Roxer: faatonuga mo le faʻaoga, faʻatusatusaga ma iloiloga, tau i falemaʻi faʻapitoa o Rusia

Faailoaina o igoa o fualaau faasaina: Roxera

Samoa International Nonproprietary Name: Rosuvastatin (Rosuvastatinum)

Faʻasologa o foliga: ata e vali ata

Mea aoga: rosuvastatin

Pharmacotherapeutic group: fualaau faʻaputu lipid.

Hypocholesterolemic ma togafitiga o le hypotriglyceridemic. HMG CoA Rehibitase inhibitors.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

O le gaioiga o le sauniuni o le roxer e faʻamoemoe i le taofiofia o le gaioiga o le enzyme microsomal hydroxymethylglutaryl-CoA reductase, lea e avea o se mea e faʻaaogaina mo le faatapulaʻaina o le taimi muamua o le synthesis o le cholesterol.

Tulaga masani o faailoga o le lipid (lipid-lowering effect) ona o le faaitiitia o le toto totoga o le cholesterol atoa, triglycerides, lipoproteins maualalo, faapea foi ma le faateleina o le lipoprotein concentrations. O vailaʻau faʻapitoa e maua mai i le vaega o le pharmacological "Statins".

Faailoga mo le faʻaaogaina:

O le hypercholesterolemia (type IIa e tusa ai ma Fredrickson) poʻo le dyslipidemia (type IIb e tusa ai ma Fredrickson) o se faʻaopoopoga i le taumafataga ma le le lelei o le taumafa ma isi togafitiga ole togafitiga (mo se faataitaiga, gaioiga faaletino, paʻu o le mamafa), hypercholesterolemia o le aiga e avea o se faʻaopoopoga i le meaai ma isi lipid-lowering therapy (mo se faʻataʻitaʻiga, LDL-apheresis) poʻo pe afai e le aoga le togafitiga, hypertriglyceridemia (Fredrickson type IV) e fai ma faʻaopoopoga i le meaai, e faʻagesegese ai le alualu i luma o le atherosclerosis o se e lua faʻaopoopoga i le meaʻai i tagata gasegase o loʻo faʻaalia togafitiga e faʻaitiitia ai le plasma concentrations o Chs ma Chs-LDL, puipuiga muamua o faʻafitauli ogaoga o le cardiovascular (stroke, infanction myocardial, resascularization) i tagata matutua e aunoa ma faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi o le fatu, ae faʻateleina lona lamatiaga (sili atu ma le 50 mo alii ma sili atu i le 60 mo tamaitai, maualuga le maualuga o plasma o le C-reactive protein (≥2 g / l) i le i ai o le sili atu ma le tasi o mea faaopoopo lamatia, e pei o le maualuga o le toto maualuga Zia, o le faasalaga plasma maualalo o HDL-Xc, ulaula, i le amataga faamaʻi alatoto coronary i talafaasolopito o aiga).

Tina ma le lactation - Roxer ua solia i le maitaga ma le lactation. O tamaitai o le tausaga fanau e tatau ona faʻaaogaina auala talafeagai mo le faʻasaina.

Talu ai o cholesterol ma mea e faʻapipiʻiina mai le cholesterol e taua tele mo le atinaʻeina o le tamaititi, o le aʻafiaga e ono aʻafia ai le HMG-CoA reductase mo le fetus e sili atu i le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le maʻitaga.

I le tulaga o le maitaga i le taimi o togafitiga, e tatau ona taofi vave le faʻaaogaina o le vailaʻau.

E leai ni faʻamatalaga i luga o le excretion o le rosuvastatin ma susu o susu (ua iloa o isi inhibitors o le HMG-CoA reductase e mafai ona faʻamalosi i le susu o susu), o lona uiga o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e tatau ona faamutaina ao faia le susu.

Contraindications:

Faʻasologa o aso uma e oʻo atu i le 30 mg

O faʻamaʻi pipisi i le vaega galue (aofia ai le faʻateleina o le gaioiga o faʻamaʻi pipisi o le hepatic ma le faateleina o le gaioiga o le faamaʻi hepatic i le toto toto e sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le VGN), faʻafitauli ogaoga (CC itiiti ifo i le 30 ml / min), myopathy, faʻaoga faʻamalosi o cyclosporine, na mafua ai le atinaʻeina o aʻafiaga oona, maitaga, taimi o le susu, faʻaaogaina i fafine o loʻo fananau mai, latou te le faʻaaogaina auala talafeagai mo le faʻasaina o pepe, gasegase o le faapalepale, lactose deficiency SALA, syndrome malabsorption kulukose-galactose, 18 tausaga tausaga, hypersensitivity e rosuvastatin po o so o se vaega o le fualaau faasaina.

Faʻasologa o aso e 30 mg pe sili atu:

agavaʻa i le ogaoga o le toilalo (CC itiiti ifo i le 60 ml / min), hypothyroidism,

O le faʻamalositino i le talafaasolopito (e aofia ai talafaasolopito o aiga), faʻamaʻi ma isi HMG-CoA rehibitase inhibitors poʻo fibates i le talafaasolopito, le tele o le ava malosi, tulaga e ono mafua ai le faateleina o le plasma concentrations o rosuvastatin, faʻaoga faʻaaogaina o fibrates, gasegase o le Mongoloid race.

Faʻasalaga ma se fua o aso uma e oo atu i le 30 mg:

e sili atu i le 65 tausaga le matua, faʻasalaga faʻasalalau, taotoga tele, faʻamaʻi, ogaoga faʻasolosolo, endocrine poʻo le faʻaaogaina o le electrolyte poʻo le faoa faamalosi, faʻatasi ma le ezetimibe.

Faʻamatalaga ma pulega:

O le fualaau faasaina e faia i le tautala. Aua le faʻafefete pe faʻafefe le papa, folo atoa, fufulu i le vai, e mafai ona ave i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ai ma se fualaau oona, e tatau i le tagata maʻi ona amata ona mulimulitai i se fua masani o le hypolesterolemic ma faaauau pea ona mulimuli i le taimi o togafitiga. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia taitoatasi ma faalagolago i sini o togafitiga ma le tali atu i togafitiga, ia amanaʻia fautuaga a le atunuu i luga o ni lipid plasma concentrates concentrations.

Ole fua ole laʻau fautuaina mo tagata gasegase e amata ona ave le vailaʻau, poʻo le gasegase ole gasegase o HMG-CoA reductase, e tatau ona 5 pe 10 mg i le aso.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le gemfibrozil, fibrates, acidic nicotinic i se fualaau o le sili atu i le 1 g i le aso, e fautuaina ai tagata gase muamua ile 5 mg. A filifilia se fua muamua, e tatau ona taʻitaʻia e le tagata palasia le plasma cholesterol ma ia amanaʻia le ono lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli o le cardiovascular, ma le ono ono lamatia ai aʻafiaga o aʻafiaga e tatau ona amanaia. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le fualaau ile 4 vaiaso.

Ona o le faʻatupulaia o le aʻafiaga o le itu pe a faʻaaoga se fualaau o le 40 mg i le aso, faʻatusatusa i vailaau maualalo o le vailaau faʻasaina, faʻateleina le fualaau i le 40 mg i le aso pe a uma ona sili atu le maualuga o le dose ile laasaga muamua mo le 4 vaiaso ole togafitiga. o gasegase e iai se tulaga maualuga o le hypercholesterolemia ma se maualuga maualuga o le atiaeina o faafitauli i le cardiovascular (aemaise lava i tagata gasegase o le hypercholesterolemia faaleaiga) oe na le ausia le taunuuga manaomia o togafitiga ma se fualaau e 20 mg i le aso, ma Laasaga o le a avea i lalo o le vaavaaiga a se fomai. Ae maise lava o le mataituina ma le totoa o tagata gasegase e maua le vailaau i se fualaau e 40 mg i le aso e fautuaina.

O le faʻaaogaina o se faʻasologa o le 40 mg i le aso i tagata mamaʻi e leʻi faʻatalanoaina muamua se fomaʻi e le fautuaina. A maeʻa le 2-4 vaiaso o togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fua o le sauniuni o le roxer, o le mataʻituina o le lipid metabolism e tatau (tatau ona faia le faʻasologa o fuainumera pe a tatau ai).

I tagata gasegase i le laʻititi poʻo le faʻaleagaina o le tino, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. I tagata gasegase e leai se faaletonu ogaoga (CC e itiiti ifo i le 30 ml / min), o le faʻaaogaina o le roxer e faʻasaina. O le faʻaaogaina o le vailaʻau i se fualaau o le sili atu i le 30 mg i le aso e faʻasalaina i tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi o le tino (CC itiiti ifo i le 60 ml / min). Mo tagata mamaʻi e leai se faaletonu, o le fua muamua o le fualaau oona e 5 mg i le aso.

Roxer e faʻasaina i tagata gasegase e maua ai le maʻi ate. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e le sili atu i le 9 pasene (vasega C) i le fua ole Child-Pugh.

O tagata e sili atu i le 65 tausaga e fautuaina e amata faʻaaoga le fualaau faʻasaina i se fua o le 5 mg i le aso.

I le suʻesuʻega o vailaau o le pharmacokinetic o le gasegase i tagata gasegase o ituaiga faʻalapotopotoga eseese, o le faʻalauteleina o le faʻatupulaia o le faʻasalalau o rosuvastatin i le va o Iapani ma Saina na lauiloa. O lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a faʻaaogaina le fualaau o Roxer i nei vaega o maʻi. Pe a faʻaaoga fua o le 10 ma le 20 mg i le aso, o le tui muamua fautuaina mo tagata gasegase o Mongoloid e 5 mg i le aso. O tagata maʻi o le atunuu o Mongoloid, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se fuasela o le 40 mg ua solia.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se fuataga o le 40 mg o loʻo faʻasalaina i tagata mamaʻi na muai fuafuaina i le atinaʻeina o faʻafitauli faigata. Afai e tatau ona faʻaaoga fua o le 10 ma le 20 mg i le aso, o le faʻamaʻi muamua fautuaina mo lenei vaega ole gasegase e 5 mg.

A faʻaaogaina i le gemfibrazil, o le fua o le sauniuni roxer e le tatau ona sili atu i le 10 mg i le aso.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

Cyclosporine - faatasi ai ma le faʻaaogaina o le rosuvastatin ma le cyclosporine, o le AUC o le rosuvastatin e tusa ma le 7 taimi sili atu le maualuga nai lo mea na matauina i le au vaʻaia soifua maloloina. O le maualuga o le plasma o le rosuvastatin e siitia i le 11 taimi.

O le faʻaoga faʻapitoa faʻatasi ai ma le pulupastatin e le afaina ai le maualuga o le cyclosporine i le plasma toto.

O mea faʻapitoa e le faʻaogaina - e pei o isi HMG-CoA rehibitase inhibitors, amataina togafitiga o le rosuvastatin poʻo le faʻateleina o lona fuainumera i tagata gasegase o loʻo faia faʻasalalauga faʻasalalau i le taimi lava e tasi (faʻataʻitaʻiga, warfarin) e mafai ona oʻo ai i le faateleina o le MHO. O le faʻaitiitia o le gasegase poʻo le faʻaitiitia o lona fuainumera e mafai ona oʻo atu ai ile faʻaitiitia i le MHO. I ia tulaga, ua fautuaina le MHO.

Esetima - o le faʻaaogaina faʻapitoa o le rosuvastatin ma le ezetimibe e le o faʻatasi ma se suiga i le AUC poʻo le Cmax o fualaau faʻasaina uma. Ae ui i lea, o le vailaau faafomaʻi i le va o le rosuvastatin ma le ezetimibe, lea e faʻaalia i le tele o le aʻafiaga o le faatupuina o musika e leʻo manaʻomia, e le mafai ona faʻamaloloina.

Gemfibrozil ma isi fualaau o le lipid-downering - o le faʻaaogaina o le rosuvastatin ma le gemfibrozil e taʻitaʻia ai le 2 faʻateleina i Cmax ma AUC o rosuvastatin. Gemfibrozil, faʻamalamabrate, isi fibrates, ma lipid-lowering doses of acidic nicotinic (doses large ou équivalent à 1 g par jour) a faateleina le lamatiaga o le myopathy pe a faʻaaogaina i le HMG-CoA reductase inhibitors (atonu ona o le mea moni e mafai foi ona latou mafua ai le myopathy pe a faʻaaogaina monotherapy). O le faʻaaoga faʻaaogaina o fibrates ma le rosuvastatin i se aso masani o le 30 mg ua solia. I ia ituaiga o gasegase, o le togafitiga e tatau ona amata ile 5 mg i le aso.

Inhibitors o le protease HIV - o le faʻaaoga tutusa o le inisiua o le puipuiga o le HIV e mafai ona matua faateleina ai le maualuga o le plasma concentration o le rosuvastatin. O le faaaogaina tutusa o le 20 mg o le rosuvastatin ma le tuufaatasiga o le lua inhibitors protease (proteins) o le HIV (400 mg o le lopinavir / 100 mg o le ritonavir) e o faatasi ma le faateleina o le AUC (0-24 h) ma le Cmax o le rosuvastatin i le 2 ma le 5 taimi.

Anetusi - o le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi ma faʻamalosi e aofia ai le alumini ma le magnesium hydroxide, e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le plasma concentration o rosuvastatin e tusa ma le 50%. E leai se faʻaiʻuga o lenei faʻafitauli pe afai e faʻaaogaina aitema 2 itula i le maeʻa ai o le suʻega.

Erythromycin - o le faʻaoga tutusa o le gasegase ma le erythromycin e mafua ai ona paʻu i le AUC (0-t) o le rosuvastatin e 20% ma lona Cmax e 30%. O sea ituaiga fegalegaleaiga e mafai ona tupu ona o le faateleina o le motusite o le intestinal mafua mai i le faaaogaina o le erythromycin.

Faʻailoga Hormonal / togafitiga o le homone (HRT) - o le faʻaaogaina faʻatasi o le gasegase ma le faʻamalosi o le hormonal e faʻateleina ai le AUC o le ethinyl estradiol ma le norgestrel e 26% ma le 34%, i le faasologa. O sea faʻalauteleina o le faʻamaʻi o plasma e tatau ona amanaia pe a filifilia se fualaau o faʻamaʻi faʻamaʻi. E leai ni faʻamatalaga o le pharmacokinetic i luga o le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo ma hormone, o le mea lea, e le mafai ona faʻamavaeina se faʻapena tutusa pe a faʻaaogaina lenei tuufaatasiga. Ae ui i lea, o lenei tuufaatasiga sa masani ona faʻaaogaina i le taimi o suʻega faʻapitoa ma sa talia lelei e tagata gasegase.

Digoxin - E leai se fesoʻotaʻiga faʻasoa tele o rosuvastatin ma digoxin e faʻamoemoeina.

Isoenzymes o cytochrome P450 - rosuvastatin e le o se inhibitor poʻo se faʻatoʻilaloina o cytochrome P450. E le gata i lea, o le rosuvastatin o se mea vaivai mo lenei faiga ole isoenzyme. E leai se fegalegaleaiga faʻasolosolo i le va o le rosuvastatin ma le fluconazole (o le inhibitor o le isoenzymes CYP2C9 ma le CYP3A4) ma le ketoconazole (o le inhibitor of the isoenzymes CYP2A6 and CYP3A4). O le faʻaoga faʻaaogaina o le rosuvastatin ma le itraconazole (o le inhibitor o le isoenzyme CYP3A4) faʻapupulaina ai le AUC o le rosuvastatin e 28%, lea e le aoga tele. O le mea lea, o fegalegaleaiga e fesootai ma le cytochrome P450 e le o faamoemoeina.

Faʻasalaga:

E le o faʻamatalaina le ata o le faʻasologa.

Faatasi ai ma se fualaau e tasi o le tele o aso i aso taitasi o fualaau faasaina, e le suia lava ia vaega o le pharmacokinetic o le rosuvastatin.

Togafitiga: faailoga, mataʻituina o le ate ma le CPK galuega e tatau, e leai se vaifofo faapitoa, e le aoga le toto.

Faʻaiʻuga:

Faʻavasegaga o le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu: masani (> 1/10), masani (> 1/100, ae 1/1000, ae 1/10,000, ae

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le a le mea e fesoasoani ia Roxer? Faʻamatala le fualaau faasaina i mataupu nei:

  • afaina o le dyslipidemia poo le hypercholesterolemia (e avea o se faaopoopoga i le taumafataga faatasi ai ma le le atoatoa o metotia o fualaau faasaina - togafitiga mamafa, gaioiga faaletino, ma isi),
  • aiga faʻapitoa o le hypercholesterolemia (faʻaopoopoga i le togafiti togafitiga muamua),
  • ituaiga IV hypertriglyceridemia (faʻapipiʻi i le taumafataga),
  • le atinaʻeina o le atherosclerosis i tagata gasegase o loʻo faʻataʻitaʻiina togafitiga mo se faʻaitiitia i le faʻamalosi o Xc ma Xs-LDL i le plasma,
  • puipuiga muamua o faʻamaʻi fatu (faʻataunuʻuina o le toe faʻaleagaina, faʻaleagaina o le myocardial, stroke) i tagata mamai i se vailaau faʻapitoa i faʻamaʻi o le fatu, faapea foi ma tagata matutua,

Faatonuga mo le faaaogaina Roxer, fua

O mea e faʻaaogaina e faʻatatau taʻitasi, i lalo o le puleaina o le cholesterol i le plasma toto. Latou te inuina le fualaau faasaina e tusa lava po o le a le meaai, faʻamaligi i le vai. E tusa ai ma faatonuga, o le fua muamua e le sili atu i le 1 papa o le Roxer 5 mg / 10 mg i le aso.

Ole fua pito i maualuga e 40 mg i le aso.

O le faatonuina o le maualuga o le 40 mg i le aso e mafai ona na o tagata mamaʻi e maua i le hypercholesterolemia ma i le maualuga o le faʻafitauli o faʻafitauli mai le cardiovascular system (aemaise lava i mataupu o le hypercholesterolemia), lea e le maua ai le 20 manaʻo i le aso. O le taitaia o togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faafomai.

O le tagofia o fualaau faʻamaʻi ile 40 mg i le aso i tagata mamaʻi e le i masani ona talanoa i se fomaʻi e le fautuaina. A maeʻa le 2-4 vaiaso o le faʻaaoga poʻo le faʻateleina i le fualaau o le vailaʻau, e tatau ona mataʻituina faailoilo o le metabolism (e mafai ona talafeagai pe a manaʻomia).

Ole fua ole 20 mg / aso e maualuga ile avega o genotypes c.521CC poʻo le s.421AA. O le maualuga maualuga (40 mg) e mafai ona faʻataʻitaʻiina i na o tagata gasegase e maualuga le maualuga o le maualuga o le cholesterol ma le maualuga o le lamatiaga o fatu.

Ole suʻeina o meaʻai (warfarin, ma isi mea) i le taimi e tasi e mafai ai e le statin ona faʻafefe, ma le glycosides cardiac (mo se faʻataʻitaʻiga, digoxin) - faʻatupulaia le faʻasalaga o le mulimuli.

O le togafitiga faʻapitoa o le tupu i totonu o le 5-8 aso, ma le pito sili ona maualuga - e ala i le 3-4 vaiaso o togafitiga.

Faʻaiʻuga

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le tofiga o Roxer e ono mafai ona tuʻuina atu i aʻafiaga nei:

  • I luga o le vaega o le puipuiga o le tino: angioedema ma isi faʻasaga e fesootaʻi ma le gasegase.
  • Mai le faʻaogaina o le tino: vaʻavaʻavaʻaʻi, maʻi tiga, manatuaina o le mafaufau, polyneuropathy.
  • Mai le gastrointestinal tract: o le tiga i le manava, leisa, faamaʻi, pancreatitis, siapatitis, jaundice, manava, gasegase o gasegase o le gasegase.
  • Mai le paʻu: paʻu, vevela, Stevens-Jones syndrome.
  • Mai le puʻu ma le mascular system: myalgia, myopathy, rhabdomyolysis.
  • Mai le polokalama urinary: proteinuria, hematuria.
  • Lautele: asthenia.

Contraindications

Ua faʻasaina e faʻatonu Roxer i mataupu nei:

  • hypersensitivity i le gasegase poʻo soʻo se vaega o le vailaʻau,
  • afaina o le ate i le gaioiga galue (aofia ai le faʻateleina o le gaioiga o le faʻasologa o le hepatic ma le faateleina o le gaoioiga o le faamaʻi hepatic i le toto toto e sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le VGN),
  • agavaʻa i le ogaoga o le toilalo (creatinine Cl itiiti ifo i le 60 ml / min),
  • myopathy
  • faʻaaogaina faʻatasi o cyclosporine,
  • gasegase na mafua mai i le atinaʻeina o faʻafitauli faigata,
  • maʻitaga, susu susu,
  • faʻaaoga i fafine o loʻo fananau mai e le o faʻaaogaina metotia talafeagai o le faʻasaina,
  • hypothyroidism
  • se tala faasolopito o maʻi mamaʻi (e aofia ai talafaasolopito o aiga),
  • le mautonu i le faʻaaogaina o isi talaʻaga o le HMG-CoA reductase inhibitors poʻo fibrates,
  • soona ava malosi
  • tulaga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le rosuvastatin i le plasma toto,
  • faʻaoga tutusa o fibrates,
  • lapatose inlerance, lactase deficiency, glucose-galactose malabsorption syndrome,
  • Tagata gasegase mongoloid
  • tausaga e 18 tausaga.

Faʻasalaga

E leai se faʻamatalaga i luga o le ata o le falemaʻi. O se suiga i le vaega o le pharmacokinetic o le gaioiga galue pe a le tausia le maualuga o tui.

O Rosuvastatin e leai se vailaau faʻapitoa, e le aoga le faʻamaʻi. I mataupu o le sologa lelei, o le togafitiga faʻamalosi e faia i lalo o le vaavaaiga o le galuega o le ate ma le creatine phosphokinase.

O analogs a Roxer, o le tau i falemaʻi

Afai e tatau ai, e mafai ona e sui Roxer i se faʻamatalaga tutusa mo mea gaʻo - o fualaau nei:

  1. Rosulip,
  2. Crestor
  3. Rosart,
  4. Reddistatin,
  5. Lipoprime,
  6. Rosuvastatin,
  7. Suvardio
  8. Rosistark,
  9. Rosufast,
  10. Rosucard.

I le filifilia o analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o Roxer, o le tau ma iloiloga o vailaʻau faʻatasi ai ma aʻafiaga faapena e le faʻaaogaina. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi ae le o le faia o se vailaau faʻapitoa mo fualaau faasaina.

Le tau i falemaʻi Rusia: Roxer tablets 5 mg 30 pcs. - mai le 384 i le 479 rubles, 10 mg 30 pcs. - mai le 489 i le 503 rubles, 15 mg 30pcs. - mai le 560 rubles.

Teuina i le vevela e oʻo i le 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. E tolu tausaga le ola o le taligalu. I totonu o falemaʻi, faʻasologa o faʻasalalauga.

E tusa ai ma fomaʻi, o Roxer e faʻaitiitia le cholesterol. Ua maitauina o le fualaau oona e amata ona vave maua ai le malosi o le togafitiga nai lo isi fualaau faasaina ma se aafiaga talitutusa. Faatasi ai ma le faapalepale lelei, faʻalauteleina togafitiga e mafai. Faatasi ai ma vaivaiga e taʻu mai ai se tau maualuga ma le atiina ae o aʻafiaga itu.

3 iloiloga mo "Roxer"

Faatasi ai ma nei fualaau oona, na ia faaitiitia le cholesterol toto i le lua masina mai le 9 i le 5.8, e mafai ona faigofie (e ese mai i le le mautonu o le tiga o le ulu tigaina i afiafi), e fai ma le agamalu, e aunoa ma ni mea na tupu. Ua faatonuina e le fomaʻi e ave i taimi uma, o le tau o le fualaau faasaina o le le fiafia, e taugata tele ia te au.

i le taimi lava e amata ai le faoa faamalosi, taofia le tagofia o fualaau faasaina, e fesoasoani tele i se tasi, ae le o mea uma.

Sa ou taumafai i ai. O le faʻaleleia atili na oʻo mai i le faaiuga o le vaiaso muamua, ae tutusa lava, sa ou i luga o se meaai. Sa ia tago i le fualaau faasaina mo se taimi umi, e tusa ma le 1.5 tausaga ma se malologa o le 2 masina. Cholesterol e maualalo.

Faiga faʻapolopolo

E maua le Roxer i le pepa o loʻo ufiufi ma se palanikeke paʻepaʻe, lea e eseese i foliga vaaia e fuafua i le faʻamalosi o le mea o loʻo galue ai i totonu:

  • Pusa ma le anotusi rosuvastatin i se fua o le 5, 10 po o le 15 mg, ia faia se taamilosaga lapotopoto, biconvex, ma se pa. I le isi itu ua faia ai le faailoga e tutusa ma le fua o le mea galue: "5", "10" ma le "15", faasologa.
  • Pusa ma le anotusi rosuvastatin i le 20 mg, lapotopoto, biconvex, ma se pa.
  • Pusa ma le anotusi rosuvastatin i se fualaau o le 30 mg, biconvex, ia i ai se foliga paʻu ma mea lamatia i itu uma e lua.
  • Pusa ma le anotusi rosuvastatin i se fuataga o le 40 mg, biconvex, ei ai foliga faʻapipiʻi.

I luga o le lau o le laulau, e lua laulau e manino lava ona iloa, o le pito i totonu e paepae.

Faʻataʻitaʻiga

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻatauga Roxer e faʻamoemoe i le:

  • Faʻailogaina o le gaoioiga o le enzyme microsomal hydroxymethylglutaryl-CoA reductaselea e avea o se mea e faʻaaogaina mo le faatapulaaina o le amataga o le tuufaatasiga cholesterol.
  • Tulaga masani o le lipid profile (lipid-lowering effect) ona o se faaitiitia o toto faʻatonuga o le aofaiga atoa cholesterol, faʻailoa, lipoproteins o le maualalo o le mamafa faapea foi le faateleina o le mamafa lipoproteins maualuga tele.

O vailaʻau faʻapitoa e maua mai i le vaega o le falemaʻi "Tulafono”.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Faatasi i le tino rosuvastatin faʻaosoina mea nei:

  • Fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o faʻatonuga maualalo le lipoprotein cholesterol,
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o faʻasalalauga cholesterol,
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o faʻamaʻi faʻatele,
  • Faʻamalosia le Faateleina o Taulaga maualuga lipoprotein cholesterol maualuga,
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le faʻasalaga laititi lipoprotein apolipoprotein (apoliprotein B),
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le faʻasalaga maualalo le lipoprotein cholesterol,
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le faʻasalaga le maualuga o le lipoprotein cholesterol,
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le faʻasalaga tino vaivai le lipoprotein triglycerides,
  • Faʻalauteleina le Taulaga toto plasma apoliprotein A1,
  • Faʻaitiitia le fua faatatau o le cholesterol laititi lipoproteinsi maualuga lipoprotein cholesterol maualuga,
  • Faʻaititia le tulaga lautele cholesterol i maualuga lipoprotein cholesterol maualuga,
  • Faaitiitia tulaga maualalo le lipoprotein cholesterol i maualuga lipoprotein cholesterol maualuga,
  • Faaitiitia tulaga laititi lipoprotein apolipoprotein (apoliprotein B) i apolipoprotein A1.

O le aʻafiaga faʻapitoa o le faʻaaogaina o Roxers e atiaʻe se vaiaso talu ona amata le vasega o togafitiga ma le fualaau faasaina. Pe tusa ma le 90% o le maualuga o le togafitiga e matauina pe a uma le lua vaiaso.

E masani ona fa vaiaso e maua ai le maualuga o le aoga, pe a maeʻa ona tausia i le vaitaimi o togafitiga mulimuli ane.

Lapataiga maualuga o plasma rosuvastatin e lima itula talu ona ave le pulu, o le faʻamaoniga o le bioavailability e 20%.

Rosuvastatin e tele naua faʻaliliu i totonu ateo le nofoaga autū autu e faʻapipiʻi cholesterol ma le metabolizing maualalo le lipoprotein cholesterol.

O le tufatufa atu o le vailaʻau e tusa ma le 134 lita. E tusa ma le 90% rosuvastatin fusi i plasma proteins (tele lava albumin).

Rosuvastatin metabolised i se tapulaa faatapulaaina (e tusa ma le 10%). In vitro faʻaaogaina tagata hepatocytes suʻesuʻega metabolism vailaʻau na faʻaalia ai e na o se mea e maualalo metabolism faʻavae i luga cytochrome P450 enzyme system. E le gata i lea, o lenei metabolism e le mafai ona manatu e taua le aoga.

O le autu isoenzymeauai i rovavastatin metabolismo le CYP 2C9. I se tulaga itiiti ifo, latou te auai i le faagasologa. isoenzymes 2C19, 3A4 ma le 2D6.

I le faagasologa o le metabolization, e lua autu metabolite:

N-desemethyl e tusa ma le afa afa o gaoioiga faʻatusatusa i rosuvastatin. E tusa ai lactone, ona manatu lea o se tino e le o toe galue.

Rosuvastatin e sili atu ma le 90% gaoioiga faʻatoʻilalo faasaga i hydroxymethylglutaryl-CoA reductase (HMG-CoA reductase), lea e taamilo i le tino o le tagata i le toto.

O le tele lava o loʻo faʻamaonia rosuvastatin (pe a ma le 90%) o loʻo faʻaalia e le suia ma mea e aofia ai inumaga. I lenei tulaga, o mea uma e gaoia ma le le amanaiaina o gaioiga galue o le a leai se aoga.

O totoerosuvastatin faʻamalosi e fatugaʻo ma le urine (tusa ma le 5% - e le suia).

O le afa o le ola o le vailaau e tusa ma le 20 itula ma e le faalagolago i le faateleina o le fualaau o le vailaʻau. Faʻasalaga tuʻufaʻatasiga mai plasma toto e tusa ma le 50 lita i le itula. O le fesuiaiga o le faasinomaga e faatatau i le tau aofaʻi (coefficient of variation) e 21.7%.

E pei lava o le mataupu i isi vailaau e taofia ai le gaioiga hydroxymethylglutaryl-CoA reductasepuʻeina e le aterosuvastatin faʻamalosia le auai o le OATP-S, o se mea taua tele i le faagasologa o le aveesea o mea mai ate.

Rosuvastatin e faʻaalia i se faʻaogaina o fualaau oona, lea e faʻateleina ai le faʻatusatusa i le faʻateleina o le fua o le vailaʻau.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o le fualaau faasaina e le afaina ai suiga i fualaau o le pharmacokinetic o lona gaosiga.

O le matua o le maʻi ma le kenera e le afaina ai le pharmacokinetics o le fualaau faasaina. I le taimi lava e tasi, o suʻesuʻega na faʻaalia ai i tagata gasegase o le Mongoloid, le AUC ma le maualuga o le plasma concentrations rosuvastatin e tusa ma le lua faaluaina maualuga e pei o tagata maʻi o le Caucasian race.

O Initia e tutusa o latou faailoga e maualuga atu mo tagata Caucasia e tusa ma le 1.3 taimi. E leai ni eseesega faʻapitoa i le va o le faʻalauiloa mo sui o le Negroid race ma le Caucasians.

I maʻi ma toe le manuia i le agamalu po o le foliga lelei, o faailoga o mea maualuga maualuga o le pulupastatin ma N-desemethyl i le plasma e tumau pea e le suia.

I ni faiga ogaogatoe le manuia faailoga o le maualuga o le plasma concentration rosuvastatin faateleina pe tolu ituaiga, ma le faailoga o le maualuga o le plasma concentration N-desemethyl- e tusa ma le iva taimi pe a faʻatusatusa i faʻamaumauga o loʻo matauina i tagata volenitia maloloina.

Flasma concentration rosuvastatin i tagata mamaʻi sa i ai fomaʻipe tusa o le faalua ona sili atu nai lo i latou i volenitia maloloina.

At foia le ateona o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi, plasma concentrations rosuvastatin maualuga le siitia.

I maʻi gasegase o le vasega A tamaitiiti laʻitiiti, faailoga o le maualuga maualuga rosuvastatin i plasma toto ma AUC na siitia i le 60 ma le 5%, i le faasologa, faʻatusatusa i tagata gasegase, ate lea e maloloina.

Afai o le maʻi ate Faʻatasi i le vaega B e tamaitiiti laʻitiiti, o faailoilo e siitia i le 100 ma le 21%. Mo tagata gasegase o loʻo iai a latou faʻamaʻi i le vaega C, o faʻamatalaga e le o maua, lea e fesoʻotai ma le leai o se poto masani i le faʻamalolo mo latou.

Contraindications

O faʻamaoniga i le tofiaina o Roxer o loʻo aofia ai le rosuvastatin i doses tutusa ma le 5, 10 ma le 15 mg o:

  • hypersensitivity i se tasi poʻo le sili atu vaega o le vailaʻau,
  • faiga malosi ate faʻamaʻi (e aofia ai faʻamaʻi faʻamalositino o le natura le manino o aʻafiaga), faʻapea foʻi ma tuʻutuʻuga e faʻaalia i le faʻatupulaia mausali o gasegase e faʻaleagaina, ma tuutuuga o loʻo i ai soʻo se tasi o gasegase e faʻaleagaina faateleina e le itiiti ifo ma le tolu taimi,
  • togafiti fatugaolea e faʻamaonia ai creatinine e le silia le fua faatatau o le 30 ml / min,
  • faasolosolo faasolosolo faasolosolo manuia neuromuscular diseaseo loʻo faʻaalia e le faʻamaʻi muamua o maso (myopathies),
  • faʻaaogaina faʻatasi o se antidepressant Cyclosporin,
  • ua maua i le tele o aʻafiaga o atinaʻe faʻafitauli faʻapitoa,
  • le faapalepale Lactose,
  • lactase le atoatoa,
  • glucose galactose malabsorption,
  • maʻitaga (faʻapea foʻi, e le o faʻamaonia le vailaau mo fafine o le gaosia o tausaga pe afai e le faʻaaogaina togafiti),
  • susu
  • tausaga e 18 tausaga.

Fualaau oona rosuvastatin 30 ma le 40 mg ua solia:

  • gasegase e maua ai le gasegase i se tasi poʻo le sili atu vaega o le vailaʻau,
  • gasegase o loʻo i ai faiga faʻaalia ate faʻamaʻi (e aofia ai faʻamaʻi faʻamalositino o le natura le manino o aʻafiaga), faʻapea foʻi ma tuʻutuʻuga e faʻaalia i le faʻatupulaia mausali o gasegase e faʻaleagaina, ma tuutuuga o loʻo i ai soʻo se tasi o gasegase e faʻaleagaina faateleina e le itiiti ifo ma le tolu taimi,
  • togafiti fatugaolea e faʻamaonia ai creatinine e le silia le fua faatatau o le 60 ml / min,
  • faasolosolo faasolosolo faasolosolo manuia neuromuscular diseaseo loʻo faʻaalia e le faʻamaʻi muamua o maso (myopathies),
  • hypothyroidism,
  • faʻaaogaina faʻatasi o se antidepressant Cyclosporin,
  • ua maua i le tele o aʻafiaga o atinaʻe faʻafitauli faʻapitoa (pe a i ai i le talafaasolopito o le tagata maʻi se tusi i luga o le maso o le vevesi ua faʻaosofia e se isi vailaʻau faʻasaina hydroxymethylglutaryl-CoA reductase poʻo sauniuniga faʻavae fibroic acid),
  • ava malosi
  • mamafa mamafa foia le ate,
  • Mongoloid race
  • faʻafeiloaʻiga tutusa fibrate,
  • le faapalepale Lactose,
  • lactase le atoatoa,
  • glucose galactose malabsorption,
  • maʻitaga (faʻapea foʻi, e le o faʻamaonia le vailaʻau mo fafine o le gaosia o le matua pe afai latou te le faʻaaogaina faʻamaʻi),
  • susu
  • e oʻo atu i le 18 tausaga ma sili atu i le 70 tausaga.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga nei e mafai ona tupu i le taimi o togafitiga ma Roxeroy:

  • afaina le polokalame puipuiaaofia ai faʻamatalaga e mafua mai i le gasegase rosuvastatin poʻo isi vaega o fualaau faasaina, e aofia ai le atinaʻe angioedema,
  • afaina mamanufaʻaalia i le tulaga masani o le tumau, tiga i totonu o le vasa o loʻo i ai, faʻalavelave, i se tulaga e seasea ona tupu pancreatitis,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i le vaega o le paʻu ma gaʻo vaʻaia ma ua faʻaalia i le fulufulu o le paʻu, paʻu o le paʻu,urticaria,
  • skeletal muscle dysfunction, lea e faʻaalia e faʻataʻitaʻiga (masani) ma nisi taimi myopathies ma rhabdomyolysis,
  • masaniga masani, o le mea sili ona taatele o le asthenia,
  • afaina fatuga ma urinary tract, lea e masani ona tuʻufaʻatasia ma le faateleina o le faʻaogaina o le polotini i le urine.

Roxer atonu e aʻafia ai suiga i totonu ole potu suesue. O le mea lea, a uma ona ave le fualaau faasaina, e ono faateleina le gaioiga fatu fatu fatufaʻamaʻi fua glucose, bilirubinate le enzyme gamma glutamyl transpeptidases, alkaline phosphatase, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o le plasma concentration o hormones suiga vevela.

O le televave ma le mamafa o aʻafiaga o itu e faʻalagolago ile toto.

Roxer laupepa: faatonuga mo le faʻaaogaina, metotia o le pulega ma fuataga faʻatonutonu

Aʻo leʻi faʻatuina le vailaʻau, e fautuaina le tagata maʻi e sui i se meaʻai masani, o le faʻamoemoega o le faʻaitiitia o le maualuga cholesterol. Auai i lenei taumafa e tatau ma ao faagasolo togafitiga.

Ole suʻega na filifilia taʻitasi e le fomaʻi e faʻalagolago i le faʻamoemoe o togafitiga ma lona aoga. E faatagaina e ave le vailaʻau i soʻo se taimi o le aso, e le noatia i le taimi e 'ai ai.

O le papaa ua foloina uma, e aunoa ma le pipiʻi, e aunoa ma le inu ma inu tele vai.

Tagata maʻi ma hypercholesterolemia e tatau ona e amata ave le fualaau faasaina i ni atopa e tutusa ma le 5 po o le 10 mg rosuvastatin. O fualaau e ave faʻafofoga tasi i le aso. E le gata i lea, o loʻo iai pea lenei tulaga mo tagata gasegase e leʻi togafitia statins, ma mo gasegase ua uma ona togafitia i fualaau faasaina e taofia ai le gaioiga hydroxymethylglutaryl-CoA reductase.

Pe a fuafuaina le fua muamua o Roxers, e taulaʻi atu e le fomaʻi i le fua o le faʻamaoniga cholesterol, ma iloiloina foi tulaga lamatia tau atinae cardiovascular complications ma aʻafiaga.

I mataupu pe a talafeagai ai, e mafai ona fetuunai le fuainumera i le isi tulaga, ae peitai, o sea fetuunaiga e le faia muamua nai lo le 4 vaiaso talu ona maeʻa le taimi muamua.

Talu ai ona o le leaga o gaioiga e mafua mai i le natura, ma pe a ave le 40 mg o le rosuvastatin e masani ona tupu nai lo le ave i ni mea laiti, o le faateleina o le dose i aso taitasi i le 30 po o le 40 mg e tatau ona faia ma le faaeteete:

  • ogaoga gasegase hypercholesterolemia,
  • gasegase o le a sili atu ona atiaʻe faʻafitauli mai le galuega loto ma vascular system (aemaise lava, pe a maua le maʻi familial hypercholesterolemia).

Afai e fai sina tootoo rosuvastatin i nei vaega o tagata gasegase na le tuuina mai le taunuuga faamoemoeina, pe a uma le tofiaina o Roxers i se fua faatatau o le 30 po o le 40 mg i le aso, e tatau lava i tagata maʻi ona i lalo o le vaavaaiga a a latou fomaʻi.

E le gata i lea, o togafitiga faafomaʻi faʻapitoa e faʻaalia i mataupu pe a vave amata ona togafitia i togafitiga o le 30 po o le 40 mg.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o Roxer 20 mg o loʻo faailoaina o se fua muamua mo le puipuia o faʻamaʻi loto ma vaa i gasegaseo loʻo i ai se faʻalavelave maualuga e mafai ona atiaʻe ituaiga faʻaleaga.

Tagata e leai se faʻaletonu o galuega fatuga E leʻo manaʻomia le faʻasologa o fualaau, ae ui i lea, o le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia ma le faʻaeteete i lenei vaega o tagata gasegase.

I le tulaga o galuega le lelei fatuga talafeagai pe a vaʻaia creatinine i totonu o le 60 ml / min, togafitiga e amata ile 5 mg. Maualuga o vailaau faʻasaina (30 ma le 40 mg) e faʻasaina.

Tagata faʻamaʻi tigaina fatugao le faatonuina o le vailaʻau i soo se mea e faasaina.

Aʻo faʻasalaina ai aʻa i tagata maʻi ma ate faʻamaʻi, faailoga o lea mea tamaitiiti laʻitiiti e le sili atu i le 7, e leai se faʻaopoopoga i le faʻaalia lelei rosuvastatin.

Afai o faailoilo o le gaioiga galue atee tutusa ma le 8 po o le 9 i totonu tamaitiiti laʻitiiti, faʻalauteleina le faʻalauteleina o mea. O le mea lea, ao le i faatonuina le fualaau faasaina i ia tagata gasegase, o se suʻesuʻega faaopoopo o galuega fatuga.

Iloa i le togafitia o tagata gasegase e sili atu i le 9 pasene i latou tamaitiiti laʻitiitio loʻo misi.

Faʻasalaga

Faʻaaliga ile falemaʻi atonu e ono tupu pe afai e sili atu i le fualaau ole fualaau ua fautuaina e leʻo faamatalaina. A maeʻa le toʻatasi o le Roxer i se fualaau ile tele o taimi e sili atu nai lo aso ua faatulagaina i aso taitasi, o suiga taua i le pharmacokinetics rosuvastatin e le o taʻua.

I le tulaga o le sologa lelei ma le tupu faailoga o le inisua o le tino o loʻo faʻaalia togafitiga faʻapitoa ma, pe a talafeagai ai, o le tofiaina o se seti o lagolagosua lagolago.

E fautuaina foi le mataituina o galuega. fatu fatu fatu ma faia se suʻega e iloilo ai galuega ate.

Talafeagai o le tofiga fomaʻi manatu e le talafeagai.

Fegalegaleaiga

I le tofiaina o Roxers e faʻatasi ma Cyclosporine Na faʻaititia le AUC rosuvastatin (pe tusa ma le fitu taimi), ao le faʻasalaga plasma cyclosporine e tumau pea e le suia.

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma fualaau faasaina vitamin K po o vailaau e taofia ai le gaioiga hydroxymethylglutaryl-CoA reductase, i le amataga o le faagasologa o togafitiga, faʻapea foi ma le faʻaopoopoga i le aso i aso uma e ala i lona faʻasalaga, o le siʻitia o le INR (faʻavaomalo masani faʻavaomalo) e mafai ona maitauina.

I le avea ai o se tulafono, e faasaga i le talaaga o se faʻaititia o le faʻaititia e ala i le faʻasalaga poʻo le faʻamavaeina o fualaau faasaina, o lenei faailoga ua faʻaitiitia.

Faʻaaogaina faʻatasi ma le fualaau o le lipid-lowering Esetima e le faʻaosofia ai suiga i le AUC ma le maualuga o le plasma concentrations o fualaau faʻasaina uma, ae ui i lea, e le faʻatea ese le avanoa o fegalegaleaiga pharmacodynamic.

Faʻatasi ma Gemfibrozil ma isi vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le maualuga lipidsfaʻaleleia ai le lua faʻateleina o le AUC ma le maualuga o le plasma concentration rosuvastatin.

O suesuega faʻapitoa na faʻaalia ai lena tofiga ma Faʻamaonia atonu e le o se fiafiaga i se suiga i vaega o le pharmacokinetic, ae ui i lea, o le tulaga e le mafai ona faia e le pharmacodynamic interaction o fualaau faasaina e le o aofia ai.

Tusia fualaau faasaina Hemfibrozil ma Faʻamaoniafaapea foi fualaau faasaina nicotinic acid, ao latou taimi atofaina faʻatasi ai ma inhibitors hydroxymethylglutaryl-CoA reductase faateleina le avanoa e atiaʻe ai myopathies (o le mea e ono tupu, e mafua ona o lo latou gafatia e faʻaosoosoina ai se foliga talitutusa pe a fai o loʻo faʻatulagaina e avea ma sooupu monotherapeutic).

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o Roxers ma fibrates, rosuvastatin i pusa tutusa ma le 30 ma le 40 mg e le o faʻamaonia. Uluaʻi fua o aso taitasi rosuvastatin mo tagata gasegase fibrates5 mg.

Faʻaauau le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma inhibitors serinepuipuiga faʻaosoina se suiga o le faʻaalia rosuvastatin. Mo lenei mafuaaga, e le o faʻamatalaina Roxer. HIV-o loʻo gasegase tagata gasegase e togafitia togafitiga ma fualaau faʻasaina serine proteases.

A o taofiofi talatala folasia o sauniuniga o plasma rosuvastatinfaaitiitia e tusa ma le afa. Le faʻaitiitia o le mamafa o lenei aafiagaatacids E fautuaina e ave le lua itula i le maeʻa ai o le laupepa a Roxer.

Faʻasaga i tua o se tofiga tutusa rosuvastatin ma Erythromycin AUC fua rosuvastatin e faʻaititia le 20%, ma o lona faʻasalaga plasma e tusa ma le tolu. Atonu e mafua mai i le siitia o le taʻavale. togafinilea e faʻafefe ai Erythromycin.

Faʻatasi ai ma le tofiaina o Roxers e faʻatasi ma faʻamatalaga faʻamalosi mo le faʻafofoga tautala, o le AUC faʻaalia ethinyl estradiol faʻateleina i le 26%, ma le faʻamaumauga e tasi mo norgestrel - e 34%.

O lenei siitaga i le AUC e tatau ona mafaufauina pe a filifilia le togi sili ona lelei. togafitimo le faʻafofoga tautala.

E leai ni faʻamatalaga o le pharmacokinetic e uiga i le faʻaaogaina o vailaʻau mo togafitiga e sui ai le hormone, peitai, o le a le mafai ona faʻamaonia le fegalegaleaiga ma le faʻateleina o le AUC.

Suesuega o le tuufaatasiga o le rosuvastatin ma se tagata sosoʻo Digoxin e leai ni fegalegaleaiga faʻapitoa.

Rosuvastatin E leai se mea e lofituina pe faʻaosofia ai isoenzymes le faiga cytochrome P450. E le gata i lea, o le metabolization rosuvastatin i lalo o la latou faatosinaga e laʻititi ma e le taua tele.

Soo se fegalegaleaiga anoa i le va rosuvastatin ma sui soosoo Fluconazole ma Ketoconazolelea e taofia ai le gaioiga o le cytochrome isoenzymes e leʻi matauina.

Faʻatasiga faʻatasi ai ma le vailaʻau faʻasaina o Intraconazole, lea e taofia ai le gaioiga isoenzyme CYP 3A4, faʻateleina le siitia o AUC o le rosuvastatin e 28%. Ae ui i lea, o lenei siʻitia e leʻo manatu i le falemaʻi taua.

Pharmacokinetics

O le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le plasma concentration (Cmax) o le rosuvastatin i le toto pe a uma le faʻafofoga tautala e tusa ma le 5 itula. Lafoaia atoatoa o se vailaau

20% O le gasegase e tupu i le ate. O le tele o le tufatufaga e tusa ma le 134 lita. O le tele o le mea (e tusa ma le 90%) e fusifusia i masini plasma, aemaise lava i le albumin.

O Rosuvastatin e naʻo le faʻatapulaʻaina o le gataifale (

10%). O le vailaau e faʻaaogaina i ni mea e le o ni mea patino ole cytochrome P450. O le isoenzyme autu o loʻo aofia i lona metabolism o le isoenzyme CYP2C9. O le auai i le metabolism o le isoenzymes CYP2C19, CYP3A4, CYP2D6 e tupu i se tulaga maualalo. O le metabolites masani lauiloa o le N-desmethylrosuvastatin (o le gaoioiga e tusa ma le 2 taimi e maua ai lalo ifo o le rosuvastatin) ma lactone metabolites (e le oi ai ni galuega faʻafomaʻi). O le vailaʻau faʻamalosi mo le faʻasaina o le plasma HMG-CoA reductase o loʻo tuʻuina mai e mafua ona o le gasegase (sili atu i le 90%).

E tusa ma le 90% o le vailaau e faʻaaogaina e ala i le inumaga e le suia (e aofia ai le gasegase / mimiti), o le mea e totoe - e ala i fatugaʻo. O le afa o le ola o se vailaau mai le plasma toto e tusa ma le 19 itula (o le faateleina o le fua e le afaina ai lenei faailoga). O le faʻaaogaina o le plasma o le 50 l / h (faʻatasi ai ma le tele o suiga - 21.7%).

I le faʻaaogaina i aso taitasi, o suiga i vailaau o le pharmacokinetic e le o matauina. Faʻalauteleina le faʻalauteleina o le faʻatupulaia i le fua ole fua.

E tusa ai ma suesuega a le pharmacokinetic, i tagata gasegase o le Mongoloid (Iapani, Filipino, Saina, Koreans ma Vietnamese), o le median AUC ma le maualuga o le maualuga o le totoina o le rosuvastatin e tusa ma le 2 taimi e faatusatusa i le Caucasoid race, mo Indians o le faateleina o le faateleina i le median AUC ma Cmax e 1.3.

I tagata gasegase e faʻamaonia le creatinine (CC) e itiiti ifo nai lo le 30 ml / minute, o le faʻasalaga plasma o le rosuvastatin ma le N-desmethylrosuvastatin i le toto e faʻaititia ai le tele.

I faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi inu, o le maualuga o le plasma o le rosuvastatin e tulaʻi lelei. Pe a faatusatusa: tagata gasegase e faigaluega / ate ma le ate (e tusa ai ma le fua ole Child-Pugh: 7 ma le pito i lalo / 8-9 points) O le AUC ma le Cmax o le rosuvastatin e faateleina i le 5 ma le 60% / 21 ma le 100%. O le poto masani i le faʻamalolo i tagata mamaʻi e le maua le ate i luga aʻe o le 9 pasene ua toesea.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le vailaau faasaina Roxer o loo maua i le laulau i luga o le laulau mo le tautala tautala (pule tautala). O pusa laʻau e ufiufi i se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. Taalo, biconvex ma se pa, i le isi itu o le makaina o le "10", saini. O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le rosuvastatin. O ona mea i totonu o le tasi papapu e 10 mg. E aofia ai foʻi ma mea faʻalavelave, e aofia ai:

  • Macrogol 6000.
  • Mono-methacrylate copolymer.
  • Microcrystalline cellulose.
  • Colloidal silicon dioxide.
  • Titanium dioxide
  • Crospovidone.
  • Lactose Monohydrate.
  • Magnesium stearate.

O laupepa Roxer o loʻo afifiina i totonu o se fasi pepa e 10 vaega. O se pepa palota e aofia ai le 3 po o le 9 pepa ma faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Fale faʻamaloilo

O le elemene aoga autu o le laupepa o Roxer, poloka o le rosuvastatin poloka o le enzyme HMG-CoA reductase, lea e nafa ma le tuufaatasia o le vailaau o le cholesterol mevalonate. O loʻo galue malosi i totonu o ate, o loʻo nafa ma le faʻasologa o le (cho) o le cholesterol, ona o le maualuga o le maualuga o lona toto. E le gata i lea, e le gata i le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le maualuga o le lipoproteins maualuga e maualalo ifo (fesoasoani i le teu o le cholesterol i puipui o arteries) ma le maualuga o le lipoproteins maualuga (faʻaitiitia le malosi o le gaioiga o le cholesterol i pa o arteries).

A maeʻa ona ave laupepa a Roxer i totonu, o le eletise malosi e vave lava, ae le o le gaʻo atoa i totonu o le toto. I le tafe o le toto, e ulu atu ai i totonu o suauu ate (hepatocytes), pe a iai sona aʻafiaga. Rosuvastatin e le o faʻafeiloaʻiina ma e leai se fesuiaiga e le fesuisuiaʻi aemaise lava i feces.

Tosiga ma le pulega

I totonu, e le tatau ona ulaina pe nutimomoia le laulau, faʻamalo atoa, fufulu i le vai, e mafai ona ave i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga. Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma Roxer, e tatau i le tagata maʻi ona amata ona mulimuli i se fua faʻatatau o le hypolesterolemic ma faaauau pea ona mulimuli i le taimi o togafitiga. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia taitoatasi ma faalagolago i sini o togafitiga ma le tali atu i togafitiga, ia amanaʻia fautuaga a le atunuu i luga o ni lipid plasma concentrates concentrations. Ole fua ole laʻau fautuaina mo tagata gasegase e amata ona ave le vailaʻau, poʻo le gasegase o le gasegase o le HMG-CoA reductase inhibitors, e tatau ona 5 poo le 10 mg o fualaau o Roxer i lea aso ma lea aso.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faasaina i le gemfibrozil, fibrates, acidic nicotinic i le lipid lowing doses (sili atu i le 1 g / aso), o le fua muamua o le vailaʻau e 5 mg / aso. A filifilia se fua muamua, e tatau ona taʻitaʻia e le tagata palasia le plasma cholesterol ma ia amanaʻia le ono lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli o le cardiovascular, ma le ono ono lamatia ai aʻafiaga o aʻafiaga e tatau ona amanaia. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le fualaau ile 4 vaiaso.

Ona o le faʻaaogaina o se fualaau o le 40 mg / aso, pe a faatusatusa i fua o le fualaau faasaina, o le faateleina o le dose i le maualuga o le 40 mg / aso e tatau ona mafaufauina na o tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le hypercholesterolemia ma se maualuga maualuga o le faatupuina o faafitauli i le cardiovascular ( aemaise lava i tagata gasegase e iai le hypercholesterolemia faaleaiga) oe na le ausia le taunuuga o le togafitiga ma se fualaau o le 20 mg / aso, ma o le ai ai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ae maise lava o le mataituina ma le totoa o tagata gasegase e maua le vailaau i se fualaau o le 40 mg / aso e fautuaina.

O le faʻaaogaina o se fualaau o le 40 mg / aso i tagata mamaʻi e le i faʻatalanoaina muamua se fomaʻi e le fautuaina. A maeʻa le 2-4 vaiaso o togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fualaau o le fualaau o Roxer, o le mataʻituina o le lipid metabolism e tatau (tatau ona faia le faʻasologa o fuainumera pe a tatau ai).

Tagata gasegase ma le gaʻo

I tagata gasegase i le laʻititi poʻo le faʻaleagaina o le tino, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. I tagata gasegase e le atoatoa le malosi (CC e itiiti ifo i le 30 ml / min), o le faʻaaogaina o Roxer e faʻasaina. O le faʻaaogaina o Roxer i se fualaau o le sili atu ma le 30 mg / aso e faʻasalaina i tagata mamaʻi e tusa ai ma le lē atoatoa o le tino (CC itiiti ifo i le 60 ml / min). Mo tagata mamaʻi e leai se aoga, o le togafitiga muamua fautuaina o Roxer e 5 mg / aso.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu

Roxer's drug is contraindicated in pregnancy ma lactation.

O tamaitai o le tausaga fanau e tatau ona faʻaaogaina auala talafeagai mo le faʻasaina.

Talu ai o cholesterol ma mea e faʻapipiʻiina mai le cholesterol e taua tele mo le atinaʻeina o le tamaititi, o le aʻafiaga e ono aʻafia ai le HMG-CoA reductase mo le fetus e sili atu i le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le maʻitaga.

I le tulaga o le maitaga i le taimi o togafitiga, e tatau ona taofi vave le faʻaaogaina o le vailaʻau.

E leai ni faʻamatalaga i luga o le excretion o le rosuvastatin ma susu o susu (ua iloa o isi inhibitors o le HMG-CoA reductase e mafai ona faʻamalosi i le susu o susu), o le mea lea e tatau ai ona faʻagata le faaaogaina o le vailaʻau i le taimi o le fafagaina o susu.

Faʻasalaga le toe galue

I tagata gasegase e maua mai i luga o gasegase o le rosuvastatin (e tusa ma le 40 mg / aso), na maitauina le proteinuria tubular, lea na iloa e ala i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, ma, i le tele o tulaga, sa faʻavaitaimi pe puupuu. O ia proteinuria e le o faailoa mai ai se gasegase po o se alualu i luma o maʻi faʻamaʻi faʻasaga. O le tele o le faʻaleagaina o le tino o le tamaititi na taʻua i le faʻataʻalogaina o faʻataʻitaʻiga o le rosuvastatin e sili atu ma se fua o le 40 mg / aso. I tagata gasegase e ave le Roxer fualaau faasaina ile 30 po o le 40 mg / aso, e fautuaina e mataʻituina faailoilo ole galuega ile taimi ole togafitiga (ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 3 masina).

Aafiaga i luga o le maskulekelet system

I le faʻaaogaina o le gasegase i soo se ituaiga, ae maise lava i vailaʻau e sili atu i le 20 mg / aso, o aʻafiaga nei i luga o le maskloskeletal system na lipotia mai: myalgia, myopathy, mea e le masani ai, rhabdomyolysis. O mataupu e le masani ai o le rhabdomyolysis sa maitauina i le faaaogaina tutusa o HMG-CoA reductase ma inhibitors ezetimibe. O sea faʻasigaga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, talu ai e le mafai ona faʻamaloloina fegalegaleaiga faʻakosipisi. E pei o le isi o le HMG-CoA reductase inhibitors, o le taimi o le rhabdomyolysis i le faʻagaioiga o le faʻaaogaina o le vailaʻau o Roxer e sili atu pe a oʻo i le 40 mg / aso.

Fuafuaga o le CPK galuega

O le CPK galuega e le mafai ona fuafuaina pe a maeʻa le malosi o le tino ma i le iai o isi mafuaaga talafeagai mo le faateleina o lana gaoioiga, e mafai ona taʻitaʻia ai se faʻamatalaga sese o iuga. Afai o le uluai gaoioiga o le CPK e sili atu le maualuga (5 taimi maualuga atu nai lo le tapulaa pito i luga o le masani), e tatau ona faia se iloiloga faifai pea pe a uma le 5-7 aso. E le mafai ona e amata togafitiga pe afai o faʻamaumauga o le faʻamaumauga e faʻamaonia ai le galuega KFK maualuga (sili atu ma le 5-sili atu le maualuga o le tapulaa maualuga).

A o lei amataina togafitiga

E fuafua i le fualaau o aso taitasi, o le Roxer o fualaau faasaina e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete i tagata gasegase ei ai tulaga lamatia o le myopathy / rhabdomyolysis, poʻo le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina (inisi vaega "Contraindications" ma le "Faʻaeteete").

O nei mea e aʻafia ai:

  • ua le atoatoa le aoga,
  • hypothyroidism
  • se tala faasolopito o maʻi mamaʻi (e aofia ai talafaasolopito o aiga),
  • afaina i le taimi o le aveina o isi inhibitors HMG-CoA reductase poʻo fibrates i le talafaasolopito,
  • inu tele
  • silia le 65 tausaga
  • tuutuuga e mafai ona faateleina ai le faateleina o le gasegase i le plasma toto,
  • faʻaoga tutusa o fibrates.

I ia ituaiga o gasegase, e talafeagai le iloiloga o tulaga lamatia ma aoga aoga o togafitiga. O le siakiina o siama e fautuaina foi. Afai o le uluai gaoioiga a le CPK e silia ma le 5 taimi sili atu nai lo le tapulaa maualuga o le masani, e le tatau ona amataina le togafitiga ma Roxer.

A o togafitiga ma le fualaau faasaina

O le tagata maʻi e tatau ona logoina le manaʻomia mo vave togafitiga faafomaʻi i le tulaga o le faʻafuaseʻi o le tiga o le musika, vaivaiga o le musika poʻo le taofiofi, aemaise lava i le faʻatasi ai ma le malaise ma le fiva. I ia ituaiga o gasegase, e tatau ona fuafuaina le gaoioiga CPK. O togafitiga e tatau ona faamutaina pe afai o le gaoioiga o CPK ua matua faateleina (silia ma le 5 taimi e faatusatusa i le tapulaa pito i luga o le masani) pe afai foi o faailo o maso e mafua ma mafua ai le le mautonu i aso taitasi (tusa lava pe le o le sili atu ma le 5 taimi le tapulaa o le CPK faatulagaga). Afai o le a mou ese atu faailoga ma toe faafoi atu le CPK i le masani, e tatau ona faia le iloiloga e toe faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o Roxer poʻo isi HMG-CoA reductase inhibitors i lalo ifo o suʻega ma togafitiga faʻaletoifua maloloina. Mataʻituina le gaioiga o CPK i le leai o ni faailoga e le talafeagai. O mataupu e le masani ai o tagata e le puipuia i le puipuia o le myopathy ma le faʻalauiloaina o le tino i le tino o le vaivai o le muscle ma le faʻateleina o le satiki CPK i le taimi o le togafitiga poʻo le taofia o le faʻaaogaina o inhibitors HMG-CoA reductase, e aofia ai le rosuvastatin. O suʻesuʻega faʻapitoa o le maso ma le popolega o le tino, suʻesuʻega faʻamaloilo, faʻapea foi ma le togafitiga o le immunosuppressive atonu e manaʻomia.

E leʻi i ai ni faailoga o le tele o aʻafiaga i luga o le maso o le skeletal pe a fai togafitiga ma togafitiga faʻatasi. Ae ui i lea, o le faateleina o le tupu o le myositis ma le myopathy na lipotia mai i tagata gasegase o isi inhibitors HMG-CoA reductase i le tuufaatasiga o mea e maua mai i le fibroic acid (eg gemfibrozil), cyclosporine, acidic nicotinic i le lipid low doses (sili atu i le 1 g / aso) azole, inhibitors protease inhibitors ma antiroiot macrolide.

A faʻaaogaina i nisi o inhibitors HMG-CoA reductase, gemfibrozil faʻateleina le lamatiaga o le myopathy. O le mea lea, e le fautuaina le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Roxer ma gemfibrozil. O le lelei o le toe suia o le maualuga o le plasma o lipids faatasi ai ma le faʻaaogaina o Roxer i fibrates poʻo le nicotinic acid i lipid lowering doses e tatau ona faʻaeteete lelei ile mafaufau i le ono lamatia. O le fualaau oona Roxer i se fualaau o le 30 mg / aso e faʻasaina mo le faʻamaopoopoina togafitiga ma fibrates. Ona o le faateleina o le lamatiaga o le rhabdomyolysis, e le tatau ona faaaoga Roxer i tagata gasegase i ni tulaga faigata e mafai ona oo atu ai i le myopathy po o tulaga e mafua ai le atinaʻeina o le le atoatoa (mo se faataitaiga, sepsis, hypotension ario, taotoga tele, tiga, gasegase tuga, endocrine ma le eletise eletise poʻo le le faʻasaʻoina).

Aafiaga i luga o le ate

E faʻatatau i le fua o aso taitasi, e tatau ona faʻaaogaina Roxer ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le tele o le ava malosi ma / poʻo se talaʻaga ole maʻi o le ate poʻo faʻaaogaina ai le faʻaaoga (vaai vaega "Contraindications" ma le "Faʻaeteete").

E fautuaina e fuafua suʻega o galuega ole ate ole leʻi amataina le togafitiga ma 3 masina talu ona amata. O le faʻaaogaina o le vailaʻau o Roxer e tatau ona faʻagata pe tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le vailaʻau pe afai o le gaioiga o le "ate" e faʻaleagaina i le toto toto e 3 taimi sili atu nai lo le maualuga o le masani.

I tagata gasegase ma le hypercholesterolemia ona o le hypothyroidism poʻo le nephrotic syndrome, o le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e tatau ona faʻatinoina aʻo lei togafitiga ma Roxer.

Faʻasologa o foliga

Pepa vali ata vali 5 mg, 10 mg, 20 mg ma le 40 mg

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - calcium rosuvastatin 5.21 mg, 10.42 mg, 20.83 mg, poʻo le 41.66 mg (tutusa ma le 5 mg rosuvastatin, 10 mg, 20 mg ma le 40 mg,),

itagata faʻatau: microcrystalline cellulose, lactose anhydrous, crospovidone, silicon dioxide, colloidal anhydrous, magnesium stearate,

ata tifaga: o le pule sili o le methacrylate bottled, macrogol 6000, dioxide titanium E171, lactose monohydrate.

O lapisi e faasolosolo faataamilo, o loʻo i ai se mea e sili atu i luga, e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe, faailogaina "5" i le tasi itu ma le paʻu (mo se fua o le 5 mg).

O lapisi faʻataʻamilosaga, o loʻo i ai se foliga o se paʻu paʻepaʻe, ua lalagaina i se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, faailogaina le "10" i le isi itu ma fagu (mo se vailaʻau e 10 mg).

Laupapa lapotopoto, ufiufi i se pusa paʻepaʻe paʻepaʻe, ma se paʻu (mo se vailaʻau e 20 mg).

Pepa faʻapipiʻi foliga o loʻo i ai foliga faʻapipiʻi, e ufiufi i se ofutino paʻepaʻe paepae (mo se vailaau e 40 mg).

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi amataina le togafitiga faʻamalositisi, e tatau i le tagata maʻi ona i ai i luga o se fua faʻataʻitaʻiina i le cholesterol maualalo ma faʻaauau pea ona tausisia lenei taumafataga i taimi o togafitiga. O le fualaau o le vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina taʻitasi, e fuafua i sini o togafitiga, tali a le tagata maʻi i togafitiga. O le aso muamua fautuaina ole fua ole aso e mai le 5 mg i le 10 mg ma e faʻaalu i le aso. O le fualaau e tutusa lelei mo tagata mamaʻi o loʻo ave fuainumera mo le taimi muamua, pe o le fesuiaiga mai togafitiga faʻatasi ma se isi inhibitor HMG, CoA reductase. Pe a filifilia se laasaga muamua, e tatau ona amanaʻia le tulaga muamua o le tagata cholesterol ma le lamatiaga o le cardiovascular i le taimi nei, faʻapea foi ma le ono lamatia o le faia o ni mea le lelei.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaleleia le fualaau ile 4 vaiaso. O le tele o taimi e maua ai lipoti ole gaioiga leaga ile 40 mg pe a faʻatusatusa i laʻititi maualalo, o le faʻaopopo i le dose ole 30 mg poʻo le 40 mg e tatau ona iloiloina mo naʻo loʻo maua ile hyperlipidemia ogaoga ma le maualuga o le cardiovascular (aemaise lava le hypercholesterolemia aiga) , lea e le mafai ai ona maua le maualuga o le lipid maualuga i le taimi e fai ai ni laʻasaga maualalo, ma o le a mataitu. O le taulaiga faapitoa i tagata gasegase e tatau ona tatau pe a amata ona faia ni fua o le 40 mg poo le 30 mg.

Faʻateleina le fualaau i le 40 mg e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E le o fautuaina se vailaau e 40 mg mo tagata mamaʻi e leʻi ave muamua le fualaau faasaina. A maeʻa le 2 vaiaso o togafitiga ma / poʻo le faateleina o le fua o le Roxer, e manaʻomia le mataʻituina o le lipid metabolism (pe a manaʻomia, fetuunaiga o fualaau).

Roxera® e mafai ona ave i soo se taimi o le aso, tusa lava po o le a le meaai.

Faaaoga i tagata matutua

O tagata e sili atu i le 70 tausaga e fautuaina e amata ona ave le vailaau faʻamaʻi ma le 5 mg

Faʻafitauli i tagata gasegase ma le le atoatoa

I tagata gasegase e le o manaʻomia le faʻasolosolo laʻititi, pe a leai se mea e manaʻomia, e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau, o le fua muamua o le fualaau faasaina e 5 mg. I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino (faʻaaogaina le creatinine e itiiti ifo i le 60 ml / min) - o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se vailaau e 40 mg ua solia. I tagata gasegase e leai se toilalo ogaoga (fatuina o le creatinine e itiiti ifo nai lo le 30 ml / min), o le faʻaaogaina o Roxer® ua solia.

Faʻafitauli i tagata gasegase e faʻaleagaina ai le ate

I tagata gasegase e 7 poʻo le itiiti ifo i le scores Child-Pugh, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase ma le togi e maualuga atu i le 9 i le fua ole Child-Pugh.

Roxer® ua solia i maʻi e maua ai le maʻi ate.

O se faʻaopoopoga i le faʻatinoga masani o le gasegase i totonu o Iapani ma Saina na lauiloa. Ole fua ole laʻau fautuaina mo tagata Asia e 5 mg. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i se fualaau o le 30 mg po o le 40 mg o loʻo faʻasalaina i tagata gasegase o tagata Asia.

Tuʻu atu i tagata mamaʻi i se vailaʻau i le myopathy

O le laʻau fautuaina mo tagata mamai ma mea e mafua ai le atinaʻe o myopathy e 5 mg. O mea e maua mai i le 40 mg ma le 30 mg ua solia i totonu o na tagata.

Tuua Lau Faamatalaga