O le maʻisuka, vevela ma e le gata: mafuaʻaga o le suamalie i le vaʻai vavalalata ma metotia o togafitiga

O le sasaina o se mea le lelei lea e faʻaosofia ai le soifua o se tagata maʻi i le maʻisuka. E le maua ai le avanoa e faigaluega ai masani, malolo, moe. O se taunuuga, o se tagata e ita, fefe. O le manaʻoga e faʻamaʻa le paʻu, aemaise lava i nofoaga vavalalata, o se faailoga o le le mautonu o le gaosiga o le gaʻo. Saili pe aisea e maua ai e se tagata e maua i le maʻisuka le paʻu ma le auala e togafitia ai.

Aisea e tupu ai le afaina?

E masani lava, atonu e le iloa e se tagata ua faʻalavelaveina lana metabolism. E tatau ona e gauai atu i ia faailoilo o le maʻisuka faʻamaʻi:

  • fiainu
  • e masani ona fai, o se tagata e ala i le ogatotonu o le po e urinate (!),
  • moe, vaivai,
  • fiaaai
  • taʻavale
  • tofo o le acetone i le vavau o tautala,
  • faanoanoaga
  • sasaina o le paʻu, aemaise lava i le nofoaga vavalalata.

Aisea e aliali mai ai le paʻu o le paʻu? O potu taitasi i totonu o le tino e maua le malosi e ala i le gau o le suka. O lenei faagasologa e faifai pea. O le inisalini o le homone e faʻaaogaina e tuʻu ai le kulukose i le masini. Afai e le lava, ona amata lea ona salalau le kulūkose e ala i le toto e aunoa ma le alu atu i le mea e manaʻomia - i totonu o le masini. O le mea lea, ua amata ona leai se malosi.

I le taimi lava e tasi, o kulimi suka, o loʻo faʻasalalau i totonu o le toto, e amata ona faʻafefe ai ipu sili ona leaga - capillaries. O lenei tulaga ua taua o le anti-pathology. E faʻaalia e ala i le paʻu o le paʻu, o le faʻavaeina o ni vailaʻau o le microscopic i luga o le paʻu, o se suiga o le vailaʻau ma le paleni alkaline.

Ona o le gasegase o le carbohydrate metabolism, o le paʻu e le lava naʻo meaʻai. O le tolopoina o metabolite oona e faigata tele. O nei mea uma e mafua ai le suamalie o le paʻu. E le tatau ona e le amanaiaina na faailoga.

Faʻailoa mea

Faʻalogo i mea e faʻaosofia ai, e faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fesoasoani i le faʻafuaseʻi ona tupu mai o le faafitauli o loʻo fesiligia.

  1. O le faʻaaogaina o le au faʻasalalau o le mafuaaga masani lea o le sasaina. E aliali mai pe a maeʻa le maalili, vevela, ave faʻamaʻi.
  2. Le tausisia o tulafono sili ona taua o le tumama. Afai e te vali paʻu o le paʻu, ona oʻo mai ai lea o le aloese (i le maʻisuka latou te faʻamalolo lemu).
  3. Le faʻaaogaina o fagu paʻu, lea e mafai ona afaina ai se fafine.
  4. Faʻasalaga faʻapitoa. O nisi o na mea e mafai ona tupu i se foliga le tumau, ma e le iloa e se fafine o loʻo tupu aʻe se faʻamaʻi pipisi i totonu o lona tino.
  5. Flammation o ovaries, tublopian tubes.
  6. E faʻalavelave le Hormonal i le taimi o le menopause.
  7. Manatua.
  8. Paʻu paʻu.
  9. Toto
  10. Aveina o vailaau faʻamaʻi.
  11. Manua faʻamaʻi o maʻi.

E manino mai i lenei mea o le faafitauli o le pruritus i le maʻisuka e talafeagai ma e manaʻomia le tele o le gauai i le soifua maloloina.

Faʻailoga lautele

E aliali mai i fafine pe leai foi, pe faʻaopoopoina foi. O loʻo i ai se manaʻoga malosi ma le le mafai ona faʻamalosi e toso i totonu o le vaʻai vavalalata, i le uila poʻo le perineum. O le mea moni, o lenei tulaga o le ita, faʻalavelave mai mea o aso uma.

O nisi taimi o le vevela atonu e malu. O lenei tulaga e mafai ona iloa e tagata gasegase o se fesuiaiga o le masani. E oʻo lava i le vaivai o le suamalie o se faʻafitauli lea e manaʻomia ai le lava gauai ma taimi talafeagai togafitiga.

Talu ai ona o le atinaʻeina o le gaʻo, e le gata ina popole le fafine e uiga i le vevela, susunuina, ae faʻapea foi le foliga mai o le faʻasaina o le veisy ma se manogi le lelei. O le togafitia o le gasegase i le maʻisuka e sili atu ona faigata: e mafua mai i le faʻaleagaina o le gaosiga o le gaʻo, o le sigi e sili atu ona aʻafia i togafitiga faʻapitoa.

Faailoga o maʻi paʻu i le mea vavalalata

O faʻamaʻi pei o le xanthomatosis, dermatopathy ma mea e taʻua o vailaʻau o le maʻisuka e sili ona taua, ona e mafua mai ona o le faʻafeiloaʻi i molī suka. O supuptions ma faʻamaʻi pipisi e faʻaleleia ona o le tosoina o paʻu vevela.

O le faʻaitiitia o le puipuiga malu e taʻitaʻia ai faʻafitauli i totonu o le microflora o le itutino tino. Palugi, candida e mafua ai le gaogao, faʻateleina a latou gaioiga. O mea faalilolilo e faʻafefe ai le mucosa vavalalata, ma mafua ai ona oso i totonu. Matou te faaopoopo atu o le fefete e mafai ona aʻafia ai le paʻu o le tino, ae faʻapea foi le vaega i lalo o le fatafata, vaega o axillary.

O isi faagasologa e mafua ai le le toʻa i totonu o le potu. E mafua mai i le faʻaleagaina o le fefete. Mo i latou, o le toto maualuga maualuga e maua ai tulaga lelei mo le olaga.

O nisi taimi o le paʻu i le anus ma le mucous membranes redden, o paʻu e foliga mai ia i latou. E mafai ona tele, ma o le telē e mafai ona oʻo atu i le tele o senitimita le lautele. Dermatopathy e mafai ona aʻafia ai le paʻu i totonu o le perineum: ona mūmū mūmū po o le lanu enaena.

A o agai i luma le maʻi, o le paʻu o loʻo siomia ai le liʻo e mafai ona liu papaʻe ma malulu. O manuʻa na mafua ona o le faʻafefe e le faʻamalolo lelei.

E faʻafefea ona fesoasoani i se mea faʻapitoa

Afai o le susulu ma le susunuina i totonu o le vaʻai vavalalata o fafine o loʻo maua i le maʻisuka, o togafitiga e amata i le faʻamautuina o kulūkose. O le tulaga autu mo le faʻaitiitia o le suka i le toto o se fesuiaiga i se meaʻai maualalo o le gaʻo. Muamua, o mea uma e maua ai suka ma falaoamata e le aofia ai i le meaai.

Ina ia faʻaitiitia le kulūkose, e taua le faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa. O le mea sili ona fiafia ma talafeagai o le faʻaaogaina o biguanides. Talu ai nei, e le fautuaina e nisi o endocrinologists o latou gasegase e faaaoga fualaau faasaina o le sulfonylurea, talu ai latou te afaina ai le tino. Faʻaitiitia le kulūkose ma le gaioiga faʻavalea.

O aʻoaʻoga faʻaleleia e maua ai le fiafia, o se tasi lea o tulaga mo le soifua maloloina lelei ma le maualuga o le suka o le toto.

E faʻamalosia togafitiga faʻapitoa. E aofia ai le ave o antihistamini ma hormones. O la latou faʻafeiloaʻiga e tatau ona malilie i le fomaʻi. O vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi e faʻamaonia pe afai o le paʻu o loʻo aʻafia ai genes e aʻafia i le anufe.

Afai o le faʻafitauli i le vaʻai vavalalata o se taunuuga o le faʻaaogaina o le suka, o lona uiga e mafai ona suia i latou i mea faapena (poʻo le fetuunaiga o fua). O le susunuina i totonu o le nofoaga ua faailoaina o le tino e mafai ona aveesea i le fesoasoani a nei fualaau e pei o Clotrimazole, Fluomizin.

E tatau ona e gauai atu i na fautuaga mo le faaumiumi ma le malosi o le sasaina i totonu o le nofoaga vavalalata:

  • inu vai i le pata o le sua e faʻamaonia ai le glycemia,
  • faʻaaoga togafitiga, togafiti faʻamalosi, togafitiga,
  • i luga o vae (lalo ifo o tulivae), i luga o lima e faʻaaogaina suauu i glucocorticosteroids,
  • ma le vevela malosi, e mafai ona faʻaaogaina e le gata i mea faʻapitoa, ae o vailaau faʻasaina foi,
  • i lalo ifo o tulivae, e tatau ona faʻaaogā mea e faʻaaogā ai le heparin e puipuia ai le atinaʻeina o se tagata maʻi i veins veisela.

Le faʻaaogaina o tala faʻasolopito

O le natura e mauoa i laau e faʻaitiitia ai le tulaga o le tagata i le tele o faʻamaʻi paʻu. Ma o le faʻaletonu o fafine i totonu o le vaʻai vavalalata ma le maʻisuka e le o se faʻasalaga. O nisi nei o fautuaga a tagata faʻamaʻi masani e mafai ona faʻaaoga i togafitiga.

  1. Totoina o le nofoaga vavalalata ma le faʻafefe o le kalaka. Ina ia kuka, e tatau ona faʻatumu le ulu paʻu i se lita o susu. Aʻo leʻi faia lenei faiga, e tatau ona fufulu faʻamaʻi vai i le vai brackra.
  2. O se teuteuga o paluga o fatugogo ua totogo e fesoasoani e faamama ai le suamalie i le vaega o le tino. E matua faigofie lava ona kuka: e tatau ona e togiina totogo totogo, tuu i totonu o se vevela ma sasaa vai inu. O le taimi e faʻasolo ai le 2 itula. E mafai ona inu nai lo le lauti.
  3. O se teuteuga o le ufiufi ua saunia e pei ona taua i lalo: 1 le kilokalama o mea gaogao paʻu ua sasaaina i totonu o le fa lita o vai ma ua kuka. A uma ona faʻamamāina, faʻaopopo i le taele. E faʻaaogaina foʻi le malosi ma le paʻu sulfate. Mo le tasi le lita o le vai, aua nei sili atu i le 2 sipuni lapoʻa o le vailaau, ia faʻamaʻapeʻa ma sasaa i le taele. O le umi o le taele e le sili atu ma le kuata o le itula, ao le vevela o le vai e le tatau ona sili atu i le 38 tikeri. Ole taimi o faʻasologa e 2 taimi ile vaiaso.
  4. Veronica infusion e faʻaaogaina mo le vevela poʻo le faʻasolosolo. E tatau ona e inuina faatolu i le aso mo le afa ipu tioata.
  5. E talafeagai le kukaina o le suauu fuālaʻau ma faaopoopo i ai se vaifofo o le retinol acetate (1 le talo e manaʻomia mo le 100 ml o suauu). O aso uma e tatau ai ona faʻafefeteina vaega o le tino ma se tuufaatasiga.
  6. Ina ia faʻamalo faʻamalosi mea vevela, e faʻaaogaina se vaifofo borax (faʻaaogaina le glycerol o se solvent). Mo le tasi vaega o le borax, e 5 vaega o le glycerin ua ave. O le faʻaaogaina o vaega e faʻafefiloi ma le fofo e maua mai aʻo lei moe.

Puipuiga o le sasaina

E mafai ona e faʻaumatia ia lagona le lelei e le gata i le faia o sauniuniga faʻapitoa, ae faʻapea foi i le matauina o le tumama. O lea e mafai ai ona e aveesea le malosi o le inflammatory ma puipuia ai le salalau o faʻamaʻi pipisi. E taua le mulimuli i nei fautuaga:

  • fai na o ni mea masani,
  • alu faalua faalua i le aso,
  • ia mautinoa e leai se vevela poʻo se maalili a le maalili,
  • ao faagasolo le faʻagasologa o le tamaʻitaʻi, ia suia saʻo le pamu poʻo le pads (e tatau ona faia i le 4 itula),
  • aua le nofo pe taoto i luga o le eleele (oneone) e aunoa ma se moe,
  • aua nei aau i vai palapala.

Afai e sasaina i le tino o se fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka, e tatau ona mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga a le fomaʻi. E le mafai ona fofoina atoatoa le faʻamaʻi i aso nei. Ae ui i lea, o fautuaga mo le puleaina o le faamaʻi, matauina o tulafono o le tumama, ma le mea e sili ona taua - tausia le paleni o mafaufau ma aoaoga faaletino o le a fesoasoani e faamautuina ai le tulaga ma faatuai ai le atinaeina o faafitauli. O le ola faʻatasi ma le maʻisuka e moni ma mafai ona ausia.

Faʻafitauli Hormonal

O le tino o le tino o loʻo i ai suiga faifaipea: tau masina, maʻitaga, moa. O feusuaiga, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, e iai sona aafiaga i le soifua maloloina. E mafai foi ona tupu le suamalie pe a uma le vavalalata ma se paaga pe afai e te leʻi faʻaaogaina se condom. O le tausisia o tulaga tumama e taua foi: taumafai e suia fomaʻi ma tampons le tele o taimi, ia mama ma faia saʻo le puipui.

Tuua Lau Faamatalaga