetoe lava o tino uma. Mo lenei mafuaʻaga, e taua le iloa le ala e ono lamatia ai le hypothyroidism i le taimi o le maitaga. Ina ia malamalama i le faiga o le atinaʻeina o le thyroid hormone, e tatau ona mafaufauina mafuaaga.

E leai se vitio faʻasalalau mo lenei tusiga.
Vitio (kiliki e taʻalo).

Faʻalagolago i le mafuaʻaga na mafua ai le faʻaititia o le maualuga o hormones thyroid, e tele ituaiga hypothyroidism e iloga.

Faatasi ai ma:

E 95% o ituaiga uma o le hypothyroidism. Faʻataunuʻuina i le tuusaʻo faʻaleagaina o le toto. O le tele lava o taimi matou te talanoa ai e uiga i le faaleagaina o le totoga o le tino poʻo lona le atoatoa o galuega.

E mafai ona tupu i lenei:

  • Autoimmune thyroiditis. O se maʻi e le afaina. O le hypothyroidism autoimmune e masani ona tupu i le taimi o le maitaga.
  • O taunuuga o togafitiga taoto. E mafai e le Hypothyroidism ona atiina ae pe a uma ona aveese uma le vevela, poʻo se vaega.
  • Faʻafitauli o le atinaʻe. O lo o matou talanoa e uiga i le agenesis (toesea le vavalalata) ma le dysgenesis (malformation) o le vevela.
  • Faamai pipisi. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le ARVI e masani ona oʻo atu ai i le mala.
  • Faʻalogo togafitiga iodine. Faʻaaogaina i le tau faasaga i neoplasms leaga.
  • Hypothyroidism e leai se sao. O nisi taimi e atiina ae ona o lou tinitis i le tina failele.

O le isi hypothyroidism muamua e le masani ai i le taimi o le maitaga ma ua afua mai i le le atoatoa i le tuufaatasiga o hormones thyroid.

Mafuaaga:

  • O le faʻaaogaina o toxins i le tino, le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti.
  • Faʻalavelave faʻaleagaina o le gaosiga o le gaioiga o le lauroid gland.
  • O le le atoatoa po o le iodine sili atu i le tino (mo le mafuaʻaga, ua fautuaina le Iodomarin e maua ai le hypothyroidism i le taimi o le maitaga e tatau ona ave na o le faatagaga a le fomaʻi).

O le maʻi e mafua mai i le faaleagaina o le pituitary gland.O le pito i tua o lenei gutu o le endocrine, o loʻo i totonu o le faiʻai, e faʻamalamalamaina ai le hormone e faʻafefete ma faʻamalosi. TSH e galue e pei o se mea e faaosofia ai le toto. O le taofiofia o le pituitary gland e mafua ai le faaitiitia o le gaosia o hormones thyroid. Faitau atili e uiga i TSH i le maʻitaga →

O aʻafiaga e afua mai i le le lelei o le isi vaega o le endocrin system - o le hypothalamus, o loʻo i totonu foi o le faiʻai. O lenei nofoaga tutotonu o loʻo i ai se aafiaga faʻaosofia i le faʻamalositino a le TSH e le pituitary gland e ala i le tuʻuina atu o lau-gaʻo-faʻasaʻoina o le homone. O le aʻafiaga o aʻafiaga i le hypothalamus e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaletonu o lauroid.

O le hypothyroidism i le taimi o le maitaga e manaʻomia ai le suʻesuʻeina ma le totoa, aua e mafai ona avea ma se tasi o faailoga lua o le ogaoga o le faaleagaina o le faiai. O le le atoatoa o le hormone Peraimeri ma le lua o loʻo taʻua o le hypothyroidism tutotonu.

O mataupu e le masani ai o lenei ituaiga o maʻi e masani lava ona faamaumauina i foliga o aiga. O le maʻitaga i le tulaga o le hypothyroidism faʻalavelave e fesiligia e tatau ona fuafuaina ma faia i lalo ole suʻesuʻega mulimuli mulimuli. O le hypothyroidism e mafua mai i le faaitiitia o le lagona o le tino o le tino i hormones. I lenei tulaga, o loʻo i ai le leai o ni soliga matuia i le vevela, vavalo ma le pituitary gland.

O le togafitiga o le hypothyroidism e faʻatatau tonu lava i le umi ma le mamafa o le thyroid hormone deficiency. E masani lava ona maua faalilolilo togafitiga. O le mea lea, o le hypothyroidism e le mafua ai ni faasea i le taimi o le maitaga ma pe a uma ona fanau.

O faʻalavelave faʻaleagaga o le tulaga faʻaleagaina ma le matuia e faʻaalia i foliga o "maso" o faʻamaʻi eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona talanoaina taunuuga o le hypothyroidism e le mafaamatalaina pe a tupu mai le arthhythmia, lea e le o fesoʻotaʻi ma mea faʻamaonia muamua i le loto.

Hypothyroidism Syndromes:

O le ituaiga sili ona taufaasese o le faaletonu o le hormonal. E le faʻalavelave le hypothyroidism i se fafine i le taimi o le maʻitaga, o lona uiga o ona taunuuga e mafai ona ogaoga ona o le tuai ona faʻamaonia. O le faʻaleagaina o le le atoatoa o le hormonal, i le iʻuga, o le a taʻitaʻia ai foliga o faʻamaʻi, ae e le o faʻamaonia.

Ole vaʻaia o le hypothyroidism aʻo maitaga e mafai ona iloa ile faʻaaogaina ole suʻega. O le faailoga autu o le faateleina o le TSH i le pito i tua o se tulaga masani o le T4 atoa (tetraiodothyroxine). E mafua lenei mea ona o le faʻamalosia o le faʻaogaina o le thyroid gland e le system hypothalamic-pituitary.

O le hypothyroidism faʻapitoa e le o se mafuaʻaga e popole ai ao maitaga: o taunuuga mo se tamaititi na fanau i lona tulaga, o se tulafono, e le o lamatia ai le ola. I le 55% o mataupu, ua fanau mai se pepe faatoa soifua maloloina. O faʻafitauli e ono foliga mai ua faatuai, mo se faataitaiga, i le tulaga o le faʻaitiitia o le puipuiga.

O le fulafula o le lauroid o lo o masani ona maua i le va o fafine o loʻo i ai se fusi. O le vaega aʻafia e aofia ai i latou o loʻo i le popofou o le vaʻalele. O le tele o taimi e faʻamalamalamaina e ala i le feaveaʻi o faʻamaʻi faʻamaʻi i tisipenesa o le vaomalo i totonu o le 10-20% o fafine maʻitaga.

Autoimmune thyroiditis, e mafua mai i autoantibodies, mafua ai le hypothyroidism, lea e ono afaina ai le maʻitaga, ma, i le leai o se togafitiga talafeagai, e afaina ai le tamaititi e leʻi fanau mai. O le faʻamaʻi e maua i le maualuga o le gasegase ma le gaʻo. I le tulaga muamua, o le faateleina o le tau i le telē o le thyroid gland, i le lona lua - o le sui o nofoaga ua afaina i ni mea fesootai.

O le auai o le hypothyroidism e le tatau ona le amanaiaina pe a fuafuaina se maʻitaga. O le leai o se tala o hormones thyroid e mafua ai le leai o se fanau. Togafitiga o le hypothyroidism ua uma ona faatuina muamua e tatau ona faia muamua: o le maitaga, e tusa lava pe tupu, o aʻafiaga e faamuta ai le faapau pepe poo le solia o le fetus.

O tamaitai e le i mafatia muamua i le hypothyroidism ua fautuaina foi e siakiina o latou tulaga i taimi o le maitaga. O lenei mea e mafua ona o le malosi e maua ai se tamaititi e iai sona faʻalavelave faʻapitoa. Afai e le fuafuaina le le mautonu o le tino i luma o le maitaga, ona mafai lea ona le iloa le faailoga o le hypothyroidism e foliga mai mulimuli ane i le taimi o le gaioiga.

O le le lava o hormones thyroid e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tina o loʻo faatalitali ma le fanau mai o le fusi. O faʻasologa e sili ona lamatia i le uluaʻi masina muamua, pe a fai le faʻapipiʻi o okeni ma faiga o le pepe.

O le hypothyroidism e le mafaatusalia i le taimi o le maitaga e mafua ai le ogaogataunuuga mo le tamaititi:

  • Laititi le mamafa o le fanau.
  • Lag i le faʻaleleia o le tino ma le mafaufau.
  • Faʻafitauli o le fausaga.
  • O le hypothyroidism faʻapitoa.

O le malosi o le hypothyroidism e iai sona aʻafiaga i le maitaga ma e mafai ona lamatia mo se fafine. O le faʻaleagaina o togafitiga o loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻaaogaina o hormones i luga o le tina i le afa muamua o le maʻitaga.

O faʻafitauli faigata:

  • Faʻapauina faʻafuaseʻi le faapau pepe.
  • Vaʻaia muamua le placenta ma le gasegase ogaoga.
  • E le aoga.
  • Faʻataʻu le taua o le anemia.

O le fea fomaʻi e tatau ona ou faʻafesootaʻi mo le hypothyroidism ao maitaga?

O le puleaina o le taimi atoa o le maʻitaga ma le hypothyroidism e faia i lalo o le vaavaaiga soofaatasi o se endocrinologist ma le obstetrician-gynecologist. O le fomaʻi muamua e faʻasaʻo faʻasalaga o le hormonal ma siaki iuga, ao faia e le lona lua ni faʻataʻitaʻiga o le matelaina o maʻi e ono tutupu i totonu o le fetus ma siakiina le gaioiga. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le ono lamatiaga o loʻo faatalitali mo le tina o loʻo faʻamoemoe ma lona pepe.

O le Hypothyroidism, faʻamaonia saʻo i le taimi o le maitaga, e le afaina ai taunuuga leaga mo le pepe ma le tina. O le faavae o togafitiga o togafitiga faafomaʻi. I le avea ai ma vailaau, o vailaʻau o loʻo i ai le sodium levothyroxine o: Eutirox, L-thyroxine, Bagothyrox.

O le metotia ua fuafuaina e le endocrinologist ma o laina mai le 50 i le 150 mcg i le aso. O le fualaau faasaina e ave i le taeao i le afa afa itula aʻo lei faia se taumafataga. O le Levothyroxine sodium e le toe faʻafoʻi ai lau galuega, ae naʻo le suia o lana galuega.

O fualaau faʻapitoa e mafai ai ona maua le sodium levothyroxine i le fale e leai. O le maʻitaga o loʻo tupu i le taimi o le hypothyroidism o le thyroid gland e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa ma e le mafai ona faʻafefeteina ia lava. O le faʻaaogaina o soo se vailaʻau e tatau ona malilie i le fomaʻi.

O le tele o suʻega lauiloa e taulai i le gaosia o meaʻai e aofia ai iodine. Ae ui i lea, o lona faʻaaoga tele i totonu o le tino e mafai ona faʻaleagaina ai le hypothyroidism ma afaina ai le maʻitaga. O auala saogalemu e faʻaleleia mo le le atoatoa o le iodine e aofia ai le faʻaaogaina o ipu suamalie.

Faataʻitaʻiga o fualaʻau ua lolomiina i luga ole initaneti e le tatau ona toe faʻaaoga i:

  • Apple cider vinegar iodine solution i totonu. O lenei metotia o le a le gata ina fofoina ai le hypothyroidism ao maitaga, ae o le a mafua ai foi ona afaina ai le ola: Muamua, e mafai ona e maua se mu, ma lona lua, o le oona ma se maualuga o iodine.
  • Juniper ma Butter Ointment. Soʻo se aʻafiaga i luga o le lauroid o le mea e le manaʻomia. O lenei tulaga e matua moni lava i mataupu pe a maua ni manoa i totonu o le okeni.

O auala faapitoa o le puipuia e leʻi atinaʻeina. O fuafuaga autu e fuafua i le faʻamaonia vave o solitulafono o loʻo i ai nei.

Ina ia puipuia le hypothyroidism i le taimi o maitaga ma ia aloese mai ona aʻafiaga, e tatau ona tausisia fautuaga nei:

  • Mataʻituina le maualuga o le maualuga o le homone i le taimi o le fuafuaina o le maitaga.
  • Aveina o vailaʻau oona e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.
  • Iloiloina o foliga o togafitiga togafitiga pe a faʻaaoga levothyroxine.
  • Puipuiga o faʻamaʻi pipisi, faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga ma mea oona.

E taua le manatua le tele o le hypothyroidism e aafia ai le maʻitaga. O le faʻaalia o le taua o le "tamai" gland endocrine e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga leaga mo le tamaititi ma le tina. O le ki i se maʻitaga maʻitaga o le apili vave lea i se endocrinologist ma le fomaʻi, ma le faʻatinoga oa latou fautuaga.

Mafuaaga ma taunuʻuga o le hypothyroidism aʻo maitaga

O le Hypothyroidism i le taimi o le maitaga o se tulaga o le le lava o le gaosiga o hormones, o le, ao faagasolo le maitaga, aʻo le i faia e le pepe lona tino o le endocrine, ua faamalosia e tuʻuina atu ia i latou le tino o le tina ma le tamaitiiti.

O hormones thyroxine ma le triiodothyronine ma le maualalo o mea e mafai ona afaina ai le ola maloloina o tina ma pepe.

O le Hypothyroidism i le taimi o le maitaga e lua ituaiga:

Pepa Peraimeri o se taunuuga o le le lelei o le lauroid gland lava ia ma e mafai ona mauaina pe iai foi se mea e tupu. E faʻaalia i se faʻaitiitia i le tele o mea e gaosia ai gaʻo e maua ai homoni, ma le lelei i le biosynthesis o le ituaiga o hormones. Ole maualuga o le hypothyroidism e mafua mai ile talaaga o le le lava o le hormone-to-stimulating o le pituitary gland, faapea foi ma le faamatuu atu o ituaiga hormone hypothalamus.

I le suʻesuʻega o le hypothyroidism i se potu suesue, o le faateleina o le TSH e maua i le itu i tua o le T3 ma le T4 saoloto (latent pe subclinical hypothyroidism i le taimi o le maitaga) ma le maualuga o le TSH i se tulaga o le maualalo o le T3 ma le T4 (faʻaalia le hypothyroidism).

Afai o le tino o se fafine maʻitaga e faʻafetaui i le maualalo o le T3 ma le T4, ona maua ai lea o se tupe totogi ma taufaasese. I tulaga ogaoga, ma le faigata o le hypothyroidism, o fafine maʻitaga e mafai ona atiaʻe le taʻavale. O le i ai o le faamai ua afaina ai faailoga, o le mea lea, o se fafine maʻitaga e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi.

Faailoga faʻamaʻi o le faʻaalia o le maʻi o le hypothyroidism o:

  • o se lagona o vaivaiga lautele o le tino,
  • faʻaititia galuega
  • tiga faʻatasi ma musele,
  • vaivai,
  • faanoanoaga faʻafitauli
  • faaitiitia le manatua ma le gauai,
  • mamafa tele
  • loto ma vascular problems,
  • vevela paʻu ma le paʻu o lauulu,
  • faafitauli i le gastrointestinal tract,
  • suia le leo o le leo.

O aʻafiaga o le faʻamaʻi o se faʻaosooso lautele i faiga uma faʻava-o-tino. Ona o lenei mea, e mafai ona e matauina le faifai pea ma le faʻaitiitia le vevela o le tino. Le tele o hormones thyroid e oʻo atu ai i le le lelei o le faʻaosoina o le tino puipuia, o le mafuaʻaga lea o faʻamaʻi pipisi. O se lagona o vaivaiga ma le vaivai o uiga e masani lava i taeao. O lenei tulaga eo faatasi ma ulu o le ulu, numera i lima ma fula.

O le fulafulaina o le tino e afaina ai lagona, faʻalavelaveina le uaea leo, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le faʻaaliga, o loʻo tatagi i taliga. O faʻalavelave faʻaonaponei e tali atu i le faʻamalosi. Faʻasaga i tua o se faʻafitauli o le thyroid gland, fatu fatu gasegase, cholesterol i le toto totoʻe, atherosclerosis vascular, ua amata ona tupu ai maʻi o le fatu.

O le Hypothyroidism ma le leai o se tamaititi o loʻo i luga o le lisi. I fafine, o loʻo i ai se maʻi le mautonu, lea e faʻaaogaina ai le fomaʻi ma le hypothyroidism: o le manners e tupu lelei, mo se taimi umi, ma i nisi tulaga e mafai ona taofia atoa. O le mea lea, e le mafai ona maʻitaga i le hypothyroidism.

O le Hypothyroidism i fafine maʻitaga o se lamatiaga tele i le tamaititi. O aʻafiaga le lelei mo le tamaititi o le a taua i lalo:

  • O le atinaʻega o lona fatugalemu o le tino e afaina mai le faʻamaʻi o se tina.
  • I le afa muamua o le maʻitaga, ua toetoe lava leai se aoga o le gaioiga o le fomaʻi o le fetus. E le gata i lea, o lona tino vaivai e atiae ona o aafiaga o hormones o tina.
  • Faʻatasi ai ma le hypothyroidism i fafine, e ono mafatia le tamaititi mai le hypoxia, lea e oʻo atu ai i sina mamafa o le tamaititi.
  • O le faʻamaʻi e matautia ona o le pepe e oti i le manava.

I le afa lona lua, o le aʻafiaga o hormones o le tina o le a sili atu ona malosi ma o le a tauia mo le le lava o hormones i le tamaitiiti.

A maeʻa le fananau, pe a maua se maʻi pipili, o le a mafai ona togafitia le maʻi e ala i le fesuiaiga o togafitiga, ma o le a le maua e le fomaʻi le le atoatoa o le mafaufau. O le maʻitaga ma le hypothyroidism o le tina o le a taitai atu ai i le mea moni e faapea, o le faataatiaina o le fatugalemu o le popole o le pepe o le a amanaia ai le le atoatoa o hormones, o lona uiga e mafai ona le mafai ona suia taualumaga.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o le hypothyroidism i le taimi o le maʻitaga e iai ni faʻafitauli tele, e aofia ai pe a uma le fanau. I aso nei, o suʻesuʻega falesuesue o le faʻamaʻi ma le iloa vave ma togafitiga lelei e toetoe lava a faʻaitiitia ai faʻafitauli. O nei lava suʻesuʻega suʻesuʻega o suʻesuʻega e fai mai o se vavaeese mai le masani o hormones thyroid e sili atu ona leaga i le atinaʻe o le tamaititi nai lo le soifua maloloina o le fafine.

O le Hypothyroidism ma le maitaga i le taimi lava e tasi o se mea e lamatia ai le ola maloloina o se tamaitai. O loʻo faʻaalia lenei i vaega nei:

  • O le uluaʻi tausaga e faʻatasi ma le ogaoga o le vevela, e ono mafua ai le faapau pepe.
  • O le taufaʻamataʻu o le faʻaleagaina o loʻo faʻaauau i le maitaga.
  • O aso tuai e faigata i le gestosis.
  • O aʻafiaga o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga e aofia ai le anemia o le uʻamea, o le toto o le uterine pe a uma le fanau.

I fafine i le maʻitaga, o le maʻi e tupu i se tasi mai le sefulu mataupu. Mo le tele o vaega, o le hypothyroidism e le faʻaalia mai.

Suesuega suʻesuʻe i lenei mataupu e faʻaalia ai faʻalavelave faʻapipiʻi o loʻo taitaia i le lauroid. O le i ai o faʻalavelave faʻapitoa e oʻo atu ai i le faʻamaogaina o siaro o thyroid, aʻo faʻaitiitia foi le faʻasologa o le hormone.

E tusa lava pe tumau le TSH i le masani, faatasi ai ma le atinaʻeina o le tamaititi i le taimi o le maitaga, e le lava ni hormones thyroid, ma o se taunuuga, e tupu ai le hypothyroidism.

O le taotoga e fesoʻotai ma le thyroid gland e fesoasoani foi i le faʻamaʻi. A aveeseina se vaega o lona tino, o le numera o siama e maua mai ai le hormone e faaitiitia e tusa ai. O le mafuaʻaga lea o le paʻu o le hormone i le maʻitaga.

O le faʻamaʻi e mafua ai se suiga i le gaioiga o le vevela i fafine. O nei soliga tulafono e faatatau i itu nei:

  • hyperstimulation o suauu,
  • faateleina le globulin i le ate,
  • urinary iodine excretion,
  • le faʻamaʻaloga o hormones o le kulupu i le placenta.

O faʻamaoniga o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga e masani ona faʻaalia le leai o le iodine, ona o le maʻi e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le manaʻo mo hormones.

O se tasi o vaega o le faʻafitauli o le maʻi o le faʻaalia lea i le afa lona lua o le maitaga o le tachycardia e le o aʻafiaga o faʻataʻitaʻiga o le gasegase o le gland. E mafua ona o le faʻaaogaina o hormones mai le fausua. Le tele o hormones thyroid e mafua ai le fulafula o le paʻu, totoga o totonu ma mucous membranes.

O le hypothyroidism faʻavae e taʻitaʻia ai le mea moni o le fetus e masani lava ona aʻafia i le matelaina o le okesene i le taimi o le fanau mai. Mulimuli ane, o le a faʻagagaina i faʻamaʻi pipisi.

O le hypothyroidism o le tina failele o se mafuaʻaga foi o faʻafitauli o le soifua maloloina i tamaitai.

O se fafine maʻitaga e tatau ona mataituina e se fomaʻi-fomaʻi ma le fomaʻi. O nei tagata tomai faapitoa e faʻalogologo i taimi uma i faailoga o le hypothyroidism. Afai ei ai sina masalosalo, ona faʻataʻitaʻiina loa lea o le suʻega o le hormone.

O le suʻesuʻega e fuafua ai le i ai i totonu o le toto o le thyroid hormone (T4) ma le hormonite pituitary, lea e puleaina ai le faʻasologa o T4 (TSH). I le faʻaitiitia o le maualuga o le muamua ma le faʻaluaina lona lua, ua faia ai se suʻesuʻega - muamua hypothyroidism, o lona uiga, o se faailoga o se maʻi o le thyroid gland. I le faʻaitiitia o le faʻaaliga o hormones uma, o le hypothyroidism ua maua i le solia o galuega a le pituitary gland ma le hypothalamus.

Afai o le siakiina o loʻo faʻaalia ai suiga o loʻo i totonu o le hypothyroidism muamua, ua fautuaina e fomaʻi se isi suʻesuʻega toto mo le i ai o fomaʻi. O se iloiloga lelei e faʻaalia ai le faaleagaina o sela ma a latou lava auupega.

E le gata i lea, i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa, e mafai ona faatino le fuafuaina o le maitaga.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, ua faʻatuina se mafuaaga. Atonu o le le lava o le iodine poʻo le faaleagaina o le gland. O togafitiga o le a faʻavae i luga o le iodide oona. O togafitiga fesuiaiga ua mamanuina e faʻaitiitia ai togafitiga. I se faʻalavelave matuia, o le faʻamutaina o le maitaga e mafai. Afai e filifili se fafine e faʻaauau pea le maitaga, ona faʻamatalaina lea o le togafitiga o le hormone, lea o le a umi se taimi pe a uma le fanau mai.

Le tele o hormones e totogi e levothyroxine, o le fua lea e filifilia taitoatasi e fuafua i le suʻega toto ma le tulaga o le fafine. Ole fua muamua ole 50 mcg. O nei aso taitasi e mafai ona faʻaleleia i le 25 mcg tasi i aso uma e tolu ma fetuunai i le 175 mcg.

Afai na tuʻuina le hypothyroidism aʻo leʻi maʻitaga, ona faʻateleina lea o le fua ile 25 mcg i le aso. I totonu o ia fafine maʻitaga, o loʻo iai pea le mataʻituina o le vevela. O se suʻesuʻega muamua o le a fesoasoani i le faʻatinoina vave o togafitiga, o lona uiga o le toe faʻaleleia o le a vave oʻo mai. Faatasi ai ma togafitiga lelei, e mafai e se fafine ona tumau i se tamaititi soifua maloloina e aunoa ma ni faʻafitauli.

Ina ia puipuia le faʻamaʻi, ina ia faʻaesea ai se gaogao o le iodine i le tino, e manaʻomia ona suʻesuʻeina se fafine aʻo leʻi fuafuaina le maʻitaga. I le tulaga o iloiloga leaga, o le maitaga e sili atu ona tolopoina.

  1. O lou maʻi maʻi. - Moscow: Engineering, 2007. - 432 i.
  2. Petunina, N. A. Maʻi o le thyroid gland: monograph. / N.A. Petunina, L.V. Trukhina. - M.: GEOTAR-Media, 2011 .-- 222 itu.
  3. Thyroid Restitution - Ushakov A.V. - Taʻitaʻi maʻi
  4. Sinelnikova, A. A. 225 recipes for thyroid health: monograph. / A.A. Sinelnikova. - M.: Vector, 2012 .-- 128 p.
  5. Uzhegov, G.N. O faʻamaʻi o le thyroid gland: Vaʻaia o faʻamaʻi, Togafitiga ma togafiti masani, Therapeutic / G.N. Suafa. - Moscow: Lotu Rusia o le Humanitarian University, 2014 .-- 144 p.

Ольга Melikhova Olga Aleksandrovna - fomaʻi endocrinologist, poto masani i le 2 tausaga.

O loʻo aʻafia o ia i le puipuia, faʻamautinoaina ma le togafitiga o faʻamaʻi o le endocrin system: thyroid gland, pancreas, grenesal gland, goto pituitary, glands sex, parathyroid gland, gmusmus, etc.

✓ Mea na siaki e le fomaʻi

Afai o le teineititi e le lelei le gaʻo o le vevela aʻo gaʻo ma gamoni (thyroid) e maua mai i le tele o mea, o le a mafai ai ona maua se maʻi faapena e pei o le hypothyroidism. I lenei tulaga, e mafai e se fafine ona aafia i le tele o itu eseese.

Afai e le mafai e le tino i le taimi o le maitaga ona maua se aofaiga talafeagai o nisi o hormones, ona tupu lea i le fetus. O se taunuuga, e mafai ona fanau mai se tamaititi ma le mafaufau i le mafaufau, faafitauli i le tino, le lava le tulaga o le atinaʻeina o le mafaufau. I le isi itu, o lenei mea e sili atu ona lamatia mo le soifua maloloina o se tamaitai, talu ai o le feusuaʻiga tau feusuaiga ma isi le faʻamaualuga e le faʻamaʻaloina. A faʻamaonia e se fafine le siama o le hypothyroidism, e mafai ona fanauina se tamaititi, ae i lenei tulaga, e tatau ona iloa e matua i le lumanaʻi mea uma e ono tutupu.

Ole vaʻaia o le hypothyroidism aʻo maitaga

O horne hormone e gaosia e le tino o le tino e taua tele i le taimi o le maitaga, aua latou te saofaga i le atinaʻe masani o le pepe. E ui i le taua o lenei vaega o hormones mo le tamaititi (i taimi muamua o le olaga, o le fomaua e leai se vevela), e taua foi mo hormone i le tina, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻafitauli:

  • e le o faʻamavaeina le faʻanoanoa,
  • hypothyroidism e mafai ona tupu i se tamaititi
  • pepe e fanau mai ma togafiti poto,
  • i le fanau mai, o le pepe o le ai ai le mamafa o le tino o le tino,
  • i totonu o se fafine i le taimi o le gaioiga, e leʻo faʻamavaeina le exfoliation o le placenta,
  • maualuga maualuga i le tina faatalitali,
  • gaosiga o le toto
  • fetauisa
  • faateleina le toto toto pe a uma ona fanau,
  • malformations o le tino atuatuvale i le pepe.

Faʻalogo! Afai ua maʻitaga se fafine i se maʻi o le hypothyroidism, ona tatau ai lea ona saunia mo se tulaga faateleina o le soifua maloloina faaletino.

Tetee o le toroid o le thyroid

O le mea moni, o le hypothyroidism e maua mai o se maʻi tutoatasi tutoʻatasi, lea e atiina ae i le talaaga o le faʻaogaina o le fulafula o le thyroid gland poo le tulaga o le faʻafitauli faʻaleagaina.

O le tulaga o le hypothalamic-pituitary ua uma ona matauina ma le lua hypothyroidism. E faamatalaina lenei mea e ala i le iai o faʻamaʻi poʻo le neoplasm tuusao i totonu o le vaomalo.

E mafai e le hypothyroidism faʻapitoa ona faʻaitiitia le avanoa e mafaufau ai. Ua faamatalaina lenei mea e ala i le le lelei o le faasolosolo malie ma le vavalalata. O le mea lea, e le mafai ona tulieseina le fanau laiti. Ina ia aloese mai faafitauli i le maitaga ma le atinaʻe mulimuli ane o le pepe, e taua tele mo se tamaitai ona mataʻituina pea le tulaga o le mimilo ma le maualuga o le hormone, pe afai ei ai ni mea sese i le vevela, ona faʻaaoga lea o togafitiga faʻapitoa e faʻafaigofie ai le gaosia o hormones. O nei mea e taua e le gata mo le tamaitai lava ia, ae mo le atinaʻe atoa o le tamaititi. A le o lea, afai e iloa le hypothyroidism i le taimi o le maitaga, ona leai lea o le toesea o le pepe e ala i le faapau pepe.

O le maʻitaga ma le faʻasolosolo malie o le hypothyroidism

Le aʻafiaga o le hypothyroidism i luga ole maʻitaga

E tāua tele i le taimi o le fuafuaga e siaki ai mea e le masani ai i totonu o le lauroid. O le mea moni, i vaiaso muamua pe a maeʻa, e amata ona faʻaleleia le TSH i le tino, lea e faʻamaonia e ala i le faʻaalia o manaʻoga fou i le tino. O le maualuga maualuga o le TSH e faʻamaonia i le aso lona lua talu ona fanau.

Faʻalogo lelei! Afai e le manaʻomia e le tino se iodine, ona oʻo lea o le gaosiga o lenei hormone o le a tumau i totonu o le masani.

Pe a maitauina le leai o se iodin, o le a matua faʻaitiitia le faʻasologa o le TSH - o se faʻafitauli le lelei mo le atinaʻe o le tamaititi. O le uluaʻi tausaga muamua ina ua maeʻa, o le a faʻalagolago atoatoa le fetus i mea na gaosia e le tina. I le tulaga o le leai o semoni, e ono tupu le faʻalavelave tupuga o le tamaititi.

E taua lenei mea! Aʻo leʻi faʻatagaina mai le pepe faatoa fanau mai e tatau ona faia se suʻesuʻega faapitoa mo le faʻaalia o togafitiga - faʻapitoa o le hypothyroidism. O le auiliiliga e faia i le aveina o le toto mai le pepe mai le mulivae.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga mo le tamaititi ma le tina, o le togafitiga o le hormone ua faatonuina, lea e aofia ai le pulea o le L-thyroxine. I lenei tulaga, o le fualaau o le fualaau faasaina e naʻo le fomaʻi e fuafuaina, ma o le vailaʻau a le tagata lava ia e matua faʻasaina. A o faagasolo le vaitaimi o le togafitiga o le homone, e tatau i le fafine ona foai atu le toto e siaki ai le maualuga o le homone i le valu vaiaso.

Taʻiala mo le vaʻaia o le hypothyroidism

O le mea lea, e le aoga le taufaʻaiʻuina o se faʻamaʻi o le hypothyroidism, e sili ona lelei le fofoina o lenei faafitauli i le taimi muamua e ala i le aveina o thyroxine. O le faʻasalaga o lenei hormone e naʻo le taimi lava e tuʻuina atu ai. O le mea lea, e mafai ona tausia se atinaʻe lelei o le fomaʻi. Afai o se fafine ua maua i lenei maʻi na tonu e filifili le togafitiga o tagata i lona lava tino, o le a le mafai ona maua ai ni faaiʻuga ma le maʻitaga e mulimuli mai.

Faʻavasegaga

E tusa ai ma le mamafa, e tolu ituaiga o hypothyroidism e iloga:

  1. SUBCLINICAL. O loʻo faʻaalia i le leai o ni faailoilo ma ni faʻamaoniga o le maʻi. O le toto e ono maua i le maualuga o le hormone thyroid, ae e maualuga lava le maualuga o TSH. E le sili atu i le 20% o fafine le faʻaogaina o le hypothyroidism.
  2. CLASSIC PO LE MANUIA. Faʻatasi pea ma le le lelei o le soifua maloloina. O le maualuga o hormones i le toto ua faʻaititia, ae ua maualuga le TSH.
  3. LAGI. E faʻaalia i se faʻagasologa faaumiumi o le faʻamaʻi i le le lava o togafitiga. I le avea ai o se tulafono, o le taunuuga o se pa.

O le Hypothyroidism i le taimi o le maitaga o le mafuaʻaga lea o le faʻaitiitia o le metabolism. Talu ai ua maua i totonu o le tino ni faʻataʻitaʻiga mo hormones i luga o le tino, o loʻo i ai se faʻalavelave i le gaioiga o le tele o totoga ma mamanu. O le malosi e faʻalagolago i le maualuga o le faʻavalevalea. O le mafuaʻaga lea e faigata ai le masalomia o le maʻi i se taimi muamua, ma e taua tele mo le fetus le maua o le aofaʻi tatau o hormones thyroid i le 12 vaiaso muamua o le maitaga, i le taimi o le fatuina o totoga i totonu.

Laʻau ma faigaFaailoga
Pepa ma mucous membranesO nisi taimi e taʻalo ai i se fulufulu, fulafula ma le faʻafefeteina o foliga. Paʻu, malulu ma afu paʻu. Lulu o lauulu i luga o le ulu ma luga o le pito o le lauulu.
Vailaau respiratoryO osofaʻiga o le le lava o le mānava ao moe, o le faʻaopoopoga o mea faʻavave i totonu o le valavala uʻamea e mafai.
Polokalama cardiovascularO le faʻaitiitia o le fatu o le itiiti ifo ma le 60 pa i minute taitasi, faʻateleina pe masani ona faʻaitiitia le mamafa, o le fatu e faʻaitiitia le tau le maua ma le le fiafia, o le leo e le malie. Ona o lea mea, atonu e faitio se fafine i vaivaiga ma puupuu le manava.
Fale gasegaseLe lava le manaʻo, vaivai le tofo mo meaʻai, faʻaleagaina le gaiole o le gaioio, gallstones ua le atoatoa.
Laʻau fiafiaFaʻavalea o le tino i totonu o le tino, o le solia o le toe foi mai o meaola mai le urine i totonu o le toto.
Paʻu ma soogaPaʻu faʻatasi, faʻaumatia o le ponaivi.
Toto totoAnemia, solia o le faʻaaogaina o toto.
Totoga o le ENTFaʻalogologo i le leiloloa, umi o le tino, uiga o le puupuu o le mānava i totonu o le isu.
Nervous systemMoega o le moe, manatuaina o mafaufau, atuatuvale.
IsiTalu ai ona o se olaga le taua ma le faʻaitiitia o le metabolism, ua maua ai e tamaitai le mamafa, ua latou faʻaitiitia le vevela o le tino, vevela, malulu i le paʻu paʻu.

Pulea o se fafine maʻitaga e iai le hypothyroidism

Afai o se fafine maʻitaga o loʻo i ai se maʻi o le thyroid, ua tuʻuina atu ia te ia se fuafuaga ese o le puleaina o le maʻitaga:

  1. O le mataupu o le tausisia o le maitaga o loʻo tautalagia.
  2. O se fafine e matauina e se fomaʻi faʻatasi ma se tagata faʻateʻa.
  3. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o loʻo faʻatulagaina, e masani lava ona maua le suamalie o le amniotic mo le auʻiliʻili e faʻagata ai le faʻaleagaina o le tino i le fetus.

  1. O togafitiga ua faʻamaonia e tusa lava mo ituaiga o le hypothyroidism ma le soymptomatic.
  2. O tamaitai uma ile uluaʻi masina o le maʻitaga ua fautuaina e ave sauniuniga o iodine.
  3. I le taimi o le maʻitaga, e tele taimi e suʻesuʻeina ai le maualuga o le hormone.
  4. O tamaitai eo atu i le falemaʻi o le tina i le taimi muamua e foia ai le mataupu o le auala e fanau ai, lea e masani ona masani ai. A maeʻa le fanau mai, e tatau i le pepe ona aʻafia fautuaga.

O a ni taunuuga mo le tamaititi?

O hornemoni o le thyroid e sili ona taua i luga o le fausiaina ma le matua o le mafaufau o le pepe fou. E leai se isi hormones e tutusa lona aafiaga.

O aʻafiaga le lelei o le hypothyroidism i le taimi o le maʻitaga mo le pepe:

  • maualuga le lamatia o le faapau pepe,
  • faʻanofo
  • malformations faaletonu o le loto,
  • faʻalogo faʻalogo
  • squint
  • malformations o le tino o gaioiga i totonu.
  • o le hypothyroidism faʻapitoa, lea e atiina ae i tamaiti e fananau i tina e le togafitiina le hypothyroidism. O le mea pito sili lea ona leaga mo le fetus, o le mafuaaga autu lea mo le atinaʻe o cretinism. Cretinism o se faʻamaʻi e mafua mai i le hypothyroidism. E faʻaalia mai o ia lava o se tuai i le atinaʻe o le mafaufau ma le tino, faʻatuai leething, le lelei le tapunia o fontanelles, o foliga e faʻapitoa i le mafiafia ma le faʻaogaina o foliga, o vaega o le tino e le fetaui, o le gaioiga a le tamaititi e pagatia

A maeʻa ona tuʻuina atu le suʻesuʻega, o le tamaititi ua faʻamaonia le ola-umi le faʻaaogaina o fualaau oona lea e suia ai hormones. O le vave togafitiga o se tamaititi ua amataina, o le sili atu foi lea o avanoa o le atinaʻe masani o ona mafaufau. Ma, i kuata uma o le tausaga, togafitiga o togafitiga - o le tamaitiiti e fua le maualuga, mamafa, atinaʻe lautele ma le maualuga o hormones.

FESOOTAIGA HYPOTHYROIDISIS. O se maʻi lē tumau o tamaiti faatoa fananau mai, lea e pasia saʻo ma aunoa ma se faʻasologa. E sili atu ona taatele i itulagi ma le iodine, i pepe ua leva, pe afai e faaaoga e le tina fualaau faasaina e faavaivaia ai le gaioiga o le thyroid gland. I lenei tulaga, ua faatonuina le tamaititi togafitiga e pei o le hypothyroidism, afai a maeʻa ona toe suʻesuʻeina le suʻesuʻega e le faʻamaonia, e faʻamalo uma vailaʻau.

Vaega o le pulea o tulaga

Mai le amataga, e tatau i le fafine maʻitaga ona siakiina e le aunoa le toto mo le i ai o hormones. E tatau i le tino ona fua mai se aofaiga o mea, ina ia lava le tino o le tagata matua ma le fetus. O hormones e maua mai i le thyroid e talafeagai mo le faʻapipiʻiina ma le faʻamalosia o le tamaʻi pepe.

O le maʻitaga o le thyroid hypothyroidism o se tulaga e masani ona taatele, o maʻi e maua i le tele o tina faʻamoemoe, e masani lava ona maua i se tulaga e le faʻatagaina. E tele fomaʻi e le manatu e tatau ona togafitia o ia, pe a manatu e lava le mataʻituina o le maʻi ma le suʻeina ole toto. I le taimi lava e tasi, o taunuuga o le maitaga ma le hypothyroidism e mafai ona sili atu ona leaga pe afai o le maʻi e faʻaauau. Afai ei ai faʻamatalaga, e le mafai ona e faatuai i le fesuiaiga faafomai o le tele o le gaosiga o le hormone.

Faʻaiʻuga, aʻafiaga

I le taimi o le maitaga, o le gaioiga o le toto o le thyroid e faʻaosofia e le gaioiga o le fanauina o le tamaititi - o le taimi mo le tino o le tino e matua faigata lava. I nisi o tulaga, o le mafuaaga e le oi ai i tulaga o tamaitai, ae i uiga o le tino, o le uiga o le gland e togafitia. E ono oʻo mai le faʻamaʻi aʻo leʻi oʻo i le maʻitaga, ae e le o iloaina mo le tele o tausaga. I soʻo se mea e mafai ona fai pe a faia se fomaʻi, e mafai ona avea ma mea pito sili ona le lelei.

O hormones e maua mai i le toto vevela e afaina ai le atinaʻeina o ituaiga eseese ma okeni o le embryo. Ole vaʻaia o le hypothyroidism aʻo maitaga e ono oʻo atu ai i le le atoatoa i le gaioiga o le tino. O loʻo iloa e faʻapea, i tamaiti oe ua gasegase i lenei faʻamaʻi, o tamaitai, i le averesi, e maualalo le maualuga o le poto nai lo i latou e fananau i tina soifua maloloina. E le gata i lea, o le aafiaga i le tamaititi o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga o se aʻafiaga leaga i le atinaʻeina o le toto. E ono i ai i le tamaititi ni faafitauli ma lona aoga mai le fanau mai.

Ata faʻaleleia

Faʻatasi ai ma faʻafitauli laiti, o le hypothyroidism e faʻaalia muamua e ala i mamanu o amio ma lagona o lagona. O le le mautonu o le mafaufau e lagona, i nisi tulaga o le mafaufau o le mafaufau ua paʻu, o le galuega e paʻu tele. O le malosi o le faʻamaʻi, o le sili atu lea o le leaga o lenei mea e aafia ai le lagona faʻalagona, faʻaosofia ai le le fiafia, atuatuvalega, fefe ma mataʻutia.

I le manatu o se faʻamaʻi ma pe oa taunuuga o se pepe e ono i ai i le taimi o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le faaeteete le tulaga o le fafine ina ia iloa ai uma soliga. O hormones T3, T4 e sili ona taua. I le tele o tulaga, o le aofaiga o le ituaiga muamua o le hormone ua faaitiitia, aʻo le lona lua o loʻo tausia i se tulaga masani.

Tausia le tulaga i lalo o le puleaina

E talitonuina o le auala sili ona taua i le maʻitaga o le fuafua muamua lea o le pepe. O lenei mea e aofia ai le siakiina maeʻaeʻa o faailoilo uma, e aʻafia ai le gaioiga o le gaioiga o le lauroid. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloa soʻo se mea e le masani ai ma fautuaina i le taimi muamua le ituaiga o togafitiga faafomaʻi o le a manaomia e aloese ai i aʻafiaga mo le fomaʻi. O le Hypothyroidism i le taimi o le maitaga e mafai ona avea ma faʻalavelave i gaioiga masani. Ae ui i lea, o le tulaga pito sili ona matautia o se atinaʻeina lea pe a maeʻa ona faʻailoa.

O le aʻafiaga o le tamaititi o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻaosoosoina ai le le saʻo ma le lelei le atinaʻe. O loʻo iloa e faʻapea o tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi o tamaiti e le lelei, e maualalo le mamafa. Ae ui i lea, e mamao ese mai le faafitauli tele e mafai ona faamatalaina. O le aʻafiaga i le fatugalemu o le tino e sili atu le leaga.

Faʻafitauli: o le a

O aʻafiaga nei o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga mo se pepe ua lauiloa:

  • mamafa i le taimi na fanau ai,
  • muamua, muamua o le exfoliation o le placenta,
  • maualalo le atamai
  • faʻanoanoa
  • ogaoga matautia,
  • malformations
  • le fanau mai o se tama ua oti
  • togafitiga faʻapitoa o le vevela.

Fanau ma faʻafitauli

O taunuʻuga o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga mo le pepe ma le tina e sili ona le fiafia. Ua iloa e faapea o lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se maualuga maualuga o le gasegase o le toto i le soifua maloloina i se fafine o loʻo galue. O le tulaga e matua lamatia tele lea e lamatia ai le ola o le tina ma le pepe. Pau lava le auala e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le amataina lea o togafitiga faʻapitoa i le vave ona maeʻa.

I le vaʻaia o aʻafiaga o le hypothyroidism ao maitaga mo se tamaititi, e tatau ona siakiina e le aunoa ma se tagata tomai faapitoa i le fuafuaga fuafuaina o le tama ma i le taimi e gaoioi ai, siaki mata, ia 'ai lelei ma tausi oe lava ia. Na o le vave lava o togafitiga faafomaʻi e fesoasoani i se maualuga maualuga o le tulaga e ono taofia ai faafitauli tau soifua maloloina.

Hypothyroidism: o se lamatiaga i le tina

O taunuuga o le hypothyroidism i le taimi o maitaga mo se tama ua uma ona faʻamaonia i luga. Mo le tina, e mafai ona sili atu le leaga, e aofia ai le ono mafai ona oti. O hormones e maua mai i le thyroid e matua taua tele mo le soifua maloloina o tagata, ma e sili atu ona iloagofie pe a fanau mai le pepe. Faatasi ai ma le le lava o mea e gaosia e le gland, o gaʻo gaʻo e maua mai i le ate, lea e mafua ai le faaleagaina o le cholesterol o le totoga. O lenei, i le isi itu, e faaosofia ai le atherosclerosis, e maua ai toto toto, ma faateleina le lamatia o le pa.

O le Hypothyroidism, faʻatasi ai ma le maalili tele o le maalili poʻo le vevela, e tau atu i se faʻafitauli o le hypothyroid. O le mamafa e faaitiitia, o le manava e faasolosolo malie, o le fafine ua le iloa. O lenei tulaga e lamatia ai le ola. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaosofia ai le mamafa o fetala.

Hypothyroidism ma le lamatiaga ile fetus

Afai o le maʻi na faʻaalia i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, o le lamatiaga i le pepe e sili ona taua. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o hormones e maua mai i le toto o le tasi o vaega autū o le fausiaina o tino laiti. Le tele o homoni e aʻafia ai le tino popole. I le aluga o taimi, e mafai e le pepe ona faʻaalia maʻi faʻamaʻi, o le tulaga o le faaletonu ole mafaufau e maualuga. E mafai ona puipuia lenei mea e ala i le totogiina o togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E tele taimi e maua ai e le hypothyroidism le tuai i le atinaʻeina o le tama i totonu o le matua. E le mafai ona vavalo pe o fea polokalama o le a mafatia ai mai lenei mea. Afai e tiga le lauroid o le thyroid, o lona uiga i le lumanaʻi e tatau ona ave e le tama fualaau oona i lona olaga atoa.

Hypothyroidism: faʻaaliga

E mafai ona e tauaveina le faʻamaʻi pe afai e matauina ia mea nei:

  • vaivaiga
  • faʻailoga lima
  • fuga o le gutu
  • leo suia
  • mea leaga le vevela
  • faafitauli o le fale.

I le le lava o lauroid function, o le fatu ma toto toto e tele naua mafatiaga, paluga, afaina toto e mafai. E le lava le okesene i le placenta, e le lava meaʻai e tatau ai mo le fausiaina o se tino fou.

Faʻailoga: uiga

Afai ua maua se fomaʻi, o taunuuga le lelei mo le faiʻai e mafai, o le tulaga masani o le mea e afaina ai ona o le leai o semoni i totonu o le toto. E le gata i lea, o le faamaʻi e mafua ai:

  • faamamaina o neu,
  • apoptosis
  • animation
  • suauu.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypothyroidism i lenei laasaga, o le tulaga e ono tupu ai le faʻanoanoa, o le faapau pepe, e pei foi o le fanau mai o se tama ua maliu, ua faateleina. Peitai, e tusa lava pe ola le tamaititi, mo se taimi umi o lona tino i totonu o loʻo i ai i se tulaga vaivai ma atonu e le tupu saʻo.

O le faʻalavelave faʻalavelave e pagatia: o le a ma pe faapefea?

Faʻatasi ai ma le hypothyroidism, o le mea e ono mafai ona atinaʻe ai talitonuga faʻaleagaga e maualuga. O lenei soligatualfono e masani ona faʻaalia e ala i mea nei:

  • le mafai ona tautala
  • tutuli
  • mafaufau le mafaufau
  • mea leaga vaaia (squint),
  • spastic diplegia.

I nisi o tulaga, o lenei mea e faʻaosooso ai. Pau lava le auala e faʻaola ai se tamaitiiti mai nei faafitauli o le faʻaauau pea ona faia se suʻega faʻapitoa. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻamaonia le leai atoatoa o faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaitiitia le lamatiaga o le mea na tupu.

I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi

O le taimi lava e faʻasalalau ai faailoga muamua o le maʻi, e faanatinati le feutagai ma se fomaʻi. O fomaʻi o le a siaki ia suʻega ma faʻaauau pea le tulaga. Ina ia faaitiitia taunuuga le lelei, e tatau ona faia se tulaga sili ona lelei mo se tina maʻitaga, o le mea lea o le a faia e le falemai.

Ina ia iloa uiga o le faamai, e tatau ona e faia muamua se siaki, e aofia ai se suʻesuʻega o le agavaʻa - i nisi tulaga, o le genis predisposition o le mea autu lea e faʻavevesi ai le faʻalavelave o le lauroid. O se suʻesuʻega faaletino o loʻo faʻatinoina.

Faʻailoga: mea ma pe faapefea?

Muamua, o le fomaʻi e suʻe le tagata o loʻo sau, ma faʻalogo i mea e sili ona le taua. Iloilo foliga vaaia, siaki le ua, suʻesuʻe pe o le a le fausaga o le gaʻo oona. Ia mautinoa e suʻeina vaega lata ane i le lauroid o ou lima. Ona faʻalogoina lea o le maʻi, siakiina le pulupulu, le pao o le fatu, le maualuga o le mamafa.

O faafitauli o le soifua maloloina e mafai ona maitauina tusa lava pe i ai se suʻesuʻega a le fafine maʻitaga. I le avea ai o se tulafono, o le hypothyroidism e faʻaalia i le fulafula, fulafula o mata, le fiafia. E paʻu le paʻu, e pei o se ata tifaga lemu. Ua faʻauʻuina le faʻauiga, faʻavave le saoasaoa o le tautala, o le maʻi e tautala ma le malosi. O mafaufauga mafaufau e mafai foi.

Ina ia iloa foliga o le maʻi, e tatau ona e faia suʻega suʻega. Muamua lava, latou siakiina le toto, faʻaalia le maualuga o hormones, coagulability, le aofaiga o iodine. E manaʻomia se suʻesuʻega o meaola. Ma le isi, o loʻo faia se suʻesuʻega gaioiga, lea e auina atu ai le maʻi mo ultrasound, o se electrocardiogram. Afai o loʻo maitaga le maitaga, e sili ona lelei le siakiina o le eseesega. Togafitiga o se fafine maʻitaga e mafai ona naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E le taliaina le faatonuina o vailaau mo oe lava, filifili fua pe fetuunai le togafitiga na filifilia e le fomaʻi.

Aisea e mafai ai ona atiina ae le hypothyroid?

O le mafuaaga autu e atiaʻe ai lenei faʻamaʻi o se togafitiga faʻaleagaina i le vevela. I nisi tulaga, e mafai ona atiina ae e faasaga i se talaaga o le faaleagaina o le pituitary gland.

Mafuaaga o le hypothyroidism muamua:

  1. Faʻafitauli faʻapitoa.
  2. Autoimmune thyroiditis.
  3. Le lava o iodine i le tino.
  4. Kanesa o le vevela.
  5. O le i ai o neoplasms i le vevela.
  6. Glands e aafia i le faʻamalolo.
  7. Thyroidectomy.

Faʻalogo! Afai o le maʻitaga na maua ai se teineititi i le hypothyroidism, o lona uiga, muamua, o le togafitiga e suia ai.

Peraimeri ma le lua hypothyroidism

O le hypothyroidism faʻasolosolo e i ai ni uiga laiti, lea e faʻaalia ai naʻo ia i le tulaga o le le atoatoa o le mafaufau, lea e amata ona aliali mai o le atuatuvale. E le gata i lea, i se fafine o loʻo mafatia i lenei maʻi, o le galuega ua faʻaitiitia ma faʻalavelave mafaufauga e mafai ona iloa. O le mea lea, afai ei ai i se fafine se amioga e le masani ai mo ia, ona faʻatalanoaina muamua lea o le taofiofi.

O le faʻalavelave faʻapitoa o togafitiga o loʻo faʻaalia i le faateleina o le T3, e ui lava o le T4 e tumau pea i totonu o le tulaga masani. O le fomaʻi o le hypothyroidism e sili atu le faigofie nai lo le faʻasolosolo (toetoe o le asymptomatic). O faʻafitauli faʻapitoa nei e mafai ona faʻaalia mai naʻo le tali a le fafine:

  • faʻaleagaina, lea e faʻaalia ai lava ia i taimi uma,
  • tautalaina le tautala
  • le mautonu o gaoioiga,
  • tulaga atuatuvale
  • le foliga mai o le mamafa mamafa
  • faʻalavelaveina o le cardiovascular system.

O faailoga uma o loʻo i luga e faigata ona faʻaalia i faʻamaʻiga o se faʻamaʻi tuga, o le mea lea, o le faʻamaoniga e faʻamaonia pe a maeʻa se suʻega auiliili ma, ioe, o le faʻalavelave faʻasalalau.

Hypothyroidism i le taimi o le maitaga - mea e manaʻomia ona iloa e tamaitai talavou uma

O le Hypothyroidism i le taimi o le maitaga e le o se mea e le masani ai ma sili ona mataʻutia. O le faʻamaʻi o le endocrine e mafua mai i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le hormone. O le tele o mafuaʻaga e mafai ona faʻaosoina ai se faʻafitauli o faʻamaʻi.

O faʻamaʻi faʻamaʻi i fafine e 10-15 taimi e sili atu ona taatele nai lo alii. O le faafitauli masani lautele o le faamaʻi o le solia lea o le gaioiga o galuega a fafine, e tusa lava pe o le a le soymptomatic course of the disease. O le Hypothyroidism e iloa i tamaitai uma e 3 e leai se tamaʻitaʻi.

E tatau ona maitauina o nisi taimi o le maitaga lava ia e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o thyroid, o le tele o taimi e tupu ai lenei mea i mea e gata ai iodine.

O mafuaʻaga uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 2 - aʻoga ma le lua.

Peraimeri hypothyroidism. I lenei tulaga, o le mafuaʻaga o le maʻi o loʻo i totonu o le vevela.

  • malformations faʻaleagaina o le lauroid,
  • lapataiga o le inflammatory, e aofia ai le autoimmune thyroiditis. I le amataga, o le autoimmune thyroiditis o se mea e le afaina, ona oʻo mai ai lea o faailoga o le hypothyroidism,
  • solia o le fausaga o le gland pe a uma ona faʻaalia i iodine leitio,
  • neoplasms
  • taunuuga mulimuli ane - o le a tupu le maʻi ona o le faʻaitiitia o le tele o le okeni.

Maualuga hypothyroidism. O se faʻalavelave o faʻamaʻi o se isi okeni, ae o le vevela lava o le tino maloloina. O mafuaʻaga o le second hypothyroidism o faʻamaʻi pipisi, lea e mafua ai le le lava o le hormone stimulating thyroid (TSH), poʻo le faʻamalolo o le hormone e faʻamalosi ai, ma o le hypothalamus e faʻatonutonu ai le gaosiga o le TSH.

  • susu
  • sosolo totoga,
  • taotoga faʻapitoa poʻo le aveesea o se vaega o le pituitary gland,
  • malformations o le tino o le pituitary gland,

  • togafitiga umi mo togafitiga faʻatasi ma glucocorticoids (vailaʻau tetele o le dopamine).

E tusa ai ma le mamafa, e tolu ituaiga o hypothyroidism e iloga:

  1. SUBCLINICAL. O loʻo faʻaalia i le leai o ni faailoilo ma ni faʻamaoniga o le maʻi. O le toto e ono maua i le maualuga o le hormone thyroid, ae e maualuga lava le maualuga o TSH. E le sili atu i le 20% o fafine le faʻaogaina o le hypothyroidism.
  2. CLASSIC PO LE MANUIA. Faʻatasi pea ma le le lelei o le soifua maloloina. O le maualuga o hormones i le toto ua faʻaititia, ae ua maualuga le TSH.
  3. LAGI. E faʻaalia i se faʻagasologa faaumiumi o le faʻamaʻi i le le lava o togafitiga. I le avea ai o se tulafono, o le taunuuga o se pa.

O le Hypothyroidism i le taimi o le maitaga o le mafuaʻaga lea o le faʻaitiitia o le metabolism. Talu ai ua maua i totonu o le tino ni faʻataʻitaʻiga mo hormones i luga o le tino, o loʻo i ai se faʻalavelave i le gaioiga o le tele o totoga ma mamanu. O le malosi e faʻalagolago i le maualuga o le faʻavalevalea. O le mafuaʻaga lea e faigata ai le masalomia o le maʻi i se taimi muamua, ma e taua tele mo le fetus le maua o le aofaʻi tatau o hormones thyroid i le 12 vaiaso muamua o le maitaga, i le taimi o le fatuina o totoga i totonu.

Afai o se fafine maʻitaga o loʻo i ai se maʻi o le thyroid, ua tuʻuina atu ia te ia se fuafuaga ese o le puleaina o le maʻitaga:

  1. O le mataupu o le tausisia o le maitaga o loʻo tautalagia.
  2. O se fafine e matauina e se fomaʻi faʻatasi ma se tagata faʻateʻa.
  3. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o loʻo faʻatulagaina, e masani lava ona maua le suamalie o le amniotic mo le auʻiliʻili e faʻagata ai le faʻaleagaina o le tino i le fetus.

  1. O togafitiga ua faʻamaonia e tusa lava mo ituaiga o le hypothyroidism ma le soymptomatic.
  2. O tamaitai uma ile uluaʻi masina o le maʻitaga ua fautuaina e ave sauniuniga o iodine.
  3. I le taimi o le maʻitaga, e tele taimi e suʻesuʻeina ai le maualuga o le hormone.
  4. O tamaitai eo atu i le falemaʻi o le tina i le taimi muamua e foia ai le mataupu o le auala e fanau ai, lea e masani ona masani ai. A maeʻa le fanau mai, e tatau i le pepe ona aʻafia fautuaga.

O hornemoni o le thyroid e sili ona taua i luga o le fausiaina ma le matua o le mafaufau o le pepe fou. E leai se isi hormones e tutusa lona aafiaga.

O aʻafiaga le lelei o le hypothyroidism i le taimi o le maʻitaga mo le pepe:

  • maualuga le lamatia o le faapau pepe,
  • faʻanofo
  • malformations faaletonu o le loto,
  • faʻalogo faʻalogo
  • squint
  • malformations o le tino o gaioiga i totonu.
  • o le hypothyroidism faʻapitoa, lea e atiina ae i tamaiti e fananau i tina e le togafitiina le hypothyroidism. O le mea pito sili lea ona leaga mo le fetus, o le mafuaaga autu lea mo le atinaʻe o cretinism. Cretinism o se faʻamaʻi e mafua mai i le hypothyroidism. E faʻaalia mai o ia lava o se tuai i le atinaʻe o le mafaufau ma le tino, faʻatuai leething, le lelei le tapunia o fontanelles, o foliga e faʻapitoa i le mafiafia ma le faʻaogaina o foliga, o vaega o le tino e le fetaui, o le gaioiga a le tamaititi e pagatia

A maeʻa ona tuʻuina atu le suʻesuʻega, o le tamaititi ua faʻamaonia le ola-umi le faʻaaogaina o fualaau oona lea e suia ai hormones. O le vave togafitiga o se tamaititi ua amataina, o le sili atu foi lea o avanoa o le atinaʻe masani o ona mafaufau. Ma, i kuata uma o le tausaga, togafitiga o togafitiga - o le tamaitiiti e fua le maualuga, mamafa, atinaʻe lautele ma le maualuga o hormones.

FESOOTAIGA HYPOTHYROIDISIS. O se maʻi lē tumau o tamaiti faatoa fananau mai, lea e pasia saʻo ma aunoa ma se faʻasologa. E sili atu ona taatele i itulagi ma le iodine, i pepe ua leva, pe afai e faaaoga e le tina fualaau faasaina e faavaivaia ai le gaioiga o le thyroid gland. I lenei tulaga, ua faatonuina le tamaititi togafitiga e pei o le hypothyroidism, afai a maeʻa ona toe suʻesuʻeina le suʻesuʻega e le faʻamaonia, e faʻamalo uma vailaʻau.

Talu ai e faigata ona masalomia se faʻamaʻi i le amataga o lona atinaʻe, ua tatala e le fomaʻi le talaaga o le fafine: o le taimi ua mavae, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le leai o se tamaititi, o le hypothyroidism faʻapitoa i se tamaititi na fanau muamua.

Ina ia faʻamaonia le siakiina, ua lava lea e foaʻiina ai le toto mo hormones - e iloa ai le maualuga o le TSH maualuga, talu ai o le TSH maualuga o le faailoga sili ona maaleale o le hypothyroidism, e oʻo lava i lona faʻaogalua.

E manaʻomia e tamaʻitaʻi uma togafitiga faʻapitoa, e tusa lava pe o le a le soymptomatic course of the disease.

Suʻega togafitiga e faʻaaogaina i se mea faʻapitoa o le thyroxine hormonone Levothyroxine. Ona o le maʻitaga o loʻo manaʻomia le tino o le tino mo lenei hormoni, o le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafua e tusa ai ma taunuuga o iloiloga, i le amanaia o le mamafa o le tino o le fafine. I le taimi o le maitaga, e manaʻomia e le fafine ona tausia se maualuga TSH o le 2 mU / L, T4 e masani, ae lelei i lona pito i luga.

E masani lava, mo se tamaitai i le tulaga, o le fualaau o le fualaau faasaina ua faateleina i le afa. Ma, i le 8-12 vaiaso uma o le maʻitaga, e maua ai suʻesuʻega o hormone, e tusa ai ma taunuʻuga o loʻo faʻatonutonu ai e le fomaʻi le fualaau o le vailaʻau. A maeʻa le 20 vaiaso o le maitaga, ona tupu lea o le fua ile 20-50 mcg. O le fualaau faasaina i le taeao (faatasi ai ma le toxicosis ma le vomiting, e mafai ona suia le Levothyroxine i le aoauli). O le vailaʻau e leai sona aʻafiaga i le tamaititi, e le mafai ona faʻafefe i luga. E le gata i lea, e tatau i se fafine ona ave sauniuniga iodine (mo se faataitaiga - Iodomarin).

Afai o le maʻi ua maeʻa ona totogi, ona le faʻasaina lea o le maitaga mo se fafine.

TULAGA O IODINE. O le fualaau taatele e faʻaleleia ai le iodine i le tino o le Iodomarin, o loʻo maua i laumei ma le iodine o le 100 ma le 200 mg. O fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamoemoega puipuia, faʻapea foʻi togafitiga.

Iodomarin e faʻamautuina le gaosiga o hormones thyroid, e maua ai le faʻavasegaina o vailaau o hormones thyroid. E tusa ai ma le faʻaaogaina o manatu faaalia, e taofia ai le fatuina o le TSH, e puipuia ai le tuputupu ae o le toto o le thyroid.

FUAFUAGA MO LE FAAAOGAINA:

  • Iodomarin mo le puipuiga e tatau ona faia i le taimi o le tuputupu ae o le tuputupu ae, o tamaiti, talavou, maitaga ma fafine lapatai.
  • Fuafuaga o le maʻitaga.
  • A maeʻa ona aveese le toto o le thyroid, faʻapea foʻi ma se togafitiga ma hormones.
  • Iodomarin e aofia i le togafitiga mo le faʻasalalauina o le toso oona, o se taunuuga o le le atoatoa o le iodine.
  • O le lamatiaga o le taumafaina o iodine.
  • E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo le syphilis, faʻataʻapeʻapeʻa, le vevela o le tino ma le tino o le tino, faatasi ai ma le afaina o mata, i le avea ai o se tagata e faatalitali.

METHOD OF APPLICATION. Iodomarin e tuʻuina atu le 1/2 papa (50 mg) i pepe faatoa fananau ma tamaiti e oʻo i le 12 tausaga, 1-2 papa (100-200 mg) tuʻuina atu i talavou. O fafine maʻitaga ma lapatai Iodomarin ua faatonuina 200 mg i le aso.

Na matou iloiloina iloiloga a matua. O fafine uma e tuʻuina atu ni manatu lelei, ma fai mai o lo latou soifua manuia ina ua maeʻa le faʻamalosi o le vailaʻau, na latou lagona le malosi o le malosi ma le malosi. Na matou maua le iloiloga i mea na fai mai ai matua ina ua uma ona ave le fualaau faasaina, o taunuuga o se ultrasound atagia mai ai suiga i le fetus i se itu lelei. E leai ni manatu le lelei i le fonotaga a matua.

Matou te aioi atu i tamaitai uma ina ia taofia le le atoatoa o le iodine ma le Iodomarin i le taimi o le maitaga ma le lactation, ma o fafine ei ai le hypothyroidism e tatau ona vave amata togafitiga.


  1. Efimov A.S., Bodnar P.N., Zelinsky B.A. Endocrinology, aoga Vishcha - M., 2014 .-- 328 p.

  2. Chernysh, Pavel Glucocorticoid-metabolic theory of type 2 diabetes mellitus / Pavel Chernysh. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2014 .-- 820 p.

  3. Chernysh, Pavel Glucocorticoid-metabolic theory of type 2 diabetes mellitus / Pavel Chernysh. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2014 .-- 901 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Mafuaaga o le hypothyroidism

O le Hypothyroidism ma le valea o le thyroid hormone i fafine maʻitaga, o se tulafono, e atiina ae mo mafuaʻaga lava e pei o isi tagata. E mafai ona i ai i le:

  • Aveesea o mea uma poʻo se vaega o gland ona o le foliga mai o se paʻu vevela poʻo ni manoa,
  • O le faʻamaʻiina o le vevela poʻo le togafitiga o lona gaioiga faʻatasi ma le iodine faʻasaina,
  • Eseʻese faʻamaʻi pipisi o le tino,
  • Vaʻaiga faʻasologa
  • Iodine le lava i le vai ma / poʻo meaʻai,
  • Faʻaleagaina o le pituitary gland.

I totonu o le tino o se fafine maʻitaga o loʻo i ai le tele o foliga e mafai ona avea ma mafuaʻaga tuusao o le hypothyroidism, poʻo le gaioiga o le faʻasologa o lenei maʻi:

  1. I le tino o se fafine maʻitaga, ona o le galuega o estrogens, o le maualuga i totonu o le toto o se thyroxin-binding globulin (protein) e faateleina. O lenei palatini e fusifusia ai le thyroxine hormone ma taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le taamilosaga o le hormone saoloto i totonu o le toto, lea o loʻo galue i ona uiga faʻatino,
  2. O le gaioiga o le thyroid gland o loʻo pulea e le pituitary gland, o loʻo faʻapipiʻi ai le vevela tropical hormone thyroetpin (TSH). O le tele lava o lenei hormone e gaosia e le pituitary gland, o le televave o lau hormones synthesize. I le taimi o le maitaga, o le tino o le fafine e maua ai le gaosiga o le gonadotropin, lea e matua faaosofia ai le toto o le thyroid. O lea faʻaosofia e mafua ai ona faʻaitiitia le gasegase o le pituitary i le gaosiga o le hormone stimulating horroone, talu ai ona o le a le toe i ai lana gaioiga. I le maeʻa o le maʻitaga, o le a faʻapipiʻi le fatuga o le gonadotropin, ma o le pituitary gland e le mafai ona maua se TSH. O taunuuga o lenei tulaga o le faʻavaeina o le hypothyroidism,
  3. I le afa lona lua o le maitaga, o le faʻapipiʻi o enzymes faapitoa o le placenta, lea o loʻo i ai le gaioiga sili, e amata i le tino. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le suiga o hormones o le thyroid i totonu o mea e le faʻaaogaina.
  4. E taua tele mo se fafine i le taimi o le maʻitaga e maua ai le maualuga o le iodine. I le taimi o le maitaga i le tino, o nisi o iodine ua faʻateleina i le urine, o nisi o loʻo tuʻuina atu i le placenta. O lenei mea na mafua ai tulaga mo le fausia o le iodine i le tino o se fafine maʻitaga, o le mea lea atonu e foliga mai ai le hypothyroidism.

Manatu autu o togafitiga

I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga o le fomaʻi o le thyroid o le faʻaaogaina lea o le hormones thyroid i le olaga atoa: levothyroxine poʻo thyroxine.

O mea e faʻaaogaina e faʻatinoina e le tagata lava ia - Muamua, o le fomaʻi e faatonuina le fua pito i lalo i le maʻi, ona oʻo lea ile 6-8 vaiaso i le maualuga o le tau. O latou uiga o na tulaga faatauaina o le a suitulaga i le galuega o louroid ua leiloloa.

I le taimi o le maʻitaga, togafitiga o le hypothyroidism e aofia ai foi le faʻaaogaina o le togafitiga o le homone, peitai, o mataupu faavae o togafitiga e matua ese lava. O se fafine maʻitaga o loʻo i ai se faʻafitauli o le "hyperthyroidism", mai le aso muamua o togafitiga, o le levothyroxine o loʻo faʻamatalaina i le maualuga o metotia faʻafou.

E le gata i lea, afai na faʻaalia e se fafine le hypothyroidism e tusa lava pe leʻi fanau mai le pepe, ma na ia aveina le homone i tulaga masani, ma a maeʻa ona maitaga e manaʻomia ona vave alu atu i le maualuga o le homone, ma ia faia fua i le 9 masina.

O lenei vaega e taua tele mo togafitiga manuia, talu mai le afa muamua o le maitaga o le tino o le pepe e nofouta i soo se mea, e oʻo lava i le sili ona taua, le lava o thyroxine.

Faʻalogo i se tasi o mea taua: e manaʻomia e le fafine ona togafitia e le gata i le faʻaaliga manino o le hypothyroidism, ae faʻapitoa foi i le hypothyroidism i le taimi o le maitaga.

I le faaopoopo atu i togafitiga faʻamaloilo taimi, o le hypothyroidism i le taimi o le maitaga e manaʻomia ai se suiga i meaʻai:

  1. E tatau ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o meaʻai gaʻo taumafa: mufui, sukalati ma falaoamata oloa,
  2. E taua le faʻaititia o le tele o meaʻai gaʻo e 'ai: aano o manu, iʻa, ulaula, palu.
  3. O loʻo faʻaalia ai le faateleina o le faaaogaina o le protein,
  4. I le taumafa e tatau ona e faʻalauiloaina le susu susu o oloa,
  5. Faʻateleina lou faʻaaogaina o fiber ma vitamini.

E le gata i lea, e fautuaina e fomaʻi le faʻaitiitia le tele o le masima e faʻaalu i le aso, ma inu ava malosi. E manaʻomia lenei mea e faʻaititia ai le lamatiaga o le myxedema.

Le matautia ma taunuuga o le hypothyroidism

Mo le tino o le maʻitaga maʻitaga, o meaola o le thyroid e taua tele. O se toilalo o ia ituaiga hormones e mafua ai le matautia ma le ogaoga o taunuuga mo le fafine lava ia ma lana tama. O le avanoa e atiaʻe faʻamaʻi tuga i se pepe faatoa fananau mai.

O mea lamatia uma o le hypothyroidism mo se fafine ma lana fanau e mafai ona vaevaeina i ni vaega

Faʻafitauli e foliga mai i se fafine maʻitaga:

  • Tuai i le atinaʻeina o le intrauterine o le tama ona o le le lava o le thyroxine hormone,
  • Vaʻa faʻaleagaina
  • O le maualuga o le toto maualuga - o se maualuga maualuga o le toto maualuga lea e aliali mai i le maitaga,
  • Faʻavae muamua poʻo le vavae ese o le placenta,
  • Uluaʻi fanau mai poʻo le mamafa o le fanau mai
  • Caesarean vaega,
  • Maliu o le tama i le taimi o le maʻitaga poʻo le taimi o le fanau mai,
  • O nisi taimi o le faapau pepe.

O faʻalavelave e aliali mai i se tamaititi o loʻo i ai sona tina ma le hypothyroidism:

  • Faʻafitauli faʻapitoa tau atinaʻe,
  • Soifua maloloina faʻapitoa,
  • Faʻafitauli o le atinaʻe o tomai o le psychomotor, o nisi taimi e matua afaina ai mafaufau.

Taua: pe a oʻo mai le hypothyroidism i se fafine i le taimi fuafuaina o le maʻitaga, ona maualalo lea o le avanoa e mafaufau ai.

O lenei tulaga e fesoʻotaʻi ma le solia o le fua o le fuamoa, ma o nisi taimi e maua ai le hypothyroidism i nisi o fafine e le mafai ona fanau mai.

Tuua Lau Faamatalaga