E faʻapefea ona maua i le maʻisuka i alii ma tamaitai - o uluaʻi faʻamaoniga ma le siama

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e aʻafia ma le gasegase o le kulukose. O loʻo faʻaalia i le toto maualuga. I lenei tusiga, o le ae iloa ai ni faʻailoga se fitu o le a fesoasoani e te iloa ai le maʻisuka.

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka e le o se fesili e leai se uiga. Na matou faʻalogo uma e uiga i lenei faʻamaʻi matautia, e toʻatele e iai uo e maua i le maʻisuka. I le tulaga masani, ei ai ni a tatou manatu masani e uiga i lenei maʻi, ma o nisi taimi tatou te amata masalomia le maʻisuka ia i tatou lava. O tagata e le mulimuli i se soifua maloloina lelei, e pei o le suamalie, keke, ma isi mea, e masani ona faʻalogo i lapataiga e mafai e se olaga soifua ona oʻo atu i le maʻisuka.

O a mea e manaʻomia ona e iloa e iloa ai le maʻisuka?

Ina ia manuia le tetee atu i se faʻamaʻi, e tatau ona e iloa le mea o matou feagai. O le sili atu ona logoina i tatou e uiga i ai, o le tele lava o le manuia e mafai ona tatou tau ai.

O le maʻisuka e masani ona afaina ai tagata i le va o le 40 ma le 60 tausaga. I le taimi muamua, o le faʻamaʻi e le masani ona lagona, ma o loʻo maʻi o ia, e naʻo se tagata na te iloa pe a maeʻa se faʻalavelave ogaoga o le soifua maloloina pe a maeʻa se suʻega faafomaʻi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau, e le mafai ona faʻaumatia atoa ona faʻaaliga. O loʻo faʻaalia i le maualuga o le kulukosese (suka) i le toto, e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini poʻo ona o le mea moni o suauu o le tino e taofi saʻo le tali atu i le inisalini.

E manaʻomia se suʻega toto e faʻamaonia ai le maʻisuka. O sea ituaiga o siama ua faia pe afai o le maualuga o le kulukose i le toto e sili atu i le 125 mg / dl. E tele ituaiga o maʻisuka:

  • Ituaiga 1 maʻisuka. I lenei tulaga, o le pancreas e maua ai le inisalini laitiiti pe leai foi. O nei tagata maʻi e manaʻomia le faʻaauau pea o le inisalini. E tatau foi ona e tausisia se meaai maloloina.
  • Ituaiga 2 maʻisuka. I lenei ituaiga o maʻisuka, e le mafai e le tino ona faʻaaoga lelei le inisalini e maua mai i le pancreas. O le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona taatele i tagata matutua, faapea foi i tagata uma ma tagata lautele.

Mo togafitiga, insulin ma fualaau oona e maualalo ai le toto suka o loʻo faʻaaogaina. E tatau foʻi ona e faia faamalositino ma 'ai saʻo.

  • Gesational diabetes. O le maʻisuka ituaiga e mafai ona atinaʻe i fafine aʻo maʻitaga. I le taimi lava e tasi, o le gaioiga o le inisalini "poloka" o hormones o le maitaga. O lenei ituaiga o maʻisuka e masani ona tupu i fafine e sili atu i le 25 tausaga le matutua, aemaise lava pe ai ai le maualuga o le toto ma mamafa tele.

O le maʻisuka faʻamamafa e mafai ona fesootaʻi ma le faʻamaoni ma le polycystic ovary syndrome. I le 70% o mataupu, o le maʻisuka faʻamaʻi e faʻasaʻoina e ala i meaʻai. O gaioiga faaletino e fesoasoani foi.

3. Mausali fiainu

Afai o le ua e "faʻamago" i taimi uma, o loʻo e fia inu pea - o le isi lea faʻailoga e mafai ai ona e iloa le maʻisuka. O le mea moni e manaʻomia e le tino le sili atu ma le sili atu o le vai o se faʻamaoniga manino o le faʻailoga, e faʻamaonia ai e le o mea uma e faʻatonuina ma le tino.

O le fia inu pea e fesoʻotai ma le mea moni o le tino ua tele naua le suavai i totonu o le uila.

I lenei tulaga, e fautuaina e tineia lou fia inu i le vai, suavai masani ma mea e maua mai ai laau. Ma i le leai lava - o meainu suamalie, kofe, ava malosi ma sua suamalie ua faʻatau atu i fagu poʻo taga, aua o nei meainu uma e maua ai le toto suka.

Faailoga muamua o le maʻisuka

I le laasaga muamua, o le maʻi e mafai ona faʻavaivai, o uluaʻi faailoga o le maʻisuka e leʻo vave ona oʻo mai. O le tuʻuina atu o le soliga o le inu o le kulukose i totonu o le tino ma le faateleina o ona mea e amataina ai ia faailoga pei o le le lava o le fiaʻai - fiaai pea, fiainu, faateleina, tele o le urination. O uluai faailoga e aafia ai le vevela e masani lava ona mafua mai i le cystitis masani. O faʻamatalaga e aofia ai se suʻega toto ma faʻamatalaga nei:

  • o le faʻaaliga o le kulukose e maualuga atu nai lo le fesuiaʻiga i le toto masani ma se pusa tele mai le tolu i le tolu ma le afa i le maualuga o le 5.5 mmol
  • faateleina le faʻaaogaina o le suavai,
  • ogaoga fiaai, masani ona tuʻufaʻatasia ma le mamafa o le mamafa,
  • vaivai.

O nei faʻaʻailoga e taatele i le maʻisuka. Ua masalomia e se endocrinologist le faamaʻi, ma faatonuina ai o ia i nisi suesuega faaopoopo o le suesuega o meaola o le kulukose i sela. Urine, suʻesuʻeina le toto, siaki le paʻu - ua faia lenei mea e aʻafia ai isi faʻamaʻi o le endocrine. Ua fuaina le maualuga o le hemoglobin. O le fomaʻi e iloilo le faʻaalia o le maʻi, o le talafaasolopito o ona faʻamaʻi atoa.

Faailoga o le maʻisuka i fafine

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka? O a ni faailoga o le maʻisuka i fafine? Latou te fesoʻotai ma faʻamatalaga patino o le tino, aafia ai galuega faʻatino. O faʻailoga aloaʻia - faʻafitauli o le gataifale, faʻamaʻavaʻava, gutu malulu, vaivaiga i lima, faʻatasi ma uiga o le tino o le fafine. I teineiti, latou te aofia ai na uiga:

  • O Candidias o se gaogao ona o le maualuga o suka i luga o le paʻu.
  • O le faigata o le maʻitaga, le faʻaipoipo poo le le atoatoa.
  • Polycystic ovary.
  • Le mamafa o le paʻu, e mafai ona aliali mai le acanthosis - faʻasalalauga o vaega taʻitasi.
  • Dermatopathy
  • Uterine le afaina.

O faʻamatalaga a le falemaʻi e le o se faʻamaoniga o le setete o vailaau faʻasolosolo poo se maʻi ua iai. E tatau ona mafaufauina i se auala atoatoa ma uiga tutoatasi tutoʻatasi. O faʻaaliga o le maʻisuka e fesuisuiaʻi, e fuafua i le matua, maʻi faʻasolosolo.

E faapefea ona maua le maʻisuka i alii

O faʻamaoniga o le maʻisuka faʻamalosi i tagata e aofia ai faailoga faʻapitoa faʻapitoa - o le faʻaopoopoga o gaioiga o le urine, faʻatasi ai ma le gutu malulu, le faʻamaloloina o manuʻa, aʻo faʻamalo mo maʻi pipisi e faʻaalia ai le faateleina o le tuputupu aʻe o faʻalavelave faʻapitoa. O le gutu e tumu i maʻi fatu o stomatitis, o le veveva e avea ma matala, o le manava e maua ai se manogi faapitoa. O le manava i le manava o se faailoga lea o se soliga ogaoga o galuega a le tino, lea e mafatia ai le faiʻai, e mafai ona tupu se faʻafitauli faʻafitauli. Ae mo tagata o le:

  • faaitiitia le malosi
  • feusuaiga e itiiti le taimi
  • faʻaleagaina o le mucous membranes i nofoaga vavalalata,
  • maʻi pipili i totonu o le paʻu atonu e aliali mai.

E faʻavae i le faʻaleagaina o le pancreas mai le inisalini o le gaosiga ma le plasma concentrations, o le tulaga o le a sili atu pe itiiti le mamafa. O se suauʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, Levomekol ma isi e faʻavae i vailaau faʻamaʻi poʻo hormones, fesoasoani mai faʻamaʻi tulaga lua ma mo le faʻamalosi o masini. Renal ma urogenital manifestations e taofia i togafitiga o le uluaʻi maʻi.

O le maʻi suka - o faʻamaoniga i tamaiti

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka i se tamaititi? O faʻamaʻi o le maʻisuka i tamaiti e foliga mai e matua afaina, e afaina i se lamatiaga i le ola. I le avea ai o se tulafono, o tagata o talavou ma laiti o latou tausaga e faʻaalia i se ituaiga o le faʻamaʻi o le inisalini. Ole le atoatoa o le inisalini e faʻaalia i le afu palau, susu ile lima, gaogao, faʻafuaseʻi le mamafa o le mamafa, faateleina le galala i le po ma le ao. O le vaega o totoe o le faʻalavelave faʻapitoa e faʻatasi ma faʻamatalaga o le faʻamaʻi i tagata matutua.

Faailoga o le ituaiga 1 Tisuka

E sili atu le ogaoga ma le uiga lelei mo tamaiti, tagata ei lalo ifo o le 16-18 tausaga le matua o le maʻi. Faailoga o le maʻisuka ituaiga 1 - leiloa o le mamafa, faʻatasi ma le faʻaaogaina o le tele o meaʻai ma vai, diuresis. O le leiloa o le faoa faamalosi e mafai ona tupu. O le ituaiga muamua o loʻo faʻaalia i le faʻaalia o tino o le ketone i tulaga o suʻesuʻega faafomaʻi, o le faateleina o triglycerides i le biochemistry, ma le matuia tele i le tulaga e oʻo i le ketoacidosis, coma. I lenei tulaga, o le lagolago o le inisalini faatasi ai ma le faʻaofiina o le hormone ma se nila o se vaimatua o le 5-6 millimita e fautuaina.

O le tulaga e manatu e matautia i le tasi lima, ma "olaga ola" i le isi itu. O vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e aloese ai mai faʻalavelave - faʻalavelave ma le muscle dystrophy, faʻamala, ma le le atoatoa. O le muaʻi vaevaega ua taʻua o le anomaly genetic, o loʻo suʻesuʻeina le suʻesuʻega i le itu o le nanocorrection o le faʻamaʻi. E le o iloa e saienitisi le faia o ni leo leotele, ae atonu o le a le pine ae faatoilaloina le faamaʻi.

Faailoga o le ituaiga 2 Tisuka

Faailoga o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai uiga faalēmataʻu; o lenei ituaiga o faʻamaʻi pipisi o uiga ia o tagata ogatotonu ma matutua. E tele taimi e faʻatasi ai ma le mamafa, maualuga le cholesterol, faʻamau i totonu o vaʻa. I le ituaiga lona lua, o le inisalini o inisua e le o faʻamaonia, o le togafitiga o fualaau faʻasaina e faʻaititia i laumei ma tapenaga o mea gaosia. O se taumafa faʻapitoa e faʻamatalaina i le faʻasaina tele o gaʻo, sei vagana ai le suka.

O le gasegase o le faamai e le lava le usitai i le pulega e afaina i se suiga i le vaaiga mamao mo le leaga, e oo lava i le faamaea o le tauaso, maʻi o le maʻisuka - le mautonu, togafiti leaga o manuʻa. E i ai se tulaga lamatia o le galanrene vae, e tasi le futu e lava mo le microflora pathogen e ulufale ma tupu ai. Sulu e mafatia mai le necrobiosis ona o le le lava o meaʻai. O uiga o le maʻisuka e fesuisuiaʻi, ae e faʻasaina le le amanaiaina o faʻaaliga manino.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O lenei faʻamaʻi e faigofie atu ona puipuia nai lo le faʻamalolo. O le maʻisuka faafomai vave lava e maua se aʻoga masani, e le mafai ona faʻamalolo.
E i ai le tele o mea e aʻafia ai le atinaʻe o faʻamaʻi suka.

  1. Taunuuga pe a mavae faʻamaʻi viral.
  2. Faʻagavaʻa i le i ai o le faʻasologa o maʻi faʻamaʻi i aiga.
  3. Le i ai o le gaʻo, aemaise i le taimi mulimuli.
  4. Faʻafitauli Hormonal.
  5. Atherosclerosis o vaʻa, vavalalata ma paʻu i totonu o le vaʻa.
  6. Manatua.
  7. Le maualuga o le toto maualuga e aunoa ma le togafitiga.
  8. Le faaaogaina o vailaʻau taʻitasi.
  9. Suiga i le gaʻo gaʻo.
  10. Siʻitia le suka pe a ave se tamaititi, o le fanau mai o se pepe e sili atu ma le 4.5 kilokalama.
  11. Faʻafitauli masani i le ava, fualaau faasaina.
  12. Suiga o le laulau pe a tele atu gaʻo i le lisi, e faigata ona faʻataʻi meaʻai gaʻo o loʻo i ai fiber ma filo masani.

O tamaitai e sili atu ona atiaʻe le faʻamaʻi nai lo alii. E mafua lenei mea i le mea moni o le tino o le tane ua sili atu ona maua i le testosterone, lea e aʻafia ai le gaioiga o le suka. E le gata i lea, o fuainumera o loʻo faʻaalia ai o le afa fafine e sili atu le suka, gaʻo gaʻo e faʻalautele ai le kulūkose.

O le tausiga e tatau ona totogi i nei mafuaaga, ma e le tupu le maʻi, o le olaga, uiga faaalia i le ola maloloina, meaai paleni e toe iloiloina, o amioga leaga e le aofia.

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka? Ina ia fuafua pe maua le maʻisuka, e tatau ona e faʻalogo i lou tino, ma ia iloa poʻo a faailoga e tupu ma lenei maʻi, ina ia e le misia.

Ituaiga o le maʻisuka

E tele ituaiga o maʻisuka:

E faapefea ona fuafua le ituaiga o maʻisuka? O se ituaiga o togafitiga faʻapitoa e atiina ae pe a fanau mai se tamaititi. A oʻo i le taimi o le maʻitaga, o le tino o se fafine e le lava le insulin ona o suiga o le hormonal, e mafua ai ona faateleina le kulukose. E masani lava ona faamaumauina lenei taimi i le taimi o le 2 vaiaso ma e mou ese atu pe a mavae le fanau mai o le pepe.

Ole aso e le masani ai, ona o se suiga i le kenera, e aafia ai le gaosiga o le suka.

O le ituaiga muamua o le inisalini. O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e faʻaleagaina ai sela o le pancreas. O kulūkose uma e faʻafefea ai vai inu i totonu o le toto, ma faʻavave ai le maʻi. A aunoa ma togafitiga, o le tagata maʻi e i ai se siama, lea e masani ona oʻo atu i le oti.

O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e le o le insulin-faʻalagolago. Auala e iloa ai ituaiga maʻisuka 2.

  1. O le tagata gasegase ua i ai le faʻaitiitia o le lagona o le faʻaleleia o le suka, ma lona gaosiga masani.
  2. A maeʻa sina taimi, e faʻaitiitia le faʻaalia o le hormone ma le malosi.
  3. O le faʻasologa o polotini o loʻo suia, o loʻo i ai le faateleina o le faʻamaʻiina o gaʻo.
  4. O tino o Ketone e faʻaputu i le toto.

O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le mafaufauga o se tausaga poʻo se natura faʻaleaga, o le numera o le faʻaaliga ua faʻaitiitia foi.

Le faʻaalia o le faʻamaʻi i tagata matutua ma tamaiti

O le uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi e masani ona atiina ae e aunoa ma ni faʻamaoniga. O le siama o le maʻisuka e faia e ala i le asiasi atu i se fomaʻi o le fomaʻi, o se fomaʻi maʻi. A oʻo i luga le suka, o faʻafitauli faigata ole inisalini e faʻaalia ai le maʻisuka:

  • fia inu tele
  • fuga faʻamaʻi mago,
  • vaivai
  • faʻaauau faifaipea
  • matagogo
  • vaivaiga maso
  • le manogi o le acetone mai le gutu,
  • musele maso
  • leai se vaaiga mamao
  • vomiting, faʻaauau soo,
  • sili atu gaʻo i le 2 ituaiga ma le leiloa o le tele i le ituaiga 1,
  • sasaa
  • fofo o lauulu
  • fuga samasama i luga o le paʻu.

O le mea moni o loʻo i ai le maʻisuka o loʻo faʻaalia i nei faʻalapotopotoga masani. Ae ua vaevaeina i latou e ala i ituaiga o togafitiga, mo suʻesuʻega tatau (maʻisuka pe leai), faʻamaonia le ogaoga o le maʻi, faʻamalo saʻo e puipuia ai faʻalavelave matautia. O tamaiti ei ai maʻi tuga o le endocrine e tutusa lava o latou faailoga ma e manaʻomia le asiasi vave atu i le tamaititi.

Faatusa 1

O le maʻisuka faʻasolosolo i le 1 foliga e faʻalavelave, o loʻo iloa e le tino le leai o se suka pe a tusa ma le 80% o peta beta e gafa ma le gaosiose gaosiga ua faʻaumatia. A maeʻa lenei mea, e amata ona faʻaalia muamua faʻaaliga muamua.

  1. O taimi uma e fiainu ai.
  2. O le tele o le urination e faʻaleleia.
  3. Lelava vaivai.

O faailoga taua e mafai ai e oe ona malamalama i le auala e fuafua ai le maʻisuka ituaiga 1 o ni fesuiaiga tele i le faasinou i totonu o le toto - mai le maualalo i le maualuga ma vice versa.

E le gata i lea, o le ituaiga 1 e faʻaalia i le vave vave o le mamafa. Mo le taimi muamua i masina, o le faailoga e oʻo atu i le 10-15 kilokalama, lea e oʻo atu ai i le paʻu o le malosi galue, vaivaiga, ma le moe. E le gata i lea, i le taimi muamua, e 'ai lelei le maʻi, tele. O nei faʻaaliga e fesoasoani foi e fuafua pe iai le maʻisuka ituaiga 1 e aunoa ma le suʻeina o suʻega. Aʻo faʻaauau le togafitiga, o le a vave ona paʻu le mamafa o le maʻi.

E masani lava o lenei fomu ua faʻamautuina i tagata ao laiti.

Faʻamatala 2

Faatasi ai ma le ituaiga 2, o siama o le tino ua atili faateleina le le mautonu i le suka. Muamua, o le tino e totogi, gaosia atili glucose, ae a maeʻa le gaosiga o le inisalini i le pancreas ua faʻaitiitia ma ua amata ona laʻititi.

E faʻapefea ona suʻe oe lava mo le maʻisuka ituaiga 2? O lenei ituaiga o siama o le suka e faʻaalia i ni faʻamatalaga e le o ni faʻamatalaga, lea e sili atu ona lamatia. 5-10 tausaga e mafai ona pasia aʻo lumanaʻi le taimi o suʻesuʻega.

O tagata matutua e sili atu ma le 40 e aʻafia i le faʻamaʻi. E masani lava, e le o aliali mai faailoga. O le siama e faia i se faalavelave pe a pasia e le tagata maʻi se suʻega toto. O le mafuaaga autu e masalomia ai le maʻi o le paʻu o le paʻu i totonu o le tino, lala. Talu ai e masani lava o le faʻamaʻi e maua e se tagata faʻatau.

Uluai faailoga o le maʻisuka

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka? E i ai faailoga iloga o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona e malamalama o le maʻi suka lea.

  1. Faaaoga masani o le faletaele.
  2. Faʻasalaga faʻasolo ma faʻaititia le mamafa.
  3. E masani ona paʻu i totonu o le oral veve.
  4. O le naunau tele i meaʻai.
  5. Faʻaali le suia o lagona.
  6. O le maʻi e masani ona maua se malulu, viral infections e faamaumauina.
  7. Le popole.
  8. E le umi le umi o le manua ma le sasa.
  9. O le tino i le taimi atoa.
  10. E masani lava ona i ai ni fao, faoa i tulimanu o le gutu.

O lenei lisi o faʻailoga, o le mea e sili ona taua o le faʻalauteleina o le volumine o mimilo e alu i le aso atoa. E le gata i lea, e aofia ai le osooso i le mamafa o le tino.

O le mea moni, o faʻamaoniga o le maʻisuka e faʻaalia i se manaʻoga faifaipea e 'ai ona o le fiaai. E afua ona o le le paleni o meaai i suauu, e manaʻomia e le tino meaʻai. Po o le a lava le tele o le maʻisuka ua 'ai, e leai lava se saturation.

Suʻega o le maʻisuka

E faʻapefea ona iloa pe oi ai le maʻisuka? Faʻafetai i le tele o suʻesuʻega, e mafai ona fuafua le faʻamaʻi o loʻo i ai, lona ituaiga, lea e taua mo mulimuli ane togafitiga ma faʻaleleia le olaga.

E faʻapefea ona tofotofoina mo le maʻisuka.

  1. O le suʻega o le toto mo se faʻamaʻai - o le aoga o le 3.3-3.5 mmol / L o loʻo faʻatatau i le masani. Ae, ina ia foai atu le toto i se manava gaogao, e le lava lea.O le suʻeina o le suāsusu e faia foi i le 2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga masani. E leai se suiga o le ratio o le suka, ae o loʻo i ai se suiga i lona faʻaaogaina. O le laʻasaga muamua lea pe a faʻapitoa pea le tino. Aʻo le i faia le suʻesuʻega, 'aua le' ai, aua neʻi ave le acid ascorbic, fualaau e ono aʻafia ai le taunuʻuga. E taua le faʻaesea o le popolega i le mafaufau ma le tulaga faaletino.
  2. Iloiloga o le mimilo mo le suka ma tino ketone - e masani lava e le tatau ona i ai nei mea i le urine. Afai e maualuga le kulukose i luga o le 8, ona faʻapipiʻiina lea o le faateleina o le saturation i le urine. O fatugaʻo e le vaeluaina le suka taua, o lea e ulu atu ai i le urine. O le tele o le inisalini e le mafai ona teu ai nila e amata ona momotu ai sela mama ina ia mafai ai ona tausia a latou galuega taua. Pe a gaʻo le gaʻo, ona oʻo mai lea o toxins - tino o le ketone e tuliesea ai fatugaʻo e ala i le urine.

O le suʻeina o le suka e mafai ona faia, o le taua o le hemoglobin, insulin, C-peptide i le toto.

Sueina o le maʻisuka i le fale

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka i le fale? Le fuafuaina pe maua le maʻisuka, i le fale e faʻaaogaina ai masini faʻapitoa e faʻatau atu i se fale talavai.

Afai o uluaʻi faailoga o le maʻi ua aliali mai, ua fautuaina e fai suʻega mo le fua o le suka. A iai le hyperglycemia, e manaʻomia le suʻeina o le maʻisuka i aso uma.

Auala e iloa ai le maʻisuka e aunoa ma ni suʻega ile fale.

  1. Glucometer - i totonu o le masini ei ai se uila, se tamatamailima togi. Ona o vaega faapitoa o suega, ua fuaina le tau o le kulukose ma o le taunuuga ua faʻaalia i luga o le sikoa. Ina ia maua le suka i se glucometer i le fale, o le a le sili atu ma le lima minute.
  2. Complex A1C - o le a faʻaalia le averesi o le insulin mo le 3 masina.
  3. Vailaʻau o le Urine - faʻaalia pe iai le suka i le urine. Afai e maua se lelei lelei, ona tatau ai lea ona suʻe se suʻega toto.

E taua le malamalama o suʻesuʻega e faia i le fale e le o taimi uma e faʻatuatuaina. O le mea lea, i le mauaina o le taunuʻuga, e le faia le suʻesuʻega, ae suʻesuʻeina i le fale suesue.

E faʻapefea ona iloa uluaʻi faailoga o le maʻisuka

O faʻamuamua o le maʻisuka e mafai ona tupu i soo se matua. E mafai ona iloa ma amata togafitiga i le taimi na o le iloaina o uluai faʻaaliga o le maʻi. Ou te mautinoa e te iloa le i ai o ituaiga eseese o le maʻisuka, mo se faataitaiga, maʻi suka o tagata talavou ma le maʻisuka o tagata matutua poʻo tagata matutua. I vailaau, e masani ona vaevaeina i: ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2. Ae e tele atu ituaiga mea e te manatu ai.

Ma e ui o eseesega o nei ituaiga o maʻisuka e eseese, o faʻamuamua autu e tutusa ma e fesootaʻi ma le gaioiga o maualuga maualuga o kulukose o le toto. E i ai se eseesega i le fua o le faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le malosi, ae o le mea autu o le a tutusa.

Ituaiga 1 maʻisuka, lea e fesootaʻi ma le le atoatoa o le inisalini o le hormone, e masani lava ona foliga mai, e vave, vave, vave ona alu i se setete o le ketoacidosis, lea e mafai ona oʻo atu ai i le ketoacidotic coma. Ua ou tusia e uiga i lenei mea auiliiliga auiliili i laʻu tusiga "Mafuaaga o le maʻisuka i tamaiti?".

Ituaiga 2 maʻisuka, lea e masani ona mafua mai le iniseti o le inisalini, e toetoe lava a le mafai ona toe faʻamalosi mo le umi. A oʻo ina faʻalauteleina lenei ituaiga o le inisalini o le hormone ona o le faʻaitiitia o vaega o meaʻai, o le faʻaalia o le maʻisuka e sili atu ona faʻalauiloaina, lea e faʻamalosia ai le tasi e sailia fesoasoani faafomaʻi.

Ae i le taimi nei, o le mea e leaga ai, o le faʻalavelave masani faʻavavelave, o nisi taimi e le mafai ona faʻafitia, ua uma ona atiaʻe. Saili po o a faailoga o le maʻisuka ituaiga 2 i alii ina ia mafai ai ona taofia faʻafitauli i se taimi talafeagai.

Tigā ma masani ai

E amata ona faitio tagata i le mago ma se tofo gaosia io latou gutu, faapea foi ma le galala. E mafai ona latou inu i le 3-5 lita o le vai i le aso. O se tasi o faailoga muamua o le maʻisuka e taua o le urination faifaipea, lea e mafai ona faʻateleina i le po.

O a nei faailoga o le maʻisuka e faatatau i? O le mea moni, a oʻo i le sili atu i le 10 mmol / l le maualuga o le toto suka, o le a (sugar) e amata ona pasia i le uila, ave vai i ai. O le mea lea, o le tagata maʻi e gasegase tele ma e masani lava, o le tino e faʻamalūina, ma foliga susu mucous ma le fiainu e aliali mai. Se mea e ese mai ai "Faailoga o le maʻisuka ituaiga 1" - Ou te fautuaina faitau.

Faʻasaʻoina o laʻau suamalie e avea o se faʻataʻitaʻiga

O nisi tagata ua faateleina le fiaʻai ma e tele lava ina latou mananao i nisi mea gaʻo. E lua mafuaaga mo lenei mea.

  • O le mafuaaga muamua o le sili atu lea o le inisalini (ituaiga 2 maʻisuka), lea e afaina saʻo ai le fia ai, faʻaleleia.
  • O le mafuaaga lona lua o le "matelaina" o sela. Talu ai o le kulukose mo le tino o le punavai autu lea o le malosi, pe a le ulu i totonu o le masini, lea e mafai ona le atoatoa ma le le mautonu i le inisalini, o le fiaai ua faia i le tulaga o le cellular.
ia faamalieina

Faailoga o le maʻisuka i luga o le paʻu (ata)

O le isi faailo mai le maʻisuka, lea e aliali mai o se tasi o le muamua, o le vevela o le paʻu, aemaise lava le perineum. O se tagata e maua i le maʻisuka e masani lava ona ono mafai ona aafia i faʻamaʻi pipisi o le paʻu: furunculosis, faʻamaʻi fatu.

Ua faʻamatalaina e fomaʻi le sili atu ma le 30 ituaiga o lematamata e mafai ona tupu i le maʻisuka. E mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Peraimeri - e mafua mai i le faʻafitauli ole gasegase (xanthomatosis, necrobiosis, maʻi o le maʻisuka ma dermatopathies, ma isi)
  • Maualuga - faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se siama siama poʻo le faʻaleagaina
  • Paʻu o le paʻu i le taimi o togafitiga faʻatau, vailaau faʻamaʻi ma le leaga

Maʻisuka Dermatopathy - o le faʻaalia masani o paʻu i le maʻi suka, lea e faʻaalia i papules i luga o le pito i luma o le vae pito i lalo, brownish i le lapoa ma le 5-12 mm le tele. I le aluga o taimi, latou te liliu atu ai i ni mea e mafai ona mou ese atu e aunoa ma se faʻasologa. E le faia le togafitiga. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai faailoga o le maʻisuka i luga o le paʻu i foliga o le dermopathy.

O le maʻi suka poʻo le mimiti e seasea ona tupu, o se faʻaaliga o le maʻisuka i luga o le paʻu. E tupu faʻafuaseʻi ma aunoa ma le mumu i tamatamailima, lima ma vae. E afua mai i le tele o lapisi, e manino le suavai, e le afaina. E masani lava ona faʻamalolo e aunoa ma le laveʻa pe a uma le 2-4 vaiaso. O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o se maʻi maʻisuka.

Xanthoma e tupu i se soliga o le gasegase metabolism, lea e masani ona o faatasi ma le maʻisuka. I le auala, o le autu autu e faia e le maualuga o triglycerides, ae le o le cholesterol, e pei ona talitonu nisi. I luga o le maualuga o luga o vae, o laasama samasama e atiina ae, i se faaopoopoga, e mafai ona fausia i luga o foliga, ua ma le paʻu o le pusa.

Lipoid necrobiosis e seasea ona tupu o se faailoga o le maʻisuka i luga o le paʻu. O loʻo faʻaalia mai i le lipid focalid focality o collagen. E tele lava ina tupu i le maʻisuka ituaiga 1 ao leʻi oʻo i le amataga o faailoga iloga. O le maʻi e mafai ona tupu i soo se matua, ae masani lava i le 15 i le 40 tausaga, aemaise lava i tamaitai.

Lisi lapopoa i luga o le paʻu o vae e matauina. E amata i vaʻa piniki cyanotic, lea e tupu aʻe i le oval, faʻamalamalamaina manino faʻamaʻi-o-leropi. o le totonugalemu o le vaega e pisi lava, ma o le pito i luga o luga o le paʻu ola maloloina. O le fogaeleele e lamolemole, e mafai ona paʻu i tua. O nisi taimi e tupu ai le paʻu i le ogatotonu, e mafai ona afaina ai.

E leai se fofo. O manogi e faʻaleleia ai le microcirculation ma le lipid metabolism e faʻaaogaina. E masani lava, o le faʻaofiina o corticosteroids, inisalini poʻo le heparin i le vaega ua aafia. O nisi taimi o togafitiga laser e faʻaaogaina.

Tue le paʻu, faʻapea foʻi ma le neurodermatitis e mafai ona tupu i se taimi umi ao lei amataina le maʻisuka. O suʻesuʻega e faʻaalia ai e mafai ona ave mai le 2 masina i le 7 tausaga. E toʻatele tagata e talitonu o le maʻisuka masani, o le suamalie o le paʻu e taatele, ae na foliga mai o le malosi tele ma le tumau pea i le maʻi o le maʻisuka.

O le tele lava o taimi, e gauai ai le manava, vaega o le eleele, o le uila fossa ma le vaeluagalemu. E masani ona na o le itu e tasi.

Manua o le paʻu i le maʻisuka

O Candidias, o se taatele masani, o se faafitauli taatele i le diabetology, e mafai ona fai se faʻamatalaga mataʻutia. O le tele o le paʻu e aʻafia i mea malie o le tino Candidaalbicans. E tupu tele lava i tagata matutua ma sili atu le mamafa. E faʻamau i luga o laʻau lapopoʻa o le paʻu, i le va o tamatamailima ma tamatamaivae, i luga o le mucous membranes o le gutu ma faʻamaʻi.

Muamua, o se paʻepaʻe paʻepaʻe o le stratum corneum e foliga mai o loʻo faʻaalia i totonu o le faʻavaʻa, ona faʻaopopoina lea o foliga mai o le malepelepe ma le tafia. O laʻau e lamolemole i le ogatotonu o se lanu mumu-lanumumu, ma se paepae paʻepaʻe faataamilo i le nofoaga. E le pine, e lata ane i le taulaiga autu, e pei ona taua o "suʻesuʻega" o foliga mai o pustules ma moli. Latou te momoe i totonu ma liliu atu foi i le palapala, e faigofie lava i le fusia o le faagasologa.

E faʻamaonia le faʻamaoniga o le siama - lelei le tuʻuina atu mo le au faʻasalalauga, faʻapea foi ma le fuafuaina o meaʻai i le taimi o suʻesuʻega microcopic. Togafitiga e aofia ai le togafitia o vaega ua afaina i le ava malosi poo vaifofo fofo o le methylene blue, lanumeamata lanumeamata, vai Castellani ma mea manogi o loo i ai le apocide.

O vailaʻau faʻamalolo ma mea faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina. Togafitiga e faʻaauau pea seʻia maeʻa atoa vaega ua suia ma mo se isi vaiaso e faʻamalosia le iuga.

Suiga o le mamafa o le tino

Faatasi ai ma faailoga o le maʻisuka atonu o le a le o le mamafa o le maʻisuka, pe, i se isi itu, o le mamafa o le gaʻo. E tupu se mamafa ma le le mafaamatalaina o le mamafa o le mamafa ole inisalini, lea e tupu i le maʻisuka ituaiga 1.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini e sili atu nai lo le naʻo le tagata na te mauaina le mamafa i le taimi, aua o le inisalini e taʻalo ai le gaʻo o le anabolic hormon, lea e faʻaolaina ai le teuina o gaʻo.

Maʻisuka Faigata Faʻanoanoa le Maʻi

I le fesoʻotaʻiga ma le soliga o le gaosiga o le gaʻo, o loʻo i ai i le tagata se lagona o le vaivai faifai pea. Faʻaititia le faʻatinoga e fesoʻotaʻi ma le matelaina o sela, ma le aʻafiaga o le suka maualuga i le tino.

O faʻamatalaga muamua nei o le maʻisuka o iai, ma o nisi taimi e le afaina pe o le a le ituaiga maʻisuka. O le eseesega o le ai ai i le fua faatatau o le tulaʻi mai o nei faailoga ma le malosi. E faʻafefea ona togafitia ma faʻamaloloina le maʻisuka, faitau i mataupu o loʻo mulimuli mai, tumau pea.

Afai e te le o miti, ona ou fautuaina lea Faʻasala i faʻalakalame blog e na o le aoga ma faʻamaonia faʻamatalaga saʻo i le meli. O lena mea uma mo au. Vaʻaia vave oe!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

O laʻu tama teine ​​na atiina ae uiga uma i le vave tele na ou le malamalama lava i se mea, na ou toe malosi i le falemaʻi. O le lipoti o le maʻisuka sa matua faʻalogo. I le taimi muamua, e masani lava ona ala i luga i le po, ma, ao maʻi o ia i se malulu, e le mafai ona alu ese mai luma o le falemai.

Tatyana, e fetaui lelei ma oe e foliga mai o le maʻisuka na faatoa amata, ma faatasi ai ma le faaopoopoina o le SARS, na mamafa ma faaalia ai ia lava. E masani ona tupu. O le mea taua lava na maua i le taimi ma amata togafitiga.

Tau mai ia te aʻu pe o iai se teineititi uma o faailoga, o le suamalie o le perineum, o le faifai pea, o le pala, o le manava, o le tele o meaʻai, ae o le suka e masani lava, 4.6-4.7, anapogi, e mafai ona tuu ese le maʻisuka?

O le a ou fautuaina se suega o le kulukose ma le hemoglobin glycated ina ia faasaʻo saʻo ai le maʻisuka

Ua ou lagona ua amata ona amata le maʻi lona tolu)))
E ui lava e leʻi sau i lenei 'upega tafailagi i se avanoa, o lona uiga, faʻaauupegaina ma se malamalamaʻaga fou, e tatau ona maua se faʻataʻitaʻiga maualuga ina ia faʻamaonia pe faʻafitia ai oʻu masalosaloga.

Talofa Ae o le leaga o le vaʻaia ma le faateleina o le kulukose o le toto, ou te ioe uma lava, ma o nisi o maʻisuka e aunoa ma se auiliiliga i luga o lenei tulaga, faʻamasino se oso i le kulukose toto. O le tala mo aʻu o le glucose e aliali mai i totonu o le faʻasalalauga o le mata, ma na ou manatu na teuina i puipui o vaʻa o mata ... Faʻafetai.

Ola ma aoao. Ma o le kulūkose lava ia e le o teuina, e faʻaleleia ai togafitiga faʻaleagaina i totonu o vaa ma neura.

E leai se inisalini ma fualaau oona, poʻo se meaʻai e mafai ona faʻamautinoa ai o le a le amata le alualu i luma o le faʻailoga o le maʻisuka ...
E taua tele le asiasi i taimi uma i se tagata poto faapitoa i le fomai faapitoa ma ia mautinoa ia taofiofia le toto maualuga.

Toeitiiti atoa le tausaga talu ai, na amata ona ou vaai leaga i nisi o taimi. Afai e te vaʻavaʻai vaʻaia, na ou vaʻaia atoatoa, na o le mea e tupu i le tau malulu. Ma sa ou matauina i le 2-3 masina ua mavae. Ma talu mai ananafi na amata ona ou matua fia ai, o loʻu manava e tigaina saʻo. Ma e le o sina mea itiiti e sasaa mai i le urine, ae e seasea lava ona seasea. Tali, faamolemole, e le o le mafuaʻaga lea o le amataina o le maʻisuka? (maʻi maʻisuka)

Atonu. Oe manaʻomia mo suʻega ma le fomaʻi

Maelega! Faafetai mo le malamalama i totonu o le faitau aofaʻi! Ae, ou te manaʻo e toe fai atu se tasi mea: Tagata! pe faapefea oe. valaau le maʻisuka? i le lomitusi, faamatalaga, i soo se mea. Latou te le o maʻisuka (masini masini). Sei o tatou faʻaaloalo ia i latou ma tusi ma taʻu sao

Hello Dilyara. Na faatoa maua talu ai nei suega a loʻu tina, ono gaʻo 6.1 mmol / L. Moni ma Cholesterol 7.12 mmol / L. Ia, i se tulaga lautele, latou te fai mai ua maualuga le cholesterol, ma o le suka e i totonu o tapulaa masani ma e leai se mea e popole ai. E ese loʻu manatu. talu ai le maualuga o le suka, o lona uiga o nisi ituaiga o suka suka ua amata ona atiaʻe. O lea na ou mafaufau ai, ma o le a le ituaiga maʻisuka o loo fetolofi. O le tasi fomai na fautuaina le siakiina o le faapaleni o le kulukose. Ae pe na te faʻamalamalamaina se mea. Ma i se tulaga lautele, ou te talitonu o na faailoga na faia e loʻu tina. latou te le talanoa e uiga i se mea. Pe ua ou sese. O le mea moni, o le a le ituaiga o maʻisuka e faʻalagolago i le insulin.

Leai, e le o le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin. Faitau tala tuai e uiga i lenei mataupu. Ma ou te fautuaina le faia o se suʻega faʻapalepale mo se faʻamautinoaga atoa.

Ou te le fiafia i fomai ... Na faateleina le toto maualuga, sa ou faatalitali mo le itula seia oo ina ou taunuu atu, ma magnesia ma tuua ... O le fea itu na ou faitau ai na ou mautinoa e maua se hemoglobin faapitoa. O le mamafa o le 170/100. A uma ona 'ai faapitoa. lagona o le atoatoa i le manava. E 44 maualuga le 178 mamafa 88.

Faʻamolemole, ae ou te leʻi malamalama i le ute o lau aʻoaʻoga.

mafai e le maʻisuka ona taofimau i le mamafa?

O le mea moni, o nei faʻamaʻi eseese, ae latou te lagolagoina e le tasi le isi ma faʻaleagaina le kosi.

Le aoauli lelei, pele peleina! Ou te fai atu ia te oe e te fesoasoani i le siama ma e taulai atu i isi gaioiga. O loʻu toalua e 35 tausaga, maualuga 174 cm, mamafa i le taimi 74-76 kilokalama. I le lua tausaga ua tuanaʻi, ua i ai se malosi oso i le mamafa, muamua mai le 84 kilokalama i le 100 ma o le mea moni i totonu o nai masina na leiloa le 25 kilokalama! Mai le taimi o le paʻu o le mamafa, na i ai le lelava tele, popolevale, vaivaiga faaletino, faʻalavelave moe, mata lelava, le fia inu, tumau le susu, fia inu, na ou iloa foi o le tino paʻu tino i luga o le tino, e le malolo i luga o vae i se taimi umi.
Talu ai nei, na faia ai suʻesuʻega i le itu o le endocrinologist.

Faʻamatalaga faʻamatalaga 11/07/2013
Toto:
Glucose, toto mmol / L - 14.04 (tau aoga 3.9-6.4)
C-peptide (Siemens) ng / ml - 1.44 (tau aoga 1.1-5.0)
Hemoglobin Glycosylated (HbA1c) toto% - 11.64
(tau aoga 4.0-6.0)

Urine:
Lanu - Lanu Samasama
(faʻaleleia - leai)
Faʻamatalaga - Faʻafefe
(faʻaleleia - leai)
Toto: - (neg) / (ref.value - (neg))
Bilirubin: - (neg) / (ref.zn - (neg)
Urobilinogen: + - (masani)
(faʻaleleia - leai)
Ketones: + -5 mg / 100mL
(ref.value - (neg))
Protein g / l: - (neg)
(faʻaleleia lalo ifo o le 0,094 g / l)
Nitrites: - (neg) / (ref.zn - (neg))
Glucose: + 250mg / 100mL
(ref.value - (neg))
pH: 6.0 / (ref.value - leai)
Tauagavale: 1,020 / (ref.zn - leai)
Vailaʻau Paʻepaʻe: - (neg) / (ref.sc - - neg

Faʻaogaina o meaʻai: Epithelium - palamole, laiti, Laʻau toto paepae 1000 i le 1 ml (masani e oʻo atu i le 2000), Mucus - faʻaleagaina, Bacteria - laiti, Salts - oxalates, tele.

Taʻialaina togafitiga: maʻisuka 60, 2 pata i le taeao 15 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.
Mo se vaiaso i le taimi nei, o loʻo ia maʻisuka ma tausia se taumafataga, ae o lona tulaga e le lelei, tatou te fuaina le maualuga o le suka i se glucometer, i le taeao i luga o se manava gaogao 16, e ui i le mea moni e faapea, ao leʻi togafitiga e 14.
Masalo e tatau ona e faia se suʻesuʻega faaopoopo? E mafai i la tatou tulaga le faʻaleleia o le soifua maloloina ma tausia le taunuʻuga e aunoa ma le faʻaaogaina o le inisalini?
Faamolemole taʻu mai le mea e fai i le isi? O le fesoʻotaʻiga e tele naua faʻamatalaga, faʻamalosi ma taufaʻatau, o lou ulu na o le alu faʻatasi! Ua na ona tatou nutimomoia ma le mautonu!

Talofa, Natalya. Ou te le tuuina atu ni faatalatalanoaga faapena, ae maise i faamatalaga. E te malamalama, o lenei mea e patino lava i le tagata lava ia, ma e manaʻomia ai foi le taimi, e taugofie ma e leai foi. E mafai ona ou fautuaina e toe fai le c-peptide ma se avega, ioe. pe a uma le 75 g o le kulukose pe pe a maeʻa le taumafataga o le carbohydrate i le mavae ai o le 2 itula. E tupu i luga o le manava o le c-peptide e masani, ae o le mamafa e le lava. O le vaiaso o se taimi puupuu, e iloilo ai le taunuuga o le aoga, ia le itiiti ifo i le 2 vaiaso. O le aoga o le maʻisuka e faʻatatau i le glycemia postprandial, o lona uiga 2 itula pe a uma se taumafataga. Ma i luga o se manava gaogao, o le faʻaaogaina lea o basal, lea e faʻaitiitia ai Metformin. Ia, aua nei galo e uiga i le taumafataga, ma pe a masani ona faʻamautuina le tino masani. avega. Talanoa atili ma lau fomaʻi, na te silafia lelei lou tulaga. Ma togafitia se faʻamaʻi urinary, o le a taofia ai oe mai le taui mo le maʻisuka.

Talofa Faafetai mo lau saite! E 30 oʻu tausaga Ua leva ona ou le fiafia i faafitauli o le soifua maloloina, ae o le taimi nei ua faasolosolo ina leaga, ua afaina loʻu fatu T (o le a le pine ae avea le IHD), vavalalata e le o le ava malosi. E vave lava ona ou mamafa le mamafa, e mafai foi ona vave vave ona maua le mamafa ona o le leai o se mafuaaga patino, o le mamafa o le paʻu mai le 85-95 kilokalama ma le tuputupu ae o le 185, faatasi ai ma sina pasene laitiiti, mamafa ma o nisi taimi e tele ponaivi. Afai ou te alu mo taaloga i le masina 2, o mea uma e foliga mai ua toe foi i le masani, ae e le mafai ona ou alu mo se taimi umi, tetee i le atuatuvale (ou te manaomia pea le faateleina o le taʻaloga). Ou te 'ai saʻo, toetoe lava leai ni gaʻo po o ni gaʻo. O le mea lautele, ei ai oʻu masalosaloga e uiga i le faʻamalosia o le inisalini i se malo tuai poʻo le malosi o le suka, ae ou te le iloa pe faapefea ona maua. Auā o le paʻu tino paʻu o le paʻu e latalata i le sili ona maualuga o le masani. Faʻamolemole taʻu mai pe faapefea ona ou iloa le maʻisuka i taimi muamua. Faafetai lava!

E tatau ona e faia se suega o le faapaleni kullukose ma le hemoglobin glycated. Ona mafai lea ona fai se mea.

Talofa E i ai laʻu suka i le taeao e oʻo atu i le 7.8 Na faatonuina aʻu e le fomaʻi i le 500 mo le 1 tone i le po. Ou te fuaina le suka i le aso mai le 5.1 i le 6.7. E i ai foi ou faafitauli o le thyroid ma le toto maualuga. O loʻo ou faʻaaogaina fualaau mo le maualuga o le toto. Ua faʻamalo le metamorphine i le maʻisuka lelei? GG-6.8

E mafai, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona e nofouta e mafai ona toe foʻi mea uma, e tusa lava pe e te tausisia se taumafa malosi ma faʻaauau pea ona faʻaalia tino. uta mamafa. Mo le faʻamoemoe o le suʻega, e mafai ona e taumafai, ae faʻatasi ai ma le faʻatulafonoina o le maualuga o le suka ma le 2 itula talu ona 'ai, faapea foi le hemoglobin glycated i kuata.

Ianuari 18, 2014 14.00 Ivan. 63 tausaga. Talofa, Mo le Tausaga fou Sa ou 'ai le puaa falai, gaogao ma le vodka ma i le afiafi na ou iloa ai ua le toe i ai se iunite i loʻu manava, sa i ai loʻu fomaʻi i aso malolo Fou mo le 10 aso ma na amata ona ou susu i loʻu gutu, sa ou inuina le vai 5 lita i le aso A maeʻa le 10 aso, na faatonuina e le fomai Metformin Lich 500 mg tablets - I se tasi taeao, tasi afiafi, i le vaiaso ou te inu soo ai, sa ou le inu, sa ou nofo i luga o se meaai, ou te le toe inuina ni fualaau, ou te lagona lelei. Tau saʻo mai ia te aʻu, ua ou fatuina se tasi.

E le mafai ona ou taliina se mea ona e te leʻi tusia se siama poʻo se sugars. O le a, aisea, ma o fea e sau ai mea uma?

Talofa, o laʻu tama o le 5 tausaga le matua I le aso ananafi na amata ai ona ou faitio i le vevela ona ou 'ai lea i pizza ma sa i ai se manogi o le acetone, o le aso nei o le maʻi tiga ma le manogi. luga aʻe o faʻamaoniga e iloa ai le faateleina o le suka? Faʻafetai.

I tamaiti, o le acetone e masani lava ona faia e aunoa ma le maʻisuka, ona o le le lava o le matua o le enzyme system. O le palasi e le o se faailoga o le maʻisuka. Atonu e leai ni maʻisuka i le aiga, ma o le a maʻi le tamaititi. O le mea lea, afai oe popole, ona tuʻuina lea o le toto mo le suka i luga o se manava gaogao ma pe a uma le 'aiga o le taeao. O le faʻamaoniga lea o le i ai poʻo le leai o le maʻisuka.

Talofa. Ou te inuina le tele o le vai i le tino faaletino, ae i se tulaga lautele ou te faitau e tatau ona ou inu 2-3 lita o le vai i le aso, ou te le fia inu, Na o loʻu manao ia mama loʻu gutu, ma ou te manao i se vai. E masani lava ou te le inuina so o se sua, po o le cola, pe na o le suamalie na o vai e leai se vai. Ou te inu 2-3 lita i le aso. O manua e faʻamalolo i masani, o nisi taimi e tupu ai vaivaiga, ae i le numera o taimi na maua ai e tagata uma. O le a lau tala?

O le a le faafitauli?

Talofa E i ai loʻu suka suka 5.5 ma le 2 itula talu ona 'ai 5.1. O le a le uiga o lenei mea? Ua ou maʻitaga mo le 16 vaiaso.

O se mafuaaga lenei e mafaufau ai. Masalo e tatau ona e toe maua le toto i luga o se manava gaogao. O mea uma e sili atu nai lo le 5.5 i luga o se manava gaogao - maʻisuka maʻitaga, aʻo e manaʻomia ona e matau ma mulimuli i se meaʻai.

Talofa, o loʻo i ai le afu ona o le gutu, pe o le auala e tatau ai pe matua?

E le mafai ona ou iloa i se faailoga se tasi

O le mea lea, ou te le fiafia i le ao, ou te moe, ae e le mafai ona ou moe i le po, o loʻu fatu ma le gatete e masani ona ou moe. e foliga mai o lima, ae leai se galala tele ma le malogo e le tele, o le predisposition i le maʻisuka e tele, taʻu mai pe mafai ona maua i le maʻisuka? Faafetai

Na galo ia te au le faaopoopoina ia te au 36 tausaga.O le i ai o glucose bumps, ina ua uma le taʻi 14 tausaga, na faaitiitia i le aso lona tolu, e masani ona maualalo, 2.9 3.1 Ou te le fia inu talu ai ou te le inu i le vai. Ae o lea ua amata ona ou manao tele i le lauti. .go mai le pepe i le tausaga talu ai, ma ina ua amata ona matauina le leaga o le soifua maloloina, e masani lava ona amata ona alu i le faletaele i le ao atoa. Ou te le alu i le po, ae ou te moe i le leva o le afiafi.

E mafai. Sili atu le saogalemu nai lo le faanoanoa

Hello Diluri, ua i ai loʻu ituaiga 1 ua 5 tausaga le matua, ua 43 oʻu tausaga I le maʻisuka e mafai ona e ola masani masani. O le mea sili e te le mafaufau ia te oe lava e leai se maʻi ma lagona le faanoanoa mo oe lava, ae mulimuli pea i se meaʻai ma faimalaga tele, .5 tausaga i taeao uma e ai le oatmeal i luga o le vai, ma ou te moomoo ia te outou uma. Ma ou te fia faafetai ma le loto faafetai mo mea uma e te faia, mo lau blog, mo lou gauai atu i tagata.

Faafetai Ou te lagolagoina atoa oe.

Le aso lelei. 11 tausaga talu ai sa ou afaina tele, sosoo ai ma tausaga ma tausaga, i taimi taʻitasi ma le tiga matuitui (ua ou le iloa mai le tiga), ua maʻi loʻu maʻi (ou te lei alu i fomaʻi) 5 tausaga talu ai sa i ai faailoga uma o le maʻisuka, ae o le suka e 5-6.7 mmol / l, peitai na pasia, ona toe fuli loa lea e aunoa ma le siitia o le maualuga o le suka e tusa ai ma le auiliiliga (leai se suʻesuʻega na faia), o lea ua ou filifili e fuaina i se glycometer, i le taeao i luga o se manava i le taeao 7-7.8 mmol / l, pe a uma ona 'ai i le itula 11-12 mmol / l, 9.5-10 mmol / l, ae 6.1-6.8 mmol / l e faia i le aso. Ole suʻega o le kullukose ile 16 itula mol / L, a maeʻa le 2 itula ile 11 mol / L, pe a uma le 3 itula ile pau ole 7 mmol / L ma faʻaitiitia i le pito i luga. O le pateta pateta 300gr e mafua ai le maualuga i le 9.5-10mmol / l ma e le pau i lalo o le 5-6 itula, latou te masalomia e le tatau ona ou 'aina. Ou te le 'aina le gaʻo ma aano o manufasi, suamalie foi, lauti kofe e aunoa ma le suka, ou te' ai laitiiti lava. E 31 oʻu tausaga, ua mamafa loʻu mata (pe a alu ese le myopia mai le suka), ou te mafatia i maʻi fatu o le ischemic, ae o le mamafa e lelei 120/60. Maualuga 167cm mamafa 67kg. Ua oo i le taimi e tamoe ai i fomaʻi mo inisalini? Po o le, toe fai, latou te taufaʻasese ma felaʻiaʻi? Sa ou faatauina mai se glycometer ona o le mea moni e faapea i tausaga talu ai nei, ua matauina ai e tagata ou te inu tele le vai ma masani ona ou tamoe i le faletaele. 5 tausaga le matua tiga ma le gaogao e taofia le moe. Ua maitauina le maualuga o le suka i luga atu o le 8 mmol / l e amata ai le lagona o le tiga i le pancreas (colic, pressure, aches), galala ma fealualuaʻi faataamilo i le faletaele. E le mafai ona ou fuaina le suka i le mimi, o le masini na faaalia ai se mea sese (o lona uiga e 2.2-33 mmol / l).

E ono maua oe i le maʻisuka e mafua mai i le pancreatitis. O le fomaʻi taimi uma o le a fesoasoani ia te oe e fuafua le metotia togafitiga.

Sa ou faitau i le tele o mea na ou iloa ai pe maua loʻu maʻisuka pe leai:
Leai se fiainu
E leai se faʻavavevave vave,
E leai se gutu malogo
E leai se vaivaiga lautele poʻo le musika,
E leai se manaʻoga tele,
Leai se paʻu paʻu
O loʻo i ai le moe, ae na o le moe laitiiti.
Leai se vaivai,
Faʻamālōlō manuʻa masani
Ae na tupu se paʻu mamafa mamafa, masalo, ioe, talu ai na amata ona ou 'aina sina mea itiiti, ae atonu e le mafai.

O lea, ou te fia fesili. Mo le vaiaso talu ai ua ou maʻi i le suamalie (laitiiti), o loʻu toto e pei o le mumu mumu mumu. Mata o nisi nei o faailoga o le maʻisuka? Po o le a foi se mea e ono tupu?
E masani lava ona ou faateleina le mamafa, i le tausaga talu ai sa le toe faamauina. O loʻu maualuga e 171 cm, mamafa - 74 kilokalama. Tausaga atoa 13, o lenei masina o le a 14.

Ou te fiafia pe a tali mai.

Atonu e leai ni faailo i le amataga. O nei faʻaʻailoga e le o faʻaalia ai le maʻisuka. O le a le ituaiga suka?

Ma ioe, na galo ia te au le taʻua: o le suka e masani lava ona tausia.

O le aoauli lelei, Dilyed. E 25 oʻu tausaga, ou te le i suʻeina se suʻi ... ae o oʻu faailoga e tali tutusa ma le maʻisuka. O lona uiga:
- Le manava e mataʻutia, ae i le taimi lava e tasi e toetoe lava a leai se manaʻoga, i se isi itu e mafai ona ou inu i le aso atoa.
-Faatauvaʻa, moe o le.
- o le tele o taimi na i ai se mea i nofoaga vavalalata.
E i ai se avanoa o le maʻisuka?
Faafetai

O loʻu toalua e 44, mamafa 90 maualuga 173, suka 15, lua taimi na pasia. O le fomaʻi na mauaina le ituaiga 2 sd, na o le suka. Na ia inuina mo le 4 vaiaso, o le suka e masani lava e le sili atu i lo le 6, fuaina i itula eseese, atonu ua sese le fomai? E i ai se faʻamoemoe i se isi suʻesuʻega? Ou te le toe liliu i se isi mea. E leai nisi faʻataʻitaʻiga na tuʻuina atu

O le mea e leaga ai, i lenei laasaga, ua maeʻa nei le SD. Ou te masalo e te manaʻomia lenei vailaʻau faapitoa i lenei mamafa.

E mafai ona e taʻu mai po o le a le vailaʻau e sili atu?

Ou te mafai, ae na o talanoaga faalilolilo. E le o le faatonuina o vitamini, o nei mea ogaoga. Ioe, ma le faigofie o le faʻaaogaina o vailaʻau e le mautinoa ai le faʻaleleia atili, e tatau pea ona e galue i meaʻai, mamafa, ma isi. O loʻo ou talanoa e uiga i nei mea uma i le faʻatalanoaga.

Matou te nonofo i Tver.
Faʻafefea ona e alu i lau feutagaiga?
Meaʻai e faʻaleleia ai le tino faaletino i le tulaga o le savali.

Ou te nofo i Tatarstan. O le a faʻafitauli le oʻo mai ia te oe. O nisi taimi ou te faia ai feutagaiga i le initaneti, ae o le taimi nei, i le afiafi o aso malolo, ua maeʻa laʻu tofiga. O le a amata aʻu pe a uma Ianuari 14. Afai o le fesili e tumau pea mo oe, ona mafai lea ona e vavalalata i lenei taimi i le [email protected] Faʻafiafiaina le Kerisimasi ma le Fiafia Tausaga Fou!

Faafetai lava! Soʻo se fautuaga e taua.
Ia mautinoa e tusi

Talofa, Dilishi! E 51 oʻu tausaga. Talu ai nei sa ou pasia ai se auiliiliga i le GG mo se kamupani ma se uo. GG - 6.9. Aʻo leʻi oʻo i lenei mea, na ia ofoina mai ai le toto mo le kulukose. E masani ona i totonu o tapulaa masani. E iai se faʻamoemoe e le o le maʻisuka lea. I le taimi o le suʻega, e leai ni faʻailoga. Faafetai

Faamoemoe e maliu mulimuli! O le mea lea, alu i le fomaʻi mo se siama.

Talofa
Taʻu mai ia te aʻu le maualuga o le suka i le tagata maloloina 1 itula i le maeʻa ai ma le 2 itula talu ona 'ai?
E moni e tasi le itula pe a uma le 'ai o le suka e mafai ona maualuga atu nai lo le 2 itula pe'ā uma ona' ai ma e manatu e masani?
Ma afai o le mita e faʻamaʻi i le plasma, pe ou te manaʻo e vaevae ia faitauga i le 1.12 e maua ai le saʻo tatau?

1. Andrew, pe a uma le 1 le itula i le taimi nei e leai se lua. E faʻalagolago lava i le ituaiga o carbohydrate avega. Ae a mavae le 2 itula i le 7.8
2. Faamaoni
3. manaʻomia le faʻaititia i le 11%, lea e tutusa

Le afiafi lelei Na ou matauina se faaletonu laitiiti i le faaaliga, o le tumau o le gutu malolo, o le taimi e sasao ai i tapulima, ina ua amata ona latou gatete e aunoa ma se mafuaaga. E le gata i lea, talu ai nei na ia mafatia ai i se isi tracheobronchitis, aʻo leʻi i ai le tali mai o le neurotic (Quincke's edema, e leʻi matauina muamua). I le itiiti lava o le mamafa o le mamafa, o le manaʻoga e aliali pe ua matua leai lava. E 17 oʻu tausaga, maualuga 165, mamafa 55.5 (sa). E mafai nei o faailoga nei o le maʻisuka?

Aua neʻi o tatou faʻaumatia o tatou taimi ma le mate i le falesa kofe. O a mea e taofia ai oe mai le na o le faia o suʻega?

I le amataga o le maʻitaga, na totogo sina suka maualuga o loʻu toto. Sa ou tamoe i le fomai ma sa ia fautua mai ia te au e faatau se glucometer ina ia mafai ai ona ou siakiina pea. Na ou aveina le taugata o le Totogi Suʻe TS, sa ou faia se auiliiliga 5 taimi i le aso i le uluaʻi aso, ae na ou toʻafilemu. Fai mai le fomaʻi e le tatau ona e popole tele. ae sa ou fuaina seia oo i le iuga o le maitaga.

Talofa, Dilishi! Faafetai mo lau galuega tele!
E 39 ou tausaga (toetoe 40), maualuga 162 cm, mamafa 58 kilokalama. Ou te taʻitaʻia se olaga e le masani ai (galuega e le mautonu ai, ma mai le galuega i le taavale). I le gasologa o le 4 tausaga na ia feagai ai ma ni mea faigata. I le taimi lea, na muamua leiloa 8 kilokalama, ona maua lea o le 10 (mai le 44 i le 42 ona oʻo ai lea i le tele 46). O le tele o gaʻo o loʻo teuina i luga ole pulou, pope ma puʻu. Ou te fiafia lava i laʻau suamalie, aemaise lava paluga, ou te leʻi faʻagataina lava aʻu lava i soo se mea; i vaiaso ma aso malolo - o se taumafataga ma le ava malosi.
I le aso 16 o Me, na maua ai aʻu i le vaʻaia, poʻo le, "Faʻaogaina o iuga o le masani o le suʻega toleniga o le kulukose, muamua iloa."
O faʻamatalaga nei o au suʻesuʻega: glyc. hemoglobin 5.88%, c-peptide 2.38 ng / ml (masani 0.900-7.10), inisalini 16 ulU / ml (masani 6.00-27.0), suʻega ma se mamafa o le 75 g glucose: anapogi glucose 6.3 mmol / L (masani 3.90-6.40), pe a mavae le 2 itula - 9.18 (Norm 3.90 - 6.40), triglycerides 0.76 mmol / L, HDL 2.21 mmol / L LDL 2.89 mmol / L, atherogenic index. 1.5, numera cholesterol. 5.45 mmol / l, tauvaga. faʻatasi 2.5, faʻamaumauga o le tino 22.5, VLDL 0.35 mmol / L., TSH 3.95 μIU / ml (masani 0.4-4.0), auupega i TPO 0.64 IU / ml (masani i 30 IU / ml), T4 saoloto 17.1 i le aoauli / L (masani 10.0-23.2), e tusa ai ma le tala, o le vevela vevela e masani lava, e aunoa ma suiga faʻavae, o le pancreas foi. I le taimi lava lea o loʻo ou aveina KOK Zoely (faʻamautinoaga: afaina, tele fiberroid uterine, sa i ai se taotoga mo lenei mea). Ua maua Tina i le maʻisuka ituaiga 2 i le matua, e ave ai fualaau suka. O le tama teine ​​(13 tausaga le matua) ei ai le hypothyroidism, e alu eutirox.
Na faatonuina e le fomai le meaai Nu 9, pule o le suka, glucophage 750 mg 1 t. I le taimi o le taumafataga mo le 4-6 masina.
Sa ou nofo i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate: E masani ona 'aʻai aano o manu, sisi ma kulimi suamalie, fuamoa, sisi, fualaau faisua, fuamoa fuamalie ua faʻaaogaina i le apple cider vinegar ma le suauʻu, o nisi taimi o le oatmeal mo le 1/2 tbsp. susu, falaoa falaoa, sina laititi. Sa ou inuina le glucophage mo le 3 aso, amata le manava. E ui ou te le taliaina ma masalosalo pe talafeagai. Sa ou faatauina mai se Acclu-Chek Performa Nano glucometer. Ia, anapogi le toto sugar (fuaina i le glucometer): 5.4 - 5.1. 1 itula pe a uma ona 'ai: 5.1 - 6.7 (pe a fai o se mea gaʻololosi, ou te popole foi), pe a mavae le 2 itula: 5.2 - 6.4 (Sa i ai aʻu i se tagala mauoa ma ni paʻu ma sugar ao leʻi faia le meaai). I le vaiaso, na pa'ū 1 kg (mai le 59 i le 58).
O le a ou faʻafesoʻotaʻi le tino. faatinoga.
O aʻu o se tagata masalosalo, ou te popole lava, ou te faʻamalosi.
Ou te fia iloa lou manatu e uiga i le siama. O le a ou matua faafetai lava ia te oe mo lenei mea!

4. Tingling sensing i tamatamailima, afaina o vae, mago

O le isi faailoga lea e talanoa i le maʻisuka maʻisaga, ae le o le tuusao i luga o le maualuga o le suka i le toto, o le tingling i tamatamailima, o le paʻu o vae, ma le sosolo. O se faʻaaliga lea o le so-called "neuropathy" - suiga o le degenerative-dystrophic i neura o le gataifale. O nei faʻaʻailoga atonu e sili atu ona leaga i le po.

6. Faʻafitauli o faʻaaliga

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona mamafa le faʻaaliga. O faʻamaʻi pipisi e pei o siama, glaucoma, retinopathy e atiina ae.

O le mea lea, faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, e tatau ona taulai faapitoa i mata. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia poʻo faʻatuai ai le atinaʻe o faʻamaʻi o loʻo taua i luga. E matua lamatia tele mo latou mata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le retinopathy e aunoa ma se togafiti talafeagai e mafai ona taʻitaʻia ai.

O le maʻisuka e masani lava ona i ai ni faafitauli i le tino.

7. E le lelei le malosi o manuʻa

Afai o faʻamaʻi faʻafuaseʻi ma manua e faʻamalolōina, o le mea lea e faʻaalia ai se faʻafitauli i le tino. E masani lava o se tasi o faailoga o le maʻisuka.

Faatasi ai ma lenei maʻi, o le masani masani ua taʻua o le "vascularization" ua faʻalavelaveina. O se taunuuga, o manua e malolo ma le lemu. lomia e econet.ru.

E te fiafia i le tusiga? Ona lagolagoina lea oi matou lolomi:

Tuua Lau Faamatalaga