Inisalini: oa meaai e aofia ai mea e te manaʻomia e 'ai ma maualuga ma maualalo le maualuga o le homone

O o tatou tino o se auala faigofie ma le fetaui lelei. E manino mea uma ma mafaufau i ai. Ae ui i lea, o le tagata lava ia na te solia lana galuega, lea, o le mea moni, e oʻo atu ai i faʻalavelave matuia, lea e mafua mai i aʻafiaga ogaoga. O amioga le lelei, meaai le lelei, taimi faigaluega le mautonu, atuatuvalega o le mafaufau - o nei mea uma e mafua ai le atinaʻeina o maʻi pipisi o totoga eseese, faapea foi maʻi ogaoga ogaoga.

Hormones o ni mea e faʻaaogaina i meaola o loʻo gaosia eo tatou tino. Latou te faatonutonuina togafiti faʻavae o le tino o le tagata. Ole inisalini o se hormone pancreatic lea e talafeagai mo le gaosiga o le gaosiolosi gaʻo.

Galuega ile insulin

O le inisalini o se tasi lea o hormones lea e avea ai se vaega malosi i gaioiga faʻasolosolo. O se tasi o ana galuega sili ona taua, ua iloa e tagata uma, o le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i le aveina atu i sulu. E le gata i lea, o le inisalini o loʻo i ai aafiaga nei o le physiological:

  • faʻaagasolo faʻamalositino glycolysis enzymes,
  • fesoasoani i siama e faʻaaogaina amino acids,
  • siitia le femalagaaiga malosi o le potassium ma le magnesium i totonu o sela,
  • e fesoasoani i le naunautaiga mo le gaosia o gaʻo susu,
  • faateleina le fua faatatau o le protein,
  • faʻaitiitia le fua o le lipid breakdown.

E masani lava, o na aʻafiaga o meaola e mafai ai e oe ona faʻamausali le paleni i le tino, ia tausia lelei. O le faaletonu ma le tele o soʻo se mea i totonu o le tino e mafai ona mafua ai le faʻalavelaveina o lana galuega, lea e aʻafia ai le setete o le soifua maloloina, aʻo mafaufau i le ata. Ole inisalini e leai se faʻalavelave.

Aafiaga lelei o le inisalini

O le mea pito sili ona taua o le inisalini mo i tatou o le fesiitaiga o le kulukose (suka) i sela. E maua ai le malosi, fesoasoani ia i latou e galulue. E le gata i lea, o le inisalini e faʻaolaina ai le faʻamalosia o le protein ma le muscle, ma puipuia ai lona faʻaumatia. O le mafuaʻaga lea e matua alofagia ai e tagata taʻaloga faʻapolofesa, bodybuilders oe faʻaaogaina e fatu ai se tino matagofie ma le faʻatagata.

Aafiaga le lelei i le tino

O le insulin e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o lipids, faʻateleina le faʻaauau o le gaosiga o gaʻo. O lenei mea leaga e afaina ai le fuainumera, e taʻitaʻia ai le tino e le o 'ai le gaʻo oi ai nei, ao fesoasoani i le tuʻuina atu o se mea fou. I le faaopoopo atu i se aafiaga le lelei i mea tau meaola, o le faasaolotoina pea o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o le oona.

Ua faaalia i suʻesuʻega o le inisalini e faʻamalosia ai le gaosiga o le cholesterol i le ate ma le faʻaumatia o puipui o le taliga. O lenei mea e mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻasologa o le cardiovascular system.

E le gata i lea, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto o se tasi lea o mafuaʻaga i le atinaʻe o le maʻisuka. O le maualuga o le maualuga o lenei hormone i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le mea moni o le a le toe nofouta i ai siaki. O lenei tulaga e taua o le faʻamalosia o le inisalini. Glucose e le ulu atu i sela, faʻapupula i le toto, ona amata ai lea ona faʻaaogaina ona aafiaga leaga. O loʻo maua le maʻisuka. I le tali atu i nei suiga faʻaleaga, o le pancreas e amata ona maua atili le inisalini. O se liʻo mataʻutia ua faia.

Mafuaaga o le Faateleina o le Inisalini Release

Ua faatuina e saienitisi ni mafuaaga mautinoa mo le faateleina o le insulin i totonu o le toto:

  1. I le tali atu i le atuatuvale poʻo le malosi o gaioiga faaletino. O se taunuuga o nei faatosinaga, ioe, o le adrenaline ua gaosia. O lenei hormone e mafua ai vasospasm, o le faʻateleina o le faʻasaʻolotoina o toto mūmū mūmū mai le vavalaʻau ma le inisalini i le pancreas.
  2. Maʻi faʻamaʻi (viral or bacterial in nature).
  3. Faʻasoloina o le tino o le pancreas.
  4. Faʻaaogaina le tele o le tele o meaʻai gaʻo.
  5. Le lelei le taumafa.
  6. Soifuaga masani.
  7. Mafuaaga
  8. O le maʻi suka.

Faailoga o le faateleina o le insulin

O le faateleina o le inisalini ma le tetee atu i ai e masani lava ona le iloa e le tagata maʻi (aemaise i le amataga o maʻi). Na o le pau lava le mea e mafai ona faʻamaonia ai se faafitauli o le foliga mai o ni mea pogisa i le tua o le ua, faʻavave, ma le uʻu. Peitai, o nei faaaliga e le o vaaia e tagata uma.

Auala e faʻaititia ai le maualuga o le inisalini

E tele auala e faʻafaigofie ai le tuʻuina atu o le inisalini mai le pancreas. I le tulaga o le maʻisuka, e manaʻomia togafitiga ogaoga, e aofia ai togafitiga fualaau faasaina, suiga i meaʻai, ma le faʻamaʻologa atoatoa o le olaga. Mo tagata e maualuga le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ma e manaʻomia ona faʻamautuina e faasaʻo le fuainumera, e puipuia ai le atinaʻeina o le tele o tulaga faʻaleagaina, ua lava lea e toe faʻaleleia ai lau lisi, faaopoopo i ai ni nai oloa i le mea o le a fesoasoani e foia vave lenei faafitauli vave ma lelei.

5 oloa e faʻasaʻo ai tulaga o inisalini i le toto

Ua iloa e saienitisi po o fea oloa e mafai ona faatulaga le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. E aofia ai:

  1. O iʻa ma iʻa. O nei mea taumafa o se puna o porotini, omega-3 oona gaʻo. O suʻesuʻega na faʻatautaia e mafai ona faʻaalia ai le lelei o aʻafiaga o le suauu i luga o le toto insulin. I fafine na ave, o le inisalini na paʻu i le 8.4% pe a faatusatusa i le placebo. O le mafuaaga lea e fautuaina ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tausisi i le taumafa i le Metitirani, lea e aofia ai le tele o meaʻai o le sami. O le mea sili ona aoga o fugalaau, sardines, togafiti ma anchovies.
  2. Meaʻai faʻamalosi-tamaoaiga. O le fiva ma le meaʻai e paʻu i totonu o le manava, ma liliu atu i totonu o se gel. O lenei mea e mafua ai se lagona o le nofo malie, i le faasologa, fesoasoani e taofia le faateleina o le inisalini pe a uma ona 'ai. E le gata i lea, o nisi oloa i lenei vaega e fesoasoani e faateleina ai le lagona o sela i le inisalini. E aofia ai fualaʻau, legumes, blueberries, fatulakeke, fatu fatu sesame.
  3. Green tea. O mea faʻamalolo o lenei vai inu ua lauiloa mo le silia ma le seneturi. O loʻo aofia ai antioxidants (e aofia ai le catechin). E faʻaitiitia ai le teteʻe o sela i le inisalini. O suʻesuʻega na faʻataʻitaʻiina ai o tagata gasegase e masani ona faʻaaogaina le lanu meamata ua iloa ai le faateleina o le lagona o le inisalini, ae i le vaega faʻatonutonu na faʻapupulaina lenei faailoga.
  4. Onamamoni O lenei manogi vevela o loʻo mauʻoa foi i antioxidants o loʻo i ai se aoga aoga i le tulaga o tatou tino. Sa faia se suʻega e atagia ai lona aafiaga i luga o le inisalini. Sa ofoina atu i tagata talavou se vaiinu ma se maualuga o le suka. Ina ua uma lena, sa latou ave se vai ma le kinamona. O le suʻega na faʻauʻu mo le 2 vaiaso. O se taunuuga, latou maualalo le maualuga o le insulin.
  5. Apple cider vinegar E mafai ona avea ma se faʻamatalaga lelei i le taumafataga. E mafai ai ona faʻamamā le tino, fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tino. O lona aafiaga i le inisalini na faʻataʻitaʻiina e le Swedes i le Lund University. O le suʻega na auai i le 12 tagata soifua soifua maloloina oe na tuʻuina mai mo sina taimi le 50 kalama o le falaoa paʻepaʻe i le apple cider vinegar mo le 'aiga o le taeao. E ui lava i le maualuga o le gaʻo o le gaʻo i totonu o lenei oloa gaosi, o loʻo tumau pea le maualuga o le inisalini i totonu o tulaga masani i le faaiuga o le suʻesuʻega. E le gata i lea, na maitauina le sili atu le maualuga o le elemene, o le faaitiitia o metabolic process.

O meaai lelei o le ki i se tino maloloina ma matagofie

I le faaopoopo atu i le faʻamalosia o le taumafataga faatasi ai ma oloa o loʻo i luga, e tatau lava ona e tausisi i le mataupu faavae o taumafa lelei:

  • itiiti ifo mea inu. O vailaʻau faʻamalosi e faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini, faʻapea foʻi ma lona faʻasaʻoina i le toto. O le faʻaitiitia oi latou i le lisi e faʻaitiitia ai le mamafa, aveesea le oona. O lenei mea moni ua faamaonia i le tele o suesuega ma suesuega,
  • fai atu leai i ni mea inu gaʻo. O se mea faigofie e maua mai ai le gaʻoina o le inisalini e le pancreas. E le gata i lea, o ia ituaiga o vailaʻau faʻasaina e vave lava ona teu i totonu o le tino, lea e oʻo atu ai i le oona tele,
  • sili atu puipuiga. "Polotini o le soifua maloloina" - o le faavae lea mo le galue masani o le tino atoa i lona atoaga. Meaʻai e manatu i fualaʻau moa, susu o le turuki, lapisi o le lapiti ma povi moa ia avea ma se polotini.
  • vaega laiti, ae masani lava. O le inisalini e gaosia i le tali atu i meaʻai e ulu atu i le gastrointestinal tract. O lenei metotia o meaʻai e mafai ai e oe ona faʻatulagaina tulaga maualuga o le inisalini, faʻateleina le lagona o sela i ai,
  • teena o le ava malosi. E faʻamaonia o le faʻaaoga pea o le ava e afaina ai le tulaga o le pancreas, faʻalavelaveina le gaosia o le inisalini,
  • faamalositino. O le suamalie o le tino ma le okesene e faʻaleleia ai lona tulaga (e aofia ai le gaosia o le inisalini). Faʻaauau aʻoaʻoga, aemaise lava i faʻatasi ma faʻamalositino malosi, fesoasoani e faʻaititia le faʻaititia o le inisalini i le toto, foia faafitauli e sili atu le mamafa,
  • itiiti le taimi e nofo ai. O galuega faʻamaonia, le leai o se tino galue malosi e mafua ai le atinaʻeina o le gasegase gasegase ma faʻaleagaina ai le inisalini. Tulai i luga ma savali, malolo ao galue i le ofisa,
  • Aloese mai popolega ma popolega faalelagona.

O o tatou tino o se mea faʻapitoa lea e manaʻomia ai le faʻaeteeteina le tagofia. Le lelei o meaai paleni e mafai ona oo atu ai i suiga e le mafai ona suia i totonu o le tino, faapea foi ma le ogaoga o taunuuga o le soifua maloloina. Fefaʻasoaʻi se fomaʻi poʻo se tagata fai meaʻai, ona filifili lea o se lisi o le a mafai ai e oe ona tausia lou tino ia matagofie ma maloloina.

E mafai ona maua le inisalini i meaʻai?

O le inisalini o le hormone e le o iai i totonu o se mea, ae o loʻo i ai oloa e mafai ona faʻaititia pe faateleina lona maualuga ile tino. O le inisalini e gaosia e le pancreas, ma o mea taumafa e aʻafia ai lenei faiga, e le gata i le lelei ma le leaga.

Taua! E i ai se faailoga - o le inisalini faasino igoa. E ese mai le faasinomaga o le igoa ma o loʻo faʻaalia ese mai ai.

O le faʻamatalaga faʻamaonia o loʻo faʻaalia ai le tele o le toto toto ua faateleina. O le faasinoupu o le insulin e faaalia ai foi le tele o le oloa e mafai ona faateleina ai le gaosia o le hormone e le tino. AI e le aafia ai le kulukose.

Inisalini e faʻamalosia meaai

O le taua o le gaosiga o le inisalini e mafai ona faaosofia e oloa mai nisi vaega, faʻapea foi ma le faʻapipiʻiina o le suauʻu (fuluina, taʻavale).

O se maualuga maualuga o le suka poʻo le falaoamata lelei i meaʻai e fesoasoani foi i le malosi gaosia o le inisalini:

  1. Selu, e aofia ai sukalati ma pusi, ice cream ma yogurt ma mea faʻaopopo,
  2. Meaʻai gaʻo gaʻo maualuga (lafumanu ma gaʻo oona),
  3. Laʻau pi, soo se ituaiga o pateta (aemaise lava le falai),
  4. Pasta ma faga sana,
  5. Rice, oatmeal, granola falemade,
  6. Pulu ma susu atoa,
  7. Falaoa falaoa falaoa, e aofia ai le uliuli,
  8. O fua, opu ma faʻi, faʻapea foʻi ma vine ma oranges, faʻapupulaina le inisalini.
  9. Seafood o le a fesoasoani foi i le gaosia o le hormone.

O le faʻateleina o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona avea ma oloa e le afaina ai le soifua maloloina (e pei o le suka poo le falaoamata ua faamamaina). Ua lava le faʻaaogaina o le artichoke a Ierusalema - suamalie suamalie mai le pear.

O le faʻaaoga masani o le tosinaʻese o Ierusalema i nisi tulaga e taʻitaʻi atu ai i se faʻaleleia atili o le pancreas. O se taunuuga, o le gaosiga o le inisalini e sili atu ona lelei. O le atisisisi o Ierusalema e aoga foi i le faʻavae o se soifua maloloina lelei: faʻaleleia le gasegase ma faʻaitiitia le toto maualuga, e aofia ai vitamini ma minerale, faʻamalosi ai ponaivi ma mata.

Faʻasologa o meaʻai ma le inisalini

Meaʻai gaosiga e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini ma maua ai le maualuga o le inisalini (e oo atu i le 120 i totonu o le kulimi gaʻo). E le o iloa pe aisea, e tutusa lava le AI, pateta ma susu susu e aafia ai le pancreas ese. Ae na faʻaalia tonu lava ona o le mamafa o le mamafa o taumafa e le tatau ona aofia ai le tele o meaʻai susu. Afai e te aveeseina le susu susu mai le meaai, o le a alu vave le faagasologa o le leiloa o le mamafa.

Ua lava le faia o se suʻega ma aveese ipu mai le faʻailoga faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le siʻi kulimi e maualalo le gaʻo: o le lelei o le leiloa o le mamafa o le a faateleina ma le manino. A uma mea uma, e taua le faatumauina o le mamafa o le mamafa, faʻaitiitia i se faʻalavelave taua.

I le taimi lava lea e tasi, e le mafai ona vavaeeseina atoa oloa gaosi, ae e le tatau ona e faalagolago ia i latou ma le manatu e aoga ma e le taitai atu i se seti o gaʻo.

Inisalini Fafaga Taumafa

O maualuga maualuga o le inisalini e mafua ai le leaga o le soifua maloloina ma le tino o le tino. O le maualuga o le maualuga, o le lapisi, o vascular problems ma isi faʻamaʻi.

Ina ia faʻaitiitia le fuainumera o le inisalini mai le taumafataga, e tatau ona e aveese meaʻai e faʻaleleia ai.

Ma faʻaopopo mea e fesoasoani i lona faʻamautuina:

  • O susu ma gaʻo tino, faapea foi ma le pipi,
  • Fatisi e leai se gaʻo ma le yogurt e aunoa ma ni faʻaopoopoga i ni mea laiti,
  • Kuki ma fatu atoa
  • Citrus fualaau aina, rimoni ma pea, e le aofia ai tangerines,
  • Green vegetables, lettuce ma ituaiga uma o kapisi,
  • Laʻau mumu ma le moli, aemaise o le squash, paukini, kukama,
  • O le susu ma le fatulala fatu e faʻaitiitia ai le insulin.

O fualaau suamalie, aemaise lava blueberries, lea e aofia ai enzymes faapitoa, e fesoasoani foi i le faateleina o le inisalini.

Maualuga 5 O oloa e faʻaitiitia ai le gaosiga o Inisalini

E i ai ni oloa e lelei le maualuga o maualuga ile inisalini. O lo latou faʻaaofia masani i le taumafataga e taʻitaʻia ai le paleni o le homone i luga o se faʻaauau pea:

  • Seafood ma iʻa maualalo. O le tuufaatasiga e aofia ai le tele o porotini ma aoga omega-3 acid, lea ua faʻavasegaina o gaʻo tatau mo le tino o le tagata. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le suāuʻu e faʻamaonia ai le maualuga o le inisalini ma puipuia ai ona oso. E taua le 'ai o iʻa ma iʻa mo fafine e sili ona taua le gaʻo. O iʻa e sili ona aoga o fugalaʻau, vao ma sardines. E fautuaina foi e faaopoopo atu i ai le taula i le meaʻai.
  • Palu fua o fatu ma leki. Laasaga maualuga maualuga e oʻo atu ai i le umi o le saturation. O le taumafaina o fualaau aina e le faatagaina ai le fiaai e sili atu le umi nai lo le taumafaina o fualaau aina po o aano o manu. E taua tele le faʻaaogaina o faʻatoʻaga o loʻo gaosia ai le gaosiga o masini.
  • Green tea. O se lauiloa lauiloa o antioxidants e mauoa i le tagata. O lenei mea e faʻaleleia ai le lagona o le insulin.
  • Onamamoni O se mea faʻapitoa e fesoasoani e aveesea le mamafa ma faʻamaonia le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O le tamaoaiga i antioxidants, faʻaleleia le setete o toto toto, ma o loʻo i ai foi se meatotino tulaga ese - e puipuia ai le soona inu o le suka.
  • Apple cider vinegar O se isi mea ofoofogia e puipuia ai le faateleina o le inisalini, lea e aofia ai le vailaau oona. Fesoasoani i le paʻu o le mamafa ma le inu o le insulin concentration.

E taua tele le le gata i le le mafaufauina e aofia ai oloa ia maualalo pe faateleina ai le inisalini i totonu o le toto, ae ia mataʻituina foi nisi o mataupu faavae o lo latou faaaogaina.

Tulafono mo se taumafa faʻateleina le inisalini

O le maualuga o le inisalini e maua i le maʻisuka, faʻapea foi i taimi o faʻalavelave faʻalagona faʻalagona. Faʻamalosi, tele le malosi o le tino, maʻi, nisi o maʻi faʻamalosi ma fomaʻi o le pancreas - o nei mea uma e mafua ai le faateleina o le inisalini. Ma o lona taofi faifai pea i lenei vaega ua afaina i faafitauli.

O se suiga iloga i meaʻai, faʻatasi ma le fomaʻi, o le a fesoasoani e faʻaititia le faʻamaoniga:

  1. E fautuaina le faʻaitiitia o le mamafa, faʻamamaina meaʻai maualuga, faaopoopo faʻatau oloa e faʻamautu ai paleni,
  2. E tatau ona e 'ai e tusa ma le 6 taimi i le aso, ao tufaina le taumafataga i 3 taumafa autu ma 2-3 isi. Ae e le mafai ona e faatagaina lagona o le fiaaai,
  3. Faatasi ai ma gaʻo gaʻo, e na o ni mea faigata e filifilia, o loʻo faʻafefe mo se taimi uumi. Ma o sapalai vave - suamalie faamamaina - ua faʻaaogaina atoa,
  4. E faʻatagaina le 'aina o meaʻai laiti-caloti ma le suka e suitulaga ai e le faateleina ai le kulukose ma e le faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini,
  5. O soupeti o se tasi lea o meaai sili ona lelei ma le maualuga o le insulin. Ae e le tatau ona latou vaivai, faatasi ai ma le tele o fualaau faisua, o fualaau maloloina. O le iʻa lona lua ma fuamoa fuamoa e lelei mo meaai,
  6. O le masima e matua tapulaa lava, e le aofia ai le faʻasao ma se maualuga maualuga o le masima, meaʻai, namu salimalie ma fusi,
  7. O meaai sili ona maualuga-kalori e tatau ona 'aina mo le' aiga o le taeao ma le aoauli, ona faʻapulaʻaina lea i proteins ma suauu gaʻo lelei.

2-3 itula ao le i momoe, latou te inu kefir poo le susu susu, lea o le a le afaina ai le soifua lelei. Ma e fautuaina e 'ai se isi taumafataga i luma o le 19-20 i le aoauli.

Vaega o se taumafa e maualalo ile insulin

O oloa e aofia ai mea e gaosia ai le inisalini e fiafia i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Faatasi ai ma lenei maʻi, o laʻititi le maualalo o le insulin e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga.

Taua! Ae ui i lea, o tulaga maualalo o le insulin e matauina foi i tagata e masani ona faia ni galuega faaletino i luga o se manava gaogao poʻo le taitaia o se olaga ola solo. Le mafai ona faʻaitiitia i le iai o ni faʻamaʻi pipisi.

O se tulaga maualalo o le hormone i totonu o le toto e tutusa lava le matautia o togafitiga e pei ona maualuga lona maualuga. Glucose metabolism ua faʻalavelaveina, maualuga le maualuga o le toto toto.

I le maualalo o le insulin, e tatau ona e manatua tulafono nei:

  • E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le 5 taimi i le aso, e fautuaina e ausia se masaniga masani i aso taʻitasi ma ni taimi taimi mo le' ai,
  • O le meaai e tatau ona aofia ai ipu gaʻo (gaʻo gaʻo palu i le ituaiga o cereals), o le tala e oʻo atu i le 65% o le aofaʻi o le lisi,
  • E taua le aofia ai o le fiber talafeagai i lau taumafataga,
  • Ina ia puipuia le faateleina o le maualuga o le suka, o suti e faavae i oloa faamamaina e le aofia i le sui o mea suamalie oona poo stevia,
  • Manua ma fua suamalie, fualaau faisua e aina i ni tapulaa faatapulaʻa, e mafai ona 'aina ni meaʻai suamalie lelei e aunoa ma ni tapulaa,
  • E tatau ona faʻaleleia le faʻaaogaina o vai e le faʻasalaina ma le faʻamaloloina - vai mamā, mea inu suamalie, susu - ia le itiiti ifo i le 2 lita i le aso.

O se suesuega faifaipea o mataupu faavae o mea taumafa ma le faateleina poo le faaitiitia o le inisalini o le a taitai atu ai i le pulea lelei o nei faailoga. I totonu o le 2-3 masina o le ae iloa ai pe faʻapefea ona faʻapipiʻi oloa, ma o le faagasologa o la latou faʻatinoga i le lisi autu o le a foliga faigofie.

E mafai ona i ai meaai i le inisalini

O le inisalini mama e le maua i soʻo se oloa. O le hormone e maua mai na o le pancreas, ma o meaʻai e faʻamaʻiina e se maʻi mai le maʻisuka e aʻafia ai tulaga o inisalini. Talu ai ona o meaʻai ua faateleina pe faʻaitiitia ai meatotino o le inisalini.

Eseesega i le va o manatu o le faasinoupu o le glycemic and insulin. O le manatu muamua e atagia ai le tele o le suka o le toto e faateleina, o le isi - inisalini. I lenei tulaga, o mea taumafa e maua ai aafiaga eseese. O le faasinoupu o le inisalini e le afaina ai le kulukose, o le mea lea ou te filifilia ai oloa e maua ai le inisalini, o le tagata maʻi e le lamatia le foliga mai o se tulaga o le hyperglycemic. O nisi e faateleina le suka, o isi e gaoioi i le gaosia o le hormone, e ui i le maualuga o le glycemia.

O loʻo i ai se manatu o le faʻaaogaina o meaai e aofia ai le inisalini e mafai ona foia ai le faafitauli o le gaioiga, ae e le o lea. I le faaopoopo i mea taumafa, e taua le faʻaaogaina o vailaʻau ma taʻitaʻia ai se olaga ola maloloina.

Iniseti Boosting Products

Le faʻaleleia o le gaosiga o le hormone, meaʻai ma le auala e kuka ai meaʻai. O le mea lea e kuka, falai i le suauu meaai.

O oloa e faʻateleina le inisalini toto:

  • ituaiga uma o laʻau suamalie (pastries, ice cream, sukalati),
  • meaʻai gaʻo maualuga (puaa),
  • iʻa manaia
  • pi, uʻu, falala falai,
  • pasta, fuga saito,
  • araisa, oatmeal,
  • sisi, susu atoa,
  • falaoa paʻepaʻe ma falaoamata maualuga,
  • apu, faʻi, vine, moli,
  • sea ​​sea.

E fia ni mea (faʻalavelave, gaioiga faaletino, faʻasologa o le pancreatic) e aʻafia ai le faateleina o le hormone. O le tulaga faifaipea o le gland i lenei vaega ei ai sona aafiaga leaga.

O le mea lea, e taua le 'ai saʻo:

  • lafoaia meaai maualuga-kalori,
  • taumafa masani i vaega laiti (5-6 taimi i le aso),
  • aloese mai le fiaaai
  • vailaʻau faʻasaina vavalalata e leai,
  • o le faʻaaogaina o soupeti maualalo ma fualaau faisua, pata,
  • faʻaitiitiga o masima,
  • le faʻaaogaina o susu susu aʻo leʻi moe (kefir, susu mumusu)
  • Taumafa mulimuli 3 itula ao le i momoe
  • o meaai aupito maualuga-kalori e tatau ona fai mo le taeao ma le afiafi, o le kalo i meaʻai e faaitiitia.

E taua tele le faʻaaogaina o le pulea ma le amio pulea ina ia aua nei o ese mai meaʻai.

I nai tootoo, pala, suamalie suamalie ma fualaau faisua ua faʻaumatia. Aua le faʻagata pe a faʻaaogaina fua lelei ma fualaʻau. Suafa inu i le itiiti ifo i le 2 lita i le aso.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Iniseti Faaitiitia Mea

O maualuga o le inisalini e faigata tele i isi faʻamaʻi (faʻamaʻi vae, gaʻo, arteriosclerosis, maualuga o le toto maualuga ma isi faʻamaʻi). O le mea lea, e taua le faia o se meaʻai ina ia faʻamautu ai le homone i totonu o le toto.

Inisalini faʻaititia meaʻai:

  • moa, tolotolo,
  • sina sisi kuka laititi, yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo,
  • nati, fatuga atoa (ia maua ai le filo aoga, lea e fesoasoani i le umi o le taimi),
  • fualaau suamalie (sei vagana tangerines), pears, rimoni,
  • kapisi, greens,
  • fualaau suamalie (vine),
  • fatu o le uka, flax.

E aoga le faʻaaoga 25-30 kalama o fiber i aso uma.

O tagata maʻi e maualuga le inisalini, e tatau ona aofia ai oloa i le taumafataga, faʻapea foi ma metotia oa latou sauniuniga e faʻaitiitia ai le insulin. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamalaʻau e aofia ai le suka e mafai ona faʻafefiloi mo ni nai itula i le vai e aveese ai le mea sili ona leaga. O le paleni taumafa e mafai ai e le tino ona faʻaaogaina mea aoga (chromium, calcium, magnesium ma isi vitamini), lea e aafia ai le maualuga o le hormone.

Soifua maloloina i luga o le maʻisuka oloa

Meaʻai ei ai sona aafiaga i le tino i le maʻisuka.

E taua le faʻapipiʻiina o nisi o meatotino:

  • O le lauti tiiti e fesoasoani i le faʻaleleia o le tino i le inisalini.
  • O le sukanamon e mafai ai e oe ona faʻaititia le mamafa, faʻasaʻo le inisalini i totonu o le toto. O le Spice e iai sona aafiaga lelei i le setete toto, e faʻaitiitia ai le soona inu o le suka.
  • O meaʻai gaʻo susu e maua i le maualuga o le inisiua. E i ai o latou aafiaga lelei i le inumaga.
  • I le apple cider vinegar o le acetic acid, lea e poloka ai le faateleina o le hormone, e aafia i le gau o le mamafa, lea e taua tele i le maʻisuka.
  • Ofagafiti, iʻa e faʻaleleia le pancreas, ae le afaina ai le toto suka. O iʻa (samasami, togafiti, sardine, meli) e aofia ai le Omega-3, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faagaioiga o le cardiovascular system.
  • Fualaau aina suamalie, fualaau faisua e aoga mo le paʻu o le mamafa.
  • Cereals, lea e fai si laʻititi le gaosia i le gaosiga, e aoga ona ua latou fiaʻai mo se taimi umi.

O le taumafaina o meaai, e taua le iloa po o fea meaai e faateleina ai le inisalini i totonu o le toto ma e leai, e vavaeeseina ai i latou mai meaai, pe vice versa. I le tuufaatasia o latou, e mafai ona e taitaia se soifuaga atoa, tausia le homone i se tulaga mautu. O oloa e aofia ai le inisalini:

Galulue ile atisina o Ierusalema i luga ole metabolism. E faʻaleleia ai le pancreas, faʻaitiitia le mamafa, faʻamalosi ai ponaivi, faʻaaliga. O loʻo aofia ai se fualaʻau faʻamaʻi e mafai ona teena le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.

O teuteuga e saunia mai ai, faʻaaoga nai lo pateta. E aoga le faʻaaoga 300 grams i le aso mo le 3 masina. O le paukini, zucchini, laʻau lauʻau, lea e mafai ona faʻaigisi e pei o le la, e tutusa uma lava meatotino.

Suʻeina o le maʻisuka inisalini

Ina ia faʻaleleia ai le pancreas, o fualaau faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻamatalaina e le endocrinologist. Na o le fomaʻi e filifilia le fualaau talafeagai o le vailaʻau. Ae oa latou aʻafiaga i itu e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. O le vailaʻau e faʻatautaia ao le i fafaga 3 taimi i le aso. 30 minute pe a uma le faʻaofiina o le hormone i totonu o le toto, latou te amata ona 'ai meaai. Ole togafitiga o insulin o le auala sili lea e puipuia ai le maʻisuka.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Ole fua ole aso o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le endocrinologist e faavae i luga o taunuuga o le auiliiliga o le urine ma le toto. Ona o suiga i le soifua maloloina, e ono fesuiaʻi le fua. Inisalini o meaola po o tagata soifua e faʻapipiʻiina i se auala faʻapitoa, isi nofoaga e tui ai.

Ae o loʻo i ai foi se vaega o oloa o loʻo i ai le inisalini, pe i ni isi upu e saofagā i le galuega a le gland, e ala i le faʻaaogaina lea e faʻaititia ai e le tagata maʻi le alualu i luma o le maʻisuka. O le mea lea, o le fualaau o le inisalini o inisalini ua faʻaitiitia.

O le inuina o le ava malosi e faateleina ai le suka toto mo sina taimi (3-5 itula). Naʻo le 1 le ipu inu malosi (vodka poʻo le cognac) ua lava lea e mafua ai le hyperglycemia i le 30 minute. Afai e te ave se tui o le inisalini ma inu ava malosi, ona oʻo lea i le taimi o le gasegase o le moe e i ai se tulaga lamatia faaletino. O le mea lea, o le maʻisuka e taua le faʻaesea le faʻaaogaina o le ava malosi.

Faiga sauniuniga

O le faʻaogaina o isi metotia o togafitiga i le amataga o le faʻamaʻi, e mafai ai ona faʻaititia le insulin. Faataitai le inu i se mea teuteu i le sima. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  • 100 kalama o meafaitino mata,
  • 1 ipu fufulu vai.

Aumai i se vevela, faʻamalosi, vevela ma inu 0.5 ipu 3 taimi i le aso.

Mo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, latou te fautuaina le inu i se teuteuga o le fefete faʻamago. Le kuka e te manaʻomia:

  • 6 teasate o le fefete,
  • 1 ipu fufulu vai.

Taumamafa i se teuteu pe a uma ona 'ai. O isi metotia e le tatau ona fai na oi latou lava, e pei o le ola o le tagata lava ia e afaina ai le soifua maloloina. Ma aʻo lei amataina lenei mea poʻo le togafitiga, faʻaaogaina o se meaʻai faapitoa, e tatau ona faʻatuina le mafuaʻaga mo le faateleina o le inisalini. Afai o le aʻa e mafua ai le paʻu, ona tatau lea ona aveʻesea e le metotia taʻavale. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli leaga, ua uma ona faia le chemotherapy.

I le maʻisuka, e taua le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi e faʻamautu ai le inisalini i totonu o le toto. O se vaega lelei e faia i meaʻai talafeagai, lea e tatau ona tausisia i taimi uma. Ae e le tatau ona e filifili ia oe poo fea meaai e tatau ona faʻaaogaina e faʻalautele ai pe faʻaitiitia ai le inisalini totoga.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Taumafa mo le faateleina o le inisalini

O le manatu o le faateleina o le inisalini i le tele e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni, o le tele o mea e mafai ona faatupuina le maualuga o le maualuga o lenei hormone o le pancreas - faʻalavelave faifaipea, faʻamalosi tino faaletino, maʻi o le ate, le lelei o le pituitary gland, polycystic ovaries i fafine ma e oʻo lava i tumutumu pancreatic.

Aʻo maualuga le inisalini i le toto mo se taimi umi, e le na o se mea matautia. O sea ituaiga tulaga e mafai ona oo atu ai i suiga e le mafai ona suia i faiga uma o le tino o le tagata.

Faatasi ai ma le faateleina o le inisalini, e tatau ona malilie faatasi le meaʻai ma le fomaʻi aoga. E faʻatagaina / faʻasaina oloa ma masini i se tulaga tele e faʻalagolago i le siama, le numera o injections o le hormone i le aso ma le fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻi. E iai foʻi tulafono masani o meaʻai e tatau ona mataituina e tagata taʻitoʻatasi i maʻi faʻapitoa.

Tulafono Maualuga Insulin Diet Rules

  • O se soa masani o le faateleina o le insulin o le mamafa ma le gaʻo, o lona uiga o le meaai e tatau ona paleni ma maualalo le kalori.
  • O le mataupu faavae autu o mea taumafa i totonu o lenei tulaga o le vaevaega. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le 3 taimi i le aso, faʻaopoopo iai sina meaʻai. E taua le taofia o se lagona o le fiaai tele.
  • E naʻo le gaʻo gaʻo e tatau ona i ai i le taumafataga, e tatau ona tufatufa tutusa i le va o taumafataga uma. O vailaʻau faʻasaʻo anapogi (soʻo se meaʻai suamalie, fale gaosi oloa) e tatau ona tuʻuina mai le lisi.
  • E manaia i le maualuga o le inisalini e tatau lava ona faʻatapulaʻaina. O le auala e alu ai fafo o taumafa fale ma mea suamalie, o nisi taimi palamalade ma le maualalo-calorie marshmallows.
  • O se meaai e faʻateleina le inisalini e tatau ona aofia ai le tele o soupeti gaʻo i mushroom, fualaau faiva, iʻa, moa moa pe a mafai.
  • E taua tele le faatapulaaina o le faaaogaina o le masima ma le inisalini ma ipu uma e sili atu. O nifo suamalie ma ni meaʻai, sooga, o ni meaʻai eseese.
  • E fautuaina foʻie fomaʻi i se faʻaititia o le laulau e 'ai le vaega autu o taumafa i aso uma i le taeao. Pe a ma le 19.00 - na o fualaau faisua, lafulamu lefeta poʻo le susu susu.

Meaʻai mo le maualalo o le insulin

Ole maualuga o le inisalini e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka ituaiga 1, ma o le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona afaina ai le maʻisuka. Faʻaitiitia le inisalini e maua foi i le taimi o le faʻavaivaia o le tino, aemaise lava i luga o se manava gaogao, se olaga le mautonu, ogaoga faʻamaʻi pipisi, ma isi faʻamalosiga papaʻe, falala, keke ma isi meaʻai suamalie e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o lenei hormone.

O le le lava o le maualuga o le inisalini e le itiiti ifo lona lamatia nai lo lona maualuga. Afai e le lelei le galuega a le pancreas, e le mafai e le inisalini ona faʻaaogaina le sugar sugar, o le mea lea e le ulu ai le kulukose i totonu o siaki i le aofaiga talafeagai. O se taunuuga, o le maualuga o le suka i totonu o le toto e vave ona tupu, o se tagata e pagatia mai le faafuasei o le fiaaai ma le fia inu, o le masani ona fai (aemaise lava i le po), ma ua matua le lava lava, ita.

Afai o le inisalini ua faʻaitiitia, o oloa ma se lisi o togafitiga filifilia faapitoa o le a mafai ona faʻasaʻo le tulaga.

Faʻasologa o Tulafono Laititi o Inisalini

  • O meaai e tatau ona vaevaega, 4-5 taimi i le aso. E fautuaina e te fuafuaina au masaniga masani i aso uma ina ia e 'ai i le taimi tutusa i aso uma.
  • O le vaega autu o le taumafataga o le meaai maualuga (eseese cereals). O le pasene o suauu o loʻo i le lisi e tusa ma le 65%, protein - 20%, gaʻo - 15%.
  • O gaʻo gaʻo e tatau ona faʻagesegese, ma o mea e maua ai le maualuga o le kulūlū ma le fiber e aoga foʻi.
  • O se meaai e faʻaitiitia ai le insulin e le faʻasaina ai le sipuni - e tatau lava ona e sui i ni vailaʻau suamalie e faʻaitiitia ai le toto suka.
  • O fua, fualaau mamago ma fualaau faisua e mafai ona 'aina e aunoa ma le fefe, o tapulaʻa e faʻaaoga i na o fualaau suamalie ma sili ona suamalie. O pateta ia, pi, faʻi, vine, aso ma vine.
  • Ole aofaiga o le vai i aso taitasi e tatau ona 1.5-2 lita (e aofia ai soupeti). E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai fualaau 'aina ma meainu e le faʻasalaina.

O a meaai e aofia ai le insulin?

E taua le malamalama o le inisalini e le o maua saʻo i meaʻai.. O le hormone lea e naʻo tatou tino e maua mai, poʻo le, i le pancreas. Ae o meaai e mafai ona aafia tele ai le maualuga o le insulin i le toto: o nisi meaʻai e faaosoina ai le pancreas ma faateleina ai le inisalini, o isi e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o lenei hormone.

Ina ia iloa po o fea ipu o le a fesoasoani e faʻalautele pe faʻaitiitia le maualuga o le inisalini, e tatau ona e vaʻavaʻai ia latou faasinoupu o le inisalini. E tatau ona iloa lenei faailoga mai le faʻamatalaga iloga faʻapitoa. O meaai e maua ai le maualuga o le faasinomaga o le faasinomaga e mafua ai le faateleina o le toto suka. O inisalini e aofia ai oloa e faateleina ai le gaosiga o le inisalini lava ia.E le faalagolago i le faʻatonu o le kulukose.

O oloa e faʻatupulaʻia ai le inisalini i totonu oo tatou tino e aofia ai:

  • povi gaʻo ma iʻa,
  • pateta (kuka ma falai), pi pi,
  • ice kulimi, sukalati, caramel, keke,
  • yogurt, sisi ma susu atoa,
  • paʻu paʻepaʻe ma le uliuli,
  • araisa, pasa, puaa vao,
  • granola ma oatmeal,
  • apu ma faʻi, oni ma vine.

O laina nei i le lisi o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le insulin:

  • susu susu, yogurt ma le siʻi kuka,
  • fatu ma fatu uma,
  • uʻu ma fufulu manu (moa, toso),
  • fualaau faisua fou ma faʻaleleia fualaʻau (aemaise le letus, kapisi, paluka ma le zucini),
  • fualaau suamalie uma (sei vagana tangerines), rimoni ma peʻa.

O Menus mo le inisalini e tatau ona faʻaputuina e faʻavae i luga o na oloa e mafai ona fetuʻunaʻi lau tulaga o le faʻasalaga. Ae e sili le fuafua o lau meaai ma lau fomaʻi. O le a fesoasoani e le gata i le tusia o se polokalama o mea taumafa mo oe, ae filifili foi vitamini talafeagai e oo lava i le maualuga o le inisalini.

Faʻaiʻuga ma aʻafiaga o le maualuga o le homone i le tino

O le inisalini na mafua mai i le tino e solia ai ituaiga uma o metabolism - carbohydrate, protein ma le gaʻo. O le faateleina o le hormone e tau atu ai i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, pe a le toe tali mai le tagata i le i ai o le inisalini, ma o le gaioiga e le mafai ona feaveaiina i totoga, ma o le faagaoioia o totoga e faalagolago i lenei mea, talu ai o le glucose e maua ai le malosi mo le faagaoioia o tino.

E le gata i lea, o lenei tulaga e mafai ona faateleina le maualuga o le hormone i totonu o le toto. O le faʻatinoga o le faʻatinoga o lona faʻaopoopoga e pei ona taua i lalo - ona o le leai o se lagona faʻalogo i le inisalini, o mea taumafa na faia e ala i le faateleina o le kulukose i totonu o toto, faateleina le kulukose e mafua ai le faʻaauau o le inisalini, ma maualuga lona maualuga.

O le isi mafuaaga mo le faateleina o le hormone o se maʻi pipisi lea e amata ai ona maua mai le tino o le toto, ma o lona numera o loo tuputupu ae. O le tuputupu ae o se vailaau e mafai foi ona mafua mai i le ogaoga o le atuatuvale, galue malosi faaletino, poo le auai i taaloga taʻavale. O le faateleina o le hormone e mafai ona faia i le tele o fua o le fafine i totonu o tamaitai.

O le maualuga o le inisalini e ono mafua ai le maʻisuka ituaiga 1. E tupu lenei mea ona o le tele o le hormone, o le pancreas e faʻaitiitia ai le fua faatatau o lona augatupulaga, ma maua ai se faʻamaoniga e le manaʻomia le gaosia o le hormone.

Talu ai o le gaosiga o le inisalini ei ai sona aafiaga faʻaleagaina, o lona tele e mafua ai ona oso i le toto. O hormones maualuga e mafai ona amataina ai le fatuga o fatugaʻo. E aʻafia ai le aʻafiaga o le faʻatinoina o le tino. O le sili atu o le homone i nisi taimi e mafua ai le gangrene o pito, lea e amata i le gasegase toto. O le hormone e sili atu ona afaina e aʻafia ai le faʻaleleia o le tino, mafua ai ona faʻalavelave i le fausiaina o se pepe, e mafua ai le leai o se mafaufau.

O le iʻuga o le sili atu o le homone e mafai ona avea ma coma hypoglycemic. I tulaga ogaoga, e tau atu i le oti. O le mea lea eleʻele o le insulin e tatau ona taofiofia, aemaise lava i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Faailoga o le Maualuga Maualuga

I se tagata soifua maloloina, o le aofaiga o le hormone e le tatau ona sili atu i le tau o le 20 μU / ml. O le masani o le suka toto mai le 3.5 mmol / L i le 5.5 mmol / L. O fuainumera i le fomu suʻega e mafai ona fesuisuiaʻi e faʻalagolago i iunite faʻaaogaina i le fale suesue.

O le maualuga o le inisalini e mafai ona iloa i faailoga nei:

  • Lē vaivai ma le vaivai,
  • Lagona o le fiaaai faifaipea
  • Sweating
  • O le gaʻo gaʻo o le paʻu,
  • O le amataga o le manava o le tino pe a maeʻa le faʻamalositino,
  • Paʻu musika ma gaʻo i vae,
  • Tue le paʻu
  • Laveʻa le faʻamālōlōina o maʻila ma gasegase o le toto.

O faʻamaoniga o se mea maualuga mea e le mafai ona vave faʻalauiloaina. Ae, afai e lagona e le tagata maʻi le tele o faʻamatalaga ua faʻamatalaina, e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

Tulafono ma faʻamoemoega o se taumafa ma le maualuga o le insulin

O se taumafataga e faʻateleina le inisalini i totonu o le toto e faʻaalia ai le tausia o nisi tulafono. O le tulafono muamua e faʻamaonia i le mea moni e faapea o le maualuga o le kulukose o le toto e maua i le taumafataga taʻitasi, i le tali lea e maua mai ai e le tino se aofaiga faaopoopo o le hormone. E faʻamaonia faapitoa lenei mea pe a taumafa i meaʻai gaʻo. O le mea lea, o mea suamalie ma paluga, o pusa mai le taumafataga e tatau ona le aofia, e pei o le faateleina o le homalini insulin.

Mea taumafa ma le faateleina o le inisalini e fautua mai ai se tulafono - ae le o le tele o le fiaai, aua e lamatia ai se tulaga o le hypoglycemic. O le mea lea, e tatau ona 'ai sina vaega, i le 2 i le 3 itula i ni vaega laiti. O tulafono uma e mafai ona faʻamatalaina i le lisi lea:

  1. Faʻaaofia ai au meaʻai taumafa e maualalo le faʻaogaina o fuainumera, ao latou faʻamautinoa se lagona umi o le faʻavevesi. Faʻesea laʻau suamalie ma pati.
  2. Taumafa uma i le 2 i le 3 itula.
  3. Taofi uiga leaga, aua le inu kofe. Caffeine e faʻateleina le gaosiga o le gaosiga o le inisalini. O le ava malosi o le ava lea e maua ai le maualuga o le suka pe a uma le taumafa.
  4. Aʻo lei faia le faʻamalositino, e tatau ona e 'ai se fualaau aina po o se fualaʻau maualalo-calorie, lea e puipuia ai le faʻaitiitia o le kulūkose.
  5. E talafeagai le ave o le vitamini Omega 3 poʻo soʻo se suāuʻu iʻa e faʻamaonia ai le aofaʻi o suka.
  6. Chromium e tatau ona faʻatumu i le tino. O lenei vailaʻau o se vaega o iʻa o le sami, ituaiga eseese o nati, fuālaʻau mata ma fuālaʻau ma nisi o fua e leʻi kukaina.

O le faamalositino e mafai ona faʻamaopoopo le maualuga o le inisalini ma le suka, ae e le tatau ona e faia ni faʻamalositino faigofie i taeao e aunoa ma le 'aiina o se oloa. O le apu masani ae leʻi aʻoga faaletino o le a le faatagaina ai le maualuga o le suka e pau ma o le inisalini i le toto e tulaʻi mai.

O a meaai e aofia ai i le taumafataga

O le lisi mo le vaiaso e mafaufauina e aofia ai le mea moni e faapea, o le kalori o mea e maua i le kalori i aso uma o le 2300 kcal. E tatau ona fesuisuiai ma paleni le taumafa taumafa, talu ai e tatau ona tausia le meaai mo se taimi umi. E le tatau ona i ai i luga o le lisi le mea e gaosia ai le inisalini. Mai mea taumafa e le kuka na kukaina i totonu o se ipu mafolafola. O le masima suamalie e gata i le maualuga o le 10 g i le aso. Faʻateleina le siva e tatau ona faʻatapulaʻaina. O oloa e le tatau ona aofia ai ni mea e faʻaleleia atili ai meaʻai ma mea e 'ai. O a meaai e mafai ona ou 'ai? O le faavae mo le sauniuniga o le lisi autu o oloa nei:

  • Lafuina o aano o manu o le maualalo o le gaʻo,
  • Fufulu manu e leai se paʻu,
  • Palu falaoa pe tao tao,
  • O fualaau faisua uma e fafaga pe ua tunu, sei vagana ai o loʻo i ai le malo,
  • Fua ma fualaau aina e le o aofia ai le tele o suka,
  • Fualaau suamalie
  • Fuamoa i foliga o se omele pe kuka "i totonu o se ato",
  • Oatmeal, araisa, fala,
  • Soya oloa,
  • Suauu o le saito, fatu o le sunflower po o le soya i totonu o le tulaga totogo.

Ina ia suamalie mea inu ma isi meaʻai, e fautuaina e faʻaaoga se suauu ma lole mo le maʻisuka. O le taumafataga mo le vaiaso e tuufaatasia e le tagata maʻi, faʻavae i luga o mea e te fiafia i ai.

Mea e le mafai ona 'aina

O meaʻai nei e maua ai le vevela:

  1. Kosi falaoa, so o se mea suamalie (e aofia ai le meli, soʻo se marmalade, ma isi), suka,
  2. Faʻatau mai sua i totonu o taga ma suavai suamalie ua faʻafefiloi,
  3. Alcohol products
  4. O falaoa o le sana, meaʻai,
  5. Meaʻai gaʻo
  6. Meaʻai falai
  7. Meaʻai vela
  8. Fualaau 'aina matala ma aano o manufasi,
  9. Meaʻai ulavavale
  10. Fualaau suamalie suamalie: vine (e aofia ai mago), faʻi.

O sea ituaiga meaai e lelei i le faʻaitiitia o le gaosiga o le insulin ma le suka i tulaga masani. O le 'ai e tusa ai ma le faʻatonuina o le tino, e mafai e le tagata maʻi ona faʻaititia lona mamafa i ni nai masina e aunoa ma le fiaai i le taimi lava e tasi.

Laʻau maualalo maualalo

O meaai i lenei tulaga e faʻavae i luga o mataupu faʻavae. Afai e faʻaitiitia le inisalini, lea e lamatia ai le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona e taumafai e faʻateleina i oloa e aofia ai le phytoinsulin. O a meaai e aofia ai le insulin? O fualaau faisua ia e pei ole pauka ma le zuciniini, mea faʻafiafia, sukalati, falaoa paʻepaʻe, asikulimi. O oloa e aofia ai le inisalini e aofia ai pinati, keke pasi.

Ina ia faʻaleleia le gaosiga o lau homone, e tatau ona e 'ai meaʻai-horostone - meaʻai, iʻa, yoghurts, legumes, pi, eggplant, fua. A maeʻa ona faʻaaogaina nei oloa, faʻapupulaina le inisalini.

Tuua Lau Faamatalaga